Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Timi! Nekem Adél bukós volt. Szerintem nála az volt a baj, hogy sok levegőt nyelt, illetve nagyon levegős volt a tej. Ő lefejt tejet ivott cumisüvegből. Azt hittem, majd mi is kapunk olyan 'gyógyszit', ami majd segít, de a mi drnénink csak egy ún. SINLAC nevű tápszert írt fel, ami nem is 'gyógyszi',hanem táplálék. A problémánkat nem oldotta meg, de nagyon megszerettem, gyümölcssel gazdagítva jó kis uzsi lett belőle a megfelelő időben. :) Azt a 'gyógyszert' pedig nem kanállal javasolták beadni a Madarász u.-i kórház koraszülött osztályán, hanem 20-30ml tejben feloldva. Az valamilyen zselésítő anyag. Persze, ha egyre gondolunk. Adél bukása az üléskor sem javult. A szőnyeg éppen ezért megfelelően dekorált és a kis ruhái is, amiket most szedegettem elő, tiszta sárgák. :? A fény és egy kis mosás valamelyiken segített.

Zsuzsa
fazsu
 
 


Tamara! A babakötvénnyel kapcsolatban: egy pénzügyi tanácsadó hölgy nekünk nem javasolta vmi miatt, már nem emlékszem. Helyette inkább valami banknál javasolt valami befektetést. Talán érdemes lenne egy pénzügyi tanácsadót megkérdeznetek. NEkünk van egy (szerintem) megbizható ismerősünk.

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok,

Timi:
nálunk Levi volt bukós, mi megemeltük az ágyat, kicsit lejtősbe volt. Nálunk is felmerült a bukás gátló tápszer, de arra nem került sor végül. Idővel elmúlt.
Neki is valszeg a gyomorszája nem úgy zárt még, illetve nálunk az volt a gond, hogy rengeteg tejem volt és gyakorlatilag ömlött a szájába. Éppen csak a fülén nem fojt, de büfi kicsalogatás sem sikerült mindíg, lehet hogy ez is gond volt.

Mi is voltunk tegnap délután a Margit szigeten. Most is megbeszéltük, hogy többet hétvégén nem megyünk, mert nagyon sokan voltak, ez nálunk a parkolásnál és a kijövetelkor volt gond. Amúgy mi itt lakunk a szigettel szemben, ideális lenne gyerkőcökkel csak átugrani, de az a fél híd szakasz annyira zajos, büdös, hogy többet ártok mint használok nekik. Autóval meg apához vagyok kötve, Ő meg nehezen mozdul ki. Busz meg a híd tetején van, baromi sok lépcsővel, oda babakocsit felvinni, közben Levi kezét fogni képtelenség.

Babakötvény: későbbiek során mi is tervezzük majd, hogy valami komolyabb megtakarítást elkezdünk előre a gyerekeknek, de addig amíg egy jövedelem van most itthon, addig nem vágunk bele.

Mese:
Levinek már a kórházban elkezdtem, és mindne nap meséltem neki, meg ugye mindíg beszéltem hozzá. Nagyon hamar elkezdett beszélni és olyan szép választékosan és olyan összetett mondatokat alkotva, hogy csak lestünk, mindez 2 éves kora előtt jóval.

Kép
Kép
prünty
 
 

 
 

Sziasztok!

Nekünk csak overálunk volt eddig, nem tudom a másik mitől jobb?
Nekem egyik gyerek sem aludt hálózsákban, mert nagyon nem szerették. Nem tekeri bele magát a gyerek, amikor forgolódik?

Timi, még ne kiabáld el, mert Szandra is 4,5 hónapig szépen aludt éjjel, majd az elmúlt pár hétben döntött úgy, hogy mi lenne, ha éjjel is találkozna anyucival. Szinte minden éjjel ébren van min 1X.
Nem hangzik túl jól ez a bukás dolog, de szerencsére én nem találkoztam egyik gyereknél sem ilyennel igazán. Nem nyel esetleg több levegőt evés közben? Remélem hamar kinövi.

Melus, jó pihenést!

Tündi, sok erőt kívánok Lucához, nem lehet egyszerű.

Tamara, én úgy tudom -valahonnan(?)-, hogy 40 napig is van tej a mellben azután, hogy már a szoptatás be van fejezve. Márpedig Te turbózod is.
Sapkát és később cipőt is szerintem csak rápróbálással szabad venni.

Linda, szuper a Vivi frizurája :D

Kriszti, jó hosszú napod lesz holnap.
Nem tudom az én Rolim hány agyféltekét használhat, de még mindig nagyon keveset beszél érthetően, viszont jól belehúzott WC ügyben. Remélem nem késik sokat a fejlődéssel.

Tündi, Zsuzsa, Tulli, megy a drukk Nektek!

Itt a Róna utcában kb. 4 körül nem sétált vmelykőtök? Kettő babakocsival, egyik egy szőke anyuka, és egy rövid, barna hajú piros szoknyában és fekete fesőben?

Tali:
Sajna az Örs felé nem vagyok ismerős, a környéken sem tudok igazán használható játszóteret. Anyósom most költözött vissza az Astoria mögé, úgyhogy nálunk most megint menő lesz a Károlyi kert. Ez gondolom amúgy Nektek messze lenne. (fekete alacsony padlós buszokkal megközelíthető, csak én vissza szoktam sétálni egy zebráig, hogy ne cipeljem az aluljárón át a kocsit.)
Úgyhogy további ötletek jöhetnek.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Játékötletekhez: NAgyon jó könyv 0-6 éves korig, napi ötletekkel, magyaar szülőknek. Én ezt használom. Az átlagos fejlődési elvárásokat is leírja. Adél nem felel meg mindegyiknek, de ez teljesen normális.
Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem! (Tudatos szülő)

És most láttam ugyancsak a Libriben egy játéktár könyvet 0-3 éves korig. Ez is a Tudatos szülő sorozat egy eleme, ezt nem magyar szerző k írták. 2500 körül volt.

Az előzőt nyugodt szívvel aajánlom! Tényleg jó!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk indulás előtt...

Anikó, én voltam piros szoknyában és barna felsőben, a szőke lány (Laura) szintén az Uzsokiban szült, Linda meg én előttem és tegnap együtt sétáltunk.
Hol láttál minket?

Pocakosok kitartás, drukkolunk nektek!
HA tudok, még jövök!
Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Jó reggelt lányok!

Melusnak jó pihenést!

Anikó, Linda, Zsuzsa köszönöm tippeket, tanácsokat a bukás dologgal kapcsolatban. Egyébként pont az összemalackodott ruhák miatt zavar csak engem is. Mert tudom, hogy Blankának utána jobb a közérzete ...
Szóval az összes kisruha kölcsönkapott és féltem őket, de én sokat áztatom vanishben a ruhákat, és úgy tapasztaltam, hogy nem marad foltos semmi sem.

Egyébként valószínűleg nálunk is az a baj, hogy nagyon sok levegőt nyel. Nekem is sok a tejem és nagyon habzsol, van amikor látom rajta, hogy élvezkedik, hogy ömlik a szájába ... ilyenkor cuppog hangosan, meg szörcsől. De rászoktam "szólni", hogy szépen egyen és kiveszem a cicit a szájából.

Tegnap este vagyis délután Blanka úgy bealudt fél6 körül, hogy nem tudtuk felkelteni ... hajnali fél3-kor kelt csak fel. Igaz 9óra alvás után sejtettem, hogy nem nagyon fog könnyen visszaaludni, így másfél órát voltam vele fent. 4-kor aludt csak vissza, de fél8-ig hangja sem volt. Ma remélem ez nem ismétlődik meg!

JÓl hangzik ez a könyv ajánlat, majd megnézem a könyesboltban. Egyébként nálatok milyen kisjátékok jöttek be? Nekünk még nincs nagyon játékunk, csak egy csörgős állatos fűzér vagy mi, ez a pihenőszékére van felcsatolva és ezt bámolja. Még vennék neki valamit de nem tudom, mit érdemes?

A barátnőm kisfia 3 hónaposan átfordult a hátáról a hasára és vissza, de a másik barátnőm 5 hónapos bébije még nem csinálja kb. mikortól szoktak átfordulni a babók?

Babakötvény: én kaptam valami papírt, amiben az volt, hogy fogok kapni egy levelet és majd csak azután kell intézkedni a bankban. De akkor valamit nagyon félreértettem, majd mi is utána járunk ennek :roll:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Melus, a Róna patika mellett lakunk és az ablakból láttalak :D
Nincs ám időm itt lesekedni az ablakban, de pont kinéztem és a múltkori kép után messziről is ismerősnek tűntél.
Jó pihenést!

Timi, Szandra 4 hónaposan fordult át, de vissza azóta sem nagyon akar. Igaz, mindig beleakad vmibe, ha néha nekikezd egy-egy akciónak. Amúgy egész nap hason lesekedik. :D

Lassan átkerül a topik a második oldalra...

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Timi, még azt akartam írni, hogy a babák első körben tapintanak éls ízlelnek. Így tanulnak, ismerkednek. Úgyhogy szerintem minden jó, aminek az anyaga megfelel annak, hogy a szájukba vegyék és jól tisztítható legyen. Formára pedig mindenből legyen: kemény, puha, rücskös, csörgős, zenélős, hideg, meleg, kerek, kocka.....
Én legalábbis így pakoltam be a járókába.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!
Most megpróbalok fél kézzel írni. :)
ÍLali is meg Abigél is az ölemben van.

Én voltam a Róna Thököly sarkán. Főleg ha alig néztem ki a fejemből.
Ugyanis hulla fáradt vagyok. Most intézzuk a fűtésünket,de borzasztó az egész.
Én itt az Újvidék játszóteret ismerem, de ha más nincas lehet nálunk is a tali csak megbeszélem a férjemmel.
Szép Napot!
Jaj Lali is későn érő típus, még mindig valami furcsa nelven beszél. :)
Hat ez teli lett hibákkal, bocsi.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Szia Anikó!

köszi a tippeket a játékokkal kapcsolatban. Még nincs járókánk de kapunk kölcsön (állítólag). Én is valahogy így képzelem majd a gyerek későbbi szabadidős elfoglaltságát :lol:

A járókátoknak állítható a magassága (fekvő felület)? Mert mi egy olyat kapnánk kölcsön aminek nem, és én parázom attól, hogy a gyerek a "földön van". Pedig nem, de még is ... Blanka még pici.

Hány hetesen tettétek Szandrát először a járókába? És el volt rögtön?

Hajni, ti hol laktok? Nem lennénk sokan egyszerre a lakásotokban? :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!

bukós tápszere van a beb-nak. nekünk nem ajánlotta dokinéni, mikor ráákérdeztem. azt ondta míg ilyen szépoen fejlődik a súlya,nem tanácsolja. szerintem nem is lehet annyira egészséges az, mert nagyon hamar megköt. szerintem sokkal többet fájna a pocijuk is.

az ikea nem jó? csakmert az időt sem lehet kiszámítani.

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Tulli: Kösz a jókívánságot! Hát elvileg már semmi sincs hátra. :lol: Viszont mostantól minden nap NST. :cry: Mi akár még találkozhatunk is a kórházban, ha Ti belehúztok, mi meg cammogunk. :lol:

Andi: Itt a bukta-recept (én 1/3 adagot szoktam csinálni):
50 dkg liszt, 3 dl tej (nálunk tápszer), 3 tojássárgája, 6 dkg vaj (nálunk tejmentes margarin), 5 dkg cukor, 3 dkg élesztő, só, gyümölcsíz, vaj(margarin) a tetejére, zsír/vaj/margarin a tepsi kikenéséhez.
Élesztőből, kis tejből, cukorból kovászt kell készíteni, aztán jöhet hozzá a liszt, a vaj, a tojássárgája, a maradék tej és a kevés só. Kelesztőtálba meg kell keleszteni. Aztán kinyújtani lisztezett deszkán és kívánt méretű négyszögekre vágni. Bele a gyümölcsíz, felgöngyölni, irány a tepsi. Tetejét vajjal megkenni és kb. még fél órát keleszteni. Aztán közepesen meleg sütőben sütni.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Elfelejtettem. Holnap 10 körül nem jön valaki NST-re?

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok

az Anya taníts engem könyvet én is nagyon ajánlom. Én rengeteg ötletet vettem onnan, hogy miket is lehet játszani, mikor mire nyitott már. Havi fejlődési szintenként ajánl minden napra egy-egy közös játékot, ami mellesleg fejleszti is. Nem kell mindíg nagy dolgokra gondolni ( én nem szeretem, hogy ma már mindent készségfejlesztéssel akarnak eladni ) de pl. nézegessetek faleveleket, beszélgessetek az évszakokról. Bevallom amikor pár hónapos volt, nekem magamtól ez nem jutott eszembe, persze vannak ennél komolyabbak is, de gyakorlott pedagógus írta és a könyv tényleg nagyon elismert és jó. A kiadónak ( Deák és Tsa ) vannak egyéb gyermekkönyvei is óvodás, iskolás korra szintén nagyon jók.
Amúgy én könyves szakmában vagyok, és ezeket azért ajánlom nyugodt szívvel mert ezek magyar szerzők könyvei, ami a mi környezetünkben, mi oktatási stílusunkra készíti elő a gyermeket.

Találka: én szivesen mondanám a Szent István parkot, ( XIII. ker ) ami szép tiszta, rendezett jó levegőjű, kis és nagy gyerekes park, csak a többség zuglói így valszeg nem egyszerű nektek onnan ide eljutni. Bár a hetven valahányas troli pont a park előtt áll meg, arra meg zuglóról valahogy be lehet csatlakozni, de nem egy leányálom babakocsival tömegközlekedni tudom.

Játék: amiket Anikó írt nagyon jók. Nálunk már érdekes a csörgő ( ez belóg neki a kisszékébe ) és mozgatja a kezével , lábával. Szines képes könyveket nézegetünk, beszélgetünk róla. És most markolász már mindent amit a keze környékére adunk és kezdi is a szájához emelni, így nem mindegy mi kerül oda.

Fordulás: Levi 4 hónapos volt, amikor hátról hasra fordult, de csak pelenka nélkül tudta megcsinálni akkor még pucér fenékkel.
Így 2. gyereknél azt mondom mindegy mikor fordul meg 3 vagy 5 hónaposan a későbbiekben semmit nem fog számítani. Általában ez az első nagy "produktum" a piciktől, ezt várja mindneki nagyon és ezt jegyzi meg. Én még a dátumot is tudom, mikor volt, a többi ( lényegesen fontosabb ) dolgokra nem emlékszem így mi mikor volt.

Köszönöm a Vivi frizura dicséreteket, sokat nem tettünk érte, de jókat mosolygunk mi is. A legviccesebb, amikor az árnyéka látszódik. :)

linda

Kép
Kép
prünty
 
 


megnéztem most a könyves polcomat még , amit ajánlok:
A legkisebbek játékai c. könyv ( Deák és Tsa kiadó szintén és Deákné a szerző ) . Ez képek alapján beszéltet, kérdéseket tesz fel, szókincset fejlesztesz közben stb. 6 hónapos kortól ajánlja
1600 Ft könyvesboltban, de ha booklintól vagy máshonna rendeled kapsz 20% kedvezményt is

egyébként ha valakit további érdekel: www.deakestarsakiado.hu vagy www.tudatosszulo.hu ( itt webáruházon keresztül játékok is vannak és nem csak olyan amire rámondjuk, hogy készségfejlesztő, mert most ez van mindenre )

A többi könyvem nagyobbacskáknak való, azokat még nem ajánlom.

Kép
Kép
prünty
 
 


Na megnéztem magamnak ezt a könyvet és most nagyon bevagyok sózva, ha apa hazajön lehet, hogy ráveszem szaladjunk el a Libribe :-)

Ivett, igazad lehet ezzel a táppal kapcsolatban, nekem is megfordult a fejemben, hogy elképzelhető szorulása lesz szegény gyereknek.

Lányok, úgy látom ezt a találkát nehezebb lesz megszervezni mint a pocakosat :-)

Nekem a legrosszabb, mert mi Dunakeszin lakunk így bárhova kell menni bumliznom kell. De lehet, hogy a nagymamáéktól fogunk menni, így majd könnyebb lesz a közlekedés, vagy megkérjük a papát, hogy dobjon le minket valahova kocsival. Olyan gáz, hogy nincs kocsim, jogsim. :evil: A jogsimat is szeretném folytatni, már egyeztettem az oktatóval is, de a gyerek felügyeletet igencsak nehéz megoldanom. Már alig várom, hogy az anyám is ráérjen és akkor felváltva tudnak majd jönni a nagyszülők.

Szóval találkára visszatérve nekem mindegy, hogy hol csak BKV járjon arra :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Tündi
Mi holnap megyünk 10-re NST-re. Lehet hogy ott leszel?
Kolleganőm napra ugyanúgy van/volt kiírva mint én, 15-re, és ma délben szült. SZóval még akár lehet, hogy én is 1-2 napon belül.... :)

Anna

Kép
tulli
 
 


Sziasztok!

Hát lehet, hogy tényleg nem férnénk el. Mi a Kövér Lajos
utcában lakunk. Most nem rég költöztünk ide, és még
mindig tart a felújítás. :)

Gondolkoztam, hogy hol lehet az Őrs közelébe játszótér és
most épp eszembe jutott, hogy a Kerepsi út melletti szervíz úton
(vagy mi az) az egyik utcaban láttam játszóteret. Ahogy megyünk a Keleti felé a jobb oldalon a harmadik vagy negyedik utca talán.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 



Köszönöm az ötleteket játékhoz! megfogom venni ezt a könyvet.
Tündi köszönöm as receptet!
Ma ügyesen begyulladt a bal mellem bal oldala. egész nap maszírozom,körömvirrággal és mandula olajjal, majd melegvizes borogatás vagy zuhany,etetés,majd megint nmasszázs és fejés. fájni akkor fáj,ha hozzáérek.
de alig tudtam ma kezelni,mert Zsófi nem akart aludni.
van ötletetek mit csináljak?

Kép
andaka
 
 


tali:en is az ikeara gondoltam, pontosan az idojaras miatt. de tulajdonkepp nekem nem is a helyszin a lenyeg, hanem az idopont, kerlek titeket ha lehet szpet 20 utan legyen! Ugy szeretnek ott lenni, de 20ig szuleimnel leszek, videken. 20 eskuvo es utana jovunk haza.
Olyan jo lenne...naaa. de ha a tobbseg mar elotte talal egy datumot, hat igy jartam:(

Jatszos konyv: epp ezt az anya tanits engem konyvet lapozgattam a konyvesboltban izgatottan leultem a gep ele hogy megrendelem, de beirva a konyv cimet negativ kritika fogadott igy nem rendeltem meg azonnal, erre masnap unokatesom felesege is jol lehordta. szoval a lelkesedesem jol letort, de most olvasva a jo velemenyt rola ismet azon vagyok megszerezzem.meg majd megnezem a tobbit is milyen. Mert ugy erzem ebben van a legnagyobb hoanyossagom, hogy igy az elejen miket lehet jatszani. masfeltol folfele mar van otletem meg tapasztalatom is.

Kriszti: ma a ranacsodra nem vettem be more milket, meg holnap sem fogok, meglatom tenyleg hasznal e a trukk amit irtal. Egyet tudok nem fogok uj dobozzal venni! Ennyi penzert...es meg a hatast sem erte el:(

masodik napja Anna igy este egyedul a helyen alszik el!:) es amennyire hosszadalmas sirasra szamitottam annyira konnyen megy-kipp kopp.
de valtozatlanul kel 3 orankent, de szerencsere utana konnyen visszaalszik, ha nem kakil be, vagy nem faj a hasa . Ha igen akkor alt apa hasan alszik el.

most napkozben is egesz kiszamithato mikor mi lesz, csak nem tud aludni, csak a kendoben, de hat az az ido a boltba postara szaladas ideje.
sot holnap allamkincstarba kene mennem...azt lehet nem fogja nagyon kedvelni, de en sem.
Egyedul est 6 utan nehezkes. Akkor van egy nagyon nyugos idoszak, le szoktam vinni kicsit, de amugy csak sir, es ordit. ezt meg ki kell talalnunk abban az isoben mi legyen.

na megyek, mert tiszta koma vagyok es meg hajat is kel mosnom.

jo ejjt mindenkinek
aaa3
 
 


Sziasztok!

Én a mondókákat javasolom még, meg a rengeteg szemkontaktust és érintést.
Adél most ért el arra a szintre, hogy a sűrűn hallott mondókákat folytatja, ha abbahagyom egy pillanatra. Ő olyan fajta gyerek, aki csak a szavak első szótagját mondja. Tehát a folytatás azt jelenti, hogy a következő szó első szótagját mondja. :lol:

Tamara! Nem tudom mit mondott a könyvre az ismerősöd, de szerintem bennem is lehettek ilyen gondolatok, mikor először olvastam a könyvet. AZtán rájöttem, hogy a fejlődési skálával nem kell foglalkozni. Így már egészen jó vélemény alakult ki bennem.
Természetesen azt, hogy a napi játék mellett még 30 perc tervezett fejlesztés is legyen, soha nem tudtam megvalósítani. Szerintem nem is kell. Ja, és azt írja a könyv, hogy egy 1 éves gyerek képes egy órát egyedül játszani, szerintem egyszerűen nem igaz. Legalább is még nem hallottam ilyet, és én sem tapasztaltam. :)

pünty!köszi az webcímeket!

Még egyben vagyok. Keményedéseim vannak, de soha nem lépek tovább. :cry: Úgy szeretném már ölelgetni! :D Talán a front?! :roll: :wink:

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

Ma éjszaka Luca a nagymamánál aludt, mi meg reménykedtünk, hogy szülünk, de a keményedéseken meg a szúrkáló fájdalmon kívül semmi. Ezek meg már megvannak vagy 2 hete. :cry:

Tulli: én is 10-re megyek NST-re. Rövid barna haj, kialvatlan fej (megint fent vagyok 1/2 4 óta), fekete hátizsák, fekete farmer, túraszandál meg valami kismama felső :lol: amiről felismerhető vagyok.

Andi: Mellgyulladás vagy tejcsatorna elzáródás? Nagyon nem mindegy, én már csak tudom. :cry: Szóval ha nincs lázad, végtagfájdalmad, influenza szerű tüneted, akkor tejcsatorna elzáródás.
Teendők: szoptatás előtt meleg vizes borogatás, meleg zuhany vagy melegítőtasak használata. Mellmasszírozás kívülről befelé irányuló körkörös mozdulatokkal. Zsófi alsó álkapcsa a problémás terület felé legyen. Szoptatás közben a duzzadt terület masszírozása vagy melegítése. Bőséges folyadék +C vitamin. Szűk ruhadarabok kerülése, pihenés. Szoptatás után 20 perces hideg borogatás, nehogy mellgyulladás legyen belőle. (Ezeket tanácsolja a Szoptatás c. könyv)

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Hú Andi, nagyon sajnálom, de szerintem csináld azt amit Tündi írt a mellfájásra. Nekem nem volt, így tanácsot adni nem tudok.

Felőlem lehet, 20-a után a tali, nekem igazából mindegy :lol:

Tündi, Tulli, Zsuzsa ... izgulok értetek! Majd a férjetek írjon, ha megszületnek a babák! vagy valakivel üzenjetek!

Tamara, nagyon szuper hogy Anna baba kezd javulni alvásilag :-) A 6 óra utáni nyűgösség pedig nem csak nálatok van. Blankával akkor a legnehezebb, de ugye a fürdés és a vacsi miatt már nem merem megetetni és lefektetni, mert akkor borul az egész este! Mi is babakocsiztunk, így telik az idő :-)

Nektek milyen gyógyszert írt fel a dokitok a kontrollon? Nekem egy Cerazette fogamzásgátlót, ezt lehet szoptatás alatt is szedni. Van aki már szedett ilyet?
Tegnap a férjem váltotta ki, azt hitte szegénykém, hogy mindjárt infarktust kap, mert nem készítettem fel, hogy ez nem lesz olcsó ... de nekem is meglepi volt 7590 Ft volt a 3 havi adag. Állítólag van szúris változat is, az olcsóbb. Van aki választott már ilyet?

Ja és tegnap jött meg a levél Blankának a Kincstártól, ezzel lehet menni ügyintézni a babakötvényt, megküldték az adószámát is.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Na tegnap megvolt a 4Ds UHnk. Hat kabe olyan volt, mint Adival, ferjem mondta is, hogy 3nal tuti nem dobunk ki 12e-t az ablakon. Kiscsaj (lassan nevezhetnem a neven is szegenyt :)), szoval Panka eloszor csak a kezet tette az arca ele, majd mikor picit nogatni kezdtuk, hogy lassunk is valamit, osszegombolyodott, mint egy kis sunike es a labat is felhuzta :). 2068gramm, ami 9 nappal nagyobb, mint a kora, viszont kevesebb volt a magzatviz, ugyhogy en most azzal nyugtatom magam, hogy jol teleitta magat es azert volt nagyobb a haskorfogata es ezert szamol nagyobb sulyt. 3 het mulva lesz Uh az Uzsokiba, raerek parazni, ha ott is nagyobb lesz a sulya.

Jatszoterezes utan, gyorsan megfoztem elsoszulottem kedvenc ebedjet (krumplipure majjal), mert tudtam, hogy ami van ebed az nem fog izleni neki. Adamka pedig azzal jutalmazta szorgalmamat, hogy 1 falat utan bemet a haloszobaba, jelezven, hogy itt az ebed utani alvas ideje. Na majd ha felkel remelem megeszi :).

Tamara, szoritok, hogy bejojjon, nekem sajna ezt a trukkot csak azutan mondtak, hogy beszedtem 2 dobozzal es en is ugy voltam vele, hogy nem veszek meg 1et. Ugyhogy en is nagyon kivancsi vagyok, neked hasznal-e. Egy baratnomnek nagyon bejott igy, ezzel tette nyugisabba mindig a fejlodesi ugrasokat.

Talalka szempontjabol az Ikea nem rossz hely, ha masnak is megkozelitheto konnyen. Ha esik, ha fuj ott ez nem zavar be.


Timi, tabi ugyben sajna nem tudok segiteni, mert en szopi alatt nem szedtem, de latvan az arat, asszem most se fogom ezt valasztani.


Szep napot nektek,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Tündi ez a módszer kell nekem, amit leírtál! Védőnő is ezt mondta.
Azt hiszem tejcsatorna elzáródás, de tegnap volt 38,2 lázam is, és nagyon rázott a hideg,na ekkor bevettem egy algopyrint a védőnő tanácsára.
Este is maszíroztam,de már sokkal jobb volt. Most is fáj még, de már sokkal jobb.
Nagyon szépen köszönöm!!!

Kép
andaka
 
 


Manati, OK, Apát betanítom a babanet használatára :D Persze, mindenképpen jelentkezünk valahogy a hírekkel...
Tündi, jó hogy találkoztunk. Aztán gyorsan elrohantam, apósom már várt az épület előtt. Holnap 12,20-ra megyek, gondolom előbb odaérek, ezért talán látlak majd kijönni a rendelőből. (Hacsak nem marad el a rendelés holnap délután mindenkinek, Dalma születése miatt :lol: )
Tulli (egyébként Anna)

Anna

Kép
tulli
 
 


Lányok! szedett valaki, vagy szed szülés előtt homeopátiás bogyót?
Nekem a védőnő a Caulophyllum 30-ast javasolta, hogy az utolsó hetekben szedjem. Először heti 1 nap 5 bogyó, utána hetente emelkedően 2-3-4-5 napon 5 bogyó.
Sógornőmnek vszont az utolsó 4 hétben kellett hetente 5 napon 5 bogyót szednie és 2 nap szünet. (A baba a szüneti napon született.) Neki használt, azt állítja, hogy könnyebb volt a szülés.
Én egy hete kezdtem el szedni, remélem így is használni fog valamit...
AKinek van erről tapasztalata, az nagyon kérem, hogy írja meg.

Anna

Kép
tulli
 
 


sziasztok!
oké, akkor legyen 20-a után: kérem szépen, aki szívesen jönne írja meg hogy melyik nap NEM jó neki a szept 22 (hétfő) - 26 (péntek) közötti héten, és én megpróbálom összegyűjteni.
Akkor maradjon az Ikea? Ott le tudunk ülni valahol többen? Felőlem lehet. Szívesen hívnálak titeket Budaörsre (itt van egy szuper játszótér - csak ki tudja milyen lesz az idő, meg gondolom senki se jönne ki szívesen ilyen távolságra :oops:

én még nem szedek semmilyen fogamzásgátlót - szerintem nem is fogok, majd "vigyázunk" :oops:

Kriszti - próbálj pihenni sokat!

Tündi, Zsuzsa, Tulli - szorítok Nektek - lássuk az új babákat :D !

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Timi, én a múltkor úgy kértem a dokit, hogy írja fel három receptre egy havi adagokba. Csak, mivel gépből nyomtatta, így ráment dátum is, azt pedig ugye egy hónapon belül ki kell váltani. De még így is jobb volt, mint egyben. Ha rendes a doki, akkor meg kell próbálni dátum nélkül kérni egyet.
A szurit nem ismerem, mert az előző dokim azt nem javasolta.
Szoptatás alatt csak ez az egyféle van, amit szedni lehet.

Ikeát nem ismerem, nem igazán járok oda, de odatalálok. :D Ez nagy dolog ám nálam. A nagyok mit tudnak ott csinálni?
Jó 20-a után.

Andi, jobbulást. Én is csak Tüni tanácsait ismerem.

Csak nálunk van poloska invázió? Nem tudjátok, hogy hogy lehet kinntartani őket?

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Tulli, nem tudom hányasat, de szedtem betöltött 38. hét után. Kedden, szerdán 5X5-öt, csüt-ön szinte elfelejtettem, pénteken pedig 3X5-ig jutottam utánna már nem kellett több. :D
(Igen, igen tudom, hogy ennyit a szülés alatti időre írnak, de nem akartam a véletlenre bízni :wink: )

Eszter, mi is vigyáztunk épp, csak a Szandra ügyesebb volt. :D
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Anikó!
Ez jó ötlet, csak már olyan régen nem szedtem fogamzásgátlót, hogy el is felejtettem, hogy is van :oops: Az én dokim kézzel tölti ki a receptet így a dátummal nem lesz gond, ő soha nem ír rá!
A szuris verzió is ugyanez a gyógyszer (a szoptatásra nincs hatással), csak nem kell naponta bevenni hanem beadják a fenékbe és 3 hónapig nem lehet teherbeesni.
Én nem merek kockáztatni :roll: mert a szoptatás alatt is lehet terhes az ember ... és egyelőre a terv hogy 3-4 év korkülönbséget szeretnénk a két tesó között.

Nálunk nincs poloska! Segíteni nem tudok! Neten nézd meg, mi a teendő ellene. Nekem egyszer a régi lakásom bolhás lett az albérlőm macskájától és hetekig tartott mire kiírtottuk. És még bolhaírtókat is kellett hívni, akik elgázosították az egész kecót! Napokig nem lehetett bemenni!

Eszter!
Szerintem csak nekem lenne jó Budaörs, az anyósék közel laknak budaörshöz és mi sokat vagyunk ott Blankával . :)

Anna!
Én szedtem homeos bogyót, pont ezt amit írtál. Nem szültem természetes úton így nem tudom, hogy használt volna, de állítólag nagyon puha volt a méhszájam. Mindenki ezt mondta :roll:
37. héttől szedtem! Mindennap 5 golyót!

Kriszti!
Kár hogy nem voltatok a Kárpát utcai UH-n. Ott 10ezer forintért olyan szuper ultrahangot csináltak volna. (még a dokinknak is mutattam régen, és ő is kérdezte, hogy készültek) Itt a fórumon olyan sokszor ajánlottam. Szerintem az a legjobb hely, mert a többi homályos felvételeket készít! Olyan gépük van amiből csak egy van magyaro.-on. Én voltam anno egy pár helyen, van összehasonlítási alapom :?

Na megyek, mert Blanka sír ...

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok

Timi: én szedtem Cerezattet a Levi születése után, de csak egy adagot váltottam akkor ki.
Hát nekünk Levi születése után az első év nagyon küszködés volt e téren, így nem irattam több gyógyszert.
Most van egy biankó receptem ( irattam fel, mert akkor még dilemmáztam ), de maradok a spirálnál arra jutottam magamban.

linda

Kép
Kép
prünty
 
 


Kissani, Manati,
Köszönöm a tanácsot. Ezek szerint használ, akárhogy is szedi az ember, valamivel jobb lesz, mint nélküle.
Most már 4 forrásból 4 féle szedési módot kaptam... :o Nahát, akkor most mi legyen. Már a 38. héten vagyok, pár napja kezdtem, és ma szedném a 4. napi 5 bogyócskát. SZedjem? Hagyjak ki egy-két napot? AZ interneten összevissza kerestem, semmi használható nincs az adagolásról...

És a Cimicifugáról hallottatok? Azt pedig vajúdás alatt kell szedni.

Anna

Kép
tulli
 
 



[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Anikó! Én úgy tudom, a receptek 3 hónapig érvényesek.

Még egyben vagyok! Keményedések vannak, de semmi több. Szeretném, ha spontán beindulna a dolog.
Esetleg valaki tudja, hogy kik vannak az Uzsoki terhesg. ambulanciáján és mikor rendelnek?
Nins fogadott orvosom, így nem tudom kiszámítani a jövőt. Ráadásul azaz orvos, akihez jártam terhesg.ra, se szó se beszéd elment szabadságra, énmeg itt maradtam a kérdéseimmel. :? Persze nem kell mekem beszámolnia, de akkor legalább nem lepődtem volna meg. :) Na, és azaz orvos, aki kedden a CTG-t csinálta, úgy nézett rám, mintha az űrből jöttem volna, mikor mondtam, hogy az ügyeletesnél fogok szülni. Rosszul esett. Férjem meg is jegyezte, hog y hihetetlen, hogy mennyire a korrupcióra van ráállva a rendszer. Tudom, hogy szépen fog minden alakulni, mégis rossz, hogy eddig még egyforma információt két orvos nem adott. A mostani azt javasolta, hogy csak úgy jelenjek meg az ambulancián, és ott majd tanácsolnak. Ezért kérdeztem, hogy tudtok-e valamit. :roll:

Varrtunk ma egy téli hálózsákot Adélnak. Nagyon jó meleg. Remélem beválik majd. :lol:

Jó éjt!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

Nekünk is jó a tali. De azért még majd meglátjuk nem akkor
fogják csinálni a kéményünket. :)

Szobatisztaság: Nem tudom rászedni Lalit, hogy a vc-be kakiljon.
Igaz ez nálunk mindig is probléma volt. Nagyon nehezen kakil,
voltunk már emiatt az ügyeleten is. Akkor azt mondták hogy
menjek vele orvoshoz. De én tudom hogy mi a baja, kevés
folyadékot iszik. Alig bírom rászedni néha egy-egy kortyra.
Levest meg ha minden nap csinálok neki egy idő után nem
eszik belőle. A múltkor is csak két kanállal evett. Mondjuk amúgy
sem egy nagy evő.

Voltunk ma csípőultrahangon. Szerencsére minden oké.
Holnap megyünk vissza az ortopédiára. Mondjuk két
gyerekkel jó nehéz ez az utazás, de csak kenguruval lehet.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Még mindig itt, pedig már kezdtem reménykedni.

Anna! Szintén örülök, hogy találkoztunk. Én jó sokára végeztem, kb. 35 percet töltöttem megint a CTG gépnél, most épp azért mert volt egy szívhang leesés, meg folyamatosan jöttek a keményedések (azóta is jönnek) csakhogy fájás nélkül. :cry: Aztán meg kellett várnom Csapót, aki 1/2 1-kor került elő a műtőből. Hát addigra nagyjából éhen is haltam egy másik csajszival karöltve, aki szombatra van kiírvi és szintén csapós.

Andi: Remélem gyógyulóban vagy!

Holnap megint NST, aztán Csapóval egyeztetés, hogy meddig várjunk. Hát én már nem nagyon szeretnék várni (nagyon macerás ez a mindennapi kórház Luca miatt), állítólag ha nyitott a méhszáj, akkor lehet indítani. Hát holnap majd okosabb leszek.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok,

Hajni:
Levi sem egy jó étvágyú és sajnos elég válogatós gyerek. AMi nálunk segít széklet ügyben az a Kubu ital. ( a rostos kisüveges gyümölcslé). Minden reggel amikor felkelünk iszik egy pohárral, ezzel kibírja amíg eljutunk oda, hogy reggelizik. Ő nem issza meg a tejet semmilyen formában, így a gyümölcslé segít megdolgozni a gyomrát. Nem lesz ettől hasménese, de így reggeli után jön aminek jönnie kell. Délután is iszik még egy pohárral.

Levivel viszonylag könnyedén eljutottunk oda 1 hónap alatt, hogy már nem használ pelust, éjszaka sem, viszont kakilni nem hajlandó WC-be csak a pelusba. Szól, hogy kéri a "kakipelust " ráadjuk, és pár perc múlva le is vesszük. Minden alkalommal próbálom WC-re, bilire csalni, de nem adja magát. Tesóm mesélte, hogy náluk is így volt, hogy a kaki megválás még 2 hónapig tartott, meg másnak is így volt ismerettségi körben.

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Tündi, nagyon jól érzi magát odabent babó, ha ennyire nem akar megszületni :-)
Egyébként nem csodálom, hogy macerás bejárni szinte mindennap CTG-re. Nekem hetente is az volt. Főleg a férjemnek, aki elvitt, megvárt majd hazavitt. Igazából a vége egyébként is hosszú és lassan telik, de ez a sok vizsgálat is rátesz egy lapáttal ...

Zsuzsa, sajnos én nem tudok segíteni ambulancián rendelő dokikkal kapcsolatban ... de amit írtál eléggé elszomorító. Viszont ne foglalkozz vele. Igazából nem Te leszel az első aki ügyeletesnél szül. Sőt nagyon sok kismama van akinek fogadott orvosa van és mégis az ügyeltes foglalkozik vele, mert a dokija nem ér be.

Szombaton lesz 2 hónapja, hogy megszültem, de egyre jobban tisztul a kép a fejemben, hogy egy csomó olyan dolog volt amiért nem mertem szólni, mert naív voltam, féltem minden új volt ... ma már biztos másképp csinálnám. Pl. szólnék, hogy hívják fel az orvosom, nem hagynám hogy órákon keresztül feküdni kelljen ctgvel a hasamon, ezek csak elvették a kedvem és fáradttá, türelmetlenné tettek ... stb.

Orthopédiára nekünk is vissza kell majd menni 2 hónap múlva, mert meg akarják nézni hogy javul-e Blanka csámpássága. Maszírozzuk neki mindennap.

Na megyek, mert már sír!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Zsuzsa,
Én a múltkor a CTG-n láttam a falra kiírva az ügyeleti rendet.
Ha belépsz a szobába, akkor jobbra, az első asztalnál a falra (vagy faliújságra?) kiragasztva. Kb. ülve szemmagasságban. Tanulmányoztam is, amig vérnyomást mértek... De részletekre sajnos nem emlékszem.

Kissani
köszi a címet, mindjárt tanulmányozom. (nekem a google csak hülyeségeket adott ki :roll: )

Anna

Kép
tulli
 
 


Timi! Nekem is ezek a gondolataim, hogy naiv voltam. Adélnál volt fogadott orvosom, de ő 6 óra kórházi bentlét után jött csak be hozzám. Addig az ügyeletesek vizsgáltak, mondták mi van, én nem értettem, de nem mertem kérdezni. :oops: Ez olyan ciki. Most már nem így lesz. :!: (remélem. :) )

Anyukám felhív az előbb, hogy jól vagyok-e. Mondtam, hogy igen. "Miért kérdezed? Már beszéltünk ma egyszer." Válasz: Csak azért, mert fáj a hasam. - mondta. :lol:

Én 10-én 9:15-re kaptam CTG időpontot. Ez a kiírás napja. Remélem erre már nem kell elmennem. Holnap még megyek az SZTK-ba CTG-re. Aztán ha a hétvégén semmi, akkor felkeresek egy uzsokis orvost. A CTG-s hölgy azt mondta, hogy a Hermina úton, illetve az Örsön vannak ilyenek. Ő nem említette azt, amit a múltkori orvos, hogy az Uzsokiban is van terhesrendelés. :? NNa, ez a ciki, mikor az orvos olyat tanácsol, ami nincs is.

Tündi! Szerintem mi találkozni fogunk!
Szép napot!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Zsuzsa - én csak azt tudom, hogy szerdán Csapó ügyel - ő nagyon jó :-)

csajok - találtam egy csúcs oldalt - gyerekmesék, gyerekdalok, gyerekmondókák vannak rajta - HALLGATHATÓAN szóval meg lehet hallgatni Halász Judit dalait, Az Óz a nagy varázslót, meséket stb. Regisztrálni kell, és akkor lehet hallgatni - nagyon szuper (valószínűleg majd később még jobb lesz, mert sok mese van, és megtaláltam gyerekkorom meselemezeit (Szegény Dzsoni és Árnyika stb.), de rajta van a Bóbita, meg az Én elmentem a vásárba stb., aminek soha nem tudtam a dallamát, meg a szövegét :lol: Egy picit várni kell míg betölti, miután megnyomod a play gombot:

http://gyermek.multiply.com/music

Kép
chesther
 
 



Kép
chesther
 
 


Eszti hogy kell letölteni?
Én regisztráltam itt valamit, de nem jövök rá hoyg töltök le. Meg lehet, hogy nem is jól regisztráltam magam, mert egy multyplay-os felületet csináltam magamnak.

Kép
Kép
prünty
 
 


igen létrehoz egy multiplayes felületet, de azzal nem kell törődni, az általad megadott emailcímre küldi a linket, azzal kell aktiválni, aztán menj vissza az eredeti linkre : http://gyermek.multiply.com/music
remélhetőleg itt már akkor be leszel jelentkezve, ekkor már meg kell jelennie a "lejátszósávnak" - és csak hallgatni tudod - én legalábbis nem tudtam hogy kell letölteni...

Kép
chesther
 
 


Tündi, mi a helyzet? Mi volt ma délelőtt? Én voltam CSapónál, nem maradt el a rendelés, tehát még egyben vagy?
Nálunk még mindig rend és nyugalom, akár ki is húzhatjuk a kiírás napjáig... Pedig már úgy készülök. :?

Anna

Kép
tulli
 
 


köszi Eszter, sikerült.

Kép
Kép
prünty
 
 


Lányok hogy van nektek időtök írni?
Zsófi egész nap nem alszik,kész vagyok.Lent voltunk sétizni , elaludt,mondom gyorsan jöjjünk fel,hadd tudjak én is aludni,erre a bejáratnál felébredt.
valamit nagyon rosszul csinálok. :?

Jól vagyok,köszönöm,meggyógyult a mellem,de lefejni utána,egyszerűen nincs időm,mert csajsika ratam lóg.

tuli én sze4dtem homeós bogyót , rajtam nem segítet sajna :-(

Kép
andaka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?