Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!


Nagyon aranyosak vagytok, hogy hiányoltok. Jólesik!
Nyomon követem az írásokat, és lassan be is fogok kapcsolódni.
Túl vagyunk a temetésen, rettenetesen féltem, hogy lelkileg hogy fogom bírni, de hála Istennek, elég jól átvészeltem,( persze nyugtatókkal), még egy nehéz menet lesz, amikor majd kiürítjük a kis lakosztályát, de hát az várhat még egy kicsit.
Hétvégén elmegyünk apával 3 napra Hajdúszoboszlóra, remélem ilyen szép idő lesz.


ICUS!!!!!!!!!!!! Gratulálok, és nagyon ürölök, hogy "végre" lesz egy kisfiú a csapatban! (Benjike és Robika természetesen már NAGYFIÚ!)

Melinda! Én isnagyon szerettem szakdolgozatot írni! Ha nem gond majd szeretném elolvasni.

Sheila!

Fantasztikus Patrik teljesítménye, tényleg megérdemelte a sok puszit.( Ne olvass annyi gyereknevelési könyvet, különben is szerintem egy négy gyerekes anyuka már megérzésből tudja, hogy mi a jó az ő gyerekének!)

Mandula!

Én is berágnék egy ilyen megjegyzésre, bár nekem is van egy ismerősöm, akinek ilyen édes, kis szeplős kislánya van és pici korában én is úgy hívtam, hogy "kispulykatojás", de egész más ez ismerősként, szeretetből és más egy felvételin egy tök idegen pasi szájából egy kamaszlánynak mondani.

Melcsi!

Én eddig meg voltam győződve róla, hogy Emese tiszta anyja, de mikor Mandula írta, hogy Lukács tiszta anyja, Emese tiszta apja, akkor elméláztam, hogy talán tényleg... bár tök mindegy mind a két gyerek fene aranyos!Lukács úgy nő, hogy egyik-másik képen nem is látszik, hogy pontosan mennyi köztük a korkülönbség, olyan mintha csak egy picit lenne kisebb. Mindenestre nagyon aranyosak. Lukács meg apuka is volt veletek a Hűvösvölgyben?


Bocsi akinek nem írtam, így is elég sokat írtam ( össze-vissza).
Üdvözlök mindenkit
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:48-kor.
fanny01
 
 


Icus!
Gratulálok!!! Lehet, hogy tényleg van valami igazság ebben a kis korkülönbség dologban?

Sheila!
Nagyon szépen teljesített Patrik, ehhez szívből gratulálok! Ezzel az eredménnyel szerintem is biztosan felveszik a vágyott gimibe.
Hordozóban nekem nincs nagy tapasztalatom. Anno Péternél a Családtervező Központtól kaptunk egy kengurut ajándékba (a programban való részvételért), de nekem nagyon nem jött be. Azt hittem ,hogy leszakad a hátam. Úgyhogy maradtunk a babakocsinál és később sem próbálkoztam a fiúknál. Én sem gondolom, hogy a kiságy rossz lenne a megfelelő korú gyereknek. Mi bizony a járókát is sokáig használtuk.

Mandula!
Ez beszólás szerintem is felháborító!!!! Az ilyenektől piszokul ki tudok akadni. Mit képzel magáról ez a tanár? (ha egyáltalán tanárnak lehet nevezni)

Melinda
fermel
 
 


Éva!
Gyönyörű a pici lány!!!
A hétvége biztosan jót fog tenni.

Melinda
fermel
 
 

 
 

Sziasztok!

Szücsi!
Gratula a kisfiuhoz! Nemtudom miért de én lányos anyukának képzeltelek el. De nem két lányos hanem 3. Lehet hogy azért mert ovonéni vagy. Sokkal lönnyebb lessz a kisfiaddal mert ott lessz a kisanyuka is. Nálunk is igy volt. Rakjál fel majd 4D képet a kukisról.

Fanny!
Tündéri ez a kislány!

Böcsi csak ennyi időm volt!

Mindenkinek ugyanilyen ragyogo szép napot kivánok ami nálunk van!
Vendég
 


Fanny!

De örülök, hogy itt vagy újra :lol: :lol: ! Húú, de szépséges nagylány már Hanna :shock: :lol: !
Remélem egy hétvége kettesben a pároddal igazán jót fog tenni! Pihenj sokat!

Puszi

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!

Jó, mi?
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratokat :D este pezsgőztünk apával, a kis Öcskös tiszteletére :D

Judit
Jó a kép, ez valami vicces progi ugye? A nyári babásoknál láttam ilyeneket :D
3 lány :shock: ? 2 gyereknél megállunk :lol: Majd nyugdíjas koromra elkezdhetem a fogamzásgátlást :lol: úgysem kellett ezzel foglalkoznom vagy 10 éve

Sheila
Gratula Patricknak :D :!:

Fanny
Édes a Pici Lány, illetve nem is olyan pici, szépemn ki van gömbölyödve. Még mindig olyan jó kisbaba?
Jó kikapcsolódást a hétvégére!

Melinda
Nem tudom a korkülönbség-e az oka, de ha ez igaz, nálatok Bencének lánynak kellett volna lennie :D
Most majd tanulmányozhatom a nemek közti különbséget. Az oviban az a tapasztalatom hogy a lányok alkalmazkodóbbak, de a fiúk okosabbak - persze kivétel erősíti a szabályt.


Mandula
Micsoda tapló tanár! Szerencse hogy Kitti nem reagálta rosszul...
Én nem ettem még pontykocsonyát :shock: , el sem tudom képzelni, hogy jó lehet - de neked elhiszem!
Anna 13 hós koráig szopott, és voltak félős időszakai neki is, de szerintem nem ezért. Mostanában az utcán is mindenkire ránevet, barátkozik, integet, puszit dob, olyan édes, nem győzzük bezsebelni a dícséreteket :oops: :D

Melcsi
A fiúk nyugodtabbak? Hát Anna is alapvetően nyugodt természet, de valahogy az a megérzésem, hogy az Öcsike igazi kis rosszcsont lesz...
Mit szólsz, hasonló lesz a felállás mint nálatok, csak pár hónappal több a korkülönbség... Majd újraolvasom amit a szervezésről írtál, hogyan zajlik a napi rutin. Azt hiszem az időmet nagyon be kell majd osztanom (ebben nem vagyok bajnok) főleg míg el nem jutunk oda hogy néha egyszerre is aludjanak.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Szia Szücsi!

Ez jo, most kezdhetsz védekezni. :lol:

Én nem láttam még ezt a képet a babaneten. Probáljátok ki itt a linkje. http://www.photofun.od.ua/

Sziasztok
Vendég
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:49-kor.
fanny01
 
 


Sziasztok, egy percre én is, pedig annyi dolgom van huhh...
Ehhez a hordozókendős-éjjelnappalszoptatós-egyágybanalvós témához akartam hozzászólni. Nagyon unom már az ilyen tanácsadó könyveket-cikkeket. Én nem vagyok szakember, de nem látom be, miért jó az, ha a gyerek 5 v. urambocsá 10 éves korig együtt alszik a szüleivel. Kinek jó az??? Szerintem nem lehet úgy nyugodtan pihenni, nem is beszélve a szülők közötti intimitásról. Itt nem arra gondolok, hogy nem lehet megoldani a szexet, mert persze máshol is meg lehet, de szerintem csak úgy lehet biztos egy család minden téren, ha az anya-apa között van egy olyan intimitás, amibe a gyerekeknek nincs belelátása. Erről egy történet jut az eszembe, amit a házasság előtti templomi tanfolyamon mesélt az egyik oktató házaspár, 40 felettiek voltak mindketten, nagy gyerekekkel. Az egyik gyereküknek pici korában bent kellett maradni a kórházban valami miatt, (abban az időben még nem volt divat, hoy a szülők bentmaradhattak) és a búcsúzkodásnál azt mondta a kisfiú, mikor sírt az anyukája: ne sírj anya, én kibírom, nem lesz semmi baj. De ti, amikor mentek ki az ajtón, fogjátok egymás kezét!!
Én igyekszem ezt betartani, hogy bármilyen baj is van, fogjuk egymás kezét, és akkor a gyerek is boldogabb lesz. Én egyébként mindenben igyekszem betartani az arany középutat, tehát a kiságyban bömbölni hagyó szülőket sem tudom megérteni. Hanna éjjel rendszeresen átjön az ágyunkba mostanában (Ödipusz?) és persze nem zavarjuk vissza, de alapvetően minden gyerek tudja, melyik az ő helye, igyekeztem mindenféle kis praktikával kellemes alvókuckót készíteni nekik, szerintem ez tök jó.

Szücsi: az én Hannámnak nagyon göndi-böndi kócolódós hajacskája van, mindennap használunk Gliss Kur kétkomponensű kiöblítést nem igénylő balzsamot fésülködés előtt (anélkül ki sem lehetne bontani a haját) próbáljátok ki, bizti beválik, olyan szép egy kislány göndör hajjal... Gyorsan nézek egy képet, és rohanok tovább sziasztok
Minden baba édi-bédi olyan irigy vagyok, de nekem már elég volt a babázásból :lol: :lol:

Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Ildi! Hogy neked milyen gyönyörű kislányod van :lol: :lol: ! Akkor kérünk a fiúkról is fotót!
Én teljesen egyetértek a nem együtt alvással, de nekünk most ez jött be...

Judit! Nagyon jó a fotó Robikáról, én is láttam már ilyet egy másik topicban.

Fanny! Szerintem nincs ok aggódni, minden babának más az alvás igénye. Emese már 3 hónaposan is alig aludt napközben :roll: .
Hanna hány hónapos most?

Icus! Remélem majd Mese is kinövi ezt a szégyenlősséget! Csak nekem olyan fura, mert a nagyok sohasem voltak ilyenek, sőt inkább nagyon barátkozóak voltak.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!


Ildi!

Olyan figyelmetlen vagyok, én még nem is üdvözöltelek közöttünk!
Csak nem azt akarod mondani, hogy ez a haj magától göndörödik így????????? MEGŐRÜLÖK!
Csoda szép a kislány, de felháborodásomnak kell hangot adjak, hogy a fiúkról nem tettél fel képet. (köztudottan én vagyok a topik, fiúkkal legelfogultabb anyukája)

Mandula!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:50-kor.
fanny01
 
 


Sziasztok!

Éva: nem teljesen magától göndörödött ott, egy kis balzsam és a diffúzoros hajszárító besegített :lol: :lol: De ha víz éri, ilyen göndi. Nekem a Levi fiam 1 évet betöltötte, és volt olyan, hogy este 8-tól reggel 7-ig aludt, aztán 10-től 1-ig, és 3-fél6-ig, este 9-kor újra. Ilyenkor már én is aggódtam, hogy mi lehet vele, de nincs semmi, neki ennyi az alvásigénye. Még most kezd nagy nehezen az 1 alvásra átszokni, de nem nagyon megy neki. Nézek fotót a fiúkról. Sziasztok [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1204056491.6359
.jpg[/img]

Most Marciról nem találtam olyat, ami kicsinyítve van, majd keresgélek!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


na ez nem sikerült próbáljuk újra

Kép Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


True
Gyönyörű ez a kislány! :D Mikor kezdtétek növeszteni a haját? Én most még gyakran nyírom, majd ha zokszó nélkül tűri a fésülködést, akkor lehet hosszabb. Most még ez ellen is tiltakozik, pedig ébredés után olyan mint egy szénaboglya :wink: pedig nem is sűrű a haja. A balzsamot ki fogom próbálni, másoktól is hallottam hogy jó.

Fanny
Persze, nem a nemektől függ a vérmérséklet, remélem is hogy nyugodt fiam lesz, mint pl. Melcsinek :D sőt olyan jó alvós, mint Truenak... legalább maradna időm Annára is, de szép is lenne.
A kiegyensúlyozottságom nem tudom mennyire fogom megőrizni, ha majd felváltva bőgnek, hol egyik, hol másik, vagy épp egyszerre... :wink:
Visszaolvastam a naplómat Annáról, ő 2-3 hónapos kora körül kb, így aludt: este 10-11-től reggel 6-ig, akkor szopi, utána alvás 10-ig, aztán alvás du. 1 körül két órát és du. 5 körül még egy kicsit. Ez hasonló mint amit írsz. Viszont alig egy hónap múlva már csak napi 3x fél órát aludt összesen... és utána kezdődtek az éjszakai felsírások is... remélem nálatok nem így lesz.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


True
Most látom az újabb fotókat, ezek is nagyon jók! A harmadik gyerkőcöt is jó lenne látni! :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok

Szücsi, viccelsz, vagy tényleg összekeverted Hannát Levivel?? Megkaptad a privit??

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Tru!

Én is meg voltam róla győződve, hogy az utolsó kép ugyan az a kislány!!!!! Mármint, hogy Hanna!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:50-kor.
fanny01
 
 


Ildi!
Gyönyörűek a gyerekeid! Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Gondoltam, hogy az utolsó kép Hannának egy régebbi fotója. Sok kislány megirigyelhetné, annyira szép a pici fiad.

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!

De aranyosak vagytok! Még a szemem is könnybelábadt, hogy így megdícsértétek a gyerekeimet! :lol: :lol:

Az utolsó kép most készült Leviről valamelyik este a fürdőkádban. Hát a haja már megérett a levágatásra, de úgy sajnálom, olyan szép. Majd ha már nagyon melege lesz benne, akkor levágjuk, nem tudom, hogyan, mert a körömvágáshoz is színházi előadást kell neki rendezni...

Hannának még hajvégápoláson kívül nem volt levágva a haja, ezért hátul középen rövidebb - amikor a kiságyban kikopott, attól van. Mindig csipkedem a végeket, így egyszer talán összenő neki... De Levinek fantasztikus minőségű a haja. Már amikor megszületett, akkor sem volt babahaja, hanem erős szálú, vastag és sűrű. Hát ha megnövesztenénk neki, bizti nagyon szép lenne, na dehát ő mégiscsak KISFIÚ!!

Szücsi-Icus: nekem is az a legeslegnehezebb, amikor egyszerre ordítanak. Meg kell nyugtassalak, az első időszak szerintem még nem olyan nehéz. Nekem legalábbis nem volt az. Levi szopizott, aztán aludt, közben a nagyokkal tudtam foglalkozni. Igyekeztem úgy intézni a dolgokat, ha lehetett, hogy apa itthon maradt a kicsivel, és én a nagyokkal csináltam külön programot. Ez szerint
szerintem minden korban nagyon beválik a féltékeny kis lélek megnyugatására. Viszont onnantól kezdve, hogy Levinek kellett kiegészítő táplálás, nekem maga volt a pokol. Egész nap mosogattam-turmixoltam-reszeltem-pempőztem, a gyerek ugye már csúszottmászott, szóval egészen addig, amig el nem indult, elég húzós volt. Most megint jó időszak van, főleg, hogy Hanna is ovis, napközben jól elvagyunk, viszont a délután igencsak hosszú tud lenni, főleg, ha állandóan ugyanaz kell nekik és mindkettő visít. Nekem cumiznak kiskoruktól fogva, mert pl. az autóban, ha vezetek, nem viselem el sem a nyafogást, sem a sírást, mert rendkívül ideges leszek tőle, és úgy nem merek vezetni. Hálistennek nálunk szopiba sem zavart bele, és többek között ennek is köszönhető, hogy nagyon jó alvók - na meg a kis tetének - mindkettőnek van kistakarója, amibe bugyoláltam őket szopizás közben, és utána picit ringatva altattam őket, cumival a szájban. Most ha már megkapják a cumit, tetét, rögtön csukják a szemüket, sőt oviba beszokásnál is nagy segítség volt. Az biztos, ha Hanna olyan rossz alvó lett volna, mint Marci annak idején, nem lett volna 3. babó, mert az rendkívül kikészített - 3 éves koráig minden éjjel 10-20-szor felkelni hozzá . Na de mostmár befejezem a kisregényem, mert igazából azt sem tudom, mit akartam írni... Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Ildi
Igen megkaptam, válaszoltam is.
Igen, azt hittem Leviről hogy Hanna kisebb korában. De látom nem csak én :wink: Csodaszépek, tényleg.
Az első időszak szerintem Anna várható féltékenysége miatt lesz nálunk nehéz, míg meg nem szokja az új helyzetet, és igen akkor számítok az újabb nehézségre mikor majd a kicsinek is az kell ami a nagynál van. Na, akkor majd kiderül, mit tudok megvalósítani a saját tanácsaimból... :wink:
Apa otthon maradt hogy tudjatok külön programot csinálni? Úgy érted, nem ment dolgozni?? Nálunk ez max. hétvégén működhet. Hétköznap reggel megy, este jön.
Anna is cumizik de csak alváshoz kapja meg, ha kereste inkább eltereltem a figyelmét játékkal és ezt meg is szokta. De most már olyan kis rafinált, azt találta ki nagy ritkán ha nappal cumizna, úgy tesz mintha aludni akarna - ez persze nem igaz, de nem tágít míg be nem rakom az ágyába. Akkor aztán kéri a cumit, mert ugye az alváshoz az is jár :wink: Nagy boldogan bekapja, szopja pár percig fekve az ágyában, aztán visszaadja és mutatja hogy vegyem ki az ágyból :D Ez csak 2x fordult elő pár hete, azóta nem. Nálunk is van elmaradhatatlan plédecske alváshoz, esti ceremónia hogy lefekvés után pár perc múlva felsír, ilyenkor be kell menni és még egyszer megigazítani a kis takarót, mellé a 2 rongybabát, Katát és Zsófit, aztán már alszik is.

Képzeljétek, 2-3 hetente van egy-egy olyan nap amikor leteszem Annát aludni ebéd után de nem alszik el. Vasárnap letettem du. 1-kor és fél 4 (!) volt mire elaludt, addig csak hol csendben feküdt, hol beszélgetett a babáival, hol sirdogált, felváltva. De hajthatatlan voltam és mondtam hogy márpedig aludni kell és kész. Hiába ültem mellé, csak dumált nekem, látszott hogy esze ágában sincs aludni. Inkább kijöttem, néha visszamentem ha sírt. Nagy nehezen végül elaludt. Remélem ez nem azt jelzi hogy lassan el akarja hagyni a nappali alvást??? :evil: Kicsi ő még ahhoz! Ezt párszor már megcsinálta, de utána a többi napokon megint jól aludt. Mi lehet ez?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Csak 1 gyors, rohanok...
Sheila!
Én tök hülye vagyok! A gyönyörü Mayácskádat elfelejtettem megdicsérni, pedig nagyon aranyos!
Fanny!
Örülök hogy kezdesz kilábalni. A hosszu hétvége nagyon jót fog tenni! Hannácska milyen édesen mosolyog! :D
True!
Gyönyörü a kislányod, na és a fiuk is, de én is azt hittem, hogy a másik kép is Hannáról készült! :D
Icus!
Ilyesmi van nálunk is, vannak napok, mikor nem alszik délután Emese, aztán viszonylag rendben van minden.

Levették a kötést, "betehetem vállamat is vizbe", igy tegnap Agárdon voltunk "panciba". Mindannyian istenien éreztük magunkat, Emesének mondtam hogy csináljon ugy minthat futna, igy meg is tanult haladni a vizben 2 perc alatt. Luku megkapta a Pöri kinőtt beülős uszógumiját, igy önállóan tud Ő is pancsikálni.

Ugye milyen nagy lett Luku? Tényleg egyre kevesebb a nagyságrendi hátránya Pöri mögött.
Vasárnap felállt, most aztán megy a sirás, ha lefektetem, feláll, ha áll, nem tud leülni. Tegnap végre kibujt az első fogacska is.
Ma pedig utazunk :shock: anyósomékhoz, igy most bucsuzom pár napra :?
Sziasztok!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok Kedves "Ittlakók"!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül betörök!Meg szeretném kérdezni, hogy nincs-e véletlen köztetek, vagy ismerőseitek közt olyan egyén, aki örülne egy golden retriever mamától és egy labrador papától származó kiskutyának? Ugyanis kedvenc háziebünk váratlanul megvemhesült, és nagyon szívesen adnánk ajándékba a kölyköket olyanoknak, akik örülnének egy kedves, jól nevelhető, kifejezetten gyermek-és családbarát kutyának. A kölykök március első vagy második hetében érkeznek, tehát úgy április végén, május elején lehetne őket elvinni. Természetesen az első oltást is beadatjuk nekik, ennek az árát mi álljuk, így a lehendő gazdinak erre sem lesz gondja. Nagyon szeretném, ha ezek a kis tündérek szerető gazdira találhatnának!
Kérlek Titeket, hogy amennyiben tudtok valakit, akit érdekelne a dolog, küldjetek nekem egy privit, és elküldöm a telefonszámom, hogy egyeztetni tudjuk a továbbiakat!
Egy kép, várhatólag így fognak kinézni a kutyuk, ez Anutájuk 3 hósan:
Kép

Előre is köszönöm a segítséget, és mégegyszer bocsánat, hogy így betörtem!
Minden jót Nektek!

porsika
 
 


Sziasztok!

Tanácsra van szükségem. Néhány napja egy új probléma ütötte fel a fejét. A dolog 2 részből áll: 1: újabban egyre gyakrabban fordul elő hogy főleg a déli alvásnál szokás szerint leteszem aludni Annát, de nem alszik el, van mikor 2,5 órát is nyűglődik, hol csendben játszik az ágyában, hol beszélget magában, hol sír, végül elalszik de nagyon nagyon sokára. Erről már írtam régebben de akkor még ez ritka eset volt, most már egyre gyakoribb, pl. múlt vasárnap, illetve tegnap és ma is így ment... de nem szoktam ilyenkor ráhagyni hogy ne aludjon, gondoltam ha néha megengedem, hamar rászokik. Tehát előbb utóbb elalszik, nem is ez a gond. A 2. része a dolognak hogy pár hete elkezdtük a bilizést, nem is azért hogy gyorsan szobatiszta legyen, nem akarom ezt sürgetni, se eröltetni, csak azt akarom hogy megszokja a bilit mire itt lesz a kicsi, hogy ne akkor kelljen még ezzel is küzdeni. Szóval reggelenként ébredés után rögtön ülünk a bilire és legtöbbször sikerül is bele a kaki-pisi, ennek nagyon örülünk, megdícsérjük és bíztatom hogy szóljon mindig ha kell, ülünk a bilire. Napközben viszont nem szól, ez a része még nem működik, nem is ez a lényeg. Hanem a következő: A Kisasszony roppant rafinált, rájött, hogy ha nem akar aludni, úgy kell tenni mintha kakilni pisilni kéne és akkor kiveszem az ágyból, ülhet bilire és nincs (addig) alvás. Na szóval: amikor ilyen „nem akarok aludni” napja van, ezzel próbál kijátszani. Leteszem aludni, a nyűglődésből sírás lesz, s mikor bemegyek hozzá, mutatja a bilit, a pelust, nyög ( szándékosan) mintha kakilna és mondja: pis, kak. Erre ugye kiveszem, bilizünk egyet, de a bili persze üres marad. Visszateszem az ágyba, 10 perc múlva ugyanez. Na, gondoltam, nem dőlök be a műsornak, rádördültem hogy alvás legyen most már, sírt, végül elaludt, és mikor felébredt, kiderült hogy tényleg kakis... ez volt tegnap délben. Ma délben ugyanez, 2x semmi a biliben, harmadszorra kaki. Ráadásul úgy hogy előtte 2-3 órával kakilt, tehát nem volt valószínű hogy tényleg azt jelzi ( ilyenkor nem is nagyon szokott), azt hittem csak szórakozik. Na gondoltam, muszáj hinni a gyereknek, tényleg érez valamit, s ha nem veszem komolyan a jelzését, leszokik róla hogy szóljon, minek ha úgysem hiszek neki. Igen ám, de ma már az esti elalvásnál is ugyan ez a műsor volt :evil: ráadásul most tényleg csak műsor, üres bili és üres pelus minden alkalommal. Végül jött a dörgedelem és az elalvás, kb. egy óra cirkusz után :roll: Szóval az a kérdés, hogyan lehetne ezt jól kezelni, mikor higgyek neki, mikor ne, hányszor ültessem a bilire mielőtt megunom és hajthatatlan leszek... :roll: félek hogy rászokik hogy órákig ezt játsszuk elalváskor, ugyanakkor azt sem akarom hogy ha tényleg a szükségletét jelzi - hisz délben végül is volt kaki - azt ne vegyem komolyan. Honnan tudhatnám mikor szórakozik, mikor igazi a jelzés :?: Remélem érthető a dilemmám... :roll: ha valaki tud valami okosat írni, nagyon megköszönném!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Melcsi
Nálunk is így volt mikor Anna megtanult felállni, már alig bírta nyitva tartani a szemét az álmosságtól, majd eldőlt, mégis folyton felállt... még éjjel is ha megébredt. De nem tartott sokáig. Szerintem Luku is hamar megtanul egyedül leülni, addig pedig kitartás :D
De jó hogy Emese megszabadult a kötésétől :D most már szabad a vásár :D

Többiek, hol vagytok???

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy most csak magunkról, de egy kérdésem volna: Nálatok volt olyan, hogy több napon kersztül lázas esténként a gyerkőc??

Melissának már ötödik este volt 38 körüli (vagy feletti) láza, egyébként múlt kedd óta náthás, majd szerdától köhögött is, és a szeme is be volt gyulladva...

most köhög még és náthás, de nem fáj semmi...viszont fekszik, ami nem jellemző Rá, és alig eszik (még a szokásosnál is kevesebbet :( )

tarthat egy vírusos nyavalya ennyi ideig???

ma du. visszük vissza a dr-nőhöz, remélem megnyugtat...

nagyon aggódom :( :( :(

sajnos egyébként is túl parázós vagyok, most meg pláne...

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Maya pedig ma kapja a két hós oltást+ rotavírus elleni vakcinát...

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok

Icus: tudom, te vagy a szakember, nem akarok hülyeségeket mondani, de szerintem korai még Annát biliztetni. A környezetemben lévőknél nagyon ritkán látom, hogy 2 év alatt valaki szobatiszta lesz! És ráadásul nálatok még ott van az is, hogy nemsokára baba lesz, amitől szinte 100%, hogy vissza fog szokni, vagy legalábbis dacolni fog a bepisiléssel. Hannának másfél évesen volt párszor, hogy pisilt-kakilt a bilibe, de aztán abbahagyta, és az istenért sem volt hajlandó, főleg, mikor meglett Levi. Ezért aztán abba is hagytuk, de szeme ügyében volt tartva a bili... Egyszer, mikor Levit szoptattam (Hanna akkor már 2 év 3 hós volt), ő meg meztelenkedett a nappaliban, és egyszercsak úgy mellékesen megmutatta, hogy belepisilt a bilibe. Na ekkortól kezdtük, de nekem mind a két gyerekem úgy volt, hogy iszonyú sokszor bepisilt, már akkor is, amikor szobatisztának számítottak. Eljátszotta az időt, stb. és rájöttem, hogy nekünk ez természetes dolog, de nekik nagyon nehéz még ezt szabályozni, főleg Annának - ő még nagyon picike ehhez. Ráadásul olvastam, hogy túlzottan nem kell látványosan örömködni, mert gyorsan rájönnek, hogy ezzel frankón tudnak zsarolni.

A nem alvásról: nem tudom, miért lehet, bár nekem a Marci fiam sem aludt már ilyen korúan délután. Esetleg próbáld meg úgy intézni, hogy ebéd előtt kicsit kimenjetek a levegőre, (bár nem ismerem a napirendeteket, lehet, hogy ki szoktatok), mert lehet, hogy nincs eléggé elfáradva, kisebb lett az alvásigénye. Én megértelek, mert nagyon rossz lehet, hogy nem akar aludni, fú engem azzal a halálba tudna kergetni, szerencsére nálunk ritka az ilyen, inkább csak ha sokat ülünk autóban, és alszik 10 percet, és utána nem tud rendesen elaludni.

Sheila: szerintem a mandulája lehet, de ez csak tipp. Nálunk nem lázasak a gyerekek, de Marcinak is előfordult már olyan, hogy 1 hétig lázas volt, és akkor a mandulája volt a ludas. Ha semmi nem látszik rajta, nézesd meg a vizeletét, mert még az is okozhat lázat.

Hát sokat nem tudtam segíteni, de hátha... Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


True

Szobatisztaság ügyben nem vagyok szakember, az én jogosítványom a 3 év felettiekhez szól :wink: , szóval írjatok bátran :D

2 végletes nézőpont van ez ügyben (is), le is írom melyikről mit gondolok:
1. Tudom hogy a modern felfogás szerint kár addig, amíg az idegrendszeri szabályozás nem alakul ki annyira, hogy szándékosan szabályozni tudja a gyerek az ürítést. Ugyanakkor van ellenvélemény és ellenpélda is, mert azt is mondják hogy ha túl sokáig várnak vele akkor a gyerek megszokja hogy a pelusba kakil, az lesz a természetes és később nehezen hajlandó lemondani arről a szokásról. Ilyet is ismertem, volt ovisom aki nem volt hajlandó másképp kakilni, inkább visszatartotta napokig, csak ha otthon pelust kapott és abba. Na, ez az amit mindenképp el akarok kerülni :!: :!: Ezért kezdtük el. Csak szokja a helyzetet. Pl. ismerek 2 éves gyereket aki semmi módon nem hajlandó a bilire ülni, ezt akartam csak elkerülni, mert a kicsi mellett nehéz lenne még ehhez is szoktatni.

2. Az ellentábor szerint érdemes korábban kezdeni, ahogy pl. Suttogó könyv is javasolja, bár így a folyamat hosszabb időt, hónapokat vehet igénybe, de a gyerek megszokja hogy a pisi-kaki a bilibe való, eleinte még csak véletlenül sikerül a bilibe, s majd ha érett lesz rá, akkor szándékosan.Engem anyám és anyósom Anna 1 éves kora óta nyaggat a bilizéssel. Tény, hogy régen hamarabb szobatiszták voltak a gyerekek, tehát elvileg képesek rá (ebben egyébként a modern pelenkák a ludasak mert ezekben a gyerek nem érzi kényelmetlenül magát, nem is veszi észre hogy bepisilt ). 1 évesen ugyan hallani sem akartam erről, mert az tényleg korai szerintem, de a másfél év az szerintem az arany középút, és legtöbbször az válik be... :wink: A legtöbb szakkönyv is 18-24 hó közé teszi, de 2 éves korában már épp nem arra lesz energiám...
Ma már 3. napja hogy a déli elalvás előtt mutatta a bilit, és tényleg lett is kaki ( ma második nekifutásra) tehát kezd összeállni a fejében. Most szerintem kár lenne feladni.

Szóval nem tudom érted-e, nem várom el hogy szobatiszta legyen, csak szokja meg a helyzetet hogy ül rajta. Mert ha a kicsit épp szoptatni büfiztetni stb kell, akkor már ne kelljen még ezért is harcolni, hogy hajlandó legyen ráülni. Egy kis bőgőmasina mellett nem lesz energiám erre is :wink: , pedig akkor már kor szerint is kezdene aktuális lenni a dolog. Júliusban Anna 2 éves lesz, tehát elvileg a nyár folyamán kb. érett is lehet arra hogy ez kialakuljon nála, ha nem, az se baj, de nyáron mégiscsak egyszerűbb lenne, és a mostani szoktatás csak arra vonatkozik hogy magát a helyzetet megszokja. Igen, tudom hogy nagyon sok gyerek visszaesik a testvér születésekor. Számítok erre is, nem baj.

Na nem vitatkozni akarok, csak leírtam miért próbálkozunk ezzel, és köszi hogy segíteni próbálsz! :D Minden tanács jól jön, egyik beválik, másik nem :wink:

Többiek véleményét is szívesen olvasnám :D

Levegőzni mindig lemegyünk, ha az idő engedi, kb. 2 órára ebéd előtt... ennek fele séta, fele játszótér. Ebben azért el lehet fáradni :wink:

Sheila
Ha más tünet nincs, füle is lehet... nálunk Anna mikor lázas volt, a torka-tüdeje rendben, rögtön a fülészetre küldtek, hogy azt ki kell zárni. Bár Melissa nagy, biztos mondaná ha az fájna. És a vizelet, ahogy True is írta, igen, azt is mindjárt nézték, az is gyakran okoz lázat.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus!
Nekem ugyan nincsenek kis korkülönbséggel gyerekeim, ezért ehhez nem tudok hozzászólni, de a szobatisztasággal kapcsolatban teljesen osztom Ildi véleményét. A legnagyobb fiam már igen régen volt kicsi, de semmivel nem lett hamarabb szobatiszta (pedig neki még textil pelusa volt), mint a másik kettő. Teljesen hasonló időben, jó két évesen lettek azok. Egyetlen dolog amiben különbséget látok, az az ágytisztaság. Az első két fiam azonnal ágytiszta is lett, Benji viszont még most is kap pelenkát az alváshoz. Az, hogy van-e benne valami, teljesen változó (persze csak pisi szokott lenni, a kakilás csakis a WC-be megy nála), de mostanában sűrűn előfordul, hogy belepisil és még sajnos a délutáni alvás alatt is. Rögtön meg is ragadnám az alkalmat, hogy megkérdezzem tőled, hogy szerinted mi lesz így az oviban. Még mindig nem tartják elég „együttműködőnek” a gyereket ahhoz, hogy ott aludjon. Előbb-utóbb viszont eljön a lehetőség. Nem vertem nagydobra ezt a helyzetet az óvó néniknél, de nem is kérdezték. Mivel mostanában sűrűsödtek az alvás alatti bepisilések, ezért most én nem szorgalmazom az ott alvást. Bár már nagyon jó lenne!! Neked volt olyan ovisod, aki nem volt ágytiszta? (a nappali szobatisztaság tökéletes, az egy hónap alatt még egyszer sem kellett alsót cserélni az oviban).

Sheila!
A vizeletvizsgálat szerintem is indokolt.

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok

Melinda, örülök, hogy te is így látod. És egyben kíváncsi lennék még más tapasztalataira is, pl. Judit. Mostanában annyian mondják, hogy kezdik a szoktatást másfél évesen, hogy teljesen elbizonytalanodtam, viszont mind első gyerekesek. Nekem rengeteg kudarcom volt ilyen téren a két nagyobbal, rendkívül frusztrált, amikor már tényleg szobatiszták voltak, mégis rengetegszer bepisiltek, hogy megfogadtam, hogy Levivel kapcsolatban semmiféle elvárásom nem lesz ilyen téren, és eszem ágában nincs még a bilit sem elővenni 2 éves kora előtt.
A másik dolog ezzel kapcsolatban, szerintem akik ilyeneket mondtanak, hogy a gyerek 9 hónaposan meg 1 évesen szobatiszta lett, szerintem az idő megszépíti az emlékeket :wink:
Ja, és nekem mindkettő nagyobb először lett ágytiszta, tehát éjjel szárazak maradtak.

Icus, ha még így sem akar aludni, akkor sajna nincs tippem.... Azért nem biztos, hogy így is fog maradni, de én a helyedben nem biztos, hogy erőltetném. De én sajnos, nem vagyok túlzottan következetes és a kudarcok rendkívül stresszelnek, tehát ha látnám, hogy nem álmos, nem szenvednék az altatással, de az a helyzet, mint ahogyan a fentiekből is látszik, hogy tulajdonképp én egy kényelmes anyuka vagyok :lol: :lol:

Nem gondoltam, hogy vitatkozni akarsz, igazából én egyáltalán nem gondolom egy kérdésben sem, hogy igazam van, vagy jól csinálom, egyszerűen a tapasztalataimat írom le. Ha csak az egyik gyerekem lett volna későn szobatiszta, akkor nem is írtam volna ilyesmit, de inkább azt látom másoknál is, hogy inkább később, mint korábban. Csecsemőgondozó barátnőm fia 3 évesen lett szobatiszta, épp, hogy sikerült, mire ovis lett. Székletvisszatartásnak szerintem nincs köze a szobatisztasághoz, pont ennek a barátnőmnek a fia is olyat csinált, hogy csak pelusba akart, viszont egy másik barátnőmnek, akinek viszonylag korán lett szobatiszta a lánya, neki is volt ilyen, de ő sehova nem akart kakilni, képes volt 3-4 napig is visszatartani, és csak Levoleac-kal sikerült neki.

Lenne nekem is egy kérdésem: hogyan lehet rávenni a kisebb - mondjuk 3 éves - gyereket, hogy összepakolja a játékait? Nagyon ki vagyok borulva, mert iszonyú kupit csinálnak, Marci aránylag segít már, de 30x kell neki is elmondanom, és abban igaza is van, hogy a legnagyobb részt nem ő pakolja szét. Hanna a legnagyobb lelkinyugalommal vesz elő mindenféle játékot, és nagyon ritkán kegyeskedik összepakolni, de akkor is csak velem együtt. Pedig egyébként nagyon szeret segíteni, főleg főzőcskében,de a játékpakolás... Az oviban hogyan csináljátok Icus? Náluk az oviban annyi van, hogy pakoláskor az óvónéni elkezd énekelni egy német kis dalocskát (németes a csoport), és csak annyit mond: MINDENKI PAKOL. Erre a gyerekek, mint a szorgos kishangyák, olyan rendet vágnak, hogy leesett az állam. Állítólag ott Hanna is...

Na most ennyi, nem akarlak bombázni titeket a kérdéseimmel, de tényleg szívesen fogadnám én is mások tapasztalatait, tippjeit.
Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Megint nagyon jó kérdéseket hoztatok fel, jó olvasni a tapasztalatokat.

Icus! Nekem tippem sincs, hogy miért nem akar aludni Anna.... Azt olvastam valahol (tudom, a gyereknevelési könyvek :roll: ), hogy nagyon hamar rájön a gyerek, hogy tudja elérni, hogy ne kelljen aludnia. Nekem a nagyokkal nem volt ilyen problémám, kb. 3 és 4 évesek voltak amikor leszoktak a du. alvásról. Egyszerűen ha leraktam őket nem aludtak, el kezdtek játszani... De ők ketten voltak, így ez teljesen más.
Szobatiszták elég hamar lettek, kb. 2 éves koruk körül, rövid idő alatt. Most én is úgy gondolom, hogy nyár körül majd elővesszük a bilit Mesével, aztán meglátjuk mire jutunk.

Melcsi! Szerintem Luku azóta már jól halad a leüléssel is :lol: ! Emese már a harmadik napon le tudott ülni, persze nem akart, ő is képes volt éjszaka is felállni ha felébredt.....
Milyen volt a hétvége?

Sheila! Nálunk ilyen nem volt, remélem kiderült, hogy mi a baj! Jobbulást Melissának!

Ildi! Nagyon jó olvasni a te tapasztalataidat is :) ! Látnád a nagyok szobáját nálunk........ :evil: . Sajnos én nem tudom hogyan lehet rávenni egy 3 évest az összepakolásra, én a 14 és 15 évest sem tudom rávenni :roll:

Olyan fáradt vagyok! Emese már napok óta felkel éjszaka 2-3-4 körül és több mint egy órát mocorog, nyűgösködik. Én nagyon rossz alvó vagyok egyébként is, és nem tudok visszaaludni... Aztán 7 körül kelnem kell, persze Ő durmol fél 9-ig is. Nem tudom mit csináljak....

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok lányok!

Elösször is bocsi hogy ritkán jövök, de az Érdi csajok nagyon lefoglalnak. Már sok lánnyal a személyes találkozon is tul vagyunk.

Szeretném ha Robika minnél több gyerekkel megismerkedne, persze kicsikkel mint ő, mindig nagyokkal van. A mulkor még a lányom táncába is beállt. Ahogy joidő lett vittem is a játszora, mert a kerthez játszotársat nem vettünk. Ezért irtam hogy megyünk majd az oviba tavasszal, had lássa az ovonéniket is. A lányommal is igy csináltam. Mentem minden du-tán a barátnőmmel a lányáért az oviba és otragadtunk a homokozoba egy orácskát.
A szobatisztaságot nem erőltetem. Csak nevetni tudok ha visszagondolok a nagyfiamra. Könyv szerint neveltem, mert nem volt a családba kisgyerekes. Szegénykém tul élte. A pisi miatt sokat veszekedtem vele mert azt irta a könyv hogy itt az ideje a szobatisztaságnak. :lol: A második fiamnál már figyeltem a gyereket mikor szol hogy kell neki. Amikor agyilag eljutott odáig hogy szolt pár honapra rá már nem volt rajta pelus.
A lányomnál már volt lehuzhato pelus, az egy nagy találmány! Ha üzletházban voltunk és nem jutottunk el gyorsan a mosdoba akkor sem volt baj.
Robikát is figyelem és ha látom hogy eljön az idő akkor kezdjük a leszoktatást a pelusrol.
Mostmár tudom hogy minden gyerek más és a testvéreket sem lehet összehasonlitani.

Az összepakolásrol: Elkezdek lassan pakolni és Robika azt hiszi hogy ez játék. Odaszalad és pakol velem.

Mostanában bukfencezik! Pár kép.

Sziasztok
Kép
Kép
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Melinda
Köszi neked is a véleményt. De hangsúlyozom, most még nem a szobatisztaság a cél.
A kérdésem arra vonatkozik, hogy mikor a bilit mutogatja alvás helyett és meggyőzően bólogat s mondja, pis, kak, annak hányszor is kéne bedőlnöm, vagy ne higgyek neki? De a végén tényleg van... :roll:

Van olyan ovis aki néha bepisil, de nem túl gyakran. Az nem jellemző hogy hetente többször bepisil valaki, de néha előfordul. Nincs ezzel semmi gond, az ágyát megszárítják, az ágyneműt ( jobb esetben) kimossák, a gyereket átöltöztetik. Estleg az szokott probléma lenni hogy a gyerek szégyenli magát a többiek előtt, főleg ha esetleg valaki csúfolja érte. Ügyes óvónéni ezt olyan diszkréten intézi hogy a többi gyereknek föl se tűnik, ha mégis, azt elüti egy viccel, pl. Sajnos láttam már olyan kollégát is aki nem volt ebben tapintatos.

Mandula
Hát ez az, hogy végül is nem tudja elérni! Akkor is visszateszem bilizés után az ágyba, és nem mehet játszani míg nem aludt. Ma letettem Annát, 2 perc alatt elaludt, ki érti ezt??? Anna is fel-felsír éjjel de rögtön visszaalszik, jönnek a szemfogak... :cry:
Lehet hogy Mesének is jön valamelyik? Hány foga van?

Judit
Nagyon ügyes Robika :D Anna csak úgy bukfencez ha segítek neki. Ő a nagy szivacsot nevezi bufee-nek, ahol bukfencezni szoktunk :D nem magát a mozgást.

True
A pakolásról este írok egy hosszút, de most rohannom kell. De alapjában azt gondolom, mint Judit: játékosan, és akkor megszokja, s ha már szokássá vált, megy magától.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Melinda
Mi az hogy nem tartják elég együttműködőnek? :shock:
Mit értenek ez alatt? Meglehetősen furcsa "magyarázat" :roll:
Tudtál kérni fogadóórát? Szerintem mindenképpen érdemes.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!

Tegnap megjöttünk Hajduszoboszlóról. Hááááát, mit mondjak, szót sem érdemel az egész hétvége. Ocsmány idő, ocsmány panzió, gyenge a fürdő is, semmi látnivaló. Szóval nem volt jó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:51-kor.
fanny01
 
 


Fanny!
Én ugy drukkolok Neked! Emlékszel, mikor azt mondtam, hogy olyankor jön mikor senki nem számit rá? Remélem hogy babás vagy, bár hogy a HCG-s negativ, az nem éppen ezt támasztja alá, de hátha. Nagyon jól jönne Nektek végre a baba!
hannácska mekkora már! Igy a hordozóban lehet észrevenni legjobban. :D
Sajnálom a hétvégéteket. Mi is készülnénk pedig Szoboszlóra, és azt gondoltam, hogy szuper a fürdője. Lehet hogy csak a nyári rész?
Icus!
Pont az jutott eszembe (tapasztalat) mint True-nak a bilizéssel kapcs. Mi is elkezdegettük nyáron, sikerült is a dolog amig nem kellett ruha. Ősszel leállt a dolog, ill. ha meztelen, és épp kell, akkor hozza a bilit, sikerül, stb.
Ám a napokban beszélgettünk, mondogattam Neki, hogy látod, ha a bilibe pisilnél, nem kéne a pelus, és nem kéne itt nyugodtan feküdnöd mig kicserélem. Erre a kislányom: "Majd szólok neked, Mama, bepisiltem, cseréld ki a peluskámat!" Mondom, szóljál előtte, és akkor futok a biliért. "Nem előtte szólok, ha bepiisltem, akkor szólok, vegyed ki" Mondom, Te már olyan szép nagykislány vagy! "Én kisbaba vagyok!"
No ezzel is azt akarom érzékeltetni, hogy szinte biztos, hogy ha meglesz a pici, akkor Anna is kisbabát játszik majd, ha most ugy is tünik, összejön, ez vissza fog fejlődni (ez is :? :lol: )
Az alvásról. A pisi-kaki szerintem is játszma :lol: Fifikás kiscsaj, és ez még csak a kezdet... :wink: És nálunk is többször előfordult már hónapokkal ezelőtt is, hogy nem aludt. Máskor 5 perc alatt. Nem tudom mitől függhet, látszólag kifáradt és mégsem alszik. Egyik nap pl. azt mondta:" itt ültem ágyamban, nem csuktam be szememet, nem alszom!" Ilyenkor nincs mit tenni. Luku szépen kialudta magát mig Emese monologizált és ennyiben maradtunk. Én azért minden nap kisérletet teszek, legalább van 3/4 óra, mig senki nem bujik a fenekembe...
Judit!
Robika nagyon ügyes, hogy már tud bukfencezni!
True!
Ez a rendrakás téma engem is érdekel, egyszer már elszurtam, Mátéval, és most nagyon igyekszem, hogy az összes régi nevelési problémát ki tudjam küszöbölni (nem tudom mennyire leszek sikeres, csak öregebb lettem, következetesebb nem). Igy hát érdeklődve várom az Icus témakifejtését. De az óvónéni szerintem nagyon ügyesen csinálja Nálatok, igaz a nyájszellem már kicsi korban is müködik... :D
Sheila!
Én remélem hogy semmi komoly, kiváncsi vagyok a doki véleményére.
Hétvége... Voltunk fürdeni Sárváron 2x, ez volt a fénypontja, nagyon jó az a fürdő, és Luku kegyes volt, nagyokat aludt a levegőn a medence mellett, igy tudtam jókat lazitani, mig Emese Apát fárasztotta. Egyébként nem vagyok oda az anyósos hétvégékért, nem vele van bajom, egyszerüen nem érzem ott jól magam de ez van. Állitólag ezentul sürübben megyünk :shock: de remélem hogy azért mégse olyan sürün...
A kislányom folyton a szájába vette a vizet, mondja apja, hogy ez nem jó, mit csinálsz, hagyd abba, stb. "Majd arrébb megyek, és akkor nem látsz!" Egy alkalommal pedig odaállt az apja elé: "Apa, légyszives hivjál meg egy üditőre!"Na?
Lukunak összejött az ülés is, közben végre kijött az első 2 foga, ugyhogy most zajlik az élet. Szegény ,ha áll, folyton le kell ülnie, ha nem áll, akkor meg álljon, mondja Emese. A cumit most ne vegye a szájába, hanem nevessen, máskor meg vedd már be Luku! Ugyhogy a gyerek állandóan foglalkoztatva van! Odaül elé és meséli Neki a Kismalac meg a farkast, meg lehet zabálni ahogy előadja, azt a hanghordozást hallani kéne :lol: Egyre édesebbek együtt, de mindig izgalomban élek, hogy véletlenül el ne rántsa, fel ne döntse, stb, mert a szegény Luku mindig mindenbe és mindenkibe kapaszkodik és törtet fölfelé. Ám még igen gyenge lábakon áll.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


[quote="fanny01"]Sziasztok!


Na, ha cinikus akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy én nekem ebben a hónapban terhesnek "kell" lennem. Semmi mással nem tudok foglalkozni ( se háztartás, se munka se semmi) csak avval, hogy mi lesz a mamával. Az idegösszeomlás szélén állok.

Fanny ezt te irtad amikor leirtam hogy akkor lettem terhes Robikával amikor minden a feje tetején állt!

Szia
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a véleményt! Ma már Anna 2 perc alatt elaludt. Vagy rájött hogy hiába a műsor, úgyis aludni kell, vagy fáradtabb volt és ez segített. Végül is mindegy, úgysem veszem ki a kiságyból míg nem alszik, ebből nem engedek, mert az alvásra szüksége van, ha sokára is alszik el, akkor is kb. ugyanannyit alszik, és este is tud aludni, legfeljebb fél órával később.

Fanny
Én is erre jutottam hogy alvás előtt bili, aztán nincs műsor :D
Nagyon édes a kisunokád, és tényleg milyen nagy már :D

Játékpakolás: azért ne higgyjétek hogy valami hiper-szuper receptem van, de van elméleti ismeretem amit tanultam erről, és vannak tapasztalataim az oviból. Ezt szívesen megosztom veletek de valószínűleg nem lesz sok újdonság abban amit leírok.
A játékpakolásnak van pár általános szabálya, ami nagyon megkönnyíti a gyerek dolgát, ezeket érdemes betartani.
- következetesség és dícséret. Már pici kortól szoktassuk ahhoz hogy a nem használt dolgokat együtt tegyük vissza, s amikor ebben utánoz minket ( hisz az utánzás a kicsiknél a legalapvetőbb tanulási folyamat), dícsérjük meg milyen ügyes, míg pici tapsoljuk meg stb. Mutassuk ki hogy örülünk annak amit csinál, így mivel szeret a kedvünkben járni, könnyen rászokik erre. Ha nincs kedve, akkor is rá lehet venni hogy legalább 1-2 darabot eltegyen, és ha ennek is tudunk kellően örülni, előbb utóbb rászokik a pakolásra.
- a játék befejezésére mindig időt kell hagyni. Tehát sose várjuk el, hogy szólunk a gyereknek és abban a pillanatban ugrik, hisz bele van feledkezve a játékba. Fontos hogy előre szóljunk, hogy kezdje befejezni amit játszik, mert nemsokára el kell tenni. Ha nagyobb, meg lehet mutatni az órát, hogy ha ideér a mutató, akkor bizony kezdeni kell a pakolást. Ha a gyerek érzelmileg ráhangolódik a játék befejezésére, sokkal könnyebben elpakol utána. A játék történetét is lehet úgy alakítani pl. főzőcske után mosogassunk el, az autókkal parkoljunk be stb.
Ha kevés idő van pl. indulásig, nagyobb gyereknek mondjuk el előre hogy nemsokára elmegyünk itthonról, ne kezdjen bele pl. hosszadalmas társasjátékba, olyat vegyen elő amit hamar be lehet fejezni és eltenni pl. mesekönyv, rajzolás. Ha belefeledkezik valami bonyolult elképzelés megvalósításába, nagyon frusztrálóan hat, ha nincs ideje befejezni azt.
- ne hagyjuk, hogy túl nagy rumli keletkezzen. Senkinek nincs kedve egy óriási rendetlenségben rendet rakni. Az a gyerek számára átláthatatlan és megoldhatatlan feladat, persze hogy nem akar belefogni. A játék során érdemes arra szoktatni hogy amivel már nem játszik, azt rögtön tegye el, és csak utána vegyen elő másikat, így mindig csak kevés elpakolni való marad, ez sokkal könnyebbé teszi.
- segítsünk neki. Sokkal nagyobb kedvvel pakol a gyerek ha nincs magára hagyva, én pl. Anna kezébe adom egyesével a játékokat és mondom, mutatom, hová tegye, ha odatette rögtön megdícsérem ő pedig boldog :D Nagyobbakkal megbeszélhetjük hogy én elrakom a kockákat, ő tegye el az autókat. Csak annyi legyen az ő része a pakolásból amire életkora szerint képes, ne terheljük túl.
- a játék mennyisége, elpakolhatósága nagyon fontos. Könnyítsük meg a dolgukat azzal hogy csak annyi játékot tartunk elérhető helyen, ami normálisan elfér és kényelmesen elpakolható. Túlzsúfolt polcon lehetetlen rendet tartani. Olyan pakolási szokásokat alakítsunk ki ami megkönnyíti, meggyorsítja a dogot pl. van olyan játék ami nem fér vissza kényelmesen a saját dobozába, annak keressünk egy nagyobbat. Pl. az UNO kártyát nagyon nehéz a saját dobozába visszatenni, én az oviban mindig keresek neki egy alkalmas méretű dobozt amibe kényelmesen belefér. Építőjétékoknál is olyan tároló kell, amibe akkor is belefér ha nincs teljesen szétszedve. Ha pl. sok az autó, csak a nagyobbakat tegyük sorba a polcra, a kicsiket tegyük egy kosárba, ez sokkal gyorsabban megy. Olyan kosarakat, dobozokat szerezzünk be amibe könnyű beletenni és ami jól elfér a polcokon, ne kelljen egymásra stócolni a különféle alakú, méretű dobozokat, könyveket stb. ami instabil, vagy nehéz hozzáférni, elővenni-visszarakni. Általában mindenütt több játék van mint amit a gyerek használ, érdemes egy részét eltenni, időnként cserélgetni. Az egyféle játékoknak külön külön tárolója legyen pl. néha látom családlátogatáson hogy egy hatalmas ládába van beömlesztve a legótól a babaedényen át a kirakósjáték darabjaiig minden. Ez szörnyű. Mert ahhoz hogy megtaláljon valamit, mindent ki kell borítani, aztán azt a rettenetes mennyiséget kinek van kedve visszarakni??? Jó ha nagyjából állandó helye van a játékoknak, így tudja a gyerek mit hol keressen ha játszani akar és tudja, hová kell visszatenni. Nagyobb korkülönbségű testvéreknél biztosítani kell a nagyobb gyereknek a szuverenitást. Legyen olyan hely a féltett dolgainak ahol a kicsi nem tudja szétszedni, tönkretenni, a kicsit pedig meg kell tanítani hogy van amihez nem nyúlhat. Minden testvérnek lehet pár olyan féltett, kedvenc játéka amihez a másik nem nyúlhat, illetve csak ha elkéri és a másik megengedi.

Nem akarok túl szájbarágósnak tűnni, gondolom hogy ezek elég evidensek mindenkinek de sokszor látom más szülőknél hogy sajnos nem. Pedig ez mind olyan dolog ami nagyon megkönnyíti a játékpakolást, és ha könnyebb, nagyobb kedvvel végzi a gyerek.

Ovisok között mindig van pár gyerek akire a pakolásban számítani lehet, őket pakolás közben jó hangosan dícsérgetjük hogy a többiel is hallják, felfigyeljenek rá. Ilyenkor a legtöbb gyerek szeretné hogy őt is megdícsérjük, jönnek és segítenek, érvényesül a „nyájszellem” ahogy Melcsi is írta. Vagy fennhangon megkérdezzük: ki az az ügyes aki ezt vissza tudná tenni a helyére? És persze sokan szeretnének ügyesek lenni...
Az oviban fokozottan érvényes hogy minden játékot rögtön vissza kell tenni, ha már mást szeretne a gyerek játszani, csak utána választhat mást. Ez persze időbe telik míg kialakul, eleinte állandó figyelmet igényel az óvónőtől. ( Beszoktatásnál, 25 kiscsoportos között ez embert próbáló, pillanatok alatt bokáig ér a teremben a játék, ha pl. az óvónéni leáll a szülőkkel diskurálni az ajtóban. Ezért is mondom mindig, akinek nagyobb lélegzetvételű megbeszélni valója van, kérjen fogadóórát, reggel erre nincs idő)
A játékidő végén mindenki azt teszi el amivel épp játszott, de pl. az építőszőnyegen sokkal tovább tart rendet rakni mint aki pl. rajzolt. Tehát rendszerint az a szokás hogy aki elrakta a saját játékát, utána segít a többieknek, ott ahol lassabban megy a dolog. Viszonylag hamar megértik hogy amíg nincs mindenhol rend, addig nem tudjuk kezdeni a mesét, vagy nem tudunk az udvarra menni stb., tehát mindenki érdeke hogy mielőbb rend legyen. A dícséret itt fokozottan fontos, a csoport előtt is kiemeljük, megdícsérjük a másik óvónéninek, a szülőnek elmeséljük hogy még a többieknek is segített, ez igen!! stb. Büszke lesz magára hogy milyen ügyes, ez megerősíti benne hogy ezt így kell. Aki eleinte nem akar pakolni, az is egy idő után szeretné ha őt is megdícsérnék, előbb utóbb bekapcsolódik, ha kevesebb részt is vállal, annak is örülük. Illetve ha végképp nem akar, feltételhez lehet szabni: pl. csak akkor mehetsz az udvarra ha ezt a 3 autót eltetted. A többit segítek, de ez a te dolgod. A többiek már öltöznek, te addig nem mehetsz ki míg ezt meg nem csináltad. Van aki dacol, azért sem pakol. Ez kicsit nehezebb dió, egy nap alatt nem oldódik meg, vannak különböző lehetőségek, de a gyerek személyiségétől függ hogy kinél mi válik be. Van akinél pár nap, van akinél heteket is igényel hogy együttműködjön. De a motiváció mindig hatásosabb mint a büntetés. Legtöbb gyerek pár hét alatt megszokja az oviban a rendrakást, még akkor is ha otthon továbbra sem hajlandó. Az oviban a játékpakolás minden nap visszatérő, külön napirendi pont, meghatározott szokásokkal, szabályokkal, otthon viszont nem biztos hogy minden szülő minden nap, következetesen ugyan azt elvárja. Ez az alapvető különbség, ami miatt a gyerek esetleg másképp viselkedik otthon mint az oviban.De akit kicsi korától erre szoktatnak otthon, annak sokkal könnyebb később. Pár év múlva beszámolok, hogyan vált be nálunk, Annával meg a tesójával a dolog... :D
Háát, nem tudom találtok-e valami használhatót az irományomban. Lehetne erről is regényt írni, de mára elég volt...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Éva!
Csuda édes Hanna!! Milyen két fiúgyerek után egy kislány unoka? Látom nálatok is nyerő a rózsaszín. Az LH tesztekhez egyáltalán nem értek, viszont neked szorítok.
Hajdúszoboszlón hol voltatok? Éppen most foglaltam ott szállást április végére egy szállodában. Interneten találtam és nagyon jónak tÉva!
Csuda űnik minden tekintetben (ár és szolgáltatások). Remélem nem fogunk csalódni.

Judit!
Tényleg nagyon ügyes a pici fiad, gratulálok!

Melcsi!
Olyan jókat nevettem, ahogy olvastam, hogy Emese miket mond. Az üdítős kérés különösen tetszett. Írod ezeket? Benjinél már én is szorgalmasan jegyzetelek, ez sajnos a nagyoknál elmaradt.

Ildi!
Én sajnos rendmániás vagyok. Ennek ellenére(vagy ezért) a nagyokkal sajnos sok gondom van ezen a téren. Kicsi korukban inkább én pakoltam utánuk, most meg már hiába várom el tőlük, nem igazán állnak a helyzet magaslatán. Úgyhogy, akárcsak Melcsi, én is jól elszúrtam. Benjinél már kicsit fejlődtem, de szerintem még nem az igazi. Sokszor még egyedül pakolok el, viszont egyelőre Benji nem csinál nagyon nagy rendetlenséget.

Mandula!
Remélem most már ki tudod aludni magad.

Icus!
A következőket hallottam eddig az óvodában:
1. Étkezésnél nem ül a helyén, járkál. Az óvó néni azt hitte, hogy nálunk ez így zajlik. Pedig én olyan haklis vagyok erre. Sosem volt szokás, hogy Benji étellel szaladgáljon a lakásban, az asztalnál eszik.
2. Tegnap, amikor mentem érte, éppen mesét olvasott az óvónő. Közölte velem, hogy nem tud Benji egy mesét végighallgatni. Ez nagyon meglepett. Pici korától rendszeresen mesélek neki. Itthon bizony hosszú ideig türelmesen hallgatja, illetve adott esetben megbeszéljük a mesét. Kérdeztem Benjitől, hogy amikor én mesélek, akkor hogyhogy végighallgatja, a válasza a következő volt: „mert azt te meséled!”.
3. Nem fogad szót, kineveti az óvó nénit, nem azt csinálja, amit kellene.
Ma viszont délben már dicsérte az óvónő Benjit, hogy már szépen részt vett a közös játékban, „együttműködött”.
Az tény, hogy mióta ovis, én is nehezebben bírok vele. Akaratosabb, hisztisebb.
Ilyen gondjaim egyáltalán nem voltak a nagyokkal. Úgy emlékszem, hogy zökkenőmentes volt az óvodai beszoktatás. Lehet, hogy Benjivel erősebb a kötődés. Fiatalként lazábban vettem a dolgokat, könnyebben másra hagytam a gyerekeimet, sűrűbben csináltam gyerekmentes programot. Remélem azért, ha lassan is, de javul a helyzet.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel
 
 


Szóval, az eleje mégegyszer:

Éva!
Csuda édes Hanna!! Milyen két fiúgyerek után egy kislány unoka? Látom nálatok is nyerő a rózsaszín. Az LH tesztekhez egyáltalán nem értek, viszont neked szorítok.
Hajdúszoboszlón hol voltatok? Éppen most foglaltam ott szállást április végére egy szállodában. Interneten találtam és nagyon jónak tűnik minden tekintetben (ár és szolgáltatások). Remélem nem fogunk csalódni.
fermel
 
 


Sziasztok!


Icus!

Nekem nagyon tetszett az írásod ( remélem egyszer még hasznát veszem...)

Melinda, Melcsi!

Aki Hajduszoboszlóra készül menni, az számítson rá, hogy a fürdésen kívül az ég világon semmit nem lehet csinálni, talán egy kis vacak játszóteret láttam, de azon kívül semmit.
Namármost, a fürdőben ugyebár ilyenkor csak a termál részleg működik, ami kisgyerekeknek nem valami jó, a felnőttek sem mind szeretik, ( mi sem rajongunk érte, idős emberek órák hosszáig ülnek benne, nem részletezem, hogy mik úszkáltak a vízben).
Nyáron biztos élvezetesebb a dolog, mert az aqua park rész biztos nagyon klassz, meg van imitált tengerpart, azt a gyerek biztos nagyok élvezik, meg biztos sok kajálda, cukrászda, ilyesmik nyitva vannak.
Ha szállodába mentek, azért az biztos színvonalas, nekünk adva volt a panzió ahová menni kellett, de mi is átmentünk egy RCI-os szállodába, ott bent is volt egy kisebb welness részleg, az tetszett.
Egy szónak is száz a vége, én csak nyáron mennék, és nem túl hosszú időre.

Melinda!

Érdekes, hogy Benjike mennyire másképp viselkedik az óvodában ( bár ez nem ritka) csak éppen nekem az a tapasztalatom, hogy az oviban szoktak "jók" lenni, otthon meg kitombolják magukat. Erről sokat lehet olvasni, a szakemberek azt mondják ez teljesen normális. Szerintem Benjike talán pont azt érzi, hogy lazább a "fegyelem" az oviban ( hisz 1 ovónéninek milyen sok gyerekre kell figyelni) és próbálkozik olyasmikkel amiket otthon tuti nem lehetett csinálni, hisz anya mindig csak rá figyelt.( kaja közbeni mászkálás)
A mese olvasásnál szerintem meg meg kell szoknia, hogy annak egy másfajta hangulata van, mint az otthoni meghitt együttlétnek.

Judit!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:53-kor.
fanny01
 
 


Sziasztok!

Icus, már megint rengeteg használható dolgot írtál, főleg az tetszett a legjobban, hogy szólni kell előtte, hogy nemsokára pakolás!!! Ez nagyon jó ötlet szerintem, a nagyfiamnál már régen alkalmazom, ha játszik a gépen, hogy megmondom, meddig játszhat, és akkor nincs soha hiszti! Nálunk szét vannak szortírozva a játékok, azzal nincs gond, inkább azzal, hogy délután, ha hazajövünk az oviból, nekem mindig dolgom van, vagy a ruhákkal vagyok elfoglalva, vagy vacsit készítek, és nem érek rá mindig bent lenni a gyerekszobában, és általában akkor szokták a műsort csinálni. illetve tök sokmindent kihordanak a nappaliba. Sajnos, az nem megy 3-nál, hogy mindig figyeljem, mikor fejez be egy játékot és vesz elő egy újabbat :( Tudom, hogy már eleve így kellett volna szoktatni, ez az én hibám valószínűleg, illetve én is elég rendetlen voltam az utóbbi időben, sajnos semmit nincs időm befejezni, mert egy újabb dologhoz kell fussak, pisi, kaki, inni, tisztábatenni, nem részletezem, biztos tudja mindenki miről beszélek :lol: :lol:

Most nem tudok többet írni, sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Icus! Mesének is jön a foga, illetve már nagyjából kint van. Ez most szerintem a zápfogai felül, de leht, hogy rágó, nem engedi megnézni :roll: . Egyébként ezekkel együtt 12 foga van kint.
Szerencsére ma csak reggel kelt fel fél 7-kor, akkor kapott tápit és még aludt 8-ig.
Nagyon hasznos amiket írsz, mindíg tanulok belőle. Talán a nagyoknál az volt a hiba, hogy nem voltam elég türelmes és inkább összepakoltam gyorsan. Emesével másképp szeretném. Képzeld, én is csodálkoztam , mert az oviban mindenben ügyesek voltak a nagyok, szinte minden nap azzal fogadott az óvónéni, hogy valamiért megdícsérte őket :) . Otthon bezzeg.....
Remélem Anna mostmár fog aludni délután, lehet, hogy rájött, mindenképp bent kell maradni az ágyban!

Fanny! Sajnálom a hétvégét! Én nem értek ezekhez a tesztekhez sajnos. A helyedben én is mihamarabb elmennék orvoshoz, kár hitegetni magad ha nem vagy terhes, és nagyon nagy öröm ha igen! Én is nagyon szorítok neked!
Hanna nagyon nagyot nőtt :shock: ! Olyan értelmes nézése van! Nem zavarja a fülbevaló? Vagy észre sem veszi?

Judit! Robika már bukfencezik?! :shock: Nagyon ügyes :lol: ! Mi is elkezdtünk játszótérre járni, hogy Mese legyen gyerekek között. Nem akarok tapintatlan lenni és lehet, hogy már írtad, de mi van Anyukáddal?

Melinda! Nem hittem volna, hogy Benjivel bármi gond lessz a beszoktatásnál! Én pont úgy vagyok mint te: a nagyokat sokkal könnyebben bíztam Nagyira, tesómra.

Melcsi! Emeséd egy tündér :lol: ! Elképzeltem ahogy Luku gyakorlatozik a kedvéért :lol: !
Máténak hogy "ízlik" a külön lakás? Jár még suliba?

Ildi! Nem írigyellek..... Igaz nekem is három van, de a nagyok már valamennyire önellátóak.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Mandulácska!
Tényleg lehet hogy a foga jött szegénynek és attól volt nyügös éjjel Mese!
Képzeld el, hogy az én kicsi fiam olyan türelmesen viseli a nővére parancsait, már azt gondoljuk, talán az élete részét képezi a folyamatos macera :lol: :shock: . Soha semmin nincs kiakadva, mindig tudomásul veszi a kiadott ukázt, szóval egy tündér! Ezt pedig Emese maximálisan kihasználja. Félek hogy Lukuból papucsférj lesz igy felnőttkorára! Amugy is egy békés, nyugodt természet, még Emese dolgait is derüsen veszi. Mondjuk a pelenkázón nem mutatkozik meg erről az oldaláról, állandóan hasravágja magát, morog az öltözésnél, elég nehéz mostanában tisztába tenni. Ha már mindkét kezében van valami, akkor is folyton csak fordulni kéne. :shock: :x
Máté... Persze, tanul, dolgozik is, és mikor este letette a lantot, megy Adrihoz (nagy a szerelem), ott is alszik, igy szinte csak reggel látom, meg ebédkor. Még nem csináltuk meg a külön lakrészt, sajnos egyelőre gondok vannak az épitési engedéllyel. De Adrinál nagyon jól elvan a jelek szerint. Na jó, pénteken nálunk vannak, mert akkor nem dolgozik a lány. Nekem nagyon tetszik különben, mondtam is Máténak, el ne szurja valamivel, ez a leány messze kimagaslik az eddigiek közül. És céljai is vannak.
True!
Én igazán tudom miről is van szó! Képzeld, mostanában a pedánsan kivasalt teljes ruhatárak helyett csak a nagyon szükségesek várják ezt a hadmüveletet, egyszerüen nincs időm, midnennap 6-kor kelek hogy elvégezzem a háztartást a délelőtti kimenetel előtt, este pedig már semmi kedvem dolgozni... A délutánt szeretem a kicsikkel tölteni, játszunk, aztán olyan hamar este van. Egyszerüen rangsoroltam a dolgomat, és ami nem olyan fontos, az most nincs elvégezve és kész! Hiába 18 éves már a fiam, Ő is elvárja, hogy kitegyem elé az ételt, elpakoljak utána (apja fia), meg még a férjem sem egy önkiszolgáló fajta, szóval van mit csinálni 3 gyerek mellett!
Különben én nagyon örülök, hogy egyelőre a mi lakáshelyzetünk olyan, hogy a nappaliban van a játszórész, egyrészt ugyis kihordaná a cuccot (Máté az emeletről lehozta anno), másrészt szem előtt vannak. Én szeretem látni Őket, örülök hogy együtt vagyunk, a rendetlenség meg nem zavar olyan fokon (sajnos) hogy emiatt máshová tegyem. A mi nappalink 1 hatalmas tér, félig együtt a konyhával, szóval én egész nap ott mozgok, Ők meg a lábam alatt, ez nekem jó nagyon.
Icus!
Nekem nagyon hasznos volt amit irtál! Ugy nagyjából persze mindent tudtam, de az, hogy hagyjak időt, szerintem ez a sarkalatos pontja az egésznek. Te már gyakorolsz Annával, ahogy irod. Hát én sajnos Emesével még nem... Bizony van sokszor, hogy "ott van ugyis 1 kupacban" és jól elvannak azok a játékok ott a szivacson... De próbálom mostmár elkezdeni, Ő egyébként, bár nagyon önfejü, de szeret velem dolgozgatni (főzni pl), remélem ez is menni fog. Szerinted az órán a közöket felfogná már? Mert az lenne a legegyszerübb.
Melinda!
Én igy kivülállóként mostmár kezdem ugy érezni, hogy Benjinek nem a legmegfelelőbb óvónéni jutott. Talán nincs meg az összhang közöttük, erre lehet hogy a nő nem is törekszik. És igaza lehet Fannynak is, lehet hogy a fiad már kiszurta, hogy otthon nincs kecmec, és Ő pont az oviban engedi el jobban Magát.
Mióta Icus megtanitott a mentés, másolás funkciókra, és ajándékozta nekem a naplót (amiért sokszor gondolok szeretettel Rád Icus), minden fontos pontot beirok. Előtte füzetem volt :oops: Sajnos Máténál még én se irogattam, valahogy fiatalon minden olyan természetes, nincs akkora jelentősége mozdulatoknak, szavaknak, nem?
Judit!
Anyukádat Te ápolod?
Fanny!
Hát eléggé megingatott amit irtál Hajduszoboszlóról. Nyáron pont azért nem akarunk menni, mert rengeteg az ember. Esetleg a Szeptember még jó lehet (ha nem olyan mint tavaly volt az eleje).
A fényképezőt folyamatosan elérhető helyen, feltöltött állapotban tessék tartani, és mikor fényképezel, érdemes többet csinálni ugyanarról a szituról, legfeljebb kitörlöd a gépből utána.
Az éjjel az Emese vinnyogására ébredtünk, kiderült, hogy náthás, hajnal 3-kor orrot kellett szivni. Erre aztán a Luku is felkelt, és 1 órát tartott az előadás, amiben volt 1 kis álldogálás a zsákban, aztán ugy éreztük, hogy Neki is ki kell szivni, aztán Emese teát kért meg még kb. 3x, és ugy 1/4 5 felé varázsütésre csönd lett. Sajnos Pöri tényleg náthás lett, ma egész délelőtt orrot szivtunk (Icus, kitartás, jelenthetem, hogy Emese már egyedül szivja és még Ő mondja Lukunak, hogy nem fáj!)
Most meg itt ül a kicsi Lukukám a szék alatt, felmosolyog rám és pakolja a Máté cd-it kifelé... :D Olyan ártatlan arca van :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!

Szerintem nem lesz Luku "papucs" :lol: , inkább úgy mondanám, hogy Emese jó férjet nevel belőle :lol: :lol: !
Remélem Máté megmarad a lány mellett, bár még nagyon fiatal, de ebből is lehet életre szóló!
Nahát, egy pár hete én is nagyon szelektálom a vasalni valót! Eddig Emesére pl. mindent kivasaltam, mostmár csak amit muszáj 8) :oops: ! Pöri maga szívja az orrát :shock: , húú, de ügyes!
Jobbulást a nagylánynak!!

Szia

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!


True
Nem csodálom hogy 3 gyerek mellett nem tudsz mindenre figyelni, én 1 mellet se mindig, hisz más dolgom is van. A nagy gondolom ebben szófogadóbb, a kicsitől még nem lehet elvárni, a lányodat viszont most kéne rászoktatni. Később csak nehezebb lesz. Neki már megvannak az ovis tapasztalatai a rendrakásról, erre lehet alapozni. Tudom, könnyű mondani... :wink:


Melcsi
Örülök hogy sikerül a másolás-mentés és nem hagytad abba a naplóírást! :D
Luku szerintem nem lesz mindig ilyen kis szófogadó, az önállósodási törekvés és a dackorszak Őt is el fogja érni, akkor aztán csodálkozhat Emese, hol van az ő engedelmes kistesója :shock: :D
De jó lehet ahol a nappali és a konyha együtt van, Anna is a nappaliban játszik legtöbbször, de a konyha messzebb van, és csak akkor játszik el hosszabban egyedül ha egy légtérben vagyunk. Ezért ha főzök, gyakran kijön és be akar ráncigálni, hogy ott legyek ahol ő, a konyhában nincs hely játszani, ha mégis ott rámol, szó szerint lépni se tudok tőle. És mi lesz még ha ketten lesznek...? :roll: :lol:
Nálunk a játékpakolás még kezdetleges, fokozatosan akarom bevezetni. Csak azokat pakoljuk el rendszeresen amik azt feltétlenül igénylik pl. a kirakókat, nehogy elvesszen belőle. A ceruzáknak ott van a helye a kis asztalán egy dobozban, ugyanott kis kosárban a főzőcskés játék, azokat úgyis ott használja, ezeket pl. nem pakoljuk elő és el, mindig ott van kéznél.
Az órát szerintem még nem nagyon értené, kb. középsőtől szoktuk mondani és mutatni a gyerekeknek, mikor már kezdik felismerni a számjegyeket, vagy legalábbis a helyzetét, érzékelik hogy a mutató halad és hamarosan oda fog érni.
Orrszívás: ha nincs bekapcsolva, Anna is odatartja az orrához, ha bekapcsolom akkor már csak Zsófi babáéhoz hajlandó... :D ha mondom gyere neked is szívjuk, menekül és mondja nem nem nem. Szabályosan le kell fogni, kézzel lábbal tiltakozik. Talán azért is mert (szerencsére) ideje sincs megszokni, olyan ritkán kell.

Mandula
Annának is 12 foga volt, most jönnek az újabbak és ő se engedi megnézni, a rágókat is csak saccoltam,míg ki nem bújt rendesen.
Én is remélem hogy az alvás visszaáll, ma is elég könnyen elaludt.
Sokszor mondják a szülők, hogy el se hiszik mikor a gyereket dícsérjük, mert otthon bezzeg... ahogy Te is írtad.
Vasalás... én is így szoktam :oops:

Melinda
Benji szerintem provokál az oviban, feszegeti a határokat, próbálgatja meddig lehet elmenni. Valószínűleg nincs igazi összhang közte és az óvónő között, vagy csak azt érzi hogy Te és az óvónő nem vagytok túl szimpatikusak egymásnak, és ő persze hogy a te pártodra áll, és a provokálással fejezi ezt ki. Mindkét óvónőnél hozza ezeket a viselkedéseket, vagy csak az egyiknél jellemző? Szokta hallani ha az óvónővel kapcsolatos elégedetlenségedről beszélsz valakivel :?: Erre nagyon vigyázz, hihetetlen mi mindent megértenek a gyerekek abból amit a fejük felett a felnőttek beszélgetnek miközben ők látszólag játszanak, másra figyelnek.
Ha nem is zártad szívedbe az óvónőt, fontos lenne hogy az általa közvetített elvárásokat Te is megerősítsd Benjiben pl. mondd el neki hogy ebéd közben az oviban is ülve kell maradni, úgy mint itthon és te is elvárod hogy ezt így csinálja, hisz otthon is úgy szokott lenni.



Fanny
Sajnálom hogy nem sikerült jól a hétvége. Talán ha nincs ez a szörnyű idő, jobb lett volna.
Milyen volt az RCI szálloda? Képzeld, régen én is foglalkoztam munka mellett RCI értékesítéssel. Jobban kerestem vele, mint az oviban :P De szerintem nem sok ember van, akinek megéri ilyen üdülési jogot venni.



Képzeljétek, április 20-tól foglaltam helyet a Karos Spa hotelben, hogy szülés előtt még egyet kiruccanjunk együtt, erre kiderült hogy a férjeméknél projekt átadás lesz és szinte biztos hogy nem tudunk elmenni :cry: . Utána vidékre megyünk, segíteni kell a sógoromnak a tatarozásban. Most megpróbálom, hátha van hely május közepére, bár az már 1 hónappal lesz szülés előtt, lehet hogy már nagyon nehézkes lesz nekem, de remélhetőleg még egyben leszünk...
Esetleg ismeri valaki ezt a helyet? Ha van tapasztalat róla, írjátok le légyszi.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!
Most jöttünk meg a Praxisból, nagyon jó volt :lol: A doki mindjárt mondta hogy nem valami jól fekszik baba a látvány szempontjából de azért csinált pár képet profilból. Nem sokat mocorgott de azt többször láttuk hogy éppen ásít :D Anna jól viselte, úgy helyezkedtek apjával hogy ne azt lássa, hogy velem mit csinálnak, hanem a monitort. Érdeklődve nézegette a babát, bár a tekintetén látszott hogy kicsit furcsállja a látványt :lol: . A doki megerősítette:150% hogy fiú, bár nem tudta jól megmutatni mert Öcsike rajta ült a fenekén, de azt mondta szakember számára biztosan látszik a herezacskó. Persze a genetika eredménye alapján már tudtuk, de a férjem mégis kicsit kételkedett mert ezt nem adták ott írásba, csak szóban mondták... :wink:
És a lényeg persze hogy a vizsgálat alapján mindent rendben talált :D Teszek fel képet, remélem kivehető nagyjából az arca, és a keze :D


Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus!
Nagyon is jól kivehető az arca, az is hogy ásit, sőt ha jól látom, éppen dörömbölni készül? :D Nagyon helyes kis pofika :D
A Karos Spa-ban voltunk tavalyelőtt, nekem tetszett, gyerekszempontból tökéletes választás, játszóház, szuper gyerekmedence 2 db, kisebbeknek-nagyobbaknak, tejbegriz reggelire, játszótér kint sátortetővel, szóval jó. És azért az árfekvése kedvezőbb mint a Kolpingnak. Remélem el tudod cserélni májusra.
Meg kell nyugtassalak, bár mi egy légtérben vagyunk, ha főzök, feltétlen mindenkinek ott van dolga a konyhában és mostmár éppen nem jellemző, de korábban mindent ki kellett pakolni a szekrényből, hát lépni sem tudtam a pocakommal. És már Luku is elkezdte... :shock: Néha mostmár előfordul, hogy Emese ottmarad a fürdőszobában nélkülem Bellát fürdetni. És mostmár el tudok menni Nélküle is WC-re, vagyis most épp Luku jár velem :D Ám pár perc elteltével jön az érdeklődés: "Mama, hol vagy? Melyikben?"

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Icus!
Az óráról még! Nem is a számjegyekre gondoltam, csak a közökre (5 perc ugye), illetve eszembe jutott a homokóra, ami önmagában is roppant érdekes, és még 1x sem jutott a gyenge eszembe hogy megmutasssam Neki mire való :oops: :roll: .

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?