Új privát üzeneted érkezett!

Eszter a zene oldalra regisztrálni kell?

Kép
andaka
 
 


Na jól van, látom nem csak én nem tudok ide írni :D mert már délután óta nem járt erre senki.

Létezik szerintetek, hogy az a mellem,amelyik most el volt "tömődve" nem jól szuperál?
Gondolok arra, hogy próbálom lefejni is, és 3-4 spricc van és utána semmi, míg a másik mellemből gyönyőrűen jön a tejci.
Megmaszírozom picit, megint pár spricc és leáll.
És lehet csak az én beképzelésem, de 3 napja,ugye mióta begyulladt vagy mi, Zsófit ebből etetem legtöbbször és azóta alig hízott a gyerekem és lehet éppen ezért van ébren, mert éhes. ?
Másik mellemet gyönyörűen leszívja, de a bal, mindig "pufi" marad, nem kemény, csak sokkal nehezebb.

Bocsánat a délutáni helyesírási hibákért, de Zsófi a karomban volt.

Szép álmokat!

Kép
andaka
 
 


Andaka: Hát én nem igazán tudom, hogy létezik e ilyen.
én amikor Lalit szoptattam akkor fejtem, de csak kézzel és
az mindig olyan volt, hogy először jött már spriccelés, aztán semmi,
de pár másodper múlva beindult rendesen. Csak ki kellett várnom
a dolgot. Persze nekem nem volt begyulladva a mellem, így lehetű
hogy ez neked nem igy van.

Ma voltunk újra az ortopédián szerencsére nem kell terpesz bugyi vagy mi a fene. Viszont majd mindegyik gyerkőc egyszerre ordított
igy jó nagy hangzavar volt.

Lenne egy kérdésem: létezik olyan hogy az én két éves hét
hónapos fiam csak kb. hét szavat mond rendesen. Mert én
már nagyon kezdek izgulni és fontolgatom a pszichológust.
De majd még beszélek a dokinővel.

Nekünk is Abigél olyan, hogy amint beérünk a lakásba azonnal
felébred. Lali meg olyan volt, hogy sosem aludt. Amikor
elaludt végre fél órara akkor rohanás főzni. Lalival nagyon
kemény volt az élet. Még éjjel és képes volt óránként felébredni.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 

 
 

Sziasztok!

Most nincs időm visszaolvasni, de majd pótolom.

Mi még egyben. Rendszeres méhösszehúzódások, amihez néha enyhe fájások is társulnak. A méhszáj bő 1 ujjnyi, de Csapó azt mondta, hogy ezek mind nem jelentenek semmit. :cry: Ha a kisasszony hétfőig nem bújik ki magától, akkor hétfő reggel 6:30-kor csengetnem kell a szülőszobán és indítás. Remélem erre nem kerül sor.

Most megyek még egy kicsit gyerekszobát dekorálni, ugyanis Lucát otthagytuk a nagymamánál.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek :-)

Tündi neked kitartást ... most nagyon meleg lesz a hétvégén, lehet, hogy nem húzzátok hétfőig, hanem vasárnap meglesz Dalma :-)

Andi!
Gondolkoztam a problémádon, én ezt tanácsolom:
Mielőtt elkezdesz fejni előtte zuhanyoztasd meg(langyos, meleg vízzel), vagy tedd a csap alá a cicit , nekem attól mindig beindul a tej. Meg ha sokat van azon a mellen ami fájt, lehet azért nem tudod fejni, mert nagyon kiszívta a gyerek (ő akkor is talál magának tejcit, ha a fejővel te nem mész semmire) ... igazából nekem még nem volt ilyen problémám, de arra rájöttem, hogy még az átlagosnak mondható helyzetben sem tudok fejni rögtön szoptatás után. Nekem mindig várnom kell fél - 1 órát a szoptatást követően, hogy fejjek. Ja, fejés előtt egy jó meleg tea elfogyasztása is segíthet!
Nem hiszem, hogy a baba súlya azért nem változott, mert az egyik melled be volt gyulladva. Hiszen a 3 nap mérlegelése nem adhat erre pontos választ, nem véletlen, hogy a tanácsadáson is havonta van méreckedés. Emiatt még ne idegeskedj!
Sírni sírhat azért, mert a ciciből nehezebben jön a tej, neki így fárasztó a kiszívása és előbb elfárad, viszont még nem lakott jól.
Hagyd egy picit tovább a mellen, sűrűn büfiztesd, majd kínáld meg újra cicivel ha elfordítja a fejét, vagy kézzel ütögeti, eltolja a melled akkor már tuti nem éhes!

Elég összetett a probléma, ha sokáig fennáll ez az állapot, én felkeresném a doktor nénit/védőnőt adjon tanácsot.

Hajni!
A doktornővel még nem beszéltél Lali nem beszéléséről? Az is lehet, hogy semmi probléma sincs, csak mi anyák tudatalatt állandóan összehasonlítgatjuk a gyerekeinket a másikkal. És ha a miénk nem csinál ezt vagy azt x hónapos korában akkor már pánikolunk, hogy biztos beteg van valami baja ... stb. Pedig lehet, hogy csak egyszerűen későn érő típus.
(Például anyum barátnőjének koraszülőtt gyereke van, és 1 éves a baba és most jött csak ki a foga)

Múltkor valaki írta, hogy a védőnője mondta, hogy figyelje hogy a gyerek odafordul-e a hangjára. Hát én kipróbáltam 1000x és Blanka egyszer sem fordult oda hozzám, sőt! Akkor figyel rám ha szembe vagyok vele, örül, mosolyog ha beszélgetek vele, próbál "beszélgetni" velem, de ha a elfordul és beszélek hozzá nem fordul vissza hozzám, csak amikor ő akar. Megijedtem és mondtam a férjemmel nem hall a gyerek. Persze férjem közölte, hogy maradjak már, ha süket lenne, akkor nem hagyná abba a sírást a monoton zajokra (porszívó, hajszárító, zenélőforgóka) Majd elővettem azt a babás tanácsadó könyvet amit kaptunk és abban az van, hogy fél éves koráig kell ezt megtanulnia. Így megnyugodtam! :)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Tenap voltam vercukor meresen es valoszinu ennek hatasara azt almodtam, hogy 8as lett es inzulinra fogtak. Hala egnek 5 alatt van, szoval 1 honapig most nyugi ugy tunik jol csinalom a dietat. Panka novoget en viszont 6 het alatt fel kilot hiztam.

Lanyok,

A fejlodesi tanacsokkal ne nagyon foglalkozzatok, mert csak megkeseriti az eleteteket! Most komolyan, ha nagyon extrem az eset, akkor megkerdezni vedonot/gyerekorvost, ok tobb ezer babat latnak. A babaszoban azt irja, hogy 1 eves korra onallo eves kanallal. A keresztfiam ugyes/okos kisfiu megis 2 es fel eves lett mire onalloan tud enni. Futasra meg azt irja, hogy 18(?) honapos korra. Nahat amikor log a nyelvem ugy rohanok a gyerek utan 13 hos kora ota, akkor nem futok???

Tundi, szoritunk, probald meg kicsalogatni Dalmat a hetvegen. Amugy az inditas se annyira borzaszto, nekem az volt Adival, 7kor zsele fel, 12kor gyerek kinn.:)

Kellemes hetveget,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Timi,

En ugy tudom hallasvizsgalatot mar a korhazban csinalnak neki, nekunk legalabbis be volt irva a kiskonyvbe. Gondolom ez nagy zajra vonatkozik, mert nekem is mondta a vedono, hogy figyeljem, hogy a csendesebb hangokra reagal-e. De ez is olyan fel eves kor korul volt.

Azert jottem vissza, mert tanacsot szeretnek kerni. Adi par napja azt csinalja (amikor eszreveszem), hogy elkezdi tepkedni a pelusat, sot ki is szedi a body alol. Gondolvan, hogy zavarja a pisis pelus (meg amugy is ha mar levette) viszem tisztaba tenni, errefel osszepisili magat. Szerintetek ez jel, hogy tudja, hogy pisi lesz? Csak mert 17 hosan sztem meg nagyon korai es sztem szules elott 2 honappal 0% az esely a szobatisztasagra, de mar nagyon nagyon unom, hogy a tizenegynehany bodyja 2 napig tart. Remelem hamar megunja a dolgot...

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Timi: ugyan ezen paraztam tegnap este ferjemnek, hogy Anna nem fordul a hang iranyaba sem szolongatasra sem masmilyen hangra, erre ferjem elkezdett tapsolni futyulni hogy bebizonyitsa a gyerek hall. es valoban hall- bar ezt eddig is tudtam- de akkor miert nem fordul. De kosz megnyugtattal, en azt hotten ezt 2 honaposkorukra kell tudni.

Kepzeljetek: szegeny babam, bekovetkezett az egyik amitol sok anyuka tart megvagtam az ujjat koromvagas kozben. En ugy sirtam :cry: O sokkal kevesbe, nem jutott eszembe semmi mit tegyek azon kivul h lemostam es bekotottem, igy levittem a ket tombnyire levo haziorvosunkhoz, ott lejodoztak neki, bekotottek, es mondtak nincs nagy baj, majd szepen begyogyul. de nekem olyan lelkiismeretfurdalasom van. Iszonyat erzes volt, hogy en okoztam ezt a fajdalmat neki, es hogy ennyire bena voltam- szoval ez most traumas nap:(

6 hetes kontrollra tegnap vegre eljutottam, Hajdu "megnyugtatott" normalis hog faj a varras es meg sokaig fajni is fog :twisted: Azt irta a papirra, gyogyult seb. MOndta mindent lehet csinalni, sot el kell kezdeni hasznalni- hat en erre meg nem erzem kesznek magam :oops: De jo fej volt orult hogy latott, kerdezett Annarol, orult hogy szoptatok azert....
szoval ezt is letudtam csak ettol nem lettem jobban. Meg verezgetek is, meg hat cudarul tud nap vegere fajni.( anyosom meg ilyen hulyeseggel idegesitett tegnap- vagy 3 oran at itt volt :twisted: , -hogy fogom e plasztikaztatni, persze szaladok kisebb gondom is nagyobb annal, meg mint ahogyferjem is mondta minek ha a kovetkezonel ugys ujra vagjak)


ez a mell kerdes erdekes, mert ugyan nekem nem volt gyu lladas megis az egyik mellemre teljesseggel igaz amiket Andi irt. Sokat rarakom Annat- bar ezt a felet kezdetek ota nehezebben szivja, fogadja el- es fejesnel mindig min 20al kevesebb jon belole mint a masikbol( mindez hajnalban egesz ejjeli nem szoptatas utan, en napkozben mar nem fejek, mert rohadtul elegem lett abbol, hog a vilagon semmi nem jon, epp hogy osszemaszatolodik a fejo), szoval, nekem a jobb cicim tuti defektes:(

Koszonom hogy a tali lehet 20ika utan!
Most nagyon surunapjaim lesznek, csomo mindent el kell intaznem mielott elutazom, es meg fogalmam sincs milyen csokrom legyen, milyen frizuram, es mit kapjon Anna a keresztelojere....
No megyek is,kaja utan nezek:) A heten igen rendetlen haziasszony voltam ezen a teren.
aaa3
 
 


sziasztok!

csak gyors bekukk. elhatalmasodott felettem a vasalatlan ruhahalmaz.
olvastam mindent.
a hétvége nekünk is sűrű lesz.
Tamara! mennyit szokod hasras tenni Annát? szerinem akkor gyakrabban forgatják a fejüket. lehet, még nem nagyon megy nekik ez a gyakorlat. vagy ez hülyeség? :oops:
na, mennem kell mindenkinek jó hétvégét!

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok LÁnyok!

Jó, hogy jöttetek :-)

Kriszit! Örülök, hogy jó lett a vércukrod. Nem lesz itt gond. És szuper hogy csak ennyit híztál. Egyébként én is nagyon keveset szedtem fel a végén. pedig azt mondják, hogy a végén jön fel több kiló.
Na akkor majd Hábi örülni fog :lol:

Sajnos nem tudom miért csinálja ezt Ádi, remélem majd jönnek a rutionosabbak és adnak tanácsot. De lehet, hogy jelzi, hogy pisilnie kell és nem akar a pelusba. :roll: Nem tudom!

Igen volt persze hallásvizsgálat a kórházban, rögtön a szülést követő nap. És az van beírva a kiskönyvébe, hogy reagál valami kis műszerkével csinálják, mert láttam, amikor bementem a gyerekért, hogy más babákon hogy végzik. Nem hangos zajjal próbálkoztak!
De ezzel most egyáltalán nem akarok foglalkozni. (nem akarom paráztatni magam) Egyébként az apucika hangjára jobban figyel. Talán azért mert ritkábban hallja mint az enyém és érdekesebb.

Tamara!
Nagyon izgi, hogy menyasszony leszel. És most hogy is lesz ez? Hol lesz az esküvő? Hányan lesztek? Csak a szűk család?
Egyben lesz a keresztelővel?
Jó, hogy túl vagy a kontrollon, az anyóssal meg ne foglalkozz. Igaza van a párodnak, a plasztikával kapcsolatban, szerintem csak akkor érdemes ha egészségügyi oka is van.

Körömvágás: hát elég para ez nálam is, de minden héten vágnom kell Blanka körmét, mert olyan gyorsan nő. Nagyon vigyázok és mindig evés után csinálom, akkor nyugodtabb, jó kedvűbb de volt, hogy már picit megszúrtam neki az ujját; nem sírt csak elkapta a kezét. Én jobban megijedtem. Viszont a héten amikor pelenkáztam, a feje mögött volt a popsitörlős doboz amibe - mert állandóan ficánkol - beverte a fejét. Egy picit meghorzsolódott neki a fejecskéje, és nagyon sír. Én rögtön felkaptam és vígasztaltam, de nekem szerintem jobban fájt. Lelkiismeretfurdallásom volt ezerrel, úgyhogy ismerős az érzés! Ma már nem is látni hol volt a baleset helye.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Ivett!

Nekem Blanka csak hason alszik, amint hazajöttünk a kórházból így fekszik az ágyban, már akkor forgatta a fejét, és rá nem sokkal ki is nyomta magát. Szerintem nincs összefüggés!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Tündi!
Sokat gondolok rátok! Kitartás!

Anna

Kép
tulli
 
 


Sziasztok!

Lányok! Kösz a bíztatást!

Tegnap Csapó csak 5-ig rendelt, de sajnos nem miattam. :cry:
Ez a mindennapos CTG kiborító (de azért veszik ilyen nagyon komolyam, mert az elmúlt 1 évben több kisbaba is meghalt a pocakban), ráadásul Luca vagy egyedül vagy velem van az anyósnál most már napok óta és szép lassan visszaszokik a pelenkára - mert ugye ott mindenhol szőnyeg van és a balesetek tisztítása nem lenne egyszerű. :cry: Kakinál szerencsére mindig szól, pisit viszont simán belenyomja, aztán le a pelus, ki a kukába és kéri a másikat. Itthon már csak alváshoz használtunk pelenkát és szinte alig volt baleset, most meg napi 6 db. biztos elfogy és már csak nagyon ritkán pisil a WC-be.

Kriszti: Lehet, hogy Ádi korán érő szobatisztaság ügyben. Nem akarod kipróbálni, hogy csak kisgatyót adsz rá és elhelyezel néhány bilit jól látható helyen a lakásban? Hátha bejön Neki?
Csalogatnám én kifelé Dalmát, de lehet, hogy a nagypapával együtt akar ünnepelni (fateromnak 7-én van a szülinapja :lol: ). Egyébként nem biztos hogy zselé lesz, azt mondta a Csapó, hogy ez attól függ, hogy hétfőig hogy alakul a méhszáj. Vagy zselé vagy csak burokrepesztés. Remélem egyik sem.

Tamara: Hát megvolt az első sérülés. Később már nem fogod ilyen tragikusan megélni. Hozzáedződik az ember a kisebb balesetekhez, még ha saját maga is okozza.

Hajni: szerintem is kérdezd meg a gyerekorvost beszéd ügyileg. Nálunk Luca korán kezdett el beszélni, úgyhogy én nem jártam körül ezt a témát.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Timi!

nálunk is Dorka amióta itthon vagyunk hason van, és már 2 hetesen forgatta,és 1 hónaposan emelte magát. azért gondoltam csak,amit írtam,mert egyik barátunk babája nem nagyon volt hason, csak háton. nem nagyon tartotta a fejét. aztán hasratették, azóta megtáltosodott :wink:

Kép
.ivett
 
 


Elavultak az ismereteink a csecsemőtáplálásról
2008. 08. 29.
Számos korszerűtlen nézet él az édesanyák fejében arról, hogyan járulhatnának hozzá kisgyermekük megfelelő tejalapú táplálásához a kritikus első évben a fejlődés szempontjából - ez derült ki a Magyar Gyermekorvosok Társasága által kezdeményezett kutatásból. Hazánkban a 6-12 hónapos csecsemők közel fele nem kapja meg az ajánlott mennyiségű tejalapú táplálékot, ráadásul az orvosok egyértelmű állásfoglalása ellenére, az anyatej pótlását még ma is sokan tehéntejjel oldják meg.
Bár az elmúlt évtizedben a szakmai ajánlást többször korszerűsítették a legújabb tudományos kutatások eredményeinek megfelelően, a szülők az új ismeretekkel érezhetően nincsenek tisztában. Ma már szerencsére köztudott az a tény, hogy a csecsemő hat hónapos koráig a legoptimálisabb táplálék számára az anyatej. Az viszont már kevésbé biztató, hogy az ezt követő, a csecsemő egyéves koráig tartó időszakot érintő táplálási irányelvek terén csupa fehér folttal találkozhatunk. „Amíg a tudományos kutatások szinte napról-napra újabb ismeretekkel gazdagítják a szakembereket az anyatejet kiegészítő táplálással kapcsolatban, addig a magyar édesanyák nagy része még mindig a 10-20 évvel ezelőtt bevezetett ajánlásokat követi. Számos közhiedelem él a fejekben, melyek aztán generációról generációra öröklődnek.” – mondta el Dr. Szabó László, a Társaság elnöke. Éppen ezért indítják útjára a Cumisüveg és Tudomány elnevezésű, átfogó csecsemőtáplálási felvilágosító programot, mellyel pontosan ezt a szakadékot kívánják áthidalni úgy, hogy egyszerre szólítják meg a szakmabelieket és az érintett, laikus közönséget is.

A program alapját az a reprezentatív és Magyarországon egyedülálló kutatás adja, amelyet hat és tizenkét hónapos csecsemők anyukái között végeztek. Azt kívánták kideríteni, vajon az édesanyák tudják-e, hogyan járulhatnak hozzá kisgyermekük megfelelő tejalapú táplálásához ebben, a fejlődés szempontjából is érzékeny időszakban. Az eredmények szerint az édesanyák több mint fele szoptatja még gyermekét hat hónapos korában, ám nagy részük ekkor már mást is ad a csecsemőnek az anyatejen kívül. A baba korával egyenesen arányosan a szoptatók száma is csökken, 90%-ban az elégtelen tejtermelés miatt. A kutatás szerint a hozzátáplálás egyik legnagyobb hiányossága az, hogy sok édesanya nem ad megfelelő mennyiségű tejalapú táplálékot gyermekének. A gyerekorvosok szerint a baba megfelelő fejlődéséhez naponta 5-8 deciliterre lenne ebből szükség. „A kisded megháromszorozza súlyát, sejtjei rendkívüli mértékben nőnek. Ehhez a nem mindennapi növekedéshez pedig kiváló minőségű fehérjére van szüksége, amit az első hat hónapban általában az anyatejből nyer. Az anyatej mennyiségének fogyásával és a szoptatás befejezésével azonban a fehérjebevitelt pótolni kell” – mondta el Dr. Veres Gábor gasztroenterológus. Hozzátette, hogy a nem megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje nemhogy a fejlődést akadályozhatja, de kifejezetten káros is lehet a baba egészségére, később pedig betegségeket is okozhat.

Az anyatej pótlására az édesanyák különböző kísérleteket tesznek, de sajnos majdnem az anyukák fele még a minimum 5 deciliter tejalapú tápláléknál is kevesebbet ad a gyermekének. A legmegdöbbentőbb az, hogy a csecsemők 14 százaléka 6-12 hónapos kora között is, de az első születésnaphoz közeledve már minden ötödik gyermek fogyaszt rendszeresen tehéntejet. Pedig a gyermekorvosok már évek óta hangoztatják, hogy a tehéntej magas fehérje és ásványi-anyag tartalma megterheli a babák emésztőrendszerét és veséjét, ezért egyéves kor alatt egyáltalán nem ajánlott a bevezetése.
A megkérdezett anyukák 14 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a tehéntej kifejezetten hasznos ebben a korban, míg 25 százalékuk semlegesnek ítélte. A szakemberek ezen a szemléleten szeretnének változtatni, és ráébreszteni az édesanyákat arra, hogy a megfelelő mennyiségű anyatej hiányát követő-tápszerrel pótolják a tehéntej helyett, mivel az a babák igényeinek megfelelően átalakított tehéntejből készül. Ezzel a ténnyel ugyanis a megkérdezettek 30 százaléka nem volt tisztában, annak ellenére, hogy az édesanyák körében egyre elfogadottabb a tápszeres táplálás. Ahogy az anyukák nagy része tanácstalan abban is, hogy a követő tápszerből mekkora mennyiségre van szüksége a babának.

A kutatás által feltárt hiányterületekre, a tejalapú táplálással kapcsolatos tudás bővítésére koncentrál majd a Társaság az idei évben. Céljuk, hogy a szakmabeliek tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a modern csecsemőtáplálási ismeretek eljussanak az édesanyákhoz, ezért országszerte előadásokat fognak tartani a gyermekgyógyászok és védőnők számára. A program a laikusokat is célba szeretné venni, többek között a médiában dolgozókat, de elindítanak egy információs honlapot is, amelyet az érdeklődő édesanyák közvetlenül is elérnek majd.

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok,

Na ismet egy jo kis cikk arrol, hogy mit csinalunk rosszul, de bezzeg azt nem mondja meg, hogy csinaljuk jol :D. Imadom az ilyeneket, de azert koszi ivett hasznos volt. En speci betartottam a taplalasi ajanlasokat, de teny, hogy itt a lakotelepen kb 20% aki betartja (jatszoteri statisztika).

Tejet 14 honapos koraban kapott inni (fozni mar korabban foztem vele, mert az olyan kicsi mennyiseg volt) a tapszer melle fel decivel kezdve es 16 honapos volt mikor teljesen atalt a Junior Milkrol a tehentejre.

Ja es en azt hittem, hogy a Junior Milk milyen draga...hat 2200 es 6 litert lehet belole csinalni, a legolcsobb zacskos tej is 200 korul mozog.(igaz mi "hazi" tejet hordunk es az csak 180).

Ismet nagyon meleg van, raadul a fozes meg ratesz 2 lapattal :(

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Luca még életében nem ivott tehéntejet, főzni sem főztem Neki vele, tejterméket sem nagyon fogadta el, mégis 13 hónapos korára tejfehérje allergiás lett. A szomszéd kiscsaj meg kb. 9-10 hónapos kora óta issza a normál tehéntejet, aztán kutya baja. Hát erről ennyit.

Ma elég sűrű programunk volt: kórház, bevásárlás, margitszigeti kirándulás - este 7-re értünk haza. Hát én nagyon-nagyon hulla vagyok. Ma éjszaka nem szeretnék szülni, nem bírnám végigcsinálni.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Andi, szerintem is hagyj egy szoptatást zuhanyzás utánra. Alaposan masszírozd végig oldalt és alulról is a melled és utána jöhet a gyerek vagy a fejés. Egy-két nap alatt javulnia kell szerintem.
Nem csinálsz új vonalzót?

Tündi, Tulli, Zsuzsa, továbbra is megy a drukk Nektek!

Kriszti, szerintem is hagyni kell bilit szem előtt Neki, és majd kiderül, hogy mire használja. (lehet, hogy eleinte csak autókkal lesz tele, de lehet, hogy pisivel :) )

Tamara, én hivatalból tanultam ilyeneket, hogy csecsemő és gyermek gondozás, meg gyermekgyógyászat mégis bakizom.
(bölcsödei, tantermi és kórházi gyakorlatokkal)
Igaz, szerintem abból a század elei könyvből okítottak, ami Timiéknek is van. :D


Ezzel a tejes dologgal csak annyi a poblémám, hogy a Roland is egy éves kora körül még mást kapott, de a Dorka reggeli kakaóját rendszeresen lenyúlta vagy a maradékokat megitta.
Akkor érdemes kétfelé kotyvasztani?
Ez csak nálunk volt, hogy a gyereket nem érdekelte a babaétel, ha látta, hogy mi mást eszünk? Most vagy nincs együtt ebéd vagy ordítással telt.
No, mindegy, hátha a Szandra máshogy csinálja. :?


Hajni, nem megyünk el játszótérre vmikor? Reggel 8 korül bedobom Dorinát az oviba és utánna.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


szaisztok


ha valakinek tejcsi mennyiségi aggályai vannak itt egy link: http://www.kismamablog.hu/babazas/szoptatas/keves-a-tej
Tamara hátha találsz valami hasznos infót.

Kriszti: szerintem is próbálkozzatok a bilivel, zavarja a pelus és valszeg érzi már ha pisilnie kell.
Lehet, hogy nem lesz végül sikere, nekünk is volt tavaly nyáron egy fellángolásunk, ami utána alábbhagyott, de most amikro újra neki futottunk már nem kellett a bilin való ülésre tanítani. Hidd el amit most meg tudsz csinálni egy gyerek mellett azt tegyél meg most.

Hajni:
minden gyereknek más a fejlődési üteme. Nem tudom hogy Lali beszéde most gond-e mert mivel nálunk ez ment a legjobban így ezt nem jártam körbe. Azt tudom, hogy apósom elmúlt 3 éves mire el kezdett beszélni.
A védőnőt, doktornőt kérdezd meg ők több gyereket láttak már, a kicsi miatt úgy is találkoztok sűrűn most, de szerintem feleslegesen ne aggódj. Lehet, hogy a kicsi születése nála így jött ki, hogy amikor jönnie kellene a szavaknak, azok most nem jönnek és így kéri az extra figyelmet.

Tündi: szerintem mindenki neked szurkol most :)

linda

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok,

Tegnap talakoztam a szuleszovel, elso benyomas nagyon pozitiv. Fel orat kellett varni ra, mert epp szult, aszongya tegnap telthaz volt:).

Bili: van egy a furdoszobaba, mert 9 honapos koratol 1 eves koraig reggeli kaki pisi abba ment, de azota nem hajlando raulni. Ki fogom hozni a nappaliba, a sok kacat mellett fel se fog tunni :). Ma is kacagva pisilte ossze a szonyeget a rossz csontja :)

Kitartast lanyok, jon a hidegfront.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Tündi, remélem a ma éjszakai hidegfront kicsalogatja Dalmát!!!

Kissani, nálunk semmi jel, még mindig. A front talán ránk is hatással lesz, és ha egész jövő hét csendes lesz, akkor 15-e telihold...

Szedem a homeopátiás bogyót és szerdán CTG, ennyi a kiszámítható program a hétre.

Anna

Kép
tulli
 
 


Sziasztok lányok!

nagyon szépen köszönöm az ötleteket, úgy néz ki, meggyógyult e mellem. De még mindig sokkal súlyosabb, mint a másik szopi és fejés után. Sokat tettem Zsófit cicire, és szopi előtt volt, hogy letusoltam, meg szopi közben meleg vizes borogatást tartottama cickón. Fájni már egyáltalán nem fáj. Ami furi, hogy néha szúrás szerű enyhe fájdalom. Van ilyen másnak is?

Tamara akkor neked is van iylen cici problémád. Én sem fejek minden szopi után, mert Zsófit mire megbüfiztetem, meg elalszik, jön a másik szoi idő. Mondjuk mostanában, péntek délután óta egy szavam nem lehet, mert nagyon szépen pihen napközben is. Már kezdtem teljesen kibukni a fáradtságtól, de mikor végre Zsófi elaludt, akkor meg én nem tudtam.
Nem tudtam miért nem alszik semmit a gyerek, de valószinüleg melege volt. Péntek óta napközben csak egy trikót adok rá és így olyan jól el van.

Tamara elhiszem, hogy aggódsz a baleset miatt, de ez bárkivel előfordulhat!

Tündi sokat gondolok Rátok! Remélem ma még azért nem írtál, mert már a szülőszobán vagytok!

Találkozón lehet én is részt veszek majd, meglátjuk mennyire merek majd kimozdulni apa nélkül. Mert per pillanat semmenyire.

Lányok írjatok már arról, hogy miket esztek, mert már elegem van minden reggel szendvicset enni.

Kép
andaka
 
 


Linda: szuper az oldal picit megnyugtatott! koszonom


Andi: ez jo kerdes, engem is erdekelnek kaja otletek, sokszor tok tanacstalan vagyok, csak az jut eszembe mit nem lehet enni, de semmi olyan nem amit igen. majdnem minden zoldseg puffaszt. eletemben nem ettemilyen keves zoldseget es kene meg hianyzik is.

Anna bibije teljesen szep mar:) ma megnezte ot egy ismeros gyermek gyogytornasz mert 3 napja megfigyeltem csak bal oldalt tartja a fejet es ha atforditomsir. es a csaj azt mondta a bal oldala gyenge es ugyan nem koros de toraztassam,, edzunk, hogy megerosodjon, es mondta ez attol van, mert benn igy fekudt....
aggasztott a dolog de ez kicsit megnyugtatott, de azert a dokineninek is megmutatom majd.

szuper hetvegenk volt , ejjel 6orat aludt egybe, delelott apaval volt es en foztem sutottem...tiszta szupi volt, delutan meg vagy fel orat tok egyedul elvolt bamulva a feher agytakarot- a jatekait bezzeg 5 perc utan megunja :P

csak ne lenne ez a meleg-fujj.

mindenkinek szep estet, mi most fogunk majd lemenni, eddig nem mertunk
aaa3
 
 


Befektetéssel kapcsolatban, mi biztosan hosszú távú befektetést kötünk, évi egyszeri befizetéssel.
Pláne férjem befektetésekkel foglalkozik, ő már csak tudja hogy mi a legjobb a gyerek szempontjából!Ha gondoljátok bárkinek szívesen segit tanácsokkal.

Még nem volt idöm új vonalzot készíteni,de pótolom hamarosan.

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Hát akkor úgy néz ki, hogy holnap megszületik Dalma (Csapó megígérte). :lol:
A rossz hír, hogy már most dugig a kórház (fizetős szobák is), pedig baba-mama szobára pályáznék.

Majd jelentkezünk.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Anikó: Mehetünk: Nekem a kedd lenne a legjobb, mert
holnap piacra kell mennem. Hol legyen a tali. Menjünk az ovi elé,
és ott majd eldöntjük melyikre megyünk. Tudok egy kisebb
játszóteret is mint az Újvidéki, már az Újvidéki az közelebb van
oda. De majd meglátjuk.

Várjuk a Dalma babát. :)

Lali pár szavat azért mond. Pénteken találkoztam a védőnővel
és azt mondta, hogy még ne izguljak, majd három éves korától.
Megkérdeztem, hogy volt e ilyen esete és mondta hogy
vannak most egy három éves kisfiú aki csak bólogat és nem szólal meg. Őket már noszogatja a pszichológus felé.
Ezeket a szavakat mondja. Autó (legelső) :)
apu, anyu, mama, papa, baba, víz, néni, nyam-nyam ( ez a kaja)
Ami még hasonlít. Kakóka (kakaó), fav (fa), tuf (tűz), szesz (szék)
sihu :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Tündi, reggel gondolok majd rátok!!
Ha tele a kórház, akkor mi még várunk (ha lehet) pár napot, amig a hétvégi hőség-hozta babák hazamennek...
:)

Anna

Kép
tulli
 
 


sziasztok

Tamara örülök, ha hasznos volt az oldal.
Iratkozzatok fel erre a kismamablogos oldal hírlevelére, mert jó dolgokat ír. Lényegében elolvasta az összes magyar és külföldi szakirodalmat, összegyűrte a saját tapasztalataival és azokat írja meg minden témakörben. Szerintem jókat ír.

Nagyon pocsék esténk volt, a szivem majd megszakadt. Adonyból a telekről jöttünk haza, ami jó esetben egy órás út. Vivi nem igazán aludt jól délután, reménykedtem, hogy majd a kocsiban átalussza az utat. Hát Érdtől szegénykém sírt végig. 4x álltunk meg megvigasztalni, de csak addig tartott amíg kézben volt. pedig tényleg mindent bevetettünk szegénykém meg csak sírt nagyon keservesen útközben. Tiszta pirosak voltak a szemei mire hazaértünk.
Hát egy jó ideig csak akkor megyünk kocsival ha nagyon muszály.
Az a baj, hogy mivel 2 gyerekülés van hátul, én már csak előre tudok ülni, Ő ugye háttal ül nekünk így nem maradt más csak a hangom tudná megvigasztalni, ha azt meghallaná a saját sírása mellett.

Most semmit nem tudtam tenni, azon kívül, hogy megálltunk és kivettük. Akkor megnyugodott. De valahogy haza is kellett jutnunk. Lefele azért nem volt gond, mert akkor nem volt ott a Levi és mellé tudtam ülni és játszottam vele, meg el is aludt.

Tündi nézd a jó oldalát, hogy nem indult be előre magától a szülés. így a Luca hirtelen elhelyezésről nem kell gondoskodni. Mi is kidolgoztunk ezerféle verziót hogy a Levire ki és hogyan vigyáz, ha hirtelen rohanni kell a kórházba, aztán mivel Vivi sem akart kibújni előzetes befekvés lett belőle, a fenti probléma pedig megoldódott.

Kép
Kép
prünty
 
 


sziasztok!

remélhetőleg csak pár napra, de beköszöntött az ősz. nálunk kora hajnalban jó nagy dörgések voltak, de hála ég Dorka fel sem ébredt rá.

egyszer találtam az interneten egy olyan oldalt, ahonnan lehetett rendelni babaszobába micimackós figurákat a falra, meg az ajtóra is névtáblát, és azóta sem találom. tudna nekem valaki segíteni, hogy hol lehet ezeket olcsón megkapni?
lassan Dorka külön szobába megy, mielőtt még elkezdenénk fűteni.

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Ma nagyon jól lehűlt az idő.
Bár én egyáltalán nem bánom. :wink:

Tündinek nagyon drukkolunk! Ma már biztos meg lesz a bébi!

Ivett! köszi a cikket, hasonlót már én is olvastam. Igazából nagyon nem írják le, hogy ha 6 hónapos kortól elszeretnéd kezdeni a hozzátáplálást akkor hogyan is csináld. (Ebben igaza van Krisztinek)

Nekem egy kismama magazin emiatt van eltéve mert ott nagyon szépen táblázat szerűen van leírva, hogy mivel lehet kezdeni. Először csak egy héten egyszer szabad adni egy szopi helyett valami mást. És így fokozatosan lehet csak bevezetni a tejpépet, gyümit, vagy sütőtököt, céklát ... stb.
Barátnőmnek 5 hónapos a gyerek de ő már elkezdte a hozzátáplását, vagyis inkább ismerteti az ízekkel a gyereket, mert az igazi hami még mindig a szopi a babának. Én csodálkoztam ezen, de azt mondta, hogy azért csinálja, mert ha hirtelen nagyon csökkene a teje, vagy ne adj isten elmenne, ne akkor kelljen az új dolgokat megismernie a gyereknek.
Nektek erről mi a véleményetek? Nem tudtam vele vitatkozni, én még nagyon tapasztalatlan vagyok ezen a téren.

Linda!
A másik barátnőm, kisebb fia 4 és fél hónapos utál autózni, végig üvölti az utat. Nekik is két ülés van a kocsiban hátul. Az egyik menetiránynak háttal és ő beül a két gyerekülés közé, mert nem tudnának megtenni egy métert sem másképpen. Ti még ezt nem próbáltátok?

Kriszit!
Ki lesz a szülésznőd? Mit beszéltetek meg?

Nálunk a hétvégén nagyon nagy vendégjárás volt, de Blanka szuperul bírta. Sőt úgy aludt este, hogy a nappaliban még 8-an beszéltek tök hangosan, ment a tévé, egy 4 éves kisfiú végig hangosan "játszott". :lol: Az ő kistestvére meg aludt a mi hálónkban :-) Szóval nagyon örülök, így legalább az estéink már nem csak arról szólhatnak, hogy kettesben tévézünk. Bár az is nagyon jó, mert akkor végre apával vagyok :wink:

Timi

u.i: akkor van már valami végleges a találka helyét illetően? Ikea lesz?
Ja és megvettem az Anya taníts engem c. könyvet, nagyon jónak tűnik, de én sok mindent csináltam ösztönösen is, bár nem tudtam, hogy azzal mit fejlesztek. Így legalább most már tudom!

Timi

Kép
manati
 
 


Ivett!

Én a Bauhausban vettem ilyen micimackós fali díszeket, a tapéta osztályon lehet megtalálni. Hogy hol lehet rendelni azt nem tudom.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!
mi hétvégét Siófokon anyuéknál töltöttük - lefelé az út nehézkes volt (nagy volt a forgalom), de hazafelé (bár még nagyobb volt a dugó) végigaludta Glória az utat. Szombaton kisangyal volt (jó volt neki a balatoni levegő), vasárnap már áérezte a frontot. És természetesen a nagyszülők agyondajkálták :D .
A hozzátáplálásról azon az oldalon amit Linda ajánlott van valami babaszakácskönyv, le lehet tölteni, abban nincs valami a hozzátáplálásról?
falidísz: a Baumaxban, Praktikerben, de talán még az Auchanban is láttam, és persze a Brendonban.
találkozó - akkor maradjon az Ikea? Nem írtátok meg, hogy hol tudunk ott többen babástól leülni...
Legyen 24-e szerda?
Melus mikor jön vissza Balcsiról?
Akkor ma megszületik a kis Dalma baba? Nagyon izgi!!! Hogy elment ez a pár hónap...

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Tündi, remélem már babázol! Végülis elég korán kellett menned.

Hajni, a játszótér úgy néz ki halasztós, hacsak nem süt ki nagyon a nap délután.
Amúgy az ovi lenne jó nekem és az Újvidék.

Timi, Szandra is kóstolgat már. Ez tényleg csak pár kiskanál és nem éhesen, hanem szopi után kapja. Az elmúlt két hétben, még szinte egyszer sem akarta lenyelni, tegnap először eszegetett, úgyhogy nálunk is gond lenne, ha hirtelen kellene a hozzátápit megoldani.
Eddig csak gyümit kapott, főzeléket, tejpépet még nem.
Teát sem hajlandó elfogadni, sőt cumit sem, úgyhogy lassan feladom.
Tehát nálunk is csak cici van. Viszont egy hónapon belül szeretném, ha egy kora délutáni cicizést felváltana egy adag kanalas étel.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Én nem ismerem az ikeát, úgyhogy nem tudom, hogy mekkora hely van ott és hogy a nagyobb gyerekeim mit tudnak majd kezdeni magukkal. :roll:

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Anikó az ikeában elvileg van egy játszósarok nagy gyerekeknek.
Ha más nem akkor majd Lalival szaladoznak. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok,

ezer éve nem írtam de egyszerűen nem jutok a géphez vagy ha igen akkor is gyors olvasás ameddig jutok mert aztán valamelyik gyerek elvon a géptől. Most végre sikerült nagyjából visszaolvasni és megpróbálok írni is.

Timi én az első terhesség után szedtem a cerazette-t de most lehet, hogy nem fogom.

Mondjuk a második babánál sok mindent másképp csinál az ember. Most pl. már nem mérem. Emlékszem Benőt minden etetés után mértem és ha nem a könyvek által előírt adagot ette akkor jött a para és szerintem ettől nem is volt annyi tejem és hamar kapott tápszer pótlást. Most két hetente lemegyünk a védőnénihez és megméri. Eddig minden ok vele. Most megyünk majd a héten hát meglátjuk.

Tamara, sajnálom a körömvágásos balesetet. Én sem merem vágni a kömét leventének ezért nálunk apjuk vágja mikor cicizik a gyerek így nyugi van közben.

Nálunk is horror az este Levi is elkezdi 6-7 között és estig leszámítva szopizáa alatti csöndet egyfolytában nyomja í bőgéts bár mintha mostanába javulna. Ez megvolt Benőnél is és anno a dokinő mondta, hogy ők sem tudják mitől van ez de vannak gyerekek akiknél ez van egyik pillanatról a másikra el fog múlni. És tényleg így is volt olyan 2,5 hónapos kora körül. Őszintén már nagyon várom én is ezt a pillanatot.

Tali ha lehet akkor ne pénteken legyen mert elutazunk és az elsőről már lemaradtam és nagyon szeretnék veletek élőben is találkozni így erről nem szeretnék.
Nekem jó az IKEA is de Budaörs is mert Budafokról csak egy ugrás. Anikó én is viszem Benőt a talira mert még se megy bölcsibe igaz, hogy felvették de a szülőin az első mondata a vezeteőnőnek az volt, hogy addig meg sem kezdik a beszoktatást, amíg nem viszem a papírt, hogy lemondtam a gyed-ről. Mivel most mág gyás-on vagyok itthon ugyanaz a szitu. Egy anyuka csak egy juttatást kaphat ás én most a gyást kapom így bölcsi nem jár.
Nagyobbak majd eljátszanak, míg mi pletyizünk.

Tulli légy szíves írd meg az adataidat és akkor beteszlek a táblázatba. Lehet, hogy már írtad de nem mindent tudok visszaolvasni.
Akkor a táblicsku, ha valamit nem írtam be vagy rosszul akkor írjatok.
Kép
Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Ikeaban van az etterem resznel egy jatszo terep, es korulote korben asztalok ahonnan ra lehet latni a gyerekekre szoval ugy kb 10 eves korig el tudja ott foglalni magat egy gyerek, es a szulo is tud kozben nyugodtan enni, beszelgetni.....

Timi: elfelejtettem irni: kis eskuvo lesz, mx 40 fo, nem lesz lagzi szertartas utan allofogadas, es a keresztelo es az eskuvo egymas utan lesz. Ruham egy egyszeru hosszu lenvaszon ruha, hajam csokrom meg nem tudom.remelem balhementes bekes dolog lesz- gondolok itt anyosom hisztijere:(- en varom mert lathatok olyan embereket akikkel ritkan van alkalmam talizni.
Majd ha visszajottem Pestre teszek fel kepeket, ha lesz.

Ja ma jot rohogtem magamon, reggel mint a legszorgalmasabb anyuka szepen becsomagoltam Anna cuccait, de ugy rendesen eltve vitaminjat, pelenkait, cumisuveget, stb...aztan magamnak is, majd seta kozben gondolkodva valahogy eszembe jutott hogy de hisz csak szerdan utazunk :lol: komolyan en szentul meg voltam rola gyozodve, hogy holnap megyunk, es huh nincs meg tapszer, stb....
na mindgy legalabb holnap mar alig lesz dolgom.

Ma megyunk eskuvoprobar, szoval orulok hogy elallt az eso.
Anna mondjuk meg nyugi, de a kis dragam ejjel 9tol 4.45ig aludt, szoval elnezem neki a sirdogalasat:)

Vettem neki kis sapit, probaval, kicsit meg nagy de igy legalabb nem csak 2 hetig tudjuk majd hordani:)

Mindenkinek szep napot!

es mikor lesz a talalka vegul?
aaa3
 
 



SZia Kata!
Szuper a táblázatod!!!!
Ime a mi adataink:
tulli (Anna)
kislány lesz
Karina
első babánk
Dr. Csapó a doki
Várható dátum szept 17.

Anna

Kép
tulli
 
 


Hali lányok!

Tamara! Nagyon sok boldogságot kívánok nektek előre is. Bár szerintem a boldogság már meg van, hiszen szerelmetek gyümölcse, Anna baba, veletek van :D
Egyébként semmi sem fog változni az esküvő után, én sem lettem tőle másabb, talán közelebb éreztem magamhoz a párom ... ami érdekes volt az esküvő után, hogy biztonságban érzetem magam utána. :)

Vera! Ha már tudunk valami biztosat akkor írunk neked privit. De azért ha van időd írhatnál Te is. Mizújs a bébivel? Név ötlet, van már? Már jó nagy a pocakod ... édes a kisfiad is ahogy puszilja :-)

Anikó! Köszi az véleményed, tanácsod. Érdekes, mert én azt hittem, hogy az ilyen pirinyókáknak azért később adnak pépeset kóstolgatni. Meg úgy eleve később kezdődik a hozzátáplálás. Bár megértem az okokat ... Egyébként azért furcsa, mert nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan telik az idő. Blanka is hihetelen gyorsan nő, már hord olyan ruhát amelyik 68-as. De a tuti a 62-es méret. Az összes 56-os ruhát nem sokára csomagolom is össze.
Ha bemegyek hozzá, már úgy mosolyog rám, örül nekem. Próbál beszélgeti, igaz még nem igazi gőgicsélés, de nagyon édes ahogy csinálja. Anyám teljesen oda volt tőle tegnap. Szóval iszonyú gyorsan fejlődnek a babók és ezt nem gondoltam volna. Az agya meg olyan mint a szivacs ... én csak kapkodom a fejem. :-)

Szia Kata!
Már jó régen nem írtál :( Köszönjük a táblázatot, nagyon szuper. És lassan betelik :-) Olyan furcsa ez is, nem? A kisbabáról nem teszel majd fel képet ... szívesen megnézném/nénk :-)

A budaörsi IKEA jobb lenne, mint az örsön lévő, de oda szerintem sokan nem tudnak kimenni, mert nem lehet olyan jól BKV-val megközelíteni és babakocsival átbumlizni a várost nem hiszem, hogy sokan bevállalnák. Meg a legtöbben a 14 kerületben laknak, egyébként én is arra a helyre gondoltam amit Tamara írt, már mint az Ikeán belül... ott mindig látok egy csomó gyereket játszani.

Erről jut eszembe, remélem elfogunk férni, mert ott sok gyerekes anyuka szokott lenni!

Egyébként Kata írtad, hogy ne pénteken legyen a tali, mert elutaztok ... mikor pénteken? A héten? Ez a veszély nem fenyeget, mert Tamara esküvője után lesz ami azt jelenti, hogy csak 20-a után.

Nekem nincs konkrét időpont kérésem, bár azt hiszem nekem pont 25-e után lenne jó ... de ez még nem biztos. Ma délután fogom megtudni pontosan mikor van programom.

Eszter! Szerintem a héten jön vissza Melus ... bár nem emlékszem, pontosan :roll:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Ma en kihasznaltam, hogy huvos van es csinaltam egy nagyobb takaritast :). Borzalmas ez a lehules, mert egesz nap ehes voltam, igaz tegnap alig ettem a hoseg miatt.

Timi,
Szepne Jutka a szulesznom, ugyanaz aki Melusnak volt. Pont most latom, hogy Blanka mar 2 honapos, hogy telik az ido (akkor figyeltem fel ra mikor irtad, hogy elrakod az 56os rucikat).

Hat, ha Ikea lesz a talihely, akkor sztem nem ebedidoben kene menni, mert akkor tenyleg full. Van gyerekmegorzo is, de csak 3 eves kortol es ezt komolyan is veszik, mert van egy labda medencejuk ami nagyon mely. Amugy eleg nagy az az "etterem" resz, ugyhogy tuti elferunk.

Kata, ha mar frissited a tablazatot, akkor beirhatod, hogy Annanak(Panka) hivjak majd a kislanyunkat.

A ferjem ma megkerdezte, hogy kell-e meg valamit venni Pankanak, ugyhogy radobbentem, hogy nemsoka megint lesz egy pindurka babocam. Raadasul a korhazban osszehasonlitottam Adit az ujszulottekkel, ha ledobbentem, hogy milyen pici egy ujszulott (ferjem jot rohogott rajtam).

Tundi ferje, hirek?

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Eszter a zene oldalra regisztrálni kell?

Kép
andaka
 
 



Vera,

az en nevem is Izabella lett volna, de sajna a ferjemnek nem tetszik :(.

Szep dundi az arca mar a 27. heten is :).

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok Lányok!

Megjöttünk Balcsiról, nagyon szuper volt :lol: még maradtunk volna 1 hetet...Tök jó idő volt, majdnem minden nap tudtam úszni is. Boti is jó volt, sokat aludt a kertben, az étteremben is csak nézelődött, türelmesen kivárta amíg mi ettünk, szóval nem panaszkodhatom!

Jó sokat írtatok, alig bírtam visszaolvasni!

Tündi, remélem már a kezedben van a Baba!!!!

Anikó, Hajni most már tudom hogy a közeli utcákban laktok, majd éberebben próbálok sétálni, hátha összefutunk egyszer, pl. a piacon.

Eszter, én is meg fogom nézni azt a zenés oldalt, meg a Linda által ajánlott könyveket is!

A körömvágás nálunk is rém rossz dolog. A férjem csinálja :oops: én nem tudnám...

Nekem mindegy melyik nap lenne a tali, az Örsön lévő IKEA jó választás! mi Botival megyünk :)

Kriszti, remélem szimpatikus a Jutka és nem fogsz csalódni!Jó, hogy még van erőd takarítani!

Tamara, jó utat nektek és sok boldogságot!!!!

Timi, Boti is tök gyorsan nő, én már a 62-es cuccokat is elcsomagoltam!!!Mindenünk már 68-as...

Holnap megyünk szív UH-ra a Kardiológiai Intézetbe, majd délután jövök!

Jó éjt!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok Lányok!

Hello Melus, örülünk, hogy megjöttél :-) Nagyon jó, hogy Boti hagyott benneteket kicsit nyaralni ... rendes fiú :-)

Mi vasárnap voltunk ebédelni anyumnál és Blanka is végig a pihenőszékben nézelődött míg ebédeltünk, meg sem nyikkant. Én is csodálkoztam :-)

Vera! Gratula a kislánykához, már szépen látszik a kis arcocskája :-) A fiúk biztos nagyon várják a leányzót. De jó dolga lesz istenem. Ennyi pasi fogja őt a tenyerén hordani ... igazi királylány élete lesz :lol:

Engem is egy Judit nevű szülésznő pátyolgatott miután megszültem ... nem tudom a vezetéknevét, de annyira rendes volt. Aztán 3-4 napig nem láttam majd egyik este ő jött be vizitelni, hát még a vizit is más volt mikor ő volt, mindenkivel annyira rendes volt, az egyik kismama nagyon fájlalta a sebét ... sírt, még elvitte megvizsgálni is. Szóval van olyan szülésznő az uzsokiban aki nagyon-nagyon rendes!

Kriszti! Nekem is furcsa, hogy milyen sokat számít pár hét különbség két baba között. Pl. idágig minden baba picinek tűnt, majd mikor Blankámat odateszem a másik mellé, hát szinte elveszik a barátnők gyereke mellett :-) pedig ő azért nem olyan törpe, már a kórházban sem volt olyan picurka.
Pl. a barátnőm kisfia 9 héttel idősebb (4 hónapos) mint Blanka hát minta fél év különbség lenne ...
Nagyon hamar megnőnek a babók ... tegnap a karszalagját nézegettem, próbáltam a kezéhez tenni, hát 4 ujjacskája fért bele szűken, pedig amikor hazahoztuk a kórházból leesett róla.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!

ma voltunk 3 hós oltáson. sokkal jobban bírta Droka,mint az előzőt.
megkérdeztem a dokinőnket a hozzátápláláról, láttam rajta nm nagyon lelkesedik érte. annyiba maradtuk, hogy egyenlőre leveket pár kanállal. de persze ha elmúlt 4 hós. megpróbálo több értékes infót összegyűjteni ezzel kapcsolatban. ha Dorka ciczne, nem gondolkodnék rajta, akkor még a fenekemen ülnék. ha majd tudok valamit, megosztom veletek.
Dorka 62 cm, és 6300 g. 1 hónap 1 kilo. teljesen meg van elégedve a dokinőnk. no és énis :roll:

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Voltunk szív uh-n a Kardiológiai Intézetbe, minden ok, de 2 órát kellett várnunk :evil:

Szerintetek már megvan Tündi Dalmája????

Kriszti!Ádinak boldog névnapot!!!!

Ivett!Tök jól halad Dorka a növekedésben :D

Linda!Én is megrendeltem a kiadótól az Anya taníts engem c. könyvet, már alig várom, hogy megkapjuk!!!

holnap megyek piacra vásárolni, mert már nagyon ki vagyunk fogyva mindenből!

Szép estét mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Vera, gratulálok a kislányhoz!

Szerintem Tündinek és Zsuzsának is megvan már a baba. Tulli?

KAta, jó hogy néha tudsz jönni, Te legalább nem hagytál itt minket, mint a többiek, akik még ott vannak a táblázatban.
Tényleg, képet nem hozol?

Hajni, kinyúltam ma, pár perc híjján lekéstem a csomagos postást, úgyhogy mentünk a nagy postára. Persze ott még nem volt benn 11 körül, úgyhogy délután hoztuk el a kocsit.
Pörki átalakult krumplis tésztává :D

Melus, holnap én is megyek a piacra, majd figyelek.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok,

Melus, koszonjuk.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?