Új privát üzeneted érkezett!

Koszi Tancsu!Muszaj lesz.Senki nem dolgozik helyettem. :roll:
Csak ovatosan hancurozni!Miert van meg 6 het tilalom?

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Papteto bi-bi-bi! :D :D :D

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Na, kérem szépen:
Elérkeztünk a 20. héthez.
Buckalakó 25 cm és 340 g. Bőrén fehér magzatmáz jelenik meg, ami óvja és ápolja a baba bőrét.

Mostantól a méh gyorsan nő, később kifelé fordíthatja Tancsu köldökét. Ha erősebben rugdos, már a papa is érezheti a baba mozgását, ha ráteszi a kezét a mama hasára.

Elérkeztünk a várandósság félidejéhez. A baba szívhangjai már egyszerű sztetoszkóppal is hallhatók. A huszadik héten kereken harmincdekás a magzat, fejátmérője 47 milliméter, combcsontocskája éppen három centiméteres, kicsi kerek hasát pedig tizenöt centis szalaggal tudnánk körbevenni.
Ebben az időszakban átlagosan 80-100 grammot gyarapodik hetente az egészségesen fejlődő baba. Nem csoda, ha rendszeresen érezhetővé válnak a magzatmozgások.

Étrendünk összeállításakor elsősorban természetes állapotú alapanyagok felhasználására törekedjünk. Kerüljük a nátrium-glutamátot (például zacskós levesekben, leveskockában), mesterséges színezékeket tartalmazó élelmiszereket. Ha a tizennyolcadik héten elmaradt, most kerül sor az alapos, úgynevezett genetikai ultrahangvizsgálatra.

A legtöbb várandósnak megszépül a bőre. Ennek ellenére menjen el havonta legalább egy alkalommal kozmetikushoz, arcmasszázsra. Próbálja meg teljesen elengedni magát, és élvezni, hogy ez a nyugalmas óra csak az öné!

A várandósság félideje körüli időszakban, pontosabban a harmadik harmadban számíthatunk a leggondtalanabb hetekre. Használjuk ki az alkalmat kiadós kirándulásra, sétára, táncoljunk, tornásszunk kedvünk szerint! Az örömmel végzett testmozgás során endorfinok, azaz boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetben, s ezek jótékony hatásából a magzat is részesül. A méh növekedése folytán egyre nagyobb nyomást gyakorol a nagyvénákra, ezért egyes kismamáknál kellemetlen tünetek jelentkezhetnek: visszértágulat a szeméremajkakon, lábakon, illetve a végbélnyílásnál (aranyér). A kismamák kétharmada tapasztalja, hogy estefelé nehéz a lába és vizesedik, ez azonban normális jelenség. A huszadik héttől fokozottan figyelni kell a toxémiára utaló tünetekre: az első jel a vérnyomás 140/90 fölé emelkedése és az egész testre kiterjedő ödéma. Először talán a rohamos súlygyarapodás hívja fel a figyelmet erre a problémára.

Felkészülés – szülésznőválasztás
A szülés során a szülésznő foglalkozik legtöbbet a vajúdó kismamával. Tulajdonképpen roppant méltatlan helyzet, hogy sok kismama utólag még a nevére sem emlékszik annak, akivel megosztotta ezeket a fontos órákat. Sok érv szól amellett, hogy már a várandósság során megismerkedjünk a szülésznőkkel, ha a kórházban lehet szülésznőt választani. A szülésznők olyan alapos képzésben vesznek részt, hogy a szülés körüli teendők nagy részét el tudják látni. Kérdezősködjünk bátran a választott bábától, milyen szokások uralkodnak az osztályon, melyik szülészorvossal szeret együtt dolgozni, lehet-e szabadon mozogni vajúdás alatt, van-e lehetőség gátvédelemre, lehet-e szoptatni a szülőszobában. A várandósság alatt felmerülő kisebb problémákkal, kérdésekkel, aggodalmakkal is felkereshetjük őt. Az ő munkáját is megkönnyíti, ha tud néhány fontos dolgot rólunk és családunkról. Ha jól választottunk, a szülésznő az orvossal való kapcsolattartásban is segítségünkre lehet. Közvetítheti kívánságainkat a vajúdás nehéz időszakaiban, támaszt nyújthat, amikor túlságosan lassan telik az idő.
Ma már arra is lehetőség van, hogy dúlával szüljünk. A dúla olyan segítő, aki maga is szült, és folyamatos fizikai és érzelmi támaszt nyújt a vajúdás, szülés minden percében – de tapasztalataival sokat segíthet a várandósság és a gyermekágy időszakában is. Dúlára akkor lehet különösen nagy szükség, ha sem az apa, sem más rokon nem kíséri el az anyát a szülőszobára. (Születés Hete oldaláról)
Kép

KépKép
benó
 
 

 
 

Gratula a laptetőhöz, Évi!!! :D :D :D :D

KépKép
benó
 
 


Koszi!
Most mar csak a kis porontyomnak kellene tudni hogy a helye a hasikamban van! :lol:

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Flora nem tudok neked e-mailt kuldeni.Irsz nekem 1-et a bogi82@citromail.hu-ra?Egy csomo baromsaggal meg akarlak bombazni es visszajon az uzenet hogy nem tudja elkuldeni a citromai. :P :P :P

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Évi

Gratula a laptetőhöz...:)
tudtam mikor nem szabad irni többet...:P

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Benó

Ismét köszike az infókat...:)
Fel is kéne hivni barátnőmet, hogy mit tudott meg nekem szülésznő ügyben
:)

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Évi

A kórházból kiengedéskor mondták a 6 hét tilalmat.Ennek holnap lesz 5 hete....de nem birtam tovább... :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Na megkérdeztem...
Elvileg ebben a kórházban nem szokás szülésznőt fogadni....:(
Hát szomorú.......:(

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Sziasztok!
Hú de jót aludtam, ma!! Fáradt is voltam rendesen!

Kép
muzsuzska
 
 


Benó:barátnődnek üzenem:fel a fejjel ne keseregjen valahol számára is van egy királyfi aki rá vár! Sajnálatból és megszokásból nem kel senkivel élni ha nem boldog! Egy életünk van, a szarból csak nehéz kimászni!

Flóra jó főzést! Nálad gáz nem lesz, nálunk meg buzgár van a fürdőben! Reggelre elszivárgott a víz, kisikálltam a kádat ahogy kész lettem jött a ujjabb áradat. Csapjak fel vízvezetékszerelőnek?Mert az iparos mester nem ér rá!??

Évi lassan vége a munkaídődnek kitartás!

Tancsu gratula a 20. héthez, a felén már túl vagy! Nálunk se szokás szülésznőt fogadni, csak orvost!Különben le se szarn....k!

El kéne mennem bevásárolni, kedvem nem sok hozzá! Főznőm is kéne, de mit,

Holnap 5re megyek orvoshoz,remélem nem fog szenyózni velem!
Majd viselkedem, mert jó lesz még valamira! Bármilyen vizsgálatot, labort el tud intézni, nem kell Pécsre rohangálni!

Kép
muzsuzska
 
 


Eljutottam a tükörig, már a homlokom is tele van pattanással!Bekapom gyorsan hormontabit,délben kelett volna!

Kép
muzsuzska
 
 


Szakad az eső!!!!!!!!!!!

Kép
muzsuzska
 
 


Sehol senki!!!!!!!!! Én mindig egyedül maradok!!!!!!Királyfi még alszik, visszabújok mellé az ágyba!!!!!!!!!!

Kép
muzsuzska
 
 


Tancsu nagyon ugyes voltal! :P
En teljesen megertem hogy nem birtad tovabb! :wink:
Es attol hogy nem szokas szulesznot fogadni te meg megteheted ha szeretned!Csak nem hagyd magad terrorizalni.Te szulsz neked kell hogy a legjobb legyen! :!:

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Probalok kitartani de nagyon soka lesz meg 5 ora! :?

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Kitartás Évi!!!

A nem szokás fogadni szülésznőt annyit jelent, hogy "csak" orvost fogadhatol...:P
Viszont barátnőm keresztanyukája megigérte,, hogy mint ismerőshöz tuti bejön, amennyit csak tud... :lol:
Ha minden igaz, akkor holnap talizom vele, pár dolgot legalább előre meg tudok kérdezni a kórházról....:)

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Zsuzska

Használd ki hogy Királyfi álomországban jár és bújj szrorosan mellé.... :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Kihasználtam!

Az ebéd is készül, estebéd lesz! krumplileves, császármorzsa eperlekvárral! Ezek alapanyagai voltak itthon, így most se megyek bevásárolni! Tojásos nokedlit szerettem volna, de ahhoz el kellett volna mennem boltba salátáért.

Kép
muzsuzska
 
 


Húúúúú

A tojglis nokedli az egyik kedvencem salival.... :lol:

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Tancsu es miert ott akarsz szulni?Csak az a korhaz van nalatok?

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Es az apuka bemegy veled?

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Mar csak 19 perc...

Kép
Kép
eynoyin
 
 


SziasztoK!
Itthon vagyok,már üzletben is voltam,fő a babfőzelék. Én is végre vacsiztam,már hulla éhes voltam. Egész nap nem volt időm enni. Csak egy pici kekszet meg egy almát ettem.

Kép
flóra 11
 
 


Na, a tanfolyamot sikeresen levezettem. Annyira sikeresen, hogy sikerült a kb 40 oldalas anyagot először kb 20-ra leszotítanom. Aztán jöttek a kollégák és mondták,hogy ne legyek hosszú, ekkor kivettem még néhány lapot. Végül az igazgatónő is súgva megkért,hogy legyek rövid, hogy időben mehessünk haza. Na ekkor fogtam a kihúzót és a fontos részeket bejelöltem. Az egész előadás kb. 20 perc alatt lefolyt. :D

Kép
flóra 11
 
 


Hú,lányok itt őrült szél vanés kezd fekete lenni az ég. És a fiam ma ment Győrbe színházba. Nálatok milyen az idő?

Kép
flóra 11
 
 


Sziasztok, Gyurika beteg, meg van fázva, úgyhogy megyek is mindjárt hozzá pesztrálni. :cry:
Anyukája szerencsésen túl van a kézműtéten, hazavittem, aztán ott voltam nála 2 órán keresztül (nemrég vált el, jót tett neki a beszéd és a válás is). Ügyes pszichológus voltam, nem szóltam semmit, és ő mégis beszélt. :D Pedig visszahúzódó.
A leletem még nem lett kész, majd holnap megyek érte.
A Detti barátnőm nem jött mégsem.
Melegszenyát ettem estebédre, Gyurika pedig a reggel készült húst.
Na, ne haragudjatok, majd holnap jövök. Írjatok jó sokat, hogy legyen mit olvasnom!
Ja, és én készítem végül az osztálytalira a videót, írtam egyáltalán már erről? Tehát most végeztünk 10 éve a szakközépben, összegyűjtöttem az osztálytársaktól/ról a régi és új képeket, beszkenneltem stb., és az egyik tanítványom ígérte, hogy csinál belőle videofájlt, de aztán most elkezdett sz...kodni, hogy így meg úgy, és úgy döntöttem, hogy akkor megcsinálom magam. Videofájlt persze nem tudok csinálni, csak powerpoint bemutatót, de az is jó lesz. Még szerintem kb. a felénél tartok, nem hoztam haza, holnap folyt. a suliban.
Jó utat a fiadnak, Flóra! És ügyes voltál az előadásoddal, ezek szerint.
Mindenkinek jó éjt, puszi Buci, Évi, Flóra, Szilzi, Tancsu, Zsuzsi (névsorban)!

KépKép
benó
 
 


Benó,jobbulást a párocskádnak. Pátyolgasd őt.Néha kell nekik ez is. :P
Pá,jó éjt!

Kép
flóra 11
 
 


Azért szeretnék ott szülni, mert a dokim ott dolizik és én 10 éve járok hozzá.A másik kórház, a megyei, az sokkal nagyobb, de nem túl szimpi.
Itt külön vannak a kismamák, a megszületett babákkal lévő anyukák, külön a mütétesek.
Ott mindenkit egy szobába tuszkolnak.Volt rá példa, hogy olyan csaj tettek be a kismsmák és a picibabák közé, akinek halva született a 9 hónapos babája.Szerintetek milyen szar lehetett neki????
Na meg ott nem ismerek egy dokit sem...:)

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Na próbáltam képet feltenni, persze megint sikertelenül.
Az nlc-n a régi topicban nézzétek meg, ott lesz megint...:)

Szép álmokat...
Sziasztok

Kép

Kép[/
tancsu
 
 


Tancsu hol találok képet?

Flórának üzenem itt szakad az eső, nekem meg isszonyatossan fáj a fejem és lassan mennem kell dolgozni!

Gyurikának jobbulást kívánunk!!!!!!!!!!!!ne kényeztesd túlságossan mert hozzászokik!

Szép álmokat kívánok mindenkinek! Szerda 5re megyek nőgyogyihoz!

Kép
muzsuzska
 
 


Kiváncsi vagyok Benó laboreredményére!!!!!!!!!

Kép
muzsuzska
 
 


Sziasztok "Szájberbarátnőim" :arrow: Benó ez tök jó :D :D :D ,
írni most nincs időm, de mindent elolvastam!! Az ember nem olvas két napig és teljesen lemarad. :D Na nem baj, majd csütörtökön egész nap gép mellett leszek és bepótolok mindent. Igaz, hogy Ti nagyon hiányoztok, és ez nem vicc, de olyan jó a keresztgyerekeimmel lenni! :)
Puszillak Benneteket, legkésőbb csütörtökön jövök!

Kép
szilzi
 
 


Megint jövök,de csak kicsit. Összefőztem egy rakás kaját. babfőzelék sült kolbásszal. Rizs mecsós májpörkölttel, maradt még egy kevés a gombás húsból is. És tegnap főztem 5l gulyáslevest. Ja,és sütöttem is (már megint),ma Fornettit. Nutellásat és lekvárosat. Meglátom,meddig tart kiennyi kaja.

A baj az,hogy még mindig van munkám a számítógépen,amit holnapra okvetlen meg kell csinálnom az igazgatónőnek. Mikor lesz így ebből eksön? :shock: Hogyan legyen így az ember lánya terhes? Én nem vagyok Szűz Mária! Engem a szentlélek nem fog megszállni.

Na, tűzök is dolgozni! Itt a kép a Fornettiról. És most gonoszkodom kicsit: Csoroghat a nyálatok, mert irtóra fini, ropogós, puha,omlós meg minden. :D (Hú, de büdös van az öndicsérettől) :lol:

Jó éjt!

Kép
flóra 11
 
 


Kép
Fornetti

Kép
flóra 11
 
 


Hát csorog is a nyálam!

Hát a frissen kiégett autólámpámmal, megállitott a rendőre este fél 10kor a minkahelyem előtt!!!

Eljátszottam a nagyon butát, és megköszöntem hogy szólt! :D
Holnap kell keresnem, ja már ma, egy hozzáértőt és kicserélni, mert másodszorra nem lesznek ilyen elnézőek!
Ráadásul mint minden az életemben az autó is egy agyonkomplikált dolog.
Váláskor az enyém lett, én vagyok a tulaj , a nevemen van a kölcsön, exem az üzembentartó. namármost visszavettem lánykori nevem, nem tudom átíratni mert a banknál van a kölcsön miatt a törzskönyv, ki nem adják, anélkül meg nem írják át!
Ugyhogy exem meggyőzve, marad a nevén amig februárban lejár a részletem, utána műszaki és forg. csere és a tököm tele lesz mire mindet el tudok intézni!

Hahó aki férjhez megy sose vegyen más nevet fel!

Három hónapig tartott míg elintéztem a személyi -jogsi cserét, meg egy rakás pénzbe! Isten nem bottal ver!!

Na mennem kell dolgozni!
Szép napot kívánok mindenkinek!

Ja úgy nézki, hogy terjed a vírus a városban mert már a kollégák is fosni járnak, én tavaly elkaptam azóta útálom a calicit! Viszont fogyni lehet vele :D 3nap 4kiló! :D

Kép
muzsuzska
 
 


Sziasztok lanyok!

Flora nagyon ugyes voltal de en tudtam hogy az leszel! :D

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Tancsu ha mar ilyen regota jarsz egy dokihoz akkor eleg lesz ha a szulesnel o lesz bent.Nem hiszem hogy kellene kulon szuleszno.En legalabbis nem akarok hivni.Eleg lesz a dokineni vagy bacsi. :D

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Zsuzsi szerintem nem ez az idealis fogyokura!Hatasos az igaz de azert en nem szeretnek beteg lenni! :P

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Sziasztok, szájberbarátnők!

Flóra, hogy készült az a szép Fornetti?
Évi, mi a helyzet? Semmi előjel?
Tancsu, Buci, hogy vagytok? Holnap mentek tornára?
Jó keresztlányozást, Szilzi!
Zsuzsi, remélem, nem kapod el a vírust! A lámpacserét Királyfi nem tudja megcsinálni?
Én még mindig az osztálytalival és a gólyatáborral ügyködöm, majd egyszer elküldöm nektek a powerpoint bemutatót, ha kész lesz.
Zsuzsi, a régi fórumunk: www.nlcafe.hu fórumok: 2008-ban babucit! Itt van Tancsu képe, még én nem néztem ugyan, de itt voltunk régen!

KépKép
benó
 
 


Szia Beno!

Meg semmi elojel. :D De mar nem remenykedem es akkor pozitiv csalodas fog erni!

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Tancsu nagyon helyes a pocakod!Simizd meg a nevemben is! :P :P :P

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Helyes a hozzáállásod, Évi! :D

KépKép
benó
 
 


Nálunk mostanában nem lesz eksön, mert tartok a lázas katonáktól. :evil: :evil: :evil: Marhára nem örülök neki. :evil: :evil: Azt olvastam egyébként, hogy ilyenkor, tehát láz után kb. 2 hónapig regenerálódik a szervezet. :cry: :cry: Most mondjátok azt, hogy ti nem így tudjátok. :!:

KépKép
benó
 
 


Jó reggelt! :D
Jelentem mi nem is vagyunk olyan hülyék!!!!!!!!
Autó használati utasítás elolvasva, égő megvéve, királyfi kicsererélte nagyon ügyesen!

Ebéd-ami vacsi lesz: Zölségkeverék még sose csináltam,hasonló a görögsalihoz. Retek, zöldhagyma,paradicsom,saláta mozarelle sajt,só bors, citromlé, most megy érlelőbe! Pulykamell apró kockára vágva, vegetával megszórva,majd sörrel készült palacsintatésztába mártogatva! Ez orvos után készül este! Kép

Kép
muzsuzska
 
 


Nem találom a 2008ban babucit!

Kép
muzsuzska
 
 


Van olyan, hogy fórumra keresés, oda írd be a nevét. Én is úgy találtam meg.

KépKép
benó
 
 


Szép a salid! :D

KépKép
benó
 
 


Sziasztok!
Zsuzska: A saláta nagyon ínycsiklandozóan néz ki.
Köszönöm a dícséreteket a Fornettiért.

Benó: Egyébként ez a világ legegyszerűbb sütije, mert a tésztáját készen veszem. Vagyis fagyasztott rétestészta, ezt kisodrom 1-2mm vastagságúra. Derelyevágóval felkockázom,mindegyik kockára lekvárt,nutelláthalmozok,félbehajtom, a tepsiben megkenem a teteját felvert tojással és megsütöm.

Kép
flóra 11
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?