Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megint túl egy utazáson :D .
Gratulálok Andinak és Csillának, sok tejcsit és egészséget kívánok !
Még meg sem néztem mennyit kell visszaolvasnom.
Bölcsi szerintem jó dolog, én vinném a Rolit is, ha lehetne, de a Bácskába nagyon szigorúan elküldtek tavaly, hogy ne is menjek első nap, ha nincs friss munkaigazolásom. Végül a Bölcsöde utcába felvették, de mivel érkezett Szandra, így visszamondtam.
Dorka viszont két évet járt még a régi lakhelyünknél és nagyon jó volt.
A két év tapasztala az volt, hogy 99%-ban anyukát viselte meg jobban a gyerek otthagyása. Egy gyerek volt a két alatt, akit ki kellett venni, mert nem bírta.
Viszont közösségben sok dolgot megtanult, amit otthon nehezebb lett volna nekem. Igen, ez kicsit kényelem is :oops:

Majd jövök, még olvasok.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


sziasztok!
Anikó - pont hiányoltatlak :D !
ma éjjel Glória egész végig mondta a magáét: nyöszörgött, morgott, sóhajtozott, kiáltozott... sírni nem sírt, de minket nem hagyott aludni. A szeme is csukva volt, de nem tudom eldönteni, hogy volt-e valami baja (mindent megnéztem: melege, hidege nem volt, pelus tiszta volt, enni is evett...) mert egész éjjel "dumált".
Pár napja meg azt csinálja, hogy csak 10 max 15 perceket eszik. Így saját magam vettem észre, hogy kevesebb a tejem. Nincs kereslet - nincs termelés.... Azért ez aggaszt... Most ha az elsőt kiköpi akkor még adok neki a másikból, de azt meg pár perc után szintén kiköpi. Tegnap még gyarapodott a súlya, remélem nem lesz semmi baj... Van valakinek valami tippje?
szép vasárnapot nektek!!!

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Anikó, üdv újra köztünk, meg az újaknak is!

Eszter: mintha csak Botiról olvastam volna :oops: Ő is napok óta nyugtalanul alszik, 10 percet ha szopizik...én mondjuk még nem aggódom, 5990 gramm volt pénteken :roll:
Próbáld ki hogy fejjél minden szopi után és akkor már holnap több tejcsid lesz!én így csináltam amikor Boti keveset szopott. Egyébként én az időjárásra meg a szélre fogtam eddig a nyugtalanságot.

Többiek mizujs?

Kellemes délutánt!

Melus

Kép
melus79
 
 

 
 

Tündi,
Neked már nem kell sokat várnod és elmúlnak az ilyen fájdalmak. Nekem akkor szokott így fájni, amikor sokat ülök, széken vagy fotelben. Nekem már március végén elkezdődtek az ilyen becsipődések, és tanácsolták, hogy vegyek labdát és azon üljek. NEm labdát vettem, hanem azt a 5-6 centi vastag, lapos levegővel teli gumikorongot. Azóta nincs becsípődésem. De te már ne vegyél szerintem, mert úgy emlékszem 8ezer forint...
Még segít a csipőkörzés, amolyan hastánc-utánzat. AZ kilazít és nem fog olyan gyakran beállni a hirtelen fájdalom.

Nekem nincs szülésznőm, de a védőnőm automatikusan adta a listát a homeo bogyókról, meg a málnalevél teáról. A bogyókat nem szedem, de a málnalevél teát igen.
tulli
 
 


Sziasztok Lányok!

Üdv. Anikó! Jó volt az utazás?

Eszter!
Otthon nem hagyjuk a babát, a nagymamáékhoz szoktuk vinni ha programot tervezünk (idáig 2x volt ilyen) és ott van külön ágya és ott aluszikál. Sőt sokkal jobban alszik, mint itthon, mi sem értjük miért :?:
Fejek le tejet és ha felkel az anyósom megeteti és utána gyönyörűen visszaalszik. (ezt sem csinálja itthon mindig)

Nagy szerencsém van Blankával, de az is számít, hogy anyósomékat sokat látja és mielőtt először velük volt, egész napot ott töltöttünk együtt, hogy szokja a légkört, a helyet, a hangokat, a szagokat.

Valaki múltkor felvetette a pihenőszéket. Én először annyira nem voltam oda érte, mert nem nagyon láttam, hogy a gyereknek tetszene, de minél nagyobb annál jobban el van benne.
Most pl. sírt, mert felkelt a kiságyban, gyorsan fejtem le egy mokkáskanálnyi tejet a vigantolhoz, de mire kész lettem (3 perc) már aludt is benne. (Pedig sírva tettem bele a pihenőszékbe) Most itt alszik és bámulom Őt olyan gyönyörűséges :oops:

Én se túl melegben, se túl szeles időben nem viszem sétálni Blankát, de ha megyünk valahova pl. kocsival és pár percekre kint vagyunk a levegőn ilyen időben attól még nem lesz szerintem semmi baja. Bár tegnap este már nagyon nyűgös volt ő is!

Ja és megvolt életem első idegen helyen történő szoptatása. Tegnap voltunk a Kikában, Ikeában és evett a drágám mielőtt elindultunk otthonról, de nem túl sokat. Így sejtettem, hogy mire pont beérünk a Kikába kiborul a bili. Még szerencse, hogy van baba-mama szoba így szépen nyugodtan megtudtam szoptatni és utána semmi baja nem volt 3 órán keresztül.
Egyébként mielőtt megszületett Blanka, nem tudtam volna elképzelni, hogy ilyen helyeken etessek, annyira idegenkedtem tőle, de egyáltalán nem volt vészes, és csak a gyerek számít, ha ő enni kér, akkor nincs mese!

Na felkelt, megyek megreggeliztetem :-)

Timi

u.i.: Melus neked mennyit evett kb. Boti 6 hetesen?

Timi

Kép
manati
 
 


Tulli - a málnalevél teát mikortól kell inni? Te hol tartasz? Csak mert nincs vonalzód, bár asszem írtad pár oldallal arrébb, csak nem emlékszem :oops:
Szerintem én is megkérdem a védőnőt, hogy tud-e adni ilyen listát a homeos bogyókról, mert a szülésnőt még nem tudom.
Nekem a hátam, derekam nagyon szokott fájni, főleg reggel, mert már igazán nem tudok jól aludni, csak oldalt szoktam, mert háton már az ucsó harmadban nem igazán ajánlják, és mindenem fáj reggelre.
Anyukák, ti ajánljátok a szoptatós párnát??? Mert én sokat gondolkozok rajta, hogy vegyek-e vagy csak pénzkidobás... szükség van rá, de tényleg?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


sziasztok,

csak gyors bekukk mert kihasználom, hogy nyugi van és sok a teendő. :)
Nekem is hétvégén volt meg az első idegen helyen levő etetésem. Szombaton a fiúk nem voltak itthon, csajos napot tartottunk, elsétáltunk a C&A-ba, mert a hideg beálltával azt kellett tapasztalnom, hogy Levi minden melegítő nadrágja halásznadrág lett. :)
Szóval az üzletben ránkjött a csuklás, így bementünk egy próbafülkébe és kénylemesen nyugodtan megitattam a kicsit.

Levinél még nem lettem volna iylen bátor, boltba se mentem vele még ennyi idősen, de most muszáj összehangolnom a dolgokat, így Vivi már előbb beleszagol az életbe.

Melus mi holnap megyünk oltásra. Csak tipp a Levinél tanultakból, de kérd ki a dokid véleményét. Este alvás előtt adj neki egy fél kúpot, hogy jól aludjon és éjjelre ne lázasodjon be. Mi első oltásnál nem fogadtuk meg ezt a tanácsot, nem akartam feleslegesn traktálni a szervezetét. Pocsék éjszakánk volt. Utána már automatikusan ment oltás után este a kúp és nem volt se láz, se nyűgösködés.

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Linda, köszi a tippet, megkérdezem majd a doktornénit, de szerintem hallgatok Rád :D

Timi, nem tudom mennyit evett Boti, mert én sose mértem :oops: Hetente hízik kb 15 dkg-t (első 5 hétben 30 dkg-t hízott hetente :oops: )
Szerintem nem is ez számít, hanem hogy elégedett legyen a Babó! HA nem evett eleget, akkor max nem húzza ki a 3 órát és már 2 óra múlva újra akar enni, de úgy gondolom ez simán belefér!
Tök jó, hogy Ti már így otthagytátok másra Blankát. Nálunk azt hiszem úgy lesz, hogy aki éppen altatja, majd átjön hozzánk és itt alszik.
Kipróbáltad már a laktózmentes tejet?
Egyébként Botesz imádja a pihenőszéket!

Nusildi, én imádtam a szoptatós párnát! Nekem Kenguru Goldos van, azzal aludtam amikor terhes voltam, aztán azon szoptattam Botit 6 hétig (addig fért rá :roll: ), most meg legurulás elleni védőeszköz!Szóval szerintem megéri azt a pár ezer Ft-t!

Derékfájásra ás hátra: nagyon jók a különböző csipőkörzések, amit jógán is tanítanak, meg cicahát gömbölyítés :D Én mindig ezeket csináltam reggel, este és el is múltak a fájdalmak. Szülés előtti 2 napban viszont már nem múlt al a derékfájásom!

Doktornéni után még jövök, ha Botesz is úgy akarja :)
Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

Most jottunk a setalasbol, ami tulajdonkeppen bevasaralas volt (pedig meg csak elso gyerek:)). Nekem mar most borzasztoan faj a hatam es nem tudom mitol, de neha elmulik. Inkabb reggel es este ami kellemetlenebb.

Szombaton megyunk 4D-re, igazabol arra vagyok kivancsi, hogy baboca rendesen novoget-e, mert Adival se volt valami latvanyos a babamozi resze.

Szopiparna: sztem a vilag legjobb talamanya (az automata mosogep utan). En mar azon alszom honapok ota. Nekem tonkolypelyvas van, Adi is imadja meg a mai napig, igaz mostmar birkozik vele meg maszik rajta.Es nagyon sok mindenre lehet hasznalni.

Nyilvanos szoptatas: en 9 honapig szoptattam Adit, etteremtol kezdve repulon at mindenhol (ahol nem volt baba-mama szoba, tehat tenyleg nyilvanos volt a dolog) megis gorcsbe randul a gyomrom, ha megint erre a reszere gondolok a dolognak. Hiaba en a szegyellosebb fajta vagyok. :oops:


Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Szia Linda!

MIlyen kúpot kell adni szúri után? Igaz nekünk csak 3 hét múlva lesz az oltás, de érdekelne.
Nekem nincs semmilyen gyógyszerem itthon, ezt fel kell íratni?

Mi a véleményetek a Bébi Panadolról? A barátnőm nagyon ajánlja mindenféle fájdalomra, lázra, még fogzáskor is.

Ildi!
A málnalevél teát a 36. héttől ajánlott elkezdeni inni.
Szoptatóspárna: én ezzel csináltam végig a terhességet :oops: végig ezen aludtam, még tegnap este is feküdtem rajta mikor már Blanka elaludt :-) Most pedig ezen szoptatom a babát. Először nem használtam, csak a kezemben tartottam és felhúzott térddel hülye pózban etettem a gyereket, nem is tetszett neki sokáig, volt is belőle bajunk később. Mióta ezen szoptatok gyönyörűen eszik, nincs gond. Sőt van, hogy cicizés után szinte hanyattdől a szopipárnán és alszik.

Melus!
Még nem próbáltam a laktózmentes tejet, mert még nem voltam vásárolni ilyen nagy boltban. A közeli kisközértben meg nincs. A férjemnek írtam múltkor a listára, hogy vegyen ilyen tejet, de nem talált ... de ez nálunk semmit sem jelent, mert túrót sem talált az Auchanban :lol:
Egyébként azóta többször ittam sima tejjel a tejeskávét, ettem tejjel müzlit és Blanka arca szép, nem lettek rajta kiütések. Vagyis lehet, hogy nem érzékeny arra ha tejet iszom. Bár nem viszem túlzásba!

Csak azért kérdeztem ezt az evés dolgot, mert nem tudom igazán eldönteni, hogy mennyit is eszik a gyerekem. Tőlem szokta kérdezni a védőnő, hogy mennyit eszünk. Kb. olyan 80-100 ml eszünk átlagban. De volt hogy 120-at is ettünk már. De az is előfordul, hogy szinte alig szopizik és szépen alszik utána, mit most is. :roll:

Ja igen, elkezdtünk mosolyogni. Annyira édes megtudnám zabálni!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Kriszti!

Én is szégyenlős vagyok, de nagyon! Tinédzser koromban, némi unszolás után, 1 órába telt mire levedlettem fürdőrucira a strandon. Érdekes, a terhesség alatt rengeteget változtam ezen a téren is, de a kórházban vettem észre, hogy fényévekre vagyok régi önmagamtól. Úgy szoptattam, hogy a kórterem ajtaja nyitva volt, és jöttek mentek a folyosón az emberek :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Timi, neked kellett tobbszor menni a belgyogyaszatra vervetelre? Csak mert most hivtam a Szalay doktor urat az eredmenyek miatt. Minden jo (HbA1c 4.8, a 2 oras vercukor meg 5.06), de a dietabol nem lazitott marad a 160 gr CH es konkretan ettol ehen halok. Es nem mondta, hogy menjek vissza majd kontrollra, pedig Habi is olyasmit emlegetett, hogy tobb vervetel lesz.

Az elobb is Adi nem hagyta, hogy pelenkat rakjak ra, fel oraig birkoztam vele, majd nem volt hajlando ebedelni jonni(kb 5szor beraktam az etetoszekbe), ugyhogy felmergeltem magam es lefektettem ehesen. De en ugy elfardtam mintha a maratont futottam volna le...es persze meg is eheztem.

Amugy oltas utan lazcsillapito kupot ajanlanak, a dokinenei fogja felirni. Panadol tenyleg jo, de en nem adnak neki automatikusan csak, ha tenyleg baja van(lazas). Fogzasi fajdalomra nekunk a Gengigel valt be. Ez egy krem amit helyileg kell alkalmazni es anyatej izu hyaluron sav. Elonye a tobbivel szemben, hogy nem zsibbaszt igy nem kell felni a felrenyelestol, hanem a hyaluron gyors sebgyogyito.
Eleg draga, de en ugy latom, hogy a legkisebb tubus (2500 korul volt) eleg lesz az osszes fogra pedig hasznaljuk rendesen.(neha csak eloszedi es hozza, hogy kenjem be az innyet).

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


SZia Nusildi,
Én is most kezdtem inni a málnalevélteát. Egy evőkanálnyit 1 liter forró vízbe, 10 percig állni hagyni. Utána egész nap apránként kortyolgatom.

Segítsetek. Én nem tudom, hogy kell vonalzót csinálni, pedig tennék ki én is ilyet!!!!
Egyébként szept. 15-re vagyok kiírva, és első babánk lesz... :D
tulli
 
 


Szia Kriszti!

Nekem minden hónapban kellett hozzá járnom. Nem beszéltél meg vele egy újabb időpontot? Magától nem fogja mondani, hogy menjél neked kell szólni. Vagy érdemes lett volna rákérdezni, hogy szerinte jönnöd kell-e még? Aztán vagy azt mondja, hogy még egy kontroll vizsgálat, vagy azt, hogy nem kell!
Meg a leletért is menni kell, azt pedig csak ő fogja odaadni, mert más nem adhatja. Én minden következő nőgyógyászati vizsgálatra vittem az új cukorleletemet is.

Egyébként azon ne csodálkozz, hogy Hábi azt mondta többször kell menni. Nekem azt mondta, hogy még szülés után is jó lenne felkeresnem a Szalay főorvost :shock:
Ja persze, más dolgom nincs is, így gyerek mellett, mint a belgyógyászatra rohangálni, hogy rendben van-e a cukrom. Ha terhesség alatt rendben volt, akkor valószínűleg rendben lesz a továbbiakban is.

Ha jó volt az első lelet, akkor lazíts Te egy kicsit a diétán, én egy percig sem számolgattam, ettem normálisan, sokszor keveset.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Timi,

Koszi az infokat. Igy is, ugyis beszaladok majd a leletert, akkor majd rakerdezek, hogy kell-e meg jonni. Telefonban olyan gyorsan elkoszont, hogy nem volt alkalmam ilyesmirol kerdezoskodni.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Timi, szerintem ne Panadol (paracetamol), hanem Nurofen(ibuprofen).
Anyukád biztos bővebben is megmondja melyik mitől jobb vagy rosszabb, de szerintem nurofen.
Én kúpot sem adok automatikusan, azt mondták tanácsadon, hogy az új oltások már nem olyanok. De nem is volt szükség rá eddig.

Eszter, hogy van a sebed? Tusolod? Nem tettek semmi kivezetőt a sebbe, hogy ne záródjon be?
Nagyon szép Glória!

Egyébként ne aggódjatok, nálunk is buli van. Szandra két hete minden éjjel ébren van 1-5 alkalommal is. :? Remélem hamar elmúlik, mert most akartam szétszedni a mi szobánkban összerakott kiságyat. Eddig tartalék volt, hogy ha nagyon sír, akkor átviszem, hogy ne ébressze fel a tesókat, de majdnem fél évesen már nem fogom odavenni, ha eddig nem kellett.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok,

Ha mar felmerult a kerdes, hogy Panadol vagy Nurofen, akkor en is a Nurofen melle allok. Sajna nallunk, eddig 2szer volt beteg Adi es akkor annyira lazas volt, hogy mind a 3at adnom kellett neki, ha azt akartam, hogy lemenjen fel oranal tovabb :(.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a doktornénitől! Boti nagyon édes volt, a vizsgálatot végig aludta :roll: a szuri miatt nem is, hanem inkább a hideg érzéstelenítő spray miatt sírt egy picit!nagyon büszkék voltunk rá Apukával :oops:
HAzajöttünk, adtam neki kúpot, meg borogatást csináltam a lábára, ahogy a dokinéni mondta, így remélem nem lesz gond vele!
Most meg édesdeden alszik a teraszon :)

Timi, Boti amíg lelkesen mértük az első hetekben a szopiknál akkor átlag 90-120 grammot evett, de a 6.hét óta tényleg csak hetente mérjük. A védőnő ma azt mondta, hogy ne is mérjük most már csak havonta!
Én is imádom mikor Botesz reggel felkel és ránk mosolyog, meg napközben is, meg mindig...meg tudnám zabálni!

Kriszti, már előre beszerzem ezt a kenőcsöt amit írtál a fogzásra!

Szép délutánt!

Melus

Kép
melus79
 
 


Szia Anikó!

Köszi, majd utána járok ennek a Panadol - Nurofen kérdésnek.
Majd meglátjuk a doktornőnk mit szól a kúphoz, lehet hogy javasolni fogja és automatikusan felírja. Még nem ismerem őt annyira ... így előre nem tudom, hogy mi lesz. Attól nagyon félek, hogy éjszaka belázasodik és szenved. Ez egyébként is a parám :roll:

Ma csúcs szuper kislány Blanka, eszik-alszik. Úgylátszik bejött ez a reluxa amit az IKEA-ban vettünk tegnap. Sejtettük, hogy anyóséknál azért alszik olyan jól, mert lehúzzák neki a redőnyt, de hogy itthon is így lesz ... nem reméltem.

Ja igen, már nagyon régóta megakarom írni, hogy aki most fogja beszerezni a pelenka készletét és még nem tudja mit vegyen ... annak azt ajánlom, hogy a Pamperst messziről kerülje el.
Egy csomaggal kaptam ajándékba az öcsémtől de már az utolsó 5 darabot kifogom dobni a kukába. Mióta ezt használjuk többet áztatok és mosok. Egyfolytában kifolyik a kaki, sokszor a pisi is.
Ilyen nem volt a Liberónál, és szerintem anyagában sokkal véknyabb is, és szűk is a gyerekre, pedig ez is a 3-6 kilós babákra való.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Melus!

Örülök, hogy Boti ilyen ügyes fiú volt a szúrinál. Mi is apával megyünk majd, már előre mondtam a féjremnek, hogy nem szeretnék egyedül lenni a gyerekkel.

Hát én sem vagyok az a lelkes típus mérlegelésben, nem sokára mi is vissza visszük a kölcsönzőbe. De azért néha jó volt, hogy volt itthon mérleg. Lassan Blanka is közelebb van az 5 kilóhoz mint a 4-hez. :-)

Kriszti, én is felírtam ezt a Gengigel krémet magamnak. :wink:

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!

lázcsillapító - nekünk a védőnő azt mondta, hogy lázcsillapító kúp minidg legyen itthon, mert az nagyon fontos, ha felszökik a baba láza. A doki írt is fel, furcsa a neve.
szopipárna - én mindig ezzel nyaggattam a férjem, hogy vegyen nekem szopipárnát, aztán amikor 7 hónaposan kaptam egyet nem igen tudtam használni :oops: - nekem túl kemény volt.... Pincit ülve a karomban szoptatom, de kezd nagyon fárasztó lenni, mert a karomat nem támasztja semmi... Nekem a fekve szoptatás meg nem megy igazán...
málnalevél tea - na ez az amire nem került nálam sor :-) - de a 37. héttől kell inni: reggel-este egy csészényivel.
mérleg - mi vettünk mérleget, mindenesetre nálunk férjem imádja mindennap mérlegelni Glóriát :lol: - én meg érzem, ha nem eszik rendesen...
vonalzó - Tulli! a noivonal.hu, lillipie.com vagy a noivonal.hu-n találsz ilyen vonalzókészítési lehetőséget - azt kell beszúrnod a profilodnál az aláírásba és akkor az automatikusan mindig megjelenik
Tegnap rettenetes dolog volt nálunk: Glória este végre elkezdett enni rendesen, és gondoltam, hogy több legyen a tej még visszateszem a másik cicire, de az már sok volt neki, mellényelt és szegénykém az egész tejet sugárban hányta ki, hogy gondolom marta a nyelőcsövét mert ordított, és bugyogott ki a tej száján, orrán, alig kapott levegőt, úgy fulldokolt - fél óra volt míg szegénykém megnyugodott és kiporszívóztuk az orrából a sok oda nem való dolgot... Szegény kisbabám! Ma meg már eszik mint a gép.
Egyébként én hívtam a védőnőt tegnapelőtt, mert Glóri olyan folyékonyat kakilt mintha hasmenése lett volna (és ki is csurgott a pelusból (pampers volt az is...), de ő azt mondta: természetes... Na aztán jött, hogy nem volt kedve enni a kisbabámnak (hasmenés után kinek van kedve?), aztán estére beindult a zaba és így lett hányás a vége... Mára hál' istennek minden helyreállt, sok tejcsi - sok szopi :D
sebem? Nem tökéletes még, de most nem kell egyelőre mennem, ha nincs nagyobb baj. Mindenesetre cső hála istennek nem kell bele. Sógorom orvos szintén, azt mondta fél év is lehet mire ez a duzzanat felszívódik... Klassz. remélem mire jön a rossz idő azért azért beforrhat a sebem :evil:

Tegnap majdnem idegrohamot kaptam: nem jó rám egy ruhám sem - csak a terhes ruháim :oops: (azokat meg utálom már). 36-38-as volt a méretem - most meg... meg se merem nézni :twisted: . Még jó, hogy nincs személymérlegünk. Azt meg senki nem tudja megmondani, hogy mikor kezdhetek nekiállni edzeni és mit pontosan. Azt meg nagyon nem szeretném, ha elmenne a tejem..

Na jó - lelövöm magam, mert nagyon sokat írtam :oops:

Kép
chesther
 
 


Chesther
Köszi a segítséget. ELjutottam odáig, hogy a noivonal-on elkészítettem a vonalzót, de nem tudom beszúrni. Ugye Profil/Aláírásnál kell, ott HTML kikapcsolva van. Mit kell ott csinálni?

3 hetes babával ne aggódj, szépen vissza fogsz fogyni a régi ruhákba. De ahhoz még idő kell! A sógornőm 5 hónap múlva tudta felvenni a régi ruháit. :wink:
tulli
 
 


Sziasztok!

Írtam egy hosszút, aztán elveszett. :twisted: Most nincs kedvem újra nekifogni, ugyanis egész nap takarítottunk, gyerekszobát rendeztünk meg hasonlók, így inkább megyek tusolni aztán aludni. Majd talán holnap.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Tündi - ne bosszankodj, holnap kipihenten minden jobb lesz!
Tulli - a BBC kód a lényeg, hogy be legyen kapcsolva, azt kell átmásolni a profilba

Kép
chesther
 
 


Eszter!

Ne aggódj a kilók miatt ... majd ha már nem szoptatsz akkor diétázol és tornázol. :)

Szopipárna: lehet, hogy ki kellett volna szedned egy keveset a "töltelékből". Nekem ilyen golyócskák vannak benne, én kölcsönkaptam a barátnőmtől és ő mondta, hogy ha keménynek érzem, nyugodtan szedjek ki belőle. Bár az is lehet, hogy túl későn kezdted el használni, mert először nekem is keménynek tűnt aztán már nem tudtam nélküle élni. :lol:

Most jut eszembe, hogy Blanka is rengeteget pihenget rajta, majd teszek fel róla képet :-)

Szegény Glória biztos, ő is megszenvedte a tegnapi napot. Az orrszívózás viszont, hasznos és szuper dolog, én is már régóta csinálom Blankának és meg sem nyikkan közben, szerintem tetszik neki :lol:
Eszter két mellből szoptatsz? Tudom, hogy a kórházban azt mondták, hogy 5-10 perc egyikből és 5-10 perc másikból, de ezt én úgy ahogy volt abba is hagytam mikor hazajöttünk és csak egy mellből etettem Blankát. Szerintem jobb ha teljesen kiüríted az egyik melled és a következő szoptatáskor a másikra teszed. Vagy olyan sokat eszik, hogy egy cici nem elég neki?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az infókat, a málnalevél teát majd beszerzem, bár nekem még van egy kis időm addig, amíg elkezdhetem inni.
A szopipárnáról meggyőztetek, szerintem beszerzek egyet, már nagyon nehezen fekszem, sehogy se kényelmes, mindig zsibbadok, fáj az oldalam... de ezt nem kell ecsetelnem, Mindannyian tudjátok :lol:
Lányok, ti kit ajánlotok az Uzsokiban szülésznőnek? És ha nem fogad az ember, akkor is kell fizetni neki vagy csak a nőgyógyásznak?
Olyan jó annak, akinek már megvan a babója!!! Irigy-irigy!
Néha úgy érzem, sosem lesz vége a terhességnek! :?
Képeket nézegettem, gyönyörűek a babák, de tehettek fel újakat is :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


tegnap csak olvasni volt idom, delelott okmanyirodaba voltam- ugy tunik mar csakl a jogsim hianyzik, na meg az adokartyam ki tudja mikor postazzak-aztan meg bolt, mert ma utazunk le Akarattyara es meg kellett par dolog. mindezt kendovel, mert babakocsival maceras. Anna jol viselte, szopit az Ikeaban ejtettuk meg.
Delutan meg szokas szerint nem aludt es ez nala egyenlo azzal h kezben kell lennie kulonben megy az uvoltes:(

Most a vedonot varjuk, de jo hogy jon mert reggelre valami ujjfajta pottyok lettek az arcan azt meg akarom kerdezni, amugy mas ujdonsag nincs.

Noddoggel szepen bar igy is nem tudunk ugy kimenni az utcara hogy 100 ember ne jegyezne meg ur Isten milyen kicsi!ilyen kicsi babat meg nem is lattam....stb, volt aki feltetelezte koraszulott :evil:
Teny hogy meg mindig 50es rucit hord, de mar tok sokat nott, es nem is pici!


Ime izelito az en "kicsi" lanyomrol: Kép

Kép

Kép



szopiparna: en noveremet kaptam meg, nekem pont az a baj tul sokat szedett ki:(, de anna neha fekszik rajta, meg az a "valasztek" a nagy agyban ha ott alszik, hogy apa bekeben aludhasson- o mocorgosan alszik-, de o hasznalja a leginkabb vagy keze pihen rajta, vagy "olelgeti" almaban :lol:


ja: Anna ma ejjel a kisagyaban aludt! amugy a mozesban szokott. Igaz most surubben kelt lehet hogy az agy volt a hibas, vagy az oriasi etvagya :D

szep napot es hetet mindenkinek, ha ma mar nem jonnek. holnapra jo pihit apakkal, babakkal!
aaa3
 
 


Szia Tamara!

De jó, hogy utaztok Akarattyára ... én nem mehetnék? :lol:
Jó pihenést nektek!

Anna baba nagyon édes, szép kislány ... rá se ránts, hogy le picikézik a babát, nekem Blanka 62-es ruhákat hord, de még mindig azt mondják rá, hogy jajjjjjjj de pici!

Igazából tényleg egy kis mazsola ... és én imádom, hogy ilyen picurka, olyan hamar megnő.
A hétvégén a barátnőm 3 hónapos kisfia mellé tettem Blankát és hihetetlen nagy volt a különbség ... szóval én kiélvezem, hogy ilyen pindur pandur :-)

Ildi!
Nem kell fizetni a szülésznőnek, ha nem választasz ... de ha meg leszel elégedve valakivel akkor adhatsz ... de akkor sem kötelező!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Mi holnap ha minden ok botival és ma sem lázasodik be, akkor megyünk férjem szüleihez Nyíregyházára és ott is maradunk 3-4 napot :D
Remélem minden rendben lesz!

Tamara, nektek is jó utat!

Eszter, ne aggódj majd beindul a fogyás később :) Nekem a dokim a 6 hetes kontrollon azt mondta, hogy óvataosan már úszhatok meg tornázhatok is!

HA tudok, majd benézek még!
Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Először is köszi a tanácsokat derékfájással kapcsolatban. Én is gondoltam rá, hogy azokat a gyakorlatokat kéne csinálni, amiket 2 éve kismama-jógán (akkor volt időm eljárni), de valahogy mire oda jutnék, kidőlök. :cry: Derékfájás egyébként elmúlt, most viszont 2 napja néha szúrkál az alfertályam. Volt valakinek hasonló? Lucával ez sem rémlik. :roll:
Tamara: Jó utat! Nagyon édes Anna-baba. Arra meg rá se ránts, hogy kicsinek találják - majd megnő. :lol:
Szoptatós párna: nekem nincs, így nem vagyok kompetens a témában.
Lázcsillapítás: Szuri után én sosem adtam, szerencsére nem is volt rá szükség. Egyébként nálunk is Nurofen van itthon, meg valami kúp magasabb láz esetére - na ezt még szerencsére egyszer sem kellett bevetnünk. :lol:
Nyilvános szoptatás: Én sem bírtam volna magamról korábban elképzelni, de aztán nem okozott gondot. A legtöbb helyen lehet valami eldugott zúgot vagy baba-mama szobát találni. Nekem a legnyilvánosabb szoptatásom a nyíregyházi vadaspark padján volt. :oops:
Málnalevél tea: néhány napja én is iszom, de csak napi 1 pohárral. Lehet, hogy növelnem kéne az adagot?

Ma délután megyünk a Margitszigetre, utána meg hajókázni :lol: - Lucu még sosem ült hajón.

Szép napot Mindenkinek:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Szopipárna

Én a 32. héten kaptam ajándékba. AZóta is azzal alszom. Jól megtámasztja a hátamat, a hasamat, stb. Nekem nagyon bevált. Amikor első nap kimostam a huzatot, kiderült, hogy van egy luk a varrásban, ott jöttek ki a golyócskák a bélésből. Na az gyorsan bevarrtam. AZ elején túl pufinak találtam, de valahogy már átrendeződött belül és most tökéletes. EGy hátránya van: kicsit zörög, szóval a férjemnek hozzá kellett szoknia...

Szülésznőt én végül nem választottam. Akit nagyon ajáloottak, az nem volt szimpatikus.

Anna

Kép
tulli
 
 


Sikerült felrakni a vonalzót!! :D Hurrá

Anna

Kép
tulli
 
 


Melus!
Ha tegnap nem lázasodott be Boti akkor csak nem fog ... szerintem Ő is utazni akar, így nem lesz gond. :wink: Nektek is jó pihenést a hosszú hétvégére.

Nekem már semmi baja nincs a sebemnek, sőt néha már meg is feledkezem róla ... csak a tükörben szoktam nézegetni, hogy miújság vele. Remélem Eszter neked is hamar begyógyul.
Csak a vágás piros, jó lenne ha ez halványodna. Lehet, hogy erre van valami krém, de idáig nem mertem semmivel sem kenni.

Tündi!
Nekem szinte csak ez a fájdalmam volt. Egyfolytában ilyen szúrkálást éreztem alul. Kérdeztem a dokimat és a védőnőmet is, hogy ez normális-e, azt mondták, hogy igen és ez is már jóslófájásnak számít.
Jó hajókázását délutánra!


Tulli!
Klassz lett a vonalzó, ügyi vagy :wink:


Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Csináltam új vonalzót :D

Tamara, nagyon cuki Anna Baba!!!az előbb ezt elfelejtettem leírni!

Ha már nem tudok ma írni, szép hosszú 7végét mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Régen jelentkeztem már, de sajnos nekem még
mindig problémát okoz a két gyerekkel való foglalatoskodás.
Múlt héten voltunk oltáson, mi sem használtunk kúpot.
5000 gram és 60 cm. a kishölgy. Vannak jó éjszakáink és
bizony vannak néha nagyon rosszak is.
Ma például nagyon nyűgös volt. Szerintem a hasa fájt.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


sziasztok!

újra itt. elutaztunk haza Sopronba, és Dorka inagyon jól bírta az utat. odafele (reggel mentünk első etetés után) végigaludta, visszafele ebéd után jöttünk, és csak itt a pesti dugónál volt nyöszörgősebb. utána megkajáltunk,és elmentünk gyorsan bevásárolni. asszemm ez már picit sok volt a ksisszonynak, nagyon nyűgös volt, este korán be is aludt aztán.
rengeteg mindenről írtatok, és már jegyzetelnem kellett,mit akarok én is írni :oops:

először is gratula Zsófi babához, Anna baba is szép.


málnalevél tea: én napi fél litert ittam,ebbe 2 evőkanál teafű volt.

fogzás: keresztfiamnak borostyánkő nyaklánca volt, és az állítólag nagyon jó ilyenkor. Dorka is kap majd. Ötletházba lehet talá kapni.

Orrszívás: Timi! ti mivel szívjátok ki? mi porszívóztuk,de szegényemnek nem volt jó élmény. aztán lett véve kézi valami,de az nem jó.

szopipárna: nekem nem vát be, ráadásul ilyenkor melegít is. néha rárakom Dorkát, azon fekszik.

Cicisztrájkoról olvastam a napokban, hogy előfordul. déálután ha nem felejtem el, akkor előkeresem,és alényeget leírom.

Timi! miért kellett volna szülés után cukrot nézetned? nekem a HB nem mondta!

Mérleg: mi 2 hónapra béreltük,de a következő babánál már csak 1re lesz. mienk egy nagy rakás .... volt. volt, hogy -30at mért szopiból.

Pampers-Libero: mi idáig a Liberot nem használtuk. a pampers bevált. és volt, hogy nagyon tele volt a gatyesz. egyszer fojt ki, de akkor a férjem pelenkázta Dorkát, és nem húzta meg eléggé. én a liberorol nem hallottam jókat,hogy kiütést okoz.de szerintem baba válogatja ezt is.

idáig nagy gondunk volt Dorkánál, nem nagyon aludt nap közben. az éjszakát már egy hete átalussza,de nappal nem akar. nappal lent szoktunk lenni a nappaliba,ott is van kiságya. most kiprübálom, hogy visszahozom abba a kiságyába amibe éjjel is alszik, és félhomájt csinálok neki. most még alszik, 1/2 6 kor evett, aztán visszalaudt. nektek hogy megy a napközbeni alvás?

nekünk írt fel a dokinéni lázcsillapító kupot,mikor a többi receptet is írta fel.

szép napot minndenkinek!

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Ma is jól befűtöttek :-)) Blanka is nehezen aludt el. Pedig most már szeretném, hogy felkeljen, mert mennünk kéne vendégségbe, de úgylátom jól elfogunk késni :-))

Napközbeni alvás: nálunk is egyre rosszabb. Egynap csak egyszer alszik hosszabban ebéd után, akkor 4 órát is képes egyhúzamban aludni. A többi időben max. fél vagy 1 órácskát. Éjszaka viszont gyönyörűen alszik. Ma reggel 6-kor kelt.

Hajni!

Nagyon kis vékonyka lehet Abigél :-) Blankám még nincs 2 hónapos de már 4,7 kiló :-) Édeském nagyon husi, tiszta hurka :-)
Ti szopiztok még?

Ivett!

Nekem nem írt fel automatikusan orvosságot a doktornő, majd ha legközelebb megyek szólok neki, hogy írjon fel kúpot. Úgyis most fogjuk majd kapni az oltást ...

Azért kellett volna megnézetnem a cukrom szülés után, mert nekem magas volt a terhesség alatt, vagyis amikor a terheléses cukorvizsgálatom volt akkor a határérték fölött volt nagyon! És ezek után a szülésig minden hónapban kellett nézetnem a cukrom.

Mi porszívós orrszívót használunk, és Blanka imádja, akkor van csöndben ha csinálom. Amint abbahagyom a szívást, már nyekereg is. De nekünk sokszor van tele az orrunk, mert a szopizásnak elég fröcsögősen állunk neki. Nagyon tud habzsolni a drágám, főleg az elején amikor még tele van a mellem. Élvezi, hogy ömlik a tej a szájába :-)

Nekünk is lesz borostyánkő láncunk, szerintem nagyon édes a gyerekek nyakában és a barátnőm is nagyon dicséri, hogy jó hatása van mert a 3. foga is megvan a picinek de nem szenvedték meg nagyon. Neten is lehet rendelni.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


szaisztok!

Nálunk káosz volt ma éjszaka: Pinci óránként kelt fel és akart enni - lehet ez az ára, hogy tegnap meg olyan gyönyörűen aludt...
Timi - a sebre állítólag jó a körömvirágkrém - az halványítja a heget.
A orrszívó nálunk is megy - Glória nincs ellene.

Kép
chesther
 
 


Szia Eszter!

Azt hiszem van itthon körömvirágkrémem, majd kenegetem :-)

Nálunk jók az éjszakák, azzal szinte az első perctől kezdve nem volt gond. Most a legújabb dili nálunk, hogy az esti szopi után elaludni nem akarunk, kb. 1,5 - 2 órán keresztül megy a nyekergés-sírás, így este 10 körül egy újabb szopi következik. Na azután szépen bealszik ... reggel 6-ig nyugi van.

Tegnap voltunk a barátaink nyaralójában, ez volt az első, hogy "kerti partyra" vittük Blankát, igaz csak 2 órát maradtunk. Közben szopizott is, bár nem aludt, de nagyon jó kislány volt, nem volt sírás-rívás ...
Nagyon örülünk, hogy így eltudunk vele menni!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Még nem tudtam viszaolvasni mindent, amióta nem voltam...

Augusztus 13-án 12.10-kor megszületett Zsófi lányunk 3600 grammal és 56 centivel. Mivel a baba magától nem akart elindulni a nagy útra, burokrepesztéssel kezdtünk. A fájások gyorsan megindultak, de rövidek voltak és nem túl erősek. Mivel az orvosom családi jóbarát, nagyon izgult, hogy minden rendben legyen, se a babának, se nekem ne legyen semmi bajom, minél rövidebb ideig "szenvedjünk", stb., ezért a burokrepesztés után másfél órával kis dózisban oxytocint kezdtek el adagolni + kaptam egy izomlazító injekciót is. (Ekkor már kiderült, hogy a maradék magzatvíz zöldes színű volt, azaz Zsófi már belekakilt a vízbe - előző nap még gyönyörű tiszta volt - ezért is "siettették" a folyamatot.) A fájások jól felerősödtek, és a szuper-szuper szülésznőm, Salgai Évi rávett, hogy néhány fájást csináljak végig gugolva. Ez kemény menet volt, de a második után - fel sem fogtam! - már mentünk is az ágyra szülni! :D :D :D
Évinek köszönhetően a gátvédelem is sikerült. Olyan gyorsan történt minden, hogy alig akartam elhinni, hogy már itt is van Zsófi. Mátéval annak idején kilenc és fél órán át tartott a szülés (burokrepesztéstől a születésig), ráadásul mivel nagy baba volt, nagyot is vágtak rajtam és rengeteg vért vesztettem + előző éjszaka akkor nem aludtam és nagyon fáradt voltam. Most jól aludtam és vérveszteség is alig volt. :D
De hogy azért én se maradjak ki a jóból, az aranyerem az erőlködésnek köszönhetően óriásira duzzadt és jó néhány napig elég komoly kellemetlenségeket okozott. :lol: :lol: :lol:

Zsófi egyelőre nagyon jó, nyugodt baba és Máté is jól fogadta őt.

Remélem, nem bánjátok, hogy ilyen hosszan írtam, majd még jövök, de most meg kell etetnem Zsófit.

Sikerült az egyágyas szobába kerülnöm, ahol Andi váltott vasárnap. :D

Cupicica
cupicica
 
 


Sziasztok!

Cupicica: Mégegyszer gratula Zsófi-babához! :lol:

Képzeljétek, ma hogy megjártam: mentem NST-re, aztán kiderült, hogy a munkások elvágtak valami vezetéket, így nincs áram, vizsgálat storno. :cry: Holnap de. mehetek újra, ami a XVII. kerületből annyira nem nagy buli. Ezután mentem Csapó magánba. Elvileg 1-re volt időpontom, de így már 11:40-re ott voltam, így én voltam az első, mire megjött az első regisztrált kuncsaft én már végeztem is. :lol: Minden oké velünk, már puhul a méhszáj is. Elvileg van új időpontom szept. 4-re, de remélem addigra már megszületik Dalma-baba.

Szép éjszakát Mindenkinek:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Cupicica - gratulálok én is mégegyszer!
Tündi - milyen érzés, hogy már cak pár nap van hátra? Ti hogy fogjátok megoldani: kivel lesz Lucu, míg Te kórházban leszel?
Timi - nagyon irigykedem, hogy ilyen aktívak vagytok!!! Azt hiszem igazából csak elhatározás kérdése.
Jövő héten lesz a házassági évfordulónk és férjem megígérte, hogy elvisz a kedvenc éttermünkbe, aminek van kerthelyisége - Pnci is jön velünk.
Melus - hogy vagytok? Milyen volt Nyíregyházán?
Ivett - nálunk pont fordítva van: nappal megy az alvás, éjjel meg a nyekergés, nyüglődés...
Andi - jelentkezz ha már hazaértetek és kicsit magatokhoz tértetek!

Bár ma nem panaszkodom, mert 3 óránként keltünk, így tökéletesen kialudtam magam :-). Most már össze is raktam a lakást: reggeliztünk, játszottunk - most azt hiszem elmegyünk sétálni egy rövidet, mert jön aztán a hőség. Hétvégén meg átmegyünk anyósékhoz (nem lesznek otthon :D ) a kertes házba, ott jól elleszünk.
Majd még jövök, addig is szép napot nektek!

Kép
chesther
 
 


Sziasztok,

Csilla gratulalunk, majd kernenk kepeket Zsofi babarol.

Most kaptuk a telefont, hogy az ejjel meghalt a ferjem nagymamaja (nagyon beteg volt), ugyhogy most pakolunk es indulunk haza. 1 hetig otthon is maradunk, mert legalabb pihenek egy kicsit, bar eleg nagy szervezest igenyel most hirtelen...

Amit nagyon sajnalok, hogy le kellett mondani a holnapi 4Ds Uh-t, de remelem meg a 31-32. heten is fogunk szep kepeket csinalni. Ja es a vedono tuti agyverzest kap, mert kerek 2 honapja nem hallott rollam, ugyanis nemes egyszeruseggel valtjuk egymast a "szabadsagban".

Kellemes hetveget,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Kriszti!

nagyon sajnálom a történteket, őszinte részvétem :(
át tuodm érezni. náálunk húsvét után történt, hogy a férjem nagypapája meghalt. azért amennyire tudsz, vigyázz magadra.

Kép
.ivett
 
 


Szia Kriszti!

Őszinte részvétem nektek. Vigyázzatok magatokra!
31. hetesen is tuti jó képek lesznek majd 4D-n, emiatt ne aggódj. Mi is ennyi hetesen voltunk és szépek lettek Blankáról a képek.

Cupicica: gratulálok mégegyszer! Ügyes vagy, hogy ilyen gyorsan meglett a baba :wink:

Eszter!

Nagyon jól teszitek, hogy viszitek magatokkal majd Glóriát az étterembe. Mi is szinte mindenhova visszük magunkkal Blankát. Szerintem is csak hozzáállás kérdése, nem baj ha a baba megszokja, hogy idegen helyen is kell lennie ... stb. Bár még picurka, így ha végig alukálja az ebédet az is jó :wink:

Egyébként én Blanka mellett mindent tudok itthon csinálni, főzök, mosok, takarítok, vasalok. (Persze nem mindent egyszerre!) Nekem nincs segítségem első perctől kezdve egyedül vagyok és nem halok bele. Amikor felkel akkor csak vele foglalkozom. De ha alvás idő van akkor is leteszem, ha sír. Egyébként nem jutnék egyről a kettőre, ha egésznap az ölemben lenne.

Ja most arra jöttem, rá hogy szopizás után egy kis mókázást kell bevetni, nem sokáig max. fél óra. De úgy kifárad, hogy sokkal hamarabb elalszik.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Timi!

és mit csinálsz ha sír?
ma elkzdtem Dorkának a délutáni alvás elkezdését. volt fent már 2szer,de most még alszik.

Kép
.ivett
 
 


Szia Ivett!

Hát attól függ mikor sír. Mert ha evés, ivás, tisztába rakás után még bömböl akkor valószínűleg unatkozik, anya hiánya van, vagy melege. Általában a ringatás, háta és arca simogatása bejön, vagy ha már többedszer visszasír akkor megkínálom teával, cumit dugok a szájába. Valamelyik mindig használ :wink:
De sokszor egy pici cicizés kell neki (ez van este), olyankor csak 5 perc a mellen, és már alszik is. Nagyon változó, hogy mi jön be nála, de azért jó alvó a gyerek.

Ma reggel is 6-kor keltünk :D

Tényleg szerettem volna már megkérdezni, hogy a BCG oltás helye mikor fakad ki? És akkor mi vele a teendő? Mert Blankának nagyon be van gyűlve.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Timi, az elegge valtozo, ha nem nyilik meg magatol erdemes felkeresni a sebeszetet, aki nem csinal semmit csak megnyitja(mint egy ronda pattanast) es kitisztitja a gennyet. De ha arra jar a vedoneni vagy a dokineni erdemes rakerdezni, hogy szerintuk megerett-e mar?En pledaul nem lattam rajta semmit, jol meg volt duzzadva es piros volt, a nyaki duzzanattal mentunk a sebeszetre es akkor nyitottak fel neki a kezen is.(tele volt trutyival).Ekkor Adi mar 2 honapot is reg betoltotte.

Nekunk ugye szovodmenyunk volt, ugyhogy nallunk nem volt kerdeses a sebeszet :(.

Kepzeljetek, ma kivetelesen 2 percre mobiloztam a jatszoteren, ahol csak mi voltunk (amugy soha nem veszem le a szemem a budos kolokrol :)) errefel amikor felnezek Adi a csuszda lepcsojerol vigyorog ram. Mar majdnem felert a tetejere. Azt se tudtam, hogy hajitsam le a telefont :). Szoval ma felmaszott egyedul a csuszdara :).

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Hello csajok!

Megjöttünk mi is :D

2008.08.16. 13.43-kor 3600gr, 56cm az adatok. :D
Kép

császár lett végül, mert nem tágultam, pedig a drága szülésznőm és a doki minden cselt bevetett.
korán is folyt el a magzatvíz hajnal 5 körül, és 4-5 órára rá vette még pluszba észre a doki, hpgy nem is repedt meg tejesen a burok, mikor már annyira kitágultam, hogy megtudjon normálisan vizsgálni.ekkor vette észre, hogy a baba bele kakilt már a vízbe. innetől kezdve minden a babán múlott, ctg - én voltam utána végig és 13.15-kor döntött a doki, hogy császár.röviden ennyi.
remélem ti jól vagytok.

Kérdés: Fejésről mi a vélemányetek?

Kép
andaka
 
 


Cumihoz hogy álltok? Nem szeretnék adni neki, de lehet nem ússzuk meg, mert per pillanat este egyszer eszünk, majd hajnal 4-6 körül , de napközben van hogy óránként kér enni, sőt eszik,elalszik,eszébe jut, hogy mit hagyott abba, majd 5-10 perc múlva újra enni akar. Ez oké így? hisz még csak 7 napos baba. tejcim is rendben van.

Este megvolt az első nyakig kakis akciónak. ágynemű csere, matrac mosás...minden.

Kép
andaka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?