Új privát üzeneted érkezett!

huh Tündi - forró kis helyzet lehetett :-) - még egyszer gratulálok!

Andi - na ezek a témák engem is igazán érdekelnének - az én kismanócskám is pöttyös Panni. Melus - neked van valami szopis könyved abban nincs ezekről szó. Már én se merek enni semmit se :twisted: .

Kép
chesther
 
 



Sziasztok!

Hát, Tündi, nem semmi a szülés sztorid :roll: de legalább nem szenvedtél sokat!

Eszter, Andi: én kerülöm a "k" betűs és "b" betűs dolgokat. A könyvben ninc semmi hasznos, csak hogy tejterméket ne vidd túlzásba :( Én ezért alig eszem sajtot és laktózmentes tejet iszok (max 2 dl egy nap).
De van olyan ismeősöm aki mindent eszik, csak persze mértékkel, még babot is :roll:

Linda, szerintem is érzik a Gyerekek a frontokat, azért nyűgösek Kitartás Neked Levihez és Vivihez, biztos nem egyszerű!

Anna, szurkolunk, hogy a Babótok minél előbb kibújjon!

Holnap mi megyünk Anyumékhoz, max este jövök!
kellemes vasárnapot nektek!

Melus

Kép
melus79
 
 

 
 

nekem az okos védőnőm azt mondta, ehetek mindent mert nem igazán nagy mennyiséget szív ki belőlem Dorka. én okos,megettem negyed kilo szedret. Dorkát egyből kiütötte. kalciumot kapott egy hétig, de már harmadnap szebb lett.

akkor mikor legyen a tali? pontosítsunk :roll:

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Kaja és szoptatás: elvileg kis mennyiséget mindenből lehet, de én is kerülöm a k betűs dolgokat, meg amik puffasztanak. Ja és nekem +-ba ott a tej és tejtermékek Luca allergiája miatt. Elvileg az eper meg a szőlő (héja miatt) sem a legjobb.

Lányok! Volt akinél nagyon száraz volt a baba bőre? Holnap elvileg jön a doki majd rákérdezek, hogy mivel kenjem, mert Dalma bőre nagyon-nagyon száraz. :cry: Addig valami tanács?

Anna! Megkereshettél volna. :cry: Szurkolok, hogy minden zökkenőmentes, gyors és könnyű legyen. :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Tündi:
Vivinek is nagyon száraz volt a bőre, mert szegénykém teljesen kiázott a másfél hetes túlhordás miatt a magzatvízben.
Én patikai popsi krémünkkel kentem, mert az hidratálja is. ( ez spéci krém, nem tudom ti mit használtok )
De jó a Bepanthen is, az is hidratál is, nekem azt ajánlották a kórházba. A bokánál is ki is sebesedett a hajlat neki, anynira száraz volt a bőre.
A hajlatoknál ( boka, csukló ) le is hámlott a bőre, meg az ujjainál is ahogy megdörzsöltem neki potyogtak le a bőr darabkák, annyira szétázott. AZt hiszem kb 1 max 2 hét alatt szép lett a bőre.
csak kenegetni kellett.
A hajlatait ( főleg boka és csukló, ahol nagyon kihámlott neki )napraforgó olajos vatta pamaccsal jó vastagon törltem át neki fürdés előtt.
A fürdetőkrém is hidratál elvileg, azzal is jól kend be a kritikus részeken, szívja magába minél jobban ezeket a hidratálókat.

Kép
Kép
prünty
 
 


köszönöm a tanácsokat!

Tündi úgy ahogy Prünty mondta,az nekem is bevált. Napraforgó vagy oliva olaj fürcsi előtt utána vagy napközben pedig azok a krémek.nekünk is kelltt 2 hét mire helyre jött.

Sárgadinnyét lehet enni?

Kép
andaka
 
 


Sziastzok!

Gratulálunk a Dalma babához. Nagyon édes. :)


Nekem is Lali tele volt ilyen tájt pöttyökkel, de mondta a doktornő
hogy az semmi. Valóban elmúlt magától. Abigél csak egy picit
pöttyösödött be. Én is pöttyös Panninak hívtam őt. :)

Képzeljétek tegnap voltunk anyuméknál, viszonylag ritkán jutunk
oda. Gondoltuk majd jó lesz nekik egy nagyot játszani az unokákkal és beszélgetni. Hát erre a sógornőm testvére eljött az egyik
gyerekkel és ott voltak egésznap. Már nagyon fárasztóak voltak,
és nem vették magukat észre. A kislány mindenbe belement.
Anyumék nem tudtak az unokákkal játszani. Délután már
fogtam magam és elmentünk a barátnőmékhez, ugyis fel kellett őt
köszönteni, hát amikor visszaértünk akkor még mindig ott voltak.
Hát haza is jöttünk szépen. Agyrém volt az egész. Most hallottam
hogy este fél nyolckor mentek el. Hát gondolom hogy szegény
apum hogy kilehett. Nem tudta nézni a tévét sem :)

Nekem is jobb a 11-es tali.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Egyre jobebn fáj a torkom :cry: !

Jó vacak az idő :twisted: !

Akkor konkretizáljuk a találkozót: Ikea, Örs vezér tér, 2008. szeptember 24. szerda 11.00 óra. Melus javasolta, hogy talákozzunk a bejárat előtt, arosszidő esetén bent a bejárat előtt. Szerintem ez jó ötlet, de 11.10-nél ne ácsorogjunk ott szerintem.

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

rendben, akkor szept.24. 11h. Mi ott leszünk :)

kitartást mindenkinek ebben a vacak időben...ennél még ameleg is jobb volt :evil: Most még sétálni sem lehet, úgy szakad az eső!!!

Melus

Kép
melus79
 
 


Helyzetjelentés: még mindig semmi. Pedig ma van az 1 éves házassági évfordulónk. Milyen jó lett volna, ha pont ma születik a babóca!
Kezdek izgatott és türelmetlen lenni, már mind a két nagymamát sikerült helyretennem. Nem volt szándékos. Egyszerűen túlokoskodják a dolgokat, és hónapok óta hallgatom őket. Most lett elég, már az agyamra ment. Na nem vészes, csak visszaszóltam egyet, ahelyett hogy mosolyognék a megjegyzéseiken és aztán csinálnám, amit jónak látok.

A férjem is alig alszik, amikor felkelek éjjel, azonnal felébred ő is. Pedig nagy munka végén van, feszült, most pihennie kell, amikor csak tud. Holnap adják át az M0 autópálya új szakaszát.

Anna

Kép
tulli
 
 


Sziasztok Lányok!

Tündi!

Nem semmi szülős sztori :-) Én szívesen átéltem volna így ...

Anna!

Kitartást, most már tényleg nem lehet sok hátra! A családot pedig néha tényleg le kell állítani, már a végén nekem is az agyamra mentek :-)

Találkozó nekem jóóóó lesz :-) Akkor 11 óra!

Köszönöm a járókás véleményeket is!

Pöttyök: nekem mindig van valami Blanka arcán, néha nem is látszik csak érzem amikor megsimogatom. Bepantennel bekenem neki ha jobban kijön. Én mindent eszem, kivéve a K-betűsek, és a puffasztós kaják: bab, borsó, zöldbab, lencse. Tejterméket módjával!
A krumplit viszont eszem, nehezen tudom elképzelni hogy annyira rossz hatással lenne a gyerek bőrére, hiszen az első zöldségfélék között van amit majd ehet (krumplival lehet sűríteni a pépeket)

Szerintem ne csináljatok belőle nagy gondot, ez nem tragédia, nálunk a doktornéni is megsimogatta a bőrét múlthéten és csak annyit mondott, hogy látom anyatejes baba. De nem kritizált, hogy jaj anyuka figyeljen oda ... stb!

Ja és legnagyobb változás: a gyerekem teljesen megjavult a hétvégén :-) Tegnap negyed 8-ig aludt. Ma pedig fél 9-kor már malmoztam az ágyban, hogy mi van vele, miért nem kel?
Tudjátok mire jöttem rá?
Utóbbi időben 4-kor kelt és nem értettem miért. Szóval az esti szopinál megfigyeltem, hogy amikor elengedte mellem azt nem olyan jóllakottan tette, hanem nyűgösen. Így próba-cseresznye gondoltam és rátettem a másik mellemre, amit olyan hévvel kezdett el cicizni, mintha addig nem evett volna. Így már esténként két mellből etetem. Gyönyörűen elalszik utána, nincs 2 órán keresztül nyivákolás, "simikéjét" odateszem az arcához, cumi a szájába és már alszik is. És sokáig :lol:

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Mi is hazajottuk az este, jo volt Poroszlon, bar az ido pocsekra sikeredett, alig tudtunk a szabadban lenni. Raadasul a hotelban volt wellness reszleg, de csak 3 evnel idosebb gyerek hasznalhatta :(.

Talalka:nekunk jo, ott leszunk, ha valami kozbe nem jon (gyerek beteg lesz es tarsai).

Kozvelemenykutatas: van koztunk olyan, aki 2. babas es sikerult gatmetszes nelkul szulnie? Csak mert pont most akarok venni/rendelni gatmasszazsolajat es kivancsi vagyok, hogy mennyire van ennek ertelme. Elsonel mondtak ugye eloadason, hogy 3-5% elso gyereknel, akinel nem vagnak .Ez az en ertekrendemben 0%, ugyhogy akkor nem foglalkoztam vele, viszont mivel elfertozodott a gatsebem, most ugy beszeltuk a szulesznovel, hogy masszirozok itthon, "artani nem art" alapon.
Az, hogy kell-e vagni, ugyis az adott szituacio donti el es amugy nem prioritas nallam.

Timi, de jo, hogy ilyen sokaig alszik. Nallam is allando dillemma volt, hogy jo lakott-e, ehes meg, de tenyleg eleg nehez rajonni foleg, ha bealszik szopi kozben. Ugyes vagy.

Na megyek kitalalom, hogy mivel ussuk agyon a delutant, ha nem all el az eso es nem tudunk kimenni.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


sziasztok!
Anna kitartás!!! Lehet, hogy pont amiatt vagy ingerült, emrt jön a baba - visszaemlékezve az utolsó napomon nekem se volt kedvem semmihez, nyugtalan voltam, menni és maradni akartam felváltva...Ja, és nagyontetszik a Karina Anna név!

Ma végre beizzították nálunk a fűtést - így lehet fűteni a füriben (annyira hideg volt utóbbi napokban, hogy mindig lefürödtem először én, hogy Pincinek ne legyen olyan hideg). Meg a babamasszázst is el szeretném kezdeni neki - azt vettem észre, hogy nagyon szereti, ha tornáztatom, masszírozom :D

Szerdán megyünk csípőUH-ra - magánba (a simára csak 1 hónappal később kaptunk volna időpontot - így 7 e pénz lesz :roll: )

Timi - este én is sokszor 2 ciciből adok Pincusnak, én is észrevettem, hogy este nem olyan a tejem... Mert este állítólag már nincs olyan tápértéke.

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!
Nekünk is jó lesz a tali, remélem nálunk sem jön közbe semmi. Roli már tegnap óta nem hány és a hasa sem megy. És szerencsére nincs újabb jelentkező. :D
A szőnyeget is sikerült kitakarítanom, most vanish szag van, attól fogunk megfulladni.
Szegények alig egy órája alszanak, és most kelthetem őket a szakadó esőbe, menni kell Dorináért. :cry: Nincs kire itthon hagynám Őket.

Eszter, nincs kedved megkérdezni a Mávot? Ott ingyen van a szűrés. Egy ismerősöm ott volt és egy héttel korábban kért csak időpontot. Utánna nézzek a számnak?

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


sziasztok!

mi is ott leszünk a talin. remélem semmi nem jön közbe.
nekem 10.49kor jön alacsony padlós buszom,azzal késni fogok,de akkor majd csörgök, hogy merre vagytok. de lehet bemegyünk a 10.04essel. demég kitalálom addig :oops:
sajna itt ia esik az eső. így nincs séta :cry:

Kép
.ivett
 
 


dejóó az pont jó nekem sőőt úgy is mennem kell az ikeába venni egy két dolgot. :lol: :lol:

fűtés:
na azt én majd október 15-én várhatom hogy beindítsák. Rohadt egy ház ez. ezért várom hogy most megvehessem et a lakástés utána húzunk el a francba innen kertesbe és ott akkor fogok fűteni amikor én akarok

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok,

Timi: Jaj de irigyellek.
nálunk meg minden a feje tetején áll alvásilag. éjjel 2-3x kelünk már egy hete, nappali nagy alvás is csak 40 perces lett.
Remélem, hogy csak ez az idő teszi velünk.
És teljesen átaluszsa az éjszakát? Mázlista. :)
Mi az a simike nálatok? Az arca mellé teszed? Nálunk nem volt iylen Levinek mikor kicsi volt, csak 2 éves korára, de beszéltük hogy kellene neki is egy "alvótárs" csak nem tudom, hoyg ezt hogy "vezessem be".

Tulli:
sose értettem, hogy az "okos" kivülállók miért akarják, hogy idő előtt szülessen meg egy baba. Nálam is mindneki már 38. héten azzal zaklatott, hogy na mikor jön már a baba, meg miért nem jön még stb. Az első gyereknél persze én is frászoltam, mert mindenki ezzel zaklatott a zöldségestől kezdve anyámig, de a második gyereknél már nem foglalkoztam az ilyen hozzászólókkal. Majd jön ha jönni akar volt a válaszom mindnenkienk. Midegyiket túlvittem egy illetve másfél héttel.

mennem kell, ébredés van

Kép
Kép
prünty
 
 


olvasgatok ám, csak nincs nagyon időm. Anna jól viselkedik, csk ma nagyon nyűgi a napja. valahogy edddig pihennem nem sikerült sőt fáradtabb vagyok, mint előtte- itt mindig történik valami...

A találkát jegyeztem, és ha minden ok, ottt leszünk, bár anna előtte nap kap oltást, remélem azért minden ok lesz.

Mindenkinek minden jót! mJad még benézek "hajadonként"( bár már nem vagyok az, csak egyházilag)
aaa3
 
 


Tamara!
Gratula neked. És a templomi mikor lesz? Hétvégén?
Én is féltem az oltástól (jobban mint a gyerek :lol: ) de a kúp sokat segített, így nem lett lázas. Én 6 óránként benyomtam egy felet a popsijába biztos ami biztos :oops:

Anikó!
Jobbulást a gyerkőcnek. Te mit adsz neki ilyen hányás, hasmenésre? Normaflore-t lehet adni gyereknek?

Linda!
A simike az nálunk ilyen bársony anyagból készült rongyjáték minden bababoltban lehet kapni. Nekünk a MiciMackóból a Tigris van, de soha sem jutott eszembe a tigris szó amikor mondani akartam :-) mindig a simike, mert olyan finom puha simis az anyaga így rajta maradt :-) simikének hívjuk.
Imádja, öleli a fejéhez húzza. Még semmit sem tud megfogni, mert még ahhoz kicsi. De észrevettük, hogy pelenkát előszeretettel húzta a fejéhez, ezért a legjobb "játék" még neki egy ilyen kis rongybaba.

Egyébként sok ismerősöm gyereke aludt, vékony kis párnával, rongyocskával, a húgom kiskendővel, az unokatesómnak is volt a nagymama által varrt sárga párnája amit rongyosra nyúzott (ők sájgának, gajikának hívták). Mivel diplomata szülők gyereke, ezért rengeteget utazott, egy jópár repülőtéren végig húzta a földön :-)

Alvás: igen végig alussza az éjszakát, nem kell fel közben. Ma is fürdés után két ciciből szopi, letettük aludni és tök nyugi van fél 9 óta. Olyan jó, mert tudtunk normálisan vacsizni, nem kell minden harapás után bemenni a gyerekhez. Apa most élvezi, hogy nézheti a tévét :-) Átlagban reggel 6-kor ébred, de van hogy kitolódik, mint ma is! (Egyébként Blanka egészen pici babának is jóalvó volt. Bár még változhat a helyzet, nem akarom elkiabálni :-))
Ma egésznap jó baba volt, és szépen aludt délelőtt, délután is, pedig elég front érzékeny.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Timi:
nekünk is van egy pihe-puha bársony macikánk amit neki vettem még korábban, napközben már markolászta, mert ez olyan picibabakezébevaló markolászós macika. Kipróbálom majd nála alváshoz hogy fogadja. A cumi nálunk nem jött be, és most a cici az alvó kellék amit szeretnék kiegészíteni,ne legyen ennyire cici függő.

Anikó:
Úgy megsajnálalak meg a kicsiket.
Olyat nem lehet csinálni az oviba, hogy amikor ilyen nagyon pocsék idő van, akkor nem viszed Dorkát, hogy ne kelljen mindnekit ilyen időbe az esőbe kivinni? Vagy ezzel rossz utat kezdenél meg a gyerek előtt?

Kriszti:
Gátmetszés és masszázs olaj
én használtam, de csak csínján, mert nekem olyan ödémás volt a szeméremdombom , hogy ha hozzáértem már falra másztam. Nálunk a szülésznő mondta hogy 2. szülés lévén törekszik ha lehet gátvédelmet alkalmazni, de ha úgy látja akkor vágni kell. Nálam sem volt prioritás, inkább vágjanak mint szakadás legyen, csak inkább a rugalmasságra való rásegítés miatt használtam.
Végül kellet egy nagyon kicsit vágni, de mindenki azt mondta aki látott ott alulról, hogy ez szinte semmi. ( Vivi feje mellett a keze is ott volt, karnyújtással mászott ki nyomás nélkül )
Szóval valamit biztos használt, pedig mint írtam csak csínján használtam de arra is jó volt, hogy treníroztam közben kicsit a gátam környékét.
Én egyébként szülés után szedtem homeos bogyókat a gyorsabb gátseb gyógyulásra. És pikk-pakk helyre is jöttem.

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok.

Hát nem tudom ott leszünk e a talin.
Lali este belázasodott. 39,6 -os láza volt. Reggel újból. Mellettem aludt ill. aludtunk volna. Mert ha elaludt nyöszörgött, ezt Abigél nehezen bírta. Ha Abigél nyöszörgött akkor Lali kelt fel. Reggel kiszaladtam kifliért, akkor azért ordított. Abival meg csütörtökön oltás. Igy mozgósíthatom anyóst, hogy jöjjön be.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Tegnap szét jött a mosogató szifonunk és afél lakás úszott a vízben :( Persze ilyenek mindnig akkor történnek, amikor a férjm nincs itthon!Este jött Anyum barátja, aztán szerencsére megcsinálta!

Hajni, jobbulást nektek!

Linda,Botinak is van egy nyálkendője, ami egy natúr színű kutyus. kb 2 hete kapta, azóta azzal alszik nappal a babakocsiban és éjjel a kiságyban is!


Timi, én is ki fogom próbálni este a dupla cicit, hátha akkor Boti nem kel fel hajnali 2kor :)

Anna, még mindig kitartást neked!!!!

Jó lenne ha már nem esne és ma már lehetne sétálni :)
Holnap megyünk először babás-mamás jógára, feltéve hogy nem lesz rossz idő!Már nagyon várom!

Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Ma állítólag még esni fog, de holnap már nem, úgy hogy szerintem Melus tudtok majd menni jógázni. Irigyellek, itt dunakeszin nincs ilyen :cry:

A duplacicit érdemes este kipróbálni. De azért figyeld őt (majd úgy is érzed/látod hogy kívánja-e még), ha nagyon jóllakott ne tömd meg, nehogy visszahányja annak nem sok értelme lenne. Én is csak azért kezdtem el, mert észrevettem, hogy nem volt olyan jóllakott. Most egyébként mintha csökkent volna a tejmennyiségem is. Reggel nem úgy kelek fel, hogy eláztatom a fél ágyat. Ez egy picit zavar is. Úgy hogy most iszom a laktoherbet, hátha valamit segít. Bár állítólag mindig vannak olyan időszakok amikor több és amikor kevesebb tejci van.

Hajni!
Lalidnak is jobbulást :-) Úgy látszik ez a hirtelen hideg, nem tesz túl jót a babáknak. Egyébként az én torkom is fájt. De én ittam meleg teát ... ma már nem fáj.

Kriszti!
Azért említsd meg Hábinak, hogy a második babánál szeretnéd megúszni a gátmetszést, (legyen vele tisztában :-)) mert tudtommal ő előszeretettel vág. :roll:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,


ha minden igaz akkor mi is ott tudunk lenni a találkán.
Eszter elküldtem a telefonszámot.

Próbáltam visszaolvasni ammenyire lehetett.

Tündi nagy gratula a leányzóhoz.

Ivett, én Bendegúznál 4 hónaposan kezdtem el a kifacsart alma levét adni neki mert ő is az anyatej mellett tápszert is kapott. Most Leventével eddig csak anyatejezünk de valószínű, hogy 6 hónapos korában nála is elkezdem.

Most, hogy leültem írni persze, hogy hív az egyik gyerek.
gyorsan feldobom a táblicskut meg közkívánatra :D egy képet Leventéről is.
Hát igen tényleg kezdünk a vége felé járni már mint a táblázatnak és igen sok leányzó születetet szegény pasik megint elnyomásban :D

Kép
Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 



Kép

Kép
pocvarek
 
 


ez sem sikerült
na egy újabb próbaimg]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1221563935.0506.jpg[/img]

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Csajok, ez hogy van előnézetben kihozza a képet ha elküldöm akkor nem. tudtok segíteni?

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok!

Timi, én nem igazán gyógyszerezem a gyerekeket, mondhatni csak tünetileg kezelem. Úgyhogy igen, normaflore volt, amit kapott, mert az szerintem fontos ilyenkor. És ha minden igaz, akkor csecsemők is kaphatják.
A mi dokibácsink csak három nap láz után gondolkozik el antibiotikumon, vagy ha egyértelműen bakteriális a fetőzés. (ez eddig a fülük volt, de kaptak pneumovax oltást ,és remélem mostmár vége. Ez egyébként a most ingyenessé váló oltás egy másik változata és csak 2700 ft). Elég sokat betegek a gyerekek, de szinte mindig vírus.

Szerintem legközelebb ne addj ennyi kúpot Blankának, elég ha gond van.

Linda, aranyos gondolat ez, de pont ma lesz szülői és nem tudok elmenni. Anyósom nem tud vigyázni a gyerekekre.
Tegnap szóltam az oviban és nagyon kikaptam érte, hogy nem megyek, állítólag ilyet majd az iskolában sem csinálhatok (igaz addigra kicsit nagyobb lesz a legkisebb is és valszeg hamarabb hagyom akár egy szomszédra is), úgyhogy ezek után nem is próbálkozom a rossz idő miatti hiányzással, hisz olyat majd a suliba sem lehet. :? :?

Hajni, jobbulást Lalinak!
Szandra is ébren volt 3X, de szerencsére nem kelti fel a tesókat, pedig ordít ám rendesen. :wink:

Kriszti, én nagyon bíztam benne, hogy a harmadiknál megúszom, de sajna volt vágás.

Anna, a legjobbakat!

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Szia Kata!
Még egy hajasbaba! :D Nagyon helyes!
Érdemes lesz a korosztályából válogatni, mert ha ilyen sok a csajszi, akkor duplán is tarthatja majd őket.

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Anikó, te hogy látod a képet? Én nem látom :(

Egész napra 1 kúp sok volt? Mert amikor haza mentünk kapott egy felet, majd 6 óra múlva egy másik felet (dokinéni mondta) és utána már nem adtam, mert este volt és akkor már aludt, felkelteni meg nem akartam emiatt. Elég lett volna csak egy fél?

Elég szigorúak az oviban. De legalább fontos, hogy járjon a gyerek. A barátnőmmel közölték mikor megszületett a kicsi, hogy most már maradjon otthon a nagy, úgy is otthon van anyuka. Jó, mondjuk ez nyári szünet előtt volt 1 hónappal.

Szia Kata, fogalmam sincs miért nem látszik a kép. Ez elég furcsa.

Timi

Kép
manati
 
 


Ja igen, Kata, mivel facsarod ki az alma levét? Van erre valami módszer amelyhez nem kell megvenni egy komplett háztartási gépet?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Én sem látom a képet.
Anikó te valami bűvész vagy, hogy te látod? Vagy én vagyok nagyon
béna. :) Ez valószínűbb.

Lali délre megint belázasodott. Most adom neki a Nurofent, aztán
majd meglátjuk elmúlik-e. Akkor majd csütörtökön v. valamikor
orvos lesz belőle.
Hát sajnos nekem Lali mindjárt fel kel a zörejekre. :(

Anikó: én mondanám hogy vigyázok a picikre, de most épp betegek vagyunk, és mondtad hogy most kezd anyás lenni a picur. Igy nem
biztos hogy el lenne velem. De ha legközelebb ilyen gond lenne, szívesen segítek.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Nekem megnyílik Kata második próbálkázosának linkje :D
Én nem értek a szgéphez, nem tudom, hogy nektek miért nem megy.
Nem sok az egy kúp, de én tényleg csak akkor gyógyszert, ha nagyon muszály.
Persze nekem is mondták oltásokkor, de akkor még a Szandra nem rikoltozta át az éjszakát, hanem szépen végigaludta, és így nem hiszem, hogy fájt az oltás helye. Ha sírt volna, akkor biztos adok, de előre nem.

Hajni, panaszkodik vmire Lali? Fáj valahol Neki?

Timi, még azt akartam, hogy ne feledd, hogy a tejcsi beáll, és utána már nem fog folyni, és feszülni a mell. Viszont a baba még azután sem fog éhezni. Sőt, lerövidül a szopi ideje is, mert sokkal hatékonyabban szopiznak és már 3-5 perc alatt magukhoz tudják "venni" a tejcsit. Nem tudom, hogy ez mikortól esedékes pontosan, mert Szandra még nem akar rövidíteni, de én két hónapos kor után már elképzelhetőnek tartom.

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Timi, igaz amit Anikó ír, Boti már több hete kb 5-7 perc alatt felveszi a szükséges mennyiséget. Már az én mellem sem csepeg éjjel, szóval emiatt ne ijedj meg!

Megkaptam ma az Anya taníts c. könyvet, nagyon kíváncsi vagyok rá.

A képet én sem látom, illetve nem tudom megnyitni :(

Melus

Kép
melus79
 
 


Anikó: Igazából nem panaszkodik. Bár egyszer kétszer mondta hogy
bibi a szájában. De most nem tudtam eldönteni, mert a múltkor
volt afta a szájában, meg jönnek hátul a fogai. Viszont
úgy érzem, hogy gennyes a torka.

Viszont nagyon nyűgös, és most sem hagy békén.
Mar hulla vagyok. Szegény Abigél most nagyon el van hanyagolva. :(

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés. Mi próbálunk összeszokni, kisebb-nagyobb sikerrel. Dalma jó baba, 2-szer kel éjjel, viszonylag sokat alszik, bár ma hasfájós. :cry: Luca sajna visszaszokott a pelusra :cry: , de a védőnő azt mondta, hogy lehet hogy csak pár hét és megszokja az új helyzetet és akkor újra rákap a WC-re. Ja és kel velünk éjszaka enni (ül az ölemben), pelenkázni, meg vagy 8-szor vissza kel kísérni a szobájába aludni. :cry:

Na mennem kell, mert reklamál a kisebbik kisasszony.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!
Na, nálunk továbbra is változatlan a helyzet. Kislány bent lustizik. Ma elmentem az M0 új szakaszának átadására (a férjemmel mind a ketten útépítésben dolgozunk) ácsorogtam félórát, hallgattam az ünnepi beszédeket, utána állófogadás. És semmi hatás. Annyi derült ki, hogy a gyereket sem az útépítés, sem a politikai beszédek nem érdeklik.
Holnap CTG, utána naponta.

Kata, szuper a táblázatod! Jó látni, hogy ennyi baba kint megszületett már és még jópár készülődik!!! :)

Anna

Kép
tulli
 
 


Lányok, köszönöm a sok drukkolást, olyan jó, hogy gondalatban velem vagytok!

Gátvédelem: én ugyan kaptam olajat a barátnőmtől, de lusta voltam használni.

Anna

Kép
tulli
 
 


sziasztok.

Voltam ma dokinál és elég sokminden törtnt velem.

1: a méhszájam c:2100

2: a vérnyomim :140/80

3: elég sokat keményedtem ma és Iza nagyon élénk volt egész nap.

4: fennt a cicim alatt a hasamon egy ponton örökké zsibbadásom volt. Vajon ez mitől lehetett?, Idegen feküdt a drágám??

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


sziasztok

még odébb van, de most találtam egy jónak tűnő összeszedett oldalt a babatáplálásról. Akit érdekel szopi témák is vannak.
linda

Kép
Kép
prünty
 
 


Lányok köszi a szopis tanácsokat. Akkor biztos úgy van ahogy Ti mondjátok. Bár azt már egy ideje észrevettem, hogy a szoptatás kb. 10 perc. Ennek mondjuk reggel örülök igazán, mert hamarabb visszatudok bújni az ágyba. :oops:

Most nem leszek 2 napig mert anyósékhoz megyünk holnap ... majd pénteken jelentkezem. Mindenkinek kitartást a picurkákhoz.
Anna remélem mire jövök megszülsz :wink:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Linda!

engem érdekelne, belinkeled az oldalt?
köszi

Kép
.ivett
 
 


ja, bocs, csak a lényeg maradt le :)

http://babataplalas.lapozz.hu/

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!
Timi, jó kikapcsolódást és pihenést. Remélem jól kijöttök anyósoddal!

Vera, kicsit korai még ez a méhszáj érték, nem?
Vagy többedik terhességnél nem ?
Milyen zsibbadásra gondolsz? Nekem olyanom volt/van a köldököm körül, hogy teljesen tompultan érzek. Ezt még a Roland születése után vettem észre, amikor szülés után egy héttel rohantam a bölcsibe a Dorináért és bele akartam magam préselni a régi gatyámba. Odacipzároztam a bőröm és csak azért vettem észre, mert megakadt, amúgy nem is fájt. Ez azóta is megvan és most is nagyon zavaró volt, amikor az UH fejet tologatták a hasamon. Ez kb. egy tenyérnyi darab, és mintha nem is hozzám tartozna.
Ilyesmire gondolsz?

Linda, köszi a linket én is átnézem majd! :D

Hajni, mi újság?
Tündi, sok erőt kívánok Lucához!

Anna, vagy még? Én péntek reggel, amikor voltam ctg-n, még nyoma nem volt az aznap esti szülésnek.

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok,

Örülök, hogy legalább Anikó meg tudta nézni. Egyébként én sem tudom megnyitni majd este megkérdezem a férjemet,hogy mi a hiba.

Timi, az almát lerezselem a régi hagyományos üvegből készült almareszelőn és utána szűrőn átnyomom.

Nálunk a bölcsiben közölték beíratkozáskor miután felvették, hogy mivel én Gyás-on vagyok itthon így a nagyobbik gyerek ellátása megoldott ezért nem mehet bölcsibe. Túl sok lenne a jóból....

Egyébként nálunk is Levente 5-10 perc alatt szpozik persze utána még élvezkedik egy kicsit fiú :D

Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


sziasztok!

Kata - most átjött!

A babuskáknak jobbulást kívánok! Nálunk is van egy kis szörcsögés... Voltunk dokinál, ezt a sós orrsprét javasolta. Leginkább én szörcsögök itthon, mondta is a doki, hogy maszkban szoptassak, mert folyik az orrom ezerrel. Csak ebben meg furcsán néz rám Pincus...

Úgy néz ki, hogy sokan leszünk a randin, na de majd meglátjuk :-)!

Anikó - nagyon aranyos vagy, hogy mondtad ezt a MÁV-os dolgot, ezt hiszem, hogy elmegyünk ma a magánba, mert az elég messze lenne nekünk, egyedül megyek ilyenkor és kicsit még rázós a hosszabb út Pincussal kettesben. Nagyon köszönöm szépen!!!
A héten is nyúztam Glóriát: tegnap voltam 6 hetes kontrollon: Mr. Doktor übermeister Csapó gyógyultnak nyílvánított, nagyon dézsavű érzésem volt felfeküdni a vizsgálószékbe...(csak nem kellett nézni a monitort :lol: )

szopi: én is 10 percig szoptatok már, de megnyugtattatok, hogy ezzel nem vagyok egyedül. És ti hány óránként etettek? Én 2-3. 3 ha alszik, ha ébren van 2. Pinci nappal még sokat alszik, és este 8-tól pedig 7-ig, 8-ig (3 szopival).

Na megyek ledőlök egy picit mielőtt felébred.

Ilyenkor már kell bundazsák? Ti mit adtok a Picire ilyen hidegben a sétához? (Ma 2 órát sétáltunk - érzem is az "izmaimon"...)

Kép
chesther
 
 


SZiasztok!
Még egyben. Ma CTG-n azt mondták, hogy 7 percenként vannak kis keményedések, és elég egy erősebb ahhoz, hogy beinduljon a szülés. Jósolták, hogy még ma visszamegyünk. Hát, eddig semmi.

Holnap megint CTG utána magánrendelés a továbbiak megbeszélésére.

Most, hétvégéig állítólag kicsit visszamelegszik az idő, 13-18 fokig. Miket vigyek a babának hazahozós ruhának? Segítsetek. Van itthon minden variáció, amit kölcsönkaptam más babáktól, de tapasztalat hiányában elég bizonytalannak érzem magam...

Anna

Kép
tulli
 
 


Anna, én , ha most hoznám haza a babám, akkor hosszú ujjú body, vastagabb rugi és téli overál. Én szerintem, ha melegebb lenne, akkor is maradnék az overálnál, csak egy vékonyabb réteget adnák alá.
Igazából abból indulok ki, hogy mind a két gyerekemnél próbálkozok átmeneti kabáttal és fáznak. Pedig a kabátjuk alatt van egy vastagabb pulóver is. Márpedig, ha Ők azt állítják, hogy vastagabb ruha kell, akkor nálunk bizony a Szandrának is fel kell öltözni. :D

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Anna - a vonalzód szerint Karina már meg is született :D - úgyhogy hajrá :D !

Kép
chesther
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?