Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Sarmon: Végre egy kép rólad !!! :)
Szupi hogy ilyen jól alakult az első találkozásod az orvossal :) Nekem is rossz a vérképem, szedek is vasat, de javulni nem javult az eredmény :(

Bende: Köszi az infót. Mivel szombaton nem szívesen megyek így akkor mindegy mikor megyek turkálni, vagy azért érdemes akkor menni?

Anyany: Ez a szuri dolog vagyishog ytudod hogy fáj neki de sajnos kell sajna nem könnyű. Én megtanultam a kuki ügyből, még most is rosszul vagyok tőle.
Remélem jobban lesz a Tündérlány :) Puszi a kis lábára!!! :)
Hogy pihenni próbálsz azt csak támogatni tudom! :) Helyes! Ahogy olvasom tényleg így is van elég tejcid. :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Képzeljétek: Barni tegnap büntiben volt, mert csapkodta a jétákokat.
Ő mesélte el Ani néni meg biza helyeselt hogy így volt. Mostanában nekem is 4-szer is kell szólnom dolgokért. Ha az új szoba (lakás) ennyire (bár mondjuk nem vészes) összekavarja, akkor mi lesz ha meglesz a kistesó?

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Szegény Kicsi Zsófi!!! Azt hiszem én sem szeretném lefogni. Majd lefogja a védőnő. Én meg majd megvigasztalom utána. Ez az Anya dolga nem???
More milk-ről már hallottam, lehet, hogy bevetem. Remélem napi egy Karamalztól, meg fél sörtől, meg 3 deci őszilétől, nem leszek dagi. Jó lenne lassanként megszabadulni a plusz kilóktól, mert jön a hideg és nekem telente nagyon sokszor fáj a térdem. Négyszer operálták és a felesleges kilók nagyon megterhelik.
De a szopi az első!!!! Legfeljebb a télen sánta tehén leszek. Sajnos van aki belegázol a lelkembe. Még csak holnap lesz két hónapos a gyerkőc, de valaki már azt kérdezte, hogy mikor akarom leadni a plusz kilókat, mert olyan asszonyos lettem.... :twisted:
bende
 
 

 
 

Barnika próbálgatja, hogy mik a határok! szerintem nem lesz vele semmi gond:) egy kis csibészség belefér:)

Bende annyira taplók tudnak lenni az emberek....hogy mondhatnak ilyet, most komolyan???? én 10 kiló plussznál tartok...mindenki kérdezi, hogy mennyinél tartok, és amikor mondom, hogy 10 mindenki felszisszen... nekem is szarul esik...most mit csináljak???diétázzak, netalántán fussak? vagy mit várnak az emberek???
na most jól belelovalltam magam.

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Trundike! Azt hiszem én ma délután elnézek, bár még nem tudom, mikor fog enni a gyerkőc. Sajnos még mindig nincs kialakult napirend. Ami volt azt tegnap felrúgtuk. Niki délután már nem nagyon szokott aludni, de tegnap elmentünk a barátnőmmel sétálni és persze a babakocsiban bealudt. Így este azt a másfél órát, amikor már aludnia kellett volna, ébren töltötte...Én kidőltem, Apája altatgatta. Tanulság kora délután még alhat, kora este nem!!!

Nahát rosszalkodik a vőlegény!!!!És mindjárt megérkezik a húgicája! Nem lehet, hogy azt érzi??? mármint, hogy heteken belül kevesebb figyelmet kap majd és kiélvezi amíg csak rá figyeltek?

Én is szedek vasat. Még mindig vérszegény vagyok. És pattannak el az ereim. Mikor lépcsőn cipelem a babakocsit, a combomhoz nyomódik. Az egész csupa kék- zöld meg lila, attól függően melyik véraláfutás, milyen gyógyulási fázisban van. Meg is fenyegettem a párom, hogy ne veszekedjen velem, mert meg se kell ütnie, de látleletet már tudnék miről vetetni :)
bende
 
 


Bende: Azt a valakit remélem jól elküldted a p..csába! (már elnézést)

Gégéé: Igen de nem hagyom magam, de próbálo mmegérteni. Szerintem érzio hogy valami feszültség van benne de nem tudja mitől vagy miért csak egyszerűen így rosszul jönnek össze a dolgok most. Kitartok! Imádom és nevelem :)
Hogy vagy?
(én két hónappal ezelőtt +13-nál jártam) Énnem mondom meg. Senkinek semmi köze hozzá!!! Én sem kérdezem meg hogy ő hány kiló nem?

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Tudod Gégéé engem csak az zavar, hogy nem évek teltek el a szülés óta, hanem csak két hónap. Tehát nem hagytam el magam, csak úgy gondolom, hogy most nem az alakom a legfontosabb. Persze nekem sem esik jól, amit a tükör mutat, de ha a karomban a lányommal állok oda, akkor már szebb a kép.
Mindennap tornázom itthon, meg sokat sétálunk, egész nap jövök-megyek a lakásban is. Emellett tényleg akkor termelődik sok tejci,ha az ember sokat pihen. Csajóca mostanában éjjel is ébred, hajnalban is és utána már nem is alszom vissza. Nappal meg nem tudok szunyálni...Amennyi kiló lemegy, annak örülök, de ha nem fogyókúrázzak és adjak tápszert a gyereknek, csak azért, hogy olyan alakom legyen, mint 1 éve volt???
bende
 
 


Gégéé! szép nevet találtatok a kisasszonynak....

Trundike! nem szóltam semmi, de nagyon rosszul esett. Már ketten is mondták ezt...
bende
 
 


Bende: Bizony bizony huncut a vőlegény, de bújni is tu dám nagyon! Meg nevetteni nagyon akar a kis drága :)
2-3 hete ugya van némi felfordulás körülötte, más a lakás külön szoba stb... Szerintem emiatt változott kicsit. Hát a hugi jobban megfogja viselni szerintem de majd nagyon megszeretgetem amikor csak tudom. :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Bende: Az a két emberke nézzen tükörbe és szégyelje magát de alaposan!!

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Olyan édes lehet, ahogy hozzád bújik és azt mondja, Anya...(sóhaj) nem irigykedem, Niki is egyre jobban kapaszkodik belénk. Már ölel az egyik kezével, mikor a vállamra teszem...

Tegnapelőtt bekövetkezett rövidke élete első traumája... Tönrement a felhúzható zenélő forgó...Amit akkor nézeget, ha pelenkázom, illetve ha napközben nyűgös, az nyugtatja meg. ( ha nekem dolgom lenne...) csak feküdt a pelenkázón leste nagy szemekkel, hadonászott a pici kezeivel és közben engem figyelt hogy mikor húzom fel. Mondtam neki, nem működik, betettem az elemes alá. Egy pillantást se vetett rá, nem érdekelte a másik fajta zene sem. Hozzáteszem, este nem tud elaludni, ha nincs bekapcsolva, de Ő úgy látszik ahhoz csak az estét kapcsolja. Vettem egy babamagazint, kuponnal és elcsattogtunk a brendonba. Vettem egyet- ha nem lett volna kuponos akcióban, biztos nem veszem meg- hazajöttünk, felszereltem és megmutattam a csajnak. Széles mosollyal nyugtázta, hogy minden rendben...Eszméletlen. Az elemesre rá se bagózik napközben, a felhúzható meg nem érdekli este. Máris a szokások rabja lett.
bende
 
 


El is felejtettm írni, hogy a matricákat a praktikerben vettem, volt még haziállatos és halacskás is. Egyszerű öntapadós, egy puha ronggyal simítottam fel mindenhova. Ha nem tetszik, lehúzhatod, nem hagy nyomot.
bende
 
 


Sziasztok Lányok!
Gyorsan rátok néztem és ezt nem bírom szó nélkül!!! Na, hogy örüljetek, én kb 20 kg-ot híztam!!! 52-ről indultam és 72-vel szültem. Bizonyám!!! A kórházban 67 kg körül voltam, de a sokk az volt, amikor hazajöttem és semmi nyári ruha nem jött rám. Combom, derekam, csípőm, még karjaim is vaskosak voltak. Szerintem hátam is, de lehet, hogy a cicim vette fel a ruhákat :lol: Férjem is mondta, hogy olyan asszonyos lettem, de szeretetből. Nekem előtte mindig azt mondták, hogy gebe vagyok és jól áll ez a kis plussz. Az a pár hónap meg semmi, senki nem celeb anyuka, hogy már a szülés másnapján haspólókat húzzon sztreccs gatyával! Nem?

Ha jól emlékszem a következő évben, mikor a fiam szülinapja volt, már minden régi ruhámat magamra tudtam húzni. Szerencsére maradt rajtam egy kicsi itt-ott, így nem zrikálnak, hogy milyen kóró vagyok. Utálnak is a haveri körben ezért, mert mindenki kijött a formájából rendesen szülés után. Én meg zabálok azt amit akarok és ilyen vagyok. Emlékszem volt olyan, amikor gázos nap volt az elején és egész nap csokin éltem. Az óriás Milkák nem tarottak ki délelőtt. Szóval ne hagyjátok magatokat! JELSZÓ: 9 HÓNAP SÚLYFELESLEGE LEGALÁBB 9 HÓNAP ALATT KELL, HOGY LEMENJEN!!!

Sarmon: jó, hogy ilyen pozitív volt az élményed. Most legalább megnyugszol és így sokkal magabiztosabban mész szülni.

Tündi: Barnika biztosan érzi a változást és az átalakítás is kizökkenthette. Hagyni kell, hogy kitombolja magát. Teljesen normális reakció.

Tuti kellenek ezek a csodaszerek a tejcihez??? Mert én akkor nem is tudom mitől volt. Soha semmit nem ettem, ittam szedtem érte. :shock: Maximum akartam, hogy legyen. De az nem tudom miben befolyásolta :wink:

Ja, én lefogtam a fiam, ha kellett. De akármilyen kicsi volt is induláskor elmeséltem neki, hogy most szurira megyünk és mi fog történni. Nekem van egy rossz élményem, amikor sírtam anyának és egy ápolónő letépett róla és elvitt. Négy éves voltam és iszonyat volt. Inkább lefogom én, mint átélje ő is azt, hogy anya nincs vele a "bajban". Mindig úgy fogtam, hogy lássa az arcom és puszit adtam neki... A gyerek az anyjának megbocsát mindent, de ne féljen a gonosz dokitól, meg védőnénitől. Amikor nagyobb volt szuri után puszit küldött a dokinéninek, mikor mentünk haza. Persze iszonyatosan sajnáltam mindig!
hettuli
 
 


Bende! Ez nagyon aranyos! Ja meg nagyon kreatív anyuka vagy.

A babakocsi cipelésre én is emlékszem :cry: Dettó! De amikor már ült a gyerkőc, akkor gyorsan vettem egy esernyőre csukhatót, amit a lépcsőn fel-le tudtam rángatni. Utána álom volt a séta! A boltba simán behúztam a kocsit, meg kisebb is volt.
hettuli
 
 


A régi farmerjaimat hordom, karcsúsitott derekú pólókkal... A combomon, a fenekemen van a felesleg, meg egy kevés a hasamon. Előtte sem voltam rettentően vékony, inkább izmos, fognivalós. A combom akkor sem volt vékony, a hasam volt izmos, homorú. nekem vigyáznom kell, nem zabálhatok büntetlenül.

Tejci- nekem kell a csodaszer, mert egyébként csökken a hozamom...A gyerek étvágya meg nő...

Nincs baj a babakocsival, imádom. Az esernyőre csukhatókkal nem vagyok kibékülve, a legtöbben lóg a gyerek és irtózatosan ráz. Maradunk ennél, akkor is ha nagyobb lesz, csak a vérszegénységemen kéne úrrá lenni és akkor nem pattannának el az erek. Most a legkisebb beütésre, nyomásra is kékfoltos leszek.
bende
 
 


még egy mondat a ruhatárról, a blúzaimat csak azért nem tudom hordani, mert mellben nem tudom őket begombolni. Szóval sztreccs póló, csak nem köldökig érő, mert kényes vagyok a veséimre....:)
bende
 
 


Bende: És ezek sima matricák vagy kimondottam bútorra valók?
meglátod egyre inkább fog bújni. Élvezd ki mert utána már legalábbis nálunk.. Fúj puszi, nem kell puszi, bár minden gyermek más és más. Barnikám már csak ha nyávogok jön bujizni. (akkor én kiscica vagyok :) ) Ilyen trükköket vetek be.

Hettuli: Énis ilyen vagyok. Bár nehéz de nem szívesen hagynám egyedül a bajban. Inkább szenvedek vele együtt csendben. Igaz hogy ő már rég túl van az egészen én meg lekibajos vagyok de hát ez van :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Sziasztok Lányok!

A tapintatlan bunkók, akik beszólnak témához:
nincs még két hónapja,hogy elvesztettem a Kislányom..és egy kedves ismerősöm néhány napja megjegyezte, hogy talán ideje lenne összeszedni magam, mert ha vissza akarok menni dolgozni, akkor hogy nézek így ki???
mivel az utolsó hetekben már reggeltől estig etettek, mert a babán minden gramm számított, nagyjából 12-13 kilot híztam..és tényleg van még rajtam 3-3,5 kilo..
Az ismerős még azt sem felejtette el hozzátenni, hogy esetemben nem is indokolt a kövérség(így mondta!!!),mert nem hordtam ki a terhességet...
Most tényleg mit lehet mondani...?????
Aztán meg, szedjem össze magam...
tünci28
 
 
 


Trundike!
Teheted őket, bútorra, csempére, tapétára, bárhova. Szerintem a sima matricánál kicsit minőségibbek. Olyan öntapadós tapétaszerű, csak figurákkal. Már ki van vágva mindegyik, nem Neked kell ollózgatnod. Egyébként az öntapadós tapéták mellett találod. létezik belőle egy keskenyebb bordűr is, ugyanezekkel az állatokkal. Először én is bordűrt néztem a taétához, de mind szívecskés, macis, pasztellszínű volt. Nálunk az élénk színek dominálnak. Nem bántam meg hogy ezt vettem. Feldobta a fehér ikeás szekrényeket, a tapétát és mindegyiket oda ragasztottam ahova akartam. Csajszi is szereti nézegetni...
bende
 
 


Jaj Tünci!!! erren tényleg nem lehet mit mondani. Borzasztóan sajnálom. És szerintem nagyon-nagyon csinos vagy....
bende
 
 


Lányok: A fehérvérsejtek és az ún.: Epithelialis sejtek megnőttek a vizeletben. Ez nagyon rossz?

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Tünci: Erre no comment. Nem tudom ki volt, de én megszakítanék vele mindnekapcsolatot. Menjen a ... Grrr....

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


gégéé,Berzsenyi a dokim mostmár. :wink:
Trundike:"Végre egy kép rólad "-na enélkül se vesztettetek volna semmit... :lol: Barni tuti imádni fogja a kishugit,meglátod!Sokat engedd hogy segitsen a körülötte lévő teendőkben,és akkor hasznosnak fogja magát érezni.
Bende örülj neki hogy gyermeked van és asszonyos lettél!Van akinek kimondottan jól áll amikor kikerekednek a formái.Aki igy leszól annak gondolom nincs vagy már nagy a gyereke.Legszebb hivatás az anyaság,de ez sajnos nagy változásokkal jár.Majd ha már rohangálni kell utána úgyis lemennek a kilók,magaddal legyél kibékülve az a lényeg,ne mások véleményére adj.Meg szerintem apuka örül is a dudáknak... :lol:

hettuli,igazad van,igy ahogy mondod,érzem hogy magabiztosabban indulok neki a szülésnek,hogy tudom jó kezekben leszek,a dokibának hála...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sarmon: De így azért jobb :) Köszi a tanácsot megfogadom :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Hello Lányok!

Mi is túlvagyunk az oltáson. Tegnap kaptuk meg. Egy néger dokibácsi volt, mert a dokinénink szabin van. Annyira rendes volt, látszik, hogy imádja a gyerekeket. Nálunk úgy zajlott, hogy a védőnéni fogta a lábát, a doki meg mondta, hogy én fogjam a kezét, hogy érezze, hogy itt vagyok mellette. És amikor megszúrta fel sem öltöztettem, hanem azt mondták, hogy azonnal vegyem fel megnyugtatni. Szerintem így egész jól kibírta. Persze sírt, meg én is. Védőnéni is sajnált minket. Dehát tudom, hogy muszáj, és megvédi mindenféle betegségtől. Amikor hazaértünk adtam neki egy fél Germicid kúpot (védőnéni javasolta).
És nem is lázasodott be, csak ma reggel egy pici hőemelkedése van 37,2 de jó a kedve és mosolyog.
Méreckedés is volt. Már 5kg 22 dkg. Mondjuk gondoltam, hogy hízik, mert tiszta hurkica a lába, ráadásul kinőtte a kókuszpólyát, és már érezem a karjaimon, hogy jó a súlya.

Hettuli: jó ötlet, én is elmeséltem neki, hogy mi fog történni. Remélem nagyobb korában könnyebben viseli majd a szurikat.

Trundike: Barnikának biztos jól áll egy kis csibészség. Biztos a változás miatt huncutkodott egy kicsit.

Sarmon: Örülök, hogy jó élményed van a dokival kapcsolatban. Nagyon fontos, hogy megbízzon az ember a dokijában.

Gégéé: szerintem dokibácsink elvállalja a szülést, ne aggódj. Majd írd meg, hogy mit mondott.

Bende: vannak piszok bunkó emberek, de próbáld meg kiiktatni őket. Ne foglalkozz velük. Most tényleg a tejci a legfontosabb. Az a baj, nekem az anyósom mondja, hogy dagadt vagyok. Nagyon rosszul esik, ráadásul ő a párommal 35 kg-t hízott, a védőnő már be sem merte írni a súlyát. Most meg mindíg azzal van elfoglalva, hogy ő milyen fiatalos, meg milyen jól néz ki. Pedig.....
Édi a kis buborékfújó! :)
Karmalzt lehet én is kipróbálom, bár szerintem még elég a tej, de kéne sokat fejnem októberre.


Anyany: én megkérdeztem a védőnénimet, hogy kb egy két hónapos gyereknek mennyit kéne enni naponta, mert, hogy én is próbálok fejni, hogy ha megyünk vizsgázni, akkor apa tudjon neki adni cumisüvegből, és ő azt mondta, kb 150 ml, de ez egy napra elosztva. Ahányszor eszik annyival kell elosztani, az az egyszeri adag kb. de lehet, hogy több, lehet, hogy kevesebb, azért van az igény szerinti szopi. Zsófinak pedig szép súlya van,úgyhogy ne aggódj, megeszi ami kell neki.


Nekünk nincs légzésfigyelőnk, csak bébicsősz, de az nagyon jó találmány. Ha kimegyek teregetni, vagy a kertbe, akkor nem kell idegeskednem, hogy vajon sír-e a babókám.
Mérleggel meg úgy voltunk, hogy nálunk 6. hetes koráig hetente kell vinni mérni, úgyhogy nem vettünk, nem kölcsönöztünk mérleget. Bár néha jó lett volna tudni, hogy kb. mennyit eszik. De most látom, hogy fejlődik szépen, úgyhogy nincs gond. Meg bármikor bevihetem a védőnőhöz megmérni, sőt azt mondta, ha gondolom kijön, kihozza a mérleget, de azért ezt nem várom el tőle....inkább elviszem én, ha úgy gondolom.

Látjátok mekkora tokám van? :)
Kép Egy kép rólunk

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Tünci: nagyon sajnálom. Hogy mondhat valaki ilyet? Szégyellhetné magát. Össze kéne kötni az anyósommal, és valami szöges hordóba legurítani a hegyről.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Ancsi_pancsi: Jól néztek ki nagyon :)
Szép ki sanyósod van!!! Beszélj a pároddal erről hogy legyen kedves ő álljon ki melletted és szóljon édesanyjának hogy intellignes ember módjára próbáljon meg viselkedni, vagy maradjon távol tőletek... Grrr...
Nincs is tokád! Ha valaki lefele tartja a fekét akkor a bőrnek valahol lennie kell... :)

Milyen a kókusz pólya? Bevállt? Mi most azon gondolkodunk vegyünk-e.

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Köszi Tündi. Dehogynincs tokám...:) de majd lemegy...:)

Igen, már apának említettem a kedves anyukáját. Azt mondta ne foglalkozzak vele, tudom milyen hülye...

Én nagyon szeretem a kókuszpólyát. Így könnyebb tartani szopi közben. Bár már a lába kilóg, de még használjuk. Ki lehet belőle venni a kókuszt, és utána takarónak használható. Jázmin még kisebb volt nagyon szeretett benne aludni.
Ha gondolod lefényképezem.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Ancsi_pancsi: A párodtól ez kényelmes megoldás de nem az igazi. Én is összezördültem az anyósommal jónéhányszor azóta apáromnak mondja ahülyeségeit de úgy veszem észre hogy már őt is idegesíti. Sajnálom néha az anyósom de hogy lehet valaki ilyen? Erőszakos tudálékos stb... vagy vegye ésuzre magát vagy maradjon otthon.
Szóval ne hagyd magad! Be is vállalhatsz néhány alapos összeveszést vele és akkor ő is tudni fogja mit lehet és mit nem mint egy gyerek aki feltérképezi a határokat.
Légyszí... Kérek képet róla. Én is láttam ilyeet (azt hiszem ilyet) 5000 ft-ért az jó ár?

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Ja, nem is írtam, tegnap véletlenül nem melegítőben, hanem farmerban és egy felsőben voltam mikor apa hazajött, és ahogy belépett az volt az első mondata: húúúú de csinos vagy!
Nah, hát dagadtak a melleim (mondjuk azok amúgy) :)

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Ancsi_pancsi: YEAH!!!! :)

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


hű mennyit írtatok...

visszafele reagálok.

ancsi_pancsi :lol: amúgy tééényleg jól nézel ki, és a kisbabád is tündéri:) és milyen nagy már :) majd megírom mit mondott a doki.

sarmon örülök, hogy meg vagy elégedve a Berzsenyi dokival. mi szinte azonos időpontra vagyunk kiírva (bár én szeretnék 1-2 héttel előbb szülni)úgyhogy téged kérdezlek: neked is nagyon fájnak a csontjaid :D amúgy csajok én is szedek vasat, de éreztem is, hogy kell, mert ooolyan fáradékonyka voltam.

trundike neveld csak azt a kis szépséges Barnikát :D

Tüncike, aki neked beszólt az @&#@Đ $Łß@&. Komolyan akkor &@Đfejek az emberek...sajnálom:( ne szomorkodj emiatt :( amúgy hogy vagy? Kicsit jobb a lalked mostanában, vagy még mindig ugyanolyan rossz? Párocskád hogy van? puszi nektek.

Bende-hettuli tuti jól néztek ki:)

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Tündi!
Ilyen a pólya, de még rakok fel képet, csak benne alszik most a gyerek. Az 5000 szerintem reális, mi 4500-ért vettük itt Sárbogárdon a bababoltba.
Anyóst majd lehet elküldöm néha melegebb éghajlatra. Lehet az hatásos.

Gégéé: köszi a bókot. Én is fáradékony voltam nagyon a terhesség elején. Egész nap aludtam volna. Pihenj csak, ha már kibújik Emmóca, nem lesz időd aludni :)

Kép Kókuszpólya

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Gégéé: Igen természetes hogy fájnak. :)
Jut eszembe a vasról. Képzeljétek szedem én is állítólag a hemoglobinom alacsonysága miatt kell. Erre ost a vas magas a hemoglobin meg eggyel csökkent.
Én ezt nem értem

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Ancsi_pancsi: Igen ilyet láttam. Akkor veszünk mi is egyet :)
Nézd meg ezt? Szerinted?
http://www.teszvesz.hu/item443846325_ka ... html#photo

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Trundi,kérdeztem a másik fórumról a biológia szakos tanár bnémat ezt irta:Attól függ, mennyi van benne. Ha babát vár, akkor mindenképpen kezelni kell, és nem árt tenyészteni. Az én urológusom általános (széles spektrumu) antibigyót adna rá, aztán a tenyésztés eredmélnyének függvényében célzott kezelést. (Az epith. sejtek, azok levált gyulladt hámsejtek)
Én elmennék urológiára a helyében.


Ancsi a tokád akkora alig látszik a babód feje!!!Jajj csak vicc volt! :lol:

Gégéé,nekem főként a keresztcsontom fáj,meg a gerincem ahova kaptam anno az érzéstelenitő szurit.Van hogy a hosszú ülésből csak kapaszkodva,nyögve tudok felállni.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Nagyon jó fejek vagytok! Imádom olvasni a friss anyukákat!!!!!!

De jó lett volna, ha a fiam születésekor már rátalálok erre a topicra. Mert úgy, de úgy szenvedtem és azt hittem csak én vagyok ilyen idióta...

Tünci: Nagyon utálom ezeket a nagyokosokat!!!

Tündi: egyszer én is nagyon bepánikoltam a vizelet eredmény miatt, mert már nem emlékszem hányszorosára emelkedett valami érték benne, de sok volt. A nődoki csak kinevetett, mit foglalkozom vele. Szerencsére pont egy helyettes 3 gyerekes anyuka védőnéni volt itt és ővele beszéltem erről. Mondta, ne izguljak, vigyek új mintát úgy, hogy előtte alaposan mosakodjak meg és utána... Mert a hüvelyváladék belekeveredhetett és az is okozhatja. Na vittem is új mintát és lássatok csodát, visszament a normál határra. A dokim meg katéteres mintavételt meg ilyen hülyeségeket mondott :roll: De ezen a védőnénin kívül senkinek nem jutott eszébe ez!!!

Ja, még mindig nem jött meg. :oops: Nagyon idióta vagyok, hogy nem vettem még tesztet??? Ilyen sokat ebben az évben még nem késett. Élvezem ezt a mi lenne, ha és mi van ha mégsem állapotot. Azt hiszem jót tesz a lelkemnek, van időm felkészülni mindkettőre. Mondjuk már kb 2 hete hajnali hatkor kelek pisilni, ha nem eszem, akkor remegek az éhségtől, hajnalban nagyon aktív, este meg levert vagyok... A múltkor kavargott a férjem borotvahabjától a gyomrom, pedig nagyon szeretem, minden kiesik a kezemből és a dühös ordibálástól a kétségbeesett sírásig bármire képes vagyok bármikor.

Szóval ez van, majd meglátom. Addig is írjatok ti is valamit Csetényiről, mert már kaptam róla infót, de abból sosem elég. :wink:
hettuli
 
 


Trundi: Ez tök szupi, és olcsó is, ne habozz vedd meg, utána jó lesz takarónak, ha már kinőtte. Kiveszed belőle a kókuszt és ennyi. Én is szoktam a tesz-vesz-en vásárolni. Most épp egy bundazsákot sikerült vennem a minap 1050 Ft-ért.

Hettuli: tök izgi ez a dolog. Én szurkolok neked, hogy ne is jöjjön meg. Hihi :) Úgy látom a jelek arra utalnak, hogy közeleg a gólya...

Sarmon: jó volt, jót nevettem!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


hettuli remélem a kistesó bántja a gyomrod!!! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sziasztok!

Hettuli ez izgi :D Elég szép tüneteket produkálsz, csak így tovább :D Én volt, hogy a híradón képes voltam elbőgni magam :lol:

Súly: Gusztustalan, hogy milyen emberek vannak :evil: :evil: :evil: :evil:
Én sose voltam nádszál sajnos, úgyhogy életemben éltem már át pár beszólást, de minidg ölni tudtam volna az adott pillanatban. A Terhességgel szerencsés vagyok mert még mindig 8 kilóval könnyebb vagyok mint a baba előtt de ki tudja szoptatással mi jön majd vissza. De sz*rok rá a baba sztem megéri azt a pár kilót :D

Ancsi nagyon csinik vagytok, te is és a kiscsaj is :D Sárbogárd? Sarmon meg Kisláng? Akkor jól körülvesztek engem :D (Kálozi gyüttment) :D

A praktikerben is lehet ilyen matricákat kapni? A Bricoban láttam a múltkor 5000 körül volt csak nem tetszett a gyerekes minta.
Majd körülnézek akkor ott is halacskásra beneveznék :D

KépKép
winchi
 
 


Köszi Lányok!
Én is reménykedem, de a másik topicon éppen láttam, hogy szegény manomano képes volt leírni, hogy elhalt a babucija. Nekem rögtön megírta és már alig tudtam magamban tartani. Mivel nekem is volt már így, nem akarom elbízni magam. :cry: :cry: :cry:

Senki nem próbálta még a fekve szoptatást??? Én amikor már belejöttem olvastam, aludtam, tanultam is közben. Először bántott a lelkiösmeret :oops: , de rájöttem nem zavarja és akkor miért ne.

Dokiról senki nem írt. Akkor nem ismeritek?
hettuli
 
 


Hettuli annyira ismerem csak a Csetényit hogy párszor ultrahangozott.Nem valami kedves fajta,de gondolom ő is akárcsak a kollegái,a magánrendelésén egy angyal! :lol:

Winchi nocsak Kálozi vagy??? :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


sziasztok. ma úgy becsomósodtam, hogy ha apa hazajön, irány az ügyelet...
nem tudtam kifejni sem, ráadásul ez most a másik mellem... és úgy fáj, hog ymajd szét robban...
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
megint majd jól megkapom a magamét. amikor voltunk már így dokinál, az egyik közölte, hogy gyógyszeresen el lehetne apasztani, vannak tápszeres babák...
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


amíg apája hazajön, van még időnk. Zsófi elaludt, úgyhogy most csak várakozom és igyekszem nem felemelni nagoyn a kezemet...

szerencsére a nagylány gyorsan kiheverte a szurit, ma maár nem fájt a lába és nem is volt egyáltalán kemény sem.

a plusz kilók... szerencsére most megálltam 71nél, már egy hete nem változott. amikor otthon voltunk én is kaptam az áldást ezerrel. főleg anyukámtól, aki a vasággyal együtt is alig van 45kiló. egyébként a családom vékony alkatú... én is 53kilósan lettem terhes... van min dolgozni.
szóval az egyik szomszéd az apummal beszélgetett, amikor hazaértem. és megjegyezte: "hú, a múltkor meg sem ismertelek, úgy megdagadtál" erre mondtam, hogy két és fél hós a babám. a válasz" jó jó, de már ekkorra ideje lenne lefogyni, nem?" megjegyzem, nem nő volt...

úgy látszik, mindenki vérszegény itt? engem végig intravénás vassal riogattak terhesen, mindig a határértéken táncoltam. most ha nem szedek tablettát, két nap múlva szédelgek egész nap...
Vendég
 


anyany,nekem mikor begyulladt a mellem finoman masszirozni kellett és alaposan kifejni.Azt nem mondom hogy tedd rá a babát jól szivja ki...pedig mindenképp jól ki kell üriteni!!!Remélem hamar rendbe jössz tudom mennyire fájdalmas.
Én meg még mindig,a szerdai vérvétel óta a karommal kinlódok ahogy a nyanya elszúrta a vénámat:
Kép
Abszolut nem javul,a szivárvány minden szinében játszik.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


ancsi! nagyon jól nézel ki, irigyellek... nálunk csak Zsófi néz ki jól...

tündi! ne nagyon értek hozzá, de Barni boztosan lecsillanpodik, ha megbarátkozott a soksok változással, ami vele történt.
:lol: csak sok türelem kell hozzá... még jó, hogy ne most születik a tesó... meg hát a gyerek legyen szerintem gyerek, meg eleven is!

hettuli! ez nagyon izgi. :wink:
Vendég
 


na hogy elég legyen már belőlem...
este doki, kezdődő mellgyulladás(már a karomat sem tudtam megemelni, annyira fájt), még időben mentünk, mivel még csak egy picit volt hőemelkedésem, még nem volt ideje felszökni.
kaptam gyógyszert, ami elvileg segít a tejnek ürülni, meg írt fel nekem oxitocint, ha gond lenne, meg kaptam is egyet...
mivel a meleg borogatás nem segített, hideget javasolt. hazajöttünk persze Zsófi nagyon nyűgös volt, nehezen aludt csak el éjfél körül, aztán én is pihentem egy félórát borogatással utána fejni kezdtem. először nehezen idnult meg a tej, de utána szépen ki tudtam fejni. 100mili volt benne, annak ellenére, hogy szinte egész este csak fejtem.
annyi hátulütője volt hogy ma reggelre abban a mellemben a hideg borogatástól jóval kevesebb tej termelődött. megúsztam
Vendég
 


Hű jó sokat írtatok....
Ancsi-pancsi nagyon szépek vagytok!!!!

Hettuli! Nagyon szurkolok... :D Én csak felsőfokban tudok beszélni a Csetényiről...Egyszer UH- zott, mert többnek látták a magzatvizet, akkor is nagyon kedves volt. Aztán végül úgy alakult, hogy amikor szültem éppen Ő volt az ügyeletes. Nem volt fogadott orvosom, de ha még egyszer szülnék Őt választanám. Nagyon-nagyon kedves volt, figyelt ránk, biztatott és a végén együtt örült velünk. Ugyanezt elmondhatom a Batáról is, mert Ő is ott volt egész nap. Sajnos nem vált le a méhlepény, ezért szülés után elaltattak és a műtétet is a Csetényi doki végezte. A gátmetszés varrataival sem volt később semmi gondom. Szerintem nagyon jó doki én elég komplikált eset voltam- szerintem. sikerült minsdenfélét produkálnom: a burkot úgy kellett megrepeszteni, belázasodtam, a gáztól hánytam, aztán utána a méhlepény és ráadásul nagyon sok vért vesztettem. Ennek ellenére nagyon-nagyon jó kezekben voltam, biztonságban éreztem magam, valószínűleg azért, mert egy pillanatig sem láttam tanácstalanságot senkinek az arcán.
bende
 
 


sarmon ez nem semmi... minek próbál vért venni aki nem tud? ennél még a fősulis hugom is tehetségesebb...

sajnos a massszírozás nekem nem jön be. elvileg jól csinálom, de sikerült már jó párszor kisebb csomókat belemasszíroznom.

...
na ez szuper. szombat délelőtt van, most még vissza tudnék feküdni aludni egy kicsit, de nem fűzök hozzá túl sok reményt, mert szigetelik a panelházat és ilyenkor jutott eszükbe, hogy fúrjanak az ablak alatt... csak Zsófi fel ne ébredjen.
Vendég
 


Anyany!!! Fejezd abba!!! Te is nagyon nagyon csinos vagy. Láttam a képeken. Ha mégegyszer ilyet mondasz- hogy nálatok, csak a Zsófi szép, akkor elmegyek, megleslek és csinálok egy monoklit Neked, hogy tényleg ne legyél szép!!! :D
Harcias hangulatban vagyok, szinte egész éjjel nem aludtam. Niki éjszakás műszakot vállalt- én pedig egész éjjel felügyeltem, mert ugye kiskorú. Reggel megkaptam a prémiumot, szélesen vigyorgott. Remélem ma nappalos lesz.

Sarmon: szép a kezed- Anyany! te is látod azt a kékfoltot...????
bende
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?