Új privát üzeneted érkezett!

Móni!
Nem is irtad hogy igy lett biztos Janka neve! Akkor Ő minden szempontból kiérdemelte ezt a nevet. :D
Biztos hogy nagyon fogja szeretni a vizet, mi is jártunk Emesével (most sajnos Lukuval nem tudtam elmenni), és alig lehet kihalászni mikor fürdeni megyünk. Mondjuk az esti pancsit is imádja. De ez Lukuval is igy van, noha nem volt babauszáson.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


MELCSI
Ezt írtad a minap: Tegnap vettünk a teszveszen egy szobabiciklit, húúúú, de sajnálom, hogy nem tudtam róla! Én most készülök eladni, mert a derekamnak nem előnyös. De ismerősnek próbálnám, mert nagyon klassz és jól járna vele valaki. És hát ismerősnek jó áron adnám. Egyelőre körbekérdezem az ismerősöket, utána felteszem a teszveszre, most elkezdtem néhány dolgot árulni.

NIKA
Szerintem nagyon jól állsz hozzá a babaprojekthez. Nagy esélyt adtok a gólyának, de azért úgy tűnik, hogy nem görcsöltök rá. Szupi.

Ádinak sikerült az elsősegélynyújtás, ügyes volt. Lassan megy gyakorlatra is.
Mi pedig a társastáncon már kevesebbszer tiportuk le egymás lábát :lol: (apró örömök)

A múlt héten azt tanultuk a suliban (egyebek között), hogy a magyar népdalkincs elképesztően hatalmas. 380.000 népdalt gyűjtöttek össze Kodály, Bartók és mások. De a különféle szöveg- és dallamvariációk hozzáadásával ez a szám megközelíti a fél milliót!!! Erre igazán büszkék lehetünk (más eu népeknél pár tízezer).
Majd írok más okosságokat is és igyekszem majd dőlt betűvel szedni, hogy akit nem érdekel, az simán átugorhassa. Ennyit így hamarjában.....
regina3
 
 


Regina köszike :)
mennyiért szeretnéd eladni a bicajt? ha nem annyira publikus akkor priviben:) és miket akarsz mége ladni?

nika70
Salgótarján
 
 

 
 

Sziasztok!

Móni
24 nap szopisztrájk?? Az nagyon húzós.... jó hogy túl vagytok rajta, nem lehetett könnyű. Nekem is nagyon tetszik Janka úszósapiban :D


Mandula
Nálunk is nem evős korszak van napok óta... :cry: amit eddig imádott, most meg sem kóstolja Anna, illetve teljesen kiszámíthatatlan, ugyan azt hol megeszi, hol nem. Tegnap és ma alig 2-3 kanál főtt étel csúszott le, és újabban a gyümölcs se kell. Régebben legalább evett kenyeret, vajjal felvágottal, sajttal, most csak ha mézes vagy lekváros, mást nem. Ma jóformán csak tejet ivott egész nap... :shock: nem tudom mit csináljak :roll:


Melcsi
Kitartás a fogzáshoz, még mindig tart? Nekünk nem sokat ért a Dentinox, most a szemfogak jönnek de nem is engedi Anna hogy bekenjem. Hány napig lehet adni a Nurofent?
Nektek van/volt testvéfellépőtök a babakocsihoz? Gondolkodom vegyek-e, illetve milyet, állósat vagy amin ülni is lehet, illetve melyiket jobb tolni, könnyebb navigálni, melyik stabilabb, biztonságosabb, hogyan lehet járdaszegélyre felugratni stb? Ha van tapasztalatod oszd meg légyszi. Ha nem félnék attól hogy Annát cipeljem, most épp időszerű lenne teljesen leszokni a babakocsizásról, de a hazafelé úton már rendszerint fáradt, nem akar jönni, kérdés hogy a testvérfellépőre egyáltalán hajlandó lesz-e felállni ha meglesz a kicsi, Anna elég félős az ilyesmiben.

Regina
Társastánc... imádom :D Én is jártam régen ( még tánctáborba is ahol napi 8 óra tánc volt :lol: )... de akkor a férjemet még nem ismertem. Aztán mikor megismerkedtünk, csak boogira tudtam elcipelni, azt szereti, de azért alaplépésekben megtanítottam neki szambát, rumbát, cha-cha chát, keringőt. Te melyiket szereted legjobban? Mióta Anna meg van, nem is voltunk táncolni, pedig olyan jó lenne néha, de egyhamar biztos nem jutunk el.
Gratula Ádámnak az elsősegélyhez. Én pár éve szereztem csak a jogsit és akkor úgy éreztem tudom az elsősegélyt, de a minap a tv-ben volt róla szó hogy az autósoknak milyen hiányosak az ismereteik, és rájöttem hogy én is mennyit felejtettem, pedig erre a tudásra bármikor szükség lehet. Ti hogy vagytok ezzel?
A népdalkörben, ahová járok, csupa ismeretlen dalt tanulok, főleg bodroghalmi gyüjtéseket, szóval el tudom képzelni, amit erről írtál. És mennyi gyönyörűséges dallam van, ami a lélek mélyéig hatol, átjár, feltölt, megborzongtat... ugye Melcsi? Tényleg igaz, hogy a magyar ember énekel örömében, bánatában, mindig.

Melinda
Nagyon eltűntél,merre vagy?


Vasárnap gyerektáncházban voltunk, nagyon tetszett Annának, a zenekar is, nagy örömmel ismerte fel a furulyát, azt otthon is nagyon szereti ha játszom neki :D

Kép

Kép

Kép

Kép


Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus!
NAGYON CSINIK VAGYTOK! Annácska szereti a ruhákat? Meg ugy látom a táncot is!
Emesém nem igazán szeret szoknyába öltözni, mindig tiltakozik, alig tudom rávenni, pedig szép ruhácskái vannak. Multkor meg mi is voltunk gyerektáncházban, és egyáltalán nem akart táncolni. Itthon pedig az asztal tetején ropja :shock: :lol:
Testvérfellépő. Bolygókerekes kocsira nem lehet feltenni, csak a fixesre. Innentől nekünk nem is volt, de egyébként árulunk a boltban, felülőset. Szerintem elég hosszu, ha felszerelik, nehéz az anyukának tolni, járdaszegély, ilyesmi sem lehet egyszerü akadály vele. Nekünk viszont kiválóan szolgál egy deszka, amit a kocsi müanyag keretére teszek, ha kell, Emese meg kapaszkodik a tolókarban. Ugy már kényelmes mindenkinek, és Lukut sem zavarja, még akkor sem, ha ül a kocsiban.
Hogy meddig lehet adni a nurofent, azt nem tudom, de most csak este adom, kopp kopp, talán már 3 éjszakánk is viszonylag békében telt.
Regina!
Hát sajnálom azt a biciklit, gyorsan akartam lépni, mert az uramnak fáj a térde, és valszeg porckopás okozza, erre mondta a doki a biciklit, iygy 2 nap alatt meg is vettem.
A társastánc olyan jó ötlet, én is mennék, dehát most...
Nem gondoltam hogy ekkora a népdalkincsünk! Rettentően keveset ismerek belőle, pedig kiskorom óta sokat megtanultam! Viszont, már Emese is sokat tud, most az abszolut kedvenc a "Kiültek a vénasszonyok..."
Ma a játszótéren le akartam ülni egy padra hogy megegyünk egy kinderszeletet, mire a kislányom azt mondta: "Ne oda üljünk szemetes mellé, másik padra üljünk!" És ott evés közben rá is zenditett :lol:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Gyors bejelentkezés, mert 10-re megint jön az ÁSZ.

Icus!

Nagyon édes Anna. nekem az utolsó táncházas képen tetszik a legjobban, és Teis nagyon csini kismama vagy!

Móni!

Gyönyörű nagy baba lett Janka, kb másfél hónappal idősebb, mint Hanna, de én sokkal nagyobbnak látom, bár lehet, hogy a fénykéen másképp tűnik. Nagyon ügyesen "úszik"! Hanna még csak 6,60 dkg. de gömbölyű ő is. Úszni még nem járnak, bár tervben volt, nem tudom, hogy lesz e belőle valami.

Nika!

Hajrá, baba projekt! Megértelek, hogy Gergő kitölti a mindennapjaitokat, de azért csak "ügyeskedjetek"! És tegyél fel több képet Gergőről.

Regi!

A társas táncért nagyon irigyellek. Mi is évek óta mondogatjuk, hogy el kéne menni, de mindig elmarad.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:42-kor.
fanny01
 
 


Sziasztok!

NIKA
Küldök majd priviben képet és árat (otthonról), de nem tudom, merre laksz, mert egy biciklinél csak személy átvétel lehetséges (ha magad miatt érdeklődsz). Mi gyáliak vagyunk, ez Vecsés melletti és a XVIII. kerülettel egybeépült település (12 éve város, de ez sajna nem látszik).

ICUS
Nagyon jól sikerültek a képek. A farmer rucis nagyon tetszik. És bevallom, nekem még az a tigrises fotel is megtetszett :oops: olyan jópofa!!!
A társastánc nálunk hiánypótló "ismeret", de a szalagavatón mi keringőt táncoltunk az osztállyal és bevallom, hogy nekem az tetszik, mind a kettő: az angol is és a bécsi is, de talán más is meg fog tetszeni időközben.... Az oktatónk egy 83 éves emberke. Példaértékű a kinézete, energiája, mentalitása!!! Koltai Ottó bácsinak hívják, és gondolom megfelelő körökben nagyon ismert.
Mi a férjemmel nem vagyunk túl ügyesek, de úgy gondolom, hogy a betervezett 16 :shock: táncból ha 3-4-et jól megtanulunk, akkor már megérte. Talán majd használni is tudjuk egy-egy alapítványi bálon vagy eskülvőn. Mégis jobb mintha csak lötyögne az ember vagy ülne a helyén, mert bénának érzi magát. Majd igyekszünk összecsiszolódni a tánc terén és ami jól megy, azt majd jól ki is gyakoroljuk. Egyébként nehezítés, hogy én egy kicsit elsietem és néha a ritmust is elrontom, a férjemnek pedig alapból van egy komoly iránytévesztése (jobb és bal, de olykor az előre-hátra is). Ráadásul a tavaly eltörött lábán a nagyujja érzékeny maradt, ezért egy kis félsz is van, hogy ne lépjek rá arra a területre. Szóval jók vagyunk így együtt, de ahogy a többieket elnéztem, nem is lógunk ki a sórból.... :lol:

A gyermektáncház nagyon jó ötlet!!!

FANNY
Hát akkor most mi van??? Az LH-tesztet mondtad a dokidnak? Mert szerintem azt jónak tartják (az én orvosom igen) és mégis csak kell jelentsen valamit az a sok pozitív teszt. :?: :?: :?: UH-val nézett? Mutatott egyáltalán némi szándékot, hogy a problémádat megoldja? (A gyógyszert egyébként én sem szedném be.) Másik alternatíva: orvosváltás??? Már máskor is panaszkodtál, hogy gyorsan leráz és hát nem mondanám olcsónak sem!!! Persze lehet, hogy ez egy új városi módi: sok pénzért keveset. (én ugye vidéki lány vagyok....)
regina3
 
 


Icus: Annácska nagyon helyes nagylány már :):):):):)Nekem az első farmer rucis kép tettszik a legjobban:):):)

Éva : nem semmi elkéri a 10 ezer ft-ot és még meg sem vagy vele elégedve legalább már akkor magyarázzon el neked mindent ami téged érdekel meg vizsgáljon meg randesen. pofátlanok ezek a dokik én ezért nem adok egynek sem :) adjona kinek telik rá de mondjuk én még nem találkoztam rossz példával csak szörnyülködni tudok amiket mesélnek néha ismerőseim.

Regina akkor passz az egész mert salgótarjánban lakom ami nincs közel hozzátok

nika70
Salgótarján
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

na pár friss fotó :):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Melus! Mikor lesz a 12. heti vizsgálat?

Móni! Elfelejtettem: nagyon ügyes vagy, hogy így kitartottál a szopisztrájk alatt :) :) ! Én valszeg feladtam volna :oops: ! Én értem mire gondolsz, én is szívesen megélnék minden pillanatot duplán :) !

Regi! Én sem hallottam, hogy ilyen rengeteg népdalunk van....... Dehát ezeket a dolgokat nem tanítják, pedig szerintem van jelentősége! (illetve csak spec. szakokon tanítják) Engen nagyon érdekelnek az ilyen dolgok, szívesen olvasnám, ha van időd leírni! Én úúgy irigyellek a társastánc miatt! Ügyesek vagytok :lol: !

Icus! Emese ugyanazt csinálja most mint Anna :roll: ! Egyszerűen csak ámulok, hogy mennyire nagylány már Anna :shock: ! És annyira szép a nagy kék szemeivel! Nekem az a kép tetszik a legjobban amin olyan mintha énekelne :lol: ! Lehet, hogy énkel is.... Otthonra is ilyen csinosan öltöztök? Te is nagyon csinos kismama vagy, de emlékszem, hogy Annával is nagyon csinos voltál végig!

Melcsi! Emeséd nem hazudtolja meg magát :lol: ! Örülök, hogy jobbak az éjszakáitok Lukuval :) !

Fanny! Ez nem semmi :shock: :evil: . 10 ezerért nem valami bőbeszédű! Azért itt még a feléért meg lehet úszni egy magánrendelést.... (én sem szedném be a gyógyszert)

Nika! Hirtelen azt hittem, hogy a mi szobánkat fotóztad le :lol: :lol: ! A konyhát egyedül pakolta ki Gege :shock: ? Olyan imádnivaló a mosolya! Gondolom el vagytok olvadva tőle Ti is....

Mi voltunk ma oltáson. Természetesen Mesém már a mérlegen ordított, alig tudták megmérni :? . A többi vizsgálat már az ölemben volt :roll: . Az oltás után már le sem tudtam rakni, szerencsére a múltkoriból tanulva vittem kisplédet, hogy legalább ki tudjunk menni a váróba megnyugodni. Na, a súlya meg: 8870 gr...., hát nem valami sok! Egyébként szerintem nem sovány!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


ICUS
Ha erre jársz, lenne egy kérdésem. Ha jól emlékszem, te árultál a teszveszen (én még nagyon kezdő vagyok). Én azon lepődtem meg, hogy feltettem 2 nagyon szép képes mesekönyvet, mindkettőhöz van CD-n hanganyag és talán sokallják, de alig nézi valaki. Beteszem ide a képet és az árat, mi a véleményed???
Kép
Kép
A Nyuszkó Márti eredeti ára 3299,- (1000-ért árulom) a hanganyag 18 perc. A másik 2299,- (700-ért árulom) és a hanganyag 12 perc.
Mindkettő mintha új lenne, gyönyörű, megkímélt állapotban van. 1 Ft-osba nem merem feltenni.... Most is licitált egy csaj az egyetlen 1 Ft-os (próbaként feltett) termékre és megkérdezte, hogy járok-e Bp-en, mert ha be tudom adni, akkor megvenné. Hol élnek egyesek, a Marson???
Bármilyen ötletet szívesen veszek.
regina3
 
 


Lányok!!!!!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:43-kor.
fanny01
 
 


Regi!
Szerintem nem adod drágán, igaz én inkább Vaterázok, de szoktam a Tesz-Vesz-en is adni-venni néha! Én meg szoktam nézni a hasonló termékeket mielőtt felrakok valamit. (lehet, hogy te is megnézted)
Azért nem gondolom, hogy az 1 Ft-os aukciót még helybe is kéne vinned :shock: :roll: !

KépKép
mandula35
 
 


Regi: egyáltalán nem drága és nagyon jók. az egy ft-osba meg még mi kéne neki? ki ne olvasd helyette?:):):):):):)
ne is foglalkozz az ilyenekkel. amúgy mindig benne van hogy a postaköltséget a vevőnek kell állni ez az e-bayen is igy van :)

Mandula hát a konyhát is Gergő pakolta ki:):):) abban a szekrényben csak olyan edények vannak amik nem törnek a fedő ugyan üveg de valami plexi inkább mert én már ejtettem le magasról és semmi karcolás nincs rajta:) ez jó ti szobátokat fényképeztem :):):):):):):) se perc alatt tud ilyen rendet csinálni de már kezdi hogy vissza is pakol bár be nem fejezi a rendrakást :) de már ez is haladás főleg mióta a kómodot meg a fiókokat is nyitogatja :)::) esküszöm olyan ereje van mint a frédi-béniben a benőkének:) simán elhúzza a kiságyat :) fél kézzel :) :shock: :shock:

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket, megint híztam egy kilót :lol:

Regina
Szerintem azért nem nézik sokan meg a könyvet, mert ebben a kategóriában is ( mint mindegyikben) óriási túlkínálat van. Épp most néztem meg, könyvekből több mint 40 ezer darab van fenn, abból gyerekkönyv 1900 db, hát ennyit átnézni senkinek nincs ideje, így max. véletlenszerűen talál rá valaki. Sajnos a gyerekkönyveken belül már nincs egyéb kategória, pedig lehetne ( pl. műfaj vagy életkori ajánlás szerint) mert így nehéz közte keresni is. Nekem az a tapasztalatom hogy a legtöbben vagy az 1ft-os, vagy az új, vagy a záródó aukciókat nézik meg ( pl. én is) illetve ha konkértan keresek valamit akkor azt beírom a keresőbe és úgy egyszerűbb. De aki csak úgy találomra böngészget, annak kicsi az esélye hogy ekkora kínálatban pont a Te könyvedre bukkan, amikor az épp nem új és nem is záródó aukció. Ha megnézed a záródó aukciókat, ebben a kategóriában a legtöbb licit nélkül lejár. Egyszóval csak azt akartam mondani hogy nehéz könyvet eladni, szerintem. És ehhez jön még hogy itt bele sem tud lapozni az ember mint egy boltban, ha a könyvet nem ismerem, nem tudom milyen a tartalma és sajnos nagyon sok a rossz minőségű, értéktelen szövegű gyerekkönyv. Én pl. ha veszek – leporellót szoktam Annának - olyat nézek aminek a belseje úgy van lefotózva hogy olvasható a szöveg, és abból a részletből nagyjából kikövetkeztethető hogy értelmes, értékes irodalom vagy nem. Nem tudom tettél-e fel ilyen képet is, esetleg próbáld meg. Egyébként nagyon szépek a könyveid és nem drágák, de az ritka hogy ilyesmit gyorsan el lehet adni. Ne izgasd magad, ha lejár az aukció, egy gombnyomás és újra indíthatod, akár hónapokon át, előbb utóbb ráakad valaki akinek kell. Szerintem érdemes rövid lejáratú aukcióba tenni, mert akkor gyakrabban szerepel az új illetve záródó aukciók között és ezeket a kategóriákat szerintem többen megnézik. Más ötletem nincs. 1 ft-osba rizikó betenni, én is próbáltam, nem jött be, sőt bevallom hogy megkértem valakit hogy licitáljon fölé :oops:, ne kelljen 1-2-ftért odaadni szép ruhákat... :oops: tudom ez nem túl etikus és többet nem is csináltam ilyet.
Aki elvárja hogy 1 ft-ért helyébe is vidd, az nem komplett... ehhez azért pofa kell ( bocs) :evil:
A tigrisfotelt Anna nagyon megszerette, bár ez engem igencsak meglepett, én biztos nem vettem volna meg... de ő szereti lebírkózni, beleugrik-legurul stb. Ha felteszem az ágy tetejére hogy ne legyen útban, hamarosan reklamál hogy vegyem le.
A tánc menni fog, minden kezdet nehéz... :lol: fő a kitartás és a lelkesedés, szerintem is klassz páros lehettek :D A férjed ennyire iránytévesztő? Akkor pl. nem is vezethet? Én egyébként azóta tudom melyik a jobb és balkezem mióta jogsim van :wink: , azlőtt folyton kevertem mert az oviban a tornában mindig tükörképet kellett mutatni a gyerekeknek és ez teljesen összezavart.



Mandula
Mostanában elkezdtem itthon is ráadni a ruhákat, főleg azt ami nyárra már meleg lesz, őszre meg talán már kicsi, legalább hordjuk párszor mielőtt kinövi, olyan gyakran úgysincs alkalom amire felvehetné őket. Szeretem ha egy lány lányosan van öltöztetve ( vizet prédikálok, mert én magam csak nyáron hordok szoknyát). Az éneklős képet én is szeretem, azt a ruhát pl. én varrtam egy régi ruhámból.

Nika
Köszi
Nekem is a farmerruhás az egyik kedvencem, olyan kis vagány, nagylányos
:D Látom Gergő is szeret pakolni, és élvezi a „művét”, hogy győzöd? Pár hónapja nálunk is hasonló volt a helyzet, de már nem jellemző szerencsére, illetve az elpakolásra is rá lehet venni Annát, illetve olvasom hogy Gergőt is, ez már fél siker, még ha nem is fejezi be. Látszik is rajta hogy erős, energikus, igazi kis örökmozgó :D
Nagyon helyes kislegény.

Melcsi
Anna a ruhákat szívesen felveszi, csak a harisnyát utálja, de azt nagyon. Most már ha előkerül egy újabbb darab amit ráadok, s mondom: csini vagy, már megy a tükör elé, illegeti magát. Remélem később is szeret majd lánynak öltözni. Nem tőlem örökölte, az fix...
A táncházban csak az volt a gond hogy moldvait játszottak, ami nem improvizatív mint a magyar táncok ( én azt jobban szeretem, de az nincs a közelben) hanem kötött mozgása van, gyakori irányváltással. Mire mi elindultunk előre, addigra már hátra kellett volna, mire jobbra léptünk, addigra már balra kellett volna... :lol: de Annát nem zavarta. Az asztal tetején még nem próbálkozik.
Köszi a fellépős infót, én nem tudom, a miénkre rá lehet-e tenni egy deszkát úgy hogy azon elférjen Anna, a tiéteken a váz annyira kinyúlik a kocsi alól? Igazából nem nagyon értem, esetleg egy képet dobsz róla?

Fanny
A teszveszen valóban az a gyakori amit írtál de ez nem szabály, megegyezés kérdése. Van ( néha) eladó aki átvállalja a postaköltséget, és nekem már 1x helyembe hozták amit vettem, külön kérés nélkül, mert erre volt dolga. Sőt egyszer nem lett jó a méret, és felajánlotta a csaj hogy visszaveszi, és ő is eljött az áruért mert szintén erre járt, szóval ilyen is van, nagyon rendes volt mindkettő.
De persze én is úgy adok el hogy a vevőt terheli a postaköltség, személyes átvétel pedig csak ha eljön érte, én Annával nem bumlizok be a városba pár forintért.
10 e-ért tényleg elég drága a doki, de legalább beszélne veled rendesen. Az enyém 8e-t kér, ősszel még 7-ről indult, aztán januárban nála is áremelés volt...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Regi
Úgy lehet még növelni az aukciók nézettségét hogy esetleg kiemelt aukciónak indítod, akkor hiába van ekkora kínálat, mindig a kategória főoldalán fog megjelenni, tehát biztos hogy többen látják. Ez viszont pénzbe kerül, tehát nem biztos hogy érdemes...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


ICUS
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat. A könyvet úgy fotóztam, hogy látszik a szöveg, de azt tényleg nem néztem, hogy mennyi mesekönyv van feltéve. És 14 naposban indítottam, ezt sem gondoltam át, pedig logikus. Igazából 3 hete kezdtem és már 5 terméket eladtam + az a bizonyos 1 Ft-os is hamarosan lejár. És hát bevallom én is megkértem tegnap az egyik ismerősömet, hogy ha úgy alakul, akkor licitáljon segítségképpen. Nem is az ár felverése miatt, hanem hogy ne kelljen a postával vacakolnom. De megnyugtat, hogy mással is előfordul ilyen.... És legközelebb azért meggondolom. Viszont a saját oldalamon látszik, hogy mit néznek meg sokan és abból tudni fogom, hogy mire kattannak rá jobban, tehát időval majd csak ügyesebb leszek.
A férjem iránytévesztése szerintem csak verbális probléma(bár nem tudom, hogy milyen lehet még, de talán létezik mélyebb szinten is). Páromnak van jogsija, ráadásul hivatásos és nagyon jól közlekedik, viszont ha mondják (utasítják), hogy jobbra vagy balra, akkor teljesen leblokkol és általában a másik irányt választja. A táncnál pedig állandó téma, hogy melyik láb, merre fordulunk és előre kezdünk vagy hátra, tehát itt nagyon tömény. Én pedig ha közlekedési tanácsot kérek tőle, akkor megmutattatom vele (kéz, testhelyzet), hogy a menetirány szerint merre kell fordulnom.

FANNY
Te aztán vizuális vagy!!! Akkor még vedd hozzá a sztorihoz, hogy én túlsúlyos is vagyok :oops: , a férjem ugyan nem, de pocija neki is van. Úgyhogy amikor a keringőnél odalépünk egymáshoz, a két pocak összeér, mint egy ütköző és ha túl nagyot lépünk, még le is pattanunk egymásról :lol: :lol: :lol: A többi galiba csak ezután következik. Viszont határozottan sokat rötyögünk magunkon, és ezzel teljesen kiszakadunk a hétköznapi taposómalomból, úgyhogy már csupán ezért teljesen megérné......
regina3
 
 


Sziasztok!

Tegnap volt egy kis pánik nálunk. Éjszaka bevéreztem elég rendesen. Reggelre meg átalakult barnássá a dolog. Gyorsan hívtam a dokimat, aki mondta, hogy menjek be a rendelőbe, megvizsgál és utána kórház, mert félő, hogy bármikor beindult a vetélés. A frász jött rám.

Ultrahangon megnézte a babót és mondta, hogy minden rendben van vele. És ráadásul a vérömleny, ami volt, az eltűnt. Mondta, hogy lehet, hogy az jött ki. Szigorú fekvést javasolt, úgyhogy most két hétig csak fekszem. A kórházat pedig megúsztam.
Magnézium tablettát írt fel,hogy azt szedjem.

Nagyon alaposan megvizsgált és az derült ki, hogy a baba méretei alapján már 12 hetes és 4 napos vagyok.
CRL: 56,5 mm, az NT (ami úgy tudom a tarkóredő): 1,3. Gyorsan utánanéztem a neten és ez az érték normális.
Ép magzati anatómia. Durva anatómiai rendellenesség nem észlelhető. Mutatta az uh. felvételen az orrcsontját a picurnak. :)

Most megnyugodtam, remélem, hogy a vérzés is elmúlik hamarosan. Mondta a doki, hogy ha újra előfordul, akkor irány a kórház. Bízom benne, hogy ez a vérömleny miatt volt és most hogy kiürült, nem fordul elő többet.

Regina: nagyon szépek a könyvek és egyáltalán nem sok amit kérsz érte. Mi is szoktunk a teszveszen és a vaterán is vásárolni dolgokat. Fiamnak karácsonyra csak ott tudtam megvenni egy könyvet, amit szeretett volna, mert még a kiadónál sem volt meg.

Most megyek megpróbálok aludni,így gyorsabban telik a nap.

Üdv.

Melus
Kép

Kép
melus071
 
 


REGINA REGINA REGINA!
Légyszi nekem irjál priviben a bicikliről, mert érdekelne, ui. az anyukámnak is kéne! Ha lehet még ma, mert 21-én lesz a szülinapja és arra megvenném!
SOS!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Regi! Én is nagyon jól szórakozom az írásaidon, kérünk heti beszámolót a fejleményekről :lol: !

Melus! Nagyon örülök, hogy minden rendben a babával!! Pihenj sokat, biztos nem lesz többet ilyen!

Melcsi! Alexnak is 21.-én van a szülije :lol: !

Képzeljétek görkorizni fogok 8) :lol: !( remélem meg tudom tanulni)
Vettem a Vaterán egy kétsoros görkorit (biztos ami biztos), nagyon jó áron, úgyhogy most Gábor megígérte, hogy hazajön hamarabb és elmegyünk gyakorolni :lol: ! Ha sokáig nem jelentkezem akkor mégsem nekem való 8) :lol: !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Mandula : sok sikert a görizéshez ha tudsz korcsolyázni akkor nem lesz nehéz de azért csak óvatosan és ügyesen:):):):)

Melus: akkor pihenj sokat vigyázzatok magatokra az 1.3-as tarkóredő nagyon jó :) és az jó hír hogy a babával semmi baj nyugodj meg nem is lesz semmi gond :):):):):):

nika70
Salgótarján
 
 


Melcsi
Este küldök fotót, úgy 9 tájban, abból majd kiderül, hogy megfelel-e nektek. Írok részleteket is.

Melus
Pihenj sokat! Vigyázz magatokra! Úgy látom, hogy Máté fiad már nagy, biztosan hagyni fog, sőt talán is segít is egy-két dologban.
regina3
 
 


MELCSI

Küldtem privit fotókkal. Talán még nem késő, hamarabb nem tudtam.
regina3
 
 


Sziasztok!
Jaj, mindenkinek akarok írni, de csak egy-egy mondat lesz belőle, mert kevés az időm. (És remélem nem hagyok ki senkit! :oops: )
Regi! Ezzel a 380.000 engem is megleptél. (Én a fősulin azt a 100-at is soknak gondoltam, amiből vizsgázni kellett! :oops: )
Mandula! Jézus! Azért vigyázz magadra! :shock:
Melcsi! Bírom Emeséd szövegét! :wink: :)
Nika! Barátom, a kisfiad nagy pakolóművész! :lol:
Éva! Az a nagy igazság, h Janka nagyobbacska az átlagtól... Mizújs nőgyógyászatilag?
Melus! Pihenj! Vigyázz magatokra!
Icus! Nálunk Ghymes az egyik sláger (Janka nagyon figyeli!), én is tervezem a gyerektáncházat! (Csini a pocakod! :wink: )
Rakok néhány tegnapi képet! Uszi utáni vidámság! 8)
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
ermoni
 
 


Sziasztok!

Elnézést a hosszú hallgatásért. Nagyüzemi szakdolgozatgyártásban voltam. Most fejeztem be az utolsó technikai korrigálásokat. Elküldtem ismét a konzulensemnek. Valószínűleg nyomtathatom már. Egyébként nem volt tartalmilag sok kritikája (gyakorlatilag csak egy két oldalas részt kellett átírni, a többi rendben volt). Nagy szerencsém van a konzulensemmel. Egyetlen előadást tartott nekünk ősszel és utána kértem őt erre a feladatra. Úgy látszik jól működött az emberismeretem, mert egy rendkívül kedves, segítőkész, nagy tudású hölgy, aki teljes mértékben partnerként kezel bennünket.
Bence fiam már biztosan gimnazista lesz!!! Sikerült megegyezni vele, hogy sorrendet módosítsunk az iskolák között (erre lehetőség volt azután, hogy az iskolák kiírták az eredmények alapján a gyerekek ideiglenes felvételi sorrendjét). Tegnap ez meg is történt. Előre írtuk a gimnáziumokat és a végére a szakközépiskolát. Egy erzsébeti gimnáziumba biztosan felvették, mert az induló osztálylétszámnál kisebb sorszámú a helyezése két tagozaton is. Első helyre viszont a csepeli Jedlik Gimnáziumot írtuk. Itt 41. lett az informatika tagozatra jelentkezők között és 30 fős lesz az osztály. Még ide is van esélye, mert bőven kieshetnek előtte 11-en (akik más gimibe kerülnek végül, mert azt előrébb írták az iskolák közötti sorrendben) Úgyhogy most már csak az a kérdés, hogy melyik gimiben fog tanulni.
Nagyon örülök annak, hogy egyáltalán nem erőszakkal, hanem észérvekkel sikerült ezt elérni Bencénél. Ugyanis végre tudatosodott benne, hogy van helye gimnáziumban. Egy csomó kitűnő tanulót megelőzött összpontszámban úgy, hogy a kevesebb hozott pontszámból eredő hátrányát is le kellett faragnia. Ugyanakkor meg a barátai, akikkel egy iskolába akart menni olyan rossz eredményt produkáltak, hogy még abba a bizonyos szakközépiskolába sem valószínű, hogy bekerülnek. Egyedül a legjobb barátjának van esélye, hogy bekerül, de ő sem ugyanabba az osztályba, ahova Bence került volna. Így a drága fiam rájött arra, hogy sok értelme nincs, hogy oda menjen, mert gyakorlatilag senki nem lesz ott, aki miatt ezt az iskolát választotta.
Benjinél is rendeződni látszanak az óvodai problémák. Múlt héten (ahogy Icus javasolta) kértem fogadóórát. Leültünk hárman a két óvónővel és egyeztettük az álláspontjainkat. Úgy érzem, hogy egy hasznos beszélgetés volt. A tavaszi szünet utáni héttől már ott alszik Benji. Az óvónőknek őszintén elmondtam, hogy mostanában bizony a legtöbbször bepisil alvás alatt, de azt mondták, hogy nem probléma, majd ez úgyis változni fog.
Péterem dolgozik rendesen és most éppen udvarol.

Ha nem haragszotok, akkor most nem írok személyre szabottan. Nem vagyok teljesen képben. Viszont feltétlenül akartam életjelet adni magunkról. A képeket azért megnéztem. Minden gyerek (beleértve a kis pocaklakót is) gyönyörű!!

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy aggódtok, túléltem a görkörizást :lol: :lol: ! Nem én leszek a "görkoris Cindy", de még van remény, hogy megtanulom :lol: ! (a férjem azt mondta:"hívhattunk volna egy nagyobb társaságot is, legalább nem kell költeni mozira, színházra" :lol: :lol: ). A parkolóban ahova mentünk volt egy Suzukis néni is, akit a gyerekei tanítottak vezetni, na, épp annyira ment neki, mint nekem a görkori..... :lol: 8) .

Móni! Tényleg nagyobb az átlagnál Janka! Nagyon szép kisbaba, édes mosollyal (így kell írni?). Milyen színű a szeme?

Melinda! Gratula a szakdogágoz! Nagyon jó, hogy Bence belátta, gimnáziumban a helye! Kár lett volna az ő képességét "elpazarolni"! Örülök, hogy Benjivel is megoldódnak a problémák!

Olyan szép idő van, el sem hiszem, hogy pont hétvégére lesz megint eső :evil: :( !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Ermoni!
Mekkora szemekkel néz Jankád a világba! Aranyos nagyon! :D
Nika!
Nem itt fotóztál véletlenül nálunk? Itt örökösen ilyen kupi van mint a képen Nálatok! :oops: :D
Melus!
A tarkóredő tökéletes lett, nyilván orrcsontja is van. Tartsd be szigoruan a doki utasitásait a fekvésre vonatkozóan és meglátod, milyen szép eredménye lesz! :D (most ha mondaná valaki nekem hogy 2 hét szigoru fekvés :wink: )
Fanny!
A dokid 10 ezerért elég hanyagnak tünik, és nem tul olcsó, az enyém terhesrendelést UH-val csinál 8 ezerért... Nem kéne másikat keresni?
Melinda!
A dolgaitok akakor lassan megoldódnak, igaz a mondás, hogy az idő mindent megold... Gratula a szakdolgozathoz!
Mandulácska!
Figyelj, mindenbe bele lehet jönni, az én uram is felnőttfejjel tanult meg korcsolyázni (na nem tud azért annyira).
Alexnak boldog születésnapot!
Regina!
Ti olyan bátrak és ügyesek vagytok! A tánc nálunk is időnként naapirenden szerepel(t), de sose jutottunk el, és valszeg a közeljövő sem ezzel fog telni. Légyszives igen, irjál gyakran hogy haladtok. :D
Icus!
Készitek fényképet akkor, hogy miről is van szó pontosan (ismersz ugye, ez nem ma lesz :oops: )

Mi pedig fürdőbe fogunk járni kezelésre, jövő héttől, heti 3x. Miután az uram nyaka bemerevedett, kértünk beutalót a reumára, én a térdem ürügyén (tényleg fájdogál, és a derekam is), és irattunk fürdőjegyet többféle kezeléssel. Tudjátok-e, hogy minden biztositottnak évente 2x 15 nap kezelés jár? Én ezt már régen tudtam, csak sajnos nem foglalkoztam vele, pedig megéri, mert a 15 nap fürdőbelépő+ nekem 2, Dezsőnek 3 kezelés alkalmanként, ez mindösszesen 22ezer Ft volt kettőnknek. Egy napi belépő ha nem TB-s, az 1700 Ft. Tehát már anyagilag is megéri. Ugy döntöttem, hogy a jövőben kihasználunk minden lehetőséget. A magunk módján igy tiltakozunk az ellen, hogy havonta rengeteg járulékot befizettetnek és minden jár annak is, aki nem fizet semmit. Hiába beszélnek itt arról, hogy majd az APEH utólag behajtja a nem fizetett járulékot!!! Ez ugy lenne tisztességes, ha már lehetőség van a jogosultság tisztázására, hogy "figyelj ember, potyázol, akkor sajnos ki kell fizetned az orvosi költségeket" Kaptam a lelet mellé elszámolást, hogy mennyibe is került az én orvosi ellátásom, és ebből én mennyit finanszirozok (a vizitdij most még). Ezt le merik irni!!! Nem ennyit! A férjem havi több tizezer Ft-ot befizet egészségbiztositásra, + 1950 Ft az egészségügyi hozzájárulás vagy mi a fene, és az arcomba vágják, hogy nem fizetek semmit! Hát ki a fene fizeti ebben az országban az egészségügyet meg az "ingyenes" felsőoktatást??? Hát a járulékfizetők, kérem szépen, aztán mikor valaki zsebrevágta a diplomáját, akkor szépen elhuz külföldre, mert itt "nem lehet megélni". Akkor a mi pénzünkből még adnak nekik ösztöndijat, és még diákhitelt is felvehetnek, na nem abból kell tandijat fizetni, abból buliznak hétvégente! Na én nagyon ki vagyok akadva ezekre a dolgokra! Bocs bocs bocs az offért!
Lényeg, hogy megyünk pancsikolni, az anyukám, mikor felvetődött, hogy "hogyan tudnék eljárni a 2 picivel" azt mondta, hogy "van nekik nagyanyjuk" mi pedig szavukon fogjuk őket. Ugyan már látom előre, hogyha lemegy ez a 15 kezelés, akkor az idén már egyáltalán nem lesznek fogadóképesek mert hónapokra előre kiunokázták magukat, dehát ő mondta mi megvalósitjuk. Mondjuk Emesét néha elvisszük magunkkal mindenképp hiszen ugy imádja a vizet. Luku kibir 1 hónapot fürdés nélkül.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!

Na, ezt én sem tudtam! Bezzeg a körzeti orvosom sem "firtatta" ezt a dolgot amikor mondta, hogy menjek masszázsra meg úszni :evil: :evil: ! Pedig neki aztán tudni kéne....... Egyébként én is mondtam Gábornak, hogy már annyi Tb-t befizettünk, hogy igazán valahogy kaphatnánk már vissza belőle.... :roll: !
Alexnak átadom :lol: !( bár nem vagyunk valami jóban, a tanulás miatt nagyon haragszom rá)

KépKép
mandula35
 
 


Mandula!

Elfelejtettem írni a múltkor, hogy nagyon jó volt olvasni, amit a barátnőd anyukájáról írtál. Nagyon remélem, hogy ez nem átmeneti javulás, hanem tényleg sikerült megtámogatni az immunrendszerét és legyőzi a betegséget. Úgy tűnik, hogy akik nem törődnek bele a csak hagyományos kezelésekbe (nevezhetjük kínzásnak) és mellette vagy épp helyette alternatív megoldásokat is választanak, azok egész jó eredménnyel gyógyulnak. Majd azért írjál még róla, akár priviben is.

Fermel
Jó, hogy előkerültél, sejtettem, hogy tudományos munkát végzel. Szerencsés, hogy Bence meggondolta magát!!! Látom nálatok sok minden rendeződött,amíg távol voltál.

Melcsi
Én is tudtam erről a lehetőségről, még a védőnő mesélte pár éve. Most elgondolkodom, hogy nekünk is érdemes lenne kihasználni, mert a férjem lábán még elkövetnek egy műtétet (pont ma egy éve történt a törés). Egyelőre férfi módra folyik a halogatás, igaz még "csak" 2-3 hónapja, mert decemberben mondta a doki, hogy onnantól bármikor jelentkezhet a csavarkivételre. Még az is kiderült, hogy nem veszik ki mindet, kettőt bent hagynak, mert jobb úgy, mint megpiszkálni. Nekem pedig a derekam szokott látványos dolgokat produkálni... És egy jó kis fürdő, masszázs vagy egyéb jó kis kezelés nekünk is használna, főleg így, hogy alapból még jár is!!!!

Ermóni
Tényleg szép nagy a kislányod!!! El is hiszem, hogy nagyon jó babázni és ez az elmény kitölti az egész napodat!

Megvolt a 3. táncfoglalkozás. Nagyon meglepődtem magunkon, mert a tangó kapásból nagyon jól ment!!! Mindaddig, amíg zene nélkül, a teremben egyvonalban gyakoroltunk. Amint körbe kellett haladni és a többi párra is figyelni (ütközés) és hát a zene ritmusára is,na ez már annyira összetett volt, hogy botladozni kezdtünk és majdnem fellöktük az előttünk haladó párt. Rögtön rá is jöttem, hogy ez a tánctanár valamit nem jól csinál :lol: :lol: :lol: Ilyen komplikált dolgokat erőltet ránk! Igazán nagyon örülök, hogy csak két lábam van....

Évinek ma már szünet volt. Ezért én is itthon maradtam és ettől teljesen pénteki hangulatom lett. :?
regina3
 
 


Egy kis ismeretterjesztés:

A rovásírás a magyarok ősi írása, a legrégibb írásrendszerek egyike, amelyet a korabeli forrásművekben (XIII-XIX. sz) hun, szkíta, hun-szkíta, hun-székely megnevezéssel illettek. Ma székely-magyar rovásírásnak nevezzük.
Legrégebbi rovásírást tartalmazó tárgyi emlékünk a 6500 éves tatárlakai lelet (agyagkorongok, cseréptöredékek), melyet a XIX. század végén talált ásatásai során Torma Zsófia régésznő. Ez a régészeti lelet korai kárpát-medencei írásbeliséget bizonyít, melyből arra következtethetünk, hogy már akkoriban is művelt (írástudó) nép lakta ezt a területet. A rovásjelekkel ellátott agyagkorong használatának az lehet a logikus magyarázata, hogy azon a helyen írástanítás folyt, s a korongokat szemléltetésre használták.
A rovásírás betűkészlete 34 betűből áll, melyek írásmódja jobbról balra történik. Eleinte fába és kőbe vésték, rótták a jeleket – innen ered az elnevezés is.
A legkorábbi összefüggő magyar nyelvemlékként számon tartott Halotti beszéd (1192)
csupán azért tűnik nehezen olvashatónak, mert latin betűs átirata egy eredeti, magyar rovásírással készült szövegnek. A latin abc 14 betűvel kevesebbet tartalmazott, nem volt benne pl. cs, j gy, ly, ny, ö, ü, ty, zs, stb., amelyek viszont egytől-egyig megvannak a magyar rovásírásban.
Székelyföldön még a XVIII. században is tanították az iskolákban a rovásírást!!!
A rovásírás jeles képviselői : Magyar Adorján, Forrai Sándor, a jelenleg is élők közül pedig Fridrich Klára és Szakács Gábor.
„A magyar Európában az egyetlen nemzet, amelynek már a kereszténységre térítése előtt is volt saját, azaz nem másoktól átvett írása.” (Magyar Adorján)
Összehasonlításként: a szélesebb körben ismert sumér írás csupán 3500 éves és rendkívüli módon hasonlít a mi korábban keletkezett rovásírásunkra...
regina3
 
 


Regina!
Jöhet többször az ismeretterjesztés, kicsit hadd ismerjük meg jobban az eredetünket, kulturánkat, és ha vki csak olvasgat minket, hát neki sem árt tudni ilyesmiről. Ugyis mindig csak lealáznak bennünket, nemhogy azt sugallnák, hogy milyen életrevaló nemzet a magyar, épp az ellenkezőjéről akarnak meggyőzni, és az agymosás a kisiskolás korban elkezdődik már...
Lehet hogy a tánctanár ur utmutatását könnyebben fogjátok már venni, ahogy gyarapodik a tudásotok! Fel a fejjel!
Mandulácska!
Meg akit érdekel.
A folyamat a következő: háziorvostól beutalót kell kérni a reumatológiára. Ott kiülitek a sort, majd konkrétan elő kell adni, hogy itt és itt fáj, HALLOTTAM HOGY MINDENKINEK JÁR ÉVI 2X 15 NAP, ebbe a fürdőbe kérem, ezt és ezt a kezelést. Fájós tagokra legjobb az iszap, a tangentor felér egy lazitókurával, masszázs, aki birja, és a vizalatti gyógytorna. Az uramnak akasztást rendeltek el (sulyfürdő).

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat a szakdolgozathoz. Már vissza is jött a válasz, hogy nyomtathatom.

Ma Benjit fülészetre vittem, mert az utóbbi időben kétszer is fájt a füle. Meg úgy vettem észre, mintha rosszabbul hallana. Szerencsére nincs semmi komoly baj, csak ki kellett mosni a fülét. Egy hang nélkül tűrte, a nagy fecskendőtől sem ijedt meg. Igaz, hogy a doktornő és az asszisztens is szuper volt. Mindez itt helyben a rendelőintézetben és nem maszek orvosnál. Érik még kellemes meglepetések az embert!
Amíg vártunk a sorunkra, meséltem neki. Odaült mellénk egy hat éves kisfiú (őt is Benjáminnak hívták) és érdeklődve hallgatta. Egyszer csak csodálkozva megkérdezte tőlem, hogy én otthon szoktam mesélni Benjinek? Mondtam, hogy igen, miért nálatok nem szokás? Megdöbbenésemre az volt a válasza, hogy nem. Na, ez az a hátrány, amiről korábban is beszéltem, ezt a legszuperebb iskola és pedagógus segítségével sem lehet behozni!!!

Melcsi!
Nem tudtátok, hogy ilyen kezelésre lehetősége van mindenkinek? Ha olyan helyre megyünk nyaralni, akkor mindig íratunk fel kezeléseket. Egyrészt a fürdőbelépő is olcsóbb vele, másrészt jól esnek a kezelések is. Voltunk így pld. már Hajdúszoboszlón, Gyulán, 3 éve meg Egerben. Most ugyan Hajdúszoboszlóra megyünk, de ahhoz kevés napot leszünk ott, hogy igénybe vegyük ezt a lehetőséget. Úgy tudom, hogy legalább 6 kezelést kell egyszerre végigcsinálni.

Mandula!
Nagyon bátor vagy a görkorizással, erre sajnos én nem lennék alkalmas.

Regina!
A tánchoz viszont nekem is nagy kedvem lenne. A húgomék járnak ilyen foglalkozásra. Nálunk sajnos nem tudom hogyan lehetne kivitelezni ilyen elfoglalt férj mellett, meg persze nekünk Benji felügyeletét is meg kellene oldani. Nektek sok sikert kívánok hozzá!

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:44-kor.
fanny01
 
 


Sziasztok!

Kellemes ünnepeket mindenkinek!!!!

Melus
Kép

Kép
melus071
 
 


Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok én is Mindenkinek!

Melus!
Elnézést, hogy még nem is üdvözöltelek, ezt most pótolom. Ha nem tévedek, akkor druszák vagyunk. Én 45 éves vagyok és három fiam van, akik 21, 14 és 3 évesek.

Melinda
fermel
 
 


Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok! Kép
Vendég
 


KELLEMES HÚSVÉTOT KÍVÁNOK MINDENKINEK! SOK LOCSOLÓT IGÉNY SZERINT ÉS JÓ PIHENÉST! (az időjárásból úgy tűnik, hogy kirándulni nem nagyon lehet)

MELCSI
Küldtem privit, a második fontos lenne, ha ráérsz nézd meg!
regina3
 
 


Sziasztok!

Szerintetek annak van valami jelentősége majd a tej mennyiségét illetően, hogy sokszor még most is totál beérzékenyül a mellem, bizsereg, majd leszakad.
Azért kérdem, mert a fiamnál abszolút nem volt semmi ilyen. Annyi volt csak, hogy nőtt a cici, viszont tej nem sok volt és nem is tudtam sokáig szoptatni (5 hó), de a szoptatáskor is hozzá kellett táplálni tápszerrel.

Olyan érdekes, hogy teljesen más a két terhesség.

Sok pihenést mindenkinek!

Melus
Kép

Kép
melus071
 
 


Szia Fermel! :)

Gondolom nem volt gond a fiúknál, hogy kistesójuk született :)
Amikor Máté született én úgy gondoltam, hogy mire 3 éves lesz belevágunk a babaprojektbe.
De végül nem lett belőle semmi, amit így utólag nem bánok, mert 4 évre rá elválltunk.
Azóta lett új párkapcsolatom, akivel nagyon jól kijövünk és hála égnek fiam is elfogadta az első perctől kezdve és nagyon jó haverok párommal.
Most már nem bánom, hogy 10 év lesz a korkülönbség a két gyerkőc között. Máté nagyon várja már tesó érkezését :) A névben is ő segített.
Mondjuk nem vagyok híve a két keresztnévnek, de most a fiam és a párom választása miatt az lesz :)

Ha tudsz, raksz fel a fiúkról képet?

Melus
Kép

Kép
melus071
 
 


Kellemes Husvéti Ünnepeket kivánok mindenkinek!

Melus!
Sajnos az én melleim is rendkivül érzékenyek voltak, aztán rekordidő alatt (3 hónap, ill. 6 hét) vége is lett a tejcinek. :cry:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Én is Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!

Melus! Sztem nincs jelentősége a tejcsi szempontjából a mostani állapotnak!

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Szia Mindenkinek!

Úgy örülök, hogy Rátok találtam, nem is gondoltam, hogy a szülészetek-kórházak címszó alatt ilyen jó kis nekem való társaság van.
Januárban voltam 36 éves, van egy 3 és fél éves kislányom Lujza. Legalább 2 éve próbálkozunk a kistesóval, épp ma jött meg :(
Teljesen bepánikoltam a korom miatt, de nagyon megnyugodtam, ahogy Titeket olvasgattalak.NIncs veszve még semmi. Van még bőven idő. A lányom is 10 hónap alatt jött össze, nagyon rá tudok szűkűlni a témára.

Icus!

Ez a lombik utáni spontán baba annyira jó lehet.

Kép
Kép
sosi
 
 


Szia Ildi!
Üdv köztünk, itt jó helyen jársz :D
Hát igen, nagy csoda ez nálunk... :D Régóta olvasgatsz minket? Mert akkor tudhatod hogy én csak utánozom ebben Melcsit, náluk is így volt :D
Tényleg ne aggódj, Te még nagyon fiatal vagy köztünk ( én már a 42-t taposom) , nem késtél le semmiről.
Ha 2 éve próbálkoztok, esetleg valami kivizsgálás szóba került?

Bocs, majd írok mindenkinek de most rohanok főzni míg Anna alszik, csak üdvözölni akartam az új topictagot :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Ildi: üdv közöttünk:):):)

Én 36 évesen első kisbabámat szültem és most rajta vagyunk a tesó projekten:) sajnálom hogy megjött de ne add fel a kor nem akadály lásd itt vannak idősebbek is és nekik is sikerült:):):):):):):):):) és tényleg jó kis társaság van itt :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Én is Ildit jöttem köszönteni: SZia Ildi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:44-kor.
fanny01
 
 


Sziasztok lányok!

Végre tulvagyunk a husvéti dolgokon! 11 locsolonk volt, adták egymásnak a kilincset.
Ma tartotuk a házassági évfordulonkat, elmentünk ebédelni a Kikötő étterembe. Robika addig aludt és a papa vigyázott rá. Igy egy évben egyszer én is eszek nyugdtan. :lol:

Volt a nyuszi nálunk is, Robikának saját papucsot hozott mert mindig másé van rajta. :lol:

Szia Sosi!
Drukkolok a kistesonak! Nekem gyerekem 4van.

Melcsi és Szücsi!
Ma ajánlottalak titeket egy lombikos kimamának. Remélem irni fog nektek!

Kép Sziasztok
Vendég
 


Sziasztok!

Regi
Az iránytévesztés igazából a térbeli tájékozódásnál játszik szerepet, szerintem ez a verbális dolog nem lényeges (kivéve a tánctanulásnál :D ) . Gyerekeknél a leggyakoribb oka az olvasásproblémának, dyslexiának, a gyerek pl. összetéveszti a jobb-bal, lent-fönt irányokat, ezért keveri a b-d, p-b betűt, ott ugyanis nagyon nem mindegy, melyik oldalán van a szára... de ezt mint magyartanár biztos te is tudod. Az iránytévesztést ovisoknál komolyan szűrik, mert a legértelmesebb gyereknél is előfordulhat, más kísérő tünet nélkül.
A tangó szerintem a legnehezebb tánc, legalábbis nekem, mert szinte minden lépésnek más a ritmusa, ez más táncokra nem jellemző.
Nagyon érdekes volt amit a rovásírásról írtál.

Melus
Nem tudom a tej és a mellérzékenység hogyan függ össze, de ennél a terhességnél nekem is érzékenyebbek a melleim. Most már kevésbé, de az elején! De nem hinném hogy ennek nagy jelentősége van,mindenesetre reménykedek hogy könnyebb lesz a kezdet mint Annával volt. Persze talán most már a tapasztalat is segít kicsit.

Móni
Nagyon édes Janka, tényleg szép nagy baba. A Ghymest mi is szeretjük, de a sláger a Kolompos, főleg azok a dalok amiben állathangok is vannak.

Melinda
Gratulálok a szakdolidhoz!
Örülök hogy hasznosnak bizonyult a fogadóóra.
A mesélésre vonatkozóan: pl. Vekerdy sok írásában kifejtette már, hogy az a gyerek akinek otthon mindennap mesélnek, iskolakezdésre másfél évvel megelőzi a nyelvi fejlettség tekintetében azt, akinek nem.

Mandula
Minden kezdet nehéz... azért lesz folytatás a görkorival, ugye? :D

Melcsi
A fénykép nem olyan sürgős, de azért ne felejtsd el, légyszi.
A fürdőjegyről én pár éve azt hallottam anyáméktól, hogy bizonyos számú kezelést bizonyos időn belül le kell járni, mert különben nem írnak új fürdőjegyet. Nem emlékszem a számokra ( talán havi 8 volt??? :shock: ) de tudom hogy neki ez sok volt, nem volt kedve annyit menni. Azóta lehet hogy változott. Nálunk a reumatológián kb. 5 óra a várakozás. Felétek is így van, vagy ez csak helyi specialitás?

Judit
Robika tud menni a papucsban? Én nem is merek ilyesmit adni Annára, néha így is elesik a saját lábában.... hát nem túl jó a mozgáskoordinációja, ez tény, és elég félős is. Ő még csak most kezdett önállóan bukfencelni, de most már ügyes ebben és nagyon élvezi.



Mi vidéken töltöttük a Húsvétot, szerencsére csak a család locsolt meg minket. Apa reggel bögre vízzel jött locsolkodni, de lefröcskölte Annát, meg is lepődött nagyon de nem vette zokon :D . Viszont a papa kölnis próbálkozásától nagyon megijedt.
Varrtam neki húsvétra egy szép kis fehér felsőt madeirával, azt mondja rá a férjem: mi az, keresztelő lesz? Mondom, igen az is lesz nemsokára :lol:
Ma tojáskeresés volt a Rákóczi kertben ( tudjátok, ahol taliztunk) a Mondókásklubos társaságnak, és hoztak 2 kis nyuszit is, nagyon tetszett Annának, de mire megfelelő pozícióba helyezkedtem volna fotózáshoz, addigra mindig elfordult. Azért rakok fel pár képet. Csak az volt a baj hogy nagyon hideg volt a szél, úgy be kellett öltözni mint januárban.

Kép


Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Ildi!
Üdv köüzöttünk! Jó helyen jársz, itt majdnem mindenki 40 körül van és elárulhatom, hogy közöttünk is van még aki szeretne babát (én is pályázok még 1-re). Nekem van 1 db 18 éves fiam, Máté, 1 db 2é 4hó Emese, 1 db 9 és 1/2 hós Lukács, 1 alomból, közülük Emese lombik, a 2 fiu spontán. Ha 2 éve aktivan próbálkoztok, esetleg nem ártana rásegiteni... De van még időd, bár az óra ketyeg sajnos...
Judit!
Csinoska a papucsos :D Gratulálok a házassági évfordulótok alakalmából!
és most látom, hogy Robikád ma másfél éves!Gratula Neki is!
Regina!
Köszönjük szépen a biciklit, este le is lett ellenőrizve minden szempontból az összes funkciója, Emesém azt mondta: "Ez is nagyon szép szobabicikli, én rózsaszint szeretnék hóóódóval" (Ez babaülés akar lenni). Erre is fel tud ülni Apa lába közé, előre teszi a lábát és ugy száguldanak. Később leugrott róla és azt mondta: "Fogom neked, vigyázz Apa nehogy leess, lassan menj!"
A mesekönyvet is megnézegettük, az első mesét olvastuk ma esti mese gyanánt. Tényleg nagyon szép, igényes könyv, és az illusztráció is nagyon tetszik! Köszönjük szépen. A gerinctornára ma este nem maradt időnk...
Ma kezdtük a pancsikázást, kimondottan jólesett, de az egész napunk el is ment vele, igaz, pihengettünk is, nemcsak a kezelés meg a fürdőzés volt. Ezért fogtam rövidre a beszélgetést, ne haragudj Regina!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Icus!
1xre irtunk :D
De édes ahogy simogatja a nyuszit :D
Ugy van, hogy 8 hét alatt kell lejárni, pontosan 56 nap alatt. De a fürdőben azt mondták, nekik csak ugy térit a TB, ha hetente 3x megyünk legalább. Ezért 3x megyünk, igy 5 hét alatt telik le.
Én azt csináltam, hogy odamentem 1/2 7-re a 1/2 8-kor kezdődő rendlésre (már voltak előttem ketten!!!) igy 8-kor végeztem is. De előző nap próbálkoztam már, akkor du. 1/2 4-kor mentem az estig tartó rendelésre, és már nem is irtak be, annyian voltak. Hát ez van...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?