Új privát üzeneted érkezett!

Porban,miért?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Kíváncsiság semmi több :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Ja,azt hittem ilyet akarsz venni csak nem tudod hogy a tablettát vagy port vegyél-e :D
Tényleg jobb a por,legalábbis nekem jobban használ :D
Hétvégén kettős front lessz :shock: remélem nem lessz hatással a pocaklakómra :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 

 
 

Sziasztok!

Tegnap gyorsan elolvastam ezt a topikot, azt hiszem nekem is itt a helyem (sajnos).

Én is szoktam irni a novemberi kismamis topikba egészen júliusig, azóta eltűntem.

22 hetesen majdnem elvetéltem, a méhszájam azóta 2111, és most töltöttem végre a 32-t.

Részletesen is leírom nektek, ha van kedvetek elolvasni. Ha nincs ugorjátok át, kicsit hosszú lesz.

Drukkolok mindenkinek, hogy minél továbbb nőhessenek a babák a pocakotokban!!!!!

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati
 
 


Levente 2004. október 21-én született

A 24. hétig minden rendben volt. Ekkor még dolgoztam, ám egyik nap alig bírtam hazavonszolni magamat az állomásról hazáig. Már a megmozdulása óta keményedtem, de eddig nem gondoltam rosszra. A győri doki megállapította, hogy 2110 a méhszájam, de ezt akkor még nem tudtam mit jelent. Annyit mondott, hogy szedjem a felírt gyógyszereket, ne dolgozzak és pihenjek. De hogy mennyire komoly a baj, arról semmit nem mondott. Ezért felhívtam a Kaális dokimat (mivel PCO miatt hormonkezelést kaptam így estem teherbe), segítsen, most mi van. Kérdezte, milyen számokat írt a doki a kiskönyvbe. Nagy nehezen kivettük, hogy 2110, majd elmagyarázta mit is jelent ez pontosan. Innentől kezdve 3 hétig ki se mozdultam a lakásból, próbáltam minél többet pihenni és ittam a Magnesium Citriciit. Már elmosogatni se tudtam, annyira kemény volt a hasam. Hál isten ekkor még nem görcsöltem, csak keményedtem. Közben kerestem a győri helyett egy komáromi dokit (Ördögh), aki szerint a méhszáj 2100 inkább. Elengedett haza a szüleimhez Vas megyébe, hogy ott pihenjek. (mivel a férjem pont a lakásfelújítási projekt kellős közepén volt, én meg csak feküdtem, nem tudtam segíteni.)

28. hetet betöltöttem ekkor. A szüleimnél már nem feküdtem egyfolytában, kint pihentem a szabadban. Egyik este 5 percenként kezdtem görcsölni, ezért éjjel bevitt anyu Körmendre a kórházba. Infúziót kaptam, majd Terbutalint (simaizomlazítót) szedtem. Ettől persze rosszul voltam, szívdobogás, 125-ös pulzus. A mellékhatásra Verapamilt szedtem, meg a szokásos Magne B 6-ot is adták. Kórházban voltam 4 hétig, 3 hétvégén hazajöhettem eltávra. Egyedül voltam egy szobában szinte végig, nagyon rossz volt. Ráadásul a férjem ugye Komáromban, 3 órás autóútra volt tőlem. Dolgozott, lakást felújított és engem próbált minél többször látogatni.

33. héttől hazaengedtek a kórházból, újra a szüleimnél feküdtem a 36. hétig. A keményedések görcsök megvoltak, de a méhszáj nem változott. 2100 volt, a 37. héten lett 2111. A 38. hetet betöltöttem, amikor megszületett a kisfiam Levente. Persze a 36 hét után nem került el engem sem a terhességi mérgezés enyhe formája, magas vérnyomás vizesedés. Fehérjét nem pisiltem. Ezért a 38. héten ideje volt, hogy megszülessen, nehogy baj legyen. Szerencsére magától megindult, elfolyt a magzatviz. Ekkor már egy hete újra a kórházban voltam.

Szerencsére egészségesen megszületett a kisfiam, 3500 gr-mal.

Kistesó

Többévi próbálkozás után végre jelentkezett a kistesó két csík formájában. Először alig hittük el, hisz sose gondoltam volna, hogy valaha is spontán tudok teherbe esni. A 14. hétig nem volt semmi gond, kicsi émelygés volt este.

14. héten először voltam együtt a férjemmel, addig nem mertük. Másnap nyákdugó darabok távoztak. Rögtön hívtam a védőnőt, dokit, kérdeztem babanetes lányokat, kinek volt ilyen. A doki két nap múlva megnézett, méhszáj zárt volt, csak éppen el kezdtem vérezni a vizsgálat miatt. Kitörölgette belül, nehogy találkozzak a vérrel. Panangint (magnézium és kálium egyben) és Diafillynt kellett szednem. A Diafillyntől olyan rosszul lettem, nem bírtam felkelni az ágyból. 106/60 volt a vérnyomásom, pulzusom meg 125 körül.
Mire a dokival sikerült feliratnom a Dopegitet a magas pulzus ellen, a háziorvosom azonnal leállított a gyógyszerről.

18. héten újra mentem terhesgondozásra, bevallottam, hogy nem szedem a gyógyszert és semmi bajom. Újból méhszájvizsgálat, zárt voltam. Öltözés közben elöntött a vért, majdnem szívbajt kaptam. Kb. 2 kanálnyi piros vér jött, eláztatva még a nadrágomat is. Hazaküldött, hogy pihenjek, mert ez csak a vizsgálattól jöhetett, nem a méhből. De ennyi honnan? Na pár nap után megnyugodtam, készültem a nyaralásra, ahol nagyon jól éreztük magunkat.

22. héten újra Vas megyében voltunk a fiammal anyuéknál, amikor elkezdtem görcsölni. Mivel az első terhességnél is a bajok így kezdődtek, éjjel bementünk a körmendi kórházba. Ekkor 2100 volt a méhszájam, kaptam magnézium infúziót, másnap elég jól voltam. Gondoltam nemsokára hazamehetek. Csak többet kell pihenni. Két nap múlva megvizsgált a dokim, és megállapította, hogy teljesen kinyíltam 2111-re, érzi a magzatburkot.
Na ekkor elszakadt a cérna, csak bőgtem és bőgtem. Diafillynt kaptam, ami annyi volt mint halottnak a csók. Folyamatosan görcsöltem, szerintem a dokik azt hitték elmegy a baba, de persze biztattak. Vasárnap éjjel már lelkileg feladtam. A magnézium infúzió nem segített, a gyógyszerek sem, ekkor éjjel elkezdék adni a Diafillynt infúzióban. Ekkor már 5. napja nem aludtam, meg sem tudtam mozdulni az állandó fájdalomtól. Az infúziótól állandóan büdöset éreztem, mert kifelé párolgott belőlem a gyógyszer. Ekkor tényleg arra gondoltam, hogy vegyék ki és legyen már vége…. Legszívesebben felkeltem volna az éjjel közepén és a folyosón hisztiztem volna, hogy nem akarom folytatni. Ha nem hat semmi, akkor nincs mit tenni.
Azt persze még nem mondtam, hogy a Terbutalint (ami az első terhességnél is segített) kivonták a forgalomból, és a Bricanylt is, amik erősebb simaizom-görcsoldók. Ezek lettek volna az utolsó esély számomra, ha lett volna Magyarországon. Ekkor a doki adott receptet, felírta a Bricanylt, próbáljuk Ausztriából beszerezni. Nem volt ott sem és Németországban sem. Ekkor felírta a Terbutalint. Minden ismerősünket megmozgatva kiderítettük szombaton, hogy Ausztriában nincs Terbutalin de meg tudják hozatni Németországból. Szerencsére közel lakunk a határhoz. Hétfőn a kórházban felhajtottak nekem 3 szem Bricanylt, és képzeljétek egyszerre hatott. Végre sokkal jobban voltam, a belső méhszáj nem változott. Szerdán már a Terbutalin ott volt a kórházban és azt szedtem. Innentől kezdve úgy éreztem talán lesz esélye a babának a 26. hétig bennmaradni. Az ágyam végét megemelték, csak WC-re kelhettem fel és kb. 3 naponta fürödtem.

23. hetet betöltve, az első kórházi hét után elkezdett görcsölni a jobb oldalam, a bordák alatt. Először csak kicsit, gondoltam a gyomrom. Aztán nagyon nagyon fájt, kaptam Nospa injekciót. Kiderült, hogy epegörcsöm van, hát az se piskóta. Baromira tud fáj. Nem használt a Nospa, fetrengtem az ágyban. A többi lány szólt, hogy nem vagyok jól, a doki ekkor 2 Algopirin injekciót rendelt vénásan. Háromnegyed óra múlva hatott, és elmúlt a görcs. Ezután diétára fogtak, ami zsírmentes kaját jelent. A leves és a főzelék csak lé volt, szívószállal meg tudtam volna enni. Ettől nem nagyon hízott a babám, külön hozták anyuék a kaját. Anyu behozta a fiamat is, már nagyon hiányzott. A másik gond az volt, hogy egy hétig semmi székletem nem volt, nem is mertem erőltetni. Mindent beszedtem már, amit csak lehetett, már a végén beöntést kértem, az se segített. Aztán rá egy nap múlva szerencsére elindult. Az epe uh-on megállapították, hogy 3 mm-es kövem van, meg pang a jobb vesém, menjek gyakrabban vc-re. 26 és fél hetesen hazaengedtek eltávra 3 napra. Alig értem haza már viszkettem, a sok antibiotikum megtette hatását. Gomba. Canesten kenőcsöt engedett csak a doki használni, kupot nem. Kinyilt méhszájnál a legveszélyesebbek a baktériumok, mert megrepeszthetik a magzatburkot, ezért nagyon féltem. De állítólag a gomba e szempontból nem volt veszélyes. 3 nap múlva elmúlt.

27. hetesen, 5 hét után hazaengedtek a kórházból, sőt küldtek, mert ott nem csinálták meg a vérképet, bakterológiai leletet, kenetet, terheléses cukrot, ugyanis ha a kórház rendeli meg akkor őneki kell fizetnie (nem pedig az OEP fizeti) Mivel a terheléses cukor esetében (glükózoldatos) 2 órát kell várni míg vége az utolsó vérvételnek, én meg alig bírtam járni is, ülni is, a kocsiban feküdtem. Közben a doki levette a kenetet, bakteriumtenyésztéshez a cuccot, amikor is rájött, miért véreztem mindig a vizsgálatokkor. Kiderült, hogy polipvan a méhszájon, amely minden vizsgálatnál kivérzik. Azon nyomban le is vette. Nem volt túl kellemes. (hozzáteszem ezért általában befektetik az embereket kisműtétre). Másnap megint mintha nyákdugó darabok mentek volna el, kb. 3 alkalommal.
Na de ezen is túl voltunk, és betöltöttem a 28. hetet. Persze a keményedések és görcsölések nem szűntek meg, sokszor éreztem a méhszájamnál fájdalmat.

Három és fél hetet voltam itthon (anyuéknál), amikor jött látogatóba a férjem és a fiam (a kisfiam elekezdte közben az óvodát Komáromban, anyósom és a férjemmel van most is). Nagyon vártam már őket, persze a krach megint betütött.

30 és fél hetesen, éjjel arra ébredtem, hogy megint jönnek az epegörcsök. Hirtelen olyan rosszul lettem, hogy sírva keltettem fel a férjemet, hogy vigyen be a kórházba, mert nem bírom elviselni. Még beszélni is alig tudtam. A hülye ügyeletes doki először megvizsgálta a méhszájat, majd fél órán át kérdezgetett az adataimról, (onnantól kezdve, hogy mikor volt az első mensi, stb. csak azért nem kiabáltam le a fejét, hogy szúrjon már belém egy fájdalomcsillapítót, mert lassan el kezdett csillapodni a fájdalom, otthon ugyanis vettem be egy algopirint.) Mire végzett már semmi bajom sem volt. De aztán kaptam egy Nospa injekciót, amire már nem is kellett. Egy hétig benntartottak.

Most töltöttem be a 32. hetet, elkezdtem a 33-at, de nagyon nem bírom már az állandó fekvést. Eddig 10 hete folyamatosan fekszem, és még ki kellene bírni a 36-ig. Nem tudom, meddig lesz hajlandó benntartani a méhem a babát, aki egyébként kislány lesz. Állandóan keményedek, többször éjszaka pedig folyamatosan görcsölök. A kórházi cuccom mindig menetre kész.

Nagyon hiányzik a férjem és a fiam. Szerencsére a kisfiam jól el van nélkülem is. Mindig kérdezi a telefonban hogy a kórházban vagyok-e, és fáj-e még a pocikám. Kérdezi honnan jön ki a kistesó, és nézzük meg a köldökömön keresztül.

Kép

Kép
szakmarinekati
 
 


Szia Kati!

Hosszú és szomorú a sztorid, de szerencse, hogy már a 33. hetet taposod! Kitartás már nincs sok! Nekem az orvosom a Diafillyn gyógyszerre hogy "sz@rt sem ér" már elnézést. Komoly igazán jól ható gyógyszerként mostanában a Spiropentet alkalmazzák. Én azt csak a tachycadriám miatt nem szedtem. Feküdnöm nekem is kell, 19. hét óta és még csak a 27. hétben vagyok. De őszintén megmondom amikor rámijesztettek nem gondoltam h idáig eljutok. Most hogy már ilyen jól haladok én is és az orvosom is bizakodunk. :D

Ancsa, régebben gondoltam a porra, de most egyelőre nem keményedek sokat, elvagyok a tablettás magnéziummal is. Ha durvul a helyzet esetleg váltok. Meddig fogod szedni a magnéziumot? Nekem az orvosom azt mondta, hgogy 35. hétnél tovább nem nagyon éri meg mert a méhnek igenis készülődnie kell.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


szakmarinekati: sajnálom hogy ennyi rossz dolog történt veetek,de az a lényeg hogy egybe vagytok és drukkolunk hogy igy is maradjon.Most hogy érzed magad?

000kata
 
 


szakmarinekati

Nagyon sajnálom amin keresztül kellett menned :(

Ha vígasztal a tudat,nem vagy egyedül ezzel a problémával,mert nekem a 15 héten nyílt a méhszájam 2100-ra, aztán már a 25-26 héten 2111-re :( Sajnos azóta már mégjobban kinyíltam,mint 1 ujjnyi.
Nekem is sokat keményedik és görcsöl is a hasam, amit ujabban már a josló fájások váltottak fel :(
Engem ugyan nem fektetett be a dokim a kórházba,mert mivel a 3. babámat várom,bízik benne,hogy nálam a méhszáj teljes kinyílása már a laza szöveteknek köszönhető.
Ennek ellenére a terhességem 15 hetétől fekvésre vagyok ítélve,igaz itthon,így azért elviselhetőbb a dolog,mint a kórházban,de akkor is borzasztó hosszu heteken át feküdni.


Csak azért írtam le az én történetemet,hátha kicsit megnyugszol és tudlak kicsit bíztatni :D mert látod, még én is egyben vagyok és neked is van rá esélyed,hogy bennt marad még a pocaklakód egy jó darabig ,mondjuk a 36. hétig vagy még tovább is! :D
Én nagyon szorítok neked! Hidd el sikerülni fog és a végén egy gyönyörű kislány boldog anyukája leszel meglátod :D

A Komáromi kórház egyépként jó, én ott szültem a kisfiamat Dr.Lakos Kornél-nál.A kórházzal kapcsolatban csupa pozitív élményem volt.

Neked most milyen gyógyszereket írtak fel?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


aida
Nekem a dokim azt mondta hogy a 37+1 ig szedjem a magnéziumot,mert ugye nekem azért csak teljesen nyitva van a méhszájam.

Az én méhem így is rengeteget készülődik hogy szedem a gyógyszert :? Nem tudom mennyi keményedésem lenne vagy josló fájásom,ha nem is szedném :? mert sajnos így is nagyon sok van :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok
Jó reggelt mindenkinek! :D

Gröni
Majd olvass privit ha van időd , írtam :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok! jó reggelt mindenkinek :lol:

várom a védőnöt de még nem jöttt,nem is bánnám ha nem jönne :lol:

000kata
 
 


Ja el is felejtettem :

A Reni mindenkit puszil!!!

000kata
 
 


Kata
köszi! én is őt :D
mi van vele? még nincs internet?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancssa: jol van.Elvileg már hétfön lesz reméljük és akkor jön.
Itt volt a védőnő,most ment el,elég aranyos volt :lol:

000kata
 
 


Aida: te jol vagy?

000kata
 
 


kata
Az jó :D sajnos nem minden védőnő aranyos :?
Remélem te jól vagy :D

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Üdv és puszi Reninek!

Jól vagyok semmi extra. Vagyogatok, unatkozom, Tesco akcíiós újságot nézek. :D Tényleg semmi extra..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Ancsa: hát igen mert eddig nem volt szimpi a védőnő,de most kedves volt.Mi jol vagyunk.a babó mindig az oldalamat böködi :lol: Lassan indulok megyek budaörsre ismerösökhöz mert szülinap volt.Mindenki vigyázzon magára és pihizzetek

000kata
 
 


kata
Érezzétek jól magatokat! :D

Aida
Az jó,remek hogy jól vagy! :D

Én meg lassan indulok a háziorvosomhoz,elhozom a havi téppénzes papíromat, aztán pont mellette van a gyógyszertár,oda is megyek,mert fogytán a magnéziumom és akkor egyuttal meglessz az is,nem kell kétszer mennem :D
Muszáj spórolni már ezen is,hiszen nekem nem szabad mászkálni,de hát gyógyszer nélkül sem maradhatok. :(
Délután meg körbenézek,hátha lessz a teszveszen bébihordozó :D
Tegnap este találtam egy nagyon szépet,de sajna messze van, nem éri meg már elhozatni a postával,mert akkor már annyiért újat is kapok.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Rendelnék magamnak kismami melltartót (szoptatósat) csak eléggé bajban vagyok. Azt mondják hogy eggyel nagyobb kosárméret kell mint amilyen előtte volt. Én mindig is 70B vagy 75B-t hordtam. Már rengeteget nőtt a mellem a terhesség alatt, de még mindig ezeket hordom. Valamelyik fazon nem kényelmes, de van amelyik tökéletes még mindig. A 80-as melltartók már leesnek rólam. Ahol rendelnék ott 75-öst csak B-s melltartóhoz lehet rendelni, ha C-s kosarút vennék akkor min. 80as körmérettel kéne. Hát azt nem merem bevállalni, mell alatti körméretben nem fogok nőni. Nagyon merész szoptatós melltartóból is 75B-et venni? Én azt mondanám, hogy szinte biztos jó lenne, de lehet tévedek. Amúgy ez ilyen merevítős nélküli egyszerű fazon.. Ebből még lehet furán nagy is lenne a C-s. Lehet hogy most még az A-s lenne jó ebből a fazonból és később a B-s.. Hú fogalmam sincs. :? HELP ME!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Aida
Kosárméretet tekintve én 2 számmal vettem nagyobbat a szoptatáshoz és az volt a jó.
Nekem,
De nekem alapból is nagy mellem van.
Az mondjuk még mindíg jobb,ha kicsit nagyobb a melltartó ,mint ha kisebb :?
Nincs annál rosszabb,mint amikor feszül az ember melle,tök érzékeny és akkor még a melltartó is kicsi, az nagyon kellemetlen lessz ám :?
Ugyhogy én azt mondom inkább legyen kicsit nagyobb
:roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenki jól van! Mi jól vagyunk. Minden rendben megy.
Hoztam nektek 2 képet!

Kép

Kép

gwini
 
 


Sziasztok!

Jöttem bekukkantani hozzátok,mert hiányoztok :oops: :D Most épp anyuéknál vagyok és itt még van net :D Így tudok írni pár sort.Mert sajna nem nagyon bírom az ülést :cry: Fáj eléggé a jobb mellem alatti rész olyan mintha leakarna szakadni :cry: Örülök,hogy mindenki jól van.Mi is jól vagyunk a kellemetlenségeket leszámítva.A vasárnapi kb.10 perces görcsölések hál istennek azóta se jöttek vissza.Remélem így is marad még legalább 5 hétig.Persze most is van kis görcs,de amint mozgok elmúlik.Most megint elkezdtem szedni a magnéziumot,mert eddig hanyagoltam :oops: Bocsi,hogy nem reagálok most semmire.Csak magamról írok,de amint lessz végre nálunk is net reagálok igérem.Addig is nagyon vigyázzatok magatokra és a babókra!!!!

És pihenjetek sokat!!!!!

Reni

Kép
Kép
reni_24
 
 


Gwini
Nagyon édes Laura baba és ahogy együtt fekszenek :lol: Tündériek :lol:
Jó sokat nőtt már,szépen fejlődik :D
Örülök neki hogy jól vagytok :D

Reni
Remélem most már tényleg lessz hamarosan internet :D
Az nem jó ha fáj jobb oldalon :? remélem hamarosan elmúlik ez is,mint a multkori görcsölésed :D
És tessék pihenni meg szedni a magnéziumot,az jót tesz :D

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Jó hírt hoztam!!

Gröni mindenkit üdvözöl!!!!
Egyenlőre pihen, és még mindíg egyben vannak!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Úgy örülök neki. :lol:



Remélem nemsokára dawn is ír,hogy mi van velük :roll:
Ugy sajnálom,hogy végig kórházban kell feküdnie :(
Sok-sok kitartást küldök neki.

Tünci
Veled mi ujság? Hogy vagy?
Párom látta Viola fényképét. Azt mondta gyönyörű kislány volt Viola.
Szerintem is :cry: :cry: :cry:
Sok-sok erőt küld neked!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Aida! Gondolom a Spiropentnek is ugyanaz a hatása, mint amit én szedek. Én is rosszul voltam, de a szívdobogásra adtak gyógyszert, de még így is magas a pulzusom, ált. 100 alatt van. A doki szerint 100 fölé nem mehet.
Pihenj te is sokat!

Kata! Köszi, jól vagyok egyenlőre, de éjjel egyszer-kétszer nagyon erősen begörcsöl a hasam. Erre ébredek. Majd hétfőn megyek dokihoz, remélem nem nyílt tovább, mert azért tompán érezni szoktam a méhszájat ilyenkor. Remélem te jól vagy! A méhszájad hogy áll?

Ancsa!
Én emlékszem rád! Gondoltam is még az elején arra, hogy milyen nehéz lehet neked két gyerek mellett feküdni. Nagyon el voltál akkoriban keseredve, hogy nem érezted rendesen és gyakran a magzatmozgásokat.
Gondolom azóta már aludni sem hagy a kisasszony. Engem se nagyon.
Én most Terbutalint szedek (simaizomlazítót) és a mellékhatásai ellen a tachikard szívre Verapamilt. Ezenkívül Magne B6-ot.
Te tartod bennem a leleket, hogy te is bírod, akkor nekem is muszáj. Azért a kétujjnyi már elég nagy, ahhoz képest jól bírod, mert még Tropikáriumba is voltál! Én még felülni se nagyon merek, fekve eszem. Persze ehhez az is kell, hogy én most anyunál vagyok, gyerek nélkül. Ill. most újra gyerek vagyok.
Éjjel volt megint olyan erős görcs, éreztem, hogy fáj a méhszájam. Remélem nem nyílt tovább. Csipkelődni nekem is szokott sajnos. Olyankor mindig teljesen odavagyok.

Mivel most nem Komáromban vagyok, hanem Körmend mellett, elvileg itt fogok szülni. Ha korábban jön akkor Szombathelyen, ott van PIC.

Pihenjetek amennyit tudto!!!!

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati
 
 


Tejóég!!

Ma beszéltem életem legjobb barátnőjével, akit kb. 6 éve nem láttam és csak ritkán beszéltünk.. éééssss kiderült, hogy ő is kismama és dec. 23 a kiírt időpont. :D 5 nap különbség az én babámhoz képest. És kislány, Vivien és már össze is adtuk őket (Nolival:D)! Olyan izgatott lettem ettől a hírtől!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


gwini nagyon édes a pici :-)

000kata
 
 


Örülök hogy mindenki jol van :lol:
Mi is jol vagyunk.

mindenkinek szép hétvégét kivánok!!!!

000kata
 
 


Kata
Örülök,hogy jól vagy!

Aida
Ez remek :D

szakmarinekati
Én is emlékszem rád! :D

Nem,sajnos az én pocaklakóm ugyanugy lusti maradt,mint még az elején :shock: csak már én szoktam meg,hogy ő valószínűleg ilyen nyugis baba, de ha már így alaklult,remélem majd születése után is ilyen nyugis marad,mint amilyen most a pocakomban :lol:
Mondjuk az esti illetve éjszakai mocorgást kedveli jobban.

Örülök neki,hogy sikerült egy kis bizalmat öntenem beléd :D
Hidd el,tudom milyen nehéz, és nemcsak fizikai értelemben,de idegileg is megerőltető a folyamatos aggódás, hiszen valljuk be,mind aggódunk a picinkért.
Én most is fekszem, és szedem a magnéziumot, csak egész terhességem alatt 1-szer elmertem menni a tropicáriumba,autóval, így gyakorlatilag alig pár métert sétáltam összesen. :D
Most már jövő héttől elkezdem csökkenteni a magnéziumomat,mert nem szeretném hirtelen abbahagyni 1-ik napról a másikra,ugyanis én magnezii citritet szedek, napi 8x1-et most, és ebben öszesen 4000 mg magnézium van :shock:
Nem tudom te miért a MagneB6-ot szeded,hiszen abban nagyon kevés a magnézium, és ha fájdogál a pocid,meg görcsöl,akkor biztosan többre lenne szüksége a szervezetednek :roll:
Én is azt szedtem régen,meg a Panangint,de egyik sem használt semmit,mivel alig van bennük magnézium :?
Így tértem át a magnezii citritre,mert ebben 1 tablettában,vagy porban 500 mg magnézium van :D Jóval hatásosabb gyógyszer mint a MagneB6 vagy a Panangin.
Recept nélkül lehet kapni a gyógyszertárakban,de receptre felírva fele annyiba kerül. És a háziorvos is kiírja.Én is vele szoktam kiiratni,ha éppen nem megyek a dokimhoz.

Igen,az én méhszájam már jóval nyitottabb,mint a tiéd,sokszor bennem is felmerül,hogy a csudába vagyok még egyben :shock:
hiszen olyan kismamik szülnek a 33-34-35 héten,akiknek semmi gondjuk sem volt a terhesség alatt :roll:
Én is azokban bíztam és nekem is azok adtak hitet,akik elöttem jártak ilyen problémával mint mi is, és a végén mégis sikerült kihordaniuk a babát ugy hogy nem lettek koraszülöttek babák.
Mai napig is beszélgetek velük és mindíg kapok egy kis reményt tőlük,amiért én nagyon hálás vagyok :D
Hidd el, másoknak is sikerült :D nekünk is fog :D
Hinni kell benne, bízni és sikerülni fog.Meglátod pár hónap múlva majd mi fogunk bíztatni más kismamákat,hogy nekik is sikerülni fog. :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ja,és majd elfelejtettem mondani :oops:
A méhszájnál érzett csipkelődő érzésre nekem azt mondta a dokim,hogy akkor nyílik ki a méhszáj :shock: csak én érzem csipkelődésnek :roll:

Én jövő héten Pénteken megyek a dokimhoz,kíváncsi leszek mit mondd majd a méhszájamra,ha megint megvizsgál :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


sziasztok
csütörtökön voltunk az Obiba,hazafele megálltunk a Tescóba,DM-be, megvettem a Törpének a hiányzó cuccait, meg magamnak pár dolgot a kórházba. :wink:
pénteken mostam, vasaltam, takaritottam /nem fészekrakó ösztön/.
ma folytatom a takaritást és lehet, hogy egy kicsit ledölök pihenni, mert nagyon fáradt vagyok, 2. napja alig alszok éjjel. :evil: :evil: /mindig melegem van/

megpróbálok vissza olvasni

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


gröni: örülök, hogy jól vagy és még egyben :wink:
beagle: nekem a 31. héten mértek BPD:81mm -t
ancsa: nyugi, mineket riogattak a kora szüléssel, és ezért simán ki fogjuk húzni a végéig /min. 38.hét/ :lol: :wink:
kati: szia, üdv közöttünk. nagyon sajnállak a történtek miatt. ezt szörnyü volt olvasni is, nem még átéllni. nagyon szurkolok neked, hogy minden rendeben legyen és minél tovább kihúzd.
aida: szerintem még korai szoptatós melltartót venned, mert még sokat nöhet a melled.35, 36. hét környékén érdemes megvenni.
nekem azt a tippet adták, hogy fel kell próbálni és ha a melled mellé még az öklöd is befér, azt a méretet kell megvenni.
gwini: nagyon aranyossak a lányaid :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timi
Legyen igazad :D
De a 38 hétnél azért én se szeretném tovább egyben huzni :roll:
Te mikor mész legközelebb Uh-ra?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Minden rendben van velünk. Éjjel nem alszom túl jól, általában 5-6 körül ébredek, de 8kor visszafekszem kb délig. Ez nem a legjobb, mert így éjjel megint nem alszom, de valahogy délelőtt tudok mélyen aludni, akkor nem dörömböl annyira a baba.
Nagyon sokat mozog, és szerintem lejjebb is csúszott vagy nagyot nőtt, mert annyira mélyen érzem a mocorgást a hüvelyem körül.

Ancsa, Szkati: Kitartás már nem sok van vissza, és mindkettőtökkel minden rendben lesz.

Aida: Szoptatós melltartót még én se vettem. Mindenki azt mondta, hogy a 36.héten vegyem meg, mert addig még nőhet a cici. Másik topicban az olcsó kínai melltartót írták, de félek , hogy nekem nem válna be, mert elég telt vagyok, és kell, hogy rendesen tartson.

Kata: a mi védőnőnk is nagyon rendes. Még október 10-e körül eljön még egyszer hozzánk, és akkor a szülés lesz a téma. Én ennek örülök, mert nem jártam semmi felkészítőre, és van ám kérdésem bőven.

Pénteken vettem egy kókuszpólyát. Annyira ajánlották, majd kiderül mennyire veszem hasznát, de nagyon tetszik. Előző éjjel álmomban mindent kókuszpólyába tettünk még a krumplit is. Olyan fura álmaim vannak…..

Megyek is ,próbálok aludni.
Jó éjt.
Vendég
 


ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ elértük az 50. napot. Csak most látom. szupi
Vendég
 


beagle

Gratulálok az 50. naphoz :lol:
Nekem is ott mocorog,bár sajnos nem sokat,csak ritkán és akkor is csak általában helyezkedik. Tegnap esti is kimaradt, és ma reggel is csak helyezkedett egyet,aztán be is aludt,mert azóta nincs semmi.
Köszi,kitartok és bizakodom,mert muszály :)
Bár öszintén bevallom én már nagyon szeretnék a végén járni ,mert csak akkor fogok tudni megnyugodni,ha a kezembe adják a picurt és megtudom,hogy tényleg egészséges :)

Kókuszpólyát én még nem használtam.
Mennyiért vetted és milyen?
Tudnál feltenni róla képet?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


ancsa: kedden megyek terhes gondozásra, akkor megmondja a dokim. papir szerint most kellene mennem a 36.héten és már az NST-t is el kellene kezdenem :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


jé, a vonalzóm mától már kiirja, hogy nagy a pocakom.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


sziasztok

Ancsa: próbálok feltenni képet, meg magamról is,csak nekem minden képem olyan nagy méretű.

olyan rossz hangulatom van ma, pedig az idő nagyon szép. Még éjjel 3kor is nézegettem az órát, ráadásul olyan rossz gondolataim vannak hogy nem vagyok jó háziasszony,és kicsúsznak a kezemből a dolgok, most és akkor mi lesz később. Nagyon remélem ez csak egy átmeneti állapot.

Tényleg Ancsa, 2 gyerkőc mellett hogyan tudsz egész nap feküdni? Van segítséged?
Vendég
 


Timi
Kiírja bizony :lol: :lol: :lol:

Beagle
Szerintem csak azért gondolsz ilyeneket,mert félsz az új kihívásoktól,de ez teljesen természetes. :)
Bennem is volt félelem az első baba elött nagyon,a másodiknál már kevésbé, de most megint van,mert hát 3 gyerek, az mégiscsak 3 gyerek :shock: :lol:
De ha a 2-vel megbírkóztam,akkor a 3-al is fogok, csak egyenlőre olyan nehéz elhinni,hogy hamarosan 3 gyerekem lessz :shock: :lol:
Szóval nincs itt semmi baj,teljesen természetes a reakciód :D és meglátod,majd belejössz mindenbe hamar. :D

Igen,párom viszi-hozza a gyerekeket most, ennek csak az a hátránya,hogy kevesebb a fizetése :? de hát valamit-valamiért.
Így nem kell nekem mászkálnom, ezt viszont megnyertük :)
Hétvégéken mamáznak, aminek örülnek nagyon,mert hát a nagyinál mindent szabad és ez nagyon tetszik nekik :lol:
A párom meg ilyenkor ha van rá lehetősége,maszekol, hogy pótolja egy kicsit a fizu kiesést :roll:
Bevásárolni a párom megy,mert én ugye cipekedni se cipkedhetek :? csak összeírom ami kell, és hazahozza a boltból meló után,meg hétvégéken. Valahogy így oldjuk mi meg a dolgokat :roll:

Van 1 oldal,ahol azonnal át is tudod méretezni a képet kicsire,nem kell bíbelődni a gépeden ezzel :lol:
:arrow: http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/

Miután itt beállítod a méretet és feltöltöd,utána csak ki kell másolnod a linket, azt amelyiknek az elején és a végén
[img]KÉPLINK[img] van és beilleszted ide a hozzászólásodba, és ennyi az egész :D

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Hát, én még nem fogok szülni! Eddig paráztam, hogy nehogy elvetéljek, aztán nehogy koraszüljek, 5x voltam kórházban...most meg semmi! :twisted:
Pedig Norbika méretei simán megfelelnek a 38.hétnek! :lol:
Most voltam NST-n is, meg a dokim ma ügyelt, megvizsgált......semmi! :?
Sőt, képzeljétek egy hónappal ezelött 1000-es volt a méhnyak, most már 2000 :shock: és tök zárva van!Nekem visszanőtt még az is! :shock: Méhnyak hátul, semmi fájás..... :(
Mindenki azt mondja hogy túl is fogom hordani! :cry: Jaaaj, ettől félek....túl nagy lesz!

Remélem mindenki jól van, pussz!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Jaj, iszonyatos gyomorégés kínoz!! Nyomja a mellkasom, fáj a gyomrom, hányingerem van és keserű a szám olykor.. Istenem nagyon rossz, egész nap émelyegtem, alig tudtam enni.. Egy pogit tudtam leküzdeni. :cry:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Ja és egész nap eszem a savlekötőt, de mintha a hátam mögé dobálnám.. Sajnos a Salvus víz sem elég. 2dl a napi maximum adag, én már 3dl-t leküldtem és semmi javulás. Istenem segíts!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Ma voltunk H&M-en és megvettem Noli haza jövős "boci" ruháját. :D Majd teszek fel róla képet. Nagyon édi!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Ancsa:Hát tegnap voltam a barátnőmnél és nekik is T-Com-os netük van és azt mondta nekem,hogy kb.1 hónap mire bekötik a netet :evil: Én ezen teljesen kiakadtam.Ma beis mentem megkérdezni és a csaj is azt mondta,hogy 30 nap.És 5 nap,ha nincs semmi gubanc a központban.Na ezt jól meg szívtuk :cry: Itt anyuéknál meg már lemondtam a netet már csak 30.ig van itt net. :cry: De bizakodom hátha hamarabb lessz net.De majd ha párom haverjánál leszünk néha-néha akkor majd tudok írni.Vagy marad a net kávézó :lol: Hát sajnos most is fáj ott ahol a múltkor,de tuti,hogy a sok üléstől van.Mert amint lefekszem pár percre rá elis múlik.Sajnos a görcsölések vissza tértek :cry: És mostmár mindennaposak.Tegnap is szinte egésznap voltak annak ellenére,hogy szedem a magnéziumot.Már éjszaka is alig tudok tőle aludni :cry:

Örülök,hogy Gröni jól van és egyben vannak.Így tovább!!Szurkolok nekik nagyon!!!

Kata:Örülök,hogy jól vagy.Meg gyógyúltál már?

Akkor lehet,hogy nekem is nyílik a méhszájam :cry: Én is érzek csipkelődést néha.

Timi:Csak óvatosan a takarítással.Anyum engem most szúrt le,hogy nehogy merjek nagytakarítani,mert beindíthatja a szülést.Pihenj közbe sokat!!Már nemsokára szűlsz :D

Kati:Bizti minden rendben lessz.Szurkolok nagyon!!

lovaszkata:Az nem semmi :shock: Norbika bizti jól érzi magát odabent.Azt mondták,hogy nagy baba lessz?Most mekkora?Kitartás!!

A görcseim mellé még a fülem is fáj :cry: Tegnap biztos huzatot kapott :cry: Reggel óta nagyon fáj.Lehet a végén még fülészet lessz belőle :cry: Holnap megyek védőnőhöz ott majd rákérdezek ezekre a görcsökre.Szerintetek ezek jóslófájások?Még túl korai :cry: De csütörtökön megyek nőgyógyászhoz is majd szólok neki erről.És kíváncsi vagyok a méhszájra is nagyon.Meg a méretekre :D Mert UH is lessz :D

Vigyázzatok magatokra és a babókra!!!

További szép estét kívánok mindenkinek!!

Reni

Kép
Kép
reni_24
 
 


Lovaszkata
Jól megviccel téged Norbika :lol: sebaj,az a lényeg,hogy eddig kitartottatok és nem lessz így koraszülött :lol: és hamarosan a kezedben tarthatod majd :lol: :lol: :lol:

Aida
Én is küzdök a gyomorégéssel minden nap :(
Tej,joghurt,kefír,keksz, ezeket már próbáltad?

Reni
Vigyázz magadra!! Remélem tudsz jönni majd a hírekkel hogy mi volt a dokinál! Várom!
És nem próbáltál több magnéziumot bevenni amikor így görcsölsz?
De mondjuk már nálad is normális a josló fájás :roll:
Ha jól tudom akár már a 30 héttől is lehet :roll:
Pihenj amennyit csak tudsz!!!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Igen mindent próbáltam, de ma nagyon durva volt, tényleg hányinger meg minden, alig tudtam enni. Már egy háztartási keksz után émelyegtem.. :(

Ráadásul most meg vmi gond van itt a vízvezetékekkel és majdnem elöntött minket valamelyik szomszéd fürdővize.. :? Eléggé megijedtem.. Szaladás, meregetés és most sem akar lefele menni. A konyhánk még egy ilyen áradattól teljesen el fog ázni.. Dehát most mit tehet az ember így este fél 10-kor..?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Rennie???

Nekem mondjuk nem használ az se :(

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ancsa, ahogy írtam már mindenen túl vagyok.. :D A mai "kajám" a Rennie volt, mellé az "innivaló" meg a Salvus víz (szintén savlekötő). Most talán enyhült vmit, vacsira főtt burgonya meg utána Rennie most kicsit javított.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?