Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Melcsi! Mi az Isztrián Rovinjba szoktunk járni (de Pula és Opatija is tetszik nagyon). Ezek városi nyaralásra alkalmas helyek. Mi a Krk-szigeten szoktunk falusi-nyaralni (űűűű, magyar tanárok, bocsi), de ott nagyon jó a tenger (bár nem pici gyerekkel!). Szal nekünk eddig nagyon más volt a szempont, most Janka miatt nagyon át kell gondolni mindent (plusz a férjemnek dolgozni kell, vagyis kell net, 2 szoba... bonyolult). De ami a legfontosabb: írták már a lányok! Júniusban még hideg van és a tenger sem melegszik fel rendesen. (Az egyik ismerősünk 2-3 éve június második felében hóesésben :shock: utazott le a Krk-szigetre, és 3 nappal a nyaralás vége előtt hazajöttek, mert majd' megfagytak. Kicsi gyerekkel voltak... :roll: ) És sajna mi voltunk már úgy augusztus közepén is, h hát volt olyan este, h nem kellett a kardigán! Mi júliusban szeretnénk menni!
Mandulácska, nekem az ágy(?) alatti képen nagyon tetszik Emese!
Jövök még, de bevallom a másik topikomhoz is hűtlen vagyok! Itt a jóidő, én kint kapirgálok a kertben és benn is van mit csinálni! Kevesebbet lógok a neten!
Jó éjt!

Kép
ermoni
 
 


Emese ma leintette az apját, aki "rózsaszin" eper fagyit akart venni Neki, hogy "nem azt a rózsaszint, a másikat kérem!" ami puncs volt :shock: :shock: :shock: És még azt is mondta: "Voltunk a játszótéren, Apa nem segitett a csuszdán, beszélgetett a nénikkel" és Apa szerint ez nem is igy volt! :shock: Ki füllent :?: :?: :?:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Éva!
Pécset én is nagyon szeretem. Mondjuk még Pécsen sosem szálltunk meg, de Harkányban többször is. A nyaralásunkhoz is a másik alternatíva egy Pécshez közeli helyen Sikondán lett volna. Szüleim már kétszer is jártak ott és nagyon dicsérték. Végül (nem utolsó sorban az ára miatt) a Hortobágy mellett döntöttünk, már le is foglaltam a szállást. Ti hova mentek pontosan?

Melcsi!
Tényleg nagyon aktív és találékony Luku. Ennyire kicsinek az én fiaim sem voltak ilyen mozgékonyak. A hajdúszoboszlói szálloda nem Hunguest, ha gondolod, akkor megírom privát üzenetben, hogy melyik az. A hortobágyi szálloda a következő címen megnézhető: www.hortobagyhotel.hu .

Mandula!
Szerintem a Debreceni Állatkertre nyugodtan lehet szánni egy napot. Mellette van a Vidámpark is. Mi kb. 3 és fél órát töltöttünk bent és a Vidámparkban nem is láttunk (illetve próbáltunk ki) mindent. Ráadásul a Nagyerdő is megér egy kis időt. Van ott egy csónakázótó is. Ha közben enni is akartok valahol, akkor már el is ment a nap.
Emeséd nagyon kis huncut. Milyen vagányul ül ezen a motoron. Jól gondolom, hogy akkumulátoros motor? Emeséé? Én gondolkodtam, hogy érdemes- e ilyet Benjinek venni, de végül úgy döntöttem, hogy nem tudná olyan nagyon kihasználni. Meg nem is ösztönzi olyan aktivitásra, mint a kerékpár.
Szóval a lányokkal sem könnyű? Bence most éppen rajzból készül megbukni. Jövő hétre be kell adjon munkákat, hogy megmeneküljön ettől. Órán ugyanis nem csinál semmit. Az élet ismétli önmagát. Anno Péterrel ugyanennél a tanárnál szintén ez volt.

Ma anyák napi ünnepségen voltam az óvodában. Utoljára négy éve volt részem ilyesmiben. Bence akkor volt negyedikes és felsőben ugye már nem szokás ilyen ünnepséget tartani. Emlékszem, hogy akkor bánatosan mondtam is, hogy életem utolsó anyák napi ünnepsége (akkor már több, mint egy éve próbálkoztunk) . Mint utólag kiderült, akkortájt fogant Benji.
Benji nagyon ragaszkodó volt, alig akart a gyerekek közé menni, mindenáron az ölemben akart ülni. Végül azért csatlakozott a többiekhez. A kicsik csak közösen mondtak verseket, énekeket. Nagyon aranyosak voltak. Benji hol mondta, hol nem. Erre itthon este elmondott néhány verset, amiket még egyszer sem hallottunk tőle. Ügyesen titkolta eddig a tudását.
Testületileg vonultunk az anyák napjára a nagyszülőkkel, még Péter is eljött. Mondta is az óvó néni Benjinek, hogy neki volt a legtöbb vendége. Nálunk ez már hagyomány, sőt anno Bencének még a keresztmamája is mindig eljött. Utána nálunk összejöttünk. Teszek fel néhány képet a mai napról és néhányat még az üdülésről.

A május 25. is jó nekem.

Melinda
fermel
 
 

 
 

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
fermel
 
 


Melcsi!
A legutolsó képen azok a bizonyos nyaralóházak láthatóak.

Még két kép a mai napról.
Kép Kép
fermel
 
 


Sziasztok!

Most csak röviden, de majd lesz élménybeszámoló!
Szóval erős rosszulléteim vannak :( , szinte mindenféle tünetem van, ami egy várandós kismamánál előfordulhat (émelygés, hányás, mellfeszülés, szédülés, kajaundor, elképesztő fáradékonyság). De ezt nem panasznak szántam, mert pontosan tudtam, hogy mit vállalok és mire számíthatok, de ettől még nehéz. És rém nevetséges, de akár hiszitek, akár nem, még a monitor vibrálásától is émelygek, ezért kerülöm a számítógépet.
Az orvos nagyon kedvesen azt mondta a közérzetemre, hogy "Nagyon jó! Ne haragudjon, hogy ezt mondom, mert biztos kellemetlen, de higgye el, hogy ez nagyon jót jelent!" Úgyhogy két rókázás között megpróbálok örülni, nemcsak a babának, hanem annak is, hogy ennyire erős az állapotom!
Mi szülők, gyarló módon rögtön a nemére próbálunk spekulálni a tünetekből. De nem jutottunk semmire. Ádámmal sokkal könnyebb volt és később is kezdődött (8 hetesen), Évivel viszont nagyon durva volt és hamar kezdődött. Most valahol a kettő között vagyok. 6 hetesen már hánytam és alig akad nap, hogy róka rudi ne jönne vendégségbe minimum egyszer.
És persze van bennem egy némi para az előzmények miatt (nagyon sokáig vártunk a babára és volt egy magzatelhalás is), de mindig arra gondolok, hogy baj bármikor történhet a 9 hónap alatt, de még a szülés közben vagy közvetlen utána is (hogy a későbbi hónapokról, évekről már ne is beszéljünk), úgyhogy megpróbálom elhessegetni a negatív gondolatokat, mert nincs értelme annak, hogy állandóan pánikoljak.

A TALI-hoz annyit, hogy így valószínüleg nem tudok menni. Reggel, amikor felébredek még nem tudom, hogy mi vár rám aznap. És talán nem veszitek zokon, de nem akarnék ott mindenki előtt öklendezni-rókázni-ájuldozni. Sokat gondolkodtam ezen, de már az odáig autózás is necces.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!!!

Kép
regina3
 
 


Sziasztok!

Melinda!

Ilyen kilenc lyuku hidas képem nekem is van!
Pécsen a Hotel Kikelet-be megyünk, ez egy négy *-os szálloda, welness része is van, és félpanzióval superior szobában 6 napra és 2 főre 136.000 Ft. Nem kevés, de a minőségét ( és a félpanziót is) tekintve szerintem nem sok, főleg,hogy a felét üdülési csekkel fizetem.
Fent van a város felett, gyönyörű panorámával. Mondjuk gondolkoztam, hogy inkább a belvárosban kéne szállást nézni ( esti séta, evés ivás stb), de végül a medencék miatt e mellett döntöttem.
A kacsás képen Benji még igazi kisfiú, de az ovis képeken már olyan nagyos ( és nagyon hasonlít Péterre)

Melcsi!

Azért annak örülök, hogy más is megerősített abban,hogy júniusban még hideg a tenger, már féltem, hogy csak én vagyok ilyen okoskodó. Szerintem nagyon gondoljátok meg, mert a tömeget el lehet kerülni, nem kell a legzsúfoltabb strandra menni, de ha hideg a víz, akkor sajnálni fogod a gyerekeket, hogy nem élvezhetik a vizet.

Emese nemcsak Lukuval "bébiszitterkedik", hanem apával is!!! Ez sem egy hátrány!

Mandula!

Én is akartam mondani, hogy milyen klassz az a motor, ( a Hanna még pocakban volt, mikor a kisfiam már mutogatta,hogy milyen akkumulátoros autót fog neki venni!!!) és milyen nagy már rajta Emese, az ágy alatti kép is nagyon édes!


Móni!

Mentek az idén nyaralni valahová? Én lebeszéltem a gyerekeket ( bár nem kellett nagyon lebeszélni őket) arról, hogy az idén Horvátországba menjenek nyaralni, előbb próbálják ki itthon, hogy hogy is megy ez a gyerekkel való nyaralás, aztán ha nagyobbacska lesz majd mehetnek még messzebbre. Így Gyenesdiásra mennek egy nagyon klassz panzióba, van kültéri, beltéri medence, félpanzió, közel a Balaton. Hát remélem jó lesz.


Regi!

Mostmár tényleg gyere gyakrabban!

Icus!

Várom az élménybeszámolót és a sok-sok képet Annáról!


Én holnaptól szabin vagyok, szombattól hétfőig elmegyünk Komáromba egy kicsit pihenni, ha addig nem jönnék, mindenkinek jó hétvégét, kellemes pihenést.
Éva
fanny01
 
 


Sziasztok!

regi!

Közben írtál Te is. Hát, én bizony nem sajnállak!!!!!!!!! ( Gondolom Te se magadat), de lassan már le fog csengeni ez a hányós időszak.

Melinda!

Megnéztem a szállodát, ez tényleg nagyon szuper! Itt azért el lehet tölteni egy pár napot. ( ezt még én is kibírnám).

Igértem Horvátországról képeket, most volt időm keresgélni. Ez mind a Hvar szigeten készült engem elvarázsolt.Szerintem olyan gyönyörű, alig bírtam választani, hogy melyiket tegyem fel, szóval akit nem érdekel ugorja át, mert kicsit sok lesz!

Melcsi, az első képet direkt azért tettem fel, hogy lásd, hogy bizony nem nyüzsögtek az emberek a vízben, pedig sok volt a fenőtt mert mi is június 14-től voltunk és akkor még a kisgyerekesek a suli miatt még nem nagyon nyralnak.

Éva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 11:25-kor.
fanny01
 
 


Sziasztok!

Melcsi ! Emese jól lebuktatta apát :lol: :lol: :lol: !
Kittivel az a gond (még mindíg :? ), hogy nagyobbnak érzi magát mint amekkora, és úgy is próbál viselkedni..... Rendszeresen elkésik, nem ér haza időben, pedig tudja, hogy erre nagyon háklis vagyok. Követelőző, megsértődik mindenért, lenézi Alexet (és szerintem mindenkit aki szerinte nem "menő", talán minket is :? ) Rendetlen (ha nem szégyellném felraknék egy képet a szekrényéről :roll: ) És még sorolhatnám, tanácstalan vagyok és elkeseredett :cry: :cry: .

Móni! Azért írj már magatokról is néha! Jankáról pedig fotót kérünk
:lol: !

Melinda! Rajzból??? Nem az van, hogy készségtantárgyakból nem lehet megbuktatni? Nagyon helyesek a fiúk :lol: ! Benji kész fiatalember, szép mosolya van! Megnéztem a hotelt, pont ilyen helyre vágyom.... (Gábor reggel azt mondta: "azt álmondtam, hogy külföldön nyaraltunk, most aztán ne panaszkodj, hogy nem viszlek sehova" :lol: :lol: )

Regi! Húú, azért nem lehet kellemes! De ha ez jót jelent :lol: :lol: . És hátha pár héten belül el is múlik! Pihenj sokat!

Fanny! De szép helyen voltatok! Sok kép olyan mintha képeslap lenne! Jó pihenést!

Köszönöm a dícséreteket Emese nevében! Igen, elektromos motor, Apa vette "véletlenül" :lol: . Tetszik Emesének, de elég hamar megunja még. Szerintem még nem érzett rá az ízére.....
Megint alig alszunk éjszaka. Nem tudom mi lehet, pár napja felkel kb. fél 2-kor, és van amikor csak 3 körül alszik vissza. Nem sír , semmi, csak simogat-ölelget. De egyébként is nyöszörög óránként.... Jön a szemfoga, de az már kb. egy hónapja, és már két hete át is tört. Nincs valakinek ötlete?

A 25.-e nekem sem túl jó, a vasárnap a nagyszülőké nálunk.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Akkor legyen egy is „élménybeszámoló”. Március elején, amikor a kisbaba fogant, épp egy érzelmi krízisem volt. Számot vetettem a helyzetemmel és úgy döntöttem, hogy elég a kudarcból, ugyanis közel 3 éve próbálkozunk, sőt, ha a műtét utáni újrapróbálkozástól számítom, akkor is eltelt több mint 20 sikertelen hónap. Ha eddig nem sikerült, akkor most már nem is fog, kivizsgálásra pedig nem akarok járni, tehát a következő hónaptól majd védekezünk. Ezt pedig nagyon komolyan gondoltam, sőt már abban a ciklusban is átvillant az agyamon, hogy akkor rögtön tegyünk valamit a védekezés érdekében. De aztán úgy voltam vele, hogy ezen a pár alkalmon úgysem múlik, ha eddig nem sikerült, akkor most miért sikerülne….. Aztán lehiggadtam és úgy gondoltam, hogy legalább csinálok majd LH-tesztet (a Fanny akkor ajánlgatta az olcsón beszerezhető teszteket). Vettem is elég sokat és rögtön ki is próbáltam, mert állítólag jóstesztnek is jó. Meglepetésemre a 25. napon pozitív lett! Akkor azt gondoltam, hogy vagy késői peteérésem van, vagy hormonzavarom. Aztán még tesztelgettem, de változatlanul pozitív volt, utána már a HCG-teszt is….. De nem hittem ám el! Napokig vártam, hogy úgyis megjön…..Majd megjelentek az enyhébb tünetek, én pedig kezdtem elhinni, hogy mégis megtörténhetett a csoda.
5,5 hetesen mentem orvoshoz (nagyon korán az előzmények miatt) és az UH-n még csak egy szabályos, de üres petezsák látszott méhen belül. Az orvos mondta is, hogy ez most kétesélyes, de szerinte azért lehetne nagyobb. Írt fel Utrogestan hüvelykúpot, amit másfél hétig használtam, de elmondta, hogy csak a saját lelkiismeretük megnyugtatására szokták felírni, mert ha ilyenkor a természet szelekciót akar végezni, akkor általában a gyógyszer nem segít.
1 hét múlva volt kontroll, ahol már látszott az embrió és a szikhólyag, de még nem volt szívműködés, viszont már a hányások elkezdődtek, tehát volt okom bizakodni. Újabb 1 hét múlva már szívműködés is volt. Hát így utólag azt hiszem, hogy kár volt olyan korán menni, de nagyon féltem, hogy ha baj van, az derüljön ki mihamarabb, ne kelljen hetekig izgulnom.
(Ma megnéztem a két nagyobb leleteit és hát 9 hetesen voltam velük először UH-n….úgy már látványosabb volt és megnyugtató. De akkor fel nem merült bennem, hogy bármin is izguljak.)
Ami pedig a fogadtatást illeti: eddig elég pozitív. A barátok örömmel fogadták és őszintének tűnt. Anyukám is kedvezőbben reagált, mint vártam, de mondogatta, hogy nagyon merészek vagyunk, hogy a mai világban harmadikat stb. Ugyanezt mondta a szomszéd néni is. Ha valaki negatívan vélekedik, akkor azt valószínüleg a hátam mögött teszi, de egyelőre nem éreztem ilyet. A védőnő kifejezetten lelkesedett, mondván, hogy olyan sok a körzetében a negyven körüli kismama, hogy akár klubot is alapíthatnánk. És van egy 45 éves első babát váró kismamája is! A háziorvos megkérdezte, hogy első gyerek-e. Persze nem képzelhetem, hogy olyan fiatalnak nézett, inkább azt, hogy egyre jobban kitolódik az első gyermek vállalása…És az is látszik, hogy 9 év alatt milyen sokszor jártam nála….

ICUS
Remélem, hogy már nem is aktuális, de a farfekvéshez szeretnék még hozzászólni. Úgy gondolom, hogy még simán befordulhat a kicsi, de persze tudom, hogy ahogy fogy az idő és a hely, egyre kevesebb az esély. És két dolgot biztatásul leírok. Az egyik, hogy az öcsém is állítólag faros volt a 9. hónap elején és az utolsó két hétben fordult be. Az egyik sógornőm pedig farosan szülte meg a második gyerekét, minden gond nélkül, viszonylag könnyen. Igaz kicsi volt a baba.

Fanny, Fermel
Nagyon szépek a képek!!!

Kép
regina3
 
 


Sziasztok!

Hazajöttünk, gyorsan be is kukkantottam.
A tali maradhat 24-én, a párom úgysem lelkesedik a céges kirándulásért. Sőt talán jobb is ha egésznapos programokat már nem vállalok be, főleg messze ahonnnan nem lehet csak úgy hazaugrani.
Akkor konkretizálhatjuk a május 24-et? Mondjuk 10 körül, vagy ki hogy érkezik. Egy kis közös piknik, locsi-fecsi, mint tavaly :lol:

Móni
A topic 90. oldalán találod a tavalyi útbaigazítást a tali színhelyére és lejjebb pár képet is a Rákóczi kertről.

10 napot voltunk vidéken, nagyon élveztük a kertes ház nyújtotta lehetőségeket, egy lépés csak az udvar és a nagy kert, a szántóföld, a háziállatok... nem összehasonlítható a játszóterezéssel. Az idő is jó volt, Anna szinte egész nap a szabadban volt, mindig volt valaki aki foglalkozott vele - hát erről jövő héten le kell szoknia... :wink: Kapott egy kis locsolókannát, azzal öntözte a virágokat. Papával végre most jól összebarátkozott, ő mindig mutatott neki valami érdekeset, hogy kell bekapcsolni a szivattyút, milyen a rotáló gép, hol legelnek a szomszéd lovak, kecskék... :D
Sajnos nálunk tombol a dackorszak, egyik csúcspontját épp a napokban érte el. Ez megnehezítette a vidéki napokat is, kellemetlen volt a nagyszülők előtt is, és egész elkeserített hogy az én angyali kislányom micsoda Makrancos Kata lett. Voltak napok amikor szinte mást sem hallottam tőle, csak hogy NEM... Szinte mindenben megnyilvánult, öltözés, mosdás, evés, vagy csak ha egy puszit kértünk tőle... Még az éjszakáink is 3x úgy teltek, hogy Anna óránként felébredt, de olyan hisztis sírással amire még nem volt példa. Volt amikor látszott hogy nincs is magánál, megnyugtatni se lehetett, végül már én is sírtam vele... :cry: :cry: :cry:
anyósom „megnyugtatott” hogy lesz ez még rosszabb is, meg hogy „kisgyerek kis gond, ha megnő nagy gond...”, meg hogy Anna azért ilyen mert túl sokat foglalkozom vele... :roll:
Remélem nem tart túl sokáig. Aki már átesett a dackorszakon, írhatna valami bíztatót, mert én még csak könyvekben olvastam ilyet... :roll:

Melcsi
Anna evése egyszerűen katasztrofális újabban. Eddig is volt 1-1 nap amikor nem evett, válogatott, de másnapra-harmadnapra elmúlt. És eddig volt pár kedvenc étele ami minden körülmények között bejött, főzelék általában nem de pl. a sóska vagy a spenót rántottával kedvencnek számított. Ezenkívül a pörköltös jellegű ételek, paprikáskrumpli, krumplistészta, lasagne, kolbász, gomba, tárkonyos raguleves, pizza. A legújabb őrület kb. 2 hete kezdődött, amikor a kedvenc spenótra ránézett és közölte hogy nem, meg se kóstolta, és utána egy héten át szinte mindennel ugyanígy voltunk. Pedig próbáltuk a kedvenc ételeit főzni, régebben a tárkonyos raguból dupla adagot megevett, most meg se kóstolta, és ugyanígy volt mindennel, szinte attól hisztizni kezdett ha hívtam enni. Gondoltam nem baj, majd ha éhes lesz megeszi. De nem ette meg, másnap se, harmadnap se kellett a normális főtt étel, semmi, csak hiszti a köbön :evil: :evil: :evil: Nem adtam helyette édességet, sokszor ebéd nélkül feküdt le :oops: , ébredés után újabb próba, változatlan eredménnyel, uzsonnára maximum gyümölcsöt kapott, de abból kizárólag a banánt és a barackot eszi meg.Még vizet inni se akart, ez aggasztott leginkább, na jó adtam teát, folyadék mégiscsak kell. 1 hétig a legfőbb tápláléka a napi fél liter tej volt amit reggel és este 2 részletben megivott. Többször meginogtam hogy „legalább valamit egyen” jelszóval adok valami nasit, de nem tettem, mert féltem hogy akkor meg arra szokik rá hogy normális kaját nem akar majd enni. Nem tudom véletlen-e hogy épp a legdacosabb napokra esett az evési krízis, vagy ez is része dackorszaknak, hogy enni SE akar... Végül a kolbásszal és a gombával megtört a jég, ezeket hajlandó megenni az ételből, illetve mindenre ketchupot kér, „anya, piros!” felkiáltással. Hát ezzel se értel egyet de erre már beadtam a derekam :oops: , örültem hogy egy hét után végre elkezdett valamit enni de még mindig csak az említett dolgokat, ami meglehetősen egyoldalú táplálkozás, de fogalmam sincs hogy vegyem rá hogy mást is megegyen, inkább hisztizik és éhesen fekszik le napokon át... ma a rántott husiból is csak ketchuppal evett pár falatot, krumpliról hallani se akart. Esetleg a mézes kenyér vagy a joghurt csúszna, de főtt étel helyett ez nem megoldás.
Más gyerek is csinál ilyet? Ti mit csináltok ilyenkor? 1-2 nap még hagyján, de huzamosabb ideig???
18-án utaznánk a Karos Spa-ba de azt mondta a férjem, ilyen hisztis gyerekkel ő sehova se megy. Hát remélem hogy hamar túlleszünk ezen is és addigra helyrerázódik. Az elmúlt 2 nap lényegesen kiegyensúlyozottabb volt, nagyon bízom benne hogy az evés is visszaáll a normális kerékvágásba.

Regi
Köszi a bíztatást, a baba szerintem azóta se fordult be, mocorog ugyan eleget de olyan igazán inzenzív mozgást nem éreztem.
Tarts ki, azt mondják az első trimeszter végére elmúlnak a rosszullétek, az már mindjárt itt lesz. Ebben nincs tapasztalatom, nekem egyik terhességgel se volt ilyen.
A tali még 2 hét, ha addigra elmúlik nálad is, akkor azért jössz, ugye?


Fanny
De szép képeket tettél fel! Én is szeretem Horvátországot! Mi viszont mindig meglehetősen zsúfolt partszakaszokat tudunk kifogni, kivéve Trogír mellett egyszer egy szinte kihalt strandot ahol nagy örömmel letelepedtünk. Csak furcsa volt hogy a később érkezők mind pucérra vetkőznek... :lol: aztán mikor leesett a tantusz, gyorsan arrébb hurcolkodtunk a nudista részről, és ismét ott voltunk a zsúfoltságban

Melinda
Jó lehetett az anyáknapja, én azon is meg tudok hatódni ha az ovisaimat látom anyukájuknak verselni. Hát még ha Anna fog...
A hortobágyi képek nekem is nagyon tetszenek. Bár még nem voltam ott, pedig a név kötelez... :wink:


Mandula
Én is gondolkodtam ilyen kis motoron, Emese nagyon édes rajta! De valószínűleg ez (is) kimarad... a rendes motor se nagyon érdekli, hamar megunja. Vagy épp azért mert azon „dolgozni” kell?
Szerintem is az ágy alatti kukucskálós a legjobb.
A szemfog nálunk is nagyon lassan és nehezen jött, a bal felső még mindig nincs kinn.
Anna keresztanyja hasonló korú mint a lányod, az ő anyja is panaszkodik a kamaszodásra... Nálatok engedik festett körömmel iskolába járni a lányokat? Nekem ez olyan furcsa, az "én időmben" ugye még az egyenköpeny volt a módi... :wink: , semmi divat, pláne festék... de szerintem nem volt az olyan nagy baj...

Holnap teszek fel pár képet.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Mandula
Tegnap még akartam neked írni, de lefagyott a gép....
A kukucskáló kép nekem is nagyon tetszik! És az elektromos motoron is nagyon jól mutat a kislányod! Szerintem idővel majd egyre jobban fog neki tetszeni. Nálunk csak egyszerű műanyag motor van, de Ádi még 7 évesen is játszott vele és Évi is szokott még manapság is, pedig már 8 éves elmúlt.....
Én mindig örülök, ha Kittiről írsz, mert a topicban ő az egyetlen nagylány. Én pedig gyűjtöm a tapasztalatokat és megdöbbenve olvastam, hogy rendetlen. Sajna, az én lányom is efelé tart. És nálunk nem ezt látja, mert bár nem vagyok rendmániás, de a lakásunk többnyire naprakészen tiszta és rendes. És 4 évig járt oviba, ahol szintén fontos volt a rendrakás és ott nem is volt vele gond. De úgy látom, hogy a rendre nincs is igénye. Egyszerűen nem zavarja, ha a cuccai, ruhái szanaszét vannak. Mindig szólni kell, hogy pakoljon el maga után, egyébként nem teszi. Nálatok a barátnők is rendetlenek? És én azért megnézném a szekrényét, ha mégis tennél fel képet. Nagyon kiváncsivá tettél.....

Icus
Az evésről tavaly már panaszkodtunk Sheilával és azt hiszem Bea is írt róla. Akkor neked még nem volt aktuális... Én úgy gondolom, hogy a nem evés lehet a dackorszak része is akár. De a józan ész azt súgja, hogy előbb-utóbb csak megéhezik és fog rendesen enni. Csak legyél továbbra is kitartó és a nasikat ne engedd.
Persze a mi esetünk nem túl biztató, mert évi 10 hónapos korától egészen mostanáig sajátságosan eszik. Főtt ételt alig. Az iskolában direkt azért fizettem be az ebédet, hogy a közösség hatására majdcsak eszik ezt-azt. De nem igazán. A két fogásból eleve csak egyet vesz el és abból is csak immel-ámmal eszik. (Az oviban is nagyjából így volt.) Aztán, amikor kijön az iskolából (ebéd után) már közli is, hogy éhes. Erre otthon megeszik 1-2 üres zsemlét. Nagyon sok mindent próbáltam az elmúlt években, voltam nagyon kitartó és következetes, de ő akkor sem eszik úgy, ahogy az normálisan elvárható lenne. Még mindig egy kezemen meg tudom számolni a főtt ételeket, amit hajlandó megenni. De a bundás kenyeret és a tejbegrízt nem számolom bele, mert az mégsem az a kategória. De akár hiszed, akár nem, képes napokig-hetekig minden nap bundás kenyeret (illetve zsemlét, mert ez sem mindegy) enni, akár kétszer is egy nap. Mindig azzal vigasztalom magam, hogy végül is fél évig csak anyatejet evett és még utána is 3 hónapig szoptattam, közben finomabbnál finomabb pépeket és főzelékeket készítettem neki, tehát jól kezdtük és talán nem az én hibám, hogy most itt tartunk.
Nálatok remélhetően csak átmeneti, hiszen csak most kezdte, a dackorszakban.
A talira megpróbálok elmenni, ha jobban leszek.

Kép
regina3
 
 


Sziasztok!

Regi! Akkor a te esetedben is lehet azt mondani, hogy amikor már letettél róla akkor fogant a picurka :lol: :lol: .Remélem jobban leszel már két hét múlva és el tudsz jönni.
Kitti mindíg is rendetlenebb volt mint Alex. Kiskorában is, mindíg Alex vagy én pakoltunk helyette. Én sajnos elég rendmániás vagyok, tehát tőlem mindíg azt látta, hogy elpakolok, takarítok.
Háááát, én felrakom a szekrényt, de kérlek, hogy ne engem minősítsetek miatta..... :? :?

Kép

Icus! De jó lehetett vidéken! Anna gondolom szereti az állatokat!
Sajnos Emese is nagyon rossz evő, de én nem vagyok olyan következetes mint te :oops: :oops: . Ha nem eszik főtt ételt, akkor általában adok neki hideget. Ő a tápszerből is keveset eszik, 150 ml-t reggel és este....
De már írtam többször, hogy nekem mindegyik gyerekem ilyen rosszul evett, pedig úgy gondolom, hogy jó volt a kezdet....

Egyenlőre úgy néz ki, hogy el tudunk menni a talira (kopp-kopp). Icus, örülök, hogy mégsem mentek a céges bulira :lol: . Esetleg valakinek eljön a férje is? Csakhogy Gábor ne legyen megint egyedül férfi.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Húúú nagyon jók a képek kicsit irigykedem mert én már nagyon régen nem voltam sehol sem nyaralni :):(

Regina: mindig mondják mások is hogy a lesz***rom hónap hozta össze a babát úgy látszik tényleg igaz :):):):):):)

Icusa: tényleg igaz hogy a vidéki élet összehasonlíthattalan a városival. Egy gyerkőcnek mindig ad valami felfedezni valót :) jó nektek hogy van lehetőségetek néha ezt is megtapasztalni :):)Én nagyon vágyom rá hogy majd egyszer talán lesz egy kis kertes házam de hát ez egy hosszútávú álom :):):):)

Evés: mi még nem tartunk itt evésben ahol Icus igaz nem egy válógatos gyerek :):)

Na pár friss kép:) engem nem leszólni :):):):D:D :wink: :wink:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Most csak nagyon röviden, mert képzeljétek el, a héten itthon akartam maradni szabin, de még azért pénteken otthon elolvastam az emailjeimet( otthonról is eltudom olvasni a benti üzeneteteket) és a guta majdnem megütött, mert péntek délután fél háromkor küldték át az ÁSZ revizorok, hogy hány millió táblát kérnek kitöltve visszaküldeni péntekig. Úgyhogy lőttek a szabimnak és ebből kifolyólag netezni sincs időm.

A hétvége nagyon jó volt ( leszámítva, hogy úgy leégtem, hogy belázasodtam estére) majd mesélek ha ráérek, meg teszek fel képeket.

Nika!


Miért szólnánk le?????? Köztünk se mindenki olyan bombázó, mint pl. Bea. Jössz a talira?

Akkor maradunk a szombatban? ( nekem is jobb,mint a vasárnap) Csak már nem emlékszem,hogy hanyadika.

Mandula!

Az a kupi nem is kupi! Majd én mutatok nektek kupis szobát! Én már nasgyon régen nem takarítok a fiam szobájában ő meg nagyon hektikusan takarít. Időnként gyönyörű rendet vág, aztán jó ideig semmi....

Regi!

Örülök, hogy írtál, akartam is kérdezni, hogy csak nem az "én" LH teszteim hozták meg a szerencsédet?
Nagyon jó lenne, ha tudnál jönni a talira, olyan kiváncsi vagyok rád, élőben többet tudnánk beszélgetni. Addigra talán már jobban leszel.

Icus!

Elhiszem,hogy gondban vagy az evés miatt, de a dokik mindig azt mondják, hogy amíg szépen fejlődik addig nincs baj. Épp most mesélte a K., hogy az egyik ismerősének a babája 18 hónapos, katarsztofálisan keveset eszik és 9 (!) kiló, kérdeztem, hogy mit mondott a gyerekorvos, állítólag nem probléma. Bár ő pici korától rossz evő, Annánál meg csak most kezdődött, szerintem azt nagyon helyesen teszed, hogy nagy önuralommal, de nem engeded nassolni, mert azzal végképp rögzülne ez a rossz szokás. Igy talán idővel elmúlik.

Na, most ennyi megyek dolgozni. Majd ha ráérek jövök.
Éva
fanny01
 
 


Sziasztok!

Nagyon gyorsan írok pár sort, mert mostanában nagyon ránk járt a rúd (Melissa rotavírust kapott a Kolpingban, a szállodából egyenest kórházba mentünk, ott töltött 4 napot :( :( )
majd én kaptam kis híján tüdőgyulladást, és a férjem is felső légúti nyavalyában szenvedett egy hétig...majd Mayácska zárta a sort, szegényke a múlt hétfői oltás után kezdett köhögni és náthás is, talán most már gyógyul kopp-kopp)

az átélt nehézségek hatására a tejem végleg elapadt :( :( :(
(már nagyon kevés volt amúgy is) és a gyógyszer miatt, amit szedtem, már nem is adhattam Mayának...ezt borzasztó nehéz volt feldolgoznom, bár négy hónapig kapott valamennyi anyatejet, és ez nálam rekordnak számít...na nem panaszkodom tovább.

igyekszem majd jönni, és bekapcsolódni a fórumba, de sajnos nem nagyon tudom beosztani az időmet, és Maya baba nappali alvása(i) is elég kiszámíthatatlanok :roll:

de Neked REGINA, mindenképp szeretnék sok szeretettel gratulálni, én bizony kicsit irigyellek, tavaly ilyenkor én voltam hasonló cipőben :wink:
épp ma akadtak a kezembe a tavalyi kismama felsők, és kicsit összefacsarodott a szívem, hogy én már kismama nem leszek többé :(

vigyázz nagyon Magatokra :) :) :)

puszi,

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Regina!
Nagyon-nagyon ügyesen csináltad! Igy jön össze legkönnyebben, mikor az ember nem is számit már rá... :D Nem maradunk kismama nélkül :D (és lassan én is be szeretnék ujra állni a sorba)
Sheila!
Nagyon sajnálom hogy igy Rátok járt a rud! De mostmár biztos mindenki jól lesz, hiszen "végre itt a nyár". Az időbeosztással nem vagy egyedül! Az nekem is egyre nehezebb, ahogy nőnek a gyerekek.
Icus!
Az anyósodnak igaza van, kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond :shock: :lol: de az a legjobb, hogy van aki gondot okozzon! :D
Szerintem a nemevés a dac része. Nálunk is jelentkezik ilyesmi kampányjelleggel, én igyekszem nem tulajdonitani jelentőséget neki, Dezső meg folyton mondja,hogy ne akarjam etetni, nehogy akkora legyen mint az anyja :oops: :lol: Ezért ha nem eszik, nem eszik, a napi fél l tej (kakaó) nálunk is megvan, az már maga egy kalóriaadag, hát ez van.
Nem is irtad, hogy beszélget már Anna! Meg különben is, olyan keveset irtál Róla az utóbbi időben. Hogy álltok a bilivel? Sikerül a szobatisztaság? (nekünk még mindig nem :oops: , képes még a szőnyeget is lepisilni, pedig nagyon jól tudja hol van és mire való a bili, hisz oly sokszor sikerül is)
Nagyszerü hogy jó a szombat.
Akkor lefixáltuk, Lányok? Majd átismétlem, hogy kell odamenni. Már emlitettem Emesének, örül neki hogy megyünk "babatalálkozóra"
Nika!
Hát ha engem látnál... :oops: Milyen szépen séstáltok már!
Mandulácska!
Szekrény :roll: A Mátéé is hasonló...
Dezsőm nem hiszem hogy jön, szombaton munka van ezerrel a boltban...
Kitti miatt nem irigyellek, bár gondolom én is megkapom a magamét majd 12-13 év mulva. Valahogy a fiukkal könnyebb, az ember jobban el tudja hinni, hogy "nem lesz semmi baja" Nehéz fékezni a gyerekeket, nagynak érzik magukat pedig olyan védtelenek... Nem tudok tanácsot adni, én érzem, hogy Mátét nem igy kellett volna engedni, de magam se tudom hogy akkor hogyan...
Fanny!
Kár a szabiért, pedig nagyon jó idő igérkezik.
Gyönyörüek a képek, na nekem pont az ilyen néptelen part tetszik (na nem nudista... Icus :lol: )
Na de mégis felszállt a füst, nekünk ugye alkalmazkodni kellett itt az egyéb nyaralási tervekhez is, ezért mégis az emlitett juniusi időpontban megyünk, és ugy döntöttem, hogy meleg lesz, isteni lesz a tenger is, és nagyon jól fogjuk érezni magunkat, és ami a lényeg, hogy Mátéék is jönnek a barátnőjével! Mindenképpen szeretnénk elkerülni a nagy tömeget, és mi kiváncsiak vagyunk a környék látnivalóira is , nemcsak a tengerre. Ezért az se baj, ha esetleg az első napokban még tényleg hideg lesz a viz, semmiképpen nem akarunk 10 napig a parton heverni. Meg aztán... tegnap a Velencei-tóban többen is fürödtek már, hát 1 hónap mulva csak lesz olyan az a tenger is, hogy pár alkalommal kipróbálhassuk... (Én magam a konkrét tengerben való fürdésért a sós viz miatt amugy nem lelkesedek, viszont az uszás és a viz alatti csodák miatt persze megyek.)

Vasárnap sárkányeregető napon voltunk Pákozdon, a millió sárkány közt különböző táncbemutatókkal füszerezve. Hastánc is volt. A kislányom azt mondja, a szép nénik tetszettek a fátyolban, és menjünk vissza, mert szeretné még nézni :D Itthon vesz valami lebernyeget és lejt, a szőnyeg a "szinpad" és a tánc a "müsor". A végén meghajol, nekünk tapsolni kell, és mondhatom, Luku a leglelkesebb tapsoló a kis csapatban :lol: :lol: A kis Lukum azt hiszem mindent megért. Ha felmászik a fotelba, mondom Neki, ülj le Lukukám, szépen leül, mondom, tedd le a kis lábad, ugy tudsz lemászni, és mászik szépen lefelé. Ha tapsolni kell, vagy integetni, vagy keressük a cumit pl, mindenben résztvesz. Az ajtóban megáll, ha kfelé jövünk, mert tudja, hogy becsukjuk az ajtót, addig várni kell. Szóval édes, most látom, milyen értelmes már, észrevétlenül tanul, pedig persze hogy sokkal kevesebbet tudok foglalkozni Vele, mint amennyit Emesével ekkoriban. Viszont nem győzök csodálkozni, hogy mégis milyen okos lett!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi: de Lukunak ott vannak a tesók akiktől észrevétlenűl elsajátítja a dolgokat :):):)

Hát én nem tudok menni a talira de majd képeket kérünk (anyagiak miatt ) Most nincs "feleslegesen" 5000 ft és ez csak a busz :):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Fanny! Ugye nem mondod komolyan, hogy ez nem is kupi????
És ha nem nézted volna meg a mailjeidet csak kedden? :shock:

Nika! Nagyon édes Gege!! Mennyire fiús :lol: :lol: ! Tényleg, miért szólnánk le :shock: :) ? Kár, hogy nem tudtok jönni a talira.... remélem azért jövőre találkozunk majd!

Sheila! Hát jött rátok a baj "csőstűl"! Remélem mostmár nem lesztek évekig betegek :) :) ! Ha lesz egy kis időd tegyél fel képet a csajokról!

Melcsi! Kitti is így tanult meg mindent észrevétlenül :lol: :lol: ! Emlékszem amikor Alexet tanítottam úszni, magyaráztam, hogy hogy csinálja, közben tartottam a vízben. Egyszercsak Kitti elúszott mellettünk :lol: :lol: . Igen, én is így vagyok, Kittit jobban féltem....

Tegnap Boldogkővárán voltunk megnézni a várat. Gyönyörű a vár is, de a kilátás lenyűgöző!! Azt hiszem már valaki rakott fel egyszer képet róla.
Van a vár aljában egy középkori étterem, az is nagyon szép, bár a képek nem adják vissza igazán. A kaja nagyon finom volt, igaz kézzel kellett enni, és dézsában hozták a vizet kezetmosni
Azért egy párat én is :lol: . A személyzet nagyon szimpatikus volt, és az árak sem tértek el az átlagostól.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KIcsit sok lett...

Szép estét!

KépKép
mandula35
 
 


Mandulácska!
Gyönyörü helyen voltatok! Hirtelen, mig tekertem lefelé és csak a képek jöttek gyorsan, azt hittem, a kinai nagy fal... :oops: :D
Nika!
Igen irtad már, hogy nem tudsz jönni, kár, és remélem hogy jövőre tényleg összejön.
Mondtam Emesének, hogy akkor biztosan megyünk babatalira, és megkérdezte, hogy tánc is lesz?
Tegnap Velencén mikor kihozták a kaját, kértem Emesének is teritéket (nem nagyon látszott, mert kerthelyiség volt egy klassz kis játszótérrel, onnan nem robbantunk ki nagyon...). Mikor Emesét beraktam a babaszékbe, ránézett a teritékre és megállapitotta: "Ez egy süteményes villa." Lukum gentleman módjára végigaludta az ebédünket, ami a Pöri játszása miatt másfél órás lett.
Ma megint "lóózsaszin" fagyit ettünk, én le lettem nézve a csokifagyim miatt, a Lukunak pedig meg kellett volna kóstolni: "Egyél lóózsaszin fagyit Luku!" :lol: a gyerek viszont fintorgott egy nagyot és nem ette. Képzeljétek, más fagyikat sem eszik meg, hiába kinálgattuk már ezzel-azzal. Bezzeg a palacsinta :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik visszazökkentünk a rendes kerékvágásba. Mióta hazajöttünk, Anna egész kiegyensúlyozott, elmúltak a hisztis kitörések ( na nincs illúzióm arról hogy vége a dackorszaknak, de most épp nyugi van) enni is kezd rendesen, bár időnként még reklamálja a „pirosat” de tegnap és ma már anélkül is hajlandó volt enni, bár egyenlőre csak a kedvenceket ( sóska, pörkölt) Úgy örülök, olyan rossz volt az a pár nap, és a nemevésnek én se tulajdonítottam volna nagy jelentőséget, ha nem tart 1 héten át, azért az kicsit sok volt. De láthatóan nem fogyott egy dekát se :lol: Viszont a gyümölcsöt, nyers zöldséget is jó lenne valahogy beletömni de az reménytelen még mindig.

Regi
Emlékszem mikor Évi evési furcsaságairól írtatok Sheilával. De más a 2 lány, Évi az oviban se evett jobban, tehát neki ez az igénye, Melissa viszont ott mindent megeszik ha jól emlékszem, otthon meg főképp nasit, az más eset. Éviről még azt is írtad hogy uborkát eszik magában, legalább abban vitamin is van, meg az olajbogyót szereti ha jól emlékszem, ugye? Anna viszont kerüli a vitaminokat ez aggaszt kicsit.

Melcsi
Anna meglehetősen későn kezdett beszélni ( is), nem nagyon volt mivel dicsekedni, még most is csak szavakat mond, de azt egyre többet. Napról napra van 1-2 új szó, részben töredék de egyre több a tiszta, rendes szó is. A múlt hét termése: menje ( menjünk), néz, sámli, semmi, vissza, delfin, nyissz ( hajvágás), papír, piros, fehér, van, nincs, zsupsz, hinta-panta, elpukka(dt - buborék), kakas, elbúú(jt), elfo(gyott), szia. Magától nem sokat használ, de ha kérdezgetjük, mondogatja. Válaszol ha kérdem: hogy hívnak? - Anna, hány éves vagy? - ketto. De nem fűz össze szavakat, maximum ezt: anya, piros, vagy: anya, menje…Szavajárása még hogy “kész”, ezt minden olyanra amiből elég: ha ki akar szállni a hintából, ha jóllakott, ha unja az autózást – pl. autópályán látnivaló hiányában már 5 perc múlva :shock:
Bilizés változatlan, reggel ébredéskor általában sikerül bele és néha este is, de napközben nem szeret ráülni, és szándékosságnak nyoma sincs. A szobatisztaság még igen messze van, de nem baj, nem sürgős.
Kíváncsi leszek, nálunk a Kicsi miket fog eltanulni Annától, remélem nem csak a hisztit :lol:
Kívánom hogy legyen jó időtök júniusban. Én imádom a tengert, azzal a gyönyörű átlátszó tiszta ragyogásával ami sziklás partnál jellemző, nem tudok betelni…

Nika
Én is vágyom egy kertes házra, de csak álom…
Nagyon helyes Gege a fotókon. Nekem a ropis kép tetszik legjobban. A tavalyi taliról vannak képek a 91. oldalon.


Mandula
Nagyon szépek a képek, én még nem voltam ott, de nagyon szeretem az ilyen hangulatú helyeket.


Képzeljétek, Annát megnyírtam, hát bár ne tettem volna... :cry: :cry: :cry: Úgy kezdődött hogy megint túl nagy volt a lobonc, és hogy ne kelljen túl gyakran, gondoltam inkább kicsit többet vágok mint szoktam... hát rossz ötlet volt. Ráadásul mivel rosszul viseli a macerát és kapkodtam, bele is nyírtam itt-ott, aztán próbáltam ahhoz igazítani a többit... mint a róka meg a sajt... úgy elcsúfítottam szegénykémet, nagyon bánt :cry: . Csak az vígasztal hogy kinő, de megígértem hogy addig is veszek neki szép sapit ... a férjem csak annyit fűzött hozzá, hogy még mindig jobb mintha a fülét vágtam volna le :lol: :oops: :shock:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Teszek fel pár képet, még a múlt hétról, amikor nem volt megnyírva... :wink:
Nehezen találtam olyat ahol a nagyszülők nincsenek rajta, őket meg nem akarom a beleegyezésük nélkül felrakni. Azért párat találtam. És végül egy kép a keresztanyjával. Nagy a szerelem...

Kép

Kép


Kép

Kép


Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Mandula
Ja, azt lefelejtettem a tortareceptről, hogy kissé időigényes :lol: :lol: :lol: de szerintem megéri. Én a tejszínt a férjemmel szoktam felveretni, ahhoz nincs türelmem, az maga fél óra. De imádjuk :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!
Csak egy rövid bejelentkezés.
Benji sajnos megint beteg. Nem nagyon lehet mellette semmit csinálni, még a mamánál sem akar maradni, mindenáron itthon akar lenni. Amúgyis mostanában ragaszkodóbb, mint kicsinek volt. (szerintem az óvodának tudható be) Remélem jövő hétre már kutya baja sem lesz, így akkor megyünk a talira. 10-11 körül nekünk is megfelelő.
A fotók mindenkinél nagyon szuperek. Szép helyeken jártatok. (Nika! Dehogy szólunk le! Gege nagyon kis vagány.)

Melinda
fermel
 
 


Köszi csajok :):):) :wink: :wink:

Nagyon jók a képek Anna milyen kis vagyány csajszika :):):):):) biztos nagyon jól érezte magát. Örülök hogy kezd mególdodni az evési problémátok :) Már eőre félek é is a dac korszaktól mert már most van hogy nagyon hisztizik ha nem az van amit ő akar :):):):)

Hát jövőre sem tudom beígérni a talit mert most nagyon rajta vagyunk a atesó projecten és ha összejön akkor nekem egy kicsi meg egy pici mellett tuti nem fog összejönni :):):) de ha ne agyja isten nem jön össze addig a tesó ( bár nagyon nem szeretném hogy ne jöjjön össze) akkor tuti megyek gegével :):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Melcsi! Remélem majd egyszer arról is lesz saját készítésű képem :lol: :lol: .

Icus! Nagyon jó képek, látszik, hogy élvezi Anna a szabadságot :lol: :lol: ! A buborékfújós tetszik a legjobban.
Képzeld a tortakészítés közben amikor a habot már vagy 15 perce vertem, fel akartalak hívni, hogy egyáltalán fel lehet-e verni a gépi habverővel? De aztán elkezdett végre habos lenni :lol: :lol: . Nincs véletlenül valami jó gyümölcsös-joghurtos v. túrós recepted? Kittinek holnap lesz a szülije, a gyümis sütiket szereti.
Én Emesének szoktam még néha venni gyümölcs helyett gyümölcsös bébikaját. Azt sem enné meg Anna?

TALI: Akkor 24.-e 10 óra körül mindenkinek jó??
És senkinek nem jön a férje?

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Mandula
A tejszín felverése számomra kész idegörlő mutatvány, és előfordul hogy nem sikerül. Lényeg hogy a tejszín hideg legyen és lassú fokozaton kell verni.

Van egy egyszerű de fini receptem, sütni se kell. Egyszer már ajánlgattam azt hiszem.

Kekszes tejfölös gyümölcsös:
1 liter tejfölt ízlés szerint cukorral, esetleg vaníliával és reszelt citromhéjjal ízesítünk.
Szögletes háztartási kekszet sorbarakunk a kapcsos tortaforma alján, a hézagokat körben apró darabokkal kitöltjük amennyire lehet. Erre tejfölös krémet teszünk, majd apróra vágott gyümölcsöket. Ezt rétegezzük míg a hozzávalókból tart. Felvágásnál mutatós ha mindegyik sor gyümölcs más színű. Teteje tejfölös legyen, arra a maradék gyümölcsből szép mintát készítünk és tortazselét öntünk rá.

A tejfölbe nem kell zselatin, semmi, csak az ízesítők. A keksz beszívja a nedvességet és a maradék sűrű krémmé áll össze.
Előző nap kell megcsinálni, esetleg aznap reggel és estére talán megpuhul.
Nagyon egyszerű, mutatós és finom.
Ha kipróbáltad írd meg milyen lett.
Adtam én már rossz sütireceptet neked? :lol: :oops: :lol:

A gyümis bébidesszert csúszik, de szeretném ha normális gyümit is enne... azért persze kap ilyet néha, de nem gyakran.
A gyümis bébikaját talán megenné, de legutóbb meg se kóstolta, csak a desszert változatot. Honnan tudja vajon hogy az a jobb?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Mandula
Az én férjem remélem jön, akkor nem kéne Anna után szaladgálnom és nyugodtabban tudnék locsifecsizni veletek :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Fermel!
Jobbulást Benjinek! Mi baja van? Jövő hétvége még messze van, addig biztos meggyógyul!!!

Icus! Kipróbálom majd, de csak holnap dél körül tudnám megcsinálni és gondolom már nem puhulna meg. Lehet, hogy csinálok egy sima gyümitortát, azt imádja.
De jó, hogy jön a férjed :lol: !

Szép napot!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!


Melinda!

Jobbulást Benjikének! Szerintem is meggyógyul még jövő hétig.

Nika!

Sajnálom, hogy nem jössz! Nem is mondtam, milyen aranyosak a képek.


faggatom a férjem, hogy jön-e, de nem nagyon akaródzik nyilatkozni. Gondolom egyedül fogok menni, bár jól elvette a kedvem, mert megkérdezte, hogy hányan fognak még rajtam kívül gyerek nélkül menni...


Éva
fanny01
 
 


Fanny!

Ne hagyd, hogy elvegye a kedved, számítunk rád :lol: :lol: . Hanna nem jöhetne veled?

KépKép
mandula35
 
 


Fanny
Én is azt akartam írni hogy Hanna babát szívesen megnéznénk :D Akár anyukájával együtt, ha neki is van kedve

Melinda
Jobbulást Benjinek. Gyakrabban beteg mióta ovis?

Mandula
Kittinek boldog szülinapot! Mit fog kapni?
A férjem tavaly is jött, de el is ment, csak kihozott minket. Most remélem ott is marad. Majd megfűzöm :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Fanny!
Tényleg, Hannababa és a mamája nem akarnak eljönni?
Azért jó egy ember az urad, ez a kis mellékzönge nem volt szép... Rajtad pedig végképp nem mult. Inkább jönne Ő is.
Icus!
Nagyon jók a képek, hogy szalad a buborék után :D
Eszembe jutott közben, hogy Máté kb 2 éves kora körül csinálta hogyha nem otthon ettünk, akkor nem volt hajlandó semmit megenni, és ha ez napokig tartott (nagymama) akkor se. Lehet hogy Anna egyszerüen otthon szeret csak enni?
Melinda!
Jobbulást Benjinek! Ez biztos az uj közösség hatása, majd elmulik jövőre.
Mandulácska!
Szivből kivánom, hogy mihamarabb bemutathasd a fényképsorozatodat!
Nika!
Akkor most mit kivánjunk? Inkább akkor ne találkozzunk jövőre sem... Vagy kirándulunk Salgótarjánba, biztos van ott is valami jó kis játszópark.

Nálunk sem egyszerü az evés mostanában, Emesém is rapszodikus, lukum pedig hü követője a nővérének. Mig Emese nyugodtan ül és eszik, addig egész jól megy a dolog, de amint Pöri felpattan, Luku sem tud tovább egyhelyben maradni. Az etetés elég macerás igy. Dezső azt javasolta, ne ragaszkodjak már itten az asztalnál evés formalitásához, üljek le és várjam meg mig odajönnek szájat tátani. Ma este mig énekkaron voltam, ki is próbálta, megették az összes főzeléket, sorba mentek hozzá tátogni. De nem kellene megtanulni, hogy az asztalnál eszünk? Én nem tudom, Mátéval ez is olyan egyszerü volt, a két kicsi meg olyan kis összevissza ezen a téren is! Luku meg aztán képes hadonászni végig, kész müvészet a kanalat a szájába tenni. Folyton bele akar nyulni a tányérba, ha sikerül, összevissza maszatol ujabban, nagyon ki tud akasztani. Ha kanalat adok Neki is, azt ledobja, ilyenformán nem akar még önállóan enni, belenyulkálni meg nem hagyom.
Több mint 2 hét kitartó orrszivás és csöppentés eredményeképpen Lukum már alig hörög, és a köhögés is jelentősen csökkent. Masszivan jön még a cucc az orrából, de csak ha szivjuk. Makacs egy gyulladást fogtunk ki...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Fanny!
Tényleg, Hannababa és a mamája nem akarnak eljönni?
Azért jó egy ember az urad, ez a kis mellékzönge nem volt szép... Rajtad pedig végképp nem mult. Inkább jönne Ő is.
Icus!
Nagyon jók a képek, hogy szalad a buborék után :D
Eszembe jutott közben, hogy Máté kb 2 éves kora körül csinálta hogyha nem otthon ettünk, akkor nem volt hajlandó semmit megenni, és ha ez napokig tartott (nagymama) akkor se. Lehet hogy Anna egyszerüen otthon szeret csak enni?
Melinda!
Jobbulást Benjinek! Ez biztos az uj közösség hatása, majd elmulik jövőre.
Mandulácska!
Szivből kivánom, hogy mihamarabb bemutathasd a fényképsorozatodat!
Nika!
Akkor most mit kivánjunk? Inkább akkor ne találkozzunk jövőre sem... Vagy kirándulunk Salgótarjánba, biztos van ott is valami jó kis játszópark.

Nálunk sem egyszerü az evés mostanában, Emesém is rapszodikus, lukum pedig hü követője a nővérének. Mig Emese nyugodtan ül és eszik, addig egész jól megy a dolog, de amint Pöri felpattan, Luku sem tud tovább egyhelyben maradni. Az etetés elég macerás igy. Dezső azt javasolta, ne ragaszkodjak már itten az asztalnál evés formalitásához, üljek le és várjam meg mig odajönnek szájat tátani. Ma este mig énekkaron voltam, ki is próbálta, megették az összes főzeléket, sorba mentek hozzá tátogni. De nem kellene megtanulni, hogy az asztalnál eszünk? Én nem tudom, Mátéval ez is olyan egyszerü volt, a két kicsi meg olyan kis összevissza ezen a téren is! Luku meg aztán képes hadonászni végig, kész müvészet a kanalat a szájába tenni. Folyton bele akar nyulni a tányérba, ha sikerül, összevissza maszatol ujabban, nagyon ki tud akasztani. Ha kanalat adok Neki is, azt ledobja, ilyenformán nem akar még önállóan enni, belenyulkálni meg nem hagyom.
Több mint 2 hét kitartó orrszivás és csöppentés eredményeképpen Lukum már alig hörög, és a köhögés is jelentősen csökkent. Masszivan jön még a cucc az orrából, de csak ha szivjuk. Makacs egy gyulladást fogtunk ki...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

Gyorsan megpróbálok pár sort írni, bár az én kicsikém is talpig taknyos, és szenved kicsit...

Tejszínfelveréshez trükk: én mindig a tescoban kapható Hulala nevezetű habalapot használom, mint a cukrászok :wink: Ez tejmentes (tehát kisebb babák is ehetik :!: ) és pillanatok alatt fel lehet verni, és nem is esik össze. Igaz, azért nem olyan fini mint az igazi tejszínhab, viszont garantált a siker.

Evés téma: Levi is kínlódik, szegénykémnek még csak készülődnek a rágófogai de már annyit de annyit szenved... Evése változó, de mondott egy érdekes dolgot, amire én nem is gondoltam: gyümilét ivott, és elkezdett kiabálni, hogy CSIPŐ. Lehet, hogy ilyenkor, ha jön a foguk azért nem esznek, mert csípik egyes kaják?? Szücsi arra gondoltam, hogy lehet, hogy Annának is jönnek a hátsó rágófogai, talán azért nem eszik időnként rendesen? Az én Hannám eszméletlen rossz evő volt 3 éves koráig, állandóan mesélni kellett neki, hogy egyen, aztán egyik napról a másikra ez megváltozott. Megszeretett enni. Most nagyon jól eszik, kopp kopp nem akarom elkiabálni. Ennek ellenére nincs egészen 13 kg 3,5 évesen, Levi szinte ugyanannyi másfél évesen :lol: :lol: Szerintem Anna is rá fog erre jönni. Én össze szoktam darabolni picire ubit, paradicsomot, és ha látják a gyerekek, hogy mi esszük, előbb-utóbb ők is meg fogják kóstolni. De pl. retek az nem gyere be, esetleg Marci eszi meg. Legnyerőbb az ubi, paradicsom, paprikát Hanna mostanában ízlelgeti.

Anna hisztijeibe biztos az is bejátszott, hogy nem otthon voltatok a megszokott környezetben, és így reagálta le. Sokmindent akartam írni neked, de már felét elfelejtettem. Jó tanácsom a dackorszakhoz: nagyon sok idegtől megkíméled magad, ha nem ragaszkodsz görcsösen a saját elképzeléseidhez. Ilyenkor a gyerekek nem azért harcolnak, mert feltétlen győzni akarnak, hanem egyszerűen néha úgy láttam, hogy MUSZÁJ volt hisztiznie :P Nem tudatos dolog ez náluk. Hanna jópárszor produkált olyan eszméletlen rohamot, hogy csak pislogtam. Egy darabig beszéltem neki, aztán mikor semmi nem jött be, de láttam már, hogy neki sem jó ez, ki akar jönni valahogy a helyzetből, akkor valami olyat csináltam, ami kizökkentette. Pl. megfogtam és jó szorosan megöleltem, ringattam. Amikor oviba szokáskor rádöbbent, hogy én otthon vagyok Levivel, 2 reggel olyan hisztit produkált, hogy majdnem elájultunk. Remegett, üvöltött, rúgkapált, nem bírtuk felöltöztetni, lefogni nem is tudtuk volna, de nem is akartam. Tanácstalanul álltam, és egyszercsak megkérdeztem: kérsz egy cukrot? erre mintha elvágták volna, abbahagyta a hisztit és kezes bárányként felöltözött és még integetett is, úgy ment az oviba. Meggyőződésem, hogy nekik sem jó az, hogy hisztiznek, de úgy, ahogy mi nem szívesen engedünk ugyebár mondjuk veszekedéskor, ő sem tudja csak úgy abbahagyni. Kell valami, ami kizökkenti, és valahogy győztesnek hiheti magát. Szóval itt a felnőtt leleményesség sokat jelent. Ha győzni akarsz, akkor sokkal nehezebb. Hidd el, ettől nem fog csorbulni a szülői tekintélyed, picit át kell verni őket. Nem tudom, érthető-e, amit írtam.

Ja, még az evésről akartam írni. Annyira nevettem, amikor írtad, hogy Anna nem szereti, ha maszatos lesz a keze. Ezzel kapcsolatban régebben olvastam valamit, persze lehet, hogy erről te sokkal többet tudsz. Azt olvastam, hogy az olyan gyerekek, akik nem szeretnek így disznólkodni, sokszor visszatartják a székletüket a szobatisztaság elérése után. Ilyenkor sokat segít, ha a homokozóban sarazhat, gyúrhatja gyömöszölheti a sarat. Lehet, hogy ez Annának is bejönne.

Jónak tűnik ez a reci is, egy jótanács: csináljatok egy külön topicot a reciknek, mert úgy könnyebb visszakeresni. Nekem is vannak jó receptjeim a gyermekek magzatok kor szerint/2006. őszi babák mainak receptjei között, ha érdekel, kukkantsatok bele. Ide is sok jó és egyszerű kaját írkálunk folyamatosan, sütiket is.

Bocs, visszaolvasni még egyszer nem volt időm, csak emlékezetből írkáltam, amit írtam.

Most mennem kell sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Melcsi legszívesebben azt hogy még jövőre se tudjak felmenni mert baba van :) most nagyon rágyúrtunk apával:):):) :oops: :oops: de akár egy Salgótarjáni látogatást is beiktathattok :) bár sok látnivaló nincs itt :):):):)nagy játszópark nem nagyon van itt :)
de ha van kedve valakinek erre járni szívesen látok bárkit :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Mandula
A szekrény tényleg elég rumlisan néz ki. Szinte pakolhatnékom támadt, amikor megláttam. És mondd, Kitténél ez a kamaszkorban kezdődött, vagy már kicsiként is megmutatkozott? És mit tudsz a barátnőiről, ők is kupisak???

Fermelinda
Benjinek jobbulás kívánok! Ez vajon már a közösség hatása, hogy összeszed ezt-azt??? Ha jól emlékszem, egyébként nem volt beteges....

Icus
Jól emlékszel, mert Évi azért nagyon jó dolgokat is eszik. Szereti a gyümölcsöket, nagyon sokfélét és a zöldségekből is jónéhányat. És valamiért a nyers krumplit is régóta szereti. Az olivabogyót mind a mai napig eszi, de csak a zöldet. Kisebb volt, mint Annácskád, amikor rákapott és nagyon szép lett tőle a bőre.

Kép
regina3
 
 


Sziasztok!
Köszönjük a jókívánságokat. Benji most már jobban van, de még eléggé köhög. Úgy kezdődött, hogy szombatra köhögött, taknyos lett. Vasárnap pedig már majdnem 39 fokos láza lett. Valószínűleg tényleg az óvodának tudható be, korábban hónapok is elteltek és nem volt beteg.
Elnézést, hogy most nem írok többet, de holnap még vár rám egy vizsga.
Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel
 
 


Melinda megy a drukk ezerrel majd mond hogy siekrült a vizsga :):)++++++++++++++++++++++++Benjinek meg jobbulást ++++++++++

nika70
Salgótarján
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Remélem nem sok a kép, dehát nem mind friss, olyan nehezen durálom neki magam...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!
Bár már piszkosul álmos vagyok, de egyszerűen nem lehet nem reagálni ezekre a képekre. Szenzációsak!! Az utolsó előtti különösen fantasztikus.
Nika!
Köszönöm a drukkokat. Eredményt még nem tudok, mert a múlt heti és a mai vizsgám is írásbeli volt. Érzésem szerint nem lettek rosszak.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel
 
 


én meg csajok ma olyan szédülés kapott el reggel meg hánytam is remélem ez annak a jele amit én szeretnék és nem más :):):):) elvekben kedden kéne megjönnie remélem nem leszek ilyen rosszul ha babás vagyok mert gegével szinte semmi tünetem nem volt de ez borzasztó :):):) bár az ember tudja hogy miért van de sosem voltam hányós :):):):)
Bocsika hogy ennyire közvetlenül leírtam:):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Olyan sokat írtam és elszállt az egész,most teljesen letörtem :( :( :( nem tudom mikor lesz időm újra írni :cry: :cry:
beátab
 
 


Azért fotókat gyorsan rakok fel,ha már lekicsinyítettem őket.
Dani ballagásáról és Kyra óvis évzárójáról.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
beátab
 
 


Sziasztok!

Már megint annyi dolog volt körülöttünk,hogy nem maradt időm jönni. Dani ballagása,az érettségi,Kyra évzáró ünnepélye,mellette betegségek, állásinterjú, tréningek, és megpróbálunk minél többet kint lenni ebben a jó időben.

Icus!
Ruha ügyben arra gondoltam elküldeném a férjemmel őket, ő minden nap Pesten dolgozik,ha esetleg valamikor valahol össze tudnának futni a Te férjeddel. Igazából gondoltam rá,hogy elviszem magammal jövő héten amikor megyek 2 napos tréningre és ott is alszom,de nem szívesen cipelném vonaton,meg sajnos olyan messze laktok.

A jövő heti talira sajna nem tudunk menni,arra a napra annyi minden jött össze:férjem osztálytalálkozóra megy vidékre,oda sem tudok elmenni vele,mert Kyrának balett fellépése lesz és szülinapi buliba is meghívták őt.
Nagyon megörültem amikor a 25.-e is szóba került,az jó lett volna nekünk is. De talán majd legközelebb.

Most csak ennyire volt energiám......már órák óta írtam mindenkinek :cry: :cry:
Bocsi,nem bírom újra írni,fáradt vagyok.

Puszi Nektek!!!

Bea
beátab
 
 


Bea: nagyon csinosak vaygtok a fiad mellet olyan vagy mintha nem is az anyukája lennél :):):)szépek a gyerekeid :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Melcsi! Aaaannyira aranyosak :lol: :lol: ! Nem tudok választani, mindegyik kép szuper! Ilyenkor mindíg kedvet kapok én is egy kistesóhoz :lol: :lol: .
Kitti nagyon jól evett 1 éves koráig, de amikor már rájött, hogy Alex kb. a 3. falatnál azt mondja, hogy nemkérem és menni akar játszani, sajnos ő is megtanulta, hogy nem kérem.... Onnantól kezdve vele is csak szenvedtem :( .
Örülök, hogy Luku meggyógyul lassan!!

Melinda! Hogy sikerült a vizsga? Remélem azóta már meg is gyógyult Benji!!

Nika! Na, mi újság? Drukkolok nagyon a kistesóhoz :lol: :lol: :lol: !

Bea! Tényleg nagyon szépek vagytok!! Kyrát még nem is láttam ilyen komolynak. Kár, hogy nem tudtok jönni.
Talán Fanny írta, hogy World-be szokott írni és onnan bemásolni, úgy nem száll el.

Lányok! Akkor lefixáltuk a szombat 10 óra körüli időpontot? És ha esik?
Icus! Mi is a park neve ahol voltunk? Milyen utcán van?

Emese új szavakat kezd használni, annyira édes. A neve pl.: Esete :lol: :lol: . Emma kutya mostmár nem Emmm, hanem Éma. Mindent megrpóbál utánozni, de sajnos a kedvenc szava a nem....

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Belejöttem itt a kicsinyitésbe...
Szombaton légvár volt a cukinál (ingyen!), a sárga pólós az ott a kislányom (a szomszéd gyerek azért kicsit segitett neki de nem sokat...)
Vasárnap a Veszprémi Állatkertben voltunk. Nagyon tudom ajánlani, sokkal szebb mint a pesti. Van 1 nagy szafaripark része, ahol az orrszarvu is van (hatalmas, mi?), állatsimogatóval, nagy játszótérrel, füves területtel, és még tüzrakóhely is van. Egész napos program lehet az egész családnak :)

Bea!
Gratulálok Daninak, gondolom az érettségi eddigi része sikeresen lezajlott. A képek nagyon jók. Marcid valóban vékonyka... Kyra meg nagyon megnyult. Szépek vagytok!
Állásinterju??? Most mi van?
Sajnálom hogy megint nem találkozunk.
Mandulácska!
Rákóczi kert volt a neve, tudod annál a templomnál van, ahol a Jimmyt felravatalozták :roll: ha emlékszel esetleg...
Tényleg, mit csinálunk rossz időben? De biztos jó idő lesz... :)
Különben szándékosan, előre kitervelve teszem fel ide a 2 gyerek képeit :D hogy pl. Te is mégis szüljél még 1 gyereket! A legjobb amit tehetsz a gyerekeddel, hogy szülsz mellé 1 kis játszótársat.
Nika!
Csak nem??? :D Légyszives holnap feltétlenül jelentkezz!
Melinda!
Remélem tényleg jól vizsgáztál, biztos jól sikerültek, Te annyit készültél rá!
Remélem már meggyógyult Benji!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Azóta semmi újjabb tünet :):):) de remélem hogy csak a abeágyazódás volt de majd csak jövő kedden derül ki hogy mi van vagyis én két hetet adok neki mondjuk most kicsit szurkálgat a bal oldalam meglátjuk meg sokat járok pisilni :):):):):): én nagyon szeretném

Melcsi nagyon jók a képek :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Nika!

Én most egyáltalán nem vagyok képben! Az, hogy két hetet adsz magadnak ( ami jövő hét kedden jár le), azt jelenti, hogy már egy hete késik???

Melcsi!

Hát ezek a képek fantasztikusak. El sem hiszem, hogy Luku még csak 11 hónapos, sokkal nagyosabb. Nagyon édesek együtt! Nekem a kalapos kép, meg a szék alatti tetszik legjobban, de ahol állnak egymás mellett egy kisszéken, az is nagyon édi.

Bea!

Nagyon helyes a nagy fiad! A pici gyerekekről készült képek is nagyon édesek, de én mindig elérzékenyülök mikor ilyen "nagy lakli"ról nézegetek képeket, olyan jó érzés látni őket,hogy milyen szép, daliás, jóképű, csinos stb. fiatalok lesznek az apróságokból. Ennek is meg van a szépsége! ( és hát anyuka sem kutya...)

Eldőlt a hétvége, a gyerekek nagy családi bulit csapnak Hanna névnapja kapcsán, így bizti hogy nem tudok menni. Megvettük ( illetve a fiamék vették meg mi "csak" kifizettük) az ajándékot, egy etetőszéket. Nagyon édes benne Hanna, olyan nagyosan ül benne.
Teszek fel képet róla.

Ha addig nem jönnék, akkor szombatra legfőképp jó időt kívánok.

Éva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 11:24-kor.
fanny01
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?