Új privát üzeneted érkezett!

:oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 11:27-kor.
fanny01
 
 


Icus!

Szólok a K.-nek, hogy nézze meg a ruhákat!
Köszi Éva
fanny01
 
 


Fanny!
Hanna gyönyörü, igazi kislány! :D Milyen nagyocska már! Egyedül is megfordul már?
Panzió- :roll: a nők megérzései (megkönnyebbülés) nem szoktak csalni, a tulaj viszont biztos hogy nem volt egyenes... Még jó hogy értesz a számokhoz, és ki tudtad silabizálni hogy mennyi is a költség meg társai. Meggyőződésem, hogy egy üzlet családi vállalkozásként mehet a legjobban, hisz az ember belead apait-anyait, hiszen a sajátja (mi legalábbis igy dolgozunk), de ha rövidtávon már kell profitálni valaminek, akkor nem ez volt a megfelelő választás. Nektek egy olyan kéne ahol pl. kihalt a tulaj az egyébként rendben levő üzletből, azt csak át kéne venni és mehet minden tovább. Ez ezek szerint nem ilyen volt. A baj az, hogy az eladó vállalkozások nagyrészt nem mennek, azért eladók.
Egyébként hogy találtatok rá? Hirdetik?
Bea!
Kérdésem lenne, a Rab szigetről (ugye ott voltatok tavaly?). Hány km, meddig van autópálya, kb mennyi idő alatt értetek oda, hogy jár a komp? Homokos a part? Van közvetlen parti apartman? Előre érdemes foglalni, vagy van a helyszinen is?
Meg aki tud vmit Horvátországról, milyenek a viszonyok, árak, hozzáállás, stb, mert oda készülünk, és még Máté is jön a barátnőjével. Én ugyan félek az utazástól hogy birja majd Luku (Emesével már nincs baj), de nekivágunk ugy döntöttünk.
Icus!
Én mindig elpirulok mikor irod hogy is kéne nevelni a gyerekeket hogy az oviban képesek legyenek alkalmazkodni a közösségi elvárásokhoz (ami mellesleg a helyes viselkedés lenne). Az én lányom forditva mászik a csuszdán :oops: malacul és még nem önállóan eszik :oops: :oops: és egyébként nagyon önfejü és akaratos :oops: :oops: :oops: De próbálom alakitgatni még van idő.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

 
 

Sziasztok!

Fanny
A megérzésed biztos nem csal, én legalábbis hiszek ebben - többnyire bejön.
A szebb ruhákat már elvitték...

Melcsi
A gyerek akkor is képes lesz alkalmazkodni az óvodai elvárásokhoz, ha otthon kissé mások a szabályok. Csak könnyebb neki is, ha ezek az elvárások közelítenek egymáshoz, és nem áll értetlenül az előtt, ha az óvónéni leszidja olyasmiért amit anya megenged. De egy értelmes gyerek hamar felméri hogy hol mit lehet, mit nem, és jól alkalmazkodik - ha jól szocializálódott. Emesét nem féltem én ettől, hamar meg fogja érteni hogy más helyen más szabály van érvényben. Inkább azokkal van baj, akinek a szocializációja nem halad a korának megfelelően.
Én egyébként az említett dolgokért "rutinból" rászólok a gyerekre, ez amolyan szakmai ártalom :wink:
És be kell hogy valljam, nem mindent sikerül az elveim szerint alakítanom :oops: Erre írta valaki egyszer a babaneten, hogy azelőtt elveim voltak, most meg gyerekem van... :P

Evéssel kapcsolatban tényleg írjatok légyszi valami okosat, kis vagy nagykanállal tanítjátok enni a gyerkőcöt? A leves pl. teáskanálban alig marad mire a szájához ér... vagy csak az én lányom ügyetlenebb az átlagnál??? És hiába akarom rávenni hogy egyedül kanalazzon ha nem akar, főleg mikor enni se akar, örülök ha hajlandó úgy bekapni pár kanállal hogy én adom...

Bea
Szép ruhák jó áron érdekelnének, esetleg ha küldenél róluk fotót priviben, most a 92-es méretet kezdjük Annával. De a beleírt méret nem mindig megbízható, én a lemért méreteket veszem figyelembe, hossza, szélessége, ujja hossza, dereka stb. Téli dzseki is érdekel, abból mindig nehezen találok olyat ami tetszik is és fazonra is praktikus ( pl. hosszan leér a dereka, elég bő hogy alá lehet öltözni, esetleg felhajtható az ujja mert az mindig probléma hogy túl hosszú, stb.)
Az elektromos mellszívód meg van még? Lehet hogy megvenném.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Fanny
A középső kép tetszik legjobban, olyan okosan néz a leányka :D
Látom ő is jó husiban van :D
Csinálhatnál egy vonalzót neki :wink:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


evéssel kapcsolatban igaz mi még csak most próbáljuk a két kanalas módszert de én kiskanállal etetem

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Icus!

Nekem is azon a képen tetszik a legjobban, és azon hasonlít legjobban önmagára. Nagyon figyelmes. Szombaton behozták a gyerekek ide a munkahelyemre, hogy élőben is lássák Hannát, és ahogy körbeállták, mindenkit így megfigyelt, de hosszú másodpercekig néz egy arcot, és ment a tekintete arcról arcra. És csak amikor már jól felmérte a terepet akkor engedett fel egy kicsit és kezdett mosolyogni, meg gügyörészni. Vasárnap kimentem vele a kertbe és a hintaágyon hintáztunk, na ott is elücsörgött fél órát is az ölemben, mert kicsit fújdogált a szél, és annyi megfigyelni valója volt a fákon, bokrokon, hogy az én kezem fáradt már el, ő még mindig csak nézelődött.

Melcsi!

Mi már többször voltunk Horvátországban, nagyon szeretjük. Tavalyelőtt Spanyolországban voltunk, de alőtte 2-3 évig Horvátországban.Háromszor voltunk a Vir szigeten és egyszer a Hvar szigeten ( az valami csodálatos!!!) A Rab sziget közelebb van, szerintem nem lesz vészes az út még kicsi gyerekkel sem. Mi a Vir szigetre 7-8 óra alatt szoktunk leérni, de akkor még Magyarországon nem volt "ennyi" autópálya szakasz. Szerintem nagyon kora hajnalban érdemes indulni, hogy ne legyen nagy a forgalom, meg a gyerekek is nyugodtabbak, még aludhatnak is egy nagyot.
MINDEN ugyanolyan áron (vagy még olcsóbban)megvásárolható, mint itthon, ugyhogy nem érdemes az éhhaláltól félve egy egész áruházat felpakolni! Amire a határon ugranak, az a hús, meg ilyesmi ( jó magyar szokás szerint hűtőtáskában előkészítve, lefagyasztva...)na, azt tuti elveszik. de mondom egyáltalán nem érdemes cuccolni, ugyanazok az áruházak, bevásárló központok megtalálhatók, de ha nem is ugyanaz a neve, ugyanaz a termék kínálat, mint bárhol máshol Európában. Mikor először mentünk én ezt hiába ugattam a férjemnek, csak kellett egy kis téliszalámi,kolbász, stb. Nem vették el ( mert nem nagyon kutattak át), de azért a helyzet kellemetlen volt, mert teljesen véletlenszerűen félreállítottak és ki kellett pakolni a kocsi csomagtartóját, na az én uram ettől olyan ideges lett ( egyébként nem tudom miért mert tényleg csak a dolgukat végezték, semmi atricotás nem volt) egy nagy tolókocsira ki kellett pakolni a táskákat, de a tatyót ki se nyittatták, csak az egyik sporttáska oldalzsebét nézte meg abban, volt egy bontatlan csomag betét, és megkérdezte a vámos (nő!!),hogy mi az? Na, ezen már én is furcsa képet vágtam és mondtam magyarul, hogy betét, intett, hogy jó pakolhatunk és mehettünk.Az én uram szó szerint bedobálta a cuccot a csomagtartóba, köpött egy nagyot, én azt hittem, hogy ott helyben főbe lőnek és elstartoltunk.
Na, ennyi volt, de mondom többször voltunk és ez csak egyszer fordult elő. Egyébként még egy dolog amivel nagyon vigyázni kell ( főleg a fiatalok figyelmét hívjátok fel rá) szinte azt lehet mondani, hogy mindenki ért magyarul, nem beszélnek, nem mutatják, de tuti, hogy a lényeget értik!!! Még a Hvar szigeten, ami azért elég lent van már, még ott is értette a főnök, mikor magyarul hisztiztem, hogy én azt a szobát amit akart adni nem fogadom el. Nem szólt egy szót sem magyarul, de minden reakcióján lehetett érzeni, hogy érti. Na, az uram ott is beszólt. Ez egy irodában befizetett négy csillagos szálloda volt, két szoba. Arra persze számítottam, hogy egy szar kis magyar irodában lefoglalt szoba nem a tenger felé néz, de hogy majdhogynem alagsori ( a nagy szintkülönbség miatt) szobát kapjunk arra azért nem számítottam. Visszamentünk a recepcióra, mondtam ( összeszedve minden angol tudásom) hogy a főnökkel akarok beszélni, na bementünk és eleinte én angolul magyaráztam, de közben azért magyarul is szövegeltem, a férjem meg ahogy egyre jobban borult el az agya egyre jobban lökte a sódert persze magyarul. Na, a lényeg, hogy én mondtam, hogy nem érdekel, hogy hol följebb, odébb akárhol de másik szobát kérek, hozzátéve ( mindezt már csak magyarul zajlott) hogy jó nekem a folyosó szemközti szobája is ( persze ez csak bepróbálkozás volt, mert azok a szobák a tenger felé néztek, szuperpanorámával)na, erre elvesztette a pasi a türelmét és annyit mondott felháborodva: na, azt nem! Na, az én férjemnek se kellett több, mondta a pasinak, hogy na fejezzük ezt be és folytassuk magyarul!!! ( de az a hangsúly ahogy a "magyarul" szót kimondta, az haláli volt) Lényeg a lényeg, hogy kaptunk egy emelettel feljebbi szobát, am,i már jó volt, mindez került egy 20 perces vitába, illetve csak mi pofáztunk, mert a pasi száját összesen ennyi hagyta el. De tuti,hogy mindent értett. Ezt leszámítva voltunk apartmanban is önellátással, sehol semmi probléma nem volt. Nagyon jók az éttermek, megfizethetők, Bár mondom ezek 2-3 éves tapasztalatok, most nem tudom mivan, de a magyarországi áraknál rosszabb nem lehet. Gyönyörű autópályák, fizetős kapukkal, mindenhol tábla, az ország gyönyörű, a tenger elképesztően tiszta. A Rab szigetnél nem tudom milyen a tenger, ahol mi voltunk ott volt aprókavicsos is egy egy helyen homokos is ( ezt kérdezgetni kell a már ott nyaralóktól) de a legtöbb helyen sziklás, ami a felnőtteknek, meg sz úszni tudóknak nem gond de gyerekekkel azért nehézkesebb. Fürdő szandált feltétlen vigyetek!!! Anélkül még az aprókavicsos helyen is bátorság bemenni, én legalábbis nagyon félős vagyok. Elég sok a tengeri sün. Persze, ha szállodai strandra, vagy nagyon sűrűn látogatott helyre mentek ott azért nincs annyi, de pont a kevésbé zsúfolt helyek a legszebbek!
Szóval én mindenkinek melegen ajánlom Horvátországot, én imádom, és bánatomra az idén sem megyünk. ( azt a "rohadt" üdülési csekket csak belföldön lehet beváltani, így maradunk Magyarországon.)

Egyébként rengeteg Horvátországgal foglakozó honlap van, ahol minden aktuális dolgot megtudsz, persze vannak közvetlen tengerparti apartmanok is ( nem olcsó mulatság, bár nagyobb társaságnak kifizetődő)lehet online foglalni is, legtöbb helyen még magyarul is tudsz intézkedni, csak igyekezz, mert ha konkrté elképzeléseid vannak, akkor nem lesz egyszerű találni ( ráadásul annyi van a neten, hogy már a bőség zavarával is meg kell küzdeni)
Egyk nagyon jó honlap az adriaticanet. De sok van.

Na, megyek dolgozni. Ha találok itt bent Horvátországos képet, teszek fel kedv csinálónak!
Éva
fanny01
 
 


Sziasztok!

Fanny! Sajnálom, hogy nem jött össze, de ha úgy érzed jól döntöttél akkor így volt helyes. Remélem azért sikerül megvalósítani ezt az álmotokat :lol: ! Hanna nagyott nőtt és milyen értelmesen figyel! Nekem a 3. kép tetszik a legjobban.
Ezekszerint a férjed nem egy nyugis természet... :), de úgy tűnik Te nyugodtan viseled... :lol: .

Móni! Remélem sikerül megtalálni az igazit! Irigykedem kicsit, a bátorságotokat, meg a gyönyörű helyet ahova majd költöztök :lol: .

Bea! Kitti ezt szerette volna, azt mondja örül, de "fel volt rá készülve", hogy úgyis felveszik :shock: ! Érdekes, hogy Marcell a bölcsiben rendesen eszik, otthon meg nem akar.....

Melcsi! Milyen autóval mennétek? Nagyon bátrak vagytok 2 kicsivel elindulni! De ti úgyis jól vesztek minden akadályt :lol: !

Icus! Én nem tudok evés ügyben tanácsot adni, Emesével még nem próbáltam csak a darabos kaját eszi egyedül. De ha én etetem akkor a levest nagy kanállal adom.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Fanni: szerintem is ha így érezted akkor ennek mennie kellett. majd legközelebb jön egy jobb ajánlat :):):)Osztom a többiek véleményét szerintem is a 3. kép a legtutibb :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Fanny!
Hát sajnálom ezt a panzió dolgot,de az a lényeg,hogy időben visszaléptetek. Majd találsz biztos megfelelőt.
Hanna gyönyörű nagy baba már.

Melcsi!
Igen Rab szigeten voltunk Lopár városban. A szigeten egyedül itt van szép széles homokos strand. Itt nincsenek közvetlen tengerparti házak csak arébb messzebb a strandtól. Mi kb 300 m-re voltunk,ez megfelelő volt számunkra. Én elég későn foglaltam itt a neten keresztül, több helyen már nem volt abban az időpontban hely ami nekünk megfelelt. Érdemes minél előbb utánajárni,mert ezen a részen nagyon sokan vannak. Ott szezonban nem lehet jó helyet találni,mondjuk én nem is mertem volna megkockáztatni,főleg a gyerekek miatt. Mi éjjel indultunk és reggelre értünk oda,így végigaludták az utat,nem volt gond velük. Sajnos a kompra elég sokat kell várni, ha jól emlékszem 2 óra volt. A szerpentin eléggé lassítja a további útat,de viszont gyönyörű a kilátás. Odafelé mi 8 óra alatt értünk,de mivel barátokkal mentünk ahol a lányoknak sokszor meg kellett állni,ez lehetett volna gyorsabb is. Vissza út már csak 6 óra volt.
Majd megnézem hogy melyik oldalon raktam fel a nyaralásról képeket,sajna újra felrakni nem tudom,úgyanis elvesztek a fotóink, a gépről :cry: :cry: :cry:

Icus!
Most sajnos csak nagyobb ruháink vannak Kyráról,a kisebbeket már elajándékoztam helyhiány miatt, 98-104 ami most van. Ez is érdekelne?
Nekem olyan mellszívóm volt ami egyben orrszívó is és nem valami hatékony :roll: Én Marcellnél már kézit használtam Medelát,az viszont nagyon bevált.

Mandula!
Marcell itthon egészen más,mint a bölcsiben,ott mintagyerek itthon bezze kitombolja magát. Az evés most amúgy is fontos a 11 kg-ja miatt, örülök,ha eszik egyáltalán,mindent megteszek csak hogy egyen valamit..... De remélem ennek azért vége lesz.
Kérdezted Danit:hát ő jófejű is és szorgalmas is,úgy örülnék neki ha a kicsikkel is csak ennyi "gondom" lenne,mint Danival. Az igaz,hogy hetedikes koráig tanultam vele,vagyis kikérdeztem,ellenőriztem. Nagyon erős általánosba járt pár 4-e mindig volt,de ezt tartotta a középiskolában is.
Kitty biztos magában és ez nem baj,biztos ő is megállja a helyét.

Bea
beátab
 
 


Bea
túlságosan előre nem akarok vásárolni, leginkább azért mert nincs nekem se hová tenni, állandó helyhiányban szenvedünk. Meg nehéz kiszámítani milyen évszak lesz akkor amikor az a méret lesz jó rá. Téli vagy nyári cuccokat vegyek neki abban a méretben ? :wink:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Hát látod Icus erre nem is gondoltam :oops:
Viszont lehet téli ruhák majd lesznek Annának.Főleg ha ilyen gyors ütemben nő.
beátab
 
 


Bea
Remélem most már nem fog ilyen gyorsan nőni... A tündéri őszi 86-os átmeneti dzsekije szinte kicsi már :cry:
A 92-es nadrágok viszont picit még hosszúak... de pólónál, felsőnél kell ( a pocak ugyebár :D )
Ősszel visszatérünk rá, ha addig nem ajándékozod el :wink:
Kyra mennyi idős korában hordott 92-est?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!

Bea!

Annyit írkáltam a múltkor, hogy el is feljtettem írni, hogy a pici fiad tényleg nagyon lefogyott, az az édes kis kerek pofija láthatóan megnyúlt, így is nagyon helyes ( és egyre jobban hasonlít Kyrára), de azért tényleg híznia kéne egy kicsit.


A mi Hanna babánkról olyan csalókák a képek, mert egyáltalán nem olyan pufi, mint a képeken, mindig megdicséri a doktor néni, hogy pont jó, se nem kövér se nem sovány.
Olyan aranyos, már ha ölbe veszem és fogom a hóna alatt ruganyozik a lábával, meg ácsorogni akar, csak még nem engedjük neki, mert ahhoz még kicsi.


Nagyon "irigy" vagyok a jó tanuló gyerekek miatt, nekem ez az öröm soha nem adatott meg, bár mostanra már konszoldálódott a helyzet, úgy tűnik a Gabi szépen le fog "magától" érettségizni és még továbbtanulási tervei is vannak, de hát ez még a jövő zenéje. Én ennek a helyzetnek is örülök, hogy nem kell állandóan az iskolán aggódni.
Gratulálok minden felvételt nyert ifjúhoz!

Bea, neked még gratulálni akartam, hogy így bevált a munkahely, remélem elnyered azt a poziciót!

Icus!

Én most veszem észre, hogy Te mindjárt szülsz!!!! Nem is nagyon meséltél erről a terhességről. ( ugye, hogy a másodikkal már könnyebbnek, egyszerűbbnek tűnik a dolog?) Mekkora már a baba?

Mandula!

Az én uram az a tipikus "birka türelmű" ember, de ha kihozzák a sodrából....( szerencsére azért ilyen nagyon ritkán van és akkor általában ott vagyok ÉN. Félre téve a tréfát, érdekes ez, mert én vagyok a nagyszájú, hektikus, dinamikus, mégis az ilyen kényes helyzeteket sokkal jobban tudom kezelni.)

Ildi!


Szerintem az teljesen normális, hogy három gyerek mellett néha kimerüt vagy, meg hogy a házimunkával elmaradásaid vannak, ezen ne aggódj. ( a vasalásban szívesen segítenék bárkinek, dehát...)

Móni!

Nagyon szép helyen keresgéletk házat. Mi is nagyon szeretjük azt a részt, egyszer mondta is a férjem, hogy ha egyszer úgy alakulna ő nagyon szívesen lakna azon a részen, főleg Leányfalu tetszik nekünk nagyon És érdekes, hogy felkapott hely, de azért vannak megfizethető árú házak.( már ha nem valami extra luxusra vágytok, mert azok bazi drágák)

Az újak nagyon eltűntek!


Hirtelen nem jut más eszembe, sziasztok Éva
fanny01
 
 


Kedves Kismamák!

Felesleges anyatejet, illetve tejtestvért keresek 2008. április 12-én született harmadik kisbabámnak.

Első gyermekemnél derült ki, hogy nem fejlődtek ki a tejmirigyek a mellemben, emiatt nem tudom a saját tejemmel táplálni egyik babámat sem.
Nagyon szeretném, ha a harmadik gyermekemnek még kevesebb tápszert kellene innia, mint a nővéreinek. Nekik is voltak tejtestvéreik.

Olyan Édesanyát keresek, aki

- a felesleges anyatejet lefejte-fagyasztotta, de a babája nem itta/issza meg valami miatt, ezért csak a helyet foglalja a fagyasztóban. Szívesen átveszem, elhozom Budapesten, Solymár-Pilis környékén vagy a pesti oldal vonzáskörzetében.

- Aki a maga megnyugtatására lefeji a tejet, hogy biztosan elég legyen, de a gyűjtőbe nem akarja beadni. Ebben az esetben tejgyűjtő zacskót vagy üvegeket szívesen adok.

Minden felajánlást köszönettel veszek, és privát üzenetben várok!
Nekünk minden csepp anyatej fontos…

Nuska
nuska1
 
 


Icus!
Bevallom őszintén, hogy a lecsurgás miatt (meg hogy ne levessel legyen eltelve) én viszonylag ritkán adok még Emesének levest, de ahhoz egy un. gyerekkanalat használunk, ill. a sürüjéből adok inkább, kevés lével, igy is lecsurog. De van egy kiskanálnál kicsit nagyobb méretü kanál is, az is egész türhető. Az én lányomnak sajnos az a rögeszméje, hogy a szépen a szájához illesztett kanalat egy laza mozdulattal a kinyitott szájában, még mielőtt rácsukná, fejreállitja, igy kétes, hogy hová kerül a tartalma... :shock: Emiatt még mindig a müanyag előkét használjuk (Lukunak meg egyáltalán nem is kéne előke, Ő nem maszatol).
Hanem hogy mekkora a lánykád! Mi is 92-est hordunk... Ma kirámoltuk a tavalyi rucikat, hát jópár ujjatlan, rövidnadrág még mindig jó, pedig nagyot nőtt, legfeljebb tavaly voltak kicsit lengébbek, hosszabbak, most dögös rövidebbek.
No ruha az nálunk is van bőven, de én őrzöm őket, egyrészt a következő babának, meg aztán ki tudja, Máténak mikor lesz...
Bea!
Jól emlékszem a képekre, de nekem ugy tünt, mintha nem lett volna olyan tömegnyomor.
Nekünk egy csöndesebb hely lenne ideális (a fiatalok majd keresnek maguknak nyüzsit), homokos parttal (sünök nélkül), van ilyen egyáltalán az Adria felső részén?
Mi is ugy tervezzük, hogy éjjel utazunk, bár akkor nem látunk sokat, de muszáj a gyerekek miatt, akkor várhatólag jórészt alszanak majd.
Fanny!
Én igazából fázom a külföldi utaktól, ha ott nincs idegenvezető, aki segitene... Pont ezekért, amiket irtál. De most nekivágunk és remélem hogy minden jó lesz.
Van egy könyvem, tavaly zárták le az adatgyüjtést, és azt irják benne, hogy jóval drágább minden mint itthon. Erre most kiváncsi vagyok, de van nekem is egy ismerősöm, akik minden évben odamennek, meg is kérdezem ezt.
A fiad most érettségizik? Nem is irtál ballagási előkészületről, egyebekről...
Mandulácska!
Mi igazán sokat mocorgunk, vasárnap rendszeresen autóba ülünk, nem tul távoli helyekre megyünk és ezt-azt csinálunk (kisebb kirándulás, pacinézés, programok). Ha jól időzitem az indulást, általában Luku alszik utközben és az odaut igy meg van oldva, ha jól lefárad, akkor meg hazafelé is. Emese is alszik hazafelé, odautban pedig nézelődik, beszélgetünk (arról, hogy mikor érünk már oda), énekelgetünk, Vele már könnyebb utazni.
Vettünk januárban egy Ford Galaxyt, 7 üléses (2 most ki van szedve), azzal mászkálunk, nagyon kényelmes, és öröm vezetni is, és van benne légkondi.
Icus!
Még valamit az oviról.
Nekem az a bajom, hogy szeretném, hogy mindenütt azonosak legyenek a szabályok. Pl. nálunk nincs olyan, hogy én nem engedek valamit Apa meg igen, vagy forditva. Ez Máténál bevált. Remélem hogy a szüleim is tiszteletben tartják a nevelési elveimet, és nem kezdik ott kényeztetni, mert Ő a kisunoka. (na nem kell ettől félnem). És remélem, hogy nem vagyok sokkal engedékenyebb, mint amilyen majd az ovi lesz. Érdekes, hogy Máténál még ez eszembe se jutott... Hogy öregszem...
Nuska!
Én sajnos nem tudok segiteni, magam se voltam tejcsárda, de sok sikert kivánok, és jó egészséget!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Holnap elutazunk, másfél hét anyósoméknál... a férfiak tatarozzák a házat, mi meg kicsit élvezzük a vidéki nyugalom és kertes ház örömeit.
Jövő hétvégén jövünk vissza, addig vagy be tudok kukkantani a sógórom gépéről, vagy nem.

Melcsi
Miért lenne „az a bajod”, hogy azonos szabályok legyenek mindenhol? Ez a lehető legjobb, nálunk is így van, bár a nagymama ( anyám) és a dédi azért próbálkozik, ha nem vagyok ott...
Nálunk van mikor levessel lakik jól Anna, ha az ízlik, egye azt, én nem bánom. Sőt volt már mikor nem adtunk több levest hogy egyen mást is, de a másik nem kellett. Akkor inkább a leves, nem félek hogy lefogy tőle... :D Tegnap a krumplilevesből egyedül a kolbászt és a levet volt hajlandó enni, ha valami még volt a kanálon, kiborította... sajnos mostanában megint gyakran van hogy az addigi kedvenc ételére csak ránéz és közli hogy nem, meg se kóstolja, hiába próbálkozom hogy legalább egyetlen kanállal egyen, hátha kedvet kap. Ez annyira bosszant. A bébiételt egyáltalán nem hajlandó, amit főzök abból is kiszámíthatatlan hogy kéri vagy nem, ugyanaz egyszer bejön, máskor hallani se akar róla. :evil: És gyümölcsöt, nyers zöldséget se tudok beletömni, hallani se akar róla :cry: :cry: :cry:
A 92-es ruhák azért zömében még nagyok ám, a nadrág, az egybe ruha még 2-3 cm-rel hosszabb mint kéne, de a 86-os már kezd kicsi lenni. A felsők viszont 92-ből jók.Rossz ez mikor 2 méret között vagyunk. Anna 12 kg. És Emese?

Bea
98-as hosszúujjú felső jöhet, az minden évszakban kell majd. És tréning is. És dzseki is szerintem akkora kell majd. Ha nincs időd kedved fotózni, esetleg küldd el egy dobozban, mellé árlistát, és ami nem kell visszaküldöm, ha megbízol bennem :wink:

Fanny
Hát, az biztos hogy most nincs annyi időm Anna mellett ezzel a terhességgel foglalkozni, mint amikor még ő rúgkapált a hasamban... akkor más dolgom se volt :D
Sajnos a hétfői uh szerint a baba nem fordult be :cry: , pedig erre az időre már be kéne (Anna 28 hetesen irányba állt). Jó jó, még befordulhat, de egyre kevesebb a hely, ahogy nő... Kérdeztem a dokit, mire számítsak ha faros marad. Azt mondta: majd izzad az orvosa. És én??? :shock: Ne aggódjak, azért van fogadott orvosom hogy megoldja, bízzak benne és a babában. Császár szóba se került emiatt, azt mondja: maga már szült egyszer, így is meg lehet szülni... Hát nem is tudom, Anna se volt könnyű szülés, be is vagyok tojva kissé... :oops: És azt is mondta hogy a medencevégű fekvésben általában hamarabb megindul a szülés... remélem nem sokkal. Az utóbbi uh-k kb. 1 héttel kisebbnek látják a gyerkőcöt, nem is vagyok kiírva pontosan semikorra... fejátmérő 81 mm, combcsont 62 mm, de súlyt nem becsültek.

Tényleg, van valaki itt aki faros babát szült :?:

Puszi mindenkinek, majd jövök ha tudok.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus!
Hát, nem tudom a farosak mitől sietnének jobban, Emese pl. ráhuzott majd 1 hetet, mire végre megcsászároztak.
Az anyukám is ugy szülte a hugomat, faros volt.
Azt olvastam, mérlegelik azért előtte a kockázatot, de tény, hogy nem első szülésnél nem feltétlen mütenek a farfekvés miatt.
De még befordulhat...
Jó pihenést kivánok Nektek, azért kukkants be ha tudzs, hátha végre felszáll a füst a talit illetően is.
A lánykád tökéletes sulyban van! Emesém most 13 kiló. (Lukum pedig 9,35)
Nem is dicsekedtem vele, hogy mi kézenfogva lépegetünk ám! :D Ma reggel pedig a kisfiam kihasználva hogy mezitláb van, felmászott szépen a csuszdára! :shock: Olyan jólesően mosolygott a tetejéről! Meg is állapitottam, hogy mennyivel jobb a többedik gyereknek, mert van otthon egy csomó olyan dolog felhalmozva, amiről nem is gondolná az ember, hogy milyen korán hasznavehető! Pl. Emese jó másfél éves volt, mikor kapta ezt a kis csuszdát. A taxi is müködik már Luku alatt is, Emese pedig a szülinapjára kapta csak, aztán csomó idővel később jött rá, hogy lehet használni. Luku már ezt is tudja. De legjobb a kisfotel, amire már fel tud állni is!!! :shock: :shock: :shock:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

Sajnos, ritkán tudok jönni, és még ami gond, hogy keverem még a neveket-személyeket :oops: visszaolvasni duplán sajnos nincs mindig idő...

Icus: nekem is Levi valamikor 32. hét tájékán fordult be, én is paráztam, de szerintem meg tudják oldani, Levi nem volt picike babó, mégis sikerült neki! Evéssel kapcsolatban: olyan jót nevettem, hogy Anna ideges, ha piszkos lesz a keze :lol: :lol: Bár mostmár egyre inkább Levi is, de ez nem akadályozza meg abban, hogy a levest, :!: joghurtot :!: kézzel egye. :shock: De egyre ügyesebb amúgy. Ő 1 éves korában úgy döntött, hogy egyedül hajlandó csak enni. Amiatt ne aggódj, hogy ilyen rapszodikusan eszik Anna, én tudnék mesélni a rossz evő gyerekről. Hanna ilyen volt, huhh rengeteget szenvedtem vele, és egy ideje Levi is érdekes dolgokat produkál. Ami lényeg: 3 éves korától egycsapásra megváltozott Hanna, azóta rendkívül jól eszik, folyton éhes, és szinte mindent megeszik. Szóval meg kell tanulni nekik az evés örömét. Persze tudom, hogy könnyű mondani, én rengeteget sírtam emiatt, de már próbálok lazább lenni. Levinek is van olyan napja, hogy szinte semmi kézzelfoghatót nem eszik, na de őt annyira nem féltek, 12 kg... Hanna se sokkal több.

Bea: engem is érdekelnének 104-110-es rucik, persze Icusnak elsőbbsége van, de hátha mire neki kell, kinőjük és továbbadjuk :wink:

Sziasztok most mennem kell, majd valamikor folyt.köv... :oops:

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Nagyon óvatosan osztom meg veletek a hírt, mert magam is alig hiszem, de úgy tűnik, hogy minket is meglátogat a gólya még az idén!

Kép
regina3
 
 


Regina!
Annyira örülök!!!!! Szívből gratulálok Neked!!!!!!
Milyen jó hírre kukkantottam be :lol:
beátab
 
 


regina:):):):):):) Gratula :) azért a 10. héten már kicsikét hátradölhetsz :):):)
Jajj én is annyira szeretnék már újra kisbabát ringatni :):):) igaz még Gergő sem olyan nagy de hipp hopp és már ovodás lesz :) úgy szalad az idő :)

nika70
Salgótarján
 
 


Regina! :D :D :D :D :D
Érdemes volt benézni :D :D :D :D :D
Nagyon örülök!
Légy óvatos, szerintem minél többet pihenjél (feküdjél legalább délután 2 órát) és a siker nem marad el!
Dokinál voltál? Ha igen, adott valami segédgyógyszert?
Nika!
Remélem te is hamarosan ilyen jó hirrel jössz, drukkolok!
De nem osztom a véleményedet, hátradőlni majd akkor lehet, amikor kezedbe adták az egészséges babádat! (sajnos én 22. héten vesztettem el a babámat :cry: )

Kicsit tájékozódtam a nyaralást illetően, és most arra jutottam, hogy Rabra a kétes várakozásu komp miatt mégse mennénk, hanem Isztria lehetőleg egy kis falucskájába. Járt ott valaki esetleg?

Lukum tud már tapsolni és integetni is, és ha kérjük, csinálja is! :D Nagyon édes!
Leesett a csuszdáról, ezért az uram kilikvidálta az elemet a kertbe :x Most a szegény Emesém se tud idebent csuszdázni.
Amugy meg felmászik a kanapéra, Máté ágyára (az elég alacsony), meg ahová csak bir. Nagyon igyekszik.

Anyukák, boldog Anyák napját mindenkinek!
A miénk nagyon boldog volt, kis Emesém édesen adta át a virágot, ölelgetett-szeretgetett egész reggel. Átölel a kis karjával és olyan sokszor mondja: Annyira szeretlek! :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Regina!
Ez nagyon jó!! Szívből gratulálok én is neked!!!

Melinda
fermel
 
 


Regi!! :lol:
Ritkán kukkantok be ilyen későn, de most érdemes volt!
Szívből örülök :lol: :lol: és gratulálok!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
mandula35
 
 


Ermoni, Sheila, Nika!

Boldog névnapot, utólag is!

KépKép
mandula35
 
 


Melcsi : igazad van bocsika

És bocsika de a többi Mónikának is Boldogat :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Regi!

Nagyon-nagyon örülök Neked!!! Te is tudsz aztán titkot tartani! Tényleg pihenj sokat és nagyon vigyázz magadra! Mit szólt a család, gyerekek már tudják?

True!

Minél gyakrabban jössz, annál kevésbé fogod keverni a neveket!

Melcsi!

Mi is komppal mentünk a Hvar szigetre, semmi gond nem volt, bár szerintem is nektek most még jobb lenne egy közelebbi és könnyebben megközelíthető hely!
Épp hétvégén meséltem a férjemnek, hogy Luku már visszafelé is mászik a csúszdán, csodálkoztam is hogy azért ő még nagyon kicsi.. Remélem nem történt komolyabb baja, de sírás-rívás biztos volt.

Nálunk nagy nyugiban teltek az ünnepek, érdekes módon most valahogy jól esett egy kicsit otthon lenni. Kaptam az egyik kisfiamtól Anyák napjára két törzses rózsát ( persze ebben apuka keze is benne volt, mert együtt voltunk a virágpiacon - vettem a mama sírjára egy bokros rózsát - és ott láttam ezeket a törzses rózsákat és mondtam, hogy vegyünk otthonra is, de hallani sem akart róla, persze másnap visszament a gyerekkel és megvették) egy rózsaszín meg egy sárga, majd lefényképezem. A másik ksifiam meg úgy jött át, hogy egyik kezében a virág volt, másikban meg ott csücsült Hanna baba, olyan aranyosak voltak, le is fényképeztem, majd délután azt is felteszem.

Sziasztok Éva
fanny01
 
 


Sziasztok!

Regi!

Nagyon-nagyon örülök Neked!!! Te is tudsz aztán titkot tartani! Tényleg pihenj sokat és nagyon vigyázz magadra! Mit szólt a család, gyerekek már tudják?

True!

Minél gyakrabban jössz, annál kevésbé fogod keverni a neveket!

Melcsi!

Mi is komppal mentünk a Hvar szigetre, semmi gond nem volt, bár szerintem is nektek most még jobb lenne egy közelebbi és könnyebben megközelíthető hely!
Épp hétvégén meséltem a férjemnek, hogy Luku már visszafelé is mászik a csúszdán, csodálkoztam is hogy azért ő még nagyon kicsi.. Remélem nem történt komolyabb baja, de sírás-rívás biztos volt.

Nálunk nagy nyugiban teltek az ünnepek, érdekes módon most valahogy jól esett egy kicsit otthon lenni. Kaptam az egyik kisfiamtól Anyák napjára két törzses rózsát ( persze ebben apuka keze is benne volt, mert együtt voltunk a virágpiacon - vettem a mama sírjára egy bokros rózsát - és ott láttam ezeket a törzses rózsákat és mondtam, hogy vegyünk otthonra is, de hallani sem akart róla, persze másnap visszament a gyerekkel és megvették) egy rózsaszín meg egy sárga, majd lefényképezem. A másik ksifiam meg úgy jött át, hogy egyik kezében a virág volt, másikban meg ott csücsült Hanna baba, olyan aranyosak voltak, le is fényképeztem, majd délután azt is felteszem.

Sziasztok Éva
fanny01
 
 


Bocsi!

Véletlen nyomtam rá másodszor! ( hiába a kor...)
fanny01
 
 


:oops: :oops: :oops: Minden Mónikának sok boldog névnapot kivánok!
Fanny!
Na fel is szállt a füst, Ha sikerül irnom a tulajnak (mert most épp nem tudok levelet küldeni a citromailen :twisted: ), és minden jól megy, akkor junius 14-én már ott is alszunk, nem bánnám ha megnéznéd Villa Orsera az apartman neve Vrsar-ban található, nekem szimpi, de itt valóban a gyerekek miatt nem mindegy mit döntök, ez a hely jónak tünik.
Luku egész jól meguszta, szerencsére semmire nem esett rá, az arcán lett egy kis horzsolás, de már mulóban (azt hiszem 1-én esett le).
De viszont egyik nap a kisszéket odatolta a nagyhoz, felmászott a kicsire, onnan a nagyra, onnan pedig az asztalra! :shock: Ez nálunk családi vonás? Emese is folyton az asztalra mászott mig nem döntöttük le a székeket.
Várom a fényképet :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Szia!

Melcsi!

Hát, nem akarom elvenni a kedved, de mi is voltunk már így pont június 14-től Horvátországban ( a Hvar szigeten ami jóval délebbre van), de, hogy őszinte legyek, a tenger k. rva hideg volt, a levegő már jó meleg, meg a felnőttek tudnak már fürödni, de kicsi gyerekkel szerintem az rizikós! Nem tudtok inkább júliusban menni? Tudom, hogy abban az időszakban még előszezoni árak vannak, de ha a picinek nagyon hideg lesz akkor nagy csalódás lesz.
Na, azért megnézem, az adriaticaneten nézted?Megnézem, majd jövök.
Addig is a képek.
Éva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 11:28-kor.
fanny01
 
 


Melcsi!

Próbáltam így keresni az adriaticaneten, de nem találom, nem tudod a kódszámot?
fanny01
 
 


Megtaláltam!

Több dologra is szeretném felhívni a figyelmed. Számomra nem világos, hogy minden apartmanhoz tatozik-e terasz, vagy erkély, mert én úgy látom, hogy ez olyan mint egy társasház és van egy napozóterasz, amit közösen lehet használni a többi vendéggel, szerintem ez nem szerencsés. ( gondold el, oda mindenki kajálni, grillezni, piálni fog feljárni, nem hagyhatod ott a gyerekeket egy pillanatra sem felügyelet nélkül, ha mondjuk az urad pilledne egyet, addig te a saját erkélyen még nyugodtan szöszölhetnél a gyerekekkel, de így...) A másik gondom, hogy én halálosan utálom - és mindjárt kételyeim támadnak - amikor egy panzióról nincsenek beltéri képek. Márpedig a saját honlapjukon én nem találtam beltéri képeket, sőt a panzió környezetéről sincs kép, ez sem nyugtat meg.

Egyenlőre ennyi.
Nem tudom milyen helyre szeretnétek menni, belvárosi nyüzsgős, közvetlen tengerparti, nyugis, sétálós. De leginkább az időponton gondolkozzatok még!!!
De kiváncsi vagyok mások véleményére is!!!
Éva
fanny01
 
 


Melcsi!

Porec, ( mert Vrsar azon a környéken van) abból a szempontból is meggondolandó, hogy légvonalban úgy tűnik, hogy nem nagy távolság, de körbe kell menni a félsziget szélén és úgy már elég sok.
Nem nézted a Krk szigetet, ott nem kell kompozni, híd van. Ide másolok egy házat én mindenképp ilyenbe mennék ahol csak én vagyok, ill. olyat nehéz találni, mert általában egy emeletesek ezek a házak és vagy lenn vagy, vagy fenn, tehát két család van egy házban. (még így is zavaró tud ám lenni, kocsi indítás, kocsi ajtó csapkodás, stb)
Na, nem akarom teljesen elvenni a kedved, csak mi már sokszor voltunk és mindig gazdagodtunk sok-sok tapasztalattal.
Ide másolok egy képet, hogy milyen házra gondolok én.

Kép

Ez csak egy példa, ezt a Vir sziget honlapjáról másoltam ide ( beírod a googlebé, hogy Vir és megtalálod) csak azért gondolom, hogy nézd meg, hogy lásd, hogy milyen sok képet feltesznek, kívülről, belülről, a környezetről.
Na, mostmár, hogy jól elbizonytalanítottalak, megyek tv-t nézni.
Éva
fanny01
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk csütörtökön Hajdúszoboszlóról. Azóta tanulom azt a fránya közigazgatási jogot, de már keményen feladtam a maximalista törekvéseimet, nem vagyok hajlandó napi 4 óránál többet erre fordítani. Teljesen értelmetlen olyan dolgokat bebiflázni, amit két hét múlva úgyis elfelejtek, ha meg szükségem lesz rá, akkor meg úgyis utána tudok nézni.
Az üdülés jól sikerült (eltekintve a szálloda hiányosságaitól). Nagyon jó volt, hogy együtt lehettünk a nagyszülőkkel, a gyerekek is élvezték. Sokfelé mentünk. Voltunk Debrecenben az Állatkertben és a Vidámparkban. Láttuk az Aba - Novák kiállítást. (már amennyit én Benji mellett láttam belőle) A többiek viszont meg tudták teljesen nézni, mindenkinek nagyon tetszett. Jártunk Hortobágyon is. Benjinek nagyon tetszett. A végén teszek fel képeket is.

Melcsi!
Érdeklődtél Péter felől. Most amolyan nyugalmi állapot van. Mióta közös használatú autónk van, nagyon igyekszik. A munkáját rendesen végzi, de már nagyon mondogatja, hogy azért előrébb kellene haladni. A forgalmi szolgálattevő tanfolyammal kapcsolatban most nagy a csend, csak azt nem tudom, hogy akkor év elején miért hitegette a főnöknő.
Pénteken a három fiam egyedül ment a gyermekvasútra (persze autóval). Benji még berendezést is kezelhetett a forgalmi irodában.
Gratulálok Lukunak! Tényleg nagyon ügyesen tevékenykedik már. Ilyen balesetek meg sajnos a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulnak.
Nagyon bátrak vagytok, ha elindultok ilyen kicsi gyerekekkel Horvátországba. Abban nagyon egyetértek Évával, hogy jól körül kell járni, hogy hova mentek. Én igazán nagyon alaposan utána szoktam nézni és érdeklődni, hogy milyen is az a hely, ahova menni szeretnénk. Mégis most Hajdúszoboszlón egy csomó kellemetlenséggel szembesültem. A csúcspont az volt, hogy két napja rám telefonáltak, hogy nem hoztunk-e el a szálloda játszósarkából két plüssállatot. Ezen aztán úgy felháborodtam, hogy ma írtam az igazgatónak egy kritikus emailt. Ha nem bánjátok, akkor a végén bemásolom ide. Kíváncsi leszek az igazgató válaszára.

Éva!
Nagyon édes a kis Hanna! Az összes kép nagyon jó, de nekem az tetszik a legjobban, ahol tágra nyílt szemekkel néz. Ahol meg a fiaddal van, ott úgy tűnik, hogy nagyon hasonlítanak egymásra. A rózsáid gyönyörűek.
Sajnálom, hogy nem jött össze a panzió, de ezt tényleg nagyon meg kell gondolni.
A „jó tanuló” gyerekekkel kapcsolatban: Jó tanulóságról nálunk sem lehet sajnos beszélni. Tudod, hogy Péterrel is mennyi gondunk volt. Bence miatt is izgulok rendesen, mert egy dolog bekerülni a gimibe, de helyt is kell ott állni. Tényleg, fiad most érettségizik vagy jövőre? (ezt talán Melcsi is kérdezte)

Mónikáknak megkésve ugyan, de boldog névnapot kívánok!

Melinda

Bemásolom ide a szálloda igazgatójának írt levelemet. Akit nem érdekel, ugorjon.

Tisztelt ………. Úr!

2008.04.26-tól 05.01-ig voltam a családommal együtt az ……. Hotel vendége. Két nappal ezelőtt felhívott az Ön munkatársa azzal, hogy nem hoztuk-e el a szállodából a játszósarokban lévő két plüssállatot. Ez a feltételezés az utolsó csepp volt a pohárban a szállodájuk megítélésének vonatkozásában. Mélységesen sért az, hogy Önök úgy gondolták, hogy eltulajdonítottunk a szállodából két játékot. Mást is felhívtak ezzel a kérdéssel vagy csak engem „tiszteltek meg” vele? Lehet, hogy csak annak köszönhető, hogy ott tartózkodásunk alatt elégedetlenségemnek többször hangot adtam? Mindenesetre most összegyűjtöm és leírom Önnek azokat az észrevételeimet, amelyek tárgya méltatlan egy három csillagos szállodához.

1. A honlapukon semmiféle utalás nincs arra vonatkozólag, hogy Önök nem biztosítanak bizonyos szolgáltatásokat, amelyek egy három csillagos szállodától elvárhatóak (igény szerinti törölközőcsere, napi takarítás). Ezek egészen véletlenül derültek ki a munkatársukkal folytatott egyik telefonbeszélgetésem alkalmával.
2. Az apartmanban egy kis seprűn és kis lapáton kívül semmiféle takarítóeszköz nem volt. Ráadásul a szobákban, így az étkező részen is szőnyegpadló volt. Nem tudom, hogy ennek saját takarítását porszívó hiányában hogyan gondolták. (vagy adott esetben napokig a morzsában jár a vendég?) Nem volt felmosórongy, sem mosogatószer. Ezek a hiányosságok számomra csak azért nem jelentettek hátrányt, mert külön díjazás fejében megrendeltem Önöktől a napi takarítást. El kell ismernem viszont, hogy azt korrektül megtették naponta a szobaasszonyok. Munkájukat ezúton is köszönöm.
3. A törölközőcserék rendszere is teljesen ésszerűtlen. Azt munkatársuk közölte velem, hogy csak egyszer tudnak törölközőt adni, csak extrém esetben cserélik. Ezért itthonról kellett törölközőket vinnünk a fürdőbeli használathoz. Ehhez képest legnagyobb meglepetésemre a hazajövetelünk előtti napon (gyakorlatilag egy napra) kicserélték a törölközőket. Nem lehetett volna mindezt a félidőben vagy kérésünk szerint megtenni?
4. Amikor elfoglaltuk az apartmanunkat és szerettem volna négyünk ruháit kipakolni a bőröndökből, döbbenten tapasztaltam, hogy gyakorlatilag nincs hova, illetve minimális rakodási lehetőség van. Egy nagy szekrény volt csak, ami akasztós, alján egyetlen fiókkal, illetve egy négy fiókos komód, igen alacsony fiókokkal, igazából csak fehérneműk elhelyezésére alkalmas. Így kénytelen voltam a recepciós hölgyhöz segítségért fordulni. Sajnos nem tudott polcos szekrényt biztosítani, így jobb híján egy másik kis komódot hoztak be. (Utolsó előtti nap bekerült ugyan még egy nagy szekrény, de az is akasztós volt.) A következő meglepetés akkor ért, amikor az akasztós ruhák behelyezése után szerettem volna a szekrény ajtaját becsukni. Nem sikerült, a ruhák akadályozták benne. Jobban megnézve, azt vettem észre, hogy eredetileg ez egy polcos szekrény volt (a furatok még ott voltak), mindössze 45 cm-es mélységgel. Tehát még a meglévő szekrény sem tudta a funkcióját betölteni. Ha nem veszi rossznéven, akkor adnék néhány tanácsot, ami nagyobb befektetés nélkül tökéletessé tette volna ezt az apartmant. Az apartman tágasságával messzemenőkig meg voltam elégedve, bőven van még hely néhány kiegészítő bútornak. A hálószobában a szekrény helyére egy valódi, 60 cm mély akasztós szekrényt kellene tenni. A mostani szekrény bőven elfér az oldalfalon, persze a polcait visszahelyezve. A nappaliban egy kis lerakodószekrényre lenne szükség a kanapé mellett. Ugyanis éjjeliszekrény gyanánt minden este egy széket kellett odahúznom, amire a fiam a telefonját, az olvasnivalóját le tudta rakni. (nem beszélve az olvasólámpáról) Tény viszont, hogy a fürdőszoba felszerelése tökéletes volt. Elegendő rakodóhellyel és akasztóval, szárítóval.
5. Szüleim és az anyósomék a második emeleten voltak elhelyezve kétszemélyes „apartmanban”. Ebben is volt egy kis konyhapult, csak a használhatóságát megkérdőjelezem. A szobában mindössze egy kis dohányzóasztal, s két puff !!! volt. Ha szerették volna kihasználni a konyhasarok adta lehetőségeket, akkor a puffon kucorogva, a dohányzóasztalnál ehettek volna? Nem beszélve róla, hogy kényelmes olvasási lehetőség sem volt így. (legalább egy karosszék kellene)
6. Még soha nem voltam olyan szállodában, ahol minimum 10 óráig nem biztosították volna a reggelizés lehetőségét. (persze itt a befejezésére gondoltam) Ehhez képest a recepciós hölgy első nap közölte, hogy reggeli fél kilencig van. Később ugyan kiderült, hogy azért ez nem pontosan így van, de pld. kedden tényleg fél kilencig be kellett fejezni a reggelit és a többi napon is éreztük már 9, negyed tíz felé, hogy kissé zavarunk.
7. Összesen nyolcan voltunk Önöknél. (négytagú család a nagyszülőkkel) Gondolom természetes igény, hogy étkezni együtt szerettünk volna. Első este ezt jeleztük is, össze is toltak két asztalt és mégis másnap vacsorára ez már nem volt meg. Ekkor megint szólni kellett. Volt egy nagyon kedves hölgy, aki rendkívül készséges volt ebben és a későbbiekben erre figyelt. Igen ám, de három este nem mehettünk a különterembe vacsorázni, hanem csak a másikba. (egyik alkalommal még a négy nagyszülőt is kétfelé akarták ott ültetni, másodszor viszont már nyolcunknak terítettek) A nagyterem viszont dohányzó. Amikor telefonon érdeklődtem a szállodájukról, nyomatékosan rákérdeztem a füstmentes étkezési lehetőségről. Megnyugtattak, hogy van nemdohányzó terem. Csak oda azokon az estéken nem mehettünk be. Így bizony volt, amikor szagolni kellett mások füstjét. Ilyen szituációban elvárható lett volna, hogy a vacsora idejére megtiltsák a dohányzást. (esetleg a dohányzó vendég fontosabb?) Teljesen jogos, hogy bizonyos létszám alatt nem biztosítanak svédasztalos vacsorát. Ilyenkor viszont elvárható legalább két menüsoros választási lehetőség (még anno a SZOT Üdülőkben is mód volt erre). Végül felkínáltak alternatívákat, de ezért is külön kellett szólni.
8. A honlapjukon szerepel a vezeték nélküli internet lehetősége. Még szerencse, hogy erre is rákérdeztem, így nem vittünk magunkkal feleslegesen laptopot. Ugyanis kiderült, hogy ez sem működik. Semmi gond ezzel, csak akkor ne tüntessék fel a szolgáltatások között.
Összességében azt mondhatom, hogy kéréseinket lehetőségeik függvényében teljesítették ugyan, de nagyon kellemetlen volt, hogy alapvető dolgokat is kérni kellett, mert ez igencsak rányomta a bélyegét a közérzetünkre. Különösen nekem, mert én voltam a család szószólója és sokszor kellett látnom a munkatársak szemében , hogy „na ez már megint reklamál, elégedetlenkedik”. Úgy gondolom, hogy igyekeztem igen körültekintően eljárni abban a vonatkozásban, hogy megérdeklődjem, hogy mit nyújt az Önök szállodája. Ezek szerint ezentúl a természetesen elvárható dolgokra is rá kell kérdezzek, ha nem akarom, hogy még egyszer ilyen kellemetlen meglepetések érjenek? Bár bízom benne, hogy ez egyedi eset volt és más szállodában ilyen mértékű hiányosságok nem lesznek. Eddigi nem kevés tapasztalatom (jó néhány magyarországi szállodában jártam már) alapján ezt joggal feltételezem.
Végezetül kérem, hogy adja át az egész család gratulációját az étterem séfjének. Ugyanis az ételek minőségével, a reggeli választékával messzemenőkig mindenki elégedett volt.

Kérem, hogy levelemet ne csupán kritikának, hanem jobbító szándékú bírálatnak is tekintse. Bízva abban, hogy talán igyekeznek a tanácsaimat megfogadni, szállodájuk szolgáltatásainak színvonalát emelni és így a jövőben a vendégeiket nem érhetik kellemetlen meglepetések.

2008.05.05. Üdvözlettel:
…………. Melinda
fermel
 
 


Akkor néhány kép. Elnézést, ha kicsit sok lesz.
Kép
Kép Kép Kép Kép
fermel
 
 


Sziasztok!
Regi! Nahát! Nagyon-nagyon gratulálok! Nagyon vigyázz magatokra! De jó! :lol: Újabb baba!
Nika! Utólag is boldog névnapot... :wink:
Lányok! Köszönöm, h eszetekbe jutottam. Aranyosak vagytok!
Majd írok többet is, de most...
Melcsi! Mi 2000 óta járunk Horvátországba nyaralni. Nem túlzás: nagyjából minden részét bejártuk már! Mik a szempontjaid? (Hátha tudnék helyet ajánlani... Én is keresgélek most. Mi valószínű valahol vagy az Isztrián vagy Krk-szigeten keresünk valamit.) Legalább azt meg tudom mondani, h nekem mik a várossal/faluval/tengerpartjával a tapasztalataim... Már ha igényled a segítségem...
Nem akarok akadékoskodni, de eldőlt, h mikor lesz találkozó? (Lehet, h mi is elmennénk... Emlékeztek, a tavalyira egy barátné esküvője miatt nem tudtam menni. Képzeljétek, ő is babát vár! Szinte napra pontosan akkorra, mint én tavaly! Jó, mi?)
Még jövök!

Kép
ermoni
 
 


Kép Kép Kép Kép
fermel
 
 


Fanny!
Na mostmár tényleg jól elbizonytalanodtam!
Nekünk idén a junius lenne a jó, a többi hónapokban levő egyéb dolgok miatt. Szerinted annyira hideg a viz?
A szobabelsőről találtam képet, a horvátország.lap.hu-n van olyan, hogy isztirai apartmanok, azon belül van ez is, és ott van kép, rendes fenyőbutorok vannak benne. Szép kertet is látok, de ami nekem megtetszett főleg, hogy a part nem széles kavics, hanem keskeny partszakasz mög9tt nagy füves, fás terület, mintha a Balcsin lennél, ezt a saját honlapjukon láttam.
Az az igazság, hogy megnéztem már 1 csomót, de számomra a település nagysága, a strandtól való távolság, na és a gyerekinfrastruktura miatt ez tünik a legkedvezőbbnek (a távolságot is figyelembe véve).
Na teszek még 1 kört...
Aranyosak apa és Lányka a képenekn! Na és a virágok, nagyon szépek!
Melinda!
Sajnálom, hogy nem lett a legjobb választás ez a szálloda...
(Én nem vagyok ilyen reklamálós tipus)

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melinda!
Nagyon jók a képek! (Nekem a Hortobágy! Isteni)
Ermoni!
Vrsar faluba mennénk (nagyon megtetszett amiket olvastam róla). Nagyon is érdekel a véleményed, és főleg, tényleg olyan hideg még olyankor a viz?
Lányok, a talinak jó lenne az Icus által emlitett május 24.?
Icus!(ha olvasol)
Irtál a multkor Anna étkezési szokásairól. Érdeklődni szeretnék, hogy mit eszik? Ha fóőzeléket nem, gyümölcsöt nem, akkor mit tudsz adni Neki?
Képzeld el, az én kicsi lányom még mindig imádja a bébiételeket, mostanában, ha megyünk valahová, nem kell aggódnom, mert azt biztosan megeszi, még az 5 hónaposoknak szánt pempőket is :shock: :lol: Egy üveggel éppen elégedett. Na jó, ebben Lukunak óriási szerepe van.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melinda:) nem semmi amit egy háromcsillaggal nem tudnak megoldani pedig nem nagy kérések :) egy kis odafigyeléssel nem lettek volna ezek a panaszoknak a 80%-a és nem került volna nekik pénzbe sem. de hát sajnos a magyar mentalitás nagyon lassan változik csak meg A pénzgyüjtő minél előbb sok pénzem legyenből a lsaan idejében oinkább a vendég,ügyfél legyen megeleégedett hiszen akkor máskor is visszajön. Én igazán nem hiszem el hogy valakinek tök mindegy hogy visszamegyek e vagy sem.
Amúgy nagyon jók a képek :) a hortobágy tényleg nagyon szép :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Melinda!

Az a véleményem, hogy (SAJNOS) a magyarországi szállodák azon részében ahol hatalmas a vendégjárás ( és H.szoboszló tipikusan ilyen) nincsenek hozzászokva az igényes vendégkörhöz.( egyébként nekem H.szoboszlóról úgy ahogy van meg van a véleményem...)
Ha jól sejtem ez a szálloda talán a második a fürdő bejáratától, mi is átmentünk ide fürödni, sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid voltak, ránézésre pedig ez még a jobbak közé tartozik.( mi dohányosok vagyunk, de amit az étkezésekről írtál az felháborító, azért ez tényleg nem jellemző, inkább a fordítottja, hogy a dohányosok vannak már-már megalázó helyzetekbe kényszerítve.)
Nálam az ökrös szekeres kép az első helyezett.

Melcsi!

Ha találtál máshol képeket és tetszik, akkor minden rendben van!



Nekem jó a május 24.


Éva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 11:29-kor.
fanny01
 
 


Éva!
Jól sejted. Arról a szállodáról van szó. Egyelőre nem kaptam választ a levelemre. Egyébként Hajdúszoboszló most egyáltalán nem volt kihalt. Még este is egész mozgalmas volt. Benjinek a harangjáték tetszett a legjobban. Fiadnak sok sikert az előrehozott érettségikhez! Nagyon jó ötlet, mert így jövőre könnyebb lesz.

Szerintem is az ökrösszekeres kép a legjobb. Olyan, mint egy festmény. Ha jól megnézitek, akkor a háttérben gyönyörűen látszik, ahogy a távolban esett az eső. Engem is egész megfogott a Hortobágy. Ha már ott jártunk, meg is néztük az ott lévő szállodát. Komolyan gondolkodom, hogy oda megyünk nyaralni. Vannak un. üdülőházak (2 hálószoba, nappali, konyha). Ami roppant szimpatikus, hogy az önállóság keveredik a szálloda nyújtotta előnyökkel. Rákérdeztem és szolgáltatások szempontjából ezeket a házakat ugyanúgy kezelik, mint a szállodai szobákat. Felnőtteknek fejenként 8000 Ft lenne éjszakánként félpanzióval, Benjinek a fele. Van a szállodának wellness részlege is, nagy úszómedencével, élménymedencével és szaunákkal. Nem utolsó sorban pedig hatalmas csendes, jó levegőjű terület. Lehet persze lovagolni is és vannak sportpályák is. Csak a drinkbár dohányzó. Legfeljebb majd oda nem megyünk. Egyetlen aggodalmam, hogy a házak nem légkondicionáltak és ugye mióta itthon meg van… Hamar meg lehet szokni a jót. Pár éve ez még egyáltalán nem volt szempont a szállás keresésénél.

Melcsi!
Még Benji is szereti a bébiételeket. Időnként ő kéri, így néha még veszek. (na jó, nem az 5 hónaposaknak valót) Sőt, nemrég még a nagyfiaim is elcsentek egyet-egyet, amikor még tömegével volt itthon. A junior bébiételek némelyike felnőtt ízléssel is egész finom.
A május 24. nekem is jó. Akkor lassan konkretizálhatjuk?

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!


Melinda!

Érdekesnek tartom, hogy többeket így megfogott a Hortobágy, mi is voltu nk többször - igaz nem tartósan - de én mindig csodálkoztam, hogy mit esznek ezen az emeberek? Ráadásul még elcipelik ide a külfödieket is, ez számomra rejtély. ( Én ha - mégcsak közel sem ennyire kihalt részen, csak simán vidéken vagyok, már akkor is két nap múlva kezd bizseregni az agyam, hogy jó-jó, de hol vannak az emberek?)De a szálloda nagyon jól hangzik, a légkondival meg ne törődj, azt olvastam, hogy a következő 10 évben nem lesznek annyira melegek. ( valami ciklikusság van az áramlatokban és azért) Én is tegnap döntöttem el, hogy Pécsre "viszem" nyaralni az uramat, mióta ott jártam egyetemre mindig terveztem, hogy elviszem, mert gyönyörű város, rengeteg látnivalóval, jobbnál-jobb éttermekkel. Kinéztem én is egy négy csillagos szállodát, kint-bent medencékkel, szóval jöhet eső-jöhet hó, minket nem fog zavarni. (marhára utálom a 40 fokos melegeket)


azt nem értem, hogy HOL VANNAK A TÖBBIEK????????????


Regi!

Azért lehetnél egy kicsi bőbeszédűbb! Nekünk már az élménybeszámoló sem jár? Hogy vagy? Mesélj már egy kicsit.

Az otthon lévő anyukák miért nem fényképeszkednek? Babás képeket szeretnék nézegetni.


Melcsi!

Hát nem semmi Luku a felmászással. Én nem emlékszem, hogy az enyémek ennyire másztak volna. Bár nálunk a nagyobbik gyerek volt a nyugodtabb, megfontoltabb típus, nálatok meg van kitől tanulnia a zsizsegést...

Na, megyek, látom magamban beszélgetek.
Éva
fanny01
 
 


Fanny!
Pécs is :D :D :D :D :D Kb 5 éve voltunk, de oda aztán nem 1 hétre kell elmenni, mert a környék, az erdők, a kirándulóhelyek mind csodálatosak, és Mánfa falu szélén áll egy templom még az Árpád-ház korából gyönyörü állapotban. Onnan indul egy remek turahely... szóval lenne mit meséljek. Az egész vidék egy csoda, és még Villányról nem is ejtettem szót, ami egy köpésre van.
A Hortobágy :D Az maga a csend, béke és a végtelen idő birodalma, ott az ember elfelejti ezt a nyüzsgést ami a városban van (és én utálom pl.)
Luku továbbra is fáradhatatlan, és mondhatom, ötletekben felülmulja Emesét :shock: Ha már olyan bonyolult a kanapéra mászás, megtoldjuk 1 kis furfanggal. Csak oda kell tolni a taxit, és máris könnyebb (sajnos a taxi elgurult, vele a gyerek még a cél előtt :shock: :( ) Most aztán fel van adva a lecke, ezer szem is kevés!
Azt mondod, hüvösebb nyarak jönnek? A próféta beszéljen Belőled és ne használj reumakenőcsöt :lol: , én is nagyon utálom a meleget! Biztos a tulszigetelés miatt van :oops:
Gáborod ezek szerint a napokban szintén érettségizik 2 tárgyból. Ez nagyon jó ötlet,jövőre kevesebb tanulnivaló marad. Ügyes!
Majd teszek fel már képeket, igérem.
Képzeld, a gép akkuja kezd öregedni. 20-25 kép után lemerül! Nem is tudom lehet-e ezt cserélni, vagy ugy van kitalálva, hogy 2 év után dobd el az egészet és vegyél másikat?
Melinda!
Nagyon jól hangzik a hortobágyi szálloda, én kifejezetten élvezni tudnám. Voltunk 1x Poroszlón (Tisza-tó a 33-as uton), az is 10 nap béke volt, de ez maga lehet a mennyország kapuja! Van honlapjuk? Megadnád esetleg?
Ez a kettőtök által ismert szálloda H.szoboszlón nem a Hunguest Hotels-hez tartozik?
Na megnyugodtam akkor a bébiételt illetően (ugyan Máté sose kóstolta) hogy nem én vagyok ilyen gyagya...
Akkor jó lenne a május 24.?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Én is eltüntem, elnézést. Rengeteg dolog van a kertben és mire idejutok, már csak olvasni van időm.
Biztos most sem fogom tudni leírni amit akarok, Emese már itt van

mellettem és hajtogatja: nénik, bácsik..., anyaisz :lol: :lol: . (ez a nénik, bácsik jógyerekek legyetek kezdetű versike)

Melinda! Azért ez mégiscsak egy kicsit sok hiányosság egy 3 csillagos szállodától :shock: .... Kíváncsi vagyok a válaszra! Benji nagyon nagyfiú már! Jók a képek, gyönyörű a táj, én még sosem voltam a hortobágyon. A debreceni állatkert nagy? Egy egésznapos program vagy pár óra?

Melcsi! Nem semmi Luku :shock: :lol: ! Emese aztán tényleg jó bébicsősz, mindenre megtanítja :lol: . Tudom, hogy néha nem vicces, de később csak nevetni fogsz sok dolgon. Alex egyszer délutáni alvásidőben belepisiltette Kittit egy játék edénybe, amikor bementem akkor már próbálta átönteni egy zacskóba :shock: :shock: . Sokat tudnék még mesélni :lol: :lol:

Fanny! Annyira jók a képek :lol: ! A fiad arcáról sugárzik a szeretet és a büszkeség, ahogy fogja Hannát és a virágot! Nagyon szépek a rózsáid!

Icus! (remélem bekukkantassz néha) Tegnap megsütöttem a Feketeerdő tortát Gábor szülinapjára! Hát szép nem lett, de finom :lol: . Igaz sokat szerencsétlenkedtem vele, mert nem volt habzsákom (elfelejtettem venni), így nem is fért rá az összes meggy, ami hiányzott is a végén. Egyébként több mint két órába telt..... Annyi volt a családom észrevétele, hogy nem elég édes a hab. Majd legközelebb több cukorral csinálom :lol:

Esetleg ha van valakinek kipróbált tortareceptje, szívesen venném akár priviben is. Jövőhéten lesz Kitti szülinapja is.

Hát lányok, Kittivel olyan sok a gondom, hogy magam sem hiszem! Nem akarom részletezni, de mintha nem is az én kislányom lenne :shock: . Kár, hogy nincs itt senkinek kamasz lánya (kivéve Erika, de ő meg ritkán jön), olyan tanácstalan vagyok. Azon gondolkodom, hogy én menjek pszichológushoz, vagy őt vigyem :? :roll: .

Azt hiszem a 24.-e nekünk is jó lesz. Legalábbis egyenlőre úgy néz ki.

Mennem kell, a kisasszon rángatja a pólómat: zsajzsa, zsajzsa. Tehát megyünk rajzolni :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Na, gyorsan egy pár kép, amíg rajzol egy kukumcát :lol: (kutyuskát)

Kép
Szelíd motoros :)

Kép

Kép
Kukucs..

Kép
Majális.... (alig tudtuk leszedni erről a körhintáról :roll: )

Kép

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!
Csak pár szó gyorsan mert a sógorom gépéről írok, de a billentyűzeten ha 1 gombot lenyomok 3 betű megjelenik, szenvedés írni... :evil:

TALI
Bocs, esetleg a május 25 nem lenne jó ? :oops: 24-én céges kirándulás lenne a férjeméknél...

Regi
Nagy nagy gratula, ez aztán a jó hír :lol: :lol: :lol:

Melcsi
Majd otthonról írok Anna étkezéséről, teljes csőd, :shock: :evil: főleg amit a héten művelt, :evil: :evil: most nem tudom részletezni
A tenger szerintem is hideg nagyon júniusban...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Mandulácska!
Szenzációs képeket raktál fel! Nagyon vagány a kiscsaj! Meg se merem Emesének mutatni, hogy milyen róóóózsaszin járgánya van! Elektromos?
Mi van Kittivel?
A pisis történet :lol: :lol: :shock: :lol: :lol: Kiváncsi vagyok mi lesz itt az alakitás mondjuk 1 év mulva...
Icus!
Ne már! Biztos hogy olyan hideg? Nekünk a julius egyáltalán nem jó, az augusztus meg a tömeg miatt nem, na és mi van ha addig teherbe esek, akkor nem megyünk.
Tali. Nálunk a vasárnap a családi együttlét napja, szóval jobb lenne a szombat.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?