Új privát üzeneted érkezett!

lorca!

Mit tudsz a méhen kívüli vetélésről? Csak mert nekem az volt, és ugyan láttam a dokikon, hogy paráznak, meg nem akartak kiengedni a kórházból, de tulajdonképpen azt hittem, hogy ha csökken a HCG akkor már nincs ok aggodalomra. Egy doki mondta csak, hogy volt olyan, hogy olyannak is ki kellett venni a "babát" aki elvetélt, mert bevérzett, és nem akart felszívódni. Erre gondoltál?

Arról viszont én is hallottam, hogy régen ilyen nem is volt, hogy megműtötték a nőket vetélés után. Itt Magyaro.on sem. Pedig biztos akkoriban is ugyanez volt a helyzet a 12. hét előtt... :roll: Persze azért én amondó vagyok, hogy jobb túlesni rajta, mint otthon görcsölni meg vérezni napokig.

Kép
Kép
tabati
 
 


Remélem encsike túl van már a műtéten... :roll: Gondoltam rá du.

Páromra is, mert ma vizsgázott, és mindenből 5-öst kapott! 8) Naggyon büszke vagyok ám rá!! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Ósió: foddalmam ciccen :lol: :lol: :lol:

Nekem most januárban volt egy szobatársam, akinek méhenkívülije terhessége volt, és pedig nagyon kicsi, alig 5 hetes és mégis laparoszkópozták és kivették az adott oldali petevezetőt.. :oops: :( Ez lenne a protokoll? Ilyen kicsi terhesség esetén is? :(

Kép
kis-csillag
Tököl
 
 

 
 

Tabati,
A méhen kívüli terhesség súlyos belső vérzést okozhat, rövid úton halált. Nem akarlak megijeszteni, annyira azért nem gyors, de minden óra(!) számíthat, meg elég komoly tünetekkel jár. (Jónak mondom :oops: ) Általában a petevezetékben tapad meg, akkor ha nem hal el magától az osztódó pete, akkor elég rövid időn belül kinövi és megreped. Emellett a hasüregbe is juthat mindenféle nem oda való dolog, ami nagyon nehezen kezelhető gyulladást okozhat. Ha azelőtt tapad meg, hogy a petevezető beszippantotta volna a petét, akkor a hasüregben találja magát és elvben akár ki is hordható, de sokkal nagyobb eséllyel hal bele mind a magzat mind az anya. Itt valahol leáll a tudásom. :wink: Azt mondanám, hogy életed eddigi legveszélyesebb kalandját élted túl. Belső vizsgálattal, hüvelyi uh-val könnyen szűrhető.
Gratulálok a vizsgához! Megünnepeltétek?

A műszeres befejezést megkérdeztem, protokoll, nem lehet kikerülni nálunk. De szerintem jobb is.

Kis-csillag,
A szobatársnak gondolom aa petevezetékben tapadt meg, ahogy fent is írtam. 5 hetesen már szétrepeszthette, azaz nem csak a protokoll miatt vették ki. :( Teherbeesési esélyei némileg lecsökkentek, de messze nem lehetetlen.

Kép KépKép
lorca
 
 


Húha! :shock: Én amikor megtudtam, hogy csökken a HCG, akkor megkönnyebbültem, bevallom, akkor már csak attól féltem, hogy kikaparják a méhnyálkahártyát, szóval a műtéttől, mert még sosem altattak pl. Meg olyan rémálmamim voltak, hogy elkezdek hányni az altatástól és megfulladok, mert láttam, hogy a műtéteseket koplaltatták fél napig. Nekem meg első nap nem is akartak kaját adni, mert nem tudták, hogy műtenek e vagy sem. De aztán végül kaptam... Nem mondták, de szerintem nekem még 5 hetes sem volt. Mivel rendesen megjött, ami állítólag a vetélés is volt egyben, úgyhogy max 2 hetes ha volt. (az 4 hét, vagy mi... :roll: ) Azt gondoltam, ha elvetéltem, akkor már nem nő, gond nem lehet. De így utólag...nagyon nézték mindig UHval, hogy a hasamban a folyadék is csökken e. Akkor gondolom, abból látták, hogy vérzik e még. Lehet, hogy ha még vérezgetett volna, akkor lett volna műtét.

kiscsillag!

Fura, hogy neki kivették a petevezetőt, mert én annyira féltem, hogy mindent megkérdeztem a dokitól, hogy mi lesz ha... Azt mondta, hogy ma már nem veszik ki, hanem kis vágás, és a bibit kiveszik. Meg arra is rákérdeztem, hogy ha nekem nem vették ki akkor aggódjak e, hogy nem szívódik fel teljesen, és majd ettől nem sikerül a következő. Azt mondta, a kontrollon, hogy felszívódott, nem kell sem HSG, se semmi más. Meggyógyultam.

Kép
Kép
tabati
 
 


lorca!

Vizsgát előre ünnepeltük... :oops: És már védekezés nélkül. Most utólag csak csokit zabáltunk. Rengeteget. Van is hányingerem rendesen... :roll: :roll: Meg szerintem az antibiotikum miatt is, mert az esti adagot kaja után vettem be, és előtte kell, hogy ne viselje meg a gyomrot, az van ráírva papírjára. Meg kivit is ettem, úgyhogy találgathatok, hogy mi esett ennyire jól a gyomromnak! :evil: Pedig joghurtot is ettem, elvileg azt kell a gyógyszer mellé.

Így visszaolvasva az lehet a baj, hogy össze-vissza zabáltam mindent! (mert a vacsihoz meg erőspaprikát is ettem) :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Nagyon meg kéne már jönnie! Annyira tipikusan viselkedem! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Amúgy lehet, hogy encsikét benn tartották a kórházban és csak holnap műtik...remélem jól van... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok így kora hajnalban!

Volna egy abszolút ide nem vágó kérdésem.
Van valakinek közületek freemailes postafiókja? Csak azért kérdezem, mert nekem az van, de már 2 napja nem jön be. Mikor beírom a nevemet és a jelszót, fehérré változik minden, és alul kiírja, hogy kész, de nem tölti be tovább. Csak nálam van ez vagy másnál is? Minden más bejön, csak a freemail nem. Nagyon szomorú vagyok, mert 8 éve ugyanaz a címem, és nem akarok változtatni, nem is fogok. De remélem, nem az egész freemail omlott össze... aki tud valamit, légyszi írja meg!

Tabati!
Párodnak gratulálok a vizsgához! Szerintem az egyetemen nálunk a büntetőeljátás volt az egyik legnehezebb vizsga, még a menete is az volt, hosszadalmas, elnyúló. Viszont érdekes volt, sokkal jobb, mint a polgári peres eljárás.

Ez a méhan kívüli terhesség nagyon durva. Ezért is nem értem, miért kell csak a 6. vagy 8. héten az orvoshoz menni. Az rendben, hogy addig nincs színhang meg ilyesmi, de csak meg tudja állapítani már addig is az orvos, hogy jól ágyazódott-e be az embrio. Én tuti, hogy nem váok a 8. hétig, ha terhes leszek, meg én más okok miatt is, amint megtudom, hogy terhes vagyok, elmegyek a nőgyógyászomhoz, illetve a pesti orvosomhoz.

Egyéb: tegnap gyönyörű esküvői meghívót sikerült találnom Pesten, rendeltem is belőle 50 darabot. Végül hagytam a korábbi meghívót, mert azóta se jelentkeztek, egyszerűen megbízhatatlanok. Én senkinek nem ajánlanám őket.
De szerencsére ezen a helyen is szép meghívók voltak, még az esküvői kiállításon találkoztam velük. Ha találok képet a neten a meghívónkról, teszek fel. Egyébként 2-3 hét múlva lesznek kész a meghívók.
Vendég
 


Lorca: nem repesztette meg, azt sem tudta addig higy terhes, csak vérezgetett, bejött, csináltak egy uhut.. És vitték a műtőbe - hozzánk a műtét reggelén került, de aznap délután haza is engedték..

Ósió: nekem néha a babanettel műveli ezt, freemail még nem csinálta, meg tudom nézni.

Kép
kis-csillag
Tököl
 
 


ósió!

Páromnak van freemailes postafiókja, és neki bejött, minden rendben volt...

Hát ezek után én sem fogok várni a dokival. Tuti ahogy pozitív lesz a teszt kérek időpontot és elmegyek. Nem érdekel ha nem lesz még szívhang stb. , én már attól meg fogok nyugodni, hogy jó helyen van.

Várom, hogy felrakd a meghívót! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


kiscsillag!

Valószínüleg azért kellett megműteni, mert nem vetélt el, hanem ott fejlődött neki a baba a petevezetőben, nem? Bár azt akkor sem értem, miért vették ki a petevezetőjét... :shock: Lehet, hogy minden kórházban máshogy oldják meg az ilyen helyzetet, sőt! lehet, hogy orvosfüggő! (de akkor én megnyugodtam, mert nálunk tuti nem vették volna ki)
Csak azért gondolom, hogy ez is lehet kórházfüggő, mert a kórteremben a szobatársaim egy csomó rossz tapasztalatot is meséltek más kórházakról. Van akinek szülés után nem jött ki a méhlepény, és nem altatták el, úgy szedték ki. :shock: Aztán volt akinek egy kisebb műtétnél helyi érzéstelenítést használtak, pedig az érintett terület be volt gyulladva, úgyhogy semmit nem ért az egész, és mindenki pozitívan beszélt arról a kórházról ahol feküdtem, mert ott altatnak, meg kíméletesek. Látjátok, nekem sem csináltak kaparást, pedig máshol tuti megcsinálták volna, mert vetélés után ez protokoll. De minek, ha már egész vékony volt a méhnyálkahártya. Egy hétig még véreztem, aztán kész. (2 nap szünet, majd megjött a mensim :lol: soha nem véreztem még egy hónapig folyamatosan, már teljesen megszoktam :lol: )

Kép
Kép
tabati
 
 


lorca
Nekem nem azzal van gondom hogy nem lehet a gyerekeket elvinni sehova sem itt mert tudom hogy van sok szép hely. Nekem a levegővel van gondom. Én vágyom a tiszta levegőre. Mondtam hogy pest környéke 30 km-es körzetébe de ha a férjemet átveszi valamelyik más cég pl a balatonhoz akkor oda megyünk. Én nem ragaszkodok egy helyhez. Csak a páromnak legyen melója én meg talizok akárhol.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Hát igen, négy gyerekkel egy szoba kétfeles panelrengetegben... gondolom, hogy nem ez a végleges megoldás! De sajnos nagyon sok ember ha akar sem tud elköltözni. Hallottál arról, hogy egyes falvak úgy próbálják meg magukhoz édesgetni a többgyerekes családokat (hogy ne zárják be a helyi általános iskolát), hogy adnak nekik házat? Csak a megfelelő korú gyerek kell hozzá. Szerintem érdemes érdeklődni, ez nagyon divat lett mostanság. Hát ha minden passzol. A férjednek is lenne ott munkahelye, meg pont olyan korú gyerek hiányzik az osztálylétszámból, mint a te egyik fiad, és akkor hátha titeket választanak. Mert nem mindegy, ha kaptok egy házat ingyé, vagy nektek kell megvenni.

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati,
Nem véletlenül tapadtak oda a monitorhoz a dokik. :wink: Egy sima vetélésnél még csak a székükből sem akaródzik felkelni.
Egy méhen kívüli múlttal a terhesség első gyanújával el kell menni dokihoz.
A vetélés után protokoll a műszeres befejezés, de neked nem vetélésed volt a szó hagyományos értelmében. A méh nem volt érintett. Azért kell kaparás, mert ha a placenta vagy embrió egy része bennmarad, az szintén életet veszélyeztet. Ennek a megfelelője nálad a petevezeték kivétele lett volna.
Ez az altatás nélküli kaparás melyik kórház volt?! :shock: A teknősömet se vinném oda egy ilyen mészáros keze alá. :shock:

Kiscsillag,
Így, teljesen ismeretlenül még egy doki sem mondhatná meg, hogy feltétlenül szükséges volt-e. Az biztos, hogy ha láttak valamit az uh-n, akkor nem akarták kockáztatni az életét, ami elég jogos, ha az alternatíva egy petevezeték, amiből amúgy is kettő van. :wink: Sokszor végeznek dokik felesleges beavatkozást, az biztos, de legalább nagy kárt nem okoztak, és él. :wink:

Harivera,
A levegővel nekem is vannak gondjaim. :wink: De ha szélirányba költöztök ki Pest mellé, még mindig nincs megoldva a kérdés. 8) Robinak mondtam már sokszor, de ő született pesti, egy jó kis CO adag nélkül már nem is érezné jól magát. :twisted:
1+2fél négy gyerekkel? :(

Kép KépKép
lorca
 
 


Tabati!
Majd okvetlenül teszek fel képet a meghívóról, ha készen lesznek.
Még a betűtípust, a színt, mindent én választhattam ki, nagyon precízek voltak.

Sajnos a freemaillel nálunk van a gond, mert párom megnézte a cégnél, és neki is bejön ott az én felhasználónevemmel és jelszavammal, egyedül itthon nem. Szóval, itt kell valamit állítani. De legalább megnyugodtam, hogy nem ment tönkre valami. Lehet, hogy a Zone Alarm szarakodik, mert néha éppen ez miatt más lapokat se tudunk betölteni. De a freemail már napok óta nem enged be. Majd kedvesem este utánanéz.

Én is úgy vagyok vele, amint pozitív lesz a teszt, elmegyek a nőgyógyászom magánrendelésére, és utána be a kórházba UH-ra. Engem közvetlenül a legelejétől érdekel minden, nemcsak a szívhangtól kezdve. És hát éppen ezek a rossz példák mutatják, hogy mennyire fontos egyből az elején menni.

Most úgy néz ki, hogy páromék április végén kimennek Amszterdamba, de előtte és utána is a témán leszünk már. :D Párom is annyira szeretné már, ma is mondta, hogy mit szólnék hozzá, ha szabadjára engednénk a kiskatonákat... mosolyogtam. Mert az esküvő még több, mint három hónap, és akkor tényleg mi lesz a cuccokkal? Én inkább kivárom a tavaszt.
Egyébként a pesti orvosom is azt mondta, hogy menjek hozzá május elején, mert az három hónap múlva lesz, és annyi idő alatt teherbe eshetek. Na, de én még ebben a hónapban meg márciusban nem leszek terhes, ezért felesleges lenne május elején elmenni hozzá, hiszen ha terhes is lesz, pár napos, és még nem fogom tudni. De nagyon rendes volt, mondta, hogy ha ezt állapítom meg, soron kívül, bejelentkezés nélkül mehetek hozzá. Olyan lelkiismerets, úgy bízom benne, és ez remek érzés.

Jaj, én annyira le vagyok merülve. Tegnap éjfélkor értünk haza Pestről, ma meg már korán keltünk, mert anyósomat vittük Pécsre. Hiába, nekem szükséges a 8 óra alvás.
Vendég
 


Sziasztok!

Hazaértem!

Nem volt annyira vészes, az előtte levő szenvedésemet leszámítva :)
Szerdán bementünk délután a kórházba, de már cuccal együtt. Megvizsgált a doktornő, és mondta, hogy már eléggé vérzik, de zárt a méhszáj, inkább maradjak bent és feltesz majd egy tágítót és reggel műtenek majd... Lementünk a cuccért a kocsiba, de akkor már éreztem, hogy nagyon elkezdett folyni a vérem és görcsöl a hasam... Aztán átöltöztem, és akkor már csillapodott... Még beszélgettünk a vőlegényemmel a folyóson, meg hozott nekem enni, aztán 8 körül eljött haza....Én meg vissza az ágyba... sétáltam még kicsit a babák felé, aztán lefeküdtem, mert fájni kezdett a hasam... 9től éjfélig azt hittem megőrülök, annyira görcsölt a hasam... ráadásul 10kor már elkezdett kifelé jönni belőlem minden, amit nem igy szerettem volna viszont látni... Persze a sima betét egy görcsölés utáni vért sem bírt ki, nemhogy az egyéb dolgokat, úgyhogy azt a tenyeremből kellett eltenni valahova, hogy elküldjék szövettanra... A doktornő meg szülni volt éppen, úgyhogy alig vártam, hogy jöjjön és csináljon velem valamit... Éjfélre már igazából minden kijött, de még nagyon véreztem... Aztán jött a doktornő, megvizsgált, és kérte hogy mutassam meg ami kijött... Mikor megnézte, közölte, hogy ezzel már nem lehet reggelig várni, és ha van altató orvos akkor azonnal műtenek, az sem számít hogy 3 órával azelőtt ettem, meg előtte ittam nemsokkal, mert úgy folyt a vérem... Szóval negyed 1kor már műtöttek is éjjel... Az altatás egyáltalán nem volt rossz, igaz hogy utána nagyon fájt 2 órán keresztül, és hogy egész éjjel fél órát aludtam, de legalább túl voltam rajta... Mostmár jól vagyok, már csak egészen picit vérzik...

Holnap majd megpróbálom elolvasni mit írtatok eddig... Még feküdnöm kell...

Sziasztok
encsike87
 
 


húha encsike! :shock: Azért erre én tuti nem azt írtam volna, hogy nem volt annyira vészes... :? Amikor anyunak volt vetélése, ő otthon élte át ugyanezeket, hogy "gyűjtögette" ami jött ki belőle... :( De legalább már túlvagy rajta, ez jó! Már csak előre kell nézni!! :wink:

lorca!

2 doki is tapadt a monitorhoz! :lol: Amikor meg már nagyon hazaakaródzott jönnöm, akkor még egy harmadik is, aki sikeresen meg is találta hol volt a vetélés. Nem is engedtek haza.


Nem a kaparás volt altatás nélkül, hanem szülés után bennmaradt a méhlepény. vagy azt is kikaparják? De én ehhez nem értek, valahova odatapadt, mintha így mondta volna. A kórházra nem emlékszem, pedig érdemes lett volna megjegyezni tényleg...

Tényleg van teknősöd? Mert nekem is van kettő ékszertekim! :wink:

Azt csak én gondolom, hogy 1+ 2 fél, mert láttam téli fényképekről, hogy a víztoronynál készült. harivera! Ott laktok azon a lakótelepen? Mert ott ez a legnagyobb lakás. Régen én is ilyen típusúban laktam a szüleimmel.

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, a műtét az már semmi sem volt ahhoz képest amit előtte végig szenvedtem... A műtét utáni fájdalom, már mondhatni kellemes volt az előtte lévőhöz képest!

Viszont a kórházra egy rossz szót nem szólhatok, ahogy a nővérekre sem! a doktornő most is nagyon rendes volt velem, igaz, hogy nem volt kellemes egy vizsgálat sem, de megpróbálta a legfinomabban, és legkevésbé károsan csinálni, amit csak kellett...

Úgyhogy most majd megcsináltatom a lukas fogamat, meg mindent átnézetek magamon, hogy májusra már minden oké legyen a babához :)

Nekem régen volt ékszerteknősöm, nagyon édik voltak, de hát 6 évesen nem igazán tudtam róluk gondoskodni :) Most meg már nem szeretnék venni, mert inkább babázni szeretnék már, és akkor tuti hogy vagy helye nem lenne vagy idő nem lenne rá :) De szerintem jó kompromisszum a baba :)
encsike87
 
 


Encsike!
Miért ne lehetne ékszerteknősöd?A kettő (baba és állatkák) nem zárja ki egymást.
Mi majd kutyát szeretnénk, de nagyon. Meg a kisgyerekek is olyan édesek, mikor fülig ér a szájuk, és olyan sok boldogságot tud nekik okozni egy kutya (meg persze fordítva is).
A kutyához természetesen családi ház lesz, de ehhez ki kell várnunk a nyarat, vagyis a házasságkötést. Csak utána lehet belevágni.

Mindenkinek szép napot!
Vendég
 


Encsike

Ugye?ugye? Megmondtam hogy ne várjál. Ha elkezdesz vérezni sőőt nagyon vérezni hiába zárt a méhszáj ott már hamarosan elengedi a méhed. Én hála nem gyűjtöttem mert nekem egybe jött ki az egész. Mint egy májdarab és akkora volt mint a tenyerem. Nekem nem voltak nagy görcseim hanem egy görcsöm volt amikor "megszületett"a darab.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok!!

Ha már a fogorvosnál tartunk, nagyon jól indult a mai napom! :D Elmentem újra a dokihoz, hogy lesz ami lesz, ha most nem tud olyan időpontot adni, ami nekem is jó, akkor elmegyek máshoz. És csodák csodájára, pont amikor mentem felszabadult egy időpontja, úgyhogy már le is szedte a fogkövet, meg csináltak röntgent. Van pár lyukas fogam azokat betömi, a nagyobb gond a ragasztott tömésemmel lesz, mert letört róla egy darab, és a doki is gondterhesen mondta, hogy azzal kezdeni kell valamit. Félek, mert amikor anno csinálták, már akkor is nagyon megszenvedtek vele. Volt ott ínyégetés meg minden ínyencség! :roll: Úgyhogy most egy pár hétig van péntek reggeli programom.

encsike!

Gondoltam, hogy inkábba műtét előtti állapot volt kritikus. Akiket nálunk hoztak vissza ugyanilyen műtétről, ugyanezt mondták, hogy műtét után nem fájt annyira.

Viszont az ékszerteknős nem igényel annyi törődést. Ha még pici, akkor naponta, ha nagyobb akkor kétnaponta, (és így tovább) kell nekik enni adni. Az akváriumot is elég havonta tisztítani, ha van víztisztító, az akviban, meg egy külön tálban eteted őket. Mindkettőt nagyon ajánlom, mert így tényleg sokáig tiszta marad a víz. Mi később szeretnénk kerti tavat is, ha majd a házunk felépül.

ósió!

Mégis elkezdjük az építkezést, sikerült megegyezni a kőművessel. Még alább adtuk, pénzhiány miatt. Ezen a nyáron csak az alapozási munkák lesznek meg, még a falak sem férnek bele. Viszont annyi még belefér, hogy a téglákat megvesszük, és a kertünkben fogjuk tárolni, így olcsóbban megússzuk, mintha jövőre vennénk meg.

Kép
Kép
tabati
 
 


Harivera,
Hát én nagyon megszenvedtem vele, az hogy nagyon véreztem, nem kifejezés...Nekem egy egy darab volt akkora mint a tenyerem, és arra már nem is emlékszem hogy hánydarabban láttam viszont...De 3 órán át azzal szenvedtem, de túléltem! És merem remélni, hogy soha többet nem lesz ilyen! Neked is fájdogált még utána picit? Nekem még néha olyan nyomó érzés vagy szúró nem is tudom... csak én annyira fáradt lettem, gondolom attól is hogy iszonyúan fájt meg attól is hogy 30 óra alatt fél órát aludtam összesen...Szóval most keltem fel megint, eddig aludtam. Sok étvágyam még nincs, bár ez inkább a lelki oldala miatt...

Tabati, a fogorvosnál vannak jó dolgok... Én attól is félek! Én majd elmegyek most ezalatt a 3hónap pihenő alatt...

Építkezés: Mi majd 2 év múlva szeretnénk építkezni, addig meg spórolunk, hogy a lehető legkevesebb hitelből kelljen... De hát a hát akkor is lesz minimum 11 millió....

Na megyek vissza az ágyba, eszek aztán folytatom az alvást :)
encsike87
 
 


Mi most 18 millánál tartunk, ahogy számoltunk annyi lesz. Persze ennél még lehet több, kevesebb viszont tuti nem... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Az szép... Mekkora ház lesz? Mi kb 110 nm-es terveztünk... persze mondjuk nem kőmüvessel rakatnánk a falat, hanem saját magunk, meg azért segítenének... Szóval ilyeneken sokat lehet spórolni... Lehet hogy lassabb, de sokkal olcsóbb...
encsike87
 
 


De a 110, az netto, vagy bruttó? 110ben laktok majd, vagy falakkal együtt ennyi. Mert nekünk amiben lakunk az lesz kb. 80. :roll: Mondjuk nekünk rengeteg üveg felület lesz, meg ytongból építkezünk, szóval mi inkább minőségre megyünk. Azt viszont nem vállalnám, hogy mi rakjuk, nem akarjuk elrontani. :roll: Meg apósom is maga építette fel a házát, és azóta is mindig azt hallgatja anyósomtól, hogy hol mit rontott el. Meg ráadásul ha mi raknánk, akkor apósom segítene, mint hozzáértő, de sajnos egy csomó dolog már fejlődött azóta, és neki elég régimódi elképzelései vannak. Pl. Mi szeretnénk olyan rolót, amiben egyben szúnyogháló is legördül, ha szeretnénk. Erre ő azt mondta, hogy olcsóbban megússzuk, ha veszünk a boltban kimérve hálót, majd ő felszögeli nekünk az ablakra... :roll: Jól nézne ki... Modern, nyitható, bukó ablakok, és télen nyáron felszögelt ódivatú szúnyogháló... Még kihajolni sem lehetne az ablakon. Szóval ilyenek. Kicsit csökönyös az öreg, jót akar, de régimódi, meg nem túl praktikus. Anyósom emlegeti is mindig, hogy ő már hány kilométert legyalogolt a spejz meg a konyha között. Ugyanis a konyha mellett van a spejz, csak épp nem a konyhába nyílik az ajtaja, hanem egy totál ellentétes oldalra. :lol: Pedig miből állt volna odarakni az ajtót. És mégegy, ezen jól el fogtok csodálkozni. Nálunka konyhában nincs melegvíz, hanem ha mosogatunk, akkor vödörben kell a fürdőszobából a melegvizet hozni, mert ő úgy tartotta praktikusnak, hogy oda márnem vett bojlert. :shock: Persze vehetnénk, de akkor is ki tudja mikor szerelné fel, mert a majd ráérünk arra még elvei alapján él. Például a növényeket még mindig nem ültette át onnan, ahol a házunk lesz. Most döbbent rá, hogy már sürgeti az idő.

No, de visszatérve még a magunk csináljuk dologra. 2 erős érv szól amellett még, hogy ne mi csináljuk.

A legfontosabb : párom azt mondta, hogy amíg ő felrak 1 sor téglát, vagy kiássa az alapot, addig dolgozik annyit, hogy azzal keres annyit, amit rászánunk arra, hogy egy hozzáértő ember csinálja meg

A másik a barátnőm érve: ő is építkezett, és mindent maguk akartak csinálni. Biztos sokat spóroltak, de ő is egyetért abban a párommal, hogy amennyi könyvet kiolvastak a témában, meg tanulgatták a dolgokat , ahelyett a saját munkájukkal kerestek volna annyit, hogy kifizesség a szakembert. A másik meg, hogy a barátnőm férje, egyszer egy nagyobb balesetet is szenvedett, mert addig ügyködött valamin, hogy baj lett belőle. Pedig csak sima csempézés volt, csak nem jól sült el. A végén már ott tartottak, hogy a szülinapjára azt kérte, hogy hívjanak egy szakembert, aki kicsempézi a fürdőszobát. :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati,
Én is inkább szakemberpárti vagyok. De emellett sokszor úgy érzem, hogy ha nekilátnék, jobb lenne. :twisted:
Mosogatás. :shock: Amikor a gázszerelés miatt nem volt, csak a füriben melegvíz, már abban a pár napban meg akartam halni a szenvedéstől. Én inkább a csetreszt vittem. 8)
Van egy konyhai átfolyó melegítőnk, pár éves, talán Junkers. Ha elugrasz idáig, odaadom, hacsak nem nyúlta le valaki a tetőtérből. Ahhoz meg csak hívsz egy gázszerelőt, amikor após alszik és kész. :twisted:
Fogorvos :x
Fájdalomszintet tekintve kb ugyan ott lehet a méhlepény leválasztás és a kaparás. Brutális. Csodálom, hogy fentmaradt az ágyon. :?
Oli él és virul, egy lágyhéjú teki. :D Amikor Nati megszületett, volt macska, madár, teknős, hal, garnéla meg csigák, növények százai (lakásban). Aztán szép lassan kezdtek fogyatkozni, a gyerek nem csak az időt vitte, de a lelkesedésemet is. :wink:

Encsike,
Szüleim mellett végigküzdöttem egy nagy ház építését. Szűkös pénzből építettük, nyaralónak, kb 20 év volt, mire tényleg elmondhatom, hogy egy puccos kis ház lett. Már csak a szigetelése és a nyílászárók ramatyok. :twisted: Jó sok időtök van? :lol:
Amikor Szabi született, a mellettem lévő ágyon egy abortuszos lány volt. Iszony állapotban hozták ki. Kellemesen összekaszabolva, frissen a szülőszobáról rohangáltam a folyosón, hogy szerezzek valakit, a pár órás csecsemőt otthagyva, aki segítene. Természetesen hiába telefonáltam, rohantam a nővérszobába, sehol senki. A kórtermeket csoszogtam körbe, hogy jöjjenek már. Nem mindenki ússza meg könnyedén. :(

Kép KépKép
lorca
 
 


Most voltam egy ismerősömnél, aki nyáron szült és koraszülött lett a babája. Ikrek lettek volna, csak az egyik baba sajnos meghalt. Egy hétig feküdt a kórházban megfigyelésen, mert ugye ikrei lesznek, és semelyik doki nem vette észre, hogy már egy ideje vérmérgezése van! Amikor kiderült, hozták Pestre a SOTÉba. Ez a Siófoki kórházban volt... :roll: ósió! Nem ijesztgetni akarlak, mert neked remélem jó dokid van, de ez az ismerősöm a kórházról magáról is csak rosszat mesélt. Te voltál már ott a szülészeten? Ha nem, akkor érdemes majd benézned, mert azt hallottam, hogy egy csomó elavult dolog van, mert annyira nincs pénz. Persze lehet, hogy csak a negatív esemény mondatja vele, és csak a rosszra emlékszik, de ha nem voltál még benn, akkor mindenképp nézz be. Csak, hogy lásd a saját szemeddel is, hogy mi a helyzet.

Amúgy az ismerősömnek méhszájsebe volt, és szerinte túl sokat vizsgálták az ikrek miatt, és azért alakulhatott ki a vérmérgezés...

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!
A siófoki kótházról sokaknak nincs jó véleménye, annak ellenére, hogy néhány éve az év kórháza lett.
A nőgyógyászaton belül is elég eltérő orvosok vannak, de nekem jó orvosom van. Igen, tudok róla, hogy vannak hülye nőgyógyászok is, pl. sógornőmet az egyik orvos el akarta küldeni a méhszájsebét leégetni, erre mondtam neki, menjen el az én orvosomhoz, mert nekem is van kis sebem, és csak leecseteli évente, és semmi bajom. Elment, erre mondta az orvosom, hogy az a hülye nőgyógyász mindenkit kés alá küld, gondolom, a zsozsó miatt. Neki is leecsetelte, és azóta sincs semmi baja... szóval, ennyit erről.
A nőgyógyáasztot nerég felújították a kórházban, állítólag fürdőkéd is van a vajúdáshoz, stb. Konkrétan szerencsére még nem kellett befeküdnöm, így nem tapasztaltam meg, hogy milyen az osztály.
A dokimmal viszont elégedett vagyok eddig teljes mértékben.
Ha terhes leszek, úgyis meglátom, hogyan állnak a dologhoz. Ha nem leszek elégedett, Fehérvárra fogunk menni.
Azért köszönöm, hogy szóltál!
Vendég
 


Akkora neki is lehet, az a szadista doki volt, mert konkrétan nem mondta, mit csináltak a sebével, de az volt a baja, hogy túl sokat piszkálták. És ráadásul rengeteg pénzt is fizettek neki mindezért... :evil:

Ma reggel kicsit rásegítettünk, így 2 nappal korábban megjött a mensim... :oops: :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


És megsétáltattuk végre a kutyusokat, mert gyönyörű idő van, meg az akváriumot is kitakarítottuk! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Hát lányok! Szép nagy házat épitetek! Mi igaz készen vettük 4 éve lassan, összesen kb 115nm-es és igaz nem a mi kezünk által épült de szerintem én nem szeretnék épitkezni! Nektek sok sikert a ház épitéséhez!!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Tabati, már mint mivel segítettetek rá, hogy előbb megjött?

Mi ma Pesten voltunk, most értünk haza. Páromnak végre sikerült megvenni az öltönyt, szerintem nagyon szépet sikerült találni. Most már csak cipő kell az ő szereléséhez.

Aztán gondolván egyet, elmentünk Visegrádra. Olyan hangulatos volt, szinte tiszta tavasz, sokan mászkáltak mindenfelé. Boboztunk is! :D Leszáguldottunk, hogy csak na!
Jövő hétvégére is tervezgetünk kirándulást.

Nócika, én se építkeznék annyira... nem is a pénz miatt, hiszen, ha megveszi az ember a házat, ugyanott van, sőt. Egyszerűen ha megfelelőt találunk, akkor megvesszük. Szerintem nem éri meg éveken át, hogy minden gondolat és fillér csak és kizárólag a ház körül forogjon, minden szabadidőt azzal tölteni, hogy ügyködni a házat. Mert közben mi lesz az "éléssel"? Bár, éppenséggel, ha úgy adódna, lehet, mi is építkeznénk.

Hát, nem tudom, annak a nőnek ki volt a nőgyógyásza, de mindenhol vannak hülyék. Egyszer régebben szó volt itt a kórházválasztásról. Én akkor azt mondtam, hogy számomra az orvos nagyon fontos, s ha ő éppen ebben a kórházban dolgozik, akkor oda megyek én is. Ráadásul, most őszintén: ha folyton azt néznénk, hogy hol volt extrém eset, akkor sehova se lehetne elmenni szülni, mert mindig félni kellene, hogy jézusom, itt már törént ilyen és ilyen eset...
Vendég
 


Sziasztok!

Mi azért építkezünk, mert itt nagyon drágák a telkek, és ha veszünk egy telket, azon az áron már házat lehet csinálni... szóval itt egy telek házzal együtt 30 millió alatt nincsen....Szóval, nem mindegy, hogy 15 millió vagy 30...

Nagyon szép idő volt ma... mi is elmentünk kicsit sétálgatni, bár én még nagyon nem tudok sokat, de azért jó volt kint lenni...

Kórházról: a Kistarcsai kórház nekem nagyon tetszett... mert annyira tiszta volt és rendben volt az egész osztály... ráadásul a szülőszobák is különállóak és minden alternativ mód megvan náluk... És itt ügyeletben is van vagy 2-3 doki állandóan... A babát sem kell leadni, mint sok kórházban... És még a műtőben sem volt "kórház" szag.... Szóval én tuti idemegyek szülni....
encsike87
 
 


Meg vettünk ma nekem bugyikat :):) A kórházban kidobtam egy párat, mivel a fehérekből igen gyorsan piros lett, gondoltam, ezt már senki sem mossa ki, meg látni sem akartam azokat már... De ma kaptunk tök jókat :) Most ugyebár nem lehet tangát hordani, meg nem is vágyom rá...
Éjszaka még nagyon fájt a hasam, nem tudtam aludni sem :( De reggelre elmúlt szerencsére...
encsike87
 
 


encsike!

Hát elárulom, hogy én is a kistarcsai kórházban voltam! :D És melyik nő volt az a kedves? Mert engem egyszer vizsgált nő is, egy Réka nevű (sajnos a vezetéknevét nem tudom), de volt ott egy másik nő is, akinek valahol Zuglóban van magánrendelője. Őróla mesélt egy szobatársam, hogy nagyon rendes. Például őt hétvégeén műtötte, mert nem akart a munkájából kimaradni (neki nem vetélése volt, hanem egy kisebb gyulladás)

Ugye, hogy milyen rendesek a nővérek is!! :D És megfigyelted az ambulanciát? Az is milyen kultúrált, nem olyan, mintha kórházban lennél. Egyedül az osztályon a wc, meg a mosdó nem tetszett, mert olyan büdi volt. De szerintem a vízet fertőtlenítik, vagy mi, mert annka volt olyan büdös szaga.

Meg akartam nézni a szülőszobákat én is, ha már ott voltam, de sajnos egész héten akkora üzem volt, hogy a nővérkék mindig átmentek megkérdezni, hogy mikor mehetek, de rengeteg szülő nő volt, így végül feladtam. De majd megnézem máskor, mmég biztos lesz rá lehetőség, mert tuti van valami szülésre felkészítő valami is ott.

De jó encsike!!! Akkor lehet, hogy talizunk mi személyesen is valamikor ott a kórházban! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


ósió!

Állítólag az orgazmus méhösszehúzódásokat okoz... :oops:

Mi is főleg azért építkezünk, mert így nem kell fizetni a telekért, az adott, ami nálunk is elég drága. Meg egyenlőre hitelt sem akarunk felvenni, hanem szép lassan, ahogy jön a pénz. Ilyen feltételekkel meg ugyebár ki adna el nekünk egy házat! :lol: (aztán lehet, hogy mégis kell majd az a hitel, mert elég sok pénz ez, de egyenlőre így indulunk neki)

Kép
Kép
tabati
 
 


Igen, a hitel olyan, hogy lehetőség szerint minél kevesebből próbljuk megúszni. Kinek van ahhoz kedve, hogy még hatvanévesen is a hitelt törlessze?
Na, a telekárakról, illetve házárakról én is tudnék mit mesélni! Itt is a csillagos égben vannak az árak, de mi pl. nem akarunk a városban maradni. Itt minden úgy be van szabályozva, a saját udvarodon jóformán levegőt se vehetsz...

Encsike, a véres bugyit ki tudod teljesen tisztára mosni, ha hideg vízbe áztatod be (csak hidegbe szabad!), legalább egy-két napra. Utána hipokloritos tisztítószerrel teljesen tisztára tudod mosni őket. Most már mondjuk mindegy, mert kidobtad, de legközelebb próbáld meg ezt a módszert.
Jó bugyikat venni tényleg nem könnyű. Én a hófehér pamutot szeretem, esetleg valamilyen halvány pasztellszínt. De ezeket meg olyan nehéz megtalálni, mert általában mindenfajta műanyagból készítik, ráadásul csiricsáré színekben. Biztos van, akinek ez tetszik.
Vendég
 


Sziasztok!

Tabati, engem a dr. Cseh Erika műtőtt, neki van zuglóban magánrendelője! Egyébként a szülőszobákról is van kép a kórház holnapján... meg elég sokmindent leír róluk! Neled ki a dokid most?
amikor én voltam akkor nem volt büdös a wc-ben... ráadásul én mindent összevéreztem, és még éjjel is összetakarították!
Ott én sem mehettem be a szülőszobákba mert mindig voltak, de a neten nézd meg.. nekem tetszett! :)
encsike87
 
 


Ósió, nálunk nagy telkek vannak, de ez nem is város, úgyhogy maradnánk itt szivesen külön házban is, de a szomszéd házat is 30 körüli összegért adták el, új ház meg minden... de akkorát mi is építhetünk a telekre, és mégis kevesebb a hitel mint egy külön háznál...

Bugyi: hát abból már semmi sem hozta volna ki a vért... mert hogy nem csak véres volt, hanem tiszta vér volt az egész, sehol nem maradt rajta egy fehér folt sem... szóval az még úgy lett volna mondjuk egy 20 órát mire hidegvizbe ér, azt már semmi sem szedi ki belőle...
Amiket vettünk ezek szinesek, nekem nagyon tetszenek, ilyen csípő fazunú is van közöttük... mondjuk nem voltak olcsók, de szerintem tök jók :)

Tabati, remélem ha már mindketten nagy pocival járunk oda akkor összefutunk majd :)

Még a jövőhéten is végig itthon leszek, mert még pihennem kell meg hasonlók....
encsike87
 
 


Igen emlékszem rá! Pici kis nő, és nagyon fiatalnak látszik. Én dr. Szabó Lászlót választottam!
A szülőszobákat láttam én is a neten, csak élőben is meg akartam nézni, de reménytelen vállalkozás volt! :lol:
Akkor szerencséd volt, hogy nem volt olyan büdi a wcben. Amúgy sem gondolom, hogy koszos volt, talán tényleg a víznek volt olyan szaga. Meg az utolsó nap egyszer képzeljétek cigiszag volt, meg csikket is láttam a wcben. Aztán láttam, hogy beköltözött az egyik kórterembe egy roma nő, gondolom muszáj volt rágyújtania! :evil: De szerencsére nem volt hozzá szerencsém, akikhez volt, azok mind kedvesek voltak.

ósió!

Ha friss a vér, akkor rendben. De ha már beszárad, akkor azt a világ hideg vize sem hozza ki többé. Ha nálatok igen, akkor legközelebb elküldöm postán! :lol:

encsike!

Remélem, és kívánom, hogy minél hamarabb fussunk össze pocisan ott a kórházban. :D Tegnap táncon volt egy várandós nő, én meg odasúgtam a páromnak, hogy én is ilyen pocit szeretnék kapni a szülinapomra!! Talán teljesíti a kívánságom! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, reméljük teljesül a kívánságod! Én június 4-re szeretnék egy pozitiv tesztet :) és aztán egy gond nélküli 9 hónapot :):):)

Amikor én voltam a kórházban akkor is sok roma volt, de ahogy láttam, egy kórterembe tették őket, igy elvoltak egymással... most az erkélyen cigiztek :)

Igen, igen, őt választottam dokinak! Fiatal, szőkés! Amúgy tényleg a női nőgyógyászok kicsit erősebben vizsgálnak, de én ezt sem bánom, mert legalább ő tényleg odafigyel!

Nektek szabadott utána szexelni? Nekünk elvileg nem lehet, csak most azt nem tudom, hogy 3 vagy 6 hétig?!
encsike87
 
 


Igazság szerint én rá sem kérdeztem, mert véreztem, és úgy nem is akartam még. Aztán amikor abbamaradt, két nap szünet után újra megjött, úgyhogy akkor sem volt miről beszélni. :lol: Aztán meg már annyi idő eltelt, hogy nyugodtan elkezdtük valamikor asszem... :roll: Szerintem te úgyis érzed, hogy mikor vagy már jól, meg, hogy mikor mersz először együtt lenni a pároddal. (szvsz a 6 hét már soknak tűnik :wink: )

Kép
Kép
tabati
 
 


Hát a 6 hét nekem rengetegnek tűnik :):) De még a 3 is :) De még nekem is vérzik, úgyhogy addig amig az nem áll el addig nem lesz semmi, mert én már félek mindentől :( Meg attól félek hogy fájna... hiába szeretném én... de azért még csak 1 hét sem telt el a műtéttől., úgyhogy még várunk :)
encsike87
 
 


Ajánlom figyelmetekbe a Szülőszoba c. könyvet. Néhány évvel ezelőtt volt belőle tv műsor is, Kandász Andrea készítette, utána könyvet írt belőle. Én akkor egyből megvettem, jó sztorik vannak benne.
Vendég
 


Már napok óta olvasgatom a frissen beszerzett szakácskönyvemet. Három éve itthon vagyok, de még mindig nem melegedtem bele ezekbe a háztartási dolgokba. Pedig az elején még arra gondoltam, hogy majd megszeretem. Hát nem. :twisted:

Encsike,
Egy szülés után van 6 hét, de ott azért több indok van, a 3 hét az már egész biztonságosnak tűnik nekem, ha van hozzá kedv :D . Amíg vérzel, addig persze ne, mert az azt jelenti, hogy a seb még nyílt, a méhszáj is valószínűleg nyitott, azaz te is hajlamos vagy a fertőzésre. (azaz fürdés se az igazi)

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok csajszik!

Tabati! Öszintén kivánom neked, hogy teljesüljön a szüliinapi kivánságod! Én is azt kértem szülinapomra, de nekm sajna nem jött be! Ezért döntöttem ugy ebben a honapban, hogy se számolgatás, se telihold, se a peteérés nem érdekel!!!! :( lesz ami lesz alapon! :wink: Hátha igy összejön! Szoval szívből kívánom, hogy boldog szülinapod legyen bár nem tudom mikor van! Nekem most volt a multhéten de Mikike közbejött :!: :!: :!: :oops: :oops: :cry:

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Nekem még messze van! :wink:

ósió!

Szép az új vonalzód! :) A könyvbe születéstörténetek vannak?

Kép
Kép
tabati
 
 


könyvben

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, igen, azok vannak. És fényképek is vannak hozzá. Nem tudom, emlékszel-e a műsorra, bemutatták, hogy milyen vajúdási lehetőségek állnak rendelkezésre a kismamák számára (fürdő, labda, stb), miként zajlik egy-egy szülés. Ez a műsor egyébként elég hamar megszűnt. Én szerettem. Utána meg is vettem a könyvet, persze, az azért nem adja úgy vissza az egészet, mint ahogyan tévén lehetett látni.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?