Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a 35 feletti szülés dologgal. Egyelőre még nem vagyok képben, hogy ki kicsoda itt, hány éves, van-e már gyerkőc, mióta próbálkozik, de próbálok majd képben lenni. Én 36 múltam, van egy 3 éves kislányunk és tavasszal állnánk neki a tesó dolognak, de ahogy olvaslak Benneteket, lehet, hogy már most neki kellene állnunk, ki tudja, leht, hogy a második már nem jön össze 2 hónap után...


Kép
picur71
 
 


Sziasztok!
Hát a teherbe esés témához nem tudok hozzászólni, de nagyon drukkolok nektek! (Sziasztok újak!)
Én 37 évesen hipsz-hopsz, ripsz-ropsz lettem terhes Jankával! Aki első gyerek és nem volt előtte terhességem! Vagyis lehet pozitív példa is a mi esetünk! :wink: (Kb. egy éve történt amúgy! :lol: )
Sheila! Én már sokmindent megéltem ebben a szopiidőszakban: sztem csak egy dolog segít, a nyugi! Minden más hókusz-pókusznak tűnik nekem!
Icus! Én is megoszthatom Veled a tapasztalatom az elektromos mellszívóról? :wink: Nekem van egy avent kézi és egy elektromos pesztonka! Hát ég és föld! És a pesztonka javára! A kézi fárasztó és kevesebbet is szív ki! Az elektromos gyors (bár kíméletlenebb!) és alaposabb. De a legeslegjobb a baba! Ha szerencséje van az embernek!
Lányok, nektek is elsírom a bánatom! Meghalt ma reggel egy nagyon-nagyon kedves barátnőm. 41 éves volt, 6 éve küzdött végbél daganattal, áttétekkel! Sokmindent végcsinált, nagy fájdalmai voltak a végére! Borzalmas! Egy okos, tehetséges fiatal nő (főiskola adjunktus volt!)! És én még egy ilyen jó emberrel nem találkoztam! Nagyon bánatos vagyok! Együtt vártuk Jankát! :cry:
(Neki a sok kemotól és sugárkezeléstől nem lehett gyereke, párja sem volt már a végén!) Összefacsarodik a szívem, ha eszembe jut! Nagy megtiszteltetésnek tartom, h barátjának tartott!
Remélem legközelebb jobb hírekkel jövök! Vagy Ti azzal fogadtok! (Hajrá csajok! :wink: )

Kép
ermoni
 
 


Szia Picur-ha legutóbb hamar összejött, akkor azért van rá esély, h. most is úgy lesz...nekem is a legtöbb várakozási idő 4 hónap volt...de azért szerintem a korral picit növekedhet ez az idő...azt írod tavasszal akartok neki állni: Mindjárt itt a tavasz! :wink: ( egyébként én is új vagyok ebben a topikban, gyere minél többet, nagyon segítőkész itt mindenki :D és jó látni, hogy nem vagyunk egyedül babás dolgokkal ebben a korban :D )

Ermoni:nagyon sajnálom a barátnődet, fogadd részvétemet...én megértem a bánatodat, az én barátnőm is állandóan rákos...évek óta nincs méhe, állandóan daganatot szednek ki a melléből...és 28 éve vagyunk barátnők...de azért én remélem azért megöregedhetek vele együtt!!!
Vendég
 

 
 

Ja és Móni azt akartam még mondani, hogy tényleg nem korfüggő a teherbe esés, meg az hogy rendben lefolyjon egy terhesség...nekem már 20 évesen az első babám elhalt a 12. héten...pedig akkor aztán tényleg nem lehetett a koromra fogni! (tök jó h. leírtad az elektromos mellszívóról a tapasztalataidat, mert ez nekem is dilemma, és azért kétfélét nem biztos hogy beruház az ember, mert nem túl olcsók ezek a dolgok)
Vendég
 


Jó Reggelt Lányok!

Sajnos most mennem kell dolgozni,de jövök nemsokára,mindenkinek szép napot :D
67gildus
 
 


Zsibima! :D Nagyon jó érzés h egymásba lelket öntünk,sokkal jobban indul a napom,rem a tiéd is :wink: A te lányocskád hány éves? :wink:
Ermoni! :D Részvétem a barátnőd miatt :(
Picur! :D Szerintem ne húzzátok az időt,vágjatok bele :wink:
67gildus
 
 


Gildus-most volt nemrég a lánykám szülinapja (a vonalzót is azért csináltam, azon látszik) 14 múlt.
Az én napom amúgy úgy indul, h. egy másik topikban (élet a vetélés után) öntöm a lelket a lányokba és fordítva...
Jó munkát!!! :D
Vendég
 


Sziasztok!

Én is üdvözlöm az újakat :lol: !

Móni! Örülök, hogy te is jöttél megint :lol: ! Nagyon ügyes vagy, hogy még így is megpróbálsz mindent a szopival, sztem nekem már ehhez nem lett volna türelmem!
Nagyon sajnálom a barátnődet, őszinte részvétem!!

Judit! Hiába, Robika férfi a javából :lol: !

Melcsi! Baluda :lol: ! A tesóm kislányának Dolli babája volt. És Lili bármi rosszat csinált, kijött sírva, hogy Dolli baba pl. széttépte a könyvet :lol: . Ha van valami hír Violáról írd meg légyszi!

Icus! Annyira szép nagylány lett már Anna, pedig még fél év sincs Mese és közte.... Igazán nagyon jó, hogy lesz testvérkéje, biztos Ő is ilyen édes lesz. Nem vagytok kíváncsiak a pici nemére? Sokat mocorog már?

Sheila! Azért annyi jó van a dologban, hogy Melissával tudsz nappal foglalkozni. Majd csak beáll Maya is, és akkor pihenhettek. Kitartás :lol: ! Patrik nem most fog középiskolába menni? Tanul a felvételire? Hová akar menni?

Emese tegnap játszott először egy másik kislánnyal. Nagyon aranyosak voltak, Emese inkább csak figyelte a lánykát és persze utánozta :lol: .
Mostmár kinyitogatja a szekrény ajtókat, nagyon kell vigyázni, hogy ne csukja oda a kezét. (tegnap azért sikerült)
Olyan anyás lett (eddig is az volt, de most végképp....), már ha elfordulik tőle zokog. Jön most három fog egyszerre, lehet, hogy azért nyűgösebb.
És képzeljétek tegnap végre elmentem úszni :) ! Annyira élveztem! Mostmár remélem rendszeresen el tudok menni!

Nika! Mi újság veletek? Régen voltál.....

Mindenkinek szép napot!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!

Most jutottam el odáig, hogy egy kicsit írjak magamról.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:03-kor.
fanny01
 
 


Szia Fanny :D Nagyon sajnálom az anyukádat,reméljük jobbra fordul az állapota :( Viszont az nem semmi ,h már uncsid van :wink: Lelkileg ezt hogy élted meg?Még szerettél volna babát,és az unoka miatt lemondtál róla??? :o
67gildus
 
 


Szia Fanny!

Tudom, hogy most nagyon nehéz, és főleg eldönteni, hogy később hogy lenne a legjobb Anyukádnak! A nyelési reflex ha most nem működik attól még rendbejöhet? Továbbra is sok erőt és kitartást kívánok!

Szia

KépKép
mandula35
 
 


Éva!
Nagyon- nagyon szorítok, hogy anyukád állapota jobbra forduljon!!
Teljesen megértem az érzéseidet.

Melcsi!
A kislánynak hasonlóképpen továbbra is nagyon drukkolok.

Minden új tagot én is szeretettel üdvözlök. Nagyon örülök, hogy így fellendült a topic. Rólam csak annyit, hogy 45 éves vagyok és van 3 fiam: 21, 14 és 3 évesek. (ugyanabból a házasságból)

Lányok!
Szokott valaki Vaterázni? Kinéztem valamit Benji szülinapjára és holnap már le is jár a határidő. Eddig még senki nem licitált rá. Láttam olyan lehetőséget, hogy automatikus licit. Ha ide beírok egy összeget, akkor addig a határig a rendszer helyettem licitál? Ha valakinek van már gyakorlata ebben, segítene? Én nagyon tapasztalatlan vagyok, csak ma regisztráltam.
Köszönöm a segítséget:
Melinda
fermel
 
 


hol van mindenki????????? :( :( :(
67gildus
 
 


Kép
67gildus
 
 


Melinda!

Igen, a megadott összegig helyetted licitál a rendszer! Ha más nem licitál akkor természetesen a legkisebb lehetséges összegért (minimál ár) veheted meg.

KépKép
mandula35
 
 


Fanny!
Nagyon nehéz döntés előtt állsz, bár szerintem ha nem táplálható szájon át, akkor nem tudják kiadni a kórházból...
És hát látni az elmulást... Gondolom hogy ez nem könnyü, mindegy kije az embernek, anyja vagy gyereke... És nem vigasztal, hogy "szép hosszu élete volt".
Az ujaknak irt mondatoddal nagyon egyetértek, aki még akar gyereket, annak minden hónap számit 40-en tul... Persze tendencia ez Nyugaton, de sajnos a nő szervezete nem a divatnak hódol, az esélyek egyre csökkennek.

Köszönöm hogy ennyit gondoltok Violára. Tegnap elvitték agyvizsgálatra, sajnos a bal agyfélteke sérült, hogy mennyire, ezt talán csak a szülei tudják vagy még ők sem. Az ltatásból még mindig nem tért magához, pedig szombat óta nem adtak neki altatót. Nem tudom hogy ez jelent-e valamit... A szülei rettenetesen elfáradtak, egyvalakivel tartják a kapcsolatot, aki referál a tágabb családnak-barátoknak, szóval igy tudunk csak valamit. Ugy gondolom, kezdenek kétségbe esni...Arra gondolni sem merek, ha esetleg mégis temetni kell... Hiszen már van 1 fiuk a temetőben...

Ermoni!
fogadd részvétem a barátnőd miatt! Sajnos én is átéltem hasonlót, nekem a 35 éves barátnőm halt meg, de 2 év alatt elvitte... Én akkoriban arra gondoltam, hogy már nem fáj neki semmi. Ez kicsit elviselhetőbbé tette. Iszonyatos látvány volt, főleg hogy buliztunk együtt életerősen, boldogan... És csak a nagy csontos keze meg a szeme maradt a végére :cry:

Hmmm, kicsit szomorura sikeredett ez a mai oldal.
Pedig a csipet-csapatom szórja a jeleneteket :lol: Együtt kutyáznak, hatalmas nevetések közepette. Ma Luku bemerészkedett a sátorba is, ott rötyögtek együtt, majd este Apa is csatlakozott hozzájuk. (Én sajnos... kicsi az ajtó :lol: és ha bebujok, akkor több ember nem fér be) Emese beszólásai továbbra is hajmeresztőek. Egyik nap eltörte a fogmosópoharat (üveg volt :shock: ), tettem 1 müanyagot, de nem kommentáltam. Ő bezzeg igen: "Ez nem törékeny. Másik volt törékeny, el is tört" Apa leszörta a fotelbe a ruháit, nem tudott beleülni. Rakja nagy akkurátusan a földre, és megjegyzi: "Apa, Apa, mennyi ruhát ideraktál, nem tudok leülni!"
Ki kérdezte hogy nehéz? Nem nehéz. Csak hozzá kell szokni, hogy általában nem sikerül ugy minden, ahogy reggel elgondolom, és persze örökké rendetlenség van, és folyton át kell ugrani 1-2 gyereket :lol: De én ezt nagyon élvezem, és minden nap hálát adok, hogy ilyen fordulatot vett az életünk.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Fanny
Jó hogy jelentkeztél, tudom milyen dilemma ez, nálunk is volt hasonló apámmal... kívánok erőt és amennyire lehet, jobbulást.

Móni
Fogadd részvétemet a barátnőd miatt...
Persze, hogy a Te véleményed is jó, nem tudtam hogy neked is van elektromos. Igazából az érdekelne még, hogy ahhoz is 2 kéz kell-e, vagy lehet találni olyan testhelyzetet hogy szabad legalább az egyik kezem és lehet közben a babát büfiztetni valahogy? Bocs ha hülyeséget kérdezek, de fél óra szopi után fél órát büfiztetni, aztán még fél órát fejni - ez Anna mellett nem fog menni, az tuti.

Mandula
A baba neme a genetikán ki fog majd derülni, addig kibírom :D de lehet hogy már a 18-19 heti uh-n is látszik majd. Nem igazán érzem a mocorgást, csak ritkán és halványan.
Emese ennyire anyás??? hátra sem fordulhatsz??
Nálunk holnap lesz a napja, hogy életében először anyám fekteti le délben ( megyek a klinikára), nem tudom mi lesz... Ma "főpróba" volt, anyám átjött, de én is ott voltam, azt terveztük hogy anyám ebédelteti, fekteti mintha én ott sem lennék. Hát Anna teljesen meg volt zavarodva, csak nyújtózkodott utánam, és nem értette hogy bár ott vagyok, miért nem én etetem. Olyan hisztivel feküdt le, amire még nem volt példa... :cry: Holnap pedig nem lesz választás, be kell érnie a mamával. Bár lehet hogy könnyebb lesz, ha engem nem lát, csak őt :roll:


Melinda
A teszveszen úgy van hogy a licitlépcső összegével emeli a rendszer a licitet amíg az általad megadott összeghatár tart. De ha más nem licitál, a kikiáltási áron a tiéd lesz. Gondolom a Vatera is így működik.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Móni!
Ne haragudj, de nagyon felületesen olvastam délután. Most látom, hogy mi történt a barátnőddel. Fogadd részvétemet! Nagyon sajnálom.
Korábbi kérdésedre válaszolva: az Eltén pedagógus szakvizsgás képzésre járok. Az államvizsga után ( május vagy június) szakvizsgázott pedagógus leszek.

Mindenkinek nagyon köszönöm a gratulációkat a szigorlathoz. Most már neki kellene kezdenem úgy igazából a szakdolgozat írásának. Csak sajnálom az időt Benjitől elvenni, mert februártól óvodás lesz. Most már naponta összeszorul a gyomrom, hogy vége ennek a gyönyörű időszaknak. Igazából mehetett volna csak ősszel oviba Benji, de akkor megint a nagyszülők segítségét kellene kérnem, hogy tudjak dolgozni a szakdolgozaton, illetve a következő félév követelményeinek eleget tudjak tenni. Úgy gondoltam, hogy talán Benjinek se rossz, ha gyerekek között lehet. Persze csak limitált időtartamra. Reggel a lehetséges legkésőbbi időponttól (ha lehet, akkor 9- től) és alvás után rögtön elhoznám. Kellene munkahelyet is keresnem. Ez is nehéz kérdés. Nagyon- nagyon visszahúz a szívem, hogy taníthassak. Ugyanakkor most már több, mint 6 éve nem dolgozom iskolában és az nem igazán hiányzik, hogy egy főnök dirigáljon. Igazán függetlenül óraadóként lehetne tanítani, de akkor nincs szabadság és ha nem teljes állás akkor anyagilag és a biztosítás szempontjából sem előnyös.

Köszönöm a segítségeteket a Vaterával kapcsolatban. Azóta én is elolvastam a szabályzatot és talán már nagyjából képben vagyok.
Ha sikeres lesz a licitálásom, akkor holnap megmutatom, hogy mit kap Benji a szülinapjára. Szerintem nagyon szuper!

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel
 
 


Én is az óvodán dilemmázom. Szólt a barátnőm, hogy irassam be áprilisban, aztán majd megy novemberben, ha betölti a 3-at. Én viszont nem biztos hogy be akarom adni, hiszen Luku remek társaság, ami gondolom még csak erősödni fog őszre. Akkor meg minek válasszam el Őket egymástól? Maradjon Luku egyedül? Inkább azt gondolom, hogy a következő ősszel fog majd menni, és remélem hogy addigra lesz itthon még 1 csöppség, akivel tud majd játszani Luku. Emese ugyis "évnyertes", elég 3 év az óvodából, jól gondolom Icus?

Ma délelőtt egy óvatlan pillanatban, mikor Luku hason volt (természetesen), Emese szép lassan ráereszkedett és azt mondta: Gyipaci! :lol: :lol: :shock:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Csajok mondja meg nekem valaki ,h érdemes ovu tesztet venni,és ha igen melyiket?????? :o
67gildus
 
 


Gildus-én nem tudom, mert sosem vettem, de asszem most már nem is kell: terhes vagyok!
Vendég
 


Sziasztok!

Melcsi
Szerintem abszolut igazad van, én is úgy tervezem hogy Annát csak 4 évesen viszem majd oviba, mivel úgyis itthon leszek a kicsivel. Az ovi nem rossz hely éppen, ha nincs más, de ha egy gyerek otthon lehet az anyukájával, akkor az a legjobb :D ( kivéve azokat a családokat ahol szociális-érzelmi elhanyagoltság, veszályeztető körülmények állnak fenn).

Gildus
Én nem tudok az ovu-teszthez hozzászólni, sosem használtam.

Zsibima
Komoly? :D Nagy-nagy gratula :D Biztos? Teszteltél?
Szerintem mielőbb keress fel egy dokit, talán az előző vetélés tükrében érdemes lenne egy kis progipótlás, biztos ami biztos.


Képzeljétek, Anna szépen ebédelt és hang nélkül aludt anyámmal, semmi gond nem volt ( mondjuk így szokott ez menni általában). Reméltem én, hogy ha nem vagyok itt mint alternatíva, akkor elfogadja a mamát, és így is lett, úgy örülök! :D
Január 30-án megyek az amnióra. Két éve a Szabolcs utcában az majd egésznapos "program" volt, szúrás után ott legalább kicsit pihenni lehetett, majd ellenőrizték uh-n hogy a baba jól van. Itt viszont állítólag 1 perc lesz az egész aztán mehetek is haza :shock:


Mandula
Ugye neked a chorionnál 1 éjszakát benn kellett aludnod. Vagy rosszul emlékszem?

Melinda
Sikerült a licit?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus-köszönöm szépen! Pont az előzmények miatt nem tudok igazán örülni...hétfőn megyek dokihoz, akkor még csak 4+3 leszek, mivel holnap lenne a mensi napja...nem, nem teszteltem. Mivel ez a 4. terhességem, nekem már ehhez nem kell teszt...2 hete érzem, hogy terhes vagyok, valószínűleg előbb volt peteérésem. Persze örülök, de igazán akkor fogok ha minden rendben lesz és látom majd dobogni a szívecskét is...

Anna ügyes volt a mamával! :D
Vendég
 


Zsibima
Nekem is ez a 4. terhességem ( kettő elhalt 18 ill. 20 évvel ezelőtt) de én egyiknél sem éreztem meg soha. Nekem ez olyan hihetetlen,
még nem is késik a mensid és már érzed :roll: Remélem nem csal a megérzésed és minden rendben lesz!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus!
Most kicsit megingattál. Szerinted kegyetlenség, hogy Benjit most beadom az oviba?
Nekem is chorionom volt (még a Shöpf- Méreiben) és nekem is előző este be kellett feküdnöm. Másnap délelőtt csinálták és délután lehetett hazamenni.
A licitet megnyertem. Ezt kapja Benji a szülinapjára. Kép

Melinda
fermel
 
 


Zsibima!
Gratulálok!
Édekes dolgot írtál. Nekem is volt már 3 terhességem, de sose éreztem biztosan. (legfeljebb csak reménykedtem) Vigyázz magadra, biztosan minden rendben lesz!

Melinda
fermel
 
 


Icus!
Örülök hogy Annácskád szlpen szót fogadott a nagyinak. Nálunk is igy van ez, sőt jobban szót fogad neki néha, mint nekem :?
Most hová mész amniora? A Szabolcsban már nincs? És akkor hol dolgozik Hajdu Kriszta?
Zsibima!
Halk gratula. Én is 4x voltam már terhes, de sosem éreztem, sőt legutóbb azt hittem, klimaxos vagyok hogy nem jön meg :lol: :lol: :lol:
Azért tesztelsz majd?
Mandulácska!
Nem tudtok néha valami csajos programot szervezni Mesével? Játszóház, vagy ringató nincs felétek? Ott sok gyerek között nagyon sokat tanulna és tapasztalna, és lehet hogy oldódna a tulzott kötődés is.
Nem gondoltad meg Magad tesó ügyben?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melinda!
Mennyiért jutottál hozzá ehhez a szuper asztalhoz? Nekem is kell vmi ilyesmit néznem, Emesém állandóan "zajzol", épp ellenkezője Máténak, akit iskoláskorában se lehetett rávenni egykönnyen hogy fogjon valami irószerszámot :roll:
Luku türelmetlenül várta este a vacsit, mondom Emesének, menj oda hozzá és mondd meg neki hogy mindjárt kész. Erre: "Jól van Luku, jövőőőőők már, Mamácska konyhájában főzőcskézi vacsorádat, ne sirjál már!" :lol:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!
Vadonatúj. 14000 Ft volt a kikiáltási ára, szerencsére más nem licitált rajtam kívül. Már napok óta ilyesmit kerestem a neten, amikor véletlenül elkeveredtem a Vaterára. Ezt itthon kereskedőnél nem lehet kapni, legalábbis egyáltalán nem találkoztam vele. (amerikai gyártmány) Az más kérdés, hogy kinti lapokon megtaláltam, a legolcsóbb ára 40 dollár volt. Ez kb a fele ennek. Igenám, de hogy jut Magyarországra? A szállítás (mivel gondolom, hogy nem kis csomag) nem kevés. Ami itthon megfelelő lett volna még, az a Step2 márkának a nagyobbik íróasztala, de az 27000 Ft lett volna a hazai forgalmazónál (máshol ennél csak drágább). Kint ezt is meg lehetne már kapni 70 dollár körül.
Egyébként szerintem a képen nem is látszik, hogy nem is olyan kicsi. 88 cm széles és 53 cm mély. Persze élőben még nem láttam, de mindenütt ezek az adatok voltak leírva.

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!

Melinda
Nagyon szupi az asztal, :D kár hogy nekünk ilyesmi ( meg sok egyéb) sosem lesz... nem is az ára miatt, hanem a helyhiány miatt... :cry: Örülök ha elfér nálunk egy kis fa asztal 2 székkel, s majd idővel még egy pici, valószínűleg házilag az adott méretre készített babakonyhát szeretnék elhelyezni, az is max. 40x60 lehet, és slussz, a kis asztal pedig "mindenes" lesz, rajzolós, főzőcskés, mikor mire lesz szükség. De jó is annak akinek sok helye van :wink:
Jaj, dehogy kegyetlenség az ovi! Nem rossz hely az, főleg ha sikerül jó óvónénit találni. S ha mész vissza dolgozni, illetve tanulnod kell, jó megoldás. De szerintem a legjobb mégiscsak anya mellett, ha van rá mód.
Ha nem jönne a Tesóka, Anna is oviba menne 3 évesen, így viszont minek? Énekelni, festeni, mesélni én is tudok neki, játszótársnak hasonló korúak vannak a játszótéren, a játszóházban.
És főképp ott lesz a Pici, a testvérkapcsolatuk pedig annál jobb lesz - remélem - minél több időt töltenek együtt.
Egyébként a gyerekek sem egyformák, van aki 3 évesen már érett rá és virul a közösségben, de sokan vannak akiket még zavar egy 25 fős csoport nyüzsgése és szívesebben maradna anyával.

Melcsi
Én is azt hittem ősszel, hogy ez már a klimax :lol:
A Szabolcsban is biztos van amnio, és gondolom a H. K. is ott van még. De Nekem most új dokim van és ő az SZTK-n keresztül csak az I. Női Klinikára tud beutalni ( Baross utca), itt meg ez a módi :roll: futószalagon...
Nálunk is beindult a rajzolás, de egyenlőre még jobban szereti Anna amit én rajzolok. Sajnos nem vagyok egy rajztehetség :wink: mindig ugyanazokat szoktam, és mindegyikhez énekelünk vagy mondókázunk valamit: állatok, babák, ház, nap, stb, és mindig ugyanúgy. De ha lehagyok egy kis részletet, Anna tolja oda a ceruzát és reklamál hogy az még nem jó, pl. a lepke szárnyán a megszokott dísz vagy a babáról hiányzik a pupija :D Aztán egyszer csak elveszi a ceruzát és rajzolni kezd, csak sokszor kicsi még neki a papír :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Zsibaima :lol: Nagyon-nagyon drukkolok :D

Melinda :D Tényleg szuper az asztal,még csak hasonlót sem láttam :wink:
67gildus
 
 


Lányok-köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok! Igen én 20 évesen a legelsőt is megéreztem, igaz azt csak 1-2 nappal a mensi előtt, a lányomnál már 3 nappal az akció után! Boszi vagyok? A tulajdon anyám is mindig hülyének nézett annó, most már elhiszi, ha mondom neki, hogy terhes vagyok... Nekem a mellem az árulkodó jel, nagyon fáj és megduzzad...na meg úgy dobog a szívem, mintha egy új szerelem lenne a láthatáron! :D Remélem ez a "szerelmem" megmarad nekem!

Fermel-nagyon jó vásárt csináltál! Nagyon szupi az asztalka! :wink:

Melcsi-nem tesztelek, megyek dokihoz hétfőn...az előzőnél megfogadtam magamnak, hogy többet nem veszek tesztet! :oops:

Icus-köszi, remélem én is most minden rendben lesz...

Gildus-az a topik ahová járok, most nagyon babásodik...küldtem nekik egy képet szilveszterkor, és most ennek tulajdonítjuk, hogy januárban jópár pozitív teszt lett...elküldöm neked is! :wink: (ezt a szerencsemalacot a barátnőmtól kaptam szilveszter éjjel)
És persze mindenkinek küldöm, aki babásodni akar! :D

Kép
Vendég
 


Zsibima-jaj, nagyon köszönöm ,melyik topik is az,lehet bekéne néznem nekem is???????? :lol:
67gildus
 
 


Gildus-az nem neked való topik...a neve: "élet a vetélés után"... :cry:
Vendég
 


Látom nekem nincs szerencsém ezekkel a c betűkkel. Most a kórház nevéből hagytam ki.
fermel
 
 


Sziasztok!

Húúú, hogy felpörgött itt a topic....

Üdv az újaknak!!!
Én is a babára várók közé tartozom. Hamarosan betöltöm a 40-et, de szebben mondva 39 múltam :lol:
Ha lesz harmadik babánk, akkor nálunk is nagy lesz a korkülönbség, mert a kislányom épp most lett 8 éves, a fiam pedig hamarosan 14 lesz.
Az én orvosom is azt mondta (a nőgyógyi és a házi is), hogy még nem kell izgulni a korom miatt. De azért tudom, hogy az esélyek csökkennek. Nálunk pár hónap után összejött egy baba, majd aztán meggondolta magát. Ennek lassan két éve. Pár hónapra rá szekáltam a dokit, hogy csináljuk valamit, de akkor azt mondta, hogy várjak még pár hónapot és akkor vágjunk bele. Mire viszont letelt az a pár hónap, már nem éreztem késztetést a kivizsgáláshoz. Ennek épp egy éve. Azóta úgy vagyok vele, hogy nagyon szeretném ugyan és teszek is ezt-azt a fogékonyság növelésére, de nem fogok emiatt orvoshoz járni. Ráadásul elég erősen érzem, hogy nem derülne ki semmi.
A hétvégén járt is nálunk egy baráti házaspár, a nő kb. 8 évvel fiatalabb nálam és az első babájára várt már évek óta (3-4). Az első kivizsgálássorozaton semmit nem találtam egyiküknél sem. Aztán várt, majd újra rászánta magát. Elmondása szerint regeteget szurkálták és végül megint nem találtak semmit, de mire meglett az eredmény, addigra teherbe is esett, pont amikor az esélytelenek nyugalmával teljesen kizártnak tartotta.....Egyébként pedig idén nagyon sok baba várható, állítólag. És mi már két ismerőstől is hallottuk a jó hírt és a sor szerintem folytatódni fog. Persze én is szeretnék beletartozni....

Melcsi, Fanny
Szomorúan olvastam a történteket és természetesen jobbolást kívánok!!!

Fermel
Gratula a vizsgához! Az asztal pedig nagyon klassz, biztosan nagy örömére lesz a fiadnak.

Most abba kell hagynom, majd még jövök. (Bár semmi különös mesélni valóm nincs.)

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!
regina3
 
 


Zsibama-hát az tényleg nem"hálistennek"! :lol:
mindenképp írj hétfőn,h mi volt a dokinál!?nagy drukk neked :lol:
67gildus
 
 


Sziasztok:)

Olvasgatlak benneteket de én írok más topikba is és kicsit lassabban veszem fel veletek a ritmust elnézést.:)
Üdv az újjaknak:) gildus,picur én 36 voltam mikor előszőr estem életembe teherbe és kisfiam már hétfőn be is tölti az első évet :):):) Nekünk másfél év volt mire teherbe estem de nem feszültünk rá nagyon igaz mikor megjött akkor mindig elkámpicsorodtam de most tesót "gyártunk ":):):):) igy remélem zsibima szerencsemalaca nekünk is meghozza a várva várt kistesót:):):)

csak ezt az oldalt olvastam vissza bocsika mindenkitől:)

zsibima mondjuk mi is úgy voltunk mikor kicsit rágörcsltünk a dologra első körben akkor nagyon nem akart jönni mikor kicsit el is felejtettük iskolába mentem na akkor jött össze:) ráadásul úgy szülinapi ajándék volt mert ápr9-én van a szülinapom és pár nappal később fogant meg Gergő :)szóval agyi dolog is segíthet:)
És drukk hogy ez a terhességed jól siekrüljön ++++ gratulálok:)
még a végén itt is bababumm lesz ebben az évben :):):):):):):):

ermoni:) szopival egyetértek veled minél többet van cicin a baba annál többet termel semmi hókuszpókusz nem kell hozzá én azt hittem nem fogok tudni 6 hónapig se szoptatni most meg még mindig szopizunk igaz csak altatáshoz meg vigaszként de mondjuk olyan nincs még meg nem is szeretném hogy a pólómat huzigálja ciciért:):):):):)nekem annó kézi madelám volt nagyon szerettem:)
Barátnődért őszinte részvétem:( mindig a jók mennek el:( az én anyukám is 57 éves volt soha nem volt igazán beteg csak az elmúlt pár évben de 2006 decemberében egy agyvérzés elvitte :(

mandula: vagyok és hát Gege is pont most van ebben a korszakban mindent nyitogat amikor rászólok nem reagál próbálgatja a határait. tegnap voltunk mérésen 10950g és 80 cm és még csak hétfőn lesz egy éves :):):):):):)

Melcsi: Violának megy a drukk ezerrel hogy mielőbb meggyógyuljon ++++++++++++++++++++++++

Fanny: sajnálom anyukádat nagyon nehéz lehet:( és szoritok hogy jobban legyen ++++++++++++++++++++

Babaszáj nagyon édes:) szerintem ha Gege elkezd beszélni a mondásait majd leírogatom egy füzetbe és majd ha nagy lesz megkapja hogy milyen volt mikor kicsike volt :):):)

Icus már jól belehúztál azóta mióta utóljára írtam majd 18 hét lassan félidőnél leszel. Irigyellek kicsit már én is szeretnék tesókát :):):):):)

ovi kérdés: szerintem mivel Gergő januári én majd csak akkor ősszel viszem oviba de ez sok mindentől függ majd hiszen ha tesó lesz nem lesz gond akkor maradhat itthon de ha esetleg és ezt nem is veszem számításba nem jön még tesó akkor el kell mennem dolgozni ha betölri a három évet hiszen utána már nem jár a gyes ha jól tudom.


Fermel : nagyon jó ez a kis asztalka biztos nagyon fog neki Beni örülni :):):):

pár friss kép:
Kép

Kép

Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Szia Nika :D Nagyon édes Gege,drukkolok a kistesónak :wink:
67gildus
 
 


szia gildus köszike rajta vagyunk az ügyön :) :oops: :wink:

nika70
Salgótarján
 
 


Nika!
Hát igy van ez, mikor az ember szinte nem is gondol rá, akkor kopogtat... De hogy lehetne ne mgondolni rá? Mikor akarsz nagyon?
Nagyon helyes kis egérkéd van. Szerintem fiu létére pont rendben vannak a méretei. Ha nem jönnél, nagyon boldog szülinapot kivánok a kis egyévesnek!
Melinda!
Ez egy normál méretü asztal tehát, gondolom alacsonyabb lábakkal. El fog férni rajta.
Én láttam olyan rajzeszközt, amit a földre kell teriteni mint egy szőnyeget, egész nagy méretü és többen is tudják használni.
Regina!
Remélem hogy Te is a sikerszériához tartozol majd hamarosan! Megy a drukk, és a ++++++++++++++++++++++++.
Nekem vegyesek az érzelmeim ezzel kapcsolatban, mindenképp nagyon kellene hogy idén terhes legyek ujra, de sajnos szökőév van, nekem az utolsó nagyon nem hozott szerencsét... :cry:

Viola fizikailag javul, de sajnos mentálisan egyelőre nem. Bár időnként nyitva van a szeme, tehát "ébren van", sajnos semmi kommunikáció... És nagyon sokat alszik, ez a dokik szerint nem tul jó. A szülőket felkészitették egy hosszantartó gyógyulási folyamatra, aminek a végét nem tudják még csak megjósolni sem.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi: köszönjük

a drukk megy továbbra is+++++++++++++ Violának

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok lányok!
Megint megjött piri,nem vagyok túlságosan feldobva tőle............,de új hónap,új remények :wink: Annyira fájtak a cickóim már egy hete,h már kezdtem azt hinni hogy..........hátha.........!

Regina-neked is drukk!

Melcsi-igazad van!tényleg nem kéne rágörcsölni,de az ember agyába állandóan ott motoszkál a gondolat,olyan mint egy pióca ,nem tudod levakarni! :(
67gildus
 
 


Sziasztok lányok!

Bocsika hogy ilyen ritkán jövök!
Én mindig csak két gyereket terveztem. Az exem hármat szeretett volna. A második fiamnál már tudtam hogy nagyon szeretnék egy kislányt. Ezután már mindig hárommal terveztük az életünket, épitkeztünk, háromra vettük fel a kölcsönt, és ha megszületik levonják a SZOCPOLT. Már a házban laktunk és nagyon szerettem volna már hogy megfoganjon, de semmi. Már nem is foglalkoztam vele, és jött végre a lányom.
Amikor elváltam, soha nem gondoltam hogy valaha még szülni fogok. Nem találtunk uj othont az uj párommal de a házat már eladtuk. 2honap kiköltözést kaptunk. Olyan ideges voltam, hogy el is felejtettem hogy nem jött meg. Mondtam a páromnak hogy a nőknél szokott ilyen lenni idegi alapon. A nőgyógyászomnál már kiderült hogy nem idegi alapon van. Meglett a ház, csak fél honapot kellett albérletre költeni. Megtartottuk az esküvőt, és utána probáltam már nem idegesiteni magam semmivel. Ez elég nehéz volt mert megcsináltattam a méhlepény vizsgálatott és az eredményre sokat kellett várni.
Na ennyit rólam!
Tudom hogy nehéz de próbáljátok elterelni a figyelmeteket a babaprojektről.

Sziasztok
Kép
Vendég
 


Judit!
Ez olyan tipikus szinte. Te is be voltál havazva mindennel, mikor 1xcsak jött Robika! Én is majdnem igy voltam Lukuval, Emese annyira lefoglalt, hogy erről a részről makdnem elfeledkeztem, illetve nem vártam spontán. Biztos ezért sikerült. :D
Remélem Neked is hamarosan kopogtat, Nika!
Gildus!
Miki :cry: Majd a jövő hónapban viszont... :wink: :D

Ma megint elcsomagoltunk pár kisruhát, mondom Emesének, remélem lesz még tesótok, hogy legyen kire ráadni. Szeretnél kistesót? kérdezem Tőle, mire nagy magabiztossággal igy felelt: "Igen, kérek, kérek!"
A lány -mostmár rájöttem- személyi edzője lett Lukunak. Ma következetesen csusztatta-másztatta egyik ablaktól a másikig, közben elhangzottak a biztatások is: Ügyes vagy Luku!. Mikor odaértek az egyik ablak elé, Emese hirtelen megfordult, kuszott a másikhoz, Luku villámgyorsan követte, és közben hangosan kacagtak. Néha megvárta Pöri, mikor Luku beérte, hasaltak egymás mellett, Luku simogatta Emesét, Ő meg odabujt a kicsihez nagy szeretettel. Persze a tornaóra előtt meg is lett etetve Luku, Pörikém a babaedényekbe főzött csirkét, fogta a kanalat és szépen megetette Lukut amig én a fürdőben voltam (a tányérka üres volt), Apa szerint profi módon és nagy türelemmel kanalaztatta a dedet :D Ma épp ágyat huztunk, ami mindig ki van használva 1 nagy ugrálásra (persze állandóan ugrál, de ilyenkor aztán hajjaj!). Pár napja már Luku is folyton ugrálni akar az ölünkben, amit a 2 nagy sose csinált. Most rájöttem, hogy ezt is Emesétől tanulta! Amint meglátta hogy ugrál a lány, azonnal nekilátott Ő is az ölemben! :D Közben persze lesi Emesét, és ha Ő ránéz, megintcsak dől a nevetéstől, meg Pöri is, meg én is :D
Alvás előtt mindig elbucsuznak egymástól, lukut beteszem Pöri ágyába egy kis vendégségre. A kislányom megölelte Lukut és azt mondta Neki: Ó de szeretlek!
Aztán persze a drága Lukuka alvás helyett hasrafordul, tekereg, feje a lába helyén, stb, mindez a hálózsákban :shock: :evil: , a cumija meg leesett. Emese azonnal kommentál: Ledobta cumiját!
És ez még csak a délelőtt volt...
Ezek után viszont komoly aggályom, hogy Luku esetleg sosem tanul meg járni! Hiszen Pöri állandóan kuszik-mászik Vele!!!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:04-kor.
fanny01
 
 


Éva!
Nagyon nehéz lehet most neked. Sajnos én nem tudok segíteni, nem ismerek ilyen intézményt. Talán a többiek közül valaki tud megfelelő helyet ajánlani anyukád számára. Kívánok neked én is nagyon sok erőt!

Melinda
fermel
 
 


Drága Fanny!
Sejtem, hogy milyen állapotban lehetsz! Sajnos én sem tudok ilyen intézményt, illetve amikről tudok, azokban rémes állapotok uralkodnak (mint majdnem minden "egészségügyi" intézményben :evil: ).Vannak a magánhelyek, ahová többmilkót le kell perkálni, ott gondolom full extrás a szolgáltatás is, de ott aztán pénz vissza nincs, ha még 2 hetet van ott csak, akkor se... Gondolom ilyet Te is tudsz.
Amit viszont mondanék neked (nem mintha nem tudnád).
Ami most anyukáddal történik, sajnos az élet végének lehetséges része. A Te életedből viszont még reméljük nagyon sok év hátravan, azonkivül ott a férjed és a fiad, akinek szintén van már családja, a kis Hannácska, akiben sok örömöd telik bizonyára. Nekik nagy szükségük van Rád,ha Téged esetleg komolyabb idegi probléma ér, az az egész család életére komoly kihatással lehet, és akkor aztán még anyukádon sem tudsz segiteni. Biztos hogy most éjjeled-nappalod kiteszi az aggodalom, de kérlek, próbálj kicsit kikapcsolódni, akár 1 kis altatóval aludni 1 jót hogy regenerálódj, mert igy kikészülsz teljesen!
Nincs testvéred akivel osztozhatsz a gondon-bajon? (Tudom hogy nem vér szerinti gyerek vagy, de hátha nevelt mást is).
Kérlek ne haragudj, ha nyersen fogalmaztam, ezt most ennek ellenére elküldöm, a kivülálló mindig máshogy látja a problémát és néha sugall valamit a nyakig benne levőnek. Remélem ez bejön most.
Puszillak

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Melinda, Melcsi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:05-kor.
fanny01
 
 


Sziasztok!

Fanny! Tudom, hogy sok vígasz nincs, de teljesen együttérzek veled, sajnos tanácsot adni nem tudok! Ha már szép a környék és tiszta az épüet, kedves a főorvos... fél siker. Remélem az ellátás is jó lesz, hogy egy picit tényleg megnyugodj!!!
Hannácska tényleg nagyon jó kislány! Remélem emllet a nagy szomorúság mellet örömödet leled benne :) !
Én még soha senkitől nem hallottam, hogy szeret vasalni :shock: :lol: !

Melcsi! Én úgy szeretném látni a gyermekeidet ahogy játszanak..... olyan édesek lehetnek :lol: :lol: ! És Luku milyen gyorsan fejlődik... Persze Emese mellet nem is csoda :lol: ! És a szövege őrület!
Sajnos nem találtam eddig még semmi olyan közös programot a környéken amire elmehetnénk Mesével. Egyébként csak akkor ilyen kis anyás ha lát engem. Mostmár a Nagyinál is elmarad vidáman egy egész délelőttöt. (amikor úszni megyek) De ha meglát már csak én vagyok jó...

Icus!
Akkor Anna is csak akkor akar csakis téged ha lát.... Te azért előnyben vagy, mert mégiscsak óvónéni vagy :lol: . És ugye az oviban azt tanulják a gyerekek amit te tanítassz :lol: .
Igen, nekem egy éjszakát bent kellet aludnom a chorionnál.

Zsibima! Hát tényleg hihetetlen, hogy így megérzed! Azért írjál, hogy mi volt az orvosnál!

Regi! Végre Te is itt :lol: ! Gyerekek hogy vannak? Milyen lett a félévi?

Melinda! Nagyon szuper az asztal! Szerintem Benji fogja élvezni az ovit, Ő olyan kis vagány :lol: !

Nika! NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT GERGŐNEK! Nagyon szép nagyfiú lett ő is :lol: !

Sheila! Patrik hova meg tovább? (ha jól tudom most 8.-os Ő is) Ír központit hétvégén?

Nálunk most nagy a felvételi láz, nagyon izgulok, hogy Kitti jól írja meg a központit! Szerencsére Ő tanul (nem úgy mint tavaly Alex :roll: ), és szerencse az is, hogy Gábor tud neki segíteni a matekban, mert én nem tudnék....
Sajnos Alexnak 4 kettese lesz félévkor.... Az a baj, hogy nem is érdekli. Tegnap azt sem tudta megmondani, hogy hogy kell kiszámolni a kör területét... :shock: :evil: , pedig a múlt hétvégén vették át Gáborral...

Egy másik topicban találtam ezt az oldalt, Emesének nagyon tetszik: http://makvirag.extra.hu/Mese/Gyerekdalok/

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?