Új privát üzeneted érkezett!

Adrienn! Boldog névnapot!

Lányok! Pár napja már mozog nekem is a baba, rájöttem, amit korábban annak hittem, az nem az volt. Elég ritkán jövök, mert sokat fáj a hasam, csak akkor jó ha fekszek. Jövö héten 4x menni kell orvoshoz, igy valszeg netet már nem birom.
De majd jövök valamikor, mi lett a genetikai UH eredménye.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
Nálunk semmi változás, lelet van is meg nincs is, és határeset. Okt. közepéig várhatunk megint, akkor ül össze a bizottság, melyik eldönti, hogy kaphatom-e az iv. immunglobulin kezelést vagy nem.

Bella!
A doki azt mondta, mindenképpen le kéne mennem Debrecenbe, de hogy mikor azt talán okt.8. után megtudom.

Várakozás az egész életünk. De elhatároztam, hogy nem hagyom magam és újra erős és életvidám Sac leszek.

Napocska!
Okt. végéig van a kiállítás emlélkeim szerint. még nem tudom, hogy október közepén mikor leszek én, de valószínűleg péntek és /vagy szombat.

Mindenkinek pusz!
Vigyázzatok magatokra!
sackamac
 
 


Sziasztok!
A pajzsmirigy ambulancián nem mondtak semmi különöset, szerintük jó így ahogy van minden. Így felhívtam a dokimat, szednem kell az Euthyrox nevű gyógyszert, este 1/2-et. Pénteken megyek megint megbeszélésre.
Karmen - köszönöm a névnapi üdvözletet. Már kezdtelek hiányolni. Pihenj sokat.

Puszi
Adrienn
audrey
 
 

 
 

Sajnos a tegnapi genetika nem ugy sikerült mint vártuk. Sajnos nekem hétfö reggel magzatvizvétel lesz! Nagyon drukkoljatok, rettegek a vizsgálattól és az eredménytöl is. Most eléggé magam alatt vagyok.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen!

Szurkolunk! KépKépKép Ezek a pozitív energiapuszik. Nem fáj, csak rossz nézni, de ne nézz oda! A nagyobb baj, hogy nincs meg rögtön az eredménye, sőt!

Kitartás!
Nem lesz semmi baj. Remélem csak nem láttak jól valamit, nem rossznak láttak valamit...

Snoopy
snoopy
 


Snoppy! nem értek egyet az orvossal, de nem akarok honapokig kételyek között lenni, ezért vállaltam. A 12. héten a nucha 0,9mm volt, AFP csak 19 mégis szerinte most vastag 4,5mm a nucha. Én nem hiszem hogy a többi eredmény akkor annyi lett volna mint amennyi, ha baj lenne.
Kaáliban tegnap azt mondták, nem rosszak annyira az értékek, de a korom miatt is jobb ha túlleszek rajta. Csak az a több hét várakozás!

Köszi, már sokan nyugattak, igy kevésbé félek. Azt hogy nem fáj, nehéz elképzelni Kép

Émi! Várunk nagyon!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen,
Nagyon-nagyon szoritok neked, hogy minden rendben legyen!
Nekem 16 hetesen neztek az AFP-t, 0,5MoM volt, es azt mondtak, hogy ez jo. A baratnomnek szinten ennyi lett az erteke, es ot sem kuldtek tovabbi vizsgalatra. Allitolag sok mindentol fugg: hanyadik heten nezik, hany eves a kismama stb. Most megneztem az AFP-s topicot es eleg erdekes dolgokat olvastam. Mindenesetre megkerdezem az orvosomat, mert kicsit bosszant a dolog.
Nekem is hetfon kell mennem dokihoz, majd gondolok rad! Nem mondom, hogy ne izgulj, mert en is izgulnek. Vigyazz magadra!
Puszi, a tobbieknek is!
Bella
bella
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a bíztatást, az érdeklődést! Adrienn és Sac, még egyszer köszi, hogy meglátogattatok, jól esett.
Túl vagyunk a beavatkozáson, igazán nem tudom, hogy leírjam e az egészet, vagy sem, mert nem akarok senkit elrémíszteni. Akik még beültetésre várnak, nehogy ez miatt ne vállalják a hármat! Négy ismerősömnek is négyet ültettek be, és csak egy tapadt meg, úgy gondolom nem mi alkotjuk az átlagot!
Finoman fogalmazva rossz volt nagyon, viszont lekopogom erre is jól reagáltam, semmi görcs, vérzés, folyás nem jelentkezett azóta sem. Szerdán már voltam a választott dokimnál is, megvizsgált, azt mondta nagyon szép zárt a méhszáj, hétfőn mehetek uh-ra, kedden pedig genetikára!
Amit szeretnék veletek megbeszélni az a genetika, lányok engem a Sote-n teljesen bepánikoltatott a docens. Közölte velem, hogy ők minden icsi-s beavatkozásnál javasolják az amniocentézist, mivel a statisztikák azt mutatják, hogy az icsi eljárás során több a kromoszóma rendelleneséggel született gyermek. Lányok ti hallotattok erről, nektek mondták ezt a Kaáliba, mert nekünk nem!
Mindegyik ismerősömnek icsi-vel jött össze, és itt Győrben egyiküket sem küldték amniocentézisre, pedig az egyikük 34 éves volt.
Lányok, engem már egyszer most hasba szúrtak érzéstelenítés nélkül, tudom, hogy mit kellene vállalnom, ráadásul most kétszer az ikrek miatt.
De az elsődleges kérdésem az lesz a genetikán, hogy mi van akkor, ha elmegyek, vállalom, és az egyik babáról kiderül, hogy valami nincs rendben, míg a másik teljsen egészéges. Azt tudom, hogy egyes terhességnél milyen lehetőségek vannak, de kettőnél olyan nincs, nem lehetséges! Már pedig, ha a laikus agyam jól fogja fel a dolgokat, akkor részünkről semmi értelme ennek a procedúrának!
Lányok, ti mit mondtok, hallottatok ezekről valamit?
Üdv: egy problémás kismami, Émi
Émi
 
 


Émi!
Nekem az I.Nőin ICSI-vel készültek a hármasikrek, senki nem mondott ilyesmit, nem is hallottam erről korábban. A statisztikák szerint egyáltalán nem több a rendellenesség, legalábbis eddigi olvasmányaim szerint. Nem kell mindent elhinni az orvosoknak. Kiváncsi vagyok, melyik statisztika mérte ezt. Szerintem engedd el a füled mellett és a babókra koncentrálj.
Molnárka
molnárka
 
 


Émi! Ne ijeszgess, mert van aki itt ad elötte érzéstelenitöt, a prof. nem, nekem meg ö csinálja. De többen azt mondták, nem fáj csak picit, én most probálom ezt hinni. Én sirtam amikor közölték menni kellene erre, mert nem tudom mi lenne ha rossz eredményt közölne, akarjuk-e tudni, de végülis akarjuk, mert nem kell hónapokat kételyek közt eltölteni. Azt meg hogy döntünk akkor elég ezen rágodni, mert most nem gondolunk rá, mi tudjuk minden OK.
Nálunk a lombikosoknak nem mondtak ilyet.

Bella! Nekem az AFP 0,6 MOM lett, a 19 az a másik mértékegység. Szoval szerintem se olyan rossz, csak a doki szerint most vastag a nucha (irtam a 12. héten 0,9mm volt?) de a Kaáliban azt mondták ilyenkor nem irják már a könyvek mennyi a normális, tehát lehet nekem se kellene aggodni. De irtam miért vállaltuk mégis a beavatkozást.

Amugy a legjobb kezekben leszek, ez itt a fögenetikus, és elég hétfö reggel bemenni és du. jöhetek is haza!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Drága Karmen!
Ne haragudj, eszem ágában sincs ijesztgetni, nekem is sokan mondták, hogy az amniocentézis abszolult nem fáj, inkább csak kellemetlen!
Nekem biztosan a lelki dolgok miatt volt fájdalmasabb a "hasba szúrás". Az érzéstelenítésről annyit, hogy én úgy tudom: "lidokainnal" csak a bőrt, és a felső szöveteket tudják érzésteleníteni, márpedig nekem nem az fájt, hanem amikor a mélyebb szöveteken hatolt át a tű.
Fel a fejjel neked sem fog fájni, mint ahogy másnak sem, csak arra készülj, hogy kellemetlen, fura érzés!
Üdv: Émi
Émi
 
 


Sziasztok!
Émi - örülök, hogy minden rendben van, éppen hívni akartalak, hogy mi van Veled.
Most nálam kezdődik a lombik. Mégis maradtunk a fogi gátlósnál, úgyhogy azt kell elkezdenem szedni. Nov közepe az előrelátható dátum.
Puszi
Adrienn
audrey
 
 


Sziasztok!
A munkahelyemen az utóbbi időben bolondok háza van, otthon folyton rohanok, párommal alig találkozom, semmire sincs időm és a múlt héten "takonykórós" voltam, most csak rekedt vagyok, mint aki egész éjjel ivott. Tehát jól vagyok, zajlik az élet, így legalább nem jajgatok, hogy mennyit kell várnom.

Karmen!
Nagyon szurkolok, hogy minden OK legyen. Most jöttem rá, hogy már túl is vagy a beavatkozáson, tegnap volt? Remélem minden OK. Izgulok Értetek is és Mindenkiért.

Émi!
Örülök, hogy jól vagytok. Sokat gondoltam Rátok.
Össze akartam gyűjteni minden infót az amniocentesisről és indikációiról, de sajna még nem jutottam hozzá, csak futólag, a kb. 8 évvel ezelőtti könyvben az ICSI nem szerepelt indikációként, csak az anyuka kora, a családban korábban előfordult bizonyos fejlődési rendellenességek. Igérem összeszedek egy frappáns infot és felteszem.Mikor kéne mennetek?

Adrienn!
Tök jó, hogy hipp-hopp és itt a beültetés. Szurkolok, és egy kicsit irigyellek, hogy már konkrétumokat tudsz. Remélem hamarosan megyek utánad. Bár már a decemberi beültetésben sem bízom. Mindegy, van most mit csinálnom.

Puszi Mindenkinek!
Legyetek jók, vigyázzatok Magatokra!

Rohanok tovább
SacKép
sackamac
 
 


Hello Lanyok,
Karmen,
Remelem, jol vagy es otthon pihengetsz!
Megkerdeztem tobb embert is az AFP-t illetoen es mindegyik ugyanazt mondta. Tobb adatot neznek egyidoben, es ezek egyuttesen adjak a vegleges velemenyt. A 0,5MoM also hatarnak nevezheto, de emellett neztek Hcg-t, Papp-A-t es SP1-t, valamint ott van az UH. Ezek alapjan dontik el, hogy szukseg van-e tovabbi vizsgalatokra. Szoval bizom benne, hogy rendben lesz minden.
Emi,
Orulok, hogy jol vagytok! Ugyes voltal! Gondolom, milyen megkonnyebbules lehet, hogy lement a valladrol ez a teher.
En sem hallottam ilyesmirol, amit feljebb irtal. Remelem, nem is igaz!
Sac,
Ugy latszik, mindenki beteg most. En is elkaptam valamit, szerencsere nem komoly, csak a szokasos megfazas. Jo, hogy lefoglalod magad! Es meglatod, eljon a te idod is hamarosan!

Mi jol vagyunk. Rengeteget dorombol a Kishuncut, estenkent csak ugy hullamzik a hasam. Nagyon elvezem a mocorgasat, orakig tudom nezni es tapogatni a pocakomat. Mar nezegetjuk a babakocsikat, butorokat. Sok dolog kell es gyorsan telik az ido, igy igyekszem beszerezni elore amit csak lehet. Kozben a suli is elkezdodott, igy nem unatkozunk.
Vigyazzatok magatokra,
Puszi,
Bella
bella
 
 


Sziasztok Lányok!

Jelentjük jól vagyunk! A 13+1 hetes uh eredménye: 8 és 7,3 cm hosszúak a kis kópék, 24 és 26 mm fejátmérő, 1,5 és 1,8 mm nyakiredő!
Voltunk genetikai tanácsadáson is az amniocentézis miatt, de semmi értelme nem volt, ez nem tanácsadás volt, mivel én többet tudtam a dolgokról, mint a doki.
Egyébként a hír igaz, a legújabb kutatások szerint néhány ezrelékkel nagyobb számban fordulnak elő kromoszóma rendellenességek az icsi-s babáknál, mint a természetes úton fogantaknál. De az, hogy melyik kórház, klinika orvosai javasolják ez miatt az amniocentézist, melyik nem, ez csak az adott intézmény protokoljától függ. Szóval beismerik, de általában nem támogatják a beavatkozást ( ezért nem is hallhatattok róla), mivel nagyobb a kockázati tényező, mint az a néhány ezreléknyi esély a betegségekre! Durva szerintem!
Azóta találtam egy cikket is a helyi napilapban, amit a győri Kaáli igazgató főorvosa írt kifejezetten erről a témáról, és ez a cikk is elismeri a legújabb kutatási eredményeket!
Mindezek ellenére mi döntöttünk: nem vállaljuk az újabb két szúrást. A legnyomósabb indok az: ha ki is derülne (ami ugye elképzelhetetlen), hogy egyik lurkónknak valamiféle kromoszóma rendellenessége lenne, és a másiknál semmi gond, nem tudnak semmit tenni, újabb redukció abban a korban már elképzelhetetlen, így semmi értelme az egész herce-hurcának.
Mi tudjuk, hogy egészégesek, jól vannak, rengeteget nőttek az elmúlt másfél hét alatt is már, így pontot tettünk az ügy végére és kész!
A betegeskedőknek mielőbbi jobbulást, a programot kezdőknek nagyon-nagyon sok pozitív energiát, a várakozóknak sok türelmet, kitartást kívánunk!
Puszi: Émi
Émi
 
 


Sziasztok!
Bocsi ,hogy ide merészkedek.Dr.Kulin S.-ról,valakinek valami info?A véleményetekre lennék kiváncsi.Igaz,hogy visszament a Kaáliba?

Brigi
pbriguci
 
 


Adrienn! Végre, uj remények!! Kép

Sziasztok! bocs, de a vizsgálat után nagyon szigoruan kellett feküdni, éreztem is a hasamon, igy most keltem fel elöször. Nem ment minden simán, hiába várták az orvost nem jött, mérgesen mondtam végül fél 10kor, akkor csinálja más orvos, csak legyek tul. Éhes is voltam már nagyon.
Szerencsémre az orvost ismertem, évfolyamtársam volt a gimiben, igy kevésbé féltem, odanézni nem mertem, de nem fájt. Ill. kicsit, mert eleinte véreztem, és a magzatviz is véres volt, valszeg köldökzsinort megszurta, de sikerült végül tiszta vizet vennie. Ez volt kellemetlen kicsit, amikor mozgatta a tüt, de nem fájt az egész. Egy biztos, én minden terhességnél vállalom mert semmiség volt, és biztosra akarom tudni a baba egészséges-e. Jól vagyok, csak nem tudtam géphez jönni, köszönöm a drukkokat, biztos azért nem fájt Kép Sajna az eredmény 3-4 hét, igy kicsuszunk a 24 hétböl, de nem félünk.
Tényleg kár lett volna érzéstelenitö!

Bella! Nekem az AFP 0,6 MOM volt, 12 hetes nucha 0,9mm mégis most megijesztettek beteg lehet a baba. A klinikán több orvos is rácsodálkozott mit keresek itt, már féltem nem engedik a vizgálatot, felülbirálják, mert nem értettek vele egyet. Ezek szerint tényleg nem kell aggodni, de most már akartuk mi is, hogy papir legyen róla, hogy egészséges a baba.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok.Sajnos az inszem nem sikerült,ma meg is jött.Mondtam is a páromnak,mennyire kegyetlen tud lenni a sors.Mindkettőnknek második házassága,boldogok vagyunk mi is a fiuk is,de vlami kis kegyetlenség beárnyékolja a boldogságot.Holnap lesz az esküvőnk,mennyire csodás lett volna,ha már a babát is "vittük volna" a házasságkötőbe.Jó éjt lányok,jó hétvégét mindenkinek.
kagnes22
 


Ági! Ne add fel, sajnos nem mindenkinek adatik meg ez egyszerüen, látod sokunknak sokat kell(ett) várni erre a csodára, de teljesülni fog nektek is!!

Lányok! ma voltunk az atyánál, pont 1 hónap mulva lesz a templomi esküvönk, a polgári már 4 éve megvolt, szoval kértem áldást a babára, hát lányok én elsirtam magam, olyan szépeket mondott a pap. Legföképpen egészséget kivánt neki, ezt most a magzatvizvétel eredményre várva, a legjobbkor. Én meg csak bögtem, alig birtam abbahagyni. De most olyan nyugodt vagyok!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
Émi - örülök, hogy sikerült döntened az amniocintézisre vonatkozóan. Én is biztos vagyok benne, hogy a gyerkőcökkel minden rendben van.
P.Brigitta - én is a Kulin S-nál kezdtem tavaly januárban, de márciusban elment a Kaáliból, így a Krizsához kerültem, akivel nagyon elégedett vagyok. Tehát nem tudok sokat róla ilyen szempontból. Bár mikor először telefonáltam és kérdezték, hogy melyik orvoshoz akarok menni (amiről fogalmam sem volt), azt mondtam, nekem mindegy, csak jó legyen. Így kerültem először hozzá. Legutóbb, mikor voltam a Kaáliban, én is láttam őt, de nem tudom, hogy vissza ment-e.
Kagnes22 - ne csüggedj! Sok pozitív drukkot kapsz itt tőlünk a következő próbára. Mikor lesz? Azért gratulálok az esküvőtökhöz.
Karmen - Neked is előre gratula
Én egyenlőre várom, hogy megjöjjön, akkor kezdem a fogigátlót. Bár már megint egy hete késik, de nem izgatom magam emiatt.

Puszi
Adrienn
audrey
 
 


Brigitta!

Kulin doktor továbbri is foglalkozik lombikkal, de már csak külsős a Káliban, tehát a beavatkozásokat ott végzi el, de a stimuláció és minden viszgálat a magánrendelőjében történik magánorvosként. Ha szeretnél vele beszélni a számát megtudhatod a matáv tudakozótól.

Marcsi
Marcsi
 


Sziasztok lányok! Csütörtökön megyek vissza a Kaáliba,meghallgatom mit mond a doki,milyen javaslata lesz.Aztán majd eldöntöm,hogy mi legyen Nem tudom,nagyon tanácstalan vagyok,és őszintén megvallva,nem vagyok teljes mértékben elégedett az intézménnyel,nem szívesen megyek és ez nem jó dolog.
Köszönjük a jó kívánságot.
kagnes22
 


Szia Kagnes! Melyik intézménybe jársz? Nekem eddig mindenki nagyon dicsérte a Kaálit, én a szegedivel nagyon elégedett voltam, igaz ott is csak az 1ik orvossal. De én öt választottam és öt is ajánlom mindenkinek. Amugy sok függ az orvostól. Én nemrég voltam nála megint, pedig nem is lombik baba, mégis bármikor megkereshetem ha kérdésem van hozzá v. szeretném ha ö is kiértékelné az eredményeimet. Amellett szerintem, hogy emberséges, nagyon jó orvos is.

Pesten nekem nagyon dicsérik a Dévai Intézetet. Esetleg menj át oda.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Hello Lanyok,
Agnes,
Gratulalok az eskuvohoz!
Sajnalom, hogy rosszak a tapasztalataid.
En, Karmenhez hasonloan nagyon elegedett vagyok. Mindig orommel mentem, mert tudtam, hogy jo kezekben vagyok. Az orvosomban abszolut megbiztam, barmilyen keresem volt, soha nem mondott nemet, mindent megbeszeltunk, vigasztalt ha kellett stb. Azota is benezek olykor-olykor, es mindenki nagyon orul, nezik a pocakomat, kerdezgetnek.
Nekem sem o volt az elso orvosom. Azt tanacsolom neked, hogy mindenkeppen keress masik dokit, akiben megbizol es szivesen jarsz hozza, mert rengeteg fugg attol, hogy milyen kapcsolatban vagytok.
Karmen,
Neked is gratulalok elore es utolag is az eskuvohoz!
Adrienn,
Mi a helyzet?
Emi,
Orulok, hogy jol vagytok!
Puszi mindenkinek,
Bella
bella
 
 


Sziasztok!
kagnes - ki az orvosod? Én is elégedett vagyok a Kaálival, és az orvosommal is. Én szívesen megyek oda. Előtte egy magándokihoz jártam inszeminációra, 6x voltam nála sikertelenül, és mondhatni elég felületes volt a vizsgálatokkal. Utána kerültem a Kaáliba, de az itt történő első kudarc után is szívesen mentem vissza, és sose adtam és adom fel a reményt. Itt a Kaáliban rögtön mondenféle hormonokat néztek, elküldtek laparoszkópiára, stb. tehát igazán érezhetően törődnek az emberrel. Szóval abszolút nem kell elcsüggedned. Szerintem itt a legjobb helyen vagy. Én 4 évet szalasztottam el azzal, hogy nem a megfelelő helyen kopogtattam. Most tudom, hogy előbb vagy utóbb sikerülni fog.
Bella - köszi az érdeklődésedet. Tegnap megjött, ugyhogy elkezdtem a fogigátlót. Jövő hét csütörtökön kell mennem a dokihoz.
Puszi
Adrienn
audrey
 
 


Lányok! Na megjöttem a tanácsadásról. Ott is kiakadtak, hogy ilyenkor nem mérnek már nuchát, nem erre kellett volna fogni hogy beteg a baba és kell a vizsgálat. Már nyugodtak vagyunk, de ehhez az orvoshoz többet nem megyek, tudta milyen elözmények után lettem terhes, nem kellett volna a frászt ránkhoznia. Amugy más orvos és más védönö is ezt mondta, valamit ismerösöknek se mérték a klinikán. Erröl ennyit.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
Hírt hoztam Dorisékról.
Sokszor puszil mindenkit és elnézést kér, amiért nem tud válaszolni a mail-ekre, de most fél évig sajnos nem lesz gépközelben.
Befektették a kóházba, mert a kislány sajnos le van maradva, és gyakran kell flowmetriát csinálni.
Szorítsunk nekik nagyon, jó?
Ha lesznek új híreim, majd megírom.
Viki
vikici
 
 


Sziasztok!
Új hír Doristól: a flowmetria eredménye sajnos nem jó, a kislány valószínűleg erőlködik a létért. Hétfőn UH és flow. lesz, és ha akkor is rossz az eredmény, befejezik a terhességet.KépKépKép
Kapott már tüdőérlelőt is és Mindenkit puszil.
Viki
vikici
 
 


Viki,
Kerlek add at Dorisnak, hogy nagyon-nagyon szoritok ertuk! Vigyazzanak magukra! Es nem is tudom, mit irjak meg, borzaszto ilyet hallani! Drukkolok a picike kislanynak, hogy eros legyen, es tartson ki!
Puszilom oket,
Bella
bella
 
 


Viki! Befejezik? És a másik babával akkor mi lesz? Nagyon sajnálom öket, rettenetesen drukkolok én is hogy minden rendben legyen, a pici lány is megerösödjön! Hány hetes most Doris?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Szia Karmen!
Szerintem azért kapott tüdőérlelőt, mert a dokik arra számítanak, hogy hamarosan megszületnek a babák. Az, hogy befejezik a terhességet, azt jelenti, hogy császárral kiveszik a piciket, mert gondolom, a kislánynak idekint jobbak az esélyei, mert tudnak segíteni neki az orvosok.
Így persze a másik baba is koraszülött lesz.
Nagyon szorítok Nekik és remélem, semmi baj nem lesz. A mi nagyobb kisfiunk a 31. héten született alig másfél kilóval, most 16 hónapos és senki nem mondaná meg róla, hogy koraszülött volt.Kép
Sajnos tapasztalatból tudom, hogy nagyon nehéz lesz Dorisnak, de erősnek kell lennie és remélem, nem lesz semmi baj. Amúgy a kislányok sokkal-sokkal szívósabbak, mint a kisfiúk.
A 30. hét körül van, egész pontosan nem is tudom...

Viki
vikici
 
 


Sziasztok Lányok!
Mindenkinek szép hetet, jó kedvet kívánok, annak ellenére, hogy nagyon megijedtem, amit Dorisról írtatok, nagyon sok erőt küldök nekik, teljesen átérzem a helyzetüket, nekem is két pöttöm növekszik a pocimban, és nagyon nagyon féltem mindkettőt! Nálunk a mostani uh-on 7 mm volt a különbség a két picur között, és beszélgettem már a nagyobbikkal, hogy vigyázzon a tesójára, neki is hagyjon teret a növekedésre, ne akarjon mindent magának!
Mi az a flowmetria lányok? Nekem semmit sem mond ez a kifejezés!
Mi jól vagyunk, bár az elmúlt hét extra meleg napjain bedagadt a bokám, a dokim azt mondta ma megnézi, de a hétvégén szinte teljesen leapadt, remélem nem kezdtem el már most vizesedni?!
Puszi mindenkinek: Émi
Émi
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy kontárkodok, csak Éminek szeretnék üzenni!
Minden rendben? Én 22-én megyek Likárhoz legközelebb. Voltunk már 18 hetes UH-n, annyira ficánkolt, hogy azt sem tudom mekkora. 27-én megyünk 4D-re, talán ott kiderül. Én most vagyok pont félidős Kép Ha van kedved majd írj egy e-mailt. Most nehézkes a közlekedés számomra, mert összetörtem az autót (majdnem totálkár), de majd valamikor találkozhatnánk!
Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

17-ére kaptunk időpontot a Kaáliba.
Tudna valaki segíteni abban, hogy az első elbeszélgetésen mi lesz??
Az összes vizsgálat elvégzése mennyi időbe telik, legjobb esetben mikor lehet számítani a lombikra??

Köszi előre is!

BM
BM
 


Viki! Nagyon szoritok Dorisért és a babákért! Igen, a lányok általában tényleg sokkal szivosabbak!!

BM! Megnézik az eddigi leleteket, vigyél mindent, akkor is ha több éves, kellenek a UH leletek, hormonszint ha volt, meg minden ami nögyógyászati. Megbeszélitek, hogy mikor legyen a vizsgálat, de elötte menni kell HIV és Hepatitis szürésre, csak ha neg. akkor állnak szóba veletek. (miért ne lenne az). Én azt csináltam, hogy ami a lombikkal kapcsolatban kérdésem volt, azt felirtam, és ott mindent sorban feltettünk, szóval mindent meg lehet ott beszélni. Nekünk 8e Ft volt a beszélgetés (1 éve) és 12e az elsö vizsgálat. Utána már nem kell fizetni. Nekem volt friss rákszürésem igy, csak 6e Ft-ot kellett fizetni, a 12e helyett. Szerintem jobban jársz ha gyorsan te is elmész a dokidhoz.
Szerintem a köv. ciklusban tudják a vizsgálatot nálad elvégezni, mert kell biztos 3. napos vérvétel is, utána ciklusban lesz (ha lesz, nálunk mindenkinek volt, de másutt nem mindig adják) fogamzásgátló, és utána kezdik a szurikat. Szóval kb. 2 hónapo mulva kezdhetik. De ezt is a megbeszélésen elmondják, hogyan akarják.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
Dorisék még egyben maradhatnak, mert hála Istennek a keringés jobb lett, bár a picik nem nőttek.
De a lényeg, hogy még bent maradhatnak.Kép
Viki
vikici
 
 


Viki! Köszi a csodás hirt, nemhiába szoritottunk nekik!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Viki,
Ez tenyleg jo hir! Szoritunk Doriseknak, hogy minel tovabb maradhassanak a kicsik a helyukon!
Emi,
Nekem eddig szerencsere meg nem jelentkezett vizesedes. Hanyadik hetben vagy most? Kicsit elveszitettem a fonalat.
A flowmetria a ver keringeset figyeli a mehlepenyben, koldokzsinorban. UH-val lehet vegezni, szines rajzolatot mutat. Tobbet en sem tudok.
Karmen,
Te hogy erzed magad?
Puszi mindenkinek,
Bella
bella
 
 


Sziasztok!
Beszéltem Doris-szal. Szóval pénteken a flowmetria eredménye elég rossz lett, és mivel a kislány már 2 hete egyáltalán nem fejlődött, mentővel átvitték a Sote I-re, ahol megszületett Lili (1150 gramm) és Gergő (1700 gramm). Egyenlőre mindkét baba lélegeztetőn van, és Doris azt mondja, jelenleg Gergő állapota kevésbé stabil, mert hiába született nagyobb súllyal, a tüdeje fejletlenebb (így kap tüdőérlelőt). Lilihez tegnap már benyúlhatott az inkubátorba.
Egyenlőre ennyi, ha vannak újabb hírek, jelentkezem.
Sziasztok:
Viki
vikici
 
 


Dorisnak gratulálok a piciknek meg kivánom gyorsan erösödjenek, nöjjenek meg!! SOk boldogságot nekik!!

Mi holnap megyünk a genetikára, és telefonba bár nem mondhatnak eredményt, annyit mondtak csak, hogy ne izguljunk. Hát most már nem fogunk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Viki,
En is gratulalok Doriseknak, es szivbol kivanom, hogy a kicsikkel minden rendben legyen, es hamar mehessenek haza mind a harman! Vigyazzanak magukra es puszilom oket!
Karmen,
Biztosan rendben lesz minden!
Sajnos velunk is van egy kis gond. Kicsit tobb a magzatviz, ami feszulest okoz es kemenyedik is a pocakom, neha gyakrabban, neha ritkabban. Mindenesetre az orvos jol ram ijesztett, szoval szigoruan fekudnom kell, semmit sem csinalhatok, csak a MagneB6-ot kapkodom befele, mint egy orult. Manoka jol van, vele minden OK, szepen fejlodik.
Mindenkinek puszi,
Akinek szukseges megy a drukk!
Bella
bella
 
 


Bella! Nem lesz semmi gond, feküdj sokat akkor!

Sziasztok! Most jöttünk meg a genetikáról, nincs kromoszóma betegsége a babánknak!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen,
Orulok a jo hirnek!
Puszi,
Bella
bella
 
 


Sziasztok!
Jó hírek Dorisékról: már egyik baba sincs lélegeztetőn!KépKépKép
A Lili nem akarja elfogadni az ennivalót, de gondolom, ezt a problémát meg tudják oldani az orvosok. Dorist már hazaengedték, otthonról jár be a babákhoz.
Nagyon köszöni mindenkinek a jókívánságokat és a drukkokat és mindenkit nagyon sokszor puszil!

Viki
vikici
 
 


Viki! Ez tényleg nagyon jó hir, nem is mertem remélni hogy ilyen hamar erösödnek! Dorisék biztos nagyon boldogok! Mikorra várható hogy hazaviheti a piciket? Császárral kellett szülnie?
Puszilom!!

Bella! Köszi.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Szia Karmen!
Hazamenetelről azért még nincs szó, szerintem először még átviszik majd a piciket a Margit Kórházba (eredetileg ott szült volna Doris). Az jó lesz, mert oda befekükhet hozzájuk a Doris.
Igen, császározták, azokat a babákat, aki ennyire korán születnek, ráadásul a kislány nem is volt jól, nem engedik simán megszületni (koraszülötteknél amúgy is nagyobb pl. az agyvérzés lehetősége).

Viki
vikici
 
 


Doris!
Mostmár merek gratulálni! Legyetek boldogok! Erőt és egészséget kívánok az egész családnak! Kép
Solya, aki izgul ám értetek!
solya
 
 


Viki,
Doriseknak sok-sok puszi! A Kicsik nagyon ugyesek, csak igy tovabb! Az eves miatt nem kell aggodni, mert szondaval tudjak etetni a babakat, amig nem szopnak, vagy nem fogadjak el a cumisuveget. Az a lenyeg, hogy legyen sok finom tejci!
Sok erot es kitartast nekik!
Emi, Sac,
Hova tuntetek?
Puszi,
Bella
bella
 
 


Na megvagytok! Jol megtréfált, hogy nem talátam a forumot a megszokott helyen. Mondjuk ide véletlen néztem be, nem gondoltam hogy ide került. Azért jelezhették volna, hogy áttettek ide a régi helyéröl is forumokat.

Viki! A lényeg hogy jobban vannak, nekem is császár lesz, eredetileg bántott, de a baba a lényeg, hogy jól legyen!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen, nekem az első császár volt, nagyon szerettem volna másodszor simán szülni, mindent megtettem érte, de túl nagy volt a baba és a dokim nem engedte. Így két csaszival a hátam mögött semmivel nem érzem magam kevesebbnek, mert tudom, hogy nem azért lett így, mert én szerettem volna. Most már semmi esélyem a sima szülésre, a 3. is csak császár lehet, de már elfogadtam ezt a tényt és egy picit sem zavar. valahol olvastam egyszer, hogy nem a szülőszobán dől el, ki milyen anya lesz.
Nagyon szerettem volna átélni a sima szülés élményeit, de nem sikerült és ez ellen most már úgysem tudok mit tenni, mit idegesítsem magam.
A háttérből végig figyelemmel kísértem a kálváriádat (meg másokét is), szerintem neked nem kell bizonygatnom, hogy a baba egészsége MINDENNÉL fontosabb.
Viki
vikici
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?