Új privát üzeneted érkezett!

Lányok még élek, de a mai nap fárasztóbb, pedig csak 3 "gyerekem" van, és a 4 éves Nóra éjszakára is nálunk marad.

Holnap délelőtt megyünk mi is a kórházba látogatóba, aztán meg a kicsi jön délután egyedül mert a nagyobbikat viszik el a mamához látogatóba. Amíg nem jöhet haza addig ez lesz.
Nem tudom mikor jövök :cry: :cry: és olvasok vissza de majd igyekszem visszapótolni. :oops: :oops:

Mindenkinek kellemesen eltöltött hétvégét és hozzá nagyon szép tavaszi időt kívánok. :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Hajni: koszi, nagyon kedves vagy! :lol: Azt hiszem meg is lepodnel, ha egyszer csak "beallitanank"... 8)

Leraktam Bercelt aludni, ez is annyira fura, hogy en furdettem... ez szuletese ota Oliver "reszortja", en mar mindig csak egy kis illatos finom csomagot kapok kezhez az esti mesehez meg az eteteshez... Na jo, persze nem banom a dolgot, csak fura es kesz! :roll:

Szilvi: Kitartast, jo suru lesz a hetveged...

zetus8
 
 


JHajni: jaj szegeny Hanga, annyit gondoltam ra ma... :( Soksoksoksok gyogypuszit kuldunk a kis hos labara... megint... remelem a pihentetestol jobb lesz... Ez annyira borzaszto, amikor meg nem tudja rendesen elmondani, hogy itt es igy faj, amikor igy meg ugy ralepek... :(
De rendbejon ne felj!!!!!

zetus8
 
 

 
 

Hajni, olyan szomorú lettem ahogy írtad Hangit :cry: jaj Istenem, úgy sajnálom szegény kicsikédet :cry: nekem is megszakadna a szívem ha Zitával ilyen történne. De biztos hogy napról napra jobb lesz, és hamarosan meggyógyul!! Drukkolunk a kis lábikóért!!

Szilvi gyógyulsát a mamának! Nem lehet könnyű.

Etus, megértelek. Én sem szeretek Apa nélkül lenni, és ugye minden 3. nap így telik nálunk. Ez amolyan várjuk Apát holnap -nap. :roll: Azért megvan a jó oldala is, és egyre inkább érzem, mert ilyenkor csak mi vagyunk ketten és amikor ezt megszoktam, és egyre jobban belejöttem hogyan kell ezeken a napokon egyedül boldogulni..szal azóta máshogy állok hozzá. De azért úgy kerek a világ ha hármasban vagyunk :D Azért ezekre a napokra nem időzítek nagy főzést meg hasonlók. De takarítani már profin tudunk kettesben. Csak felmosni nem :roll: ma terveztem míg alszik, de hamarabb ébredt, s így elmaradt. :oops: Mászkál a vizes földön, a járókában meg nem marad el, úgyhogy nincs mit tenni :wink: csak enni nehéz ilyenkor, mert jön jön és kéri hogy vegyem fel és amúgy is mit eszek...? Ja, ma belefolyatta a mobilom hangszórójába a kis nyálát :evil: tiszta para voltam, mert alig hallottam, aztán meg recsegett. De megfogadtam nincs több játék a telefonnal-tudom, tudom, butaság volt eddig is odaadni.

Holnap megyünk kirándulni, remélem jó idő lesz! Kicsit parázok a kullancsoktól, erdőbe megyünk, reggel próbálok még venni a patikában egy bio :shock: kullancsriasztó sprayt, gyerekeknek.

Kép
ági_bp
 
 


Etus profin bemutattad az etetőtöket, köszi :wink:

Kép
ági_bp
 
 


hajni, én is sokat gondolok rátok. Hangit is sajnálom, de sztem te legalább akkora hős vagy! és a nagy lelkedet mutatja h a sok sírás mellett is képes vagy mindenkihez egy jó szót szólni. szal sztem nagyon is jó természeted van!! :)

brendonban tuti van bio-kullancsriasztó! rem. kapsz vhol, csak végszükségre írtam. én is odaadom a telcsimet :oops: ha muszáj :roll: :wink:
Vendég
 


etus, én "rendelnék" ilyen etetős izét, ha áll még az ajánlat. hátha mégsem ugrik ki belőle a csemetém... bár azon azért elgondolkodtam h elég alacsonyan fog így csücsülni - v nem vészes? az olyan 3ezer pénz, ugye? rég nem váltottam eurót :oops:

Szilvi, izgi ez a gyerek-"táboroztatás" :wink: elhiszem h fárasztó :roll: merre laktok pontosan? én is KEM-i lakos vagyok :) szal mégiscsak földik volnánk, ha kicsit távoliak is, nem? :wink:

Kata, érezzétek magatokat nagyon jól!
Vendég
 


Köszi mindenkinek az aggódást, jól esett. Szegénykém, már úgy szeretném, ha egy héttel előrébb lennénk.

Etus, meglepődnék, de csak azért mert nem tudod a címünk, amúgy örülnék. :lol:

Náunk is apa a fürdetős de ennek már nagyon fix menete van. Én vetkőztetem, míg apa fürdővizet enged, azán Hangát útnak indítom a fürdőbe egy törölközővel a kezébe. Aztán enyém a törölközés, mert az nyűgös szitu, az etetés pedig változó.

Ági, fúú fullancsokkal vigyázzatok, de jó kirándulást! Már Zita sem marad a járókában? Olyan hosszan tudom hogy sosem tűrte, de mostmár egyáltalán nem marad?
Vendég
 


Szia Doo, idecsöppentél. Jó természet? Mégiscsak csalóka ez a netes ismerkedés. :lol:
Vendég
 


Most látom hogy fullancsot írtam, de biztos rájöttetek hogy az kullancs.
Vendég
 


Berce minden nap jatszik a telefonommal... :oops: :oops: Annyira imadja! Kinyithatos, es egyfolytaban ki-be csukogatja.

Hajni: elkepzeltem ahogy Hanga elindul a furdo fele egy torolkozovel a kezeben... de cuki lehet! :)

Doo: en sose valtok eurot, anyukam szokott fizetni a boltban, en meg forintban odaadom neki utana. Mindig 250-nel szamolunk, arfolyamtol fuggetlenul... :roll: Szoval holnap megnezetem vele, ha van meg megvetetem, 2500 ft igy a 10 Euro... :lol:
Nekem nem tunt fel, hogy annyira alacsonyan lenne, bar az etetoszekhez kepest alacsonyabb, az teny, mivel ugye a "rendes" szeken ul. Nekem nem zavaro. Jo lenne ha Vikonak bejonne, es ugy enne benne mint egy kisangyal! :) Ha megsem, nem vallalok erte felelosseget... :wink:

Agi: Jo kirandulast nektek holnapra, na es persze napos, szep idot! :)

zetus8
 
 


Ne haragudjatok, de én most nem reagálok , mert nem bírok!

Egy csomó baj történt velünk :( Tegnap Rozi olyan nyűgi volt napközben és én a náthára fogtam az egészet. Aztán 6 körül elkezdett sírni olyan sikítás szerűen,és semmivel nem lehetett megvigasztalni. Kapaszkodott a vállamba és megfeszítette magát. Rájöttem nehezen, hogy a foga lehet,mert közben az öklét harapta, meg a vállamat, amit ért. Volt olyan, hogy 2 órán keresztül sírt kisebb szünetekkel és este 10-re már nagyon kimerültünk mindketten. Majd megszakadt a szivem :cry: El is aludt, de olyan másfél óránként ébredt visítva :cry: Szóval ezt még túléltük valahogy, mert amikor elmúlt a fájdalom rögtön visszaaludt. (kivételesen csak a vállamon ringatva)

És most jön ami miatt annyira szégyellem magam. Lehet le se kellene írnom,mert olyan szégyen. Délután tettem tisztába és amikor elkezdődött ez az egész hiába többször is eszembe volt, hogy tisztába kellne tennem, de nem tudtam letenni, mert kapaszkodott belém, mert ordított. Hajnalban mondom leveszem róla a pelenkát, akárhogy sír és amikor megláttam a fenekét szó szerint sírva fakadtam. :cry: :cry: Valamikor bekakilhatott , gondolom az erölködéstől és kicsípte neki pirosra. Annyira csúnya a kis popsija meg a szemérem ajka. Rögtön bekentem neki sudoval és nem tettem rá pelust, hogy szellőzön, de még mindig olyan csúnya. Olyan rogadtul érzem magam......

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Kirándulás lefújva, esik az eső :cry: :cry: Doo, köszi, láttam én is a katalógusban, hogy ott van-igazából onnan szedtem az ötletet. Valaki gondolkodik beadatni a kullancs encephalitis elleni oltást a gyerkőcének? Mi tervezzük, mert szeretnénk kirándulni járni, szüleim Nógrád megyében laknak, s az egy kifejezetten fertőzött terület :? Apukám Lyme kóros volt egy kullancstól, úgyhogy mi eléggé tartunk tőlük. :( Bár tudjuk, hogy az oltás az ellen nem véd, sajnos.

Vicuska és Hajni! Végül beadattátok a meningitis elleni oltást mikor betöltötték a lányok az 1 évet??

Én is lehet kérnék ilyen etetőt, még páromnak majd megmutatom...csak Anyuméknál olyan széles szék van, arra is rá lehet tenni vajon? :roll:
elküldöm...

Kép
ági_bp
 
 


na, leszavazta. Inkább vegyünk tálcásat. Marad az ikeás, asszem.

Hajni, járóka sosem volt rendszeres, csak úgy hébe-hóba. Ha valaki ott ül a közelben, akkor elvan valamennyire-már ha épp olyan hangulatban van :wink: de ha én közben "messzire" eltávolodnék és felmosnék, reklamálna.
A házról mikor írsz részleteket?? Kíváncsiak vagyunk! mekkora, új vagy sem (ha jól értettem utóbbi) milyen az elrendezése?

Kép
ági_bp
 
 


Jaj, most olvasom közben Rozikát! :cry: :cry: Szegényem. Kibújt a fogacska azóta? vagyél rá valami gélt. Ne ostorozd magad Bea, csak azért halogattad, mert nem akartad még "molesztálni". Elhiszem, hogy bánt, de nem felelőtlenség miatt nem pelusoztad, hanem olyan volt a helyzet. Visítva síró gyereket elég nagy lelkierő kell még egy tisztába tételnek is kitenni :roll: Szellőztesd a popiját. Nekünk a bepanten jött be mikor piros volt a feneke. Gyógyulást!!!

Kép
ági_bp
 
 


Bea, én is csak azt tudom írni, ne hibáztasd magad. Inkább írd a fogzás rovására, olyankor szokott csípni a széklet. De tudom milyen rossz érzés, én is mindig arra gondolok, bárcsak ne mentünk volna akkor le, meg a mi hibánk, hogy ez egyálalán megtörténhetett, szóval minket is marcangol a bűntudat ami napról erősebb, ahogy látom hogy nem javul.

Ági, én még 1 év alatt beadattam 2x. Kullancs ellenin még nem gondolkodtam, de most írod, hát itt is vannak, szóval majd megkérdezem a dokitól.

A házról írok bővebben ha egy kicsit nyugibb leszek, meg több időm lesz. Most pont oda készülök, csak leültem egy kicsit lehiggadni, mert oooolyan hisztis. Közben nagyon sajnálom is, de mégis felmérgeltem magam egy kicsit.
Egyébként használt, 3 szintes, de csak 2 van beépítve, mi sem fogjuk tovább, az csak padlás lesz. Nappali+ 3 szoba garázs, kicsi udvar. Szerintem jó az elrendezése. Lennt nappali, vele szemben konyha étkező egyben + kamra. Az emeleten van a 3 háló.
Egyelőre ennyi, mert nem tudom mit írjak még most róla, majd ha épül- szépül teszek fel képeket.
Megyek öltöztetem Hangyámat és megyünk, Apa már ott van méricskél.
Vendég
 


Hajni, jól hangzik a lakás elosztása. Hány nm??
Jó méricskézést és tervezgetést! És türelmet Hangához. Elhiszem, hogy nehéz :(
A szocpolnak a felét azért megkapjátok a lakásra? Gondolom az egészet nem. Azt hallottam, hogy talán eltörlik egy-két éven belül a szocpolt :evil: :evil: akkor mi maradunk, vagy nyerünk a lottón. :roll:

Kép
ági_bp
 
 


Mobil: Zita meg van őrülve a mobilokért és a távirányítókért. ha megkaparintja a távirányítót, el is kapcsolja nekünk más csatornára meg hangosítja meg telextbe belép, hasonlók! A DVD távirányítót szoktuk odaadni naívan, hogy azt nyomkodhatja, erre mindig a piros gomb tetszik meg neki (power), így a TV-ről átkapcsol DVD-re. Mindig zavarja az adást :P :P
Mobilt meg az Apáét nyitogatja, csukogatja, s a középső gombot nyomkodja, de kajakból, rendesen beleremeg a feje is :shock: az enyémen mutattam meg neki, hogy lezárt billentyűzet mellett persze, de ha azt megnyomja, akkor egy pillanatra világít a telefon, s látszik rajta Zita baba :D imádja!! És ezt adaptálta már a hifi távirányítóra is, ott is van egy ilyen elrendezés, hogy j-b, fel-le gomb, s középen is egy, s mindig a középsőt nyomkodja. Jól el is állította a rádiót! :?
De tegnap tényleg rámijesztett, hogy kaktusz lett a telefonomnak :? :x szerencsére úgy tűnik helyrejött, de jó kis lecke volt. :roll:

Kép
ági_bp
 
 


Etus, Te is szoptatsz még, ugye? olyan furi, hogy írtátok, hogy fürdés után vacsora. Az szopit jelent, ill. aki ápis tápot? vagy rendes kanalas kajcsit? Mi azt nem tudjuk csak kismalac módra enni, így mi fürcsi előtt eszünk, aztán már csak cici van. na, jó, tegnap még kapott egy kis almát még meg kölesgolyót, de ez csak olyan kivétel volt, hogy erősítse a szabályt. :lol:
Viszont tízóraiara mostanában meg sem akarja kóstolni a kaját! :shock: Egyből hadovál a kezével, lökdös, nem kell neki. A kölesgolyó viszont csúszott most is :roll: Szerintetek ezt nasinak kell felfogni? mert végülis egészséges, jobb, mint ha csokit kapna :shock: :lol: de úgy látom Ő annak javára kezd "válogatni" vagy legalábbis annál kötünk ki gyakran. Mondjuk ebben nyilván én is "benne vagyok", csak elgondolkodtam. Nem szeretném, ha válogatós lenne. talán délelőttönként alapból ezt kellene adnom neki, mást nem is próbálni, s akkor nem lesz olyan érzése, hogy "ezt megint ügyesen kiharcoltam".

Még egy kérdés: aki szoptat még, iszik kávét? én igen. Reggel úgy egy felet-háromnegyedet. S még napközben is egy 3in1-t. Remélem nem sok. Mondjuk már jó ideje így iszom, de most rámtört egy kis lelkifurdi. :oops: Mert épp már a napközbeni adagomnál tartok, pedig a reggeli sem volt túl rég.

Kép
ági_bp
 
 


Bea, sztem se legyen lelkifurdid! az üvöltés kellős közepén nyilván nem is nagyon hagyta volna magát tisztába tenni. én is úgy hallom sokaktól h a fogzástól alapból is ki tud pirosodni a popójuk!!! lehet, ha tisztába teszed mittomén kétóránként, akkor is uez lenne a helyzet!!! rendbejön az hamar.
ha ilyenkor szereti, ha ringatod, én úgy tudom, jó lehetne a chamomilla vulgaris homi bogyó. mondjuk, az enyém mindig is ringattatós baba volt - neki nem vált be. meg eddig a fogzás nem kínozta meg ennyire. mivel viszont ártani úgysem tudsz vele, ezért meg lehetne próbálni. hányadik foga is ez Rozinak?

én nem kávézom. elején egyet-kettőt megittam - de nem napjában, hanem per hét - csak akkor, ha nagyon fáradt voltam. de vhogy az volt a kényszerképzetem h Viki rosszabbul alszik tőle. ami vszeg nem volt igaz, mert aztán Eszter mondta h 4-12 óra, mire a tejbe kerül a cucc, tehát olyan gyorsan nem is lehetett hatása. :roll: de én régebben is csak nescafét ittam, és attól is rendesen függő lettem, fizikailag, úgyh aszondtam h leszokom róla! volt két kemény napom, amikor állatira fájt fejem és újra "szabad" lettem :lol: :lol:
Vendég
 


Ági, ez a válogatósság úgy hangzik, mintha vmi nagy baj lenne - de hát gondolom, te se eszel meg olyasmiket, amiket nem szeretsz :wink: miért ne lehetne saját ízlése? sztem a válogatóssággal csak az a baj, ha állandóan azt csinál neki az ember, ill mindig van tartalék kaja. Eszter szerint ha nem ízlik-nem eszi, attól nem dől össze a világ. ha éhes lesz, eszik mást a köv étkezésnél. mondjuk, ez marha jó elv, de mióta nekem is van gyerekem és ráadásul az Viki, azóta már én sem bírom követni az elveket. :roll: :shock: :( azér ez olyan szar. nem én nevelem őt, hanem szinte csak ő engem...
Vendég
 


ja, múltkor mondtad h több a kalória a tejben. igen, de csak a zöldségek és gyümik egy részéhez viszonyítva. pl a banánban több van. meg sztem krumpliban, gabonakásákban is. szal én úgy tudom h az anyatej kalóriatartalma olyan "közepes". a bevezetős gyümi-zöldségekhez viszonyítva a tej laktatóbb, de aztán később sztem már nem.
most visszanéztem néhány régebbi fotót és valóban decemberben még sokkal pockosabb volt a pofija, utána meg úgy megnyúlt és egyre kis vékonykább az arcocskája :shock: vagy mondjuk úgy h nagylányosabb :wink: :lol:
Vendég
 


Doo, úgy értem, hogy nem szeretném ha kölesgolyón élne. Vagy lehet az frusztrál, hogy úgyis megkapja. Mert úgyis az van bennem, hogy azt legalább enne. Bár azzal nem jut messzire, de mégiscsak kaja. Múltkor elől maradt a rizsgolyó, s nem evett semmit szinte csak azt mutogatta, hogy az kell neki. Mostmár figyelek, és elteszem szem elől.
És nem is szó szerint válogat, hanem meg sem kóstolja a tízórait :shock: nah, végülis nem a világvége, csak tudod ez az elv, hogy ne hagyd 10 percg üvölteni, s aztán vedd fel, mert már nem bírod tovább, mert akkor azt tanulja meg, hogy csak üvölteni kell kitartóan.....szal vagy legyen az a kaja, vagy ne, de így nem tetszik :roll: hogy alapból mással kezdünk, de annál kötünk ki. mert ezzel én tanítom rá, hogy ha kitartó megkapja.

Kép
ági_bp
 
 


Agi: Ugy van nalunk a kajalas, hogy fel 8 korul eszik fozeleket, mondjuk ilyenkor mar nem olyan sokat, csak ugy 160 gramm korul. Utana jatszhat meg egy orat, (altalaban ezalatt kakil is...), fel 9 furdes, utana felhomalyban "meseolvasas" (van par kedvenc leporello konyve, meg Jozsef Attila: Altato kemenyfedeles konyvben, en ezeket olvasom, o meg lapozgatja. Persze mindig gyorsabban lapoz mint ahogy en olvasnek, szoval meg szerencse, hogy mar szinte minden kis konyvet kivulrol tudom... :) Imadja a konyveket lapozgatni...) Ez kb. 5-10 perc, utana megszoptatom, de mar ilyenkor sem eszik sokat, egyszer csak abbahagyja, elfordul, megkeresi a cumijat, es alszik. Varok par percet, es berakom a kisagyaba.

Nalunk is volt ilyen, hogy vmi uj dolgot akartam vele kostoltatni, de nem jott be neki, es utana hiaba vittem oda a kedvenc kajajat (gaponapehely gyumivel), azt sem akarta enni, ki se nyitotta a szajat... hiaba mondtam a kis kukanak, hogy "de hat ez a kedvenced, ez mar nem az amit az elobb adtam"... vegul be kellet tuszkolni egy falatot a szajaba, es akkor mar utana a 3. kanalnal mar o nyitogatta megint a szajat...
Szerintem egyebkent ha kajalasnal adod neki a kolesgolyot, akkor az nem nasi... olyan, mintha kolespelyhet enne, nem? En volt, hogy osszetortem neki, es vizbe aztattam meg gyumit adtam hozza (elfogyott a gabonapehely, es nem volt nyitva bolt). Kicsit fura ize volt, mivel a kolesgolyo picit sos, de egyebkent tok ugyanolyan volt mint a gabonapehely...) Na a lenyeg, hogy szerintem akkor szamitana csak nasinak, ha egesz nap abbol csipegetne, nem pedig kajalas cimen


Jaj felkelt Bercel, mennem kell, majd meg jovok

zetus8
 
 


ági, értem én a dilemmádat. és mi van ha kölesgolyóval KEZDESZ? v egy falat ez, egy falat az? Vikinél sokszor bejön az (már amikor ő is hajlandó enni...;)), ha hagyom h azt csináljon (nyúlkáljon-túrkáljon-fogdozzon), ill azt egyen egy kicsit, amit ő akar v eleve adok többfélét. pl ma vacsira is ettünk krumpli főzeléket, kenyeret, banánt (úgy értendő h nekem is ez volt a menüm). most már mindig uazt esszük. ma pl kapott étcsokis bulátát is ebéd után :roll: :oops: :lol: bejött neki! 8) és amilyen édes volt, ahogy örömében vigyorgott és forgatta a szájában a félbevágott golyeszokat :D :D
különben én arra is gondoltam h sok még nekik ez a 4-5 étkezés. úgy veszem észre h 2-3 kajálás is elég lenne. de én se bírom "alábbadni" a dolgot. vagyis dehogynem, mert nem nyomom belé, ha nem kér (nem is tudnám), de mindig megkínálom. viszont ha arra gondolok h barinőm másfél éves ikrei is reggel-este egy pohár babatejen vannak tartva és csak 3 szilárd kajájuk van, akkor meg tényleg nem kellene csodálkoznom.

Etus, de édes lehet Bercel! tök elképzeltem h szopi, aztán elfordul :) enyém is nagy könyvmoly!!! :lol: :lol: és gyerekek, ollllyan ügyesen lapoz már jó ideje! :shock: én ezen nem furcsálkodtam annyira, de anyu óvónő volt és aszongya h sok gyerek még 3 évesen sem tud ilyen szépen, finoman lapozgatni. mármint vékonylapú újságot. az adu ász játék, ha kipakol magának néhány nők lapját/kismamát, stb és oda-vissza lapozgatja őket - sokszor fejjel lefelé :lol: ma látott egy piros almás fényképet az egyikben és elkezdett ham-ham hangot adni :shock: :D
Vendég
 


jaj többiek, ugye jól vagytok?! :roll:
Vendég
 


Na hat megsem tudtam visszajonni delutan, mert gondoltunk egyet a szomszedasszonyommal, es elmentunk az IKEA-ba! :) (Neki 2 fia van, de egyedul neveli oket, most apukas hetvege van...) Tok jo volt, ettem sved mandulatortat... nyami... 8) bar csak a felet birtam benyomni, finom, de irto edes.

Hajni: tenyleg jol hangzik ez a haz amit vettetek, tok jo hogy talaltatok vegul olyat ami tetszik, en nagyon drukkoltam!!! :lol:
Hogy van Hanga laba??????

Doo: Viko tudja mi a jo... etcsokis bulata...en is szeretem! :D
Az tenyleg nagy szam, hogy Viki ilyen ugyesn lapozgat... szerintem mar Bercel is tok ugyes peldaul, pedig egy ido utan mar felporog, es szabkodja a lapokat. Mondjuk sokszor azert, mert egy lapnal fogva akarja felemelni a konyvet... de ha Bercel ugyes, akkor Viki akkor extra ugyes!
Anyukam volt ma az NKD-ban, es van meg ilyen szekrehuzhato ulos-etetos-ize. Akkor vetessek vele?

Bea: jaj szegeny Rozi... annyira rossz amikor nem tudod hogy mije faj... pedig valoszinuleg tenyleg a fog a ludas... :roll: Amikor anno Bercel olyan beteg volt, hogy antibiotikumot kellett neki adni (ANTSZ-be vitt orrdzsuva-mintaban baci volt), akkor hiaba adtam neki a Normaflore-t, hasmenese lett, es ugy kicsipte a kis feneket, hogy kis pottyokben meg verzett is... :cry: pedig en mar vadasztam arra, hogy mikor kakil, tok gyakran csereltem a pelenkajat, es megis... Szerencsere a Sudcreme hamar rendbetette. Ne aggodj, Rozinak is pikk-pakk helyrejon a kis fokhagymagerezd popoja! :)

Na megyek aludni, holnap Istentisztelet, viszonylag koran kell kelni...

jok legyetek!

zetus8
 
 


etus, köszi, kérek szépen ilyen etetős izét. végülis, nem vág földhöz az ára és hátha bejön! sztem nagyon ötletes és talán később is praktikus, plusz nem kell idegen helyen etetőszéket vadászni!

ma Viki is kanyarodott jártában :D de nem húzta el a feje, mert asszem vhogy oldalazva csinálta v nem is tudom. vagy akkor az nem is kanyarodás? :roll: de irányát tekintve mégis. jaj, vmit annyira akartam kérdezni, aztán most meg elfelejtem... :evil: :oops:
Vendég
 


Doo, öregszel, felejtesz. :lol:

Ügyes Viki, pont most akartam kérdezni, hogy megy a járás. De ha már kanyarodik is akkor nagyon profi. :wink: Újságlapozgatásban is tök ügyi. Hangának is megy a rendes lapozás, de úgy látom azt nem élvezi. Ha szakad a papír, az igen, az már valami csoda. :? :lol:

Én tegnap Túró Rudit adtam fél perc alatt eltüntette. Igaz a csokijából szedtem le valamennyit, mégse máá annyi csokit egyen, majd én. :lol:

Házikó, még azért nagyon munkás, még nem látom a végét, de már tervezgetünk, számolgatunk nagyon, mit hova mennyiért. Majd jóó lesz.
Na a emeltet nem írtam le rendesen. Szóval fent van 3 szoba, gardrób fürdőszoba, Wc. Az egyik szobából pedig nyílik egy emeleti erkély. Gondolom még eltelik pár év, mire én reggel, ébredés után kiülök nyugisan megkávézni. :lol:

Még én is 2x adok tápszert és 3x szilárdat.
Ági, igen én is vacsorának tekintem az esti tápszert. Pontosabban Ő 6 körül kap olyan uzsi-vacsit, ami szilárd és lefekvéskor tápszer.
Azért mondom uzsi-vacsinak, mert az előbbinél táplálóbb, az utóbbihoz pedig még korán lenne. De ezt most így megszokta, működik.
Vendég
 


Etus köszi a kérdést, de Hangi lába változatlan, nem áll rá. Ma egyszer elfeledkezett magáról, elengedte a kapaszkodót így kénytelen volt a balt is leterhelni, -mert azért még 1 lábon nem tud állni,- de elesett és úúúúgy sírt. A szívem szakadt meg érte.
Néhány hisztis kitörését leszámítva még mindig azt mondom, hősiesen tűri. Igaz minden nappal jobban látom rajta a frusztráltságot. De már mászik, így egy fokkal könnyebb. Főleg neki.
Vendég
 


Ági kölesgolyó-helyzetre nem tudok okos tanácsot adni. Szerintem is tegyél ki elé, mert ha úgyis kiharcolja, azzal a saját dolgod nehezíted. Esetleg , kiraksz valamennyi szemet és ha úgy érzi elfogyott, talán nem harcolna a többiért és meghozza az étvágyát, mert az szerintem sem túl tápláló. Bár ebben lehet hogy tévedek.
Csak azért gondolom ezt, mert Hangi, ha egyetlen korty van a tápszeres üvegébe és elveszem, reklamál, de ha Ő szívja ki az utolsó kortyot, akkor még, ha fele annyit adnák sem problémázna. Kell az érzés, hogy elfogyott és nem én vettem el.
Vendég
 


Még egy utolsót el kell mesélnem: Szoktam mondogatni Hanginak, hogy TE vagy Anya szeme fénye és közben mutogatok Őrá. Ma kérdeztem Tőle, 2ki anya szeme fénye?", erre Ő elkezdte magát mutogatni és azt mondta TE. :lol: Hát igen, még a személyes névmások helyes használata odébb van egy kicsit.
Vendég
 


Sziasztok jó reggelt!
Ügyes itt minden baba!Bercel,Hanga,Vikó,Rozi,Marci és a többiek is!A beteg babóknak Jobbulást!!!
Kajaelutasítás:Nekem is sokszor csak ránéz én közelítek a kanállal és már ki is rázza őt a hideg!,hogy mit akarok én?Meg se kóstolja és elutasítja!Többször odateszem a kanalat a szájához amiből egy kicsi a szájára is kerül,így megnyugodik,hogy jó ez és ekezdi enni!

Amúgy az én lányom is most egy kicsit zsizsikes!Van,hogy egész nap semmi baja,lefektetem aludni-majd a kishölgy rosszpaszban kel fel és oda a hátralévő időnek!Nyavajog,semmi sem jó:ha felveszem az,ha leteszem feljönne,odajön megfogja a kezem és mondja-húz,hogy -me(menjünk)de már félúton nem tudja mit is akar és céltalanul bolyongunk a 63nm-en(közbe nyavajgás ezerrel)Tegnap mivel apa is itthon volt látta:nem is olyan egyszerű így!Ugye mindig jó kislány volt,nem volt vele semmi baj-de egy-egy ilyendélután kiakasztó-fárasztó!

Tegnap voltunk vacsizni,tesómék vigyáztak rá!Mondja,hogy nem aludt el fürcsi után-nem baj?Itt volt az uncsitesója is(14fiú)Kiki(kriszti)és felpörgette a lányom.Játszani akart vele(kiabált a kiságyból,hogy-kiki!)Mindig elalszik füri után közvetlen).

Remélemma szép idő lesz,tegnap esett egész nap!Bár tanulnom kell(tegnap elmaradt)

KépKép
vicuska
 
 


Jó reggelt!
Olvasok közben...

Doo, én azt tapasztalom, hogy a tízórai az, amire talán "nem lenne még szükség". Az megy ímmel-ámmal. Viszont az ebéd és vacsi jobban csúszik! Uzsonnát próbálok beiktatni, de nem mindig jön úgy ki a "napirendje". Tegnap is úgy örült az ebédnek, már ott sertepertélt a konyhában, mondogatuk, hogy fő az ebéd, és nemsokára eszünk. Aztán mikor tettük az etetőszékbe már mondogatta, jó hangosan, hogy "ebb ebb ebb" :D ezt mondja az ebédre. és tátotta egyből a száját, akkor is és vacsinál is, de mondom délelőtt kapásból lökdöste a kezemet, az sem érdekelte mi a kaja. Asszem délelőtt csipegetnivalót fog kapni, s akkor nem kell dilemmázni. csak kár, hogy ezekből a golyókból csak 2 féle van. Bulátát is mertek adni? Félbetöritek? Az olyan nagynak tűnik, s ha jól emlékszem keményebb is, mint a köles, ugye? A babakekszet még mindig nem merem odaadni, csak ha előtte megásztattam. ja, és adtam neki zsemlét a múltkor, s forgatta a szájában, talán egyet-egyet megevett, aztán elkezdett sírni :shock: :shock: ez kétszer is megtörtént egymást követő nap, úgyhogy pihentetjük.

Már megy a kenyér? Ez szupi! Na, közben esik le, hogy Te sütöd. Mert annak örültem, hogy régebben írtad, hogy azzal is volt valami probléma, azt sem ehettél...de az a bolti volt ugye. :roll: mindegy, akkor is örülök :D

ezt elküldöm és olvasok tovább..

Kép
ági_bp
 
 


Én is, én is elképzeltem a törülközövel fürdőbe menő Hangát!! Cukiii 8)
És az újságot lapozó Vikit is! :shock: Nagggyon ügyes!! 8) 8)

Etus, én kérnék ilyen székrehúzhatós etetős izét! Apa leszavazta, de én tudom, hogy még szükség lehet rá. Hisz nem csak Anyumékhoz megyünk, ok, hogy oda veszünk széket, de ha itt-ott eszünk, Ő Apukájáéknál, stb., oké, hogy ritkább eset, de előfordul. És tényleg nem összeg érte. Úgyhogy egy rendelés leadva! és előre is köszi. A részleteket megbeszéljük. :wink:

Doo, ügyes Vikó, hogy kanyarodott! Tényleg vettetek végül cipőt??

Hajni, sajnálom, hogy nem megy még az állás :cry: az tényleg jó, hogy végre mászik. Az sem ment pár napig, ugye? :roll: Jaj, ez a teraszos kép, elképzeltem 8) majd Hangi felhozza a kávét a konyhából, tessék Anya ülj ki a teraszra :wink: Ez a TE ééédes 8)
Erről jut eszembe, azon filóztam, hogy én mindig úgy beszélek hozzá, hogy anya így meg úgy, s nem azt mondom, hogy én így meg úgy...értitek. Azt hiszem figyelnem kellene rá, mert így alig használok személyes névmásokat :roll:

Kép
ági_bp
 
 


Vicusak, kíváncsi leszek, Lottinál meddig marad ez a hangulat. Talán a foga miatt ilyen, nem? Kibújt már azóta??
Szerintem nem baj, ha egyszer egyszer máshogy alakul az este, és inkább játszani szeretne az uncsitesóval. Azért ez nagy élmény és nem mindennapos.

Nálunk a tegnapi és mai éjszaka is annyira mozgalas volt. Zita rengeteget forog, elkúszik-mászik az ágyban. A takaró esélytelen, lerúgja, leforogja. És közben sokszor megébredt, bevágta a fejét az ágy végébe, hasonlók. :( :roll: Apája és én is elég mocorgósak vagyunk, nem tudom ilyet lehet-e örökölni. :shock: Nektek a gyerkőn marad a takaró éjjel? vagy ki-hogyan oldja ezt meg? Én csak hébe-hóba próbálom takargatni, pl most hogy nincs már fűtés, s szerintem "hűvös" van. Alapból pedig nem kap már takarót éjjel, hanem hosszúujjú és rugiban van.

Etus, Zita is így szopizik este-de kizárólag este, hogy cici és utána elfordul, és alszik. Ill éjjel ugyanígy. Nappal viszont úgy marad felémfordulva, s én csempészem ki a cicit, mert tartja a szájával és cumizgat. Még utána is jára kis szája. :D :D

Rozi hogy van????

Kép
ági_bp
 
 


De aranyos lehetett Hanga, ahogy mondja, hogy TE! Hajni gratulálok a lakáshoz, mindig szerettem volna gardróbot, olyan izgi :lol:

Etus: Én is kérek etetős "izét". Jó lesz ha megyünk valahová, nem kell etetőszék után kunyizni. Végül az a 2500 Ft. nem olyan nagy befekteteés, még ha nem is válik be.

Tegnap elvittem a kincsemet gyorvoshoz, mert egyre rondább volt a feneke. Olyan varas, szederjes ronda vörös. Azt mondta, hogy gombás fertőzés :? Szegénykém emiatt visított, már akkor is ez fájt neki. Benyelt valahol valamit ( a széklete is hígabb volt a héten amit a fogzásra fogtam) a széklet fertőzhette be ezt az érzékeny területet. Egész délután csupin hagytam a fenekét, vízzel locsolom és úgy tisztítom, kenem krémmel, meg panthenollal szoktam hűsíteni. Amikor hozzáérek ordít szegény.

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Mindenkinek köszönöm a tanácsot és biztatást, annyira jóleset!!!

Ági, Rozi is így alszik, pedig hálózsák van rajta mégis izeg - mozog egész éjjel + felül stb. Most még a kiságya is összetört, mert beleültem :( , uh. lehet csináltatni.

Olvasok tovább.............


Üdv. Ági és Vicus :lol: Vagytok még???

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Annyira el vagyok maradva a házimunkával, most alszik uh. aktivizálni kellne magam. Nem akarok panaszkodni, de már annyira kimerültem, gondolom az idegeskedés sem tett jót. Tegnmapi mért súly:45 kg.

Bea

Kép[/url]
június
 
 


ÚÚ, szegény Rozi, nagyon fájhat neki. Gondolok Rátok, hogy mielőbb rendbejöjjön.

Én meg a nagy konyhatündér, csak egy kis mirellit Fornettit akartam sütni és úúúgy megégettem a tepsivel a kezem, hogy most csillagokat látok. Hangi ott szugerált miközben kenegetem a sebem és közben elfeledkezett magáról és a saját bajáról és ráállt mindkét lábára. Már ez is valami. :lol: .

Köszönjük a gratukat. Igen a gardrób nekem is álmom volt. Azért nem túl nagy ez de így is jó. A ritkán használt ruhákat el lehet ide rejteni.

Ági, én paplanhuzatos hálózsákban altatom és egy vékony plédet félbehajtva, még a vállán átdobok, mikor már elaludt. Az sokszor lekerül róla, de attól biztos nem fázik, a hálózsákban jó meleg van.

Vicuska, legalább tudod időnként miről panaszkodunk. :lol: De ez csak vicc, biztos átmeneti állapot és hamar visszatér minden a régi kerékvágásba.
Vendég
 


45 kg. :shock: :shock: , nagyon durva.
Miért ültél bele a kiságyba :lol: ? Egyébként ezt a súlyt azért el kellenne bírnia.
Vendég
 


Ne haragudjatok, hogy nem írok mindenkinek. Végigolvastam és gondolok is rátok, de agyi toprongy vagyok.

Majdcsak visszatérünk a régi kerékvágásba.

Bea

Kép[/url]
június
 
 


hajni, nézd meg a mailedet, küldtem néhány napja lap szakítós pps-t! :lol:
Vendég
 


Doo, köszi, megnéztem, aranyos. :lol:

Ági, Neked akartam írni, mert kérdezted, meg azért hogy erről tudjál, ha Ti is belevágtok a lakáscserébe. Mi nem vettük fel a szoc.polt, mert nem érte volna meg. Egyébként hasz. lakásra úgy értelmeztem csak akkor lehet felvenni, ha min. 1 szobát hozzáépítesz. Ez nem biztos. Viszont függetlenül attól, hány gyereked van, csak az 500ezret lehet felvenni, és mindenről számla kell. Úgyhogy ezen már buknánk. És ahhoz hogy megigényeld, -ez új házra is vonatkozik- a Te lakásod teljes vételárát vissza kell forgasd. Mi ezt nem tudtuk megcsinálni, mert inkább kp.-t hagyunk belőle a felújításhoz és több lakáshitelt veszünk fel, mert a felújítási hitel roszabb kamatozású.
És még egy elmaradt válasz: 120 nm. Bocs a sok off-ért.

Van valakinek mosogatógépje? Milyen magas az, befér mondjuk a mosogató alá?

Én is sokszor Anyának emlegetem magam mikor Hangával beszélek, de aztán elkezdtem odafigyelni rá, hogy hallja a rendes ragozást is. Persze néha anyázok is, hogy azt se felejtse máá el ki is az anyja. :roll: :lol:
Vendég
 


Sehol senki, nahát és irgum- burgum.

Képzeljétek van egy új szomszédnő az emeleten és az előbb olyan részegen jött haza, hogy egy emelettel lejjebb próbálta az ajtót nyitogatni, ott cserélgette a kulcsokat a zárban, de egyik sem talált bele. Hangi meg fogalmam sincs miért váratlanul éktelen üvöltésbe kezdett, zengetta lépcsőház. Persze hogy kikukucskált a szomszéd, hogy mi a baaaaj? ÁÁÁáá..., olyan nagy dolog hogy sír egy gyerek? Ilyenkor különösen örülök, hogy költözünk. :roll:
Mondjuk tényleg nem tudom miért csinálta, ráadásul ölben volt, hoztuk fel a lépcsőn. Ilyenkor mindig jó ürügy a foga. :lol:
Most meg vidámkodik az ágyában mikor aludnia kéne. :twisted:
Vendég
 


Az előbb kint voltuk a pálinka esztiválon és belegondoltam, ez majd 2 gyerekkel, micsoda költséges móka lesz. Egy óra alatt egy tízest simán ott lehet hagyni. 5 perc lovaglás, öt perc forgó, öt perc ugálóvár és már ki is ürült a pénztárcám. :?
Vendég
 


Sziasztok!
Hajni:na igen jó kis kiköltekezés!De úgysem tudnánk nemet mondani(bizonyos határokon belül azért)!Szerintem az én lánykámnak is több ruhája-cipője van mint nekem és még csak egy éves!
Részeg hölgy is biztos a pálinka fesztről jött! :lol: Így azért megbocsátható :wink:
Biztos nagyon jó a tervezgetés az új házzal kapcsolatosan,és tényleg jó kis elrendezése lehet!Örülünk,hogy legalább neketek sikerülT-mi még csak beszélünk róla :?

Reggel 10-től idáig(6ig tanultam!A gyermekem csak enni és aludni jött haza apával!Ma nem volt zsizsikes :lol: (bár nem is volt itthon )De mindig alvás után jött ez elő neki és úgyláttam ma kialudtta magát és jobb lábbal vettem ki a kiságyból!Ja és kint van mindkét fogacska!!!Így már 8 fogunk van!!!
Valaki kérdezte:terhesen jártam ki ezt az átképzést,de a vizsga elmaradt nekem mert épp akkor volt Lotti 2-3 hetes és nem volt kedvem ilyen hülyeséggel foglalkozni!Élveztem a cseppem megérkezését :lol: Bár így utólag rájöttem jobban fel tudtam volna készülni-mivelhogy egész nap aludt :roll:

Szegény Rozi baba:puszika a popójára!45kg az tényleg nagyon kevés!Ne idegeskedj!Minek is mentél be a kiságyba?Bár én is beszoktam menni játszani vele!

Ágibp:az én lányom is egy sajtkukac!A takaró ide-oda csúszik.Lábzsákot azóta nem szereti mióta megtanult mászni!Így azért néha ha felébredek betakargatom!

KépKép
vicuska
 
 


Egy pár kép: Kép mit is törölgessek még anyunak?
Kép szeretem-nyugtató hatással bír rám
Kép anyu ebben tologatott tegnap!Jó volt!

KépKép
vicuska
 
 


tudom már Hajni! azt szerettem volna kérdezni h végülis csináltattatok-e Hangiről profi fotót? és hogy sikerült? csak tervezted, de utána már nem emlegetted a dolgot... meg nem is láttuk a végeredményt sem!! v azért, mert nincs? :?
Vendég
 


hi-hi részeg hölgy hazatalált, mert azóta is benne van az ajtajába a kulcs, kívülről.

Vicuska, szóval hamarosan vizsgázol. Mikor? Szegéy Lotti, biztos hiányzol Neki mikor egész nap nem lát. Megvan a 8 fogacska :lol: , akkor most kéne egy kis pihenő, mert szerintem eztán jön a neheze. Én legalábbbis úgy gondolom, hogy a rágók fájdalmasabbak. :?

Doo, nem jutottunk el :( , ezért utálom is magam, de mindig csak beszéltük, hogy mostmár kéne időpontot megbeszélni, aztán valahogy elszállt a szülinapi feeling és annyiban maradt. Meg ez a lakáscsere is nagyon elterelte a figyelmünket. De sajnálom, hogy kihagytuk, bár képünk azért van bőven :lol: . Szinte nincs nap, hogy ne készülne néhány. Pont ma nosztalgiáztam, nézegettem az újszülöttkori képeket, olyan kis drága volt, nem változott semmit :lol: .
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?