Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm szépen :D
iszruk
 
 


Alziza!

Zalánnak Boldog 2. Szülinapot!!!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


A szülinaposaknak utólag is sok boldog szülinapot!!!

Lei megszült már?Kicsit lemaradtam a történésekben :roll: :lol:

annus11
 
 

 
 

Sziasztok!

Alziza!
Így utólag én is kívánok a legkisebb lurkódnak Boldog Szülinapot!!!!!!!!!

Iszruk!
Itt is szívesen látunk és nemsokára te is a babások közé tartozhatsz!

Panny!
Most próbáljuk ki a Chamomilla homeopátiás bogyót (nem alvás ellen), az lenne a kérdésem, h. mennyi idő múlva kezd hatni, mert tegnap amikor először kapta annyira élénk volt (nem tudom ettől-e), h. csak este 10-kor aludt el. Ma meg csak megint 2 x 30 percet aludt napközben (este meg 6 órát szokott, ritkán 8-at).
Ha ez sem használ még mindig ott van a SEDATIF amit alziza javasolt!
Viszont lehet, h. tényleg a foga jön, mert ma többször elég híg volt a széklete és szinte ki sem vette a kezét a szájából.
A másik kérdés, h. ha használtad akkor milyen dózisban kell adni, mert valaki 2 x 5-ben javsolja, vanaki meg 3 x 1-ben és 1 x 5-ben...

Újdonságunk, h. elkezdtünk gőgicsélni: a gá-gá gá-t ismételgeti. Meg ha nagyon bemérged megveri az épp keze ügyében lévő dolgot (majdnem bepisiltem a nevetéstől amikor először csinálta).
Ezenkívül állandóan meg akar minket mászni (felmászik a hasunkon mint egy igazi hegymászó), a forgás már nagyon jól megy neki, oda-vissza, az ágyon már nem lehet otthagyni.
Ja és csíp, nem kicsit, nagyon.

Rakok fel pár képet:
Kép
Kép Kép

Kép

Kép
nagy vera
 
 


HAlihó Merre vagytok?

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok

Megjöttem!

Köszönjük a köszöntéseket!

Nagyon jól éreztük magunkat!!!
Az állatkert szuper.Nem is végeztünk egy nap alatt.
Jó volt az idő is!
Ill szombaton amíg a két kicsi aludt az apukájával,a nagyfiúk meg tévéztek,sakkoztak addig mi csajok elmentünk plázázni.Hazafelé eláztunk.De nagyon,én konkrétan mezitlább futottam végig mert csúszott a papucsom. :lol: Jó buli volt.
Pénteken tartottunk Zalánnak egy mini szülinapot szombaton pedig egy barátunk kislányának.
A hotel nem nagy és csendes.Azthiszem örültek,h végre eljöttünk! :lol: :roll: A 7 gyerek nem kis hangzavart csinált!

Majd teszek képeket is ha feltöltöm!

Vera
Márk nagyon édes! :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok mindenki!!!! :)

Újra itt.... először is bocsánatot kérek, hogy nem irtam, nem leszek két hétig, de elég döcögősen indult a nyaralás, igy elfelejtettem megirni.
Anyám sikeresen lerendezte a kezdést, mert már aug.1-jén mentünk volna és csak annyit kértem tőle, hogy ők mennek amúgyis hétvégére kocsival, tegye már meg, hogy lefelé menet a telekre bevásárolnak amit felirok, aztán anyám kiabált egy sort, hogy ne akarjak mindent a nyakába varrni és nem vásárol be, ne csináljam neki a plusz programot. :evil: Igy aztán nem mentünk hétvégére, mert ők is lent voltak, kedvem nem volt a képét nézegetni két napig, s a végén hétfőn mentünk 4-én, anyósom élettársa vitt le kocsival minket... szal anyámra no comment.... nagyon mérges voltam rá, hogy ennyit képtelen segiteni, amikor amúgyis bementek a Metroba vásárolni, de nekem már derogált venni pár dolgot.... nem, úgy gondolta, menjek busszal a 4 gyerekkel, oszt akasszak rájuk fejenként két kötélfüles szatyrot is... na, nem mérgelődök, a lényeg, hogy anyósoméknak nem esett nehezükre, sőt még ők ajánlották fel, hogy levisznek minket... imádom őket....

De gyorsan, mig el nem felejtem!!!
KIMMA! Nagyon gyönyörüséges Emcike!!! :D Csodaszép kicsilány!!!!!!

Pocisoknak kitartást! Látom, egyre többen vannak és nagyon szalad az idő mindenkinek! :)

Panni! Nagyon jók a képek!!!! :wink:

Rólunk kicsit:
Muki veszett módon kerekedik... :lol: Már nagyon sok gyümit meg zöldséget eszik és imádja. Tejpépet is kapott már, az is csúszott.
Tegnap mértem, 7700gramm a drágám... :lol: és egyre szebb és okosabb. Rengeteget dumál, mosolyog a világra és továbbra is nagyon jó baba! :) Bár egyet nem értek, éjszaka újra elkezdett felkelegetni. Nem minden nap, kb. 2-3 naponta hajnal 3-kor kel kaját kérni. Próbáltam már, hogy eseteleg csak felriad vmiért és hagytam nyügizni kicsit, de egyre jobban belelovallta magát és kajás sirást produkált, igy adtam neki és behúzta a 210ml-t.... :roll: Lehet, hogy a meleg miatt csinálja??

A telken csudajó volt!!!! :) Egy hétig a 4 gyerkőccel voltunk, egésznap medencézés, nem is volt sok gondunk velük. Hétvégén hazahozta őket Zoli, oszt csaptunk egy kis garden partyt.. :) haverok, buli... nagyon jó volt, kicsit bekoktéloztam, de nem vészesen... :) aztán vasárnap jöttek anyósomék, hétfőig voltak velünk... hát hogy is mondjam, no, azt hiszem, én egy fantasztikus családot kaptam Zolival... :) nagyon-nagyon jó volt velük az a két nap! Grilleztek, sütöttek, iszogattunk együtt, tábortüzeztünk, iszonyat jól érzetük magunkat együtt! Este kicsit beboroztunk Zoli nővérével, Csillával (ő nagyon ritka, ha elengedi magát) és hülyére röhögtük magunkat, a végén már a többiek azon röhögtek, hogy lassan bepisilünk a nevetéstől. :) Úgy érzem, most ez a két nap velük hozott össze minket úgy igazából. Eddigis jóban voltunk, beszélgettünk, sokat jöttek, de most ez más volt! Most még jobban ragaszkodok hozzájuk... :)
No, aztán hétfőtől kezdődött igazából (estétől) az igazi nyaralás, amire nagyon vártam már! Hármasban Zsófival és Zolival... :) Nagyon jó volt. Rengeteget pihiztünk, és khm... :oops: foglalkoztunk egymással... :D hihetetlen volt, hogy nem kell megvárni este, mig a fiúk végre 11-kor elhúznak aludni... :lol: Muki meg már 7-8 között hajcsizik, úgyhogy nyugisak voltak az esték...
Szóval nagyon jól éreztük magunkat, csakhát kevééééééééés volt! :lol:
Egyébként dióhéjban rólunk még, hogy minden rendben van köztünk. Sokszor beszéltünk azóta erről az egész témáról ("arról"), ami azt hiszem, jó volt, mert ő is elmondott nagyon sok mindent, és énis megkérdeztem, ami piszkálta a csőrömet, igy most nincs kétely, mindent tudok (azt nem mondom, hogy jó volt hallani, mikor, hol, mit csinált a másik csajjal, de jobb most, minthogy csak találgattam, mik is történtek köztük és mivel tudta elcsaplizni tőlem a kis tetü).... Nagyon sokat változott Zoli az elmúlt hetekben és nagyon pozitiv irányba! :) És azt hiszem, énis változtam sokat. A gondolkodásom, az életszemléletem, minden. Sok olyan apró dolognak tudok örülni, amit azelőtt nem vettem észre.... nem bukok ki pici dolgokon, mint pl. hogy fizu után elment kicsit a haverjával... persze ehhez hozzájárult, hogy felvette a telcsit, amikor hivtam és hiába jött haza egy óra helyett 4 órával később, kicsit sem voltam mérges, mert tudtam, hol van, fel tudtam hivni... és nem is hivogattam folyamatosan, mint azelőtt! :) Azt hiszem, lassan visszanyeri a bizalmamat... valahogy hiszek benne, talán mert hinni akarok és talán mert azt látom, érdemes, mert őszinte velem és tényleg helyre akar hozni mindent köztünk... AKAR!... és ez nagy dolog, hogy látom is és nem csak mondja! :) No, ennyi erről.... igyis nagyon sokkkkkk lettem hirtelen! :oops:

Képek lesznek holnap este vagy szombaton, mert megyünk át holnap anyósékhoz, hivatalos keresztszülő-felkérésre :) meg úgy egyébként is és megkérjük pótapósomat, vegye már át cd-re a digigépről... és akkor teszek, de készüljetek, hogy sok lesz! :)

Ohh, és nagy változáson mentem ám ma keresztül!!!! :) Levágattam a hátközépig érő hajamat rövidre! :) De nagyon jó lett! Zolinak is nagyon tetszett! És ez a lényeg! :) Hazafelé a fodrásztól (számoltam) 4 pasi fordult meg utánam.... :lol: Najó, szoknyában voltam meg cicifeltolós melltartóban egy feszes felsővel... :lol:

No lelövöm magam, majd gyüvök még, ha vmit kihagytam a reagálásból, ne harizzatok, még nem vok képben teljesen! :(

Zsibimával mi van? Mert olvastam, hogy irt, aztán meg amit más irt róla.... akkor most mi van velük????????

Na pusz, húzok.... :)
Vendég
 


Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból ami szuper volt :wink: Az előrejelzésekkel ellentétben végig 30 fok feletti időnk volt,tiszta barnák vagyunk mindannyian(még Olika is :wink: )A srácok sokat csúzdáztak,sraztak,szupi várakat építettek a parton...és Olika is fürdött :wink: nagyon tetszett neki és élvezte :wink:
Majd rakok képeket ha érdekel...

Halom mosni valóm van :( úgyhogy megyek...

Ja és Pumpi,sztem Zsibimával az van h sajna elvetélt és most időt ad magának babanet nélkül...remélem hamar sikerül neki a baba megint!!!

Pumpi!

Örülök h rendeződtetek és ilyen boldog vagy!!!!!

Vera!

Ne hari h nem válaszoltam de csak most olvastam a kérdésed(elvittem ugyen a lap-topot de nem használtam a nyaraláson)...szal én a chamomillából egyszerre csak egy golyót adtam neki amikor épp nyügi volt...Anno a nagyfiamnál fogzásra 5 golyócskát adtam, de azt sem rendszeresen csak amikor nyügizett és fájt neki.
Amúgy attól is függ h hányasat vettél...az 5 ch gynegébb,abból lehet h csak a töb hat.....a 30ch erősebb,abból lehet h az egy is hat.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Remélem jó híreket írok!

Kis Csabi ma hajnalban 4:35 kor megszületett!!!!3240 g ,56 cm és gyönyörű!
Nem volt könnyű,de mindhárman jól vannak :lol: :lol:

Gratula!!!!!!!

annus11
 
 


Annus,
Nagyon jo hireket hoztal!!!!

Lei,
Hatalmas gratula!!!!! Varjuk majd a beszamolot! Sok egeszseget, energiat, turelmet es kitartast, es sok-sok tejcsit kivanok!!!!!

Kép
eperke25
 
 


LEI!

GRATULÁLOK!!!!

Kép
Vendég
 


Panny

Örülök,h jól éreztétek magatokat!
Ezt a nyaralás utáni mosást jól ismerem! :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 12:08-kor.
Vendég
 


Nyíregyházi:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 12:08-kor.
Vendég
 


Aztá még jövőhét végén lesz az itthoni szülinap maj akkor is bombázlak benneteket képekkel :twisted:

Pumpóka
Örülök,h jól alakulnak a dolgaid!!

Na elhúzok mert velem van tele az oldal :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


Lei!

Nagy Gratula!!!!

Alziza!

Klassz lehetett Nyíregyházán :wink:
Zalán pedig sármos kiscsávó lett :wink: :wink:

Én is képezek a nyaralásból:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy mindenkinek jól telt a nyaralás!

Alziza, Panny, Vera! Nagyon jó kis képeket hoztatok, jöhet még belőle, imádom nézegetni őket!

Annus! Itt is köszi a jó hírt Leiről.

Lei! Hatalmas GRATULA Csabihoz, sok erőt, egészséget, boldogságot és rengeteg tejecskét kívánunk!
Vendég
 


Sziasztok!

Alziza, Panni, nagyon jók a képek a fiúkról!!!! :D Tündériek!!! :wink:

LEINEK HATALMAS GRATULA CSABIHOZ!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Nos, az én képeim elmaradnak... :cry: Zoli sikeresen formatálta az sd-kártyát a gépben, amikor a beállitásokban akart vmit állitani rajta... :cry: úgyhogy az én nyaralós tuti képeim úsztak... :?
Majd csinálok azért frisseket itthon a köv. napokban és teszek! Muki hatalmasat nőtt, és olyan jók voltak a képek (130db kb.) az összes gyerkőcről... de pótolok! Mondjuk, visszanézem, hogy az egy hónappal ezelőtti képekből tettem-e fel egyáltalán, mert ha nem, akkor dobok azokból! :wink:
Vendég
 


Kép Kép Kép Kép

Buliztunk:
Kép

Legjobb barinőmmel: Kép

Illlllllllyen szerelmetesen voltunk/vagyunk: Kép

Nem irtam, bocsánat, Vera, Chrissy! Nagyon jók a képek a kispasikról! :D

Velem lett tele az oldal, úgyhogy megyek is!!!!!! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Lei!
Tőlem is fogadd a gratulációt! Sok Boldogságot kívánok a kis Kincsetekhez! Na meg sok tejcsit is!

Pumpi!
Aranyos a kis hógolyód!
:wink:

Alziza!
Tényleg vagány kis manó lett a fiadból, már azt hiszem mondtam, h. megértem, h. miért akarnál egy következőt!

Panny!
A lábas kép nagyon tetszik! Mi a CH 15-ös kamillát vettük, mondjuk most épp elfogyott, mert én 2 x 5-öt adtam neki (ezt mondta a védőnőm).
Az alvás valamelyest javult, éjszaka 1-2-szer biztos felébred, valamikor többször is, nappal meg általában 3-szor alszik, ebből azért szokott lenni egy 1.5 órás is, ami több mint az eddigi max 30 perces szundítások.
Viszont az gáz, h. csak a cicin tud elaludni, mi lesz ha elmegy a tejem? Hogy fog akkor a manó elaludni.
Már próbáltuk, azt, h. beteszem a kiságyba, énekelek, simizem, nem alszik el akármilyen fáradt, max. csak üvölt egy idő után.
Korábban a hasrafordítás, cumizás módszer hatott, ma már kiköpi a cumit (aminek egyébként örülök) és megfordul a hasáról a hátára, ahol viszont nem tud elaludni.
Úgyhogy lányok segítsetek, nem tudtok valamilyen taáncsot adni mit csinálok rosszul?


Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Vera!
Hát sajna nekem volt részem ebben Barnusnál, hogy nem aludt cici nélkül, de gondolom már irtam, igy nem akarom nagyon részletesen, csak pár szóban....
Amikor már nem volt igazán tejem, még akkoris azon aludt el, nem igazán szivta már, csak cumizott rajta. De akkor már egy éves elmúlt! :roll: Nem mondom, hogy könnyü időszak volt, mert nem volt szivem elszakitani magamról, de mellette tudtam, hogy ez már igy nem mehet, mert énis kötve vagyok nagyon hozzá, ő is hozzám, muszály lesz "leszakitani" magamról! Aztán anyám egy hétvége alkalmával közölte, hogy akkor én kimegyek, ő pedig elaltatja valahogy, ha éjfélig üvölt, akkoris nélkülem fog aludni! Két hétig üvöltött esténként, de egyre kevesebbet, aztán elaludt már úgy, hogy odaültem és simiztem este mig be nem vágta a szundit! DE Barnus akkor már másfél éves volt...
Igazán tanácsot nem tudok adni, hogy mivel tudnád elaltatni, ha már ennyi mindent próbáltál és nem megy... :roll: Nem mondom, hogy próbáld kicsit hagyni sirni, mert már volt, hogy kaptam érte (másik topicban), hogy milyen anya az olyan, aki hagyja sirni a gyereket akárcsak 5-10 percig is... Bár én hagytam Barnust és eredménye is lett, de ez biztosan gyerekfüggő is!! És Márk még csak 6 hónapos. De azért baj nem lenne, ha lassan megtanulna nélküled és cici nélkül elaludni, mert később még nehezebb lesz...

Bocsi, ha vkinek nem egyezik a véleménye, ez csak az enyém, gondoltam leirom és senkit nem sértek meg vele... :roll: :oops:
Ezt csak azért irom (bár itt még nem fordult elő velem), mert másik topicban elég nyilvánosan szoktak utálni, mert kinyilvánitom a saját véleményemet és a saját tapasztalataimat... sajnos...

Egyébként Zsófi is sir néha... nem kapom ki első nyekkenésre, mert van, hogy csak nyüszizik pár percet és már alszik is utána... sőt, van, hogy úgy altatja magát, hogy hangosan nyöszörögni kezd, néha elég méltatlankodva, mintha veszekedne valakivel :) aztán egyre halkabban és akadozva... :) aztán bealszik. Próbáltam egyszer, hogy kiveszem a kiságyból és kicsit megringatom, de úgy meg nem tudott elaludni... :lol: csak nyenyergett a kezemben ugyanolyan méltatlanul, de nem aludt el... :roll:

Na, lelövöm magam.... 8)
Vendég
 


Vera!

Sajna én sem tudok tanácsot adni...a helyzet a következő h Olika is cicin alszik el és én is kétségbe vok egy kicsit esve h mi lesz később???Nekem a srácok cumisüveggel vagy ringatva aludtak el...de Olika meg csak a cicin :shock: szal egy cipőben járunk...
Én valszeg rászoktatom a cumisüvegre majd ha már nem lesz tejem...és azzal fog elaludni ha más nem lesz...tudom h nem jó mert nem tesz jót a fogaknak de ha más nem lesz akkor muszáj...

Pumpi!

Édes a kis gömböc lánykád!!Nagyon hasonlít Zolira!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!
Bocs, hogy így ismeretlenül írok. Verának szeretnék írni a ciciről való leszoktatásról. Nekem a kisebbik kislányom 20 hó-s koráig szopizott és mindig cicin aludt el. Én úgy kezdtem a leszoktatást a cicin való elalvásról, hogy az estit vettem el tőle először. Szépen oda ültem az ágyra, félig dőlt helyzetben (neki dőltem az ágy támlájának), az ölembe vettem és kicsit ringattam. Így nem tudta felhúzni a pólómat és szépen elaludt. Az első nap volt sírás, másnap egy pici, harmadnap volt egy hiszti, majd szépen hozzászokott, hogy este cici nélkül alszik el. Egy darabig (olyan 2 hétig) még az ölemben ringatva aludt el, majd szépen le tudtam tenni az ágyra és mellé feküdtem és már akkor sem kérte, szépen elaludt, csak simogattam egy picit. A nappali alvásoknál is így csináltam. Én is féltem az elején, neki nem kell cumi, cumisüveg. Nem fogadta el, hiába próbáltam. Most már örülök, hogy nem szokott rá. Nem is ismeri se a cumit se a cumisüveget. Az éjszakai szopi volt a húzósabb, arról nehezebb leszoktatni, de egy biztos, ha elhatározza magát az ember akkor nem szabad beadni a derekát. Az első pár nap volt ott is nehéz. Talán nekem mégjobban, mert tele voltam tejjel és nem adhattam neki oda.
Remélem segíthettem.
Vendég
 


Rékababa/ Pumpi/ Panny!

Köszi a tanácsokat, igazából azért gáz már a dolog, mert a sok cicizéstől felázik a mellem (ami még a múltkori mellgyulladás miatt nem jött rendbe) és vérzik. Tegnap is véreset bukott a manó, miután hajnali 2-től 3-30-ig rajtam volt (na jó volt egy fél órás szünet )...
Szóval ma kénytelen voltam a szívtelen anyát alakítani, mert vérző mellel nem tudtam olyan sokáig szopiztatni, így letettem az ágyába, nyüszített vagy 20percig (szívem szakadt meg), közben ment a simi, a végén meg álomba sírta magát.
A ringatás azért nem megy már nálunk, mert hátra feszíti magát, meg össze-vissza tekereg az ölemben (ez a módszer kb. úgy 2 hónapos koráig működött, addig viszont csak az ölemben volt hajlandó elaludni).
Hát remélem nálunk nem megy 20 hónapig a cicizés, mert 1-1.5 éves korában szeretnénk újra próbálkozni a következő bébivel... :wink:

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok

Panny
Jók a képek! :lol: :lol:
Mekkora már Olivér :lol:
Úgy megy az idő nem?Olyan gyorsan megnőnek :(

Vera
Én sajna ugye nem szoptattam,úgyhogy nem tudok tanácsot adni!
Max olyasmit tudod,h majcsak lesz valahogy ,mert úgy még nem volt,h ne lett volna sehogy :shock: :wink: :lol:

Pumpóka
Nagyon kis pufók Zsófi! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ő is hogy megnőtt már.
Vendég
 


Lei - en is nagyon gratulalok a bebihez!!! Ha lesz egy szusszanasnyi idod kerunk szepen kepeket is!

Alziza, Panny, Vera - nagyon jok a kepek es tenyleg milyen gyorsan megnonek! :shock:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski
 
 


Lei!
Nagy-nagy gratula Csabi babához!
Kívánok sok-sok egészséget nektek és sok tejcsit!


Alziza, Vera, Panny!
nagyon sármosak a kispasik! :lol:
a lábikós kép nagyon jópofa!
:lol: :lol: :lol:

Pumpi!
A kiscsajszid egy tünemény!
és ti is csinik vagytok! :wink:

Kép
kimma
 
 


Lányok, ti használtatok légzésfigyelőt? Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy mit gondoltok róla, mik a tapasztalatok a hasznosságáról és a használatáról.

Azt már néztem, hogy újonnan , de használtan is nagyon nagyon drágák, de hát a babánál nincs fontosabb és azt gondolom, hogy érdemes azért kiokosítania magát az embernek, hogy mit tegyen, ha esetleg nem téves riasztás történik (na jó, nem egy orvosi tanfolyam, de a védőnő biztos tud segíteni..). Azt is halottam, hogy sokszor beriaszt tévesen, mert legurul a baba az érzékelőről.

Milyen típus lehet jó?

Köszi

Kép
wruska
 
 


Wruska

Amit én tudok a légzésfigyelőről:

Amikor Zalánról kiderült a kórházban,h baj van a szívével azonnal alá tettek egy légzésfigyelőt.(állítólag a legjobbat,angelcar)
Még aznap éjjel berisztott én pedig a frissen vágott hasammal rohantam be a csecsemősökhöz a gyerekkel.
Hozzátenném,h Zalán ép fent volt,nézelődött,de én így is majdnem frászt kaptam :evil: Ha aludt volna akkor minimum egy szívinfarktus!!!

Mondták,h ja igen tévesen is riaszt! :evil:

Aztán másnap engedtek ki minket egyenesen a kardiológiára!
Ott megkérdeztem a kardiológust,h mit tegyek?Vegyek, vagy ne???
Azt mondta:Anya,ha megakar őrülni akkor vegyen,de én se a gyerekeimnek se az unokáimnak nem vettem!
Azt mondta,h ehhez olyn lélekjelenlét is kell,ami kevés embernek van,a nélkül pedig nem működik!Sokszor riaszt tévesen,stb.
És azt is mondta, hiába van alatta,mert akkor meg azt figyeli az ember,h működik e rendesen.És ebben tuti igaza van ahogy magamat ismerem!!!(tudod,olyan mint amikor fontos hívást vársz,és nem csörög a telefon,ezért percenként nézed van e vonal! :roll: )

Persze ébren aludtam,de így lett volna ha veszünk is.Pláne,h nálunk ugye egyből tévesen riasztott!!!

Viszont ha veszel akkor végezz el hozzá egy tanfolyamot is,mert anélkül semmit nem ér!!!

De ez csak az én véleményem!!
Vendég
 


Alziza: nagyon aranyos a kisfiad.
Panny: tényleg hatalmas már Olika. Nem semmi, négy pasival :D de nagyon aranyosak
Pumpóka: Zsófi is nagyon szép kiscsaj.
Hát lányok, nagyon aranyosak a gyerkőcök, remélem mihamarabb nekünk is összejön.
csige-bige
 
 


Wruska!

Én is kb ugyan ezt hallottam róla.Sokszor tévesen is riaszt.Na és mindenképp kell hozzá az is,ha télleg baj van akkor segíteni tudj.Mert mire a mentők kiérnek már késő.
Én sokat gondolkoztam rajta h kéne.Férjem asztmás volt gyerekként,sokszor szaladtak vele a kórházba mert nem kapott levegőt...én meg allergiás vagyok,bár ezt most egész jól kikezeltem magamnak :wink:

Mire én oda kerülök... :roll: szóval nem tudom h érdemes lenne e.De a férjemnek jobb a lélekjelenléte mint nekem.Én max segítségért kiálltok,ő meg cselekszik :lol: Lehet orvosi pályára küldöm.... 8)

annus11
 
 


Lányok, köszönöm szépen a tanácsokat. Hát, nekem is ezek voltak a megérzéseim, csak hát jó hallani tapasztalt anyukákat is, meg egyáltalán mások véleményét. Azt hiszem, inkább veszek egy komolyabb bébiőrt, amin hallom a szuszogását is. Talán az is elég lesz. Ha meg nem válik be, vagy továbbra is nyugtalan maradok, akkor is ráérek megvenni, addig nem költök rá. (Lehet, hogy kölcsönözni is lehet.)

Annus, már én is várom a karácsonyt :lol:

Kép
wruska
 
 


Wruska!

Osztom Alziza véleményét, de annyit hozzátennék anno én is hasonló cipőben voltam: vegyek, vagy ne....
A kórházban mivel a gyerkőcöm csak a hasán volt hajlandó elaludni úgy engedtek haza, h. feltétlen vegyek ilyen ketyerét (még fel is ajánlották, h. náluk is lehet kapni :evil: )..
A férjemnek és anyukámnak közöltem, h. csak úgy vagyok hajlandó hazajönni, h. a ketyere beüzemelve ott van a gyerkőc matraca alatt.. A párom 2 napig rohangált érte a városban (mert egészségkártyára is meg lehet venni), aztán persze hazamentünk e nélkül is, a gyerekorvos meg amikor hazamentünk lebeszélt róla...
Annyit mondott, h. a koraszülött babáknál esetleg hasznos lehet (mert esetleg nem olyan fejlett a légzés központja).
Viszont ha megveszed tényleg sokszor tévesen beriaszthat meg a tanfolyamot tényleg el kell hozzá végezni, mert egyébként az egész nem ér semmit.
Egyébként azt is mondta a dokink, h. az a baba alszik be sajna ennyire, akinek az agytörzsében (ahol a légzés kp. van) valami gond van, de azt is mondta, h. ha ilyen gond van, akkor meg sajna egy egész gárda orvosteam nem tud sokszor segíteni...

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok!

Nagyon jók a nyaralásos fotótk,én is úgy mennék,de majd jövőre!
Jól megnőttek a babák!

Pumpi! Örülök,hogy minden oké Apával,Zsúfibaba nagyon cuki!

Wruska! Karácsony?????? :wink:
Ez lesz a legszebb az tuti!

Légzésfigyelő: nekünk van,Angelcare légzésfigyelő+bébiőr!
Én nem gondolkodtam hogy vegyek e mert sok ismerősőm szűlt előttem és meggyőztek,hogy jó ha van!
Az elején sokszor beriasztott,mire rájöttünk,hogy állítani kell az érzékenységén. Azóta "csak" 1X-1X fordul elő,de már nem ijedek úgy meg mint az elején.
Az elején volt,hogy annyit riasztott,hogy 3 napig be sem kapcsoltam mert egész éjjel azon stresszeltem,hogy mikor szólal meg! :twisted:
Az elején hanggal együtt használtam és ha kicsit később pittyegett már készültem a futásra,hogy mindjárt riaszt!
Az elég gáz volt,de mostmár hang nélkül is használom és nagyon élvezem,hogy a kertbe is kimehetek mert hallom hogy mi zajlik a szobájában!
Mostanában éjszakára nem nagyon használom,mivel velünk alszik! :oops:
Az,hogy tanfolyammal ér csak valamit nyilván van benne igazság,de néha az is elég a babáknak ha kikapod és máris vesz levegőt!
Ha nem tudaz mit tenni akkor legalább időben tudod hívni a mentőt nem csak pár óra múlva veszed észre,hogy baj van!
De persze nem lesz semmi baj!
Remélem nem szítok vitát,mert már több fórumon olvastam,hogy robbant a bomba,ezért azért!
Ez az én véleményem!
Nekem megnyugtató! MOSTMÁR!!! :lol:
Dehát én mint tudjátok paramami vagyok!


Dobok még egy fotót aztán lképek,mert a főnök lassan hivat! :lol:

Kép Kép Kép

Kép


Kép
ibm
 
 


Ja! És a lényeg!

LEI!!!!!!!!!HATALMAS GRATULA NEKTEK!!!!

Remélem minden rendben,várunk a fotókkal,a szüléstörténettel és mindennel,persze amikor az új főnőköd megengedi!

Vigyázzatok magatokra!

Kép


Kép
ibm
 
 


Sziasztok

Ibm
Nem,nem szítasz vitát! :lol:
Nagyon édes ez a gyerek!!!! :lol: :lol: És ez a haj!!! :lol:
Vendég
 


Wruska!

én nem vettem légzésfigyelőt.
A terhesség vége felé gondolkodtam rajta, de hamar elvetettem a gondolatot, pontosan a téves riasztások miatt.
Igazából egy rizikófaktor sem volt- koraszülés, szív-tüdó proléma, nem dohányzok- akkor lehet vettem volna...
meg velünk alszik :lol:

Kilyukasztották ma a fülét Emcikének, így néz ki fülivel:
Kép

Kép
kimma
 
 


kényeztető szopi után :lol: :
Kép

Kép
kimma
 
 


Raknék nektek is táblit,mostanában nem nagyon volt frissítve(nyári szünet) :lol:

Kép
Kép

annus11
 
 


Sziasztok!

Ibm! Csúcs a kispasi, nagggggyon édi! :D

Kimma! Nagyon drága Emci a fülivel! Csinicsajszi! :wink:

Légzésfigyelő:
Nekünk sem volt egyiknél sem. Pont azért, amit többen leirtak előttem. Ha beriaszt és valóban leáll a gyerek légzése és a kiságyból való felkapásra sem indul be, akkor oda akkora lélekjelenlét és újraéleszteni tudás kell, ami asszem, sokunknak nincsen meg. Igen, van tanfolyás erről, de nekem anyum is azt mondta, akkor menjek ilyenre, ha tudom, hogy baj esetén nem csak sikitozni fogok és segitségért kiabálni, hanem valóban újra fogom tudni éleszteni a gyereket. Mert: amennyiben meg is próbálnám, mert elvégeztem a tanfolyamot, soha nem lehet tudni, hogy ekkora pánikban véletlenül rosszul csinálok vmit, ugye, nem mindegy, hol nyomja az ember a mellkasát, mert ha rossz helyen, lehet, abba hal bele. Tehát nekem ezek elegek voltak ahhoz, hogy ne vágjak bele egyik gyereknél sem. Persze, nem azt mondom, akit megnyugtat, hogy van a gyerek alatt ilyen ketyere, akkor vegyen, természetes. Csak ÉN nem tartottam egetverően fontos dolognak. :wink:
Bár Zsófinak egyszer volt (asszem azt irtam, de nem bizti), hogy éjjel fent voltam és vmiért benéztem a kiságyba és nem lélegzett... kikaptam, belógattam fejjel lefelé és ütögettem a hátát (ez még két hónappal ezelőtt volt)... majd felköhögött és jött vissza tejci... valszeg félrenyelt álmában. Mondjuk, nem volt egy leányálom, ahogyan a liluló gyereket megláttam.... :roll: :shock: De szerencsére rögtön reagáltam rá. Viszont utána órákig bőgtem!

Nos, mostantól többet fogjátok élvezni jelenlétemet, mert végleg leléptem a másik topicból! :wink: Lesajnáltak, hogy probléma van az önérzetemmel... :lol: ezért irok "gyülölködő" hozzászólásokat (szerintük)... :lol: Khm, mellesleg belőlem ki kell hozni az "állatot" ahhoz, hogy olyan hangnemben irjak egy hsz-t.... itt sem fordult elő sosem! :wink: Bár itt még egyetlen topictárstól sem hallottam, hogy nem jó, amit csinálok, stb.... no mindegy, csak ki kellett irni magamból, mert felrobbanok! Kaptak egy utsó hsz-t, ami valóban nem volt kedves és többet mégcsak olvasni sem fogom őket, mert erre nincsen szükségem!
Érdekes, itt olyan jól megértjük egymást, nem akarjuk a saját nevelési elveinket másokra tuszmákolni, stb....

Nem is tudom, irtam-e, Zsófi hasrafordul... :D najó, vissza még nem... :lol: de majd nemsoká bizti azt is :)

Vera! Mi van az alvás-cicizéssel??? Milyenek a napjaitok most? Javult vagy ugyanolyan??

No, befogom számat, majd jövök.... :)
Vendég
 


Wruska!

Nekünk van Olivér alatt légzésfigyelő,Angelcare és még 1x sem riasztott tévesen(sem).Engem nagyon megnyugtat,nyugodtabban tudok így aludni...persze egy anya így is-úgy is éberen alszik,de így nyugodtabban...Tanfolyamon nem voltam,tudom h az is kéne,de egyet értek Ibm-h néha az is elég ha kikapja az ember riasztás után(de nekünk még nem volt és remélem nem is lesz).
Természetesen aki együtt alszik a csöppséggel ott főleg felesleges ,mert ott a legjobb légzésfigyelő maga a mama :wink:
Amúgy nekünk sem volt egyik rizikó faktor sem mégis így nyugodtabb vok.

És igen,akik hason alszanak ott sztem méginkább ajánlatos, hisz bizonyítottan magasabb a bölcsőhalál előfordulása.

Egyébként Márk fiamnál nem volt,folyton azt lestem h lélegzik-e,állandóan az ágya mellett álltam,egy szobában aludt velünk.Krizsi fiam 4 hós koráig a mi szobánkban aludt a mózes kosárban,szal akkor nem volt alatta a figyelő de utána a saját szobájában a kiságyban már alá raktuk és sokkal nyugodtabban aludtunk mi is.Most Olikánál úgy alakult a helyzet, h 3 hetes korától külön alszik a szobájában nagyon jókat és így azonnal alá raktuk a figyelőt.

Szal nekem meg ez a tapasztalat :wink:

Pumpi!

Ne törődj velük,gyere ide gyakrabban!!!

Jártál a megcsalásos topicban??Csúcs :shock: :shock: :shock:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panni!
Jártam! :lol: Hát evvan, sajnos nem tudok úgy irni a csajról, hogy "az a kedves lány" .... igen, más kifejezéseket használok, dehát mutass egy nőt, aki nem illeti ilyen jelzőkkel a drága csábitót.... :lol:
Ha nem vok felhúzva, vagy nem haragszom vkire, nem beszélek igy! De mások is irtak előttem ilyeneket, csak azokra semmit nem mondtak... :lol: nembaj... ez a névtelen megint vmelyik imádóm lehet a régiek közül... :lol:
Vendég
 


Pumpi!

Na igen :x
Utálom az ilyen kioktató ,alakoskodó,megjátszós csajokat...Most mit kell itt játszani a "szentet"...???Én is így illetném azt aki elcsábítaná a férjem mint te,az tuti!!!

DONT'T WORRY!!BE HAPPY!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Pumpi!
Itt nyugodtan kidühöngheted magad, egymás közt vagyunk... :wink:

A cicizésről: Hát hétfő/ kedd be voltam sz.r..va egy kicsit mert a gyerkőc nem evett semmit sem (még a cici sem kellet), csak teázott. Persze így kaka sem volt több mint 2 napig. Szerdán csináltam magunknak (tehéntejjen, kevés liszttel, sóval,stb..) nagyon finom brokkolikrém levest, amit a fiam annyira stírölt, h. muszály volt megkóstoltatni vele (elvileg a tápi is tehéntejből van). Hát úgy ette szegényem, mint aki fél, h. elveszik előle (ma is kapott).
Vessetek meg érte, de olyan jó volt látni, h. végre eszik...

Kimma!
Édes a kislányod!

Ibm!
Milyen nagy már Áron baba.

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Vera!

Egyátalán nem vetlek meg...több gyerekes anyák lazaságával intézed az etetést!!Szuper!!!!!Ügyi vagy!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok

Kimma

Emcinek mennyit változott az arca! :shock:
Édes nagyon!

Pumpóka
Akkor mostanában sok "rajongód" van! :roll:
Rá se ránts!

Vera
nem gáz szerintem,h adtál neki.Ha ne adj isten kiderül,h nem bírja akkor legalább tudni fogod!
De szerintem már kiderült volna!
Lehet,h már vágyik a változatosabb kajára!
Végül is már kész pasi! :lol: :wink:

Nálunk ma idegbaj a köbön!!!
Alex eltörte a laptopot! :evil: :evil: :evil:
Ahol csukódik le,a zsanér felett tört el a műanyag!Elvileg lehet rajta burkolatot cserélni!Holnap megy a férjem és utána jár!
Amúgy működik,csak lecsukni nem lehet!
Vendég
 


Vera!

És ha csinálnál neki tápival vagy anyatejjel főzeléket? Vagy még nem kapott mást? (bocsi, néha kihagy az agyam, nem emlékszem, sorry) Mert ha ennyire kinézte a szátokból :lol: , szerintem megenné!
És nem leszel megvetve, miért? Mert adtál neki? Áhhh!!!! Panni ahogy irta, a sokgyerekesek lazaságával kezelted a helyzetet és dicséretre méltó elsőgyerekes anyuciól! :wink: Nem vagy egy paramami és ez tökjó!!! :D

Zsófi nekem is kinézte a csokival töltött fánkot a telken a számból! Folyt a nyála, cuppogott, dugdosta a nyelvét, miközben szerintem gondolatban már a számban volt a keze, hogy elvegye... :lol: Tettem az ujjamra egy pici csokikrémet és úgy bekapta az ujjamat, mint aki sosem fogja elengedni, cuppogta és vigyorgott ezerrel! Nem hinném, hogy bármi baja lenne tőle, ha néha "felnőttkaját" is megkóstol! Na, anyám meg a lecsónak a levét kóstoltatta meg velem 5hósan, mert szintúgy, ahogy mi most, evett és nekem meg folyt a nyálam, úgy néztem... ahogy adott egy kiskanállal, meg is nyugodtam... :lol: Kis torkos voltam már akkoris! Tudtam, mitől döglik a légy! :lol: Pedig most nem szeretem a lecsót!

Jajj, tényleg! Adott vki céklafőzit a gyerkőcnek? Anyu azt mondja, én imádtam és már adhatnám neki (legalábbis elkezdhetném), mert rengeteg vitamin van benne! De nekem hányingerem van a céklától, nemhogy megfőzni (rettenet büdös) és feltálalni Mukinak... :roll: Nem tudjátok? Bébiételben nem lehet kapni véletlen????

Jah és a drága védőnőm kiakadt, mint az órarugó, amikor mondtam neki, hogy már kapott burgonyát! Azt mondta, 6 hós kora előtt nem szabad adni neki! Hát ez érdekes, már csak azért is, mert amikor Atis fiam ekkora volt, már 3hósan hozzátápiztunk szintúgy, mint most Mukinál és akkor azt mondta, almával, barackkal és burgonyával kezdjek.... most meg levegő után kapkodott.... :roll: esküdj, ez kész van! :lol: Jah és adott egy táblázatot, mikor mit ehet a gyerek.... hát itthon hülyére röhögtük magunkat rajta Zolival... majd leirom, mert kegyetlen marhaságok vannak benne (pl. 10hósan már adjak nyers vöröshagymát és fokhagymát a gyereknek... nyerset??? hát én nem eszem meg nyersen baccus).... na mindegy....

No megyek, mert már megint sokkkkk voltam!

Majd hozok képeket, csak kicsinyiteni köll! :) Van kép az új fejemről.... :lol: warning, csak erős idegzetüeknek ajánlom! :lol:
Vendég
 


Na és képek:

Zsófira felpróbáltuk a keresztelőruciját:
Kép

Terimamával, kissé félreszájjal... :lol:
Kép

A fiúk a játszón:
Kép

Mukimosoly:
Kép

Én és a másik kishercegnőm (Evelin):
Kép
Vendég
 


Sziasztok!!

Gyerkőcök cukik!!!!!Zabálnivaló mind!!!

Pumpi!
Jó lett a hajad!!!!Fő a változatosság!!Én is ilyen drasztikusan szoktam levágatni rövidre,sőt még rövidebbre! :wink: Mondjuk most épp növesztem :lol:

Én anno pacalba tunkolt kenyeret kaptam elég kicsin...mondjuk világéletemben utáltam a pacalt,a szagát se bírom....na de akkor bizti ízlett ha befaltam :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

Kösz a megnyugtatást, nem lett tőle neki semmi baja...
Ma viszont egy hatalmasat bukott (vagy lehet ez már hányás volt) az anyatejtől.
Anyum 5 hósan meg a mézet nyalatta meg a gyerekkel (attól sem lett semmi).
Az édesszájú barátnőm kislányát a nagymamija meg a képviselőfánk krémjével kóstoltatta meg. ja itt jut eszembe anyám is megnyalatta Márkkal a mézeskrémest (amikor nem láttam).

Pumpi!
Jól áll ez a haj neked!
Zsófibaba a rucijában meg egy tündér!

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Ígértem pocakfotókat, most sikerült eljutnom idáig is.

Az első kép július első hetében készült, a második, most a nyaraláson. Bármilyen hihetetlen, a két kép között "csak" 3 kiló van :lol:

Kép

Kép

Kép
wruska
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?