Új privát üzeneted érkezett!

Etus, kúp :lol: :lol: , nem perverz, csak bevállalós. Lehet majd exrém sportoló lesz.
Vendég
 


Etus, ezt én is olvastam ki is próbáltam. Felfigyelt rá, de a tükörbe mutogatta, az orrát, mert az kentem be. :lol:
Vendég
 


ági, édesszájú vagyok, de nem így. :roll: se a borsófőzelékben, se a borsó-, paradicsomlevesben, se a sóskában nem szeretem a cukrot. nem tudom, nekem nem megy hozzá az az íz... erre mondják h ízlések és pofonok :wink:

végülis nem a széklete volt nyálkás, hanem CSAK nyálka volt a pelusban :cry: :cry: az azért gáz, mert azt jelenti h vmi irritálja a nyálkahártyát. ponotsan nem tudom az éllettanát a dolognak, de az biztos h amikor véres volt a széklete, akkor is mindig kérdezték h nyálkás is? most vér nem volt, csak nyálka. a 15 hós oltással meg úgy függ össze h a vakcina csirkeembrión van kitenyésztve. és ez egy tojásallergiás gyereknek annyira nem frankó. bakker, nem tudom, mi lesz. ma beszéltem a dokival, és aszondta h NEM LÉTEZIK MÁS oltóanyag. :evil: max húzni lehet az időt, ill kórházi körülmények között beadatni. na, köszi. még futok majd pár kört ezügyben, de tigrisanyaként meg fogom védeni a gyerekemet az ÁNTSZ-szel szemben is, ha kell! :twisted: :twisted: :twisted:

jaj, ez az éjszakai Rozira ugrás nekem is ismerős... :roll: vagyis esetemben nem a Rozira, hanem Viki-mentés :wink: de azért a plusz 2 óra ébrenlét annyira már tényleg nem vicces :evil: (pedig a szövegen én is hangosan nevettem. ilyen még sose volt :oops: )
Vendég
 

 
 

Etus, vajon lehet túrógombócot tojás és TÚRÓ NÉLKÜL is főzni?! :roll: :lol: mert az a recept érdekelne!! túrós dolgokat imádom.

én szeretek konyhailag kreatívkodni valóban, ill én nem a receptet szó szerint kivitelező típus vagyok. de azért nem vagyok egy nagy szakácsnő :roll: :oops: sőt, inkább azt gondolom h gyenge közepes...

Hangyaláb teljesen OK?
Vendég
 


további gyógypuszik Rozinak!!

Lotti hogy van?

Fluimare miben mas, mint a sterimar? én csak utóbbit ismerem. én is kipróbiztam - hát, tényleg nem volt egy nagy élmény, de azért talán meg lehet szokni. én csináltam magamnak is párszor. de azért tényleg meglepődtem mindig a befújáskor... :roll:
Vendég
 


Hangyaláb, még nagyon nem OK., sétál, de főleg sírva és bicegve. Majdcsak alakul.

Ezt nem tudtam, az oltásról. De reméljük arra nem lesz allergiás reakciója.

Nekem is tetszett Bea sztorija, de lehet, hogy ezt már írtam.

Ki emlékszik, Katáék mikor jönne haza?
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Próbálok visszaolvasni és reagálni, nagyon termékenyet voltatok, de ennek örülök. :D :D

Rólunk is írok mi volt nálunk, holnap megyünk keresztanyámhoz látogatóba, már itthon van a kórházból.

Ja és pénteken 5 "gyerekem" lesz :lol: :lol: , mert akkor lesz neki a varratszedés, meg az oviban is szünet lesz nálunk.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Doo, Te a tejtemékeket, most Viki miatt nem eszed vagy magad miatt sem? Szopi után újra ehetsz mindent?
Vendég
 


Ezt még akartam, csak véletlenül elküldtem: szia Szilvi!
Vendég
 


Szilvi, úgy látom, "ragadnak" rád a gyerekek! :lol: nyiss egy családi napközit v magán bölcsit/ovit :wink:
és már rég akartam írni: a te Gergőd is egy kis Kos, mint az én Vikim :) KEM-i Kosok ;)

Hajni, Viki miatt tilos a tej és tejtermék, meg a tojás is. szopi után ehetek mindent - úgy 5 év múlva... :roll: :wink: de az is igaz h kiderült h én is csak módjával, mert nálam is van vmi érzékenység a tejes dolgok egy részére - tejcsokira is :!: :shock: :evil: - de nálam még nem allergia.
Vendég
 


Doo: haat turo nelkul meg nem probiztam a turogombocot, de a kedvedert kifejlesztem ezt a variaciot is... :wink: Egyebkent kukoricadaraval van a tojasmentes verzio, lehet hogy elindulok ezen a vonalon... :)
A Sterimare es a Fluimare kozott az a kulonbseg (tapasztalatom szerint :lol: ) hogy a Sterimare-ban nincs olyan, hogy "egy adag nyomas", hanem nyomod, aztan jon ezerrel a cucc, jo nagy nyomassal. A Fluimare viszont nem hajtogazas, es kis szolid, egy nyomas - egy adag. Egy alom a Sterimare-hoz kepest... :)
A fozelekeket en sem birom edesen megenni.
15 hos oltas: :evil: De hat csak nem adjak be egy arra erzekeny gyereknek? Vagy?

Errol jut eszembe, mik a kotelezo oltasok?? Marmint Bercel ugye 10 honapos mult, mostanaban lesz neki vmi? Dokink ugye idiota, nem mond semmit, tanacsadason nagyon regen nem voltunk mar... kb. 2 honapja probaltam idopontot kerni, azt mondtak, hogy majd csak egy honap mulvara tudnanak adni, na akkor meg pont beteg lett, nem vihettem...

Hajni: Remelem minel hamarabb teljesen rendbejon Hanga labacskaja, gondolom mar o is unja, hogy nem bir rendesen raallni... :roll:

Agi: hol vagy?

Szilvi: sziamiaaa! Pentek, 5 gyerek: az igen! :) Lehet atdobom hozzad Bercel par orara, 5 gyerek mellett ot mar eszre sem veszed... :)

Mi holnap unokatesomhoz megyunk delutan, tok jo lesz, Dunaharasztiban laknak egy kertes hazban. Van egy 2 es fel eves fia, aki imadja Bercelt.

Na megyek alukalni...
Jok legyetek, hagyjatok a gyerekeket aludni... :wink:

zetus8
 
 


Igen, igen, Ági, hol vagy?
Vicuska nagyon tanulsz, alig jössz felénk. :lol:

Etus 15 hónapos koráig nincs kötelező oltás, csak választható az agyhártyagyull elleni, ha eddig nem adattad be.

Jaj, én szeretem, imádom ezt a gyereket és nagyon sajnálom hogy fáj a pici lába, de már kezdem azt hinni, hogy nagyobb ezügyben a színház mint a valós fájdalom. Reggel kint voltunk az új házban és nem engedte ám hogy letegyem a kezemből. Bezzeg mikor a teraszon voltunk és túrhatta a virágcserépben a macskakakis földet, akkor csöppet sem fájt neki. Meg itthon, mikor a telefonomra fókuszált a tekintete, mint szabad prédára, máris elidult a saját kicsi lábain és csak akkor fájt -rögtön- mikor elvettem a látóköréből. :? Na, kicsit fárasztó, meg mivel nem tuidom mit érez, nem is akarom erőltetni, hogy gyalogoljon, de tényleg azt érzem néha, hogy művésznő lesz a drágám.

Kis betegek, hogy vannak?

Doo, milyen az élet a járó Viki mellett? könnyebb, nehezebb, úgyanolyan...
Vendég
 


Sziasztok!Vagyok azért én is!
Tanulok is meg ügye Lottim is beteg volt :wink: mert tegnap óta túlságosan elemében van :lol: (de mi apával lebetegettünk)elég nehéz vele bírni!Egyszerűen nem tud valami mellett elmenni,hogy ne csináljon valami rosszat.Egész nap pakol:ide-oda-szét-össze-vissza.Mindent eldugdos úgy kell keresgélni.Na és persze menne kifelé-húz az ajtó felé és mondja me!!!

5gyerek?! :shock: :shock: bár lehet jobban elvannak egymással :roll:

Hajni:bizti van szinészkedés-akaratosság is a dologban.Tudják ők mi a "jó"nekik :wink:

Ezt én sem tudtam: az oltáshoz kapcsolódó infot!Bár talán nálam nincs vész-mármint a Lottinál!

Én sem eszem főzeléket és levest édesen-nem az én ízvilágom!

Hú én tegnapelőtt olvastam a doki rendelőben_váróban:3éves korig a gyerek ne kerüljön tehéntejjel kapcsolatba!!!Dehát minden tejtermék is abból van :shock: szerintem ez azért túlzás!

KépKép
vicuska
 
 


Sziasztok!

Lehet csak pár percem van, mert Zita már jó ideje alszik, eddig főztem, meg ettem (jól belaktam).
gyorsan:
Doo! Napszemüveg: www.dealtech.hu
A linket még én sem néztem meg, de emlékeztem, hogy eltettem egy kis tájékoztatót errő a szemüvegről, még Zita meg sem született akkor, s most előszedtem. nekem így a leírás alapján tetszik, de meg kell nézni a linket, hol lehet kapni, ára, stb..

Vicuska, mikor vizsgázol? nem írtad még... Örülök, hogy Lotti jobban van.

felébredt, már itt ül a földön mellettem. Úgyhogy elköszönök. Jön 2 foga, felül az egyes metszők. Éjjel virrasztottunk 2ésfél órát...bár nem igazán a foga miatt, hanem éjfélkor felkelt szopizni, s annyit nyammogott meg forgolódott a cicin, hogy éreztem nem bírom kivárni míg visszaalszik, s kiszaladtam pisilni...Apája ott volt vele, de olyan sírásba kezdett, komolyan, szinte pánikrohama volt, vagy nem tudom, de még így nem sírt. Mikor visszamentem akkor is csak zokogott...aztán fél3kor aludt vissza. :cry:

remélem este tudok jönni még. Szép napot!

Kép
ági_bp
 
 


Sziasztok:május 15.-én és június 2.-án lesz a vizsga!Szerintem elég jól haladok! :lol: :oops: Na ha majd akkor nem érvényesítik-engedélyeztetik akkor nem így fogom látni :shock: Most se tanulok,pedig Lotti alszik...Minden napra 1 tétel(_amit már teljesítettem-)nem halmozom az élvezeteket :lol:

Ági:kemény lehet az éjjeli műszak!Mostanság nekem is elég anya mániás:állandóan fogja a kezem és invitál erre-arra.Erre én mondom neki:van lábacskája a Lottinak,ugye..ránéz megbizonyosodik róla-utána mondom -akkor engedd el anya kezét és menj magadnak...De van,hogy megáll előttem és valamit közölni akar-csak én nem értem-nem teljesítem és sírásban tör ki!Szóval azért sem jövök mostanság többször mert kelkezdett többemberes babává válni a kincsem!

Apától kérdezem ma:hova megyünk akkor nyaralni?Mire ő:külföldre nem érdemes mert Lotti úgysem emlékszik majd rá :? Dehát azért én igen!!!Szerintem a belföldi nyaralásra sem fog emlékezni :shock: Na ennyit a férfiakról!

KépKép
vicuska
 
 


Megnézetm a napszemcsiket:áruk nem vészes5-7ezer között.

KépKép
vicuska
 
 


Vicuska, jó szöveg h elkezdett többemberes babává válni Lotti! :lol: a mögötte lévő produkció, gondolom, nem mindig olyan vicces :roll:
3 éves korig tejet ne - na, erről én is azt gondolom h nagy marketing duma! :evil: :evil: a tápszerlobbi próbál minél nagyobb teret hódítani, és most kitalálták a babtejet - ami persze tehéntejből áll nagy részben, csak sokkal több lovettát lehet érte szakítani, ha kevernek hozzá egy kis vitamint és aszongyák h ez a babatej és ettől fejlődik a gyerek a legtökéletesebben! :evil: :evil: szal tényleg nem szabad ezeknek bedőlni! meg ugye mellesleg a tápszerek többsége és a tejpépek is tartalmaznak tejet, meg a babakekszek, sőt egy csomó bébiétel is. kicsit magunknak is ellent mondanak :shock:

babybanz napszemcsi a brendonban 4e körül van, a kékpandán szintén. vszeg beruházok, aztán v bejön v nem...

járó babám :wink: tegnap megtette első lépéseit a cipijében :D - még csak itthon. már sokat járkál, de azért még sokat mászik is. h könnyebb-e? sztem uolyan eddig. vagyis nem különösebben nehéz vele, de sztem ez független a járástól.

ma nem evett gyümit - meg tegnap sem. :? rácuppant a dm-es puffasztott kukorica szeletre. evett belőle a reggelihez, ebéd után és vacsira is. remélem, a sok hízlaló gabonaféle meghozza a májusi mérlegelésre az eredményét! :roll: :wink:

Hajni, biztos van "rájátszás" is, de azért sztem mindenkinek ismerős h ha vmi nagyon leköti a figyuját, akkor minden baja feledésbe merül! meg azért sztem azt is jelzi h már ki tudja zárni a fájdalom érzetet, vagyis enyhül, gyógyul az a Hangyaláb! :) ettől még elhiszem h időnként bosszantó a dolog :?

ma zenebölcsiben megkérdezte a foglalkozásvezető h mindig ilyen megállíthatatlanul mozgásban van-e :roll: hát igen: én vagyok az egyetlen anyuka, aki többnyire magában énekelget-tapsolgat, mert a gyereke inkább a nagy hodály termet szeretné felfedezni, meg a többi gyereket és anyukát :lol: és ezerrel vigyorog közben, mint a vadalma. nagyon édes! :D de ma azért elkezdtem gondolkodni azon h mi lenne, ha "próbára tenném" és egy kis időre kimennék a teremből. néha az az érzésem h nem is érdekelné. végülis persze lehet h az sem baj, mert az igaz h tök örül nekem, ha hazajövök és sztem ez a lényeg. mostanában sikongat örömében, ha hallja h jön a mama és nekem is :)
Vendég
 


halihó!

Elolvastalak Titeket -ma nem pörögtetek annyira :wink:
Annyi mindenre akartam reagálni, hogy úgy érzem semmire sem tudok :shock:
Vicuka, akkor Zita szülinapján (máj15) vizsgázol 8) szerencsés nap lesz, meglátod! :wink:
Én ma olyan hálás voltam Zitának, ugyanis el tudtam mosogatni, ami nagy szó, mikor csak ketten vagyunk itthon. Nah persze azóta romokban a konyha mert főztem, ebédeltünk, vacsi, minden... :? fel is porszívóztunk, az számára külön program, imádja. Szerencsére. Este gondoltam majd elmosogatok meg még végigmosok meg tornázok, ehhez képest semmit nem csináltam. Viszont Zita egyszer már felébredt, és naggyon sírt, azt hiszem fájhatott a kis foga :cry: :cry: már odakészítettem panadolt, hülye vagyok, hogy nem adtam be "megelőzésképp" :? remélem a mai éjjelünk jobb lesz.

Hajni, tényleg nem lehet könnyű, de amiket Doo írt igazak lehetnek, hogy a figyelem elterelődése sokat számít...és valljuk be, ha megszokja az ember, hogy kiszolgálják, még nálunk felnőtteknél is nehéz picit lemondani róla. :wink:

Bea írt ma? :oops: hiányérzetem van. lehet délelőtt olvastam... :roll: hogy Rozipopó szebb már. Vagy az még tegnap volt. Nem állok a helyzet magaslatán. Gyógyulgasson puha babapopsira! :wink:

Szal főzelékek: mi édesen esszük a sóskát, borsót, parilevest is. Utóbbit jó borsosan is! De a bosrólevesen meglepődtem :shock: abban el sem tudom képzelni a cukrot. Ma én is sóskát ettem. Zita meg húslevest---azaz a zöldésgeket összeturmixoltam. A levét kínáltam, hátha inná, de Ő vizen kívül semmit nem iszik. Se rizstejet, se gyümölcslevet. A víz az jöhet.
Képzeljétek ma reggel felekelt és van egy kép a szekrényen Apáról, és szoktuk nézegetni mikor dolgozik. Elkezdte mutogatni és mondta "Apa" annyira csodás érzés! Ezt most imádja mondogatni, "Apa, Annya" mi meg olvadozunk :D

Doo, gartu az első cipős lépésekhez!! :wink:

Bocs, ha nem reagáltam sok mindenre.
Még egy kérdés: padlizsánt hogy adjátok? vettünk tegnap.

Kép
ági_bp
 
 


Csajok már itt vagyok, még visszaolvasok, csak nagyon lassan megy, visszajött a takonykor :twisted: :twisted: már 2 napja és most is ugrálok hozzá mikor ..elsír. Elromlott a billentyűzeten az f betűm így néha kimaradozik. :twisted:

Nagyon tele van az orra, valaki kitalálhatná már igazán az elemes orrszívót, ilyenkor éjszakára praktikus lenne.

1,5 órája pórszívóztam ki az orrát és ahhoz sajnos fel kellett kelteni, de rögtön vissza is aludt, ma és tegnap kivételesen 20 és 20,30 között már elaludt. :lol: :lol:

JA ÉS A LEGJOBB, A HÉTEN ALUDTUNK EGYBEN 4 ÓRA HOSSZÁT!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ennek örömére Én hajnalban 1 óra hosszat voltam fent nem tudtam visszaaludni. Mondtam is magamban szörnyű vagyok, hogy a 4 órás alvás után ilyen kipihent vagyok. Gondolom már nagyon megszokta a szervezetem az éjszakázást és nem tudta mi történt.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Végeztem az olvasással csak, már nyúlik a szám, majd bekapom a monitort.

Hajni, Hanga lába elég lassan gyógyul több mint 1 hét eltelte után, de az legalább jó hír hogy ha nem figyel azért csak használja.
A 2*-eri röntgent Én sem értem, :shock: akkor már jobb lett volna egy ultrahang azon látszott volna talán több minden, jól gongolom szerintetek?
A házvásárlásról, jó az elosztás (nekem az intim zóna tetszik, hogy az emelten van, és a nagy családi életet meg lehet élni a nappaliban). Az árak elég borsosak, amiket írtál, te jó ég....

Ági, Zita fényképei nagyon szuperek, nekem is a grimaszolós tetszik a legjobban. :lol:

Vicuska, jó tanulást, majd küldünk innen pozitív energiát és a vizsgáddal minden rendben lesz. A kolbászos fényképek :lol: akár csak Alexandrámat láttam volna ilyen kicsinek, imádta az igazi csabai kolbászt pedig az kicsit csípős és kenyeret sem evett hozzá (ma már nem eszi meg).
Nyaralás? Jó szöveg. :lol: :lol: :lol: :lol: Ezen olyan jót nevettem.

Bea, Rozi feneke gyógyulgat? Én nem is hallottam ilyen gombás betegségről mik vannak. :shock:

Etus, jöhet Bercel 5 vagy 6 az már oly mindegy.

Doo, mikor csak benéztem már akkor észrevettem az új vonalzódat, ez sokkal jobb.
A lányom szinte naponta cserélgetné a vonalzóját, mert ezt Ő válaszhatta magának.
Láttam, hogy földim vagy, mi Tárkányon lakunk, ezt nagyon sokan nem tudják hol van, ezért szoktam Bábolnát írni és mondani az eléggé ismert város.
A cipő vásárlás nem semmi volt, nálunk a levétel volt baj az üzletben már mondtam jöjjön inkább abba haza, de aztán csak sikerült levenni a lábáról.
Én tépőzásat vettem, gondomtam milyen jó lesz pik-pakk feladom rá és leveszem csak azzal nem számoltam, ez pik-pakk Gergőnek is ilyen gyorsan megy.

A beteg babókank gyógyulást, nem csak mi szenvedünk már megint. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Gergő már körbe járta az ágyat, most épp lábnál alszik és arra is rájöttem ha felsír hasra fordítom és várok, most azt csináltam és elhallgatott.
Ja és kapja a 2 textil pelusát is az arcához és a kezéhez, azzal nyugszik meg, van vagy 4 az ágyban abból 2 talán mindig elérhető.

Hú már kisregény lett, rólunk meg nem is írtam, az időt meg jobb ha nem is nézem.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Még mindig itt, folytatom.

Nálunk a gyerekek tényleg jól meg értették egymást még a Gergőt is befogadták maguk közé és vigyáztak rá (nem lökték fel, már az is valami) a 2 nagy lány (Alexandra és Nóra 4 éves) veszett volna össze a beszélő babán ki játszon vele de azt egy karmozdulattal a szekrény tetejére tettem, hogy egyitek sem mert nem tudtok megegyezni, csak lesett mindkét gyerek :shock: :shock: és másik játék után nézett.

Furcsa módon a 4 gyerekkel türelmesebb voltam mint mikor a 2 saját gyerekem van csak + a házimunka, most meg semmit nem csináltam csak felügyeltem őket. (Mosni való megint csak gyűlt meg a vasalni való is.)

Az unokatesóm és a férje nem hitte el, hogy szótfogadott a 2 lányuk, mert mindkét gyerek nagyon-nagyon eleven.
Csak a kajára kellett figyelnem mert az apukájuk jemeni származású és a vallás miatt nem esznek sertés húst, azon kívül bármit.

Hát a hétvége nem úgy alakult teljesen ahogy terveztem, de azért jó vége lett.
Pénteken este a Nóra nálunk aludt, hát még 22,30-kor utóvacsoráztak az Alexandrával és szombaton 10,15-kor ébredtek.
Gergő 9-kor kelt és akkor feküdt mikor a lányok, férjem hajnalig netezett Ő meg 13 órakor kelt és jött vihar, szakadó eső, stb..., így elmaradt a szombatra tervezett kórházi látogatás is.
Közben az anyu is az ágyat nyomta torokgyulladással most a héten kelt ki az ágyból 4 napig lázas volt. (Orvoshoz nem jár, csak ha már viszik, Ő ilyen, házilag kúrálta magát) Ja és elmondhatja magáról hogy 71 évesen semmilyen gyógyszert sem szed.

Vasárnap csodaszép idő volt nálunk így végre eljutottunk a
keresztanyámhoz (anyu huga) a kórházba (Komárom-Szőny) ahol a lányom 5 perecenként kérdezte mikor megyünk már, így ott csak 45 percet töltöttünk. Apa beigért neki egy fagyizást meg sütit és oda sietett nagyon, ezután kiültünk a tópartra sütkérezni a napon.
A Gergőt is vittük magunkkal csak róla nem írok mert Ő nagyon jól viselkedett, egy szavam sem lehet rá. Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond ez a mondás nagyon igaz.
A vasárnapom a feltöltődéssel telt, de szükségem volt rá.

Hétfőn és kedden jöttek a lányok újra, már kora reggel főztem hogy mire hozzák őket (keresztanyám az utcánkban lakik) kész legyen a kaja.
Tegnap és ma azaz csütörtökön nem jöttek, viszont ma azért keltem nagyon korán mert megleptem keresztanyámékat meleg ebéddel (reggel 6-kor párnázott széken kloffoltam a húsokat hogy a család ne ébredjen fel) és már 9 órakor vittem át hozzájuk a kész kaját, így nem kellett főzniük.
Jaj úgy örültem neki, hogy ők is örültek és egyből rávetették magukat az ebédre amiből végül reggeli is lett.

A pénteki napra kiváncsi leszek, 5 gyerek nem semmi , hogy mi lesz nálunk nem tudom, de nem aggódom majd megoldom. Férjem csak azt mondta, rám ne számíts Én dolgozni megyek mindenképpen :!: :wink: :wink: :wink: Neki a 2 gyerekünk is sok, sokk néha.
Nóra ismét itt alszik majd és vasárnap már hazautaznak zalába és visszatér minden a régi kerékvágásba és folytatódik a mókuskerék.

Ui: Így jó volt a 4 gyerek 5-6 órára de azért 24 órás műszakban ellátni őket nem kis teljesítmény lehet.

Egyébként valamelyikőtök tervez 3 gyerkőcöt????

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Most meg volt még egy pórszívózás és nyugiban alszik tovább. :lol: :lol: :lol:

Jó éjt, reggel nem Én leszek az első aki itt lesz.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Találtam elemes orrszívót, csak épp 10.00 Ft + postaköltségbe kerül, hát ezt még meggondolom, lehet nyúzom érte majd apát, hátha beadja a derekát. :wink:
Véleményeteknek örülnék, szerintetek jó lehet :?:

Most már aludhatnék, de nem vagyok álmos, jaj nekem.

Katáékkal mi lehet, rég volt?

Jó reggelt az elsőnek írónak:!:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Jó reggelt!
Anya:hát nem kis teljesítmény 4gyerek :lol: Nekem Lotti a kezdetektől fogva rongyikázik,ami egy rongy zsepkendőt takar amit az arcához dörzsölget elalvásnál!

Doo:a cipőben való járás nekem is nehézkesen indult:itthon már cipő nélkül szépen tipegett,mikor ráadtam a cipőt leblokkolt!Kellett 2 hét mire megszokta!

Ági bp:édes lehet ahogy mondja_apa-anya :lol: gratulálunk!

KépKép
vicuska
 
 


Jó reggelt.

Most ébredtünk, elég jó volt a hajnalunk, jót aludtunk hajnalban az orrfolyás ellenére :) :) :) és olyan kipihentnek érzem magam.
Telepakolta a pelust, bűzlik mellettem, megyek cserélni. :(

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Húúú már Én is úgy hallanám Anya-Apa de még nem mondja, pedig mondogatom neki elég sokat, Ő nem a beszédben ügyeskedik, hanem a járásban amit 9 hónaposan kezdett egyedül és 10 hós kora óta megy neki kapaszkodás nélkül.
A tükörben Ő is nézi magát, és integet és mutatja ott a baba.
Megnézi a monitor elejét és keresi benne a képeket hátul, hol lehetnek és ezt nagyon komoly pofikával.

Amikor elkezdett járni már akkor mutatott a mutató ujjával, a mama egyik köcsögje tetszett és tetszik neki még mindig a legjobban, de minkire és mindenre mutogat még idegen helyen is.

Gergő simán vette az akadályt az új cipőjével, nem zavarta benne, Alexandrának volt az első cipőnél hogy is mondjam darabos a járása egy ideig.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Valamit még akartam írni és most jut eszembe.

A 15 hós oltást nem tudtam, de a mama 2 hete már letesztelte, mert míg kiteregettem addíg kicsi gyermekem bevett egy fél palacsinta tésztát és utólag mondta ezt nagyon szereti.
Nem szeretem a magán etetési akcióit.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Nahát csajok, csak vicuskával jártunk ma még itt. Hol vagytok :?:

Még sincs itt az 5 gyerek, ebéd után csak a Nóra jön át, így hárman lesznek holnap délig. Szegény Alexandra annyira várta már őket, de tegnap annyira rosszak voltak, ez a büntetésük, hogy az anyjukkal kell menniük játék helyett (unokatesómnak szerintem nagyobb büntetés, mert kordában kell tartani őket a kórházban, az elég nehéz).

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Még mindig senki?
Kint vagytok a szabadban?

Már túl vagyunk az ebéden, holnapra is főztem, ha az idő engedi délelőtt az autót mosom és takarítom ki.
Ma az ebéd közben a Gergő az etetőszékben aludt el, úgy kellett kivarázsolni belőle az ágyba.
Az ágyunk vége díszpárnákkal és az ágytakaróval van bélelve ahol Ő fekszik, még nem esett le egy éjszaka sem forgolódás közben.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Szia Szilvi!
Nálunk is volt olyan, hogy egyhuzamban többet aludtunk, s utána szopi után csak a plafont néztem hajnalban... :roll: Örülök, hogy alakul Gergő alvása, reméljük ebből rendszer lesz! :wink:
Szilvi milyen árakat írt Hajni? :shock: Én nem emlékszem, csak arra, hogy 20 alatt nem lehet különálló családit kapni. sajnos. Tényleg hajni, akkor priviben megírod nekem a ház árát? Tudod én amolyan kíváncsi vagyok, mint Te :lol: és "érintett" a témában...bár most szüneteltetjük a dolgot.
Gergő pikk-pakk leveszi a cipőjét :lol: ezt kihagytad a számításokból.
Fúú, Szilvi, pótoldat a lemaradásodat! Jó kis bagoly vagy Te is! :wink: Elemes porszívó...nem tudom :roll: ha rendszeresen szükség van/lesz rá, de reméljük nem, akkor talán meggondolandó. Másra is lehet használni? mekkora? Úgy értem ilyen kis kézi méretű, nem? Mert ha lehet vele máskor konyhában kaja után pikk-pakk felporszívozni és hasonló praktikus dolgokra használni, akkor jó lehet..

mennem kell, felébredt Zitus. és még végig sem olvastalak Titeket. na, majd..

Kép
ági_bp
 
 


Szerintem Szilvi nem elemes porszívóra, hanem elektromos orrszívóra gondolt, nem ? Azzal gondolom nem kéne morzsákat porszívozni később se. :lol:

Hangi az előbb bekéredzkedett az ágyába, azóta is ott játszik benne, én meg gondoltam alszom addig egyet, de így hogy gagyarászik nem tudok aludni. Elaludni, biztos Ő sem fog, mert még nincs itt az ideje, de ez a nyugi is olyan jó egy kicsit. Kíváncsi leszek meddig bírja.

Tényleg nem írtam konkrét árakat, de Szilvi bizti telepatikus. :lol:

Ági: az Apa, Anya fantasztikus. :lol:

Hangi mostanában állandóan "telefonál", mindent a odatesz a füléhez vagy csak a kezét és mondja "ajo" (halló) :lol:

Egyébként még mindig nagyon biceg, ez azért nem lehet szimulálás. És szerintem a foga is kínozza, mert sokszor ok nélkül kezd el keservesen sírni, nem tudok másra gondolni. Még kézbe is sír olyankor. Szegénykém.
Vendég
 


Kis Tücsköm már egész jó ideje játszik az ágyában. Kérdem én, u.ez a szitu a járókába miért nem működik???
Vendég
 


Most néztem a Brendont van 8000-ért elektr. orrszívó. Az sem olcsó és nem tudom mennyire hatékony.
Vendég
 


Az árat arra írtam, hogy nem lehet 20 alatt önálló kertest venni.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Már visszaolvastam magam mert azt hittem az éjjel már elveszett a fonalam. Én az elemes orrszívót írtam és arra is gondoltam.
A fényképen ez egy kézi készülék ami a mama táskába is belefér és ceruza elemmel működik, másra nem használható, csak azért volt szimpatikus mert kicsi és halk működést írtak róla. Az elmúlt éjszaka párszor muszály volt beindítani a nagy porszívót mert már a Gergő orra rettenettesen feltelt váladékkal.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Tényleg elemes orrszívó! :oops: :shock: :lol: :lol: hol jártam??? :roll: talán a porszívó és orrszívó katyvaszkododott bennem :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Zita teljesen átállt a nappali 1 alvásra. A déeleőti alvása kicsit kitolódott, 11-ről dél-egy közé. Olyankor alszik másfél órát.

Kép
ági_bp
 
 


függönyt mostunk. Én teregettem, Zita lerángatta, kukucsolt vele egy darabig...aztán egyszer nem bírta lehúzni a fejéről, s elindult...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.03.19 16:44-kor.

Kép
ági_bp
 
 


Hát ez a Zitus tündéri!Én már nem is merek egy légtérben teregetni-mármint ahol a kisasszony van!Vettem ilyen függőleges teregetőt(ami ugye kisebb helyet foglal)és a hálóban csukott ajtók melett szárad a ruha!Egy teregetés addig felért 20-25 teregetéssel!Mostanság már nekem is egyszer alszik napközben,de akkor 3(tegnap 3.5)órát!

Szegény hangyaláb..még mindig fájdogál :cry:

Ma mamázott a drágám,elvitte őt anyósom,hogy gyógyulgassak és tanuljak.Hazaérkezésnél elkezdett pityeregni-mert nem akart bejönni!Olyan rosszul esik,nem is volt velem egész nap és tojt rám amikor meglátott-sőt!
Erre anyósom,hogy ő holnap is elviszi szivesen :shock: tudom,hogy segíteni akar(bár van benne hátsó szándék is)de azt se bánná ha odaköltözne Lotti.Teljesen úgy érzi szerintem,hogy neki szültem unokát és nem magamnak gyereket!

Anya:szerintem az nem lehet olyan hatékony!azért két ceruzaelembe nincs olyan erő!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
vicuska
 
 


oltásról: ma tudtam meg h az ÖSSZESBEN van tojásfehérje!!! :shock: nem csoda h gyermekemnél kiverte a biztosítékot az összes kötelező :? :evil: :cry:
nyálkáról egy ismerős doki azt mondta h lehet "éhezéses" széklet is :shock: :shock: hát az se lenne jobb :? :evil: de tuti biztos vagyok benne h nem erről van szó, hanem a tojás a ludas. néha úgy érzem, mintha az orvosok helyett kellene gondolkodnom és nyomoznom :roll: ne értsetek félre, de az biztos h senkinek sem fontos annyira ez az egész, mint annak, akinek a SAJÁT gyerekéről van szó.
Vendég
 


sztem nem furcsa h Hangi lába még mindig fáj - sajnos :? egy pici baleset is sokszor olyan hosszan gyógyul - főleg, ha ilyen rándulás/ficamodásról van szó.
azt a gyönyörű szép sapiját dobta el Hanga?! ejnye, ejnye!! :shock: :? kár érte... gondolom, nem ugrottál be a folyóba érte :roll: :wink:

Bea, mizujs?! házimunkát próbáld meg Rozival együtt! :wink: én mióta Vikivel a hátamon takarítok, sokkal nyugisabb vagyok: nem izgulok azon h mikor alszik el, meddig alszik, alszik-e egyáltalán, ill le tudom-e tenni, mert így nem az alvásához kötöm a dolgot! ő meg komolyan élvezi h nézi a vállam fölött, ahogy söprök-felmosok, közben meg énekelek-mondókázok neki, mondom h mit csinálunk. ha előveszem a kendőt, már kuncog magában :) a tibeti hátikötéssel egy pillanat alatt feldobom. nézd meg a füzetkében.
Vendég
 


Katáék kolpingolnak. de én sem tudom h meddig.
Vendég
 


Doo, sajnálom a tojásos dolgot! Milyen tünetei voltak a kötelező oltásoknál? és gondolod, hogy ez a 15 hós durvább ilyen szempontból? Mármint hogy ha eddig is ilyeneket kapott, amiben volt tojásfehérje, akkor ez sem gázosabb, vagy igen? :roll: :twisted: :twisted: Miket tud meg az ember!!! nem is gondolnám, hogy egy ilyen allergizáló anyagot tartalmazhat oltás-főleg amiket pirinyó babáknak is adnak. :shock:
Most akkor folytatódik a tojgliszünet nálatok? Férjed is allergiás erre?

Milyen ez a kötés? leírnátok? :oops: :oops: ha nem nagy kérés.

Kép
ági_bp
 
 


Vicuska! megértem az érzést. Nálunk hasonló volt, mikor anyuméknál voltunk. Imádja a Mamát Zita és az 5. napon már mindenféle vegyes érzéseim voltak, mert már úúgy hiányzott nekem :oops: :roll: szóvá is tettem, erre Anyum jól megbántódott :( De komolyan még szopizni is alig akart (bezzeg éjjel!) csak a Mamával játszottak egész nap én meg néha eszébe jutottam, de igen csak a háttérből figyeltem.

Kép
ági_bp
 
 


azaz figyelhettem...
bocs, hamarabb küldtem, mint kellett volna :)

Kép
ági_bp
 
 


Doo, nem az a sapka volt amit feltettem a képen, az csak másodjára volt akkor rajta. De, happy end lett a vége :lol: , meglett. Úgy örültem neki. Szóval az csak az én feltevésem volt, hogy a Körösbe esett, mert a híd előtt még láttam rajta, utána nem sokkal már nem. Visszafordultam megkeresni és mivel nem találtam sehol csak erre tudtam gondolni. Másnap u.azon az útvonalon biciztem és meglátttam a korláton egy szatyorba kiakasztva. :lol: Vannak még rendes emberek.

Ági. Vicus, megértem az érzéseiteket, én is nagyon féltékeny vagyok. De ezt már írtam, nem is ragozzom ezt tovább. De én azért abban is biztos vagyok, hogy minket szeretnek a legjobban, csak játszani mással is érdekes. De most Hangi a héten olyan Anyás, gondolom a betegsége miatt, de tegnap és ma is sírva hagytam itthon, mert volt dolgom. Persze ha nem lát könnyen megvigasztalható, csak ne járkáljak körülötte, úgy hogy Ő nem az én kezembe van. Tegnap még az Apjánál is sírt. Szegény, nagyon rosszul esett neki.

Vicuska, Anyós :? :?
Vendég
 


Aranyos a függönyös kép :lol: . Mi is elég hosszasan teregetünk együtt.
Vendég
 


Sziasztok!

En hulye ma borsot adtam Bercelnek (krumplival meg repaval), ugy szenved tole, nagyon faj a hasa, mar 3szor felkelt, es csak sirt sirt sirt... :( Meg feszitette magat, meg pukizott ezerrel... :( Kis bogarkam... eddig egyszer probalkoztam a borsoval, kb. 7-8 honapos koraban, akkor ugyanigy nagyon szenvedett tole. De gondoltam megprobalom ujra, hiszen mar 10 honapos mult... hat nincs nagy valtozas :oops: Szegeny, tole annyira szokatlan ez hogy ordit ejjel... persze tobbszor felkel, es ez is nagyon faraszto, hogy sokszor fel kell hozza ugrani, de szinte rogton vissza is alszik... hat kivancsi vagyok mi lesz az ejszaka hatralevo reszeben... :roll:

Hajni: de jo hogy meglett a sapi! Szegeny Hanga, olyan jo lenne ha amr azt irnad, hogy teljesen rendbejott a laba! De biztos szepen javulgat azert!

Agi: fuggonyos kep: :lol: :lol: Zita feltalalta a bujocskazas legujabb formajat . O a mozgo celpont, akit meg kell talalni :)Olyan jo neked, hogy Zota mondja mar hogy anya, szerintem ez tok nagy szam, ennyi idosen meg nem szokvanyos... kis ugyes! :)

Szilvi: meg kell mondjam, minden elismeresem a tied... ma a szomszedasszonyom nagyon rosszul lett a munkahelyen, haza is jott. Hanyt, gorcsolt a hasa, es nagyon durvan nezett ki. Foztem neki krumplit, meg teat, es mivel egyedul neveli a fiait, elmentem ertuk az oviba, meg nalunk voltak a gyerkocok estig. Haaaat, tok edesek voltak, meg semmi gond nem volt veluk, de azert elfaradtam na. Pedig sokszor jonnek at hozzank, vagy megyunk egyutt a jatszoterre stb. de akkor is faraszto volt!
Jemeni az unokatesod ferje? Rogton felkaptam ra a fejem, mert van egy ismerosom, aki csoporttarsam volt az egyetemen, arab szakos, es kiment masfel eve eve Jemenbe osztondijjal, aztan nem sokkal kesobb muszlim lett, ferjhez ment, most pedig a 9. honapban van... Kicsit aggodom erte, mert olyan mas lett, es nem nagyon akar hazajonni, azota nem volt itthon, hogy kiment, anyukajanak emailben megirta hogy ferjhez megy es ennyi. Amikor kiderult hogy terhes, felajanlottam neki, hogy ha megadja a cimet, akkor kuldok neki par Kismama-ujsagot, mert azt irta, hogy szinte semmit nem tud a kisbabakrol, de nagyon orul hogy varandos. Es akkor azt irta, hogy nem tudok neki kuldeni semmit, mert naluk nincs olyan hogy hazszam, es szoval hogy nem lehet neki kuldeni semmit. Ilyen tenyleg van?? Na mindegy, ez most nemtom hogy jott ide :oops:

zetus8
 
 


Meg majd irok reggel, de most muszaj mennem alukalni...
jooo ejt!

zetus8
 
 


oltásügyben nekünk még az első oltás előtt mondta a gyerekorvos h nagyon nem OK h ilyen korán bele kell nyúlni az immunrendszerükbe - 2-3-4 hósan, ráadásul BCG már az első héten! :shock: :evil: azt mondta, nyugaton 6 hó alatt nincs is oltás.
a véres széklet volt a tünet. Eszter szerint nem mi vagyunk az elsők és az utolsók sem, akiknél oltás után manifesztálódott az allergia :cry: :cry:
nem hiszem h a 15 hós durvább, csak most már tudom h mitől kell félni - korábban meg nem tudtam.
nem tudok róla h bmelyikünk allergiás lenne tojásra.

a kendőkötést szívesen leírom, de nem tudom h érthető lesz-e. majd holnap nekiveselkedem. még a lakásunk bútorzatát sem írtam le neked :roll:

Etus, héjastul adtad a borsót? v anélkül is megpukiztatta szegényt? olyan szar h mindig csak utólag lehet okos az ember. sztem elég sokat vártál - nem tudhattad h még mindig hasfájást fog okozni. én uígy vagyok most a tojással: franc se próbálta volna, ha tudom előre h gáz lesz! :roll: ráadásul nem is én akartam bevezetni, hanem a védőnő javasolta és a doki is egyetértett vele - az oltás miatt. :?
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?