Új privát üzeneted érkezett!

Zsu!

Előtte nem volt baj a cukrommal.
És akkor sem amikor Benivel voltam terhes. Bár akkor voltak ráutaló jelek, de a diabetológus azt mondta, hogy minden rendben van.
Nem így most.
De nem vészes az inzulin. A diéta picit nehezebb, de az is kibírható. Főleg, mert nem magamért csinálom.

Én is akkor hittem el igazán, hogy a Kistesó a pocakomban van, amikor először hallottam a szívét dobogni.
De még mindig olyan nehéz elhinni néha.
Igaz, nem is tudok annyit foglalkozni vele, mint Beninél.
Vendég
 


Sziasztok Kismamik!

Cat vigyázz magadra és ki fogod birni a diétát és az inzulinokat is! Jó neked, hogy hallhattad a dobogást, én csak a villogást láttam a képernyőn, de már az is nagyon jó érzés volt :D :D

Zsu, UH fotó majd köv alkalommal lesz, mert nem sikerült még venni gépet, de jövö héten mindenképp csinálok egyet :D most voltam védőnőnél, kaptam kiskönyvet, és rendes volt, de én kicsit barátságosabb hangulatot vártam...mindegy, gondolom első alkalom, és mégiscsak munkahely, nem egy barátnő, akihez megyek, szóval talán a barátságosság nem is kell...fő hogy jól végezze a dolgát...bár nem tudom a tietek milyen??

ja és nálunk elég sok gond van a családban ami öröklődhet, és bizunk benne hogy minden rendben lesz...apánál unokatestvér down koros, anyukámnál a vizet kellett lecsapolni évekig, tesóim visszamaradottak kicsit, és azt hiszem nagymamám nagyijáék unokatestvérek voltak, de ha bármilyen vizsgálatra el tudnak küldeni, én elmegyek, csak megtudjam egészséges-e a baba? lehet hogy gonosz vagyok, de nem hiszem hogy egy beteg babát tudatosan világra tudnék hozni...látom, milyen nehéz a helyzetük, apa végképp nem szeretné hogy beteg legyen...nehéz ez :cry: :cry: de ez a bébi erős lesz, én igy érzem, nem lehet vele gond, mert akkor aztán tényleg kegyetlen a sors, hogy annyi rossz után még egyet belénk rúg...

na megint eleresztettem magam, ezzel a hosszal :D

puszi, Era

Kép
tünemény
 
 


Cat, és hogy derült ki most ilyen hamar? Éhgymori vérvétellel vagy most is terheléses volt?
Bocs, ha túl sokat kérdezek, de nekem is volt cukorproblémám Emmával. A terheléses érték lett 7,7. A határ ugye 7,8- picit diétáztam, 3 hét múlva már 5,8 volt. Azt mondta a doki, h elhagyhatom a diétát, de végig édességmegvonást tartottam a biztonság kdvéért.
Most már előre aggódom emiatt, jó lenne, ha vhogy rendszeresen lehetne ellenőrizni! Iszonyú édesszájú vagyok (épp fagyit eszek :oops: :? ).

Zsu
svs
 
 

 
 

Lassan elbúcsúzom tőletek egy hétre. Nagyon vigyázzatok magatokra és a Babákra! :D Remélem mire hazajövök, sok-sok dobogó szívecskéről és kalimpáló kezecskéről olvashatok majd :)

Tünemény: Próbáld kerülni a negatív gondolatokat! Mindenkinek EGÉSZSÉGES és GYÖNYÖRŰ kisbabája fog születni a tavasszal :D

Kép

Kép
sildi83
 
 


Sziasztok!!!
Ettike! Nahát, nahát!!! Ami jól esik, szerintem nem lehet gond!!!!
Kisvirág!!! Számolgattam :oops:
Tünemény! Mond el az orvosodnak, és ő a genetikára fog elküldeni!!!
Ildi!! Vigyázz magadra, és majd gyere!!!
Cat! Az adagokat, amit ehetsz, azt mérlegelni kell? Mert egyik ismerősöm mikor terhes volt, neki mindig még a gyümölcsöt is mérlegre kellett tenni, csak annyit ehetett... Macerás, de megéri!!!
Kisvirág!!! Én is számolgattam az enyémet. Nekem bruttó 87. most, és arra gondoltam, hogy ha felemelem 120, akkor jó lesz. Na, havi néhány ezer ft-ot spórolnék meg rajta. Igazán akkor járnék jó, ha 180. ra emelném fel, az meg elég fura, hogy duplája... és majd ha visszajövök dolgozni (a mi cégünk), akkor már hogy néz ki, hogy visszacsökkentem mondjuk 140-re... Szóval, nem tudom... :roll: :roll: :roll:
Most hétvégén nem leszek gépközelben, addig is sokat bűnözzetek!!!!! De odafigyelve!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
eda7
 
 


Nem tudom mikor tudok írni, mert most Kende beteg lett és nyügi, de szerintem este jövök.

De mivel látom SIldi utazik, így neki egy-két mondat:

Te amíg fősulis voltál biztosított voltál. Sajna ez megszakad, mert júniustól nem voltál sehová bejelentve. (nem voltak tb-t tőled) Viszont már 2008. januártól újra biztosított lettél, mivel fizettél járulékokat. Úgyhogy 7 hónapig (január-július) lehetsz táppénzen. (Augtól-februárig.)
"Táppénz folyósítás időtartama az egy évnél rövidebb folyamatos biztosítási idővel rendelkező beteg esetén:
Aki a keresőképtelenségét közvetlenül megelőzően egy évnél rövidebb folyamatos biztosítási idővel rendelkezik, az a személy táppénzt csak a folyamatos biztosításának megfelelő időn át kaphat."

Fú találtam még valamit neked! Te pályakezdő vagy! ÉS:

Táppénz folyósítás időtartama a pályakezdők betegsége esetén
A pályakezdő fiatalok érdekeit szolgálja az a rendelkezés, amely szerint a folyamatos biztosítás tartamára tekintet nélkül táppénz jár annak, aki:
-18 éves kora előtt válik keresőképtelenné, vagy
-iskolai tanulmányai megszűnését követő 180 napon belül biztosítottá válik és keresőképtelenségéig megszakítás nélkül biztosított."

Kérdés tehát, hogy a suli befejezése után 180 napon belül biztosítottá váltál-e. Ezt kéne neked kiszámolni.

Érdemes olvasgatni ezt az oep oldala - táppénz
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... a=PORTAL#2

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Tici: a tgyás, gyed összegét meghatározó bérezett napokat a pénzbeli ellátás igénylését megelőző év jan–ig veszik figyelembe. Neked a tgyás 2009.ápr-tól jár így ennek az alapja 2008.jan1-től 2009.ápr. x-edikéig járó bér átlaga. Ha jól tudom a gyeded alapja is ez lesz, bár nem tudom pontosan, hogy a tgyás időszakot is beleveszik-e a számításba. (2008.jan-2009.szept) De ha józanul gondolkodom akkor nem. De ebbe nem vagyok biztos.

Eda: ugye figyelembe vetted, hogy átlagot számolnak, és nem az utolsó havi bért nézik. Ahogy én számoltam igencsak meg kéne nyomni a béred, hogy a max gyedet kapjad. Olyan 190e-re. De hát igen elég hülyén nézne ki, ha utána visszamész melózni és leviszed a béred… Nehéz döntés. De gondolom te fogsz könyvelni gyed idő alatt is, így végül is nem lesz annyira kevés a jövedelmetek.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Többnyire csak olvasásig jutottam, látom, volt téma bőven :D
Én is október-november körül kezdem a vásárlást, egyelőre igényfelmérést csinálok (mit várunk egy kiságytól, babakocsitól, ilyesmi, meg persze némi logisztika, hogy az ikreket hogy tudjuk kellemesen és kényelmesen fogadni a gyerekszobában). Bár már kötöttem magammal egy alkut, hogy a 12. heti tartóredő mérés után 2 bodyt vehetek :D
Amúgy mi szerdán voltunk UH-n, már kicsit kalimpáltak is a drágáink :)

Cat! Hű, ez a cukor-dolog kemény... és máris inzulin, ch diétára esélyed sem volt?

Látom, táblázatra nem nagyon ugrott rá senki. Ha szeretnétek, megcsinálom, de nekem várhatóan a 33.-35. hét körül be kell feküdnöm a klinikára, emiatt legkésőbb akkor mindenképpen át kell adnom valakinek (bár az utólagos karbantartás már nem nehéz). Szóval, ha gondoljátok, akkor ki kell találni, mi minden szerepeljen benne (itteni név, kor, célidő, nevek, kórház, esetleg tesó(k), nem kívánt rész törlendő, illetve egyebek is jöhetnek), meg persze meg is kell adni hozzá az adatokat. :wink:



Kép

 
 


sziasztok.

mó:

köszönöm hogy elvalalod a táblit.

szerintem amit írtál az jó is lessz.

és akkor én meg is adom az adatokat.

kor:19
dátum:04.04.
nevek:Jázmin Abigél,Kevin vagy Alex(ha lány akkor mindkettőt megapja azért nem írtam oda a vagyot)
kórház:Győr,Petz
tesó:Patrik

örülök hogy minden ok volt uh-n.fura lehet 2 babát látni.képed nincs?

Kép
Kép
ettike
 
 


Vmi ilyesmi lenne, színekkel (és egyebekkel) lehet még ötletelni, persze, ha kiderülnek a nemek, akkor az még külön rózsaszín/kék lesz :) (nem tudom, sikerül-e most jól feltölteni)

jpg-ben még 6 hetes korukról van képem, a mostani csak papír és még nem volt időm scannelni...

Kép [/img]



Kép

 
 


szupi lett a tábli :lol: :lol: :lol: magadat is beletehetted volna.
és szerintem heti 1 szer tegyed fel.mondjuk hétfőn és akkor csak egyszer kell rajt frisíteni.

tényleg neked 2 babával látszik már a pocid?mekkorák voltak uh-n??

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok!!!Mó jó lett nagyon a tábla!!!!!Azta,ikrek!!!!És egy vagy két petéjűek?Lehet,hogy írtad korábban,csak nem tudtam mindent visszaolvasni.
Képzeljétek,tegnap (ahogy amúgy vártam is) a ciklus hossza és a petezsák mérete(most 17mm) miatt egy héttel "visszaminősített".Így ma nem 7 hetes,hanem 6 hetes vagyok.És láttuk a szikhólyagot is!:) Szóval azt mondta a doktor bácsi,hogy szépen fejlődik. De már hivatalosan nem tartozom közétek :cry: ,mert májusra írt ki. Bár ki tudja.De azért maradnék.:D
Viszont ma nem vagyok jól.Egy idióta,légkondi mániás,hőgutás (brrrrrr nagyon mérges vagyok) kollégám miatt torokgyulladásom lett. Eleve fázós vagyok,és érzékeny a légkondira.Tavaly,mikor a céghez kerültem nagyon beteg lettem tőle.Szerencsére nekem külön irodám van,ott persze nem megy.De most hogy helyettesítek,a kolléganőm nagy egyterű iroda helyiségében is lennem kell. És ott annyira hideg volt.Én kardigánban mászkáltam,sőt egyszer le is kapcsoltam,de csak visszavette,mert meg akart gyulladni. Annyira nincs emberség az emberekben. Eredmény meg megvan. De ha rosszabbul leszek,én bizony nem megyek hétfőn,és a 3 ember melóját amit most én csinálok,meg fogom nézni ki fogja helyettem csinálni.
Bocsi,hogyy hosszú voltam.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


kutyafüle:

nyugodtan maradhadsz.én sem bizti hogy áprilisban szülök.lehet az március is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nem bánnám ha tesóka nem akarna ráhúzni és úgy dönt inkább pár nappal korábban jön.Patrikkal rémes volt a kiirás napján nst utánn azt hallanom hogy tök zárt vagyok és még 2 nap múlva is,meg azután 2 nappal is.és végül indítani kellett.

és ha belegondolok már csak 3 szor ennyi és szölök.hát egy kicsit kiráz a hideg.nem tudom hogy bírom majd 2 gyerekkel.főleg ha Patrik ilyen rossz marad.de majdcsak megoldom :lol: :lol: :lol: :lol:

szerdánn megyek védőnőhöz mert Patrikot is szeretném leméretni.kiváncsi vagyok a súlyomra :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok!

A cukrom egy normál éhgyomori vérvételnél derült ki. Akkor 6,6 volt. Két héttel később, diéta mellett 6,0. De egyébként teljesen változó.
Az inzulinnal semmi gond, én talán még nyugodtabb is vagyok tőle. a méricskélés és számolás viszont már nehezebb.
Olyan jól esne néha egy jégkrém vagy keksz amikor hányingerem van, de hát nem lehet. Így csak tűrök. De a babáért megéri.

Bocs, hogy csak magamról írtam, de most mennem kell, sajnos nincs időm.
Vendég
 


Sziasztok!Olvastam egy könyvben,hogy a hajfestést kerülni kell a 12.hétig. Nekem a doki azt mondta festhetem nyugodtan.Henna alapút nem találtam, a leggyengébb szer az 1,9%os(az átlag festék 6%-os) tartós szinező. A fodrászom is ezt javasolta,mikor kérdeztem,és igyekeztem nagyon gyorsan lemosni.Én nemigen tudom a hajfestést kikerülni,mert szőkés-vörös a hajam és FEKETÉRE van festve évek óta 3 hetente. Próbálom ritkítani,de nagyon csúnya,amikor nő le.Szerintetek okozhatok ezzel bajt,vagy csak ez is egy a számtalan felesleges félelmem közül,és ha azt mondja a doki,hogy lehet,akkor ne parázzak rajta?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


kutyafüle:

én a hajfestéshez nem tudok hozzá szólni mivel nem festem a hajam.1 szer festettem be feketére de nagyon nem tetszett.nekem alapból is olyan a hajam mintha festve lenne.

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok!

Pár napig tuti nem jövök. Kende beteg (hány-megy a hasa, lázas, taknyos, nyűgös…) Nekem meg az allergia miatt bedurrant a szemem, így próbálok nem netezni, mert az csak ront a szememen. :( Jövök, ha jobban látok.

Puszi: Viri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Táblafrissítés OK, legközelebb akkor teszek fel, ha mások is megírják az adataikat.

Kutyafüle! Én úgy tudom, hogy lehet hajat festeni, de csak jól szellőző helyiségben.

Kutyafüle! Igen, ikrek, kétpetéjűek, lombikom volt. Elég valószínű, hogy én sem áprilisban szülök, én már annak is nagyon fogok örülni, ha a babák márciusig a helyükön maradnak.

Ettike! Pont most voltunk családlátogatni, mindenki hosszasan szemlélte a hasam, majd közölte, hogy látszik... szerintem pont ekkora hasam volt tavaly télen is, amikor kicsit ellustultam... :wink:

Kisvirág, jobbulást nektek! Hátha az eső most könnyít az allergián...

Cat, írtad a budaörsi Kikát. A Lehel útiba nem is érdemes menni? (akkora a különbség a választékban?)

Tegnap este vérzett az orrom :cry: utoljára óvodás koromban vérzett, amikor megütötte a mérleghinta... tudom, hogy "normális" terhességben, de akkor is megijedtem :cry: Amúgy ma megyek védőnőhöz.



Kép

 
 


Sziasztok!!!
Kisvirág!!! Jobbulást mindkettőtöknek!!! Talán ez az eső segít a te bajodon!! :lol:
Igen, tudom, átlagot számolgattam, én is arra jutottam, hogy fura lenne, ha most 87-ról 190-re felemelném, aztán majd vissza, de a párom azt mondta, (mivel alkalmazottat veszek most fel talán november környékén) hogy majd ha visszajövök gyes után, akkor kb 120-ig ha visszavesszük, azért meg lehet magyarázni, hogy most alkalmazott betanítás, bla-bla és akkor pedig egy normál bérrel vissza... Tehát lehet, hogy meglépjük majd.
Amúgy tényleg valamennyit fogok majd dolgozni a baba mellett is, mert nem tudok mit tenni, de azért az alkalmazott sok pénzt elvisz... :cry: :cry:
Mó! Majd azért kiváncsi lennék a fotóra, ha sikerül beszkennelned!! :lol: :lol:
Adatok:
Eda
32
április 6
Bp Sote II. női kl.
Laura, Linda, Péter...
Marci 7 év

Tegnap voltunk babazsúron a Sorokrári Kikában, és közben a babakocsikat is nézegettük... Kinéztünk egyet, amit nagyon egyszerű, kicsi, vízszintbe lefektethető fekvőfelület, és 34. ezer ft. (persze nem az ár, hanem a praktikusság miatt) Babyideal talán, majd még utána nézek, de nekem praktikus! :lol:

Hajfestésről én is azt hallottam, hogy a szagok miatt veszélyes, tehát ha pl megoldható, hogy ablakban, vagy szabadban festitek, nem lehet gond. Nekem is ki kell majd találni valamit, mert világos tincsek vannak benne, és még a barna is festett, szóval még átgondolom, de a 12.hetet már megvárom!!
Az orvérzés tényleg természetes, én a múlt héten szinte minden nap, amikor kifújtam az orrom, láttam, hogy picit véres.

Kép

Kép
eda7
 
 


Tünemény: az én védőnőm elég közvetlen, de már ismerem lassan 2 éve! Nem mindegyik ilyen, de sokszor fogtok találkozni, szóval majd kialakul! Ha rutinos védőnő az illető, akkor majd sok hasznos tanácsot tud majd adni. Nekünk legalábbis sokat segített!
Tényleg, még nem is tud kistesóról! Na majd úgyis megyek a héten dokihoz, utána felhívom és elmondom neki!

Ildi: már nem olvasod, de érezzétek magatokat nagyon jól!!!

Most nézem csak, h Ildi, Eda és Ettike lassan átlépnek a 2. trimeszterbe! :shock: :D Nem semmi!!!!

Kutyafüle: a hajfestést nem tudom, de melírozni biztosan lehet, mert az nem ér a fejbőrhöz, márpedig csak azon át tud felszívódni a szervezetbe a festék! Azt is jól szellőző szobában lehetőleg!

Virág: Jobbulást nektek!!!!!!! Majd gyere, ha tudsz!

Mó: kösz, h elvállalod a táblázatot, küldöm is az adatokat!
Aztán tessék magadat is beleírni!!!!
Én még egy dolgot javasolnék: írjuk bele a keresztnevünket is, ha egyetértetek vele!

Szóval:
svs
Zsu
29
ápr. 27???
Szt. János
Barnabás v. ???
Emma 14 hó

Ti mit csináltok ebben a remek időben? :roll: Nekünk kellene vásárolnunk egy csomó mindent, tisztítóba menni, de sajnos egyelőre lehetetlen!
Talán délután ki lehet menni majd!

Zsu
svs
 
 


Sziasztok Csajocskák!

Olyan jó volt ez az eső!!! Remélem már Ti is jobban érzitek magatokat! Tegnap este vagy 7szer kellett felkelnem pisilni, és eddig a nagy meleg miatt alig tudtam visszaaludni, most meg a friss levegő hatására semmi gond nem volt!

Tegnap vettünk a piacon új nadrágot (ami a hasamat se bántja, mert az összes többit már nem birom elviselni) meg lazább felsőket, cipőket, mindent, kimondhatatlanul elfáradtam, és arra gondoltam, mi lesz itt még később??? Ti is hamar elfáradtok?? olyan, mintha tiszta antifittness lennék, (na, jó, nem csak MINTHA... :lol: :lol: ) valamit el kéne kezdenem, hogy ne hagyjam úgy el magam...az úszás segit, vagy 12. hét előtt ne nagyon kezdjek el semmit???

Soroksári kikába majd mi is ki fogunk akkor nézni! az a baj, hogy kocsi hiányában, ezek irtó nagy távok!

ja, és Mó, az én adataim:(köszi, hogy csinálsz táblázatot)
Tünemény
30
április 25 (de ez csak az én számitásom)
Nyirő Gyula (???ez se biztos még)
Luca (tuti), Milán/Simon (naponta változik)
első babánkat várjuk

Tényleg, mit érdemes csinálni? orvost választani, vagy szülésznőt??? azt mondják, az orvosom, akihez a körzetibe járok, jó, és rendes, de van egy szülésznő is akit ismerősöm ajánl...egyik az István kórházban a másik a Nyirőben dolgozik...melyik a fontosabb? vagy ez hogy megy?? a védőnő is kérdezte hogy hol meg kinél fogok szülni...mondtam hogy még nem tudom, erre ő hogy mielőbb kéne választani valakit...de hallottam, hogy az is előfordul hogy a dokim helyett bejön egy ügyeletes akit még soha nem láttam, és most van értelme ennek vagy nincs??? jajj, annyira nem tudom ezeket a dolgokat!!!

szép napot nektek, puszi
Era

Kép
tünemény
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. 30-éves vagyok és első babámat várom. Kb.7-hetes vagyok most, de pontosan nem tudom.
Orvosnál aug.27-én voltam, akkor azt mondta,hogy kb.5-6-hetes és szívműködés látható. Legközelebb szept.24-én kell mennem.
A laborvizsgálatokra elküldött, de máshová nem.
Már alig várom a következő vizsgálatot.

Üdv mindenkinek, és köszi,hogy meghallgattok (elolvastatok)!

g.
gaba_30
 
 


Sziasztok!
Hát szaga nem volt a festéknek,mert ammóniamentes volt,és igyekeztem hamar lemosni.De azóta van már más,amiatt aggódhatok.Valamit csinálnom kell ezekkel,mert megbolondulok. Képzeljétek.Lebetegedtem.Asszem írtam már, hogy megfájdult a torkom a légkonditól.Na szombat estére már ment fel a hőm,vasárnap este,meg a hűtő borogatás ellenére sem ment le. Muszáj volt Algopyrint bevenni,hogy nehogy feljebb menjen a lázam(mert a tertós láz vetélést okozhat).Azóta is aggódok, hogy a gyógyszer meg a betegség nem okoz e kárt a babában. Mondjuk az Algo-t a nődoki és a házidoki is mondta,hogy lehet. Most mondjátok meg.Felelőtlen,önző kollégák miatt.És még érvelni sem tudok,mert egyelőre a babáról nem akarok szólni. Ésén a kardigánnál,zárt cipő,harisnya nem tudok feljebb öltözni,ők meg nem hajlandók lejjebb venni. Most aztán jól itthon maradtam,amíg meg nem gyógyulok. Nem kockáztatok,semmi sem ér ennyit. Szerencsére a főnökömnek is ez volt a véleménye reggel,mikor hívtam.
Tünemény!Ezt embere válogatja. Van,aki szerint a szülésznő kell,van aki szerint doki. Én ezt eldöntöttem már, hogy bár nem lesz kevés,mindkettőt megfogadom.Ugyanis,ha nincs komplikáció,akkor a vajúdásnál,stb a szülésznő segít inkább.A doki nincs veled,csak rádnéz néha.Ő már csak a kitolásra megy be.(a már szült ismerőseim mesélték,hogy Szolnokon ez a bevett gyakorlet).Ám ha komplikáció merül fe,akkor meg egy idegen orvos nem az igazi.Akit nem ismersz,akiben nem bízol ne döntsön a babád életéről. Én ezért döntöttem el,hogy mindkettő lesz. De ez szive joga mindenkinek.
Adatok:
Niki
26
Május 1????
Hetényi Géza
Lara v. Dániel Károly / Dániel Roland (nagyon képlékeny:D)
első baba

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


sziasztok.

végre írtatok.

doki/sz.nő:

nekem nem volt kérdés,doki.de itt szerencsére rendesek a szülésznők(legalábbis a töbség)
kutyafülének igaza van.ha valami gond van inkább saját doki legyen ott mint egy tök idegen.ellenben ha gond van a szülésznő nem tud mit csinálni így azok mindenképp ugyanazt csinálják.akár fogadott akár nem.(itt legalábbis semmi extrát nem csinálnak)

gaba:

üdv. itt.gratula a babuhoz :lol:

tünemény:

én is hamar elfáradok,pedig PAtrik formában tartott :lol: :lol: :lol: :lol:
ez is elmúlik álítólag a 12.-hét utánn.

és igen igen igen igen igen igen lassan a második trimiesztert taposom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike
 
 


Gaba! Üdv közöttünk!!!!!!!!!!!!!!!
Tünemény! Véleményem szerint is az orvos az nagyon fontos, vele tartod havonta a kapcsolatot, ismeri a terhességed, és ez a szülésnél is fontos lehet!!!
A szülésznő sem elhanyagolandó!! Ötlet, hogy válassz orvost, majd az orvostól kérj tanácsot, hogy az ő kórházában ki az, akit ajánl, kivel van ő is jó viszonyban!!! :lol: :lol: :lol:
Én császáros voltam, nekem a doki volt fontos, a szülésznő csak a fejem felett ült végig a műtét alatt, és simogatott, nyugtatott, beszélgetett velem. Nálam szinte mindegy volt, de a dokim így is kérte, hogy ez a hölgy legyen.
Kutyafüle! Vigyázz magadra, most ez a legfontosabb!!! A kollégák pedig, hát, nem túl barátiak... Talán ma nem kapcsolják be, bár ez téged most éppen nem vigasztal!!! (a lényeg, hogy lassan vége a nyári melegnek, és nem fogják majd használni!!!)
A lázzal kapcsolatban azt hallottam, hogy sokkal fontosabb, hogy levidd a lázad, mint azon aggódni, hogy a gyógyszertől bármi gond adódhat!!! A láz sokkal veszélyesebb!!! Most már jobban vagy?
Van még lázad???
Fáradtsággal én is kínlódom!!! Szombat reggeli után 10-12-ig simán visszaaludtam, és a fiúk hagyták is, nem ébresztettek fel!!!!
:oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
eda7
 
 


Mikor lépünk a II.-ik trimeszterbe? 12.hét kezdetétől??

Kép

Kép
eda7
 
 


Képzeljétek! Nyertem pár hónapja egy intimtorna tanfolyamra helyet, aminek most már nagyon örülök, hátha tanulok majd valami használhatót! Megkérdezem majd a dokit, hogy elkezdhetem-e már, vagy várjak a 12. hétig, de majd meglátjuk, milyen lesz :D :D :D most meg ennek örülök :D :D :D igy legalább minden napra jut egy kicsi pozitivum :D

Kép
tünemény
 
 


Tünemény!! Gratulálok!! Látod, nem tudhatod, hogy valami apróság máskor egy egész nagy dolog is lehet!!!!
Milyen jól is jön majd ez!!! Bár ahogy már írtam, császáros vagyok, de gondolom normál szüléshez ez nagy segítség!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
eda7
 
 


Sajnos rossz hír:magy fel a lázam,mr 38,pedig most hűtőfürdőztem.Fel is hívtam a nődokit,és mondta,hogy bármilyen gyógyszert bevehetek,csak a lázat le kell nyomni,mert vetélést okoz. Algot vettem be,megyek megint hűteni,hátha.Itt már sajnos a mézes,citromos tea önmagában nem segít. De innom kell rengeteget,mert a másik nagy vészforrás a kiszáradás. Annyira nagyon félek lányok.A gyógyszer(és ezért még a hajfestés dsem) nem árt most neki,mert most van csak kialakulóbn a közös vérkeringésünk.Még nincs placenta,csak a méh falából táplálkozik.Így méreganaghoz még nem jut. Na megyek.Majd hozom a híreket.Sorítsatok!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Niki, nyugi minden ok lesz, algot én is vettem be annó Emmával!
A torkod is fáj? Ha igen, vegyél Homeogene 9 nevű homeopátiás bogyót, szabad és hatásos!

Eda: igen, bár azt hiszem, h hivatalosan a 13. héttől!

Szia Gaba, gratula! Én is 27-re vagyok kiírva, de 10 napja még csak petezsák volt, tök jó, h nálad már szívműködés is! (Bár nem értem, h hogy lehet ekkora különbség. :roll: )

Zsu
svs
 
 


Kutyafüle! Gyógyulj meg gyorsan! Kivánom hogy mielőbb rendbe gyere és semmi baj se legyen! Jó sok folyadékot igyál és próbálj meg még egy hideg zuhanyt! szoritani fogunk hogy meggyógyuljatok!!!

Kép
tünemény
 
 


Tünemény,Zsuzs!Aranyosak vagytok.Megyek a házidokihoz.Puszi

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle!

Házidoki adott valami lázcsillapító injekciót?
A legfontosbb valóban a láz csökkentése.
Gyógyszer alig van olyan ami ártana a babának. Inkább csak nem tesztelték, azért írják rá.
Gyógyulj meg hamar!
Szinte minden kismama átesik egy betegségen még az első trimeszterben a tapasztalataim szerint. Én is lázas volta Benivel.
Aztán a 20 hét környékén is egyszer akkor napokig 39 fokos lázam volt. Mégis egészséges.

Hát a mi hétvégénk nem sikerült túl vidámra.
Szombaton éjszaka elkezdtem vérezni. Halvány piros volt, aztán átváltott barnába. Szerencsére hamar elmúlt, de én nagyon megijedtem.
Ezért vasárnap délelőtt bementünk az egri kórházba.
Egy órát vártunk az ügyeletes orvosra, aki kézzel megvizsgált, majd azt mondta, hogy szerinte minél hamarabb induljunk vissza Pestre, mert ha megindul a vetélés, akkor műszeresen kell befejezni.
Kérdeztem, hogy nem tudna-e UH-ot csinálni, mire kijelentette, hogy hétvégén nincs UH.

Úgyhogy délután amikor visszaértünk irány a Péterfy. Az ügyeletes orvos 15 percen belül előkerült, csinált UH-ot, és azt mondta minden rendben. Leválásnak nyoma sincs, szívhang rendben, és már 21 mm volt a picike.

Szóval az egri kórházat ezután nagy ívben elkerülöm. Eddig sem volt túl jó véleményem róla, de ezek után...
Vendég
 


sziasztok.

catherine:

örülök hogy minden ok.szép nagy már a babád :lol: :lol:
de hogy ilyen doki létezik..... :twisted: :twisted: :twisted:

kutyafüle:

gyógyulj meg hamar.látjátok én ezt nem tudtam hogy a láz árt a babának :roll: :roll: :roll: bár nekem kutya bajom nem volt Patrikkal,sőt kb 3 éve beteg sem voltam 1-2 kissebb náthát leszámítva.

tényleg ti mennyit isztok??van olyan hogy túl sok??mert én napi szinten 5-6 liter vizet megiszom.ha nagyon meleg van akkor többet is.csak vizet,semmi mást nem iszom,néha egy egy pohár üdítőt,de főleg vendégségben.

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok!

Zsu, aki az adataihoz beírja a keresztnevét, annak beírom a táblába, jó?

Tünemény! Problémamentes terhességgel valószínűleg nincs jelentősége a választott orvosnak/szülésznőnek. Kórházként nekem az István mindenképpen szimpatikusabb (mellesleg, ha bármi probléma adódik a terhesség során, akkor én is ott fogok szülni :) ), de csak azért, mert a Nyírő meddőségi centrumáról nagyon sok rosszat hallottam.

Kutyafüle! Jobbulást! (Én is úgy tudom, hogy az algopyrin használható, ráadásul az használni is szokott)

Gaba! Üdv. itt :)

Cat! Nyugi! Nekem is volt vérzés a 6. héten (nem is halvány piros), aztán barnázás még a 7. és 8. héten is. Pihenés (amennyire lehet), magnézium.

No, akkor a tábla (rendezés célidő szerint :))
Ja igen, neveket akkor írok, ha biztos lesz, ha nem gond...

Kép



Kép

 
 


sziasztok.

mó:

mégegyszer kösz a táblit :lol: :lol: nagyon szupi.
nekem asszem nem nehéz kitalálni a nevem.Eszter vagyok :lol: :lol: :lol: apukám hív ettikének :lol: :lol: :lol: :lol:
mi vagyunk a legidősebbek?ejha :lol: :lol: sildi asszem velem eggyidőben van.

én úgy tudom hogy a 12+0 naptól már a második trimeszterben vagyunk.de lehet rosszul tudom.

vettem ma 2 hosszú nacit mert amiket tavasszal vettem azok bántják a pocim.2300-at fizettem(50%-os akció volt.).egy melegítő és egy farmer amit ha már szűk lessz keresztanyum megvarr kismamanacinak :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike
 
 


dobok egy képet a pocimról.ha nem baj :oops: :oops:
csak tényleg olyan hihetetlen hogy már ekkora :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:


Kép

tegnap este tv nézés közben simiztem a pocim.és a hasam aljánál egy kicsit rányomtam a tenyerem.és ekszümöm a manót éreztem.pont mint Patriknál a 14-15.héten.
vagy csak beképzeltem???elvégre már 3 cm körül van.
na ne rúgásra gondoljatok,csak olyan buborék pukkanós érzés(na ezt jólmegaszontam :oops: )

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok.Gondoltam csatlakozom az áprilisi baba várókhoz,mert mi is április.15-re várjuk az első babánkat.Nekünk másfél év után sikerült,és most olyan hihetetlen.Én 27,férjem 30 éves.Nagyon boldogan várjuk.A férjem is és én is kaptunk gyógyszereket,ami úgy látszik meg hozta hatását.Panaszmentes a terhességem nem visel meg,nincs hányingerem csak a melleim érzékenyek és talán kicsit több pihenést igénylek,de ezen kívűl semmi.Reméljük minden rendben lesz.Kívánok mindenkinek szép és boldog napokat!!! :D
kriszti81
 
 


Kép

Kép
kriszti81
 
 


Bocsi mindenkinek,de még csak most probálkozok kirakni képeket és vonalzókat.

Kép
kriszti81
 
 


Talán sikerült.

Kép
kriszti81
 
 


Sziasztok Lányok!

Etti szépen pocisodsz!!! Az enyém is 'nagy', de ez még mindig csak a puffadás :( :( :( nem baj, tegnap próbáltam fel 2kismamanacit, hát irtó kényelmesek, igy majd hamarosan be is ruházok egyre.

Kriszti üdv közöttünk! És ha jól megy, a hányinger is el fog kerülni!

Én mondjuk tegnap este éreztem úgy, hogy minden bajom van (eddig semmi gondom nem volt) hányinger, de éhes vagyok, ennék, de nem tudom mit, hasmenés, ami pont a west endben jött rám, és hányni meg nem tudtam, csak öklendeztem...szóval ez volt az első ilyen...bocs, hogy ezt igy megirtam, de nektek már volt ilyen?? mindenki székrekedésre panaszkodik általában, de nálam meg néha jön a hasmenés... :? :? :?

apa olyan kis drága volt, amikor sétáltunk eljátszotta hogy fogunk majd hármasban sétálni hamarosan, hogy majd igy tolja a babakocsit, vagy úgy tolja, vagy majd én tolom...egy nagy gyerek, és már kezd hozzászokni a könyvesboltokhoz is (már ő kérdezi meg hogy hol vannak a baba-mama könyvek :lol: :lol: ) meg a kismamaboltokhoz is (szépen leül, vagy ő is nézelődik hogy mi tetszik neki (majd rajtam :lol: )

megint semmi kedvem dolgozni, és a főnök sincs itt...igy el se akarom kezdeni a munkát :lol: :lol: :lol:

szép napot nektek, puszi,

Ja és Mó, Era vagyok, ezt beirhatod a táblázatba is :D és tegnap jól utánajártam az István kórháznak, tényleg nagyon jól hangzik igy lehet hogy mégse a Nyirő lesz...és fontos hogy bababarát legyen...de akkor most menjek oda majd egy vizsgálatra vagy hagyjam itt a nődokimat (bár nála vannak a papirjaim) vagy ez hogy megy??? és körbe lehet járni a szülő részlegen, meg mikor kell elkezdeni a tanfolyamokat? Vagy még túl korán van??? :? :?

állandóan kérdezek, de néhányotoknak már van babája, igy csak többet tudtok mint én :D

pusszancs,
Era

Kép
tünemény
 
 


Sziasztok! Ma voltam a védőnőnél, elsőre is nagyon kedves volt. 22-én jön "családlátogatásra". :D

Mó!
Belevennél a táblázatba?
28 év
2009.04.26.
Szt. György Kórház Székesfehérvár
a név kigondolás alatt
első baby :lol:
tici
 
 


Tici! Már jön hozzátok a védőnő??? Ez miért van??? Ilyen korán??? Nálunk még nem is lát majd semmit, mert semmi babadolog nincs meg!!! Vagy ez hogy megy??? Ugye nekik nem kell fizetni???

Kép
tünemény
 
 


tünemény:

nálam is volt már a védőnő.szerintem nem azért megy hogy milyen babacuccokat vesz az ember,hanem hogy milyen körülmények közé viszi a gyereket.szerintem ha egy omladozó házba várnak babát akkor jeleznie kell valakinek.csak ezt nem mondják.
védőnőnek nem kell fizetni semmit.ha megvan a baba is kimegy és utánna havonta kell vinni a gyerkőcöt méretni.
kórházzal kapcs nem tudok segíteni.itt csak egy kórház van és jól is fel is van szerelve.

Kép
Kép
ettike
 
 


Tünemény!
Azért ilyen korán jön a védőnő, mert meg van adva, hogy onnantól amikor először megjelenek nála azt hiszem két héten belül ki kell jönnie. Én is úgy gondolom, hogy csak a körülményeket nézi meg, mert nálunk sincs még semmi babadolog. Az biztos, hogy fizetni nem kell neki.

Olyan izgi olvasni a kiskönyvben, hogy a leendő anyuka én vagyok, a leendő apuka a férjem... :oops:
tici
 
 


Tünemény!
Azért ilyen korán jön a védőnő, mert meg van adva, hogy onnantól amikor először megjelenek nála azt hiszem két héten belül ki kell jönnie. Én is úgy gondolom, hogy csak a körülményeket nézi meg, mert nálunk sincs még semmi babadolog. Az biztos, hogy fizetni nem kell neki.

Olyan izgi olvasni a kiskönyvben, hogy a leendő anyuka én vagyok, a leendő apuka a férjem... :oops:
tici
 
 


Szia Mó!Engem is be irnál a táblázatba.27év,2009.04.15.Győri korház,első baba,nevet még nem tudunk.Előre is köszi

Kép
kriszti81
 
 


kriszti:

most nézem te is itt szülsz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: melyik dokihoz jársz?

Kép
Kép
ettike
 
 


Néha benézek, de látom, nem túl nagy a pörgés ma! :(

Kriszti, szia!!!!

Cat: szörnyű lehetett neked, még olvasni is az!
Örülök, h minden ok!!!!!!! Ne is gondolj rá többet!

Ettike: szép pocid van :) , úúúúúúúúúúúgy irigyellek!

Tünemény: hááát, ha megvan, h melyik kórházban szeretnél szülni, akkor bizony keresned kell egy dokit, aki ott dolgozik vagy legalábbis külsősként ott vezeti le a szüléseit! (A fontos leletek úgyis nálad vannak, tehát magaddal tudod vinni.)
Sztem a tanfolyammal még ráérsz, akár a 6-7. hónapig is, amúgy általában ezeknek része szokott lenni a szülőszoba látogatás is.
Én inkább dokit választok/ választottam, a kórházat kevésbé tartom fontosnak, bár ez igencsak szubjektív dolog. Bármilyen "jó és szimpatikus" is a kórház, ha a doki nem megfelelően végzi a dolgát, akkor megette a fene. :? Szerintem.. :roll:

Tici, úgy várom már én is, h legyen kiskönyvem!
Annyira megható tud lenni, végülis ez az első hivatalos "okmány" a babádról! Pláne, h anyának, meg apának neveznek benneteket! 8)

Zsu
svs
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: