Új privát üzeneted érkezett!

Nem tudom, mi lesz akkor ha meglesz a baba, de ezek után szerintem az utcánkba se jöjjenek be, mert úgysem engedem hogy akár hozzá érjenek a babához!!
Kiváncsi leszek arra, hogy majd ha szülök, bejönnek e a kórházba, vagy nem.. Szerintem nem, vagy esetleg apa talán, de anya tutira nem!

Majd ha már mondjuk túl vagyunk a 3 hónapon, utána biztos nem bírjuk ki, hogy egy két dolgot ne vegyünk! :) legalább egy zoknit :):):)

Kép
encsike87
 
 


Hát, ha augusztusban születik a baba, akkor zoknin kívül nem is nagyon kell neki más! :D Na, megyek, harapok valamit, mert az éhhalál kerülget.
Vendég
 


Éhen ne halj :):)

Én is most ettem, de csak azért mert már hányingerem volt... Még szerencse, hogy nincs mindennap, csak nagyon ritkán! Munka ügyben mi újság?

Kép
encsike87
 
 

 
 

Hát, éppen ma hívtak az egyik helyről, ahova pályáztam, hogy tavasszal lesz bővítésük, és akkor érdeklődjek a csoportvezetőnél. Ez egy hónap múlva lesz esedékes. Hát, jobb lenne előbb, de ez van. Persze, ez se biztos, de legalább számításba jöttem az önéletrajzom alapján. Remélem, most már tényleg megmozdul valami, mivel nagyon szeretném.

Fincsi kocsonyát eszek, tegnap vettem. Úgy hogy nem fogok éhen halni.
Estére valószínűleg rántott húst készítek, krumplipürével, paradicsomszósszal.

Az jó, ha annyira nem vagy rosszul. Kíváncsi vagyok, velem mi lesz majd, mivel nekem nagyon jó gyomrom van, szinte sose vagyok rosszul, mindent szeretek és megeszek, még ha valami nem is esik annyira jól, akkor se hányom ki, max. megy tőle a hasam. remélem, ez a tulajdonságomat terhességkor is megtartom majd.
Vendég
 


Most, hogy mondjátok, lehet, hogy nekem is megállt a vonalzóm... csak most ugye nem figyelgettem, mert minek. :wink: Utána is járok.

ósió!

Arról nem is hallottam, hogy a Kongreszusi k.-ban is lesz ilyen kiállítás! No, majd arról is mesélj, hogy milyen volt. Amúgy azért csodálkoztam, hogy utazási irodák nem voltak kinn, mert biztos sokan érdeklődtek volna utak iránt is szerintem... Hogy meghívós pultok nem voltak, az még inkább meglepő. Fodrászok sem voltak... Ez teljesen úgy hangzik, mintha nem lett volna rendesen megszervezve...

encsike!

Még egy dolog ami miatt irigyelhetlek! :wink: Legszívesebben mi is elutaznánk a párommal, és kettesben esküdnénk. Tudom, szabad országban élünk, de nálunk sokan megsértődnének, olyanok is akiket nem szeretnénk megsérteni. Sok az idős rokon, ráadásul vidékiek, úgyhogy nálunk az ilyesmi kizárt.
Amúgy ilyenkor ki lesz a tanútok? Valakiket összeszedtek az utcáról? :lol:
Én a helyedben fel sem hívnám őket, hogy megszületett a baba. Úgysem akarták, akkor meg minek? Nem érdekli őket, semmi közük hozzá.
Megértelek a vásárlással kapcsolatban! Biztos nem lesz semmi baj, de azért én megvárnám a 12 hetet. (bár ki tudja, ha ott tartok majd, hogy fogom gondolni...)

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!
Ez itt helyben igen kisszabású esemény volt, mi csak azért mentünk eleve ki, mert a fotós, akivel előzőleg beszéltünk, azt mondta, hogy a kiállításon foglaljuk le őket, mert úgy tudnak adni kedvezményt. Ezért mentünk ki, és valóban kaptunk is kedvezményt, méghozzá nem is keveset, nagyon örülök neki. Minden fillérre szükségünk lesz.
Eleve nem volt nagy helyen megszervezve, de szerintem simán csinálhatták volna nagyobbra, tényleg annyi minden hiányzott... ami pedig szerves része az esküvőnek, illetőleg a nászútnak, még ha később is megy valaki nászútra. Hát, nálunk is vagy 20-25 fővel kisebb esküvő lenne, ha nem vennénk figyelembe mások óhaját. De hát elvégre a saját szüleinkről van szó, a mi esküvőnk kicsit az övék is, megmondom őszintén, bunkónak érezném magamat, ha foggal-körömmel ragaszkodnék csak a saját vendégeimhez. Ráadásul a vendégeit maga fizeti mindenki. :wink: Ha az ember esküvőt szervez, hiába a sajátja, bizony más kérésének is engednie kell, különben tényleg az a legjobb megoldás, hogy csak gyorsan beszaladni a hivatalba, és összeházasodni. De azt hiszem, én mindig is bántam volna, hogy nem vettem fel azt a bizonyos fehér ruhát... nálam ez az érzés is hozzátartozik az egészhez. Úgyse mindennap játszik az ember hercegnőt... :oops: Most mit csináljak, ha így gondolom. :D Annyira várom már!
Hidd el Tabati, a tiétek is nagyon jó lesz úgy, ahogy gondoljátok! Utólag egészen biztos vagyok benne, hogy örülni fogtok, amiért ilyen esküvő mellett döntöttetek, amikor majd nézegetitek a fényképeket. Ráadásul sokan pár hónap ismeretség után vonulnak az oltárhoz, egy év múlva meg elválnak...akkor azok, akiknek tartós, komoly kapcsolatuk van, miért ne tehetnék ezt meg?
Vendég
 


Szerintem minden esküvő szép, főleg a sajátja mindenkinek! Mindegyik más, és mindben más a lényeges. Régen hatalmas esküvőt szerettünk volna, ami ugyebár 1 milliónál kezdődik... És aztán nem úgy alakultak a kapcsolatok, és akkor most én úgy szervezzem a saját rokonaimat, hogy nehogy összeugorjanak, mert van aki anya mellett áll és van aki mellettem... Hát akkor abból az 1 millióból inkább elmegyünk ketten valami Karib helyre és ott összeházasodunk. Tanúkat elvileg ott biztosítanak, mert ugye ezt itthonról kell megszervezni... Van olyan utazási iroda, ahol még tolmácsot is adnak, és nem nekünk kell azzal foglalkozni, hogy megértsük amit beszél éppen, enyhe barbadosi tájszólással :):):) Itthon meg a bulira úgyis csak olyat hívnánk aki minket szeret és örül is az esküvőnek. Templomit itthon is kell tartani úgy tudom, de hát a ruhánk is meglenne ugye, úgyhogy a templomi már nem drága úgymond... Ráadásul a párom nagyszüleinek a falujában van egy kis helyes templom, lehet hogy ott tartanánk!

De majd esküvő után küldjetek ám képeket, had nézegessem :)
Ha szabad megkérdeznem, pénzben hol tartotok az esküvővel?

Kép
encsike87
 
 


Mi kb. 100-an leszünk, illetve egy kicsit többen ülünk asztalhoz. Összesen olyan 1.200 ezer körül jön ki az egész. Valóban, ebből el lehetett volna utazni erre-arra, de nálunk a szólök is adnak bele pénzt jócskán, így pl. nem mi álljuk az egészet, sőt. Igazából majd csak a végén jön ki, hogy mennyibe is került az egész.
Vendég
 


Nálunk mi kéne álljuk az egészet... vagyis gondolom a párom szülei adnának bele, de a nagy részét mi állnánk... De most a babánál is ők segítenek majd ebben abban...Ők tényleg nagyon rendesek, és annak örülnek, hogy mi boldogok vagyunk!

Már úgy várom hogy menjünk 4D-re :):)

Kép
encsike87
 
 


És milyen nevekben gondolkodtok? Fiút vagy kislányt szeretnétek inkább? Vagy mindegy?
Nálunk is biztosan lesz segítség, ha jön a baba- Párom részéről, az ő unokatesójéknál január elsején született kisbaba, már két kislányuk van, így ők biztosan tudnak majd adni babaruhákat is, meg jó tanácsokat is, amit meg pénzben ki se lehet fejezni.

Figyelj csak, tudod, mit olvastam. Tényleg létezik oylan, hogy szülői szerepre felkészítő tanfolyam?
Hát, senki nem szeretnék megsérteni, de ki találta ki ezt az oltári baromságot??? És van, aki beiratkozik? Milyen végzettséget kapnak? Okleveles szülők lesznek? Jesszusom, nem győzök csodálkozni.

Egyébként a koszorúslánykáim már teljes erővel keresik a ruhát, és úgy tűnik, találtak is egy megfelelőt. Kezdenek izgatottak lenni ők is. Nagyon örülök, hogy felkértem őket koszorús lánynak. A két lány unokatesómat és a tesóm barátnőjét kértem fel. Már úgy várom, hogy fényképezkedjünk, együtt legyünk!
Vendég
 


Igen, van ilyen tanfolyam, de meg sem néztem, mert én ezeket nem értem... szülő szerintem folyamatosan lesz az emberből, (márakiből)! De hát van aki elmegy....LEhet, hogy mondanak érdekes dolgokat, de nekem ilyenhez se kedvem se időm...

Aranyosak a koszorúslányok! Hát nekem kimaradnak, de lesz helyette tenger :) Vagyis lesz koszorús babám :):) Mertohgy őt is elvisszük!!

Egyébként nekem fiús érzésem van, de majd kiderül valamikor már :) Ha fiú akkor Botond, ha lány akkor passz :) Lánynévből sok van: Amíra, Mira, Liliána, nekem még a Titanilla is tetszik :)

Kép
encsike87
 
 


Hihetetlen ez a tanfolyam... egyszerűen képtelen vagyok napirendre térni fölötte.

Merre tervezitek az esküvőt? Milyen tengerparton? Kétségtelen, hogy az is nagyon romatikus lehet!

Most megpróbáltam megnézni a neten azt a ruhát, amit a lányok kinéztek, de nem találom. Egyébként bordó színűt szeretnének, vállpánt nélkülit, amilyen az én menyaruhám is lesz. Szerintem úgy a legjobb, ha harmonizálnak a stílusok. De nekem tetszene a sötét vagy világos zöld kollekció is.
Vendég
 


elkezdtem írni, és eltűnt... :evil: :evil:

Na újra:

Szóval egyenlőre még annyira nem tervezzük, mert azért meg kell várni a babát is, hogy már bírja az utazást, úgyhogy szerintem 2010-ben lesz csak lagzi.. Mert akkor még csak 2 éves lesz, és a szülinapja előtt meg olcsón el lehet vinni a gyereket is nyaralni. Barbadost néztem ki igazából, 850.000 ért van 7 éjszaka all inkl. és ebben benne van az esküvői ceremónia, azaz csak költőpénz kell még... Úgyhogy végül is normális szerintem. De a babát mindenképpen vinni szeretnénk, jövőre meg még pici lesz azért annyit repülni...

Igen, úgy lenne szép az összhang. Ők látták a ruhádat?

Kép
encsike87
 
 


A koszorúslányaim közül csak a tesóm barétnője látta a ruhát, de ő is csak képen, mivel a ruhát a mamámmal mentünk próbálni.

Encsike, ti a párod szüleinél laktok? Nem gondolkodtok különköltözésben, ha meglesz a baba?

Ti szeretitek az all inkl. ellátást? Mi nem, mert sokkal jobb, ha napközben oda megyünk, ahova akarunk, és nem maradunk le a befizetett ebédről, esténként meg olyan jó sétálni, és valami kis hangulatos helyen megvacsorázni. Egyedül a reggelis ellátást szeretjük, mert akkor reggel nem kell arról gondoskodni, hogy valahol vegyünk valamit. Általában úgy degeszre esszük magunkat, hogy délutánig semmit nem tudunk enni.

Na, jó kis nászutas uti célokon már mi is gondolkodtunk, de nagyon szeretjük Krétát, így valószínűleg oda megyünk. De ez még a jövő zenéje.
Vendég
 


Igen, párom szüleinél lakunk... De gondolkodtunk, és majd építkezni fogunk oda hozzánk, úgy hogy olyan 3 éven belül lehessen költözni oda... Addig még lehet velünk a baba szerintem...

Nem szeretjük az All inkl. ellátást, azért írtam mert az volt az árban benne... gondolom vagy 50-el olcsóbb a félpanzió. Ilyen helyen szeretem a svédasztalos étkezéseket, mert jobban tudunk válogatni, mint az étlapról. Mikor a maldívon voltunk akkor is reggeli vacsorával voltunk.. mondjuk ott a szigeten volt még 2 étterem... :):) Én vacsi után szeretek sétálni... azt még elképzelni nem tudom, hogy egy 2 éves gyerekkel ez hogy fog menni, de megoldjuk :)

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok! Szép estét! De jó nektek, hogy ti az esküvöt meg a lagzit tervezgetitek! Nálunk inkább csak én tervezgetem! A párocskám ugy van vele, hogy papir nélkül is velem akarja leélni az életét! De szerinte ami késik az nem mulik! :D

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Ohhó, a fiúk folyton azzal jönnek, hogy a papír nem számít! És itt a lényeg, amiről folyton megfeledkeznek! Ha ugyanis nem számít a papír, akkor akár engedhetnének is a lányok akaratának, és összeházasodhatnának, ha egyszer úgyse számít, nem? :D A házasságban éppen az a lényeg, hogy számít. Érzésileg nem, hanem jogilag. És ezt ők is tudják, és akkor már behúzzák a farkukat. Pedig szerintem nem kell félni a házasságtól, manapság erre már szerződés is van.
Nócika, rágd meg a fülét, hátha beadja a derekát!
Vendég
 


Húha! Szép kis tervek! Én majd a végén elmondom, hogy mennyit költöttünk az esküvőre. Rengeteget fogunk spórolni, mert pl. egy ismerősünk fog főzni, aki régen vendéglátós volt, így van neki rengeteg tányérja, meg evőeszköz, pohár ilyesmik, úgyhogy ezt sem kell már szerezni. Csak a kaját kell megvenni. A gyülekezetnek, vagyis a lelkésznek fogunk még fizetni, de még nem tudom mennyit, nem beszéltünk még róla. A ruhakölcsönzésért, meg veszek cipőt, harisnyát, valamilyen nyakláncot, meglátjuk, lehet, hogy henna is lesz festve a kezemre, régen sokszor festtettem, menyacsokor, díszítés a templomba, meg a kertbe. Meghívó papírjáért, mert utána a tesóm szerkeszti, meg nyomtatja. Kozmetikusnak, mert lehet, hogy a sminket mégsem vállalom be, majd meglátjuk... Mi van még...? Tesóm lesz a fotós is. Hirtelen nem jut eszembe más... Szóval alacsony költségvetést tervezünk. :wink: Nászút... Esetleg a szokásos balatoni hetünk! :lol:

Ja! Koszorúslánynak is jelentkeztek már nálam ( igen, nem én akartam, de rokonok...), de szerintem a mi vallásunknál nem is úgy megy, hogy bevonulunk, meg ilyesmi, de majd megkérdezzük, még nem ültünk össze a lelkésszel. Amúgy tényleg úgy van, hogy a koszorúslányok ruháit ők választják, és ők is kölcsönzik ki?

Kép
Kép
tabati
 
 


ósió!

Én is olvastam arról a tanfolyamról valamelyik topicban. Tényleg hihetetlen! :shock: És ráadásul asszem 40 ezer forintba kerül. :shock: Tudod mikor adnék ki ilyesmire pénzt! Abból már mennyi készségfejlesztő játékot lehet venni a gyereknek, vagy könyvet (gyermekpszichológia pl. akinek fogalma sincs a gyerekekről) Őrület!!!

Kép
Kép
tabati
 
 


Osió! Hát tudod mi most leszünk február 12.-én 8 éves jegyesek! Már elég sokat tervesztem az esküvöt, de konkrétan nem jött még be a számitásom! A jeggyürüt is le kell cserélni mert oda azért másikat szeretnék! Valami igazán szépet. Vendéglátozom igy a kaja is meg lenne oldva. Fotos is és a kamerás is! A ruhámat varratnám amit én terveztem az sem drága és ami nem egy utolsó szempont max 50 fö! Tehát nem a lové állt eddig közénk csak az idöpont meg hogy az ö családjában akik sok eggyütlét után házasodtak edig mindig elváltak ugy hogy ö most fél! Valamilyen szinten megértem, de azt mondtam neki, hogy a fehér ruha az kell nekem, mert csak egyszer szeretnék az életben igazán szép lenni!!!! Szerintem egy nő csak egyszer szép igazán! És mondtam neki, hogy egyszer szeretném, ha egyszer mindenki az én lépéseimet figyelné, velem táncolna mulatna és velem sírna mikor a főfély kikéri a menyasszonyt! Szoval ennyi! De szerintem, ha uton lesz a baboca ugyis másképp foglya látni a világot! Én biztos vagyok benne! :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Nócika!

Pedig nem volna szabad félnie a párodnak. Az én kedvesem szülei is elváltak, sőt, az én szüleim között se olyan a viszony, mint régen, én mégse félek semmitől, mert szeretem őt. Ő is szeret engem, csak még néhány éve úgy voltunk vele, hogy tanulok, ezer meg ezer dolog volt előttünk, ami sok időt és pénzt igényelt, és én is akkor vágytam igazán a házasságra, amikor már tudtam, hogy most ezen van a sor, és nem kell száz másik dolgot addig még elérnem. Pl. az egyetem alatt nem lett volna jó a házasság, hogy aztán házaséveink első pár hetét máris a tandíj befizetésével kezdjem, aztán meg rohadhatok a tankönyvek felett.
Meg ez a sok nagyon okos szar tudományos férfimagazin...még ezen tudok kiakadni. Folyton arról karattyolnak, hogy a nők automatikusan megváltoznak a házasság után, átmennek házsártos banyába. Sok férfi azonban szem elől téveszti azt, hogy akik már évek óta együtt vannak, azoknak nem fog a nő átmenni házisárkányba. Egyszer régebben mondtam a kedvesemnek, hogy ha én olyan típusú lennék, már rég megváltoztam volna, már rég félreléptem volna, már rég eligénytelenedtem volna, stb. Egyébként a házasságot vagy mindkét fél akarja, vagy nem ér fabatkát az egész se.
Igazad van, én is hasonlóképpen ondolkodom! Szeretnék nagyon szép lenni az esküvőn, utána azt nehéz lesz felülmúlni... :D

Tabati!
Nálunk is lesz segítség, meg ismeretség, de még így is kb. ennyire fog kijönni a lagzi. A helyzet az, hogy vagy nem csinálunk lagzit, vagy ha csinálunk, akkor az ekkora...apósom is ragaszkodik pár emberhez, a szüleim részéről is lesz egy-két olyan család, akit én pl. egy az egyben kihagytam volna... de ez ezzel jár. A saját gyerekem esküvőjére valószínűleg én is hívnék meg egy-két, velem egykorú ember családját, akikhez a gyerekeim fiatalságuk révén nem úgy viszonyulnának, mint én.
Na, a sminket én se vállalom be. Rájöttem, hogy ha meleg lesz vagy könnyezni fogok, tartós, jó minőségű smink kell, hogy még a fotókon is látszódjon, ugyanakkor a természetesség erejével hasson. A fodrász szintén igénybe lesz véve. Én ugyan nem fogok pont azon a napon kísérletezgetni.
Milyen hennára gondoltál és hova? Passzolni fog a szép fehér ruhához?
A koszorslányok ruhájánál eltérő a gyakorlat. Van, amely menyasszony kifizeti nekik, van, aki nem. Nálunk a lányok állják. Csodálatos ruhát néztek ki maguknak, nagyon büszka vagyok rájuk! Olyat, amit akár utóna is hordhatnak, főleg, a felső részét, mert az pánt nélküli, különáll a szoknyától. De vannak, akik adnak a kölcsönzésbe (nálunk veszik a lányok, nem ez a tipikus koszorúslány ruhájuk lesz ezer fodorrral, hanem egy szép alkalmi-estélyi ruhájuk lesz). Én azt mondom, hogy nem a menyasszonynak kell ezeket a költségeket állnia, mivel úgyis száz másik dologra is kell a pénz. Főleg, ha valaki ajánlkozik koszorúslánynak.
Ti milyen vallásúak vagytok? Mi római katolikus templomban fogunk esküdni. Gyermekfejjel minden rituálét megcsináltam, keresztelkedés, első áldozás, bérmálkozás... 8) Egyébként a keresztlevelemet külföldről kellett megkérnem, de szerencsére még decemberben meg is érkezett.
Hát, minen hónapra, sőt, most már minden hétre jut valami szervezni való.
A mi meghívóink most készülnek, illetve kértem levélben egy próbameghívót, és ha az tetszik a saját szövegünkkel, akkor kb. olyan 45 darabot rendelünk belőle vagy 50-et. Most már lassan jó lenne, ha iparkodnának, mert ha egy meghívót ennyi ideig csinálnak, akkor 50-et mennyi ideig?
Tabati, majd dobj képet a meghívótokról, ha kész lesz! Meg a ruhádról is, ha választottál!
Vendég
 


Régebben fekete hennát festtettem magamra, a kézfejemre, nagyon szép volt. A gyűrűsujjamtól indaszerűen kígyózott a kézfejemen. Most is hasonlót szeretnék, de fehérben. Olyanom még nem volt, de láttam már másokon.

Én református vagyok, a párom evangélikus, de mostanában én is evangélikus szertartásokra járok. (amúgy nincs nagy különbség a két vallás között)

Most rohanok dógozni! :evil:

Kép
Kép
tabati
 
 


Mindkét vallás a római katolikus vallás ellensúlyozásaként, annak ellenében jött létre! :D
Fehér hennát még nem is láttam. Én nem használok ilyet, de szép lehet. Nekem lesz különben kesztyűm.
Vendég
 


Nálunk a párom református, én meg katolikus vagyok... de nálunk majd református esküvő lesz... mert a templomit azt itthon kell megtartani... Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a babát megkeresztelni csak akkor lehet e, ha mi házasok vagyunk vagy anélkül is lehet?

Kép
encsike87
 
 


Encsike, miért kellene itthon megtartani az egyházi esküvőt? Mindkét vallás világvallás, mehettek külföldre is nyugodtan, csak vigyétek a keresztleveleteket latin nyelven. Ennyi.
Szerintem a baba megkeresztelésének nem feltétele a szülők egyházi esküvője. Anyuék se házasodtak templomban, mi mégis meg vagyunk keresztelve. Úgy tudom, a nagynénimék se voltak templomban, de az unokatesómék szintén meg vannak keresztelve. A polgári esküvő meg nem számít, mert az az egyházat nem érdekli. De ez még jó messze van, ha 2010-ben akartok esküdni. Lehet, hogy végül itthon kerítetek rá sort.
Vendég
 


nem vágyom itthoni esküvőre, de még akármi lehet... Szerintem elmegyünk majd valahova,de azért ez még jó messze van, addig még babázni fogok sokat :):) ÉS remélem ti is :wink:

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért, lebetegedtünk :( Ricsi gégegyulladást én meg garatgyuszit kaptam, apa meg a fene tudja mit de ő is vergődik :(

Jó sokat írtatok :D majd megpróbálom visszaolvasni éjjel ha lefeküdt a Ricsi...


Encsike!

Van vonalzód :D :D Akkor most már hivatalosan is gratulálhatok, ugye :wink: :D :D
Jól láttam, az esküvőt szervezed/tervezed Te is :shock: izgi, várom hogy visszaolvashassak :wink: :D


Tabati!

Majd teszel fel képet ha csinálsz hennás tetkót? Nekem is nagyon tetszenek! Bár én az igazi híve vagyok :roll: :D


Ósió!

És azt nem tudod véletlenül hogy olyat lehet hogy csak keresztanyuja legyen a Ricsinek? Mert a barinőm lenne de a párjával nem vagyunk jóban, így ő nem lesz a keriapa :?

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Momi, sajnos ezt így nem tudom, hogy keresztapa nélkül lehet-e keresztelni. De talán úgy gondolom, nem lehet. Szerintem kérjetek fel olyan párt, akivel jóban vagytok!
Látom, adod le a kilókat! Jól mutatja a vonalzó?
Vendég
 


Sziasztok! Megjöttem a melodiábol! Mi ujsi?

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Ósió! Hát tudod az a baj hogy megígértem neki, meg őt is szeretném kerianyunak, nagyon szeretem a csajt, jó barátnők vagyunk. Akkor lehet felkérjük majd a pasiját is de azért megkérdezzük a papot. Ja és még hogy bonyolultabb legyen, barinőm nincs megkeresztelve. Évek óta húzza, mert egyszer szeretne templomi esküvőt majd... Akihez mennénk pap, arról azt tudjuk hogy nem érdeklő őt hogy mi nem vagyunk házasok és nincs megkeresztelve a lehendő keresztszülő de hogy egyedül lenne keresztszülő háát majd meglátjuk mit mond rá.
Köszi amúgy!

Jól hát, :D -3 nál tartok :D És igazából nem sokat teszek érte, csak nem vacsizom. Még kell 3-at fogynom és elkezdek tornázni. Azért hármat még mert van egy eliptikus trénerem csak még nem bír el :roll: :roll:


Na most megyek és elkezdek visszaolvasni... :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Sziasztok!

Momi, jól vagytok azért már?
hát még csak távoli tervben van az esküvő nálunk :) Nálunk alig van olyan ember akit választanánk keresztszülőnek :roll: Mert régen a párom egyik barátját akartuk, de vele már nem tartjuk a kapcsolatot, és amúgy sincs barátnője... barátnőim közül senkit sem szeretnék...Rokon sincs olyan... Na de hát ez még jóval odébb van :):)

Kép
encsike87
 
 


momi!

Nem muszáj párt választani keresztszülőknek!!! Lehet a barátnőd, meg a párja helyett valaki másik barátod, aki férfi. Nekem a keresztapám a nagybátyám volt, a keresztanyám meg a nagymamám testvére. Viszont meg kell keresztelkedniük az biztos!

Reformátuséknál nem kell keresztlevél. Én is ki akartam kérni, de azt mondta a lelkész, hogy nem adnak ilyet ki, elhisszük egymásnak. :D

Milyen az az eliptikus tréner?

Még nem biztos, hogy lesz tetkóm, meglátjuk. Vagy az lesz, vagy nekem is kesztyűm, de még egy ékszer is szóba jöhet, ami nem csak karkötő, hanem a kézfejen is végighalad....nehéz leírni, majd úgyis felrakom a végeredményt. :wink: A rende tetkót nem is bírná a bőröm (ekcémás vagyok), meg én olyan típus vagyok, hogy hamar megunom az ilyen dolgokat. Egy életen keresztül tuti nem tudnám ugyanazt a figuráz hordani. Egy hónap után megunnám.

encsike!

Szerintem tuti nem kell, hogy ti meg legyetek keresztelve. Az a lényeg, hogy a keresztszülők meg legyenek. (szerintem anyu sincs megkeresztelve) Csak az a fura, hogy a nagybátyámról sem gondolom, hogy meg volt keresztelve, pedig tuti, ha ő volt a keresztapám... vagy lehet, hogy reformátuséknál ezt sem ellenőrzik, és csaltunk? :lol:

nócika!

Azon is el kellett gondolkodnom, hogy mi az a melódia... :lol: Aztán rájöttem... :oops: Lassan forog ma reggel az agyam! :oops:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, sejtem milyen ékszerről beszélsz... azok szépek tényleg!

Képzeljétek! 18-án megynk 4D uh-ra :):) Akkor lesz 13 hetes! Reméljük megmutatja magát alulról és akkor megtudjuk, hogy ki van odabent :):)

Főnökömék elmentek wellness hétvégére, úgyhogy nem nagyon van munkám... vagyis lenne, csak lelki erőm nincsen hozzá :(

Kép
encsike87
 
 


De jó!! Már ilyen korán meg lehet látni a nemét? :shock:

Nincs itthon a macska... :wink: Pihenj!!!

Kép
Kép
tabati
 
 


Azt mondták, hogy igen... hát majd kiderül, de ahhoz szerencsénk kell legyen, mert pont úgy kell feküdjön :)

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

Tabati! Nem baj ha lassan forog az agyad, mert az a lényeg, hogy leesset!

Amugy van még hátra pár nap amig meg kéne jönnie és olyan mintha máris meg akarna jönni!! :cry: Ez olyan kegyetlen érzés :( :( Nagyon fáj a szívem, hogy ebbe a honapba se jön el hozzánk a golya :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


nócika!

Mióta próbálkoztok? (lehet, hogy már írtad, de elfelejtettem :oops: )

Kép
Kép
tabati
 
 


2007 május! Tudom nem tul sok idő de mégis olyan mintha már rengetek idő eltel volna az elsö óta!

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Elhiszem, hogy türelmetlen vagy, mert én is, pedig csak 2 ciklus ment le eddig, aztán most kezdünk neki újra a következő ciklusban. Mindig azt mondom, hogy jó lenne, ha egy ciklus nem 28 napig tartana, elég lenne egy hét is, akkor gyorsabban menne az idő! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Igen az tényleg gyorsan lezajlana! Valahogy én se bánnám a dolgot, de hát ez van :!: puszi mindenkinek megyek tyutyukálni mert reggel 5-kor megint szol az a bolond óra, hogy idö van! Jó éjszakát mindenkinek

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Valóban nem muszáj párt választani keresztszülőnek, de Momi (ha jól értelmeztem) csak keresztanyát akar a babájának, és azt kérdezte, hogy azt úgy lehet-e. Szerintem így nem lehet, hanem mindenképpen kell apát is választani, még ha az más is lesz, s nem a keresztanya párja. Megmondom őszintén, én ilyen felkérést nem vállalnék, csak akkor, ha a párom lenne a keresztapa. Ugyanakkor azt se szeretném, hogy a párom nélkülem (valaki mással) vállaljon keresztszülőséget, ha éppen úgy kérnék fel. A keresztszülőségnek van lényege, és ezt nem lehet elérni úgy - legalábbis szerintem -, hogy a két keresztszülő egymástól idegen. De ezt természetesen mindenki maga tudja és dönti el.
Nálunk a pap például azt mondta, hogy házasságkötéshez elég csak a keresztség, keresztszülőséghez viszont kell az elsőáldozás és a bérmálkozás is. Holott én azelőtt éppen fordítva tudtam ezt. Szóval a római katolikus valláson belül is eltérő a gyakorlat. Én azon se lepődnék meg, ha egyes helyeken a keresztség se lenne feltétel semmihez.
Vendég
 


Elég régen jártam erre, de azért élünk. :wink: Két picivel egymás után jönnek a betegségek egész télen. :? Natinak kb október óta nem volt egészséges hete, Szabinak csak idén volt egy tüdőgyulladása és egy tüszős mandulája, amit most kúrálgatunk. Enyhén szólva várom már a tavaszt, vagy legalább a bűvös 5 fokot. :twisted:

Momi,
36 kg? Jó nagy tervek. :shock: De legalább már most van sikerélmény. 8)
Én már a felét visszahíztam, amit leadtam. Gonosz dolog, pedig már majdnem megvolt az eltervezett 10 kiló.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok! De kihalt itt a topik mostanában! Merre jártok csajszik???? :roll:

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 


Hááát, én kicsit elkeseredtem, mert két hónap után megint kijött a gombás fertőzésem... :cry: Hiába pamutbugyi, hiába genia kúp. Bár a hét végén remélem sikeresen kikúráltam, de szerdáig várok, s ha még egy picit is érzek valamit, akkor elmegyek a dokihoz. Szerintem még az előző sem tudott rendesen meggyógyulni, az jött megint elő. Barátnőm azt mondta, hogy ne keseredjek el, mert még mindig dolgoznak bennem a terhességi hormonok és valszeg ennek hatására jött ki megint. Állítólag terhesen, meg szoptatós anyáknál is gyakran előfordul a hormonok miatt hüvelygomba.

A másik nagy problémám, hogy nagyon fáj a torkom (mandulám) a jobb oldalon, ami azt hiszem ráhúzódott a fülemre. Azért csak hiszem, mert tegnap este óta fülcseppet használok, amiben van fájdalomcsillapító is, úgyhogy egyenlőre csak érzékeny, fájdalmat nem nagyon érzek. Nem tudtok valamilyen olyan szert a torokra, mandulára, ami használ is? Ha az megoldódna, megoldódna a fülproblémám is.

A harmadik meg az, hogy reggel óta csak a wc-n ülök, egyfolytában megy a hasam. Hogy fogok így dolgozni menni...? :roll:

Na, jól kipanaszkodtam magam, pedig csak mára lett enyire vészes a helyzet, hétvégén elég jól elvoltam, bár ez a fertőzés kicsit zavart, de főleg lelkileg.

Kép
Kép
tabati
 
 


Szia lorca!

Kúrálgasd a gyerkőcöket. Teljesen megértelek, én még gyerek nélkül is nehezen bírom a telet, egyfolytában náthás tüneteim vannak, mindig attól félek mikor durran be valami. És tessék... :roll: Lehet, ha gyerekeim lesznek, nem lesz időm magammal foglalkozni, kénytelen leszek egészséges maradni! :?

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, A manduládra öblögessél sós vizzel, vagyis gargarizálj ( hogy írják??? :oops: ) Nagyon rossz ize van, de használ. Egyéb dolgot sajnos nem tudok, csak gyógyszer... de az meg nem használ :(

Egyébként ez a fertőzéses dolog tényleg így van, mert nekem is előfordul néha... igaz hogy nekem terhesség alatt nem annyira viszket vagy ilyen, de zavaró... viszont most nem szabad semmi olyat használni amit egyébként lehetne, úgyhogy marad a tömény kamillatea, de hát az csak felületes múlasztja el... :(

Kép
encsike87
 
 


Tabati!

Nem tudom, mennyire ismered a gyógynövényeket vagy mennyire laktok közel a természethez, de például az ilyen nőgyógyászati bajokra a cickafarktes is nagyon jó, illetve az ülőfürdő. Drogériákban is lehet kapni szárított cickafarkot, vegyél. Csak akkor több csomaggal, ha ülőfürdőt akarsz csinálni (kis lavórban elég, és újralangyosítva többször is használható). Sajnos, ha már érzed, annyira előjött, akkor orvoshoz is el kellene menned, és így kúrálni. Vagy próbáld meg canesten kúppal, de azt hiszem, az gombás fertőzésre jó. Lehet, hogy neked bakteriális van?

Most állítólag influenzajárvány van, elég sokan betegek.

Képzeljétek, a hét végén voltunk esküvői kiállításon a Kongresszusi központban, nagyon jól éreztük magunkat a barátnőmmel. halálosan elfáradtunk pár óra alatt, ő még ruhákat is próbált.
Hát, úgy tűnik, mi mégis beadjuk a derekunkat egy vőfélyre. Állítólag nagyon sokat dob a hangulaton, és 100 emberhez már kell is.
Vendég
 


Én Pevarylg nevezetű hüvelykúppal kúráltam magam, amiben 3 db. van, ezt kell használni 3 éjszaka. 3 hónapja is ezt ajánlotta a doki, vény nélkül lehet kapni, ezért vettem meg és nem mentem dokihoz, mert ugyanazok a tüneteim. Túrós folyás, viszketés, Úgyhogy amiatt már nem aggódom, csak múljon el hamar. Régen én is használtam mindenféle gyógyteát, ülőfürdőt, de nem használt. Ez meg tényleg pár nap alatt elmulasztotta. A torkom miatt jobban aggódom (vagyis a fülem miatt), mert tényleg semmi nem használ. Elkezd fájni, és tuti felhúzódik a fülemre. A fülcsepp az jó, és örültem is neki, mert olvastam, hogy nem kerül be a véráramba, gondoltam babásan is használhatom majd. De egy frászt. A végére az van írva, hogy nem ajánlott terhesen... Úgyhogy kéne találni valami jó szert a torkomra, mert ha nincs torokfájás, akkor fülfájás sincs.

encsike!

Kipróbálom a sós vizet! Köszi! Amúgy érdekes, nekem sem viszket annyira a hüvelyem, mint máskor szokott, de folyás az van, meg azért érzek valamit. Fura, hogy ilyen sokáig bennem vannak még azok a terheshormonok.

ósió!

Írj még picit arról az esküvőkiállításról! :wink: Jobb volt, mint az előző? Mi meg lehet, hogy mégsem a kertben tartjuk a vacsorát, mert hétvégén beszéltünk a kőművessel (úgy néz ki találtunk kivitelezőt), és ahogy így elmondta, akkora rumli lesz a kertünkben az építkezés miatt (még elől is, pedig hátul építkezünk), hogy szerintem nem tudunk ott bulizni. Még kivárunk egyáltalán mikor tudjuk elkezdeni, mert lehet, hogy már júniusra kész lesz, és akkor lesz még idő kitakarítani a kertet. A vőfély jó ötlet, vicces tud lenni, csak az is plusz pénz... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, én a tavalyi kiállításon nem voltem, így nincs összehasonlítási alapom. Ez az idei nagyon jó volt, háromnapos rendezvény, mi a második napon, szombaton mentünk ki. Írtó hangulatos volt, hétágra sütött a nap, kaptunk forró teát és sült gesztenyét a bejárat előtti bódéban. Szinte az összes jó nevü szalon kint volt, lehetett próbálni. Három emeletes volt, na, itt aztán az utazási irodáktól kezdve, meghívós, ruhaszalonos, autóbérletes, mindenki kint volt. Rengeteg érdeklődő volt. Még férfiöltönyt is lehetett nézni. Pont annál akarunk mi is venni, aki kint volt. Lorenzo Uomo, nagyon jó kis darabjaik vannak.

Teremben tartjátok az esküvőtöket?
Mi a család javaslatára fogunk vőfélyt hívni. Igaza van apukámnak, az a 20-30 ezer forint az egész összehez képest már nem akkora, és mégis, ha nincs vőfély, lehet, hogy nagyon jó hangulattól esik el a csapat. meg 100-an leszünk, azért azokat csak kell terelgetni. Egyébként vőfélyt akartunk, csak nem hivatásosat, hanem családon belül megkérni valakit, de aztán inkább mégse. Ha valaki vendég, akkor szórakozzon.
Nagynénim is nagyon aranyos, aki a tanúm lesz, mondta, hogy ahol mi fogunk ülni, oda mindenféleképpen fog egy nagyon szép asztaldíszt csináltatni. Egyébként fejben már meg is van nagyjából, hogy milyen lesz az ültetési rend.
Bárcsak ott járnánk már! Szinte napi téma az esküvő.
A gyűrűket most tágíttatjuk, illetve kedvesemét, illetve políroztatjuk.
A menyacipőmet múlt héten elvittem cipészhez, tágított rajta, nagyon kényelmes lett... de azért még vannak vissza dolgok.

Tabati, a gyógynövények megelőzésre is nagyon jók. Persze, ha beütött a krach, akkor már csak gyógyszerek mellett érik el a hatásukat. nekem egyszer minden további nélkül rendkívül kellemetlen hüvelyviszketésem lett. Nem fertőzést kaptam, mert folyásom és csípés nem volt, csak viszketett a hüvelyem. Ekkor azt olvastam, gogy egyszerű hüvelyviszketésre (nem tudom, mitől lehet) a cickafark-ülőfürfő a jó. Készítettem magamnak, és az első használat után elmúlt. Azon felül megelőzésnek (néhanapján) érdemes ecetes vizes mosakodást végezni. Egy kis tálba langyos vizet tenni, épp egy kis ecetet tenni bele (hogy csak enyhén legyen savas ízű), és azzal hüvelyöblítést csinálni. Még ez is be szokott nálam válni.
Vendég
 


Hát én az ecetes öblögetés helyett használom a geniát. Az egy olyan kúp, ami fenntartja a hüvely savas közegét, tisztít stb. A doki azt ajánlotta, hogy hetente 1x használjam.

Én nem a múlt évire gondoltam, hanem, hogy a múltheti kiállításnál jobb volt e. De kivettem, hogy ez sokkal jobb lehetett.

Nekünk ha nem jön össze a kertben, akkor egy étteremben lesz. Ezt nemsokára már el kéne döntenünk, mert akkor le kell foglalni aznapra a termet. Látod, nálunk is beindult a szervezkedés... :D Láttam szép cipőt is, de nem mertem megvenni, majd ha már le lesz foglalva a ruha! :wink: Már a lelkésszel is beszéltünk, pénteken megyünk hozzá, kíváncsi vagyok miről lesz szó. Eddig még csak a saját esküvőjéről sztorizott! :lol: Ja! Amúgy minket két lelkész fog összeadni, mert úgy döntöttünk megbeszéljük, hogy ott legyen a régi lelkészünk is, aki már nyugdíjba ment. Úgyhogy kicsit különcködünk! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?