Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

TAmara, egy szép kosztüm is jó szerintem esküvőre :)

Eszter, nekünk azért kell a szív UH, mert zörejt hallott a doktornő Botinál.
Nekünk van utazóágyunk, kaptuk, de mi Balatonra kiságyat viszünk most, mi kedden megyünk Máriafürdőre.Ti merre mentek?

Linda, a Minimanóban ma találkoztam Laurával :) Nagyon cuki fiú az ő Botondjuk is. Kiderült, hogy nem messze lakunk egymástól, így fogunk majd néha találkozni.
vettem egy LL-es kendőt, majd kísérletezem vele, hogy tudom megkötni.

Tündi, jó takarítást, hátha lesz eredménye :)

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Tamara: én kiskosztümben házasodtam - igaz, hogy csak szűk családi esemény volt (nem szeretem a nagy felhajtást :oops: ) - szülők, a bratyóm, meg a férjem tanúja.
Utazóágy: Nekünk van és ezt használtuk mindig, ha mentünk valahova. Kényelmetlennek tűnik a normál kiságyhoz képest, de nem volt gond vele.

Átrendeztem a nappalit, kitakarítottam, a padlásra vagy 5-ször felmásztam (fel és lepakoltam dolgokat), most meg várom, hogy kis családom hazaérjen. Kíváncsi leszek, hogy holnap reggel Luca mit fog szólni ahhoz, hogy máshol találja a sátrát, a könyveit, a játékait. Úgy gondoltam, hogy így legalább lesz ideje megszokni az új elrendezést, a járókát meg majd csak fel kell állítani.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Kép Kép

Kép
Kép
prünty
 
 

 
 

Sziasztok,

Melus:
Jó hogy vannak már most személyesen is babás ismerősök a környéken. Üdvözlöm őket, ha legközelebb találkoztok.
Nem megyek pénteken kendő tanfolyamra, mert Levi korábban, már holnap hazajön a mamáéktól, így nem tudok elmenni.
A nagy méretűvel biztos szabadabban mozogsz majd kötésileg, meg a párod is fel tudja kötni majd.

Anikó:
nagyon sokszor gondolok rád, amikor sok a 2 gyerek itthon, hogy nálatok 3 is van, hogy birod, és meglepődve olvastam, hogy felmerült gondolati szinten a 4. :) Bár írtad, hogy el is hesegetted gyorsan.
Bár az egyik ismerősöm ( 4 gyerekes ) egyszer azt mondta minél több gyerek van, annál könnyebb a dolgod. Biztos van benne valami, csak még az elején vagyunk.

Tamara:
Esküvődre ha nem menyasszonyi ruha, akkor valami amiben csinos vagy és jól érzed magad. Ha nem vagy kosztümös tipus, akkor ne eröltesd, ha egy szép ruhát veszel fel az is jó szerintem. Szép legyél és érezd jól magad. Ez a Te napod, ne másnak akarj megfelelni.

teszek fel én is képet a picurokról.
Vivi haja mindíg égnek áll. Ahány hajszál annyi fele tekereg.

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Hogy ennek a Vivien babának is mennyi haja van. :)
Gondolom titeket is megállítanak az utcán, hogy milyen
hajas baba. Mi alig tudunk sétálni. Nektek is lassan hajcsatokat
lehet venni. :)

Tamara: Én sem menyasszonyi ruhában esküdtem. A polgárin
kosztümben voltam, az egyházin meg az Artzmodell-be (árkád)
vettem egy szép ruhát. Mindig is tetszettek azok a ruhák
amiket ott árulnak. Így legalább volt indok ott vásárolni. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


sziasztok!

mi a jysk-be vettünk 8000ért utazóágyat, és Dorka észre sem vette nagyon hogy nem a kiságyában alszik. hála ég. féltem hogy fog tudni elaludni.
mi 2 hetes kora óta visszük magunkkal mindenhova. igaz nagyobb bevásárlü helyekre picit idősebben vittük. nem sokat időztetem a hűtőpultnál, addig egyikünk a soroknál megvárja a másikat.
ma megyünk be az őrsre kenguruval,nemtudom hogyan fogom bírni. múltkor cipeltem Dorkát 20 percig, hát majdnem leszakadt a hátam. épp most reggel mesélte a férjem, hogy tegnap egy anyuka szállt fel babakocsival, a babakocsi fent volt, anyuka lent és már zárta is volna be a sofőr az ajtót, úgy kellett rákiabálni. ettől parázok én is, mi lesz ha babakocsizunk.

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Mi jól vagyunk, már voltunk sétálni, én lassan ebédelek, Boti meg újra alszik a teraszon. Pár napja kezdte el Boti, hogy este elalszik fél9-9 körül, és reggel 7-7.15 körül felkel (közben éjjel még szopizik), vagyis így relatíve már korán fent vagyok és egy csomó dolgot meg tudok még délelőtt csinálni!

Linda, nagyon cukik a Gyerekek :) Kár, hogy nem tudsz elmenni a kendős tanfolyamra :(

Ivett, majd számolj be a kengurus élményről!

Timi, Andi mizujs veletek?

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Linda: Nagyon aranyosak a gyerekek! Hogy mennyi haja van Vivinek is! :lol:

Hát én jól befürödtem a nappali átrendezésével. :cry: Luca a sátra hűlt helyére közölte, hogy az nem lehet Dalma helye és már rángatta is vissza a sátrat az eredeti helyére. Ugyanezt megtette a játékaival is, egyedül a könyveit hagyta az általam kiszemelt polcon (idáig kosárban voltak) meg a virágállványokhoz nem nyúlt.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Linda - nagyon édes Vivi az égnek álló hajával, nagyon mókás kiscsaj!
Tündi - Lucu lányod akkor megint rendezkedik, igaz? És nem lehet valami elterelő hadművelettel átrendezni a szobát? (hogy az új hely mennyire jobb lesz neki, mert... nem tudom milyen praktikákat lehet bevetni?)
Tamara - szerintem is jó a kosztüm, de ha inkább a ruhát jobban kedveled, szerintem az is tökéletes. Nálunk sem volt nagy esküvő, én egy fehér (Art'z modelles) ruhában esküdtem, ami szerintem tökéletes volt - Mikor lesz a nagy nap? (biztos írtad már, csak nem emlékszem :oops: ).

Rájöttem, hogy a kicsikémet többet kell dajkálnom, mert egyébként nyugtalan. Úgy kell nagyon figyelni, hogy miket csinál, hogy rájöjjek mit szeretne. Ha mindig mással vagyok elfoglalva (mosok, főzök, takarítok, vasalok stb.), akkor figyelmen kívül tudm hagyni, hogy ő már elálmosodott és szeretne pihenni már, azért nyűgös. Persze a háztartás is fontos, de olyan picike még, és igényli Pinci többször, hogy dajkáljam :D .

Ma olvastam az újságban, hogy egy 19 éves lány megfojtotta egy paplannal egészséges, újszülött gyermekét. Eddig is megráztak ezek a hírek, most meg elszorul a torkom a sírástól, ha ilyet olvasok. Hányan imádkoznak, hogy lehessen gyerekük, és egészséges legyen.....Mint a kórházban, amikor bentvoltam mondták a szülésznők, hogy van egy baba, akinek anyja 1 nap után távozott a kórházból - picikéje nélkül. Szívszorító. Utóbbi mégis jobb, mint előző...

Ma kiolvastam Pinci babakönyvét (ami olyan mint a terheskönyv - biztos nektek is van) míg dajkáltam Glóriát, és találtam benne:
www.babavedelem.hu
az oltásokról is szó van benne - szerintem hasznos, én mindig dilemmában voltam, hogy milyen oltások vannak, mi a kötelező és mi az ajánlott (értsd=fizetős). A védőnő egyedül a bárányhimlő ellenit ajánlotta, a rotavírusról azt mondta, hogy csak egy fajtája ellen véd, az ellen, ami meg nem is olyan gyakori. Nektek mi a véleményetek ezekről, ti oltattátok a babátokat valamivel pluszban?

Kép
chesther
 
 


Sziasztok

most sietek, ezért gyorsan csak a Tündinek írok, mivel nála most mindne nap számít.
Próbáld meg Lucát bevonni az átrendezésbe, hogy szerinte hol lehet még jó helyen a sátor, kuckó stb ( mellesleg a Dalma helye, de ne erről szóljon ). Hátha találtok valami kompromisszumos megoldást. De inkább partenerként kezeld most ( irányítani, befolyásolni még mindíg tudod ), de ne haragudjon már most Dalmára.
Mindíg a megszokott dolgokhoz ragaszkodik Levi is, nagyon nehéz vele is bármi újat elfogadtatni, ezért próbáld vele együtt.

linda

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Nagyon ügyesek vagytok mindannyian, hogy már néhány hetesen mentek a babáitokkal mindenfelé. Nekem ez nagyon nehezen ment. :oops: Bár most Adél miatt a kicsit nem fogom tudni úgy 'elzárni' a külvilágtól. :)

Tündi takarít, én meg terhestornába kezdtem. 1-2 hónapja már próbálkoztam vele, de akkor is gyakori keményedést okozott, így abbahagytam, most meg éppen ezért újra elővettem. :lol:
Anikó! köszi a kívánságot!

Oltás: mi az agyhártyagyulladás ellenit adattuk be. Amit egy éves kor körül kapnak, de 50%-os támogatás csak akkor van rá, ha 1 éves kor előtt kiváltja az ember. Utána talán 30%-os a támogatás.


A mózesből kieső gyermek története megdöbbentett! :shock: :shock:

Tamara! Nagyon vagány vagy! :)

Zsuzsa
fazsu
 
 


Tamara! A babás nyaralás képeit látva írtam. Esküvőhöz szép napot és sok örömet kívánok!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

Csajok! Kösz a tippeket. Végül én is arra az elhatározásra jutottam, hogy együtt rendezkedünk. Végül megszületett egy kompromisszum, de ha valami miatt változtatni kell, hát így most már az sem fog sokból állni. Persze a sátor maradt az eredeti helyén. :lol:
Oltás: mi az agyhártyagyulladás ellenit adattuk be 1 évesen, meg a bárányhimlőt amint lehetett. 2 évesen akartuk beadatni ezt, ami most lett kötelező a 2 éven aluli gyerekeknek, de azt mondta a doki, hogy most már várjuk meg, hogy milyen döntés születik. Hát egyelőre nem tudom, hogy 2 év felett van-e rá támogatás vagy hogy megy. Majd megkérdezem.
Zsuzsa: szurkolok, hogy hatásos legyen a torna. :lol: Hátha még a végén összefutunk a kórházban. Nekem a mai praktikám fogócskázás volt a környékbeli kiskölykökkel (Luca korosztálya). Egyelőre semmi hatása. :wink:

Ma lekváros buktát sütöttünk Lucával. Bámulatos, hogy ennyi idősen már mi mindenben tud segíteni egy gyerek: sodorta a tésztát, Ő rakta bele a lekvárt (persze a mennyiséget én szabtam meg), feltekerte, a tetejét meg együtt kentük be margarinnal. Ráadásul olyan marha finom lett, hogy a férjemnek csak 2 db-ot hagytunk. :oops:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok

nem tudja valaki, azt hiszem itt olvastam még régi hozzászólásokban ( de lehet, hogy nem ezen a fórumon ), hogy hol lehet igényelni olyan kedvezményes kártyát a Vivi után amivel a C&A-ba féláron lehet venni valamit? Lassan meleg ruhák után kell majd nézni.
köszi

Kép
Kép
prünty
 
 


Kisgyerekes bérletigazolvány és bérletszelvény értékesítése

A Budapest Főváros Közgyűlés 27/2008 (IV.30.) számú rendelete alapján 2008. augusztus 26-án pénztárnyitástól kezdjük meg a kisgyerekesek számára létrehozott bérletetigazolványt kiállítani, valamint a bérletszelvényeket a BKV Zrt. pénztáraiban értékesíteni, de az érvényesség legkorábbi kezdő dátuma 2008. szeptember 1. lehet.

Bérletigazolvány kiadásának feltételei
A kisgyerekes havi bérlet igénybevételére jogosult a lakcímet igazoló hatósági igazolvány szerint budapesti lakcímmel rendelkező személy, aki gyermekgondozási segély (GYES) vagy gyermeknevelési támogatás (GYET) folyósításában részesül.
A kisgyerekes bérletre való jogosultságot a juttatásokról a kifizetőhelytől kapott eredeti igazolás vagy megállapító határozat bemutatásával lehet igazolni, amely nem lehet 6 hónapnál régebbi. A BKV Zrt. pénztáraiban a jogosultak számára �kisgyerekes� bérletigazolványt kell kiállítani, amelynek érvényessége egy évig, de legfeljebb a juttatás folyósításának időtartamáig tart. Az igazolvány a lejáratkor a jogosultág fennállása esetén meghosszabbítható, amelyhez a jogosultág ismételt igazolása szükséges. A meghosszabbított érvényesség is legfeljebb a juttatás folyósításának időtartamáig terjedhet. A �kisgyerekes� bérletigazolvány kiállításának díja a többi bérletigazolványéval megegyezően 200 Ft.
A kisgyerekes bérletigazolvány annak lejárata után, ha az abban használt kisgyerekes bérletszelvény érvényességének kezdőnapja a bérletigazolvány lejárati dátumánál régebbi vagy legfeljebb azzal azonos, a bérletszelvény érvényességének végéig még jogszerűen használható.
Az utas részére elkészítésre kerülő kisgyerekes bérletigazolványok már az új típusú bérletigazolványok, azonban elkészítésükre ugyanazon szabályok az érvényesek, mint a többi bérletigazolvány elkészítésére. (3,5 x 4,5 cm-es személyi igazolvány méretű fotó, vagy jó minőségű fotópapírra nyomtatott fénykép helyezhető fel fóliázásos ragasztással, érvényesség megjelölésével.)

Bérletszelvény
Az összvonalas kisgyerekes bérletszelvény 3250 Ft-ba kerül (Áfával). A használójának a bérletszelvényre rá kell írni a bérletigazolvány sorszámát, csak így ad jogot az érvényes utazásra. A bérletszelvény érvényessége megegyezik a csúszó érvényességű havi típusú bérletek érvényességével.

Kép
.ivett
 
 


sziasztok!

tegnapi nap nagyon jól bírtam a kenguruzást. meglepően jól. idióta sofőr volt, babakocsival meggyűlt volna a bajom.

oltás: belinkelem nekem mit írt az egyik kolleganőm.

nem tudok mit mondani a rota vírus elleni oltással kapcsolatban, mi nem adattunk be semmit a kötelező oltásokon kívül. Nem akarok vészmadár lenni, de most egyre gyakrabban mondják (homeopata dokink tanfolyamot is végzett erről), hogy a védőoltások vivőanyaga autisztikus tünetekhez vezethet. Nem tudom, higgyek-e ebben, mindenesetre májusban iszonyú sok autista-autisztikus gyereket láttunk. Hogy van-e összefüggés, nem tudom. Most mi is készülünk a 6 éves kori oltásra, persze mivel kötelező, beadatom. Amúgy a mi dokink nem javasolta még egyik kötelezőn kívüli oltást sem, bár a rotát én pont nem kérdeztem.

még jövök, ha tudok,csak Dorka ébredezik

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Linda, a DM-ban a Bababónusz pogramba kell Vivit bejelneteni, csak ki kell tölteni egy lapot a DM-ben és be kell mutatni a szül. anyakönyvi kivonatot, és azonnal megkapod za első kis dobozt, amiben benne van a kuponfüzet, és abban a végén van 2 db 50%-os ruha kupon. Én is az overállra tartogatom!Tényleg 5 perc elintézni és nagyon megéri, van egy csomó pelenka kupon is benne!
Te kendővel hogyan hordtad Vivit?Melyik pozicíóban?

Ivett, tök jó, hogy sikerült a kenguruzás Én most kezdek majd kendőzni
:oops:

Oltás: mi a rotát kihagyjuk szerintem, az agyhártya gyulladás és a pneumococcus lesz biztosan!

Ma takarítani fogunk Botival, meg piacozni!

Zsuzsa, Tündi:HAJRÁ!!!
MAjd jövök még!
Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Jó reggelt!

Linda a C&A-s kedvezmény a DM kuponfüzetben van, amit a DM-ben kapsz, ha megszületik a baba és bemutatod nekik az anyakönyvit.

Tegnap Tiramisut készítettem életemben először :D . Szerintem jól sikerült. Ez lesz a plusz meglepi a házassági évfordulónkra (amit tegnap Glóriával ünnepeltünk, mert apa külföldön van :? ) - így első nap volt, amikor egyedül voltam... A fürdetéshez jól elő kellett készülni, mert nem volt kit ugrasztani, de egyébként minden simán ment, csak hulla voltam estére, ráadásul kisasszony nem volt fáradt estére, mivel napközben rengeteget aludt....

Na megyek, mert Pinci már hív - elunta a nézelődést... szép napot neketek! Végre holnap hétvége!

Kép
chesther
 
 


Sziasztok,

Ma reggelre ugy ebredtem, hogy fajt a hasam.:(. Amugy szerintetek babak csak akkor mocorognak, ha ebren vannak a pociban? Csak mert az enyem 2 napja folyamatosan mocorog....

Tamara,
En a polgari eskuvore egy sima kremszinu ruhaba mentem csak (kulon volt a templomi) es a tempomira pedig bereltem egy markas ruhat. Olyan volt, hogy senki nem mondta volna meg, hogy nem uj es sajat.

Kepzeljetek az Adi C&As kuponjaibol az egyiket pont most pocsekoltam el. Ki is neztem kiscsajnak az overalt, de mondtam, majd a heten megveszem, aztan most eljottunk es csak vasarnap ejjel erunk vissza Pestre :((aug. 31. bevalthato). Amugy nagy dillemam, hogy overal vagy bundazsak ilyen idos korban. Velemenyek?

Babakocsis BKVzas nekem is remalom, raadasul mostmar nem is birom fel a pocakommal a kocsit, alacsony padlos meg feher hollo...

Kellemes hetveget,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Tud valaki segíteni, hogy kenguruba mikor lehet beletenni a babát? Gondolom később, mint a kendőbe... A kendőben nem rossz a gerincének?

Timi, Andi, Kata mizu veletek? El vagytok tűnve :D

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Alexandra kettő db Menjugate (fertőző agyhártya) oltást kapott (3és 5 hónaposan) és már vissza is utalta az önkormányzat ezt a majdnem 7000 ft-ot. :D

Eszter, hogy van már a sebed?

Nekem eddig az utastársaimmal több problémám volt, mint a sofőrrel vagy ellenőrökkel. Sőt az ellenőrökkel eddig kifejezetten jól megvoltam, remélem így is marad. (helyet csináltak, mikor pocakos voltam, gyerekkel álltunk..., visszatolta a kezem, amikor lyukasztani akartam... :D )
Pedig tényleg sokat utaztam már, mert nincs autónk és mégiscsak a harmadikkal közlekedek.
Na, ennyi volt a szabadidőm mára.
Hajrá pocakosok!
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Csak bejelentkezem, hogy még egyben vagyunk. :lol: Nagyon remélem, hogy akkor most már a holnapi napot is megvárja a kisasszony, ugyanis Lucát holnap reggel visszük megint tejterhelésre és mostanában megint extra anyás lett, úgyhogy jobb lenne Neki, ha én is ott lennék.

Szép napot és jó 7végét (ha mégsem jönnék) Mindenkinek:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Eszter, a Cybex nevű kenguruba (nekünk ilyen van) már korán be lehet tenni a Babót, de csak fekve. Ülő helyzetbe csak 4 hónapos kortól.
Kendőbe már 1 naposan is...én most vettem egy kendőt, remélem nem leszek vele nagyon béna!

Tündi, nagyon szurkolok!!!!!

Többiek, hol vagytok?!!!!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok LÁnyok!

Csak gyorsan jelentkezem, hogy nem tűntem el, de nekünk ez a hét nagyon zsúfolt volt.

JÓ sokat írtatok, már jegyzeteltem, hogy mire fogok majd reagálni, mert ennyi mindent észbentartani nem tudok. :oops:

Viszont mire végig olvastalak benneteket, Blanka felébredt.

Úgyhogy majd később jövök és hosszabban írok.

Puszi
Timi

u.i.: Tündi én ennyi hetesen+naposan szültem :wink:

Timi

Kép
manati
 
 


Blankát hasra fektettem és aludt tovább! Mi imádunk hason aludni :)

Na szóval, Sziasztok Lányok!

Nagyon sokat írtatok alig győztem visszaolvasni :) Bocsi ha nagyon hosszú leszek!

Tamara, gratulálok az esküvőhöz, én a polgárira egy nagyon klassz nadrágkosztümben mentem. Ráadásul nem is fehérben hanem almazöldben, így máskor is feltudom venni :-) Anna baba nagyon édes, klasszak a nyaralási képek is.
Viszont szomorúan olvastam, hogy váladékozik a szeme. Mióta? Szülés után is váladékozott?

Eszter és Tamara: köszönöm a kép lekicsinyítéssel kapcsolatos javaslatokat, majd megpróbálkozom velük :-)

Eszter: én nagyon rendmániás vagyok, de néha hagyom a fenébe az egészet és csak a gyerekkel ücsörgök a kanapén. Bolondozok vele, játszom vele. Szerintem Te is ha tudsz akkor most foglalkozz vele többet, mert olyan hamar megnőnek és később úgysem mi fogunk neki kelleni :-) Arról nem is beszélve, hogy ha jobban figyelsz rá, hamarabb megtanulod az összes rezdülését, arckifejezését, hogy éppen mire vágyik!

Játék: én mindenféle mondókákat, dalocskákat énekelek neki. Van, hogy ölben tartom és táncolok vele. A játék max. félóra igazából Blankát még kicsinek is érzem ahhoz hogy tovább produkáljam magam, mert nem köti le. A hordozóban elücsörög és rugdossa a játékait (ha egyedül van akkor ez tart max. 5 percig) általában a játékokat mindig bemutatom neki, és elmondom, hogy melyik játék milyen állat, és mit csinál. Azt vettem észre, hogy ha beszélek az nagyon tetszik neki. Sőt már ő is próbálkozik a gőgicséléssel, de még csak ritkábban és csak akkor ha beszélek hozzá, ezt úgy veszem, hogy válaszol nekem. Megmondom őszintén baromira tetszik ahogy kommunikálni próbál, és szerintem ez még sokkal klasszabb lesz a későbbiekben. Most már tök jól mosolygunk. Sikerült le fotóznom, annyira büszke vagyok rá :-)

Linda: Örülök, hogy a hát simis tippem bevált. Mi is sokat simogatjuk este, de nálunk sem jön be minden elalváskor. Előfordul a cicin elalvás is. Nálatok is gyönyörűek a gyerekek, Vivi haja király!!!

Ja alvás: ma szépen alszik, nagyon ügyi egy baba :-) és reggel 7-ig aludt. Már 6-tól fent voltam és azt vártam, hogy mikor fog ébredezni, amikor meghallottam a hangját rögtön szaladtam hozzá. Imádom amikor ébredzik, nyújtózkodik a karomban.

Melus: Boti is annyira szép baba! De Ő olyan pasis. Szerintem tiszta apja :-)
Kiváncsi leszek, hogy nálad bejön ez a kendő használat? Én még nem próbáltam és nincs is kendőm, de nagyon szeretnék majd valamit amiben tudom hurcibálni Blankát és a babakocsi nem a legegyszerűbb nekem.

Anikó: hát nem mondom, néha nekem is jó lenne egy-két gyerek, hogy szórakoztassa Blankát. Irigyellek :-)

Bár én most egy szót sem szólhatok, mert mi keddtől – csütörtökig a mamáéknál voltunk, és Blankával tényleg sokat foglalkoztak ... ha sírt mindig átvették egy kicsit, hogy tudjak pl. ebédelni. Itthon ha egyedül vagyok, sokszor már triplán kihűl az ebéd mire odajutok, hogy egyek.

Valaki felvetette az utazós ágyat. Szerintem nagyon szuper. Nekünk is van, féltem tőle, hogy fog-e benne aludni a baba. De mintha otthon aludna a saját ágyában. Csak mi teszünk bele ismerős tárgyakat, meg van egy paplan amin szokott szopizni azt tesszük alá, így az otthon illatait érzi és nem idegen neki.

Találka: én nagyon örülnék, ha találkoznánk ... mert még csak Tamarát, Melust és Krisztit ismerem személyesen. Ja és Ádámot + Botit :-)

Ja majd elfelejtettem, voltunk hétfőn csípőszűrésen, nekünk is kell majd menni uh-ra, de az automatikus, nem azért mert baj lenne a csípőjével. Én meg voltam szerdán a dokimnál szülési utáni kontrollon. Hát megmondom őszintén olyan nosztalgikus érzésem volt. Még nem gondoltam erre, de tényleg jó volt pocakosnak lenni. :-) A dokim nagyon aranyos volt, de olyan jól esett, hogy érdeklődött Blanka után, hogy mi van vele, mit csinál már? Nézelődik-e? ... stb.

Asszem mára befogom a szám! Pocakosoknak kitartást (Tündi, Zsuzsa, Kriszti) anyucikáknak is :lol:
Sziasztok!
Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Én már megint fent vagyok 1/2 3-tól. :( Luca pocsékul alszik - idáig 6-szor kellett bemennem hozzá. :cry: Aztán most végre kibökte, hogy mi a baj: nem tud nézelődni, sötét van (pedig igazából nincs is sötét, mert bevilágít a kinti világítás és én simán közlekedem lámpa kapcsolás nélkül). Felkapcsoltam a lépcső lámpáját és egyből megnyugodott. Ma veszünk valami éjszakai fényt vagy kislámpát a szobájába.

Na megyek olvasni. További szép éjszakát! :roll:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok Lányok!

Tündi, nem irigyellek, hogy ilyen korán már fent vagy/voltál :shock: Én még ilyenkor fordulok egyet a másik oldalamra!

Mi elmentünk ma Dunakeszire a Kenguru boltba, törzsvásárlói napok vannak és most minden rucira 16% kedvezmény van, meg a Kismama kuponfüzetből is elhasználtam a hálózsák és a body kuponokat. jó sok pénzt elköltöttünk :roll: De tök jó, hogy nem voltak sokan!

Timi ti merre laktok Dunakeszin?

Tamara, veletek mizujs?

Eszter, ti mikor és hova mentek Balcsira? Mi kedden reggel megyünk Máriafürdőre.

Vendégeket várunk, kipróbálok egy Stahlos receptet (rakott kalács csokival és lekvárral), majd beszámolok, hogy milyen lett!

Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Na mi potyára mentünk a gasztroenterológushoz: kiderült, hogy csak véletlenül :shock: hívott vissza minket mostanra, csak novemberre akart. :twisted: Szegény Luca étlen-szomjan volt 1/2 9-ig. :cry: Viszont kifaggattam, hogy van-e valami teendőm Dalmával kapcsolatban. Hát van. Napi 2 deci tejnek megfelelő tejterméket (pl. 1 db túrórudi) fogyaszthatok (pedig én imádom a tejet, sajtot hasonlókat) csak amíg szoptatok, mert valószínüleg Ő is hajlamos lesz az allergiára. És csak 1 éves kora után lehet bevezetni Nála a tejtermékeket.

Hát ma ennyi történt.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ami most merült fel, mert eddig úgy gondoltam, nem fogadok szülésznőt, elég a fogadott orvosom, de most a topikomban nagyon sok véleményt olvastam és elbizonytalanodtam. Én nem kifejezetten ragaszkodom gátvédelemhez vagy egyéb extra dolgokhoz, de tapasztalt mamik, az Uzsokiban érdemes szülésznőt fogadni? Esetleg van valaki, akit jó szívvel tudtok ajánlani? Én akkor is adnék pénzt szerintem, ha nem fogadott lenne a szülésznőm, de valami aranyosat fognék ki, de ha fogadok, akkor kb. mennyit ad neki az ember lánya?
Köszönöm előre is a válaszokat, tudom, már majdnem mindannyian túlvagytok a dolgon, de nekem még hátravan ez az élmény és kezdek kicsit aggódni :?
Voltam a héten bent egy kenetvétel miatt, de nem láttam még kifüggesztve, hogy mikor lesz az őszi szülésfelkészítő, valaki tud infót adni erről? Vagy hogy hol tudok érdeklődni esetleg telefonon?
Köszi előre is!
Ja, a babák nagyon édesek, irigy-irigy, hogy már otthon vagytok a gyönyörű bébikkel!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


sziasztok!
úúúúúúúú az durva Tündi - semmi tejtermék...ááááááá- nagyon borzasztó, nincs már megoldás? Én abba is belebolondulok, hogy nem ihatok tejet (napi 1,5-2 litert ittam eddig), de hogy semmi tejtermék...durva! Már csak 2 napod van, izgulsz? Nehéz már? Nekem már olyan távolinak tűni mindez, pedig csak 5 hete történt. Lucu pontosan jött?

Melus - mi pénteken megyünk Siófokra hétvégére, anyuékhoz. Remélem jó idő lesz!

Timi - nektek milyen márkájú utazóágyatok van? Ti beleteszitek a bébiőrt abba is?

Anikó - köszönöm, a sebem már pont tegnap forrt össze :) . Még a végén meggyógyulok... Tudsz akkor valami tuti játszóteret, ahova mehetnénk a találkozókor?
Vagy valkinek valami egyéb ötlet, ahol a nagyobb gyerekek is elvannak?


Tegnap nem jelentkeztem, délelőtt kicsit túlpörgettük Glórit (felveszem, lesteszem, kiviszem, behozom, indulunk, mégse), délután voltunk anyóséknál - el is fáradt rendesen a sok új arc láttán, meg hát ugye mindenki föléhajol, dumál neki, nyúzzák... Szegénykém. Este még elmentünk Brendonba utazóágyat venni, erre elfogyott :twisted: . Aztán átmnetünk a Jysk-be ott meg az eladó srác idióta volt, mikor kértük, hogy csukja össze a kiállított darabot, elkezdte rángatni, csapkodni szabályosan... mondtuk, hogy akkor köszönjük ezt nem kérjük...

A Tiramisu,amit meg férjemnek csináltam nagyon ízlett neki, én is ettem belőle még péntek este 2 adagot, és mivel tele van kávéval, tök jól éreztem magamat, 5 hete először nem voltam fáradt... Aztán nagyon durva volt, mert 22.30-kor lefeküdtünk, éjfélkor felébredtem eteteni, és utána - úgy képzeljétek - reggel 6-ig nem bírtam elaludni :twisted: :twisted: .
Valószínűleg ez is benne volt, hogy tegnap szegény édes Pinci olyan zaklatott volt :oops: . Annyira sajnáltam!!

Hajrá pocaklakók, mamik kitartás!!!

Kép
chesther
 
 


Megvagyunk, jol vagyunk, csak nemjott ossze soha hogy irjak is, de olvasni olvastam azert.
Koszonom a ruha tippeket, mivel a kosztum nem stilusom igy egy len, hosszu ruha lesz rajtam feher rahimzett virag motivumokkal. Egyszeru romantikus es jol fed:)
Igy ferjem sem lesz olyan nagyon elegans, szerintem pont fog illeni az eltervezett egyszeru eskuvohoz. Meg kulonben is hiaba meseszep meg az az igazi ha hofeher es igazi menyasszony....de nekem ez ami vegul lesz azert tetszik, mert igy nem veszunk el a kulsosegekben es sokkal inkabb az esemeny jelentesere tudok koncentralni.
Ha meg majd egyszr ujra vekony leszek es feher ruhat huxni lesz kedvem, hat csinalunk uj eskuvot, mondjuk 5 ev mulva mint a Gyozikeek :lol:


Anna szeme azota tuti szep, szoval lehet az abrutalis nyomas amit a doki csinalt ugy kitisztotta, hogy nem kerul majd sor az atmosasra.

A napjaink valtozatlanaok. Nem igen alszik napkozben csak a kendoben, pedig altattam en mar mindenhogy.
Tej sajnos egyre kevesebb, etvagya egyre nagyobb, mar napkozben is kap potlast:(
Hetvegen egyedul voltunk paromnak teambildingja van, igy ma unokatesomekhoz mentunk el, teljesen jol birta a varosban valo bumlizast, persze kendoben, ezt babakocsival nem tudtam volna megtenni.

Mindenkinek szep estet!


Akik mar inteztek babakotvenyt, melyik banknal erdemse? Meg ugy osszeseggeben mit lehet errol tudni azon kivul hogy az allam max evi 6000ftot tesz hozza- ezen jot kacagtam, rohej.



es meg eg ykerdes: Anna rettenetesen izzad, ez normalis, vagy valami baj van? a fjerol patakokban csordogal a viz, ha sir, es minden evesbe is ugy beleizzad vizes a haja:(
aaa3
 
 


Sziasztok!

Én is még egyben. Szeptember 6-án lesz az ötödik házassági évfordulónk. Lehet , hogy azon a napon jön a babánk? Azt hiszem örülnék neki, bár legjobban annak, ha ma kellene menni. Szeretném már ölelgetni a kicsit. :)

Nekünk cam utazóágyunk van.

Jó vastag téli hálózsákot szeretnénk venni a gyerekeknek. Van valakinek tapasztalata, hogy hol lenne érdemes megnézni?

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

Nálunk még mindig semmi, de Csapó múltkor azt mondta, hogy mivel Luca elég pontos volt (keddre voltam akkor is kiírva és Ő szerdán de. született meg), ezért most is valami hasonló várható. :roll:
Képzeljétek végre -3 hónap után- az Államkincstár elutalta a GYES-t, meg az allergia miatti emelt családi pótlékot. Már azt hittem, hogy elkeverték valahova a kérelmünket - de nem, csak mostanában ilyen lassú az ügyintézés. :twisted:
Eszter: Hát ezt a tejes-tejtermékes dolgot bizony nehéz lesz betartani, de inkább ez, minthogy majd Dalmával is mindenben azt kelljen nézni, hogy eheti-e vagy sem. Max. majd rászokok a szójatejre, zabtejre vagy hasonlókra. Szolidaritást vállalok Lucuval. :cry:
Tamara: Biztos nagyon csinos leszel. :lol: Az izzadással kapcsolatban nem tudok segíteni.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok,

Babakötvény: nekünk Levinek a K&H-nál van, már nem emléxem milyen szempont miatt esett rájuk a választásom, de akkor megnéztem több bankot és valamiért ez maradt.
Nézzetek utána az önkormányzatnál is, mert nálunk a XIII. kerületben az önkormányzat is ad egyszeri 20 ezer Ft-ot a megnyitás után. Egyébként mi szoktunk Levinek erre utalni évvégén, kamatadó mentesen gyűlik neki, ezen nem vesz még lakást 18 évesen, de mégis valami.
A MÁK-tól kell kérni egy nyilatkozatot hogy ki kapja a családi pótlékot. Utána mindent a bank intéz, csak be kell vinni mindnet ami szükséges.

Lányok van egy nagyon jó oldal amit ajánlok a figyelmetekbe kismamablog.hu
Ha valaki esetleg kezdene valamit magával az otthonlét alatt munka, vállalkozás szempontjából akkor ugyanennek a lánynak van egy oldala: gazdagmami.hu

Kismamablogra visszatérve nagyon jó hírleveleket küld és nagyon jó összeszedett témák vannak, és tanácsot is ad. Mindenre.
Engem bevallom megnyugtatott az altatási görcsölésemmel megint. Nem annyira vaskalapos mint amennyire a suttogót néha érzem, az ajánlatai az én szivemhez közelebb állnak.

Melus:
a kendővel egy fajtát kötöttem eddig, de szerintem nem túl jól. de vettem egy Nanu kendős dvd-t a héten, csak még nem néztem. AZon is van tizenX kötési mód.

Tündi:
nálunk a saját kiságyban való egyedül elalvásnál jött elő az éjszakai fény szükségessége. Miután leszokott a ciciről 21 hósan úgy alud el, hogy a hálóban mese után összebújtunk, majd amikor elaludt átvittük az ágyába. Sokáig próbálkoztunk hogy aludjon el az Ő ágyába, nekünk az éjszakai fény meg az alvótárs ( Micimackó ) segített ebben.
Nem tudom vettetek-e már, én a Kikában vettem nagyon jó micimackos éjszakai fényt. Nem a lámpaosztályon volt, hanem a pénztársoron a kosarakban.

Timi:
még egy köszönet, most a szódásszifonért. Nagyon tuti! Ezzel mindíg sikerrel járok büfi ügyben.
linda

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Tündi, Zsuzsa!
Kitartást erre a pár napra. Nagyon izgi már! Én ilyenkor már babáztam ... de tudom mennyire izgatott és türelmetlen az ember.

Tejjel kapcsolatban: én most olvastam (tegnap találtam a könyvespolcon :lol: ) egy 1972-ben íródott Anyák könyve c. vaskos könyvecskét és elkezdtem tanulmányozni, hogy vajon anno hogy is volt. Néhány dolognál a hajamszála az égnek állt. Hihetetlen, hogy milyen tanácsokat adtak régen a kismamáknak. Pl: ha nincs elég tejed, akkor 1 hónap után tehéntejjel pótold. Vagy 4-5 hónapos korban kezdődhet a hozzátáplálás. Vagy egy 4 kilógrammos babának napi 5x kell ennie és 4 óránként. :lol:
Azt hiszem Blankám éhen halna, ha ezeket én mind betartanám. :-)

De egyébként van benne sok érdekes tanács, amit lehet, hogy kifogok próbálni.
Szóval a tejjel kapcsolatban csak annyit, hogy nyilván olyan esetben mint amiben Tündi van, nem ildomos literszámra fogyasztani, de egy-egy pohár tej, vagy egy tejeskávé elfogyasztásával nem lesz semmi baj.

Volt/ van valakinek bukós babája? Nálunk igazából ez az egy probléma van. Már mindent kipróbáltam, hogy ne hányjon olyan sokat vissza, de bármit is teszek Blanka szinte minden evés után bukik. (ezért is kezdtem olvasni ezt a régi könyvet)
Arról nem is beszélve, hogy mosok/áztatok mint a Mosó Masa éjjel nappal!

Melus!
Mi dunakeszin az Alagliget lakóparkban lakunk. Nem tudom merről jöttetek a Kenguruba, de ha az autópályán mert a 14. kerületből úgy a legegyszerűbb (10 perc) akkor pont a mi lakóparkunk mellett mentetek el, ha nem akkor valószínűleg a régi Váci úton.
Egyébként nem lakunk messze a kengurutól mi is sokat járunk oda :oops:

Eszter!
Azt hiszem Top Rider vagy mi a neve az utazóágynak és a Mini Manóban vettük. Pontosabban az anyósomék. Ott volt a legjobb áron olyan amit elképzeltünk. 15ezer forint volt és ezen van pelenkázó, állítható a fekvőmagasság és kerekes az egyik vége (+ szúnyoghálós). Az egyik oldala pedig lecipzároható, így ha a picurka már nagyobb lesz kitud jönni magától a kiságyból.

Linda!
Én is sokszor csinálom a szódásszifon módszert a büfizéshez. Mivel Blanka bukós a büfiztetés nálunk központi kérdés itthon :-) Szóval muszáj!

Tamara!
Izzadással kapcsolatban: nekem is izzad Blanka ... főleg szopi után. Szerintem egyszerűen kifárad benne, nem hiszem hogy bármi baja lenne. Érdemes odafigyelni az öltözékére, nálunk nem jönnek be a nagyon cuki fodros bodros babaruhák, egy body és egy lábasgatyóban tökre jól el van, nem melegeti őt 2 réteg ruha. Ha meleg van akkor meg egy hosszúujjú body és kis zokni. Amíg beöltöztettem róla is szakadt a víz!

Tegnap voltunk a Margitszigeten és olyan jó volt. Már nagyon régen nem jártunk ott, Blanka végig aludt ... aztán lehet a jó levegő miatt de este szépen elaludt fél8-kor szopizott és 5-kor kelt csak fel. Szóval jó sokáig bírta, pedig azt hittem, hogy előbb fog kelni.
Ami megint egy jó hír nálunk, hogy az alvásunk kezd jó irányban változni (nappal is), már nem kell ringatni, hosszan altatni ... leteszem a kiságyba cumi a szájba és már nyekergés nélkül kezd cummogni. Kb. 2x visszhív (visszanyekereg) mert a cumi kiesik a szájából, de utána szépen alszik.

Ma megyünk csípő uh-ra, és még dolgoznom is kell (már ez a második hónap hogy küldi haza a melót a munkahelyemről :roll: ) meghát ugye gyerekem is van :-) szóval nem biztos hogy már jövök ...

Szép napot mindenkinek!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Mi már túl egy sétán :D tök szép idő van!
Aztán nekiállok csomagolni, mert egy hétre a fél lakást vinnünk kell magunkkal :shock: Még mosnom is kell egy adagot, főleg mert Boti éjjel úgy bekakilt, hogy át kellett öltöztetnem!

Lányok, az lehet, hogy a kisfiúk később jutnak el oda, hogy átaludják az éjszakát? Boti még mindig kel fél2-2 felé és eszik :oops: szerintetek majd magától leszokik róla, vagy csinálnom kellene valamit?Előre is köszi!

Linda, ma találkozom Laurával, együtt fognak a Botondjaink sétálni :) remélem egyszer majd össze tudunk hozni Veled is egy közös sétát!!!!

Tamara, mi az MKB Banknál fogjuk a Babakötvényt intézni, mert ott vana férjem egészségpénztári számlája is!

Timi, hogy bírod, hogy dolgozol is Blanka mellett?! Lehet, hogy egyszer összefutunk még a Kenguruban :lol:

Szép napot mindnekinek!
Pocakosok hajrá!!!!!!!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,


Melus, nekem Adi olyan 8 honaposan aludta at teljesen az ejszakat, elso perctol kezdve 1szer kellett neki kaja, olyan 3 korul.(kesobb mar 4 fele). En is mind bongesztem a "szakirodalmat", hogy mit lehet tenni, de mivel lassu volt a sulyfejlodese vegul ugy dontottem, hogy nem kiserletezem. Aztan egyik percrol a masikra nem kelt fel tobbet.
Ugyhogy en most ugy vagyok vele, ha a baba nem csinal valami nagyon osszeferhetetlen dolgot a csaladi elettel, akkor hagyom csinaljon amit akar.(Szoval, ha neked nagyon rossz, hogy 1szer felkel, akkor probalkozz valamivel). Viszont ahhoz en is ragaszkodtam mindig, hogy nincs buli, kaja aztan alvas. Van, hogy meg a mai napig is felkel. Ilyenkor leteszem a foldre es mindig kimegyek a konyhaba. Szoval ehes. Kap 1 uveg tejet es alszik tovabb.Evvan.


Tegnap azt hittem megszulok :(. Delutan 5 korul kezdodott, hogy elkezdtem kemenyedni plusz hasmenes. 8 korul indultunk Pestre, addig Adival jatszottam, nem is foglalkoztam a dologgal. Aztan a kocsiba elege bedurvult, mire ideertunk mar szinte allandoan kemeny volt a pocim. Hazaertunk, gyorsan lepihentem es hala egnek meg egyben vagyok....de elegge be voltam sz...rva :(.

Na, huztam ebedet fozni,


Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Ja es ismet felvetem a problemat overal vagy bundazsak. Otletek?

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Kriszti!
Pihenj sokat!!!!!
Nem zavar, hogy boti felkel, sőt, én nagyon szeretem, ahogy éjjel szopizik, csak a lányos anyukák írták, hogy Dorka/Vivi/Blanka már pár hete átalusszák az éjszakát...Csak ezért gondoltam, hogy lehet, a fiúknál ez később jön el!Nem fogok semmit csinálni, megvárom, amíg ő leszokik.

Bundazsák kérdésben nincs tapasztalatom, nem tudok segíteni!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Tünetmentesen még mindig. :roll:

Kriszti: Pihenj sokat, nagyon korai lenne még a szülés. Én amikor hasonló cipőben jártam gyorsan elmentem a szüleimhez egy hétre, aztán ott annyira kipihentem magam, hogy utána minden panaszom megszűnt. Ja és nyomtam magamba a magnéziumot.
Overál/bundazsák: Lucának télre overálja volt, de mire kellett már jó féléves volt. Most mindkettőt kapunk kölcsönbe, ráadásul a babakocsinknak is van bundazsákja. :lol:
Timi: Mit mond a doki a bukásra? Nem lehet, hogy reflux? Az utcánkban egy kislány szintén minden szopcsi után jelentősen bukott és róla megállapították, hogy refluxos.
Linda: Kösz a tippet, de úgy tűnik, hogy csak átmeneti állapot volt. Lehet, hogy az volt az oka, hogy az anyósom lekapcsolta a budiban a lámpát és rácsukta az ajtót, amikor Luca nem akart leszállni a WC-ről - ez csak most derült ki és szerencsére már nem veti be az anyós ezt a "praktikát".
Zsuzsa: Téli vastag hálózsákot tegnap láttam a Brendonban - jó sokat. Árat sajnos nem tudok, de nézd meg a honlapjukat.

Tegnap Lucával volt egy tök jó sztorim: Jött le a lépcsőn és egyszercsak felkiálltott. "Ajaj, jön a kakika!" Mondtam Neki, hogy akkor gyorsan fussunk a WC-re. Erre Ő: "De én csak baktatok." - és csigalassúsággal bement a budiba és nem engedte, hogy segítsek vetkőzni, felmászni. Szerencsére azért időben odaért. :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok,

Melus, igyekszem!

A poen, hogy anyueknal voltam 1 hetig, effektiv semmit se csinaltam. Adira allandoan nagyszulok vigyaztak(orultek, hogy jatszhatnak vele, mert 250km-re laknak tollunk). Hat azok a lanyok, akik ilyen hamar atalusszak az ejszakat, valoban irigylesre meltoak :), amugy mikor nekem anno mondtak, hogy a kisfiuk kesobb csinalnak mindent, en azt hittem maxi 1-2 honappal. Aztan most, hogy van 1 kisfiam :D, jottem ra a valosagra, hogy a kesobb akar 1 evet is jelenthet (pld. beszed, szobatisztasag). Nemreg olvastam(Hogyan neveljuk a fiukat cimu konyvbe), hogy ok csak az egyik agyfeltekejuket hasznaljak, mig a lanyok mindkettot. Szoval ok dupla esellyel indulnak :).

Amugy most nezegettem a brendon hirlevelet es rajottem, hogy amire en gondolok az nem bundazsak, hanem overalzsak es megvan a tokeletes megoldas is: gyartanak olyat is belole, hogy kulon es egybe is zippzarolhato:) (feltetelezem az olyan kezelhetetlen anyukaknak, mint amilyen en vagyok :)).

Holnap lefutom a kotelezo koroket: reggel vedono, delben doki, este UH.(mar alaig varom :D).

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Kriszti:Vigyazz Magadra es lehetosegekhez kepest pihenjel! Azert meg igencsak van idod!
Zssak overall: nekunk mindketto van, de meg nem tudom melyiket mennyit fogjuk hasznlani.


Bar nalunk elojott a problema, hogy ha igy "no " Anna tovabb akkor mi telen meg 56-62 es ruhakat fogunk hordani nem pedig 62-68ast vagyis ezek alapjan nincs teli ruhank, mert korban megfelelo ismerosunk nincs. szoval lehet nekem is meg be kell majd ruhaznom egy overalt. NA meg sapkakat.
Ti hog yvesztek sapkat? Milyen szamozas vagy mi alapjan lehet tudni mekora sapi kell a babanak? mert nincs beleirva a cm er csak hog yhany honapos, es Annanak az alapjan nem jok a sapik. Elore is koszonom.


A tej el tud apadni egyk naprol a masikra?

Csak mert ugy izgulok, egyre kevesebb teljem van:( MA reggel pl a jobbol kerek 20at tudtam lefejni ugy hogy este 11 ota nem szopott, nem is fejtem, jo a balbol 80at, de akkor is, ez ugy hogy egesz ejjel "gyult" . Eves utan mar nem is fejek, mert csak epphogy osszemaszatolnam a mellszivot. Mostanaban mar minden evesnel eszik mindket cicibol es meg igy is min 1szer de van hogy 2szer cii utan tapi is.
Mit tehetnek, hogy javuljon a helyzet, de legalabbis ne romoljon?
Iszom, szedem amore milket, eszem?????????????????????????????????????/


Melinda: jo pakolaszast, es utana meg a jl megerdemelt pihensben sok oroetek leljetek!

Alvas: hat en nem is remenykedem hogy valaha eljon az ido hogy ne keljen, Anna 2szer kel, 2korul es 4 korul-AaAAAAAAAAAAAA Majd csak egyszer tan leredulakodik egyre, majd alvasra....

Timi: az a konyv nekem is megvan meg anyosomnak koszonhetoen meg jo par ilyen oskori lelet, es en is jokat szoktam rajta derulni meg mergelodni, pl szules elott olvastam egy kis konyvet mi kifejtette a szules nem faj!!- nagyon hirtelen tettem le eme olvasmanyt!
aaa3
 
 


Tamara,

En is mindig attol "feltem", hogy a tej elapad egyik percrol a masikra, de nyugi nem fog. Nekem is hasonlo volt a szoptatasi mizeri, mint neked es megis kellett 1 honap, hogy elapadjon azutan, hogy Adam ugy dontott, nem hajlando tovabb bajlodni a szopizassal. Szoval a kulcsszo, ne izgulj, ha sir akkor cici. Ha megis nagyon rossz a sulyfejlodese, akkor a doktorno/vedono ugyis javasolni fogja a tobb tapszert.

Amugy en is hasonlo cipoben jarok, mint mar mondtam tobbszor is Adival. Hirtelen fogyik es nehezen hizik (a ferjem csekely 13 kiloval kevesebb, mint en, szoval nem kerdeses kire hasonlit). Egesz nyaron 1 dekat nem hizott, most, hogy videken voltunk egyszeruen nem birom felemelni, napok alatt "nott" meg.Szoval el kell fogadni, hogy sajna nem mindig nonek szakirodalom szerint.

A more milket, hogy szeded? 3*2 vagy 4*2? Azt probaltad, hogy 1-2 nap szunet es utanna ismet szedni, mert az allitolag szinten noveli a mennyiseget?En anno felhivtam a csajt aki forgalmazza es segitett nehany otlettel.


Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok,

Melus, sajnos mi még nem alusszuk át az éjszakát. Korábabn 1x kelt 4-5 körül, most a múlt héten valami miatt mindíg 2x. El is voltam kicsit keseredve, hogy már vége is a jó világnak, de tegnap éjjel megint csak 1x kelt 3 körül.
Levi 2 éves korában kezdte átaéudni az éjszakát.
felébredtek

Kép
Kép
prünty
 
 


sziasztok!
bocsánat,hogy így eltűntem.
most is csak az egyik kezem szabad,másikban Zsófika csucsukál:-)
furi,mert eszünk,békésen elalszik,leteszem,majd pár perc múlva felébred.ez mitől lehet???különben nem sír sokat, nem nagyon nyügösködik.

Tündi nincs kedved leírni a bukta receptjét?
Luca határozott kis csaj :D nem is tudom hogy gondoltad,hogy átrebdezed a szobát úgy,hogy meg sem kérded őt :D Aranyoaós a kakis sztorija :D
Neked különben nem kellene még szülnöd?

Linda Vivinek mennyi haja van, hihetetlen :D férjem kopasz fejére adhatna pár tincset :D

Nagyn el vagyok maradva az olvasással, pedig tök jókat írtatok.
:-(

Timi én is sokat olvasok Zsófinak mesét,általában az esti szopinál is,ha látok kettőig.
De napközben is.

Milyen játékokat tanácsoltok nekünk? picik vagyunk tudom, de olyan kellene ami már érdekli esetleg a picit,mert már néha nagyon nézelődik.

Zsófi egy hét alatt 300 gr-ot hízott.kis húsgombóc :D és érzem is azt a pár deka különbséget.

valaki kiváltotta már a dm-es kupont?

Kép
andaka
 
 


nem adnátok ötleteket milyen kajákat egyek, főzzek?

zsófi békésen aludt rajtam legalább 20-30percet,le akarom tenni,erre felsír mikor éppenhogy leteszem.miért van ez?

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Melus!
Szerintem se csinálj semmit, hogy átaludja az éjszakát. Nem tudnál mit. Majd eljön az idő amikor elég lesz neki az esti tejci/vacsi és aludni fog reggelig mint a bunda. Szinte minden barátnőmnek fia van körülöttem és ők is 2x kelnek éjszaka. De már megszokták ... sőt az egyiknek 5 hónapos a bébije ... erre nincs recept. Nekem mázlim van és ezzel tisztában vagyok ... mondják is nekem, hogy NE merjek panaszkodni :oops:
JÓ pihenést majd a Balatonon! Imádom a Balatont, irigyellek! de idén sajnos kimaradt az életünkből :cry: nem baj majd jövőre!

Kriszti!
Nagyon vigyázz magadra! Ne erőltesd magad. Szedd a magnéziumot is! PIHENJ ha tudsz! Nem tudom mi a különbség a két cucc között (bundazsák, overál) nekünk egyik sincs, és fogalmam sincs, hogy melyiket vegyük majd. Valószínűleg majd ha jön a hideg akkor fogunk ennek jobban utána járni, még én nem vennék semmi ilyet, mert Blanka nő mint a bolondgomba.

Tamara!
Sapkát én úgy vettem most is Blankának, hogy felpróbáltam a kis fejére, mert ami szemre jónak tűnt, az olyan hatalmas volt rá, nem is gondoltam volna. Szóval szerintem te is nyugodtan próbáld rá. A kenguruban a sapkáknak 1-2-3as számozása van.

Már nem tudom kikérdezte, de nem válaszoltam rá délelőtt, hogy az utazóágyba teszek-e bébiőrt? Nem, mert ha használjuk ezt a kiságyat, Blanka mindig ott van mellettünk és nincs szükség rá. Csak itthon megy a légzésfigyelő-bébiőr duó :)

Tündi!
Nem hiszem, hogy refluxos lenne Blanka. Utána olvastam ennek, és az a gyerek az aki annyit hány vissza, hogy nem gyarapszik. És bukás után sír, rosszul érzi magát, a nyelőcsöve fájhat ... stb! Blanka hízik rendesen, bukás után pedig vigyorog mint sírna! Ez, inkább gáz a szülőknek mint a gyereknek. Persze attól még fontos kivizsgálni főleg ha sűrűn csinálja.
De annyira Murphy, hogy ha itt leírok egy problémát az aznap nem jelentkezik. Pl. ma egyszer sem bukott. Igaz nagyon odafigyeltem arra, hogy sokáig tartsam függőleges állapotban a szopizás után. Így nálunk a szopizás büfiztetéssel együtt majdnem 1 óra! A héten pedig megemeljük a kiságy végét ahol a feje van gyereknek, mert az is számít. De van egy olyan tápszer is ami kifejezetten bukós babáknak van, pár kanállal evés előtt meg kell etetni a bébit, állítólag megköti a tejcit és nem folyik vissza. Mert azért van ez, mert még nem jól záródik a gyomorszájuk. Darabos étel bevezetésével és ha már ül elmúlik. Ennek a tápinak pedig nincs tápértéke vagyis jóllakni nem fog tőle, így a szopira ugyanúgy szüksége lesz.
Jó mi? Nem is hallottam még ilyenről, most tudtam csak meg!
Egyébként megyünk a doktor nénihez szúrira jövőhéten majd mondom neki.

Na megyek, mert nem sokára jön haza apucika aztán fürdés és vacsi :-)

u.i. Melus : dolgozni egy hónapban max 1-2 napot szoktam mikor Blanka alszik. Ennyit kibírok, meg hát tudod ez valahol családi vállalkozás és a férjemmel szúrnék ki ha nem segítenék. Tuti nem dolgoznék ha egy állami cégnél lennék.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok Lányok!

Én elkösözönök egy időre :) :(
Ha tudok, majd olvasok és írok a Balcsin is, ha nem, akkor majd jövő héten!

A talit találjátok ki és ha megvan, Timi vagy Eszter, légyszi küldjetek egy sms-t!
Köszi szépen!

Hajni, reggel láthattalak téged lalival és Abigéllel a Róna utca - Thököly út sarkon? én mentem babakocsivala K&H-hoz pénzt kivenni. Abigél olyan ismerős volt a képekről, csak nem mertelek megszólítani. Kb 1 méterre voltunk egymástól.:oops:

Timi, így már értem!Így én is dolgoznék!

További szép napot és kellemes hetet nektek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Andi!

Ha elalszik Zsófika a válladon, próbáld meg azonnal letenni és ne várj vele 20-30 percet mert nagyon megszokja, és csak a te közelségedben fog alukálni. persze nagyon édes ahogy szuszog a válladon ... de egy idő után nehéz lesz (súlyra) és te pedig nagyon elfáradsz így. Náluk is ez volt az elején, sírt felvettem, ringattam elaludt, letettem. Aztán 5 perc múlva kezdődött előlről, nem baj, de szokja meg hogy neki az ágyikóban kell alukálni és nem anyucika vállán. Pici türelem és egy-két hét alatt átáll, próbáld meg a hátát simizni, csi-csi-csizz a fülébe, vagy durmolj neki egésszen közelről akár a fülébe halkan. Ringatás közben lehet még a hátát picit paskolgatni egészen finoman, mintha büfiztetnéd. Ugyanezt lehet a popójával is, vagy rázogatni!

Előfordul, hogy még így is felfog riadni, de ha ezt 2x-3x megcsinálod és persze előtte evett rendesen, pelus tiszta akkor tuti elalszik a kiságyban.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


SZiasztok!
Mi szept 15-re vagyunk számolva, de az okosok szerint előbb lesz. Szerdán megyünk CSapóhoz kontrollra. Én még nem érzek semmit.

Tündi! LÁtom, hogy neked már nincs sok hátra. Minden jót kívánok a szülséhez és sok boldogságot a bővülő családnak! :D

Anna

Kép
tulli
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?