Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Új vagyok, de most én is döntés előtt állok. Olvastalak benneteket az egyik topikban, de mivel ott elég régi volt az utolsó hozzászólás, ezért írok most ide. megerősítést szeretnék kérni tőletek.
36 éves vagyok és most várom második gyermekemet. 10. hétben vagyok.
Az első gyerkőc 10 évvel ezelőtt született, egészségesen.
Mivel most már elmúltam 35 éves, ezért aktuális a Down-szűrés. Olvastam, hogy vérvételből is meg lehet állapítani, bár az nem 100 %-os. Dokimat kérdeztem a dologról, hogy ő mit szól hozzá, de azt mondta, hogy mivel a vérvétel nem mutat biztosat, ezért inkább a magzatvíz-vételt ajánlja, mert az 100 %-osan megmondja és nem kerül pénzbe,mivel a tb. támogatja.
Iszonyú sokat gondolkodtam a dolgon. A vérvétel egyszerűbb és biztonságosabb lenne, de ha nem mutat biztosat.... A magzatvíz-vételtől meg félek, nem is a tű miatt, inkább a vetélés és egyéb szövődményei miatt. De az legalább 100 %-os.

Párom - szegény - látva küszködésemet e kérdésben, mondta, hogy ha aggódom a vetélés kockázata miatt, akkor csináltassunk vérvételt és ha ott azt mondják, hogy nagy a kockázata a beteg babának, akkor elmegyünk a magzatvíz-vételre.
A másik topikban olvastalak benneteket és elbizonytalanodtam. Egyszerűen képtelen vagyok eldönteni, hogy mi a csudát csináljak. Nehéz eset vagyok a döntések terén, és ez valószínűleg a horoszkódom miatt lehet (Mérleg)
Felolvastam páromnak a hozzászólásaitokat, és most meg azt mondom,hogy inkább a magzatvíz-vizsgálatot megcsináltatom.

A magzatvíz-vizsgálathoz ők csinálnak előtte uh-t vagy elég, amit a dokim csinált most és adott róla leletet.
Először csak elbeszélgetés van és akkor adnak időpontot?
Kaptunk címeket is és a győri Petz Aladár Kórházba megyünk.

Ti nem féltetek a vetélés kockázatától?

Köszönöm a segítségeteket előre is, hátha segít a döntéshozatalomban. :)

Üdv: Melus
melus071
 
 


Sziasztok!

Melus
Szia, üdv itt. A topikban megoszlanak a vélemények erről, ha olvastál minket, tudod. Többször, de utoljára január 11 körül volt ez téma.
Bármit döntesz, az elsülhet jól is meg rosszul is:
Ha az amniot nem csináltatod meg és egészséges lesz, jól döntöttél.
Ha nem csináltatod meg és beteg lesz, rosszul döntöttél.

Ha megcsináltatod és nem vetélsz el, jól döntöttél.
Ha megcsináltatod és elvetélsz, rosszul döntöttél.

Szerintem egy dolgot kell eldöntened: a 2 lehetséges rossz közül melyik a kisebb? Melyiket tudnád könnyebben elfogadni, egy beteg babát, vagy egy esetleges vetélést? A kisebbik rosszat válaszd.

Én mind a 2 terhességemnél megcsináltattam az amniót ( legutóbb másfél hónapja) és szerencsére nem lett baj. Én úgy gondoltam, még mindig inkább egy vetélés, mint egy beteg baba...
Nekem hiába mondták volna a vérvételen hogy kicsi a kockázat, hiszen a kis kockázat is valósággá válhat...

De a döntés a tiéd és kívánom hogy jó döntést hozz és minden jól alakuljon :D
Ja, és én is sokat vívódom minden döntésemben. Én is Mérleg vagyok :lol:

A protokoll nem mindenütt egyforma, de először van egy tanácsadás és utána adnak egy időpontot. Ők csinálnak uh-t, van ahol előtte, van ahol utána is, kórháztól függ.



HOL VAGYTOK TÖBBIEK???

Képzeljétek, jó lett a cukorterhelésem :D Pedig Annával magas volt és diétáznom kellett, és azt mondják ha az egyik terhességben rossz, legközelebb is rossz lesz. De most jó és ennek nagyon örülök!!! :D :D :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Kedves Melus!
A párod nagyon jól gondolkozik a kérdésben.
Menjetek el a vérvételre, amit 1 UH követ, tarkóredő szüréssel, orrcsont nézéssel. A két vizsgálat hoz majd 1 értéket, a betegség kockázatát. Maga az orvos fogja javasolni, ha ez az arányszám alacsony, hogy menj tovább. A vizsgálat pontossága kb 95%. Vetélési kockázata nincs.
A magzatviz vizsgálat találati aránya sem 100%, kb 97-98. Vetélési kockázat 1-2%.
Azt kell eldönteni, hogy bevállalod-e a 2 vizsgálat közti 2-3% különbség tévedési esélyét, vagy inkább a vetélés kockázatát.
Ami számomra a vérvétel mellett szól: gondolom ha 10 éves a gyerkőcöd, talán régóta vágyott babát vársz most. A korod, bár a 36 év az semmi még, de sajnos ketyegni kezd az óra, kezd nehezedni a teherbeesés esetleg.
Végül 1 személyes.
Én ugyanezen a dilemmán estem át 2x is. Hosszu évek várakozása után lombikkal estem teherbe, majd elvetéltem a 22. héten (nem magzatvizvizsgálat miatt) Emiatt mindenképpen el akartam kerülni a szurást, bár a 2. esetben nagyon rá akart beszélni a dokim. Ellenben a lombikos dokim (áldva legyen a neve) nagyonis lebeszélt. Szerencsére rá hallgattam, és jól tettem, most van 2 egészséges pici gyerekem. Na meg a nagy, aki már 18 mult.
Én tehát nem csináltatnám meg, mi sokat beszélgettünk erről a férjemmel és abban maradtunk, ha véletlenül mégis beteg volna, akkor is a mi babánk lenne, szóval maradna a pocakban. Na ezt is át kell gondolni persze. Ha ugy gondolod, hogy betegség esetén is vállalnád, akkor aztán tényleg nincs értelme megcsináltatni.
Ez az én véleményem, én ezt csinálnám, ezt is csináltam 2x is. De én már 40 éves vagyok, Nálad még sokkal kisebb a kockázat.
Ha vérvételre mész, igyekezz mostmár a bejelentkezéssel, mert a 12. héten csinálják.
Nagyon drukkolok Neked, kérlek irj majd a döntésedről és a vizsgálat eredményéről is.
Majd jönnek mások is, Ők meg a szurás mellett kampányolnak majd :) Ilyen az élet, nem vagyunk egyformák.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

 
 

Icus!
1xre irtunk! :D Tudtam hogy Te mellette irsz majd :D Hála Istennek, hogy nem is lett baj! Ime, Melus, látod itt a példa, hogy a vetlés esélye azért kicsi (de van!!!)
Nagyon örülök hogy jó a cukrod!
Lemetéltem az ujjamat a turmixgéppel! Nem hiányzik belőle, cak 3 helyen belevágott. Máté belenyomta sóba és bekötötte, igy most nem elég hogy béna vagyok, csip is, és folyton elütöm a billentyüket, pedig csak a bal mutatóujjam!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melus!

Én 32 éves vagyok csak, két hét múlva szülök. Egy szívultrahanglelet (két pötty a baba szívén, önmagában ártalmatlan, de Down-kór markere lehet) miatt javasolták a magzatvíz-mintavételt. A kérdés az volt, és nagyon fontos volt mindezt a nőgyógyásznőmmel is átbeszélni, hogy mit tennénk, ha megtudnánk, hogy genetikailag beteg.

Ez a legfontosabb kérdés.

Nem csináltattuk meg végül.
Szubjektív érvek (lehet, hogy te másképp gondolod):
Féltem volna a szúrástól, a 3-4 hét stresszes várakozástól és az eredménytől is. Meg hogy így bemérem a gyereket, kell-e, nem-e, és amúgy folyton a biztonság, a technológia, a tervezhetőség felé terelgetne mindenki... teljesen elfeledkezett a fejlett nyugati világ az élettel szembeni alázatról.

Viszont megvolt az a biztonságunk, hogy tarkóredő, uh, AFP és bHCG, minden jó lett.

A Schöpf-Méreiben két markert (AFP, bHCG) megcsinálnak a négyből, ha felkeresed a genetikai tanácsadást, és nem kell érte fizetni!!! De fontos, hogy jókor vegyék le.

Egyébként nagyon mesterkélt ez a 35 éves korhatár. 34 évesen nem, 35 évesen már igen? A Down-kór valószínűsége exponenciálisan nő, tehát nincs ugrás 35 évesen, csak körülbelül ekkortól nagyobb a genetikai kockázat a vetélés veszélyénél.

Ami az I. Nőin igen alacsony, bőven 1% alatti az amniocentézis esetében, ezt is el kell ismerni.

Egyébként nem hagyott nyugodni a kérdés, és belenéztem az I. Női Klinikán dolgozó dr. Szigeti Zsanett doktori disszertációjába.
2005-ben azt írja, hogy az elmúlt 15 évben 22150 (!) darab amniocentézist/korionboholymintavételt végeztek a klinikán, ebből valami 514 esetben (kevesebb mint 2%!) találtak bármilyen trendellenességet, és ebből 276 eset volt magzati 13-as (Patau-szindróma), 18-as (Edwards-szindróma) illetve 18-as (Down) triszómia.

A képek nagyon durvák, ne nézzétek meg, de engem ezek a számok nagyon megnyugtattak.
Azt jelentik, hogy akiknek életkor, labor, uh alapján ajánlották a vizsgálatot (és akik el is végeztették), azok közül is csak 1 % körüli volt a súlyos genetikai gond tizenöt év alatt.
Egyébként a 276-ból 5-en tartották meg a beteg babát (3 Patau-, 2 Down-szindróma).

(Remélem, nem értek félre így laikusként valamit.)

Sok erőt, derűt! Szeresd a pocakod!

Éva
évuska
 
 


Sziasztok!

Tényleg nagyon hétvége volt! Sehol, senki. Köztük én sem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:45-kor.
fanny01
 
 


Sziasztok!
Nagyon rég jártam itt! Mostanában keveset babanetezek, valahogy nem nagyon lelkesedem mostanában a fórumozásért, de az amnio miatt én is szólnék néhány szót!
Amiért szólok, h én pont a Szigeti-Papp párosnál voltam amnión. (A mintavétel gyors, kicsit kellemetlen volt. De szerencsére semmi baj nem lett, és szeptember végén megszületett Janka!)Érdekes, h utólag belegondolva nálam fel sem merült, h kihagyok vizsgálatokat. Valahogy nekem ez természetes volt, h megyek. És ne haragudjatok, de tényleg: lehet, h azért mert nem olvastam rengeteget hozzá, csak keveset. Szal a boldog tudatlanság. Tényleg remélem nem bántottam másokat: én csak magamat minősítettem ezzel!
Azt is bevallom, h féltem, nagyon féltem. De mindenki mellettem állt: a dokim, a genetikai dokik, és hát a család! A döntésemben biztos, h szerepe volt annak is, h sok az orvos a családban (a nőgyógyászom is), a baráti körben, és az is, h pl. a Szigeti doktornőt még egyetemista korából ismerem (amúgy gyermeket vár ő is és saját magának is megcsináltatta az amniót!). És engem valahogy állandóan nyugtattak, de a döntést a kezemben hagyták. Senki nem beszélt rá és le róla. Mindig csak objektíven beszéltünk a vizsgálatról!
Úgy, h Melus! Sztem bárhogy is döntesz, csak jól dönthetsz! Minden mellett és ellen is vannak érvek! Valóban csak Icushoz tudok csatlakozni: azt nézd, mi a kevésbé rossz! Nehéz döntés, az biztos!
És Melcsi! Én nem kampányolok! :wink: Nekem az nem áll jól, meg valahogy nem is tudok!
Olvasgattalak benneteket, de így a felvételi táján nem is akartam beleszólni a beszélgetésetekbe, mert nem tudok!
Melcsi! Mekkora már Luku! És olvastam, h a két kicsi viszonya is lassan rendeződik! Nagyon örülök!
Icus! Gratula a kisfiúhoz! Van már név? (Vagy írtad, és nekem nem tűnt föl?) És ügyes voltál az amnión is! És úgy szeretem olvasni az írásaidat! Okos, szakmailag is helytállóak (már amennyire én ezt meg tudom ítélni!).
Éva! Nem akarok sebeket feltépni, de remélem elérkeztél abba a fázisba, amikor mosolyogva is tudsz anyukádra emlékezni... Nagy ölelés! És milyen nagy már Hanna is!
Sheila! Hogy vagytok? És a kis Maya? Nagy puszi!
Ildi! Hogy Neked milyen gyönyörű gyerekeid vannak!
Judit! A Te gyerkőceidet is mindig megcsodálom!
Melinda, Mandula! Veletek mizújs?
Írhatok magunkról vagy inkább bontakozzon tovább az amnió-témakör?
Szép napot!

Kép
ermoni
 
 


Sziasztok!

Húú, annyi mindent írnék, biztos a felét elfelejtem!

Amnio: én is megcsináltattam, nagyon féltem, közben költöztünk, muszály volt kicsit pakolnom is. Szerencsére egészséges a kisbabám (a nagylány :lol: ) és nem is volt semmi baj. Én is Icus érvei mellett vagyok, én sem bírtam volna elvisenlni ha beteg babám születik, és a férjem sem. De minden tiszteletem azoké akik így is vállalják!!!

Icus! Nagyon jól látszik a kisbabád arca :lol: :lol: ! Tényleg eldöntöttétek már mi lesz a neve? Örülök, hogy jó lett a cukrod!!!

Fanny! Voltál orvosnál?

Móni!De jó, hogy Te is jöttél!! Persze, hogy írjál magatokról!!! És egy két fotót is szívesen megnézünk! (na, jó, bármennyit :lol: !

Nálunk is zajlik az élet. Végre Kitti túl van az össes felvételin. Felcsillant a remény, hogy a hőn vágyott iskolába felveszik, de nem akarom még elkiabálni. Egyébként randira jár (szerintem kicsit korán érő, de nem akarom eltiltani), úgy tűnik kezd szerelmes lenni :lol: .
Alex továbbra sem tanul, nem tudok mit csinálni.... :roll: .
Emese pedig napról-napra változik, okosodik! Annyira drága :lol: :lol: .

Néhány kép:

Kép

Kép

Kép
mindíg úgy eszik, hogy a lábát kidugja,és megsértődik ha rászólok...

Kép

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Szia Melus!

Én 37és fél évesen szültem a negyediket. Nekem is volt hasbaszurásom, nem volt vészes. Lehetett látni az ulrahangon hogy elhuzodik a baba a tűtől. Igen, elég rossz volt várni az eredményre. Ott mondta a korházba a genetikus, hogy ott szült egy 24éves csaj és Down koros babát. Előfordul fiataloknál is.

Szia
Vendég
 


Sziasztok!

Móni!

Hát persze, hogy írhatsz,...........méghozzá jó sokat és képeket is kérünk.

Mandula!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:46-kor.
fanny01
 
 


Sziasztok!

Móni
Már épp hiányolni akartalak! Az amnióról már annyiszor leírtuk a véleményünket, szerintem már senki sem akarja tovább ragozni, úgyhogy gyere csak és mesélj, mi van veletek? Abbahagyta Janka a szopisztrájkot, vagy fejsz még?Biztos nagyot nőtt mióta nem láttuk, pedig szívesen megnéznénk :D

Mandula
Anna is szeretett (volna) így ülni az etetőszékben, de nem engedtük hogy ne ezt szokja meg ( nagyon zavar az is amilyen lehetetlen módon tudnak ülni ovisok is az asztalnál, mintha soha senkinek nem tanítanák otthon hogy széket behúzzuk magunk alá és a tányér fölé hajolunk, csak billegnek a székkel, lábuk a nyakukban, morzsáznak szanaszét... :evil: ) én háklis vagyok az ilyesmire... :oops: szóval Anna is megsértődött ha rászóltunk, de jobb ha így szokja meg mintha később külön tanítani kell rá. Próbáltuk játékosan is és azt jobban elviselte, mindig rákezdtük a "lóg a lába lóga..." dalocskát és játékot, és kialakult egy asszociáció erre, most ha húzná fel a lábát csak annyit mondok "lóg a lába" és tudja mi a rend :wink: A tányér fölé hajlás még nem megy de arra is szeretném lassan rászoktatni.
A fakanalas képen nagyon huncut a Lányka, édes ez a mosoly :D
Örült a nőnapi virágnak? Annát nem hozta lázba.
Kamaszszerelem :D nincs is annál izgalmasabb... a szülőknek is :wink:

Fiúnév közül - talán írtam már - nekem Levente teszik legjobban de a férjem rövidebbet akar, szóba került a Péter, a Tamás, a Balázs. Ő javasolta még az Ádámot és az Ákost de nekem nem tetszik, az ilyen nevű gyerekekkel nincs jó tapasztalatom :roll: Ebben a percben jutott eszembe a Zsolt, az is szép lenne.
Végleges döntés szerintem nem lesz egyhamar :wink:

Melcsi
Turmixgép ... elfelejtetted kikapcsolni? Vigyázz, 4 ujjal nehezebb öltöztetni 2 kis örökmozgót :D

Szerelnek a lépcsőházban, fúrják a falat... természetesen alvás időben :evil: szegénykém folyton felriad, már nem lát a fáradtságtól mégsem tud aludni :cry:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Fanny
Én is menopausára gyanakodtam az ősszel, mikor nem jött meg
:D Produkál az élet érdekes dolgokat. Ilyen tesztről még nem is hallottam, milyen hormont mér, vagy hogyan működik, nem tudod?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Móni!
A kampány szóval véletlenül sem akartalak megsérteni... De vagyunk itt pro és kontra, mindenki védi a maga igazát, hát ezért jutott eszembe ez a szó. :oops:
Mandulácska!
Mese milyen ügyesen ül a járgányon! :D Napról napra nagyobb már ez a kislány is!
Icus!
Sajnos elfelejtettem kikapcsolni, mivel mindkettőnek turmixoltam, csak a Lukunak le akartam kapirgálni róla még és ezért belenyultam, a gombot meg benyomtam véletlenül :shock: :shock: :shock: 4 helyen vágta l, mit ne mondjak, nagyon béna vagyok igy 4 ujjal, a pelenkázás, öltöztetés, nem is tudtam hogy pont az az ujjam hiányzik hozzá.
Mennem kell...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Hátha most tudok 1 kicsit irni.
Évuska!
Hát ez az, hogy miért is a 35 a határ! a beteg gyerekek 80% huszonéves anyáktól születik, mivel őket életkoruk miatt nem szürik! Másokat meg, csak azért mert vének, mindenáron rémisztgetni akarnak!
Remélem hogy szép egészséges babád születik, és az élmény olyan csodálatos lesz, hogy minél hamarabb meg akarod ismételni majd :D
Fanny!
Lehet sokminden az oka, a menopausán kivül is, hogy nem jött meg, pl. a stressz amit mostanában átéltél... Nem is tudtam hogy már erre is van teszt! Azért ha nem jön meg, én nem azt fogom megvenni... :wink:
Mandulácska!
Szerintem Kitti igazán szolid kislány hogy csak most kezd randevuzni (és különben, Te mikor kezdtél?). Bizony a mai gyerekek szeretnek mindent gyorsan kipróbálni.
Látom Emesének tetszett a nőnapi virág.

Az én kislányom épp a piacon volt szombaton, igy Apával együtt vették meg, de a kocsiban maradt, Ő meg estefelé rászólt az apjára: "Kocsiban hagytad a virágokat!". Apa futhatott érte. Ám érdemes volt, a hölgy dámához méltóan fogadta az udvarlást :D
Megint mennem kell...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenki reagálását :) Ma este mindenképp eldöntjük, hogy mi legyen, mert holnap már lépni szeretnék az ügyben.

Még pár kérdés:

Évuska írtad, hogy a Schöpf-Méreiben is végeznek vérvételt. Itt csinálnak amnio-t is? Rendesek?
Az amnio-hoz előző nap be kell feküdni? És ha megcsinálták, akkor aznap hazaküldenek, ha minden okés?
Gondolom utána szigorú fekvés.
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a magzatvíz-vizsgálat után mennyi az az idő, ami alatt bármi történhet. Pár nap vagy hetek?

A vérvételhez még ajánlották az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumot. Mit hallottatok róla?

Már nagyon jó volna túl lenni az egészen és végre gondtalanul élvezni a babavárás örömeit.

Az apa sem öreg (31 éves) :), annyit mondott erre a doki, hogy az sem utolsó szempont.

Mindenképpen jövök majd és megírom, hogy milyen döntés született. Nehéz szülés lesz az biztos :)

üdv.
Melus
melus071
 
 


Szia Melus!

Én a Schöpf-méreibe voltam szuráson. Ahogy leirtad egy éjszaka ben utána pár ora pihi és mehetsz haza. Tartottak tanácsadást a szurás elött. Mindent elmondanak mit tehetsz és mit nem! Nem a magzatvizből vesznek mintát, hanem a lepényből. Nem a köldökön keresztül szurnak hanem mindenkinek ott ahol a lepény van. Igy félelmetesen hangzik de nem fáj.

Szia
Vendég
 


Melus!
Én is az Istenhegyi uton voltam, csak jót mondhatok, az UH nagyon alapos volt, az utána kapott tájékoztatás is, a vérvétel az rutin persze.
Én viszont ugy tudtam, csak az anya életkora hordoz kockázatot ezekben a betegségekben.
Ha megvan a döntés, bármi is az, meglátod, utána megkönnyebbülsz! Ilyenek a Mérlegek (én is az vagyok).
Judit!
2 különböző vizsgálat van, mindkettő ugyanazt célozza. Amit Neked csináltak, az volt a chorion-biopszia, lepényből, a 12. hét körül.
A középidőben végzik a magzatviz-vizsgálatot, ez valóban a vizből történik.
Az elsőnél nagyobb a vetélés kockázata, de hamarabb megvan az eredmény és ha gond van, esetleg könnyebb elengedni a babát.
A másiknál kisebb a vetélés esélye, de ha baj van, már mozgó babáról kell dönteni.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Szia Melcsi!

Nem lehetett választani, mindenkinek csak ezt csinálták. Én is ugy indultam hogy a magzatvizből vesznek mintát és 16hetes voltam és felvilágositottak hogy azt nem csinálják. Nekem nem volt jo az AFP és ez vitt rá, hogy egyből intézkedjek.

Szia
Vendég
 


Melus!

Én is a Schöpf-Méreiben voltam, és én is chorionon mint Judit. Szerintem nagyon-nagy rutinnal csinálják, és tényleg mindent elmondanak. Délelőtt van a szúrás után egy tanácsadás azzal az orvossal aki csinálta. És mindent elmond, minden kérdésre válaszol! Nekünk azt mondta, hogy egy hónapig kíméljük magunkat, de nem kell feküdni és a napi dolgokat is nyugodtan megcsinálhatjuk.

Kíváncsi vagyok, hogy döntötök!

De biztos minden rendben lesz :) !

Szép napot!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!!!

Én is ritkán járok errefelé, de az amnio kérdéshez én is hozzá szeretnék szólni!! Sajnos, annak idején, mikor én voltam ebben a ahelyzetben, nem találtam ilyen fórumot, de én viszonylag könnyen döntöttem.

Szóval: én úgy döntöttem, hogy először a vér hormonszint vizsgálat (nem tudom a pontos nevét, már elfelejtettem), és mivel az remek lett, így úgy döntöttem, nem szúratok. Sajnos, nekem a dokik nem mondtak semmi konkrét információt, így én a neten néztem utána mindennek. A vizsgálataim alapján az eredményem jobb lett sokkal, mint ha mondjuk egy 30 éves nő átlag eredményeit nézzük, még a korfüggő kockázattal együtt is. Az való igaz, hogy 1-1 év nagyon sokat számít, az értékekre nem emlékszem, de talán 10%-ot is. Az ultrahangon nagyon szépen rajzolódott az orrcsont, nekem is megmutatta a doki, állítólag ez is elég biztos pont, na persze ezt is el lehet nézni, szerencsére nálunk nem volt gond. De végülis nálam ami a legerősebb érv volt, az az volt, hogy SEMMIFÉLE VIZSGÁLAT NINCS, AMIVEL 100%-ban előre meg tudják állapítani, hogy egészséges-e a gyermek, persze a Down szindróma is nagyon nagy baj, de én bíztam abban, hogy egy egészséges kis lurkó van a hasamban. Szóval nem szúrattam, én jól döntöttem, de mindenkinek a saját kezében van a döntés. Az is hozzátartozik, hogy én 36 voltam a fogamzás idejében, 40 évesen már valószínűleg megcsináltattam volna én is! A barátnőm azt hiszem, 37 évesen megcsináltatta, náluk nem volt semmi gond, viszont egy csaj, akivel együtt feküdt, elvetélt.

Icus, fantasztikus az ultrahang fotó!

Most mennem kell sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


True!
Pontosan a vetélés miatt nem mertem megcsináltatni én sem, még 40 évesen sem!
A barátnőm 3-as ikreket várt és az amnio után elkezdett görcsölni, valahogy tartották még és a 26.hét körül nem volt tovább, eredmény: 1 baba meghalt, 1 beteg (agyvérzés), 1 lett egészséges.
Judit!
Érdekes amit irtál a vizsgálatról, mert az AFP után már csak az amniot csinálják ugy tudtam.
De kétféle vizsgálat létezik.
Remélem Melus már fixen döntött és ezt éppen nem olvassa. A rémtörténetek nem babaváróknak valók.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Tegnap este azt a döntést hoztuk, hogy a magzatvíz-vizsgálatot csináltatjuk meg.
Ma fel is hívtam a győri Petz Aladár Kórház genetikai tanácsadóját, ahol egy tök ari nőcivel beszéltem. Mondta, hogy nem kell időpontot egyeztetni, csak a megadott időben elmenni hozzájuk, de beutalót kérjek a dokimtól.
Beszéltem a dokim asszisztensnőjével (szerencsére ismi,mert fiam osztálytársának az anyukája), megbeszéltük, hogy holnap délelőtt bemegyek a beutalóért.

Kérdeztem még a győri csajt, hogy ők küldenek tovább a vizsgálatra, de azt mondta, hogy azt majd a professzor úr eldönti, hogy szükség van-e rá.
Ennyit tudtam meg, gőzöm sincs, hogy a doki hogy fogja ezt eldönteni, de majd meglátjuk és majd megírom. Csütörtökön délelőtt megyünk is Győrbe.
Kíváncsi leszek, hogy mi lesz.

Engem már totál kikészített ez az egész. Vasárnap már nem bírtam tovább, elbőgtem magam. Most már kicsit jobb. :)

Csütörtökön jövök és mesélek, hogy mi volt.

Pusza mindenkinek

Melus
Kép

Kép
melus071
 
 


Próbálkoztam a vonalzókat betenni, de nem sikerült. Jól gondolom, hogy az aláírás alá kell elhelyezni és a html-nek be kell kapcsolva lennie?
Tegnap próbáltam, de hiába kapcsoltam be, mégsem sikerült.
Képet is próbáltam betenni, de baromi nagyok vannak csak. :(
Majd megkérem a páromat, hogy kicsinyítse le :)

Melus
Kép

Kép
melus071
 
 


Melus!
Biztosan minden rendben lesz, ha betartod az orvos utasitásait a pihenésre, emelésre vonatkozóan.
Nyugodj mostmár meg, ha a döntés megvan, a vizsgálat ma már rutineljárás, tulleszel rajta és megnyugszol majd az eredménytől, ami biztosan alátámasztja hogy egészséges a babád.
Puszi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Jócskán le vagyok maradva, de úgy látom egy ideje olyan témák vannak terítéken, melyekhez nem tudok érdemben hozzászólni (kis korkülönbség, genetikai vizsgálatok).
Viszont korábbról még van, amire szeretnék reagálni.

ICUS
Szívből gratulálok ahhoz, hogy minden rendben van a babával és hogy fiú!!! A kis korkülönbség miatt pedig Téged nem kell félteni, hiába írod, hogy a "jogosítványod" 3 év felettiekre szól, azért érezhető, hogy a kisebbekkel sem leszel zavarban.

MELCSI
A kislányod balesetét megdöbbenve olvastam, nem azért, hogy megtörtént, hanem azért, mert nagyon jól viselte a kislány. Le a kalappal előtte. Nem gondoltam volna, hogy így ki lehet böjtölni egy ilyen sérülést. :shock:

SHEILA
Neked pedig még nem volt módon írni, hogy nagyon szép a kislányod. Különösen egy fotó maradt meg korábbról, ami nagyon-nagyon tetszett: a szivecske rugis kép. Az olyan, hogy érdemes kinagyítani és bekeretezni!!! Szóval gratulálok így utólag is és sok-sok energiát kívánok a feladataidhoz. Ritkán jössz, gondolom nehéz az elején és fáradt vagy.

A többiektől elnézést, majd legközelebb többet írok. A fényképeket természetes mindig megnézem és nagyon szépek itt a babák, kicsik és nagyobbacskák egyaránt.

Az ÚJAKNAK üdv. , majd igyekszem lépést tartani.

Magunkról pedig annyit, hogy olyan változás nincs, amire vágyom. :( Viszont úgy rohannak a napjaink, hogy nem győzök csodálkozni.
Beneveztük társastáncra heti 1 alkalommal 3 óra a helyi közösségi házban. Egyelőre nem dobott fel, bár nem vagyok antitalentum, de elsőre csak az egymás összetaposásában jeleskedtünk a férjemmel. De bízom benne, hogy lesz ez jobb is.
A másik újdonság, hogy Ádi kresz-tanfolyamra jár M-kategóriában. Ha meglesz a jogosítvány, akkor megveheti a robogót, amire évek óta gyűjt. Az elméleti vizsgája sikerült elsőre 1 hibaponttal, elsősegélynyújtásra ma ment, de ez már repeta :oops: ha viszont sikerült, akkor kezdheti a gyakorlatot.
Bevallom, én jobban örülnék ha ez nem lenne, hanem majd csak a B-s jogsi 3 év múlva, de annyira vágyik rá és az apja is pártolja. Én veszélyesnek tartom, bár biciklivel tényleg nagyon ügyes, de annyi autó van az utakon és egyre rosszabb a közlekedési morál. Egész pontosan a bamba, szabálytalán autósoktól féltem, hiszen annyi mindent csinálnak ma már a kocsiban a vezetők: esznek, telefonoznak, sminkelnek stb. (részben persze rám is igaz :oops: )

FANNY
Írtam egy hosszú privit, remélem megkaptad és nem ment rossz helyre. Nekem mindenesetre használt, jó volt leírni.
regina3
 
 


Sziasztok!

Fanny! Menopauza?? Nem korai még?? Én is inkább a stresszre gyanakodnék... Ilyen tesztről még nem hallottam én sem.

Icus! Én sem szeretem, hogy fent van Mese lába! Próbálom szép szóval, és kicsit erélyesebben is, de még nem sikerült leszoktatnom. Tegnap a lóg a lábával próbálkoztam: elsőre le is tette és lóbált bőszen. Aztán este már csak az egyik lábával, a lent levővel lóbált, és elég kihívóan (biztos ismeritek ezt a nézést :wink: :lol: ) nézett rám, mintha azt mondaná, hogy mi van én lógatom :roll: .
Kíváncsi vagyok melyik név lesz a nyerő! Nekem is a Levente tetszik a legjobban. Ánnáról képek???

Melcsi! Milyen jó, hogy van Pöri :lol: , így semmit nem felejtetek el!
Nincs is semmi baj azzal, hogy randizik Kitti, igazából én inkább a csalódástól féltem....

Melus! Örülök, hogy sikerült dönteni :) ! Kíváncsian várom a csütörtököt!

Regi! De jó, pont tegnap gondoltam rád :) . Milyen jó,hogy a te férjed kapható ilyenekre, biztos menni fog! Elhiszem, hogy félted Ádit, én is féltem Alexet ha biciklizik. Én tavaly lebeszéltem a robogóról, és vettünk szülinapjára egy szuper bicajt :) !

Nem is írtam még: Emlékeztek, írtam, hogy a barátnőm Anyukája daganatos beteg, ökölnyi daganatot találtak a gyomrában és nem is tudták kivenni mert a gerinc-aortához volt nőve.
A barátnőm akkor talált egy Celladam-al foglalkozó doktornőt, és meg is vett mindent, hogy hátha jobb lesz, vagy legalábbis a 2-3 hónapból amit az orvosok jósoltak, több lesz!
Igaz rengetg pénzbe kerül ez havonta, de képzeljétek, voltak hasi UH-n 2 hete, és a daganat 3x2,5 cm-esre "zsugorodott" :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Az orvosok el sem akarják hinni......
Azt mondta a doktornő a barátnőmnek, hogy ez az ő pénztárcáján és azon múllott, hogy az anyukája szervezete jól reagált...
Ez csak azért szomorú, mert akkor egy uilyen betegséggel egy "szegény ember" tényleg meghal 2-3 hónapon belül??? (bár a barátnőm is erején felül tesz meg mindent, de legalább valahogy megteheti)
Szóval, most bizakodunk :) :) :) !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok csajok nem tudom mennyire emlékeztek még ránk de judit kérdezte miért nem járok erre.Néha szoktalak benneteket olvasni de a netem sem volt korrekt hetekig meg nem sok időm van Gergő mellett netezni:):):):):):):)
Mi jól vagyunk Gergő már szaladgál igaz a beszéd emiatt kicsit lassabban jön nála de tudja a szavakat csak nem használja egyenlőre legalábbis anya apa stb megy már neki csak nem örvendeztet meg vele csak nagy ritkán :):):):):)

Amniót én annó nem csináltattam a vetélés kockázata miatt de hála a jó istennek egy egészséges tündéri kisfiam van :):):):):)

Mi most tesóra gyúrunk igy inkább a fogamzás topikba szoktam betérni de megpróbálom felvenni veletek a tempót újra:):):):)

Kép

Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Szia Nika!

Jo hogy előkerültél. Milyen sokat nőt a kisfiad!

Boldog Névnapot Kivánok neki!
Kép
Vendég
 


Nika!

Bocsi most láttam nem most tarjátok! Azért a képet mutasd meg neki!

Szia
Vendég
 


semmi gond megmutizom :):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok Lányok!

Annyira örülök, hogy előkerültek az eltűntjeink (Móni, Regi, Nika[ /b]), hogy gyorsan én is billentyűzetet ragadok :lol: :lol:

Amnio téma: én sem kampányolok :lol: :lol:
csak leírom [b]Melusnak
, hogy mi hogy döntöttünk annak idején: mi az Integrált tesztet választottuk, azzal a megkötéssel, hogy ha bármi gyanú merülne fel rendellenességre, akkor, (de csak akkor) megcsináltatjuk az amniót is...

én azért féltem tőle, mert előtte már volt két sp.vetélésem :(

óriási szerencsém volt, mert az Integrált teszt eredménye nagyon jó lett ( 1:15 000 000), ami a tájékoztató szerint a huszonévesek kockázati arányának felel meg ( én akkor múltam 40 :lol: )
és a genetikai UH (tarkóredő, orrcsont) eredménye is megnyugtató volt :)


Icus!

nagyon édes a kis öcsike :) :) :)
Levente gyönyörű név, nekem is nagyon tetszik, és így hívják Melissa kis szerelmét is :o
fantasztikus, vagány kissrác, óriási kék szemekkel :wink:

Fanny!

Hanna gyönyörű és milyen nagy már!!! :) :) :)
látom, már van fülbevaló :wink:
én most gyűjtöm az erőt, hogy felhívjam a védőnő által számot, és elvigyem Mayát fülbelövésre...de úúúgy sajnálom

Mandula!

Meséd meseszép, és hihetetlenül nagylány már! :) :) :)


Móni!

De jó, hogy újra itt vagy!!! már hiányoltalak :) :wink:
persze, hogy írhatsz Magatokról, sőt!!
minap bekukkantottam a másik topicba és láttam, hogy Ti már jártok babaúszásra :wink: ( tetszettek a képek :) )
örömmel láttam, hogy Janka élvezi a dolgot :) :)

én is alig várom már, hogy mehessünk...most olvasom a Babaúszás- boldogságprogram c. könyvet, és jövő hónapban megyünk a Kolpingba "babaúszó táborba" (orvul beneveztem szegény Mayát), remélem neki is bejön majd...
ha tetszeni fog, itthon is járni fogunk

mindenesetre a fürdetővödrében imád lubickolni :wink:

jó lenne addigra lefaragni a hátsómból és a narancsbőrből
, mert komplexusom lesz a medencében :roll:


Regi!

Örülök, hogy Te is jöttél, és köszönöm a kedves szavakat :)

Nika!

Drukkolok a projekthez! :) :wink:

Magunkról: Melissa márt harmadik hete itthon :( :roll:
már jól van, és iszonyúan unja magát, hiányoznak a barátnői...

jövő héten már megy oviba, akkor nekem is jobb lesz, talán többet tudok jönni majd :wink:
mint kiderült, hajszál híján tüdőgyulladása volt, azért volt magas láza napokig :(
már a második fajta antibiotikumot szedi :shock:

Mayácska már átalussza az éjszakát (kopp-kopp) fél 6-kor kel először, így már kipihentebbek vagyunk :) :) :)
napközben is jó kislány, csak a tegnapi és mai hülye időtől volt kicsit nyűgösebb :roll:
a két hós oltást jól viselte (azért kicsit sírt) de nem lett lázas, és a rota elleni vakcinát is mind megette :wink:

akinek nem írtam, attól elnézést kérek, még igyekszem írni :wink:

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Nika!

Gergő nagyon édes, és gyönyörűek a szemei!!! :) :)

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok!


Ne haragudjatok, hogy én is nagyon rapszódikusan írok ( Regi még a prividet sem olvastam el, de csak a temérdek munka akadályozott ebben) rámült az ÁSZ, annyi kitöltendő papírt hagyott itt, hogy az borzalom ( csak az egyik tábla amit meg kellett válaszolni majdnem 500 sor volt, és itt nem lehet hasra ütni, ma ezt csináltam) most pihenésképp benéztem hozzátok, de már folytatom is. Ráadásul pé-vas. mi is megyünk egy welness hotelba, ami nagyon jó lesz csak a péntek így kiesik és az nagyon hiányzik nekem, ezért van ez az erőltetett menet.

Én is nagy örömmel olvastam mindenki írását és ígérem ha ezen túl leszek ismét bekapcsolódom a topik életébe, addig is puszi mindenkinek Éva.
fanny01
 
 


Örülök hogy előkerültek az eltüntek. :D
Nika!
Gergő hatalmasat nőtt! Micsoda fogak! :D Kistesóra spontán, vagy orvosi segitséggel gyurtok? Nagyon drukkolok!
Regina!
Számomra is kellemes meglepetés volt Emesétől, hogy ilyen türelemmel viselte. Igaz, minden reggel elhangzott a sóhajtás: "Ez a kötés MINDIG rajtam van" de mindig bátoritottuk, hogy egyszer lekerül. Még mindig emlegeti: "Meggyógyult vállam, ugrálhatok" ujra a felszabadult kislány. :D
Ha lesz tali, majd megfogod az Icus hasát, hátha az jobban segit, az enyémen rengeteg volt a háj, biztos azért nem jött össze :wink:
Ádámod ki fogja nőni a motorozást amint B jogsija lesz! Nálunk igy volt legalábbis,+ egy nagyon régi fajta, szinte muzeális motort vettünk Máténak, ami csak 40-nel tudott döcögni max. Javaslom Nektek is!
Sheila!
Jó olvasni, hogy kezdtek visszatérni a rendes kerékvágásba. A fél 6 az már nagyon jó!
Melissa szegény tényleg nagyon beteg volt, szerencse hogy sikerült időben elkapni.
Fanny!
Hová mentek?
Már nekünk is jó lenne...
Mára ezek jutottak:
Tegnap vettünk a teszveszen egy szobabiciklit, Emese ma reggel látta először. "Ez micsoda, Apa, kérdezem, ez micsoda???" Kicsit később: "Köszönöm szépen, hogy ezt a szobabiciklit idehoztátok nekem nappaliba!"
Napok óta vagy lassan 2 hete hogy Luku fogzástól szenved, az éjszakáink pocsékak, alig tud már el is aludni, tegnap 1 órát sirt mire elaludt szegény, egyik éjjel meg 3 órát voltunk fenn. Ráadásul Emese is felkelt, a végén tornyokat épitettünk hajnal 3-kor! Bezzeg addig nem sirt mig le kellett döntögetni!
Ma ugy döntöttem, nem birom tovább a sirást, ez engem idegileg nagyon megvisel, és adtam Nurofen szirupot is a Dentinox mellé. Lehet hogy ez van hatással, de szinte békében ment az elalvás és már délután sem volt nyügös. Napok óta egész nap megy a panaszkodás! A 2 nagyobb szsinte észrevétlenül növesztette a fogait!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melus, sok erőt! Akkor Győrben csináltatjátok? Ne félj, lélegezz mélyeket, kíméld magad, de ne változtass az életed rendjén alapvetően, ne legyen betegségtudatod!

Most már bevallom, hogy bár a második bébinél nagyon ellene vagyok, a fiammal, aki hatéves, a család nyomására én is átestem egy amnión. Apai életkor (45+) miatt. Pedig én csak 25 voltam akkor. Ma nem hagynám magam. (Most másik, sokkal természetesebb szemléletű az apuka, de ő is 45+). Nem paráztam túl, és nem lett semmi baj. Mondjuk akkor nem dolgoztam, munkába sietés mellett nem tudom, hogy tudnám kibírni. (Nekem ez akkora stressz, folyton rohanok.)

Miért írjátok, hogy nem 100%? Legfeljebb adminisztratív hiba lehet. Az öt leggyakoribb kromoszómarendellenességet megmutatja, abban 100%. (Génszintnél még nem tartanak.)

A Schöpf-Méreiből, úgy tudom, amnióra az I. Női Klinikára küldenek, mert az nem fizetős. De a vérvétel a Sch-ben sem, és a genetikusnő nagyon megnyugtatott minket a tanácsadáson.

Mikor lesz? 20. hét?

Nagyon szimpatikusak vagytok itt, ahogy olvastalak titeket.
Mandula kislánya meg döbbenetesen gyönyörű!!!

Éva (38+4 nap)
évuska
 
 


Melcsi: spontán egyenlőre:):):):):) habár ha nem sikerül én akkor sem megyek szerintem segítségért orvoshoz mert nincs rá pénzünk és ha nem jön össze de miért ne jönne össze :) akkor is itt van nekünk Gergő habár szerintem mégiscsak jobb ha van tesója:)

nika70
Salgótarján
 
 


jav.

"a (kétmarkeres) vérvétel a Sch-ben nem kerül pénzbe"
évuska
 
 


Sziasztok!

Először is köszönöm Emese nevében a dícséreteket mindenkinek :lol: ! És egy kérdés: szerintetek nem kancsal :? ?

Nika! Hogy milyen helyes fiú Gergő :lol: ! Igazi huncut mosoly :lol: ! Drukkolok a kistesónak!

Sheila! Örülök, hogy meggyógyult Melissa! Maya reggel fél 6-ig alszik? Ez nagyon jó!
(Én nem tudom leadni az utolsó 3kg felesleget, na persze ha nem lenne csoki.... akkor talán, de Te sportember vagy, biztos sikerül addig :lol: !)

Fanny! Nem irigyellek! Remélem aztán már tényleg jössz :) !

Melcsi! Én már úgy várom, hogy Emese beszéljen :lol: ! Mondjuk már egyébként is megőrülök a hümmögéstől :? :lol: . Szegény Luku! Több foga jön? A nurofen szerintem erre is való.

Évuska! Hát ha szimpatikusak vagyunk, akkor gyere közénk többször :lol: !

Emesének megint nem evő korszaka van :? . Most a változatosság kedvéért meg sem kóstolja a főtt ételt, rögtön elfordítja a fejét! De ha előveszem a kenyeret rögtön kiabál, hogy hamma! Nem tudom mit csináljak már vele, hiszen szüksége lenne a változatos étkezésre :roll: ....
Van valami ötletetek?

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!

Nemrég értünk haza Győrből. Nem csináltak semmit, csak tanácsadás volt. A prof. mondta, hogy (szószerint írom): prenatális diagnosztika nem feltétlenül indokolt, tripla teszt eredményének birtokában dönt. 12. héten nyaki redő és orrcsont uh. vizsgálata javasolt.

Vérvételre Győrbe megyünk vissza, ahol AFP, hCG és uE3 meghatározás lesz.
Bár akkor még csak 15. hétben leszek, de gondolom a doki csak tudja, hogy miért akkorra adott időpontot.

Most azért már kicsit megnyugodtam :) Nagyon rendes volt a doki és mivel professzor, gondolom nagy tudású és ha úgy látta volna, akkor biztos megcsinálta volna a vizsgálatot.
Azt mondták, hogy a vérvétel eredményét kiküldik postán, ha negatív okés, ha pozitív, akkor visszahívnak. Akkor majd persze megcsináltatom a amniót.
De reméljük a legjobbakat :)

Jövő héten csütörtökön megyek a 12. hetes uh-ra, már nagyon várom :)
A múltkor is felvette a dokim dvd-re, most is visszük majd :)
Most sok egy kicsit a vizsgálat, mert a legelsőnél egy 7 mm-es vérömlenyt talált, ami két hét alatt elég jelentősen csökkent, 2,5 mm-re. :)
Bízom benne, hogy ha jövőhéten megyek, addigra már az is eltűnt.

Ma 6-kor meg megyünk koncertre ide Tatára a Műv.Házba. A tatai Zeneiskola növendékeinek lesz koncertje és a kisfiam is fellép :) Gitározni tanul és a tanárja nagyon meg van vele elégedve és mondta, hogy a korosztálya közül ő a legjobb. :)) Legalább van sikerélménye a gyerkőcnek :)

Most lépek pihizni :)

Üdv:

Melus
Kép

Kép
melus071
 
 


Mandula, jövök, bár ti korhatárosak vagytok :D én még csak 32 leszek.

Melus! Jó volt olvasni, amit írtál, ez olyan okos, megfontolt, megnyugtató döntésnek tűnik...

É (38 hét +5 nap)
évuska
 
 


Évuska!
A "korhatár" csak tájékoztató jellegü :lol: :wink:
Nem, valóban nem 100%, olyan nincs a tudományban! A lombikos dokim (szintén nagy tudásu ember) szerint 97-98% a találati arány, hát gondolom ismertek tévedések, ez alapján irják ezt a számot.
Melus!
Na látod, ez a prof. tényleg tudja mi szükséges! Nagyon jó hogy ő jutott Nektek, megcsináltatja a markerest, és aannak birtokában dönt, nagyon igaza van!
Nekem is volt ilyen vérömleny, barnázgattam is miatta, meg a frász is megevett vagy 4 hétig. Pihizzél amikor cak tudsz!
Nika!
Bocs, én rosszul emlékszem, hogy Gergő lombikbaba? A kérdés arra vonatkozott. Nem mintha nem lehetne lombik után spontán, ugye Icus? Lukum is ugy lett nekem...
Mandulácska!
Én néha aarra vágyom, bárcsak 2 percig ne szólalna meg az én Emesém :wink: :oops: :lol:
A Tiéd még mindig hümmög? Nekem Luku olyan hümmögős.
Nem vettem észre hogy Mese kancsal lenne, de ha ugy látod, kérdezd meg a dokit, vagy vidd el szemészetre, az sose árt.
Ma: ülök a WC-n, a gyerekeim velem persze. Emese felhuzza a pólómat, odabujik a meztelen bőrömhöz: "Nagyon szeretem a bundádat is!"
Pelenkázom, hát ez a kaki mikor került bele? kérdezem. "Mikor elbujtam az asztal alá."
Ma Lukut is fel kellett tenni a biciklire. Ácsingózó szemekkel nézte, és mikor feltettem, széles és boldog mosollyal nézett körül a magaslatról. :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!
Nahát, majdnem mindenki előkerült!
Akkor én most önzőzöm, jó? :wink: Mesélek!
Hát lányok, én nem is sejtettem amikor még csak vártam Jankát, h az, h kisgyereke van az ember lányának ennyi vidámsággal jár. Nálunk most valahogy minden móka, kacagás. Janka rengeteg nevetést, szórakozást hozott a házunkba. Szentimentális vagyok kicsit (?), de én tényleg élvezem a babázást, azt ahogy fejlődik, ahogy nyiladozik az értelme, ahogy megismer és örül nekem. És még tudok hosszasan áradozni, de nem akarom nagyon nyálasra venni a figurát!
Kislányunk egyébként szépen fejlődik (több mint 8,5 kg), okos, értelmes és nagyon nyugis baba. Végig alussza az éjszakákat, kialakítottunk (őneki is van érdeme benne jócskán!) egy napirendet, amit elég jól tudunk tartani stb. Még nem fordul, de majd fog! :wink:
És látnátok az apjával! Igazi, őszinte imádat: a férjem jobban büszkélkedik a lányával, mint én. Pedig azt hittem én viszem túlzásba! :wink:
És akkor most sorjában (bocsánat, ha nem mindenkire reagálok, de eljön majd az az idő is!)...
Sheila, Te kis kíváncsi Fáncsi! Igen, vizisellők lettünk! Járunk pancsolni és én nagyon élvezem. Janka egyelőre szemlélődik! :lol: Miközben az öklét rágja... 8) Nálatok mi a helyzet? szoptatsz még? A nagyobbik lánykád megbékélt a hugicával?
Icus! A szopisztrájk 24 napig tartott! Bevallom, nem volt sírás mentes. Én ideges voltam, a férjem ideges volt. Aztán miután megbékéltem a dologgal és fejtem kitartóan egyszercsak meggondolta magát a kisasszony és azóta is szopizik, nagy imádattal! Ki érti ezt?
Melcsi! A bundádat? Ez olyan cuki! :lol:
Egy pár kép jöhet?
Hát nem tudtok tiltakozni, a hallgatás beleegyezés... De csak néhány, h ne lepjen el az oldalt! :wink:
Kép
Kép Kép
Jó éjt!

Kép
ermoni
 
 


melcsi Igen rosszul emlékszel :):):):):) Gergő spontán baba soha nem jártam kezelésre :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Nika!
Bocs :oops: :oops: :oops: Ugy látszik a csekély értelmem is elhagy lassan :oops: :oops: :oops: De legalább arra jól emlékszem, hogy császáros baba?
Ermoni!
Jöjjenek csak azok a képek! Nagyon cuki Jankád, lehet hogy igy indul egy uszókarrier :D Nagyon koncentrál (valamire). Amiről irsz, igen mikor az embernek elkezd a babája nyiladozni, az olyan csodálatos időszak! Mindig meglep mostmár valami ujjal, minden nap boldogság lesz felébredni a kis csacsogására. Ezért lesz a legtöbb embernek több gyereke, mert ujból érdemes átélni mindezt. Csak irjál Róla minél többet, itt eddig ugyis én tartom a rekordot ebben a müfajban, mostmár nem leszek egyedül.

Megint pocsék éjszakánk volt, Lukunak áttört a második foga azt hiszem. Fenn volt az egész család másfél órán keresztül, és már amugyis éjfél volt mire lefeküdtünk :x Ha ez minden foggal igy lesz :shock: :shock: :shock:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Melus! Remélem az a vérömleny már felszívódott! Gyere majd és mondd el, mi volt a 12. hetes UH-n!

Móni! Én is pont úgy érzek mint te! És úgy sajnálom, hogy telik az idő, és milyen gyorsan... A nagyokkal nem így éltem meg, akkor talána korom miatt (24 évesen már megvolt mindkettő), de lazábban vettem az egészet. Mostmeg csak kapkodom a fejem, és minden percet százszor élnék meg legszívesebben :lol: ! Jankád nagyon édes, el sem tudom hinni, hogy már ilyen nagy :shock: :lol: ! Annyira imádnivaló a kis úszósapijában :lol: :lol: ! És szép súlyban van, Emese kb. 1kg-al több :shock: !

Melcsi! Hát tényleg megszenvedtek :cry: ! Csak nem lesz mindegyikkel így!

Jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


melcsi semmi gond:):):):) igen császáros volt sajnálom hogy luku igy megszenvedi a fogzást :(

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Mandula: nagyon bízom benne, hogy felszívódott, már 3 napja semmi vérzés nincs. :) A 12. hetes vizsgálat után feltétlenül jelentkezem :)

Ermoni: Tündéri a kislányod és szép neve van. Ha lányunk lesz mi is a Janka nevet adjuk neki. :) Párom a Petra névért is oda van. Nem nagyon akartam két nevet, de így muszáj lesz :) Janka Petra. Lányoddal jártok úszni?

Melcsi: Reméljük, hogy a többi fognál nem lesz gond. Érdekes, hogy nem mindegyik baba érzi meg a fogzást. Nálunk szerencsére Máténál nem volt gond, max. annyi, hogy hígabb volt a széklete.
Szegényke mennyit kínlódhat mire áttöri az ínyt a fog. Nincs rá valami szer, ami enyhítené a fájdalmát?

Nika: nézegettem a honlapodat. Nagyon vagány Gergő :) És micsoda tortákat tud sütni párod :) csak nem cukrász?

Üdv.

Melus
Kép

Kép
melus071
 
 


ermoni: nagyon édes a kislányod ahogy uszikál :):):):)

Melus: nem cukrász csak van kedve meg érzéke hozzá :) Nekem baromira nincs hozzá érzékem:) bármit megfőzök csak sütni ne kelljen :):):):):):)
És vigyázz magatokra a 12. hét meg mindjárt itt van :) pihenj sokat:)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
De elcsendesedett ez a topik! Mindenki készülődik a Húsvétra? :wink:
Köszönöm lánykám nevében is a dicséretet.
Melcsi! Úszókarrier? :lol: Hát, nem is tudom! De azért azt nagyon szeretném, ha szeretné a vizet. Én pl. nagyon szeretem, de gyáva is vagyok! De a tenger pl. a lételemem. Rám sem ismernétek a tengerparton. Esküszöm még a ráncaim is kisimulnak! :lol:
Nika! Hajrá tesó projekt! Mostanában a férjem is egyre többet emlegeti, de én még adnék egy kis időt magunknak Jankával. (Meg magamnak fizikálisan!)
Mandula! Hát én ugye nem tudom milyen huszonévesen szülni, de sztem mindenkinek jobb, h most szültem. Én valahogy későn érek (ha beérek egyáltalán), de az biztos, h most valahogy igyekszem minden pillanatát megélni annak, h pici gyerekem van. Igyekszem nem lemaradni ezekről a pillanatokról, úgyis nagyon gyorsan elszállnak ezek a hónapok, évek! Ugye értitek amiről írok?!
Melus! Elmesélem a névválasztásunkat, mert pont kapcsolódik az amnióhoz. (Bár lehet, h másokat untatok vele, meg az is lehet, h már írtam... Ugorjátok át, ha nem érdekel!) Szal vártuk az amnió eredményét, addig nagyon nevünk sem volt. Úgy döntöttünk, ha tudjuk, h kisfiú vagy kislány akkor majd kitaláljuk. Bár én nagyon lány-párti vagyok (Éva meg ugye fiú-párti :wink: ), és a férjem is, ha meglátott egy kislányt, akkor elolvadt... Ő mondogatta, h Janka. Szte szép név. Aztán felhívott a már itt emlegetett SzZs drnő, és közölte, h minden okés, és kislány (az eredményt hivatalosan utána egy hét múlva kaptam meg...). Aznap Zsanett és Janka napja volt! :) Így eldőlt, deus ex machina! :) (És nem mellesleg nagyon jól hangzik a férjem nevével is! :wink: )
Szal hajrá Janka!
Szép hetet! És ha van időtök két ablakpucolás között, gyertek!

Kép
ermoni
 
 


Ermoni: még rá is érsz tesóba:):):) mi meg már ugye lassan 14 hónapja szültem szóval most már belehúztunk bár inkább csak annyiban merül ki hogy megpróbálunk a középidőben kicsit többet együtt lenni :):):):) de semmi több se hőmérőzés semmi más :) ha jön a tesó jön ha nem az sem akkora katasztrófa hiszen itt van már nekünk Gergő de azért úgy gondolom hogy a tesó az kéne neki nekem is van habár nem túl jó a viszonyunk de gyerekként nagyon jó volt:)

Mondjuk húszévesen én nem voltam alkalmas anyának :):):):))

nika70
Salgótarján
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?