Új privát üzeneted érkezett!

Málna: nálunk a régi magyar nevek a befutók. Ha lányunk lett volna akkor Bogi lett volna, de ha most lesz lányunk akkor Bíborka lesz.
Ugye az én fiam Kende, ami szintén régi és ritka név. Ha most megint fiam lesz, akkor nem tudom mi lesz a neve. Tuti megint régi magyar név lesz, de nehéz lesz választani.

A Bodza is szép név nagyon!

Cat: a Zója nem tetszik nektek? Az is szép lánynév.

Ettike: szépek ezek a kocsik. Én is a nagyobbakért vagyok oda, hogy a babóca kényelmesen el tudjon terülni benne. :)

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok !

Bocsi, hogy zavarok.
Van egy hordozókendőm eladó.
Kék színű és annyit volt használva, hogy kivettem a csomagolásból.
5000 Ft de alku képes vagyok.
Ha érdekel akkor küldök róla képet is.
Küldj privát ha érdekel.

További szép napot mindenkinek.
20200310173350
 
 


Jó reggelt :D

Nekem is tetszenek ezek a nagyobb babakocsik, Ettike, amit utoljára betettél, az például nagyon, csak nem nehéz úgy közlekedni, hogy nem bolygósítható a kereke? Mert annyira tetszenek ezek a nagy kerekű kocsik, de mindegyiktől ez tántorít el.

Kisvirág: A Kende nekem is nagyon tetszik, de a páromnak nem, amiért szomorú is vagyok :?

Mostanában azon rágódom, hogy akarjam-e majd tudni a nemét, vagy maradjon meglepetés :roll: :roll:

Kép

Kép
sildi83
 
 

 
 

Sziasztok!
Tegnap voltam uh-on, láttam ahogy dobog a szíve. Annyira helyes volt. Majd két hét múlva kell újra mennem, már alig várom. Most 5 mm. :D Kaptam egy igazolást a terhességről, jövő héten kedden megyek a védőnőhöz a kiskönyvért.

Kisvirág_30: Szedtem már Duphastont is, és Utrot is használtam korábban, biztos oka van, hogy most is ezt kaptam. Az az igazság, hogy nem kérdeztem, hogy most miért ezt kell használnom. Azt viszont megkérdeztem, hogy meddig, a válasz: a 12. hétig. Na ez még rendesen odébb van. Érdekesen fogant, mert inszeminációra készültünk, kaptam 12 hormonszurit (az első inszemnél 7 elég volt), de nem értek rendesen a tüszők, ezért mondta a doki, hogy halasszuk el az inszemet, menjek ha megjön, aztán elkezd újra stimulálni. De nem jött meg, tehát spontán lettem terhes!! :lol:

Babakocsi
A testvérem is babát vár, ő apróhirdetésből vett babakocsit. Valaki eladta az 1 évvel ezelőtt a KIKÁ-ban vásárolt babakocsiját (most 140.000 Ft), 80.000 Ft-ért úgy, hogy szinte egyáltalán nem használták. Teljesen tökéletes állapotban van, azért adták el, mert kicsi lakásban laknak, megvették ezt a sokrészes kocsit és nem tudták tárolni. Szóval ha valaki nem tud, vagy nem akar százezreket költeni a babakocsira érdemes szétnéznie az apróhirdetések között. Ez az expressz.hu-n volt.

Szép napot Nektek!
tici
 
 


I.Edit
Én úgy gondolom, hogy dolgozok ameddig csak tudok. Szerintem nincs semmi értelme otthon maradnia annak, akinek nincs semmi problémája, illetve oka a táppénzre. Van olyan az ismerőseim között, aki az első rosszullétek miatt elment táppénzre, aztán már nem ment vissza dolgozni, amikor a rosszullétek elmúltak. A lelkiállapota miatt biztos jobb lett volna, ha nem teng-leng 8 hónapot, illetve a várakozás hónapjai is gyorsabban telnek, ha "hasznosan" töltjük.

Úgy tudom, ha valakinek rossz a szeme nem biztos, hogy szülhet rendesen. Nem tudja valaki, hogy hány dioptriánál van az a határ, hogy császárral kell szülni?
tici
 
 


Tici: GRATULÁLOK!!! Ugye mennyire jó érzés látni a dobogó szívecskét? :)

Catherine: Őket akartuk zenekarnak, de sajnos nem értek rá, így mások lesznek. Még pont egy hónap. Izgulok egy kicsit :D

Kép

Kép
sildi83
 
 


Nagyon-nagyon jó volt látni. Meg írtam is, hogy annyira új ez még, meg tüneteim sem nagyon vannak, hogy alig hiszem el. De a szívdobogás már annyira "igazi". :lol:
tici
 
 


Sziasztok!

Sildi: én ki sem bírnám, hogy ne tudjam meg a nemét :) De van olyan ismerősöm aki kétszer is végigcsinálta, hogy nem tudta meg a nemét.

Tici: szuper, hogy már láttátok a kis szívét. :) Mondjuk a doki biztos tudja, hogy melyik a jobb neked. Annó én a duphastont szedtem és én is a 12. hétig. Addig kell hormonpótlás, utána már a méhlepény termeli a dolgokat. :)
Hű milyen klassz ahogy babás lettél. Szupi, hogy nem kellett a második inszem. ;) Ügyes baba már most. ;)
Szem: a mínuszos szeműeknek kell vigyázni, de ha jól emlékszem az is olyan 10-es körüli dioptriánál. Plusz ami igazán fontos a szemfenék vizsgálat. Mert ha ott rossz az eredmény akkor a természetes szülés kilőve. Annó én is voltam szemészeten, igaz + os a szemüvegem és minden gond nélkül szülhettem természetes úton.
Érdemes egy szemészt felkeresni szülés előtt.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Használt babakocsit venni tényleg nagyon jó ötlet,mert sokan kapnak ajándékba vagy csak rövid ideig használják,vagy egyéb,és mi is a testvérkocsit és a másikat is használtan vettük harmada árért és teljesen hibátlan,a háromkerekünek még az esővédője se volt kibontva,szóval érdemes körülnézni a neten,a vásárban és a bababörzéken.Szerintem ha valakinek első baba érdemes egy kisbabásnak kikérni a véleményét,mert először én sem tudtam mi fontos egy jó babakocsinál,csak a formáját összecsukott méretét,ilyesmit néztem.Persze ez csak az én véleményem.Én hétfőn megyek uh-ra alig várom!Na mennem kell sziasztok!
málna05
 
 


Én szerintem megint kapok kölcsön kocsit a tesóméktól. Nem nagy márka, de nekem minden funkciója megfelel. Nagy kerekű, ami nálunk nem hátrány, mert elég vacakok a járdák. Szerencsére 4 kerekű, mert nálunk a legtöbb lejtő úgy van megcsinálva, hogy a két széle beton és közötte lépcső van (remélem érthető) és így a 3 kerekűvel meghalnék. Meg összecsukva pont befér a kocsinkba, meg elég tágas a fekvő felülete, van hozzá bundazsák, meg szélvédő. Meg a karja is átfordítható. Szóval nekem megfelel. Kendénél is jó hasznát vettem. És mivel nem lesz több gyerekem nem veszek másikat. Jó lesz nekem az. :)

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Hú!!!! De sokat írtatok azóta, amióta nem volt időm benézni...
Kb másfél órája csak olvasok, olvasok!!!!
Minden új kismamit üdvözlök!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ettike! Vigyázz magadra, most a babus a legfontosabb!!!
Málna! Nekem 1 fiam van (7 éves), ő császárral született, akkor ne is gondolkodjam azon, hogy akár rendes úton szülöm a következőt?

Babakocsit a fiamnál (ugye több mint 7 éve...) nagyon sokáig nézegettük, végül Pierre Cardin-t vettünk, mert annak jó széles az ülés része, és fekvőben teljesen vízszintesre le lehetett tenni, ami azért volt hasznos, mert a fiam nagyon sokat aludt benne, még 1.5 éves korában is!!!! Jó nagy csomagtartója volt alul, így lehetett vele piacra is menni :lol: :lol: :lol:
Mi a párommal már gondolkodtunk azon is, hogy ha valami jó kocsit nézünk ki, akkor érdemes a használt piacon is szétnézni, mert ahogy Tici is írta, tényleg ki lehet fogni nagyon jókat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tici! Nekem 4-es a szemem, de nekem császárom volt, nem e miatt...
A hugomnak 7-es, ő a szülés előtt kb 2 évvel műttette meg, de még így sem kellett neki a császár, rendes úton szült. (bár most így a szülés után 4 hónappal panaszkodik, hogy mintha romlott volna a szeme...) Meg kell beszélni szemésszel!!!! Hanyas a szemed???

Nekem az émelygés elmúlt, gyakran kell ennem, de nem bírok nagy adagokat elpusztítani!
Tegnap voltam a nőgyógyásznál, és 3 cm-es kis babánk már integetett, és szépen fejlődik az agya, a szivecskéje szaporán vert!!!
készített képet, megpróbálom feltenni!!! Felül nézetben látszódik, és úgy néz ki, mint Mazsola a mesehős!!! :lol: :lol: :lol:
Az uh-ot a dokim hüvelyivel végezte, így sajnos a fiam és a férjem nem tudtak bejönni, pedig az ajtó előtt álltak... :( :( :(
De a doki megnyugtatott, hogy kb 2 hét múlva amikor a 12-ik héten megyek, akkor a nyaki redőket nézi meg, és majd hasi ultrahanggal végzi, és még dvd-t is készít, ha szeretnénk, akkor bejöhetnek a fiúk!!!
Ma felhívtam a védőnőt, és képzeljétek, szeptember 24-re volt időpont, én még csak akkor kapok majd kiskönyvet! Sok a baba a környéken!!! Én akkor már 12-13 hetes leszek...

Sajnos nem tudom feltölteni, mert 330 kb, és nem tudom, hogy hogyan kell lekicsinyíteni...

:wink:

Kép

Kép
eda7
 
 


A sógornőméktől mi is sok dolgot kapunk. Náluk egy gyereket szolgáltak ki a cuccok, és valószínűleg nem is lesz náluk több. Én úgy vagyok vele, hogy engem nem zavar ha használt, ráadásul feleslegesen nem szeretnék pénzt költeni semmire.
tici
 
 


megpróbálok egy beszkennelt képet... 1220521515.4363.pdf

Kép

Kép
eda7
 
 


A szemüvegem kb -12, azért kb mert kontaktlencsét hordok, abból meg kisebb dioptria kell. Bár más baja is van a szememnek. Én is meg akartam műtetni pár évvel ezelőtt, de nem lehetett, mert el van vékonyodva a szaruhártyám. Viszont a szemfenék az jó lehet, mert 18 éves koromban volt egy szemműtétem, amikor a szemfenék meg lett erősítve, hogy ne romoljon tovább a szemem. És azóta (10 éve) nem is romlott. Van esélyem a császárra, igaz??
tici
 
 


Eda: de kis édes a Mazsolád ;) Jajj de szeretnék már én is ilyen képet. Örülök, hogy minden rendben van veletek! Hű jó soká kaptál időpontot a védőnőnél. Jó sok kismamija lehet.

Tici: hát szerintem van esélyed a császárra, de mindenképp keress fel egy szakorvost és adjon szakvéleményt, amit a nődokidnak odaadsz. Meg a nődokidnak is elmondhatod, hogy gond van a szemeddel és lehet ő utal be szemészetre. De ezzel azért még ráérsz menni olyan 30. hét körül.

Mi is kapunk kölcsön babaholmikat. (ruhát, kádat, járókát.....) és nem bánom, mert nem kell rá külön költeni. Kell a pénz másra. :)

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág!
Én is nagyon boldog vagyok, megnyugodtam, hogy minden rendben. A fiúk (férj+gyerek) tegnap kicsit csalódottak voltak, hogy nem jöhettek be, az ajtó előtt tűkön ültek...
De 2 hét múlva bejönnek!!! :lol: :lol: :lol: Addigra remélem még emberibb lesz!!! De legalább már van beceneve: Mazsola!
A kölcsön dolgokkal szerintem semmi gond nincs, hiszen annyira gyorsan nőnek, hogy nem lehet elhordani a ruhákat, és azért kell belőle bőven! Főleg a kiskád és társai még több gyerek után is szinte új...

Kép

Kép
eda7
 
 


Tici! Szerintem nagy esélyed van a császárra...
Ennek örülsz, vagy csalódott vagy?
Mert nekem genetikailag kellett a császár a fiamnál, mert apai ágon örököltem, hogy a kalcium nehezen épül be a csontokba, és a fiúk csontja könnyebben törik. (persze nem olyan vészes a miénk már szerencsére). Azért nekem is volt másfél éves koromban combnyaktörésem, aztán egy boka, ezzel megúsztam, a hugomnak csak néhány pici törés. Azonban a papám gyerekkorában kb 15 törést szenvedett... (a féltestvérem, aki szintén fiú, ős is komoly töréseket is szenvedett 14. éves kora előtt)
Így inkább császároztak. Azonban a hugom már normál úton szült, és minden rendben volt vele.
Mi lányok már kevésbé visszük tovább, de a fiamban is kimutották, mint hordozó, de még szerencsére semmi gond nem történt!! kop-kop

Szóval én amikor megtudtam, hogy császár, először szomorú voltam, hogy nem tudom meg, milyen az igazi szülés.
nagyon nem is tudtam meg, mert a magzatvíz elfolyása után egy csepp fájás nélkül megindult a műtét.
Bár sokan inkább irigyeltek emiatt...

Szoptatós fotel: Na, én császárral szültem, ahogy írtam, és elég sokáig kinlódtam, feküdtem, és nem is tudtam máshogy szoptatni, csak fekve, később már nem is próbálkoztam az üléssel!!!!
Mostanában lehet kapni az u alakú szoptatós párnát, ami már a terhesség alatt is nagyon jó, mert később alvás közben a lábunk közé tudjuk venni, és úgy kényelmes. Aki még nem volt terhes, kicsit furán hangzik, de majd meglátjátok!!!!!!!!!!!
A babának pedig később nagyon praktikus! Én lassan be is szerzem.
(én már kb 2 éve tönkölybúza párnán alszom, és imádom!! Nincs vele nyakfájásom, pedig ez ugye könyvelői betegség... És a fiamnak is van, az övét mindenhova vinnünk kell, mert imádja!!!! Ilyen szoptatós is van tönkölybúzával töltött, biztos ezt fogom beszerezni!) Kicsit rossz, hogy zörög, de talán még jó is lehet, nyugtató a hangja. Számomra. A férjemet idegesítette eleinte, de már megszokta... (azért ő nem kért belőle!!!)
bocsi a regényért.
Ja, ma még egy tételt sem könyveltem.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
eda7
 
 


Eda7
Sikerült megnéznem a beszkennelt képet. Nagyon irigyellek, hogy Neked már ilyen képed van. Már én is úgy mutogatnám.

Sem örömet, sem csalódottságot nem érzek a császár lehetősége miatt. Ha így kell világra hoznom a babócámat, akkor elfogadom, mert ez nem rajtam múlik.
tici
 
 


Tici: nekem is mínuszos a szemem, épp ma megyek szemfenékvizsgálatra, mert ettől függ a szülés módja, nem pedig a dioptria nagyságától.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Eda: Jaaj, de nagyon tündéri a Babád :D A korát tekintve az enyém is kb. ekkorka lehet most :lol: Nekem is Mazsola volt a becenevem annak idején :lol:

Kép

Kép
sildi83
 
 


Ildi! És vajon már 9 hetesen neveztek el a szüleid? :lol: :lol: :lol:
Tici!!! Nekem is minuszos, majd akkor én is elmegyek szemf. vizsgálatra...
A hugomnál láttam, hogy ő már pár nap után jól volt, én azért még hetekig nem túlságosan...
Így ha a szemész azt mondja, hogy lehet normál szülés, akkor azért érdemes azzal kezdeni! Persze az élet mindig produkál dolgokat!!!
Még akkor is lehet, hogy császár lesz belőle! :(

Kép

Kép
eda7
 
 


Most a Tgyás és Gyed összegével szórakozom....
Nem vagyok túl magas jövedelemre bejelentve, de emelhetek rajta, és számolgatok, hogy megéri-e!
Ti hogy vagytok ezzel???

Kép

Kép
eda7
 
 


Eda: akkortól hívtak úgy, hogy megtudták, hogy jövök :) Anya a takarómra még rá is hímezte Mazsolát :lol: :lol:

Kép

Kép
sildi83
 
 


Akkor előre tudták :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
eda7
 
 


Tényleg, neked már látszik a hasadon??? Persze most nem a puffadásra gondolok, de én már alul a köldököm alatt is mintha látnám. (párom már állítja, hogy simán látni, hogy babát várok)
Bár ha belegondolok, hogy 3 cm-es babának már kell kb egy majdnem teniszlabdányi házikó, akkor már lassan tényleg elkezd látszódni a pocakunkon!!! :D :D
Anyukád ilyen ügyes, hogy mazsolát tudott hímezni???? Vagy a nevet??

Kép

Kép
eda7
 
 


Épp ma vettem észre, hogy már reggel is látszik egy kis poci :D Estére meg még nagyobb :lol: Meg mintha kezdene eltűnni a karcsúság a derekamról. Nekem alapból egy kicsi hasam sem volt, így sokan azért nem veszik észre, mert másnak eleve nagyobb van, baba nélkül is. Én egyértelműen látom a kidudorodást :lol:
Magát a figurát hímezte bele, szerintem még meg is van valahol :)

Kép

Kép
sildi83
 
 


De ügyes!!!!
Nekem azért kicsit pocim a fiam születése óta maradt, nem nagy, 32 évesen teljesen türhető!!! Remélem ismét sikerül visszacsinálni a szülés után!!! :lol:
Most hirtelen nem is találom, hogy ki is írta, hogy 6 kg-t hízott az elsővel... Na, én 18-at, akkor még 25 voltam. Most jobban odafigyelek majd, mert gondolom az idő előrehaladtával egyre nehezebb megszabadulni a felesleges kg-tól... :oops:

Kép

Kép
eda7
 
 


Eda: a Mazsola szép becenév. Nekem annó Kende Mogyoró volt. :) A mostaninak még nincs neve, majd, ha látjuk a pici szívecskéjét.
Nincs abba semmi rossz, ha valaki császáros, attól még jó anya!!!!
Látom te is majdnem pont azt írtad, mint én a szopi fotelról és szopi párnáról. Egyformán gondolkodunk :lol:
Nekem teljesen más eset ez a tgyás/gyed téma, mert ugye én most gyesen vagyok. Mivel neked szülés előtt lesz 180 nap bérezett napod, így a szülést megelőző év (2008.jan-2009.ápr) jövedelmed alapján számolnak átlagot. És a tgyásod ennek az átlagnak lesz a 80 %-a (ú vagy 70%-a ezt most nem tudom pontosan), de ez neked nem lesz maximalizálva. Viszont a gyeded ugyanennek az átlagnak a 70 %-a lesz, de max. a minimálbér 2-szeresének a 70%-a. (bruttó 96.600 ft) Bocsi, ha mindezt tudtad, nem tudom pontosan mi volt a kérdés. :)
Nekem a fiammal a pocak 16. hetesen látszódott először. De még akkor is csak ici-pici hasam volt. Én híztam 6 kg Kendével :)

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Ja, a Kisbabánk meg lehet, hogy a születésnapomon fog születni, de mindenképp elkönyvelem szülinapi ajándéknak (április 4-re vagyok kiírva, én 3-án születtem). :lol:

Kép

Kép
sildi83
 
 


Bocsi, hogy nem emlékeztem pontosan, hogy TE voltál!!!!!!!
De ma egész délelőtt 5 napot olvastam vissza...
A számítás alapja szerintem csak a 2008-as év lesz, vagyis 2008.01.01-2008.12.31. mivel itt meg volt a 180 napom. A 2009. 01-től már nem. Akkor már táppénzre szándékozom menni...
(én is könyvelő vagyok, de nem kifejezetten Tb-s, így azért vannak hiányosságok)
Csak éppen 87.ezer a bruttóm, ennek a növelésének mértékével szórakozom, hogy mivel járnék jól....
Lehetne még, hogy innen ki, és máshová később be magassal, de nem akarok ilyen dolgokat... :oops: :oops: :oops:
Ilyen szoptatós párnám 7 éve még sajnos nem volt, de most a hugomon látom, hogy nagy hasznát lehet venni. Én még takarót hajtogattam... :cry:

Kép

Kép
eda7
 
 


Még annyi, Tgyás 70%, ott csak szja-t vonnak, aztán a gyed is 70%, de ott már a szja-n kívül még a 9,5% nyugd.j. is levonásra kerül, így alacsonyabb.
:cry:

Kép

Kép
eda7
 
 


Ildi! Nem mondod!!! Én meg 6-ra vagyok kiírva, és 7-én születtem!!!
Akkor ezért a sok hasonlóság....
Lassan mennem kell a fiamért az iskolába!!! :lol:

Kép

Kép
eda7
 
 


Na, most ismét lebuktam... rossz kicsit a névmemóriám, és KOS lévén elhamarkodtam a levelet.
Kisvirággal volt azonos a gondolkodásunk, és most Ildinek írtam.
Inkább megyek... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
eda7
 
 


De jó, hogy ennyire tudjátok ezeket a gyedes és tgyás dolgokat. Én csal április 1-je óta voltam alkalmazásban, és augusztus 4-től táppénzre vett az orvos. Ezekhez akkor 180 bérezett nap kell, vagy elég csak biztosított nap?

Eda: akkor Te is csodálatos ajándékot kapsz majd :lol: :lol: Én már rég vártam ennyire a szülinapomat :D

Kép

Kép
sildi83
 
 


sziasztok.

a kocsikat én is megfogom nézni használtan.és akármelyiket megtalálom már veszem is.
nálunk is pocsékok a járdák így én áldom azt aki kitalálta a nagykerekű kocsit.én könnyen tudok vele közlekedni mindenhol.a boltban egy kézzel is akár.
de tetszenek az inteligens kerekű kocsik is amiket úgy kell irányítani mint egy autót.a tolókarját lehet forgatni és az forgatja a kerekeket.így emelgetni sem kell és maradhat a nagy kerék.

nekem is látszik már a hasam egész nap.de hát lassan a 10. hetet taposom.meg ugye 2 baba így eleve hamarabb látszik.

bocs most ennyi mert aludnék eggyet míg Patrik is ezt teszi :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike
 
 


Ettike!!!!!!!!!!!!! 2 baba?????????? Ikreket vársz?????????

Kép

Kép
eda7
 
 


Ezen a fórumon nagyon sok info van Gyedes témában, és kedvesen segítenek!!
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... &t=9036766

Kép

Kép
eda7
 
 


Sziasztok Lányok!!!

Jó sokat irtatok, alig győztem olvasni!! :D Végre megvan az első UH fotó, olyan aranyos, én is eldöntöttem hogy lefotózom a monitort, mivel a mi dokink nem tud adni képet, de nekem az is nagyon jó lesz :D :D Remélem gyűlik a többi kép is mielőbb!!!

Én is most láttam ezt a szoptatós párnát, és hamarosan meg is vesszük, mert jó lesz szokni az alvást vele :D :D

képzeljétek, ma mondtam meg unokatesómnak a jó hirt, felköszöntött a névnapomon, elmentünk ebédelni, és mondtam neki hogy nézze meg mit kaptam névnapomra, és odaadtam neki egy boritékot amiben volt egy képeslap, azt hitte apa lepett meg valami szép verssel, elolvasta a fedőlapot, kinyitotta és először nem tudta mi is az, (beletettem a lelet másolatát, amin a doki irta hogy 5mm élő embriót lát...) és láttam ahogy rájött h mi az, könnybe lábadt a szeme, és én se birtam már tovább, és ott a faloda közepén jól megölelt, és nagyon örült a babócának!!! és a kolleganője meg pont most mondta hogy kell-e valakinek gyerekruha, mert különben kidobja, igy megkérdezi hogy mennyi idősre való, mert akkor lehet hogy meglesz az első bébicucc :D :D :D :D :D

ma tele vagyok energiával, szabin vagyok végre, jól jött ez a nap, a munkások igaz nem kezdték a burkolást a fürdőben (ezért maradtam itthon), de kitakaritottam, megfőztem (egyre többet és jobbat főzök, alig hiszem el, hogy milyen ügyes vagyok, most épp marhahúsleves, csirkepöri tésztával a menü :lol: :lol: :lol: ), kimostam és remélem apa hamar hazaér mert éhes vagyok :D

megint olyan boldog vagyok, és unokatesóm mondta hogy ne mondjam még el a munkahelyemen, titkoljam mig tudom, mert nem nagyon lehet kiszámitani, mit is lépnek (na jó, kirugni nem fognak, de nem veszithetem el a munkát a baba után se)...és mi van akkor ha valakinek nagyon jó fizuja van, akkor mi a legjobb?? dolgozni szeretnék, mig tudok, mert megőrülnék ha kiirnának és unatkoznék, szóval mivel járok jobban ha nettó 230at kapok?

és a képeken látható háromkerekű kocsik tényleg nem rosszak...a gond az, hogy nálunk nincs tároló, fel kell hozni a kocsit, kicsi a helyünk, könnyű kell hogy legyen, és elég sok dögnehéz kocsit megemelgettem a brendonban, ezért volt favorit a stokke, mert könnyű lenne vele lépcsőzni, és (kocsink nincs) magasabban lenne a bébi is (mondjuk úgy láttam az az abc kocsi is elég magasnak nézett ki) no még majd próbálgatok, meg néztem már az expresszt is :wink:

ja másik kérdés, szerintetek jó dolog az a kendő??? mert erre is gondoltam...de remélem meg lehet ezeket a kötéseket tanulni és nem oldódik ki...tapasztalatok??? tényleg jobb a babának, ha én viszem, és közel van, vagy kényelmetlen lehet neki?? végülis ilyenkor még a pici gerince a fontos, hogy jó pozicióban legyen...a boltban nem kérdezem, mert ott úgyis rámtukmálnák :D


na befejezem, puszi
Era

Kép
tünemény
 
 


na jól kitoltam veletek! annyit irtam...most csak győzzétek olvasni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
tünemény
 
 


Era!!! BOLDOG NÉVNAPOT!!!!
Ez a nettó 230 már magában is nagyon szépppppppppp!!!!
Gratula hozzá!!!
Ezzel be is vagy jelentve? Mert ha igen, és egész évben dolgoztál, és még fogsz is dec.31-ig, akkor biztos, hogy a maximális összeget fogod kapni!!
Szóval ezzel csak jól járhatsz...
(bár a tgyás és a gyed is kevesebb lesz ennél, de nem kell mellette dolgoznod, babázhatsz éjjel-nappal.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindig úgy meghatódom, amikor ilyen szépeket írsz, hogy ki hogy reagál, amikor megtudja, hogy babát vársz! Ez annyira szép, tényleg ÁLDOTT ÁLLAPOT!!!!!!!!!!
Ügyes vagy, és meglátod, hogy majd ha otthon leszel, egyre többet fogsz főzni, sütni!!! Semmi nem bonyolult, erre már én is rájöttem.
A töltött káposzta is egyébként rettentően egyszerű, csak kicsit időigényes....
Írni én sem tudok keveset... :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
eda7
 
 


Ja, kendős tapasztalatom az nincs, én babakocsiztam, de hugom már talán úgy 2 hónapos babáját már kenguruban sokat hordta, majd megkérdezem a márkáját, meg van elégedve vele.

Kép

Kép
eda7
 
 


eda:

dehogy van 2 baba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: csak lemaradt a pont. :oops: :oops: :oops: :oops:
szóval 2...... babánál hamarabb látszik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a kendő engem is érdekelne mert én is szeretnék venni.
ha itt maradunk akkor azért mert ha viszem a picim oltásra akkor sokat kell sétálni és ha Patrik elfárad akkor kicsi kendő nagy kocsi.
ha meg sikerül építkeznünk akkor meg a buszozáshoz lenne jó.

ja nem is írtam apum rávett hogy költözzünk falura.
páromnak van telke és nem tudjuk eladni.pár napja mondta apum hogy miért nem épülünk rá.és elkezdte sorolni mennyivel olcsóbban jönnénk ki.a 7,5 millás kölcsönünk helyett csak 3,5 lenne.és mellé egy vadiújj ház.és nem kell ezt a már bocs de szar lakást ujítgatnom.és lehetne kutyunk is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
csak a póóóóóókoktól félek előre.de ha így jobb a gyerekeknek(márpedig jobb)akkor túlélem valahogy.

tegnap bünöztünk :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: este elkaptam apát a konyhában úgy ahogy volt.csak finoman csináltuk és nem fájt azóta a hasim.ez van ha egy szexéhes terhes nőt leálítanak a szexről :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: szegény apa köpni nyelni nem tudott :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

egész nap nem csináltam semmit.pedig Patrikot elvitte anyós.nem visz rá a lélek a takarításra.pedig nem ártana.olyan a szoba mintha bomba rombant volna :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
de mondtam páromnak hogy ez kiképzés jövő tavaszra. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

grat a dobogó szivecskékhez és kalimpáló babákhoz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
22.-én mi is megyünk újra.már alig várom.akkor már mindenképp hozok képet.ha kell ölök érte :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
és 4D-re is elakarunk menni olyan 15-16 hetesen mert akkor még egyben látszik a baba.Patrik 27 hetesen márcsak darabokban látszott és akkor már jól el tud bújni.így most előbb tervezzük.

na mostmár befogom a pofim :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok!

Én ezt a gyes/táppénz/tgyás/gyed témát már 3 hete rágom. Ezer ügyintézővel beszéltem és tegnap még a tb-be is bementem véglegesíteni, hogy mindent jól megértettem-e. :)

Eda: ha meg tudod tenni érdemes a fizudat feljebb nyomni és akkor max gyedet fogsz kapni.
Hát ezen az oldalon is érdeklődtem, de először a szakbarbár olyan semmi választ adott, de a nyakára jártam és a végén már egész jól elmondott mindent. :)

Sildi: április elseje előtt nem is volt biztosításod???? Valamit csak csináltál nem, dolgoztál, suliba jártál? Mert a táppénzhez kell, hogy biztosított legyél, de nem mindegy, hogy előtte hány napig voltál biztosított, mert csak annyi időre jár a táppénz ahány napig volt a biztosítási időd. Írd meg bővebben mit csináltál ápr. előtt. Mert, ha te 4 hónapig voltál biztosított akkor 4 hónapig lehetsz csak táppénzen! Járjunk már utána mi a helyzet veled! Próbálok segíteni!

Tünemény: ilyen magas bérrel a max gyedet fogod kapni. Bruttó 96600-at. Te mivel foglalkozol, hogy ilyen jó a béred? Már ha nem titok.
A kendővel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni. Nekem nem volt és nem is lesz. De valaki esküszik rá.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok Kismamik!

Még egy utolsó irás lefekvés előtt. Köszi Eda a jókivánságot, én is mikor eszembe jut unokatesóm arca, meghatódok, ezt biztos nem fogom elfelejteni, hogy ő hogy reagált...nagyon közel áll hozzám, és fontos volt hogy ő is örüljön

Kisvirág én is könyvelek, meg kereskedelmi asszisztens vagyok, egy nemzetközi nagy cégnél. Kicsi az itteni irodánk, de szeretem, akkor is ha stresszes :D és mivel 8évet éltem Angliában (2éve jöttem haza), anyanyelvi szinten beszélem az angolt, itt meg ez a közös nyelvünk, minden, a könyvelés, tréningek, minden kommunikáció ezen történik. Fontos volt, hogy ne felejtsek, és használhassam az angolt. Irtó jó a fizu és ilyen tuti nem kapnék máshol...kollegáim mind ott vannak vagy 10éve. szóval nem nagy a mozgás.

tegnap vettem a dm-ben masszázsolajat ami a csikok ellen van. olcsóbb volt, de aromaterápiás olajak vannak benne, ami tetszett, mert én angliában tanultam ezt is, és ez legalább természetes anyagot tartalmaz. majd meglátjuk használ-e, jó illata van, nincs kiszáradva a bőröm, és jól bemasszirozom

holnap megint munkanap...de legalább holnapután már hétvége :D :D :D :D

szép álmokat mindenkinek
puszi
Era

Kép
tünemény
 
 


Eda: nagyon kedves vagy, hogy próbálsz segíteni, köszönöm szépen! 2007. júniusig fősulis voltam, aztán 2008. januártól áprilisig Nagypapám családi gazdálkodásába voltam bejegyezve, mint segítő családtag és Ő fizette utánam a TB-t. Hát fogalmam sincs, hogy akkor most mi a helyzet és mi jár majd és mennyi ideig :? :roll: :roll:

Kép

Kép
sildi83
 
 


Kisvirág_30
Ha nekem 9 éve folyamatos a munkaviszonyom, és áprilisban szülök :D , akkor a GYED kiszámítása a 2008.01.01-2008.12.31. vagy a 2008.01.01-2009.04. havi vagy milyen időszak alapján történik?
tici
 
 


Jaaaaj, látszik, hogy még félig alszok...Az előző hozzászólásom nem Edának, hanem Kisvirágnak szólt :)

Kép

Kép
sildi83
 
 


Sziasztok!

Tegnap egy csomót írtam, és a végén nem küldte el a gép. Annyira felhúztam magam rajta, hogy hagytam az egészet.

A lényeg, hogy tegnap voltam dokinál.
A baba jól van, dobog a kis szíve, rendesen fejlődik. CRL: 17mm volt tegnap, tehát pont 8 hetes, ahogy számoltam.

Sajnos a cukrom rendetlenkedik, így most naponta háromszor inzulint kell adnom magamnak. És ez már a terhességtől van. Csak nagyon korán kezdődött. Viszont az utóbbi hat hétben a vércukor átlagom jó volt, a labor szerint 5,4. Ez tökéletes. Szóval nagy az esélye, hogy a terhesség után el is múólik a dolog. Ezt a hét hónapot pedig ki lehet bírni a diétával. Bár nem egyszerű, mert semmi olyat nem ehetek, amit megkívánok. (Édességek. :oops: )
Vendég
 


Én most írtam a munkahelyemre egy e-mailt a TB ügyintézőnek, hogy találja ki nekem, hogyan járok legjobban anyagilag.
Remélem segítőkész lesz.
Vendég
 


Olyan hihetetlenül kuszák ezek a TB ügyek, én nem nagyon igazodom el rajtuk. :oops: :?
Azt sem tudom, h most újra kapok-e Tgyást (mi alapján), anyaságit…. Jól utána kell majd mindenkinek járnia, mert azért nagyon nem mindegy!

Jaj, csajok én olyan dinka vagyok! Még mindig nem hiszem el, h újra babát várok! :oops: :roll: Tüneteim nincsenek, pocakom nincs, szóval semmi nem utal rá!
Nagyon várom már a jövő heti UH-t, remélem már mi is dobogó szívecskét láthatunk és akkor majd tényleg el merem hinni ezt a csodát! :D

Cat: amúgy nem vagy cukros, csak a terhesség alatt jön elő, már ilyen hamar? Inzulinozol is? Nagyon ügyi vagy! Menni fog ez a diéta, és minden rendben lesz!!!

Tünemény: tök jó, h ilyen szuper munkahelyed van!
Hol az az UH fotó?????

Ettike: bűnöztetek? 8) Ejnye- ejnye!
Még jó, h nincs aki beáruljon a dokinál! :wink: Azért beszélj a bébivel, nehogy elmutogassa a képernyőn keresztül!

Zsu
svs
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: