Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Fanny!
Nagyon sajnálom az anyukádat, és sok erőt kivánok a továbbiakhoz!
Küldjek még vasalni valot, csak hogy felviditsalak.

Melcsi!
Irtam privit!

Zsibima!
Ne csigázz. Mi volt a dokinál?

Mandula!
A nagyfiam is idén végez a technikummal. Azt hittem hogy már ebből az iskolábol megy nyugdijba, már 6éve ide jár. Jelentkezik 3 főiskolára, aztán a sors dönt, iskola vagy munka.

Sheila!
Lehet hogy lemaradtam, van már fülbevaloja a lányodnak?

Sziasztok Kép
Vendég
 


Fanny!
Ugy érzem, a döntés ténye kicsit megnyugtatta zilált idegeidet! Ennek nagyon örülök. Az a kórház tényleg jól hangzik, és azért hátha érzékelni fog valamit anyukád a légkörből. Egyáltalán nem tudsz Vele kommunikálni? Megismer azért?
Milyen jó kicsi lány Hannácska! Szépen fejlődik. Ha lesz időd, rakhatnál fel képeket, biztos nagyot változott. Olyan mosolygóst kérünk, ha el tudod kapni.
Vasaló :D Nekem a végére 1 plusz kéz is kéne... :D Nem tudok dicsekedni, hiába "vagyok itthon", itt mindig hegyek állnak. :roll:
Mandulácska!
Miskolcon semmi kultura??? Ez rémes.
Játszani- ha erre jártok, feltétlen gyertek be hozzánk. Itt aztán van élet :wink: :lol: Lukut mostmár semmiből sem lehet kihagyni, mikor Emese Apával lovacskázik, majd elrepül, ugy csuszik feléjük, hogy várják meg, ott szalad a nyomukban és nevet, nevet. Emese meg azt lesi, hogy utoléri-e őket, nahát szóval csucsok! Ma délután meg az alvás helyett 1 darabig egymást biztatták a kiságyakból, hogy jó hangosan kiabáljanak :shock: Emese ugy tudja utánozni Luku beszédjét, hogy engem is megtéveszt!
Alex miatt nem irigyellek. Fogd jobban a gyeplőt ha tudod, de ezt nem csak a tanulás miatt mondom...
Melinda!
Bencéddel mi a helyzet? Péter visszaállt a családi sorba?
Zsibima!
:?:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Éva!
Örülök én is, hogy sikerült kicsit megnyugodnod. Hasonló gondolatok kavarogtak bennem is, mint amiket Melcsi írt, de én nem voltam elég bátor hozzá, hogy ezt le is írjam.
Hannáról tényleg kérünk szépen képeket és beszámolót.
Végre valaki, aki kedveli a vasalást! Nem mondom, hogy kifejezetten imádok vasalni, de a házimunkák közül én is ezt kedvelem a legjobban. Időnként megnyugtató tud lenni. (na persze, ha közben Benjit kell felügyelni, akkor már nem olyan egyszerű) A babaruhákat pedig nagyon szerettem vasalni.

Mandula!
Teljesen együttérzek veled, nem könnyű egy kamasz fiúval.

Melcsi!
Nálatok tényleg nagyon kellemes lehet a légkör. Csodálatos lehet látni,ahogy a két kicsi egymásra talál. Bár továbbra is minden tiszteletem a tiéd, hogy ilyen kis korkülönbséggel nevelsz gyerekeket.
Igen, Péter itthon lakik és egyelőre nem is mutat semmi hajlandóságot az önállósulásra.
Bence szombaton ír központi felvételit. A bizonyítványt talán pénteken kapják meg. Két nap múlva be kell küldenünk az osztályfőnöknek az iskolák neveit, ahová jelentkezik Bence. Sajnos még mindig nincs egyetértés köztünk. Nem tudom mit fogunk végül beírni. Jó-e , ha a gyerekre ráerőltetjük az akaratunkat, illetve jó- e, ha hagyjuk, hogy a könnyebbik végén fogja meg a dolgokat?

Nika!
Kicsi fiadnak én is boldog születésnapot kívánok!

Valamelyik nap kérdeztem Benjit, hogy mit szeretne kapni a születésnapjára. A válasz a következő volt: " Egy saját, nagy számítógépet!" Szóval egy igazit. Mondtam persze rögtön, hogy erre azért még néhány évet várni kell. Lehet, hogy legközelebb majd mobiltelefont szeretne? Hihetetlenek ezek a mai gyerekek.
Egyébként az asztalt ma hozza el a férjem. Remélem a valóságban is olyan szuper, mint a képen.

Melinda
fermel
 
 

 
 

Melinda!

Egyetértés az nálunk sem az igazi Kittivel....... Nekünk már le kellett adni az iskolákat egy hete! Én úgy gondolom, hogy inkább erősebb iskolába kerüljön ahol nagyobb a "húzóerő".
Tanul Bence a felvételire? Mi az OKEV-ről letöltöttük az előző 3-4 év felvételi feladatait azokat tölti ki Kitti, meg Gáborral matekozik.

Most is mondtam Alexnak, hogy tanuljon, erre a válasz: Anya, most szivatsz :shock: :roll: :evil: ! És már megint nincs lecke, mert ez meg az....

Szép estét!

KépKép
mandula35
 
 


Zsibima-már mindenki nagyon kíváncsi? :lol:
67gildus
 
 


Mandula!
Bence is éppen most "szenved" a letöltött matek feladatlapokkal. Két előkészítőre is járt (ha tényleg mindig ott volt): az iskolájába és az egyik belvárosi gimibe. Gondoltam, hogy akkor megnézem, hogy milyen eredménnyel. Eddig két feladatlapot csinált meg, de egyáltalán nem vagyok elragadtatva a teljesítményétől. Az más kérdés, hogy közölte, hogy majd direkt elrontja a felvételit. (nem tudom, hogy ezt mennyire gondolta komolyan) Egyébként én is úgy gondolom, hogy erősebb helyre kellene mennie. Az egyetemen is azt tanultuk, hogy egy adott személy akkor érzi magát sikeresnek, ha kicsivel jobb az átlagnál. Namármost, ha az átlag gyenge, akkor semmi ösztönzőerő nincs. Szóval sok-sok türelem kell a kamaszokhoz!!

Melinda
fermel
 
 


Na, jövök ide megnyugodni.
Úgy, de úgy kiborított Bence. Összecsapja a feladatokat, aztán elvonul aludni. Most is közölte, hogy nehogy már mi határozzuk meg, hogy ő hol fog tanulni. Az a baj, hogy abba az iskolába, ahova ő (illetve a barátai) akar menni, nem kell a központi felvételi. Saját felvételijük lesz majd később. Így megteheti Bence, hogy a központit majd elrontja, aztán majd az óhajtott iskola saját felvételijén meg igyekszik. (főleg, hogy az sokkal könnyebb is lesz) Feltéve persze, ha beírjuk azt az iskolát a jelentkezési lapra.
Nekem nagyon nehéz ezt feldolgozni, hogy már a második gyerekemnél mennek ezek a tanulási cirkuszok. Főképpen, hogy én mindig rendesen tanultam (most vén fejjel is) és engem nem kellett a szüleimnek hajtani. Ha nem lennének értelmesek, akkor tudomásul venném, hogy sajnos csak erre futja, de szörnyű azt látni, hogy ellinkeskedik az életüket.
Ja, és milyen igaz, hogy "suszternak lyukas a cipője"!
Elnézést a kifakadásért.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel
 
 


Melinda!
Együtt tudok érzni Veled!
Bár Mátéval kapcs. most azt beszéltük éppen Dezsővel, hogy nem kellett volna erőltetni a szakközepet, mehetett volna a szakmunkásba is, egyrészt ott 3.-iktól inkább a gyakorlat tölt ki sok időt, másrészt talán könnyebben vette volna az akadályokat. Dehát abból indultunk ki, hogy "minimum az érettségi", és nem vettük tudomásul, hogy a gyerek nem kiváló képességü (bár a mutatottnál valóban többre képes).Vagy rosszul gondolom? Igy utólag ugy érzem, erején felül követeltünk, hiába szerette az iskoláját, a tanulás nem jött be Neki. A munkában viszont kiteljesedik, imád jönni-menni, árut hozni, vevőnek szállitani (persze az estit is csak takarékon végzi, de azért ott meglesz az érettségi). A suliban Ő mindig is az átlag alá tartozott, és ez már általánosban is igy volt.
Nekem ezért külön feladatom lesz, hogy a kicsik képességeit meg a mi jóakaratunkat közös nevezőre hozzam, mert nem szeretném mégegyszer ugyanezt a hibát elkövetni.
Mandulácska!
Tipikus válasz! Vigyázz!!!

Emese ma megkérdezte, miért nevet Luku? Mondom, hogy nagyon szeret Téged, és nem tud beszélni, igy mutatja ki. Erre: "De tud, eőő, azt mondja!"
A légkörről :lol: :lol: :lol: :shock: Az esti "altatás" ujabban kiegészül az ágyon való ugrálással. Eddig Emese ugrált, Luku meg próbált egyensulyozni hason, én meg próbáltam kivédeni, hogy Pöri Lukura essen. Most aztán uj menetrend van: Luku, ha tartom a hóna alatt, szintén az ágyon ugrál! Ugrálnak egymással szemben és dőlnek a nevetéstől, hogy min azt csak ők tudják. :lol: És igy hogy már jól felébredtek és ujból próbáljuk lecsititani a kedélyeket, végre ágyban mindkettő, na akkor kezdődik a haddelhadd! Emese áll, Luku hason, megfordulva persze, és egymásnak kurjongatnak, Pöri magyaráz, Luku meg hangosan neveti. Bemegyek hogy "mostmár aztán abbahagyni a cirkuszt!", Lukunak cumi a szájba, hanyattforditom, erre Pöri elkezd Lukuul beszélni, Őt is betakargatom, kifordulok és már kezdődik előlről! Kb fél órát tartott a móka, mire Luku feladta és Emese aztán szintén elcsendesedett, ugy látszik, nem is olyan érdekes dolog magában beszélnie.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


[quote]
írta:

Anyaanya!
Üdv nálunk! Ha meddőségre gyanakodsz, akkor érdemes szakemberhez fordulni, én a Kaáliba jártam, dr Krizsa Ferenc a dokim (imádom, nagy koponya, Ő a legleglegleglegebb). Sima nőgyógyász általában próbál ezt-azt, kis hormontabletta, miegymás, igazi kivizsgálás nélkül (szerintem ugy gondolják, addig is fizet a páciens :evil: ). Ha mégis a sima nőgyogyi mellett döntesz, keress olyat, aki szakterületének megnevezi a meddőség kezelését, az legalább talán kivizsgál.


Szia Melcsi, és többiek :D Alig találtam vissza topicba, mennyit írtatok!!! :oops:
Még nem gyanakszom semmire, a nagylányom márciusban lesz 14 éves, és tavaly április óta élesben próbálunk, eddig semmi eredménnyel :( Ezért gondoltam, mivel az idő is nagyon sürget, hogy érdemes lenne már elkezdeni valahol valamit vizsgálgatni.
Az első szülésem hozott egyfajta vérzékenységet, ez még pluszban megnehezíti a helyzetünket :cry:
Nálunk is a szokásos a helyzet, a páromnak még nincs babája, hatodik éve vagyunk együtt, és mostmár nagyon aktuális lenne...
Nem tudom egyből érdemes e meddőségi centrumba menni, vagy keressek fel egy kerületi nőgyógyászt, és a vizsgálati eredmények döntsék el a továbbiakat?

Kép
Kép
anyaanya
 
 


Sziasztok!

Fanny
Még sosem voltam ilyen nehéz helyzetben, mint Te, és biztos nem is lehet ezt elképzelni, amíg az ember nem élte át. Ezért csak azt szeretném mondani Neked, hogy Melcsi érvelésével én is teljesen egyetértek. Nekem is mindig az jut eszembe, hogy ott van a férjed, két fiad, a kis menyed és a csöppnyi unokád és ami még nagyon fontos, hogy ott vagy Te is, mert magaddal is kell törődnöd. Így hát csak szurkolni tudok, hogy sikerüljön jó megoldást találni és jól beosztani az idődet és az energiádat, hogy ne omolj össze pár hét múlva a feladatok súlya alatt.

Mandula
Mi még nem kaptuk meg a bizonyítványt, de azt már tudom, hogy Ádi sokat rontott, ami az új követelményeknek is köszönhető. A kislány pedig most még csak szöveges értékelést kap, de nála is tudom, hogy az olvasás mehetne jobban. Ha meglesznek az eredmények, akkor azért beszámolok róla.
Egyébként pedig a Fanny már többször is írta, hogy szeret vasalni, gondoltam is, hogy talán a Marsról jött..... :lol:

Melcsi
Én azért úgy gondolom, hogy az érettségi tényleg alap. És bár az egész oktatási rendszer vacak úgy, ahogy van (rengeteg a fölösleges lexikális tudásanyag, a hasznosat viszont rosszul időzítik stb.), de tudomásul kell venni, hogy azt a bizonyos papírt már mindenhol kérik, akár ér valamit, akár nem.
Más
Lehet, hogy írtad már, csak figyelmetlen voltam, de ti most a következő babával hogyan próbálkoztok: természetes úton, vagy lombik lesz?

Fermel
Nem lehetséges, hogy a fiaidra hatással van, hogy az anyjukat túl törekvőnek látják a tanulás terén? Úgy érezhetik talán, hogy nagyon magas nálad a mérce, mert sokat tanulsz és jól is és hát ehhez azért jó eszűnek is kell lenni. És hiába jó képességűek, de nekik talán nem vonzó ez az állandó tanulás. Nem tudom, hogy érthető-e amit itt összehordtam? De úgy gondolom, hogy a mai gyerekek nagyon jó eszűek, okosak ugyan, de az érzelmi érettség nagyon háttérbe szorul. Egyre jobb IQ, de egyre rosszabb EQ. Legalább is én ezt látom itt magam körül.

Sheila
Írj pár sort magatokról, amikor csak adódik egy kis időd. Sokszor eszembe jutsz, hogy milyen jó is lehet neked most babázni....

Zsibima
Halk gratula!
Hát, hozzám képest elég merész vagy! Én még pozitív tesztel sem mertem volna leírni, hogy babát várok, nemhogy anélkül. Ha szerencsém lesz valaha, akkor Icus példáját követve várok vagy 8-10 hetet, de legalább egy UH-t. De én már csak ilyen óvatoska vagyok (a sors adott rá okot).

Icus
Hogy telnek a babavárós hetek? Jól érzed magad? Tervezitek már a gyerekszoba átrendezését? A nevek alakulnak már? A családról nem tudom, hogy írtál-e, de biztosan örültek (rokonokra gondolok).

Végül egy kis olvasni valót ajánlok azoknak akik ráérnek, mert érdemes átböngészni. A júliusi Kárpátia újságban olvastam egy 2 oldalas cikket a luganói tanulmányról és annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy rákerestem a neten és most terjesztem az ismerősök között.
http://www.euroastra.hu/node/248
regina3
 
 


Regina!
Nagyon is jól és érthetően fogalmaztad meg a gondolataidat. Sok igazság van benne. Amikor a szigorlatra tanultam, Péterem meg is jegyezte, hogy hogyan vagyok én képes ennyit ülni egy helyben. Na, ő ezért nem fog egyetemre vagy főiskolára járni. Az az igazság, hogy én mindig úgy készültem és készülök vizsgára (kisebbekre persze nem), hogy elosztom az anyagot meghatározott napokra és addig nem kelek fel (maximum pisilni), amíg azzal nem végeztem. Így legalább az estém nyugodt. Ha délután háromra végzek, akkor onnantól, ha este hétre, akkor onnan. Persze nem csak így lehet tanulni, sőt a legtöbben nem így tanulnak. Annak idején volt két év, amikor a férjemmel egyszerre jártunk főiskolára.(persze nem ugyanoda) Vizsgaidőszakban láttam, hogy ő bizony félóránként felállt, kiment az erkélyre, elaludt stb. Ennek ellenére ő ugyanúgy diplomás lett, nem is rossz eredménnyel.
Amit a magyar iskolarendszerről írtál, azzal sajnos nagyon egyet kell, hogy értsek. (szomorú, hogy ezt pont mi, pedagógusok mondjuk) Amíg a gyerekek óvodásak, minden olyan szép (megjegyzem az óvodák szerintem nagyon jók), a gyerekek értelmesek, okosak. Amint iskolásak lesznek, elszabadul a pokol, mert meg kell felelni az elvárásoknak. Most már ugyan alsóban csak szöveges értékelés van. Erre vonatkozólag még nincs személyes tapasztalatom, mert Bencénél még osztályoztak. Bár gyanítom, hogy nagy változás nincs, mert megtalálják a módot, hogy azért össze lehessen hasonlítani a gyerekeket. Ebben nem csak a pedagógusok a hibásak, hanem elsősorban a szülők. Sok kolléga panaszkodik, hogy a szülőknek mindig az a kérdésük, hogy és ez akkor hányasnak felel meg. Itt a neten olvastam, hogy egy anyuka a most másodikos kislányával (első óta) naponta átlag 2 órát tanul. Ez borzasztó! Egy ilyen kis gyereknek otthon már csak játszani szabadna, illetve kikapcsolódásként, érdeklődésből olvasnia. Ugyanez az anyuka panaszkodott, hogy a kislánya nem lesz kitűnő, mert lesz egy négyese. Hogy is van ez ? Amikor alsóban szöveges értékelés van, akkor ez egyáltalán hogy merülhet fel. Regina, neked mi a tapasztalatod ezen a téren?
Visszatérve Bencére, most keményen lelkiismeret-furdalásom van. Lehet, hogy mégis heti rendszerességgel treníroznom kellett volna a felvételire?? Úgy gondoltam, hogy két előkészítő csak elég erre. (másrészt meg Vekerdy is megmondta, hogy a saját szülőnél rosszabb korrepetitor nem létezik) Ráadásul a családom körében is rosszalóan néztek rám (főként a szüleim), mikor kiderült, hogy nem foglalkozom Bencével. Bezzeg a húgom heti több feladatlapot oldat meg a kislányával (pedig ő nem is pedagógus), mert nagyon- nagyon azt akarják, hogy bekerüljön a 8 osztályos gimnáziumba. (a nagylány is ott érettségizett) Tavaly nem sikerült bejutnia a kis keresztlányomnak, ezért idén újra próbálják. Ez persze azt vonja maga után, hogy ha sikerül, akkor ismét ötödikes lesz. (mondjuk nem olyan tragédia, mert május végén született, így nem fog kilógni a sorból)
Szumma szummárum, ma este döntenünk kell, majd megírom, hogy mi lett a döntésünk. Ha arra gondolok, hogy Bence abba az iskolába járjon, ahova „szeretne”, kiráz a hideg. Sehol nem volt még annyi megaláztatásban részem (illetve részünk a férjemmel együtt) szülőként, mint ott. Persze ez mind nem számítana, ha neki ez lenne a tökéletes hely. Sajnos nekünk nem hiszi el, hogy itt neki nem lesz jó. Ez olyan, mint legutóbb a cipővásárlás. Mindenáron fehér cipőt akart, hiába mondtuk neki, hogy az nagyon rövid idő alatt szörnyen fog kinézni. Nem baj, majd ő tisztogatja, rendbe teszi. Én megmondtam, hogy nem vagyok hajlandó vele foglalkozni, úgy fog benne járni, ahogy ápolja. Tartom is ehhez magam, de ugyanakkor leég az arcomról a bőr, hogy milyen cipőben jár a gyerekem. Valamelyik nap közli, hogy kellene egy új cipő és milyen igazunk volt, hogy fehér cipőt nem szabad venni. Ő most már ezt tudja, de ezt neki magának kellett megtapasztalnia.

Melcsi!
Azzal is egyet kell, hogy értsek, hogy az érettségi ma nagyon alapkövetelmény. Ha nem hajtom Pétert, akkor most neki is gondja lenne, mert nem mehetne tovább forgalmi szolgálattevőnek. Az persze senkit nem érdekel, hogy milyen volt az érettségije, a lényeg, hogy megvan. Máténak is meglesz (ahogy írtad is) az esti iskolában.


Zsibima!
Mi volt tegnap?

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!

Regi! Azért kíváncsi vagyok az eredményekre :) !

Melinda! Téged sem írigyellek Bence miatt.... Egyébként én saját magamat vádolom néha, hogy biztos azért ilyen rosszak Alex jegyei mert nem kérem számon, és nem foglalkozok eleget vele! De Kittivel ugyanannyit foglalkozom és ő mégis tanul és szorgalmas.
Azért az érettségi szerintem is alap.

Melcsi! Ne ijesztgess.... :? Van itt kultúra, csak nehéz megtalálni, hogy hol. Most még annyira nem is eröltetem, de tavasszal már muszály lesz valamit keresni.

Lányok! A kókusz matracnak nálatok is "fura" szaga van? Ki lehet ezt valahogy mosni? (eldobtam a papírját :oops: )

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Kittiről (is) csinálja egy végzős srác a vizsgamunkáját, ez a kép a kedvencem:

Kép

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok lányok!

Ne haragudjatok, hogy csak most írok, de elvetéltem...
Az orvos szerint más észre se nagyon vette volna, hogy terhes, csak azt, hogy késik egy kicsit a menzesze...sajnos én ilyen "észrevevős" voltam. Amit sajnálok az az, hogy elmondtam, de mivel a "való világomban" nem mertem elmondani, nektek muszáj volt legalább itt elmondanom, nem tudtam magamban tartani! Végülis ezért van a babanet, legalábbis számomra, hogy amit az életben nem mondhatok el senkinek, azt veletek megoszthatom, esetleg tanácsot kaphatok, anélkül, hogy hülyének néznének az emberek...
A lényeg az, hogy nem kellett müsz. bej. remélem a következő uh. is rendben talál mindent.
Most egy időre feladom babásodási terveimet, kivizsgáltalom alaposan magam...viszont annak legalább örülök, hogy teherbe tudok esni...fél év alatt 2x is...

Mindenkit puszilok, majd ha jobban leszek jövök!
Vendég
 


Zsibi-sajnálom nagyon,mindenki nagyon drukkolt neked,de kérlek ne add fel!Szerintem most ne ggörcsölj rá a témára,és te fogsz a legjobban meglepődni hogy ha majd ismét összejön :lol:
67gildus
 
 


zsibima: sajnálom de tényleg nem szabad feladni majd jön ha jönni akar és nyugodt életed lesz akkor ő jön hozzátok. Én hiszek benne hogy Gergő is csak azért most jött el hozzánk mert ez volt megírva és remélem hogy majd testvérke is le akar jönni már hozzánk mert nagyon szeretnénk de nem görcsölök rá :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Nika!
Utolag is Gergőnek Kép


Zsibima!
Ne add fel, jönni fog a baba ha szeretne. Szedtél magzatvédő vitamint?

Sziasztok
Vendég
 


Zsibi-Nem tudom hallottál-e a Gynevac nevezetü vakcináról?!Ez egy nőgyógyászati krónikus gyulladások(Hüvelygyulladás,méhgyulladás,petefészek gyulladás)gyógyítására alkalmas gyógyszer.Kizárólag orvosi receptre,patikában kapható.Eredményesen alkalmazható azoknál is akik gyermeket szeretnének,ill.a spontán vetélések felét elkerülné minden nő aki megkapná a vakcinát.Háziorvossal is fellehet iratni,minden előzetes laborvizsgálat nélkül,és be is adhatja.Állitólag a meddőségek 1/3-a ki se alakulna ha többen alkalmaznák.A készítmény szabadáras kb.8-9EFt/doboz körül mozog,5db ampulla van benne,amit kúraszerüen 10 naponta kell alkalmazni.A vélemények az orvosok között is megoszlanak,de szerintem érdemes informálódni,ha gondolod,ez is egy lehetőség...... :lol:
67gildus
 
 


Mandulácska!
Kittinek micsoda macskazöld szeme van! Gyönyörü ez a kép, kicsit hasonlit a "légköre" arra a több évvel ezelőtti keleti arcra, ami végigjárta a világot, biztos emlékszel. Nagyon müvészi ez a fotó, a fiunak biztosan jól fog sikerülni a vizsgája (na persze ilyen anyagból könnyü jó fotót késziteni :D ) Nagyon szép a kislányod!
A kókuszmatracot egy az egybe, huzatával együtt át tudod mosni szivaccsal, kefével, utána felállitod, kb 4-5 óra alatt megszárad. Van neki egy jellegzetes szaga, az igaz, de én már észre sem veszem.
Melinda!
Na persze hogy alap az érettségi, ezért is ragaszkodtunk legalább az estihez. De épp a szakmunkásból is ott lehetett volna maradni, és közben azért lett volna 1 biztos szakmája! Na de ez a hajó egyelőre elment.
Bence?
Én is ugy érzem, hogy az iskolában történt valami végzetes törés. Oviban rengeteg verset, éneket tudott Máté, szinte ragadtak rá. Aztán az iskola ennek véget is vetett, emlékszem, nyögvenyelősen tanultuk már másodikban a verseket... És én is elkövettem azt ahibát, hogy Vele tanultam (volna), már elsőtől, és naponta biztos minimum 1 órát! Ott álltam fölötte, vezettem a kezét, olvastattam hangosan, és gyorsan meg is utálta az egészet, mindennap veszekedni kellett, hogy leüljön egyáltalán, sirva tanultunk, stb, rémes volt. Ezt a kicsikkel nem fogom bevezetni, erősen gondolkodom, hogy elsőben napközisek lesznek, azt várom ettől a lépéstől, hogy megtanuljanak egyedül felkészülni másnapra. Erről mi a véleményetek?
Regina!
Babaprojekt- ugy beszéltük meg, hogyha nyárig a spontán próbálkozások eredménytelenek, akkor Krizsa szabija után, kb augusztusban megyünk ujból a Kaáliba. Kb 1 év spontán próba elég kell hogy legyen, igazából nagyon örülnék ha nem lombik utján sikerülne, de ha ugy akkor ugy, ismét alávetem magam bárminek.
Zsibima!
:cry: :cry: :cry: Együttérzek Veled!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Lányok!

Köszönöm mindenkinek a kedves vígasztaló szavait!!

Igen szedek Elevitet és folsavat, a gynevac-on én is gondolkozom, most éppen lehet is kapni...de előbb a hormonszintemet akarom megnézetni...

Persze hogy nem adom fel! :wink:
Vendég
 


Zsibima! Én is sajnálom, tényleg jobb ha előbb kivizsgáltatod magad! Neked nem most megy középiskolába a lányod? Sheila kapott Gynevac kúrát.

Melcsi ! Köszi a dícséretet :lol: ! Igazából Kittinek inkább kék szeme van, bár itt egy kicsit zöldnek látszik tényleg! Én már két napja gondolkodom rajta, hogy mi volt nagyon hasonló, és te rögtön tudtad :) ! Violáról van valami hír?

Melinda ! Végülis mi lett a sorrend? De azért rá tudtad venni Bencét, hogy rendesen írja meg a központit?

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Zsibima!
Nagyon sajnálom. Biztos vagyok benne, hogy legközelebb sikerülni fog!!!

Mandula!
Tegnap (illetve ma) hajnali egyig ment az alkudozás. Végül én beírtam az általam ítélt sorrendben a gimnáziumokat. A férjem reggel bevitte. Bence viszont foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz a bizonyos szakközépiskolához. Ezért délelőtt felhívtam a pályaválasztásiban azt a pszichológusnőt, aki felmérte Bencét (akkor az eredmény az lett, hogy egyértelműen gimibe való a gyerek). Vázoltam neki a helyzetet. Azt mondta, ha ennyire ragaszkodik a gyerek, akkor nincs értelme erőszakkal gimnáziumba kényszeríteni. Még, ha be is jut, majd első félévben kibukik direkt. Abban megegyeztünk, hogy azt nyugodtan megtehetjük a férjemmel, hogy Bencének feltételül szabjuk, hogy egyedül kell megküzdenie, mert az iskolába mi a lábunkat be nem tesszük. Se fogadóórára, se szülőire nem fogunk bejárni.
Ezután felhívtam az ofőt és ma küldött új nyomtatványt. Megnéztem az iskola honlapját. Indítanak két olyan osztályt, amelynek az első éve un 0. év, nyelvi előkészítő osztály. Elsősorban ezt pályázzuk meg, így Bencének van egy éve megtapasztalni az iskolát. Ha végül neki se felel meg, akkor jövőre jelentkezhet gimnáziumba és az év sem telik el haszontalanul, mert nyelvet tanul. Most itt tartunk. A központit azért szombaton megírja, mert azt ő is belátta, hogy nem célszerű csak egy iskolát beírni a jelentkezési lapra.

Gratulálok Kittyhez! Tényleg nagyon jó a kép, a lányod nagyon fotogén.


Benji ma 3 éves!! A nagy családi ünneplést szombaton tartjuk, de azért ma is felköszöntjük őt, amint a férjem hazaér.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!
Azt se tudom mivel kezdjem!
Köszöntéssel! Gegének utólag, Benjinek meg talán még pont időben nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok!
Zsibima! Nagyon-nagyon sajnálom! De fogsz Te még ide nagy örömhírrel jönni! :wink: Fel a fejjel!
Éva! Hát nagyon sajnálom anyukádat és Téged is egyaránt! Vigyázz magadra, nehogy Téged is baj érjen! Ilyenkor valahogy sérülékenyebb az ember lánya!
Icus! Még nem válaszoltam a kérdésedre: sztem fejés mellett egyszerűen fizikálisan lehetetlen büfiztetni és nagyobbacska lánykát kordában tartani! Az teljes embert kíván! De gondolom másnak is van itt tapasztalata... :roll:
Mandula! Kitti ezen a képen egyszerűen bombázó! Te szegény, fájhat a fejed a fiúk miatt! Nagyon tetszik a fotó is!
Sheila! Hogy vagytok?
Ne haragudjatok, h most a többiekre nem reagálok, de jövök még!
Holnap megyek a temetésre... :cry: (Aranyosak vagytok, jólesett a vígasztalás, mert tényleg bánatos vagyok!)
Holnapra nektek szép napot!

Kép
ermoni
 
 


Mandula lánykád nagyon szép és a fiú is nagyon tehetséges:):):):):)

Judit: köszönjük :):)

Fermel: nem lehet egyszerű ez az alkudozás a fiaddal:) nem is akarok belegondolni egyenlőre mi lesz ha Gergő lesz majd ennyi idős és nálunk is eljön az iskolaválasztás:):)

Benjinek Boldog Szülinapot:)


Éva sajnálom anyukádat vigyázzatok magatokra

Rmoni: részvétem

nika70
Salgótarján
 
 


Moni neked is köszönjük a jókívánságot ez lemaradt a előbb :) meg persze mindenkinek aki köszöntötte Gegét :):):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

örülök, hogy itt így zajlik az élet! A szülinaposoknak boldog szülinapot!
Zsibi! Nem akarlak piszkálni ( pontosan nem is tudom, hogy te hány éves vagy) de szerintem sürgősen irány egy doki, mert a hónapok úgy telnek, hogy észre sem veszed és eltelt 1-2 év!

Mandula!
Én már rég megmondtam, hogy fotóra való ez a lányzó! Gyönyörű! Bár szerintem is a művészpalánta egy kicsit koppintott, de sebaj, a kép nagyon szép lett!

Melinda!

Én sem irigyellek a beiskolázási gondok miatt ( én is végigcsináltam), de jól döntöttetek, szerintem sem érdemes az akarata ellenére dönteni, mert annak úgysem lesz jó vége ( bár a szülők mindig abban bíznak). Szerintem jó az a megoldás amit kitaláltatok és egy év múlva "okosabbak" lesztek és még akkor sem késő változtatni, manapság egy év ide vagy oda nem számít már, a lényeg hogy valamilyen iskolát végigcsináljon.

Melcsi!

Épp valamelyik nap beszélgettünk a férjemmel, hogy amikor nálatok voltunk Luku volt kb. akkora, mint most Hanna és hogy milyen édesen elnézelődött a járókában. Bezzeg a leányzót állandóan szórakoztatni kell. Kedden vigyáztunk rá egy pár órát és megint úgy megfájdult a férjem háta, mert állandóan sétálgatni kell vele. Nagyon élvezem az írásaidat.

Én egy kicsit megnyugodtam , már amennyire lehet. Képzeljétek el milyen szerencsém volt, abban a kórteremben ahol az anyukám is van, van egy 92 éves néni, akihez a család fogadott egy gondozónőt ( már otthon a lakásában is járt hozzá egy éve), aki reggel 9- este 7 ig bent van a néninél, megállapodtam vele, hogy heti x Ft-ért a mamát is gondozza. ( felfekvés elleni krémezgetés, itatás, mozgatás stb), ez nagyon megnyugtató, már az is hogy egyáltalán egész nap ott ül a kórteremben és még ápolja is. E nélkül nem tudom mi lenne, mert hát a kórházi ápolás........

Nem tudok mindenkinek külön reagálni, de nagy szeretettel olvasom mindrenki hozzászólását.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:01-kor.
fanny01
 
 


Sziasztok!

Gegének és Benjinek utólag is boldog szülinapot kívánok (kissé figyelmetlen voltam....)

Mandula
A kép tényleg szenzációs. (a férjem szerint rendkívül szexisek a szeplős csajok - és tényleg lehet ebben valami).
Azt írtad, hogy ez a kedvenced. Akkor tehát van több is? Igazán feltehetted volna azokat is!
És a fiúkkal mi a helyzet? Legyeskednek már?
És még egy kérdés. Miért nem magyarul írta a fotós srác a nevét?

Icus, Mandula
A sütit én is kipróbáltam, amit még karácsony előtt javasoltatok. Mindkettő nagyon finom. Igaz, a kevert mákossal egy kicsit megjártam. Egy régi kedvenc tepsimbe tettem (ami nem teflonos) és nem vajaztam ki eléggé és lesült. Ezért "galuska" lett belőle és vanilia pudinggal öntöttem le. De az íze hibátlan. És hát újítottam is a recepten...
A meggyes rácsos tésztája jól összeállt, de nyújtás közben mégis kicsit omlós lett, szakadozott, nem tudom miért. Régen sokszor sütöttem gyúrt tésztából különféle linzert, úgyhogy nem értem. De a lényeg, hogy nagyon finom.
Fermel
Vekerdy írásait én is nagyon kedvelem. A mondás nagyon találó a szülői korrepetálással kapcsolatban. Csak hát szomorú. Az ember szeretne segíteni a gyerekének , amiben csak tud, ez olyan egyszerű lenne, ha működne. De a gyerek ösztönösen azt igényli, hogy a szülő legyen szülő és ne korrepetítor, vagy tanár (még ha amúgy az is).
A szöveges értékelést még nem kaptuk meg, de csak napok kérdése, és hamarosan szülői értekezlet is lesz. Úgyhogy kérdésedre majd később tudok válaszolni. Azt viszont én is tapasztaltam, hogy némelyik szülői nagyon sokat vár el a gyermekétől és az iskolától is eredmények tekintetében. (alsóban még nem erre kellene koncentrálni) Sokkal gyakrabban hallani a teljesítményről (hány százalékot ért el a gyerek, vagy milyen osztályzatot), mint arról, hogy boldog, kiegyensúlyozott, szereti a közösséget, vannak barátai és ha az eredményei nincsenek is a topon, de majd belejön.
Érdekes, de a teljesítménycentrikus szülőkkel nem is tudok beszélgetni. Én értem, amit mond, de nem értek vele egyet. Ő viszont nem is érti, amit én mondok. Így csak elbeszélünk egymás mellett.
És komolyan gondolom, hogy a gyerekeimmel kapcsolatban az a legnagyobb vágyam (a mi legyen belőle? kérdés kapcsán), hogy legyen egyszerűen elégedett ember. Ez olyan jellegtelenül hangzik, de ha valaki belegondol úgy igazán, akkor ez egy szenzációs dolog. Mert mondhatnám, hogy legyen orvos, ügyvéd, kutató, tanár, cégvezető stb.,(társadalmilag sokra tartott bármilyen foglalkozás) hiszen jó képességű és rendezett családban él, maximálisan támogatjuk. De ha jól körbenézük, akkor minden hivatásban, minden munkakörben csupa-csupa fásult és kiábrándult embert látni. És évtizedeket élnek/dolgoznak le így. Úgyhogy tényleg azt szeretném leginkább, hogy bármit választ, azt szeresse és örömmel végezze és legyen kiegyensúlyozott, elégedett ember.
Péter fiadnál ezt éreztem meg az írásaidból. Ő választott és szereti, amit csinál, örömmel megy munkába. Pedig járhatna éppen egyetemre is a képességei és háttere alapján.
Bencénél viszont tényleg nehéz. Vajon miért ragaszkodik annyira ahhoz az iskolához? Mondott valamit erről? Mi a vonzó? Az iskola légköre vagy a szakma, amit ad? Mert mindenki tudja, hogy 14 évesen nagyon nehéz szakmát választani. Szerintem még nem elég érettek még hozzá. (kivétel aki tényleg nagyon elszánt és határozott). De az a 0. évfolyamos megoldás nagyon jónak tűnik....

Ádám már megkapta a félévit. Ahogy sejtettük, sokat rontott. Az átlaga 3,9 lett a korábbi 4,8-hoz képest. És ami új, hogy vannak hármasok, eddig ez nem volt. De végül is majd alakul, a lényeg, hogy nagyon szeret oda járni és az osztály is jónak tűnik. És mellesleg annak is örülök, hogy nem stresszeli magát. (Én nem titkolom, hogy a stabil négyest többre tartom, mint a magolással, stréberséggel elért ötöst, ami esetleg harmatgyenge.)

Egyébként azért érek rá ennyire netezni, mert a kislányommal itthon vagyok. Kifogtunk valami vírust. Kedd este óta fekszik, magas láza volt (39,4) és gyenge. Semmi más tünete nincs. A doktor néni szerda reggel megnézte és nem talált semmit. Most épp láztalan, remélem most már így marad. Nagyon furcsa, hogy ilyen csend van a házban. Nem ugrál, nem táncikol, nem énekel, még csak Ádival sem huzakodik....
regina3
 
 


Sziasztok!

Kitti nevében is köszönöm a dícséreteket! Több képet csinált a srác, de Kittinek csak 3-4 tetszett belőle, ezért csak azokat kérte el. Ez neki tetszik nagyon:

Kép

A felvételi után még folytatják a munkát.

Fanny! Szívből örülök neki, hogy egy kicsit megnyugodtál!! Ez tényleg nagy szerencse, hogy ilyen véletlenszerűen találtál a Mama mellé ápolót!

Melinda! Látod, ez tényleg jó megoldás! Legalább így Bence sem dacoskodik!(Egyébként Alex ugye nem azt a középiskolát kezdte amit szeretett volna, és októberben át is kellett vinnem abba, mert azt hajtogatta, hogy Ő ezt minek tanulja amikor nem érdekli.... És állítólag most a négy 2-es is az onnan hozott jegyek miatt lesz) Én már nagyon izgulok, hogy Kittinek hogy fog sikerülni a központi, nagyon megérdemelné, hogy jó legyen, rengeteget tanul. Ma meg holnap már nem megy suliba, kb. öten lesznek csak bent, úgysem csinálnak semmit. BENJINEK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!

Móni! Fotók Jankáról??

Regi! Te is mindíg olyan jókat írsz :lol: ! Nagyon igazad van a pályaválasztással kapcsolatban! Ádám tényleg sokat rontott, de a lényeg, hogy szeret ott lenni és szerintem ha beleszokik akkor jobbak lesznek az eredményei is. Évának jobbulást!!!
Képzeld, a mikor legelőször sütöttem a mákost akkor a férjem kitalálta, hogy tálaljuk vanília sodóval :lol: !
Nem tudom miért nem magyarul írta a srác a nevét... én tulajdonképpen észre sem vettem :oops: . Van most Kittinek egy "pasija", igaz még csak vagy két hete, és randi is csak kettő volt mert most a felvételi miatt nem engedtem. Egyenlőre szerintem még csak ilyen szárnypróbálgatás....

Emese már olyan értelmes, hogy el sem hiszem. Már nagyon sok szót mond, persze nem tisztán, (pl. Alex=Ajsz, Kitti= Ett) de mostmár mindent megpróbál utánozni. Imádom! Hízeleg, kacag, hogy megnevettessen minket :lol: ! A járás több formáját elsajátította már: lábújhegyen, hátrafelé, oldalra! A mesekönyveben sorban mutatja meg az állatokat amiknek a nevét mondom. Szóval én nem emlékszem rá, hogy a nagyok ilyen látványosan fejlődtek volna... Lehet hogy azért mert ketten voltak és úgy összemosódott...

Na, befejezem, megyek nyelvtant javítani :lol:

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!
Nagyon szépen köszönjük a születésnapi jókívánságokat.

Tegnap végül kitöltöttük a jelentkezési lapot (illetve ez egy előzetes az osztályfőnöknek, ő majd ez alapján tölti ki a véglegeset). Bence még próbált alkudozni, hogy írjuk be a általános tagozatot is, sőt azt írjuk első helyre. Na, ebben már nem engedtünk, mert az lesz a leggyengébb osztály az iskolában. Végül azért belátta, hogy azért neki is kell egy kicsit engednie.

Regina!
Miért is ragaszkodik ennyire Bence ehhez az iskolához? Szerintem a legerősebb ok, hogy több haverja (köztük a legjobb barátja is oda jelentkezik. Mellette hatalmas pozitívum számára, hogy rengeteg lány van (kb. háromszor annyi, mint fiú). Két napja elhangzott még érvként az is, hogy vegyük tudomásul, hogy ő nem olyan szuper, nem is való gimnáziumba. Ezt eddig még nem mondta, de ha így van valóban, akkor aggaszt, hogy miért ilyen kishitű önmagával szemben. Illetve gyanítom, hogy inkább egy nagyfokú lustaságról van szó, mert fél attól, hogy ezután már többet kellene tanulni.(jobban mondva egyáltalán tanulni kellene, mert amit most csinál, az minden, csak nem tanulás) Az iskola légköréről mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy gyerekbarát. Péter két évig járt oda. Sikeresen megbuktatták 3 tantárgyból (pedig kettőből állt bukásra), hogy még pótvizsgáznia se lehessen. Az iskolában poroszos szellemek uralkodnak, a fiúkat nagyon nem szeretik (fejétől bűzlik a hal), a köpeny pld. még mindig kötelező. A szülői értekezleteken állandóan a fiúkat szidták , még a lányos szülőktől is volt megaláztatásban részünk. (nem véletlen, hogy a szakdolgozatomat a fiúk iskolai helyzetéről írom) Mindezt Bence tudja, mégis ragaszkodik az iskolához. Azt mondta, hogy ő más, mint a bátyja, neki nem lesz problémája. Kívánom, hogy tényleg így legyen!

Mandula!
Nagyon kis okos Emese! Egészen biztos vagyok benne viszont, hogy a nagyok is legalább ilyen okosak voltak, csak már régen volt, illetve fiatalabbként természetesebbnek veszi ezt az ember. Én nagyon jól emlékszem rá, hogy mindkét nagyfiam kicsinek is milyen okos, értelmes volt. Szoktam is emlékeztetni rá a nagyszülőket, mikor Benjiről áradoznak. Amit viszont határozottan észrevettem, hogy Benji sokkal önállóbb ( pld. öltözködés terén) és talán kitartóbb.

Éva!
Ez a megoldás nagyon jónak tűnik. Tényleg nagy szerencse, hogy adódott ez a lehetőség. Gondolom ez azért számodra is megnyugtatóbb.
Kicsi lányról kérünk szépen képeket!

Teszek fel néhány képet a tegnapi zártkörű ünneplésről. A végén még koncertet is kaptunk az ünnepelttől.

Melinda
Kép Kép Kép Kép Kép
fermel
 
 


Sziasztok!

Rég nem voltam, bocs. Látom sok téma előkerült, nem mindenhez tudok érdemben hozzászólni, de megpróbálom.

Fanny
De jó hogy sikerült jó helyet találni anyukádnak! ( Nálunk apámmal annak idején már nem került rá sor...) Tényleg kapóra jött az a gondozó, és gondolom így anyagilag is jobban jössz ki mintha mellé felvennél egy külön embert aki csak őt látná el és ez lenne az egyetlen jövedelme. Így meg ő „egy füst alatt” ellátja a 2 nénit, neki is jól jön a plusz pénz, Te pedig megnyugodhatsz hogy minden rendben lesz.
Hannáról újabb képeket mikor láthatunk? Hát bizony hamar beleszoknak a babák a jóba, persze hogy érdekesebb ha sétáltatják, szórakoztatják, igaza van :D

Melinda
Ahogy olvastam a soraidat nekem is az volt az első gondolatom hogy nem biztos hogy érdemes bekényszeríteni Bencét a gimibe, ha ennyire tiltakozik, dacból majd megmutatja hogy úgysem jó az... De látom jó megoldást találtatok, a 0. évfolyam biztosan nem haszontalan időtöltés. És a saját választású iskola azért is jó, mert ha gyengül a belső motiváció és lazítani akar, ez mindig jó érv: Te akartad fiam ezt az iskolát, most már itt helyt kell állnod. Deazt nem értem miért zárkóztok el ennyire a szülőik, fogadóórák elöl? Esetleg ebből az jöhet le Bencének hogy csinálhat bármit, úgysem fogjátok megtudni mert nem mentek be a suliba... :roll:
Benjinek BOLDOG SZÜLINAPOT! Klasszak a képek! Mit adott elő a koncerten a kis Művész?

Regina
Örülök hogy ízlett a süti, nekem nem volt még baj a tésztájával, bár csak 2x sütöttem.
Az iskolával kapcsolatban: engem is elborzaszt mikor azt hallom hogy a szülők már a kis alsósokkal is órákat tanulnak. Nem tudom hogy a mostani követelmény lett ennyivel nagyobb, vagy mi történt, de velem pl. sosem ült le anyám tanulni, legfeljebb időnként ellenörizte kész-e, jó-e. És én Annával is így tervezem majd, mielőbb az önálló tanulásra akarom szoktatni.
A teljesítménycentrikusság a szülők részéről már az oviban elkezdődik, ismerek olyat aki a 3-4 éves gyerekével naponta több feladatlapot oldat meg... plusz Gekko képességfejlesztőbe hordja az egyébként teljesen jól fejlődő gyerekét – ugyan minek??? :evil:
Nagyon egyetértek azzal hogy „legyen elégedett ember”. És igenis jobb az erős négyes mint a gyenge ötös, könnyebb dolga lesz később, könnyebben alakalmazkodik újabb követelményekhez.
Köszönöm jól vagyok, a gyerekszoba átalakításában sok lehetőség nincs mert nagyon pici, 4x 2,5 m. Két gyereknek bizony nagyon szűkös... Azt elvetettem hogy Annát nagyágyba szoktassam nyárra, mert a gyerekszobában lévő heverőn én fogok aludni eleinte, mivel a Pici is ott lesz ( a hálóba ugyanis nem fér be a gyerekágy). Így venni kell még egy kiságyat, és valószínűleg áldozatul esik a pelenkázó szekrény, ami így már nem fog beférni. Ez van.
Nevek: lánynevek közül már Annánál is esélyes volt az Emese, de az már van kettő is a topicban... fiúnevek közül nekem Levente a kedvencem, de a férjem nem rajong érte. Nevekről majd akkor gondolkodunk komolyabban, ha megtudjuk fiú-e vagy lány a Pici, a genetikán ez úgyis kiderül. A nagyszülők persze örültek, a papák fiút várnak... :wink:
Évikének gyógyulást! Tehetnél fel képet róla gyakrabban!


Melcsi
A napközi sikere biztos nagyban múlik azon milyen a tanárnéni, de sajnos sok szülőtől azt hallani hogy az nem elég, otthon este még gyakorolni kell, meg a leckét nem ellenőrzik ott le és este kezdik elölről... ez borzasztó... Szerintem önállóan tanulni meg kell tanítani a gyerekeket, ehhez nem biztos hogy a napköziben kap elég segítséget. Bár nálunk is napközisek lesznek, hisz én dolgozni fogok.
Szerintem igazad van abban hogy egy jó szakma amit szeret többet ér mint egy papír, de tény hogyha egyszer váltani akar ( vagy kényszerül) minden továbbképzéshez alap az érettségi.
Fanny írta egyszer és nagyon megérintett hogy a kisebbik fia mióta nem nyúzzák a tanulással szorgalmasan dolgozik az apja műhelyében, sosem késik, megbízható stb. Igen, ez is érték, nem is kicsi!
Nem is gondoltam hogy lombikon gondolkodtok, most hogy a meddőség problémája megszűnt. Én nem figyeltem mostanában a híreket de a törvényi szigorítások szerint Ti belefértek még egy lombikba?


Zsibima
Én is drukkolok hogy a következő próbálkozás már sikeres legyen!
Egy hormonszint ellenőrzés mindenképp jót tesz, lehet hogy csak egy kis progipótlás kéne, ez nagyon gyakori vetélési ok és nagyon könnyű segíteni rajta.


Mandula
Nekem is nagyon tetszik a fotó, főleg az első!
Meséről is tehetnél fel képeket. Nagyon kis ügyes, okos lányka, olyan jó érzés ezt látni, gondolom csavar mindenkit az ujja köré... :D
Én most fogom kipróbálni a mákos sütit, biztos fini lesz, imádom az ilyeneket.

Én jövő szerdán megyek az amniora, drukkoljatok, a zabszemeffektus már bennem van...
Az AFP jó lett, MOM 1,9.
Ebben a szép időben már olyan nagyokat sétálunk, hétfőn is isteni idő volt, és ma is, szélcsend volt és napsütés, nagyon kellemes. több mint másfél órát sétáltunk. Persze viszem a babakocsit is még hisz nem tudni mikor fárad el Anna és nem merem cipelni, de mióta a kis babakocsijával sétálunk azóta eszébe sem jut hogy beüljön a sajátjába, csak tologatja rendületlenül. Viszont néha nagyon másfelé akar menni mint én, és ez nem mindig megvalósítható. Ilyenkor – hiszti elkerülésére - elkezdjük keresni a kutyust, ami biztosan arrafelé van amerre én gondolom... :P
Viszont a hosszú séta után már nehéz feljönnie a 3. emeletre, sőt újabban a mániája hogy leül egy lépcsőre is nézelődik, én meg sürgetném mert sűrűn elalszik a villany és a lépcsőház nagyon sötét, akkor meg fél... aztán a harmadik emeleten szárnyakat kap, és ahelyett hogy jönne szépen be a lakásba, míg az ajtót nyitom indul fel a negyedikre, vagy vissza lefelé... élvezi hogy kergetem :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Melinda!
Én is szeretnék sok boldogságot és hosszu életet kivánni a kis szülinaposnak! Milyen hosszu gyerek, igy ahogy Péter karjában van, különösen látszik. Hát ugy látom, Benjinek nem fog gondot okozni a pályaválasztás :D
Örülök hogy létrejött bizonyos kompromisszum, és reménykedjetek, hogy Bencének bejön ez a suli.
Mandulácska!
Kitti egyszerüen tök szép!
Regina!
Jobbulást Nektek!
Te nagyon jókat tudsz irni, egyetértek, a fő az lenne, hogy aktiv kora végéig elégedett, kiegyensulyozott ember legyen mindenki a munkában (is). Most el is gondolkodtam, ennek ez őrült világnak, amiben élünk, vajon nem ez van-e a hátterében, hogy mindenki csak hajt de vajon mennyien örülnek annak, ami a hivatásuk? Ha bemész valahova, legyen posta vagy bank vagy APEH, mindenhol fásult, türelmetlen dolgozók fogadnak, kioktató hangnemben beszélnek velünk, akiknek az adójából az ő munkahelyük fenn van tartva :!: :!: :!: és olyan kevés a mosoly mindenhol!
Ebből a szempontból én a kivételek közé tartozom, mert amikor még "kereső" voltam és a butorboltban dolgoztam, én örömmel végeztem azt a munkát. Na igaz, ha az ember a sajátjában van... és a férje a főnöke (bár ez néha rémes).
Fanny!
Micsoda szerencséd van a gondozóval! Ez megnyugtató megoldás lesz, bár azért néha nem árt odafigyelni. Mondjuk ez munka ugyis látványos lesz, hiszen ha nem kap anyukád felfekvést, akkor valszeg. forgatja rendesen.
Nekem mindhárom gyerekem ilyen békés, figyelmes kis baba volt. Na de később! Mostmár Luku is kezdi kimutatni a fog fehérjét :wink: :D

Sajnos mi is betegek vagyunk! Emese átadta nekem a köhögést, és meg a jelek szerint Lukunak, akit tegnap éjjel hüteni kellett, 39 fokos láza volt! Sajnos ma is, megint lázas, a kis szeme olyan riadt. Állandóan szivom az orrát, emiatt nagyon bánatos. Alig tud aludni, igy is folyton szürcsög, és köhög. De ennek ellenére is mosolyog ha meglát minket. Nagy nehezen most elaludt.
Holnap megyünk a kocsinkért, végre sikerült találni egy igazán jót és nekünk megfelelőt. És akkor... Fittipaldiné nyakába veszi a jó magyar utakat :wink: :D A gyerekülések pedig begyógyulnak a hátsó ülésekre! Végre nem kell kuncsorognom ha el akarok menni valahová!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Icus!
Örülök hogy jó lett az AFP-d.
Annácska egyedül tolja a babakocsit? Vagy fogod a kezét? Nekem az a bajom és a legnagyobb félelmem, hoyg ez a kis nőcike olyan szeles, és sose tudni mikor kergül meg, félek hogy kiszalad az utra, ezért igyekszem mindig fogni a kezét, és a maradék kezemmel irányitom a batárt. Pedig legszivesebben engedném motorozni, rollerezni, csak félek!
Lombik- remélem hogy nmegszünt tényleg a meddőség, de akkor viszont illik majd teherbe is esnem!
Maradt a régiben, 5 ingyenes lehetőség van, nekünk még maradt 1.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi
A mi lakótelepünkön sok a zöld terület és vannak jó hosszú forgalommentes sétautak a parkon keresztül. Épp ma séta közben ezen gondolkodtam hogy ez más városrészekkel szemben milyen jó itt, szabadon lehet szaladgálni és csak akkor kell figyelni ha átvágunk az amúgy gyér forgalmú utcákon. Tehát a gyerkőcöt nem kell fogni, mehet amerre akar, persze én szeretném rávenni hogy arra akarjon amerre én :D
Ja és a nagy séták dupla hosszú délutáni alvást hoztak, egyenlőre, ez is nagyon jó :D
A lombik törvény nem változott???Akkor az csak tervezet volt hogy 2-t finanszíroz a tb? Pedig még a lombik-találkozón is ezzel kezdte az igazgató...
Lukunak jobbulást!
De jó lesz neked hogy lesz kocsid. Nálunk is ígérgeti a férjem jó ideje hogy vesz még egyet, télen mindig azt mondja: majd tavasszal, aztán meg elmarad. Na talán most lesz belőle valami.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus!
Neked is köszönöm szépen a gratulációt. A kis „művész” repertoárjában szerepelt pld. a Könnyű álmot hozzon az éj, a Micimackó és a legnagyobb siker a nagyapjától tanult Harminckettes baka vagyok én…
Szülőire, fogadóórára azért nem akarunk járni, mert a gondolattól is összeszorul a gyomrom, hogy én abba az iskolába belépjek. Olyan megalázóan, lekezelően bántak velünk. Azt nagyon jól tudom, hogy Péter fiam nem volt egy könnyű eset. A többi iskolában viszont (akár az általános, akár a másik középiskola) inkább a segítőkészséget láttam a tanárokban és nem azt, hogy megszabaduljanak a problémától, azaz a gyerektől. Csak egy eset a sok közül : férjemmel álltunk az egyik tanárra várva a folyosón (fogadóóra volt). Nagyon kellemesen elbeszélgettünk közben egy anyukával. Szó szót követett és kiderült, hogy nekünk fiunk van Erre az anyuka két lépést hátralépett és emelt hangon közölte: Ja, maguk fiús szülők? Hogy ezek a fiúk milyen neveletlenek!!! Úgy nézett ránk, mint a leprásokra. A férjemmel annyira ledöbbentünk, hogy reagálni se tudtunk. Jó, lehet azt mondani, hogy ez csak egy lökött szülő volt, de nem véletlen, hogy ő így reagált. A szülőiken is csak ezt lehetett hallani. Pedig semmi égbekiáltót nem csináltak a fiúk, egyszerűen csak ők fiúk!!! Azt senki nem vette észre, hogy az én gyerekem milyen olvasott, milyen tájékozott a világban, csak azt látták, hogy szünetben felült a pad tetejére (micsoda szörnyű tett!!???, ezen aztán le lehet mérni egy gyereket) A gyerekek a véleményüket még kultúráltan sem mondhatták el. Közben dúlt bennük a nagy igazság iránti vágy, persze, hogy a végén már nem megfelelően beszéltek egy- egy tanárral. Volt azért itt is nagyon belevaló, rendes tanár. Egy évig bírta, aztán ő is elmenekült az iskolából.
Igazából azzal már korábban is megbékéltem volna, hogy Bence szakközépiskolába akar menni, a nagyobb probléma számunkra, hogy pont ebbe. Egyébként az iskola nagyon szép, tiszta, kultúrált. Ennek dőltem be én is annak idején, többek között ezért javasoltam Péternek ezt az iskolát.

Az amniohoz szorítok neked. Biztos, hogy minden rendben lesz.

Melcsi!
Köszönjük a gratulációt. Minden betegnek jobbulást kívánok!!! Mi egyelőre megúsztuk. Remélem nem pont ovikezdésre lesz Benji beteg.

Látom az autó nálatok is téma. Mi is most nézünk egy másikat. Ugyanis az óvoda nekem jól kilépve 13-15 perc, busszal meg lehetetlen, illetve nem érdemes megközelíteni. (kétszer 1 megálló és még séta) Mindez gyerekkel még több. Napi kétszer, esetleg szakadó esőben nem lenne egy leányálom. Az is igaz, hogy bizonyára én is el vagyok kényelmesedve, mert a két nagynál gyakorlatilag a házunk mellett volt az óvoda. (mindkét lakótelepen) Azért a lakótelepnek is megvannak ám az előnyei. Ott találkozhatsz emberekkel, gyerekekkel. Mi, ha itt kimegyünk az utcára, végigmehetünk az ugató kutyák mellett (attól én frászt kapok) és maximum a nyugdíjas szomszéddal társaloghatunk. Mivel ez egy régi családi házas övezet, itt nincs nagyon kisgyerek. Ha lett volna pénzünk és tudtunk volna önállóan, saját telekre építkezni, akkor biztos, hogy valami új telepen tettük volna ezt, ahol sok a kisgyerekes család.
Nem folytatom,mert még panaszkodásnak tűnhet, pedig örülhetünk, hogy egyáltalán családi házban élünk.

Melinda
fermel
 
 


Icus!
Igen, folyton tervben van, de egyelőre nem mertek hozzányulni... beépitett emberem van a Kaáliban. Hanem mást eszeltek ki! Az intézetek anyagi keretét korlátozták, tehát megszabtak egy x pénzt, amit ha tullép az intézet, akkor azt nem finanszirozza az OEP. Igy aztán itt fél éves a várólista... De Te továbbra is 5x indulhatsz, igaz ha olyan szerencsétlen vagy ki is öregszel mire mindet kihasználnád :? Erre megy ez...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Móni
Bocs, kimaradt az előbb, köszi az észrevételeket, sejtettem én is hogy egyszerre nem fog menni... de akkor mi legyen a prioritás? :roll: Mind fontos...
Janka szopisztrájkol még? Te meg fejsz szorgalmasan? Elismerésem. Naponta mennyi idő ez?

Melinda
Ez csepeli iskola, amiről írtál? Lehangoló, vagy inkább dühítő :evil:
Repertoár :D nagyon klassz lehet. Egy kis videót is tehetnél fel, szívesen megnéznénk :D Egyébként jól is énekel Benji? Na egyszerűbb dalokra gondolok persze, nem nehezekre.
A lakótelepnek valóban meg van az az előnye amit írsz, de ha választhatnék... :wink:

Melcsi
Hát ez érdekes, meg voltam győződve róla hogy törvény lett belőle... Köszi, én már nem akarok több lombikban részt venni :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Melinda! Húú, hogy milyen helyes fiaid vannak :lol: ! Bence is már igazi felnőttnek néz ki! Benji rendesen beleéli magát a gitározásba :lol: ! Na, abba az iskolába én sem mennék szívesen.....

Icus! Amit az önálló tanulásról írsz azt én is úgy gondoltam. Meg is próbáltam. Kittinél ez teljesen működik is. Sajnos Alexal valószínűleg inkább tanulnom kellett volna napról-napra :? . De most már késő..... Én is alig várom már, hogy Mesével is tudjak hosszabb gyalogos sétákat tenni (szerintem pár hét kérdése :lol: ) Örülök, hogy jó lett az AFP, és drukkolok az amniohoz!Mi csak örülnénk (ugye Melcsi?) ha még egy Emese lenne a topicban :lol: :lol: .

Melcsi! Jobbulást Lukunak!!! Milyen autód lesz, ha nem titok?
Nekem 18 éves korom óta van jogsim, de 3 évvel ezelőttig alig vezettem. Aztán a drágám már az első szülinapomra amit együtt töltöttünk vett egy kispolskit! El sem tudom mondani, hogy mennyire örültem neki, hiszen addig szinte lehetetlennek tünt..... Most már ez a harmadik autóm, de a Bendegúzt (a kispókot) szerettem a legjobban :lol:
Biztos nem kerül sor lombikra, hiszen Luku is egyszercsak kopogtatott :lol: !

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek a javaslatot: megyek dokihoz hormonszintmérésre! :roll:

Melinda-nem semmi amit arról a bizonyos (?) szakközépiskoláról írtál! Hogy a fiúkat ennyire megkülönböztetik a lányoktól! Mondjuk nálunk az általánosban pont ez volt 2 éve, csak éppen a lányokkal!
Ugyanis köztudott, hogy a lányok azért egy kicsit előbb érnek, és persze előbb érdeklődnek a másik nem, vagy éppen a cigarettázás iránt. Na szülőin kaptunk hideget-meleget lányos szülők! Persze nem bírtam magamban tartani a véleményemet! Hogy egy fiús szülő azt vesse a szememre, hogy a lányok kipróbálták a cigit!!! (egyik kedves anyuka még azt is javasolta, hogy küldjenek el néhány lányt a suliból)Kérdeztem a kedves szülőket, hogy tegye fel a kezét, aki nem próbálta ki!!! Persze síri csönd volt...aztán hozzátettem, hogy 1-2 év múlva szeretném látni azt a fiút, aki (jobb esetben csak) nem próbál meg cigizni! És persze most 8.-ra már mind túl vannak rajta...

Nemrég voltam osztálytalálkozón is, ahol mindenki egyöntetűen azt mondta, hogy: ezek a mai gyerekek!!! Mennyivel rosszabbak, mint mi voltunk!! Hát én ezzel nem értek egyet!!! Hozzánk naponta járnak a tinik 14-18 évesig...semmivel nem rosszabbak mint mi voltunk! Ugyanúgy a szerelem áll az első helyen náluk, mint a mi időnkben...
Na meg persze az osztálytalin azt is mondtam, hogy ha rosszabbak, mint mi voltunk, akkor talán az a mi generációnk hibája, mivel mi vagyunk a szüleik! :D

Kicsit elkalandoztam, a lényeg, hogy ez egy sz@r iskola, idióta nevelőkkel, ha a fiúkkal ilyen szinten van problémájuk.
Én nagyon rossz gyerek voltam, már az általános iskolából kirúgtak, egyszóval egy lány is lehet rossz, de ha valaki fiúnak születik, akkor rögtön abban a suliban megbélyegzik??

Na jó hosszú lettem, de majd írd meg, hogy végülis mi lesz a tovább tanulással, mert érdekel ez a téma!

A lányomnál is dilemmák vannak, hogy hova menjen. Mondjuk én nem engedem gimibe, nem neki való. Meg nem látok a jövőbe, lehet, hogy gimi után nem tanulna tovább, akkor meg semmi értelme...ezért egy közgazdasági, informatikai szakközepet vettünk célba, oda járt előkészítőre is. Marha kiváncsi vagyok felveszik-e?
Mert az én drága kislányom nem egy éltanuló... :oops: (nem mintha nem lenne elég esze ugye, csak lustika)

Icus-örülök, hogy jó lett az afp!! Drukkolok az amnióhoz!!

Mindenkinek szép estét!!!
Vendég
 


Mindenkinek megnéztem a képeit a gyerekeikről, és van mihez gratulálnom :D !!!

Engedjétek meg, hogy én is megmutassam nektek az én kis "boszimat"... :D



Kép Betty a kiskutyánkkal...



Kép a kis álmodozó tini...
Vendég
 


Icus!
Általánosságban irtam, hogy bárki nekimehet, nem konkrétan Rád gondoltam! :D
Zsibima!
Neked is milyen szép kislányod van!
Mandulácska!
Én még ilyesmivel sem vádolhatom magamat, mert ált. isk. 7. osztályáig napi több órát tanultam Mátéval, akkor aztán feladtam és kerestünk 1 tanerőt :evil: Már örökké csak veszekedtünk a nyomorult iskolán. Én szinte fel is lélegeztem, mikor eldöntöttük, hogy estin tanul tovább. Elegem volt az örökös számonkérésekből, hogy "sosincs" lecke, elmaradt ez az óra is meg az is, stb... Pedig képzeljétek el, ez a gyerek soha egyetlen óráról nem hiányzott, talán 2x ha elkésett reggel a vonat miatt a 3 év alatt! Szóval lógás az nem volt, de hogy az órákon mit csinált, arról fogalmam sincs! Mert semmi nem ragadt rá. Lényegében elvesztegettünk 3 évet! És mióta dolgozik, ugy mint Fannyé, Ő is szinte kivirult, örül hogy lót-fut, szállit, siet, dolga van! Hogy miért utálta annyira az iskolát, az rejtély marad örökre!
Autó- Ford Galaxy Ghia, 7 üléses! :D Tehát még akár 2 gyerek is belefér! :wink: Csak attól tartok, hogy én ebben az autóban sem leszek bátrabb, mint a Daewoban voltam...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Fanny
Nagyon jól hangzik, amit írtál a gondozással kapcsolatban. De jól értettem, hogy napi 10 órát ténykedik valaki anyukád (és egy másik néni) körül? Létezik, hogy vannak ilyen emberek? (igaz jó pénzért valószínüleg), de nekem az nagyon soknak tűnik. Ha tényleg így van, és jól alakul a dolog, akkor ez nagy szerencse a bajban.

Fermel
Amit az iskoláról írtál... hát csak pislogtam. Korábban már meséltél róla, de nem gondoltam, hogy tényleg ennyire fiú ellenesek. Az jutott eszembe, hogy az iskolavezetés és a tanári kar talán csupa férfigyűlölő elvált, szingli vagy rossz házasságban élő nőből áll. (???) De Péter volt ofője mindenképp hadilábon áll a férfiakkal. És hát az érzelmi érettséggel is, mert uralni kéne az ellenszenvét, amit a srácokkal szemben táplál. Ez szerintem súrolja az emberi alkalmatlanság határát (hogyan hathat ez a lányok lelki világára, ha egy lányos szülőt (felnőttet!!!) képes volt úgy befolyásolni, hogy szóba se álljon egy fiús anyukával.)
És van egy "matekos" kérdésem. Mikor és miért lett a 0 páros szám??? A gyerekeim már így tanulják, de én még úgy tanultam, hogy a nulla az nulla. Logikailag sejtem a kialakulását, de értelmileg én hülyeségnek tartom. Legalább is nem életszerű. (ha a számlámon nincs pénz, vagyis az összeg 0, akkor mennyivel jobb nekem, hogy a semmi páros ????? - ez a gondolat egyszerűen nem hagy nyugodni) De hátha Te tudsz erre valami nagyon értelmes magyarázatot, amit egy laikus is fel tud fogni.

Kellemes hétvégét mindenkinek!
regina3
 
 


Regina!

Erre muszáj most azonnal válaszolnom. Hét évvel ezelőtt vitám volt Bence tanító nénijével. Ugyanis ő azt tanította a gyerekeknek, hogy a nulla se nem páros, se nem páratlan. Aztán szegény felsős matek tanár majd nézhet, mert annyira belerögzül helytelenül a gyerekekbe alsóban. A tanító néni azt mondta, hogy azért mondja ezt, mert nem tudja megmagyarázni a gyerekeknek, hogy miért páros. Ez nem lehet ok arra, hogy helytelenül tanítsák. A gyerek akkor is elfogadja, ha nem tudjuk korrektül elmagyarázni neki az okát.
Azt nevezzük páros számnak, ami kettővel osztható. A 0 is osztható kettővel, csak éppen nullaszor van meg benne. ( a nulla egyébként is mindennel osztható önmagán kívül) Mikor osztható valami valamivel ? Akkor, ha egyértelműen találunk olyan számot, amellyel az osztás „próbája”, azaz a szorzás igaz lesz. 0:2= ? Bizony a kérdőjel helyére egyértelműen írhatom a 0-át, mert 0*2 =0 (Hasonlóan indokolható, hogy 0-val viszont miért nem oszthatunk. Pld. 5:0=? Bizony nem találok olyan számot, amellyel a 0-át megszorozva 5-öt kapnék. Mivel a szorzat mindig 0. Ezért ez az osztás értelmetlen.)
Visszatérve a 0 páros voltára. Azért ezt kicsi gyereknek is el lehet magyarázni. Egyik magyarázat a következő (ez talán kicsit erőltetett): 8, 10, 22… gyereket kettesével sorba tudok állítani úgy , hogy mindenkinek lesz párja, senki nem marad egyedül. Ha nulla gyereket párba állítok, marad-e ki gyerek? Nem, mert 0 pár lesz és senki nem marad szólóban.
Másik magyarázat: Karikázzuk be a számegyenesen a páros számokat 2, 4,6,8 10,..stb. Látható, hogy ezek kettesével követik egymást. Ebbe a sorba tökéletesen beleillik a 0.
(ugyanúgy, ahogy majd később beleillik a -2,-4,-6 stb.)
Úgyhogy egyáltalán ne bánd, hogy ezt tanítják a lányodnak, nagyon helyesen teszik.

A szakközépiskoláról nagyon jók a megérzéseid. Anno az igazgatóhelyettes egy vénlány volt (most már nyugdíjba ment), Péter osztályfőnöke úgyszintén vénlány és most ő az új igazgatóhelyettes. Az igazgatónő nem vénlány, de neki lánya van.


Melcsi!
Ez nagyon jó! Egyik lehetőségként mi is ezt az autót néztük ki (persze használtan). Ha publikus, akkor itt, ha nem, akkor priviben megírnád, hogy mennyiért és hány éves autót sikerült vennetek? Ma elhoztátok? Vélemény?

Zsibima!
Gratulálok a kislányodhoz! Nagyon szép!
Nehogy azt hidd, hogy Bence éltanuló, de ha megfelelő közegbe kerülne, akkor sokkal többre lenne képes. ( ezt nem csak én mondom, hanem tőlem független szakemberek is)
Na meg az iskolarendszerünk se valami tökéletes. Történelemből pld. nagyon jó, rengeteget olvas hozzá. Még az osztálytársai is hüledeznek sokszor, hogy honnan tud bizonyos dolgokat. Ennek ellenére most is csak négyes, mert a jegyek átlaga (ettől kiráz a hideg!) nem elég az ötöshöz.


Melinda
fermel
 
 


Fermel
Köszönöm a részletes választ a nullával kapcsolatban. Egyébként nagyjából én is így gondoltam (sorba állítás, párba állítás), hogy van ennek matematikai, logikai magyarázata. A kisgyerek pedig nem úgy gondolkodik, mint egy felnőtt, hanem elfogadja a magyarázatot, megtanulja úgy és kész. De ez elmélet. Én pedig konokul azt mondom, hogy gyakorlatilag mégis értelmetlen, hogy a nulla, mint a semmi kifejezője páros legyen. Persze a gyakorlat sokszor más mint az elmélet. Hát erről ennyit.

Melcsi
Kisfiadnak jobbulást! Ma már talán jobban is van.
Nálunk 2 napig volt nehéz + egy harmadik nap a fáradtság miatt. Remélem, hogy ennyivel megússzuk. Hétfőn már iskola, most hétvégén pedig sokat kell pótolni. De Lukácsnak még ilyen gondja nincs.....
regina3
 
 


Regina!

Én meg konokul (ugye nem haragszol meg, hogy a te kifejezéseddel élek) ragaszkodom ahhoz, hogy semmit ne tanítsunk meg helytelenül a gyerekeknek. A 0 egy nagyon fontos szám. Gondold meg, hogy, mint számjegyet is használjuk.( azaz egy eszköz más számok leírásához) Nagy számokról ugye úgy lehet eldönteni, hogy páros-e, hogy az utolsó számjegye páros-e. Akkor mit mondunk a 0-ra végződő számokról? Azt, hogy se nem páros, se nem páratlan, mert a 0 is az? Pedig azok már kézzel fogható, gyakorlatban megjelenő számok.
Azt se tudhatom előre, hogy melyik gyerekből lesz pld. mérnök. Akkor majd az egyetemen fog küszködni azzal, hogy rosszul rögzült benne valami? Azon a szinten pedig már tényleg nagyon fontos, hogy a 0-t páros számnak tekintsük.

Remélem nem voltam túl nyers, de szerettem volna én is az érveimet felsorakoztatni.

Kellemes hétvégét kívánok neked és a többieknek is!

Melinda
fermel
 
 


Melinda
Dehogy haragszom... és értem amit írsz, nincs ezzel semmi gond.

Icus
Neked akartam még írni (sovány vigaszként), hogy amikor Évi született, akkor mi is egy másfél szobás házban laktunk és a kis gyerekszoba pont akkora volt mint a tiétek. És bár nagyon zavaró volt a szűkösség, de egy ideig semmi esélyünk nem volt a bővítésre. A férjem viszont mindig azt mondta, hogy igazából mindenünk megvan, őt nem zavarja ez a helyzet. (persze nem neki kellett a pakolnia...) Aztán szűk 3 év múlva sikerült bővítenünk, igaz otp hitelből, de másképp nem ment volna.
Sose tudni, hogy nektek is mit hoz a jövő. Az élet sokszor olyan jól elrendezi a dolgainkat, jobban, mint ahogyan mi kigondolni tudnánk.
Egyébként még egy példa. Ádinak van egy osztálytársa, akik hárman vannak testvérek és egy szoba-konyhás (30 nm) lakásban laknak. Vidéken építkeztek, de ott nem volt munkalehetőség, ezért a szülőkhöz költöztek, a házat pedig próbálják eladni. Ez már évek óta így van. Elképzelni sem tudom, hogyan férnek el három iskolás gyerekkel és a cuccaikkal. És hát mosakodni, mosni bejárnak a nagymamához. Viszont mind a három gyerek oszályelső, annyira jól tanulnak és az egész család kedves, barátságos. Ez sokszor eszembe jut és minden elismerésem az övéké, mert így is lehet szépen élni.
regina3
 
 


Sziasztok!

Melcsi! Na, Alex pont ugyanaz mint Máté.... Remélem azért dolgozni Ő is szeret majd! (bár igazság szerint eléggé el vagyok keseredve, mindennek a könnyebbik végét fogja meg, és hát ha ezt lehet örökölni akkor hasonlít az apjára :? :evil: ) . Szuper autód lesz (van?), mi is szeretnénk egy hét ülésest, majd meglátjuk....

Melinda, Regi! Ezért szeretek ide járni.... Napról-napra tanulok valamit :lol: . Nálunk nem volt téma a 0, de én sem sejtettem, hogy páros szám :shock: .

Melinda! Hogy sikerült Bencének (érzése szerint) a központi? Kitti azt mondja a magyar jó lett, de a matek nem sikerült valami fényesen :? . De majd 4.-én meglátjuk.

Jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Melinda!
Mi is használtan vettük, 2 éves és feleárban van mint a vadiuj!!! Elég sok extra van benne, ami számomra lényeges, a légkondi a füthető ülés meg a biztonsági berendezések. Természetesen én is vezettem, hááát, mit ne mondjak... Én tudom értékelni a fokozatokat, egy Trabantból ültünk át Wartburgba, majd jött a Daewo, most meg ez a hiper-szuper járgány! Könnyü kormányozni, rendesen gyorsul, lehet előzni vele mert van ereje és nagyon kényelmes az ülése! Egyszóval máris beleszerettem, már nézegetem s netet, hová lehetne rendszeresen eljárni heti 1-2 délelőtt a kicsikkel. Ehhez persze Lukunak meg kell gyógyulni.
Sajnos- bár tegnap láztalan volt- ma ujra hőemelkedése lett, és elég nyügös is, kicsit étvágytalan, bágyadtka, szóval nincs jól. Na és az orrszivások! Ordit, a nővére pedig mindig közli, hogy "nem fáj orrszivás" de ettől még ugyanugy ordit. És nagyon köhög. Szegény jól kikapta.
Engem is érdekelt ez a nulla-ügy, én azt hittem, hogy a nulla semmilyen szám. De persze logikus, hogy a sorban páros szám.
A kocsiról irok privit, nem volt egyszerü, nagyon meg kell nézni a használt autót.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Regina!
Nagyon örülök, hogy nem érezted sértőnek az érveim felsorakoztatását.
Nekem is minden tiszteletem azé a családé, hogy ilyen szépen élnek, ilyen kis helyen. Látod, az én gyerekeimnek meg megvan a saját szoba, saját számítógép, mégsem voltak soha osztályelsők.

Icus!
Szerintem se tudni mit hoz a jövő. Ha nagyon akarsz valamit, azt eléred (persze nem irreális dolgokra gondoltam). Mi mindig egy kicsit haladtunk előre a gyerekeink születése után ( fél-egy szobával több) és igazából sose volt megtakarított pénzünk. (újabb kölcsön!) Na jó, a házépítésnél már más volt, ott azért már kellett egy kis megtakarítás is.(persze a kölcsönön kívül) Biztos vagyok benne, hogy neked is teljesül majd a vágyad.

Mandula!
Bencénél is hasonló a helyzet. Úgy tűnik, hogy a magyar jól sikerült, de a matek neki sem valami fényes. Persze az apósom most is megjegyezte, hogy foglalkozni kellett volna a gyerekkel. (Megjegyzem magyarból sem foglakoztunk vele) Engem meg felháborít, hogy miért nem tanították meg rendesen az iskolában. Mit csinál az a szülő, aki nem ért hozzá és pénze sincs magántanárt fogadni. Az egyik feladathoz pld. kellett a váltószög fogalma, ha ezt nem tudta, akkor nem tudott tovább lépni. Bence szerint erről szó sem volt az iskolában ( a barátja szerint sem). Persze azért benne van az is a pakliban, hogy ennyire nem figyeltek, úgyhogy majd meginterjúvolom valamelyik másik osztálytársat. Előkészítőn szó volt róla , de ott meg nem magyarázták el, csak alkalmazták valamelyik feladatnál. Bence fiam meg szégyellte megkérdezni.( ez ugye olyan ciki) Úgyhogy most nincs mese, heti rendszerességgel kezdhetek foglalkozni a fiammal (ja és a barátjával, mert így Bence is hajlandó rá)

Melcsi!
Köszönöm a privát üzenetet. Válaszoltam rá.
Lukunak jobbulást kívánok!!

Ma megvolt a nagy családi születésnapozás. Az asztalnak hatalmas sikere volt. Végül más színű, mint ami a képen volt, de nekem ez a színesebb változat még jobban is tetszik.
Majd teszek fel képeket, de még vár a rendrakás.

Melinda
fermel
 
 


Regina!
Jó ilyen családról hallani, és az az igazság, hogy én is ismerek nehezebb körülmények között élő, de igazán jól teljesitő többgyerekes családot. És csatlakoznék Melindához, nem is biztos, hogy a külön szoba meg a sok frincifranci előbbre viszi a dolgokat. Az biztos, hogy a kicsikkel nem leszek ennyire mindenre kapható.Azt várom, hogy talán jobban megtanulnak küzdeni, és ez a tanulás-tudás terén is megmutatkozik majd. Remélem kis csapatunk együtt lesz még 10-15 év mulva is, hogy beszámolhassak a tapasztalataimról :D :D :D
Icus!
Sose tudhatod, mit hoz a jövő! Pl. ha rendszeresen kitöltesz 1 lottószelvényt... :lol:
Melinda!
Uj privi ment!
Várjuk a képeket, és gratulálok a 3 évesnek! Boldog szülinapot, Benjike!
Judit!
Köszi, bár az az igazság, hogy valóban bombáznak minket ilyesmivel és van több érdekeltségünk is, ahová adunk tombolát.

A 2 gyermekemet ma együtt próbáltam öltöztetni a pelenkázón, de Luku folyton tekereg szokás szerint. Mondom neki, Luku, fejezd be a forgolódást, mert kapsz 1 fülest. Erre Emese: "Nem bánthatod lukukámat, az én öcsikém!" (Ő persze bármikor kioszt 1 nyaklevest ha kedve szottyan)

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok lányok!

Melcsi!
Csak jeleztem hogy van ez a lehetőség.

A lányomék osztálya lett az első a farsangon!
Megbeszéltük a szülőin hogy kb. milyen lesz a ruha. A fiuk persze kalozok szerettek volna lenni. A tanárnénink erre is talált megoldást. Az lett a fellépés cime hogy: filmforgatás. Bejött a csapo és azt mondta hogy: csapo egy. A lányok végigcsinálták a jol begyakorolt táncukat és utána berohantak a karibi tenger kalozai. Erre a csapo:mit keresnek itt a kalozok, na jo kávészünet.
A kalozok elrabolták a Cleopátrákat. Kép Kép Sziasztok
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?