Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Megint jól leléptem... :oops: De hát volt a Húsvét, aztán meg a Tátrában voltunk.
A felhozott témaköröket csak olvasgatom...hogy mik vannak az iskolákban...nőgyógyászat...ékírás...
Sztem én már hagyom ezeket a témákat, de majd igyekszem bekapcsolódni a következőkbe!
Hű, micsoda szuper járgánya van Benjinek!
Nem bánjátok, ha rakok néhány képet? (És majd jövök!)
Kép
Túrázás helyett most babakocsitologatás volt a program.
Kép
Azért látszik ilyen szépen a Tátra, mert le van tarolva a hegyoldal. A vihar...
Kép
Ezt láttuk a szálloda ablakából!
Kép
Reggeli toka-növelés a szállóban!
Kép
Hmmm, mintha kicsit egyedül lennénk!
Kép
A Monarchiában még tudták mi a tökéletes arány! :wink:

Kép
ermoni
 
 


ermoni: nagyon szép helyen voltatok :):):)

Fermel: Benji milyen nagyfiú már :)

nika70
Salgótarján
 
 


Ermoni!

Mi még nem ismrejük egymást, új vagyok :D !

nagyon szép helyen voltatok, igazán elegáns szállásotok volt. (Bár tényleg nem sokan rohangáltak benne). Baba hogy bírta? mennyi idős?

Nika!

Mensi :( Nekem is tegnap jött meg)

Fermel!

Benjinek boldog névnapot! Igazi nagyfiú már ezzel a bicóval!

Kép
arvaerika
 
 

 
 

Sziasztok!
Köszi lányok!
Nika! Hajrá következő hónap! :wink:
Erika! Üdv! A lánykám a múlt héten volt 6 hónapos.
Nálunk a kritikus pont az utazás volt! Ugyanis Janka nem alszik az autóban, és hát azért ez elég hosszú út! (Húsvétkor anyáméktól -több mint 200 km-re laknak- másfél órán keresztül énekeltük az A part alatt-ot.) De odafelé tökéletes volt, még aludt is, visszafelé meg csak az uccsó 20 km-en akadt ki.
Egyébként voltunk rokon látogatóban is (Losoncon vannak rokonok), ott másfél éves a kislány. Hát, mindig szembesülök azzal, h milyen nehéz egy olyan kisgyerekkel, aki menne hozzád, meg minden, de nem érti amit mondassz! Petrához szólnak magyarul is, de leginkább szlovákul, mert már vegyes a család, nemcsak magyarok vannak benne! (Ez akkor is eszembe jut, amikor a dán barátok kislányaival találkozunk. Ők meg csak dánul tudnak...)
Én tudom, h nagyon sokan szokták szidni a szlovákokat, de lányok! Velünk olyan kedvesek voltak: lépten nyomon! A pénztárostól a pincérekig, séta közben... Szal jó volt nagyon. Most is. (Mi évente megyünk a Tátrába túrázni, tavaly kimaradt, de pl. a 10 házassági évfordulónkon is kinn voltunk. Egy "mászás" csúcspontján, fenn a hegyen kaptam meg az ajándékom!)
A szállodánk pedig tényleg elegáns volt. Na de hát elvégre is Grand Hotelben voltunk, nem kevés pénzért!
Erika, nekem is el vagy csúszva....
Nagyon szép napot mindenkinek. Én megyek mosni, főzni...

Kép
ermoni
 
 


Ermoni!

Nincs tipped, miért van elcsúszva?????Nálunk Fanni 3 hós volt, amikor Ausztiába mentünk nyaralni. Vele akkor tök könnyű volt,még hegyet is másztunk kenguruban.Most már jóval nehezebb lenne, főleg az autóban. Barátnőmék is jöttek velünk az 5 és fél hetes babával, vele sem volt semmi. Ettek, aludtak, nézelődtek...
Bezzeg most...

Kép
arvaerika
 
 


Erika! Én nem vagyok nagy májer a szám.technikában, de sztem az a gond, h a vonalzódnál látszik szövegesen az ...url=http:... ezt kéne kitörölni...de Icus jobban vágja ezeket a dolgokat!
Hát én még a túrázást nem mertem bevállalni, mert mi reggel indulunk és estig fenn vagyunk a hegyen, mindig valami célpont van. És az a nagy igazság, h gyerek nélkül is fárasztó egynapos mászásokat csinálunk... Én meg még szoptatok is, fizikálisan sem akartam magam fárasztani, meg Janka sem alkalmas még a mászásra. (Pl. néhány óra gyaloglás után hol és hogyan szoptatok, etetek? Meg mi igazából hátihordozóban akarjuk vinni. De még nem ül rendesen. Meg előtte tesztelni is akarom, hogyan bírja a hátihordozót!)
Mondjuk a nyaralás is nagy kérdés, mert azt meg tengerparton akarjuk megejteni...Na majd meglátjuk!
Többiek?

Kép
ermoni
 
 


Sziasztok!

Móni!

Tényleg ilyen üres volt a szálloda, vagy csak így sikerült a fotó? Egyébként tényleg gyönyörű!!!

Melinda!

Névnapra is "jár" torta? Benjike tényleg úgy nő, már komoly óvodás külleme van. Tényleg hogy veszed észre, mi a véleménye az oviról, mik a benyomásai a gyereknek?
Éva
fanny01
 
 


Hát én ezt nem értem, én tegnap 5 képet feltettem Hannáról és sehol nincs... ( csodálkoztam is hogy senki nem reagált, de gondoltam biztos nem tetszik a gyerek senkinek...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:40-kor.
fanny01
 
 


Éva!
Még hogy nem tetszik senkinek!? Hatalmas, csodálkozó szemei vannak a kicsi lánynak. Milyen ügyesen fogja már az üveget! Kinek szólt a mosoly az apuka karjában?
Tudod, az ilyen "késői" gyereknél már kicsit másképp vannak a dolgok. Bizony korábban mi se nagyon vettünk névnapra tortát. Egyébként a születésnapján elfelejtettem a tüzijátékot a tortára tenni (a fiókban volt), így most ezt az élményt pótoltuk.
Az óvodába szívesen megy Benji (majdnem két hét kihagyás után sem volt gond). Tegnap az alvással sem volt probléma.

Erika!
Köszönjük szépen a névnapi jókívánságot.

Ermoni!
Valóban nagyon szép helyen voltatok.

Melinda
fermel
 
 


erika: majd legközelebb :):)

ja igen Éva ha fel lett volna téve tuti nem megyünk el mellette szó nélkűl :):):):) gyönyörű lányzó és hogy nő:):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Fanny!

Hanna csudaszép kiscsajszi!

Megpróbálom kitörölni az url-t.Hátha úgy jobb lesz. Márcsak képet kéne megtanulni feltenni! :?

Kép
arvaerika
 
 


Nem tudom kitörölni!!!!

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok!
Egy-két érdekesség a növények világából. A képek valahol lemaradtak, de képzeljétek hozzá.

A sárgarépaszelet olyan mint az ember irisze, a szemre jó!

A paradicsom belseje olyan mint a 4 szívkamra, jótékony a szívnek!

A szőlő formája, olyan mint a szívé: szív és vér vitalizáló hatású-

A dió olyan formájú mint az agyvelő, most már tudjuk, hogy három tucat neuro-transzmittert tud képezni, amely segíti az agyműködést.

A vesebab segíti a vesék működését

A rebarbara, kínai kel, zellerszár olyanok mint az emberi csontok, és ezek csonterősítők: 23 %-uk natrium tartalmú úgyanúgy mint a csontoké.

A padlizsán, avokádó, körte a méhet és méhnyakat erősíti. Ma már tudjuk, hogy hetente 1 avokádó kiegyensúlyozza a hormonszinteket, megakadályozza a súlyfelvételt terhesség alatt és a méhnyakrákot. Miért? Egy avokádót a virágzástól pontosan 9 hónap érlel érett gyümölccsé. 14 000 növényi hatóanyag mindegyik gyümöcsben.

A füge telis-tele van magokkal, mint a herék. Spermaszámot növelő hatásáról ismert.

Az édesburgonya alakja hasonlít a hasnyálmirigyre, amely segít kiegyenlíteni a glikémiás indexet a cukorbetegeknél.

AZ olivák erősítik a petefészkek működését.

A grépfrút, narancs, citrusfélék hasnolítanak az emlőkre, amelynek elfogyasztása az emlők nyirokrendszerére jótékony hatást fejtenek ki.

A hagymák alakja olyan mint a sejtek formája. A mai tudomány bebizonyította, hogy a hagyma minden sejtet képes megtisztítani a mérgező anyagoktól és tisztítja a könnycsatornákat
regina3
 
 


NIKA
Sajnálom, hogy így alakult, de lehet, hogy fiad születése óta még nem teljesen állt helyre a hormonrendszer.

FANNY
Nagyon is klasszak a képek. Az a sapi nagyon jól áll a kicsinek!!!

ERMONI
Gyönyörű helyen jártatok! A szálloda nagyon szép!


A postán eléggé meglepett ez az új rendelet, amiről nem hallottam és az ügyintéző is azt mondta, hogy ők is csak ma kapták. Szóval, hogy a csekkekre rá kell írni a feladó igazolványszámát. Kivétel a közüzemi csekk és az apeh felé küldött csekk meg még valami. Majd utánanézek itt a neten. De ez valami új EU rendelkezés. Egy pasas morgott is mögöttem, hogy :Na ilyen még a Rákosi rendszerben sem volt! És bevallom nekem is olyan rossz érzésem lett tőle....
Gondoltam, hogy talán áprilisi tréfának szánták :shock:
regina3
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok, ennek örülök, csak mire elolvasom már nincs időm írni! Most is rengeteg dologra reagálnék, de biztos elfelejtem a felét :roll: !

A tanárverésről még: azért az mégiscsak túlzás, hogy a tanárt hibáztatják!!! Persze ezzel is csak adják a lovat a gyerekek alá.... Sajnos Alexéknál az a jó tanár akinek az óráján lehet bármit csinálni, nem kell tanulni..... De könyörgöm akkor mit fog tudni a gyerek?? Az én fiam nem akar olvasni, a tanulásért könyörögni kell, és azt mondja, hogy:" a középiskolában szinte elvárás, hogy legyen kettesed" :shock: :shock: :shock: ....
Mindent félretéve én nagyon el vagyok keseredve Alex miatt, nem tudom mi lesz így belőle, semmi tudása nincs és mint Erika lányának is neki is a könnyű élet a példakép! (megjegyzem, ő is az édes apukáját veszi példának :twisted: )
Na, jó befejezem.....

Móni! Nagyon szép helyen voltatatok! És milyen rendes janka, hogy el lehet vele indulni! Emese van amikor itt városon belül is megunja és sírdogál útközben.... Az Anyósomék is járnak a gyerekekkel, most hétvégén is voltak, és ők is azt mondják,hogy még soha semmi atrocitás nem érte őket!

Melinda! Benjinek utólag boldog névnapot!! Bence biztos megtanítja majd a trükkökre :lol: ! Amit a kereskedőkről írtál az sajnos igaz..... Én is kereskedő vagyok, csak annyit a mentségünkre, hogy nagyon sok a nem szakmabeli aki boltokban dolgozik, és semmi köze a szakmához. Ehez még ha az is hozzájárul, hogy nem fizetik meg, plussz utálja a főnököt, vagy éppen parancsba kapja, hogy ezt vagy azt csinálja.... (erről is tudnék még írni.... 8) )

Fanny! Méghogy nem tetszik senkinek!? El sem hiszem, hogy Hanna is ilyen nagylány már! Nagyon helyes, igazi kislányos arca van :lol: ! Nem írsz róla, hogy viselkedik. Sokat vagy vele?

Melcsi! Én is gondoltam, hogy igazi kereskedők vagytok! Máshogy mondjuk nem is lehet saját boltot vinni.... Az alkalmazottaitok milyenek (már ha vannak)?

Nika! Én is drukkolok a következő hónaphoz!!!!

Erika! Mint írtam, nekem a fiam felfogása olyan mint a nagylányodé :roll: ! (leglább tudom, hogy nem egyedi eset) Viszont a lányom meg már olyan nagynak képzeli magát, rendesen felnőtt dolgokat akar csinálni... (buli, disco, koncert :evil: )

Bocs ha nem reagáltam mindenre, mennem kell!

Szép napot mindenkinek!!! (megint jön az eső :cry: :cry: )

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!

A tanárverés látom mindenkit felháborít.... jó, tudom hogy van sok alkalmatlan pedagógus, de sajnos nem azt éri ez utol aki veri-megalázza a gyerekeket ( pedig azt nem sajnálnám) azoktól a diákok maguk is tartanak. Inkább a jámbor lelkűeket. Pedig attól hogy valaki nem egy igazi karizmatikus tanáregyéniség, még lehet viszonylag jó tanár és jó ember, és egyáltalán nem kéne felmenteni a gyereket ( és a családot) a felelősség alól!! Alapvető erkölcsi normákat a családban kell hogy megtanulja a gyerek, persze úgy nem megy ha a szülő bemegy és fojtogatja az igazgatót mert a tanár átültette a rendetlenkedő gyerekét...
Olvastam egy cikkben hogy Ózd környékén roma pedellusok segítenek fenntartani a rendet a roma gyererkek között, ez jó ötlet, azóta ott nincs is ilyen gond. Remélem a G. K. is kitatál valamit mert tényleg szörnyű hogy a tanár tehetetlen a gyerek pedig ezt pontosan tudja és ezzel él vissza.
Szerintem egy ilyen nyilvánosságra kerülő eset kapcsán fontos lenne beszélgetni erről a kamaszokkal, családban de akár osztályfőnöki óra keretében is.

Mandula
A tanárveréses eset nyilvánossága után gondolom kissé vérszemet kapnak a kamaszok, Alex szerintem csak puhatolózott, hol a határ a Te szemedben, meddig lehet feszíteni a húrt... azért a kokit sem tartom jogosnak...
A tudás mint érték persze hogy nem motivál, mit lát a gyerek? A sokat tanult pedagógus nyomorog, a törtető, könyöklő, lelkiismeretlen vígan él...

Móni
Anna sem alszik az autóban, neki az Én elmentem a vásárba c. dalt kell énekelni ha utazunk anyósomékhoz másfél órán át... :lol: apa mondja az állathangokat és most már ő is. Ha már unom és mást kezdenék, közli: NEM!
Én nem is voltam a Tátrában a nagy vihar óta, pedig régen sokat túráztunk ott...

Erika
Nálam is el volt csúszva amit eleinte írtál de most már nem. Nem tudom én sem mi okozza.
Maraton: minden elismerésem! Én sosem voltam jó viszonyban a futással :oops: számomra túl soká elkezdenek a boldogsághormonok termelődni...
:oops: :lol:
Kép felrakáshoz előbb kicsinyíteni kell, az megy? Írtunk már erről sokszor, ha megtalálom idecopyzom, vagy olvass vissza ha ráérsz.
Jól tetted hogy beolvastál a dokidnak. Tévedni ugyan emberi dolog de a bunkóságra nincs bocsánat... Meg arra sem ha akkorát téved valaki mint amit a hasüregben fejlődő 6 hós terhesről írtál...

Melinda
Gratula a nagy ovisnak a névnapjára! Szeret mesélni az oviról?
Abban a kínai üzletben tényleg olyanok az eladók, csepp kedvességet nem tapasztaltam soha én sem, de hogy egy kisgyerekkel kapcsolatbann ennyi tolerancia ne szoruljon beléjük...?? :evil:


Melcsi
Téged ismerve nem is csodálkozom , hogy engeditek a vevőket ha rájuk jön a szükség.... sajnos ez ritkaság, mikor Annával terhes voltam sokszor kerültem ilyen helyzetbe de engem sehol nem engedtek be WC-re. Most még jól bírom... Legbosszantóbb az hogy még a körzeti védőnőnél sincs nyilvános wc, pedig oda elég sok kisgyerekes és terhes jár...

Fanny
Nagyon édes Hanna, nekem a nagy szemekkel csodálkozó kép tetszik legjobban. Ismerős a fehér kardigán...
Szép a lépcsőfeljárótok a háttérben.

Regi
Nagyon érdekes amit a növényekről írtál!! Leginkább az avokádó ragadott meg.
Én ma adtam fel csekket de nem szóltak semmit az igazolványszámról...

Viszike
Esetleg egy Gynevac kúra? Sokan esküsznek rá.

Annát tegnap letettem 1-kor aludni. Énekelt, játszott az ágyban 4-ig... 1/45-kor ( !!!) aludt el, aztán érdekes módon este szinte rendesen. Pedig ő nem az órát nézte. Ki érti ezt? Ma már minden rendben ment, megyek is mert mindjárt ébred.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


True
A cumis kérdéshez nincs ötletem-tapasztalatom, de szerintem se nagyon megy addig míg a kicsi is cumizik. Én is azon agyalok hogy nem kéne a kicsinek cumizni, mert ha Anna azt látja,, hogy fogja ő elhagyni? Őt sem akartam rászoktatni, de rengeteget sírt picinek és csak a szopi nyugtatta meg, a dokinéni viszont mondta hogy ne tömjem mert nagyon hízik, hát valami kellett, szopi helyett... és a család is eröltette.

Erika
Nálunk anyám suk-süköl :cry: néha szólok neki de úgysem szokik le róla, észre sem veszi... régen nem csinálta, nem is értem.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Hú mennyit irtatok! Mióta fürdeni járunk, nagyon ritkán van időm a géphez jönni...
Erika!
Elhalt terhességnek nézték a lányodat :?: :shock: Még jó hogy nem hitted el. Uristen, hogy lehet ekkorát tévedni??? És mi lett volna, ha elmész a mütétre?
Icus!
Most nézem, hogy repül az idő feletted! :wink: :D Nem tudom, miért olyan nagy kérés ez a WC ügy, mondom, mi férfiakat is beengedünk, hát mi van akkor, pisiljen az utcára?Na nem fordul elő mindennap, az igaz, de gyerekkel rendszeresen, és érthető is, mert mi is történik: bejönnek pl. ágyat venni, mire végigpróbálják a matracokat, eltelhet 1 óra is. A gyereknek vesznek előtte üditőt hogy legalább kis ideig béke legyen, az meg elkezd hatni... Mig lent dolgoztam, én szoktam elvinni pisilni a gyereket, addig a mama gondolkozott legalább. Megnéztük, hogy kell lenyomni, aztán kezet mostunk, sőt meg is szoktam kérdezni, hogy megtörölted a nunit? Nekem is van gyerekem...
Fanny!
Hannácska mekkora lett! :D Látom dolgozgatsz... :D
Duphastont kaptál? Én is azt szoktam szedni a terhességek 12. hetéig... Az sárgatesthormon...
Viszike!
Több olyan csaj van a Kaális topicon (már a babásban is) akinek az ötödikre sikerült! Ugyhogy arra tessék gondolni, hogy ez az utolsó sikeres lesz!
Melinda!
Boldog névnapot Benjinek! Mekkora a bicikli? Csak mert mi is készülünk venni (rózsaszin hóóóódósat :roll: ), és a 12-es szerintem már nem lesz nagy.
Mandulácska!
Ugy látszik a forgatókönyv elég egyforma, Mátééknál is ilyenek voltak mint amit Alexnél emlitettél...
Ermoni!
Gyönyörü helyen voltatok, kár azért a tarvágásért. A szálloda nagyon exkluziv, számomra kicsit nagyon is az, főéeg ha odaképzelem a kicsinyeimet :shock: :lol:
Nálunk ha ügyesen indulunk, alvás van mindkét részről a kocsiban, vagy énekelünk mi is, jelenleg a Süsü összes a kedvenc repertoár.e különben elnézelődnek békésen, régebben Emese ugyan nagyon izgága volt, de mostanra lehiggadt.
Mandulácska!
Máténk van, Ő nagyon tudja hogyan kell bánni a vevőkkel, szó szerint kinyalja a seggüket is, és a kiszállitás során is rendkivül udvarias mindenkivel. Van még 1 fiunk, ő kicsit szálkás, januárban vettük fel aztán még elválik mi lesz belőle. Volt 4 évig egy nagyon jó srác, sajnos nősülés miatt elköltözött őt nagyon sajnálom, igazi kereskedő volt.
Egyébként, bár meg lehet tanulni ezt a szakmát, de szerintem annak nem is érdemes, aki nem szeret emberekkel dolgozni. Ugyan meg lehet tanulni előre köszönni, de vannak itt dolgok, amihez a tanulás kevés... Hogy csak annyira legyél rámenős pl, hogy ezzel el ne riaszd a vevőt, és szerintem az is ide tartozik, hogy ne tukmálj rá valakire valamit csak azért mert van pénze. Én mindig szoktam hangsulyozni, főleg a drága cuccoknál, hogy jól gondolja meg, hiszen sok évig fogja használni, vagy próbálok az ár-érték arányra világitani ha valaki bizonytalan.

Végül mégis beiratkoztunk az óvodába, talán a jövő tavaszi kezdést megcélozva (ehhez azonban most be kellett iratkozni). Találkoztunk a Máté egykori jelével (perec) és annak jelenlegi tulajdonosával :D , megnéztük és megszámoltuk a gyerekvécét és a kézmosókat, és rácsodálkoztunk a sok fogkefére és fésüre amik ott sorakoznak.
Tegnap Emese eljött velünk áztatni, végignézte az iszapkezelsét, mondom Neki, ez fekete sár. Izlelgette a szót, majd azt mondta : sárkány vagy! :shock:
Kimentünk pisilni, guggol a wc felett, azt mondja: "mondd a pisinek, gyere ki, nem tud kijönni, fázik" Megengedtem a vizcsapot... :D
Egyébként folyamatosan kérdezgette: "miért hagytuk otthon a Lukut?"
Lukunk egyre merészebb, kezdi elengedni állás közben a kapaszkodó kezét, végre gyönyörü tartással ül, és mászni is tud már, igaz, ha sietni kell, kuszik. Tudja már, hogy mama, és baba, és ha engem meglát, olyan boldog rohanásban tör ki, nagyon kimutatja a ragaszkodását. Mi meg itt szinte észre sem veszszük szegényt, Emese teljesen lefoglal bennünket. Olyan édesen tudnak játszani, bujkálnak az asztal meg a székek között, be a sátorba, felboritják, vig az élet. Emese tanitja Őt, hogy mit "nem" szabad, "Te még kicsi vagy" felkiáltással, meg lehet zabálni ahogy előadja az értekezéseit.

Na most teleirtam a topicot...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Regi!
Egyszerre írtunk :lol: ! Ezt is elmentem, nagyon jó dolgokat írtál megint!

Icus! Persze, a koki sem elfogadott, de inkább adjon a tanár egy-egy kokit, mint úgy ráhagyjon a gyerekre mindent, hogy az verje meg! Alexnak általánosban a tornatanárja rendszeresen adott kokit de leginkább 40-50 fekvőtámasszal, vagy 5 kör futással büntetett, nem is nagyon volt rendetlenkedés....
Még jó, hogy Anna este elaludt rendesen. Emese ha 3-kor kel fel délután már este csak fél 10-kor alszik el....

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!
Köszi a dicséreteket. Tényleg szép helyen voltunk. Nem ilyen helyekre szoktunk járni, de most gyerekkel az első kiruccanás... Meg rövidebb időnk is volt...Szal úgy döntöttünk, h kicsit elegánsabb helyre megyünk.
http://www.ghpraha.sk/index.php?lang=eng&page=
Nem dicsekvésből raktam fel, csak ha van valakinek kedve, akkor nézze meg!
Az a nagy helyzet, h minket amúgy is vonzanak a monarchia-korabeli dolgok... És ez az épület, meg a hangulata... Már régóta fentük rá a fogunk. Most meg megnéztük!
Éva, én olyan jót mosolyogtam azon, h nem tetszik nekünk Hanna, azért nem írunk. Ne viccelj! Nagyon helyes, okos tekintetű a kisunokád!
Regi! Ez amit felraktál végtelenül érdekes. Számomra azért, mert hogy ilyen egyszerűen is működhetnek dolgok. Ilyen az alakja, erre jó! Nagyon tetszik!
Jaj, sírás van, majd jövök még...

Kép
ermoni
 
 


Melcsi! Ez nagyon jó, hogy Máté így bevált a boltban! Biztos volt kitől tanulnia a kereskedelmet :lol: ! És ha ebben jól érzi magát akkor szerintem kár is lett volna tovább eröltetni a nappali sulit!
Teljesen egyetértek veled, erre a szakmára is születni kell valamilyen szinten. Édesek lehetnek a kicsik, ahogy játszanak együtt és a kis cserfes Pöri tanítgatja az öccsét :lol: :lol: !

Móni! Ez a hely gyönyörű!!!

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!

A tanárveréshez nem tudok semmi újat hozzátenni, azonkívül, hogy szerintem is elképesztő. De a téma (fene nagy liberalizmus) most már mindennapos.
Nekem is van egy nem épp szívderítő történetem, ami a keresztfiammal esett meg, de még nem lefutott ügy. 3 héttel ezelőtt a közeli ált.isk. udvarán labdázott, amikor két cigánykölök odament és el akarták venni a labdáját. Utána megkérdezték az időt és ahogy a srác elővette a mobilját, már rántották is ki a kezéből. Ő természetesen visszarántotta, erre először pofon ütötték, majd ököllel az arcába csapott az egyik. Szerencse a bajban, hogy az apuka épp a környéken dolgozott, hazahívták és a fiával rótták az utcákat és meg is találták az egyik gyereket (így be lehetett azonosítani, név, cím) Szóltak a szülőknek, hogy mi történt és hogy feljelentést tesznek. A cigány nő persze fel volt háborodva, az apa pedig tettetett mérgességgel kergette a fiát az udvaron, de vigyázva, nehogy utolérje....
Estére a keresztfiam rosszul lett, bevitték a kórházba, ahol enyhe agyrázkódást állapítottak meg. Az orvos azonban egyáltalán nem volt együttműködő. Nem akart és nem is adott ki látleletet, az apuka végül a rendőrkapitánnyal beszélte le telefonon, hogy miképp legyen a feljelentés (látlelet kell, de az orvos ragaszkodott ahhoz, hogy csak zárót ad), vagyis majd a rendőrség kikéri a látleletet. (Időközben azt is megtudtam, hogy egy látlelet 6000 Ft-ba kerül...) A kórházból úgy engedték ki a sérült gyereket, hogy szóban semmilyen tájékoztatást nem adtak és a záróra sem írtak utasítást!!! Másnap iskolába ment, majd a gyerekorvos tájékoztatta az anyukát, hogy ilyenkor 1 hétig pihenni kell és 3 hétig felmentés tornából, ne ugráljon stb., mert komoly problémák adódhatnak. Aztán a zárón az esetleírás úgy szólt, hogy a sérült az iskola udvarán társaival verekedett. Ez tényleg nagyon felháborító, mert ugye nem a társai és nem verekedtek, hanem cigányok voltak és megverték. Engem ez a pozitív diszkrimináció is nagyon bosszant. Nem tudom, hogy észrevettétek-e, de ha egy cigány megver valakit, akkor csak bűnelkövetőt emlegetnek. Ha fordítva történik, akkor pedig azt harsogják, hogy egy magyar megvert egy cigányt. (nem hiszem, hogy ez csupán helyi sajátosság, de tény hogy felénk arányaiban nagyon sokan vannak). Na, aztán a feljelentés megtörtént és Ádámnak is mennie kellett a rendőrségre, ő volt ugyanis a szemtanú, igaz csak messziről látta az esetet, de látta, ez a lényeg. A rendőrnő pedig amolyan „tökös” matróna volt és nem titkolta, hogy a cigány anya igen hírhedt a bűnelkövetéseiről és már elege van a cigánybűnözésből. Persze a nagy bürokráciában nem tudhatjuk, hogy mi fog ebből kisülni, de már ideje lenne a rendrakásnak! Itt és az élet minden területén. És ha belegondolunk, hogy a határon túli magyarsággal mit művelnek azért, mert kisebbség, itt az anyaországban pedig lassan ugyanez megy, pedig elvileg mi lennénk a többség. Nehéz dolgok ezek. De nem vagyok rasszista, ne gondoljátok. Elfogadnám a színes bőrű kisebbségieket a szagukkal, színükkel, szokásaikkal együtt, ha egy picit igyekeznének alkalmazkodni ahhoz a társadalomhoz, amelyben élnek, szemben a mostani élősködő magatartással. És tudom, hogy nekik senki nem ad szívesen munkát, de ezt ők alapozták meg a sok lopással, csalással, hazudozással. Most meg ez a nagy pozitív megkülönböztetés, aminek az az eredménye, hogy jogaik vannak (azt nagyon tudják!), de érdekes módon kötelességeik nincsenek. Hogy van ez? Az oviban-isiben ingyen esznek, aztán a kapun kilépve nagyívben hajítják el az uzsonnát. Még csak nem is becsülik meg.
Persze köztük is van kivétel, aki igyekszik. És bevallom, a lányom az oviban barátkozott két cigány kislánnyal, még a szülinapjára is meghívta őket és nem zárkóztam el ettől, mert láttam a szülőkön, hogy normálisak, rendesek.
Na, de hosszúra nyújt az elbeszélés, nem ragozom tovább.
regina3
 
 


Köszönjük szépen a névnapi jókívánságokat.

Regina!
Lassan tényleg nem lehet még levegőt sem venni személyazonosítás nélkül! Rákerestem a neten és a következő kivételeket találtam:
„A Rendelet figyelembe vételével a mentesítésre vonatkozó jelzések a nyomtatványon:
•áru vagy szolgáltatás ellenértékének kiegyenlítésére szolgáló bizonylatokat „FM”,
•a hatóságok által kibocsátott adók, pénzbírságok vagy más illetékek stb. megfizetésére
szolgáló bizonylatokat „M” jelzés.
Az „M” jelzésű nyomtatványokon, továbbá az „FM” jelzésű és megbízóazonosító
(befizetőazonosító) számmal ellátott, 1000 euronak megfelelő forintösszeget meg nem
haladó befizetés nyomtatványán a személyazonosító okmány/okirat típusát és számát nem
kell feltüntetni.”
(Pont ma kaptam meg a gázszámlát, azon pld. rajta van az FM jelzés.)
Ezek szerint azoknál a befizetéseknél, amik nem tartoznak a fenti körbe, akár néhány 100 Ft esetén is személyazonosítás szükséges???!!!
Az eset tényleg hátborzongató. Én egyébként nagyon nem szeretem, ha valakit az alapján ítélünk meg, hogy hova tartozik. Viszont az mégiscsak érdekes, hogy ha statisztikákat nézünk akkor az mit mutat. Bencének is volt cigány osztálytársa, ő is többször járt nálunk, nem volt vele semmi bajom.

Melcsi!
12-es méretű a bicigli. Először úgy gondoltam, hogy veszünk egy olcsó áruházit. Viszont tájékozódtam és a szakemberek nagyon lebeszéltek ezekről, szerintük egy nyarat sem bírnának ki. Akkor gondoltam, hogy vegyünk megbízható minőséget, de nagyobbat. Ez meg a férjemnek nem tetszett, mert szerinte nagyobb kerékpár nem alkalmas a kerékpározás megtanulására. Fontos, hogy könnyen le és fel tudjon szállni (végül is igaza van). A következő az volt, hogy veszünk használtan egy minőségit. Viszont a neten egyáltalán nem találtam ilyet, csak a kínai termékeket. ( ráadásul volt olyan, amit itt Csepelen vadonatújan annyiért meg tudtam volna venni, mint amennyiért használtan hirdették) Végül itt a közelünkben találtam egy nagyon szimpatikus, igazi kerékpárkereskedőt, aki persze szerelő is egyben. (Icus! A Mínusz régi helyén, az Erdősor utcában). Volt ugyan nála is használt minőségi kis bicigli, de azok már nagyon le voltak strapálva. Így végül egy újat vettünk (sikerült egy kicsit alkudni is) azzal az ígérettel, hogy jövőre a következő méret vásárlásánál ezt visszaveszi és állapotától függően beszámítja.

Icus!
Lehetne Benji bőbeszédűbb is az óvodával kapcsolatban, általában az érdeklődésemre mesél.


Melinda
fermel
 
 


Elolvastam még egyszer, alaposabban a postai rendelkezést. A következőt hámoztam ki. 1000 euro felett minden esetben rá kell írni a személyazonosításra alkalmas okmány típusát és számát, sőt a postai alkalmazottnak egyeztetnie, ellenőriznie is kell (eddig is olyan gyors volt a posta!!). 1000 euro alatti összeg esetén a kivételek körébe nem tartozó esetekben rá kell írni az okmány típusát és számát, de nem kell leellenőrizni. Hát, nem tudom, hogy ezzel kivédünk-e valamit, elvégre a nagyobb összeget is lehet több részletben, több csekken feladni.

Melinda
fermel
 
 


na szép a potstai dolgoknak majd utánanézek volt kolégáktól de ez annyira nem okés nekem :)
regina: Szívemből beszéltél itt mondjuk tarjánban had ne mondjam kik vannak többségben de azért elvétve van köztük normális is de ne tudjátok meg a sok senkiházi a legújjabb merci stb autó de a számlákat nem fizetik stb egy alkalommal ilyenek miatt lezárták a vízet párom egyik haverjánál az egész házban mert a kissebbségnek a lakásban már lezárták a vizet utána lopták a közösből persze azt meg senki nem fizette igy most ők nyögik a selejt miatt a vízet kb 9-10 hónapig télen sem volt víz a lakásokban még a tvbenis volt persze kik sírtak a legjobban akik amúgy sem fizették ki a számlát :) mondjuk azóta megoldodott csak havernak meg fizetnie kell a rájuk kirótt + összeget
ja és nem vagyok rasszista meg volt mikor a bölcsiben dolgoztam olyan gyerkőcöm akik cigányok voltak de a földről lehetett volna enni olyan tisztaság volt gyerek jól nevelt volt mindig tiszta ruci stb igaz zenész család azok azért a normálisabb kaszthoz tartoznak:)

nika70
Salgótarján
 
 


Regina!
A hsz-oddal mélyen egyetértek, és nagyon tisztellek a bátorságodért, hogy ezt ki is merted irni, hiszen, mint tudjuk lassan a szabad vélemény-nyilvánitás is büntethető ebben a müfajban... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Pedig igen, ki lehetne végre mondani az igazságot, már csak jogaik vannak, és rajtunk az adófizetőkön ingyenélősködnek. Mifelénk is vannak szép számmal, és el kell mondjam, hogy olyan kocsikkal és akkora aranyakkal közlekednek, hogy nem hiszem hogy tisztességes magyar embernek lenne ekkora vagyona, vajon a "szegény lealázott kisebbségünknek" miből telik ilyesmire?
Én viszont, ellentétben Veled, nem óhajtok és nem leszek toleráns, és alaposan megtanitom a gyerekeimnek hogy kivel nem barátkozunk.
Vajon a sok "alapitványi" iskola is integrálódik egyébként? Maguk közé engedik a tanulni vágyó, szegény, tehetséges hátrányos helyzetüeket? :?: :?: :?: Gyanitom, hogy csak nekünk kötelező vegyülni velük.
Melinda!
Köszi a felvilágositást bicikli ügyben,
Ez a psotai dolog elképesztő, kiváncsi vagyok, mert itt is kb 1 órát lehet szánni egy sima csekkbefizetésre ilyen azonositások nélkül is! :evil:
Icus!
Mit tanácsolsz (hasonló cipőben fogunk járni)? Emesével a délutáni alvás egyre nehezebb, mindennap fél-1 órát küszködünk. Ma pedig kiesett a kiságyból, de amilyen rafkós, most bezzeg nem sirt, csak megjelent én meg frászt kaptam. Holnap leszedjük a rácsokat. Igy viszont nem lesz az az Isten aki elaltatja délután. Viszont ha végre elalszik, akkor kb 2 óra az adagja. Ha nem alszik, álmosságnak semmi nyoma, este is vigan elvan mint máskor. De már kezd elegem lenni az állandó küszködésből, ráadásul délutánm emiatt nem is tudunk már kimenni, hisz ma is majdnem 6-kor ébredt fel, én 1 órára nem kezdek el 2 gyereket összeszedni. Szerinted hagyjuk el az alvást? Ismerősök vigasztalnak, hogy az övék se aludt már ekkor meg ekkor, de én nem vagyok erről meggyőződve, hogy jó.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi
Nem tudok tanácsot adni. Én is attól tartok hogy Anna is ilyen nem alvós akar lenni.... írtam múltkor, hogy az oviban mindig van a 3 évesek között 1-2 aki nem alszik délután... de ez nem jó. Hát nem tudom. Én még kötöm az ebet a karóhoz, aludni kell és kész! Írtam párszor már hogy vannak ilyen napjaink de addig nem veszem ki az ágyból és kész!! Ez általában 1-2-3 napig tart aztán visszaáll a rendes kerékvágásba, de ha hagynám hogy ne aludjon szerintem hamar rászokna arra... Én is ezért nem merem átszoktatni a nagy ágyra, inkább veszek még egy rácsosat a kicsinek is. Szerintem próbáld altatni, ha magától nem alszik el. Anna tegnap 4-ig csendben játszott, csak a végén kezdett sírni, akkor melléültem, simiztem, végül elaludt ( egyébként egyedül szokott). Nálunk is az volt a gond hogy itt volt a gyönyörű tavaszi délután és nem tudtunk lemenni a késői alvás miatt, amit nagyon sajnáltam mert isteni napsütés volt.
A rácsra visszatérve, szerintem próbáld meg hogy ha nem marad így meg az ágyán, akkor ígérd be hogy visszateszitek a rácsot... vagy bejön vagy nem. És eleinte maradj mellette, de ne beszélgess vele, legfeljebb nagyon halkan mesélj, aztán mondd hogy pihentetni kell a szemét, kezét, lábát, vagyis hogy csukott szemmel, nyugodtan feküdjön. Pl. tégy úgy mintha te is aludnál, de ne engedd lemászni, játszani. Anyáméknál pl. úgy alszik Anna a nagy ágyon, hogy a felnőttek mind csukott szemmel üldögélnek a fotelban körülötte, s ha nincs kivel szórakozni, ő is elszenderül 15-20 perc alatt.
Ismerős mesélte hogy náluk az a gond hogy ha nem alszik el 2-ig akkor már nem is aludhat mert a nagyobbért meg menni kell az oviba délután, és akkor nem tudja felkelteni időben. Hát ez kényszerítő körülmény de amíg nekünk nincs ilyen, addig én próbálkozom, eddig még mindig visszaállt pár nap kihagyás után a rend.
Luku alvását nem zavarta Emese?

A romakérdésben én azért Regivel értek egyet, mert akad köztük is ( ha nem is sok) rendes, becsületes. Én is ismertem 4 gyerekes cigány anyát, egyedül nevelte a gyerekeit de olyan tiszteletben, szeretetben, tisztaságban és becsületben hogy sok magyar megirigyelhetné. És más példát is hozhatnék. Én sokszor gondolok arra: én is születhettem volna közéjük... Az a tehetetlenség netovábbja, hogy hiába teszel meg mindent becsülettel, egy kalap alá vesznek a többivel. Aki közülük ki akar törni, 100x annyit kell teljesítenie mint egy magyarnak, hogy elismerjék... Az egyént magát kellene minősíteni, nem a fajtáját, én nem vagyok híve az általánosításnak.
De azt elismerem, én sem lennék boldog ha Anna velük barátkozna...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Regina
Szegény keresztfiad.... a doki viselkedése felháborító, még jó hogy a rendőrnő ilyen karakán. Most is azt mondom, az egyént kell minősíteni, ha így viselkedik, minden harag jogos, nem a fajtája hanem a tettei miatt!!!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!

Regi! Ez a történet egyszerűen felháborító!! (sajnos hiába nem akarnék rasszista lenni /de mostmár azt hiszem az vagyok :oops: /, ahogy Melinda is írta a statisztika..... a legtöbb esetben ők az elkövetők). Nem értem az orvos miért viselkedett így???
Amit leírtál azzal teljesen egyetértek!
Én azt mondhatom, hogy sok romát ismerek, ahol felnőttem és később is éltem rengeteg volt! És nem hazudtolták meg egyszer sem a róluk alkotott véleményt! (pedig Édesapám arra nevelt, hogy nem szabad megkülönböztetni az embereket, és sokáig így is gondoltam)
15 évig két szomszédunk is roma volt (meg a házban lakók kb. 60%-a). Azonkívül, hogy 13 évesen az egyik velem egykorú fiú felszólított a liftben, hogy mutassam meg mi van a pólóm alatt nem volt velük probléma.... legalábbis nem sok. Az Apukám mindíg segített nekik, kölcsönadott, telefonálni engedett (Ő egy ilyen ember volt), pénzt dugdosott a kicsiknek, hogy vegyenek rajta csokit (pedig egyedül nevelt négyünket).
Amikor pedig ezek a gyerekek felnőttek, az akkor már alig járó Apukámtól ellopták a Tv-t amíg átment a szomszéd ajtajához! Látta ahogy elviszik, de be volt rekedve még kiabálni sem tudott! Természetesen a rendőrség meg is találta a lakásukban a Tv-t!!
Amikor a tesóm már egyedül élt ugyanabban a lakásban Őt is kirabolták, a ruháit is elvitték, és hiába tudtuk, hogy ki volt az, és hol van a cucc, nem tudtunk mit tenni..... Szerencsére a biztosító kifizette....
Még sorolhatnám, sajnos itt is sokan vannak!
Azért azt is elmondom, hogy volt olyan ismerősöm is, aki rendes tiszta volt, szeretett volna boldogulni, de a származása miatt még munkát is nagyon nehezen talált! Sajnos az ilyenek elég kevesen vannak!

Ez a csekkes dolog bennem nagyon rossz érzést kelt...... De az is igaz, hogy ha valaki nagyobb összeget akar feladni, azt feladhatja részletekben is...

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!
Mi az a Gynevac kúra?
És,ha már itt tartunk,mi a véleményetek az Aloe Vera termékekről?
Véleményeteket megköszönném!

Víszike
víszike
 
 


Sziasztok!
Kellemes meglepetés volt a sok hozzászólás a keresztfiam ügyében. Akkor úgy látszik, hogy nemcsak felénk történik ilyesmi, hanem általános....ezt mondjuk sejteni lehetett.
Ami a csekket illeti, én csupán a kötelező gépjárműbiztosítást adtam fel, tehát semmi extra, de rá kellett írnom az igazolványszámomat. A nő sorolta, hogy milyen esetekben nem kell és a legáltalánosabbnál, a közüzemi számlánál nem kell, tehát sokan nem is fognak ezzel szembesülni, ha másfajta csekkjük nincs.

Víszike
Én még nem mondtam, hogy nagyon szurkolok neked. Szerintem is arra koncentrálj, hogy az ötödik sikerülni fog. Amúgy is jónak tartom a pozitív programozást (agykontroll), ártani nem árt, de akár még használhat is. Az aloéról nagyon sok jót mondanak,de abban nem vagyok jártas, hogy babaügyben mennyire segít. Úgy tudom, hogy általánosan nagyon jó hatású a szervezetre. De ezek szerint egy kicsit talán érdeklődsz az alternatív megoldások felé, mert ezt épp javasolni akartam. Gyógyteák, cseppek, homeos bogyók stb. Jómagam talpreflexológiát végeztem, de csak a családban használom, viszont tudom, hogy nagyon eredményes, csak türelem kell hozzá, mert nem egy-két alkalommal, hanem hónapok alatt hoz eredményt. Viszont hallottam egy csontkovácsról is, aki sokféle problémában szenzációs eredményeket ért el (pl. 2-3 "tekergetés" után megoldódik az ágybavizelés). De ott van az Aviva torna (én a netről hallottam róla). Vagy a Gynex csepp (homeopátiás), ezt a babatervezők otthona c. weboldalon találtam, sok hasznos infoval, bár biztos te is elmélyültél a neten található adathalomban. De ez úgy eszembe jutott, hátha tudok ötletet adni.
regina3
 
 


Sziasztok!

Mandula
Ilyen "élmények" után nem csodálom ha nem vagy toleráns a kisebbséggel...

Viszike
A Gynevacról csak hallomásból tudok, sokan esküsznek rá, itt a topicban is van aki 2 vetélés után beadatta és ma már boldog anya. A neten ha rákeresel rengeteg info van róla. Alapvetően rejtett vagy ismert nőgyógyászati gyulladások kezelésére használják, melyek gyakran okoznak vetélést, meddőséget is.


http://www.lombikbaba.hu/index.php?opti ... &Itemid=25
" ...prevencióként, védőoltásként mindenkinek érdemes ezt a vakcinát megkapni, aki gyermeket szeretne. Közleményeink (melyekből e honlapon is közzé tettünk kettőt) rámutatnak, hogy ezzel a meddőségek 1/3-a ki se alakulna, a koraszülések 40%-át megelőznénk, a spontán vetélések felét elkerülnénk, ha minden nő megkapná ezt a vakcinát, amikor elhatározza, hogy gyermeket szeretne. "

http://www.gynevac.hu/ismerteto.html
"Laktobacillus vakcináció alkalmazásával a női meddőség gyógykezelésének hatásfoka nagymértékben növelhető. 303 meddő házaspárt kezeltünk. 154 nő lett terhes, akik közül 87 csak laktobacillus vakcinát kapott. 67 esetben peteérést is kiváltottunk gyógyszeresen, vagy a férjet is kellett kezelni a rendellenes spermakép miatt. Ovuláció indukció a mi anyagunkban - előzetes vakcináció után - 70%-ban eredményezett terhességet.
Újhelyi laktobacillus vakcinája GYNEVAC néven van forgalomban Magyarországon. Vényköteles gyógyszer. Minden orvos felírhatja és beadhatja. 1-2 hetenként kell - de legelőnyösebb 10 naponta - beadni mélyen a farizomba. A beadásig hűtőszekrényben tárolandó. "

Sok info van még, olvass utána. Nekem a 3. lombik sikerült de ha nem sikerült volna én is megpróbáltam volna még ezt.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


na lányok én megkérdeztem egy volt kolléganőmet és ő azt mondta hogy csak 1000 euró fölött kell személyazonosító adatokat ráírni a csekkre ezek szerint még ez sem egyforma:):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
Köszi a tanácsokat!!!!!!!
Az jutott eszembe,miért nem lehet petevezetéket cserélni valami másra?
Nekem azért kell lombikozni,mert nem átjár6ó.Ha sziveket,agyat,gerincet lehet műteni,ezt miért nem?

Víszike
víszike
 
 


ERIKA
Kiváncsiságból érdekelne, hogy Fannival hány hetes voltál, amikor a nődoki műtétre akart küldeni? És gondolom rögtög kerestél másik orvost. Ott már minden rendben volt az UH-n? Létezik, hogy amiatt az 1 hét csúszás (ahogy írtad később fogant) miatt majdnem elvették tőled?
Engem sokszor elgondolkodtat ez a műszeresen mérhető világ, mert mi még úgy születtünk, hogy nem volt UH. Nem lehetett tudni, hogy egy 6 hetes vagy 10 hetes, 20 hetes stb. magzat mérete megfelel-e a nagykönyvi értékeknek. De az élet ettől nem állt meg. Egyszercsak letelt a 9 hónap és megszülettek a babák UH nélkül. Vajon most hány esetben riogatják a kismamát a nem megfelelő értékek miatt. És vajon hányat küldenek műtétre ugyanez miatt? Valaki azt írta itt a genetikai vizsgálat kapcsán, hogy nagyobb alázattal kéne lennünk az élet iránt. (bocsi, nem emlékszem, ki volt) Engem nagyon megérintett ez a gondolat és sokszor eszembe jut a mindennapokban.
regina3
 
 


Mandula!
Mennyi idős a nagylányod? Kamasz?

Melcsi, Regi!
Elvileg 6 hetes volt, de nagyon valószínű, később fogant meg. Teszt már a 28.napon erős pozitív lett. Normál körülmények között nem is rohantam volna dokihoz, de elég sok előzmény volt, ami miatt siettem. Vetélések miatt hormonnal rásegítés, előzetes terhességi cukor, stb. De még egyszer mondom, nem is ez háborít fel, nanem az a fajta undok stílus, ahogyan bánt velem. Talán annak köszönhetem, hogy jól alakult minden, hogy nekem ez már az 5. terhességem volt sok uh-n voltam, utána is olvastam egy csomó mindennek a témával kapcsban és én láttam, hogy szabályos a széle és nincs összeesve a petezsák. Délután persze elmentem egy másik dokihoz. Szívhang rá 10 napra lett. Azután is mindig tartotta Fanni az egy hét minuszt, ápr.7-re voltam kiírva, 13-án született.

Kisebbség: én a főiskolán tanultam romológiát, érdekelt a téma. A véleményem vegyes, pro és kontra egyaránt. Csak annyit írok ide, hogy nem azt kell nézni, hogy roma-nem roma, hanem minden társadalomnak van szabályrendszere, szokásai, amihez alkalmazkodni kell. MINDENKINEK.(Pl. azt is tanultunk, hogy a romáknál kevésbé működik az időérzék, ezért késnek suliból. Náluk nem fontos, hogy odaérjen időben. Szóval tartsuk ezt tiszteletben
. Ti mit gondoltok erről?

Kép
arvaerika
 
 


Erika az biztos hogy saját szabályaik vannak de könyörgöm itt élünk nagyon sokan ebben az országban a nagy többség tud alkalmazkodni a szabályokhoz csak ők nem? Időérzék nélkül meg vegyen egy órát és húzza fel :):):):) mindenre van megoldás nem kell a kibúvót keresni hogy nekem ez genetikai hogy nem érek oda sehová és azok a romák akik oda tudnak érni meg szépen tudnak becsületben élni azok kilógnak? vagy mitól tudnak így élni ?nem akarásnak mindig nyögés a vége :)

nika70
Salgótarján
 
 


Nika!

Ugye érzed, hogy én is ezt mondom, csak nem ilyen nyíltan...hát igen, mindenki kerülgeti a forró kását.Szerintem egyébként az lenne a megoldás, ha roma tanárok, rendőrök, stb.oldanák meg ezt a helyzetet.

Erika

Kép
arvaerika
 
 


Nekem lenne ötletem a probléma megoldására, de azt már aztán ide nem irhatom ki...
Erika!
Az a doki vajon nem szándékosan nézte elhaltnak a babádat??? Nekem van 1 ilyen hátsó gondolatom... Az életünk az orvosok kezében van, és elsülhet jól és rosszul is...
Egyetértek Reginával, mikor még Mátém született, 2 UH volt 9 hónap alatt, egy nagy pacára azt mondták, hogy az ott a gyerek, mindene megvan, és a végén megszületett egészségesen. Tulságosan átadtuk magunkat a "tudománynak" és épp a legszebb, legvárakozástelibb időszakot tehetik tönkre ezzel a sok vizsgálattal na meg a látott és becsült eredményekkel.
Regina, ne haragudj, mérgemben nem fejeztem ki az együttérzésemet és a felháborodásomat a keresztfiaddal történtek miatt. Az az orvos is egy olyan, akinek nem kéne a kezébe senkinek az élete...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi ezzel egyetértek:)
Amikor szültem nekem azért tellet három napba hogy megszülessen Gergő mert a doki félre értelmezett egy uh meg egy nst leletet és mindenáron pénzt akart tőlem. Itt tarjánban ha eléred a terminus végét be kell feküdni ez nekem egy csütörtöki nap volt másnap pénteken próba inditás oxitocinnal nst ellenőrzéssel. a gép szerint voltak fájásaim de én nem éreztem semmit :) néha nem is nyomtam gombot mikor Gege mozgott igy azt mondta tachicard a gyerek uh ahol azt mondták vízes a gyerek meg nagy (mondjuk nem volt kicsi 4150g -al született:)Na erre behívott hogy bezséljük meg nagyon az volt az érzésem mivel nem volt fogadott orvosom hogy ő pénzt akart tőlem :) én meg mondtam neki hogy ő az orvos döntse le nekem nincs diplomám erről na akkor péntek este nagy durci közben úgy döntött hogy zselével meginditja a szülést na azt tudni kell rólam hogy én 115 kg-val mentem szóülni na ott csapkodott hogy miért nincs 115 kg-s nőre szerszám stb de ez már csak hiszti volt mert a másik doki meg aki éjjel volt simán meg tudott vizsgálni normál műszerrel is na azt az 5 percet nem kivánom senkinek mire feltette a zselét azt hittem fejbe rugom:):):):)) na aztán éjszaka voltak fájásaim de nem tágultam reggelre el is múlt hétvégégn meg az osztályvezető főorvos volt az ügyeletes igy vasárnap megcsászározott mert ha a barom másik doki nem inditja meg Pénteken akkor lehet simán megszületett volna pár nappal később Gergő:):):):) na mindegy én akkor sem fogok a dokiknak pénzt adni pluszban azért mert azt csinálja amiért fizetést kap. És tudom ezzel most sokaknál kicsap a biztositék de én ettől a péntek esti 5 perctől eltekintve semmivel sem kaptam kevesebbet sőt ....... mint aki fizetett külön :):)

nika70
Salgótarján
 
 


Erika igen persze érzem én csak leírtam a véleményemet és vállalom is :):):):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Nika!

Neked sem lehetett könnyű a dokikkal!

Melcsi!

Igen, gondoltam erre is. Ok: már akkor nagy anyagi gondokkal küszködött a kórház és hát ugye minden műtét pénzt jelent nekik a tb-től. Már csak azért is gondolhatom ezt joggal, mert én 5 éve Balázzsal csak azért feküdtem bent 3 hónapot, mert utánam lóvét kapnak. Sőt, hogy még durvább legyen, az a bizonyos doki, akinek a betege voltam, részesedést kaphatott. Tudom, mert a nővérekkel elég jóban voltam, és kifecsegték, hogy értekezleten még össze is vesztek rajtam, mert más doki betegének is kellett a hely. Amúgy az a kórház volt az egyetlen, ahol a cukrosokat hosszabb időre befektetik, akkor ha egy köpésre laknak a kórháztól. Akkor ezt elővigyázatosságnak fogtam fel, ma már úgy gondolom, sajnos, anyagi okok vezérelték a kórházat. Hú, mikvannak!Ha sok embert ezt tudná!

Kép
arvaerika
 
 


Ja, és még valami!

Hogy érzékelteseem, mennyira szar volt a kórház anyagi helyzete, egyszer uh. után szaladtam vissza a dokihoz, hogy nála maradt a lelet, erre nevetve elkéri az előzőt és megfordítja. Arra nyomtatták az újat :(

Kép
arvaerika
 
 


Elnézést az OFF-ért, hátha valkit érdekel:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka
 
 


erika az uh leletemet nekem is mindig a másik oldalára nyomtatták h volt még üres oldal:) ja és mikor én jártam terhesgondozásra a papírtörlöt nekem kellett vinnem :):):) vagy törülközöt:)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Erika! A lányom 14 lesz májusban, a fiam 15 múlt.
Azért amit írtál az nagyon megdöbbentő :shock: ! El sem tudom hinni, hogy ennek a lehetősége felmerülhet egy orvosban, hogy csak azért elvesz ("megöl") egy magzatot mert sz@rban van a kórház :evil: :shock: ! A hideg is kiráz ha belegondolok, hogy mik történhetnek még....

Melcsi! Háát, nekem is vannak ötleteim....

Nika! Amit te írtál is elég hátborzongató.... Némelyik orvos nem tud gondolkodni szerintem :evil: . Vagy ennyire érdektelenek? Lehet, hogy neked van igazad és nem kell nekik pénz adni. 115 kg? Hogy sikerült leadnod a felesleget?

Lányok! Lehet, hogy most megint egy "érzékeny" témát dobok fel.
Én minden nap veszek valami napilapot, és ma gondolkodtam el rajta, hogy gyakorlatilag nincs olyan hét, hogy legalább egy pedofil ne kerülne rendőrkézre. Nagypapa, orvos, volt rendőr, és ezek mondjuk mind ezen a héten.
Teljesen el vagyok keseredve, hogy mi lett ezzel a világgal? Mi lesz a gyerekeinkkel? Hogy neveljek igaz embert belőlük ha ebben a magából kifordult világban élünk???
Néha legszívesebben elmennék egy lakatlan szigetre :roll: !

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Mandula!

És nálad milyen praktikák válnak be? Következetes tudsz lenni? Hallgatnak rád? Kell segíteniük? Éedekelne, hátha kapok hasznos tanácsot, ha már én is eltoltam.
Erika

Kép
arvaerika
 
 


is=így

Kép
arvaerika
 
 


Mandula : azt nem mondtam hogy leadtam a felsleget:):):D:D 103-al kezdtem a terhességemet és szülés után egy héttel 98 kg-val jöttem ki a kórházból igaz 12 kg-t híztam összesen pedig se nem fogyóztam se nem hánytam stb. most is 95-98 kg kötül vagyok szóval felesleg van rajta bőven :) :wink: :wink: :wink:

nika70
Salgótarján
 
 


Nika és Erika!
Hátborzongató dolgokról irtatok! Mondjuk sejteni lehet hogy milyen itt a helyzet, de ezek nagyon durva dolgok már!
De minek fektetnek be valakit, mikor azt papiron is el lehet intézni? A sógornőm gyereke pl. papiron 6 napot volt kórházban, a valóságban pedig csak egyet, kivizsgálás miatt. Mikor Luku előtt be volt gyulladva a fülem, nekem is megpenditették, hogy "éjszakára hazamehetek", nyilván teljes napokkal lett volna az is elszámolva...
Mandulácska!
Nekem is van már kis rálátásom a házasként, felnőttként eltöltött 20 évre és szomoruan állapitom meg, mekkorát fordult ezidő alatt a világ. Mintha teljesen fejtetőre állna minden, nemcsak a nemi elfajzottság terén. A gyerekek éjjel buliznak, nappal meg alszanak, itt az a jófej aki minél botrányosabban él, erkölcs vagy normális életvitel sehol, én is elkeseredetten figyelek csak. Mire neveljük a kicsiket? Mig itthon vannak, próbálod átadni magadból azt ami jó, de amint közösségbe kerülnek, szembetalálják magukat erőszakkal, törtetéssel, mások semmibe vételével, sajnos az iskolában is azt becsülik meg, aki törtet előre, személyre szabott tempó lehetetlen. Ha a közlekedést nézzük, az ugyszintén rémes. Mire felnőnek, rég lekopik róluk az otthoni béke. Az én fiam is mindig rohan, sosincs ideje, pl. hogy rendet csináljon a szobájában, vagy akár 2 fogást békében végigegyen, pedig nem ezt látta itthon. Aggódom a kicsikért, másfelől reménykedem benne, hogy a retro stilussal valami visszajön a 30 évvel ezelőtti életvitelből is, pl. hogy a diszkó ujra du. 5-kor kezdődik és este 11-kor van vége. Mert ez igy már nem mehet tovább! Sokszor én is azt gondolom, legszivesebben elmennék, pl. Izlandra, ott még lehet élni. De ez nem megoldás!

Na vidámabb téma!
A gyerekeim. Emese 3 középső rácsát leszedtük, ennek eredménye az lett, hogy a du. alvás érdeklődés hiányában elmaradt, éjszaka nem volt gond, mivel kidőlt estére. Ma gondoltam, lefekszem velük, hát Lukukám azonnal állásba pattant cumit kidobta és Emesével röhögcséltek, majd a lánykám azt mondta, majd Ő lefekteti Lukut, ágyból ki, oda Lukuhoz és mondta Neki, hogy azonnal alvás. Na ez volt a falrahányt borsó a gyereknek, ott vigyorgott. Lefektettem ujra mindkettőt, én is lefekszem, kezdődik előlről! Közben mondtam a magamét, aztán meguntam, fogtam a rácsokat és visszatettem (felnőtt számára könnyen szerelhető), Lukut letettem, és kidörögtem a szobából. Emese rögtön szólt, hogy "szót fogad" szedjem le a rácsot, majd azt is mondta, hogy "nincs alvás", én meg közöltem, hogy van, kiültem ide és 1 perc alatt elaludt mindkettő!
Mese. Most a Piroska van porondon, már tuti 200x elmeséltem. Tegnap a lánykám felvette a piros sapiját meg előszedte a kis piros Mikulásos táskáját és "elment a nagymamához". Kop-kop, mondta, majd előadta a párbeszédet, a farkasnak meg azt mondta: "te farkas, ne edd meg a nagymamát!" Közben Luku is megérkezett, Neki meg azt mondta: "Te nem jössz most a nagymamához!" :lol: :lol: :lol: De aztán "beengedte" mégis. Ma meg a kérdezős részt mondogatta, tőlem kérdezi hogy miért olyan nagy ez meg az, és folytatta is: "miért olyan nagy a feneked?" :shock:
Lukum pedig észrevétlenül cseperedik! Épp ma konstatáltam, hogy kuszás már nincs is, ha siet is, mászik. Az állás már tökéletes, és tegnap kilépegettünk a fürdőszobából kézenfogva. Aztán napok alatt elkezdett felnőttkajákat csipegetni, egyszerüen nem lehet tőle enni anélkül, hogy ne adjunk Neki. Tegnap megismerkedett a milánói makarónival, hát mondhatom férfi módjára eszegette! Milyen érdekes most látni ezt a különbséget, Emese mai napig boldogabb a gyerekkajákkal, még jó hogy Lukunak ugyis főzök, mert szivesebben eszi a főzeléket bármi másnál, épp annyi a különbség a két étel között, hogy Lukunak kiveszek és a többit behabarom, ill. a Pöriét nem turmixolom. De a legszembetünőbb a játék. Eddig is csinált sokmindent, de az utóbbi napokban látványos a fejlődés. Mostmár egyenesen ül, ugy játszik. A sátrat képes önállóan felboritani :lol: , és már egyedül is belemászik, és onnan kurjongat Pörinek, hogy menjen mellé. Vagy forditva, Emese bebujik előre, és csalogatja Lukut, aztán ha sokat habozik, egyszerüen behuzza a lábánál fogva, mit vacakol itt a drága idővel! A csuszdára a létrán fel akar mászni (ez még nem sikerül), és a játékosládára tegnap egyedül felmászott és ott billegett. És akkorákat tud kacagni, az is boldoggá teszi, ha Apa dobálja Pörikét, ha meg Ő következik, akkor aztán elgurul a nevetéstől. Amikor Emese épp előadást tart (énekesnő lesz), Luku áll, kapaszkodik valamibe és táncol rá. Nagyon édesek!

Icus!
Sikerült elcserélni a Karosban a pihenést?

Lányok, kellene megint egy tali, mielőtt uj kisbabánk születik, jól gondolom? A tavalyi helyszin tökéletes lenne ujból.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?