Új privát üzeneted érkezett!

Hát igen repül az idö! :lol:
Zsulának HATALMAS GRATULA!!! :D

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Zsula: Nagyon nagy gratula! Jó egészséget, sok-sok tejcsit, és sok örömöt. Örülök, hogy nem kellett megindítani.

Anyany: ne viccelj, én is megnéztem a blogot, és nagyon szép vagy! Tényleg!!! Ne tehenezd már le magad! Irrrgumm-burrggum, és ez a kép is szupi, amit ide tettél fel! Legyen egy kis önbizalmad.
Bagoly mondja verébnek....:) Aztán én is azzal foglalatoskodom, hogy mekkora vagyok :)

De ma elhatároztam, hogy tojni mindenre, csak a tejci a lényeg, de ha már nem szopizik a kisasszony, akkor aztán drasztikus fogyi és valami rendszeres mocorgás lesz, nincs mese...és kifogás ancsipancsi!
:)

Ja, tökjó a Falköz turi. Ma voltunk apával. Annyi cuccot vettem a leánynak, alig tudtuk elhozni....

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Zsula! hatalmas gratula! remlélem, könnyű szülésed volt!!!

s.zsófia! várjuk ám a pici Zsófit!

ancsi! hát igen, amikor 53 kiló voltam, akkor sem voltam megelégedve magammal. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
most meg visszasírom az 53kilómat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
megnéztem a képeimet, hát asszem ha sokat nézegetem, meglesz a motiváció a fogyáshoz. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sikerült lerövidíteni a fejési időmet! másfél órával kezdtem, mostmár két kehellyel 20perc alatt megvan. Zsófi ma este nagyon nyűgös volt, úgyhogy 20 percig énekeltem neki, hogy ne sírjon! persze megint alig evett, kb másfél deci tejet öntöttem ki ma a mosogatóba.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

viszont ma délután sikerült addig bohóckodnom neki, amíg elkezdett hangosan nevetni!!! a kisbékám mindig tanul valami újat, szinte napról napra!!! olyan jó!!!
Vendég
 

 
 

Zsulának és a kisfiának hatalmas egészséget és sok anyatejet kívánok(és sok kakis pelenkát)! :lol:

Zsófi magánhoz jártam először,de otthagytam,nem igazán voltam vele megelégedve...ha kiváncsi vagy ki ő priviben megirom,mást aztán nem találtam nagyon,ezért most az új sztk-ba járok terhesgondozásra,oda meg éppen aki van.
Szerencsére idáig probléma mentes a terhességem(kopp-kopp),így nem látom szükségességét magánorvoshoz járni.Azért két lurkó mellett,meg egy épülő házzal mögöttem nem mindegy hogy hova rakom a tízezreket...Amit az orvosnak adnék pénzt,abból már mindent megvettünk újat a babának,minden felszerelést,és sok kisrucit már.DE ha vmi problémám lenne,lehet magánba járnék...nem tudom.Nagy dilema ez,örökös.Így a szülésre se lesz fogadott orvosom,de ha megleszek az ügyeletessel elégedve biztos honorálni fogom majd.

Ancsipancsi és árban is jó a turi?vannak ezek szerint gyerek ruhák is meg felnőttek is?Én még mindig nem jutottam el... :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Zsulának nagy-nagy gratu!!!!!!

sok puszi a babának is;)

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Zsófi te kihez jársz?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sarmon: árban 3990Ft/kg. de abba sok belefér. Mi így egyszerre 18 000Ft-ot hagytunk ott, de két hatalmas szatyor rucit hoztunk el, amivel tutira kitelelünk. Ja, és gyönyörűek. Tiszta rózsaszín minden. Marks and Spancer, Gap, Cherokee meg ilyesmi márkák vannak.(Lehet, ez másnak nem tetszik, de én imádom a kislányomnak a fidri-fodri, rózsaszín rucikat). Szinte újak ezek a ruhák. A babaholmik az emeleten vannak. Lennt a felnőttek, de azt nem néztük meg. (Anyának nem kerül új ruhára :))

Anyany: te meg addíg se szomorkodj. Majd ha már nem szopiznak a lányok, közösen belekezdünk valami fogyiba. Én sem vagyok megelégedve magammal. Majd alakul....
Sajnálom, hogy ki kell öntened a sok tejcit, pedig többet ér az aranynál. Nem tudod lefagyasztani, vagy úgy nem issza meg? Hátha később még elfogy...

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Köszi Ancsi a válszt,már alig várom hogy mehessek turizni... :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sziasztok!

Csak bekukkantottam anyuéknál vagyunk.

ZSULA HATALMAS GRATULA A FIATALÚRHOZ! Csak előbújt :lol:

KépKép
winchi
 
 


Garatu Zsulának!!! Akkor jól értettem, hogy nem indították???

Sarmon: én Siófokon szültem, spontán és nagyon-nagyon-nagyon könnyen. Éjfélkor kezdődtek a fájások, ötre voltam a kórházban, 4 ujjnyira már nyitva és 7:20-ra már ott volt a pocakomon a kisfiam. Annyira gyorsan lezajlott, minden. Szóval nekem a szülés most csak azért para, mert mi lesz, ha másodszorra meg nem ilyen lesz???

Na azt a turit én is megnézem, mert tavaly a fiam téli szerkója (kabát+gatya) 15 ezer volt+ ennyi a bakancs... ja meg sapi, kesztyű és az egyéb téli cuccokról nem is szólva. Ennyiért még magamnak is tudnék jó cuccokat venni.

Bende, arra azért figyelj, hogy nem mindig van egyformán tejci. Vannak hullámvölgyek is, de ha ilyenkor többször szoptatsz és esetleg próbálsz fejni is, akkor ki lehet belőle jönni. Legalábbis én ki tudtam. Engem a kórházból tápszer recepttel engedtek ki és 14-15 hónapos koráig szoptattam a fiatalurat. Akkor már én untam meg.
hettuli
 
 


Én megmondom őszintén nekem mindkét szülésem maga volt a rémálom,és aki ismeri a pontos szüléstörténeteimet,mindenki el volt hűlve,hogy merek még egyet vállalni.
De abban reménykedem én meg most,hogy a két nehéz után most könnyű jön... :roll:

De irigylem Zsulát meg a többieket aki már túl van rajta...még 85 nap... :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sarom privi ment!
Már én is nagyon várom! :lol: Kiváncsi vagyok és félek is,hogy a tesó hogyan fogja fogadni.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


ancsi!
már egy csomó tejet lefagyasztottam. amit viszont már egyszer megmelegítettem, nem teszem vissza a hűtőbe, nem adom oda még egyszer, úgyhogy van amikor féldeciket öntök ki... közben sír az egyik szemem...

ha tudsz valami hatásos fogyókúrát, szólj...

bende! a karamalz nagyon jó, próbáltam. de bármelyik alkoholmentes sör szintén jó. én úgy ittam, hogy egy darabig karamalzot, aztán azt megutnam, aztán azóta alkmentes sört keverek össze őszilával. az íze is jó és a hatás is megvan.
Vendég
 


hali!
tegnap elfáradtam mint dög..elmentünk Biatorbágyra az outletbe, mert kellett egy-két dolog a páromnak, meg nekem. Végigjártuk az egészet, aztán utána még be kellett menni Pestre a párom bátyjáékhoz és a tüntetések miatt meg kellett kerülni a fél várost. Vettünk egy halom cuccot, nekem csak egy cipő kellett, meg egy vízálló kabát, amiben jókat lehet sétálni. Találtam is mindkettőt. A leányzónak vettem a Calzedoniában pamut harisnyát, 200- FT-ért darabját. A guta megütött mikor megláttam, itthon a C&A-ban 3-at vettem 2000- FT-ért!!! :twisted: A kabát kellett, mert rájöttem, hogy esőben is ki kell mozdulni- Nikivel nem lehet bírni, ha nem viszed legalább egyszer ki a levegőre- és a babakocsi, meg az esernyő nem jó párosítás. Páromnak Nike cipő 7000 Ft, nekem bőr bokacsizma 6000,- pénz.
Csajszi végigaludta az egészet, szinte csak addig volt ébren míg megszoptattam az ételudvarban. A kocsiban is jól elvolt, elnézegelődött, főleg, hogy a párom, a múlt heti búcsúban lőtt neki, egy ablakra tapasztható pingvint. Egész úton azt csodálta...
Mikor Pesten dugóba kerültünk, akkor jött rá, hogy újra éhes. Eddig semmit nem kapott cumisüvegből, de most adtam Neki egy kis Mecsek teát. Kiváncsi voltam, hogy fogadja. Beletettem a szájába a cuclit, egy pillanatig csodálkozott rajta, hogy jön belőle valami, aztán viharos gyorsasággal beszlopálta majdnem az összeset. Kicsit aggódtam, hogy mi lesz este a cicin, de nem volt semmi gond. Persze a teából nem csinálunk rendszert, maradunk a tejcinél...amiből szerencsére újra több van. Annak ellenére, hogy majdnem egész nap aludt, az esti fekvéssel és az éjszakával sem volt gond. Még most is alszik :)

Utálom a sört, az alkoholmenteset is. :? de azért megpróbálom, amit írtál... jól értettem, hogy őszilével keverjem össze?

Zsula nem írta, hogy indítottak, vagy nem, de szerintem az előbbi is lehetséges. Pénteken délben született a kisfia, de pénteken reggel kellett volna mennie indításra :shock: majd jön és kiderül...

Falköz turi- kedden és szombaton raknak ki új ruhákat. Én most már nem merek elmenni, mert mindig veszek valamit. Egyszerűen nem bírom otthagyni. Ja és az én lányom is Gap-ben hódít, ( meg Calzedonia harisnyában :)

Hettuli köszi a tanácsot! Niki nagyon ügyes. MIkor kevesebb van akkor kétóránként kér enni, mert ugye hamarabb éhes lesz. Úgy tűnik ez megoldja a problémát. Utána meg már hiába fejek, csak 2 cseppet hagy benne.
Meg ugye a macskák sem fejnek...igaz Anyany???:) én sem láttam, olyan kismacskát, amelyik nem akart szopni :) jót röhögte ezen a hozzászóláson. Ennyi röhögés mellett csak nem leszek depressziós kismama????
bende
 
 


még valami a doki felírta a Cerazette nevű fogamzásgátlót. Amióta szedem, azóta szinte egyfolytában vérzek...:( ami ugye azért sem jó. mert amúgy is vérszegény vagyok.
Valaki, valami tapsztalat??? szóltak, hogy lehet köztes vérzés meg egyebek, de nem ez már 1 hete tart és mindig élénkpiros, nem úgy tűnik, mintha abba akarná hagyni.
bende
 
 


Bende! Még tanács, ha szívesen fogadod! Ha ilyen jól tűri a csajszi a cumisüveget, akkor igazán rágyúrhatsz a fejésre és egy adagnyit vigyél magaddal üvegben. Az autóban szoktam neki odaadni, hogy haladjunk és ne kelljen megállni szoptatni. Úgy próbálom időzíteni, hogy induláskor legyen kb éhes. Utána nagyot alszik az autóban. Később még jól jöhet ez a csel. Megromolni nem fog, én nyáron dögmelegbe félig fagyasztva vittem, hogy mire enni kell addigra jó legyen.

A kismacskás dologgal én is egyetértek!!! Ezzel nyugtattam magam, amikor úgy döntöttem elegem van a fejésből. De még egy praktika, lehet, hogy nem jön semmi mondjuk 1-2 percig, de kicsit fejsz, megállsz, megint próbálod és lehet, hogy 2-3 után egy deci beleömlik a fejőbe egyszerre. Ha ezt megjátszod mindkettővel az már két deci! Utána viszont vigyázz, mert annyi tejed lesz, imádkozni fogsz, hogy jöjjön már a kajaidő :lol: :lol: :lol:

200 Ft-os harisnya?!?! Na megyek én is, mert a fiamnak is kellene pár. Ezerrel koszolja őket, meg ugye ő már két éves saját lábán jár, de soha nem arra amerre kéne... :lol:
hettuli
 
 


hettuli írtam privit,megkaptad?
Kislányom Jázmin ma született este 7 órakor,csak 3 évvel ezelőtt.ÉÉÉS holnap kezdődik az ovi!Jajj csak ne sirjon,abba belebolondulok!

Bende muszály fogamzás gátlót szedned?Másképp nem tudjátok megoldani a védekezést?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sarmon! Kaptam tőled privit valamikor, de most konkrétan melyikre gondolsz??? Éppen néztem, hogy kislányod szülinapja van. Én nagyon félek az ovitól, bár eléggé el tudom engedni a fiam, de azért mégis! A sok ismeretlen, néha vadállat kölök közé engedni. Háááát... Szóval megértelek, de legalább neked már van rutinod :lol:

Én soha nem szedtem fogamzásgátlót, elvből. Ráadásul most olvastam a Nők Lapjában egy cikket erről... Ez is megerősített abban, hogy igazam van. Persze lehet, hogy nem helyes az az okfejtés sem, de biztos ami biztos nem avatkozom bele a szervezetem tökéletes működésébe. 15 év alatt sikerült úgy megoldani, hogy csak akkor lett babánk amikor szerettük volna.

Barátnőm mondta, hogy minek vegye a drága gyógyszert, mikor úgy sincs ereje semmire, ha véletlenül lenne, akkor meg ott az óvszer :wink:
hettuli
 
 


http://www.nlcafe.hu/noklapja/20080917/ ... toljuk_ki/

Megtalátam a cikket neten is! Olvassátok el, aztán ki-ki a maga szája íze szerint értékelje
hettuli
 
 


Sziasztok csajok!

Röné, Zsula
hatalmas gratula nektek.

Remélem mindenki jól van. Most jutottam csak netközelbe anyóséknál, de lassan megyünk is haza.
Majd próbálok gyakrabban jelentkezni ha a gyerekek is engedik. Bár Marcival nincs gondom, mert eszik és alszik, de Lili nagyon nehéz eset. Meg van fázva és nem bírja elviselni, ha a kisöccse alszik, mert akkor nem tudja szeretgetni. Egy pici féltékenységet érzek de nem vészes.

Ovitól én is félek, mert most novemberbe kezdjük az ovit, de a Lili most nem akar menni, mert ő itthon szeretne velünk maradni. Nem tudom még mi lesz ebből?

Születéstörténetet és a képet még nem felejtettem el, csak ha egy kicsit több időm lesz rá megírom.

Puszi mindenkinek
Pocakosok vigyázzatok magatokra.

Tünde

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Pocifájásra tud valaki valami jót ajánlani? Sajnos Marci is hasfájós. :cry:

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Most mondtad, hogy eszik/alszik!!! :lol: :lol: :lol:

De szerintem még olyan picuri, ne adj neki semmit! Próbáld meg egy kis tornáztatással, simogatással, fektesd a karodra hason. Lehet, hogy csak hiányzik neki az anya melegsége. Még csak 18 napos. Ha semmi nem használ, akkor az unokatesómék használtak valami gyógynövényes szirupot, ami már soknak bevált. Megkérdezem tőle a nevét.
hettuli
 
 


Maszírozom és tornáztatom, de néha nagyon vísít. Az igaz, hogy általában alszik és eszik.

Kép
Kép
tucsinke
 
 


A néha miatt nem kell neki semmit adni. Ki tudja mi a baja. Nekem mindig az volt az elvem, hogy simogatás, szeretgetés és a végső esetben valami "szer" A kisfiam is üvöltött néha 20 percet is úgy, hogy nem tudtuk mi lehet vele. Nem biztos, hogy a hasa fáj. Ringattam, ültem vele a relax fotelban. Azóta is mondja, ha valami baja van, hogy üljünk le oda.

Nálunk ez úgy zajlott, hogy minden átmenet nélkül vörös fejjel üvöltés és közben meg a lábaival mászott a hasamon. Odafeszítette és mint a hegymászók... Persze két gyerekkel már sokkal nehezebb a türelmes csitítgatás tudom. De ha nem mindennapos a dolog akkor talán így át lehet vészelni.

Huh, nem irigyellek az ovi miatt. Ne legyen igazam, de lesz majd orvoshoz járás ezerrel. Talán nem kellene még elkezdeni télen. Az mindig sokkal zűrösebb. A nagytesó majd hozza haza a kicsinek a betegséget. Otthon vagy úgyis. Teljes napra felveszik egyébként? Ha meg folyton beteg még rosszabb lesz neked otthon kettővel. Főleg, ha egymást fertőzik.

Na nem vidítalak tovább...
hettuli
 
 


Sajna Lili is hasfájós volt majdnem 6 hónapig. Tuti hogy a hasa fáj. Masszőr végzetségem is van és azokat csinálom rajta, amit babán is tanultam.

Nekünk nem kell ahhoz oviba is menni, hogy betegek legyünk. A Lili most beteg és 3 napig jó magas láza volt. Alig bírom elkülöníteni Marcitól. Bár már ő is taknyos. :(

Megpróbáljuk novemberben, ha nem megy, akkor majd később. Úgyis évvesztes lesz. Az ovonénink az egyik jó ismerősőm lesz majd kiderül hogy alakul.

Kép
Kép
tucsinke
 
 


Azt a cseppet használtam én is mindegyik gyereknél,szopik előtt kell a baba szájába cseppenteni kettőt,narancs ízű édes,segiti az emésztést az anyatejes babáknál.a neve:Infacol.Tényleg jó én csak ajánlani tudom.
Hettuli az eutcsó üzimben tettem fel néhány kérdést magatokról,hogy hol laktok meg ilyenek,de lehet hogy elszállt bocsi.
Tucsinke hogy-hogy Lili csak novemberben kezdi az ovit?

Nagyon izgulok a holnap miatt,egyrész hogy reggel ovi... a másik meg hogy nődoki,terheléses cukor vizsgálat,valamint teljes vérkép és vizelet vár rám...pusz.
Ja,Jázinak csináltam ma egy hungarocell képeta szülinapjára Kép ,ha megszárad körbevágom és mehet a falra.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Jah én se vagyok egy fogamzásgátló -párti,főleg ez a szoptatás alatti nem is 100 % os biztonság.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Az Infacol tényleg jó csajok. Mi is azt használjuk...de már nem sűrűn. Talán kezdi már elnőni a kisasszony a hasfájást. Mondjuk nekünk sokat segít a hason fekvés is, meg néha a bébihordozóba üldögél, és úgy könnyebben megy a puki :)

Én eddíg fogamzásgátlót szedtem, de utáltam. Valószínűleg hozzájárult a cisztáimhoz, amit már évek óta alig tudtak kiirtani belőlem. Most spirált tesz majd fel a dokibácsi...(kicsit félek tőle).

Sarmon: szép lett a lepke. És a te Jázminod is nagyon szépséges kislány!!

Voltunk csípőficamon pénteken. Ok minden, kicsit a jobb lába letapadtabb, vagy mi, azt mondták tornáztassam.

Én is észrevettem a múltkor a tejpangást..két napig szinte óránként evett a babám.

Mi ez a karmalz? sör?

Bende. Én is most adtam Jázminnak mecsek teát először, hogy pénteken Fváron voltunk, ő is megitta, de vágott fintorokat.

Hettuli: jó ötlet a cumisüvegbe tejci. Októberben 3-szor kell Pestre mennünk, majd bevetem én is. Már gyűjtöm a tejet, de nekem csak kb. 20ml jön pluszba. Persze csak 1-szer fejek hajnalba, mert akkor érzem úgy, hoy sok marad. Szóval gyűjtögető életmódot folytatunk.

Szerdán két hónapos oltásra megyünk. Félek tőle....mármint attól, hogy fog fájni neki, meg, hogy belázasodik...

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


bende!
ha nem szereted a sört, akkor a karamalz a jó megoldás. az nem sör, hanem alkoholmentes maláta ital a címke szerint, édes, kicsi citrom aromával. meg lehet inni.
muszáj a fogamzásgátló? tudom,csak dumálok, mert amikor a múlt héten próbláltuk, csillagokat láttam, annyira fájt a dolog, hiába a síkosító...

hát Zsófi nem macska az biztos... kis rosszcsont. jól felrúgta a napirendjét. a doki szerinti testsúlykg-onkénti 150milit kellene erőltetnem, ráadásul 150-200milis adagokban. ha Zsófi tudná, mit jelent, sztem a középső ujját mutogatná ezerrel. erőltettem a három óránkénti etetést, de nem lett kiegyensúlyozottabb a ráerőltetett napirendtől. én sem. aztán keveset hízott, úgyhogy be kellett vezetnem egy ájszakai etetést is. kevesebbet aludtam, de hát a lányom az első. végeredmány: átaludt éjszaka, nem ébred már reggel 6kor és nem kér enni, kb 8 órát alszik és úgy kell ilyenkor is ébreszteni. kaja után játszunk egy kicsit, majd újra enni kér és alszik egyet. na erre varrjon most gombot valaki.
az biztos, hogy szopival egysezrűbb lenne.

fejés? eleinte egy mellet is egy óráig fejtem kis kézi ketyerével. aztán lett a gépi, azzal kettőt fejtem másfél óráig. ez lerövidült mellenként 20 percre, aztán vettem még egy kelyhet és 20 perc alatt megvan az egész. koncentrálni kell, meg kell szokni a fejőt, mert ugye nem szívesen ad tejet egy gépnek az ember, még akkor sem, ha később a gyereke eszi/issza meg...
Vendég
 


jázminnak boldog szülinapot kívánok!!!
Vendég
 


Köszi mindenkinek Jázika nevében a jókivánságokat!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sziasztok!

Megint eltűntem egy kicsit. Szabi miatt.
Van otthon net, de a felújítás miatt még nincs visszakötve, de már mától lesz úgyhogy otthonról is tudok majd írni :)

Zsula: Gratulálok Angyalkátokhoz! Sok sok tejcit és boldogásgot kívánok!!! :)
Micsoda hírek!!! :)

Gégéé: Köszi, kedves vagy :) Nővédelmi Központ a Várkörúton.

Sarmon: Nagyon szép a pocid. Egyébként én is úgy vagyok hogy egyre inkább félek az egésztől, de igazad van, valahogy csak kibújnak Angyalkáink :)
Nagyon édesek lehetnek a gyerekek! Biztos imádni fogjáka kis jövevényt! :)
Én kíváncsi lennék ki volt akit otthagytál ha nem baj.
Jázminnak Boldog szülinapot!!! :)
Hogy ment az ovi kezdés? Általában 3. napon sírnak, de persze ez változó :)

Bende: A szekrény ilyan vol tvagy te festettél rá, ha igen mivel, vagy külön vetted a dekorációkat?
Azon godnolkozdom nagy hévvel hogy hogyan is dobhatnám fel a gyerekszobába a szekrényt. Milyen matricák ezek?
Nagyon szép Niki szobája :) Vidám és világos :)
Édes az a tehénke :)

Lara: Hogy vagy? Mi újság akiütésekkel? Remélem már elmúltak vagy legalábbis javulóban a helyzet.
Hanna egy gyönyörűség! Ezek szerint elfogadja a cumit? Én is odaadom majd a kiscsillagomnak ha elfogdja és kell neki, mert inkább az mint az ujja, bár ahogytudom ebbe azért ő is beleszólnak :)

Hettuli: Nálunk is ez van! Én vagyok a szigor (persze csak bizonyos dolgokban) a párom engedékenyebb. Igaz ő is próbál szigorkodni de annyira rosszkor. Pl segíteni akar a kisfiam és kalapácsot hozza. Én azt mondom hogy nagyon óvatosan hozhatja a párom meg kiveszi a kezéből hogy nem szabad. Alvással én ágyába szépen egyedül párom első nyekkre menne de nem hagyom! :)
:twisted:
Ez az 5 pont jópofa volt. Tipikus anyuka, meg tiszta Bridget Jones-os.
Láttátok a filmet? Ha rossz kedvem van megnézem mert ő képes még nálam is nagyon h..lyét csinálni magából :)

Anyany: Jaj istenem hogy mi minden össze nem jön neked. ha vígasztal én is így voltam otthon a Barnikával. Lesznek jó időszakok. Hogy tudnék segíteni? Legalább hogy jobb kedved legyen.
Én is megnéztem, én sem találtam tehenet pedig nagyon kerestem !!! :)
Nagyon édi lehetett a nevetése :) Olyan szép baba!!!

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Rólunk:

A héten a lakás 80 %-ban kész, és teljesen lakható. Kipakolászás még ezerrel de szép kényelmesen megy :)

Kérdés: Állítólag a második babánál a méhösszehúzódás ( szülés utáni) fáj. Ez igaz?

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Lányok!!! Sehol senki? :(

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


szia Tündi!

én vagyok, olvastam éppen. közben ebédeltem és szedem össze a lelki erőt, hogy megkínozzam a melleimet a fejéssel, közben építik az ablak előtt az állványt, hogy csinálják a házast, (panelszigetelés), én meg valszínűleg elbújok a fürdőszobában, és hosszabítóval viszem magam után az áramot. két kehellyel csak 20 perc...
mivel kaptam egy olyan tanácsot is, hogy 3 hónapos ha elmúlt a picilány, próbáljuk a szopit, már pár napja próbálgatom. az lett a végeredmény, hogy ő üvölt, én meg kétségbeesem. a tejem meg szépen elkezdett fogyni...esténként a pucérkodós összebújóst próbálgatjuk, de leginkább a párna meg a takaró huzatának a mintája, mint bármi más.

viszont nem tudom hallottatok e a dévény- módszerről? valami gyógytornász-mozgásfejlesztős dolog. írtam nekik, azt válaszolták, hogy lehetséges, hogy az arcizmai nem elég fejlettek. lehet, hogy elviszem.
Vendég
 


Sziasztok!
Igen, én is hallottam, hogy a szülések számával erősödnek/hetnek a méhösszehúzódások. De ez is biztosan egyénileg más és más. Mondjuk nekem minden szoptatásnál nagyon erősen érezhető volt még egy év után is...

A Dévény módszert én is hallottam. Egy próbálkozást tuti megér. Nem értem miért nem cicizik ez a lány. Nekem sem ment könnyen az elején, de aztán belejöttünk. Mellesleg lehet benne valami, mert az elejétől fogva nem akaródzik neki és a cumisüvegből meg ugye szinte magától jön még a legkisebb lyukon is. Ezért ehet keveset is, mert elfárad a cumizásban.

Nemá! Briget Jones nagyon hülye!!! :lol: :lol: :lol: Nekem így írásban eléggé messze vagy tőle. De jókat röhögtem mindkét filmen. Már csak azért is tanulságos, hogy ilyenek aztán ne legyünk!!!

Huh, kicsit izgulok, mert ma vagy holnap kellene megjönnie a nagykönyv szerint. Eddig nem mertem utána számolni. Inkább a nem felé hajlok, de már nem emlékszem milyen volt amikor kismama lettem. Én nem vagyok az a hányós fajta. Figyelek befelé, de nem tudom mit gondoljak :lol: Olyan izgi! Ha mégsem lennék babás akkor meg olyan jó, hogy még egy hónap előttünk, amikor arra gondolhatunk, hogy na most lehet...

Sarmon szerintem tényleg elszállt a privid! Küldd el újra, belehalok a kíváncsiságba mindig, ha nem kapok meg valamit!!!
hettuli
 
 


Sziasztok!

Nem tudjátok, a fehérvári kórházből szokott még írni az a segítőkész szülésznő?

Kép

Kép
badaboom
 
 


Ja majd elfelejtettem :lol: :lol: :lol:

Kisfiam tegnap amíg én az írásaitokat olvasgattam szépen kb 15x belevágta a hűtő ajtajába a valahonnan elővarázsolt csavarhúzót. Azt hittem a mágneseit pakolgatja, mert olyan hangja volt :cry: Kicsit üvöltöttem vele, ő meg vissza, de most mit csináljak??? Én voltam a hülye!!! Az első zörrenésre meg kellett volna néznem mit csinál. Ilyenkor édesen mászik a nyakamba és ott zokog és ölel. Ott egye meg a fene azt a hűtőt!!! Remélem ebből mindketten tanultunk! ÉN BIZTOS!!!
hettuli
 
 


Nem szokott mostanában, de próbálj meg neki privit írni, arra mindig válaszolt eddig. Mondjuk én nem írtam sosem, de régebben láttam...
hettuli
 
 


hettuli: köszönöm szépen!

Kép

Kép
badaboom
 
 


De ha gondolod, nekem is van "ismerősöm" a szf kórházban. Ha nem éred el őt írd meg nekem priviben mire van szükséged, hátha...
hettuli
 
 


sziasztok,Trundike,el volt Jázmin az oviban ,az óvónő csak jókat mondott.Remélem ezekután se lesz semmi gubanc.Ha jól emlékszem te épp ahhoz a dokihoz jársz,akit én otthagytam,de holnap készülök felhivni egy másikat,be tudna e vállalni még,ma voltam nődokinál,nagyon begurultam,az új sztk-ban voltam,és nem is az rendelt akihez direkt bejelentkeztem,másik meg hogy nem kaptam egy rohadt papirt a dokitól,amire a háziorvos kiirhatna táppénzre.Elküldött menjek a régi sztkba táppénzt intézni!El döntöttem mégis kell egy fogadott doki,ha még elvállal igy 28 hetesen.Hát én nekem eléggé fájt a szülés után a szoptatások közbeni méhösszehúzódás.Meg egyben éreztem hogy ömlik a vér,de arra gondoltam igy jobban,gyorsabban tisztul,regenerálódik.De lehet azért is mert a második császár volt...
Anyany a kézi mellszivás nem lenne kíméletesebb???
hettuli,nekem mindegyik terhesség első jeleit a cickókon éreztem,feszült szúrkált mint 100 apró tű.Akkor rögtön tudtam itt baba lesz. :lol:
Badaboom,visszamész a z előző oldalak egyikére és a nevénél van a privije,arra ha irsz tuti válaszolni fog,én minden nyavajámmal felkerestem már és mindig válaszolt.De tuti olvas bennünket,igaz gólyanéni... :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Ja a lényeget kihagytam voltam ugyebár ma nődokinál a méhszályam állapota 3110!!!Szerintem nem vár ez a baba dec.14,ig.Jesszus még papucsom nincs a táskában!!! :shock: :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


hettuli: köszi aranyos vagy, egy ismerősömnek akartam ajánlani, de nem jutott eszembe a felhasználóneve (gólyanéni).

Kép

Kép
badaboom
 
 


Uh, Sarmon! Én az utolsó héten hétfőn pakoltam össze a pakkom, amikor volt egy vakriasztás. Aztán pénteken meg már szültem...

A cicifeszülésre én már nem adok! A fiam előtt miden mesim előtt óriásiak voltak a dudáim, szülés után meg semmi ilyen nincs. Nem is értem, marad tehát az izgatott várakozás... :wink:
hettuli
 
 


OK, Badaboom! Most nézem te nagyon friss anyuci vagy és milyen gyorsan követik egymást a lányok... Hogy bírod???
hettuli
 
 


sarmon! nekem a méhszájam a 20 héttől 1000 volt, egy hónap múlva 1100. aztán hiába mondogatták, hogy pihenjek, mert koraszülés lesz, nem lett, Zsófi a kiírt napra született. de gondolom harmadik gyereknél már máshogy működik.

sajnos a kézi fejő lehet, hogy kíméletesebb, de nagyon lassú és nem bírná a kezem, mert csak fejek. arra kell csak figyelnem, hogy ne tekerjem egyből teljes fokozatra, mert akkor tényleg fájdalmas.

hettuli! azt hiszem ez a dévény módszer az utolsó próbálkozás. ha ez sem sikerül, akkor feladom. fejek még ameddig bírom és kész. amximum nem félévesen kezdjük el a hozzátáplálást, hanem hamarabb.
Vendég
 


tényleg!
mikor érdemes elkezdeni? még nem akarom, ha nem muszáj, de érdekelne. és főleg, hogy mivel? alma, almalé? tejpép? ezekről hallottam...
Vendég
 


Nem sokat lacafacáztunk a tesón az igaz... :-D

Tündéri csajaim vannak, úgyhogy egész jól bírjuk. :-)
Luca még sokat alszik, szóval ez még jócskán változhat, de azért könnyebben vagyunk mint azt először gondoltam. Meg párom is ügyes és sokat tud segíteni amikor itthon van.

nem mondom, h nem fura egymás után pelenkázni őket... :-)

Kép

Kép
badaboom
 
 


Szép jó estét!

Anyany: Érdemes mindent megnézetni amit lehet de ami a babucinak nem okoz fájdalmat. Annak feleslegesen én sem tenném ki gyermekemet.
Remélem minél előbb valaki végre tud segíteni megoldani a probémát.
Én drukkolok! :)

Hettuli: Hát ez az! Mellette nem is tűnök olyan lükének :) Akkor a nemnek drukkoljunk inkább vagy az igennek? :)
Hát igen. Amikor a Barni letépte a tapétát a faról akkor elősör én is össze akartam szidni, de aztán rájöttem, hogy végülis még nem tisztáztuk hogy azt nem szabad. Másodszorra mondjuk nem csinálta, akkor kapott volna már szidást.
Olyan édik amikor bújnak. A kis francosak tudják mi kell anyucinak :)

Badaboom: Szia! Ha írsz neki privit szerintem válaszol igen.

Sarmon: Remélem nem azt a dokit hagytad ott :( 3110? Az igen... Én meg olyan zárt vagyok mint egy mit tudom én mi :(

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?