Új privát üzeneted érkezett!

Fogászat: aztatat én sem szívlelem..
Tavaly októberben kórházban voltam, és november 1.-je előtt 2 nappal kilazult egy alig 3 hónapos jó minőségű tömésem - kapásból azt hittem hogy agyvérzést kapok - még szerencse, hogy a kórházból kiengedtek, hogy elmenjek fogdokihoz, de képzeld, a fogorvos ALIG akart fogadni.. Mondom neki: "kismama vagyok és kórházban fekszek"- nem érdekelte különösebben.. :evil: :evil:

Amúgy nekem is látványosan romlanak a fogaim, bár nem értem hogyan.. Hamarosan megint el kell menjek - kicsit van bennem para, nem-e egy fogdolog miatt lett koraszülés.. :evil: :evil: :x
Ugyanis sajnos nagyon sok esetben okoz koraszülést akár a fogínygyulladás is, mivel baktérimok telepednek meg, ahogy a lyukas fogban is, és egy cuki krónikus gyuszi formájában randalíroznak a drágák - úgy utálom őket :twisted:
Kicsik - de mekkora bajt okoznak mindig :lol:
Decemberben voltam utoljára fogdokinál, aki akkor betömött egy szép hatalmas lukat egy fogamon, igaz, utána is éreztem még hogy nem okés.. Ezért tartok kicsit.. :shock: :?

Azt hiszem fogorvost kellene váltanom.. :roll: :oops: :evil:

Kép
kis-csillag
Tököl
 
 


3 hónapos tömésmeglazulás... :roll: ne is mondd! Én is megőrülök, mert nekem meg az egyik gyökérkezelt fogamra raktak ragasztott tömést. Ezt rendesen fogtechnikus csinálja minta alapján, drága is volt, meg meg is szenvedtek vele, ínyemet kellett leégetni, mert nem tudták feltenni, többször is, mert visszanőtt, meg hasonló finomságok, hogy először azt mondta a fogtechnikus, hogy a minta alapján lehetetlenség megcsinálni, akkor újabb minta. Szóval rengeteget jártam a dokihoz, rengeteg időmet vette el, és már nagyon untam. Erre amikor szeptemberben megyek vissza, közli velem, hogy úgy látja, letört a tömésből egy darab. (én is így érzem sajna) Nem tudom mi lesz, kezdődik előről a herce-hurca? :shock: Meg sem mertem kérdezni.

Kép
Kép
tabati
 
 


Nem tudom - nálam is hogy fog lenni..
UTÁLOM A FOGORVOST!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Inkább nőgyógyihoz járok kéthetente :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl
 
 

 
 

Tabati, akkor csak 70 ezer forint ugrott! :D és még a másik fele visszavan. :D De akkor úgyis másfajta ruhát próbálnék.

Fogrovos.
Hajaj, ott nagyon fontos, hogy jó orvosa legyen az embernek, mert különben kész kínszenvedés az egész. Szerencsére nekem eddig nagyon jól bírják a fogaim a tömést, és legutóbb nem volt rossz fogam, de nemsoká soert kerítek megint egy vizsgálatra.
Egyébként, hogy mennyire fontosak a jó fogak és az egészség, mutatja az is, hogy pl. egy egyszerű kis fogynígyulladástól is lehet akár petefészek-gyulladást kapni. Egyszer panaszkodtam a nődokimnak, hogy nálam viszonylag gyakran előjön, és mondta, hogy főként hajlam kérdése. Ha megvan a hajlam, elég egy kis gyulladás valahol a szervezetben, máris lecsap oda, ahol a legérzékenyebb a szervezet, hiszen a véráramba bekerülve, akárhova eljut a baci.
De rájöttem, hogy én alulról is nagyon könnyen megfázok, így mindig veszek zoknit eténként is, s csak akkor veszem le, ha ágyba bújok. Aztána nincsen panaszom, s remélem, jó sokáig el is kerül.
Vendég
 


Na, akkor ebben megegyeztünk! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Vera,
Remélem, azért nem fogsz elkeseredni, ha mégis fiú lesz. Szabit nagyon lánynak terveztem, de örültem annak is, hogy fiú és főleg annak, hogy jött egyáltalán. De ötödiknek lehet, hogy én is másik neműt szeretnék. :lol: Nagyon szépek így együtt a fiúk! Csak épp nálunk esély sincs öt gyerkőcre, hacsak nem jönnek hármasikrek. (azt pedig n n nem szeretném)
A "nem lehetett" kisbaba nemét én is akarnám tudni. Úgy talán könnyebb gyászolni. :roll:

Kis-csillag,
Nem tudom elképzelni, hogy ilyen esetben lehet bármi is vígasztaló. :( Inkább nézzünk a jövőbe. :roll:

Tabati,
Terhesen is lehet antibiotikumot szedni. Azt nem tudom, mennyi idő alatt ürül ki, de kúra alatt Normaflore-t ajánlanak. Azt elpusztítaná az antibiotikum. Pár órát kell várni a két gyógyi között.
9 hónap + 6 hét a szülés után. 8) (nem nálunk 8) )
Az influenza talán az egyetlen, amink még nem volt idén. :? Eddig. Oltatni nem szeretnék ellene. Nekem az óriási stressz - nekik is - és én még soha nem voltam influenzás.

Mindenki mást mond:
Hozzászokni! :lol: Itt laikusokkal még hagyján, de ahány doki, annyi vélemény. Azt már nehezebb megemészteni. :twisted:

Kép KépKép
lorca
 
 


Én is utálom a fogorvoshoz járkálást.... Meg félek is sajnos nagyon :) PEdig most rá kell szedjem magam, hogy elmenjek és megcsináltassam az összeset ami lyukas vagy akármi... Hiába félek :roll: Mondjuk a doki tök jó fej meg minden, de én félek!! :):) Ő műtötte ki a bölcsességfogamat is, mondjuk utána rossz volt, mert be volt dagadva a fél fejem, de azóta már tökéletes, és abból sem sokat éreztem amikor cibálta kifelé :):) Én aki félek a dokitól, ilyenre vállalkoztam :):) Igaz, hogy még a szememet is letakarták, hogy nehogy lássak valamit aztán rosszul legyek :):)

Kép
encsike87
 
 



A P2 az jó? Én eddig sosem kértem az eredményt, mondták, hogy ha rossz, akkor úgyis értesítenek.

Közben alakulgatott az antibiotikumos problémám rendesen. Elmentem egy gyógyszertárba, ahol azt mondták, hogy nincs, de azért megkérdeztem, hogy mikor ürül ki, elmondtam miért stb. A gyógyszertáros is azt mondta, hogy nyugodtan szedjem, ráadásul ezt lehet terhesség alatt is szedni, mert penicilin. Nézzem meg másik gyógyszertárban. Na, ott meg azt mondták, hogy nincs ilyen kiszerelésben amit a doki felírt, és hogy egyáltalán nincs is ilyen dózisú, úgyhogy még hasonlót sem tud adni. Tipp: menjek vissza és irassak másik receptet. :evil: Szóval meguntam. Megvettem a Tantum Verdét, és jelnek vettem ezt a kínlódást, meg már alig érzem, hogy fáj, úgyhogy öblögetek, és ennyi. (amúgy nem tudom, hogy ismeritek e a Tantum Verdét, de az van ráírva, hogy terhesen is lehet használni. És valszeg hatásos, mert műtét után is ajánlják, meg kemoterápia után . Gyulladásgátló, és érzéstelenítő)

Kép
Kép
tabati
 
 



No, akkor már ezt is tudom! :D A P1 annak van aki kicsattan az egészségtől? :lol: Ezentúl majd én is megkérdezem, kíváncsi vagyok.

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Tabati! Nem tudom te merre laksz, de azt tudom, hogy itt nálunk Monoron is nagyon gáz söt egyenesen sz...r az egészségügy! Mert nálunk a kardiologia az 1 héten csak egyszer van azaz szerdán beutalo az még hadján meg még idöpont is hadján de kb 2 hónappal késöbb kapsz idöpontot! Na addig meg is dögölhet az ember!!

Verus!Nagyon arik a gyerköcök! A szemük az mindegyik a tiedet örökölte! A sogoroméknak van 5 gyerekük , de az utolso kettök azok ikrek mert azt mondta a sogorom, hogy addig nem állnak meg mig egy lány nem lesz! Az ikreknél mindig azt mondták, hogy mind a kettő fiú!!! Nagy csalodás volt ez nekik, de jöjjenek, ha már elindultak az élet utján! 2005 november 15.-én csörög a telefon, hogy megvannak az első balázs a második meg Enikő! Nagy volt az öröm! De én ennek csak a kárát látom mert miota megszülettek a gyerekek nics házaséletük tehát nuku sex és lassan a váláson godolkodnak! De kimondott indok nincs, hogy mért hidegültek el egymástól! Kívánom, hogy nálatok mindig minden flottul menjen mert hát mért ne menne !!!!!!!!!!???????????

Amugy fogorvoshoz nekem is kéne menni egyett húzatni és legalább 3-at tömetni! Ugy hogy van rossz fogam böven!

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


[quote="nócika"] írta:nócika

Tabati! Nem tudom te merre laksz...


Közelebb, mint gondolnád! :wink: Majd mindjárt leírom priviben!

Kép
Kép
tabati
 
 


Na jó hogy leírtam neked priviben, hogy hol lakom mintha nem tudnád!!!!!!!!!!!!! De dinnye vagyok ha-ha-ha :lol:

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Tabati!

Te rákszűrésre magánnőgyógyászhoz jársz? Hogy hogy nem kapod meg a rákszűrés eredményeit? Szerintem el kellene kérned évente, félévente, ha rákszűrésre mész. Ezek a papírok nagyon fontosak, akkor is, ha teljesen egészséges vagy. Nekem mindig P1 szokott lenni, ezt külön alá is húzza vagy szövegkiemelővel áthúzza az orvos, és így küldi meg az eredményt. Eddig egyszer volt, hogy nem volt jó az eredményem, mert gyulladásom volt, de akkor is küldte az eredmény mellé a recepteket az orvos.

Hogy hogy levetted a lakhelyedet? Múltkor még kint volt.

Hát, nekem reggelre megjött. Úgy örülök, hogy normalizálódik szépen minden. Most már 27 napra jött meg.

Hát, a fogorvos olyan, hogy azon túl kell esni. Egyszer kell rászánnia magát az embernek, s akkor végigcsinálni az egészet. Főleg terhesség előtt. Képzeljétek, mikor anyukám anno szült engemet, akkor külföldön az volt az eljárás, hogy a kismama (ha nem terhesség előtt vagy alatt csináltatta meg a fogait), hogy addig a kórházban maradt a babával, amíg az összes fogászati kezelést meg nem csinálták rajta, amire csak szüksége volt. :wink:
Vendég
 



ósió

Azért vettem le, mert egy beszélgetéskor kiderült az egyik kollégámról, hogy babanetezik. Ő már nem szeretne gyereket, csak úgy fórumozik a többi anyukával, úgyhogy neki nem titok, de én inkább úgy tettem, mintha nem is tudnék ilyen oldalról. Gondolom nem nézegeti a várandós részt, de ki tudja, jobb így, nehogy a hozzászólásaimból meg a lakhelyemről összerakja. Úgyhogy aki tudja, mert megjegyezte, annak pisssssszt! :lol:

Amúgy mindig mondták, hogy mikor menjek vissza a leletekért, de azt is, hogy ha nem fontos nekem valami miatt, akkor nem muszáj, mert ha rossz az eredmény akkor ők úgyis visszahívnak. Én meg nem tartottam fontosnak... :oops: Rosszul tettem...? Akkor legközelebb kikérem! (remélem az nemsokára lesz, amikor már babásan csinálják meg :wink: )

Kép
Kép
tabati
 
 


Az esküvői vacsorára meg lett egy remek lehetőségünk. :D Egy iskola aulájában tarthatjuk meg, és teljesen ingyé, mert protekciósok vagyunk ott :P , csak a takarítónőt kell megfizetni utána. Úgyhogy már mindenképp ez lesz, ha lesz építkezés, ha nem. Így nem kell sátrakat bérelni, ha fúj a szél az sem gond, meg a díszítést is könnyebb megcsinálni, akár már előttevaló nap is feldíszíthetjük, nem mossa el az eső pl. , úgyhogy szupi!!

Kép
Kép
tabati
 
 


Na, akkor alakulgat a helyzet, tabati!
Jaj, mi még tegnap este vacsi közben beszélgettünk az esküvőről, hogy mi van még vissza, stb. Azért akadnak még dolgok. De már ez lesz egészen május végéig. A meghívó miatt vagyok kicsit ki. Az a csodás meghívót, amit kinéztem, még mindig nem adták postára, pedig elvileg elkészült a mintapéldány, múlt héten pénteken beszéltem a nővel. Ha jövő héten se kapom meg, akkor hagyom őket a fenébe.

Igen, szerintem nagyon fontosak az eredmények, akkor is, ha jók. Ezek a tieid, meg kell őrizni őket. Sok más dolog is van rajtuk, amiből egy orvos sokat tud következtetni. De nemcsak a terhesleletek fontosak szerintem, hanem az összes többi is.

Ne aggódj, tőlem senki nem tudja meg, hogy hova valósi vagy. :wink:
Vendég
 


Tabati: Tantum Verde :lol: egyik barinőm valamelyik héten a kocsijukban talált ilyent, és nem tudta (nem ismeri) mirőlszólafáma, azt hitte cukorka, elkezdte szopogatni a férjével együtt, még a másik barátnőmet is megkinálta, persze panaszkodott, hogy úgy érzi zsibbad a nyelve :lol: :lol: mire a másik barinőm elmagyarázta neki hogy miért :lol: :lol: :lol:
De amúgy tényleg jó kis gyógyi, én most a Mebucaintot szopogatom néha, mintha valaki bújkálna torokilag, és ezt most szabad (mármint szopogatni) :D

Rákszűrés: nekem egyszer volt P3as, de az is csak egy gyuszi miatt. Én most mikor kórházban voltam a burokrepedés miatt - akkor lepődtem meg de hatalmasan, amikor megjött a cervix-leoltás - NEM volt benne semmi, se baci, se gomba -tök meglepődtem rajta, de nagyon örültem neki :D :roll:

Közben figyelem, hogy fogynak a napjaim a vonalzómon :D

Kép
kis-csillag
Tököl
 
 


Nekem a Tantum Verdéből olyan öblögető folyadék van, de nekem nem jön be az íze. Pfuj! :x Mindegy, azért használom, ha már az antibiotikumot elszúrták! Ma lenne időm visszamenni másik receptért, csak nincs rendelés. Hétfőn meg szerdán nem érek rá. Egy torokgyuszi miatt elmenni táppénzre meg túl laza dolog lenne, amikor ki tudja mi jön még ebben az évben! :wink:

Amúgy most adta oda anyu az ő rákszűréses kártyáját (nekik ilyet adnak a dokinál, azt kell mindig elvinnie, és arra írják az eredményt) neki is P2 van ráírva, de semmi több. Úgyhogy más se derülne ki nekem sem. De azért máskor elkérem, igazatok van! :oops:

ósió!

A meghívót meg tényleg hagyni kell, ha ilyen körülményesek! Na nehogy már még te hívogasd, meg könyörögj nekik, hogy küldjék már el! :evil: Nekik fontos az üzlet szempontjából, hogy hogyan, és milyen gyorsan dolgoznak. Te rajtuk kívül még ezer ilyen meghívóst találsz. Amikor nekem kellett meghívót csináltatnom régebben, akkor ők szó szerint telefonon zaklattak, hogy menjek már be, egyeztessünk, hogy jó e a szöveg stb. Mondjuk nekem akkor nyűg volt állandóan bejárkálni, de azért az mégiscsak jobb hozzáállás, mint a lesz@rom politika!

Kép
Kép
tabati
 
 


harivera!

A szeptemberi topicban érdeklődtek utánad. Utólagos engedelmeddel megírtam nekik pár szóban mi történt, remélem nem baj, de mondtam, hogy itt megtalálnak! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, hagynám én a meghívót, de annyira tetszik, hogy úgy gondoltam, picit még megéri várni rá. Aztán ha most február elején se lesz semmi, akkor tényleg nézek másik meghívót.
Közben abszolút úgy néz ki a jelen felállás szerint, hogy nem az esküvőkor lesz meg. Ennek nagyon örülök! Sőt, a jelenlegi állás szerint pont esküvő előtt lesz pém, szóval, remélem, tényleg jól elkerül engem azon a napon. :o
Vendég
 


Azért el kellett gondolkoznom rajta, hogy miért olyan jó hír az, hogy a meghívó nem közvetlenül az esküvő előtt lesz meg. :lol: Persze leesett!

Azért így utólag bevallhatom, hogy elég szkeptikus voltam még anno amikor előre fél évre kiszámoltad, hogy mikor fogsz mensizni... :roll: De jó is, hogy így alakult. Persze még azért szerintem addig is változhat! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Ja, hát, igen, az én gondolataim is csaponganak összevissza. Egyik mondatomban még erről írok, aztán a mésikban már teljesen másról. Bocsánat! :D
Egyébként épp a heti takarításban vagyok, most végeztem a mosással, most felmosom a lakást, kitakarítottam a cipőket, elpakoltam, ami nem kell, szellőztetek, szóval, jól elvagyok. S közben meg ide-idelesek a Babanetre.
Most még visszavan a posta, be kell fizetnem a csekkeket, plusz vennem egy-két dolgot a vacsorához. De a kajának majd csak délután állok neki.

Hát, a menstruáció, ha teljesen pontos lett volna, mint a gyógyszert követő két hónapon belüli időszakban, akkor tényleg pont akkor lett volna meg. De hát még így se szólhatom el magamat, hiszen oks, most 27 napra jött meg, és ha legközelebb megint előbb jön meg, vagy esetleg tolódik, akkor foghatom a fejemet, mert tényleg csak az esküvő havában fog kiderülni, hogy mi van. :?
Vendég
 


Ha P1 azt jelenti, hogy kicsattan az egészsgtől, az tök jó, mert a legutóbbi az volt. :D Előzőeket nem tudom.

Nócika,
Nekem azért van tippem arra, hogy ha a negyedik kör ikrek, akkor miért nincs idejük a szexre. 8) De sajnos azért nem túl ritka, hogy párok elhidegülnek egymástól, nem is kell hozzá ilyen terhelés.

Ósió,
Szerencse, hogy nálunk nincs ilyen fogászati szabály. Én így is sírógörcsöt kaptam mindkét esetben, amikor bent kellett még maradni a kórházban. :oops:

Tabati,
Naív fejjel én nem is tudtam, hogy vissza lehet menni a leletért. Megcsinálták, kész. Gondoltam, ha baj van, majd szólnak.

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca!

Én tudod, mit utálok annyira? Mikor a velem egyidős lányoknak már félig szétrohadt a szájuk, és amikor nevetnek, tiszta egymerő fekete csík a foguk. Én ezt annyira undorító dolognak tartom, hogy azt szavakba se tudom foglalni! Bezzeg a babakocsit tudják már tolni, mert arra van eszük. Mi lesz velük 35 éves korukra? Saját ükanyjuknak fognak kinézni. Ebből a szempontból nem is lenne rossz itthon is bevezetni ezt a szokást, ha már valaki terhesség előtt vagy alatt nem csináltatja meg a fogait. Na, nekem mindegy, csak azért mondtam, mert már nem is egy ilyet láttam. És az egész valahogy szörnyű nagy primitívségre utal, hogy hát már valaki az se érdekel, hogyan látják őt az ember nap mint nap.

A P1 nőgyógyászati érték az nagyon jó. Nekem ilyen szokott lenni, hiszen szerencsére mitől is lenne rosszabb. Egyszer azonban volt, egy gyulladás eredményeképpen P2 lett. Szerencsére hamar orvosoltuk.
Vendég
 


Nekem mondták, hogy vissza lehet menni, csak én nem foglalkoztam vele, mert ha jó, akkor mit érdekeljen... :oops: A tüdőszűrő lelet sem érdekelt addig, míg a munkahelyemen nem kérték. Na aztán mindig vissza kellett mennem érte. :evil:

Kép
Kép
tabati
 
 


ósió!

Én is most boxoltam ki az összes cipőt, meg kitisztítottam a cipősszekrényt. :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Nálunk, ha nyár van, azért van por, ha tél, akkor meg azért. Hol a nyitott ablakok miatt, hol a fűtés miatt. Mintha nem is takarítanék. Na, de ma adtam neki!
Én csak két cipőmet hagytam most elől, úgyis azokat hordom így télen. Kedvesem is csak egy-kettőt, így a többit szépen kitisztogatva eltettem. Így könnyebb takarítani is.

Én tüdőszürőn tavalyelőtt voltam, akkor kétszer is. Idén most már viszont sort kerítek újra rá. Tavalyelőtt mindkét eredményt kikaptam. Oks volt minden, hála istennek. Én tényleg, nem is értem, akik sokat dohányoznak, azokat. Nem félnek? Sajnos apukám és mamám is dohányzik, egyszerűen folyton azt mondják, hogy nem tudják abbahagyni. Hát, mondtam nekik, hogy csak addig, amíg be nem csap a mennykő, amire, remélem, sose kerül sor. De érdekes, abban a másodpercben mindenki abba tudja hagyni, ha valami betegséget vélnek felfedezni nála. :?:
Vendég
 


Vagy nem...ismertem én olyat is, akkor még annak hatására sem hagyta abba! :? Viszont anyósom 68 évesen abbahagyta, főleg miattunk, meg a majdani unokái miatt! :D Biztos már írtam, de nagyon tisztelem ezért, ilyet, hogy ennyi idősen abba tudja hagyni! :shock:

Kép
Kép
tabati
 
 



Nem akarom újra felhozni a témát, mert a végén még uncsinak találtok :lol: ...de...most olvastam a canesten krém használati utasítását, és érdekes, mert azt írja, hogy kerüljük a szembe kerülést, meg főleg a nyálkahártyára ne kerüljön (száj, hüvely) A doki meg azt mondta, hogy nyugodtan kenjem fel a hüvelybe is... :roll: Én felkentem picit, bajom nem lett tőle, nade mégis...érdekes...

Kép
Kép
tabati
 
 


Persze, biztosan megértik. Van aki ismeretlenül is sajnálja, és sok erőt kíván neked a folytatáshoz.

Kép
Kép
tabati
 
 


ósió!

Nálunk a kutyák miatt van állandó kosz az előszobában, mert oda bejöhetnek. Ha por van azt hordják be (no meg fadarabokat ha nem figyelünk :lol: ) ha sár van kinnt, mert esik az eső, akkor a leggázabb a helyzet. Félóránként lehet felmosni. De mit csináljunk...esőben, meg hidegben nem lehetnek kint, viszont wcre, meg ugatni, házatőrizni (ha valaki, vagy macska, kutya elhalad a ház előtt) muszáj kirohangálniuk. Nyáron meg állandóan nyitva van a bejárati ajtó, akkor legalább nem kell mindig kinyitogatni, ha ki szeretnének menni. Jó lenne egy kutyakijáró, mondjuk érintésre nyíló, és akkor a huzat sem vágna be, meg nem jönne be a hideg. :lol: Hamar megtanulnák, hogy ha hozzáérnek, akkor ki tudnak menni! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok! mokimama vagyok es 27 eves... Igaz, meg nem vagyok mama, de a legnagyobb onbizalommal es varakozassal teli izgalommal adtam magamnak ezt a felhasznalonevet! :D
En is 2009-ben szeretnek szulni, de mivel jo ideje nem akar osszejonni a baba, most azon vagyok, hogy jooool felkeszuljunk apaval mindketten egeszsegileg is meg lakasugyileg is, csak sajnos nem minden alakul ugy, ahogy tervezzuk... :( Azert optimistak vagyunk es nem adjuk fel!!! Mar en is szedem a folsavat es sok jot hallottam a Hipp Natal taplalekkiegeszitorol is, ami folyekony es napi 1-szer 20ml kell belole meginni, nem szintetikus, szuperjo!!! Asszem ki fogom probalni! Lattam, hogy nalunk is van ilyen...

Remelem jo kis tarsalgas alakul itt ki ebben az Uj Evben, amelyben mindannyian ugyanarra a Szent Celra koncentralunk!!! :)

Irjatok! Varom!

Hariveranak nagyon nagy pussz!!! Talald ki, hogy ki vagyok! :D
mokimama27
 
 


Mokimama!

Üdv. köztünk! Gyere bátran! Tetszik a neved :D
Itt nagyon sokan koncentrálunk a Szent Célra :wink:
Mi is, de mi augusztusig gyüjtögetünk - anyagilag :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl
 
 


Szia mokimama!

Hát a Hipp Natal sajnos nagggyon drága!! :( De azért sok sikert hozzá! :lol: Én nem szedek, csak folsavat, ha sikerül a baba, akkor esetleg megkérdem a dokit. Nekem is ez volt a legszimpibb multivitamin, de alig van benne és az is drágább, mint az Elevit, vagy a Gravida... encsike szed valami harmadikat, ami szintén olcsóbb, de jó, csak azt nem ismerem.

Tényleg Horvátországból írsz? És mióta vagytok kinn? Milyen ott az élet? Bababarát a kormány...? :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 



Szia Moki!

Én is 27 éves vagyok. Mi is idén szeretnénk babát, méghozzá az elsőt! Legalábbis szeretném, ha terhes lennék idén. Majd meglátjuk, hogyan alakul ez az év, több szempontból is, főként az év első fele.
Az elmúlt pár napban gyarapodtunk, jönnek újak a topiba. Ugyanakkor páran el is maradoztak, főként a régiek, de egy-két új tag is, aki nemrég csatlakozott, már nemigen jön a fórumba. Vagyunk itt páran, akik viszont kitartóak.

Tabati, sajnos szerintem Magyarország egyáltalán nem családcentrikus ország, nem szeretik a fiatalokat, nem adnak esélyt sok mindenre. Érdekes, külföldön meg mennyire természetes az ottani ebereknek számos dolog, ami nálunk akkora nagy érték. Szerintem sok országba elképzelni se tudnák mondjuk azt, hogy ne akkor szüljenek, amikor csak akarnak. Magyarország ebben is egy hatalmas nagy nulla, így: 0.
Vendég
 


Mennyi 27 éves!

Én áprilisban leszek 27 :D

Kép
kis-csillag
Tököl
 
 


Kiscsillag!

Akkor ez már jelenthet valamit! Lehet, hogy a mi évünk lesz 2008? :wink:
Vendég
 


És akkor velem mi lesz?? :( Én nyáron már 29 leszek!!

Kép
Kép
tabati
 
 


Most voltunk a lelkésznél beszélni az esküvőröl. Érdekes és vicces dolgokat mesélt, persze csak így utólag lett vicces. Az ő családja az esküvőn veszett össze azon, hogy menyasszonytánc legyen, vagy menyecsketánc. Egyik családnál ez volt a szokás, másiknál a másik. És mindegyik kötötte az ebet a karóhoz. A menyasszony kiborult, majd a vőlegény anyja is bőgni kezdett, úgyhogy szép esküvő kerekedett ki belőle! :lol: Másnap békültek ki úgy, hogy a lelkész terelte össze őket, hogy innen fel nem állnak addig, míg meg nem beszélik a dolgokat.

Szóval ósió! Nálatok mi lesz? Menyasszonytánc, vagy menyecsketánc? :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati: beveszünk a csapatba :wink: :wink:
És amondó vagyok - mindenki érezze magát 18 évesnek :D

Kép
kis-csillag
Tököl
 
 


Sziasztok!

Megint jó késön tudtam leülni a géphez, de azért itt vagyok!! Én amugy még csak 25 leszek a jövő héten! Ezek szerint én vagyok a legfiatalabb??? Én ezt nem akarom!!!! Mindenhol én vagyok a legfiatalabb!! Ezt már nem bírom ki!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Szia Mokimama! Üdv köztünk! És sok sikert a nemes cél érdekében neked is!!! :D

Amugy én nem is tudtam, hogy van olyan, hogy menyecska táncs is!!! :oops: Mi a külömbség a kettő között???? :oops: Bakszus én ezt még nem is halottam!! Titta ciki!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Nócika, Znikusz, aki régebben írt ide, 23, Encsike pedig csak 20 éves! Szóval, nem te vagy a legfiatalabb. Állítólag én 6 évvel nézek ki fiatalabbnak, tehát most hiába vagyok 27, ha egyszerűen csak 21-nek nézek ki! :D

Tabati!
Én mindkettőről hallottam már, de lényegét tekintve nincsen közötte különbség. Én amondó vagyok, hogy nem helyes a menyasszonytánc kifejezés (bár néha én is ezt használom, a két fogalmat egymás szinonímájaként használom), mert éjfélkor a nő már nem menyasszony, hiszen addigra már házasok. Így maximum menyecskének lehet nevezni, de a legjobb, ha feleségtáncnak hívják. :D
Mindkettő éjfélkor táncol, nem? Szóval, szerintem ugyanaz. De ha a ruhát nézem, én határozottan menyecske leszek!
8)

A babát illetően meg maradjunk annyiban, hogy mindenki ez az év, aki csak babát szeretne, függetlenül ettól, hogy hány éves! Hm :?:
It is good?
Vendég
 


Hogy én folyton rosszul írok mindent...

Nócika, egyébként te férjnél vagy? Már azért vagyunk páran, kicsit keverem a dolgokat.
Láttam más topicokban olyen táblázatokat, hogy ki hány éves, mikorra várja a babát, stb. Lassan nekünk se ártana egy ilyen, olyan adatokkal, hogy ki mikor megy férjhez. :D

Egyébként én már úgy várom! Már mint az esküvőt. Meg a nyarat, illetve a tavaszt. Remélem, ez az év más terveimre nézve is kedvező lesz. Ha mégse, azért akkor se keseredek el. Pont a minap merült fel, hogy visszaköltözünk nyáron Pestre. Még nem biztos, de van egy ilyenfajta, ún. "B" tervünk is. Ekkor persze a babát kicsit halasztani kellene. Még nem tudjuk, mi legyen. Nagyobb a valószíxnűsége, hogy utt maradunk, de azért fontolóra vettük ezt is. Igazából szörnyű, hogy szakmailag nem tudom "kiélni" magamat. Nálam ez szinte napi gyakoriságú gondolat. Nem tudom felfogni, miért ilyen nehéz az elhelyezkedés, illetve miért kell ennyit várni, és csak várni, és várni... és a végén kiderül, hogy a nagy semmire.

Mi ma elmegyünk rokonokhoz, de este leszek. Sziasztok!
Vendég
 


ósió!

Már próbálkoztál azokon a helyeken amiket említettél, hogy ott esetleg sikerülhet az állás? Az sem volt olyan sikeres? Lehet, hogy tényleg Pestre költöztök? :shock: Az neked jó, de a párodnak? Miatta vagytok Siófokon nem?

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati,
Én inkább a gyógyszer utasítását szoktam követni, mint a dokiét. Annyiféle gyógyszer van, az egyik biztos megengedi, hogy oda kenegessem, ahová én akarom. 8)
A tüdőszűrőt én bojkottálom. 8)

Ósió,
Fogilag én attól pörgök be, amikor látok 1-2 éves gyereket, akinek már csak ocsmány csonkok meredeznek a fogai helyén. Persze anyuci nem tehet róla, ő csak hülye teákkal és gyümölcslevekkel itatta. A vizet nem ismerik?!
A költözés lehet, hogy jó megoldás lehet. Éltem egy ideig külföldön, sok ismerőst beszereztem. 8) Amikor arról beszéltem, hogy a nálunk nem szoktak elköltözni, hanem az emberek megvárják, hogy a munka a lakhelyükön kopogtasson, mindig ledöbbentek. Ezt egy ameriakinak, aki egyik államban született, másikban nőtt fel, majd pár állammal és időzónával arrébb talált ideális munkát talán nem is lehet megmagyarázni. :lol:
Szerinted mi az, ami külföldön ennyivel jobb? Te mit tettél, ami eddig ennek a hőn szidott ország javára vált volna, hogy próbáltál javítani a helyzeten, ha már ennyire elégedetlen vagy? Az államnak az egyetemen egyetlen féléved több, mint egy millióba került, amit ez az ország és ennek az országnak az állampolgárai fizettek. Visszaadtál már ebből valamit? Én szeretem ezt az országot. :wink: Csak úgy eszembe jutott. Legyél már egy kicsit pozitívabb!!! :lol:
A legtöbb országban nem úgy van, hogy akkor szülsz, amikor akarsz. :wink: Mert ha mondjuk egy Amerikában a karriered kezdetén szülsz, ott eláshatod magad vagy visszamehetsz dolgozni napi 10 órában a hat hetes babával, mert még csak szülési szabadságod sincs.

Kis-csillag,
Én utáltam 18 lenni. :lol: Lehetnék egy kis engedménnyel olyan 20-25? Akkor el sem mondom, hogy idén töltöm a 34-et. :lol:

Mokimama,
Apa is készül a gyerekvárásra. Mert az talán fontosabb. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?