Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nálunk még mindig semmi... rend és nyugalom van odabent.

Holnap megyek be labor és CTG ügyben. Majd szemfüles leszek, hátha látom Tündit a folyosón, és megtudok híreket. Ha van hírem, majd megírom, ha hazaértünk.

Anna

Kép
tulli
 
 


jó reggelt mindenkinek!

nekünk nem volt jó éjjelünk. éjjel 1kor megmérte, Dorka lázást, 38,2 volt fenékbe, így beadtam neki egy lázcsillapítót. biztos a szuri miatt volt. legalábbis remélem.
picit idegesít,mert szörcsög. asszem ma kiporszívózom az orrát. szegényem nagyon nem szereti.
mi a XVII-ből jövünk, de már járnak alacsony padlós buszok a lakóparkba, így könnyen bejutunk az őrsre. az ikea azért is jó, mert kaját is tudunk melegíteni a piciknek. nekünk októberben nem lesz jó majd 2 hétvége. szerintem lassan lekonkretizálhatnánk, mert azért jó előre tudni. nem? :oops:

na,megyek Dorka nyögdécsel.

Kép
.ivett
 
 


jó reggelt mindenkinek!
Vera - gratula a kislányhoz, szép és különleges nevet választottatok neki.
Andi - igen. a gyerekdalos oldalak meghallgatásához regisztrálni kell.
Igazatok van: konkretizáljuk az időpontot: szeptember 24. szerda 14.00 IKEA (azt írjátok meg, hogy pontosan hol az épületben, mert azt én nem tudom), Örs vezér tér. Eddig jelezte, hogy jön: Timi, Melus, Hajni, Tamara, Ivett, Anikó, Vera. Ugye ti is jöttök: Andi, Kriszti, Kata? Aki jön az küldjön majd egy privit a telefonszámával, én is visszaküldöm, hogy megtaláljuk egymást. Így jó lesz?

Tegnap voltunk dokinál, de azt majd később:hív Glória

Kép
chesther
 
 

 
 

Sziasztok!

Szerintem is megszült már Tündi és Zsuzsa is. Remélem majd jövőhéten lesz lehetőségük jelentkezni.

Mi holnap megyünk 2. hónapos oltásra. Már előre izgulok, hogy mi lesz. Remélem nálunk nem lesz láz és nyűgösség. Bár ma éjjel rossz éjszakánk volt, úgyhogy lélekben mindenre felvagyok készülve. Blanka 1/4 4-kor kelt csodálkoztam is nagyon. Megetettem, letettem aludni, majd 5-kor újra felsírt. :roll: Ezek után elkövettem egy merényletet cumit dugtam a szájába. De használt, mert fél8-ig aludt.

Találka: nekem jobb lenne szeptember 30-a után, de ha találtok egy mindenkinek jó időpontot akkor én (mi) megpróbálok alkalmazkodni.
Egyébként azon gondolkoztam, hogy veszek egy kengurut, mert babakocsival nem hiszem, hogy egyszerűen tudnék közlekedni.

Na, majd jövök!

Lányok írjatok mert tegnap nagyon nagy volt a csönd :!:

Timi

Kép
manati
 
 


Eszter!

Küldtem privit!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Eszter!Küldtem privit!

Anna!kitartást nektek!

Anikó!majd leslek a piacon :)

Később majd jövök!

Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Na végre megtanultam hogyan lehet Photoshoppal lekicsinyíteni a képek méretét :-)

Így nézünk ki 2 hónaposan:

Kép

boxoló

Kép

torna

Timi

Kép
manati
 
 


Vigyorex:

Kép


Mi:

Kép

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Hát a tegnap estém az maga volt a horror. Mint lelkileg mint
testileg teljesen tropa voltam.
Anikó neked rosszul kezdődött a napod, nekem meg rosszul
végződött. Lali mindenért hisztizett és ordított, a férjemmel
is összevesztem. Este már csak sírtam. Hát elegem volt mindenből.

Anikó sajnálom hogy lekéstétek a postást, és milyen az új kocsi?
Mi is voltunk ma a piacon. Most nem rég értünk haza.

Blanka baba gyönyörű. Nagyon szépen mosolyog. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Eszter,

Sajna nekunk a 14:00 ora nem jo, mert Adi epp delutani almat alussza, de ha a tobbsegnek jo, akkor menjetek, mi megyunk majd a kovetkezore.


Timi,
Hogy ez a Blanka mekkora mar :). Nagyon edesek vagytok.

Amugy nallunk nem tortenik semmi. A heten nem nagyon maszkalok sehova, igy elegge monotonan telnek a napok. Igyekszem minel tobbet foglalkozni Adival, utanna ugyis el lesz hanyagolva szegenykem.

Attol borulok ki mindennap, hogy Adi az OSSZES jatekat kiszedi a jatekos szekrenybol es szethajigalja a lakasba. Nallatok ez hogy van? Mikortol volt az, hogy elovett valamit es azzal JATSZOTT? Mert nallunk annyi van, hogy kiszed mindent es mikor teljesen be van teritve a lakas, akkor keres valami mas elfoglaltsagot. Probaltam mar, hogy jojjon pakoljuk el egyutt a jatekokat, hogy lassa, nem csak eloszedni kell, de ilyenkor az van, hogy versenyt pakolunk, en be, o ki, vegul mindig o nyer, mert bepakolni azert lassabb, mint kihajigalni. Szoval ezen nagyon szeretnek valtoztatni, mire Panka erkezik. Azt nagyon drasztikusnak tartom, hogy egy nap mire felebred nem lesz 1 jateka sem, elrakom mindet valahova, de ha mas otlet nem lesz, akkor ezt fogom alkalmazni.


Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!
Ma voltunk CTG-n, egy hét múlva terminus, semmi jel, hogy ki akarna jönni a kislány. SŐt ma megmozdulni sem volt hajlandó a gépen. 50 percig kellett várni valami használhatóra. Szerencsére szinte senki nem volt, így türelemmel ki lehetett várni amig a kisasszonynak mozogni tetszett.
Iszom a málnalevél teát és eszem a homeos bogyókat.

AKit érint a következő napok telítettsége: holnap sok kismamát hazaengednek, szűnik a teltház. :)

Anélkül, hogy elvenném Tünditől a beszámoló örömét, csak azt a keveset írom le, amit tudok. Megkérdeztem Csapó asszisztensét, aki a CTG-t csinálta. Azt mondta, hogy Tündi hétfőn szült és nagyon ügyes volt. (Tündi, remélem nem haragszol, hogy ennyit írtam, de már mindenki várja a híreidet!!!)
Anna

Anna

Kép
tulli
 
 


Timi: micsoda nagylany lett Blanka. Sokat szamit az a ket het ami Anna es kozte van( ugyan ezt latom mindig hugom lanya es Anna kozt hogy ez a ket het ebben a korban igen sok valtozast tud hozni).

Kenguru: szerintem jo otlet, ha birja a hatad. Annat meg csak igen rovid idore tettuk bele de elvezi, de nalunk a kendo a minden. Az nem szimpi Neked?

Anna koszonjuk a hirt, varjuk Tundi beszamolojat, Neked pedig kitartas. Nem akarlak elkeseriteni en is ittam ettem, es megis tulhordtam sot nagyon nehez szulesem volt DE ez nem azt jelenti higy Nalad ne lenne maskepp. Drukkolok hogy kibujjon a baba gyorsan, konnyen, most hogy nincs telthaz!!!!!!!!!
aaa3
 
 


Sziasztok!

Anna én is drukkolok neked, hogy hamar túl legyél a szülésen és minél előbb babázhass :-) Én is szedtem és ittam mindent, mint Tamara, de a hasznát nem élveztem. A második gyereknél már lehet, hogy nem leszek ilyen buzgó :roll:

Tündinek gratula, nagyon várjuk a beszámolót.

Kriszti, szerintem egyszerre ne pakold össze az összes játékot. Nagyon sírna és megharagudna miatta! Szerintem! Emlékszem amikor a húgom kacatjaitól már mozdulni sem lehetett, anyum fokozatosan szelektálta amikor nem látta. Aztán csak azok maradtak amivel játszott. Persze legjobb lenne ha megtanulna neked segíteni. Nem tudom milyen módszerek vannak erre, nekem most csak az jutott eszembe, hogy mondanám neki, hogy segítsen mert fáradt vagyok és ha előbb összepakolunk akkor több időt tölthetek vele játékkal, beszélgetéssel, meseolvasással vagy azzal amit ő annyira szeret. De lehet hogy ezt már te is próbáltad :-)

Hát igen, nagyon megnőttünk és bizony rengeteget számít 1-2 hét. Az elején szerintem még a napok is.

Tamara rátapintottál a lényegre: nem vagyok egy kendős típus, nem tudom miért, pedig gondolkoztam rajta ... Lehet, hogy jó lenne, de én már annyi mindent vettem fellángolásból aztán soha többet nem használtam. Tudom magamról, hogy ki nem mennék benne az utcára, itthonra meg nincs rá szükségem.

Blankát szoktatom az "egyedüllétre" persze ha nyikkant egyet már ott is vagyok az ágya mellett ... ma kipróbáltam azt amit a könyv írt (Anya taníts engem) hogy változtatom a helyzetét a gyereknek a kiságyban.
És lássatok csodát ma fél órát volt el úgy a kiságyban, hogy egy hangja sem volt, csak kalimált ezerrel és próbálta elérni a forgókán függő zebrát (az volt hozzá a legközelebb).

Közben kint volt a védőnőm is, hozott tájékoztatót a holnapi oltásról. Csodálkoztam amikor reggel felhívott, hogy hozza. Ti ilyet kaptatok?

Hajni, remélem már megnyugodtál. Úgylátszik érezzük a hidegfrontot mert én is morogtam tegnap este a férjemmel.

Anikó milyen kocsi? Új babakocsi? Tegyél fel róla képet!

Ja arról meg nem is beszélek, már tök megbántam azt amit vettünk, gyönyörű csili-vili babakocsi, de a hepehupás úton úgyérzem szétesik a gyerek alatt. Azt hiszem nem sokára felteszem a teszveszre és eladom.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Tündi, gratulálok!

Hajni, akkor tényleg én jártam jobban, mert én ugyan összetörtem a babakocsit, de már megvan a másik, és szétszakítottam a pénztárcám, de már vettem újat, a Ti vitátok viszont már végleges, az nálam legalábbis nyomot hagy még bocsánatkéréssel is.

Timi,nagyon édes Blanka! Jó, hogy hoztál képeket! Fantasztikus a mosolya.
Használtan vettem egy Cam apollo babakocsit, ami egész jól be vált az első út alkalmával, mert elveszik az aljában több ásványvizes üveg is, Szandra nem sír benne -és ez is valami -,( a tesókocsit ugyanis azért nem tudjuk használni, mert Szandra egy perce nem hagyja benne abba az ordítást. ) Roland még oda is ült a lába elé + felpakolva tök könnyen hazatoltam. Úgyhogy a lényeg megvan benne. Közepes méretű kerekei vannak, és nekem ez is fontos, mert a kicsi kerék folyton elakad a buckákba és télen a latyakban, hóban képtelenség tolni.
Valamint a Bosnyákon embert próbáló feladat átjutni a templom és a remiz között. Aki ismerős arra, az tudja miről beszélek. (Szivesen tologatnám ott Demszkyt oda-vissza babakocsiban.)

Melus, én azt hiszem egyidőben voltam piacon Hajnival, mert 10-re már mi is itthon voltunk. Mi oviba visszük reggel Dorinát és kb.fél 9 után már reggelente a piac irányába tartunk.

Kriszti, persze próbálkozni kell, de ne csodálkozz, ha nem sikerül. Hozzánk érkezőknek kritérium, hogy gátugrásból jók legyenek. Gondolom ez már neked elég nehéz.
Dorka régen mindig beült egy fiókba, Roland pedig Dorina ruháit dobálta ki rendszeresen. Nálunk még mindig gond a pakolás, tegnap nem is volt este, úgyhogy én ma reggel csináltam meg, de persze az "elviszik a csenőmanók" nem maradt el. Szeintem érdemes ilyenkor egy-két elölmaradt kedvenc játékot eldugni egy pár napra és akkor jöhet, az "ugye én megmondtam, hogy elviszik". Hátha utánna fontosabb lesz elraknia.

Min. fél háromig nálunk is alvás van!
Eddig bírtam Szandrával, de Tulli drukk neked továbbra is.
Most megyek.

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok,

én is feszültebb és türelmetlenebb vagyok most, mint szoktam. Nálam is van időnként egy-egy kiborulás, amikor a végén elbőgöm magam, utána sokkal jobb. Csak én sajnos mindíg Levivel ütközök össze, mivel mostanában Ő húz fel a hülyeségeivel. Anikó, Vera nektek van viszonylag nagyobb gyerkőcötök is, a minden idegszálat megfeszítő dackorszak mikor tér véget?

Napközbeni raplijai már kezelhetőbbek, meg azokon túllépek.
Nálunk Levi megint az alávással teszteli a tűrelmünket. Tegnap este is , meg most is egy 1,5 - 2 órás tortúra mire elaudt, de addig sajnos megint volt közben minden a szeretgetéstől a veszekedésig, sírásig minden. Én ebbe fáradok bele és ezen húzom fel magam mindíg, hogy minden nap 3 órát cseszünk el hülyeségre, ráadásul ugye alíg várom hogy elaludjon mert akkro tudok én is valamit csinálni. Délután néha pihenni egyet - ez mostanában nem jött össze, este meg én mindíg akkor készítem elő a mésnapi kaját. Így nem ritka, hogy én még éjjel 11 kor állok neki kaját csinálni. :(
Másnap délután ritka hogy le tudok dőlni, mert mire Ő hajlandó elaludni, addigra meg Vivi felébred. Szóval ördögi kör, én közben egyre fáradtabb és ingerültebb vagyok. Tudom, hogy jobban ki kellene fárasztani, de vagy nem tudom levinni ( Vivi éppen alszik itthon, a babakocsiban csak kínlódik mert nem ring a feneke alatt folymatosan a kocsi, vagy ha elalszik akkro meg a játszón tuti felkiabálják. ) vagy amikor le tudnám vinni akkor meg persze hisztizik, hogy Ő most nem akar lemenni.
Szóval én azt hittem hogy túlmisztifikálják ezt a dackorszakot, de tényleg nagyon nehéz. Pedig Levi egy álomgyerek volt korábban.
reménykedek, hogy egyszer csak vége lesz

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Nálunk is ugyanez a helyzet Lalival, csak azzal a különbséggel,
hogy ő csecsemőnek sem volt álom. Nekünk is általában Lali
kettőkor még alszik. Bár ez változó.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


A játékokkal kapcsolatban: mi nálunk is minden szanaszét van.
Amikor a nagyszüleinél volt akkor tudtunk elrakni pár játékot
amivel úgysem játszott.
Már néha kivagyok a sok játéktól. Szoktam is mondani, ha
mégegyszer valaki játékot vesz neki, azt nem engedem be. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok,

Koszi az otleteket. Nallunk sincs elpakolva egy csomoszor a jatek (Aniko az ugras meg megy, de a hajlongas....), ugyhogy most azon gondolkodom, hogy O ezt latja peldakent (Nincs elpakolva akkor igy jo). Mar elpakoltam azokat amik nem neki valok meg, elpakoltam a kacatokat (vagyis kidobtam:)) es mostmar csak az o korosztalyanak valo jatekok maradtak. Most azt talaltam ki, hogy par napig mindig elpakolom amikor nem jatszik, majd ha megszokta, hogy ez igy normalis, akkor megprobalom bevonni ot is a pakolasba.Ahogy mondtatok probalkozni lehet. Mostmar, hogy nem dolgozom, van idom (es energiam) kicsit foglalkozni vele, mert tenyleg zavar a nagy kupi (lehet ez csak idoszakos, valami feszekrakasi dolog igy szules elott). Amugy latvan a valaszokat nem sok sikert adok a dolognak :).

Amugy ez a problema messzemenoen pitianer a "dackorszakhoz" kepest, ugyhogy lanyok kitartast!

Timi, nekem is rossz valasztas volt az elso babakocsi, ugyhogy 1 nap felmergeltem magam, meghirdettem a babaszoban es este mar el is vittek. Csak biztatni tudlak benne, ha nem vagy vele elegedett csereld le, mert ezt tolod orakon at. A 2.-at azota is imadom es szuperul mukodik. Most jon majd a tesokocsi, majd meglatjuk.

Aniko, Szandra miert sir a tesokocsiban? Elso perctol kezdve sirt? Csak mert kisse beparaztam, hogy megvesszuk a kocsit, aztan mi van, ha nem is tudjuk hasznalni. Vegul ugy dontottunk, hogy egy uj kocsit veszunk, mert a masik is 1 eves nallunk es mar elegge lestrapaltuk. Es igazabol semmi mast nem vettunk, mert minden itt van Aditol.(Na jo par csajos rucit meg kisagyat, de a koltseget elenyeszoek az elozohoz kepest.)

Tundi, gratula!Varjuk, hogy visszaterj.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Kriszti, igen, mondhatni első pillanattól kezdve sír. Nem fér a lába, nem tud rugdosni, de ezek csak látszódnak, ki tudja, hogy valójában mi a baja. Egyébként már tudom, hogy a mienk cam twinny.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Most is 11 óra volt, mire Levi elaludt. :x
Pedig ma délután nem is aludt olyan sokat, de lehet hogy a 2 órát sem hagyom nála végig aludni, mert egyszerűen nem álmosodik el estére. A "nagyok" mennyit alszanak nálatok? Nálunk sokszor 3 óra volt, ezt már nem hagyom egy jó ideje, mert képtelenség akkor ágyba dugni.

Játékok és rámolás:
Levi nálunk nagyon hamar segített nekem mindíg elpakolni. Én pici korától kezdve mindíg vele pakoltam el, még hason kúszó mászó volt, akkor már együtt pakoltunk már el. ( beletettem a kezébe a játékot és markológép szerűen a dobozba raktuk ) Mindenki hülyének is nézett, de rögzült benne ez. Elég sokáig kitartott ez nála, hogy mindíg segített elkapolni. Most mióta dacolunk, persze nem pakol el sem, de van hogy este nagy lelkesedésbe szépen elrámolgat, és akkor meg kell csodálni, hogy milyen szép rendet csinált. :)
( Amúgy egyik kedvenc játéka a takarítás és porszívó a legjobb "barátja " ) :)
De nálunk is volt, hogy keresett valamit a polcon és ahhoz mindent lesöpört a polcról, otthagyta stb. Amikor teljesen átláthatatlanná vált a káosz, illetve besokaltam, hogy takaírtáskor az összes kis vackot egyenként pakoltam, törölgettem, akkor kezdtem el bedobozolni de elérhetővé tenni a játékokat. ( Ikeás szép szines dobozokba, de ha cipős dobozt szép csomis papírral bevonsz az is jó )
Most van autós dobozunk, étkészletes, kirakos, bábos, építókockás, boltos stb. Mindegyik elejére rajzoltam kis emblémát és így tudja mikor mihez nyúljon. Kisebb a káosz azóta!!! Persze vannak elöl a polcon is játékok, de kezelhetőbb.
Vannak dobozok amikhez hozzá sem nyúl, amikor nagyon nem tud magával mit kezdeni ezeket akkor vetem be, mert abban "újdonságok" vannak.

Találka:
megpróbálom én is összehozni, hogy eljussak. Délelőtt nem lenne jobb? Vagy a délután később, bár az akinek ovis, bölcsis a gyerkőc gond lehet.

Kép
Kép
prünty
 
 


Timi:
Blanka baba nagyon édes, a tornás kép alapján pedig igen határozottnak tűnik. :)

Kép
Kép
prünty
 
 


sziasztok!

mi teljesen rugalmasok vagyunk Dorkával, még a mai nap megnézema naptárat, mert azt tudom, hogy 29-én megyünk ortopédiára vissza.
még alszik a kisasszony. nemtudom napközben hogyan vegyem rá a hosszabb alvásra, ez még mindig a gondom.
jó rossz idő let. persze ma akartam ablakot pucolni. vasárnap keresztelőnk lesz, meg ráfér a nagytakarítás a házra már.
Kép

Kép
.ivett
 
 


Dorka baba már nagyon művelődik.:) Aranyos.
Mi már megjártuk a fogorvost, mert Lali fájlalt valamit.
Hát kiderült afta. Én nem is láttam. Viszont egyszerre jön most neki az utolsó négy foga.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


nagyon édes Blanka baba - férjem alig bírja már kivárni, hogy így mosolyogjon Glória
Dorka baba is nagyon szép - milyen ügyesen nézegeti a könyvecskéjét!

Mi tegnap előtt voltunk háziorvosnál - Glória 4180 g - azt mondta a doki, hogy szépen behozta a lemaradását, más baba 2 hónaposan ennyi g. (2750-el született Glória). A nyügössége meg annak tudható be, hogy ilyen rohamosan fejlődik. Tegnap csipőszűrésen is voltunk, sajnos a bal csipője picit kötött, ezért el ekll mennünk UH-ra. ÍGy ma vissza a dokihoz, hogy adjon beutalót. Kiváncsi vagyok a kijelölt kórházban mikorra kerülünk sorra... HA túl soká, akkor szerintem elmegyünk magánba - úgyis hasi, meg koponya UH-ot is szeretnék neki.
Tegnap őrület volt nálunk: hasfájás egész délután: így felveszem, leteszem, aludj édes babuskám, nem tudok mert csikar a hasam, sétálunk egy picit, semmi se jó, orítanom kell úgy fáj :( . Szegény drága pici babuskám!!! Végén már együtt sírtunk :( - annyira sajnáltam. Komolyan már nem merek enni semmit...Virsli mustárral? Alma joghurttal? Lehet, hogy valamelyik nem tetszett neki? Vagy a Gripe water - lehet, hogy az mozgatta meg így a kicsi hasát...

Mi csak 10.30-11.00 körül tudnánk beérni Budaörsről - délben meg őrület van gondolom az étteremben, később délután meg az ovis, bölcsis babákért kell menni lehet - ezért gondoltam a 14.00 órára.

Andi hol vagy? Megoldódott a cici-tejcsi probléma? Zsófika hogy viselkedik?

Kép
chesther
 
 


Sziasztok Lányok!

Remélem mára mindenki kicsit nyugodtabb :-)
Sajnos vannak rosszabb időszakok az ember életében, és mi ezeket nehezebben éljük meg, érzékenyebbek vagyunk. Sokat vagyunk egyedül (legalábbis én) és napi 24 órában a gyerekkel. Nem könnyű, de majd lesz valahogy :-) Úgyhogy fel a fejjel! Legalábbis én ezzel bíztatom magam!

Ma reggel már megjártuk az orvost és a védőnőt, kaptunk szúrit. Egész jól tűrte a drágám, persze kicsit sírt, de utána szinte rögtön bealudt. Itthon beadtam neki egy fél kúpot, beborogattam a lábát és azóta alszik. Remélem nem lesz nagyobb gond. Picit félek attól, hogy lázas lesz, de majd csak megoldom valahogy.

Vigyorgás: Eszter sokat nevess előtte (teli szájjal) mert utánozni fog, hamar eltanulja. Blanka már 5 hetesen mosolygott. Sokan kérdezték, hogy ez tudatos mosoly? Hmmm ....
Azóta is egyfolytában mosolyog, nevet. Igaz ez még nem az a gyöngyöző kacaj amire én is úgy várok :-)

Ivett! Látom Dorka már olvas :-) Nagyon édes baba!

Találka: 2-kor nekem is alszik Blanka, de már sokszor előfordult, hogy akkor indultunk el itthonról amikor aludni szokott, őt ez még nem zavarja, mert útközben alszik.

Lányok az Ikeában szopiztatni hol lehet? Vagy meddig maradunk?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Éjjel nekem iszonyúan fájt a fejem, gondolom az idő miatt!

Timi, ha adtál neki kúpot, sztem nem lesz lázás. én is fogok szoptatni az Ikeába :D

Eszter, kitartás, néha nehéz!lehet,hogy a grippe water miatt sír Glória.

Dorka ás Blanka is nagyon cuki :D
hív Boti, mennem kell!

Melus

Kép
melus79
 
 


Szia Melus!

Köszi az infót. Akkor annyira nem izgulok :-) Mértem már a lázát, nem volt az.
Úgy tudom félteni olyan kis vacak-manci :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


SZiasztok!
Úgy szeretném, ha már nekem is ilyen "ügyeim" lennének, mint nektek! Bár a sógornő szerint örüljek, amig bent van, mert addig van nyugalom... :wink:
Na, remélem már csak nagyon rövid idő van hátra!
Ma alig mozog Karina, csak épphogy érzem. Eddig nagyon ficánkolós volt. Tán készülődik?

Anna

Kép
tulli
 
 


Anna!

A sógornődnek nagyon igaza van :-) Viszont semmi pénzért nem cserelnék azokkal akiknek nincs gyermekük :!:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!
Gratulálok Dorka babának, hogy ilyen ügyesen elfoglalja magát. :D

Timi, ne aggódj biztosan nem lesz semmi gond Blankával.

Melus, nekem is fájt a fejem tegnap, sőt még egy kicsit ma is, de ez már nem olyan vészes, hogy mozdulni alig bírok.

Linda, nekem a lányom úgy emlékszem, hogy három éves kora körül hagyta el a dackorszakot, DE NEM A HISZTIT :twisted:
A Roli még most van a javában, azt hiszem neki a kistesó születése hozta végleg ki, megindult az önállósodás útján, de Ő inkább erőszakos, mint hisztis.
Alvással néha van csak gond, általában 1- fél háromig alszik, de én az oviba menetel miatt keltem (megyünk a Dorkáért), amúgy két órát szoktam hagyni délután, este pedig 9 után kerülnek ágyba.

Anna, kitartás.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Jó reggelt!

Túléltük az első szúri izgalmait :-) Nem volt lázas Blanka, igazából annyira nem is volt vészes. Amikor haza jöttünk (9:30) kapott kúpot majd aludt is (12-ig). Este még picit aggódtam az éjszaka miatt, de 5-ig nyugi volt és fél9-kor már aludt.

Anna mizújs? Már csak 3 nap ... :wink:

Fejfájás: én is fejfájósabb lettem az utóbbi napokban és én is ébredtem úgy, hogy be kellett vennem gyógyszert, mert úgy zakatolt fejem.
Ti milyen gyógyszert használtok ha fáj valamitek? Mert igazából szoptatás alatt sem lehetne semmit se szedni :roll:
Vettem a patikában Nurofent ilyen lágy kapszula ami gyorsabban hat, nekem bevált.

Na akkor hgy lesz lányok, később legyen a találka? De mikor? Fél4?
Addigra már csak felkelnek a babák, nem? Túl későn sem jó, mert a gyerekemből kiindulva akkora már olyan nyűgösek.
Vagy legyen délelőtt 11 óra ... ???????

A szeptember 24-e ugye mindenkinek jó?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Mi nagyon gondolkozunk egy járókában ... de találtam ezzel kapcsolatban egy cikket, amit megosztanék veletek. Nem mindennel értek egyet!

Kiváncsi lennék a véleményetekre, vitassuk meg :lol:

Cikk:

" "Vegyünk egy járókát a gyereknek." Sok szülő jut erre a megállapításra, ha kisbabája mászni kezd. Ismerjék be, leginkább maguknak veszik, gondolván, mennyivel egyszerűbb így a szülő dolga. Nem tud kárt tenni a berendezésben a gyerek, nem ránt magára semmit, nem szed szét tárgyakat és még sorolhatnánk. De ha jobban végiggondoljuk, biztos, hogy jót teszünk vele?
A járóka leszűkíti a gyerek azon igényét, hogy tanulhasson a világról - ez nyilvánvaló -, de súlyosan korlátozza az idegi fejlődést is az által, hogy a baba nem kúszhat-mászhat (ezek a folyamatok létfontosságúak a normális növekedéshez). Akadályozza a látás, a manuális kompetencia, a szem-kéz koordináció és egy sor más dolog fejlődését. (Hasonlóan gátolja az egyensúlyérzék fejlődését és a biztos járás kialakulását a bébikomp.)
Megakadályozzuk, hogy gyermekünk összetörjön-szétszedjen-megfogjon dolgokat (mely a tanulás egy módja), az által, hogy korlátozzuk a mozgásterét. A gyerek így fizikai, érzelmi és tanulási vákuumba kerül. Abban korlátozzuk, amiben leginkább szeretnénk, hogy kedve teljen később: a tanulásban.
Mennyivel szebb megoldás a közösen végzett házimunka, vagy egy játszósarok kialakítása abban a helyiségben, ahol a legtöbb ilyet végezzük (pl. konyha). Persze ehhez a módszerhez sokkal több türelem kell. De alapvetően nem azért vagyunk otthon, hogy a kisbabánkkal foglalkozzunk? "

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Timi, kisse "nyers" megfogalmazasu a cikk - De alapvetően nem azért vagyunk otthon, hogy a kisbabánkkal foglalkozzunk? - de en alapvetoen egyetertek a cikkel ugyanis nekem egy gyogytornasz ismerosom is ugyanezt mondta anno. Mivel nekunk egybe van a konyha/ebedlo/nappali igy nem okozott gondot, hogy adi bemaszta az egeszet, ugyhogy nekem nem volt ez problema. De megertem, hogy akinek nagyobb lakasa/haza van, annal ez nagy segitseget jelenthet es biztos, hogy nem okoz ez fejlodesi gondot, ha mondjuk nem egesz nap ebben van a gyerek.(hanem a konyhaban 1 orat mig Anya foz).

Ikeaban van baba-mama szoba, bar en meg nem lattam, hogy milyen allapotu es nekem valoban jobb lenne a 11 ora vagy a fel 4 (bar ez az ovis-bolcsis szuloknek lehet nem jo).

Tegnap kapott Adi egy csecsemo babat, es olyan edes, mert egy darabig szeretgeti, aztan elkezdi ragi a kezet labat majd a szemet probalja kikaparni. Vajon ez var Pankara is?

Hetvegere elmegyunk kikapcsolodni a Tisza-tora (ferjemnek konferencia, nekunk szorakozas), ugyhogy kellemes hetveget nektek.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


szerintem is van igazság a cikkben.
de ha mondjuk épp jön a postás, vagy csengetnek és ki kell menned,akkor jól jön. esetleg délutáni alvás is lehet benne.

Timi! végigolvastad a könyvet már? én is gondolkodom rajta, hogy veszek. hasznos?

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok lányok!
Na, módosítottam a vonalzót. Tegnap döntöttünk végleg (?) a névről. Karina Anna.
Még mindig semmi jel, üldögélek itthon. Belekezdtem egy többszáz oldalas Stendhal regénybe... Hátha Karina észbe kap. De egyelőre még úgy látszik ő sem unja az olvasást. :lol:

Anna

Kép
tulli
 
 


Sziasztok!

Hazajöttünk! :lol: Visszaolvasni most nem tudok, de majd igyekszem pótolni.

2008.09.08-án 11:14-kor megszületett Dalma, 55 cm-el és 3800 g-al :lol: , burokrepesztés után 40 perccel, közvetlen beöntés után, majdnem a zuhanyzóban. :cry: A részleteket majd később.

Mindketten jól vagyunk, Luca egyelőre jól fogadja a kistesó érkezését. :lol:

Anna! Szorítok!

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Egy kép

Kép

Kép
Kép
tündi76
 
 


Tundi,

Nagy-nagy gratula, tundire, ahogy alszik. Elegge meredeken hangzik amit irsz, varjuk a reszleteket es jo babazast.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Tündi, nagy gratula nektek Dalmához!Ezt nevezem gyors szülésnek, bár nem biztos hogy ez a jó. Várom a beszámolót!Sok tejcsit, jó babázást!

Boti elég nyűgős 2 napja, ezért nem nagyon tudok írni.

A járóka szerintem jól jöhet, nekünk pl. külön van minden helyiség, ezért most úgy főzők, hogy Boti a konyhaajtóban ül a pihenőszékében :oops:

Nekem a 11 és a fél 4 is jó, döntsön a többség!

Mindnekinek további szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Na van szerintem kerek 5 percem :roll: addig írok.
Amit ma Blanka csinál az valami borzasztó .... egyszerűen nem akar aludni, voltam vele másfél órát sétálni, nem rég jöttünk meg. Sajnos elkezdett cseperegni az eső és jobbnak láttam, ha hazajövünk.

Tündi!
Nagyon-nagyon gratulálok Dalmához. Kívánom, hogy sok tejcitek legyen, egészségesek és boldogok legyetek együtt. Nagyon édes a képen! Nem lehetett egyszerű a szülés ahogy leírtad. Most nekem is bevillant a beöntés utáni pár perc. Hááááááááát....
A lényeg, hogy meg van a kicsike és jól vagytok!

Köszönöm a véleményeket járókát illetően. Akkor kb. Ti is úgy gondoljátok ahogy én, hogy 1-1 óra járókázástól még nem lesz lelkileg és értelmileg beszűkölt a gyerek. Persze az megint egy másik történet, ha egésznapra berakom a járókába kismillió játék közé aztán szórakoztassa magát. Ezzel én sem értek egyet. De azt sem akarom, hogy a kiságyban játszon, mert az az alvás helye és ha megszokja, hogy ott lehet játszani is, akkor esténként főleg ha nagyobb lesz, nem nagyon akar majd aludni.

Egyébként minden gyerekes barátunknál van/volt járóka és tök normális, egészséges, okos gyerekeik vannak. (az egyik 5-ös tanuló)

Na mentem, mert már fel is kelt Blanka ... kb. 5 perc volt :evil:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Na en most jottem ra, hogy osszekevertem a jarokat es a baby-kompot :), ugyanis "nallunk" videken azt hivjak "jarokanak" es en meg mindig sokszor arra aszocialok.

Ugyhogy vissza minden, a jaroka az kell es nagyon hasznos, igaz nekunk nincs mert kicsi a lakas, de latom peldaul szuleim csaladi hazaban, hogy anelkul lehetetlen volna.


Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Kriszti!
Ezen jót mosolyogtam :-) Van ilyen!

Ivett!
Nem olvastam végig a könyvet, mert ez nem olyan könyv amit együltő helyedben érdemes végigolvasni (pl.: regény). Mindig az aktuális hónapról kell/ajánlott elolvasni amit tudni érdemes. Én még a következőt is elszoktam de többet nem. Azért, hogy én se zavarodjak túlzottan össze, meg feleslegesen ne kezdjem tömni a gyerek agyát plusz dolgokkal. Szerintem így is nagyon fogékony ...

Érdemes megvenni, és főleg a későbbiek (6 hónapos kor után kezd érdekes lenni) miatt.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Tündi gratulálok Dalmához. kitartást, és minden jót kívánok.

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok

Tündi: Gratulálok, és hát nem tudom hogy irigyeljelek vagy sem a villám szülés miatt. A 2. gyerek mindíg gyorsabb, de hogy ez milyen rohamos volt nem semmi. Gondolom a fájások sem kíméltek. Kíváncsian várom a részleteket. :)
Lucára majd figyeljetek mert nem az első nap jön ki rajta hogy tesó érkezett, egy pár nap amikor rájön, hogy az nem teljesen fenékig tejfel az Ő szemszögéből, mert kevesebb anyát kap.

Timi: Ne aggódj Blanus mai nem alvása miatt, nekem ma egyik gyerek sem aludt délután!!!! Ez nagyon ritka, és már tudom ilyenkor front van, nem idegeskedek. Van jó oldala is, 8 óra múlt és már mindkettő alszik :)
( nem 11-kor még kukorékol Levi ) 2,5 órát kint voltam velük délután a játszón, így tuti elfáradtak.

Melus: 3 napja többször kelünk éjszakánként tegnap 4x!! ilyen még nem volt. ( ebből 3x csak cicin aludt vissza, a negyediknél elég volt a hátsimi ) Vagy a front vagy valami extra növekedésük van ami ilyenkor 3. hó tájékán van. Veletek vagyunk korban legközelebb azért gondolom hogy ez a két előbbi ok közül valamelyik lehet. Remélhetőleg. És nem végetért az 1x éjszakai kelésünk, mert annak nem örülnék.

Járóka: nekünk volt egy kölcsön, de én elvi okok miatt nem állítottam fel nagyon sokáig. ( cikkhez hasonló ) Amikor elmúlt 1 éves akkor állítottuk fel, de kb 2x volt benne. Kerülgettük 2 hónapig aztán lebontottuk. Segítség ha van járóka biztosan, de akkor időben szoktasd hozzá.
Velem mindíg ott volt Levi ahol épp voltam, mert mindíg kellett neki, hogy lásson. Volt egy szőnyege a konyhában azon játszott, ha fürödtem akkor meg az etetőszékbe raktam és azzal húztam oda a tálcára raktam neki játékot, meg beszélgettünk közben.

Anikó, Hajni: köszi a tapasztalatokat. Hát remélem, hogy hamarosan mi is kijutunk a dacolásból. A hiszti számomra kezelhetőbb ( az sem egy leányálom ), de az nem idegesít annyira, mint amikor "csakazértis" az ellenkezőjét ( és főleg hülyeségeket ) csinál.
Egyébként nálunk is a Vivi születése hozta ki nála nagyon a hisztit is, a dacolást is, meg az hogy mindenért nyavajgott. Vagy csak ekkorra ért be a dackorszakba. A nyár nekünk rémálom volt ilyen téren. Részben csitult már ez, de megértem a viselkedését, mert ugye az elején volt az, hogy nagyon keveset tudtam csak vele lenni. Mostmár azért lényegesen több a közös játszásunk és ez látszik a viselkedésén is.

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Tündi, gratulálok! Sok tejcsit, egészséget kívánok!

Nekem a gyors szülés volt az ideális. Egy haszontalan fájásom nem volt, minden összehúzódással éreztem, ahogy halad a gyerek. Nekem ez volt az élmény, de nem gondolom, hogy amiért csak egy órát tartott ez a rész, bármiből is kimaradtam volna.

Timi, kell a járóka! Nekem van, hogy napokig nem kerül bele a Szandra, de amikor igen, akkor tényleg fontos. Kis időt el van az ottani játékokkal.
Azért kíváncsi lennék, hogy a cikk írója hány gyereket nevelt fel. :?
Baby kompról viszont már nincs jó véleményem.

Tali inkább 11, mert Rolinak legkésőbb 1-ig ágyba kell jutni. Dorkáért fél háromkor mennem kell és akkor hogy keltem a Rolit, ha kicsúszik az 1-ből is? Nehéz dolgok ezek.
Nekem tényleg senki segítségem, úgyhogy nincs időm nagyon csavarogni.
A délutáni viszont már túl csúcsban van, de maradhat.
Igazából azért nem szívesen szólok bele, mert valamelyik gyerekem szinte mindig beteg, és ne hozzánk alkalmazkodjatok.
Most amúgy a Roli, még nem tudom, hogy szalmonella vagy rota, de a lakás egyik fele a hányástól a másik hasmenéstől bűzlik. Képtelen vagyok a szőnyeget szagtalanítani. Azt hiszem ki lesz dobva.
Akármelyik másik tesó elkaphatja, de remélem megússzuk.

Jó éjt!
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Most néztem meg a neten az időjárást. Ma 24 fok volt, hétfőn 12 fok lesz a maximum!! Ezt érezték szerintem a gyerkőcök. Vivi nálam mindíg 2-3 napos előjelzést ad. :)

Kép
Kép
prünty
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Tündi szívből gratulálok a kis édes Dalmához, sok örömet, szép együttlétet, nyugodt Lucust kívánok!

járóka - nekem volt, meg bébikomp is - nem érzem magam elmaradottnak :oops: (mondjuk a komppal én az udvaron tepertrem otthon, Siófokon). Vettünk egy utazóágyat, és azt mondták azt lehet használni járókának is. Szerintetek Mondjuk nekem a hagyományos fa jobban tetszik: jobban kilát belőle a gyermek. De ez csak akkor kell nem, amikor már tud ülni?! Vagy akár már most is? Nem tudom elférne-e a lakásban egyáltalán?!

találka - akkor legyen 11.00? Nekem oké. Délután már Glória is nyűgös.

Pincus ha nyűgösködik és már semmi nem jó, akkor el szoktunk menni sétálni (a délutáni sétáláson kívül) - és ezt most szereti, még el is alszik a végén. Tegnap vagy 3 órát sétáltunk így, hát estére elég kész voltam.

Meg is vagyok fázva, vagy allergia nem tudom, de folyik az orrom sugárban. Valószínű inkább nátha, mert szemem, orrom nem viszket :cry: . A baba azt elkaphatja? Mitől védi meg a tej?

Jól lehűlt az idő, meg telihold is lesz állítólag - és a babák azt nem szeretik. Bár szerintem mindig találunk valami magyarázatot, hogy miért nyűgös... Glória tegnapra jött rendbe nagyjából, egész héten nyüszi volt, meg 2 nap hasfájás...alig bírt enni. Jó volt ma látni, hogy újra jóízűen eszik, nyugodtabban alszik, és a kedve is jobb :D ! Mire ő újra jókedvű, én meg lerobbantam. Ja és a sebem megint visszagyűlt, megint bekeményedett és már zárva a seb :twisted: :( :? . Kedden megyek 6 hetes kontrollra, remélem addig nem lázasodok be...

Itt meg fúrnak légkalapáccsal vagy nem tudom :twisted: :twisted: Tegnap is ez ment egész nap. És nem elég, hogy a szembelévő házat, de még az új lakó is egész nap fúrt faragott a házban :twisted: . Hála égnek ha Pinci felébred átmegyünk anyósékhoz!

Még valami (és aztán lelőttem magam :oops: ): mi is nosztálgiáztunk este férjemmel: amikor édes Glóriát mellém tette az egyik nővérke, miután megszületett, egyik kezem ki volt szíjjazva, másikból meg az infúzió lógott ki és a kis sapkácskájában odatartották nekem és picit tudtam csak megpuszilgatni, utána meg el is vitték.. Micsoda nagy öröm!!! Tartottam tőle, hogy nem fogom tudni szeretni a kezdetektől, hogy "össze kell még szoknunk", de első pillanattól imádom, és minden pecrc öröm mikor velem van! (Gondolom ezt felesleges ecsetelnem, és bocsánat a kirohanásért :oops: )

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulációkat! :lol:

A történet: 6:30-kor jelentkezés a szülőszobán, papírmunka, vizsgálat, magzatvíz nézés. 8 körül zselé felhelyezés, ezután 2 órán keresztül fekvés az NST miatt. A szervezetem frankón reagált, jól jöttek a fájások, egyből 3 percesek. Valamikor 10 után le a gépről, lehet mászkálni. Hát ebből sok minden nem lett, mert besűrűsödtek a fájások, már csak oldalt fekve volt "kényelmes". Szülésznő (pont akinél Luca is született, sőt a szülőszoba is ugyanaz volt meg később a kórtermi szoba is :lol: ) elkezdte keresni Csapót (égen-földön nem találta), hogy mi legyen, ugyanis borotválás, beöntés még nem volt. :cry: Aztán előkerült a doki, burkot repesztett és lehetett menni előkészíteni. (Furcsa az, hogy mindenki másnál ez volt az első lépés. :shock: ) Beöntés előtt én már mondtam, hogy nem bírom, nyomnom kell, de senki sem hitte. Beöntés úgy-ahogy sikerült, irány a budi, zuhany. Még szerencse, hogy a férjem velem volt a zuhanyzóban, mert Ő rohant el a szülésznőért, hogy itt a gyerek - ugyanis ott már nem bírtam nem nyomni. Vizesen, pucéran becipeltek a szülőszobába. Dalma feje már ott volt. Csapót megcsipogták, viszonylag hamar ott volt. 1 nyomás - fej kint, válligazítás, 2 nyomás - Dalma kint.
Hát ennyi. Utána teljesen jól voltam, második nap belövelt a tej, tegnap hazajöhettünk. :lol:
A ma éjszaka kicsit húzós volt, 2 óránként kelt a kisasszony (most persze alszik mint a bunda :lol: ), én meg rohantam, nehogy Lucát felébressze.

Jó 7végét mindenkinek:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Tündi nagyon nagyon gratulálok Nektek!!!

Lányok nem tudtok olyan oldalt ahol le van írva, hogy működik az anya táplálkozása és a szoptatás? Azaz mit hogyan lehet enni.
Zsófi arca tele van pöttyökkel 2 napja. Én marha téliszalámit ettem, 4 karikát vagy pedig a fahéjas almás kalács jött ki rajta.
Legfőbbképpen azt szeretném tudni hogy ha olyat eszek mennyi idő múlva jön ki a babán és a pöttyök mennyi idő múlva tűnnek el? Mert mintha egyre több lenne rajta és attól félek még mindig rosszat eszek.
Illetve azt szeretném tudni, hogy mennyi idő alatt tisztul ki az anyatej attól a kajától amit ettem és a babának nem jó.
Tojást mennyire kell kerülni? És melyik részét? Rántotthusiban és sütiben is van. Azt is kerülni kell?
Előre is köszönöm!

Kép
andaka
 
 


Szia Tündi!
Nagyon gratulálok Dalmához, gyönyörű a képen!! SZerdán CTG-re menet a folyosón, de nem láttalak. Verától tudtam meg dióhéjban a hírt, hogy hétfőn Dalma megszületett. Hát, ez tényleg gyors szülés volt! Ahhoz képest,hogy Dalma milyen sokáig nem akart kijönni, amikor megkapta a noszogatást, azonnal ki akart bújni. Mit neki kórházi protokoll, meg ilyenek... ! :shock: Én nem reménykedem ilyen gyors szülésben, mert első babánál állítólag minden lassabb, de azért nyilván ne tartson túl soká sem...

Nálunk még mindig nyugi, kettesben Apával. Éjjel ugyan óránként felkeltem pisilni, és reggel óta fáj a hátam alsó része és a keresztcsontom. Folyton keménykedik is a lány. Ezek már remélem azt jelzik, hogy nemsoká megkezdődik...

Anna

Kép
tulli
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?