Új privát üzeneted érkezett!

Úgy látom Te már nem, akkor lépek én is.......... :wink:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


De igen, még voltam, de megyek mostmár.
Vendég
 


Hú, rengeteg hibával írtam, nem olvastam visssza. :oops:
Vendég
 

 
 

Az órán nekem +2 óra Budapest nyári időszámításon van, így sikerült.

Nem biztos hogy mindenki hozzászóláshoz írok, bocsi annak aki kimarad.

Doo!
Megtudom érteni az érzéseidet mert amiket írtál még olvasni is szörnyű volt, nem hogy még átélni, és persze oda a szép, kellemesnek ígérkező szülinapi délután, mikor az ember eltervezi mit hogyan szeretne, nem úgy sikerül és még rátesz egy lapáttal a nem sikerült fényképügy is.

Mi az anyuval lakunk együtt de mindeki a saját háztartását vezeti mert annyira nem jövünk ki és bizony sokszor még rosszabb mint egy anyós, a gyerekeknél nem segít semmiben, (gondolok itt arra a nagyért ovi menni bárhova kell mennünk úgy kell időzíteni, hogy az ovi végére hazaérjünk, vagy ha valamelyik beteg akkor az egészséges gyereket ne kelljen a gyerekdokihoz magammal a sok beteg gyerek közé), pl. amikor Gergő megszületett 1 hónapig nem szólt hozzá semmit, mert nem lányunk született ismét, könyörgöm ez nem rendelésre van, nem hogy örülne neki, hogy egészséges, akkor ilyennel húzta az agyam.
És akkor még mondja mit tudom én kinek a faluban bezzeg lánya született. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Úgy járkált el a babakocsija mellett napközben mint egy idegen, be sem nézett mit csinál a gyerek.

Ja és Én egyedüli gyerek vagyok tehát ez a 2 gyerek lenne az Ő unokája, de sosincs ideje rájuk, a kert, a csirkék, a kacsák az elsők, no meg az 1 napos nyugdíjas kirándulások előadással ahol még szerintem át is vágják őket ha vásárolnak, még 1 kirándulását se mondta le miattam, pedig volt hogy aznap operáltak mikor neki kirándulása volt (méhenkívüli) vagy az unokái miatt, mi a saját háztartásunkhoz való alapanyagokat a METRO-ban vesszük meg +még ha neki kell valami akkor azt is mi vesszük meg.

Mindig az mondja neki se segített senki mikor és kicsi voltam, ebből azt szűröm le Ő ezt azért csinálja velem, hogy Én is megtudjam milyen 2 gyerekkel mindent egyedül csinálni.
Apa reggeltől késő délutánig dolgozik, nagyon sokat vezet, van hogy 1 nap több száz km-t is és figyelni kell az úton, szeretném ha minden délután haza érkezne hozzánk épségben.

Valamelyikőtök írta hogy lázasak voltatok, nekünk Alexandrának volt 3 nap láz (39,2) és 3 nap viszkető kiütés nevű betegsége még márciusban, ami szép a dologban még Én is elkaptam.
Kicsit apa vitte magával dolgozni 1 hétig, így Ő nem lett beteg.

Még azt megkérdezném kinél mennyi foga van a gyerkőcöknek és ti már mossátok-e neki?

Vettem Nuk fogkefe készletet neki és arra teszek fogkrémet és azzal magának fossa vagy inkább rágcsálja.

Ui: most jut eszembe egyszer lemondta a kirándulást amikor a keresztanyám 2. férje hirtelen meghalt.

Hú megind rengeteg írta és nagyon-nagyon sokat panaszkodtam, lenne is mit írni csak akkor velem lenne tele a topic és nektek kevés hely jutna.

Nem tudom mikor jövök, mennyire lesz nyűgös a Gergő.

Szép napot kívánok nektek.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Még visszaléptem kérdezni valamit.

Korábban olvatam egy cikket és abban volt, hogy a csecsemők csak az orrukon keresztül vesznek levegőt és a szájon át lélegzést meg kell tanulniuk, de azt már nem írták bele hány hónapos vagy éves korra tanulják ezt meg.
Úgy szeretem az ilyen félkész befejezetlen cikkeket :evil: :evil:

Erről ti mit tudtok?

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Hali,

megértek mindenkit akinek nem eszik a gyermeke. Ma nálunk is marha kevés ebéd fogyott, pedig voltunk levegőn kb másfél órát. Szoktam készíteni neki gyümölcs joghurtot, azt mindig megeszi, de ebéd, vacsora egyre kevesebb. De amikor eszik, akkor is megértek mindenkit, ooolyan rossz. Esetleg tényleg meg lehetne próbálni, hogy kevesebbet szoptatjátok. De fogalmam sincs. Marci olyan ahogy Hajni írta, ha nem kér nincs trükk amivel rá tudnám venni.

Hajni, Vicus,
komolyan belevágtok? Hajni, akkor mégis idén tavasszal? Csak nehogy engem is elkapjon ez az őrület :oops:

Hangi és Rozi is csoda szép, remélem nekem is lesz egyszer egy lányom :wink: Addig is az uncsi tesókat kényeztetem :)

Sajnálom Szilvi, hogy ilyen az Anyud. Mástól is hallom, hogy nem segít unokáknál, de az én Anyukám nagyon rendes és TÜRELMES :oops:

Doo, én csak vicces próbáltam lenni a "ne utáld má"-val. Totál megértelek. Én nagyon elszomorodom, ha vki esetleg elrontja Marci szülinapját :oops:

Etus, sztem cseréld le a doki nénid. Ha esetleg érdekel, ajánlom a miénk. Ő hozzánk eljár, de lehet rendelésre is vinni. Oktogonnál van a rendelője.
kpetro78
 
 


Most visszaolvasgattam.

Doo, a krétát bezzeg megenné :) Esetleg Béres cseppen nem gondolkodtál? Vagy homeos étvágy segítőn? Különben az nem lehet, hogy ő ilyen alkat? Képek alapján Te és a férjed is vékony alkat?

Hajni, tök ügyi a kis tökmagod. Jó, hogy nem kell cipelni !?! Mi a véleményed a vezetgetésről? Szakmailag. Marci naggyon rákapott (nagyszülők, persze én is). Az én derekam kész van :oops:

Szilvi, ülve nem tudsz vele aludni? Mikor Marci náthás volt és nem tudtuk kidugaszolni az orrár ülve aludtam vele, kipárnázva, így ő is félig ült és tudott aludni. Ha nézed, Hajniék varázs orrcseppe talán neked is segít. Különben sztem már vesznek levegőt a szájukon (én úgy vettem észre), de én sem tudok aludni, ha be van dugolva az orrom. Jó gyorsan sűrű lett szegénykének. Ambroxol Q, Fenistil cseppek, Sterimar - próbáltad?

Bea, jó lenne találkozni. A képek alapján Te simán vagy annyira gyerek mint én. Jót játszanánk :lol: Bea, 2-es tápi azért is jobb, mert más a vitamin tartama. Miért csak 100 ml adsz este?

Vicus,
jó fej lányod van, kezdek annyit nevetni a történetein, mint Hajni-Hangáén :) Sztem simán megóvod a kistesót, az is a Te gyereked lesz :roll:
kpetro78
 
 


Elnézést, hogy részletekben írok :oops:

Doo, és, ha nem gyümit adsz este? Az enyémet gyakran meghajtja. És nagyon sajnálom a pelenkás-öltöztetős dolgot, Marci detto, én már lefogom. Ui múltkor elszabadult kakás popóval (ezt csúnyábban írtam volna szívem szerint) És gesztenyés palacsinta torta - nyam-nyam. Imádom a palacsintát :lol: :lol: :lol:

Kitartást :lol: ...
kpetro78
 
 


Kata, megszökött Marci csupasz popóval? áááá..., nálunk csak az szokott előfordulni, hogy kificánkolja maga alól és vajaskenyér módón esik le a pelenka a szőnyegre. (Szóval a "vajas"oldalával lefelé)

Jaj, Hangi bébim ma nagyon hisztis volt. Ilyenkor elbizonytalanodom a szándékomat illetően, de menni fog. Mennie kell. :roll:

Ma aláírtuk a szerződést, izgi. Rendi volt, mert megengedte, hogy már most elhozzuk a kulcsot, hogy tudjunk haladni a felújítással. Persze amíg nem a miénk, nem csinálunk semmit, azért azt nem merem, de levesszük a méreteket, megvásároljuk az anyagokat, a mesterek megnézhetik árajánlatra, meg ilyesmi.

Sajnálok minden nem evőst, sejtem hogy idegölő lehet, de én azért könnyen megtehetem a 10 és fél kilójával, hogy ha nem eszel, hát nem eszel.

Vezetgetés: hááát, szerintem nincs olyan nagy különbség abban, hogy most a bútorba kapszkodva megy vagy a Te kezedbe, de a Te derekadnak nem mindegy. A fontos, hogy csak annyit menjen amennyi az Ő igénye, ne a nagyi szórakoztatására. Én sose vezetgettem. Bár az autóját tologatta egy ideje, mielőtt önállóan járt volna.

Szilvi, tényleg furcsa hogy egy szülő tud ilyen is lenni. Az enyém pont az ellentétje, rabszolgalelkű. Ez is tud azért sok és idegölő lenni, higgyétek el. :oops:

Még ezt le kell írjam, mondja Hangi a nevét. Így: Aaanga
Vendég
 


Nálunk az evéssel nincs gond, ilyenkor ha betegség van akkor nehézkes mert inkább a tápszert vagy a pépes kaját eszi meg szívesen.
Mivel már most jön a 9. foga szívesen harapja a banánt meg darabos ételt is ami puha.

Nekünk a kártyánk először a háziorvoshoz volt leadva, mert itt a faluban nincs gyerekorvos.
Születésétől kezdve 3 hetente vittem mérésre csak a saját megnyutatásomra, hogy megfelelő-e a súlygyarapodása.
3,5 hónaposan 3 hét alatt csak 100 grammot hízott és 6 naponta volt széklete meg a pocakja is lejjebb ment szerintem, a tartalékait élhette fel a baba és akkor voltak a nyári nagy 35 fokos melegek.
Megelégedett mindig azzal amennyit szopott nem sírt a kaja után, csak éppen volt hogy 1 vagy 1,5 óránként kellett éjszaka szoptatni.

Amikor ez kiderült a rendelőben kértem a dokit írjon tápszert, hát nem írt mert ez rendben így mondta meg a védőnő is aki 5 éve végzett a suliban, az a lényeg anyatejet kapjon nem baj ha így kakil mondták.
Pár nap múlva visszamentem nem élet ez az éjszakázás, de még a védőnő előtt úgynevezett próbaszoptatást kellett csinálni mennyit eszik meg a baba, hát persze hogy többet mint amennyit kellett volna (reggel), de csak sikerült kisírni 1 dob. tápszert és még mondják csak mindig éjszakára kapjon tápszert a többi szopi legyen.
Csak a felírt tápszer nekünk nem jött be, miután megitta kb. fél óra múlva olyan hasfája lett a kicsi fiamnak és üvöltött vagy 2 óra hosszán át, közben a doki 2 hét szabira ment.

A férjem ismeri a bábolnai gyerekorvost és mondom neki hívja fel és beszélje meg vele nézze már meg legyenszíves a babát.
Amikor meglátta csak annyit mondott éjszaka? Ennek a gyereknek minden szoptatás után kellett volna tápszert kapnia hiszen látszik rajta, és hogy 6 naponta széklet, arra is mondta mindaddig jó így amig a havi súlygyarapodása a korának megfelelő, próbaszopás arra is mit mond egy védő tudhatná reggelre termelődik a legtöbb tej, ezt délután kellett volna csinálni.

Na ekkor döntöttem, átvisszük oda a 2 gyerek kártyáját, noha a védőnőhöz ide a faluba tartozunk azóta színét se láttuk, még az utcán se kérdezi meg mi van velünk.
Nekem nem is hiányzik, a gyerekorvos rengeteg tanácsot adott és ad még ma is, mindig készségesen segített, nagyon elégedettek vagyunk vele.

Ha itt marad a kártya sosem tudom meg ezt a pneumococcus fertőzést sem mert ez a doki még eddig egy gyerektől sem vett ilyen mintát aki többször volt beteg egymás után.

Hát mi így lettünk tápszeresek, hosszú út volt idáig eljutni.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Kata!

Már a korábbi orrfolyásoknál volt ülve alvás az elején de mindig lecsúszik, mert Gergő hason alszik és a 2 lába meg felhúzva a hasa alá, fenekét meg kinyomja, és hiába teszem vissza a részüs vagy az ülő helyzetben mindig az a vége.

A gyógyszerek: Ambroxol Q azt mi eddig köhögésre szedtük de még nem köhög, a Fentil cseppeket viszketésre kaptuk eddig, a Sterimar-t meg nem ismerem.
Te ezeket az orrfolyásnál is szoktad alkalmazni.

Hajni!
Mi a te orrdugolás elleni szered, légyszi írd meg nekem?

Pelenkázás? Nem semmik ezek a gyerkőcök, nálunk kap valami érdekes dolgot és hagyja, de a legjobb a reklám alatt azt annyira szereti akkor bármit lehet vele csinálni, nyugodtan fekszik, csak ne a tv elé álljak.

Én nem vezetgettem egyiket sem, nem csak a kifáradás miatt, hanem a későbbi hiszti miatt, hogy egyedül nem tud eljutni messzire csak a segítségemmel és akkor sírna ha lemarad a lakásban mint az unokatesómnál, most már panaszkodik, mást sem csinál szinte egész nap csak a gyereket kell vezetgetnie.
Egy gyerek azt is megtanulja szerintem ki az aki vezetgeti, nálunk a Gergő a mi szobánkban nem tépi a virágok leveleit (padlón 2 nagy cserép van) de ha beszabadul a mama szobájába akkor azaz első hogy már tépné vagy tépi is pedig mindig rá szól és mégse fogad neki szót.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Hajni, Vicuska!

Bátrak vagytok, ti tudjátok mennyire bírjátok 1 pici + 1 kicsi gyerekkel, főleg ha van segítségetek is, akkor biztos jobb hamar túlleni rajta.

Én a korábban írtak miatt nem is akartam kicsi korkülönbséget. Alexandra már nagyon sok mindent egyedül meg tud csinálni és szívesen segít még ma is a Gergő körül, nagyon imádja és ennek örülök a legjobban. :D :D
Sajnálom hogy ezt a testvéri szeretet dolgot nem tudom megtapasztalni. :cry: :cry:

Elővettem a babakocsit, most abban alszik félig ülő helyzetben pár fokkal jobb így az alvása most alszik mamár 3*, mert a korábbiak csak 2*fél órára sikeredtek.

A faluban biciklin közlekedünk és nagyon élvezi a gyerekülést, Ő a babakocsiban sem aludt el ha mentünk itthonról, mindig nézelődött.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Nekünk az 1 éves mérlegesen: 9 kg és 75 cm volt és 3.400 grammal született, meg 48 cm-el.
Ha a korábbi betegségek + a tápszeres mizéria miatt rendesen eszik, ma lehetne simán 10 kg vagy afölött súlya.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


még nem olvastam mindent, de:
Kata, velem nem lehet viccelődni, mert úgysem értem a humort ;) :lol:
KAP Viki Bérest, de nem étvágyserkentőként, hanem vírusok ellen szánom, de biztos étvágyra is hatHATNA... :lol: de nem :? különben nem akarom felturbózni a dolgot mesterségesen, mert sztem is ilyen alkat. szoptatni meg nem lehete ritkábban, mert simán letépi rólam a ruhát, még anyunak is belenéz a blúzába rendszeresen :oops: :lol: és én is ezt tapasztalom, amit Bea te írsz h ha én jelen vagyok, akkor kevesebbet eszik, bezzeg ha anyu eteti v anyósoméknál vagyunk, akkor már többször is burkolt mint a gép. plusz a szopiban az a "megtévesztő" h az nem csak kaja nekik, hanem nyugi, altatás, egyebek. olvastam egy cikket, amiben tejmirigyek nélkül szoptanittal szoptató anya írta h tapasztalata szerint a mellen töltött idő kb 25%-ában szopiznak ténylegesen anyatejet a babik, a többi cumi.
mondjuk ma közepesen jól evett - na nem a reggelit, mert az 4-5 szem kölesgolyó volt, de utána azért tízóraira, ebédre, vacsira "csipegetett".

Szilvi, nem semmi az anyukád! asszem össze sem mérhető az én kínjaimmal. ráadásul sztem az sem mindegy h vkinek a SAJÁT anyja v a párjáé okozza a fennakadásokat. az előbbi sztem "fájdalmasabb". de amint mondani szokták, a rokonainkat nem válogathatjuk meg :? ügyes vagy h így bírsz a két gyerkővel szinte egyedül!!
mi "mossuk" a fogát Vikinek este fürdésnél, de még főleg gumi sörtés kefével, fogkrém nélkül. még sógornőmék 25 hós lánya is fogkrém nélkül nyomja, mert állítólag még nem tudják kiköpni, le meg ne nyeljék má'! Vikónak különben 8 foga van.
képzeljétek, azt hittem h én találtam ki a Vikó becenevet, erre másik topicba befigyeltem és ott még a vonin is úgy szerepel a bébi neve h VIKÓ! :shock: már megint csak a spanyolviaszt sikerült feltalálnom :lol:
Vendég
 


Doo, na de lehet hogy a másik topicban is Tőled lesték el. :wink:
Vendég
 


Nálunk elég zűrös a helyzet, este megjártuk a baleseti ügyeletet. még fél 6 körül lementünk egy kicsit a játszóra (bár ne mentünk volna). Én beszélgettem, a férjem elvitte csúzdázni. Igazából nem is látta mi történt, mert leengedte és végén mindig elkapta. Ezt jó párszor magcsinálták, élvezte kacagott és az egyiknél már majdnem leért mikor élesen felsíkított. A férjem gyorsan kikapta, de nagyon-nagyon sírt, nem tudtuk megvigasztalni, nem állt lábra, úgyhogy bevittük az ügyeletre. Olyasmi lehetett, hogy a cipője letapadt, de Ő csúszott és kificamodott. A röntgenen nem láttak semmit, de még este sem terhelt rá. Most nagyon aggódunk, a férjemet meg a bűntudat is marcangolja, hogy nem tudott rá vigyázni. (Mondjuk én mindig fogom a hóna alatt a csúzdán, de nem bántom, így is eléggé szenved.) Most alszik, már várom a holnapot hogy lássuk rááll-e.
Vendég
 


Szilvi, az orrcsepp: nasivin és otosporin 50-50 %-ban összeöntve.
Az utóbbi az elvileg fülcsepp és receptköteles. jobbulást Gergőnek
Vendég
 


jaj szegény Hanga baba :cry: (aki persze már nem is baba, de azért ilyenkor olyan kis elesett bébi lehet, gondolom :? ) de rosszak az ilyen balesetek! :cry: jobbulást neki!
most esett le h elfelejtettük a Hanga köszöntéééést :oops: :oops: pedig te még szóltál is... :roll: szal két napos csúszással, de sztem 3 napig érvényes :wink: ISTENKE ÉLTESSE HANGÁT 13. hónapossága alkalmából!! :D

és Zitát, mert ő meg ma 11 hónapos!! :D :D

és a 10 hós Rozit is!! a 3 napba még ő is belefér :wink: :lol:
Vendég
 


Doo!
Teljesen egyetértek a hozzászólásoddal.


Hajni!
Köszi a receptet, van itthon mindkettőből.
Még írd meg légyszi azt is, hányszor fújtad 1 nap?

Hangának jobbulást kívánok és várom a holnapi bejelentkezésed, rá tud-e állni, mennyire fáj még a lába.
Adtak a húzódásra valamilyen kenőcsöt?

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Szegény Hanga, én is szorítok, hogy ne legyen nagyobb baj (sztem minden rendben lesz - tutti meg is ijedt nagyon, szegényke)

Marci sírdogál, nem tud aludni, engem is ellök, nem tudom mi lehet :oops:
kpetro78
 
 


Még nem tud felállni, nagyon félek, féltem. Csak ül és fekszik. Ő, a sajtkukac. Ma visszavisszük, azt mondták, ha nem áll rá ma sem vigyük, de még a feltérdelés sem megy, még a zoknihúzásnál is sírt és nem hisztiből. Ennyire már ismerem.

Bocsi ,most másra nem reagálok.
Vendég
 


Hajni!
Nagyon szorítok értetek. Fura hogy nem láttak semmit a röntgenen, nagyon meghúzódott volna?

Kata!
Milyen volt az éjszakátok?


Nálunk türhető volt az éjszaka, az ülve alvás nem jött össze, mindig hasra fordult, így betettük a babakocsiba és abba volt hajnal 3-ig, utána meg az ágyba, 2* nyöszörgött és reggel 8-kor ébredt.
Cumival a szájában többször vett levegőt a száján keresztül, most Én is hallottam, meg nagyon figyeltem rá.
Ma talán jobban van mint tegnap, szerencsére még láza mindig nincs.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Most visszaolvasgattam és hát de bunkónak érzem magam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ,hogy a szülinapos és hófordulós gyerkőcöket nem is köszöntöttem fel.
Ezúton kívánok nekik nagyon boldog szülinapot és hófordulót!!! :lol: :lol: :lol:

Annyira magammal voltam elfoglalva, erre meg nem figyeltem eléggé oda NE HARAGUDJATOK rám!!!! :oops: :oops: :oops:

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Először is a kicsi HANGAszálnak sok gyógypuszit küldök a lábára!!!!A rándulás elég fájdalmas és hosszadalmas dolog, nem mondták, hogy borogassátok? Az biztosan nem árthat. Kérlek annyit azért írjál, hogy mit mondtak ma a dokinál, aggódunk értetek!

Kata a taliban benne vagyok, jókat csúszdázhatnánk + hintáznánk :lol: És persze sokat dumcsiznánk :lol: Azért csak 100ml tápit adok, mert örülök, hogy ennyit is megeszik. Tudod ő utána még cicizik alváshoz, és mind a kettőt kiüríti. Olyan kis rafkós, hogy nem eszi magát tele tápival, mindig csak annyit, hogy utánna még tudjon szopizni is. Hány csepp Bérest adjak szerinted?

Szilvi, nálunk is náthás időszak van, Rozi taknyos már nem először a tavaszon. A Stérimár tengerisót tartalmazó orrsprai és azért jó ,mert bármennyit lehet használni nem teszi tönkre az orrnyálkahártyát. Én úgy szoktam, hogy befújom és pár perc múlva kiporszívózom a trutyit amit jól felold.

Doo, Viki mennyivel született? Neked van percentil táblázatod? Nekem nincs és kiváncsi lennék Rozi értékeire :? A Vikót igenis te találtad ki, csak ellesték tőled hidd el :wink:

Ági, Etus régen voltatok, tessék bejelentkezni :lol:

Isten éltesse a 11 hónapos Zitát és a 13 hónapos Hangát :!:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Szilvi ne izgulj egészen biztosan senki nem haragszik rád! Nálunk is előfordul, hogy elfelejtjük a köszöntéseket + nem tudhattad, hogy ez így szokás itt a topicban:lol:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Hajni, gondolunk Rátok!!! sajnos, sztem az rtg egy csomó mindent nem "lát". biztos vagyok benne h nincs "komoly" baj - de az igaz h sokaktól hallom h egy húzódás-ficamodás is nagyon tud fájni, nem csoda, ha Hangi is így el van tőle anyátlanodva... sok-sok gyógypuszi a kicsi lábára!!!!

Szilvi, jó h tűrhető volt az éjszaka - napról napra jobb lesz! a betegségmentes, ámde felsírós éjszakákra azért nem reflektáltam, mert nincs ötletem... :roll: :oops:
Vendég
 


nekünk a doki aszondta h 10 kg alatt napi 3 csepp béres mehet. én ennyit adok neki. DE ha náthás, akkor NE add, mert a bacik vas jelenlétében virgonckodnak és a béres tartalmaz vasat!!

Vikó 3580-nal született - szal ezt sztem nehéz is lett volna megtripláznia. asszem a duplázás is csak 8 hós korára "sikerült". de sztem most nyúlt is nagyon sokat, azért nem hízott. a kettő együtt nem megy - úgy hallom sok babánál.

nincs percentil táblim, de sztem addig jó, amíg az ember ilyenekkel nem veti össze a gyerekét!! :roll: ő még ezzel a 10-25 között van, tehát "normális". de ismerek olyan szomszédot, akinek szintén teljesen egészséges a gyerkője és még alacsonyabb volt a súlya, pedig semmi baja a kislánynak tényleg, SŐT nagyon is virgoncka! :lol: amikor nincs éppen etetési idő v védőnőnél méreckedés, akkor abszolút nem aggódom, mert tényleg csak rá kell nézni és látszik h teljesen OK a gyerekem, csak az etetés kiborító. (ma reggelire két :!: kiskanálnyi banános "tejbedarát" evett meg... :? ). próbálom az egészet a fogzás számlájára írni.
rengeteg "trükköm" van - azt mind bevetem, de ha az sem segít, akkor enyit eszik, nem tudok mit csinálni. azért azt is hiszem h ŐK TUDJÁK h mennyire van szükségük!!! végülis nem a harmadik világban élünk, ahol éhen lehet veszni... :roll:
Vendég
 


Hajni még nem jelentkezett, jaj mi lehet velük, meg a kis Hangával?

Bea!
Köszi a Sterimár tippet is.

Doo!
Nem is tudom melyik a rosszabb az éjszakai felsírás vagy a rossz étvágy. Abban meg teljesen igazad van csak rá kell nézni és minden oké a gyerekkel nem kell aggódni, vannak keveset evő gyerekek is.

Táblázat a nagyon aggódó szülőnek nem való mert csak azt nézné minden hónapban megfelelően gyarapszik-e a gyerek, hanem akkor teljes para, hogy miért nem és még jobban tukmálná belé a kaját, hogy egyél mert sose leszel nagy.
Én amúgyis ilyen parás vagyok, azért is vittem anno 3 hetente Gergőt méretni.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Köszi megvagyunk. Most alszik, a helyzet változatlan. Egész adélelőtt ült a földön, gy jókedvű volt. Én is azt gondolom nincs nagy baj,mert akkor passzívan is fájna, de ráterhelni nem tud. Annyival vagyunk okosabbak, hogy mostmár kiszűrtük, a bal bokája fáj. Tegnap, annyira zaklatott volt, hogy már a hozzáérést sem tűrte így nem is tudtuk melyik a problémás terület.
De azért kis hős, nem volt ma nyűgös attól, hogy nem tudott közlekedni. Időnként azért megpróbálta, de felsírt és nem erőltette, visszaült. A dokit még nem értük el, műt, addig meg nem akarunk bemenni. Vettünk árnika krémet, borogatást nem tartom esélyesnek hogy sikerülne. Valami kenőcs, krém tipp van :?:

Szilvi, az orrcseppből nekünk 3x 1 cseppet írt elő az orvos, ebből a keverékből.
Nekünk a Sterimár nem sokat használt, ez jó volt.

Köszönjük a köszöntéseket és természetesen én is pótolok, minden hófordulós babát köszöntök és puszilok. Lenne egy javaslatom. Mi lenne ha 1 év fölött, már csak a szülinapokat és névnapokat tartanánk számon? Szerintem a hófordulóknak akkor már kicsit csökken a jelentősége. Na, remélem ezt nem értitek félre, hiszen minden hónap egy újabbb csoda.
Vendég
 


Doo, Zita is elkezdett anyum "felsője" iránt érdeklődni :wink: sőt tegnap közölte rá, hogy "tyrrrri" amit a cicire szokott mondani...szal érti, hogy ott is az van. Én tisztára féltékeny lettem :oops: :oops: :D mondtam csak anyának van cicije! :lol: :lol: Aztán csinált olyat is, hogy odahajolt anyuhoz, aztán mondta mem. (nem)

Hajni, nagyon izgulunk Hangáért, írj ha hazaértetek. Remélem nem lesz komoly baja. Szegénykém :cry: :cry: :cry:

Doo, mi az a szoptanit? Valami "műmell"szerűség, mármint műszopimell :roll: ?
:lol: :lol: :lol: csak nem a márciusiakat vagy az ápr-májusiakat olvasgatod kukkoló Doo? Én igen :oops: merthogy ott mostanság születtek, s nosztalgiáztam :) ott van egy Vikó.

Szilvi, Zitának 6 foga van, s fogkrém nélkül használja a fogkeféjét, ha nem is rendeltetésszerűen, de rendszeresen. Emellett azt is hagyja, hogy én megdörzsöljem Neki.

Kép
ági_bp
 
 


Sziasztok!
Hajni:küldjük mi is a gyógypuszikat!!!!Remélem nincs semmi baj!!!Írj ha tudsz valamit!

Boldog hófordulókat!

Doo!:kérünk másik vonalzót mert ez megállt!

Jön a 7.-8.fogunk alul,kicsit nyűgösebbek vagyunk!

Szilvi:hát nem lehet egyszerű ilyen anyukával :?

KépKép
vicuska
 
 


Ági, már hiányoltalak, ne tessék eltűnni ennyi időre. Én is tök féltékeny bírok lenni ez annyira gáz. Pedig tudom, hogy nem a tulajdonom, de mégis azt érzem ENYÉM. Egyébként is féltékeny típus vagy? Én igen. :oops: :oops: . Régen ez sok konfliktus forrása volt, merthogy tényleg nem adott rá okot.
Vendég
 


Doo, biztos azt szeretné, minden nap köszöntsük. :lol:
Vendég
 


Én a héten kezdtem minimális fogkrémet teni rá. Tényleg icipicit és a végén kimosom a száját amennyire bírom. Csak az a baj, ezek direkt finomak, tehát még igyekszik is lenyelni. :lol:
Vendég
 


teni= tenni és még ezer hibát javíthatnék az előzőkből. Bocsánat. :oops:
Vendég
 


Boldog hófordulót utólag is, és köszi Zita nevében is. :D

Játszós talit én is én is!!! Én várandósan nagy pocakkal a kenguruban a kenguru által fújt buborékokat kergettem. :shock: :oops: :lol: :lol:Szerintetek??

Én a védőnőnél megnéztem a percentil táblit múltkor. Zita 3400grammal született, most 50 percentil volt a súlya, és ahhoz, hogy ennyi maradjon 1 évesen 9200-nak kellene lennie. De nálunk a védőnő azt mondta nem baj, ha nem háromszorozza meg a születési súlyt. Ahhoz 10200 grammnak kellene lennie, annyi tuti nem lesz.
Bea!! A kiskönyvükben van egy táblázat, ami a súly-tethossz percentilt adja meg. Tehát nem korra vonatkoztatja a súlyt, hanem hosszra. Szerintem az is jó, nézd meg. Zita ott is 50 volt a múltkor, hasonlóan a másik táblihoz.

Kép
ági_bp
 
 


Most olvasom közben, szal Bea nem egy túl aggódós típus, úgyhogy megnézheti a táblát amit írtam. Egyébként én talán kétszer néztem meg eddig. (pedig alapból aggódós vagyok)
Doo, átérzem a kajamizériát, tudod. Sajnálom :( Pár nap aztán lehet visszatér az étvágya, mert azért ettől a mostanitól jobban szokott enni, nem? Barinőm volt a szopisklubban, és Eszter megint azt mondta, hogy a kalória nem a zöldségekben van, hanem az anyatejben. Úgyhogy nem értem az ismerős védőnő miért mondta, hogy azért sovány, mert sokat szopizik :shock: :shock:

Hajni, én bevallom ugyanezt éreztem, hogy a szülinap után, már a hófordulók kicsit mások mint azelőtt. :roll: Kicsit hasonló, hogy mikor megszületett először a napokat számoltuk, aztán a heteket tudtuk pontosan, aztán egyszercsak már gőzöm nem volt hány hetes, csak hogy hány hónapos :D

Én alapból nem vagyok túlzottan féltékeny, de egy kicsit igen :lol: :lol: érted...Tegnap mikor egy ilyen cicis jelenet után (anyumnál) még elkezdte Zita Anyut puszilgatni (értsd:tátott szájjal és félig kidugott nyelvvel odahajol....hmm...isteni puszika, imádoooom) na, akkor mondtam, hogy most már adja ide :oops: vendégek is voltak, ott nevettek rajtam, hogy jaj, de aranyos vagyok. :shock: :roll: :oops:

Lottikának bújjon ki gyorsan a foga, s ne kínozza! Gergőnek is jobbulást! Fránya nátha :twisted:

Kép
ági_bp
 
 


Nálunk az van, hogy babakocsiban tegnap kétszer is elaludt :shock: :D 8) 8) 8) tényleg mire megtanul járni nagy babakocsifun lesz :lol: Így kétszer is sétáltunk, ami ránk abszolút nem volt jellemző ezidáig, illetve abban a rövidke időszakban, amikor szerette a babakocsit. Ez akkoriban volt, mikor elkezdett lógó játékokat ütögetni, s kapott a kocsijába 3 vizilovat, azokat lehetett püfölni. És amíg az sláger volt, addig okés volt a sétálás is.

Viszont a pelenkázás-öltözködés katasztrofálissá változott! :shock: Annak a számlájára írjuk, hogy itt vagyunk Anyuéknál, s más a hely, stb...remélem, mert otthon ez eddig nem volt szokása. Néha hasrafordult közben, azt is inkább régebben, meg feszengett-rugdosott, de egy érdekes játékkal el lehetett terelni. De most :shock: :shock: üvölt, vergődik, felugrál kakás fenékkel, ha fogom a lábát a levegőben, mert törlöm a popsiját, közben hasravágja magát, vergődik és ezerrel hisztizik :evil: ezt megspékeli azzal, hogy bepisil, bár ez régóta szokása, esküszöm direkt van egy kis aranytartaléka ilyen esetekre. Mindig mondjuk Neki, hogy bepisiltél, s már Ő is mondogatja miután bepisilt, hogy "be" és mosolyog :shock: :? ma úgy sikerült, hogy épp égnek voltak a kis lábai, mert törölgettem, s a pisi a hasa felé csurgott, úgyhogy át is öltözhettünk, amit direkt értékelt. Fúúú, nem irigylem azokat, akiknél ez mindennapos, mert naggyon kemény. Piklerék hogy gondolják a menet közben öltöztetést-pelenkázást? :shock: ellesnék egy-két mozdulatot.
Ééééés ráérzett közben, hogyan kell hisztiből hátravágnia magát :shock: tegnap rendesen megfejelt közben, mert az ölemben szerettem volna ha ül. Az a félelmem támadt, hogy olyan kemény levágom magam a földhöz típusú kiscsaj lesz. De nem is értem, mert közben meg annyira édes és kedves tud lenni. ÁÁÁÁ, bizti nem lesz hisztis kislány. Ez csak átmeneti. :roll:

Kép
ági_bp
 
 


Hős-Hanga!!! azért szegényke és szagény anyája... krémet sajna nem tudok. de mintha a körömvirág vmi mindenre jó csodaszer lenne. esetleg a kínai kámforos balzsam, mai mindent hűsít, fenistil. előbbit mondjuk nemtom, szabad-e gyerekeknek. meg a többit sem, csak én talán ezeken gondolkodnék.

hááát, csajok, sztem én még mindig vezetek a gyerekemmel a kinek nehezebben kezelhető a csemetéje versenyben... :?
evés gáááz, pelenkázás-öltöztetés gáááz, éjszakai ébredések szintén (ma kb 5). vmit kihagytam? ja, múltkor apája sétáltatta és negyedóra után ki kellett vennie és persze vissza se tudta rakni... :roll: de nem azért írom h sajnáljatok. én nem csípem, ha sajnálnak. :oops: csak tényközlés volt.

mi ez a játszós tali, amikor Kata elsőnek nekünk ígérted h talizunk!!! aztán azóta se... :? és most már sirályokat sem láttam a tavon... igaz, lehet h a jégeső elöl menekültek - mert nekem sikerült akkorra időzítenem a sétát... :roll:
Vendég
 


jaj ági bocsi, mindig elfelejtem: örülök h megy a babakocsizás!!! :D elalvás az meg már csúcsszuper!!
Vendég
 


Belestem hozzátok mi újság.

Hajni!
Továbbra is gondolok rátok, abból amit írtál Hanga úgy tűnik jól tűri ezt a helyzetet, mindennap valamivel könnyeb lesz majd. Azon még mindig csodálkozom, hogy ott a kórházban nem ajánlottak semmilyen krémet amit használni lehetne.

Komolyan mondom vagyis írom öröm benneteket olvasni és közben itt mosolygok miket csinálnak ezek a gyerekek, + ez a pelenkázásos story nagyon tetszett. :lol: :lol: :lol:
Nálunk még nem pisilt egyszer sem így, akkor milyen rendes fiam van, ezek után nem is értem miért panaszkodom rá nincs is baj vele. :)

Egyébként Gergő teljesen jól van már nem folyik az orra, nem üveges a szeme, a sűrűt kell az orrából pórszívóznom és látszik rajta sokkal jobb a kedve is, ettől már csak remélni merem, hogy az éjszakánk is. :lol: :lol: :lol:

Most jön hozzánk 2 rokon leányzó rájuk vigyázok délutánonként (22 hónapos és 4 éves) a keresztanyám unokáira mert Ő kórházban van és a lánya megy hozzá látogatóba.
Ha bírom akkor egész héten míg ott lesz, kipróbáltatom milyen ha 4 gyerekem lenne.
Hú miket írok, elég nekem ez a kettő.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


Ha Imi annak idején beleegyezik a névválasztásomba, akkor holnap lenne Hanginak a névnapja. :lol: (Kiara). De örülök hogy Hanga lett, illik hozzá. Ráadásul kezd egyre több Kiara lenni. Bár a itt a babaneten már találkoztam Hangás vonalzóval is és meg kell mondjam rosszul esett. :evil: . Úgyhogy Doo, megértem a Vikós problémád. :wink:
Egyébként nem sajnálunk. :wink: Miért is sajnálnánk? Van egy gyönyörű, egészséges kislányod, ez a legfontosabb nem. A mostani nehézségek elmúlnak, lesznek mások helyette, Neked is, nekünk is.

Pici lábával a helyzet változatlan, nem áll rá. Orvost nem értük ma el, holnap ha nem javul a helyzet, beköltözöm a kórházajtóba.
Vendég
 


Ági, ez a babakocsizás hogy kikerekedett Nálatok, ez fantasztikus. A pelenkás örület meg majd elmúlik. Én is pár napja még panaszkodtam, mennyire kifordult önmagából és most visszahozták az idegenek az én megszokott Hangámat. Nem a kisangyalt, hanem az igazit. :lol:
Vendég
 


Javítás, Doo, ez lett volna: ...legfontosabb, nem?...
Vendég
 


Hajni!
Holnapra kitartást kívánok az orvos eléréséhez.


Nálunk egészen jól elvolt a 4 gyerek :lol: :lol: , ezen úgy csodálkoztam, csak Gergő volt féltékeny az etetőszékére mikor a Petra abban uzsonnázott és csimpaszkodott fölfelé és értetlen arccal figyelt mi történik.
Mintha azt mondta volna a tekintete hééééé ebben Én szoktam enni, te mit keresel benne? :?

Most este Gergő annyira szaladt elesett a szőnyegben, óriási ordítás, rohanok oda és vérzik a szája, azt hittem a fogával történt valami, de nem "csak" a szája szélét harapta meg és az vérzett annyira. Húúúú de megijedtem!! :x De pár perc után abba is hagyta a bömbölést és megnyugott, aztán Én is.
Hajni, egyből Te jutottál az eszembe és Hanga.

Szilvia
Kép

Kép
anya 1971
 
 


a Hanga sztem is sokkkal szebb név! :D különben a Viktória tudtam h nagyon gyakori név, engem ez nem is "akaszt ki", az inkább h ha Teodórával találkozom, mert azt megszoktam h nincs. mondjuk, nem is igen taliztam ilyen nevűvel.

jaj szegény sérült babák :roll:

4 gyerek :lol: aszongyák, kettővel könnyebb, mint eggyel - lehet 4gyel a legkönnyebb! :wink: :lol:
Vendég
 


Na, azért ne húzzátok le a Kiarát, mert még 1x van rá esély :wink: , bár már nekem sem tetszik annyira. Mostmár inkább magyar de ritka nevet szeretnék, mint a Hanga.

Szegény Gergő, nem elég hogy beteg, még balesetezik is. :(

Tegnap már voltunk konyhabútorokat nézni, olyan izgi, mostmár lehet tervezgetni. Ma elmegyek a kulcsért, hétvégén jön a fűtésszerelő, mgcsinálni a fűtésstervet, mert át akarjuk alakítani, radiátorra a padlófűtést.


Picikém még mindig nem áll fel. :(
Vendég
 


Kép

Hát így furulyázik. De a legviccesebb ez a valóságban, mert Ő ad ki hozzá valami sípoló hangot, így néha a furulya is megszólal, de többnyire a torka pikulál. Nagyon cuki.
Vendég
 


"evés gáááz, pelenkázás-öltöztetés gáááz, éjszakai ébredések szintén (ma kb 5). vmit kihagytam? ja, múltkor apája sétáltatta és negyedóra után ki kellett vennie és persze vissza se tudta rakni... de nem azért írom h sajnáljatok. én nem csípem, ha sajnálnak. csak tényközlés volt. "

Szóval én is csak tényként közlöm, hogy nálunk detto ez a helyzet. Tulajdon képpen mióta Rozi meg tud fordulni nem marad nyugton pelenkázás, öltöztetés közben. Mióta fel is tud állni, hát feláll a falnak támaszkodva a pelenkázón. Tisztára leizzadok minden pelenkázáskor. A kajázást nem is ecsetelem és az alvás is a régi.

A mai bénázás:Reggel Rozi köhögött kicsit, gondoltam nem árt megmutatni dokinak, hát szépen felöltöztettem és elindultunk ui. ma délelőtt rendel. Gondoltam én ui. nagyon jól tudtam, hogy kedd-csütörtök délután, de én ma reggel úgy ébredtem péntek van. Mikor odaértünk már láttam, hogy túl nagy a pangás. Jöhettünk haza és délután megyünk megint :twisted:

Hajni, a párom ilyen "sportsérülésekre" mindig fekete nadálytő krémet használ és az tényleg nagyon jó, beválik általában. Nem tudom lehet -e gyerekeknek, de utána nézhetnél és szerintem próbáljátok ki.

Örülök, hogy Gergő jobban van! :lol:

Ági, jöhetsz TE is a játszótérre és mindenkit szeretettel látunk, aki szeret játszani. Én elárulom, néha Rozi játékaival tök jól elszórakozok :oops:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Még annyit, hogy az én kismama könyvemben nincs ilyen táblázat. Nekem az a régi kis fehér van. Egyébként már megnéztem volna.

Bea

Kép[/url]
június
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?