Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Éppen most vagyok teljesen lesújtva. Utána számoltam a terhességemnek, és a valódi terhességem mégcsak 9 hetes és 2 napos. A 11 hét az az orvos által számolt +2 héttel értendő. Pedig azt hittem, már lassan túl leszek a nehezén. Kép Brühüm...
Jó hétvégét mindenkinek

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

KépJudit!Kép
Annyira aranyos vagy, már azt hittem el is felejtettétek, hogy én is búcsúzom.Kép
De nem!Kép És micsoda képeket kaptam!Kép
Ollllyan jól esett, hogy most itt vigyorgok magamban...hihi
A kilókkal kapcsolatban: mindig azonos időben és ugyanazon mérlegen méred? Csak azért kérdem, mert nálam az itthoni és a védőnéni mázsálója között mindig van 1-2kg különbség. Lehet, hogy egy része víz, ami a nyár miatt érthető is. Szerintem, ha megkérdezed a dokid biztosan tud diétát ajánlani, bár a leírásod szerint teljesen normálisan eszel és nem is "bűnözöl".
A táblicskuhoz a leírás megcsinálom a 7végén és ha tudom el is küldöm!

Émi!
Ha tudod, mikor estél teherbe, akkor a dokid lehet, hogy aszerint számolta a szülés várható időpontját. Az átlagostól(28 nap) eltérő ciklusnál hozzá szoktak adni annyi napot amennyivel eltér a 28-tól.(illetve levonnak) Nekem is 32 napos a ciklusom, de végül a dokival kiegyeztünk +2 napban.Kép Van ahol az UH-n mért adatok alapján mindig változtatják az időpontot(és így a hetek+napok számát is), de szerintem az utolsó mensi(illetve a fogantatás napja) sokkal biztosabb eredményt hoz. Az UH-n elég csak 1-2mm-rel kevesebbet vagy többet mérni és már 1-2 héttel is elcsúszhatsz. Szóval az UH "csak" becslés...

Kellemes 7végét és nem hagylak el benneteket!
És az egyik kedvenc képem:

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Szilvi Kép

Én is szeretnélek elbúcsuztatni a kispocakosok topicjából mostantól hivatalosan is nagypocis lettél.(Én meg hogy irigyellek)
És köszi, hogy eddig vezetted a táblicskut. 3 hét múlva a Frissben találkozunk.
Azért gyere ide is, várunk.

Puszi

Kitty
kitty123
 
 

 
 

Bogi,
inkább írok mailt a profilodban lévő címre, ne untassuk itt a többieket Kép
Zsuzska
Zsuzska
 


Kedves Kismamák, Anyukák!

Az a gondom, h nem tudom hogyan működik ez a hálapénz ügy ma a szülészek felé.

(Nálam az a helyzet,h akihez kerültem, mint körzeti nőgyógyász megfelel (bár magánban is rendel). Ti, akik magánhoz jártok, azért teszitek mert ahová körzetileg tartoztok nőgyógyász - vmiért nem olyan mint szeretnétek?
Mivel nekem szerencsém van (úgy tűnik), nem kell, h magánrendelésre menjek - ha jól értem. Akkor a rendelési időben megjelenek a rendelőintézetben a megadott időpontban és ezzel megoldott az ügy?
(az általam megengedhető tiszteletdíj átadásával?)
Lehetséges, h mondjuk magánrendelést (uannál a dokinál) csak komolyabb eszközöket kívánó esetben (pl. 3D UH) vegyek részt? Tegnap láttam a Tvben 1-2 olyan szomorú esetet, h a sima UH-n nem vették észre, h a baba egyik keze... (hiányzik). Szóval jó lenne megosztani a magán és rendelői költségeket uannál a dokinál, de azt sem tudom, h ilyet lehet-e. Szeretném, ha a baba maradéktalanul egészdéges lenne, de úgy látom én ehhez kevés lehetek... Ugyanakkor az anyagiak, nem korlátlanok sajnos...

Bocsi, csak nem szeretnék olyat tenni amit nem illik, pláne, h a babáról van szó.

Előre is köszönöm válaszotokat, segítségeteket!!!
Zsuzsi
 


Sziasztok!

Zsuzsi: én annak idején kb 5 évvel ezelött amikor elkezdtem az orvosomhoz járni, akkor még a körzeti stk-ba is rendelt. Mivel meg voltam vele elégedve hozzá kezdtem el járni, de ott mindig annyian voltak hogy órákat kellett várni, így inkább a magánrendelőjébe járok. Amikor még az SZTK-ba mentem akkor azt a pénzt odaadtam neki amit neki szántam, mostmár a rendelőben kell fizetni.

Közben már teljesen magánba ment át, már nincs Sztk-ba, és a kórházba is csak a saját betegeihez jár be, illetve saját betegeinek végez el műtéteket. Így egy rákszűrés nőgyógyászati vizsgálattal kerül 5000Ft-ba, egy uh és terhesgondozás 4000 ft-ba.
szülés 50000ft-ba.
Szerintem nála korszerübb eszközök vannak mint az SZtk-ba, legalább is az enyémnél. 3D, 4D-s uh az nincs nála.

Nem tudom segítettem e valamennyire.

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Már jó pár hete olvasgatom a babanetes fórumot, de csak most találtam rátok illeve erre a topicra. Azt hiszem, hogy itt talán több dologhoz is hozzá tudok szólni és hasonló sorsúakkal" vagyok együtt, mint más témáknál...:-)

Ezze azt szerettem volna igazából mondani, hogy örülnék, ha bekerülhetnék a bűvös kis táblázatba, habár nem tudom, hogy most épp ki vezeti.
Az adataim:
- utolsó menzi: 2003.06.16.
- kórház: MÁV
- szülés időpontja: passz

Elvileg ugye 8 hetes terhes vagyok, a gyakorlatban azonban inkább a 7. hétnél tartok és én is már nagyon hajtanám az idő kerekét pár héttel előbbre. 10 napja voltam UH-n, akkor 4 mm-es embriót "regisztráltak" szívhanggal, azóta nem tudom, mekkora lehet már, legközelebb csak a 11. héten kell mennem, miután megjártam a védőnőt és megkaptam a terheskönyvet, ez elvileg szept. 3.-án lesz. De az még iszonyat messze van!!!!

Láttam, hogy van még rajtam kívül más is a táblázatban, aki a MÁV-ban szül. Elárulnátok, hogy melyik doktorhoz jártok?

Még talán annyit, hogy azon szerencsések közé tartozom, akik abszolút nincsenek rosszul, viszont a gyomrommal küzdök már pár napja, mert fájdogál és ég, nem győzöm a kekszet enni és minden nap kész tortúra, mire eldöntöm, hogy mihez is lenne kedvem ebédnél, mit szeretnék enni, egyszóval jó válogatós lettem...:-)))

Nem tudom, hogy ez számít-e, de szeptemberben leszek 30 éves és az első babámat várom. A munkahelyemen még nem jelentettem be, szeretném megvárni a 12. hetet. Sajnos itt a babaneten sikerült már elolvasnom az össes rémtörténetet is a vetélésekről, stb., úgyhogy rendesen beparáztam, pedig előtte tök naivan azt se tudtam, hogy ez ilyen gyakran előfordul...

Hát úgy látom, kisebb lányregényt hoztam itt össze, elnézést, ha túl hosszúra sikeredett a hozzászólásom...
bagandre
 
 


Szia Andi!
Üdv köztünk! (Igaz én is elég friss vagyok itt)
Hasonló cipőben járunk azzal a különbséggel, hogy nekem is vannak rémtörténeteim, amit ugyan senki nem annak szán, de ha egyszer megtörtént vele, akkor az bizony rémes. Most megpróbálok már pozitív lenni, bár nekem csak jövő pénteken derül ki, hogy minden rendben van-e, és azt mondta az orvosom, hogy akkor majd megnyugodhatok egy kicsit, addig ne nagyon éljem bele magam. De ha neked nincs semmi problémád, akkor nincs min parázni. Márcsak azért sem, mert el tudom képzelni, hogy azóta figyeled a tested minden rezdülését, bepánikolsz, ha valahol fájdogál, pedig ez természetes. Nekem is csak úgy vánszorog az idő. Ez a legrosszabb része.
Egyébként én is nagyon válogatós lettem. Sőt eddig az első 3 hónapban csak fogytam. Pedig én mindenevő voltam előtte, most meg undorodom mindentől, amit eddig imádtam, kívánós vagyok, és állandóan a halászlét kívánom. Én ugyan átélem a rosszullétek minden formáját, minden napszakban, de nem zavar, mert akár 9 hónapig is elviselném, csak a baba rendben legyen.
Szóval kitartást. Gyakran látogass el ide, és akkor röpül az idő.
Találtam egy szuper honlapot, ahol a baba fejlődését mutatják be. Nem magyar, de ide másolom a linket.
http://www.visembryo.com/baby/index.html
Szia Andi, és Üdv mindenkinek!
Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szasztok Csajszikák!
Bocs a tábla-hiányért, egy kicsike kis technikai zökkenőnk akadt Szilvivel, de mára sikerült, remélem, orvosolni.

Kép NIKIE Kép
Már jó régóta nem néztél felénk (irrgum-burrgum),de remélem minden a legnagyobb rendben megy körülötted, és szépek szabályosan gömbölyödsz. Add át üdvözletünket minden ex-'pár hetesnek'. Hamarosan találkozunk

Kép

Zsuzsi
Nem kell mindent komolyan venni, amit a TVben mutatnak, mert ilyen erővel mindenhol háború súlytotta övezet lenne csak. Az orvosok értik a dolgukat, és nem passzióból ülnek naponta 30 nuni elé. Amúgy, ha az orvos azt mondaná nekem, hogy nincs meg a keze, se hinném el. Addig mennék, amíg nem a nekem tetsző választ hallom. De ha ez is lenne a valóság, sem vetetném el azt hiszem. Rengeteg alkalommal tévedtek már, jósoltak rosszabbat, mint ami valójában bekövetkezett.
A pénz dolog meg legkésőbb a szüléskor úgyis rendezésre kerül szerintem.

Andi
Örömmel tettelek bele a táblába, mivel ma is 'rövidülünk' szerencsére. Remélem mindent jól írtam bele. Ami a korodat illeti, én már betöltöttem a 30at, és most jön a baba. Szerintem semmi tennivaló nincs a korodda. Senki nem fogja azt mondani legalább, hogy 'ilyen korán?'. Nincs későn, megértél, a méhed kiváló állapotban van bizonyára, szóval élvezd ezt az időszakot és ne parázz. Ha egészséges, akkor megmarad, ha nem volt az, akkor meg talán mindenkinek jobb, ha nem születik erre a világra.

Bogi
Mizu a kedves uraddal? Beszéltetek?

Én kissé allergiás vagyok, meg lakásvásárlási mizériában vagyok, úgy hogy az uram munkahelyén tegnap jelentették be, hogy 40%os leépítés várható. Éljen a nyugodt terhesség... Kép

Pusszantás, ne tűnjetek el! Nem szép dolog olvasni, és meg beleírni, hogy kukucs. Ez amolyan kukkolás-féle, vagy csak én vagyok hiszti-piszti-terhi
Judit
holophernes
 
 


Sziasztok!

Sajnos a múlt hetem sűrű volt, igy csak most olvastalak vissza Benneteket:-)
Puszi az új kispocakosoknak.

Andi,
Örömmel látom, hogy egyazon napon leszünk bennt ugyanazon kórházban:-) Ez valami fantasztikus! Én 6 hetesen voltam először a dokinál (szerintem csak 4 hetes volt...) 7 mm-es kis vonalkát diagnosztizált a hasi UH-val, 2 cm-es petezsákban. Azt mondta minden OK (a hátrahajló méhemmel...ez ugye nem lesz gáz?) és szept. 4-re rendelt vissza, akkor lesz vizsgálat, hüvelyi UH meg utána véééérvétel. Brrr. Addig én is aggódom, csakúgy mint Te. Nálunk szintén első bébi és én is betöltöttem már a 30-at. Nem tudom, lehet-e a public-ba e-mailt írni, szivesen megadnám, hogy tartsunk egymásnak élménybeszámolót, és esetleg megismerkedjünk:-))) Mit szólsz?

Lányok,
Remélem mindenki jól van (Szilvi lába is +gyógyult, mert nem ugrabugrált, ugye???)!

Émi,
Hogy vagy a 3 babával? Ugye nem dolgozol már?

Judit,
Huhh, most olvaslak, kitartás a lakásmizériához! Jómagam ezen tavaly estem át, hát "pocaktalanul" sem volt semmi megtalálni az új otthont, korbáccsal ütni a mesterembereket, rekedtre üvölteni magam velük, rohangálni haza ebédidőben (a város másik végére), rábökni a szinskálán a szinre, stb. Veszekedni a többi lakóval, hogy bírják még ki pár hétig...stb-stb. Lényeg a lényeg: Te ne idegesitsd Magad semmin!!!!!! Most nem szabad.

Puszi Mindenkinek!

Szilvus
Szilvus
 


Sziasztok Lányok!
A hála pénzekről annyit, hogy én most keresek dokit, érdeklődök, informálódok. Egyelőre Győrben a magán rendelésekre járók elmondásai alapján 4-8.000,-Ft/terhesvizsgálat, a szülés pedig a vizsgálati díj tízszerese.
Judit! Köszönjük a táblázat kezelést, nagyon ügyes vagy. Bocs,de lehet, hogy egy kicsit lassaban jár az agyam mióta babásodok, de nem értettem az utolsó mondatodat, mi van ezzel a kukkolással?
Szia Andi! Csatlakozom Judithoz a legjobbkor jön a babócátok, semmi gond a koroddal, érett fejjel, lelkileg, testileg felkészülve várhatjátok a trónörököst! Az viszont nagyon-nagyon bosszantó, hogy te is megelőztél, még mindig utolsó vagyok, nem jelentkezne végre egy hat hetes kismami is.
Mindenkinek pusszantás: Émi
Émi
 
 


Ismét sziasztok!
Az előbb nem sikerült mindent elmentenem!
Közben Szilvust is elolvastam: köszönöm érdeklődésedet, a helyzethez képest jól tartom magam, még dolgozom 6 órában, egyelőre jobban telnek a napok így, és legalább veletek is tudom tartani a kapcsolatot! Jövő héten uh, és majd meglátjuk, hogyan tovább, hányan vagyunk!
Lányok volt valakinek iszonyatos gyomorfájása? Tegnap este már a hátam is majd beszakadt, nem bírtam tovább, bevettem egy szem Rene-t, savlekötőt, mely megkönnyebbülést hozott! Reggel a gyógyszertárban megkérdeztem, hogy (bár a papírján nem tíltották terheseknek) szabad e szedni, azt mondták nyugodtan napi egy-kettőt bevehetek. Továbbá azt javasolták, hogy beszéljek az orvosommal, mert a napi kettő folsavtól és egy elevitttől lehet a gyomorfájásom, és a sok savam.
Tudjátok, nekem négy évvel ezelőtt volt nyombélfekélyem, és a fájdalom kisértetiesen hasonlít az akkori szenvedésemre. Viszont ha kell ez az adag vitamin és folsav, akkor inkább kibírom, minthogy a babáknak ártsak!
Sziasztok: Émi
Émi
 
 


Sziasztok!

Émi,
Nem kizárt, hogy az Elevittől van, elég nagy vitaminbomba. Két naponta szedem, de utána mindig sz@rul vagyok, gyomorégés (pedig már elmúlt a kezdeti), hasmenés de azonnyomban és tsai. Ha bogyók helyett háztartási kexet ennél, az nem segítene?

Szilvus
Szilvus
 


Sziasztok Kismamik!

Andi
Üdv itt nálunk, és ha teheted gyere gyakran.

Judit
Köszi a táblázatot, tökéletes. Nagyon örülök, hogy már dobogóra kerültem. Szinte hihetetlen.
Hát nem irigyellek a lakásvásárlás miatt, meg ami utána jön....Nekem csak az új ablakaim jönnek 2 hét múlva, de képzelem mi lesz.....

Bocs, hogy mostanában nem jelentkezek annyit, itt van a húgom a két kisgyerekével, így most nem nagyon van időm. Csütörtöktől meg elutazunk 1 hétre, de utána mindenképpen jövök.

Mindenki növessze a pocakot, és jelentkezzetek új kismamik, hadd kerüljenek feljebb a többiek.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a szívélyes fogadtatást!:-)
Látom, többen is reagáltatok arra, hogy leírtam a koromat, pedig emiatt én nem aggódom, lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam. Azt hiszem nekem pont jókor jön a baba és előbb nem nagyon szerettem volna, ez most így tökéletes időzítás.

Szilvus!
Nem írtad, hogy melyik dokinál vagy a MÁV-ban, kihez jársz? Én a Tidrenczel zsolthoz, egy fiatal 30-as doki, eddig korrekt volt, remélem így is marad.
Persze, szívesen megismerkednék veled, megadom az e-mail címemet itt, gondolom nem él vele vissza senki: andrea.bagdy@gft.com
Írjál nyugodtan, biztos válaszolok!!!:-)

Bogi!
A parázással kapcsolatban igazad van, tényleg jobban figyelem már magam, de eddig nem volt még semmi problémám. Egyszer ijedtem csak meg, amikor egy tornázás alkalmával elkezdett fájdogálni a köldökömnél és utána ezt többször eljátszotta. A végén elmentem sebészetre, ahol megállapították, hogy köldöksérvem van, de nem vészes, ettől még ki lehet hordani a terhességet, ha meg szúr és fáj, el kell viselni, majd a szoptatás után meg lehet csináltatni. Érdekes, hogy mióta a sebésznél jártam, egyszer sem fájt, előtte meg éjszaka is ezzel kínlódtam. Azt hiszem ennyi elég is a pszichoszomatikus dolgokról...:-)

Émi!
Gyomorégésem jelentem nekem is van, múlt hét óta kínlódok vele és nem győzöm enni a háztartási kekszet, ami azért nagyjából segít. Ma hajnalban is arra ébredtem, hogy a szokásos WC mellett pluszban a gyomrom is fáj, úgyhogy már reggel 4-kor kekszet majszoltam...Nem tudom, hogy gyógyszer segítene-e vagy lehet-e egyáltalán szedni, én maradok inkább a keksznél.

Igyekszem minden nap benézni ide, a munkahelyemről netezek és most alig van munka...

Mindenkinek további szép napot kívánok!:-)
Andi
bagandre
 
 


Sziasztok
Tényleg lehet, hogy nem voltam világos az utolsó mondatommal.
Annyit akartam mondani mindenkinek,
1; aki nem regisztrált és olvasgat minket, hogy nem eszünk embert, és inkább regisztráljon be, így valamivel személyesebb a jelenléte (ezt jelentette volna a kukkolásra való utalás), illetve
2; mindenkinek, aki regisztrált, és csak olvas minket, de nem ír, hogy bizonyára van valami véleménye. Ossza meg velünk, lehet, hogy szamárságokat beszélünk, vagy csak unalmasak vagyunk, vagy pont ellenkezőleg, de akkor is olyan kukkolós-kihallgatós hangulata van nekem. Szóval irogatni is kellene olykor.
(de azért mindenkit nagyon szeretet, ez csak amolyan 'illemtan' lenne? Vagy egy nagy baromság Kép
Kép)

Kitty
Merre mentek pihizni? Ugye Te nem emelgeted a kisgyerkőcöket?? Pihenj nagyon sokat, mi addig igyekszünk gyarapodni! Kép

Émi
Szerintem nyugodtam abbahagyhatod az Elevitet. Leginkább azoknak lenne rá szükségük, akik nem tehetik meg. Gyakorlatilag olyan nyomelemeket tartalmaz, ami egy átlagos nő étrendjében szerepel, főleg nyáron. Folsav, meg vas helyett egyél szőlőt, és igyál sok ásványvizet.Szinte bizonyos vagyok, hogy elmúlik a gyomorfájás. Émi! Ami nem jó a mamának, az nem lehet jó a babának sem. Fájdalmaid vannak, kellemetlenül érzed magad, feszült vagy az állandó gyomorégéstől, nem hiszem, hogy ez megéri. A háztartási keksz meg nem butaság, vagy ezek a Corpovit kekszek, mert ez jó lenne az kis beleidnek is. Nekem is volt az elején komoly emésztési gondom (ld 'Aranyos aranyér' c. topicot), de egy angolos vágással megszűnt.

Párom megnyugtatot, simán az is előfordulhat, hogy egy hónapig 5ezer forintot fog keresni, aztán meg jön az alkotói válsága (művész a lelkem), de hát persze vágjunk bele egy jó kis hitelkonstrukcióba. Ezzel ő nem tud foglalkozni. Imádom, meg minden, de most úgy érzem, hogy nem venném zokon, ha nem lenne ennyire messze a földtől.
Na mindegy. Rohannomkell dolgozni, és ma még a kozetikus is kicsipkézi a pofám. Jut eszembe, ti nemvagytok tele ótvaros göbökkel, amit a köznyelv pattanásoknak hív?? Nem lehet őket kinyomni,olyan kis alattomos zsírcsomók, pirosodnak, aztán meg csak ott díszlenek az ember amúgy is ' olyan átlátszó lett a bőrőd' képén. Brrr Kép

ciao,
bőbeszédű morgózsák, alias Judit
holophernes
 
 


Sziasztok!Kép

Judit!
Örülök, hogy megoldódott a dolog.Kép

Szilvus!
Jelentem a lábam rendbejött!Kép Szisszenés nélkül normálisan tudok járni!KépKépKép

Nikie!!!!!
Hát már Te is búcsúzol? Gyorsan eltelt az idő...

Tegnap majd felrobbantam, mivel itt nálunk mégsem vették le vért(AFP+teljes labor)Kép Déltől volt csak labor és addig éheztettem magamat, mivel éhgyomis vizsgálat is volt. Én voltam az első erreföl majd 1 órás késéssel beesett a nőci és legutoljára hívott csak be.Kép Ezekután kijelentette, hogy ő ezt nem tudja ma levenni nekem, mert csak csütörtökön 1/2 10-ig van vércukorvizsgálat.Kép Persze így az AFP-t sem vette le és a pisimet sem vette át. Majdnem felrobbantam a dühtől.Kép
Viszont ma bementem és a nődokimnál az SZTK-ban mindent szépen megcsináltak.KépKépKép

Szóval rólunk ennyit, azért még olvasgatlak benneteket!

Szilvi
16+4
sztigris
 
 


Sziasztok!

Andi
Én Pető Zsolthoz járok (főorvos a MÁV-ban), ajánlásra mentem Hozzá, barátnőm Nála szült. Nagyon szimpatikus, igazi "doktorbácsi", nekem meg az kell, mert eléggi besz@ri vagyok:-) Már írom is a levelet, az én emilcímem (nyugodtan "éljetek" vele vissza), válaszolok: ksz@wap.hu

Lányok,
Ami az életkort illeti, én is örömmel tapasztaltam, hogy többen vagyunk 30-asok. Nem érzem későinek, sőt! Igazság szerint évek óta keresem a kifogásokat, melyek többé-kevésbé megállták a helyüket (nagy lakás, jó állás, stb.):-) Még most is találtam egyet, de az már nevetséges, le sem merem írni:-)))

Mikor kezdtetek el szemmel láthatóan pocakosodni? Lehet, hogy furi, de nekem már a köldököm alatt nagyon látszik, pedig csak 8 (szerintem 6) hetes. Az lehet azért, mert kevés kg-ról indultam?

Megyek, mert sajnos van teendőm:-(
Szép napot Mindenkinek!

Szilvus
Szilvus
 


Émi!

Nekem mind az Elevittől, mind a Maternától hasmenésem volt, így most fél Elevithez (vagy Maternához) fél Béres Activalt szedek, igaz, az csak "normál" embernek való vitamin+nyomelem, majdnem mindenből kicsit kevesebb van benne, mint a kismamavitaminokban. A dokim is azt mondta, hogy így jó. Szerintem fontos, hogy az ember szedjen vitamint, mert sajnos manapság a sok műtrágya stb. miatt a növények vitamin- és nyomelemtartalma jelentősen csökkent. Pl. kimutatták, hogy manapság tizedannyi! C-vitamin van a paprikában, mint amikor Szent-Györgyi kimutatta benne. Sajnos manapság nem bírunk annyit megenni, amennyi kellene. Kép

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Szilvi!

Hogy csináltad a piros nyelvnyújtogató fejet?

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Zsófi
Nem akarom elvenni Szilvi kenyerét, de mindenkinek ajánlom figyelmébe az
ERRŐL-ARRÓL/"Gifek és feltöltésük" c topicot. Ott rengeteg okosság van...
Kép
(bocsi Szilvi, ez mégis a te asztalod, de én viszont nem akarok dolgozni .O)
J
holophernes
 
 


Sziasztok
Elég lehangoló, hogy tegnap 5 óra óta csak én jártam erre, de sebaj. Kép Remélem azért mindannyian szépen kerekedtek.
GABI1 már 10 hetes, Kata is a 11.be lépett, mi pedig Rebivel mától 12 hetesnek minősülönk. Azaz ma vagyunk utoljára első trimeszteresek Kép

Íme a mai táblicska
Kép
holophernes
 
 


upsz, az aláírásom lemaradt Kép
Judit
holophernes
 
 


Hello Lanyok,
Latom, szepen el lettem bucsuztatva!
Szilvi, utolag is koszonom! Orulok, hogy vegul sikerult a vervetel, nekem is levettek hetfon, de en is kisse rossz elmenyekkel tavoztam.
Mindenkinek boldog es problemamentes terhesseget kivanok tovabbra is, es remelem, hogy a masik topicban gyakrabban talalkozunk majd.
Puszi,
Bella
16+4
bella
 
 


Sziasztok!

Judit,
Bekukkantottam, valóban nagy a csönd!:-) De jó Neked, 12 hetes lettél:-) Tanácsodat megfogadva kerekedünk:-) (ööööö, +1 kiló nyóc hét alatt..)

Ne dolgozzatok túl sokat:-)

Szilvus
Szilvus
 


Sziasztok!

Csak hogy ne érjen minket vád, hogy nem elég sűrűn látogatunk el errefelé, gyarapítom a hozzászólásokat..:-)

Tegnap sajnos nagyon későn értem haza, este 9-re hullafáradtan, aminek az lett a következménye, hogy fájt a hasam, csak feküdni bírtam és alig vártam, hogy végre elaludjak, mert minden bajom volt (cicifájás, stb.). Azt hiszem ez volt az utolsó alkalom, hogy tovább benn maradtam a cégnél, mert ezt így nem fogom bírni év végéig, amikor abbahagynám a munkát...

Nektek is volt már hasonló tapasztalatotok?

Írtataok különféle gyógyszerekről, amiket én csak hallomásból innen a fórumról ismerek (Elevit, Maternat, stb.). Mik ezek és mire jók, mikor kell szedni, kinek ajánlott?

Én nem szedek semmit, nem is mondta az orvos, hogy bármit kellene szednem...

Szép napot mindenkinek!
Andi
bagandre
 
 


Sziasztok LányokKép

Én is szeretnék csatlakozni hozzátok, ha lehet.....

JuditKép
Hogy kerülhetnék én is a táblicskuba?
Az utolsó mensim júl.9-én volt.

Előre is köszönöm.
Üdv,
Pumukli
pumukli
 
 


Sziasztok!

Jó látni hogy a táblázatban egyre feljebb kerülünk.
Én elvileg elevitet szednék, ha nem felejteném el, de úgy vagyok vele hogy ilyenkor nyáron annyi gyümölcsöt eszünk hogy szerintem majdhogy nem felesleges. Andi általában szokták mondani hogy szedjen a kismama valamilyen vitamint legalább az első 12 hétben amikor a baba fejlődik. Én általában délben veszem be.

Egyébként a pocakom nekem is nől és elég szépen látszik már. Voltam hétfőn a háziorvosnál és nem akarta el hinni hogy csak 10 hetes vagyok. Majd lesz kép és megpróbálom feltenni.

Holnap megyek EKG-ra aztán úgy tudom hétfőn lesz a védőnő akkor oda is megyek.

Ma du viszem a gyerekeket a gégészetre mert a Norbinak is és a Bettinek is vérezni szokott az orra. A bettinek eddig soha nem vérzett de multhéten és a héten már többször vérzett neki. Azt mondta a gyerek orvos hogy ha nem gégészeti probléma, akkor elkell vinni vérvételre, vérnyomásmérésre őket. Remélem nem lesz gond. Egyébként gyerekkoromban az én orrom is többször vérzett, olyan is volt hogy nem akart elállni és hajszáleret kellett lézerrel kiégetni.
Lehet tőlem örökölték, ha ezt egyáltalán lehet örökölni.

Na most jó hosszúra sikerült.

Sziasztok

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Újra itt:

Pumukli: úgy örülök hogy végre itt láthatlak közöttünk.
Gratulálok a pocaklakóhoz, vigyázzatok magatokra

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Üdvözlöm az újakat. Egy hete nem voltam és teljesen átalakult a táblázat. Már négyen vagytok mögöttem.:o)

Andi!
Nekem csodás terhességem van. A pocifájáson kívül semmi jele nincs annak (még), hogy ketten vagyunk. Az viszont mindig figyelmeztet, hogy van kire vigyáznom (magamra nem nagyon szoktam korábban ügyelni). Ha elfáradok vagy sietek, emelek KIS súlyokat (1-2 kg) egymás után vagy hajolgatok mindjárt le kell ülnöm mert fáj a pocim. Ha nem csinálok semmit csak ülök, járkálok, fekszek meg sem érzem csak állandóan éhes vagyok és álmos. Érdekes mert a nadrágjaim már zavarnak de nem híztam még szinte semmit (kb 1 kg) mégis 1 számmal nagyob nacik a kényelmesek.

Mindenkinek szép napot!

Bibi
Bibi
 


Sziasztok Kismamik!

Jó sok új picipocakos került a táblibaKép Gratulálok a babócákhoz!

Andi!
A pocifájás előfordulhat, csak ne görcsölj. Pihenj sokat, ha tudsz. Nem akarsz inkább táppénzre menni? Bármikor lehet kérni az orvostól.
Az Elevitet, vagy más vitamint nem javasolt a dokid? Recept nélkül kapható. A Ca pedig a betöltött 14.héttől nagyon ajánlott. És a Fe is persze, az azt hiszem a 12.héttől, de ezutóbbi receptre van. Kérdezz rá a dokidtól ezekre, lehet csak elfelejtette.

Bibi! Pihenj sokat! "hagyd a dagadt ruhát másra" hihiKép , azaz ne nagyon emelgess, persze sokszor nehéz elkerülni, annyi dolog van mindig.
Én is mindig álmos vagyok, pedig alszom rendesen. Sokszor vagyok vízszintes helyzetben Kép Kép

Hát én már ki is nőttem a topicot, látom, Judit már el is búcsúztatottKép Úgyhogy megyek át a frissbe végleg, és aztán pedig a friss babák topicbaKép
Tudjátok, hogy a telcsin mi az üdvözlő szövegem?
"Szia Pocak!" - a párom írtaKép hihiKép
Ma voltam AFP-n, remélem jó lesz ez is.

Mindenkinek problémamentes babavárást kívánok! Találkozunk a frissben!

Nikie
16+1
nikie
 
 


LányokKép

Egyenlőre csak névtelenül.
Nektek hogy fájt a melletek az elején,lehet hogy egy kicsit fura kérdés Kép
Névtelen
 


Névtelen!

Nekem úgy fájt mint mielőtt megjött. Feszült és súlyosabb volt mint általában.

Üdv.

Bibi
Bibi
 


Köszönöm a gratulát Gabi Kép

NévtelenKép
Nekem nagyon fájnak a melleim, szinte nem is tudok hozzáérni. Nekem mensi előtt nagyon-nagyon ritkán fájt, én ahhoz nem tudom hasonlítani. Tény, hogy most nagyon érzékenyek lettek, főleg a mellbimbóim.

Pumukli
pumukli
 
 


Köszönöm a válaszokat
Hamarosan jelentkezem Kép

Névtelen
Névtelen
 


Sziasztok!

Tegnap egész nap nem voltunk itthon, még olvasni sem tudtam.. nemhogy írni Kép

Voltunk dokinál... a mostani UH alapján 11 hetes vagyok... Most csak 1 hét mínusz Kép ... 4 hete még 5-6 hetes voltam... Kép
A kiírás dátuma: 2004. február 29 Kép

Nekem anno az első Manónál nem kellett szednem semmit (mármint vitamint... vasat+folsavat, meg a közepétől kálciumot azt kellett)... Bár akkor már önszorgalomból szedtem egy hónapot Elevitet... ártani nem ártott .. Most viszont kifejezetten mondta a doki, hogy szedjem.. főleg amiatt, mert Csengus még szopizik... persze most nem mindig jut eszembe, hogy bevegyem, pedig érzem, hogy kellene...

... na ennyi.. ezt is kb. egy órája írtam... Iszonyú meleg van... most megyek gyereket altatni... ha sikerül...

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Őrült jó, hogy hirtelen ennyien lettetek!
Kép
Bella, Nikie
Köszi a jókívánságokat, ránkfér. Nektek is hasonlókat, mindjárt találkozunk a friss-ben Kép
Gabi1
feltétlenül írd meg, hogy mit mondott a doki az orrvérzéssel kapcsolatban!
Andi
Elevit, Materna: magzatvédő vitaminként híresült el. Megoszlanak a vélemények, hogy kell-e. Nyomelemek, vitaminok, ha nem ennél eleget belőlük. Vannak mellékhatásaik olykor, hasmenés/szorulás/farkaséhség/émelygés. Kinél, mi. Erre születtek Topicok is (anyaságról/materna, anyaságról/elevit).
Névtelen
Ami a melleket illeti, nálam ez volt az első jel, és a párom érintése se mindig kellemes, pedig korábban nem voltam így ezzel. Kép Szóval a projekttel jár. Vegyél gyorsan egy tesztet, és gyorsan gyere hozzánk pocakosodni! KépKép
Pumukli
Én is gratulálok, be is raktalak a táblicskába. Jó lenne tudni, hogy hol tervezed a szülést, ha már tudod, akkor tudasd azt is velem.
Kép
Tudtok olyan szerről, amit lehet szedni terhesség alatt allergia ellen??? Egyre durvább a tüsszögésem, begörcsöl a hasam is, és hát meglehetősen ingerült vagyok olyankor.
köszke előre is
Judit
holophernes
 
 


Upsz, és már az 'új felhasználó'-ból 'Kezdő felhasználóvá váltam'.
Hát frenetikus nap ez a mai, madarat lehetne fogatni velem Kép

Kép
holophernes
 
 


JuditKép

Aranyos vagy de még korai lenneKép
Névtelen
 


Rebi
Most fogtam csak fel, hogy neked szökőnapon lesz a szülésed mostani állapot szerint??????? Kép
Az jó, mert kevesebb szülinapi bulit kell tartani.. Pfúj, ez rossz vicc, inkább időzíts egy kicsit. Pocaklakókkal mindig lehet beszélni. Csenge meg maga a megtestesült csibészség, tehát a második gyermeked agy földreszált angyal lesz! (remélem a jóboszorkány-vérem beszél belőlem)Kép
holophernes
 
 


KépKépKép

Judit
én nem bánnám, ha szökőnapon születne Kép Szülinapot úgysem csak 4 évente tartanánk... Ez most csak egy "hivatalos" dátum, úgyis mindig változni fog az UH szerint... Hivatalosan ugye 25-én kellene, de mesze nem 28 napos ciklusom volt... fene sem tudja, mennyi... Kép... De az biztos, hogy a szigorlatra készülés idején sikerült összehozni Picurt, az meg fix időpont... úgyhogy ha mást nem, a valódi babakort be tudjuk lőni... Arra a múltkori UH reálisabb kort adott... de hát ahány gyerek, annyi féle... Lehet, hogy hosszú lesz a háta.. most ugyanis az a meghatározó... Csengénél a súlybecslés ment emiatt nagyon félre, mert neki meg hosszú a combja... Kép
A következő is lehet a megtestesült csibészség, amikor ébren van... csak aludjon többet, mint a nővére KépKép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Sziasztok!
Andi
Vitaminok: Én direkte rákérdeztem a dokinál, aki azt mondta, egészséges fiatal nő vagyok, egyek sok zöldséget, gyümit, az elég. Én azért vettem 1 csomag Elevitet, minden másnap beszedem (ha nem felejtem el), a mellékhatásait ismeritek...Fene tudja tényleg....:-)

Üdv a legfiatalabb kismamiknak, egyre feljebb kerülünk mi "utolsók":-)

Sziasztok,
Szilvus
(aki holnap végre regisztrálja is magát...)
Szilvus
 


Sziasztok Kiamamik!

Most jutottam géphez, mert eddig vendégeim voltak. Még holnap leszek, utána már csak jövő hét végefelé.

Judit
Először Bajára megyünk Anyósomhoz, utána Pécsre a Hugomhoz. Egy kis rokonlátogatás. A gyerekeket már nem szoktam emelgetni, már nem is ezt igénylik.(7 és 10 évesek)Ők már tudják, hogy ott a baba, és vigyáznak rá.

Allergiára van homeopátiás szer, a patikában biztos tudják, hogy Neked melyik a legjobb, de ezeket nyugodtan szedheted.

Lányok!

Írtatok a hasfájásról(keményedésről)Hát én nem emlékszem, hogy az előző 2 alkalommal ilyen korán lett volna, de tegnap kifejezetten kényelmetlen volt. Ha feküdtem se éreztem magam jobban.
A védőnő szerint a frontot gyakran így érzik meg a kismamák. Ma már sokkal jobb volt.

Az életkorom miatt én aggódtam egy kicsit, mert ugye pont 35 vagyok.Nem is az, hogy én ennyi, hanem,hogy rendben lesz-e a babával minden.
Megyek is magzatvízvizsgálatra, de már a vizsgálattól nem félek, inkább az eredményt tudnám már. Ha rendben lesz, egy kicsit megnsugszom. Bár a doki szerint 3. gyereknek nem késő a 35. év.


Pumukli

Üdv. itt nálunk, már vártalak, ugyanis én is a "Megint megjött"-ből indultam, és el szoktam olvasni mi újság odaát. Remélem húzod át a többi csajt is!Gyere gyakran, mert néha elég lusták vagyunk, legyen mozgalmasabb ez a Pár hetes.

Jó éjszakát!

Kitty
kitty123
 
 


Jó reggelt Lányok! Kép

Nem tudok jönni jó két hétig, de aztán ígérem gyakrabban jövökKép Karbantartás miatt nem lesz pár napig internet kapcsolat, de jövő héttől szabira is megyek. Már nagyon fáradtnak érzem magam, alig várom, hogy tudjak pihenni legalább, ha már aludni nem tudokKép

JuditKép
Kecskeméten fogok szülni a Bács-Kiskun Megyei Kórházban, szerintem. Másra nem nagyon van esélyem, nem tudok mást itt a környéken....illetve tudok, de ott nincs műtő, ha valami komplikáció lépne fel a szülés során.

Jó pocakosodást kívánok Nektek, vigyázzatok magatokra! Kép

KittyKép
Napok óta küldöm a gólyákat a többieknek a "megint megjött" topikban, remélem hamarosan itt lesz a nagy többség Kép Kép

Puszi
Pumukli
pumukli
 
 


JuditKép
Nagyon köszi, hogy betettél a táblicskuba Kép
pumukli
 
 


Kedves Judit és Gabi!

Köszönöm, h írtatok!

Igen, tudom, nem szabad minden ijesztő hírt rögtön felvenni, csak ilyenkor átfut rajtam az ijedség. Köszönöm, h kicsit "helyretettetek" :o)

Gabi,
milyen eszközök vannak magánrendeléseken, amivel az sztk-ban nem valószínű, h találkozom?

Zsuzsi
kzsuzsi
 
 


Sziasztok!
Üdvözlet az újaknak!
Én sem tudtam tegnap jelentkezni, mert 5 órát buszoztam egy fél órás vizsga miatt, amire semmi szükségem nem volt. Most távmunkában dolgozom itthon, interneten keresztül, és Szombathelyen akarták nekem megtanítani, hogy kell bekapcsolni a számítógépet. Már 10 éve ezzel dolgozom, de lényegtelen Kép Erről ennyit.

Szia Émi!
Örülök, hogy hallani felőled. Melyik nap mész UH-ra? Én pénteken. Még 1 hét. Alig bírom kivárni.

Képzeljétek tegnap délután ettem egy finom halászlét, és pár percre rá olyan gyomorgörcsöm lett, hogy egészen a szeméremcsontomig jött egy iszonyú erős fájdalom. Azt hittem kiszakad a hasam. Szörnyű volt. Persze utána hasmenés, meg puffadás, szóval talán semmi más nem történt, de tényleg megijedtem egy pillanatra.

Remélem a csöppséggel minden rendben van.

Judit!
A férjemmel minden rendben. Vagyis ugyanaz a helyzet, mint eddig, hiszen már rengetegszer beszéltünk erről a problémáról, de megoldást nem találunk egyáltalán a dologra, így mindegyikünk elvan, mint a befőtt. Néha morog, de ráhagyom.
Kíváncsi vagyok mi lesz a jövő heti UH után. Azt még kivárom Kép

Megnézte valaki a linket amit küldtem? Szerintem aki a 10. hét előtt van, annak érdemes.

Mindenkinek szép napot kívánok!
Üdv: Bogi

ui.: Ha ma szép idő lesz este, nézzétek meg a Holdat és a Marsot. Én csillagászkodom, úgyhogy a tegnapi rossz időt nagyon utáltam, de remélem még ma is látni belőle valamit.

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok Lányok!

Azt hiszem nem leszek ma kellemes beszélgető partner! Iszonyatosan mélyponton vagyok, nagyon rosszul vagyok, a közérzetem egy 1-10-es skálán mínusz tíz! A hányingeremhez, émelygásemhez, gyomorfájásomhoz most társult a fejfájás!
Mikor lesz ennek vége, teljesen kész vagyok, már tegnap este éreztem, hogy valami nincs rendben, kilenckor alig tudtam elvánszorogni az ágyig! Enni semmit nem tudtam már öt után, hajnalban felébredtem, hogy fáj a fejem. Lányok lehet, hogy ez az iszonyatos front miatt van, vagy nekem ennyire rossz gyerekeim lesznek, akik már most is bunyóznak a hasamban?
Ne haragudjatok, hogy csak a saját bajaimat hajtogatom, de úgy érzem most elfogyott a türelmem, a tartásom. Ugye ezek után már csak jobb lehet!?
Pumukli, keblemre ölellek, végre nem én vagyok a legutolsó a táblicskuban! Isten hozott köztünk, nem akarlak ám elijeszteni a jajjveszékelésemmel, te biztosan nem leszel ilyen rosszul!
Bogi, én egy nappal megelőzlek, csütörtökön megyünk uh-ra, de már alig várom, hogy lássam mi a helyzet a pocimban!
Üdv: Émi
Émi
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Tegnap én is hasonlóan jártam, csak én egy ártalmatlan(nak vélt) grízes téstátótl kaptam ugyanezt a bajt, ráadásul utaztunk autóval, úgyhogy sikerült felderítenem a 4-es út menti MOL kutak WC-it...:-)
ma úgy döntöttem, hogy kihagyom a meleg ételt és hideget eszem meg gyümölcsöt, mert egyszerűen semmihez sincs kedvem, se húst, se főzeléket, se tésztát...

Ma vettem a bioboltban köményes teát puffadás ellen, ha a kisbabáknak segít, akkor hátha nekem is... ma reggel is akkora volt a hasam, mint egy 4 hónaposnak, pedig csak fel voltam puffadva...:-(

Más is jár hasonló cipőben gyomorégést illetően? Én már megettem jó pár adag háztartási kekszet, de már az sem segít, sőt kaja után is egyből ég a gyomrom. tegnap ebéd után egy órát ücsörögtem a cégnél a konyhában, mire annyira össze tudtam szedni magam, hogy vissza tudjak menni a szobámba...

Húúúú, ez a hozzászólás nagyon depi és lehangoló, semmi pozitívat nem írtam...:-( szóval pozitív az, hogy egyéb bajom nincs!!!!:-))))))
bagandre
 
 


Sziasztok Kismamik!

Émi

Ne csodálkozz, hogy rosszul vagy ilyen időben. Ha teheted ne mozdulj ki, próbálj pihizni. Ez a meleg, az érkező front meg a páratartalom még a "normális" embereket is megviseli, nem minket.
Pici türelem, hátha változik az idő, aztán jobban leszünk.
Nekem ma kávé után 1 órával 85/53 volt a vérnyomásom.Az ájulás környékez, remeg a lábam.Pedig ma még pakolászni kellene, mert holnap reggel utazunk 1 hétre.

Kitartás!

Kitty
14+2
kitty123
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?