Új privát üzeneted érkezett!

Szia Andi!

Szerintem a profilban az aláíráshoz írd be a neved, így a hozzászólásaid után megjelenik.

A vonalzónál eljutsz a 4. azaz a Beillesztendő kód menüponthoz. Az alsó (PHPBB kód) kockában található egész szöveget másold be a profilban az aláírás rublikába (mondjuk ha odaírod a neved is, akkor alá).

Hűha, remélem tudtam segíteni! :wink:

Kép
tici
 
 


Andi!

A profilodban nézd meg az is, hogy a BBCode be van-e kapcsolva!
Vendég
 


cat:

édes a babud.
én is akarok ilyen szép képet.......
nekem ha azt mondják hogy nem tudnak adni akkor fej lecsap mert itt előre kell fizetni és vinni a cseket.így is majd csak odafele fizetem be mert tuti elhagynám azt az apró kis papirt.
nem értem miért nem lehet ott helyben fizetni.
(ha mondjuk neagyisten valami van a babával akkor a beteg babáról kap az ember képet mert már kifizette :?: :?: :?: )

ti még tudtok hason feküdni???
én annak ellenére hogy már van pocim sokszor ébredek éjjel úgy hogy hason fekszem.(normál esetben mindig mindenhol hason alszom)na olyankor minid olyan hülye gondolataim vannak hogy szegényt összenyomom meg rossz neki.szerintetek?
(Patrikkal már 6 hetesen nem tudtam a hasamra fordulni mert kelletlen volt)

Kép
Kép
ettike
 
 

 
 

Van valakinek tapasztalata a kismamáknak szánt biztonsági-öv lehúzóról?

Kép
tici
 
 


Sziasztok!!

gondolom, itt már jól összeszokott kis csapat van, de ha vki-nek van még kedve fórumozni: az anyatanyán indítottam egy 2009 áprilisi babák fórumot, szívesen várjuk a csatlakozókat! az a fórum zárt, csak a csapat számára látható, táblázattal stb.. :D

mindenkinek további gondtalan babavárást. deguka
deguka
 
 


Sziasztok Kismamik!

Etti én állandóan az oldalamon fekszem, hason sose tudtam aludni, de tuti nem nyomod össze a babót! Jó kis helye van ott neki! :D :D

Ma délben megyek a védőnőhöz megint, hogy csináljon egy pót-kiskönyvet, az elveszett helyett...biztos nagyon fog nekem örülni...elég szigorúnak néz ki, és félek tőle :roll: :roll: pedig tegnap felforgattam az összes papirt, és nem volt meg! tuti nem dobtuk ki, de akkor meg hol lehet? ez is olyan mint a zoknik a mosógépben...mindig csak az egyik van meg :lol:

Kép
tünemény
 
 


Tici: Nekem van olyan övem, a külföldi hosszabb autóút előtt szereztük be. Szerintem jó, amikor nem használtam, kellemetlenül szorította az öv a hasamat és ahogy nő a pocak egyre inkább fontos. Legalábbis engem megnyugtat, hogy egy esetleges fékezésnél nem nyomja meg a Kicsit.

Tünemény: Hogy vagy? Használ a vitamin?

Kép

Kép
sildi83
 
 


Milyen öved van, ami középen (a két lábad között), vagy a combod két szélén húzza le? Én sokat autózom és szeretnék beszerezni egyet, de nem tudom, hogy melyik jobb és elég jelentős az áruk között a különbség.

Kép
tici
 
 


Nekem is volt, most is beszerzünk egyet nemsokára. Sztem hasznos, ha bármi gond lenne! Mindenesetre a gondolat megnyugtató!
Pl a Minimanóban lehet kölcsönözni, és levásárolható a díja, ha visszaviszed. Talán máshol is van ilyen!

Zsu
svs
 
 


Nekem láb között lehúzós van, a másikról nincs tapasztalatom. Fogalmam nincs melyik a jobb :roll:

Kép

Kép
sildi83
 
 


Szia Ildi!

Már elkezdődött ..szogatás az irodában, mindenki az én hátsómat rugdossa, miközben magyarázni meg senki nem magyaráz, hogy mit hogy kéne csinálni...DE: nem húzom fel magam! :D de biztos ismerős nektek is a szitu :D :D

egyébként már lekopogom, jól vagyok, tegnap óta mióta bevettem reggel és ebédkor egy-egy Bvitamint, bentmaradt a kaja! Tegnap este meg már két nutellás palacsintát is meg birtam enni! (az első két palacsinta a kukában végezte, mert sose találom el a tésztáját :lol: ).

holnap megyünk apával megnézni a józsef és a szélesvásznú álomkabát musicalt! már nagyon várom! :D :D olyan ritkán mozdulunk ki mostanában, és jó lesz egy szép este!

Kép
tünemény
 
 


Kutyafülével mi lehet? Niki, minden ok???? :roll:

Nekem is láb között lehúzós volt, csak azt ismerem!
http://www.minimano.hu/kolcsonzes/11/

Zsu
svs
 
 


Tünemény: Az a darab nagyon klassz lesz, úgy szeretem a musicaleket! Mi este jegyesoktatásra megyünk, jó kis program :lol: :lol: :lol:

Örülök, hogy jól vagy, lehet nekem is ezt kellett volna/kéne szednem :roll:

Kép

Kép
sildi83
 
 


Kaptam egy doboz halolaj kapszulát (Omeguard Forte a neve). Szerintetek érdemes szedni? Vagy inkább ne kísérletezzek?

Kép

Kép
sildi83
 
 


tünemény.

annó az én kiskönyvem is eltűnt,de szerencsére előkerült.utánna vettem egy A/5-ös méretű gumis mappát és abban tartottam minden leletem a kiskönyvel eggyüt.így mikor mentem szülni nem kellett keresgélni csak felkaptam a mappát és vittem.
meg az nagyobb valamivel mint a kiskönyv és szinesebb is így nem tünik el olyan könnyen.
ja egy tipp:ágy alatt nézted???az enyém ott lett meg.
meg szekrény mögött/alatt,dvd-k között.

én a balettot szeretem.a Chaplin az eddigi kedvencem.
azt rengeteget láttam a "szinfalak mögül"is mert apumék kutyuja szerepet kapott benn és sokszor vittem én.

mondjuk a made in hungaria sem volt kutya.azt látta valaki közületek?

Kép
Kép
ettike
 
 


Köszi Etti! ott is néztük, szerintem felforgattam minden elképzelhetőt, bár lehet, igazad lesz, és előkerül majd valami lehetetlen helyről, vagy pont ott van szem előtt, csak pont oda nem néztünk...igy szokott lenni

apa meg kinézett valamit holnapra meg vasárnapra, MEGLEPETÉST...hát nagyon kiváncsi vagyok, kérdeztem, hogy focihoz kapcsolódik-e vagy autókhoz, azt mondta nem...ez igy akkor szerintem oké is lesz :lol:

elkiabáltam Ildi! megint itt a gyomorhinta... :( bár most nem érzem olyan erősen...olyan rossz ilyenkor, mert éhes is vagyok, de hát igy nem is ennék semmit... :(

Kép
tünemény
 
 


Sziasztok.Tegnap túlestem és elvették a babát,elküldték szövettanra 3hét múlva lesz eredmény.Most már csak a lelkemnek kell be gyógyulnia,már nem akarok sírni de sajnos akaratlanul is kitör belőlem.Mindig gondolok rátok,és nem tudom megállni hogy ne nézzek be hozzátok.sziasztok és sok szerencsét nektek
kriszti81
 
 


szep jó napot minden kismamának!

már lassal "leszedtek" a táblázatból mint nem aktív fórumozó :oops: ritkán tudok felétek jönni,de olvasgatlak.
szépen fejlődnek a babócák..
túl vagyok már vérvizsgálaton,azt mondta az orvos mintaértékek lettek,ma voltam EKG-n,nekem a háziorvos adott beutalót,de azt mondta a védőnő dolga lett volna.
Valaki kérdezte az övlehúzót.Mi is vettünk,szerintem praktikus ,nekem kellett,mert sokat autózok és nem tudom,azt mondják kismamáknak nem kötelező a biztonsági öv,de én nem érzem magam biztonságban a nélkül,így ezt használom.Ja és ilyen láb között lehúzós.
Aki émelyeg,annak kitartást,nemsokára elmúlik.Engem is ezzel bíztatnak.Nálam is sokszor van,hogy éhes vagyok,ugyanakkor nem kívánok semmit és kavarog a gyomrom.
Amógy ma megyünk doktor bácsihoz,megnézzük mennyit nőttünk.Bejön a férjecském is.Ilyenkor már valyon hasi vegy még mindig hüvelyi ultrahangot csinalak?
l.edit
 
 


Kriszti!kitartást Neked! nem baj,ha sírsz,ez teljesen természetes...ereszd ki magadból!Gondolom szerető család van melletted és sikerül túljutne ezen a veszteségen!Gondolunk Rád!
l.edit
 
 


Szia Edit!
Én szerdán 8 hét + 3 naposan voltam dokinál, és most csinált először hasi uh-t. Mivel a hüvelyi uh-ra a férjem nem akart bejönni, ezért ő most látta először a babát. Vigyorgott ám rendesen. :lol:

Kriszti!
Sok-sok erőt kívánok Neked! Nemsokára újra próbálkozhattok, és ha összejön megint minden nagyon szép lesz. Hidd el, bár a sors most kegyetlen volt, de ezután csak jót adhat.

Musical: Aidát látta valaki? Szerintem fantasztikus. Musical rajongók, ne hagyjátok ki!

Kép
tici
 
 


Szia Tici!Igen ,azért kérdeztem én is,mert a hüvelyi ultrahangra az én férjem sem szívesen jönne be.
Férjem Vaterán vette nekem az övlehúzót,igy sokkal olcsóbb volt és hát szerintem azt nem lehet nagyon lestrapálni,úgyhogy jó állapotban van.
l.edit
 
 


Kriszti! Próbáld meg a lelkedet kényeztetni most valami jó dologgal, hogy eltereld a figyelmed erről a szörnyűségről!
És gondolj arra, hogy a baba biztos tudta, hogy nem Ő az, aki kiszemelt magának Titeket szülőknek. :cry: :cry: :cry:

Nekem szerencsére már semmi émelygés, és az étkezésekkel próbálok odafigyelni, ahogy nézem, max 1 kg jött fel a közel 3 hónap alatt. Ennek örülök!!! :wink: :wink: :wink:

Nekem most a jövő héten a 12. héten lesz UH, akkor a doki hasival fogja végezni, hogy a férj+gyerek is jelen lehessen!!! :lol: :lol: :lol:
Szerintem kérheted, hogy az legyen, bár ha ragaszkodik a hüvelyihez, szerintem a párod akkor is bemehet. Én a fiam miatt nem akartam a múlt alkalommal. De a hasinál bejöhet, és nagyon várja!!!

Kép

Kép
eda7
 
 


Sziasztok!

Kriszti!

Ezek után remélem kiderül valami a szövettanból.
Sírd ki magad és beszélj róla, ha úgy jobb!
Ha lelkileg is sikerül magad túltenni rajta, akkor hidd el, jön a következő baba, aki már veletek marad. És tizenöt év múlva azt kérdezed majd magadtól, hogy te tényleg ezt akartad? :) :wink:

Edit!

Nekem tegnap 10 hetesen még hüvelyi volt.
De már a férjem és a fiam is volt bent hüvelyi Uh-on. Őket nem zavarta.

Tici!

Övlehúzó nagyon jó. Nekem olyan volt, ami középen húzza le. hamarosan szerzek megint egyet.
Én nem szoktam soha úgy elindulni autóval, hogy nem kötöm be magam. Miért tenném ezt terhesen? A gyerekem életét is veszélyeztessem?
És az sem jobb, ha a hsa előtt van az öv, mert az nagyot ránthat.
Vendég
 


Musicalekben nálam a csúcs még mindig a Nyomorultak. Leglább tízszer láttam. Kár, hogy most már nem játszák. De nagyon tetszett még az Operaház fantomja, a Rómeó és Júlia is.
Itthon nagyon sok musical CD-m van. Amikor Benivel terhes voltam, nagyon sokat hallgattam. Beni azóta is imádja.
Vendég
 


Nekem a musicalek közül az Egri csillagok a kedvencem (természetesen az egri várban az egri színészek előadásában :D ). A Rómeó és Júliát is nagyon szeretem!

Kép

Kép
sildi83
 
 


Megjöttem a védőnőtől, kaptam MÁSOLAT kiskönyvet, mondta, ha előkerül az eredeti, vigyem be neki :) aranyos volt, biztos látta, hogy féltem :lol: azt mondta, hogy kismamiknak nem lehet semmi védőoltást adni, mert megkérdeztem az influenza ellenit.

egyre jobb musicaleket mondotok! én is imádom őket, londonban is voltam már a Chicago-n, a We will rock you-n, a Chitty-chitty bang-bang-en, meg itthon a chicago-n és a macskákon, jó lenne, ha majd a bébi is szeretné őket :D lehet hogy én is elkezdek zenéket hallgatni!

Kriszti! Sirjál csak, mert valahogy ki kell adnod magadból! Jó hogy szerető család körülvesz és mindenki erőt ad nektek! Kivánom hogy hamarosan újra próbálkozhassatok és legyen babátok! Kitartást!!!

Az émelygéssel meg azt mondta a védőnő hogy valami mogyorót meg magvakat kéne rágcsálnom ha rámtör, és nem biztos hogy segit, de hátha enyhit valamit.

Kép
tünemény
 
 


ja uh! nekem hétfőn (8+4voltam), a rendelőben hüvelyivel nézte meg, a kórházban délután pedig hasival!

Kép
tünemény
 
 


Doki, és az Ő UH-ja válogatja... :lol:
Tünemény! A védőoltással kapcsolatban a fiamat eddig semmi plusszal nem mertem beoltatni, saját magamnál is ez lett volna az ötletem (persze így, hogy nem lehet, meg is oldódott), mert ezek az influenzák annyira "nagyfrászak", hogy változnak, és lehet, hogy amit kapsz, teljesen más fog ledönteni!! :twisted: :twisted: :twisted:
Bárányhimlőnél pl: a fiamat nem oltattam be, persze el is kapta szépen, ahogy kell, jól meg is szenvedtünk vele, de biztos, hogy neki őrült nagy védettsége lesz!!! (nagyon sok volt, és rettentő kínokkal!!!)
A barátját beoltatták már, mégis ugyanúgy elkapta Ő is. És nem vagyok orvos, de ha már most elkapta, akkor szerintem az oltás nem hozott akkora védettséget a szervezetének, és mivel most is csak kicsit jött elő a betegség, félő, hogy felnőtt korában el fogja kapni. Bár lehet, hogy hülyeség, de nekem ilyen félelmeim vannak ezekkel az oltásokkal kapcsolatban. (és persze a mellékhatásokról nem is beszéltem, kicsit kockázat mindig van!)

Kép

Kép
eda7
 
 


Eda azt tudom, hogy angliában adják a kombinált oltásokat a babáknak, és sok szülő nem engedte beoltatni a gyerekét, mert azt mondják, autista lesz a gyerekük (ez a polio, tetanusra vonatkozik) nem értek ezekhez, hogy itthon kötelező-e vagy hogy megy, csak tudom, hogy ott heves viták voltak erről

Kép
tünemény
 
 


Bárányhimlő elleni oltást a mi doktornénik nagyon támogatja.
Azt mondja ez már nem olyan betegség, mint a mi gyerekkorunkban. Nagyos sok és nagyon súlyos szövődménye lehet. És ő tudja, mert kórházban dolgozik.

Beni még nem kapta meg, de adni fogok neki. Igazából magamnak is akartam, mert én gyerekkoromban nem voltam, csak a húgom.

Az oltásról pedig annyit kell tudni, hogy aki annak ellenére elkapja, hogy megvolt az oltás, annak sokkal enyhébb lefolyású lesz a betegség, nem fertőz és nincsenek szövődmények. De a védettség ugyanúgy megvan egy életre.
Vendég
 


Influenza elleni védőoltásról pedig én inkább egy orvost fogok megkérdezni.

"Az oltások időzítése és az oltandók köre

Magas kockázatú egyének oltása szeptembertől kezdve ajánlatos. Széleskörű oltási kampányt inkább a késő őszi hónapokban célszerű szervezni, mivel Európa mérsékelt égövi területein az influenza aktivitás december és március közepére esik. Elfekvő kórházakban és hasonló jellegű intézményekben nem helyes túl korán immunizálni, mivel az ellenanyagok titere néhány hónapon belül csökkenni kezd, így védettségük még a járvány alatt megszűnhet. Az oltást akkor is adni kell, ha a közösségben már jelentkeztek influenza esetek.

Az oltás minden 6 hónapnál idősebb egyén esetében indokolt, ha számára--kora vagy bármely kórállapota miatt--az influenza, illetve annak szövődménye fokozottan veszélyes.

Célcsoportok, oltásuk kiemelten javasolt:

65 év feletti életkorúak,
otthonok lakói, bármely életkorban, különösen, ha krónikus betegség áll fenn,
felnőttek és gyermekek, krónikus pulmonális vagy cardiovascularis betegségben,
felnőttek és gyermekek, akik az előző év során idült anyagcsere-betegség, (diabetes) vesebetegség, haemoglobinopathia miatt, orvosi vagy kórházi kezelésben részesültek vagy bármely eredettel immunszuppresszió zajlott le (gyógyszer is!),
gyermekek és serdülők (6 hó - 18 év), akik tartós aszpirinkezelés alatt vannak, mert az influenzafertőzés Reye-szindrómát válthat ki,
felnőtt nők, akik az influenza szezon idején terhesek lehetnek. [A jelenlegi influenza oltóanyagokat, mint elölt készítményeket, ugyan a terhesség bármely szakaszában veszélytelennek tartják. Mégis célszerűbb az oltásokat csak a második trimesztertől kezdődően adni, így ugyanis elkerülhető, hogy az első trimeszterben gyakoribb, spontán abortusokat az oltással hozzák összefüggésbe.]


Prof. Dr. Budai József
Fővárosi Szent László Kórház
"
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.11.01 17:48-kor.
Vendég
 


Szia Zsuzska!
Gratulálok a babához! Én is most láttam a kiskönyvemben, hogy a várható dátum ápr.25! :D :D Üdv a csapatban! és gyere majd gyakrabban most már! :D

jó sokat tudtok ezekről az oltásokról, én se akartam hülyeséget irni, ezért is irtam, hogy nem értek hozzá, meg akkor annyira nem is érdekelt ez a téma...nem úgy mint most :lol: :lol:

Kép
tünemény
 
 


Szia Zsuzska, gratula a bébihez! (Én ápr 27- vagyok, remélem beelőzlek majd egy kicsivel :wink: :oops: )

Emma október elején kapja a bárányhimlő ellenit, ő is elsősorban a szövődmények (pl. övsömör- van is a családban) miatt. Menongococcus ellenit már kapott, Pneumococcuson gondolkodunk még. Mi sajna nem értünk ezekhez, ezért a hallgatunk a dokikra!

Zsu
svs
 
 


sziasztok.

van bárányhimlő ellen oltás???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
hát nem tudom én beadatnám e.
szerintem ha időben észre van véve akkor semmi baja nem lessz a gyereknek.lassan már nátha elleni oltás is lessz :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
na de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.

uh:

itt a 12. hétig ált. hüvelyi van utánna hasi.nekem 9 hetesen próbálták hasival de nem látszott mert elbújt a medencémben a hátrahajló méhem miatt(legalábbis ha jól emlékszem ezt mondta a nő,vagy valami ilyesmit)szokták mondani hogy teli hólyaggal kell menni mert az feljebb nyomja a méhet és jobban látszik a baba.

Kriszti:

nagyon sajnálom.sírj nyugodtan,az jó ha kitudod adni a fájdalmad.
és nyugodtan írj ha gondolod.akár az érzéseidről,vagy bármiről.
szivesen látunk.

Kép
Kép
ettike
 
 


Sztem is kicsit sok az oltás manapság, én pl. a rota ellenit tartottam feleslegesnek. Persze mások szrint meg az fontos. :roll:

Milyen szövődményekkel járhat a bárányhimlő?
A leggyakoribb szövődmény a hólyagos bőr felülfertőződése a test különböző részein, ami gyógyulás után gyakran maradandó hegekkel jár.
Súlyos szövődmény lehet a tüdőgyulladás, és kevesen tudják, hogy akár szív-, máj- vagy izületi gyulladást is okozhat a bárányhimlő.
Az egyik leggyakoribb idegrendszeri komplikáció a kisagyat érintő jóindulatú gyulladás. Ez a szövődmény mozgás-koordinációs zavarral jár, az akaratlagos mozgások végrehajtása közben remegés, beszédzavar, hányinger, hányás fordulhat elő. A riasztó jelek ellenére legtöbbször 2-3 hét alatt spontán gyógyuló betegségről van szó. Ritkább, de veszélyesebb szövődmény az agyvelőgyulladás, ami fejfájást, hányást, bizonytalan járást, zavartságot és görcsöket okoz, és késői idegrendszeri maradványtüneteket eredményezhet. Plusz övsömör.

Zsu
svs
 
 


Jaj, csajok, úgy utálom, h majdnem mi vagyunk a legkisebbek itt.
Mindannyian megszültök, én meg majd itthon ülök még napokig 2in1. :oops: :x Minden este elmondom a bébnek, h néhány nappal jöhetne korábban!
Tudom, dilis vagyok...... :oops:

Zsu
svs
 
 


igen zsu ez igaz.de nem akkor ha gyerek időben orvoshoz van vidve.nem?
én ezzel úgy vagyok mint a hozzátápival.mi is felnőttünk úgy hogy 6 hósan mondjuk tejbedarát ettünk,és mi is itt vagyunk holott voltunk bárányhimlősek is.
persze ez megint nézet kérdése.
de pl. ma minden allergiát arra fognak merthogy koránn kapott a gyerek ezt vagy azt.akkor az miért allergiás mondjuk a tejre akinek a szülei betartották a minimum egy évig nem adunk tejet elvet.
az is nevetséges szerintem hogy a főzeléket mondjuk tápszerrel süritsük liszt nélkül.nem tudom ti kóstoltatok e babános tápszerrel készült krumplifőzeléket.én egyszer csináltam PAtriknak de nem azt adtam neki mert rémes volt.
pont a védőnővel beszélgettük hogy az ilyen oltásokkal kapcsolatos rémítsztgetések azért vannak hogy minnél többen vegyenek oltást.és ez kinek éri meg????
hát persze hogy az oltóanyag gyártó cégeknek.ez már a pénzről szól.felesleges a gyereket olyan miatt beoltani amit sok sok éve minden kisgyerek elkap.csak a kis testük van feleslegesen bombázva mindenféle idegen anyagokkal.


DE!!EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM.VEZSEKEDNI SEM AKAROK.CSAK LEÍRTAM ÉN HOGY GODOLOM.

Kép
Kép
ettike
 
 


Zsu:

én is beszélgetek törpével hogy nem fogok rá megharagudni ha március végén szeretne születni.akkor meg pláne imádni fogom ha maga indul és viszonylag hamar megérkezik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike
 
 


Ne aggódj Zsu, én biztos itt leszek Veled. Csak egy nap van közöttünk. :wink:

Kép
tici
 
 


Ettike: tök igazad van, csak én, vagy akár más "hülye" aggódó szülő, nehezen tudja felmérni, h mi igaz, és mi az amit csak azért mondanak, h kinyissuk a pénztárcánkat! Bárcsak elég okos lennék hozzá, h tudjam!
Amúgy én pl. a dokinál még jobban bízok a védőnőben, nem hiszem, h neki bármi ilyen érdekeltsége lenne. Pl. konkrét terméket/ márkát sosem ajánlott csak típust.
Tudás híján ált. hallgatok a nálam okosabbra. Én sajnos majd utólag leszek az.



Jól van, akkor nem csak én nem akarom kihúzni az utolsó napokig! :lol:

Zsu
svs
 
 


Zsu:

látod én is az okosabb véleménye utánn jutottam erre a döntésre :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Patrik nagyon lusti volt.6 napot ráhúzott,ami több lett volna ha nem lettek volna a már említett gondjaim.így indítva lett.
ezt nem akarom megint mert akkor szinte bizti hogy megint császi lessz :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: pedig panaszom nem lehet mert szinte nem is látszik a vágás,csövem és varratszedésem sem volt.de az első felkelés......és az utánna következő napok.................
persze a végeredmény a lényeg de nem szivesen élném átt mégegyszer.
pedig itt ahogy kiveszik a babát megmutatják,adhatsz puszit neki.meg ahogy kitolnak a műtőből már hozza is apa melléd és szoptathatod a szülésznő segítségével.
de mégsem ugyanaz mint mikor a hasadra rakják,meg érzed mikor kicsusszan a ki teste.

na jó én mára befogom mert "kiutáltok"

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok!

Ahogy észrevettem Zsuzska sokkal jártasabb a témában, mint én.
Amit én tudok az az, hogy ezek a vírusok amik a betegségeket okozzák folyamatosan mutálódnak és és általában veszélyesebbek lesznek. (Kivételként még csak a skarlátról halottam, amivel nekem még a kórház fertőző osztályán kellett feküdnöm, ma már otthon vészelik át a gyerekek.)
Szóval ez a bárányhimlő már nem ugyanaz, mint a mi gyerekkorunkban. És nem mindig elég, ha időben kerül orvoshoz a gyerek.


Illetve más téren is fejlődik a világ, sokkal többet tudunk az emberi szervezetről.
Én is fél liter tehéntejet ittam naponta kilenc ónapos korom után. Amikor négy évesen asthmás lettem és megebetegedtem mindig az volt az orvos első mondta, hogy tej , tojás diéta. Biztosan nem véletlenül.
És biztosan most sem véletlenül mondják a tapasztalt és tanult orvosok, hogy ha nem akarjuk hogy az örökölt allergiára való hajlam ki is fejlődjön a gyerekben, akkor ne ajunk neki tejet másfél-két éves koráig. Kibírja nélküle a gyerek, mert fogalma sincs, hogy mi az ami hiányozhatana neki. És így nem lesz lelkiismeretfurdalásom, hogy esetleg nem tettem meg mindent, hogy egy valószínű kellemetlenségtől megkíméljem ami egész életén át gyötörhetné.
Hiszen 20 év majdenm négyszeresére nőtt az allergiások száma, ha jól emlékszem arra amit pár hónapja hallottam.
Lehet gondolkodni rajta, hogy ennek mi az oka, de szerinte, nagyon összetett.

Ennyit a témáról. És bocs, hogy nem kicsinyítettem le.
Nem vitának szántam, csak vélemény.
Vendég
 


Nekem Beni is három héttel előbb jött. Szerintem ez most sem lesz másként. És ennek örülök is. A vége már elég nehéz volt. Folyamatos fekvés...

Ettike!

Nyugi! Nem utálunk ki.
Vendég
 


cat:

miért kellett feküdnöd?

én is asthmás vagyok.rajtam 1 évesen jött ki.kiskoromban többet voltam kórházban mint otthon.de én ihattam tejet.
amúgy meg szerintem a mai tejek soha nem láttak tehenet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
szerintem ha valakiben megvan a hajlam mondjuk a tejalergiára akkor az hiába nem iszik tejet,eszik tejes dolgokat x évig,akkor is ki jön rajt mikor elkezdi.akárhány éves.
Patrik tápszeres volt így én mindent előbb kezdtem.alig múlt egy éves és már mindent evett amit mi.10 hós korában már tápi helyett tejet/kakót kapott reggeli és vacsi utánn.nutellát is régóta eszik.
a babgulyást 14 hósan kétpofára falta.
ez szerintem még mindig jobb annál mintha 20 hósan még tápszert inna,és üveges kaját enne.

na tényleg lelövöm magam.

(külömben szerintem jó hogy így ki tudjuk fejteni a véleményünk vita nélkül.pár hét múlva úgyis beindulnak a babuk és akkor az lessz a téma.addig sem unatkozunk :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: )

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok! Régen voltam már még nem olvastalak vissza Titeket. Elég kemény héten vagyunk túl,de túl vagyunk rajta.Igyekszem tömören leírni.Találtak nálam egy vírust,ami egy korábban lezajlott betegség maradványa,emiatt el kellett mennem uh-ra,ahol ránéztek a babára is,és a petezsákot üresnek találta.Ez múlt szerdán volt,előtte pénteken már látszott a szikhólyag.Erre elszaladtam anya dokijához,mert az enyémet már nem volt képem hívni.Ott három főorvos vizsgált már hűvelyi uh-val,és egyöntetűen arra jutottak,hogy nem fejlődik rendesen,nagyobbnak kellene lennie.Ami miatt itt paráztam nektek is állandóan. Kaptam hormont ami segíti a beágyazódást,és egy hét ágy nyugalomra ítélt.És most szerdán kellett visszamennünk,hogy eldőljön velünk marad-e a baba vagy sem. Végül szerdán hasi uh-val szemben találtuk magunkat a láthatóan!!!!!dobogó szivű kisbabánkkal.Aztán mikor abbahagytam a sírást már hallotuk is. Hihetetlen érzés volt. A Jóisten megsegített minket.Sokan tanácsolták,hogy ne éljem bele magamat nagyon,hogy velünk marad,mert nagy csalódás lesz, de egy percig se hagytam,hogy a rossz kifolyást végiggondoljam.Folyton arra koncentráltam az imáim alatt,hogy látom a babaát,hallom a szívét. És a vizsgálatra is úgyy mentem,hogy nem vittem a szívemmel kapcsolatos papírokat(van valami baja,és bizonyos műtétek előtt antibiotikumos kezelést kell kapjak,különben ottmaradok a műtőasztalon),és feltettem a kontaklencsét,mert arra készültem,hogy látni fogom.
13mm volt 7+5 hetesen.Azt mondta az már tökéletes. Remélem semmi további baj nem lesz,mert nagyon szeretném,ha egészséges lenne!!!! Még 2-3 hétig itthon kell maradnom,és még egy hétig szednem a hormont.
Teszek fel képet.Igaz még nincs baba formája,de már látszik legalább.

Kép

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle! Nagyon örülök, hogy a végén csak jól végződött a nehéz időszak! És ráadásul hallhattátok a kis szivét is! Látjátok, erős a ti babácskátok, és meg is mutatta már nektek! Nagyon vigyázz magadra/magatokra! Sok pihenés és figyeld csak meg, nőni fog ő!!!

Kép
tünemény
 
 


Köszönöm Tünemény!Aranyos vagy!!!!Remélem Ti is jól vagytok!Mikor mentek legközelebb?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Bocs, a héten max. olvasásra futotta, mindig volt valami...

Kriszti! Nagyon sajnálom :cry: :cry: :cry: Drukkolok, hogy mielőbb jöjjön a kistesó és ő már maradjon is veletek! Ide pedig bármikor várunk!

Viktu! Nekem is volt esély Bábinszky doktornőre (ő is a szegedi dokim által ajánlottak közé tartozott) :)

Andi! Persze, hogy jöhetsz a táblába, mint ahogy bárki más is :)

Kutyafüle! Örülök, hogy minden rendben :)

Ettike! Véglegesedett az Alex fiúnévként, jól látom? :wink:

Nálunk nagyjából eseménytelen volt a hét. Ma elmentünk nézelődni, ami Kika és RS boltot jelentett, hááát... örülök, hogy elkezdtük a nézelődést, mert nem lesz egyszerű a menet. Nekünk átmenetileg egy olyan babaszobánk lesz, ahol vannak egyéb bútorok is, tehát színben passzoló kiságy stb. kellene, plusz eddig én fürdetőszekrényben gondolkodtam helyhiány miatt, de gyakorlatilag olyat egyetlen darabot sikerült látni, de ahhoz viszont nincs kiságy :( Na mindegy, vigasztalt, hogy az RS-ben a faktumosok nagyon rendesek voltak, kaptunk a kiválasztott típusokról mérettáblázatos katalógust és mindenre ráírták az árat is.
Jövő hét nekünk eléggé orvosos lesz, hétfőn vv (sima labor), szerdán vv az integrált teszt miatt, csütörtökön UH, tarkóredő mérés. Utóbbit már nagyon várom, jó lenne meggyőződni arról, hogy a babák jól vannak :)



Kép

 
 


Kutyafüle!

Már agódtam, hogy mi lehet Veletek. Örülök, ogy végül minden jól alakult. Ügyes kis babád van!
És Te is nagyon ügyes vagy! Ez a pozitív hozzáállás nagyon sokat segített neki.

Ettike!

Azért kellett feküdnöm, mert kétszer is véreztem, igaz csak nagyon kicsit, és görcsöltem is.
De a doki megnyugtatott, hogy Benivel is így volt, mégis egészséges baba lett. :D

Mó!

Tegyél majd fel Uh képeket! Olyan kíváncsi vagyok, hogy milyenek az ikrek! Az már látszik ilyenkor, hogy egy vagy kétpetéjű ikrek? Vagy Ti tudjátok?

A táblázatba nálam a dátumot, javítsd ki, légyszíves, április 16-ra! És fiúnévnek jelenleg a Botond a befutó.
Bár most megint úgy néz ki, hgy kislány lesz.
Én már nem értem ezt, de mindegy is. A lényeg, hogy egészséges legyen!
Azért jó lenne majd a nemét is megtudni, mert úgy akarok vásárolgatni majd bútort, babakocsit, ha lány akkor ruhákat...
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: