Új privát üzeneted érkezett!

Akkoriban még tervben sem volt a baba, úgyhogy nem érdeklődtem ennyire, nem is néztem a műsort sajnos. Most bezzeg tapadnék a képernyőre! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!
Nálunk sem volt még akkor téma a baba, de imádtam már akkor is az ilyen és hasonlo témályu dolgokat! Tehát én is imádtam Kandász Andrea müsorát! Szinte mindig el is sírtam magam mikor megszületett 1-1 babó! A könyvet én se olvastam, de még lehet, hogy egyszer majd valamikor megveszem!
Tabati! Sajnálom, hogy nem láttad ezt a müsort, mewrt tényleg jo volt :!:

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Ma megvesszük az ytongot!! :D És még a héten meg a következő hetekben a többi anyagot ami az alapozáshoz kell. Márciustól állítólag emelés lesz. Hamarosan ki is tűzik a házunk helyét! :D El sem hiszem! :D

Kép
Kép
tabati
 
 

 
 

Sziasztok!

Látom mindenki punnyad! Nálunk sem történik semmi különös, de azért gondoltam írok, mert bepókhálósodik a topicunk! :lol: Jelentem megtaláltam akírát a Jónás topicban. Nagyon akarják ők azt a fiút, hogy minden praktikát kipróbálnak! :wink: De azért néha benézhetne hozzánk is elmesélni mi a helyzet! :?

encsike!

Hogy vagy? Még a múltkor elfelejtettem írni, hogy én is francia típusú bugyikat vettem, és színeseket. Alul nincs is gumírozva, hanem fodrosra beszegve, és nagyon kényelmesek. De találtam a kínaiban még jobbt, ami abszolút a kedvencem. Szinte olyan, mint egy férfi tapadós boxer, csak van egy masni az elején. Vettem belőle almazöldet, meg fehéret. Volt még sötétzöld, meg fekete is, de mire megvettem volna, addigra már elfogyott sajnos. Ez extrakényelmes! Még azért benézek oda néha, hátha lesz más színben megint!

ósió!

Esküvőröl újabb hírek? Nekünk annyi, hogy már tuti nem a kertünkben lesz, mert az építkezés miatt nem lesz hely. Hátul is anyagok lesznek, a tégla meg elől. Ha mégsem jön össze valami miatt a suli aulája, akkor étterem.

Kép
Kép
tabati
 
 


Szia Tabati!

Engem a héten a nátha kicsit elkapott, szerencsére a torkomat nem, csak az orrom folyott. tegnap a közérzetem is nagyon rossz volt, kisebesedett a szám, egyszóval nem igazán volt kedvem semmihez. Bágyadt is voltam. Ma már azonban sokkal jobb, remélem, holnapra elvonul az egész, és részemről csak ennyi volt a nátha. Most már remélem, az esküvőn is elkerül.
Jelenleg nincsenek fejlemények az esküvővel kapcsolatban. A meghívóinkat most csinálják, valamelyik nap hívott a hölgy a szerkesztéssel kapcsolatban, szerintem egy hét múlva készen lesznek a meghívók, vagy utána hét elején. És akkor szépen lassan elkezdjük kihordani a meghívottaknak. Ha meglesznek a meghívók, lefotózom őket, és teszek fel róluk képet. A neten ugyanis nem találtam képet róluk. De ha ellátogatsz a www.kado.hu weboldalra, te is láthatod, hogy kb. milyen stílusú meghívóik vannak. Óarany színú szaténszalag lesz rajta (ez lényegében sötétbarna szín), benne egy kis kristálykő, amúgy az egész ekrü és négyzet alakú, benne dőlt barna, fényes betűk, fényes papíron (olyan, mintha csillámporos lenne). Nem volt olcsó, de nagyon megtetszett...

Jó, hogy végül ti is zárt helyen tartjátok az esküvőt. Szerintem nagyon necces kint szervezni, bármikor jöhet egy kis szél vagy vihar, zápor-zivatar, vagy egész egyszerűen lehet hideg is. Bent meg nem kell tartani ilyenektől. Nekem most a vőfély keresése van vissza. Van négy számom, ezeket fel kell majd hívnom a közeljövőben. Végül úgy döntöttünk, lesz vőfélyünk.

A kínaiban valóban jó bugyikat lehet venni. A franiabugyi tényleg nagyon kényelmes. Tudod, mit szeretek még? Az olyan bugyikat, amelyek csak félig tangásak. Azon felül, hogy roppant kényelmesek, szép csinosak is, és bizonyos ruhákhoz csak azt (vagy tangát) lehet felvenni, mert sima bugyi nem menne, pl. vékony fehér nyári pamutnadrágaimhoz.
Tényleg érdemes a kínai többször is benézni, még akkor is venni pár bugyit, ha pillanatnyilag nincsen rá szükséged, mert lehet, mikor kellene, éppen nem fogsz találni olyat. A szekrényben meg eláll. Én is körbe szoktam nézni olykor, és ha látok olyat, amely az én ízlésem, veszek párat.
Vendég
 


Erről a Jónás-módszerről jutott eszembe, hogy megnézem az én jónás-naptáramat 2008 áprilisától kezdődően 2009 áprilisáig, és egyszerűen teljesen ledöbbentem! A naptár pontosan azokra a napokra jelöli ki a pét, mint a Ciklus.hu! Egyszerűen hihetetlen! A termékeny napjaim ugyanarra az időre esnek a jónás-naptárban is, de hogyan, amikor ott semmivéle ciklusadatot nem kellett megadni!? Ha áprilisban együtt leszünk, kislányunk születik elvileg! :D
Nagyon érdekes megnézegetni ezt a naptárat, mindenkinek csak ajánlani tudom, már csak érdekességként is!
Vendég
 


No, majd megnézegetem én is. Bár nem nagyon hiszek az ilyesmiben... :roll:

Jelentem, ma túlestem egy fogam betömésén. Úgy indultunk neki, hogy nem kell érzéstelenítés, hátha nem kell olyan mélyre lefúrni. Aztán nem bírtam tovább a feszültséget (ugyanis mindig attól rettegtem, hogy mikor fog belenyilallni a fájdalom) kértem közben mégis. Viszont a végére annyira kellett már pisilnek, hogy nagy kínban voltam, és azt a doki is látta rajtam. Hajtogatta, hogy már csak egy kicsit kell kibírni. (persze ő nem tudta, hogy mi a kínom, azt hitte, hogy kellemetlen, hogy turkál a számban) Végre azt mondta, hogy kész. De még hozzátette, hogy akkor most megnézzük, hogy nem magas e a tömés. Na, ekkor már meg tudtam szólalni, hogy jó, de előbb ki kell mennem, mert már nem bírom tovább. Erre ő : jaaa, csak ennyi volt a probléma? :lol: Amikor meg visszajöttem mondta, hogy reméli ezek már tünetek, és megígérte, hogy több röntgent nem csinálunk. (persze ezek még nem lehetnek tünetek, én mindig rengeteget járok pisilni mostanság, szerintem a hideg miatt)

Megnéztem a meghívókat, szépek. Nekem az tetszik nagyon ami a főcímnél van, ami úgy néz ki, mint egy kis csomag. Na, azt postán nem lehet elküldeni.

Kép
Kép
tabati
 
 


ósió!

Hol nézted meg a Jónás naptárat, mert én nem találok sehol ilyet... :oops:

Kép
Kép
tabati
 
 


Nem volt könnyű találni ilyen oldalt. Beírtam a google-ba, hogy jónás-módszer. Ezek után kidobott csomó találatot. Ha beírod te is ezt, akkor kb. a negyedik találtat lesz az, az a címe, hogy A jónás-módszer kiszámítása az astro.com weblap segítségével. Itt vannak az instrukciók. Igazából nekem se könnyű hinni benne, de sok hónapot olyan jól eltalált. Lehet, hogy csak merő véletlen az egész? Mindenesetre ezt akkor fogjuk megtudni, ha már próbálkozunk (illetve pontosabban utána).

Na, a meghíóval meg hogy jártam! Ma megküldték azt a mintameghívót, amit még több mint egy hónapja rendeltem. Még a mamámnál van a levél, ő hívott fel, azt mondta, nagyon szép a meghívó. Ezek után már csak remélni tudom, hogy nem olyan szép, mint amilyet csináltattam végül, különben nagy bajok lesznek... :roll: Igaz, ebből is lesz legalább egy mintánk emlékbe, de azért most már azt akarom, hogy ne legyen olyan szép ez a meghívó. Lehet, hogy este el is ugrunk a mamámhoz. Annyiból nem izgat a téma, hogy ha csodálatosan szép is, már nem merném az ötven darabot velük csináltatni, mert szerintem iszonyú lassúak voltak. Szóval, félnék, hogy egyszerűen nem készülne el időre az összes meghívó, és még szét is kell hordani őket, s már mindjárt itt van március... Ezek a mostaniak meg elég gyorsak, már készítik a múlt héten megrendelteket.

28-án mi is megyünk a kedvesemmel fogorvoshoz kontrollra. Örülnék, ha nem találna semmit az orvos.
Meg lassan a nőgyógyászt is útbe kellene ejtenem, a szokásos évi rákszűrés miatt.
Én is elég pisilős vagyok. Éjjelente is fel szoktam kelni, szinte kétszer mindig.

Na, és ti, Tabati, hogyan álltok az esküvővel, most, hogy az időpont már megvan? Van elképzelésed a meghívókról? Ruháról, párod cuccairól?

Egész délután antikváriumokat nézegettem a neten. Nagyon szeretem a könyveket, szeretek olvasni, és szeretem a ritka különleges dolgokat. Például az olyan régi kiadványokat, amelyeket bőrkötésben adtak ki, aranyozott lapéllel. Egyszer láttam egy szuper regényt ilyen formában, 1890-es kiadásút, erre mire megrendeltem volna, elvitték. :shock: Nézegettem egy darabig a neten, naponta ránéztem, aztán mire nem sajnáltam rá a pénzt, valaki megvette. sajnálom, hogy mostanában nem adnak ki limitált számban ilyen könyveket, de most már a rendes könyvesboltokat is ilyen szemmel fogom átnézni. Ki tudja, hátha rábukkanok valami ilyesmire. Az egész csak onnan jutott eszembe, hogy egy bőrkötéses könyvet olvasok most éppen, hát már kézbe venni is olyan jóóó!
Vendég
 


Én is rákerestem, de nem adott ki használható oldalt. :roll: Mindegy, ha lesz időm még keresek.

Igen, úgy néz ki marad az időpont, legalábbis egyik tanú, meg a lelkész sem kapálódzott még, hogy mégsem jó. Most már ne is tegyék, mert elkezdem megcsinálni a meghívókat én is. Első körben megveszem a papírt, megtervezem, mi legyen a szöveg, majd a tesóm megszerkeszti számítógépen és kinyomtatjuk. Aztán én is szeretnék rá szalagot, és most hogy írtad, jó ötletet adtál, hogy vannak itthon díszköveim, amiket a tánccipőmre szoktam ragasztgatni, majd én is ragasztok a szalagra, úgy sokkal elegánsabb lesz.

A ruhával még várok, mert még mindig nem tudom mikor sikerül a baba. De várhatok, mert sikerült arra is ismerőst találni. Szóval nekem tulajdonképpen keringőruhám lesz, mert egy táncruhakölcsönzőből van ismerősöm. Onnan meg nem fogják elkapkodni a ruhákat. Már meg is beszéltem vele, hogy ráér még mennem. De azért már megnéztem a ruhákat, és mindegyik nagyon gyönyörű, nem lesz könnyű választani. Amúgy meg rám fogják igazítani, ha változik mondjuk a pocim mérete. :wink:

Na, párom cuccai még rejtély... :roll: Cipőt venni kell neki azt már tudom...

Kép
Kép
tabati
 
 


Na, hellóka!

Hát, hogy itt milyen iszonytató hideg van! Ez rettenetes! Csodálatosan süt a nap, de rettentő hideg van, sőt, az előbb a napsütésben néhány hópelyhet láttam szállingózni!

Mi ma kiránsulni megyünk Keszthelyre, meg a Balaton egyéb környékére. Megnézzük a Kastélyt és a Véres Középkor Kínzómúzeumot Keszthelyen. 8)

Ha rád tudják igazíttatni a ruhát az esküvőn, akkor tényleg nem kell várnotok semmire, ami a babát illeti. Ha jól tudom, ebben a hónapban már újra próbálkoztok, igaz?
Én is gondolkodtam, hogy a meghívót esetleg én csinálnám. De ha olyan papírt találok, amely nagyon szép (vastagabb, fényes típusú), akkor azt csak speciális nyomtatóval lehetne kinyomtatni, ami nekünk meg nincsen. Így jóformán csak teljesen egyszerű papír jöhetett volna szóba, azt meg nem akartam. Igaz, hogy különféle dolgokkal lehet díszíteni, mint pl. kristálykő, szalag, ezek nagyon feldobják a meghívót.
Ma leszaladunk a nagyimhoz, meg is nézem, hogy milyen lett az eredetileg tervezett meghívó. Bár most már mindegy. De ahogyan írtam tegnap is, annyira nem izgat, mert most már akkor se merném rájuk bízni a meghívókat, ha csodálatos lenne.

Egy jó tipp: párod öltönyét szerintem úgy válasszátok ki, hogy a későbbiekben is tudja használni, mivel biztos ott hagytok ti is pár tízezret, s akkor már ne olyan legyen, ami csak egy estélyre szól. Ami nekem eredetileg tetszett volna a páromon, az abszolút alkalmi öltözet volt, aztán mikor felpróbálta, nem is tetszett annyira (ez aranyszabály, ami a próbabaán jól néz ki, rajtunk nagyon gagyi, ami meg elvileg nem tetszene, az lesz az isteni). Végül olyat vettünk, ami a fogason elsőre kicsit snassznak tűnt, rajta meg úgy állt, mintha ráöntötték volna. Egyből lecsaptunk rá, és ráadásul máskor is tudja majd viselni. Egyébként fekete színű, ritka, fehér hajszálcsíkok vannak benne, háromgombos. Az árban már minden benne volt. Neki is még a cipő van vissza. De én azt mondom, ezen sokat spórolni nem szabad.

Na, jól van, megyek, mert indulunk.
Vendég
 


Rámigazítják a ruhát, de ha nem sikerül a baba, akkor másfajta szabásvonalút választok, testhezsimulóst. Viszont ha már egy pici hasam is lesz, azt nem paszíroznám bele ilyen ruhába, hanem akkor mell alatt szabottat választok. Szóval úgy értettem, hogy azt is lehet, hogy igazítani kell, mert ki tudja milyen gyorsan változik a testem, és nem csak hasban, hanem pl. mellben is.

Nálunk nem csak szállingózott a hó, hanem sütött a nap, egyszer csak beborult és elkezdett szakadni a hó. Aztán elállt és megint kisütött a nap... :shock: Érdekes egy időjárás. :roll: Kicsit meg is fáztam ezekben a fura időkben. Ha nincs rajtam sapi, akkor fázik a fejem, ha van, akkor melegem van benne. Fel, le, fel, le.... Úgyhogy most tüsszögök, meg folyik picit az orrom. Remélem ennél maradok és nem leszek betegebb.

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!

Ismerős helyzet, habár én már kiláballtam belőle, szerencsére nem ment rá a torkomra a megfázás. Viszont kedvesem ma kicsit huzatot kapott, mondta, hogy nyilallva fáj a feje. Keszthely felé menet szakadt a hó, aztán egyszer csak ott is kisütött a nap, persze, kegyetlen hideg volt. Utána hazafelé már egyáltalán nem esett a hó, hanem végig sütött a nap. Igazából nem is lenne olyan hideg, mivel még tél van, csak az elmúlt 1-2 hétben már szinte langyossá volt az idő, s most hirtelen visszajött a hideg, és ez a fura. Na, meg a csontig hatoló jéghideg szél. Annyira fáztunk Keszthelyen, hogy a Festetics-kastélyba már el se mentünk, nem volt kedvünk. Viszont a kínzómúzeumban csináltunk képeket is. Tegyek majd fel?
Vendég
 


Persze, tegyél! :D Borzasztó hideg volt tényleg tegnap! Brrrrr!!!

Többiek? Nagyon eltűnt mindenki! :(

Kép
Kép
tabati
 
 


Jó, teszek majd fel képeket akkor, csak előbb a gépről át kell tenni ide a számítógépre. Hátborzongatóak!

Ja, a meghívóról nem is írtam. Hát, megmondom őszintén, nagy csalódás volt. Nem is egészen úgy néz ki, mint a neten, a három kis szaténrózsából csak egyet tettek a meghívóra, s azt se a tetejére, hanem a közepére. Úgy hogy most már abszolút biztos, hogy jó döntés volt a másik meghívó, amit eleve személyesen választhattam ki. Sajnos ezeknek a másikaknak nincs üzletük, csak neten lehet velük tartani a kapcsolatot. Ez pedig nem valami előnyös szerintem.

Na, felhozom a gépet az autóból, mert lent felejtettük, és felteszem a képeket.
Vendég
 


Akkor tényleg szerencse, hogy nem vártál rájuk! :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, akkor itt vannak a képek! (Borzalmasak)
Kép Kép Kép
Vendég
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Huhhh! :shock: Tényleg! Mindegyik, de az a karón ülős...

Kép
Kép
tabati
 
 


Az a karóba húzás rituáléja.
Szerintem nem is olyan rossz most, a 21. században élni! :? Bár, azért a világ egyes részein most is vannak kivégzések, csak talán "humánusabb" megoldással. A Guillotine, illetve a golyó általi halál megváltás ezekhez képest. Na, jól van, ennyit erről. :!:
Vendég
 


Hát, Tabati, úgy látszik, rajtunk kívül senki más nem akar 2009-ben szülni... :o
Vendég
 


Dehogynem! :wink: Csak van akinek már van szerencséje egy (vagy több ) lurkóhoz, és nincs ideje sokat ide írni. Akíra nagyon hajt a fiúcskára, ebben neki többet tudnak segíteni egy Jónás topicban, mint mi, encsikét is láttam a vetéléses topicban. Hát ez is érthető, hisz mi szerencsére nem tudhatjuk milyen az, elveszíteni egy magzatot. Nekem ilyen szempontból szerencsém volt, mert amikor megtudtam, hogy méhenkívüli, akkor már tudtam a vetélést is, és minden olyan gyorsan zajlott, azt sem tudtam előtte, hogy várandós vagyok! Tulajdonképpen, ha nem mentem volna el a dokihoz, akkor egyszer csak abbamaradt volna a vérzés, és ennyi. Hisz nem kaptam semmi gyógyszert, nem műtöttek. De azért jó volt tudni, hogy mi zajlik bennem. Szóval neki is biztos jobb olyan emberekkel is beszélgetni, akik szintén túlestek ezeken a dolgokon. Amúgy beleolvastam a topicba, és ajánlottak egy jó oldalt, ahol vetélés után felmerülő kérdésekre válaszolnak. Érdemes volt elolvasni, tanulságos.

http://www.communio.hu/meh/kerdval.htm

Kép
Kép
tabati
 
 


Mondjuk én nem szoktam annyira körbenézni, főleg nem ilyen topicokban, amikről te írtál, de végülis logikus, hogy inkább mindenki ott van, ami éppen foglalkoztatja. Ez meg túl általános topic. Csak hirtelen mindenki eltűnt.
Vendég
 


Ha van időm, és nincs miről írni, akkor szoktam olvasgatni más topicokat. Még a szülés témakörben is. Érdekes dolgokat olvas az ember! :wink: No, majd egy két hónap múlva figyeld meg biztos lesznek újak is, mert akkor már mindenki 2009-ben tud csak szülni! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Képzeld, a héten felvételi elbeszélgetésre megyek! Istenem, hogy szeretném, hogy sikerüljön! Akkor persze kicsit a bébicsinálást elhalasztjuk, de úgy, hogy még mindenképpen 2009-ben tudjak szülni. Legalábbis nagyon tervezzük már, olyan sokat már nem akarunk várni. De olyan izgatott vagyok, remélem, jól fogok szerepelni. Olyan baromira nehéz, hogy minden jogterületen megfeleljen az ember.

Bizti jönnek majd másfél hónap múlva újak is, csak úgy hemzseg majd a vágyakozástól a topic. Aztán jönnek a 2009-es topicok, január, február, stb. Olyan izgi, nem? :D Vajon mi melyikbe kerülünk bele?
Vendég
 


Sziasztok!Én új vagyok itt.Szabadcsatlakozni hozzátok?
kutyafüle
 
 


Na tessék! :lol:

Persze, hogy lehet csatlakozni! Épp most emlegettük, hogy milyen kihalt mostanság a topic. Mit kell rólad tudni? :)

ósió!

Ez szuper!! :D Mikor mész? Majd drukkkolok!!! És ez közelebbi, vagy utazgatós?

Épp most ettem fokhagymás piritóst, meg most egy kis májkrémes kenyeret hagymával! Küzdök a náthámmal! Vettem homeopátiás orrcseppet. Bevallom nem nagyon bíztam benne, de gondoltam mostantól semmi gyógyszer, csak ilyesmi, meg tea. És lám, kapok az orromon levegőt! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Ja! Meg ma már lecsúszott 3 kiwi, meg egy grepfuit is. És kiwit még eszem majd egy óra múlva is!

Kép
Kép
tabati
 
 


( biztos, hogy a kivit dupla v vel írják??? :shock: :lol: )

Kép
Kép
tabati
 
 


Köszönöm Tabati!Nagyon kedves vagy!:)Mit is meséljek? 2006 nyarán házasodtunk össze.És lassan úgy érezzük minden egyben van a babához és elkezdünk próbálkozni. Az egyetlen dilemmám az, hogy suliba járok még, 1,5 évem van. És 8 hónapja keültem az új munkahelyemre. Ennyi.És hát mielőtt belefogunk, szeretnék hasonló cipőben járókkal beszélgetni.
kutyafüle
 
 


Kutyafüle,
Szia :D Én is gyerek mellett csináltam meg az egyetemen az utolsó félévet. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de nagyon jó kikapcsolódás volt. Igaz, első alkalommal halálra izgultam magam és rohantam haza. Persze minden rendben volt. :wink: Igaz, addigra már elmúlt egy éves. 8)

Itt olyan jó idő van, hogy leesik a madár a fáról. De Natit ez nem keseríti el, ő kint lenne egész nap. :lol: Engem azért annál inkább. Már nagyon jól esne az a jövő hétre beígért jóidő. :roll:

Kép KépKép
lorca
 
 


lorca!

Én is úgy várom már a jóidőt, mert olyan vagyok, mint a gyerekeid! Állandóan lebetegszem, pedig odafigyelek magamra, felöltözök, meg vitamint eszek rengeteget. :( Múltkor torokgyuszi, most nem kapok levegőt... Mondjuk én is sok gyerekkel vagyok kapcsolatban, úgyhogy lehet, hogy nekünk ez a sorsunk, így télen...


kutyafüle!

Szerintem a munkahely az nem akadály, csak legyen meg szülés előtt a kellő idő, hogy kapjál rendesen lóvét! :lol: A suliról nem tudok nyilatkozni, mert én már befejeztem, dolgozom. Itt a topicban vagyunk egy páran, csak sokaknak már van egy vagy több gyereke, így nehezen jutnak géphez. Azt kell, hogy írjam, hogy ketten vagyunk "facérak" ósióval, így mi többet írunk, mint a többiek. Szóval minket mindig megtalálsz itt, az a lényeg! :D

Nem tudom, hogy visszaolvasgattál e, de itt sok mindenről szoktunk beszélgetni, de vannak standard témák, mint például az esküvő (amint látod a vonalzónkon ketten is esküszünk a nyáron), az építkezés ( párommal azt is bevállaltuk még az idei nyárhoz, bár az hosszadalmasabb lesz, meg encsike is tervezi) Aztán itt van még a házvásárlás, meg a munkahelykeresés (ósió) , varrás (szintén ósió a mi kis varrónőnk, de momi és encsike is ismerkedik már a fortélyokkal, én csak vágyakozva olvasgatom amit ehhez a témához irkálnak) Szóval sok minden szóba kerül, most nem sorolom.
Inkább te mesélj még magadról! Hány éves vagy? Már próbálkoztok is, vagy csak szó volt róla? Jelentem mi már próbálkozunk (újra, mert nemrég volt egy méhen kívülim), és már lassan egyre aktuálisabb lesz a topic, úgyhogy gyűlik majd a probálkozós népség! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Jaj, Tabati, most reggel én is az orvosnál nyitok. Képzeld, tegnap déltán óta érzem, hogy elég erősen kell pisilnem, persze, ha elmegyek, alig jön, és utána fáj, síp, szúr: hólyaggyulladásom lett. Én is nagyon vigyázok magamra, nem tudom, mitől lett. Igaz, szombaton epiláltam, fél órán keresztül kb. nem volt rajtam zokni. Egyszerűen elhinni se tudom, hogy esetleg ennyi idő alatt megfáztam volna. Illetve vasrárnap egész délelőtt a konyhában voltam, s egy arasznyira kinyitottam az ablakot szellőzni, de közben mozogtam, jöttem-mentem... szóval, nem tudom. Így aztán éjszaka se aludtam valami jól, mert folyton pisilési ingerem volt. Most még annyira nem durva, de inkább meg se várom, mi lesz később, ma elszaladok vele a dokihoz. Egyszer régen volt ilyenem, kisit előrehaladott állapotban, hát, kegyetlen.

Nagyon szépen összefoglaltad, hogy mik történtek a közlemúltban a topicban! Tényleg, ez jellemzi a kis fórumunkat! Szinte mindenről beszélgetünk.
A varrásról annyit, hogytegnap is varrogattam, a mamám kért meg egy újabb kötény megvarrására, de maradt még az anyagból, így egy jó kis konyharuhát is varrtam neki, szélén cikakkors varrással, ez a díszítése. :D Szívesen varrnék más házi textíliát is, de ahhoz kell egy ház, mert anélkül nem érdemes nekiállni (pl. mekkora függöny kell az egyes ablakokra, stb).

Ez az állás utazgatós lenne, ha összejönne, de akkor tervezzük, hogy veszünk nekem is egy kisebb, használt autót, és a későbbiekben azzal járnék be. DE előbb sikerülnie kell. És gondolom, nem én vagyok az egyedüli pályázó. Most sajnos nincs többre időm, rohanok az orvoshoz, délután még leszek! Könyörögjetek az Istenhez érdekemben! :?
Vendég
 


Na, meg is fordultam, kilenctől lesz a rendelés. Jól emlékeztem akkor. DE már előtte oda kell majd mennem, mert rengetegen szoktak lenni, és nem végzek időre, hogy el tudjak indulni az elbeszélgetésre.

Kutyafüle, üdvözlet!
Neked kell tudni, hogy az egyetem mellett bevállalod-e a gyermeket. Ha másfél év van vissza, ebből vegyél le kilenc hónapot, meg a prbálkozást.... :lol: Már nincs is semmi.
Vendég
 


Igen, de ha mondjuk rögtön összejön, akkor pont az a fél év a legkritikusabb. Egy olyan pici baba mellől nehéz elmozdulni. De még akkor mindig lehet halasztani... bár az tapasztalatom szerint sosem jó megoldás, mert aztán nehéz folytatni, de lehet, hogy csak a lustaságom beszél belőlem! :lol:

Mikor is mész állásinterjúra? Csak hogy mikor menjen a drukk!

Húh, sajnállak a hólyaggyulladás miatt! :( Tudom, az nálam is a fülfájás után a legfájdalmasabb, legkellemetlenebb szokott lenni. És mindig hétvégén jön ki, hogy végigszenvedjek vele 2 napot. Úgyhogy szerencséd van, mert így hamar elmúlik majd!

Kép
Kép
tabati
 
 


nem merem elkiabálni, de talán nekem javult az állapotom. Az orrom például már nincs bedugulva. Viszont szegény párom elkapta tőlem úgy látszik, mert egész éjjel alig kapott levegőt (horkolt, pedig nem szokott), meg köhög is. :(

Kép
Kép
tabati
 
 


Én is itt vagyok hébe-hóba, csak most élem át az első menzit a császár óta és nemcsak testileg visel meg, hanem lelkileg is padlón vagyok..
Nekem már tuti a 2009-es szülés, mert a meddőségiben fél év az előjegyzés a lombikra, tehát gyakorlatilag kedden megyünk konzultációra, akkor már fel is kell iratkoznom, vagy lecsúszok az ideiről.. :roll:
Így előreláthatólag júliusban, de inkább augusztusban lesz csak lombik.. Addigra a "tilalom" is legalább lejár.. :oops:

Szép napot mindenkinek, majd benézek, csak előbb összeszedem magam.. :oops: :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl
 
 


Sziasztok!

Bocsi hogy hanyagoltalak Titeket :oops:


Üdv. az újjaknak! :D


Nem is tudom mit írjak :roll: eléggé lemaradtam 8)

Akkor írok magunkról :wink:
Mozgalmas hetek vannak mögöttünk...megvolt az első szülinap :D És onnantól megtáltosodott a Ricsi, már szalad :D Na, be is indult rendesen az élet. A drága pici fiam pakol ezerrrel, virágot szaggat, teritőstűl leránt mindent, polcot pakol, wc-ben matat, kukát borogat meg ilyenek :lol: Eddig ő követett mindenhova, most én loholok utána :roll: Mivel kezdett olyan lenni mint egy megvadult tornádó, bevezettem a napi több levegőzést a fölös energiái levezetése gyanánt. ÉÉÉÉÉéééééééééééés elkezdtem főzni :roll: :lol: :lol: :lol:
Aminek nagyon örülök, megjött harmadjára is. Majdnem pontosan, két napot késett :D Persze tudom ez még nem elég a kistesóhoz, de hátha...rajtunk nem múlik, belehúztunk apával 8) :lol: :lol: Viszont még mindig szoptatok, gondolkodom az elválasztáson hogy nagyobb esélye legyen a kistesónak, de valahogy nem érzem fernek a Ricsivel szemben :?
Mától ismét fogyózok, mert abba hagytam, szülinap óta zabálok, de mától ismét küzdök :roll:



Tabati!

Látom 1. ciklus :D :D :D :D


Ósió!

Jobbulást :wink:
Naaaaaaaaaaaaaaa??? Mi volt az állásinterjún???


Lorca!

Mi is várjuk már a jóidőt, nagyon! :wink: :D

Mint többgyerekes, tapasztalt anyukát, faggathatlak egy kicsit, hogy mi arról a véleményed, hogy 13 hónaposan kell e már gyerek közösségbe vinni a manót? :roll: Tanácsként kaptam, hogy vigyem gyerekek közé a Ricsit heti rendszerességgel, és akkor nem lesz ennyire "vad, rosszalkodó"... Szívesen vinném, de nálunk helyileg ez nem megoldott, másik városba kéne átmenni volán busszal, ezért nem igazán erőltetném, inább játszótérre vinném ha jobb lesz az idő... szóval nem tudom mit csináljak...Tényleg kell már neki a gyerek társaság ennyi idősen? :roll: :roll:



Teszek fel pár képet a kisördögről...

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Kép
Kép
Kép

Na, nem is untatlak titeket tovább :wink: 8)


Megyek, megpróbálok valami ehetőt főzni míg alszik a Ricsi... :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Momi, a kisfiad, mint mindig, most is nagyon aranyos a fényképeken. Látom, szobai hintája is van!

Hát, hogy mi lesz a pályázattal, nem tudom. De úgy tapasztaltam, hogy szimpatikus voltam nekik. Persze, jelentkező csomó volt, és lesz is még gondolom, szóval nagy a verseny. De hát hol nem az? És mennyien ki vannak ábrándulva, rengeteg ember van munka nélkül, összevissza pályáznak, csak legyen valahol munka, s köztük én... na, majd jövő héten lesz eredmény, hét vége felé.

Tabati, voltam a dokinál, írt fel egy antibiotikumos gyulladáscsökkentőt, ezt kell szednem este és reggel, öt napon át. lehet, hogy magától is elmúlt volna, de nem mertem reckírozni. Még csak az kell, hogy éjszaka szenvedjek. Volt a vizeletemben egy kis vér (állítólag gennyes is volt), én ezt nem tapasztaltam (láttam), csak fájdalmat. Nos, rohanok a konyhába, mert készül a vacsi, később még visszanézek.
Vendég
 


Igen, a suli végülis nem olyan rettenetes, mert mire oda jutnék, már csak 1 félévem lenne, és a nyáron a szakdogával is végezni szeretnék. És a tapasztaltabbaktól úgy hallottam fél éves koráig sokat alszik a pici, és lehet mellette azért tanulni.És végülis államvizsgával együtt is csak 1,5 hónap. Az egyik barátnőm szerint jó is a sok "babaság" után felnőtt témákkal is foglalkozni.
A munka.Hát megvan a kellő idő, az nem is gond, csak hát nagyon-nagyon szeretek itt. És ahogy írtam is nemtúl régen vagyok itt. A főnöknőm egy tündér, de azért azt kérte, ha lehet osszuk be magunk között(3 fiatal lány-az egyik a 7. hónapban) a babázást. De a kolléganő most két babát "le szeretne tudni", így 4 évet kellene várnom. Én azt nem bírom ki.Annál sokkal-sokkal jobban szeretnék anyuka lenni. A kolléganőt én helyettesíteném, amíg odalesz.Ha én is elmegyek, fel kell vegyenek valakit. De aztán vissza tudok-e majd menni és nem csak a kötelező 3 hónapra. Ez az én nagy dilemmám.
Meg nemrég az orvos nem túl szívmelengető dolgokat közölt velem. Pontosan, hogy nem lát pete tevékenységet. Egyszóval nem érnek apetesejtjeim.És azt mondta nem kellene túl sokat várni,mert minél fiatalabb a szervezet,annál jobban reagál a gyógyszerekre stb. De semmi konkrétat nem tud mondani. Azt mondta el kell kezdeni próbálkozni,és ha nem alakul,akkor jöhet egy sor vizsgálat.:( Egyébként 25 éves vagyok,illetve nemsokára 26. De még nem kezdtük el, bár gyógyszert már 10 hónapja nem szedek. Az tehet egyébként mindenről. :twisted:
De irigylem az esküvőre készülőket. A világ eddigi legjobb dolga,ami történt velem. Majd meséljetek hogy álltok.Nagyon kíváncsi vagyok!!! Na az építkezőket nem irigylem.Le a kalappal! Mi most jutottunk túl a felújítás 2. felén. "Hála" a mekkmestereknek, egy rémálom volt!!Mindegy kész! Már csak az ágy hiányzik(amit ma rendeltünk meg) meg egy szekrényke(amit 2 hete készít az asztalos).És ezzel tökéletessé válik kicsinyke, de annál nagyszerűbb otthonunk.
Hű de sokat írtam gy egy szuszra!Bocsánat! :(
kutyafüle
 
 


kutyafüle!

Akkor még tényleg fiatal vagy, én 29 leszek a nyáron. A topic legfiatalabbja pedig encsike a maga 20 évével! :D

Minden jótanácsot szívesen veszünk az esküvővel kapcsolatban. Erről jut eszembe, ósió! Tortadobozokat kell szerezni, hogy a buli végén a vendégeknek el tudjuk csomizni a maradékot. (ezt kaptam nemrég jótanácsként )

Munkahely az nagy dilemma, tudom. Én is nagyon jól érzem magam, ahol most vagyok, és ez a második évem itt. Viszont nekem határozatlan idejű szerződésem van, úgyhogy attól nem félek, hogy nem mehetek vissza, csak hát olyan jól érzem magam!!! De persze én már ezen túl vagyok, sokkal, de sokkal fontosabb a családom, de amíg nem jön össze, legalább tudom magam azzal vigasztalni, hogy szupi kis helyen vagyok. :D
Viszont elég furi elszólás a főnöködtől, hogy osszátok be a babázást! Mintha ez lenne a megoldás... :roll:

Nőgyógyászati problémákkal ne foglalkozz, mert ahány doki, annyifélét mond. De ha tényleg gond van, akkor sincs gáz, mert annyiféle gyógymód létezik, hogy csak na. Speciel, ha nincs peteérésed, akkor azt egy bogyóval beindítják. (más topicokban olvastam ) Aztán még követik is ultrahanggal, hogy hogy viselkednek a petéid! Úgyhogy ne aggódj!! :wink:

ósió!

Ezek szerint le vagyok maradva, és már voltál is az interjún... :roll: Hát remélem összejön! :)
Nekem nem szokott ennyire durva lenni egy hólyaggyulladás, úgyhogy részvétem. :( Vér meg miegyebek... :( Én csak egyszerűen kaparom a falat, és (már bocsi az őszinteségért) de úgy bírnám ki akkor csak, ha ülnék a vécén eleresztett izmokkal. Komolyan mondom, gondolkodtam, hogy tena ladyt rakok magam alá, és úgy fekszem az ágyba. Szerencsére már rég volt ilyen, de nem is kívánom magamnak.

momi!

Jajaj! Indult újra a projekt. Gondolkodtam, hogy 1. ciklus, vagy 3. , de maradtam az újrakezdésnél, már csak babonából is. :wink:
Ricsi nagyon ari, eléggé csábos a mosolya! :wink: Én ugyan nem vagyok gyakorló anyuka, de nekem az az elképzelésem, hogy ahogy tudom, viszem a babát társaságba. Szerintem sosincs túl korán, Ricsire meg már tuti ráfér, ahogy így írod. Tényleg semmi lehetőség nincs nálatok valamiféle összejövetelre? Itt a fórumon sem találtál kisgyerekes anyukákat a környékről? Csak van valami közelebbi megoldás, mint a buszozás... :roll:

Főzésért is irigyellek! :evil: :lol: De jó volna már egy saját konyha... :roll:


kiscsillag!

Kitartást!! Az jó hír, hogy megjött! :shock: Vagy nem... :?: :oops: Hipp-hopp és itt a nyár!!

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!
Bizony, a dobozkák nagyon jó szolgálatot tettek nálunk is. És nagyon szépek is voltak.Kérdezzétek meg a cukrászdát, ahol a tortátokat rendelitek, hogy tartanak-e vagy tudnak e beszerezni ők.Nekünk egyből ajánlották, mikor feldobtuk ötletként, hogy őnekik van.És nagyon csinos kis csomagokat csináltak.
De jó is lenne, ha már én is két éve lennék ott.Akkor nem lenne bennem dilemma.De azért bizakodok, hogy ha odajutunk visszamehetek én is. Mert amúgy határozatlan az én szerződésem is, és még a főnökeim is szeretnek.:)
kutyafüle
 
 


Hogyhogy jó lenne saját konyha Tabati? Nem saját lakásban laktok?
kutyafüle
 
 


Párom szüleinél. Most építkezünk. Persze főzhetnék, ha szeretnék, de én inkább majd a saját konyhámban. (néha azért sütiket csinálok :wink: )

Kép
Kép
tabati
 
 


Sajnos megint kezd fájni a torkom. :cry: Kíváncsi vagyok milyen állapotban leszek reggelre! Pedig én mindent megtettem... :(

kutyafüle!

Én úgy tudom, hogy ha határozatlan idejű szerződésed van, akkor vissza kell, hogy vegyenek szülés után. Aztán meg csak akkor rúghatnak ki, ha nem elégedettek a munkáddal. Szóval kell találniuk valami indokot, csak úgy nem tehetnek ki, akkor sem, ha lejár az a bizonyos kötelező 3 hónap. Nálunk épp volt egy ilyen esetből per (mondjuk én a munkáltatónak adtam igazat és nem elfogultságból, de ez hosszú történet), és bármennyire is a munkáltatónak volt igaza, ha nem megfelelő indokkal bocsátották el a munkavállalót. Szóval a főnökeim fizethettek. Peren kívül sikerült megegyezniük, de így is sokat fizettek. És párom szerint is általában a munkavállalónak adnak mindig igazat, a munkáltatóval szemben. Nagyon jó indok kell ahhoz, hogy valakit csak úgy elbocsássanak határozatlan idejű munkaszerződéssel.

Kép
Kép
tabati
 
 


Kutyafüle,
Az első gyerekkel az első félév nagyon kemény. :lol: Ha azt mondták, hogy könnyű, akkor vagy már a többediken vannak túl vagy a múlt homályába veszett az eleje. 8)
A Gyes végéig kell alkalmazásban tartania a munkaadónak, ha határozatlan szerződéssel vagy. Persze ez nem szentírás, de ha per, akkor többnyire tényleg a munkaadó veszít. Azért azt senkinek nem kívánom. :?
Ez a peteérés dolog elég rossz hír. Szerintem is kövesd dokid tanácsát. Meg keress egy másik dokit is, biztonság kedvéért. :roll:
Terhesen sokminden megváltozik. Ha lehet, az első és az utolsó trimeszterben ne legyen vizsgaidőszak. :lol: Ha egy átlagos terhességed lesz, az elejét végigaludnád és attól szenvedsz, a végén meg nem tudsz, és attól. :lol:

Momi,
Jó újra látni. :D
Mennyit változott Ricsi! :o
Közösség miatt szerintem ne utazz sehova. Kell neki a társaság, de nem egy csapat, hanem mondjuk egy-két kis barát, akivel a játszin összefuthat. Próbálj rászállni hasonló korú gyerkőcös anyukákra, ha másként nem megy. Natinak van egy barátnője, akivel 3 hónapos kora óta összejárunk, szinte napi jelleggel. Nagyon megérte! Barátnő, aki alapból nem egy egyszerű eset, remekül tudja kamatoztatni a bölcsiben a társas képességeit.
Az energiáit meg inkább a házhoz leközelebbi szabad téren élje ki. Heti rendszeresség semmit sem ér egyébként sem, mivel addig nem terjed még az időérzékük.
Ha le akarod fogni az energiáit, akkor a lakásból adj át neki annyi helyet, amennyi csak lehetséges. Hadd motorozzon, rohangáljon biztonságban. Járóka, holdkomp, ha van, én kidobnám. :oops: Szabad téren, ha már lehet menni, napi 6-8 óra. Neeem babakocsitologatást értek ezalatt. :lol:

Kis-csillag,
:( Nem valami jó hír. Fel a fejjel, ha van értelme ilyent mondani jelen szituban :? . Nem vagy depresszióra hajlamos? Minden adott most nálad. Egy kis fényterápia jót tehet, pici napozás csodákra képes. :wink:

Tabati,
Szakmai ártalom. :wink: Csak a szokásos dolgokat tudom mondani. Ne szólalj meg nyitott ablaknál és ne menj be terembe, ahol nem nyitottak ablakot. 8)

Kép KépKép
lorca
 
 


JÓ reggelt!

Hogy nekem micsoda iszonyatos éjszakám volt! Nyolckor már alig bírtam nyitva tartani a szememet,végül fél tízkor aludtam el. Éjfél előtt felkeltem vécére, és legközelebb három órakor tudtam elaludni, addig forgolódtam, Gondolkodtam az interjún, meg egyéb dolgokon, még mindig bennem volt az a gyomorideg, ami az ilyen dolgok szükségszerű velejárója. Ma reggel alig bírtam feltápászkodni.

Kutyusfül!
Szerintem azzal olyan mélyrehatóan ne foglalkozz, hogy nem vesznek vissza dolgozni. Mert ennyi erővel sehonnan nem mehetnél el nyugodtan szülni. Te legalább már dolgozol fél éve, én még el se kezdtem, holott én is szeretnék hamarosan anya lenni. Tudom, hogy nagyon nehéz manapság, de meg van adva, mennyi időt kell dolgozni gyerekvállalás előtt? Lehet, hogy nem célszerű egyből teherbe esni, de szerintem oylan sokat se érdemes várni.

Tabati!
Nekem is volt már olyanfajta hólyaggyulladásom, amikor kínokat éltem át, s persze egy csepp vizelet se jött, de úgy éreztem, nem bírom tovább, annyira kellett pisilnem. Na, ezt megelőzvén mentem el tegnap délelőtt az orvoshoz. Azért a biztonság kedvéért használok egy kis Canesten krémet is, nehogy valami nagyobb baj legyen máshol is.
Igen, tegnap voltam az interjún, na, hát ez a megfelelni vágyás, "podukálás" egész napra lefárasztott, még délután is azon agyaltam, mi volt a felvételin. Hát, bizakodó vagyok, makjd meglátjuk, mi lesz. Mindenesetre szerintem jól szerepeltem, ha mégse én kellek nekik, akkor csak olyan dolog miatt, amiről nem tehetek, hogy pl. fiatal nő vagyok, stb. Hogy az ilyen dolgokat hogy szem előtt tartják! :shock:
Vendég
 


lorca!

Szakmai ártalom...ja... :roll: És kapargassam le magamról a kis babukat, akik állandóan rajtam lógnak... :roll: :lol: Kolléganőm így is kioktat egyikről, másikról, hogy vigyázz, mert gázos család, állandóan tetves a gyerek, meg ilyesmi. Na, ezzel kezdj valamit... :roll:

ósió!

Tudom, hogy hiába mondják ilyenkor, hogy kár már azon gondolkodni, hogy mi volt, mit kellett volna másként csinálni, vajon szimpi voltam e nekik stb. , az ember mégis ezerszer végigpörgi újra a beszélgetést. Amúgy csak szakmai dolgokról volt szó? Vagy kérdezgettek mást is? Például, hogy mit csinálsz szabadidődben stb. ? Azért ilyenkor biztos érdemes ezt azt eltitkolni. Én mindig elképzeltem, hogy milyen emberre van szükségük, és próbáltam egy olyan személyiségbe beleképzelni magam. Lehet, hogy túlzás, de például olyat lehet, hogy nem szabad mondani, hogy hobbim főzés, meg a háztartás, mert lehet, hogy rögtön azt veszik le belőle, hogy hamarosan szülni szeretne. Talán túlzás...de ha én vagyok a másik oldalon, lehet, hogy ilyenekbe is belegondolok.

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati,
A távolságtartás nem megoldható. :wink: Azt piciknél nem lehet, gázos család ide vagy oda. Sőt, igazán ott a fontos - én is dolgoztam általánosban egy évet. Kolléganőnek üzenem, nem bolhászni, tanítani. :twisted: Egy tetűírtás nem nagy kaland, csak büdös. De az ablakos dolog tényleg hatásos. Én minden tanév október/novemberében le szoktam betegedni, azután jól bírom. Gondolom addigra telítődik a szervezetem vírussal. Egy kis pihi, aztán remélem, hogy bírom tavaszig. Áprilisra meg annyira ki szoktam fáradni, hogy amikor hazajövök délután, aludnom kell, hogy bírjam a délutáni órákat és az éjszakába nyúló készülést. Régi szép idők, régi szép emlékek. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?