Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Betegeskedők: Jobbulást!

Képzeljétek kinőttük az 56-os ruhákat. :lol: Ugyanez volt Lucával, 2 hét után 62-es ruhákat kellett vennünk. A baj csak az, hogy overálokat 62-eseket kaptunk, így ezek télre tuti, hogy nem lesznek már jók.

Hamarosan itt a gyerekdoki. Meg kell neki mutatnom Dalma köldökét, ugyanis szombaton vérzett egy picit. Remélem nincs baj.

Majd még jövök.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Hat mi se javulunk. Abigél is köhög. Végül is kik mennek
a találkára?
Most már csak az a kérdésem, mikor menjek velük orvoshoz.
A férjem szerint még várja, mert ezt természetes a megfázáskor.
Csak ha sokáig köhög akkor menjek vele.
Anikó, Vera: ti nektek már nagyobb a tapasztalatotok ezen a téren.
Mit csinálnátok?

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Melus!
Te is lerobbantál :( Hát akkor biztos, hogy van valami a levegőben. Anyum is telefonált tegnap, hogy ne menjünk hozzá, mert beteg. Neki a hangján is nagyon lehetett hallani.

Vitamin: én bevettem ma egy Gravidát, mondván eleszegetem a maradékot. Hát mint amikor terhes voltam, úgy okádtam ki egy félóra múlva. Majd beveszek C-vitamint.

Mi az overállt a Duna Plázában vettük Benefit babaruha boltban, a második emelten. Még soha nem jártam ebben az üzletben, most is csak úgy benéztünk ha már ott jártunk. És nagyon megtetszettek az overállok, nagyon szépek vannak, és nagyon jó minőségük. 7700 Ft volt :roll: Egy picit sokaltam ennyit kiadni, de a férjem meggyőzött, hogy az olcsóbbak is 5000 Ft körül vannak, így ha ez tetszik akkor vegyük ezt.

Tündi!
Nem semmi :-) Mi még csak most nőttük ki az 56-os ruhákat. Bár van egy pár body amiből még mindig 56-ost hordunk. Arra már rájöttem, hogy nem egyformán számozzák a ruhácskákat. Pl: A kenguru goldos ruhák nagyon picik.

Majd írd meg, miért vérzik Dalma köldöke ... még ilyet nem is hallottam.

Kriszti!
Hát lassan Te is a finishben leszel :lol: Nagyon szuper! Most néztem a vonalzódat, és látom, hogy nem lesz nagy a korkülönbség a két gyerkőc között. Ezt anno így is terveztétek?
Nem sokára már te is shoppingolhatsz Pankának. Tényleg, Anna lesz vagy Panna?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 

 
 

Sziasztok,

Hat egyre jobban az a gyanum, hogy Adinak faj valami a szajaban, mert a levest megeszi, de hust peldaul nem, ugyhogy egyenlore indul az alternativ kezeles, aztan meglatjuk.

Azert verezhet a koldok, mert begyulladt. Remelem nem lesz sebesz belole :(

Timi,

Annanak lesz anyakonyvezve, aztan majd, ha meglatom a babat akkor fog jonni, hogy becezzem valahogy. Adamnal is mondtam, hogy en nem fogom Adi-zni, aztan dehogynem :)
18-24 honapra terveztuk a tesot, de en nagyon szerettem volna, ha kislany lesz. Jonas modszer alapjan megvoltak a datumaim, igy mindent megtettem, hogy februarban teherbe essek (mert szerettem volna, ha skorpio lesz - tudom sokat akar a szarka....).Szerencsenk volt, osszejott, mostmar csak annyi lenne a teendo, hogy kihuzzuk oktober vegeig.(mivel nem nagy baba mar csak ezert is nagyon ajanlott lenne:)).

Nekem is kezd fajni a torkom :(. Lehet megse tudunk menni a talira :(

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Egy kérdés, hátha tudtok segíteni!
Szeretném majd, ha a kórházban kilyukasztanák Lotti fülét.
Ezt jelezni kell nekik előre vagy majd ott az 5 nap benttartózkodás alatt? És fülbevalót kell vinni vagy van speckó?

Köszi előre is, további jó babázást, nekem még min. 3 hét hátravan :roll:

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok,

Tündi nagyon cukik a csajok.
Olvasom, hogy lassan mindenki lebetegszik :cry: . jobbulást a betegeskedőknek. A kérdés csak az, hogy ki jön.
Eszter Te jössz?
Mert úgy tünik lassan csak ketten leszünk és akkor kár átbumlizni a városon mert ti Budaörsről mi meg Budafokról mennénk a találkára.
Lehet, hogy át kéne tenni egy másik időpontra a találkát mondjuk két múlva szerdán? Mi legyen?
Egyébként Levente is rángatja a fejét szopi közben most kezdte egy hete de inkább csak este. Én is elkezdtem aggódni de aztán úgy láttam , hogy tejcsi van a szájában tehát tejem van. Majd megnézzük a súlygyarapodását jővő héten a védőnéninél és akkor kiderül.

Kriszti, mi az a Jonas módszer? Két gyerekem van de még nem hallottam róla. Ciki? :D Csak azért kérdezem mert lehet hogy lesz harmadik és jó lenne ha esetleg lány lenne a két fiú után de ha esetleg fiú lesz akkor meg fiú lesz. Férjem szerint egy csővön csak egyféle anyag jön ki így ő lány nem tud gyártani. :lol:
Egyébként jó ez a kis korkülönbség most ugyan nem annyira majd később szerintem. Nálunk is 20 hónap van köztük. Most egy kicsit zűrös de majd kialakul.

Nálunk is be kell szerezni nagyobb ruhákat mert Bendegúz is kinőtte. Majd elmegyek beszerzős körútra csak itt a Canponában lévő C&A-ban nincs nagy választék azt mondják a H&M is nagyon jó csak kicsit nagyobbak a méretek, mint ami rá van írva mondjuk ez a C&A-ra is igaz. Csak attól félek hogy egy kicsit drága a H&M. Volt valaki már a H&M-ben tényleg drágább árfekvésű?

Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Szia Ildi,

én úgy tudom, hogy "hivatalosan" nem lyukasztják ki a baba fülét de van ott egy nővér, aki magánban csinálja. Sajna a nevét nem tudom de egy elég nagy darab olyan mint Ursula a doktor Bubóból.
Na ezzel most nagyon sokat tudtam segíteni :oops: ha estleg a csajok közül senki nem tudja a nevét akkor majd még részletezem a személy leírását.

Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


erre mar en is gondoltam h at kene rakni olvasva h mindenki beteg. ez a franya ido!

jobbulast mindenkinek
aaa3
 
 


sziasztok!

mi még talpon vagyunk, nem betegedtünk le. de szerintem is tegyük át, mikor már mindenkiből kiment a betegség.
Putzné Nagy Erika szúrta kis Dorka fülét is. ha kell elérhetőség,megkeresem a számát.
pedig nagyon készültünk a találkára. de ez már csak így szokott lenni.
ma egyhuzamba 3 órát sétáltunk, olyan szép idő volt.
betegekenk gyógyulást :!:

Kép
.ivett
 
 


Eszter

Nincsen sok fehér lepedék a szájában?? Mert lehet hogy szájpenésze van és attól fáj neki a szopika

gyerekdokihoz menni köhögésileg.
ha száraz erőltetett a köhögése akkor fluimucilt vagy acc-t érdemes adni neki azaz köptetőt. de a robitussinból is már mindenfajta van. és orrszívás párologtatás eukaliptusszal

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 



Sziasztok,

Nallam holnap derul ki, hogy javul a helyzet vagy romlik Adi eseteben. Nehezen nyel, de amugy nincs rossz allapotban. Ha igy marad, akkor sztem mi megyunk a talira. De sztem is tegyuk at, mert igy tenyleg nagyon kevesen leszunk.

Ti mikor szurtatok ki a kicsik fulet? Mar a korhazban? Csak, mert en varnek vele 6 hetet, de lehet megkerdezek nehany "szakembert" mit javasolnak.

Kata,

Ird be a google-ba, hogy Jonas modszer (Jonas method) illetve itt van link, ahol ki lehet szamolni.Eleg sok infot talalsz majd.

http://www.lunarium.co.uk/jonas.php

Hozza kell tennem, hogy en annyira nem hiszek benne, de ugy voltam vele, hogy nincs mit veszitsek. Ursula eseten sztem a Nagy Erzsebetre gondolsz, aki a csecsemosok fonovere, nem?

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Putzné Nagy Erika vállalja a babák fülének kifúrását, de nem lehet a kórházban megcsinálni, nem engedik. Megbeszélitek vele és kimegy házhoz. (egyébként mindkettő Erzsike, Erika is magas, nagydarab és nagyon rendes, Erika volt bent a császáromon)
Mi nem fúrattuk ki Blanka fülét, mert Bálintom kiborul ha meglát egy picukra kopasz kislányt egy nagy "aranfülbevalóval". Majd ha nagyobb lesz és ő akarja akkor megcsináltatjuk neki.

Hát ha lehet ilyet kérni, akkor tegyük át ezt a talit ... már olyan sokan lemondtuk :cry: Nekem pedig egyre jobban fáj a torkom, tuti nem fogok meggyógyulni szerdáig!

Kata!
Én szoktam a H&M-ben vásárolni, szerintem babaruhában az a legvagányabb! Egy picit drágább, de nem vészes, vettem már nagyon olcsón is egy-két jó ruhát. A kedvenc gatyóink H&M-esek. Én azt szeretem bennük, hogy nem ezek a megszokott unalmas babaruhák.
Bár most a Kenguru Goldban is vannak új márkák, azt hiszem Crocodill vagy mi a neve, háááááát iszonyatos jó cuccok és olcsóbbak mint a saját Kengurus márkájuk.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Vera és ezt a fluimucilt lehet négy és félhónaposnak adni.
Már Lali kezd javulni, de Abigél az nem nagyon.

Én is szeretném ha át lehetne tenni a talit.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Mi ahogy haza jöttünk a kórházból másnap már
jött a nővér és betettük a fülbevalót. Mi vettük. Nem kell
speciális fülbevaló.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 



sziasztok!
nos... úgy tűnik, hogy a holnapi találkozó nem fog összejönni: tényleg csak páran lennénk (kb. 3-an) :? . Akkor tegyük át egy másik időpontra.

Glória hála istennek tegnap már jól szopizott (egy nap alatt annyit evett, mint egész múlt héten összesen: 70g-ot). Kezdek biztos lenni benne, hogy a cumi zavarta meg, mert nem volt idő figyelni a jelzéseit a sok látógató között, és ha sírt akkor csak megkapta a cumit, aztán akkor nem sírt. Szopizni meg aztán nem volt kedve, és ingerült is lehetett a sok jövés-menésben. Úgyhogy most tartunk egy uncsi hetet: nagyon nem megyünk sehova, csak sétálgatunk max..
Éjjel viszont óránként fent volt, sírdogált is, amit viszont soha nem szokott :roll: Én mg persze semmit nem aludtam, totál kész vagyok... Most meg nyöszörög, hogy álmos :lol: .

Kép
chesther
 
 


Sziasztok,

Igen így már beugrott a nővér neve, ahogy leírtátok.
Eszter örülök, hogy Glória újra rákapott az evésre.

Akkor most nem lesz tali hanem átrakjuk egy másik időpontra ugye jól olvasok a sorok között? :D

Ha nem lesz akkor kénytelen leszek elmenni ruhát nézegetni :lol: megnézem a Camponában a H&M-t.

Betegenek gyógyulást. Most megyek mert megyünk játszóházba és el kell kezdeni készülödni a szokásos egy órás készülődés....
Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat, ha lehetne, kérném az elérhetőségét a hölgynek, aki vállalja, hogy kilyukasztja a baba fülét. Én nagyon szeretném, nekünk mindhármunknak (három lány vagyunk tesók) babakorunkban megvolt a fülbevaló és az nem azt jelenti, hogy nagy arany karika vagy hivalkodó óriás fülbevaló került a fülünkbe, hanem kis finom, cuki babafülbevaló.
Egyébként később lehet, hogy rosszabb kifuratni azt a fület, amikor már igazán felfogja a gyerek, hogy közelít hozzá valami, ami fájdalmat okoz neki.
De hát ízlések és pofonok...

Köszi Mindenkinek, privibe jöhet a telefonszám,
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek! Nekünk brutál éjszakánk volt. Fél2-től 3-ig fent volt Blanka. Megetettem, de utána nem akart aludni. Beszélgetett fél3-kor az apjával, ha nem látom a saját szemmel, és hallom el sem hiszem. Ilyet még soha sem csinált. Mintha elmagyarázta volna, hogy neki most pont elég volt az alvásból. Persze én meg majd meghaltam, mert úgy fáj a torkom, ráadásul ez a nyavajás ínhüvelygyulladás sem akar elmúlni. Pedig már 2,5 hónapja szültem, akkor jött ki mikor lement a víz a kezemről. Hajnalban meg úgy fájt, azt hittem eltört a kezem.
Summa-summárum, hulla vagyok. Most alszik Blanka, de szerintem nem sokáig.

Fülbevaló: Nekem is kisbaba koromban volt kilyukasztva a fülem. Persze a fájdalom elfelejtése miatt akkor a legjobb. De mi úgy gondoljuk a férjemmel, hogy semmit sem akarunk változtatni a gyereken, majd ha ő akarja akkor kilövetjük a fülét. És az majd az ő választása/ döntése lesz. Olyan icurka-picukra volt amikor megszületett, törékeny, sebezhető semmit sem tudott a világról még szinte nem is látott, nem tudtam volna elképzelni hogy direkt fájdalmat ejtsek rajta.

A másik, hogy én 15 éves lehettem amikor egy plusz lyukat furattam a fülembe (divatból) és valószínűleg egy akupunktúrás pontot lőttek szét, mert azóta ekcémás vagyok. Ezért majd ha odakerül a sor akkor én beméretem a fülét egy természetgyógyásszal és azt a pontot fogjuk kilyukasztani.

Eszter! Örülök, hogy Glória már szépen eszik. Nem hiszem, hogy a játszó cumi okozta volna a cumizavart. Inkább az etető cumi használata csinál ilyet, mert másképp kell szívni a cicit és másképp a cumit. De te nem eteted cumisüvegből, nem? Akkor nem hiszem. Blanka ritkán szokott cumisüvegből inni (pl. teát) vagy ha fejtem le tejet akkor anyósék abból adtak neki enni, de nem volt utána baja. Szépen evett tovább ciciből. Szerintem a két dolog sűrű/ hosszú távú váltogatása csinál zavart.
Legalábbis szerintem :roll:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!
Az előbb Szandra használta a billentyűzetet, és odalett, amit írtam.
Hajni, mi legtöbbször Sinupret cseppet
(http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/SINUPRET_cseppek/5389)
használunk. Ezt főleg náthánál, ez a leggyakoribb.
Ha csúnyábban köhög, akkor dokibácsi készítős köptetőt ír fel, de használtunk már ACC-t is az is jó volt, de ilyeneket csak orvosi utasításra adok, magamtól nem.
El szoktam vinni őket pár nap betegség után, mert mindig félek attól, hogy lehúzódik a hurut.
Kínzó köhögésre szoktunk még Sinecot cseppet.
Náthakor ephedrines orrcseppet is használunk. Ez is készítős, csak receptre van.
Szerintem mutasd meg Őket, ha betegek, legfeljebb nem csinál semmit.
Ha torokfájásról panaszkodnak mindig kapnak nurofent.
Szóval ennyi. Nátha:orrszívás, eph. orrcsepp, sinupret.
Köhögés, köptető a dokitól/sinecod, nurofen.

Mi sem sokat aludtunk, váltották egymást a lányok. Szandra 11, Dorina 12, 12:30, 1 óra. majd Szandra 2 és 5óra.
Én délután megyek a körzetihez, egy pihenés biztos sokat javítana rajtam is, de nem sok esélyt adnak a gyerekek.

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Anikó, Vera: köszi a tanácsokat.
Anikó, neked is jobbulást. :)

Miért aludtak ilyen rosszul a gyerekek?

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Szia Anikó!

Ha nagyon szörcsög a baba akkor mit kell csinálni? Mert orrszívózzuk az orrát, de nem adunk neki semmilyen orrcseppet. Lehet, hogy ez a baj? Igazából nem látom betegnek emiatt nem is vinném az orvoshoz, mert ott lehet, hogy a többi beteg gyerektől hamarabb összeszedne valamit. De azért jó lenne ezt a szörcsögést megszűntetni.

Látom nálatok is jó éjszaka volt. Én nem értem Blankával mi történt. Idáig olyan jól aludt. Miért romlanak el a gyerekek??? :lol:

Ja igen, te már adsz valamit Szandrának az anyatejen kívül? Almalé, püré, tejpép?

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Szeretném elmondani nektek (ha még nem tudjátok), hog y 9-én megszületett Sebestyén, 3500g-mal és 55cm-rel. Jól vagyunk. Császármetszéssel született. Választott orvosom nem volt. Ha valakit majd érdekelnek a tapasztalataim, szívesen megosztom majd.

Jobbulást mindenkinek!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

én sajnos nem vagyok valami jól :( Boti is már szörcsög, de mi csak az orrát szívjuk!

Akkor a holnapi találkát elhalasztjuk?

mi is szoktunk H&M-ben vásárolni, cuki ruhák vannak és nem feltétlenül drágák!

Timi, Boti is rosszul alszik az utóbbi időben...pedig volt olyan hogy csak fél 4kor kelt fel, most meg újra 1, fél 5, szóval legalább 2x. és ő is dumál éjszaka, mint aki kialudta magát én meg majd elalszom a kiságy mellett:roll:


minden Betegnek javulást!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Nekem is szörcsög az Abi, de nem tudok semmit kiszívni az orrából.
Egyébként kinek milyen az orrszívója, és melyik a jobb?
Fazsu: Gratulálok a picihez. Nagyon szép neve van. :) Jó egészséget nektek és sok tejet. Engem érdekelne a történet.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Zsuzsa!
Gratulálok a kisfiadhoz. Engem is érdekelne a történeted ... Ha van időd majd írd le. Jó egészséget nektek, sok tejcsit!

Hajni, nekünk porszívós az orrszívónk, jól szív. De ahhoz képest, hogy mennyire szörcsög Blanka szinte semmit sem szív ki. Ezért gondoltam arra, hogy lehet, valami orrcseppet kellene használnunk.

Melus, nálunk az alvás idáig rendben volt, éjszaka végig nyugi volt, a legkorábban fél5-kor kelt. De most mi lelete a gyereket? Lehet, hogy nő és igényli a több kajcsit ...

Most éjszaka 3 órakor aludt el, és negyed7-kor már nyekergett. Áthoztam a hálóba, ágyban megszopiztattam és el is aludt rögtön, fél9-ig megint aludt.

Na mindegy, majd meglátjuk a ma éjszakát.

Ahogy közeledik az este egyre rosszabbul vagyok. Most már melegnek érzem a homlokom is. Nem szeretném megfertőzni Blankát ...

Timi

Kép
manati
 
 


Zsuzsa!

gratulálok,és én is csatlakozok a kiváncsiskodók táborához.
na mennem kell, Dorka estére nyűgös lett.
ma is hatalmasat sétáltunk,használjátok ki még ti is a jó időt.

Kép
.ivett
 
 


Zsuzsa gratula a Babához!Sok tejcsit nektek!

Timi, jobbulást!Sok Cvitamin és tea, nekem talán ez segít valamelyest, meg kalcium!

Mindenkinek nyugis éjszakát!

Melus

Kép
melus79
 
 


na akkor tényleg adjatok infót a holnapi talival kapcsolatba mert nekem 10-kor el kell induljak ahhoz hogy odaérjek.
ha esetleg akar valaki jönni rajtam kívül annak ellenére hogy nem leszünk most sokan akkor hívjon reggel 7-től elérhető vagyok mert én odamegyek szívesen hiszen úgy is vásárolnom kellene pár dolgot ott.
06703277979
ha meg nem jön senki lécci reggel 10-ig jelezzétek itten.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok,

Zsuzsa, nagy gratula nektek. :D

Vera, én úgy olvastam ki a sorokból, hogy nem lesz tali és ezért tegnap már beszerveztem valami maást, úgy hogy mi biztos nem megyünk. Szerintem rajtad és Eszteren kívül mindenki lemondta.
Esztert kéne még megkérdezni.

Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Kata: Hát én most nézem, hogy négy napja volt Benő két éves.
Igy utólag Boldog Születésnapot neki! :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 



sziasztok!
Zsuzsa - gratulálok a kis Sebestyénhez, mindenképpen írd meg a történteket, kiváncsian várjuk! És tegyél fel képeket is majd, ha van egy kis időd!
A találkozóról tegnap (kedd 7:59) jeleztem, hogy akkor tegyük át máskorra, ha többeknek nem jó, mert sokan megbetegedtek. Remélem azért összejön majd ez a randi, mert nagyon kiváncsi vagyok rátok meg a babákra!
Nátha - mi ezzel a szörcsögéssel el is mentünk orvoshoz (persze hülyén nézett rám, de nem érdekel, mert aggódtam), meghallgatta a szívét, tüdejét, és mondta, hogy ilyen hidegben elkerülhetetlen a meghűlés. Nekünk mondta, hogy fújjunk az orrába sós vizet (lehet kapni többfélét, mi a sterimart használjuk), az megoldja a nyákot, és akkor jobban ki lehet porszívózni. Mi is porszívósat használunk, szerencsére Macuka szereti, és nem sír :D . Valamit javult már a helyzet, de még nem tökéletes :cry: .Orrcseppet is vettem, de én azt - attól függetlenül nem merem használni, hogy bébi orrcsepp, tartok tőle, hogy tönkreteszi a nyálkahártyáját. Persze ha enni, aludni nem tud, akkor be fogom vetni végső esetben...
Na: mi a hétvégét ma reggelre pihentük ki. Tegnap Glória még napközben sem aludt szinte semmit, totál kész voltam, beszélgetni alig bírtam vele, este már együtt sírtunk - én azért mert nem tudtam miért sír... Éjjel viszont 20.30-tól 2.30-ig aludt, aztán pár ébredéssel és evéssel még 8.30-ig aludtunk. Na ilyen is már régen volt, hogy nem 7-kor kukorékolt. Azt hittem nem is lesz a szokásos délelőtti alvás, de most is szépen alszik - ezért van időm írni.
Megyek, még gyorsan összedobok valami ebédet!

Kép
chesther
 
 


Fazsu ! Nagy gratula a babához!!!

Kép
trimi2003
 
 


Sziasztok!

Hála égnek Blanka jól van, neki azon kívül, hogy néha szörcsög nincs semmi baja. (Ma még nem is csinálta) Viszont én egyre gázosabb vagyok, alig merek a gyerekem közelében lenni. Most már egyfolytában tüsszögök, meg fújom az orrom. Viszont a torokfájásom enyhűlt, tegnap Bálint hozott Strepsilst és ez tényleg jó. Nem gondoltam volna, hogy egy éjszaka alatt ennyit tud segíteni.

Eszter, én nem voltam Blankával orvosnál (nem találtam ezt a szörcsögést annyira kórosnak), de ezt a sósvízet majd kipróbáljuk. Jó lenne már túl lenni ezen a dögrováson.

Viszont ma fél10-ig már megjártuk a Földhivatalt a gyerekkel. Nem mondom, hogy előbbre vettek minket, de mindenki sokkal kedvesebb volt velünk, mert látták, hogy egy ilyen picurkával várakozunk. :roll:

Na megyek, mert amíg alszik pihenek egy kicsit.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa! Gratulálok Sebestyénhez! Ezek szerint együtt voltunk a kórházban, csak nem tudtunk egymásról. :cry:

Betegeskedők! Továbbra is jobbulást!

Mi jól vagyunk. Dalma köldökével nincs semmi gond, a doki azt mondta, hogy ez gyakran előfordul. Még kezelni kell, mert még van nyers rész. Luca továbbra is nagyon kedves a kishúgával :lol: és talán kezd hozzászokni az új helyzethez, ugyanis éjszaka már egész jól alszik és újra szól, hogy a WC-be szeretne kakilni :lol: (pisi simán megy a pelusba, de legalább bejelenti).
A kenguru goldos 56-os ruhákat nőttük ki (szinte az összes az, amit kaptunk), a C&A-sból még simán jó az 56-os.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!
Timi, ha nem igazán trutyis az orra, akkor szerintem ne szívd le. Lehet, hogy csak tejcsi van ott. Nem köthető szopikhoz a szörcsögés?
Kérdezz rá a dokitoktól, hogy szerinte adhatsz-e Sinupretet, (amit belinkeltem), ha van ott valami, akkor biztos kifolyasztja.
Nekem a sós vízre is azt mondta, hogy fölösleges pénzkidobás, szerinte az orrába is anyatejet kell csepegtetni a gyereknek és utánna porszívózni.
Viszont nem tartom hülyeségnek, de az általam említett gyógynövény is nagyon jól feloldja, és így nem visszafelé mosom a trutyit, hanem megvárom, míg föntről kifolyik.
De majd meglátjátok, hogy mi válik be.

Strepsilt szabad szoptatás alatt? Nekem pont tegnap délután javasolta torokra is a dokim, hogy már a fájdalmak elején lehet fújni a Bioparoxot, pedig a tájékoztató szerint nem lehet. :roll:

Zsuzsa, gratulálok és sok tejcsit, egészséget kívánok! És várom a szüléstörténetedet!
Boldog Szülinapot utólag is Benőnek!

Kép

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok

Bioparoxot egyszer nekem a védőnő ajánlotta amikor Lvei kicsi volt és hasonló torokfásjáso nyavalyám volt. Vettem, de végül nem használtam.
Orrtisztítás:
nekem is azt ajánlott a védőnő és doki is hoyg elsőkörben anyatej, ha nem segít utána sós víz Fluimare-t ajánlották ők, de van több féle.
Fazsu gratulálok a kicsihez.

Tündi:
felétek sem türelmetlenebb Luca?

Olyan édes volt ma Levi. Elkezdtem írni már régebben az aranyköpéseit mert olyan édes dolgokat mond, a mai kis szösszeneteünk:

Ma reggel apa szeretett volna még tovább aludni, de Levi mint ilyenkor mindig be akart hozzá menni. Mondtam neki, hogy ne menjen be, mert felébreszti apát.
- Csak álommanót akarok neki adni.
Bement, majd kijött.
- Ragasztottam neki 2 álom manót a szemeire hogy tudjon aludni.

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Én picit jobban vagyok :) De Botinak vettem Fluimaret ma, mert nagyon szörcsög és nem tudok kiszívni semmit :(

Linda, nagyon aranyos lehetett Levi :)

Tündi, gyorsan nő Dalma...bár Boti is kb 1 hétig tudott 56-os ruhában virítani :oops:

Timi, szerintem is szopi alatt csak Bioparox, én azt használom, napi 4x. nekem segít. minden más kizárt szopi alatt :(

Eszter, tök normális hogy izgulsz Glória miatt, ne foglalkozz vele, hogy más mit gondol!
Mikor lesz akkor tali?

Megyek, mert iszonyúan le vagyok maradva a házimunkában, és Boti csak fél órát alszik ilyenkor, így bele kell húznom :roll:
Jobbulást a Betegeknek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Én is boldog szülinapot kívánok Benőnek!

Anikó! Hát nem tudom, hogy szabad-e a Strepsilst szoptatás alatt bevenni. Igazából a cukorbetegeknek és a 3 évnél fiatalabbaknak ellenjavalt. Ez van a dobozon! De ha nem lehetne, én akkor is bevenném. Nekem a dokim azt mondta, hogy a betegség nem csillapítása sokkal károsabb, mint egy-két szem orvosság. Ezt a szöveget csak óvatosság miatt írják rá a orvosságokra a gyógyszercégek.
Sinupretre majd rákérdezek a dokinál. De valószínűleg még nem fogja ajánlani, mert még nem vagyunk 3 hónaposak. Bár nem tudom :roll:

Linda! Aranyos Levi, hogy ilyeneket mond már. Annyira várom, hogy Blanka is beszéljen majd hozzám. :-) Néha kicsit sürgetem az időt, hogy már ezt is tudjon, azt is tudjon. :-)) Tudom, nem szabad!
De én elég türelmetlen típus vagyok!

Tündi! Örülök, hogy nincs nagy baj Dalma köldökével. Nekünk is lassabban gyógyult. Kb. 2 hét volt! De az volt nálunk a baj, hogy a kórházban nem úgy mutatták ahogy itthon a védőnő és én nem emeltem ki jól neki és nem kezeltem jól a csonk alatt. Miután azt csináltam amit a védőnő mutatott, pikk-pakk leesett!

Timi

Kép
manati
 
 


Na elővettem a betegtájékoztatót és ez van rajta:

"Amennyiben Ön terhes vagy szoptat tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése előtt."

Hát ez azért mégsem a tilos kategória. :-) Mindenesetre nem eszem többet belőle :oops:

Erről a Bioparoxról most hallok először :cry:

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Beno,boldog szülinapot kívánok!

Zsuzsa, gratulalunk, varjuk a beszamolot es a kepeket!

Timi, Bioparox-ot hasznalok en is, nekem Habi ajanlotta meg az elozo terhessegem alatt. Vegul egyszer mikor szoptattam akkkor vettem meg, de mivel az alt a tajekoztatoban, hogy "kerdezze meg orvossat" inkabb nem hasznaltam. Sajna most nyaron elo kellett szedni mikor torokgyulladasom volt, mert nem gyogyultam meg gyogyszer nelkul es sztem nagyon jo, par nap alatt helyrehozott.

Tegnap elloptak ferjem szinte vadi uj telefonjat, ugyhogy el van rontva a hetem...raadasul ma fel napom elment arra, hogy pannon-ba menjek.(letiltas, uj sim igenyles, stb.)

Orulok, hogy ajanljatok a Sinupretet, mert en is azt hasznalok, de nem ismerem. A multkor bementem a patikaba es kertem egy koptetot, ami ha lehet gyogynovenyes, terhesseg es szoptatas alatt is hasznalhato, illetve ha lehet kisgyerenek is (ugye az egesz csalad beteg volt). Ezt kaptam es viszonylag meg voltam elegedve vele.

Linda, az en fiamnak se all be a szaja egesz nap, de 1 ertelmes szot nem mond meg :(, csak halandzsazik, de eszrevettem, hogy egyre tobb mindent ert, ugyhogy en mar annyira varom, hogy valami ertelmeset mondjon. Ezek az aranykopesek meg egyenesen isteniek, majd en is felirom oket.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Linda: irigyellek hogy Levi már így beszél. Nekem Lali csak szavakat
mond, és az is néha érthetetlen. Pedig jól hall, ugyanis a papa, mama
meg még néhány szó megy neki. De a többi bizony nagyon
siralmasan megy. :(

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


ajaj kezd fájni a torkom, Levi meg szörcsög, horkol és álmában sirdogál azt hiszem minket is utolért ez a nyavalya

akkor azt hiszem megnézem azt az itthoni Bioparoxot

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Jó reggelt! Szakad az eső. Szegény kutyával nem lehetett egy normálisat sétálni. Férjem csak kiszaladt vele aztán visszaszaladt :-)

Blankával az éjszakánk ma egész jó volt, fél5-kor kelt, és különösebb színjáték nélkül vissza is aludt. Majd 9-kor kelt újra. Legalább tudtam én is aludni, mert olyan vagyok mint akit fejbevágtak.
Nekem már a torkom nem fáj. Csak az orrom van tele. De már az is jobb, este nem kaptam levegőt! Iszom a mézesteát és eszem a C-vitamint. Néha fáj a fejem, akkor beveszek egy Nurofent de ennyi. Nem akarok már több dolgot szedni. Így most ezt a Bioparoxot sem fogom beszerezni. Majd legközelebb. Bár remélem az jó sokára lesz :lol: Egyébként megnéztem a neten ezt az orvosságot, és érdekes módon a terhesség alatt lehet használni de a szoptatás alatt nem. Miért?

Kriszti, sajnálom, hogy ellopták a férjed mobilját. Az anyámnak egy hónapja az egész táskáját, az új mobiljával és minden iratával, pénzével együtt. Úgyhogy eltudom képzelni milyen gáz lehet, ügyintézni. Remélem sikerült elintézni mindent.

Na megyek, mert még pizsamában vagyok és még reggeliznem is kéne :-)

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok

Anna tegnap a taknyossaga ellenere megkapta az oltast igy ejjel nem aludtunk, kicsit be is lazasodott es meg ma is nyugos elegge, csak cicin van el.

viszont sajna ugy tunik mi is kezdunk betegek lenni, legalabbis ferjem is en is kohogok:(

hat ja az ido igen tragya igy nem tudom a lanyka h fog aludni, mert seta kozben legalabb aludna....

kriszti: nyugi nem eri meg idegeskedni, ugy kell felfogni, hogy "csak" egy mobil
aaa3
 
 


Sziasztok,

Timi, valoszinu azert lehet terh. alatt es nem szopi alatt, mert a mehlepeny megszuri mig a mell nem tudja az egyik osszetevojet ami karos lehet a babara. Nekem ezert volt kisse ketes a dolog, de sajna nekem is hasznalni kellett.

Mara mar megnyugodtam, csak utalom az ilyen tipusu "nem vart kiadasokat". Foleg most, hogy minden figyingre szuksegunk van :(.
De Tamara igazad van, nezzem a jo oldalat, rosszab is tortenhetettt volna.

Tobbgyerekes anyukak, nektek is "ugralt/maszkalt" a hasatokon a nagyobbik? Valamelyik nap annyit maszkalt rajtam, hogy estere mar fajt a hasam :(. Szegeny hugi, es ha belegondolok, hogy meg most legalabb vedve van.

Vegre elallta az eso, remelem igy marad estig.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok,

köszönjük szépen a szülinapi jókívánságokat.
tegnap tali helyett elmentem a vásásrolni de végül nem vettem semmit. Jó kör volt:)

Bioparoxot én is használtam terhesség alatt amikor szépen begyulladt a torkom és nekem nagyon jót tett. Ezt az egyet merte felírni a gégész.

Nálunk Benő folyamatosan dumál és néhe egy fordító szótár kéne ahhoz, amit mond. Ilyenkor olyan édesek. Tudom minden kornak megvan a maga szépésge de ez a 1,5-3 éves korig szerintem a legjobb. Ilyenkor kezd kinyílni a csípájuk:)

Hétvégén (holnap:)) elutazunk Pálházára egy kis családi pihenés kíványcsí vagyok Levente hogy bírja majd az utazást mert alapjában véve mindig elalszik de ilyen hosszú útra még nem mentünk ez kb. 2-3 órás út lesz. Benővel soha nem volt gond mindig vagy aludt vagy nézelődödtt. Tulajdonképpen ez lesz a ynaralásunk mondhatni azt is. Mert építkezés költözés szülés ez tette ki a nyarunkat.

Betegeknek jobbulást gyorsan gyógyuljatok meg.

Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok!

Kriszti: Én próbáltam Lucát letitani a pocakomról és többé-kevésbé sikerült is. :lol: Mindig azt kérdezte, hogy mikor lehet már anya pocakján újra ugrálni?
Timi: A köldökcsonk már régen leesett, de még mindig nem teljesen gyógyult a köldöke. :cry:
Linda: Luca nem türelmetlenebb, talán csak egy picit hisztisebb és feszegeti a határokat.

Na mennem kell, Lucu felébredt és szétpakolja nekem itt a dolgozó szobát.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?