Új privát üzeneted érkezett!

Ági, ugye, hogy el tudják árulni magukat? Még a tekintetük is bűnös. De ezen látszik, hogy tudják, ők, hogy tiltott dolgot művelnek. :lol:
Vendég
 


Zita néhány napja azt csinálja, hogy odamegy pl a babakocsi kerekéhez ami tabu, és mondja memmemme, és rázza a jobb kezét meg a fejét és ránknéz és MÉGIS felényúl.....

Kép
ági_bp
 
 


ági, hová tegyük a nagyobb gyereket témára még egyszerűbb: sehova, szüljünk otthon! :wink: :lol: mondjuk, ez tőlem tényleg nem áll távol. mondjuk ez óta a csaszi óta hol ide billenek ezügyben, hol oda. de mostanában megint hajlok arra h éljen a természetesség! :D persze, mondjuk így könnyű h se közel, se távol nincs babó a láthatáron :wink:

hajni, a bulátát próbáltad? az is jó!! lehet h te úgy vagy Hangi evésével, mint én a beszédével: nem hisszük el h ügyesebbek, mint gondolnánk! :wink: ma frankón "letagadtam" a fölöttünk lakónak h Viki szavakat mond. mert már egy csomó tudatos "kifejezése" van (mondjuk pont nem a baba-mama-klasszikusok), de nekem ez még vhogy nem a "beszéd" kategória. :roll: :oops: pedig én tök örülök neki, meg nagyon ügyesnek látom, de vhogy ilyen téren soha nem voltam az a felnagyítós fajta, épp ellenkezőleg. emlékszem, kitűnő tanuló voltam általánosban és egyszer vki megkérdezte h milyen volt a bizonyítványom, erre én azt feleltem h közepes - amit én akkor, alsós fejemmel úgy értettem h "átlagos", mert vhogy az volt a fantáziám h mindenki uilyen jótanuló :roll: :lol:
Vendég
 

 
 

játszón még én sem tettem le földre. én is tartok kicsit a dologtól. meg a tiszta-homok-gyerektől :roll: :oops: jaj, én mindig olyan óvatos, ruhára vigyázós gyerek voltam :oops: meg el sem tudom képzelni h miben kell vinni a gyereket? meg hány darab ruha legyen készenlétben - mert gyanítom h minden homokozás után új szettet kell elővenni és a használtat mosni :roll: és h a cipője is tiszta homok? abból ki kell porszívózni a homokot v hogy van ez?!
azon én sem aggódom különösebben, ha összetapperol ezt-azt, de azért kutyakakis homokot ne vegyen a szájába, legalábbis ne sokat :roll: :wink: fúúú, cigicsikket meg végképp ne!! sztem mondjuk az a mi játszinkon nincs. bár az is igaz h az én szemmagasságomban nyilván nincsenek ilyenek... :lol: másutt kell figyelni a dolgot :roll:

bea, tényleg durva ez a műtét dolog! azért így utólag tekintve a dolgot, minden jól alakult, nem?

ági, nagggyon komoly ez a terhességre féltékenykedős sztori! :lol: de meg tudom érteni ezt az érzést!
Vendég
 


hááát, nekünk szerencsére körbe van kerítve a játszótér (kutya nem jöhet be - ma ott csücsült a kapuban egy :) ) és nem láttam még dohányzót. én bele raktam a hpmokozóba, sztem nem lett baja :oops: különben én vastagabb nacit kineveztem "játszósnak", azt ott leporolgatom, itthon lecserélem és kezet mosunk mikor hazaérünk. ja és a cipőkből kiöntöm a homokot :) én a nem-óvatos-semmire-nem-vigyázós-aranyos gyerek voltam :lol:

Hajni, amiket Te szedsz ki a szájából azok tényleg durva dolgok. Eddig én ilyent még nem hallottam :oops: levelek, botok, homok, más gyerek vödörkéje, hasonlók voltak a szájában, ettől nem is idegeskedtem. Köszi, hogy írtad, mert nem voltam biztos, hogy ok, ahogy csinálom.

ja, és képzeljétek barátkoznak Anyámék spanijával, Frankievel.

Nálunk több, mint 200 km-re vannak a nagyszülők, de tesók itt vannak 10 perces távolságra - és én programmozottan fogom világra hozni következő csemetémet (remélhetőleg).

Az jó jel, hogy a ti babáitokon már látszik, hogy értik a NEM szót. Az enyémen még semmi nem látszik. Én még elviszem onnan, amit nem szabad. mert a füle botját sem mozgatja.
kpetro78
 
 


Kata, az érti és érdekli a nem, két külön kategória. :lol:

Doo, holnap írok homokozós tapasztalatokat, de most vasalnom kell.
Vendég
 


Két dologban várnék ötleteket:
egyik: hogyan érhetném el, hogy hamarabb aludjon el este? Az imént bírtam elaltatni. Napközben kétszer alszik, 11 körül alszik el, aztán du valamikor. És este egyre később :roll: De nem tudom leszögezni az ágyhoz, felugrál, ha gyengéden lefogom, akkor sír. 1 alvással viszont nem bírja ki. Talán ha hamarabb kezdődne a nap, mert pl ma is fél9kor kelt...de most keltsem fel? Én is alszom Vele. Az meg elég abszurd lenne, hogy felhúzok egy órát, ami ébreszt minket. :roll:

másik: harapdálja a cicimet szopi közben. :? merem állítani, hogy érti, hogy nem szabad, rámnéz közben, és hamm. :x Elég kellemetlen. Előbb is csinálta, s úgy rászóltam, hogy megijedt és elkezdett zokogni. :oops: de úúúgy fájt. nem akartam ráijeszteni. :cry: még nekem lett lelkifurdim :roll:

Kép
ági_bp
 
 


És a harmadik bajom, hogy annyira gáááz, hogy este mindig már úgy jönnék babanetezni. Milyen dolog már ez? tiszta függő vagyok. :oops: :oops: :twisted:

Kép
ági_bp
 
 


Agi: Szerintem ha kovetkezetesen mindig egy kicsit elobb rakod le aludni, akkor egy ido utan (pl. egy-ket het) megszokja, es "atall". Nalunk ez volt, csak aztan felrugtuk a dolgot, mert sokszor van ugy, hogy azert nem rakjuk le aludni idoben Bercelt (mint pl ma is...), mert ugy elrepul az ido, hogy eszre sem vesszuk... Az idealis az lenne, ha fel 9-kor furdetnek, de ma is arra ocsudtunk fel, hogy mar 9 ora, Oliver viszont 9-kor megnezi a hireket (nem mindig, de ma ahogy o mondta: "ezt nem hagyhatom ki kicsim, az SZDSZ ezt meg azt csinalta, a Koka meg ezt meg az mondta", es ezt o most nem hagyhatja ki, mert kell a lelkenek, nagyon orul, hogy igy alakulnak a dolgok, es sziv a kormany, a furdetes meg egeszeben az o reszortja szoval fel 10-kor alltunk csak neki a furdetesnek. Azaz csak alltunk volna, amikoris rajottem, hogy igazabol nekem hajat kene mosnom, viszont kesobb mar almos leszek, igy inkabb furdok a Dodivel. Na mire megmostam - szaritottam a hajam, negyed 11 lett... :oops: Mondjuk latszolag Bercel nem banja, hogy meg fenn lehet, mert nevetgel, de gondolom nem jo neki, ha nincs egy allando rendszer a a lefekves idejet tekintve... :oops:
Most ezt miert is irtam? Olyan vagyok mar mint egy oreg mamoka, aki elkezd beszelni valamirol, aztan a vegen mar nem is emlekszik, mit akart mondani... ja megvan! Nalunk ugy megy a leggyorsabban az altatas, hogy ha nem akar elaludni, akkor odahivom az apjat, es o probalja meg elaltatni, akkor nekiall orditani, hagyom par percet, es utana "atveszem", akkor nagyon ertekli, hogy velem bujhat ossze, es szinte rogton elalszik! Kicsit furanak tunhet, mintha a apja lenne a mumus, de nem, csak valahogy az alvasnal engem akar... es nalunk ez a bevalt modszer... :lol:
Ciciharapdalas... nalunk is volt egy idoben, en akkor nagyon merges lettem, es ugy voltam, hogy kesz, ennyi volt a szoptatas... nekem nagyon erzekenyek a melleim, de tenyleg, nekem a szoptatas soha sem volt "kellemes", inkabb olyan elviselem dolog... persze jo osszebujni, de faj... mondjuk nem annyira mint az elso par honapban, de kellemetlen. En pl. 8 honapig bimbovedovel szoptattam... azota mar megy anelkul is, ezt nagy sikerkent konyvelem el! :)
De a lenyeg, hogy ilyen harapdalosdi csak parszor volt, mar kb. ket hete nem, de en meg most is felek kicsit minden szoptatasnal, hogy csak meg ne harapjon... erdekes.
Ja, es en is fuggo vagyok ami a babanetet illeti! :)
Apukamek Szombathelyen laknak, anyukam meg Ausztriaban dolgozik, szerintem mi ezt ugy oldjuk meg, hogy a szules kiirt napja elott egy hettel feljon hozzank anyukam, aztan remenykedunk, hogy nem indul meg elobb a szules... :wink: Ha Bercelt koveti e szempontbol nem lesz gond, o junius 13-ra volt kiirva, es aznap este indultak meg a fajasok, es 14-en reggel 8:38-kor szuletett meg!

Hajni: Homokozos tapasztalatokat en is varom, meg nem mertem lemereszkedni Bercellel a jatszoterre se, nemhogy a homokozoba... de ami kesik nem mulik, foleg most hogy jon majd a jo ido! :) Ma pl. masfel orat setaltunk, ez nalam nagy szo, mint mar irtam egyszer nem vagyok egy seta-bajnok! :)

Kata: Bercel is tudja, hogy mit nem szabad, de nem nagyon hatja meg, sot. Ha azt mondom neki hogy nem, akkor visszanez ram ugyan, de csak meg gyorsabban megy a kiszemelt targy fele... :roll:

zetus8
 
 


Kata: Orulok hogy jol sikerult a vasarnapotok, jok az ilyen testi-lelki feltoltodesek! :)

Bea: hat nem tudom mit lehetne kitalalni a bundazsak helyett... es ha vmi vekonyabb halozsakba raknad?

zetus8
 
 


Ági, nekem Rozi 1-2 csinálta, hogy éjfél körül aludt csak el és annyira ki voltam tőle. Nem tudok jó tanácsot adni, szerintem azért nem alszik hamarabb, mert ilyen most a bioritmusa (ami változhat) és ekkor jön el az alvás ideje. Gondolom ez tégen nem vígasztal :? Rozi már 8-ko aludni szokott és ez legalább olyan jó. Mondjuk el is fárad, mert pörgünk, egész nap a levegőn vagyunk és én engedem a fűben négykézláb + a homkozóban.

Ciciharapár nálunk is napirenden. Én ilyenkor kiveszem a cicit a szájából és határozottan mondom, hogy nem szabad, fáj anyának. Utána visszakapja a cicit és akkor már általában vigyázz rá. Ő a kis körmével szokta markolászni szopizás közben és az is elég kellemetlen tud lenni, ilyenkor elveszem onnan a kezét.

Bea

Kép[/url]
június
 
 


ági, fogalmam sincs h nálatok mi válna be, de én úgy csináltam h aszondtam h nem érdekel mi lesz, ha szopi közben nem alszik el 9ig, akkor addig ringatom, amíg el nem alszik!!! ha kell, másfél órát... :? és aztán ez a 9 inkább f8-8 lett és egyre hamarabb alszik el, mert már megszokta - asszem. és így a napunk is egyre korábban kezdődik... jellemzően 6kor, de az óra átállítás előtt volt f6 is kétszer :evil: gondoltam is h ezért van az óraátállítás h VIKTÓRIA VISSZARENDEZŐDJÖN. :lol: különben eleinte nekem is ficánkolt, nyűglödött ringatás közben, aztán megtanult lehiggadni. de én is azt mondtam h ez már nem normááááális h ilyen későn aludjon!

én is függő vagyok - sajna :roll: :oops:
Vendég
 


Mondjuk még annyit hozzá, hogy nálunk 6-ko kezdődik a nap. Én nem bánom, hogy inkább korábban kel és korán fekszik , én is pacsírta tipus vagyok.

Doo, ez az öltöztetés nálam is mindig téma. Állandóan bizonytalan vagyok, hogy jól öltöztettem -e fel. Nem fázik -e, stb. stb. ?Gondolom már ugyanaz a ruha bentre és kintre nem nyerő, úgyhogy dupla cucc, dupla mosás, dupla vasalás, homkhegyek az előszobában...... dupla élvezet :lol: De legalább jön a jóidő.

Vettem tegnap bio vöröslencsét, és ma azt csinálok Rozinak a Kismama Babakonyhája receptje alapján.

Doo, kenyérsütéssel hogy állsz? Én még csak fehérrel próbálkoztam, de mostmár szeretnék Graham és magos kenyeret is. Van erre jó recepted? Vagy neked Etus?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Kata úgy emlékszem, hogy ti is mentek áprilisban a Kolpingba! Mikor indultok, mi 7-én már annyira várom, csak jóidő legyen.

SZIA DOO!!!!!!!!!! :lol:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Rozi amikor rossz fát tesz a tűzre (annyira tudja mit nem szabad), néz rám nagyon huncut szemekkel. Egyből elárulja magát, így van időm ragálni :lol:

Keresek mindjárt egy ilyen képet..............

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Kép A poharakat meg szabad fogni?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Sziasztok!
Ági:szerintem is az a jó módszer ha szépen fokozatosan egy kicsivel mindig előbb teszed le aludni!Nekem is ez vált be:bár nem az előbb,hanem tavaly nyáron a későbbre kelett átállítani.
Cici harapás nálunk kimaradt :wink:

Öltöztetés:nem viszem túlzásba,de nagyon odafigyelek nehogy megfázzon!

Lányok látok előrehaladást a lányom félénkségén..+irányba mármint egyre bátrabb!Tegnap először történt,hogy nem a lányom hanem egy fiú fakadt sírva a lányomtól!(megfogta a cipőjét) :roll:

KépKép
vicuska
 
 


A vöröslencse ízlett Rozinak :lol: végre sikerélmény.

Bea

Kép[/url]
június
 
 


én már sütöttem teljeskiőrlésű kenyeret! :) van recept, de nemtom h mindegyik sütőben mindegyik műxik-e :roll: nekem a géphez, a leírással együtt adták a recepteket. azokat használom - és módosítgatom :wink:
vöröslencse Vikinek először nagyon bejött - másodjára nem annyira :shock: bár lehet h akkor máshogy csináltam v foga jött...
Hajni?! :?:
Bea, te adsz rá cipőz v hogy mászik a homiban? :shock:
Vendég
 


Rozi egy tépőzárás kocsicipőben van,mivel nem lépeget még nem vettem neki "rendes cipőt".

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Doo, köszi a hiányolást, minden ok., csak rohanos napom van. Most sem tudok többet írni, mert még most csak most csinálom az ebédet :oops: Persze ettünk már, csak még nem főttet. Majd még jövök.
Vendég
 


Köszi lányok a tippeket! Arra gondoltunk, talán az is baj, hogy mostanában később fürdetünk, s van, hogy már keresztben állnak a szemei, de a fürdés felfrissíti, s új erőre kap. Megpróbáljuk újra a régi időben fürdetni. Bevallom főleg az én tornám miatt csúszott el, mert mikor hazaértem akkor még vacsiztattam. Vagy Apának kell aktivizálnia magát etetés téren, vagy mindig a korábbi tornára lemennem, csak van, hogy akkor még altatom (fél6-ra kellen mennem).
Azt nem is meséltem, hogy Húsvét hétfőn későn ébredt reggel, s csak egyszer aludt napközben, s totál rossz éjszakánk volt. Azt hittem majd alszik, mint a bunda, de nem! :shock:
Doo, ezért is írtram régen, hogy jó, hogy nálatok van ez a ringatás, mert be lehet vetni. Nálunk az nem megy.
Többiek hogyan is altattok? Leteszitek, és nem hagyjátok felkelni, vagy nem is akar ugrabugrálni? Bea, Ti cicivel alszotok este, ugye? Ez a problémám, hogy korábban is próbálgatom altatni, de nem alszik el, feláll, mászik, minden. Olyankor mit lenne jó? Próbálgatom visszafektetni, de sír s újra felugrik, s olyankor visszamegyünk a nappaliba. Nem túl következetes tudom :oops: :oops: :roll:

Kata!!!!! Én megint olyan nyűgös vagyok! Tuti ez a front. Állva elaludnék. De megyek ma tornázni! :lol: :lol:

Apa meg megy holnap még egy utsót snowboardozni, aztán másnap megint melózik. Meg tegnap is. Én is úúúgy mennék valahova. Mondtam is, hogy nem neki kellen mennie, hanem nekem. De úgyse tudnám itthagyni a Tündéremet! :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Reggeli: nem kellett a kaja, kapott pár szem mazsolát meg evett pár szem rizsgolyót.
Ebéd:20ml főzelék.
Uzsonna: vettünk frutapurát, és megette az EGYHARMADÁT. (amúgy is kis adag, már akinek)

Kép
ági_bp
 
 


Szerintetek mielőtt éhenhal egy gyerek, azé csak fog enni, nem? mert affelé tendálunk, és egyszerűen nem tudok mit csinálni vele. magamat felemésztem, és kivagyok ettől az etetéstől megint. nekem ne mondja senki, hogy ez normális dolog, hogy ennyiket eszik.

Kép
ági_bp
 
 


haliho,

Ági,
naggggyon együttérzek, nekem női bajom lett, így arra írtuk fel a hisztimet. Azt szeretném kérdezni, hogy különben megszoptatod Zitát? Úgy értem, reggeli, alig evett, utána megszoptattad, és így tovább? Mert akkor lehet, hogy elég a tejed, esetleg próbáld ki, hogy nem szoptatod meg a nem sikerült reggeli után, hátha, akkor megeszi a főzeléket. Ja, és tutti éhes volt? Bár ha elég a tejed, akkor meg minek főzöl neki :wink: Nem tudom, lehet hülyeség amit írtam. Annyira szeretnék segíteni, de nálunk bevált eddig, hanem erőltettem, akkor egy-két nap alatt megjött az étvágya. :roll:
kpetro78
 
 


Bea,
igen mis megyünk, az Anyuval április 20-án, de Ti már mindjárt indultok!!! én már voltam tavaly novemberben, és most ismerősök is lesznek, így még jobban várom. Én azt mondom, fontos a jó idő, de ami annál is: CSAK BETEG NE LEGYEN. Lehet az előtte napokat vattában tölti :lol: és én is :lol: Olyan szép ksi baba Rozi-baba. Én nem tiltom el a poharaktól, csak úgy intézzem, hogy ne érje el :wink:

Hajni,
kezdődik a követés és szemmel tartás nálunk is :? Bár még ott nem tartunk, mint Ti. Nekem most fáj a hátam a vegyélfel-tegyél le-ide-vigyél-oda viygél játéktól.

Panaszkodást félre téve, képzeljétek tud bújocskázni :lol: :lol:
Vasárnap a Balcsin bebújt egy sarokba, ahol pont nem látott. Én egy helyben ültem ő meg visítva-kacagva ide-oda mászkált,ahogy kukucskált. ennivaló volt. Ma pedig a házikó körül kergettük egymást. Ilyent utoljára a már említett Frankie-kutyussal játszottam kb egy éve, ő is imádja :lol: :lol:
kpetro78
 
 


Vicus,
sztem állandóan változnak, ahogy korábban annyian írtuk. Marci most éppen nem félénk, de tutti lesz más is, és elmúlik. Én múltkor arról panaszkodtam, h nem bújik, na most pótolja :lol: Különben félős ügyben a tesóm volt a sztár, lehet írtam már, akkor bocsi: ő már akkor bőgött, ha becsengettek :wink:
kpetro78
 
 


Doo,
ma találkoztam egy Anyukával a játszón, akinek a második babája van, és majd 1 éves. Azt mondja nekem, Te hagyod már mászkálni a homokozóban? Én, mondtam, igen, igen, szerinted nem szabadna? Erre ő, nem tudom, én még nem engedtem, de lehet Te csinálod jól. Na, erre felhívtam a 3-gyerekes barátném, ő azt mondta, ha homokozni akar a Marci, akkor homokozzon. Szóval szerintem még a tapasztalatak sincsenek egy véleményen. Vszinű itt is az Anyai megérzés fog segíteni, neked is. Ja, és a játszóteres baba is kislány volt, nagyon szép melegítőben :wink: mi meg sötétkék anorákban nyomtuk nyakig homokosan :wink: lehet azért ez is számít :wink:
kpetro78
 
 


na, hagyom mást is írni...
kpetro78
 
 


Kata, igen szoptatom evések körül is. Azt nem akarom, hogy na, ha nem evett reggel, akkor nem kap cicit, mert nem véletlenül szoptatok igény szerint :wink: Szal ezzel nem akarom ilyen áron éhesebbé tenni, meg a cicim is kidurranna. Meg ugye cumija sincs, úgyhogy neki kell a cici néha csak cumikázni is. :D De próbálom úgy adni a kaját, hogy nem közvetlenül szopi után. Olyat nem tudok, hogy mondjuk teljen el 3 óra a szopió óta, mert attól sűrűbben kéri. De ma mintha az is kevesebb lett volna, többet volt apájával, míg főztem, stb, s nem jutott annyit eszébe. De akkor is nehéz elhinni, hogy ennyi mozgás meg ugrabugra mellett ne igényelne több szilárd kaját a tejcsi mellé. Tudom, hogy mindenki azt mondja, hogy nem szabad erőltetni, de olyan nagyon nehéz röhögva azt mondani 5 kanál főzi után, hogy jaj de jó, ENNYIT igényeltél :shock: egészségedre. :roll: De aki ezt meg tudja tenni, annak gratulálok és elárulhatja a titkot. és ráadásul valamit jól el is rontottam, mert eszeveszett módon játszani kell így is kaja közben. Szal pedagógiailag csődöt mondtam, úgy érzem. Abszolút nem a kaja van nála a középpontban, hanem a játék, mert amúgy meg végképp nem eszik.
Jaj, belőlem csak a panasz árad 2 napja. :cry: bocs, ha terhellek Titeket vele.

Kép
ági_bp
 
 


megyek ugrálok egy kicsit tornán, hátha...

Zita baba alszik apájával. Én altattam el, szopizott. És végre tök jó időben elaludt, úgyhogy ez az este már jobb esélyekkel indul. Fő a pozitív gondolkodás. és kövezzetek meg, ha késő este még itt írkálok, mert részben ennek köszönhetem a nappali fáradtságomat.
pusz

Kép
ági_bp
 
 


ági, megszoptattad apát?! :shock:
Vendég
 


az előbb :lol: ez lemaradt...
Vendég
 


Ági, megértem h kiakaszt a kaja :? :( :evil: engem is idegesít, ha nem eszik. hiába TUDOM h nyilván annyit eszik, amennyi kell neki. én annyira nem szórakoztatom evés közben az enyémet, viszont hagyom h járkáljon. pedagógiailag ez sem jobb. ma hármasban ebédeltünk, de már be se hoztam az etetőszékét, mert úgyis csak a lábamnál állva hajlandó enni. közben elmegy egy kicsit játszani, elül a földre, visszalépdel, tátja a száját - így zajlik. de így legalább viszonylag normális adagot megevett. kicsit úgy vagyok vele h most mit keménykedjek ezzel h csak székben etetem, ha úgy meg nem hajlandó? :roll: de az biztos h engem is aggaszt h akkor hogy lesz később?! :shock: majd futtában fogom a szájába röpíteni az ebédjét? :? :evil:
ciciharapásra nem tudok okosat... enyém párszor csinálta, de nem szokott rá a dologra.

tudom h írtad h nálatok nem megy a ringatás. nem tudom h megvígasztal v elkeserít, de én csak 7 hós kora óta ringatom esti altatáskor. napközben korábban is volt ringatás, de este MINDIG elaludt szopi közben, 7 hó után viszont teljes zűrzavar: volt h elaludt, de mikor letettem volna felébredt v még le se akartam tenni, mégis kinyitotta a szemét, stb. és akkor hagytam még játszani, újra megszoptattam, aztán újra, és megint és egyszercsak elaludt, de ennél vmi hatékonyabbat szerettem volna - főleg, miután már volt olyan többször is h hajnali 2kor aludt el... akkor szoktunk rá a ringatós-szopis metódusra.
mellesleg nem tudom h meséltem-e, de én nagyon tudatosan készültem a dolgokra: kismamaként lefekvés előtt bekapcsoltam és elénekeltem az altatót (tudjátok, a József Attila féle, Haléász Judit előadásában), mindig uazt a baby nyugtató zenét hallgattam a terhesség alatt esténként, relaxáltam közben ésabba aludtam bele - aztán születsétől szopi előtt Halász Judit, közben mindig a nyugató zene, majd egy másik bölcsődalos zene (uis igen hosszan szopizott...) mondván h majd szépen hozzászokik és akkor ezzel milyen pikk-pakk fogom altatni. ehhez képest... :? :evil:
persze, az igazsághoz hozzá tartozik h hintaszékeztem is - vesszen a kapcsolatanalízis!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: és úgy látszik, babym erre kondícionálódott, nem a zenére :? :(
Vendég
 


Rozi marha jópofa a fotón!! ezt nagyon elkaptátok!! :D
Vendég
 


nekünk nincs kocsicipőnk. amit próbáltam korábban, azt mindig lerúgta, de már ki is nőtte. viszont most megint ügyesebben lépeget, úgyh lehet h mégis kell "rendes" cipi is! :D azért abban szívesebben tenném bele a homiba. :oops:

Ági, még az jutott eszembe h azt vettem észre h ha többféle kaját adok, akkor azt jobban megeszi. ma pl vacsira kapott az ebédre késztített zöldséges-pulykás rizsből, saját sütésű kalácsból margarinnal, rizstejet ivott és még adtam egy reszelt almát is. hozzátartozik h utóbbival próbáltam kezdeni - erre fintorgott, rázta a fejét, adtam neki riszeset, az ízlett, aztán amikor abbahagyta, bevetettem a kalácsot, utána meg benyomta a fél reszelt almát :shock:
ja és tudod h hol evett baromi jól? anyósomnál :? akire elsőre "rápirítottam" h sztem sós a leves :oops: :oops: különben nem volt az, csak a nulla sóhoz képest... :roll: de gyerekemnek persze bejött!!! :lol:
Vendég
 


Doo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: apát, aha :wink:
Én még azt az egy elvemet tartom, hogy járkálás-mászkálás közben nem etetem. Remélem fogom is, de ki tudja?? Bár ritkán csipegetünk a szobában kölesgolyót együtt.
Köszi amiket írtál. :)
Úgy hallom mennem kell...

Kép
ági_bp
 
 


A remélem fogom is-t úgy értettem, hogy fogom is tartani az elvemet. Kicsit félreérthető volt.

Kukucskálós Marcika édes lehet!! Rozi meg huncut!!! Lotti meg egyre bátrabb!!

Hajni merre vagy??

Na, megyek próbálok altatni. :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Elaludt! :shock: :D :D fúú, mennyit számít egy óra, a tegnapi 11-hez képest. Én nem vagyok nagyigényű :wink: teljesen elégedett vagyok ezzel a 10 órával is.

Nah, gyorsan írok, aztán pancsi és megyek aludni.
Múltkor már akartam írni Doo, hogy Eszter mesélte a múltkor, hogy neki az első gyerkője többemberes volt, aztán mikor megszületett a második, Eszter sírva mesélte egy barátnőjének, hogy ez a gyerek egész nap csak eszik meg alszik. :lol: szal "fura" lehet egy többemberes után egy olyan bébi. Bár biztos meg lehez szokni. :lol:

Lotti a síró kisfiútól sem ijedt meg? Mert akkor kiváltképpen hősies volt! :wink:

Kata, Neked hogy eszik Marci? Tudom hogy pocakfájós, de sokat/keveset eszik? nem tudom :oops: Már szerettem volna kérdezni, hogy Te a sincumar miatt nem is szoptathattál? :(

Kép
ági_bp
 
 


:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.03.18 16:07-kor.

Kép
ági_bp
 
 


Na ideértem végre. Jól esett, hogy kerestetek, de tényleg.

Legelőször is, Rozi és Zita csúcs- édes. Rozinak tényleg bűnös a tekintete azon a képen. :lol: Zitának ez már a frissen vágott haja, igaz?

Tegnap egész délelőtt fenn voltam a városba, jártam az ingatlan közvetítőket címekért. Aztán ha már itt vagyok alapon, kabátot akartam vanni Hanginak, de olyan olcsó, "nem sajnálom a homokozóba" típusút szerettem volna, de természetesen nem találtam. viszont a szép, új kabijában is kihasalt párszor, most elég szürke az a rózsaszín, úgyhogy muszáj lesz a városbajárosból is egy váltót venni. Húúú, tényleg sokkal több ruha kell mióta jár.
mindezt biciklivel és Hangival együtt intéztem és nagyon meg voltam Vele elégedve. Csak egyszer hisztizett, mikor visszaöltöztettem az egyik irodában :roll: , ezek után már csak cipzárját húztam le mindenhol. :lol:

Aztán még mikor elaludt beiktattam egy hajfestést, mert már le volt beszélve. De hogy ne legyen semmi sem egyszerű, közben elment a víz, izgulhattam, hogy le tudom-e mosni a fejemről, vagy melegíthetek ásványvízet hozzá.
Hangi persze félidőben felébredt, így még lassabb volt a dolog, de szerencsére nem csinált semmi galibát, tetszett neki a műsor.

folyt. köv. peluscsere. :?
Vendég
 


Aztán délután elmentünk sétálni hármasban, na az viszont katasztrófa. Nem foghatjuk a kezét, de mindenhol megáll, nem jön ha hívjuk, elindul más irányba, áááá.....

Viszont, tegnap először, azt mondta "autó". És tényleg a kocsira mondta, leesett az állam. Aztán hazáig azt mondogatta, mikor látta milyen sikere van :lol: .

Ennyit rólunk, most visszaolvasok, mert sokat írtatok.
Vendég
 


játszótér: én a héten engedrtem először homokozni, pontosabban, most ment ő először oda és nagyon élvezte. látszott raqjta, hogy új dolog és ismerkedik. Cska sepregette, simítgatta a kezével, szórogatta, mint a sót, édes volt. a ruhája persze tetőtől talpig olyan volt, de a száraz homokot tök jól le lehet seperni, mi semmit ne vittünkna lakásba. a cipőt még a lépcsőházba levettem, a talpát lesepertem és nem olt gond. Persze egyből átöltöztetem és viszem könyékig kezet mosni. De még délután mikor újra mentünk, vissza tudtam adni a délelőtti játszóst, aztán este a szennyesbe. a vizes homok az más téma, azt már nem tudom újra feladni. kutya-, macskaürüléktől (de szépen fogalmaztam :lol:), én is féltem, de nem tudok mit csinálni, minthogy figyelem, eltiltani nem akarom a homoktól. Imád csúzdázni is, de fogom a lábát, mert letapad a cipője.

Doo, szerintem induljatok el cipőt venni, mert ha elkezdett többet lépegetni, 2 hetet saccolok Nektek és folyamatosan menni fog.

Ági, jaaaj, úgy sajnálom, hogy kivagy, semi tippem etetésügybe. A szopis babák evési szokásait végképp nem ismerem. altatásra én is azt mondtam volna mint doo. Ragaszkodni ahhoz, hogy aludjon és hamarosan be fog Ő arra az időpontra állni. Én sem vinném már ki játszani este. Még akkor sem ha sír.

Nincs több türelme Szöszkehangyának, mennem kell.
Vendég
 


Sziasztok!
Ágibp:ismerem az etetési mizéria körüli gondokat!És szerintem is az a jó módszer(kipróbált),hogy addig adom amíg kellett neki utána nem.És próba újra....Egy idő után ő igényelete!Szerintem ez ilyen pszihikai dolog(dac).
Altatás:Én beteszem a kiságyba amikor látom már,hogy álmos.Általában 10percen belül elalszik-sohasem altattam semmilyen módszerrel így ebben nem tudok tanácsot adni!

Doo:szerintem is nyugodtan homokozzon Vikó!Én sem aggódom ezen-csak olyat ne vegyen a szájába ami nem oda való!

Nem sírt a kisfiútól csak meglepősött-nem értette,hogy miért sír.

Zita és Rozi Tündériek!!!

KépKép
vicuska
 
 


Ági, Rozi ugyanúgy eszik mint Zita, van olyan, hogy csak egy-két kanál fűzi, két kanál gyümi, egyedül talán a tejpépet szereti, de azt meg nem akarom rendszeresen. Ha megeszik 60 ml főzit, akkor örömtáncot lejtünk :lol: Van itt nálunk egy tök jó fej védő néni és azt mondta, örüljek neki, hogy igény szerint szopik és tök jól néz ki Rozi (megjegyzem Zitára ugyanez vonatkozik) és egyáltalán nem úgy tünik mint aki éhezik, hagy döntse már el ő, hogy mennyit kér. Vannak ilyen babák akik nem adják a cicit egy kis főziért, és azt mondta egy éves kora után, ha már mindent ehet velünk együtt akkor biztosan többet fog enni. Amúgy a mi kajánk után tényleg ácsingózik. Ez a vnéni már öreg róka és ha ő azt mondja ne izguljak, akkor nem is fogok és szerintem te se tedd. Nem lenne jó ha az egész kajázás valami görcsös dolog lenne.
Én sem adok neki kaját ha mozgásban van, nem elvek miatt hanem félek, hogy félrenyel, mert olyan kis szélhámos. Ha nagyon nyűglődik az etetőszékben az ölembe veszem és úgy eszik.

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Altatás nálunk általában simán megy, cicin elalszik. A fürdést én is kicsit korábban kezdem, mert Rozi is felélénkül tőle és ráhagyok még kb. egy órát. Ha nagyon nem akar elaludni hagyom az ágyban kicsit játszani félhomályban és egy idő múlva megpróbálom megint. Rozinál nincs értelme erőltetni, mert ha 100x felül, akkor úgysem fog aludni.

Köszi mindenkinek a Rozi bókokat!

Hajni, lakásügyben semmi biztató?

Vicus, ha tudnád milyen mázli, hogy így alszik Lotti. Kicsit irigykedem! :wink: Beteszed a kiságyba és magától elalszik :shock: , nálunk ilyen soha nem volt (mármint az, hogy magától eleludt).

Doo, tulképpen mi a baj a homokozóval? :lol: Attólfélted Vikit, hogy nyakig homokos lesz, vagy hogy benyal valamit :?:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Június:na igen ez mázli:most is betettem és már alszik is!Valahogy látom rajta mikor jött el az idő az alvásra!Na persze volt már,hogy abszolút nem akart aludni és akkor kiveszem megpróbálom egy fél óra múlva újra!

Ja és én sem látom,hogy Vikó át lenne szakadva!Szerintem egy ideális kisasszony!

KépKép
vicuska
 
 


Ági úgy látom Zita tud jógázni! Az első képen jóga pózban nyomja :lol:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


szia Bea, látom be vagy jelentkezve, el ne menj
Vendég
 


ok most kajcsizok :lol:

Bea

Kép[/url]
június
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?