Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Andi: Ismét egy gyönyörű baba! Gratulálok! :lol:
Én az elején fejtem, hogy biztos elég legyen a tejcsi, na meg a mélyhűtő számára is, ami aztán mind egy szálig kidobásra került, ugyanis csak 15 hónaposan sikerült leszoktatni a Kisasszonyt a ciciről.
Kriszti: Részvétem és jó pihenést. A védőnőre meg rá se ránts, engem múltkor 3 hónapig nem látott, aztán az utolsó találkozásunkkor (jó 1,5 hónapja) megbeszéltem vele, hogy ugye már nem találkozunk. Belement. :lol: Szerintem 2. gyereknél már sok újat nem tud mondani. A szomszéd csajszi csak a kiskönyv miatt volt nála, igaz, hogy náluk már a 4. baba érkezett meg a napokban. :lol:
Eszter: Hát már nagyon várom Dalma érkezését. :lol: Lucára az anyósom meg (ha minden jól megy) a férjem fog vigyázni, csak még azt nem tudom, hogy a szüléskor hogy lesz - a kisasszony hogy kerül majd oda a nagymamához, ugyanis apás szülést szeretnénk.

Tegnap megvolt az elmaradt NST. 37 percet ültem a gépnél, ugyanis most meg az volt a baj, hogy Dalma egyfolytában mozgott. (Csoki-kóla hatás) Aztán Csapóra kellett várnom, mert a műtőben volt, de szerencsére a vizsgálatot nem ismételtette meg. :lol:
Ja és a CTG-s csajszi szerint már nagyon lent van a baba. :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Szia Andi!

Gratulálok Zsófikához, nagyon szép baba. Teljesen szuper méretekkel, nagy, erős egészséges kislány ... hasonló paraméterekkel született Blankám is. Így menni fog a szopi is az biztos.

Fejésről a véleményem: Szerintem fejjél, maszírozd az elején! Szoktasd a melled hozzá, hogy minnél hamarabb elmúljon az érzékenység! Ha kell kenjed a bimbód!

Én fejtem amíg a tejem nem indult be, aztán szerintem nem kell mindennap fejni mert a gyerek szépen beállítja magának a kereslet-kínálat mennyiséget. Az elején csak éppen hogy "bekoszoltam" a fejőmet. Sőt megmondom őszintén amit kifejtem, kb. 5-10ml ki is öntöttem. De akkor nem is az volt a cél, hogy lefagyasszam.
Most már csak akkor fejek, ha tudom, hogy megyünk valahova és kell a tejci, de már annyi tejem van, hogy elsőre 60-70-et tudok fejni. :oops:

Cumi: én adok Blankának cumit, de csak akkor ha nagyon nem akar nyugi lenni, és aludnia kéne. Egyébként nem lóg egésznap a szájában, csak úgy el sem fogadja. De ha nagyon fáradt akkor szívesen cummogja, mielőtt elalszik kiköpi. Tudom lehet sokan nem értenek velem egyet, de inkább a cumit szopizza, mint az ujját. Az ujját későbbiekben nem tudom tőle elvenni, és mikor csúszni mászni fog, a kezét sem tudom úgy tisztán tartani mint egy cumit.
Bár Zsófika elég pici, lehet hogy várnod kéne vele, lehet nem is lesz szükségetek rá. Nálunk kb.2-3 hetes volt Blanka mikor cumit kapott. (védőnő tanácsára, mert Blanka is sűrűbben szeretett volna szopizni)

Kriszti!
Köszi a tanácsot. Ádámon ezer szemnek kell már lennie. :-) De legalább nem lett semmi baj. Telefonálni meg néha kell :wink:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szia Tündi!

Most már te is nagyon a finishben vagy ... nagyon izgalmas! :lol:

Miért volt baj az, hogy a baba nagyon mozgott a CTG alatt? Nálam az volt a jó.

Ja, igen most így Andi császára után azon gondolkoztam, hogy elég sok császármetszés történt az uzsokiban az utóbbi időben.
Már nem is tudom melyik kórházat mondta múltkor az asszisztens mikor koponya és hasi uh-ra vittem Blankát, hogy ott már szinte "nincs" is császármetszés. Hagynak mindenkit szenvedni ... hát nem is tudom mi a jobb???

Andi Te hogy élted meg a műtét utáni napokat? Könnyen felépültél? Sebed?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 

 
 

Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok!

Én valahol nagyon örülök neki, hogy császár lett a vége, mert nagyon nem volt erőm. De ezt mondom én, szülésznőm azt mondja lett volna :-)
Rossz volt, hogy nem volt meg rögtön az a szoros kapcsolat köztünk, mert csak 1 órára láttam aznap Zsófit, de ez a probléma másnapra-harmadnapra teljesen megoldódott.
Kép

Kép
andaka
 
 


Sziasztok!

Cumi: én is adok cumit Abigélnek. Mert gyakran van a szájában
a keze. Én is azt gondolom, hogy később a cumit könnyebben
el tudom venni, mint a kezét. Mert nem mindig éhséget jelent nála
ha a szájában van a keze.
Mondjuk Lalinál ilyen gond nem volt. Utálta a cumit. :)
Ezért mindig mellen volt, ami szerintem nem okos dolog volt tőlem.

Andi: Gratulálok a gyönyörű kislányodhoz!

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Jaj, még a BCG oltással kapcsolatba. Nálunk is Abigélnek nagyon
meggyűlt. Mi is izgultunk, mert már zöldes árnyalatú lett.
de a helyettes védőnő azt mondta ne piszkáljuk és ne érje víz.
Aztán ki is fakadt magatól. Viszont utána vagy egy milliószor
meggyűlt még és kifakadt. Mutattam a múltkor a dokinőnek, de
azt mondta, hogy szépen néz ki. Hát én nem igazán találom szépnek.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok Lányok!

Jó sokat írtatok mostanában!!!

Megjöttünk Nyíregyházáról, Boti nagyon cuki volt, nem volt semmi gond vele. Jobban aludt ott éjszka, mint itthon!!!Pedig izgultam kicsit. Az autóutat is végigaludta odafelé és vissza is.

Nálunk eddig napközben nem volt baj az alvással, amikor elfáradt nyöszörög, beteszem a babakocsiba, a teraszra és 2 perc múlva már alszik is :roll:

Andi, Csilla: gratula a Babákhoz!

Én nem tudtam volna Botit megszülni természetes úton, szegény olyan nagy volt hozzám képest, hogy be sem tudott illeszkedni a szülőcsatornába. Szóval nekem nem volt kérdés.
Az, hogy több a császár igaz, de szerintem mindig az adott helyzetet kell mérlegelni!

Én is fejtem az elején, most már nem kell, Boti mindent kiszív :oops:

Eszter: tök jó, hogy mentek étterembe, én is rábeszélem a férjemet!

Tündi: kitartást a szülésig!Szurkolunk Botival nektek, hogy szép szülés legyen!

Kriszti: részvétem és gratula Ádi csúszda mutatványához :D

Jó éjt!

Melus

Kép
melus79
 
 


az előbb írtam, csak elszállt :twisted:
na akkor mégegyszer rövidítve, a többit gondoljátok hozzá lécci:
Andi - nagynagy gratula, nagyon aranyosak vagytok Zsófikával!
Kriszti - részvétem, próbálj azért nem idegeskedni!
Melus - jó hogy ittvagytok újra, ezt a teraszrakitolós trükköt lehet én is kipróbálom :D
fejés - csak a kórházban, és néhány adag a hűtőben, ha mennem kell
cumi - én cumiellenes vagyok :oops: (aztán még fordulhat a kocka)

ma voltunk sétálni a játszón és egy 3 éves kisfiú nyuszimotorral (tudjátok az a 2 kerekű műanyag) a lejtőn borzasztóan begyorsult, hogy berezonált és hatalmasat esett. Anyja sehol. Férjem rohant oda, szegénykének vérzett szája, feje. Olyan aranyos volt a kisfiú, szegényke ahogy sírt átölelte férjem nyakát, aki meg nyuszimotorostúl felemelte és kereste az anyát, akimeg 10 méterre ott trécselt a baráőtnőjével és VÉGIGNÉZTE a hatalmas esést!!! Durva, nem? Idióta nőszemély :twisted: :twisted:

Kép
chesther
 
 


Eszter, én is cumiellenes voltam :( de az Élet más mint az én elképzeléseim, és nekünk nagyon bevált arra az esetre amikor Boti magát nyugtatja(nem lehet mindig cicin!) és ezzel alszik el, de amint elaludt automatikusan kiköpi. Az ujjánál mégis jobb :oops:

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok Lányok!

Melus üdv :-)) Blanka is jobban alszik anyóséknál ... én sem értem miért :?:

Eszter, jó kis anyuka lehet az ilyen. Még jó, hogy a férjed közel volt :?
Persze előfordulnak balesetek a legóvatosabb és legfigyelmesebb családban is de azért nem tudnám elképzelni, hogy ha a gyerekemmel bármi történik ne rohanjak elsőként.

Én sem terveztem cumit adni, de már kezdem feladni az elveimet :lol:

Na megyek, mert kéne valamit csinálni/főzni ... amíg a gyerek alszik. Ma korábban kelt reggel, mert fél5-kor ébredt, majd fél9-kor és most is alszik. Úgylátszik a tegnapi Camponás shoppingolás kivette az erejét :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!
nálunk ma Glória 3-kor és 5-kor kelt csak fel. Nagyon sokat aludtam :-). Este elkövettük azt a hibát, hogy nagyon éhes volt és csak fürdetés után etettem meg - mire szegényke égtelen ordításba kezdett és alig lehetett megnyugtatni.
Ma mi is voltunk shoppingolni a MOM-ban - kaptam pár új ruhát :D Bárcsak kezdhetnék már edzeni...Nagyon inspirál, hogy rettenetesen állnak rajtam a nadrágok!!!

Kép
chesther
 
 


Jó reggelt!

Mi már megjöttünk a sétából, Boti még alszik :)
Itthon nem laszik olyan jól mint Zoli szüleinél, nem is értem miért...ott csak szopizni kelt fel, itthon meg hol cumi nincs, hol takaró stb.

HAjnalban megdöntötte "az egy pelenkába való kaki mennyiség" egyéni rekordját. Még a keze is kakis volt, mert kifolyt a rugiba az anyag :lol:

Remélem mindenki jól van!

Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


nagyon fittek vagytok Melus!
Mi mire megreggelizünk, összeszedem egy kicsit a lakást, bedobok pár mosást, addigra pont eljön az újabb etetés és a 11 óra, amikor meg már félek kivinni a Pincit. Tegnap olyan őrült szél volt, hogy nem is tudtunk menni sétálni :twisted: . Délután 15.30-tól 18.30-ig ment a nyűgi, aztán borzasztóan bealudt, hogy a fürdetés is el kellett maradjon...
Ti együtt alszotok a babával? Apuka is? Mi igen, de leeht, hogy át fog költötzni, mert így nem sok pihenés marad neki, ha éjjel megy a duma, meg a nyöszörgés....

Szép napot mindenkinek!

Kép
chesther
 
 


ujra itthon:(

jo volt nagyon akarattyan!egesz nap a kertben, seta, strand, minden ami kell!Anna is jol turte, ejjeli alvassal nem volt gond, napkozen meg itthon sem alszik 20 perceknel tobbet:( ott legalabb mig tologattam aludt.

irigylem azokat akiknel a cumi bejon.en ujra meg ujra megprobalom, de Anna 1masodpercre sem tartja a szajaba:( pedig jo lenne nem kene mindig cicire tenni amikor o cumizgatni szeretne!

fejes: en fejek mint az orult, de semmivel sem szaporodik tole a tejem:( 20nal tobbet kettobolis csak reggel tudokkifacsarni, mert djjel ugye tapit kap:(
de mar megprobalom nem stresszelni magam emiatt. beletorodtem ennyi amennyi, ezt megkapja Anna de mast nem tehetek. megvettem a mereg draga more milket, semmi valtozas, eszem iszom, szopik sokszor megsem javul a helyzet.

altatas: nincs ket egyforma nap, mindig mas jon be,egyedul igen ritkan alszik el. kepes nyuglodni tobb oran at mire megadja magat es elalszik. cicin es apa hasan kivul semmi sem garantal elalvast.

mi is mindenhova visszuk Annat, br etteremben meg nem voltunk.


mindenkinek szep napot!
aaa3
 
 


Sziasztok!

Micsoda babák! Mindegyik szeret "vendégségben" aludni. Így csavarják el a rokonság fejét. :lol:

Timi: Azért volt baj a túl sok mozgás az NST-n, mert nem nagyon volt nyugott periódus, amihez hasonlítani lehetett volna az értékeket. Egy csomó ideig 180-200-at vert a kisasszony szivecskéje.
Melus és Boti: Kösz a szurkolást. :lol: Már nagyon szeretnék túl lenni rajta, pláne, hogy tudom, hogy mire számíthatok - bár elvileg a 2. gyerkőcök gyorsabban jönnek a világra. Úgy legyen.
Balesetek: Szerintem senki sem ússza meg. Nálunk múltkor Luca úgy esett fejre a járdára- átmászott a játszótere kerítésén, ami a kutya miatt van elkerítve - hogy a férjemmel mindketten néhány lépésre voltunk, kertészkedtünk. :oops: Egy pillanat műve volt az egész, előtte még bőszen homokozott. Szerencsére nem lett semmi baja, azon kívül, hogy egy pici darab letört az egyik metszőfogából.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


sziasztok!

tegnap bemondták a híradóba, hogy a pneomococcus elleni oltás októbertől kötelező és ingyenes lesz,a 2 évnél fiatalabb babáknál. :P
ma megtörtént Dorka fülének kiszúrása. szegényem nem viselte valami jől, sokáig kellett nyugtatnom. a csecsemősnővér aki kijött, mondta, hogy éjjel 2 császár meg 1 szülés volt. Hajdú doki kismamái. nem emlékszek,hogy volt e valaki aki nála soros mostanság. :oops:

Kép
.ivett
 
 


Tamara, üdv újra köztünk! Mi jövő hét kedden megyünk 6 napra a Balatonra, már én is nagyon várom :)

Eszter, én úgy szoktam, hogy reggeli után bepakoloma mosást, majd elindulunk, kb 45-55 perc után hazajövünk, és kiteszem még Botit a terszra, akkor ált. alszik még jó fél- 1 órát, így van időm rendet tenni, kiteregetni stb.
Szóval én nem panaszkodom, napközben boti alszik, este is elalszik, viszont éjjel még felkel szopizni fél 2-3 között, attól függ mikor alszik el este.
mi együtt alszunk hárman. az első időben az első éjjeli szopi után Apa külön aludt, de így jobb együtt :)

Akinek van kendője, szerintetek mekkorát kellene vennem?Én nem értek hozzá, de a héten most már szeretnék egyet venni!Köszi!

megyek meggylevest főzni amíg Boti alszik!
Szép délutánt!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok LÁnyok!

Ma megyünk csípőszűrésre délután 4-re. Apa így hamarabb jön haza, mert ő visz minket.
Blanka is ma nagyon bekakilt, meg kellett fürdetnem délelőtt, még a lábaszára, háta is olyan volt.

Ma sikerült lefotóznom a mosolygását a kiscsajnak, ha lesz egy kis időm majd felteszem. Tök cuki :-)

Melus, nagyon fitt vagy reggel, én is úgy vagyok a délelőttel, mint Eszter, hogy mire összeszedem magam, már délután van :oops:

Ivett! Ennek a hírnek (oltás) én is örülök, legalább ezért nem kell fizetni.

Tündi! Az öcsém úgy esett le a játszón anyukám mellől (a padról) homokozó mellett a fejére, hogy ott ült mellette. Egy pillanat volt az egész. Igaz 25 éve volt, de még mindig emlékszem, hogy milyen riadalom volt, mert még kórházba is került szegény. Bár az öcsém elég örökmozgó volt világéletében, eltörte úgy a lábát, az oviban, hogy ráállt a labdára :roll: Szóval a balesetek tényleg benne vannak a pakliban, bár azért én megpróbálok majd nagyon ügyelni pirinyókára.

Tamara! Jó, hogy megjöttetek. Nagyon szupi, hogy ki tudtatok mozdulni, én reménykedem még egy kis melegben ősszel, és akkor szeptemberben még mi is lemegyünk anyósomék nyaralójába. De ez csak egy terv, lehet, hogy nem fog már idén összejönni. Viszont elterveztem, hogy jövőre az egész nyarat lent töltjük a szelidi tónál ... Blanka akkor már 1 éves lesz így könnyebb lesz minden.

Fejés: nekem annyira sok a tejem, hogy reggel mindkét melltartóbetétem át van ázva. Már alig várom, hogy a gyerek kiszívja. Sokszor azon gondolkozom, hogy felkelek és fejek egy kicsit.
De napközben szépen kiszívja, így akkor nincs feszülés.

Na megyek, mert hallom, hogy már nyekereg.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Eszter mi egyszobában alszunk a babával, ott van a bölcsőben velünk, ami nekem nagyon kényelmes és megnyugtató is.De esténként van amikor átmegyek a babszobába a nagyfotelbe szoptatni, ha pedig a férjem elkezd dolgozni,akkor tuti mindig át fogok járni. Most még ő is felébred , este pl Zsófi felsírt és ő ugrott hozzá megnyugtatni. Ez a hirtelen felsírás szerintetek miért van?
Egyedül a büfiztetést nem szeretem ,azt a férjemre bízom, ha látom csak félálomban van.

Nagyon fáj a hátam, nektek is fájt?

Már alig várom,hogy mi is mehessünk sétizni.

Kép
andaka
 
 


Kép Abigél friss fényképe

[/img]

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Andi - ne aggódj, ha éjszaka felsír és nincs rá semmi oka (nem fázik, nincs melege, nem éhes, nem fáj semmije, nincs tele és nem szorítja a pelus), akkor csak rosszat álmodik. A védőnő azt mondta, hogy még fejletlen az idegrendszerük azért sírnak fel, azért nyöszörögnek.
A hátam nekem is fáj néha, ha sokat emelgetem Glóriát, meg sokat büfiztetem.
Ma volt a védőnő - nagyon tapasztalt. Szegény Pinci hasa fájt, mert hülye anyukája narancslevet ivott és sok gyümölcsöt evett :oops: , és megmutatta, hogy hogy kell megmasszírozni a pocakját. Szegénykém úgy tekergett :? . Meg kérdezte, hogy figyel-e a baba a hangunkra, odafordul-e, és figyelmeztetett, hogy ne fektessük a babát csak az egyuk oldalán, mert még alakul a koponyacsontja és eldeformálódhat. Mondta, hogy elhozza a csípőszűréshez a beutalót is, nem kell külön elmennem érte a dokihoz :D . Minden héten jön, de én örülök neki, mert meg tudom kérdezni a dolgokat tőle...
Na megyek csicsi - jó éjt!

Kép
chesther
 
 


Sziasztok,

régen jelentkeztem, olvasgattam, csak nem írtam.
Gratulálok az új babáknak és anyukájuknak.

Ajni: biztos mindenki ezt mondja, de egy csoda, hogy mennyi haja van Abigélnek. Nagyon szép kislány.

Andi: ha éjjel hirtelen felsír akkor még az lehet, hogy egy büfi be van szorulva. Ilyenkor ki kell venni kijön a büfi és utána minden OK. Nálunk Levi volt ilyen amikor kicsi volt. De lehet, hogy csak rosszat álmodik.

Melus: ha tudsz várni péntekig kendő vásárlással akkor okosabb leszek. Nekem van egy Nandu kendőm, magasságom szerint M-es méret, de pénteken megyek egy hordozokendő kötő tanfolyamra a Visegrádi utcába ( XIII. ker ). A kendő mellé kapott kiskönyv alapján meg tudom kötni, de azt nem szereti a Vivi, lehet hogy nem jól kötöm meg.
Ha valakit érdekel www.hordozokendo.hu , itt van a tanfolyam időpont.
Van többféle kendő tipus is, nem tudom mi a különbség pénteken talán ez is kiderül számomra. Azt tudom, hogy a mostani kendőmmel nem tudok olyan kötést amit a neten néztem ki pici babának valót, mert ahhoz rövid.

Alvás:
bevallom én sajnos többnyire a hamarabb célravezető megoldást választom. Szerettem volna következetesen első perctől kezdve ahhoz szoktatni, hogy ha leteszem egyedül elaludjon, de nem megy. Sajnos sokszor sürget az idő ( a nagy miatt ) és ilyenkor turbó üzemmódban cicin altatom be. Amikor van időm kisérletezgetni akkor van hogy félig bepilledve rakom le ( de nálunk ezt mindíg cici előzi meg ) , hátsimi és elalszik. A cumit továbbra sem bírja Ő sem, kiköpi. De valamelyik nap annyira fáradt volt, akkor elfogadta a cumit és hátsimivel el is aludt szépen.
AZ viszont nálunk nem megy, hogy játék után álmosnak látom és lerakom aludni és egyedül elalszik. Van valaki akinél ez működik?
linda

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépek a gyerekek!! :)

Adél ma négykor felsírt és már nem tudtam visszaaludni. Öt után kijöttem olvasgatni a leveleimet! :) Hát kezdődik, hogy felborul a napom, amit annyira megszerettem, megszoktam már. :cry: :lol:

Adél nem tudta/akarta a cumit a szájában tartani, ő az ujját egyedi módon szopizza (minden babának egyedi a szopija). Legtöbb, hogy igyekszem tisztán tartani a kezét, de persze ez nem mindig jön össze. Ilyenkor izgulok, bár ezzel nem sokra megyünk. :roll:

Olyan jó, hogy a gyerekeknek ilyen jól megy a szopi. Remélem most nekünk is összejön majd! :)

Szép napokat és jó nyaralásokat mindenkinek!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

Szépek a babák, de Abigél hihetetlen milyen hajasbaba :-)

Ma mi is 4-kor keltünk, csodálkoztam is, hogy mi a fene van ... már úgy hozzászoktam a 6 órás ébredéshez, de valamiért most nem elég neki a vacsi 6-ig. Szerintem most nagyon nő ... a ruháiból is látom, szinte lehet minden rucit lecserélni.

A H&M-ben vettem neki a hétvégén 3 gatyót, ott nagyon frankó vagány kisruhák vannak. Az egyetlen hely ahonnan a férjem nem akart rögtön kirohanni. Valahogy nem bírja elviselni a fodros bodros rugikat :-)

Linda!
Szopi után én is megpróbáltam játszani a gyerekkel, de csak jobban felkelt (este pl. egyáltalán nincs játék!). Még az a kis álmosság is kijönne a szeméből. Így most inkább kaja előtt játszom vele (ezt akkor csinálom, ha húzni akarom az időt, mert még korán lenne cicizni) De van, hogy 2 kajcsi között játék van, mert nem akar az istennek sem aludni. Még nagyon változó, hogy mi jön be!

Ma reggel pl. 10 percig elvolt a pihenőszékben, úgy hogy nem is látott engem, ez a rekord. Max. úgy van el tovább, ha szórakoztatom. Mivel reggel nagyon sokat aludt a 4 órás szopi után fél9-ig, sejtettem, hogy reggeli után már nem fog hamar visszaaludni, nem is erőltettem, játszottunk.
Például volt egy jó szám a tévében és bohóckodva táncoltam/énekeltem neki. Ez baromira tetszett neki, teli szájjal vigyorgott :lol:

Egyébként én is sokszor a cicizésből viszem az ágyba, szerintem ez egyáltalán nem baj!

A finishben lévő pocakosoknak kitartást! Már csak napok vannak hátra wink:

Timi

u.i.: lányok ti hogy tesztek fel képet? mert nekem akármilyen kicsi a kép nem tölti fel, mert állítólag túl nagy. Milyen módszer van a kép lekicsinyítésére?

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Hajni! Tényleg tündéri Abigél! :lol:
Eszter: Mákod van, hogy ilyen jó védőnénitek van. A miénk elment nyugdíjba - szerencsére - és gőzöm nincs, hogy ki lesz/van helyette.

Luca is felkelt ma hajnalban - 1/2 3-kor arra ébredtem, hogy iszonyatosan sír. Sírás oka: keressük meg az elveszett sárga virágját (3 nappal ezelőtt szedett egy virágot az utcán, aztán elhagyta és nem találtuk meg). Alig tudtam megnyugtatni. A baj csak az, hogy Ő visszaaludt én viszont nem tudtam. :cry:

Dalma ma feltünően nyugodt, ma még alig mocorgott. Lehet, hogy megpiszkálom egy kicsit.
Holnap NST. Esetleg jön valaki? Én 9:45-re megyek.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


nagyon nagy kislány már Abigél - tündérpofa :-)

Képzeljétek Glória ma csak 3-kor kelt fel. Én meg lestem 1-kor, 2-kor, hogy nem éhes-e?
Ma voltunk délelőtt is sétálni :lol: . Elmentünk gyógyszertárba, vettem Gripe water-t, mert délután mindig fáj a hasa a kisasszonynak, én meg kaptam új melltartókat, mert a régi méretemet kinőttem :oops:

Timi - én úgy kicsinyítem le, hogy megnyitom Microsoft office picture managerrel a képet, aztán fent van az ikonok közt, hogy "képek szerkesztése", majd jobb oldalon lehet manipulálni "képméret módosítása" - "átméretezés"

Kép
chesther
 
 


Tündi - haláli a Lucus lányod :lol: "keressük meg a sárga virágot" :lol: - jaaj de édes :lol: ezért érdemes élni, hogy ilyennek lehessen részese az ember

Kép
chesther
 
 


és csajok mi lesz a szeptemberi találkával? Benne vagytok? Most már én sem vagyok elfoglalt - vagyis 100%-ban Glóriáé vagyok.
Mit szólnátok a szeptember 9. kedd 16 órához? Bocsánat, hogy így konkretizálok, csak épp aznap megyek Csapóhoz, és mivel Budaörsről.... De ha másik nap jobb nektek, akkor az is lehet...majd elmegyek külön... nagyon kiváncsi vagyok a babákra-mamákra :lol:

Kép
chesther
 
 


Timi:en a photo manager nevu programmal szoktam kepet kicsinyiteni, tenyleg teszek is fel mindjart a nyaralasrol.
Mindig irigykedve olvasom milyen jokat jatszol Blankaval.
Irnal rola hogy miket csinaltok?Annat semmivel sem tudom 5 percnel hosszabban lektni, ha egyedul nezelodik akkor mg hiaba teszem neki oda a jstrkait, o a feher plafont bamulja.miert nem erdekli ot semmi?(mastol is szivesen fogadok otletet mit tegyek hogy ne csak szopi legyen az egyutt toltott ido.)


mi ma megjartuk a szemeszetet, soron kivul fogadtak, nemmulik a valadekozas a szemerol, dokim megnyomkodta neki, jott ki rakat trutyi, ezt kene itthon nekem is csinalni cseppentes elott-ehhez nincs batorsagom- es ha nem javul valami szondat nyom majd bele, h kitaguljon a konnycsatornaja. Na ha erre sor kerul az apja viszi el, mert en mar most is majdnem raszoltam a dokira h ez nagyon durva amit csinal :oops: pedig igen kedves bacsi volt es nagyon korrektul elmagyarazott mindent meg rajtam is elmutogatta mi a teendo.


Anna ejjrl 2 orankent kelt :twisted: mondtam is neki mas baby vegigalussza az ejjszakat omeg ugy csinal mint egy ujszulott...meg is ette a 110 tapot, majd a 110 lefejt tejet, utana ebredesnel szopi volt.

Melinda nekem Les a kendo es nem testmagassag szerint van a fuzekejeben irva hanem megkotesi mdtol fugg h melyiket melyikbol lehet megkotni, de pl amit en mostanaban kotok, paromon nem tudjuk mert nem eri at. Ha csak te akarod vinni eleg az les, azert nem m szerintem mert lbol a hatra kotost is meg tudod majd kotni
aaa3
 
 


Sziasztok!

Mi ma voltunk sétálni reggel, aztán jött tesóm és elmentünk együtt, Botival, piacra! Első sétás-buszos utunk volt, de Boti végig aludt, még a piacon is :roll:

A találka tök jó, én benne vagyok, de szept.9-én megyünk szív UH-ra, délután, így az nekem sajnos nem jó :( Meg akkor jövünk haza Balatonról is...

Linda, jó hogy jelentkeztél :) Nekem egy barátnőm azt mondta, hogy a legnagyobb kendőt vegyem meg, és azzal akkor mindenhogy meg tudom Botit kötni!De várom a pénteki tapasztalataidat!

Eszter: nekem is csak új melltartóim vannak :D remélem a méret marad ha Boti már nem szopizik akkor is!
Tök jó, hogy ilyen tapasztalt a védőnőd és tud segíteni!

Éjjel Boti is sokszor felkelt, gügyögött, alig aludtam!Biztos valami kór szállta meg a Babákat!
Mondjuk Boti most is nyűgösködik, még a spagettit együtt főztük délelőtt!

Kitartás Pocakosok!

Abigél nagyon szép kislány HAjni!!!! :lol:

Szép délutánt!

Melus

Kép
melus79
 
 


Eszter!

nekem a 9e azért nem jó,mert viszem dorkát oltásra, és nemtudom délután milyen állapotba lesz. így ha lehet,akkor inkább más időpontot kénék! :oops:

Kép
.ivett
 
 


ja, a kepek:

kendoben: Kép

Kép

Kép

strandon:
Kép

szieszta a strandon:
Kép

kerti furdes pici lavorban:
Kép

edzes:
Kép

beszelgetunk:
Kép

Kép

alvas a kertben mig anyaek bogracsoztak:
Kép
aaa3
 
 


Nagyon cuki Anna :D
Köszi a kendős tanácsokat!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen a dicséreteket.
Hát nem csúnya az biztos. :)
Bár ahogy elnéztem mindenkinek nagyon szép babája van.
Az Anna baba nagyon aranyos. Lali fiammal nézegettem a képeket,
és mindegyik képnél ezt lehetett hallani.: Szia baba! Jó baba! :)
Nekünk a szeptember 3 az biztos nem jó. Sajnos
ma voltunk ortopédián és nem jó eredményekkel jöttünk haza.
A háta kicsit görbe, így még többet kell hason lennie. Utálja szegénykém. Valamint valami a csípőjével is van, mert elküldött
ultrahangra. Oda megyünk harmadikán. negyedikén meg vissza
a dokinőhöz. Most egy kicsit szomorú vagyok ezért.

A hordozókendő nekem is tetszik, de már biztos nem veszek.
Ugyanis kaptam kölcsön a barátnőmtől kengurut. most sürgős
esetekben ezt használjuk.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Hajni! A háta miatt kell Abigélnek hason feküdnie? Mert Glória is nagyon utál hason feküdni... Remélem minden rendben lesz veletek!

Tamara - irigyellek titeket, nagyon aranyosak vagytok, látszik,hogy jól éreztétek magatokat a Balcsin! Jó, hogy tudtatok pihenni! Én Glóriát úgy szoktam szórakoztatni, ha már a játszószőnyeg, textilkönyv, ábrák és babák nézegetése is untatja, hogy dumálok neki, mindenféle vicces hangsúlyban bármilyen témában. Tegnap este a Piroska volt érdekes változatban, mert nem tudom a valódi történetet pontosan, ma meg utazóágyat néztünk az interneten és azt soroltam neki ülye hangsúlyokkal...

És mit szóltok a szept 11 csütörtökhöz? De helyet ti javasoljatok, én (bár pár évet az Uzsoki utcában laktam :D ) annyi babás helyet nem ismerek Zuglóban. Lehet az Örsön is akár?

Kép
chesther
 
 


Eszter: nekem jó a szept. 11., mi még nemrég lakunk itt, szóval nem vagyok képbe a babás helyekkel.
Ugye azt tudod, hogy a Gripe water-t csak 6 hetes kor után lehet adni?Nekünk nem jött be, de ez nem jelent semmit!

Jó pihit mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Csatolok új fotókat Botiról :) Kép Kép Kép

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok

Tamara:
nálunk is a játszás nagyrésze abból áll, hogy nézelődik a mózesban vagy játszószőnyegen, a héten már pihenőszékünk is lesz, mert a vizszintes póz kezd unalmas lenni. ilyenkor játszok a nagyobikkal , vagy az egyéb teendőket csinálom . A kettős játékunk abból áll, hogy felhúzott térddel a combomra fektetem és éneklünk, mondókázunk, döcögtetem stb. Ő most már mosolyog, nevet nagyon sokat, meg gőgicsél ha tetszik neki. Vagy amikor fekszik a játszószőnyegen akkor odakuporodok és elmutogatom a játékait, mi micsoda, mit lehet vele csinálni, belszövöm a szineket, formákat, állatokat, hangokat stb.
De amikor csak nézelődik is mindíg hallja közben a hangomat, mert beszélek vagy hozzá vagy a Levihez. Én azt vettem észre, hogy a bohókás dolgokat szereti, meg a magas hangot, pl cica nyávogás. De a cica szó is teszik neki.
Szóval egésznap beszélünk hozzá, de tényleg mindenről. ( pl. mit reggelizek éppen, mit csinálok, miért stb )

Melus:
nekem is az a véleményem, hogy minél hosszabb kendőd legyen, a felesleggel mindíg lehet valamit kezdeni, de ha rövid azzal nem.
Majd beszámolok mivel lettem okosabb. Én nem nagyon akarnék már újabb kendőt venni, remélem tanulok ügyes kötéseket itt a mostani hosszúságú kendőmre.

Timi:
köszi az altatás módokat, nálunk is hasonló a szitu.
Ma egyébként tudtam kisérletezgetni, mert a Levi nagyiéknál van.
Hát délben nagyon küszködtünk, bepilledve tettem le cici után, de csak sirdogált, kivettem, megnyugtattam, visszatettem, sirdogált, kivettem stb. A cumi nem kell, végül megsajnáltam és kezemben dúdolászva altattam el. Aztán megbeszéltem apával, bármennyire az volt a cél, hogy egyedül alszik el, minden áron nem fogom eröltetni, nekem annyit nem ér. ( tök nyugtalanul aludt utána ). Ő is azt mondta, hogy amelyik a legidőkímélőbb és gyerekkímélőbb módon megy.
Most este viszont cicin bepilledt amikro letettem felébredt, de hátsimivel elnézelődött majd elaludt szépen. ( a hátsimit is tőled tanultam, köszi, nagyon bejött :) )

Levi cicin elalvós volt, stresszeltem magam miatta, hogy mi lesz nélküle, utána az kellett hogy odabujjak mellé és így aludt el. Valljuk be, ez nem esik a nehezünkre, és addig örüljünk amíg odahív. Megtanult egyedül is elaludni. Igaz 2 éves volt, de akkor jöttünk rá mi kell neki. ( alvótárs - egy nagy Micimackó amihez odabújik és halvány éjszakai fény ).
Szóval ha megy az elalvás megy, ha nem nem, nem eröltetem. Gyerek még ébren nem maradt, mert nem tudott elaludni nagyobb korában.

linda

Kép
Kép
prünty
 
 


Nagyon cuki baba Boti. :)
Ti már ilyne szépen hasaltok? Én még így direkt nem is próbáltam, csak alvás miatt használjuk ezt a pózt.

Kép
Kép
prünty
 
 


Boti abszolút nem alszik hason, viszont napközben 2x hasra teszem- nem nagyon szereti - de így jól tud pukizni :oops: meg állítólag jót tesz a hátának és a csípőjének. újszülött kora óta ez bevált nekünk.

Játék:én is beszélgetek neki, a játékait próbálom cserélgetni, az ÁBC-t nagyon szereti ha lassan mondjuk neki, mosoly és gőgicsélés a jutalmunk érte :D

Én az alvásra nem panaszkodhatom, Botesz ált. elalszik magától, vagy ha halkan mesélek neki+cumi+orr és arc simi kombinációjával. Ő nem alszik el cicin :roll: de nem tudom miért, én nem bánnám néha!

Majd én is beszámolok a kendős tapasztalataimról!

Melus

Kép
melus79
 
 


Melus
a buszon nem tudom mivel voltatok Botival, de megosztom Veletek hogy járt az egyik kismama társam a múlt héten, én sem gondoltam volna hogy van ilyen és pont gondolkoztam azon hogy átmegyek babakocsival a Margitszigetre busszal, de most letettem róla.
Busszal mentek a pici babakocsiban, mózesben. Valaki kihajtott a busz elé, satufék, a babakocsi megbillent a pici meg kirepült belőle.
Az anyuka elkapta éppen még mielőtt leesett a földre, de nem sokon mulott. Kihívták a mentőket, a picit megnézték, nem lett semmi baj.
Szóval lányok buszon babakocsival csak ha be van kötve ( sport és hordozó ülésbe )

Kép
Kép
prünty
 
 


szisztok lányok!

hallottátok a hírt a kismama bérlettel kapcsolatban?
csak az kap aki gyes-en és gyet-en van (főállású anya)
teljesen fel vagyok háborodva :evil:

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Igen, mi nem számítunk kismamának, csak tudnám miért :evil:
Én ezért járok gyűjtőjeggyel, és nem mindig használom, így sporolok!

Linda, csak 1 megállót mentünk a 7-es busszal, nem volt gond, de amit írtál, az megijesztett!
Délután elmegyünk Botival a szív UH beutalóért a doktornénihez, meg Minimanóban körül nézünk :roll:

Többiek mizujs?
Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

Andi, nagyon aranyosak vagytok, gratula nektek!

Linda ez durva amit irtal, engem mindenki hulyenek nezett mikor az ujszulottet bekotottem a nem mozeskosaras (tehat vege nyitott) tipusu babakocsimban. De hat van lejto, patka...en igy ereztem biztonsagban.

En nagyon keveset BKVzom, akkor gyujtojegyet hasznalok. Ritkan blattolok, rossz tapasztalataim vannak az ellenorokkel.

Szuleimnel nagyon jo, szinte az unatkozom kategoria :).

Talalka szempontjabol en flexibilis vagyok (ha jon nagyobb gyerek is, akkor jatszoter volna jo sok paddal).

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Jók a képek Annáról és Botiról! :lol:
Hajni: felénk mindenkit elküldenek csípőultrahangra, úgyhogy ne aggódj, nem biztos, hogy baj van. Nem kérdeztél rá?
Busz: Lucával én sokat buszoztam, de arra mindig figyeltem, hogy be legyen kötve, meg a babakocsi le legyen fékezve. Szerencsére nincs rossz élményem.
Kendő: Nekem Kismama S-s van és sajnos ezzel én sem tudok mindent megkötni, mert rövid hozzá.

Nemrég értem haza NST-ről. Végre egy zökkenőmentes, rövid CTG volt és még Csapó is a folyosón kószált, így őt sem kellett vadászni. :lol:
Lucut otthagytam az anyósnál, mert tegnap ritka rossz volt (úgy tűnik ma sem jobb), így ma rápihenek a holnapra, meg nyugodtan takaríthatok egy nagyot - hátha lesz valami eredménye. :roll:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépek a babáitok, kedvet kaptam mégegyhez, úgyhogy most próbálom magam lebeszélni.

Tündi, én ennyi időre szültem a Szandrát :D Hajrá Neked is, sok erőt a szüléshez és Lucához.

Zsuzsa, Neked is kitartást, szép szülést kívánok!


Nekem a jegyeladó nő azt mondta, hogy GYED-hez is kérhetek bérletet. Ti kérdeztétek már vhol vagy csak TV-ben hallottátok?
Igaz, még nem intéztem, mert nincs fényképem.
Amúgy én 1 db jeggyel járok, azt osztom be. :oops:

Tamara, szem váladékozáshoz mi is csatlakozunk, a következő alkalommal könnycsatorna átmosás lesz. Remélem nem kerül rá sor.

Altatás nálunk csak cicin van, én nem így akarom, de mindig bealszik. Ha ébren maradna biztosan úgy tenném ágyba.
A szórakoztatást nagyrészt a tesók végzik, mindketten imádnak a Szandra mellé feküdni a matracra és játszanak. Tegnap este majd 20 percig a Rolanddal nevetgéltek.
Cumi szóba sem jöhet, hihetetlen kiabálást rendez, amikor próbálkozom vele. Teljesen kikéri magának az átverést.
:?

Andi, ha álmukból ébredtek a gyerekeim, akkor mindig büfi/puki bajuk volt. De biztos lehet más is. Szerintem a lényeg, hogy ilyenkor vegye fel vki.

Hajni, remélem minden hamar rendbejön. Ilyenkor nem szabad sajnálni, ezt muszály érte megtenni, mégha nem is tetszik Abigélnek.
Terpeszpelust tudok adni három méretben, de inkább ne kelljen.

Milyen sokan eltűntek! Gabi, Kismó, Niki, Marjan, Évi... és bocs, ha kihagytam hirtelen vkit.
Kata?

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


sziasztok!
na ma már harmadszor ülök neki ennek a levélnek...
Pincit ahogy leteszem félóra múlva felriad. Éjjel 3.30-ig szépen aludt, aztán kipattantak a szemei és ment a duma, duma, duma... hogy mennyit tud dumálni a kisasszony :lol: . Apát át is kellett küldenem a másik szobába, hogy tudjon pihenni - 5.30-kor kelt...5.15 volt mire el tudtam altatni Glóriát, reggel aztán meg nehezen ment a kelés...

Melus - ti miért mentek szív UH-ra? Ez kötelező? Nagyon ldes Boti - nekem a kedvencem az első kép, ahol olyan édesen mosolyog :-)

Anikó - de jó, hogy a nagyok szórakoztatják a kicsit, nagyon aranyosak lehetnek!

huh ez a babakocsis story rémisztő volt, még olvasni is, a hideg is kirázott - gondolom anyuka hogy megrettenhetett...

mi délelőtt voltunk gyógyszertárban (megint a savanyú kisasszony volt az eladó), meg postán feladni a csekkeket.

Ti mertek menni kisbabával nagyáruházba? Én annyira félek, hogy meghűl a légkondiban, vagy elkap valamit a Glória :oops:

Nektek van utazóágyatok, hol aludtak a kicsik mikor máshol voltatok? Mert jövő héten mennénk anyuékhoz Balcsira, és kéne (?) egy ágy... A Brendonban most van akciós kuponnal...

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Anikó: Köszi ha kell szólok, de remélem nem kell majd.

Eszter: A hátgerince miatt kell hasra tenni, mert egy kicsit
ferde. De szegény nagyon utálja.

A csípőjére valami kötöttséget írt. Előtte még van egy szó,
amit most nem tudok megnézni. Mert abigél felébredt.
:)

Nekünk jó a tali.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


sajna nekem nem jo a 11, 10tol otthon leszek vigyazok hugomra, meg 20an eskuvo, es keresztelo, utana jovunk csak vissza.

ma merlegelni voltunk: mar 4kg felett van Anna:) igaz ezt a hatam is erzi.

en a kismama berletet ki fogom valtani ha nem is minden honapbn vaszek maj de jol fog jonni a kulcs a "szabadsagunkhoz". igaz mindig kendovel jarni mindenhova faraszto lesz, de ismerem magam muszaly mennem :oops:

Eszter: Anna mar jart tescoba auchanba, arkadba...plussz egy takarot pelust teszek ra a kondi miatt, h elkap vmit nem parazok miatta a rendeloben is elkaphat, sot utcan is.

Mi balcsin mozesban altattuk, de majd kesobbre lesz utazoagy .

Melinda:
Boti jo nagyfiu lett igazi pasis arca van.nem lesz konnyu ot kendoben vinned, kello edzes lesz neked...
aaa3
 
 


kerdes: ha nem berlek menyasszonyi ruhat miben leni nem ciki? na ezt jol megfogalmaztam :oops:
aaa3
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?