Új privát üzeneted érkezett!

Melcsi!
Ez igen, belevaló a kislány. Néhány év múlva majd Luku védi meg őt.
Köszönöm az újabb privit. Most már tényleg döntenünk kell.

Judit!
Gratulálok a kislányodnak! A tanár néni tényleg nagyon kompromisszumkész és ötletes volt.


Akkor teszek fel néhány képet a mai estéről. Elnézést, ha kicsit sok. A torta az anyósom alkotása. [img]
Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda Kép Kép
fermel
 
 


Kép Kép

A fogkefe Péter ajándéka volt és rögtön ki kellett próbálni.
fermel
 
 


Kép
Kép
Ekkor látta meg Benji az asztalt.
Kép [img]
Rögtön bírtokba is vette.
Kép

Itt már a végleges helyére került az asztal.
fermel
 
 

 
 

bírtokba= birtokba
fermel
 
 


Még csak annyit, hogy nekem az összes kép közül az "olvasós" tetszik a legjobban. Annyira bízom benne, hogy ez az érdeklődés a könyvek iránt később is megmarad. Ebben a dologban a nagyoknál teljes a siker, imádnak olvasni. Nagyon-nagyon remélem, hogy ez Benjinél sem lesz másképp. Mindenesetre a pozitív példa előtte van.

Most már tényleg jó éjszakát kívánok!

Melinda
fermel
 
 


Szia Fermel!

Nagyon jok a képek! Még egy picit nagy is neki az asztal amiért aggodtál hogy talán kicsi lessz. A lányomnak nagyon tetszik az asztal, azt mondta anya nekem miért nem vettél soha ilyet.

Utolag is Boldog szülinapot a zenész fiadnak.

Szia
Vendég
 


Judit!
Köszönjük szépen a gratulációt.
Az a helyzet, hogy, mivel a Vaterán licitáltam az asztalra, így én is csak fényképen láttam. A méretek között nem szerepelt, hogy milyen magas a szék és milyen magasan van az asztallap. Amerikai lapon ugyan rátaláltam, de volt ahol azt írták, hogy 1,5 éves kortól ajánlott, volt, ahol azt, hogy 3 éves kortól. Végül kiderült, hogy az előbbi valószínűleg elírás volt. Valóban még nagyobb gyerek is leülhet mellé. Teszek fel egy képet, ahol a 10,5 éves keresztlányom ül az asztalnál.

A nagyfiú kapott ma még egy ajándékot. Apa szétszedte az ágyát, levette a rácsot és igazi, óvodásnak való ágya lett Benjinek. Nagy volt az öröm. Megmutatom ezt is képen, aztán már visszafogom magam. Szóljatok, ha túl sok vagyok!

Melinda
Kép Kép Kép
fermel
 
 


Sziasztok!

Melcsi! Gratula a szuper autóhoz, remélem sok örömötök telik majd benne :lol: :lol: ! (nekem inkább a kis autó való, azzal legaláb le tudok parkolni :mrgreen: ! Lukunak jobbulást, biztos nagyon rossz lehet most, de van segítséged (Pöri :lol: )

Melinda! Tegnap Kitti átnézte a feladatokat Gáborral (tudod, hogy fent vannak a neten javítókulccsal együtt?) Hát a matek elég rossz lett.... Én ma átnézegettem a feladatokat, a nyelvtanban is voltak olyanok amiket én baromságnak tartok! (pl a csipor, meg az a feladat amin a régies szavak mai megfelelője kellet)
Dehogy sok Benjiből!!!! Annyira látszik ezen a kicsi fiún, hogy milyen értelmes! Nagyon szuper az aszgal! És mostmár igazi nagyfiú lett Benji, hiszen "rendes" ágya van :lol: ! Majd írd meg milyen volt az éjszakája rajta!
Jó, hogy a nagyfiaid szívesen olvasnak! Én is rengeteg könyvet olvasok, és a nagyoknak is sokat olvastam régen, de mégsem igazán szeretnek olvasni.. Még Kitti csak-csak, de Alex egyáltalán..

Judit! Nagyon ötletes volt a farsang!

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Mandula!

Hát a matek nálunk is rossz. Magyarból először én is kiakadtam az első feladaton, de aztán miután átnéztük a megoldást, Bence megnyugtatott, hogy helyesen oldotta meg. Szerinte ez egyáltalán nem volt nehéz. Jó, végül is a hangzásból, illetve a szófajból ki lehetett következtetni. A matekot pedig én nem találtam különösebben nehéznek, semmi extra ötlet nem kellett. (talán a betontömbösnél az nem volt teljesen egyértelmű, hogy fal alatt mit értenek, illetve a térbeli ábra torzítása miatt az egyenlőnek említett falvastagságok a rajzon közel nem voltak egyenlők) Mivel te is írod, hogy Kittinek nem lett jó a matek és nálunk is ez a helyzet, nagyon elgondolkodtató, hogy akkor mi is a helyzet a matematika-oktatásunkkal.
Jár hozzám egy kislány, akit érettségire készítek fel. Szeptembertől kezdtük a közös munkát. Most félévkor hármast kapott, amivel nagyon- nagyon meg van elégedve. Ugyanis eddig jó, ha a kettest megkapta. Pedig egyáltalán nem kell neki sokszor elmagyarázni a dolgokat, fogékony és főképp akar is. Akkor miért nem tudják megtanítani az iskolában?
Másik példa: unokanővérem fia szintén most fog érettségizni. Megkértek, hogy foglalkozzam vele időnként. Mutatott egy feladatot, amit ő órán, pillanatok alatt, nem a megszokott módon oldott meg. A tanár úr rögtön rávágta, hogy nem jó. Amikor kiderült, hogy az eredmény ugyanaz, mint a klasszikus megoldással, akkor sem merült fel benne, hogy esetleg jó a megoldás. Én sem vágtam rá azonnal, hogy így jó, de végiggondoltam és aztán bebizonyítottam, hogy ez is tökéletes megoldás, nemcsak véletlenül jött ki ugyanaz a szám.
Nagyon jól tudom, hogy erre azonnal, az adott órán nem feltétlen van idő, de akkor megmondom a gyereknek, hogy jövő órára végiggondolom és visszatérünk rá. Ha ez elmarad, akkor a gyerekek hamar elvesztik a lelkesedésüket és az érdeklődésüket.


Ma nagyon megsértett az apósom. Illetve nem is ma, hanem ma derült ki. Bence véletlenül elszólta magát, hogy a papa múltkor azt mondta, hogy anyukád nem pedagógus, csak tanár. Állítólag nekem nincs pedagógiai érzékem. Gondolom, hogy azért mondta ezt, mert gondok vannak Bencével (illetve voltak Péterrel is) Csakhogy én a gyerekeimnek nem egy pedagógus, hanem az édesanyjuk vagyok, sokkal erősebb és egészen más érzelmi kötődéssel, mint más gyerekekkel. Az apósom semmit nem tud arról, hogy én milyen kapcsolatban voltam a tanítványaimmal és milyen volt a pedagógusi munkám. A másik pedig az, hogy ha ez is a véleménye, akkor sem az unokájának kellene mondania, hanem nekem.

Holnap bekukkantunk az oviba, Benji bemutatkozik az óvó néniknek és megnézi, hogy hová is fog járni. Aztán a beszoktatás jövő héten kezdődik.

Melinda
fermel
 
 


Melinda!

Én is pont ezen háborogtam tegnap, hogy az iskolában kéne, hogy megtanítsák a gyerekekkel a matekot, sőt tanulni is ott kéne megtanulni.... És, igen Kitti sem értett meg az iskolában sokmindent, de amikor Gábor itthon TÜRELEMMEL elmagyarázta akkor nagyon hamar megértette. Náluk is úgy van, hogy ha kérdez valamit a gyerek (bár attól függ kedveli-e a tanár :shock: :roll: ) akkor nincs idő elmagyarázni. Amikor én gyerek voltam és nem értettem meg az órai anyagot akkor a tanár szólt, hogy tanítás után vár. Tudom, hogy túlterheltek a pedagógusok, de valamilyen megoldás biztos lenne.

Talán az apósod azt várja, hogy pedagógusként neveld a gyerekeidet :shock: :shock: ?? (Remélem nem sértelek meg, de akkor nem sokat ért a gyerek-szülő kapcsolatból.....)

Hogy aludt Benji az "új" ágyon? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy tetszik neki az ovi!

Mi nagyon rosszul aludtunk, illetve nem aludtunk :? . Szerintem jön Emesének a foga, bár nem tudom melyik lehet, mert már az alsó zápfog is kint van. Talán felül dudorodik valamelyik rágó, de lehetetlen megnézni....
Ti mivel csillapítjátok a fogzás fájdalmait?

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:57-kor.
fanny01
 
 


Sziasztok!

Fanny! Beengedtek a kórházba? Az influenza miatt van tilalom? Nagyon jó lenne ha egy kicsit ki tudnál kapcsolni, pihentetni az idegeidet! Vigyázz magadra!!

Melinda! Kittit megkérdeztem a 0-ról és váltig állította, hogy a 0 az semmi, nem páros és nem páratlan..... Akkor valószínűleg benne már most rosszul rögzült.

Melcsi! Neked meggyógyult teljesen a lábad? Vissza akartam keresni, hogy mi is volt konkrétan,de nem találom.
Már kb. egy hónapja fáj a jobb lábszáram végig a bokám felett kívül. Nem tudom mi lehet, nem ütöttem meg, mostmár csak akkor nem fáj ha járkálok :shock: . Holnap muszáj leszek elmenni orvosho... :?

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!

Regina, Melinda
Lakáskérdés: köszi, de valójában nem szorulok vígasztalásra. Csak az bosszant, hogy ha előbb tudom hogy 4 tagú lesz a család :D , vehettünk volna nagyobb lakást, de akkor elégnek tűnt az 1+2 fél szoba. De hát ki gondolta volna, évekig az is kérdéses volt, lesz-e egyáltalán gyermekünk... Az nem nagyon vonz hogy fél szobával nagyobb lakásba költözzünk, ha nagyon akarnánk, megtehetnénk. De nincsenek itt a közelben olyan nagyobb lakások, amelyek tetszenének ( mindenképp a közelben kéne maradnunk, anyámék miatt, egyrészt hogy tudjanak unokázni, másrészt hogy ha arra kerül a sor, tudjam őket segíteni, gondozni stb) , ami van az vagy panel ( azt nem akartunk) vagy rossz elrendezésű. Igazából egy tágasabb családi ház lenne jó, de az viszont az irreális kategória, legalább 3x annyiba kerülne mint a jelenlegi lakásunk, erre nincs esély, így 40 fölött annyi kölcsönt már nem tudunk bevállani ( ja, Melcsi, szoktam lottózni is... :lol: ). Azért sem hiszem hogy eladjuk ezt a lakást, mert a férjemnek annyi munkája van benne, sajnálná nagyon... mindent a saját kezével újított fel, lambériázott, csempézett, járólapozott, konyha- előszoba- és fürdőszobabútort készített stb. Ezt egy új lakásban nem lenne már kedve-ereje elölről kezdeni, mesterekről meg hallani sem akar, mert láttunk „mester” által kicsempézett fürdőszobát, „mester” által készített bútort, hát ő abból köszöni nem kér... klasszisokkal szebben megcsinálta saját kezűleg. Persze ha valami nyeremény az ölünkbe esne... de az nem nagyon vonz egyikünket sem hogy egy picivel nagyobb lakásba költözzünk és elölről kezdjük a tatarozást, a saját ízlésünk szerint. Legfeljebb idővel a hálóból lesz még egy gyerekszoba, mi meg kiköltözünk a nappaliba, ha jobb lehetőség nem lesz. Az a bosszantó, hogy ha mindössze fél-egy méternyivel szélesebb lenne vagy a háló, vagy a konyha ( jelenleg 190 ill. 150 cm a szélességük – a tervező nem gondolkodott, az fix :evil: ) megoldódna a pakolási gondjaim 90%-a, beférne a hálóba a szoba teljes hosszában egy plafonig érő gardrób, vagy a konyhában elférne az étkező és a jelenlegi étkező helyén a gardrób, akkor a gyerekszobát sem kéne a szekrényekkel zsúfoltabbá tenni. Egyébként úgy vagyunk, mint te, Regina, nálunk csak engem zavar ez a dolog, hisz nekem kell pakolnom, én szembesülök folyton azzal hogy semmi nem fér el kényelmesen, mindennek ki kell centizni a helyét. És főleg most a gyerkőcök miatt, akiknek tér kellene, a játékoknak viszont sok hely... olyan klassz játékokat lehetne venni, ha volna hová tenni... na nem nyavalygok tovább, én is ismerek 3 gyerekes családot egy szobás lakásban ( azért ezt kicsit felelőtlenségnek tartom).

Melinda
A képek nagyon klasszak! Tegyél csak fel sokat, szeretjük :D Amennyire ki tudom venni, Benji nagyon szépen rajzol!
Én is kíváncsi vagyok hogy telt a lefekvés és az alvás rácsok nélkül. Bár Benji olyan nagyfiú már, biztos nem volt probléma. Jó az az oroszlános ágyterítő.
A 0-ról nagyon érdekes volt amit írtál, nekem elég annyi érv hogy páratlan szám előtt áll tehát páros, illetve hogy a 0-ra végződő számok is párosak. Az viszont elképesztő hogy a tanárnéni kedvtelésből másképp tanítja... :shock:
Matematika tanítás: igen, az iskolában kellene megtanulni az anyagot. Én általánosban nagyon szerettem, versenyre is jártam, mert jó matektanárom volt, de középiskolában elegem lett, épp a tanár miatt... képtelen volt minimális fegyelmet tartani ( na jó, 43 fős osztályban kamaszok között nem is könnyű, de hát akkor is) , erőtlen volt, nem lehetett hallani mit magyaráz, és nemegyszer komoly hibákat vétett, hogy volt mikor én javítottam ki őt... ez azért nagyon durva. Egy szó mint száz, egy ilyen tárgynál fokozott jelentősége van a tanár egyéniségének, hogy az órákat érdekessé és a magyarázatot érthetővé tegye, mert ezt nem lehet csak a könyvből bemagolni. A főiskolán feladták a tételek közé pl. a valószínűségszámítást, egyetlen szó magyarázat nélkül, mondván hogy ez felsőoktatás, mindenki nézzen utána a könyvtárban. Én kivettem egy könyvet és egy árva betűt nem értettem meg a definícióból, míg egy nálam okosabb el nem kezdte magyarázni. Nagyon egyetértek azzal is hogy a másfajta megoldás is lehet jó, sajnos ezt nálunk sem fogadták el sosem.
Apósoddal ne törödj. Az ő gyerek(ei)vel nyilván soha semmiféle probléma nem volt... :?: Tényleg nem Bencével kéne ezt megbeszélnie, akármit is gondol.

Melcsi
Gratulálok az új autóhoz, 2 évesen féláron szerintem nagyon jó vásárt csináltatok. Csatlakozom Mandulához, nekem is komoly parkolási nehézséget okozna, de ez a veszély nem fenyeget...
Már akartam kérdezni: dupla pelenkázótok van, hogy együtt elférnek rajta a kicsik? Emese nagyon édes lehet, ahogy védi Lukut, de azért ő „neveli” :D néha? Ezt hogy viseli a fiúcska?

Judit
Klassz lehetett a farsangi fellépés. Melyik a te lányod a képen?

Mandula
Én nem adok már semmit fogzásra. Régebben a Dentinox-ot adtam, az sem ért semmit. Anna sem hagyja hogy a szájába nézzek, fogmosás is csak ímmel ámmal megy, kicsit megrágcsálja a fogkefét de azt nem nagyon engedi hogy én mossam a fogát.
Akkor nem fáj ha járkálsz :shock: terápia: gyaloglás :D majd írd meg, mit mondott a doki. Mesét is viszed ilyenkor magaddal, vagy valaki vigyáz rá?

Zsibima
Nagyon szép kis „boszid” van, főhet majd a fejed a fiúk miatt...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Teszek fel pár képet, játék és evés témában

Melcsi, vettünk végül kisasztalt 2 székkel, az Ikeában 7500 ft volt összesen, tömör fa, az egyik képen látszik.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy sikerült meggyőznöm titeket a 0 fontosságáról és párosságáról.

Ma de. voltunk a védőnőnél (óvodakezdés miatt). Benji 99 cm és 15,5 kg. Szerintem pont ideális. Se nem sovány, se nem kövér ehhez a magassághoz. Utána apával együtt mentünk az oviba. Jó fél órát töltöttünk ott. Ahogy így látom, Benjinek leginkább azt kell majd megszoknia, hogy nem egyedül van és vannak bizony szabályok. A lányok mindenesetre rögtön lecsaptak rá. Az egyik kislány (egyébként nagyon szép) odament hozzá és simogatta az arcát. Benji meg nem értette a szitut. Az rendben van, hogy itthon sok simogatást kap, de ez az idegen kislány most akkor mit csinál? (na nem baj, jó 10 év múlva hogy örülne majd egy ilyen simogatásnak!!) Egy másik kislány párjául választotta, amikor mentek ki az udvarra. Na, ezt sem értette Benji, hogy miért nyújtogatja a kislány a kezét. A beszoktatást nem szeretném sokáig elhúzni. Szerintem nem jó, ha megszokja, hogy én is ott vagyok vele. A másik meg az, hogy ha én ott vagyok, akkor nem fog úgy szót fogadni az óvó néninek, mint amikor nem vagyok ott. Jövő hét hétfőn indul élesben a folyamat.
Az éjszakai alvással semmi gond nem volt. Reggel úgy kellett ébreszteni, mert később szokott felkelni. A délutáni alvás viszont annál macerásabb. Vessetek meg érte, de bizony becsuktam a szobáján a rácsot (még nem vettük le, de egyébként már nem szoktuk használni), így előbb-utóbb kénytelen elaludni. Azért ragaszkodom ehhez, mert ha nem alszik délután, akkor majd este hét körül elalszik a fáradtságtól a nappaliban.(volt már rá példa) Viszont egy-két óra múlva felébred és akkor mikor teszem le éjszakára? Ez a problémánk rögtön meg fog szűnni, ha már az oviban fog aludni, illetve maximum csak hétvégére fog korlátozódni.

Icus!
Azt most is meg kell, hogy állapítsam, hogy kislányod nagyon elmélyülten, szépen játszik. Ja, és ő maga továbbra is nagyon szép.
Hogy érted azt, hogy Benji szépen rajzol? A ceruzafogására gondoltál? Az oroszlános ágyterítőt már régebben vettem az Ikeában, csak eddig még nem használtuk. Viszont úgy látom, hogy valamilyen falvédőt be kell szereznem, mert alvásnál van, hogy egészen a falnál van Benji és esetleg az hideg neki.
Valószínűségszámítást könyvből megtanulni? Ez nagyon durva. A matematika pont nem erről szól, még főiskolai szinten sem.

Mandula!
Ma voltam abban a gimiben, ahol Bence a központit írta, hogy jelezzem, hogy kérünk majd fénymásolatot a dolgozatokról. Szombaton ugyanis a gyerekeknek kellett nyilatkozniuk, hogy kérünk-e. Az én drága gyerekem meg persze azt írta, hogy nem kérünk.
A legnagyobb meglepetésemre nagyon kedvesen közölték, hogy éppen most vezetik fel gépre a matek eredményeket, úgyhogy azt a másolatot már el is hozhatom. 30 pontja lett Bencének, de állítólag átlagban nagyon rossz eredmények születtek. Ezek szerint még ennek a 30 pontnak is örülhetek? Nagyon azért nem vagyok elragadtatva, mert olyan feladata lett 0 pontos (jogosan), amit simán meg kellett volna tudnia csinálnia.

Éva!
Ez a séta tényleg jó ötlet. Tudom, hogy nagyon nehéz, de muszáj a gondolataidat kicsit elterelni és regenerálódni. Kívánom, hogy minél előbb láthasd az anyukádat!

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!

Hozzájutottunk a félévi értékeléshez. Formailag más mint Ádié volt hat éve, de a lényeg ugyanaz. A neten találtam sablont, így néz ki.

HIT- ÉS ERKÖLCSTAN _________________

MAGYAR
Betűfelismerés: ____________________
Olvasástechnika: ___________________
Betűelemek, betűírás:________________
Írástechnika: ______________________
Szóbeli kifejezőképesség
(feladathelyzetben): _________________
Szókincs: ________________________

MATEMATIKA
Mennyiségfogalom :_________________
Műveleti szint: _____________________
Mennyiségeket összead:______________
Mennyiségeket kivon: _______________

ÉNEK
Ritmusérzék: ______________________
Énekhang: ________________________

ÁBRÁZOLÁS
Kreativitás: ________________________
Megvalósítás:______________________

TESTNEVELÉS
Mozgáskoordináció:__________________
Feladatvégzés: _____________________
Játékhelyzetben: ____________________

KÖZÖSSÉGI MAGATARTÁS
__________________________________

ÉRDEKLŐDÉS
__________________________________

FIGYELEM
__________________________________

ÖNÁLLÓSÁG
__________________________________



A kitöltéshez van egy útmutató a hátulján, onnan láthatjuk mi szülők is, hogy melyik tárgynál milyen kifejezéseket lehet használni (tantárgyanként max. kettőt, pl: gondos, pontos vagy rendezett, pontos stb.). Évi 1 kivételével mindenhol a legjobb minősítést/minősítéseket kapta. És rajzból, olvasásból dicséretet is kapott. Nekem egyáltalán nem hiányzik a számokban kifejezett értékelés. Így sokkal árnyaltabb. Persze kíváncsi leszek a többi szülőre, jövő héten lesz szülői, ha bármi érdemleges adódik, akkor beszámolok róla.

Az oktatásról még annyit, hogy elismerem: kritizálni tudok, de konkrét „programom”, elképzelésem nincs, hogy miképpen is kéne jól csinálni. (apróbb ötleteim azért vannak) Viszont sokszor eszembe jut, hogy a világ rendkívül sokszínű és minden ember csak egy hajszálvékony szeletkét lát belőle, azt is úgy, ahogy mások engedik látni (oktatás, média, könyvpiac, filmek stb.) és egy csomó érdekes dologból kimaradunk. Szóval mások által kiokoskodott normák alapján tanulunk bizonyos adatokat, tényeket az iskolában, miközben rengeteg más érdekes, életszerű és hasznos ismeret van, ami kimarad az életünkből…..
De erre a legtöbb értelmes ember rájön felnőttként…..
És itt van az a mondás is, hogy a történelmet mindig a győztes fél írja és a mi korosztályunk ezt konkrétan megtapasztalhatta (mást ne mondjak: az 56-os események kapcsán, vagy József Attilával kapcsolatban, akit proletárköltőnek kiáltottak ki stb.) A legfájóbb számomra mégis az, hogy még mindig bent van az oktatásban a finn-ugor származáselmélet (ezt is a győztes fél "írta": a habsburgok 49 után) Nekem még azt kellett tanulnom a fősulin, utáltuk is zsigerből, de aztán sok minden változott, de ez a hazugság megmaradt a hivatalos oktatásban.
Most nem húzom az időt, de erről szívesen írnék, ha van érdeklődés.( Meséltem már nektek, hogy magyarságtudományt tanulok az egyik egyetemen…)

Közben sajnos visszaesők lettünk. Az iskolából hazajövet jókedve volt a lányomnak, nekiült tanulni, aztán egyszer csak lefeküdt, hogy fáradt, de érzem, hogy melegecske is. Ennek most nagyon nem örülök :(

Melcsi
Kívánom, hogy nálatok gyorsabb legyen a gyógyulás.

Zsibima
Nagyon szép a lányod.
A kivizsgálásod elkezdődött, vagy a következő ciklusban indul?

További szép napot mindenkinek!
regina3
 
 


Sziasztok lányok!

Brutál rosszul sikerült a lányomnak a matek központi!!! De úgy hallom sok gyereknek nem sikerült. Ez van...

Melinda-most olvasom hogy te kértél másolatot a központiról? Nem is tudtam, hogy lehet...mondjuk az én lányom mindig elfelejti közölni a fontos dolgokat...
Azt hiszem, hogy a 30 ponthoz csak gratulálni lehet!!! Komolyan az osztályból szerintem a legjobb matekosnak sem lett annyi!

Icus-köszönöm a "Boszim" nevében! Egyébként sosem gondoltam igazán, hogy szép lesz a lányom, mert kiskorában, (bár nekem ő volt a legszebb), de egy kis béka volt... :lol:
(a fejem már évek óta fő a fiúk miatt, vasvillával kell őket elkergetni)
De te sem panaszkodhatsz, pár év múlva apuka is "rosszul" lesz, ha jönnek az udvarlók, gyönyörű szeme van a kislányodnak és nagyon bájos a pofija. (az én Bettym ebben a korban még fiúnak nézett ki, de Anna már most "nő" :D )
Vendég
 


Zsibima!

Kötelessége az iskolának, hogy ha a szülő, kéri, akkor fénymásolatot adjon a kijavított dolgozatról. (persze kérhet érte pénzt, nálunk tantárgyanként 200 Ft) Egy bizonyos határidőig (talán most február 12-ig, de ebben nem vagyok biztos) jogorvoslattal is lehet élni, ha úgy érzed, hogy járna még pont a gyereknek. Szerintem ez inkább magyarnál fordulhat elő, mert annak a megítélése szubjektívebb. Két éve pld. Bencénél sikerrel reklamáltunk. 6 pontot vitattam és hármat meg is kaptunk. Ennek ellenére sajnos nem sikerült bejutni a hatosztályosba, a matek akkor is lehetett volna jobb.

Regina!
Gratulálok Évinek a szép teljesítményhez! Jobbulást kívánok neki!
Tényleg, te nem nagyon mesélsz, hogy nálad hogyan zajlott a vizsgaidőszak. Mennyi idő van még hátra a tanulásból?
Látod? Ezért szeretem én a matematikát. Ez egy egzakt tudomány, nem megítélés kérdése. (Csak a slágerben 5, néha a kétszer kettő)

Ma végül nem aludt Benji. 6-ig ment az alkudozás. Többször úgy tűnt, hogy elalszik, de aztán csak elkezdett megint csinálni valamit a szobájában. Ezért nem szedtük szét korábban a kiságyat. Mindenesetre tegnap sikeresebb volt a rácsbecsukásos akció, mert akkor egész hamar elaludt.


Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!

Icus! Gyönyörű a kis Tündéred :lol: ! Mindíg azt figyelem, hogy milyen elmélyülten tud játszani! Ti aztán ügyes kis család vagytok :lol: ! Elhiszem, hogy egy fél szoba miatt nem kezdené elölről a párod azt a rengeteg munkát....
Voltam orvosnál, azt mondta, hogy valószínűleg a gerincemről sugárzik ki a fájdalom (a hátam nagyon sokat fáj már fiatal (abb :lol: ) koromtól), legjobb rá az úszás lenne, de azért elküldött gerincröntgenre. Nem tudom írtam-e, hogy 3 hete elkezdtem járni úszni, egy héten 2x megyek, pont a hátam miatt.
Amikor valami dolgom van, akkor Emese a nagyinál van. Mostmár nagyon szeret ott lenni, de ha én is ott vagyok akkor csak én kellek. Ha nem vagyok ott akkor meg egy tündér :lol: :lol: !

Melinda! Benji szerintem pont jó alkatú, de ez látszik a képeken! Biztos, hogy hamar megszokja a társaságot ! Én sem vagyok híve a hosszú beszoktatásnak, ugyanazért amiért te. Tegnap nem raktad fel a rácsot Benjinek délutánra?
Kitti azt mondta, hogy fognak fénymásolatot kapni (szerinte...) a felvételiről. Szerintem Bence nagyon jót írt az átlaghoz képest, ahogy néztük kittinek 20 ( :!: ) pont körül lesz a matek, és az osztálytársai is mondták, hogy nagyon nehéz volt.

Regina! Én is gratulálok Évinek a jó eredményeihez!! És jobbulást kívánok neki!! Engem érdekelne amit írsz! Magyarságtudomány? Még nem is hallottam erről!
Hát itt mindenki egyetemre jár?? Csak én vagyok ilyen alulművelt :mrgreen: ? (na, jó, remélem az nem vagyok)

Zsibima! Nagyon helyes a lányod! Mint írtam a Kitti központija sem lett túl jó, szerintem olyan 50% lesz. Nektek már megvan az eredmény?

Lányok! Szerintetek lehet, hogy Emese a szél miatt aludt olyan rosszul két napig? Mert most már semmi baja...

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Melinda-végülis jobb ha nem is látom...az igazság az, hogy én már alsóban sem értettem a matekot, ezért jár a lányom külön matektanárhoz! :cry: Bármiben tudok segíteni kizárt: matek, fizika, kémia... ez van! De nem fogom magam feleslegesen ezen stresszelni, megy ahova felveszik! (azért remélem oda veszik fel, ahová szeretnénk)

Mandula- az 50 %-nak jelen pillanatban én is örülnék! :D
Vendég
 


Mandula
Azt nem tudom, hogy tudod-e, de az úszásnál a hátúszás a megfelelő gereincbántalmakra. Ezt a doki néni mondta nekem, amikor már évek óta jártam úszni, de rendszerint csak mellúszást választottam, mert az kényelmesebb :oops: Nekem egyébként pont 13 éve kezdődött a gerinctáji problémám egy rossz emeléssel, ami lumbágót okozott. Azóta időnként előjön kisebb-nagyobb intenzitással, de a mozgás sokat segít! (a gereblyézés-gazolás viszont mindig nagyon kellemetlen) Most vettem egy fitballt és gerinctorna dvd-t is, már kipróbáltam és az is nagyon jó. Tudom ajánlani. Az r-med honlapjáról rendeltem, de a labda máshol olcsóbb - állítólag.

Fermel
Sok sikert a délutáni altatáshoz. A nagyokkal nem volt ilyen gond annak idején?
Nálunk mindkét gyereknél nehezen ment (bár ez szerintem általános), de az elsőnél nagyon rosszul viseltük. Ráadásul nem tudtuk 3 éves koráig húzni, mert egyszerűen kimászott az ágyból (pelenkázós volt) és olyan is volt, hogy kiesett... Így 2 éves korától rácsmentes heverőn aludt. Onnantól kezdve viszont lőttek a délutáni alvásnak. És este sem aludt el lényegesen korábban, úgyhogy az a 2 óra nyugi eltünt az életemből. Viszont nagyon kitartóak voltunk, hetekig nem adtuk fel (hétvégén a férjem is besegített), de sokszor az altalásnál mi magunk szundítottunk el, a gyerek pedig vígan elvolt...
regina3
 
 


Hátha valakit érdekel:

Macskakiállítás és vadászgörény bemutató most hétvégén (február 2-3) a Lurdy Házban. (jó program jó helyen...)
regina3
 
 


Mandula!
Jobbulást kívánok neked! Az úszás, én is úgy tudom, hogy jó az ilyen jellegű gondokra. Emesét tudod azért emelgetni?
Tegnap is becsuktam Benji szobáján a rácsot. Én itt lent tettem- vettem (többek között ide írtam). Időnként felmentem, lefektettem. Többször úgy tűnt, hogy már csend van, de aztán megint hallottam a motoszkálást a szobájából. Anyai szívem akkor adta fel a küzdelmet, amikor egyszer csak leszólt nekem, hogy : édesanya!! Soha nem szokott így szólítani, mindig anya vagyok neki. Na ezek után már teljesen ellágyultam, meg amúgy sem lett volna értelme tovább próbálkozni, mert már nagyon késő volt.
Ma érdeklődtem a magyar eredmény iránt, de leghamarabb jövő héten kedden tudják megmondani. Az tény és való, hogy a javítása sokkal macerásabb, mint a mateké.

Zsibima!
Nem baj, majd a lányod más területen fog dolgozni. Látod, az én fiaim se igazán reál beállítottságúak, pedig nálunk a családban általában jól ment a matek. Abban azért nem te vagy a hibás, hogy alsóban sem szeretted a matekot. Nagyon sok függ attól, hogy hogyan, milyen ütemben és főképpen sikerélményt biztosítva tanítják- e a matematikát.

Regina!
Az az igazság, hogy meg nem tudnám most mondani, hogy mi volt a helyzet a nagyok délutáni alvásával. Különösebb gondra nem emlékszem. Az is igaz, hogy ők már valamivel előbb lettek óvodások.(akkor még 3 éves kor előtt is lehetett oviba menni) Nem sokkal ugyan, Péter 3 hónappal, Bence pedig 1 hónappal a születésnapja előtt. (nekem akkor kezdődött a tanév) Éjszaka mindig jó alvók voltak, az biztos.

Melinda
fermel
 
 


Mennyit irtatok!
Regina!
Gratulálok Évikének és persze Neked is! Engem érdekel a jelenlegi álláspont az eredetünk terén, Mátéék még a finnugort tanulták, bár azóta olvastam ezt-azt...
Melinda!
Hát épp ilyen gondok miatt sem állunk neki szétszedni az ágyat, és ma pl. ráccsal se ment az alvás. Lefektettem Őket, Luku el is aludt rögtön, a kislányom nyomta ezerrel. Majd Luku felkelt kb 3/4 óra mulva( Ő ennyit alszik du.), Emese pedig beközölte, hogy "nem fogok aludni KEDVESEM". És ebben is maradtunk! Ugyhogy szó sem lehet szétszedésről, akkor sose aludna!
Mátéval semmi ilyen gondom nem volt, ugy 2 éves kora körül ugyan ki tudott már mászni, de mégis szépen elaludt mindig, igaz csak 3 és fél éves korában szedtük szét.
Mandulácska!
Külső térdszalag szakadásom volt, mostmár egész jól tudok lépcsőzni is. De eldöntöttük, a nagyszülők meg felajánlották (sorrend forditva!), hogy iratunk magunknak fürdőkezelést Agárdra, fogok is kérni mindenfélét. Már ha megoldódik végre a biztositási problémám, ugyanis még mindig villog az a Xar, hogy nem vagyok biztositva. Ezzel szemben az OEP már megküldte a tavaly kifizetett gyed-gyás igazolásaimat az adózáshoz! Kapom minden hónapban, aminek ugye alapfeltétele a biztositási jogviszony... Mult héten töltöttek ki 1 ujabb papirt, de ugy tünik sosem ér el az OEP megfelelő számitógépéhez!!!
Icus!
Annácskád nagyon ügyes! És tényleg nagyon elmélyülten tud játszani. Annyi pénzért valóban érdemes volt megvenni az asztalkát, biztos ki is használjátok!
Pelenkázó- 80 centi széles, igy elférnének rajta ketten, csakhogy Luku állandóan forog, rámászik Emesére, szóval a "pelenkázás" bohócjelenetbe torkollik, igy már csak alkalmanként vannak fenn együtt, és csak az egyiket pelenkázom olyankor.
Kocsi- leglegleglegleglegebb! Mondjuk én a teherautóhoz vagyok szokva, ugyhogy a parkolás igazán könnyü ezzel, és egyébként is, nagyon könnyen fordul, a szervókormány megteszi a magáét. Egyre jobban beleszeretek! Már mennék mennék, de betegek vagyunk! Holnap megint jön a doktornéni, mert Luku vidám, meg minden, a köhögés is sokat javult, de olyan hörögve veszi a levegőt és rezonál az egész háta, szóval valami nem oké. Vagy van váladék a torkában, és az csinálja, de igy nem jó. Ráadásul én is lebetegedtem, tegnap az ügyeletre kellett menjek, és- bár be vagyok oltva- ugy tünik, ennek ellenére influenzás vagyok! Most csak abban reménykedem, hogy nem adom át senkinek... De hogy én hogy lettem beteg? Hetek óta alig mozdultam a lakásból, mert felváltve betegedtek le, szinte senkivel nem találkoztam...
Máté épségben hazaért a sielésből és felcsigázó dolgokat mesélt a környezetről felvonókról meg mindenről, ezzel a kocsival már neki is vághatunk esetleg valami hosszabb utnak. Február végén tervezünk egyébként valami sielős programot, igaz csak Ausztriában gondolkodtam még...
A gyermek annyira beleszerelmesedett a legujabb barátnőjébe, hogy mióta itthon van, minden este a lánynál alszik :shock: Sielni is együtt voltak persze. Mondtam Neki, hogy a babaruhákat-felszereléseket megőrzöm... erre azt mondta, hogy arra gondoltak, hogy majd én nevelhetem az unokát, ugyis arra vágyok :lol: :shock:
Melinda!
Én ehhez a matekügyhöz nulla vagyok, számomra a 4 alapmüvelet és esetleg a százalékszámitás... Be kell látni, egy sima hétköznapi ember ennél többet egyszerüen nem használ ebből a müfajból! Na esetleg a területszámitás. Csatlakozom azokhoz, akik szerint a közoktatásunk felesleges anyagokat tanit! Bár kétségtelen hogy nagyon fontos a versek összehasonlitó elemzése, ám nekem kellett elmagyarázni a gyerekemnek, miként is töltünk ki egy ajánlati blankettát! Nem mintha ez nem lehetne szülői feladat, de sokkal több gyakorlati tudást kéne oktatni, olyat, amit használ is az ember életében! Pl. technikából anno furni meg fadobozt késziteni tanultunk, de pl. egy palacsintasütés az nem volt, lányoknak sem! Gyanitom, ez most is igy van.
A gyerekeim uj játékot játszanak Emese irányitásával. Ehhez oldalára kell dönteni a sátrat. Majd a lábánál fogva Pöri behuzza Lukut a nyitott tetőn át a sátorba (mint a zsákot) gyorsan kijön a házból és rácsukja Lukura a tetőt, aztán kivülről les befelé a "napfénytetőn" és froclizza a gyereket aki hiába igyekszik nem tud kijönni. Néha persze ketten ülnek bent és akkor nekem kell megkeresni Őket. Mindketten élvezik ezt a játékot. Nem is gondoltam volna, hogy ez a pici ilyen korán csatlakozni tud minden csinytevéshez :wink: :D
És igen, Icus, Pöri persze rendszeresen neveli a kicsit, a legváratlanabb pillanatokban képes fejbekólintani. Ezt Luku nyugalommal türi, annyira gondolom nem fáj, és talán nem is olyan váratlanul éri. :roll:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 



OFF
Ha van kedvetek kitölteni ezt (nagyon rövid), az segítség lenne nekem. Röpkutatást végzek. Köszönöm szépen!

hordozo
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 12:58-kor.
fanny01
 
 


Sziasztok!

Regi ! Köszönöm a tanácsokat! A hátúszásra én is gondoltam, de úgy útálom ha a fülembe megy a víz.. :? . Egyébként akkor azt is fogok.

Melinda! Eddig Benjit csak leraktad az ágyába és elaludt délután? Esetleg ha olvasnál neki egy mesét és addig mellette ülnél? Én Emesét altatom (rajtam fekszik és úgy alszik el), így hiába nyitott az ágya a mi ágyunk felé ha egyszer elaludt már nincs gond. Aranyos lehetett Benji, én is elolvadtam volna :lol: . Valahol olvastam régen, hogy az a gyerek aki nem akar elaludni, olyanokat mond vagy produkál, hogy a szülők "feladják" az altatást.
Kittiéknek elvileg hétfőn lesz kint az eredmény, de van amelyik iskolában már e hét hétfőn kint volt.

Melcsi! Ja, aki teherautón "gyakorolt" annak könnyű :lol: :lol: ! Örülök, hogy egyre jobban tetszik az autód!
OEP.... hát, enyhén szólva nincs a helyzet magaslatán semmiben.. :roll: !
Édes lehet az a két kis betyár :lol: :lol: ! Remélem tavasszal megint szervezünk egy találkát és láthatjuk élőben is őket :lol: !

Fanny! Azért örülök, hogy néha írsz egy pár sort! Jobbulást neked! Vigyázz magadra!


Nem tudom mi van Emesével. Ha hazajön Apa akkor egész este hisztiskedik . Az apja szerint azért mert Őt látja és tudja, hogy ő többet megenged.... Nekem meg olyan mintha az lenne a baja, hogy mi egymással beszélgetünk... Remélem hamar rájön, hogy attól még ugyanúgy foglalkozunk vele.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Melcsi-tényleg sok felesleges dolgot tanultunk mi is, meg a mostani gyerekek is.
DE!!! Képzeld palacsintát sütni tanultak a lányomék kb. 2 hónapja!!! :lol: Azóta már csinált itthon is vagy 3x!!! Annyira örülök!!! :lol: (lehet, hogy csak az ő sulijukban tanították? A fiúk meg pizzát sütöttek...)
Igazán lehetne a lányoknak háztartás órájuk, a fiúknak meg valami barkács-féleség, mert sokszor ezeket a dolgokat otthon nem tudják elsajátítani...Aztán felnőnek a lányok nem tudnak főzni, varrni, a fiúk meg egy villanykörtét kicserélni, v. egy szöget beverni...de hát ez utopisztikus gondolat, túl sok a tananyag így is...
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Melcsi!
Sok fajtáju lehet az infulenza, lehet hogy te egy másik kaptál el. Jo sok kilométert kivánok neked és az uj kocsidnak közösen.

Fermel!
Nem is emlékszem hogy én mikor szedtem le a rácsot a gyerekeimek. Bisztos gyereke vállogatja, a fiadnak ez jol volt időzitve a szülinapjára, nagyfiunak érezheti magát.

Szücsi!
A fiamnak még mindig a lányod a sláger. Szereti nézegetni és integet is neki. A farsangi képen a lányom nincs kifestve egyedül. Remélem megmarad ez a szokása sokáig hogy nem engedi magát kifesteni. Egy gondal kevesebb lessz ha kamaszodik.

Fanny!
Nagyon átérezhettem a gonjaidat, mert a mult szerdán az anyukámat életveszélyes állapotba vitte korháza a mentő. Elment a körzetiéhez és már el sem engedték. A legközelebbi korházba szállitották agyérgörcsel. Azonnal infuziora kötötték és este 10-kor szállitották csak tovább amikor stabilizálták az állapotát. Nem is mehetett senki vele csak mobilon tartottuk vele a kapcsolatot. A Kutvölgyi korházba pont attol a naptol volt látogatási tilalom. Mostmár minden rendbe van vele mert időben elkapták és kezelhették. Ha akkor nem megy orvoshoz most már nem lenne közöttünk. Már ithon van, de amit átéltem nem kivánom senkinek. Neked sok erőt kivánok, kitartás!

Sziasztok
Vendég
 


Éva!
Gyere közénk sűrűbben, hátha így sikerül addig is elterelni a gondolataidat!
Ez tényleg nagyon jó, hogy fiad már a továbbtanuláson gondolkozik. Nálunk az a gond, hogy Péter barátai közt nem az a jellemző, hogy főiskolára járnának. Így nem ciki, hogy ő sem tanul.

Judit!
Örülök, hogy édesanyád már rendben van. Nem lehetett könnyű neked sem az elmúlt időszak.

Mandula!
Valóban, Benjinél sosem volt szükség altatási „ceremóniára”. Letettem és aztán néhány perc múlva aludt. (nagyon- nagyon ritkán fordult elő, hogy nem így volt) Én sokat mesélek neki, de valahogy az nem a lefekvéshez kötődik. Illetve este az édesapja szokott neki néha mesélni, de az teljesen rapszodikus, hogy mikor. Tegnap a mamához ment át délután, mert én tanítottam. 7-kor hoztam haza és bizony addig nem aludt. 8 után nem sokkal elaludt a nappaliban, de már reggelig fel sem ébredt. Ma végül nem próbálkoztam, erre most 7-kor elaludt. Azért nem nagyon foglalkozom most ennek a kérdésnek a megoldásával, mert jövő héttől úgyis ovis lesz. Sokkal hamarabb fog kelni és gyanítom, hogy így hamarabb el is fog fáradni.

Melcsi!
Most már tényleg gyógyuljatok meg, hogy a nyakatokba tudjátok venni a világot!
Végül nem mertünk belevágni egy olyan autó megvásárlásába, mint a tiétek. Egy 3és fél éves Renault Megane kombit foglalóztunk le ma. Ennek a régebbi változata van most is nekünk, de az már nemsokára 9 éves lesz.
Visszatérve a matematikára. Teljesen igazad van, hogy sok fölösleges dolgot meg kell tanulniuk a gyerekeknek. Viszont a matematika egyfajta gondolkodásra, következtetések levonására tanít. Így sokszor olyan feladatok megoldása is hasznos lehet, aminek úgy tűnik, hogy nincs gyakorlati haszna. Ugyanakkor meg lehet úgy is tanítani, hogy próbáljunk kapcsolatot találni a hétköznapi élettel. Amikor pld. az a téma , hogy hasonló alakzatok területe hogyan aránylik egymáshoz, mindig meggyőző a következő példa.: Bulit rendezünk. Pizzát vásárolunk. A pizzériában lehet kapni 20 cm átmérőjű pizzát 700 Ft- ért és 40 cm átmérőjűt 2100 Ft- ért. Melyikből vásároljunk inkább? Melyiket éri meg jobban megvenni? Bizony még középiskolában is az az első reakció, hogy a kicsit, mert a nagy sugara 2-szer akkora, de az ára 3-szor annyi. Igen ám, de a pizzának a „területét„ esszük meg. Ilyenkor levezetjük, hogy a nagyobb pizza területe 4- szer akkora, de csak 3-szor annyiba kerül. Tehát bőven azt éri meg megvenni.(persze csak akkor, ha vagyunk rá elegen) Utána jöhet az általánosítás, hogy a területek négyzetesen aránylanak egymáshoz. Ez a példa jól mutatja, hogy nem kell mérnöknek lenni ahhoz, hogy ezt az ismeretet hasznosítsuk.


Bence 30 pontja meg azért bosszant ,mert olyan feladatot nem csinált meg, ami egyáltalán nem volt nehéz. Ha nem haragszotok, ezt ide be is másolom:

Gabi három nap alatt olvasott el egy könyvet. Hétfőn elolvasta a könyv negyed részét, kedden
49 oldalt, szerdán olvasta el a könyv megmaradt részét, ami a teljes könyv 40%-a.
A) Hány oldalas volt a Gabi által elolvasott könyv? Írd le a megoldás menetét!
B) Hányszorosa a szerdán elolvasott oldalak száma a hétfőn elolvasott oldalak számának?

Szerintetek ez 8.osztályos gyerekeknek nagyon nehéz? Semmi különösebb ötlet nem kell hozzá. Százalékot meg már bőven kellene tudni számolni ebben a korban és ami még a bosszantó, hogy Bence tud is.

Szóljatok rám, ha nagyon unjátok már ezt a témát. Nem szeretnék senkit untatni ezzel, de nekem annyira szívügyem a matematika tanításának helyzete nálunk, hogy nem tudom megállni, hogy ne reagáljak.

Melinda
fermel
 
 


Mai gyerekszájunk:
A pincében dobozban van egy festékes készlet (henger stb). Benji kerülgeti, nézegeti, aztán megszólal az apjának: Apa, az van ráírva, hogy gyereknek is való!

Icus!
Ma egészen véletlenül észrevettem, hogy Benji vissza tudja tapsolni, amit tapsolok neki. Öt ütemet minden további nélkül, de a hosszabbakat is nagy biztonsággal. Ez mennyire általános három éves korban?
Apropo, te nem most voltál magzatvízvételen? Minden rendben ment?

Melinda
fermel
 
 


Melinda!
Én valahogy nem tudtam megtanulni az ilyen tipusu feladatok megoldását (sem). Viszont érdekelne a megfejtés és a hozzá vezető ut is. leirnád?
A pizzapélda valóban jó, de sajnos nekem nem jött le ilyesmi sem a közoktatásban eltöltött 12 évem alatt :cry: :oops:
Más is van igy ezzel, vagy csak én vagyok ennyire leragadva?
Fanny!
Tényleg próbálj kicsit lazitani!
Judit!
A tanárnéni nagyon ötletes dolgot sugallt :D Nem hétköznapi előadás, az biztos, ügyesek!

Ma ujra elhivtam a doktornénit, és még szerencse! Luku hörgése ugyanis könnyen hörgőszükülethez vezethetett volna, és ennek egyetlen oka az orrszivónk volt! Véletlenül került szóba, de még szerencse! Tudtátok, hogy az elektromos orrszivó szivása meg sem közeliti a porszivóra csatlakoztatható változatot? Ráadásul az sem fáj, mostmár világosan látom, de a leszivott mennyiség sokszorosa a másiknak, sokkal gyorsabban! Viszont ha benn pang a váladék, az komolyabb bajhoz vezethetett volna! Tehát, ajánlhatom mindenkinek a gyógyszertárban 1300 Ft-ért kapható orrszivó porszivót!
Luku estére jobban is lett.
Nekem is irt fel némi gyógyszert a gyerekorvos, talán igy meg is maradok.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Melinda!

Szerintem is ez a példa nem nehéz, csak mechanikusan számolni kell, bár meg kell hagyni,hogy az én gyerekeim nem voltak fényes tanulók, de matekból mindig jobban mentek a logikai úton megoldható feladatok, ( sokszor nem is értettem, hogy hogy gondolkoznak) mint a mechanikus számolás.

Milyen nagyfiú már Benjike! Jövő héttől biztos meg fog oldódni az alvási probléma, mert eleinte biztos ki fogja meríteni az ovi.

Judit!

Örülök, hogy anyukád jól van!


Nálunk is porszívós orrszívó van, bár igazán még nagy szükség nem volt rá.


Sziasztok Éva
fanny01
 
 


Sziasztok!

Melinda! Kitti sem tudta megoldani azt a feladatot! Én is nagyon mérges voltam, mert itthon kb. 3 perc alatt rájött a ligikára! Egyébként Gábor szokta mondani, hogy a matematika olyan mint egy játék: ha rájössz a logikára akkor öröm csinálni, mert egymásból következnek a megoldások...
Sajnos én sem vagyok és sohasem voltam jó matekos, de szerintem a tanáraimnak köszönhetően. Mert amit megértettem az sikerélmény volt, és szerettem is csinálni, talán egy kicsit szerényebb a logikai készségem mint másoknak :oops: :? . A pizzás példa nagyon jó, bárcsak mindíg így elmagyaráznák a tanárok!
Benji nagyon ötletesen előadta, hogy használni szeretné... :lol: :lol:

Melcsi! Én is féltem a pórszívós orrszívótól, de mondta a sógornőm, hogy legalább próbáljam ki. És igaza volt! Örülök ,hogy jobban lett Luku! Neked is jobbulást!

Judit! Szerencse, hogy Anyukád időben orvoshoz ment, örülök, hogy jobban van!

Fanny! Én is abban reménykedek, hogy egyszer Alex is rájön, hogy érdemes tanulni.... Talán ha maguktól jönnek rá és nem eröltetjük akkor az eredmény is jobb lesz!

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam az amnión. Most nem abban a kórházban voltam ahol Annával, hnem az I. Női Klinikán a Baross u-ban. Itt egész másképp szervezik a vizsgálatot. A másik helyen bő félnapos program volt, uh előtte, uh utána, vizsgálat után 2 óra pihenés, szúrás közben az egyik monitoron én is láttam a babát, és az egész procedúrához át kellett öltözni hálóingbe. Itt semmi ilyesmi nem volt, időpontra mentem, kicsit várni kellett de amikor behívtak csak úgy utcai ruhában, felfeküdtem, szúrtak, aztán már mehettem is haza, nem voltam benn 5 percig sem. A doki persze figyelte uh-n a babát de én nem láttam. Futószalagon ment az egész, csak úgy szórták ki az embereket :evil: Az eredményt itt nem postán küldik, be kell menni érte febr. 25-én. Hacsak nincs baj, mert akkor hamarabb telefonálnak. Tehát ha nem hívnak addig akkor minden ok.
Voltam genetikai uh-n is, hát nem nyugtatott meg teljesen... az van a leleten hogy „echodált belek” ami annyit jelent magyarul hogy ott tömörebb a szövet, jobban visszaveri az uh-t. De hogy ebből mi következik arról nem beszélt, csak azt hogy majd a dokim eldönti, kellenek-e kiegészítő vizsgálatok... jövő héten megyek dokihoz. Itthon gyorsan rákerestem a neten hogy mit lehet erről tudni, találtam is több hivatkozást róla. Az egyik egy orvosi értekezés volt az uh szűrésről, ott azt írták hogy az echodált belek esetén 5-6%-ban fordul elő kromoszómarendellenesség... :cry: viszont azt is írta ha jól értettem, hogy a kromoszómarendellenességek más elváltozásokkal is együtt járnak, nem csak ez az egy tünete van. Nálam a doki más elváltozást nem látott, remélem jól látta, tehát bízom benne hogy nincs gond. Az amnió úgyis kromoszómavizsgálatot jelent, tehát jó is hogy megcsináltattam, az eredményből legalább ki fog derülni, hogy rendben van-e, amnio nélkül meg aggódhatnék végig. Hááát, nem vagyok nyugodt, jó lenne már látni a negatív eredményt... Volt több olyan fórum hozzászólás ahol a kismamák egymással osztották meg a tapasztalataikat, többen is írták hogy náluk is echodált beleket állapított meg az uh de nem volt baj, egészségesen megszületett a baba. Azért lehet hogy elmegyek még egy genetikai uh-ra a Délpesti Kórházba, úgyis oda tartoznék SZTK alapon, több szem többet lát, nézzék meg ők is.

Melinda
Benji ügyes nagyon ezzel a ritmustapsolással, ez ha nem is ritkaság de mindenképp jó ritmusérzéket jelent. 3 évesen egyébként az egyenletes lüktetés az elvárható, a ritmus csak később jön, tehát kicsikkel nem is szoktunk ilyet csinálni még, ritmuskiemelés és ritmusvisszhang középső-nagycsoportos feladat. ( egyébként gyanítom hogy az nem 5 ütem volt, egy ütem pl. gyerekdaloknál általában 4 negyedből áll, nagyon egyszerű példával: 1. ütem: boci boci tarka, 2. ütem: se füle se farka, 3. ütem: oda megyünk lakni, 4. ütem: ahol tejet kapni.) Ettől függetlenül Benji korában 1 ütemet visszatapsolni is igen jó teljesítmény.
A matek példa amit írtál: én logikai úton következtetném ki, így szerintem abszolút nem nehéz , de nem tudom hogy a következtetéssel kiszámolt eredményt elfogadják-e, hivatalosan nem így kell százalékot számolni, ez nekem sokszor gond volt a suliban.
Hallottad hogy a 8 osztályos gimibe felvételizőknek az egyik matek példa nyomtatási hiba miatt értelmezhetetlen volt? Az a megdöbbentő, hogy ennek ellenére beszámítják az eredménybe, ezt fel nem fogom hogyan lehetséges???
Benji napközbeni alvásánál mi lenne ha beígérnéd hogy ha nem fekszik le aludni visszakerül a rács :?: Mert a rács nélküli ágy annak jár aki megérti hogy délután is alvás van, ( oviban sincs rács), és ha azelőtt 5 perc alatt elaludt akkor biztos hogy hamar megszokná ezt is. Segítve őt azzal hogy eleinte ott maradnál vele a szobájában míg elnyugszik, ha felkelni nem engednéd, csak ráveszed hogy csendben feküdjön hamar elálmosodna. Az oviban azt szoktuk mondani hogy nem muszáj aludni aki nem akar, de mindenkinek pihentetni kell a kezét-lábát ( hogy ne izegjen mozogjon egyfolytában) és a szemét a sok játék után. Ha pár percig tud nyugton feküdni, biztos könnyen el is alszik.
Benji rögtön egész napos lesz az oviban??? Egyébként bocs hogy ezt írom, de az ilyen dolgok megoldását nem szerencsés egyedül az ovitól várni... Annál is inkább mert a hétvégéket ezután is otthon kell megoldani.

Melcsi
Én is hallottam ezt a porszívó dolgot de mi még nem próbáltuk, Annának összesen 3x folyt kicsit az orra másfél év alatt, akkor is csak vízszerű ami könnyen kiürült. De komolyabb megfázásnál én is kipróbálnám, van is itthon. Örülök hogy Luku jobban van, gyógyuljatok meg mind!
Violáról van újabb hír?

Zsibima
Szerintem alapvető háztartási ismereteket illik otthon megtanulni egy lánynak, iskolában inkább olyasmit tanítsanak amit nem minden anya tud megtanítani otthon pl. szabás-varrást. Főzési alapokat - ahol az anya vezet háztartást - észrevétlenül elsajátítanak otthon a gyerekek és szerintem ez lenne a jó, mert megszoknák hogy ez az élet része, ha enni akarunk, bizony főzni is kell. :wink:

Judit
Anyukádnak további gyógyulást, szerencse hogy időben orvoshoz ment.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus!

Amikor én először amnion voltam Debrecenben ugyanúgy volt, mint most neked, azzal a különbséggel, hogy ott előtte volt egy alapos genetikai UH. Maga az amnió 5 perc volt, utána lehetett hazamenni....
Remélem az orvosod megnyugtat majd, bár én a helyedben elmennék még egy UH-ra, ahogy mondod: több szem többet lát! Tudom, hogy nehéz megállni, de ha lehet inkább ne nézz utána ezeknek a neten, mert minden eset egyedi.
És biztos nem lesz semmi baj!!!!!!!!
Nagyon szorítok, hogy 25.-én negatív legyen az eredmény!!!

Szia!

KépKép
mandula35
 
 


Mandula
Köszi
Tudom hogy minden eset egyedi, épp ezért az orvos sem tudhatja biztosra... :roll: mindenre van példa és ellenpélda is...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus!

Ebben igazad van!!

Én most épp megpróbálom kielemezni amit a röntgenen kaptam leletet, egyenlőre porckorongsérvnél tartok..... 8) 8) . De inkább majd jövőhéten az orvos....

Szia!

KépKép
mandula35
 
 


Melcsi!
Benjinek először én is egy elektromos orrszívót vettem használtan. Aztán kb.1 éves korában elromlott. A férjem ment el újat venni. Először haragudtam rá, mert ilyen porszívóssal tért haza. Nagyon hamar rájöttem én is, hogy sokkal jobb, mint a másik volt.(ráadásul jóval olcsóbb) Most már ugyan Benji ki tudja fújni az orrát, de ha nagyon taknyos (szerencsére nem sűrűn fordul elő), akkor előveszem az orrszívót. Legutóbb már saját maga szívta az orrát. (hiába nagyon nagy nála az önállósodásra való törekvés) Gyógyuljatok meg minél hamarabb!
Mivel kérdezted, így leírom a feladat megoldását.
a, A könyv 1 negyed része az azonos a 25 %-ával. (100:4)
Hétfőn és szerdán tehát összesen a 65%-át olvasta el. (40+25) Tehát kedden a 35%-át (100-65) kellett elolvasnia, ami a feladat szerint 49 oldal.
Így az oldalak számának 1%-a: 1,4 (49:35).
Innen már pillanatok alatt megvan, hogy a teljes könyv 140 oldalas.(1,4*100)
b, Szerdán a 40 %-át olvasta el, ez 56 oldal(1,4*40)
Hétfőn a negyedét, ez 35 oldal (140:4)
Tehát a szerdán elolvasott könyvek száma 56/35 = 8/5=1,6-szerese a hétfőn elolvasottak számának.
A b, részt egyszerűbben is meg lehet oldani :
Szerda:40%
Hétfő:25%
Tehát a keresett arány. 40/25= 8/5=1,6
Én ezt most nagyon részletesen írtam le, a gyerekeknek azért nem kell ennyire hosszan magyarázniuk, csak láthatónak kell lennie, hogy hogyan gondolkodtak.

Mandula!
Gábornak nagyon igaza van, én is hasonlókat szoktam mondani a gyerekeimnek és a tanítványaimnak. Persze nem vagyunk egyformák abban a tekintetben, hogy kinek milyen a matematikai érzéke. Ezért van nagy jelentősége a megfelelő tanárnak. Bizonyos szintig igenis mindenki megtanítható a matematikára és bárkinek lehet sikerélménye benne.

Icus!
Hát itt tényleg nagyon futószalagon mennek a vizsgálatok. Akkor azt se mondták, hogy pihenjél néhány napig? Szerintem se olvasgass most a neten ilyen témában. (persze tudom, hogy könnyű ezt így kívülről mondani) A lényeg, hogy biztosan minden rendben lesz!!!!
Nagyon jól sejtetted, hogy nem jól fejeztem ki magam. Az 5 ütem alatt én azt értettem, hogy a ti, tá variálgatása 5 hosszan. Ez engem azért lepett meg, mert amikor pld. 5 tá-t tapsoltam, akkor is pontosan 5-öt tapsolt vissza. Ez meg már valahol kapcsolatban van azzal, hogy tudat alatt már tudja, hogy mi az, hogy 5? Pedig egyébként ezt nem tapasztaltam nála. (tudom, hogy messze nem is kell még tudnia)
Az altatással kapcsolatban lehet, hogy túl laza vagyok? Úgy gondoltam, hogy erre az egy- két hétre már kár vele foglalkozni, ha meg hétvégén véletlenül nem alszik, az nem egy tragédia. Rosszul gondolom? Nem szeretném az óvodára hárítani ezt a feladatot, de szerintem az itthoni szokásoktól függetlenül a gyerekek jól alkalmazkodnak az ottani elvárásokhoz. (a többi gyerek is alszik) Meg nekem könnyebben mondja azt a gyerekem, hogy nem, mint az óvó néninek.
A matek feladattal kapcsolatban: nemhogy rossz, hanem én még jobban is szeretem, ha a gyerekek következtetéssel oldják meg a százalékszámításos feladatokat.(én is így írtam le Melcsinek) Mindig azt mondom a tanítványaimnak, hogy nem az lényeg, hogy képleteket magoljanak be, hanem hogy értsék, hogy mit csinálnak. Persze középiskolában már adódnak olyan feladatok, ahol nem árt, ha tudják pld., hogy valami 125 %-ának a kiszámítása egyszerűen 1,25-dal való szorzással történik.
A 8 osztályos esetet hallottam, főképp mivel a keresztlányom is érdekelt a dologban. Neki szerencséje volt, mert nekik szóltak, hogy sajtóhiba van és így ő meg is oldotta helyesen. Viszont ahol nem figyelmeztették a gyerekeket, náluk egyszerűen felháborítónak találom, hogy mégis beszámítják. Egyébként az ő dolgozatukat sokkal nehezebbnek találom (a korukhoz képest), mint a nyolcadikosokét. Mégis Tamarának várhatóan jobb eredménye lesz, mint Bencének. (Egyre inkább az az érzésem, hogy nálunk meglepő módon női ágon öröklődik a jó matematikai érzék. Az anyukámnak van tehetsége hozzá, a húgom és én is jók voltunk és az ő lányai is azok.)

Mandula!
Szerintem is inkább hagyd az orvosra!

Melinda
fermel
 
 


Melinda
Az alvással kapcsolatban : azt írtad múltkor hogy Benji jókat aludt délutánonként. Ha ez így van, szerintem érdemes ezt fenntartani. Nem tragédia ha nem alszik, ha ez egyébként nem hiányzik neki és nem fáradt, nem nyűgös, de ha 1-2 hete még nagyot aludt délután, akkor erre valószínűleg még szüksége lenne. Én a helyedben megpróbálnám pár napig, hátha beállna rá. Abban igazad van, hogy az óvodai elvárásokhoz ettől függetlenül tud alkalmazkodni, a gyerekek pontosan tudják, hol mit lehet, vagy nem lehet.
Kár hogy nem ilyen matek tanárom volt, mit Te :D az enyém nem szerette a következtetéseimet...
tapsolás: nem arról van szó hogy érti mi az 5, de érzi a lüktetésben a negyedek hosszúságát ( tá vagy titi) , a zenei motívum időtartamát, ez mindenképpen jó.
Rajzolással kapcsolatban arra gondoltam a múltkor, hogy amennyire ki tudtam venni a képen, Benji formákat rajzol, nem csak lengő- és körvonalfirkát, mint sok 3 éves gyerek.

Mandula
Szerintem is hagyd az ovosra :wink:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus!
Köszönöm az ötleteket. Ahogy elküldtem a hozzászólásomat, utána felmentünk Benjivel.(előtte Bencével focizott a kertben). Meséltem neki egy jó negyed órát, említettem azt is, hogy esetleg visszatesszük az ágyra a rácsot. Aztán lefeküdt, én meg lejöttem. Egy rövid ideig hallottam még motoszkálást, aztán csend lett. Utána felmentem megnézni és édesdeden aludt, illetve most is alszik. Az biztos, hogy szüksége van a délutáni alvásra is, mert tegnap is 7-kor elaludt a kanapén. Viszont fél kilenckor felkelt. Gondolhatod, hogy nem fél óra múlva, de nem is egy óra múlva sikerült éjszakára letennünk.

Nagy szomorúsággal tölt el, amit itt többen is a volt matek tanáraitokról írtatok. Pedig a matematikában pont az a szép, hogy különböző utakon is eljuthatunk ugyanahhoz a helyes eredményhez. Azért nekem biztos jó iskola volt a Fazekas matek tagozata, ott teljesen megszokott volt, hogy egy feladathoz többféle megoldást is kerestünk.

Melinda
fermel
 
 


Melinda!
Most ujra elolvastam azt a feladatot, mielőtt a mai hsz-okat végignéztem volna. És persze rá is jöttem a megoldás menetére (biztos gyógyulok :wink: ), ez azért igy 40 éves fejjel viszonylag könnyü feladat mégis.
A matektanáraimmal kapcs. én is mindig azt vártam, hogy megusszam az órát, de sokat nem értettem, főleg a gimiben. Pedig én a Reáltanodába jártam... Szerencsére az érettségin sikerült már az irásbelin átcsusszanni :oops:
Icus!
Ez a futószalag nem hangzik tul jól, de remélem megnyugtató és negativ eredményt tartogat, a netet tényéeg ne bujd mert még beképzelsz valamit, viszont pihenj és ne emelgess egy darabig.
Judit!
Én mostanában fáziskésésben vagyok. Jobbulást kivánok az anyukádnak.
Mandulácska!
Lehet kapni formázható füldugót uszáshoz, akkor gond nélkül tudsz háton is uszni, szerintem olyan pihentető, sokkal inkább mint a melluszás. Leletelemzés hogy halad? Doki?
Fanny!
Reméljük, Hannácska is minél később ismerkedik meg az orrszivóval! Emesének igazából 1x kellett szivni a 2 év alatt, de az a gyengébb is megoldotta. Most viszont Lukunak kell ez az erős. Következetesen ordit minden alkalommal, pedig már Máté is kipróbálta, és azt mondja, hogy tényleg nem fáj. De hiába mondjuk Lukunak. Viszont amint vége, azonnal abbahagyja az orditást.
Anyukádat nem valami rehabilitációs intézetbe vitték?
Violát ugyanis átszállitották tegnap a Budakeszi utra (de nem tudom pontosan milyen kórházba), mivel a sebei gyógyulnak, intenziv ellátásra nincs már szüksége. Önállóan lélegzik, pépeset kanállal eszik, de alszik továbbra is, illetve ezen a z uj helyen egyszer azt mondta, hogy "nem", de közben aludt. Szóval az agyában egyelőre nem tudni, van-e változás, fizikailag gyógyulgatna.
Emese aktivan imádkozik érte (is), többször bebujik napközben az asztal alá, kis keze összetéve, kérdezem, mit csinálsz? Imádkozom, mondja. Jézuska, gyógyitsd meg a Lukukát, a Violát meg a mamát.
Tegnap egy világitós kulcstartót próbálgatott, hova világit, magára irányitja, és azt mondja: "Rámra is világit" :lol:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Remélem a példámon felbuzdulva, mindenki fog írni :lol: !

Melcsi! Pont azt akartam kérdezni, hogy lehet-e úszáshoz valami füldugót kapni.
Emese nagyon aranyos, hogy imádkozik. Szoktatok közösen imát mondani?
Viola fizikailag meggyógyult? Látszanak rajta a sérülések nyomai? Az orvosok mit mondanak? Továbbra is jobbulást neki, és kitartást a családnak!

Voltam ma Kitti erdményéért a suliban. Hááát, jól sejtettük, a matek nagyon rossz lett: 17 pont :? :cry: ! A magyar: 29 pont. Ez sem jó, de legalább jobb. Igaz, én kilestem (ott felejtette egy tanárnő az asztalon a lapot, mert egyébként egy szülő kérdezte és azt mondta, hogy nem tudja), hogy az átlag matek: 23,1; a magyar: 32,3. Egy tanárnő mondta, hogy az ő lánya is most írta és szerinte is nagyon nehéz volt a matek.
Azért nem keseredünk el (Kitti egy kicsit el van), mert abban az iskolában ha 25 pontot visz a központiból, 25-öt az általános iskolai eredményeiből és 50-et elér az ottani felvételin az a legjobb. Meglátjuk.....

Melinda, Zsibima! A ti gyerkőiteknek milyen lett? (ha nem titok)

Mostmár sajnos a térdem is fáj, de csak csütörtökön tudok visszamenni a dokihoz.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!

Előre is elnézést kérek Mindenkitől, csak felületesen tudtam visszaolvasni, ne haragudjatok, ha esetleg nem tudok mindenre és Mindenkire reagálni, ezentúl igyekszem lépést tartani :)

Fanny!

Nagyon sajnálom az Anyukáddal történteket, és megértem a bánatodat...azt tetted, ami jelen helyzetben a Mamádnak a legjobb, de mégis...nem könnyű most Neked :(

de gyere gyakran ide, tereld el a gondolataidat, és lelj sok örömet a kis unokádban :wink:

Móni!

Utólag fogadd őszinte részvétemet, most Te is nagyon-nagyon Magad alatt lehetsz, szörnyű egy ilyen jó barátot, és csodálatos embert elveszíteni...ráadásul ilyen fiatalon :( :(

sajnos csak az az egy vigaszod lehet, hogy már nem szenved többé szegény...nagyon megkönnyeztem Őt én is :( :(


Janka hogy van?? újabb fényképek? :wink:


Zsibima drága!

Nagyon-nagyon sajnálom, hogy újra megtörtént :(
azért az jó, hogy nem kellett műszeres bef., így nem kell sokat várni az újabb próbálkozással :wink:
azért én a helyedben íratnék Utrogestant, és használnám a pozitív teszt első napjától, én is így tettem...és még csináltam egy Gynevac kúrát is, és szedtem homeopátiás alkati szereket.

nem tudom, végül minek köszönhetem, hogy Mayácskám megmaradt, de a végeredmény a lényeg :)

fel a fejjel!!!

a lányod gyönyörű! :)

Judit!

Örülök, hogy Anyukád jobban van :)
gratulálok a farsangi első helyezéshez :)

Melinda!

Boldog szülinapot Benjinek!!! :) :) :)
nagyon klassz az asztal, ügyes voltál, hogy rátaláltál :)

Melcsikém!

Szurkolni fogok, hogy ne kelljen a lombik :wink:
imádom a történeteket a csöppségeidről, és csodállak ezért a rengeteg energiáért, és hogy ilyen ügyesen beosztd az idődet, majd veszek Tőled leckéket :D :D

Mandula!

Kitti csodaszép a képeken, nem csoda, hogy Fő a fejed miatta :shock:
Úristen, ez vár rám is majd...duplán :roll:
Patrik az egyik gimnáziumban írta a felvételit, remélem nem szúrta el nagyon, délután mennek a Párommal megnézni az eredményt :roll:

Nika!

Gegének is sok boldogságot kívánok szülinapja alkalmából utólag is!!! :)

Icus!

Nekem nagyon bejött a Medela elektromos mellszívó, ennek köszönhetem, hogy napi 300ml anyatejet tudok adni Mayácskának...tudom, nem túl sok, de a többieknél ennyi sem volt
:( :(
szoptatni nem tudtam, és fejéssel sem jött 20-30ml-nél több, pedig az összes kézi mellszívót próbáltam, még az Avent sem volt jó nekem :roll:
sajnos kevés a tejmirigyem, és csak az elektromos szívja ki hatékonyan azt a keveset...és erre a negyedik gyereknél jöttem csak rá :shock:

nem túl "mellbimbóbarát" eszköz, de ahogy Móni is írta, gyors eredményt lehet vele produkálni, nem kell órákig küzdeni, és ez fontos szempont, főleg ha ott a nagyobb testvérke is...

viszont büfiztetés közben szerintem sem megoldható a dolog, én szoktam közben masszírozni a mellem, hogy jobban ürüljön...

milyen gyorsan telik az "időd"!!! :)
már túl a félidőn...minden rendben lesz a babácskával, ne aggódj! :wink:

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Szia Sheila!

De jó, hogy írtál :lol: ! Szerintem a 300 ml az nem is olyan kevés egy egyhónapos babának! És a lényeg, hogy legalább most rájöttél, hogy tudod, lefejni :lol: ! Köszönöm a dícséretet Kitti nevében. Sajnos (vagy szerencsére) Rád is ez vár, és halkan jegyzem meg, hogy mire a kicsikéink felnőnek, ki tudja milyen világ lesz........ (ez a mostani sem a kedvencem)
Ha lesz időd írd meg Patriknak hogy sikerült a felvételi.
És ha lehet egy pár képet Mayácskáról :lol: !

KépKép
mandula35
 
 


Na, tessék! Bárcsak minden kívánságom így teljesülne :lol: :lol: !

KépKép
mandula35
 
 


Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sheila!

Gyönyörű kisbaba :!: :!: Jól látom, hogy már nézelődik?

KépKép
mandula35
 
 


Mandula! :)

úgy legyen :lol:

bizony, nézelődik, sőt dumál a játékainak :) :) :)
annyira édes, meg kell zabálni :)
múlt héten vettem Neki egy játszószőnyeget, szemlátomást boldog volt tőle :)

múlt szerdán mosolygott rám először, majd' elolvadtam... :)

hiába negyedszer élem meg, ez hatalmas CSODA az embernek újra meg újra...kár, hogy hamar megnőnek, bár nagyon örülök, hogy szinte napról-napra fejlődik, és kicsit fáj a szívem, hogy nekem utoljára van ilyen pici babám :(

na majd az unokák :D :D :D

addig is igyekszem élvezni minden pillanatot :) :) :)

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?