Új privát üzeneted érkezett!

Wruska!
milyen fajta babakocsin gondolkoztok?
amit mi vettünk a neten nagyon f@sz@, mózeskosaras és egyáltalán nem volt drága :wink:
ha érdekel majd elküldöm a linket!

a parám nekem is akkor hagyott alább, mikor keztem érezni a mocorgást :lol:

Kép
kimma
 
 


Sziasztok

Pumpóka
Nagyon jók a képek! :lol:

Kimma

Hú...de elszaladt az idő :shock:

Wruska
Az én voksom babakocsira még mindíg a Loola!Tudom már sokszor írtam.Imádom.Bár lecserélhetném kisebbre,de nem teszem,mert annyira jó!!!
Pedig én aztán cserélgetős vagyok :roll:
Alex és Zina összesen 10 babakocsit próbálhatott ki. :oops:

De ezt a loolát már akkor kinéztem mikor még csak gondoltaban készültünk a harmadikra.Aztán ugye sajna közel 3 év telt el mire összejött,de a babakocsi nem változott.
Vendég
 


Ja és Wruska

Nagyon jó a vonalzód! :lol:
Vendég
 

 
 

sziasztok, csak üdvözölni szeretnék mindenkit, mert még új vok itt.

Kép
csehi77
 
 


Csehi

Szia!
Kicsit bővebben? :)
Vendég
 


Háát, bevallom, nekem is nagyon tetszik a Loola, de inkább az up, mert amennyit tologattam őket a boltokban, azzal könnyebb volt bánnom, mint a "szarvas" változattal. És nem vagyok piacra járós, így annak nem nagyon van szerepe, hogy még csomagokat tudok rátenni. De az a kocsi valóban gyönyörű, viszont egy csomó mindent csak külön lehet megvenni hozzá, ami néhány hasonlóan borsos árú babakocsihoz megvan. Pl. pelenkázó táska, szúnyogháló vagy esővédő..A másik szerelmem a Jané Nomád babakocsi, a 2007es modell. Ez is baromi sokba kerül, tudja mindazt, amit a BBC is, ugyanolyan méretei vannak, tehát széles meg minden, és benne van egy csomó extra. De mégis a Loola a legszebb és a bébihordozója is szimpatikusabb, mint a Janénak. De a mózest nem akarom 60ért megvenni újonnan, amikor 35eért is van már a neten, persze nagyon hamar el is kelnek.

Talán még a nyáron feljutunk pestre az outletbe és meg tudom nézni, hogy ott mennyiért adják a BBC Windoo mózest és a Creatis Fix hordozó, ne adj isten még a babakocsi is le lenne árazva...
Tényleg csajok, nem jár arrafelé valaki? Egy kukkantást, ha megtenne, hogy megnézi az árát ezeknek. :wink:

Ja Kimma, egyébként persze, hogy érdekel, hogy ti milyet választottatok.
Egyébként ami nekem fontos, hogy mivel téli baba lesz, a mózeskosár ne legyen vékony falú, mert bár az elmúlt években nem volt olyan nagyon hideg tél, azért erre nem lehet mérget venni, meg attól, mert téli baba, nem szeretnék otthon kuksolni vele a lakásban. Pláne, hogy én meg hóimádó vagyok :roll:


Na jó, lelövöm magam.

Kimma, most nézem a vonalzód, 2 hét?! Hogy bírod? Nem vagy türelmetlen?!

Kép
wruska
 
 


Szia Alziza!

Jó, akkor kicsit bővebb leszek. 31 éves vok és mi most várjuk első babánkat. Nagyon csodálatos érzés, mert már régen szeretnénk. 2006-ban már lett volna, de sajnos akkor 9 hetes terhesen elhalt a baba. Nagyon rosszul viseltem lelkileg. De hálistennek ma már jól vagyok és boldogan várjuk Luca születését :)))

Kép
csehi77
 
 


Wruska!
babakocsi:http://www.nikicabababolt.hu/
a lengyel fajta van nekünk

Kép
kimma
 
 


még nem vagyok türelmetlen :lol:
nagyon szeretek várandós lenni :lol: :lol: :lol:
azért kb. 2 hét múlva bújjon ki :wink:

Kép
kimma
 
 


Sziasztok

Wruska
Az Outletnek van honlapja.Nézted?Vagy hívd fel! :wink:

Nekem nincs és nem volt mózes rész a babakocsihoz.Nem vettünk,mert szerintem felesleges.Olyan sokáig nem tudod használni,h érdemes legyen.
A hordozó sokkal praktikusabb télen.Olyan jól betudja vackolni magát,h alig kellett ruhát ráadni.Nagyon jókat aludt benne.

Az való igaz,h mindent külön kel megvenni hozzá.Viszont egyik babakocsinak sincs ekkora kupola teteje,mint a Loolának.
Zalán pl.nagyon nem bírja,ha fúj a szél.ezt a tetőt karfáig tudom hajtani,így nem fúj be.
Az esővédőt pedig nem kell le-föl rakosgatni,ha mondjuk olyan az idő,hogy egyik percben süt a nap,másikban esik,aztán megint süt.Mert lezippzározod,lehajtod és késsz.

na,nem akarlak rábeszélni.Amúgy pelenkázótáskából nem muszály megvenni az eredetit.(bár nekem az van,mert jól bírja.előszőr nem vettem meg,hanem vettem egy olcsóbbat.Kb annyit is bírt. :evil: )
Vendég
 


Na közben megnéztem Neked,h a Brendonban most 80.000 Ft és benne van az esővédő. :lol: (én anno csak a vázat vettem ennyiért és még +20.000 volt a tető,+20.000 a huzat. :evil: :evil: )

tehát a kategóriájában messze a legolcsóbb.
Vendég
 


Csehi

Itt mindenki 1 v. töb vetélés után lett terhes,sajna tudjuk milyen érzés elveszíteni egy babát.
Örülök,h csatlakoztál,gyere gyakran.Lucát már nem is olyan soká a kezedben tarthatod!
:lol: Az lesz ám az igazi boldogság! :lol: :lol:
Vendég
 


:lol: Igen már nagyon várom azt a pillanatot,hogy megérinthessem. :)

Szép napot mindenkinek

Kép
csehi77
 
 


Hali!

Üdv.Csehi! :wink:

Wruska!

Most látom hogy nektek is Olivéretek lesz?!Szuper :wink: :wink:

Kimma!

Most akkor érted kell hamarosan izgulni... :wink: :wink: :wink:

80.000ft-ért nem is drága egy jó babakocsi...de most komolyan..én anno 6 éve vettem a Hauckot 80.000ft-ért...de az biztos,hogy az a kocsi most is kocsi,kutya baja,olyan mintha új lenne ha kimosom,nagyon meg vok vele elégedve...3 babát simán kibírt(sőt bírna többet is :wink: :wink: )Alzizával egyet értek,a mózest én se annyira használtam hozzá de a hordozót annál inkább.

Már alig várom hogy az új Chicco-t sportot használhassam Olikával...tök jó könnyű,egyszerű összecsukni,sok zsebe van,szép :wink:

Pumpi!

Jók a képek,gyönyörű Zsófibaba!!
Sajnálom néha h ilyen rózsaszín csomagocskám nekem már nem lesz... :shock: :(
Én is örülök h rendeződtök,szuper!!!

Képzeld az én férjem csak másodállásban szokott őrködni és ő is a helyi Spar-ban van :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny, az enyém csak volt! :lol: Egyértelmü, hogy ezek után nem maradhatott ott, ha minket választott... :roll: atyaég, ahányszor hallom a tv-ben a reklámot a Spar,Kaisers és Interspar áruházak akcióiról, felmegy a pumpám.... :lol: És ezek az áruházak egyébként is telis-tele vannak unatkozó pénztárosokkal és árufeltöltőkkel, valamint fiatal és elfogadható kinézetü biztonsági őrökkel... úgyhogy én most megfogadtam, ha még egyszer áruházba akar menni dolgozni, akkor adom be a válópert... :twisted:
Jobb neki ez az épitkezés, ahol most van, éjszakás, kutya nincs ott, csak ő egyedül és a melósok sem nők, akik mennek reggel... :lol: igy itt nincs kisértés sem! :roll:
Még kemény menet lesz a keddi fizetésnap, amiért az ISpar közelébe kell menni (kb.15perc onnan)... döntöttem, velemegyek... de már variál, hogy lehet, csak szerdán lesz fizetés... :evil: ha sokat variál, nincs miről beszélni, mert egyértelmüen nem akarja vmiért, hogy vele menjek... Annyiban reménykedem, hogy tudja, ha most elmegy és nem jön haza, mindennek vége... de majd addig még tudtára adom... meghát vásárolnunk is kéne pár dolgot, igy jó lenne együtt menni, mert egy úttal megúsznánk és az ex meg tud vigyázni addig a fiúkra... de meglátjuk, hogy mit kombinál még addig össze, hogy nehogy vele tudjak menni... :evil:
Vendég
 


Pumpi!

Hát egyet értek,van a miénkbe is 1-2 hülye pics@ pénztáros meg ilyenek...na tudni kell h hozzánk 2 perc a Spar és én minden nap ott vásárolok...szal ismernek,vagyis direkt mutatkoztam töbször is apával h még véletlen se vessenek rá szemet :lol: Amúgy az én férjem csak hétvégente van ott...meg amúgyse akar lecserélni asszem :lol: :lol: :lol: szal nincs gond ,de mivel én elég féltékeny típus vok apa meg elég jól néz ki :wink: szal jobb az óvatosság :lol:

Sztem menj vele,az a tuti :lol:
De ha mégis valamiért más dolga is akad,azért ne gondolj egyből a legeslegrosszabbra...tudod,fő a bizalom mert anélkül mindig csak találgathatsz...sztem tudja ő h nincs több eély,nem hinném h eljátszaná ezt az egyet amit kapott...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Látod Panni, itt szúrtam el, de veszettül! Pedig tőlünk sincsen messze az ISpar, mert cakkumpakk 20perc alatt ott vagyok bkv-val, hát mindig utólag okos az ember lánya... :roll: igen, nekem is azt kellett volna, hogy ahogy odament dolgozni, minimum heti 2x megmutatni magam és feltünően odamenni hozzá minden egyes alkalommal és kimutatni, ő az ÉN férjem!!!!! Talán akkor kisebb lett volna az esély, hogy szemet mer rá vetni egy ilyen kis h.p. .... Kis??? Ráadásul 31 éves, tehát még én vok a fiatalabb egy évvel nála... no comment, hogy 31 évesen se kutyája se macskája... vajon miért akarta a férjemet megkapni??? Tik-tak-tik-tak-tik-tak... ketyeg a biológiai órája.... de remélem idő előtt le is csörög majd neki! :lol: Meg most nem azért, hogy az én párom olllllllllyan jó pasi (nekem mondjuk a világ legjobb pasija), de egyáltalán nem mondható csúnyának, sem kövérnek, és hát valljuk be, az ottlévő őrök közül láttam párat... hááááát, még tán nagyanyámnak sem kéne egyik sem... :lol: igy persze, hogy az én Zolimra esett a választása... :twisted:
Tényleg sajnálom, hogy csak egyszer voltam bent vásárolni!!!!!
Vendég
 


Kimma, rákukkantottam, köszi. Nagyon szuperül néz ki, de mivel téli baba lesz, és hosszabb utakra is fogunk vele menni, még pár hónapos korában, olyan mózest szeretnék, ami műanyag és beköthető az autóba.

Alziza: A BBC még mindig nekem is a favoritom, de csak akkor, ha a mózest használtan, mondjuk 35ért meg tudom venni hozzá (bolti ár 60e). Mózest mindenképpen szeretnék, annak ellenére, hogy nyilván nem lehet tudni, hogy meddig tudjuk használni, de szerencsésebbnek tartom hosszabb távon abban sétáltatni, vagy egy hosszabb autóúton abba bekötni, amíg aprócska.
Az outletnek is van honlapja, de sok minden nincsen fent, főleg azért, mert gondolom gyorsan cserélődik az árukészlet. A Brendonban pedig már megcsodáltam a Loola upot itthon élőben :wink:

De még piszkosul ráérünk és külföldi honlapokon akár 20-30e ft-tal olcsóbban is meg lehet venni egy egy modellt, ami nem mindegy. Még a szállítási ktg-gel együtt is. De apa teljesen rácuppant a témára, tegnap du 4-től hajnal 2-ig babakocsi honlapokat böngészett, az alapján keresgélve, amit én elmondtam, hogy mit szeretnék :lol:
Mivel sok pénz lesz, szeretném, ha az ő döntése is benne lenne (még ha csak látszólag is :wink: :oops: ). Itthon megnézzük, tologatjuk őket, szétszedetjük az eladókkal, aztán lehet, hogy kintről megrendeljük :lol: De majd csak ősszel, előbb nem. Addig pedig inkább máson spórolok, mint a babakocsin :wink:

Kép
wruska
 
 


Sziasztok

Pupóka
Örülök,h ide is írsz! :lol:
remélem megoldódnak a gondok.


Wruska
Nem akarok okoskodni,csak spórolni Neked.
Az autóba bekötve sokkal biztonságosabb a hordozó.Sokkal jobban fogja a babát.
A hordozóban is jobban érzi magát a baba (ez tapasztalat),mert össze tud kuporodni mint amikor még a pocakodban volt. :lol:
Zalán hatalmasakat aludt benne.
Szerintem kb 3 hónapos korában elkezdi érdekelni őket,h mi történik körülöttük (van akit előbb :wink: )Na innentől nem szeretnek feküdni.A mózesből pedig egyáltalán nem lát ki.

De persze tényleg te tudod :lol:
Vendég
 


Alziza: Jajj tudom, hogy igazad van, vagyis érzem én, de valahogy azt is érzem, hogy azért a sétákhoz meg kéne a mózes. Nem tudom, de lesz még időnk kitalálni :P
És naná, hogy adok a véleményedre, amikor ekkora tapasztalat és ennyi babakocsi mögöttetek van már :lol:

Kép
wruska
 
 


Wruska!

A tapasztalataim mózes és hordozó ügyben teljesen megegyeznek Alzizáéval...persze csak egy tanács tőlem is,úgyis neked kell dönteni :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok

Na de Wruska

Olivér ugye decemberi baba lesz?
Akkor pont az első 3 hónap az amikor bazi hideg van,tehát órákat nyilván nem fogtok sétálni.Vagy igen? :)

Időtök még tényleg van :wink:
Vendég
 


atya ég! teljes a káosz a fejemben a mózes ügyben. A ti tapasztalatotok és véleményetek nagyon fontos nekem, különben nem is kérdeztem volna - de persze téli baba lesz, de ha enyhe tél lesz?....Jajjjjjjj, meg fogok őrülni :lol: De ennél nagyobb gondom sose legyen.

Kép
wruska
 
 


Sziasztok Lanyok,

Ma reggel voltam vedononel, es meghallgattuk a magzati szivhangot. 2X hallottuk egy kicsit. de nem nagyon tetszett neki a vizsgalat mindig eluszott es meg bele is rugott a vizsgalo fejbe.

Neztek vizeletet es cukrot talaltak benne. KErdeztek mit ettem. Hat reggelire kakaot ittam. Azt mondtak, maskor mielott megyek hozzajuk, mar elotte este es reggel se egyek magas cukortartalmu eteleket. Na en utana ezen elgondolkoztam.
Alapjaban az normalis ha a cukor megjelenik a vizeletben?
Most akkor kezdjek el dietazni? Igazabol mas tunet nincsen, mert nem hiztam, csak 1.5 kg-t, es jo a vernyomasom is.
A vedono azt mondta, hogy majd 4 het mulva menjek es akkor megnezik ujra.
Nektek volt mar ilyen?

En meg nem gondolkoztam babakocsin es nem vettem semmit sem a babanak. Majd csak osz vegen. Addig ugy se lesz kesz a baba szoba es nem tudnam hova tenni.


Kimma, Lei,
Hu de elrepult az ido. Kitartas nektek!

Kép
eperke25
 
 


Lanyok - tud valaki valamit Ronerol? Olyan nagyon regen nem irt. :roll: ha jol emlekszem neki is kozeleg a vege mar, jo lenne tudni, hogy van.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski
 
 


Ugyanez all Susi-ra is - rola sem hallottunk mar egy ideje. Nem er igy eltunni. :wink:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski
 
 


Sziasztok

Hát Hajni,Te sem írsz ide túl gyakran! :(

nem tudok semmit Rönéről.Már a múltkor is írtam kérdőjeleset,de semmi.
Babicskó is eltűnt mint a kámfor.


Eperke
Nem hiszem,h diétáznod kellene.
Majd a kórházban a dokival beszélj eről szerintem.
Vendég
 


Alziza - igazad van, de szerintem ez nalam csak megszokas. :lol: Annyira az elejen erzem meg magam... Ja es szerintem az is hozzajarul, hogy en olvasom mindket topikot es valahogy a fejemben ugy van, hogy biztos mindenki mas is ezt teszi => folosleges mindket helyre leirni. De persze teljesen lehetseges, hogy ebben nincs igazam... :oops:

Ma voltam eloszor vedononel. Kitoltetett velem egy csomo papirt, vett vert, vizelet mintat, megbeszeltuk milyen tesztek vannak es en melyiket szeretnem (en azt montam mindet, ami alapbol jar), kitolotte a korhazi konzultacios kerolapot.

Egyebkent mar kezdek hozzaszokni a reggeli szurikhoz. Igaz idonkent meg elvetem es akkor egy nagy lila veralafutas lesz a pocimon, de ez szerencsere mar egyre ritkabb. Ami viszont jobban aggaszt, hogy a gyogyszer tajekoztatojan olvastam, hogy amig ezt hasznalom nem kaphatok 'spinal or epidural' erzestelenitest. Tudom ez meg messze van, de akkor is... :roll:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski
 
 


Hajni!

De meddig kell használnod a szurikat??Nem a terhesség végéig,nem??!!És amúgy miért olyan nagy baj ez??Már eldöntötted hogy fájdalomcsillapítással akarsz szülni vagy a császárra gondolsz???

Tényleg eltűntek páran... :(

Eperke!

Sztem se kell annyira megijedned,sőt...a dokival beszélj az a tuti. :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Képek :wink:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny - szules utan meg 6 hetig kell szurni oket. :( En amennyire csak lehetseges termeszetes szulest szeretnek, de azt hiszem, hogy ez meg nagyon sok mindentol fugg addig. Meg, hogy en mit szeretnek es hogy mi lesz az ugye nem feltetlenul esik mindig egybe... Szoval csak azon gondolkoztam, hogy ezzel igy elegge ledegradalodnak a lehetosegeim. :roll: De azt hiszem nagyon raerek meg ezen agyalni, csak most volt rola szo a 2009. febr. topicban es igy jutott eszembe.

Nagyon jok a kepek. Jaj olyan jo neked, hogy ilyen szep es egeszseges pasikkal vagy korulveve. Irigy irigy - meg akkor is ha gondolom unatkozni azt nem szoktal mellettuk. :wink:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski
 
 


Kép
Kép

annus11
 
 


Sziasztok

Panny
nagyon jók a képek! :lol:

Hajni
Persze én is olvasom a másikat.Csakhát ha már megnyitottuk ezt.. :wink:

Annus
Szomorúan olvastam amit Babáról írtál.De tényleg megmondhatnád neki amit priviben írtam.

Lei
Nem tudom olvasod e,mert nem írsz túl gyakran ide te sem :( ,de néztem ezt a táblázatot és látom ,h elment az idő.
Rögtön szülsz! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Hát végre ideértem!

Először is, IBM NAGYON_NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK ÍGY UTÓLAG! GRATULÁLOK A BABÁDHOZ!!

Aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok, szégyellem is magam rendesen, hogy nem voltam ilyen sokáig. Kb. két hete kezdtem el újra olvasgatni, írogatni, de ide még idő hiányában nem jutottam.. Ezt a lustaságra, időhiányra, kedvetlenségre, itthoni zűrökre, napközbeni alvásokra és rohangálásokra tudom fogni...

Látom jól halad az idő! Már Wruska, Hajnski, és Eperke is jól benne van a kismamiságban! Gratula nektek, csak így tovább!

Wruska, tök jó! Neked is fiad lesz! És már nevet is választottatok. Ez meg még jobb, mi még agyalunk 3-4 név között.. :lol:

Babakocsi témában én szögletes vagyok.. Teljesen Wruskával értek egyet. Nekem a mózes (hagyományos, nem textil) fontos volt. Én nem vagyok hordozópárti, az a nézetem, hogy egy újszülöttnek nem egészséges sokat a hordozóban lenni. Tehár én is olyan babakocsit vettem végül, amihez megvan a mózeskosár.. Ezt egyébkéánt 5-6 hónapig lehet használni, babától függően persze.

Természetesen nem mindegy, hogy hol lakik az ember. Nyilván Bp-en ahol tömegközlekedni kell, nem a legjobb választás egy nagy babakocsi. De én kisvárosban fogok lakni, ahol végre nem kell mindenért autóba ülni. Ott nekem tökéletesen meg fog felelni a mózesem. Már alig várom, hogy tologathassam. Egyébként én is nagy sétálós vagyok, és imádom a friss tiszta, téli levegőt!

Szóval Wruska, ha az a szíved vágya, akkor vedd azt! Praktikus, ha minden van hozzá, sport, hordozó rész is! Azt praktikusan azért szükség esetén a vázra rá tudod ughyanúgy tenni.

Panny, nagyon helyesek a kis lurkóid! Igazi kis huncut szemű pasik mindannyian! Biztos vagy benne, hogy nem lesz nektek még egy csomagocska??? Az lehet hogy rózsaszín lenn... :wink:

Eperke, a védőnők néha több riadalmat keltenek mint kellene! Én egyébként úgy tudom, hogy a vizeletben alapban nem szabadna cukornak lenni, független attól hogy eszel előtte cukrosat vagy sem. Ezt inkább beszéld meg az orvosoddal!

Nekem a védőnő egyszer mért egy magas vércukrot, mire adott egy javasolt diétát (nem volt vészesen magas, épp a határon. 7,1).
Köv. alkalommal két hét múlva meg mért egy 0,6-osat. Ő majdnem rosszul lett, és úgy nézett rám, mintha egy élő halottat látna. Én mondtam, hogy ez lehetetlen, mert 2 alatt már rég kómálni kéne.
De szerinte jó volt a szerkentyű és az érték is. Persze ő sem értette, hogy vagyok még magamnál. Még 1x megnézte egy másik újjból, hát az 0,7 lett. A köv. kismaminak meg tökéleteset mért. Szóval dokihoz küldött. Persze doki is azt mondta ez lehetetlen, de azért nézzük meg. Szóval a laboros tejes-zsemlés vérvétel 5,2 lett, ami tökéletes!

Szóval a védőnők aranyosak, meg jó hogy vannak, de némelyik túl paráztatja az embert.. Én azóta nem engedem azzal a kütyüvel böködni magam.

Pumpóka, nem tudom mi történt megint, de le a fejjel, hogy te még mindig csak nyelsz. Nem semmi türelmed van még a 3 gyerkőc mellett! Még igyekszem mindent visszaolvasni, csak a legrégebbi oldalakat olvastam, meg ezt az uccsót.

Megígérem, hogy mostantól összeszedem magam, és sűrűbben jövök, mert így rossz, hogy nem vagyok képben!

Rönééé



Kép
röné
 
 


Ja, röviden még rólunk..

Igen, mi is közeledünk a vélge felé. Mondjuk a szülési hangulat nem kapott még el, de már vígan taposom az utolsó trimesztert :D

Jó érzés.. Imádom a babám mocorgását érezni. Elég nyűgösen viselem egyébként a terhességet, mert midnig van valami, ami kényelmetlen, de ettől függetlenül imádom.

Még midnig kukacos a gyerkőc, doki szavaival már tuti, hogy cerkája van :lol:

Az induló cuccokat mi már mindent beszereztünk, 12 apróságot kell még augusztusban megvenni.

Neve még nincs eldöntve a mi kisfiunknak, de már közeledünk a végleges döntéshez. Ebből még lehet, hogy a születéskor lesz végül is tényleges névadás.

Most azon izgulunk picit, hogy kész lesz e a házunk, hogy augusztusban végre beköltözhessünk. Jó lenne, mert igazán úgy fogom rendesen átlátni, hogy kell e még valami. Meg már úúúgy szeretném a babaszobát rendezgetni.

Hasam már jó nagy. Igazából én örülnék, ha már nem kerekednék sokat, mert már most bálnaérzetem van. Nagyon kerek, nagyon fiús pocakom van :lol:

Rönééé



Kép
röné
 
 


Hajni!

De milyen szurik ezek amiket kapsz??Nem vok képben bocs :oops:

Röné!

Félre ne érts(nem kioktatás)de a hordozó egyátalán nem káros a babáknak...a pocakban is összekuporodva vannak ezért szeretnek magzatpózban lenni....ez a hordozóban lehetséges...ez tévhit hogy káros a gerincüknek.Nálunk is sokat aludt így mindhárom fiam,mert kuckós :wink:

Nálatok volt otthon vita régebben ha jól emlékszem?Minden OK???(ha nem nálatok akkor bocsi :oops: :oops: :oops: )

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Megint én.. Visszaolvastam mindent..

Chrissy, jó rég voltál te is erre felé. Jó nagy már a babátok!

Ibm, gyönyörű a kisfiad! És milyen nagy! Nagyon irigyellek, hogy ti már a karjaitokban tarthatjátok!

A szüléstörténet annyira megható, hogy meg is könnyeztem. Köszönjük, hogy megosztottad velünk!

Wruska, én beszedem a Rennie-t. Többen is megnyugtattak, hogy lehet terhesen szedni.- Nekem sokszor annyirs ég, hogy nem bírom. Hozzá a nehézlégzés, így ha lehet, akkor csökkentem a kellemetlen tényezőket.
A hideg szintén enyhít, legyen az fagyi, hideg tej. Én literszámra nyakalom a hideg tejcit.. Plusz a háztartási keksz.

Alziza, nekem nagyon tetszik Zalcsi rövid hajjal is! Nagyon vagány!

Vera, sajnálom, hogy ilyen nehéz időszakotok volt, de remélem azóta napról napra jobb a helyzet Márkkal.

Hú ez a gyereknevelés-es téma jó nagy port kavar. Szerintem nincs két egyformán gondolkodó szülő, mindenkinek más a véleménye és más jön be. Én nem szeretem egyik végletet sem, szerintem sem a sírni hagyás nem jó, de viszont én a "nevelés az első napon kezdődik" oldalon vagyok.. Persze nem szögletesen, és nem nagy elvárásokkal. De a baba irányít módszert sem tartom jónak. Persze elméletben minden könyebb, amikor ott az éles helyzet, a sírós baba, akkor az ember ugyis ösztönösen cselekszik.. Ki így, ki úgy. Ez nem jelenti azt, hogy egyik vagy a másik módszer a jó/jobb.

Panny, igen, nálunk is állt a bál.. Mostanra egész jól alakult a helyzet, én még nem vagyok 100%-an túl rajta, de szerintem érzékenyebb is vok a kelleténél. De már szinte minden a legnagyobb rendben, a szülinapomra meg nem gondolok inkább vissza (nincs is mire)..

Köszönöm a sok hozzászólást és biztatást! Főleg Alziza hozzászólása volt jó a lelkemnek.

Tényleg igazad volt, Alziza! A férfi az férfi, de hát ez íyg is van jól. Csak néha kicsit gondolkodhatnának.
Bár neked mindig nagyon jók a meglátásaid, elég realistán és nyugodtan kezeled a helyzeteket! Ezért is jó néha itt kiírni magunkból a bajokat :wink:

Panny, nem értelek félre, semmi baj, ha te ezt így gondolod. Mindenki úgy csinálja, ahogy jónak tartja. Hordozó nagyon jó dolog, de engem arról nem lehet meggyőzni, hogy a babának is jó hosszú ideig abban feküdni (ülni).
A magzati élet 9 hónapja más, mint a születés utáni időszak. Utána már a kiegyenesedés a természetes, és amíg a baba nem tudja tartani a kisgerincét, addig én biztosan nem fogom sokat beletenni. Én abban hiszek, hogy a babának a keméyn, vízszintes stabil fekvőfelület az egészséges.

Van némi eü-s ismeretem (ápolónéni volnék), plusz jó néhány gyógytornász ismerősöm, akik szintén ezt igazolják...

de ez egy olyan téma, mint a nevelés. Mindenki mást fogad el, és talán ez így is van jól! :wink:

Na eldugulok, mert most meg kapásból sok lesz belőlem!

Rönééé



Kép
röné
 
 


Panny - ok ket lepes vissza, elozmenyek :wink:
Amikor a veteleseim utan kivizsgaltak, megallapitottak, hogy van egy genetikai (oroklott) rendellenessegem, amitol maskepp alvad a verem mint normal esetben. Szoval valoszinuleg ezert veszitettem el az elozo ket babat es nem azert, mert valami baj volt veluk. :cry:

Mielott teherbe estem megmondtak, hogy a kovetkezonel a hatodik hettol szules utan hat hetig (i.e. kb. 40 het) heparin szurit kell magamnak adnom magamnak, ami verhigito hatasu, hogy megfelelo legyen a baba verellatasa. Nagyvonalakban ennyi - most vagyok a 40-bol az otodik hetnel. Nagyon nem elvezem, hogy szurkalnom kell magam, de ez nem igazan valasztas kerdese, mert ha a babanak ez kell, akkor ez van. :roll:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski
 
 


Panny!
tök jók a képek! :wink:
nálam a 4.ik a nyerő :lol: :lol: :lol:

Kép
kimma
 
 


Sziasztok

Röné

Na azért! :wink:
Szerencséd,h itt találtalak! :lol:

[quote]B írta:ár neked mindig nagyon jók a meglátásaid, elég realistán és nyugodtan kezeled a helyzeteket!


na azért a sajátjaimat nem nagyon. :roll:


Mózes kontra hordozó:
Az én gyerekeim is sokkal jobban és sokkal nagyobbakat aludtak a hordozóban mint babakocsiban.
Sőt!Alex szinte csak abban,mert állandóan fájt a pocakja és ha már nem bírtam kézben fogni akkor jött a hordozó,mert ott össze tudta húzni magát.

És autóban is sokkal biztonságosabb mert jobban fogja a babát.

de persze,mindenki maga dönti el.

Azért szerintem annyi időt nem tölt egy baba a hordozóban,h bármi baja legyen a gerincének.

Ez szerintem pont olyan mint amikor a dokik azzal rémiszgetnek,h ha korán áll fel a gyerek görbe lesz a lába.
Engem pl ezzel az őrületbe kergetett az akkori gyerekorvosunk amikor alex felült meg felállt.!,5 hónaposan ült fel,6 hónaposan pedig felállt.A doki azt mondta ne engedjem,Ja!Majd lekötözöm.És nem lett görbe a lába.Pedig még nem volt 10 hónapos amikor elindult
:lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Alziza!

Totál egyet értek hordozó ügyben...


Ne haragudj meg Röné,de nem lehet előre tudni hogy mikor mit fogsz csinálni...nem lehet könyvekből és csak a szakemberek által jónak tartott elveket követni.....persze mindenki jót akar a babájának,de hidd el hogy nem eszik olyan forrón a kását :roll: :shock: :roll:
És nevelés első perctől????No comment........

Csupán próbáltam nem kevés tapasztalatom(mivel van 3 gyerekem)leírni..de asszem nem jövök többé mert van aki úgy gondolja gyerek nélkül a könyvekből ő jobban tudja...
Bocs mindenkitől de nekem erre nincs szükségem.....nem fogom senkinek sem bizonygatni a tényeket...
Nem furcsa hogy 2 három gyerekes tapasztalt anyával vitatkoztok babakocsi,hodozó,mózes ügyben???Inkább tárolni kéne a jóindulatú infókat mint vitatkozni...

Bocs de ez már kikivánkozott...

Sziasztok

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Nagyon sajnálom mert egy-két embert nagyon megszerettem itt ....de erre így tényleg nincs szükségem...
Én anno alázattal álltam a tapasztalt anyukák előtt és ittam a soraik.....mert sztem ezért is van többek közt a baba-net....

Na hello

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny, elnézést ha megbánottalak.. Nem akartam, csak véleményt írtam le. Attól, hogy még nem szültem, lehet véleményem.

De rengeteget babáztam mind rokonságban, mind a szomszédok, környékbeli gyerekeket babysitteltem. Ez volt pár évig a szakmám is, szóval azért nem vagyok zöldfülü. Egyébként nem vagyok a könyvből nevelés híve, nem is vettem meg egy db könyvet sem!

Az anyai ösztönöket többre tartom!

Még egyszer bocsánat!


Alziza, megígértem, hogy jövök :wink: De sajnos máris felkavartam a kedélyeket, pedig nem akartam!

Hanjni, nem irigyellek a szurikért, de ha ez szükséges most, akkor tényleg nincs mit tenni! Kitartás hozzá! A végén majd ha a karodban tartod a kisbabádat, akkor meglesz a szurikért a kárpótlás!

Rönééé



Kép
röné
 
 


Na mit látok itt.Nehogy már hajba kapjatok :lol: :lol:
Szerintem amennyi ház annyi szokás!Én láttam már erre is és arra is példát.Van akinek a hordozó jön be,a másik baba meg a mózest szereti!És akkor a kengurúról meg a hordozókendőről még nem is beszéltünk! :lol: :lol:
Szerintem a lényeg ha a gyerek a mózesbe kívánkozik akkor ne tuszkoljuk a hordozóba,ha meg a hordozó jön be neki,akkor meg a mózest ne eröltessük!

Wruska!
Ha ennyire bizonytalan vagy,akkor vedd meg.Max ha nem használod akkor eladod.Vagy alapból nézz vmi használtat,így sokkal olcsóbban hozzájutsz!Biztos vannak olyanok akik megvették és rájöttek hogy nem használják ki!

Aztán nehogy ezért ne írjon vki!Ejnye-bejnye :twisted: Kép

annus11
 
 


Sziasztok

Na!Most meg mi van? :evil:

Panny
Nem eltűnni!Meg ne próbáld!
nem szoktál azrét Te ennyire érzékeny lenni!
Gyereknevelés téren mi (Te+Én)nagyjából azt hiszem egyetértünk!
Én sem hagyom sírni,sokat van kézben babakorában,altatom ha kell stb.,és mivel mi akartuk,nem Ő kérte,h megszülessen igenis mi alkalmazkodunk hozzá!(nagyjából ez olyan mint mikor vendéget hívsz)
De van aki ezt másképp gondolja!Ezt is el kell fogadni.
Nem hiszem ,h Röné bántani akart.És az sem biztos,h Ő majd úgy csinálja ahogy most eltervezi.Mert ember tervez.... :wink:
Ugye Röné?

Na nyugalom,nagylevegő és tessék írni!
Ha nem teszed zaklatni foglak! :twisted: OK???
Vendég
 


Röné
Te se tűnj el!
Vendég
 


Alziza!

Igazából nem vok ennyire érzékeny...vagyis vok csak sokáig gyűjtöm-gyűjtöm aztán egyszer kifakadok..ilyen vok :?
Az is közrejátszik hogy a másik(2008.márciusi)topicomban is áll a bál a vallásosság-nem vallásosság témán :cry: :evil: :shock:

Igen te +meg én egyetértünk gyerekenevlés terén.....és van 3 gyerekünk nem kevés tapasztalatunk,nem igaz??!!lehet valakinek más a véleménye de azért én úgy gondolom akinek még nincs gyereke ne alkosson erről ilyen kategórikus véleményt...egy kis alázat és nem megaláztatás,ismétlen alázat elkél azokkal szemben akiknek van már hús-vér tapasztalatuk hús-vér gyerekük és nem csak a könyvek alapján hozzuk a véleményünket......
És ne gondoljátok h nagyképű vok(ha ismernétek jobban ez fel sem merülne)csupán úgy érzem h vannak dolgok amiket valaki jobban tud mert mondjuk van tapsztalata....valamit meg más tud jobban mert abban van tapasztalata...
Az hogy valaki sokat babázik vagy ápolónő...ez bocs de semmilyen szinten nem állja meg a helyét abban hogy van tapasztalata...néha-néha babázni vagy ápolni betegeket(ami nagyon szép és nemes feladat amúgy és minden elismerésem!!!!)teljesen más...
Ezért nem értem hogy miért nem fogadják egyesek el az igenis tapasztalt anyukák véleményét...

Röné!

És amúgy a hordozó igenis tartja a kis gerincét mert annak dől neki és nem neki magának kell tartania(az lenne a káros ha mindenféle kitámasztás nélkül ültetné őket az ember pár hetesen :shock: )szal ezt meg egy gyógytornász ismerősöm meg is erősítette....és majd ha megszületik a kisbabád fogod tapasztalni hogy felhúzza a kis lábát hason és szinte összegömbölyödve alszik mint a pociban...szal a magzatpóz nem szűnik meg a születéssel......sőt...


Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Hú lányok én nem szerettem volna ekkora port kavarni.

Ahogy már írtam, nekem tényleg nagyon fontos a véleményetek, különben nem kérdeztem volna meg és sajnálom, ha vitatkozásnak, vagy kötekedésnek tűnt, amit írtam, csak szerettem volna megosztani a kételyeimet és megérteni az érveket pro és kontra.
És azért a fórumon és nem priviben, mert azt gondoltam más első gyerekes anyukának is hasznos lehet azok tapasztalata, akik már 1-2-3 gyerkőccel mindezt végigcsinálták és kiváncsi is voltam, hogy a hozzám hasonló kismamák hogyan vélekednek erről.

Ezért én is remélem, hogy a különböző vélemények miatt nem akar majd senki sem eltűnni az éterből. Nekem mindenki véleménye fontos! És nagyon sajnálom, ha valakit megbántottam volna akaratomon kívül.

Kép
wruska
 
 


Wruska

Nyugi!

nem kavartál port. :lol:
Kérdeztél ,válaszoltunk.
Pannynak nem is ezzel van a baja.(mármint nem a te felvetett kérdéseddel)
És ha jól értem akkor csak pont most fakadt ki más dolgok miatt is.
Igaz Panny?

Ugyhogy kérdezz máskor is és nem is kell priviben.
Mindenki leírhatja a véleményét.Azért a fórum.
Aztán vagy egyezik vagy nem.
Képzeljétek ha mindenki egyforma lenne. :roll:

Kép
Vendég
 


Igazából azért esett rosszul Röné utcsó hozzászólásának nekem idézett pár mondata mert azt az érzetet keltette bennem, hogy én felelőtlenül ültetem a horozóba a gyereket,nem kímélve őt pedig tudva levő h milyen káros...Értitek??Ez esett sz@rul... :cry:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?