Új privát üzeneted érkezett!

Szép jó estét a topiknak!

Momi, én három nap múlva töltöm be a 27-et.
Ezzel kapcsolatban szeretnék elmondani egy sztorit. Mikor 22 éves voltam, egy nagyobb összejövetelen az egyik ismrősöm azt mondta, csak úg mellékesen, hogy nagyon fiatalnak nézek ki.Kérdeztem tőle, hogy mégis, mennyinek lát. Azt mondta, hog 16-nak. N, elhatároztam, ho megkérdezem még aznap egy msik ismerősömtől is, hoy ő mennyinek lát. Össze is találkoztam egyel, megkérdeztem tőle, hogy ha tippelnie kellene, mit mondana, hányéves vagyok én. Azt mondta, 16. Na, jól megmosolyogtam. Aztán 24 évesen eszembe jutott ez a sztori, és egy ismrősömtől uygancsak megkérdeztem,mennyinek lát engem (már nem tudom, kit kérdeztem meg). Azt válaszolta, hogy 18-nak lát. Így néztem rá: :shock:
A minap mentünk Fehévárra, kedves meg mondja nekem, hogy milyen jó, mert én oylan kis "fruskának" nézek ki. Jót nevettem rajta is.
Úgy hogy úgy gondolom, hogy most 21 évesnek nézek ki. 8)

Tabati, lehet, hogy sok minden ettél össze,attól fáj a gyomrod. Ilyenkor az ünnepi készülődésben, ezt harap az ember, azt, amazt, hamég főz is, akkor mindent összekóstol, s talán ez lehet a dolog mögött. De mostanában többször mondtad, hogy rosszul érzed magad, lehet, hogy valami vírus van benned, írtad, hogy hasmenésed is volt. Szerintem a két ünnep között szaladj el a dokihoz, nehogy véletlenül Szilvikor is rosszul légy.

Én is boldog karácsonyt kívánok az egész topicnak. Nem tudom, hogy hogyan jövök az ünnepek alatt, mert megyünk vendégségbe a családtagokhoz. És már mst kívánok mindenkinek sikereket a jöv évi célokhoz! :wink:
Vendég
 


ósió!

Engem is mindenki sokkal fiatalabbnak néz. Anyut is, úgyhogy szerintem nekünk ilyenek a génjeink. Én mindig utáltam, hogy fiatalabbnak néznek, de a kor előrehaladtával, ez egyre fordul meg. Most már örülök, hogy fiatalabbnak néznek. :)

Sajnos nem gyomorrontás van a dologban. Nem ettem össze semmit, és most kipróbáltam, gondoltam, ha nem alszom semmit az éjjel a fájdalomtól akkor is kipróbálom. A templomban karácsonyoztunk, és volt süti szendó meg minden. Mivel reggel ettem utoljára, éhes is voltam, gondoltam, nem fogok diétázni, eszem, aztán legalább kiderül, hogy tényleg a dió e a ludas. Hát itt ülök, semmi bajom, pedig szerintem ha vírus lenne, akkor semmilyen kaját nem bírnék, vagy legalábbis csak a diétásakat. A templomi sütik meg egyáltalán nem voltak diétásak, viszont diósat direkt nem ettem.
Két ünnep között tuti elmegyek a dokihoz. Csak a bejglit, meg a zserbót sajnálom... :cry: :lol:

Kellemes ünnepeket, ósió boldog szülinapot, és mindenkinek sok-sok pihit!!! Encsike, boldog babásodást! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok,

Itt az elveszett bárányka :wink:

Sajnos mostanában nem jut időm ide írni, sőt még visszaolvasni sem, de tervezem ennek pótlását :oops:

Szeretnék Nagyon Boldog Karácsonyt kívánni Nektek!


Kép

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci
 
 

 
 

Tabati, nem tudom, mitől lehet ez. Igaz, éz én védjegyem az állandósság, általában az évek előrehaladtával is ugyanúgy viselem a hajamat, olyan ruhákat hordok, melyek mentesek a divattól, tehát bármikor bárhol lehet viselni őket. Talán ez lehet az oka, bár anyukám nekem is fiatalosan néz ki. Amúgy 48 éves csak.

Hát, sajnálom, hogy így karácsonykor érzed rosszul magadat. De legakább az az aőnye, hogy nem eszed degeszre magadat, és akkor nem hízol.
:D
Én egyébként már kb. két hete ahhoz tartom magamat, hogy csak akkor és csak annyit eszek, amikor éhes vagyok és amennyitől jól lakok. Tehát nem eszek meg még fél kiló kenyeret pluszban.
De ne tudd meg, nekem milyen alakom van. Alig tudok fogyni, bár hízni is alig tudok. Nagyon sokáig és sokat kell ennem, hogyhízzak, és fordítva is lassan megy le a "zsírpacni" rólam. :D
Vendég
 


Sziasztok!

Látom még mindenki karácsonyozik :D :D

Megkaptam a varrógépet :D :D :D még kell vennünk egy asztalt amin tudok majd varrni vele aztán nekiesek :lol: :lol: csak boldogulok vele :roll:


Encsike!

Én semmilyen vitamint nem szedtem, mármint terhesvitamint.
Mikor véreztem az első trimeszterben, c-vitamint és e-vitamint kellett szednem, az e-vitamint végig szedtem aztán a terhesség alatt meg a magneb6-ot. Ha görcsölsz, fáj a pocid vagy begörcsöl a lábad, nyugodtan szedjél be a megne b6-ból!
Mikor mész dokihoz???


Ósió!

Boldog szülinapot! :wink: :D :D


Tabati!

Jujj de jó neked hogy fiatalabbnak tűnsz! Nagy kincs ez! Persze fiatalon utálja az ember, hisz 18 évesen nem 14-nek szeretne kinézni, de majd 40 évesen milyen jó lesz mikor pl 30-nak néznek! :D



Jó a szentestés vonalzó :D :D :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Momi!

Szia! Éppen nézegettem egy-két fórumot, és kíváncsiságból visszanéztem ide, hogy írt-e valaki. És pont te írtál! Így már nem egyszer voltam, hogy éppen akkor jött a gép elé, amikor valaki írt ide.
Köszi a szülinapi jókívánságot. 27 éves lettem, de nem zavar, mert 21-nek nézek ki. :D
Mi 24-én a tesómákkal elmentünk szánkózni. Nálunk megmaradt a múltkori hó, meg még esett is aznap, nagyon hangulatos volt. Este 9-kor mászkáltunk mindenfelé a faluban, felvertük a kutyákat szentkarácsony éjjelén. :-)

Na, akkor most tanulhatod a varrást, igaz? Majd meglátod, miylen jól jön a varrógép. ÉN már eddig is annyi mindent csináltam vele. Pl. tök szuper, hogy bármilyen nadrágot fel tudok varrni vele, ha hosszú, stb.

Képzeljétek, ilyen már nagyon régen volt, 14 órát aludtam az éjjel. Este olyan fél kilenckor beájultam, néztük a Shreket, de nem bírtam, aztán ma 10 órakor keltem fel. :roll: Az a jó az ünnepben, hogy döglés van.

Én főleg könyveket kaptam karácsonyra, aminek nagyon örültem, mert imádok olvasni. Úgy hogy most van bőven könyvem, ami kiolvasásra vár.
Vendég
 


Sziasztok!

Szia Ósió!

Hű de jó lehetett 14 órát aludni :shock: :D :D :D
Én az egybefüggő 6-ról ábrándozom nemhogy 14-ről :lol:

Eddig úgy voltam a varrógéppel, hogy csak nem nagy ördöngősség használni. Háááááát, most hogy megvan, még hozzá sem nyúltam, ördögi masinának tűnik :oops: Veszünk egy asztalkát, amire tudom majd tenni és akkor párom ad varró leckéket :D Tud varrógépen varrni :shock: :D :D most tudtam meg :roll: :lol: mondjuk nem lehetett nehéz megtanulnia, hisz a nővére varrónő, így elleshette a dolgokat.

Látom szeretsz olvasni :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Sziasztok!

Végre én is el tudtam szabadulni egy kicsit. :lol: Eddig jártuk a családot, ami a mai nappal befejeződött. Még barátokhoz fogunk menni, de az korántsem olyan fárasztó, mint a rokonok! :lol:

ósió!

Mégegyszer boldog szülinapot!! :D A kajálás része meg nem úgy lett ahogy gondoltad! :lol: Rengeteget zabálok, de főleg édességet rengeteget, amit amúgy év közben nem nagyon szoktam. Csak a diós dolgokat nem eszem és nincs is semmi bajom azóta. Úgyhogy valamiért többé már nem bírja a gyomrom a diót. Lehet, hogy ez egyszer csak meg fog változni, de én már tuti nem merek egyhamar újra diós dolgot enni.

zsókuci!! :D

Üdv újra közöttünk!! Tényleg jó rég voltál már!!

momi!

Eljön majd az idő, amikor ósiónak is csak halvány emlék lesz ez a karácsony, amikor is 14 órát aludt egyhúzamban! :lol: ( ;P )
Varrógép..... Nagy álmom nekem is. Meg még egy pianino, vagy elektromos zongora is. Picit tudok zongizni, és szívesen gyakorolgatnék rajta, ha lenne. Ez a kettő a tárgyi álmom, a többit meg tudjátok!! :D Ha kész lesz a házunk, akkor talán ezekre is sor kerül valamikor.
Könyvet én is kaptam rengeteget, úgyhogy szerencsére nekem is lesz mit olvasnom. :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Momi!

Hát, a végén már minden végtagom fájt, annyit voltam az ágyban. 14 óra alvás után este meg ásítoztam! :?
Hidd el, ha párod megtanít a varrásra, egyáltalán nem lesz nehéz.

Tabati!
Én is jól összeettem minden az ünnepek alatt. Hol van a lapos has? Sehol, vágyálom. :D Egyébként most a két ünnep között kicsit szelektálni fogok ruhákat is. Amit nem vettem fel fél éve, azt valószínűleg már nem is fogom. Olyan nagyon sok felesleges ruhám nincsen, de mégis vannak, amelyeket nem hordok. Azoktól szépen megszabadulok, hogy normálisan legyen hely mindennek.
Ti nem szoktatok ilyenfajta "nagytakarítást" csinálni? Néha van, hogy sajnos vársárlás után (hordáskor) veszem észre, hogy mégsem olyan jó az a ruhadarab, túl laza, túl szűk, stb.

Ti merre töltitek a Szilvesztert? Mi kettesben itthon. Nincs kedvünk menni sehova. :wink:
Vendég
 


Hú, ne is mondd!!! Az annyira idegesítő, amikor megveszed, aztán később derül ki, hogy valamiért mégsem jó!! :evil: De én akkor is tartogatom még egy darabig, majd megpróbálom elpasszolni barátnőnek, hátha neki jó, és a legvégső esetben teszem a szemét mellé. Hátha egy hajléktalannak jó lesz... :roll:

Mi táncolunk Szilveszterkor is. Táncos buliba megyünk minden évben. Bár az utolsó pillanatban vettük meg elővételben a jegyeket, mert addig vártunk, hátha összejött a baba, és akkor itthon pihentünk volna. Szóval, amíg lehet, mi kihasználjuk, bulizunk. Remélem azért jövőre már inkább itthon kell maradnunk! :wink:

Amúgy nekem már megint fura a menstruációm! Picit még mindig vérzek, pedig már több, mint egy hete megvan. (nekem max 5 napig szokott meglenni amúgy) Mintha a múltkorit akarná bepótolni, amikor csak 3 napig volt meg. :roll: Fura... Lassan itt az ovuláció, aztán én még mindig menstruálok... Párom aggódik, én nem, mert tudom, hogy valaki 2 hétig is mensizik. Majd akkor aggódom, ha valamim fáj is, vagy ha egy hét múlva még mindig meglesz.

Encsikének olyan jó!!!! :D Láttam már irogatott az augusztusi topicba! Kíváncsi vagyok mikor megy dokihoz!

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Én is sokat gondolok Encsikére :D Miket érezhet most, bizti nagyon izgatott... Nosztalgiáztam is egy kicsit, :roll: , felidéztem a tavalyi június :D mennyire vegyesek voltak az érzelmeim. Egyik pillanatban a föld felett jártam a boldogságtól, a másikban be voltam tojva hogy gyerekem lesz, féltem, örültem, izgultam, aggódtam. Tény, izgalmas időszakon megy most át Encsike :D Nagyon szurkolok neki, hogy minden simán és jól alakuljon!

Szilveszterkor itthon leszünk, ahogy lefekszik a Ricsi, mi is alszunk vele. Olyan lesz mint bármely nap. Remélem a petárdák meg rakéták nem fogják felkelteni :twisted: Amúgy is utálom a szilvesztert! Érezd magad jól, kötelező bulizás van. Rengeteget jártam a Ricsi előtt bulizni, szinte minden hétvégén. De szilveszterkor általában otthon tv-ztem. Nekem eröltetett ez a nap :roll:
De nektek jó bulizást, sok táncit, és érezzétek magatokat nagyon jól :wink: :D


Uh, hív a Ricsi. Bocsi de mennem kell...

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Nekem valami génem hiányzik, mert én kifejezetten olyan típus vagyok, aki nem szeret buliba járni. Ismerősökkel, családtagokkal oké a szórakozás, de el nem tudnám képzelni, hogy egy vadidegen helyre menjek. Inkább olvasok. Tudom, hogy égő, de ez van. :oops:

Tabati, ne is mondd! Én is meg vagyok lepődve a ciklusomon. Elvileg ma kellene a ciklus-hu szerint ovulációnak lenni. Csináltam 26-án egy tesztet, ot a T csík elég erős volt, de halványabb, mint a C. Na, gondotlam, majd 27-én full erős lesz. Erre tegnap csináltam egy másik tesztet, totál negatív lett, egyáltalán nem látszódott a T csík. Na, akkor elgondolkodtam. Most vagy a 12. napon (25-én) volt a pém, ami utólag lehetséges, mert igen fájdogált lent a hasam, vagy pedig ebben a hónapban elmaradt a peteérésem. Tudom, hogy van egy évben egy-két ilyen hónap. Mindenesetre most január 11-én kellene megjönnie, ha előbb volt a pé-m, akkor előbb is fog megjönni. Az esküvő miatt nem is bánnám, mert akkor nem kellene izgulnom egyáltalán.
Mindenkinek van valami, amin törheti a fejét.

Én nagyon remélem, hogy a 2009-es januári topicba fogok tudni írogatni, illetve ide is.
:D
Hónapról hónapra nézem az új topicokat, most már nemsoká gondolom, megnyílik a 2008. szeptemberi topic, és akkor már nem sok lesz vissza a januárihoz.

Közben mi ma elautókáztunk erre-arra, néztünk házakat. Szép árak vannak, mondhatom. Nincs mese, jövő év elején kell valamit lépnünk az ügyben. Kár, hogy nem repül a sült galamb a szánkba. :?

Encsike szerintem már nem fog ide írni, biztosan csatlakozik a 2008-as augusztusi topichoz. :wink:
Vendég
 


:( Hát azért, csak meglátogat néha minket... :roll:

Amúgy az "erezdelahajam" bulikat én sem szeretem. Meg ki is nőttem már belőle, de régen is csak azokat a kis baráti összejöveteleket szerettem. Ahol mi Szilveszterezünk, az egy megszokott kis társaság. Persze biztos lesznek idegen emberek, de a többséget ismerjük.

Ma megkérdeztük a szocpolt, és van, nem szünt meg. (még :lol: ) Annál a banknál, ahol mi fel szeretnénk venni, ez úgy megy, hogy a megelőlegzett szocpolt (tehát, ha még nincs gyerek, csak bevállaljuk) csak akkor lehet felvenni, ha be tudod mutatni a banknak, hogy megvan a pénz az építkezéshez. Szóval (mivel nekünk még nincs meg a teljes összeg) mi vagy akkor vesszük fel, ha már látjuk a végét (pont azért akarjuk felvenni, hogy az elején dobjon a dolgokon :( ), vagy felvesszük a szocpolhoz tartozó kamattámogatásos hitel. Úgyhogy semmi sem egyszerű, valszeg felvesszük a hitelt (s vele együtt a szocpolt is), mégis jobb megoldás, mert kamattámogatás van rajta, plusz bármikor feltételek nélkül előtörleszthetünk, nem úgy, mint más hiteleknél. Szóval nem kell szerződésmódosítás, meg semmi. Viszont, ha már jön a babu, akkor a harmadik gyerekre is fel lehet, venni előlegben plusz pénzt. Az a lényeg, hogy megelőlegezve, mindig csak két gyerekre lehet felvenni 8 évre. Annyi idő alatt össze kell, hogy jöjjön, meg fel kell építeni a házat. Mindkettőt pár éven belül tervezzük, úgyhogy remélem ebben nem lesz hiba! :wink:

Rokonlátogatás

Ilyenkor karácsony tájékán elengedhetetlen, hogy némely rokonunk hülyeségeit mosolyogva hallgassuk. Most is akadt ilyen, meg rosszindulatú is. Alig bírtam magambantartani a felháborodásomat, de ugye nem akartam összeveszni a párom rokonaival. Apósom testvére volt az, aki a menyére azt mondta (nem bírják egymást), hogy csak azért szült 3 gyereket, hogy ne kelljen dolgoznia. Mindezt persze úgy, hogy imádja az unokáit, amit ugyebár a menye szült neki! Azért is akadtam ki, mert akkor rólam is ezt fogják majd a hátam mögött mondani? :shock: Otthon kieresztettem a gőzt anyósomnak, aki csak annyit mondott, hogy nem kell velük foglalkozni! Igaza van, de ez teljesen felháborító! :evil:

Kép
Kép
tabati
 
 


És azt el is felejtettem írni, hogy nem is rosszul neveli azt a 3 gyereket. A legnagyobb lány, tehetségesen rajzol, lovagol, versenyeket nyer, és mostanában vették fel első helyen egy jónevű gimibe. Hát szerintem igazán "megbocsátható", hogy otthon van, miközben a férje el tudja tartani őket, neveli a gyerekeket (egyébként meg a legkisebb még csak most megy oviba. Miért adta volna be bölcsibe, és ment volna dolgozni? Szerintem sokkal jobban jártak így a gyerekek, mint ha több pénz lennne, de kevesebbet foglalkoznak velük.

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!

Ismerős dolgok. Igaz, tőlem nem rosszindulatúan, de általában a munka felől szoktak érdeklődni. csodálatosképpen a mostani karácsonykor senki semmit nem kérdezett. De amúgy szoktak, és már sokszor nekem is a hócipőm tele van a bárgyú kérdésekkel. Miért nem tudnak mást kérdezni.
Most az esküvőről kérdezgettek. Most már ugye pont aktuális is, de ha nem lenne az, akkor megint faggatóztak volna? Igaz felfoghatn már az 50 körüli társadalom, hogy manapság nem mennek egyből oltár elé a fiatalok, és szülnek 18-20 évesen. Egyszerűen kitolódott minden, felesleges erőltetni. Persze, tudom, hogy nem rosszindulat van a dolog mögött, csak érdeklődés, de elgondolhatják, hogy milyen az, ha úton-útfélen ezt kérdezgetik "érdeklődésből" az emberek.
Érdekes, a gyerek nem került szóba, csak apórom élettársa mondta, hogy most már rajtunk a sor, de ő nagyon kedves, benne semmi házsártosság nincsen.
Kérdezték még, hogy egyébként mennyit szeretnénk. Mondtam, hogy mi kettőt mindenképpen szeretnénk, és esetleg még egyet utána bevállalunk, mert mi (én) úgy gondoljuk, hogy tisztességesen felneveljük őket, és ha módunkban áll majd, akkor kora felnőttkorukban is segítjük őket.

A kiszelektált ruhákrhoz visszatérve. Én sem szoktam kidobni, csak azokat, amelyeket senkinek nem tudok odaadni. Igaz, anyukám a máltaiaknál dolgozik, ő bevihetné oda ezeket is. Amúgy a tesóm barátnőjének szoktam odaadni ezeket a ruhákat, kb. azonos méretünk van. Meg az egyik unokatesómnak. Sőt, ma pl. a mamámnak is tudtam adni belőlük. Nem sok volt, de egy ideje már rejtegettem őket, mondván, majd csak hordom őket, de aztán mégse. Mert tényleg van olyan, hogy megveszem, de mintha mosás után már nem lenne olyan. Pl. most egy szép fehér kötött pulóvertől is megszabadultam, a mamámnak adtam, mivel túl rövidnek tartottam a derekamnál, és nem emelte ki az alakomat.
Aztán van egy bőszárú farmaram, szinte vadi új, mégse érzem benne jól magamat. Ezt is odaadom a tesóm barátnőjének. Az ember úgyis mindig a jól bevállt ruhákhoz nyúl, nem?

Na, a szocpolt majd mi is megérdeklődjük, de csak akkor, ha aktuális lesz, mert akár egyik pillanatról a másikra is változtathatják. Ezért majd csak akkor megyünk, ha kiválasztottunk egy házat. De azért 8 év alatt csak összejön két gyerkőc!
Vendég
 


Mi is gondolkodtunk, hogy megvárjuk, míg összegyűlik a pénz, nem veszünk fel hitelt, hanem majd később vesszük fel a szocpolt. Aztán végül mégis másképp döntöttünk, felvesszük az elején, mert ki tudja mikor fogják megszüntetni az egészet. Most még van, ki kell használni!

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Nem vesztem el :) Azért írok ide is :):)

Szóval, hát azt sem tudom hogy vagyok :) persze én is föld fölött járok, de ha egy kicsit is megfájdul a hasam, akkor rögtön tiszta ideg leszek, hogy miért fáj, és hogy nincs e valami baja :):) Szóval igy vagyok :) Persze egész nap azon jár az eszem, hogy mikor mehetek már dokihoz meg had lássam már :):)
Vőlegényem is igy van vele :) Sokat beszélgetünk róla, sőt még egy kismama könyvet is vett nekem :) Olyan édes :)
Egyébként a dokimmal beszéltem már, és ő Pregnavitet ajánlott nekem, ha nincs akkor Elevit, és Human Folacidot szedek, ezt napi 2-t az Elevitből pedig napi egyet.
Csak ne izgulnék annyit, hogy minden rendben van e :)
Na elég magamról :)
Ti jól vagytok?
Karácsony jól telt? Látom sokmindent kaptatok :):)A lustálkodás nagyon jó :) Én is lustálkodok, csak néha nem tudok már hasom aludni, mert úgy fájnak olyankor a ciciim, hogy nem bírok hasra feküdni csak sziszegve... De hát szivesen fekszem hanyatt ilyen áron :wink:
encsike87
 
 


Jaj de jó, hogy most már bátrabban írsz, és kezded elhinni, hogy babát vársz!!! :D

Erről a Pregnavitről még nem is hallottam... Ez is sima várandósvitamin? A Human Folacid-ról sem hallottam még. Az valami folsav tablettaféleség? Amúgy lehet sima folsavtablettát kapni én azt szedek, gondolom olcsóbb, mint ezek a fantázianévvel megáldott bigyók... :roll: De inkább hallgass a dokidra, ő biztos jobban tudja. Abban talán több hatóanyag van, vagy nemtom, mert állítólag a várandósvitaminokban is van folsav, van aki ezért külön még nem szed hozzá...

Egyáltalán hogy mersz hason aludni? :shock: Én tuti, ha megtudnám, hogy baba van benn, akkor már pszichésen sem mernék ráfeküdni. Tudom, hülyeség, mert még annyira pici, de szerintem így lesz. Most még feküdj hanyatt, mert ahogy hallom, később a babu nem fogja szeretni. Úgyhogy akkor csak két lehetőséged lesz (jobb esetben)

Nekem eltelt a karácsony, voltunk sok rokonnál, még ma is betoppant váratlanul egy kis társaság, mondván erre jártak. :evil: (nem nagyon szeretem az ilyen váratlan dolgokat) Szilvesztert már várom, bulizni fogunk, amúgy meg reménykedem, hogy a szeptemberi topicba már én is írhassak, s majd tőled kérjek tanácsot, mert te mindig előttem leszel egy hónappal! :wink: Persze ez csak álom, meglátjuk, hogy alakul. Mi mindent megteszünk az biztos! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!


Szia Encsike!
:D :D :D :D
Nagyon sokat gondoltunk rátok! :wink: :D :D :D
Hááááát, tudod, egy jó darabig el is felejtheted a hasonalvást :lol: én még a mai napig nem tudok hason aludni a tejjel teli cicik miatt :?
Ne aggódj, tudom könnyű mondani :roll: élvezzétek ki minden egyes percét a várandósságnak, csodás várni a picit! :wink: :D

Ezeket a gyógyikat én sem ismerem, de tényleg az a legjobb ha megbízol a dokidban.

A fájdogálások, görcsök természetesek, ne parázz! Nő a méhed meg a méhet tartó szalagok is terhelődnek. Természetes ez ilyenkor :wink:




KÉpzeljétek, ma megkaptam az asztalt a varrógéphez! :D Pár nap alatt renoválják, ugyanis ez egy használt régi asztalka, de nagyon szép, faragott az eleje, az asztallapja felhajtható és egy nagy tükör van benne :D És akkor hajrá, befűzöm életem első cérnáját abba a masinába :roll: :D

Amúgy én sem értem miért jobb az hogyha egy anyuka bölcsibe adja a gyereket és visszamegy dolizni, főleg ha apuka el tudja tartani a családot. Igenis nevelgesse a gyerekeit, nem a bölinek szülte. :roll:

Tudjátok mit olvastam tegnap, totál elhűltem. :roll: Szóval, azt írták az egyik terhességgel foglalkozó honlapon, hogyha egy pasi 15 percet áztatja magát 40 fokos vízben akkor egy hétre kinyírja a spermáit, életképtelenek leszenek :shock: párom forróvízfüggő :(

Ez a második ciklusom nem igazán fényes, már meg kellett volna jönnie, erre szerintem még csak most volt pé-m. Elkezdtem magam vizsgálni úgy ahogy írtátok és ebből gondolom. Totál fent van a méhszájam meg puha... bár ez már több mint egy hete így van, szóval nem igazán vágom :oops: kár volt nyulkálni, most tök összevisszaság van a fejemben :oops:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


momi!

Én is pont erről akartam írni, csak én pozitívat... :oops: Én most először tapasztaltam, hogy nem lelem a méhszájamat... :lol: Szóval valószínűleg fenn van és puha, mert eddig mindig megtaláltam, annyira lenn volt. És pont jókor, mert mostanában vagyok termékeny. Szerintem nem csak egy napig van fönn a méhszáj, hanem legalább egy hétig. Legalábbis nem tudom elképzelni, hogy hirtelen lesz puha, szerintem ez is olyan folyamat, mint a peteérés... Valaki? Okosabb? Megerősítés! :lol:

És már tudod, hogy mit fogsz varrni először? :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


A méhszáj valóban nem egyik percről a másikra lesz puha és nehezen elérhető. Ez egy folyamat az egész cikluson belül. Nekem elvileg pár napja volt a pém, de ugye nega lett a teszt, de a méhszájam puha volt és nehezen elérhető. Szerintem max. annyi volt, hogy nem volt pém.

Képzeljétek, a kedvesem barátai azt találták ki, hogy a legénybúcsúztatójára Amszterdamba mennek ki pár napra. Mondtam a fiúknak, hogy felőlem rendben, de kizárólag április elején mehetnek (májusban már nem szeretném semmiképpen), mert április közepén nekem pém van. Persze, ezt nem kötöttem az orrukra, csak annyit, hogy április elején menjenek. :D Az egyik fiú kitalálta, hogy már most nekiáll szervezkedni, és akkor olcsón kijönnek. De én az árprilist semmiféleképpen nem akarom kihagyni.

Encsike, én alapból olyan vagyok, hogy nem tudok a hasamon aludni, a hátamon viszont imádok, meg az oldalamon is. Remélem, ez majd jól jön később.

Na, ránézek a levesre.
Vendég
 


Sziasztok!

Persze, folyamat :D Ma is megnéztem :oops: , és már kezd visszanőni, vagy hogy írjam :roll: :lol: de még puha. Szóval tényleg nem rossz dolog ez, hogy így figyelhető a dolog, de a páromnak meg nem mondanám miket csinálok :roll: :lol:


Tabati!

Ricsinek szeretnék varrni egy alvós cuccot polár plédből :D megvan a prototipus, úgyhogy szerintem menni fog. De igazándiból az első varrás szerintem két rongyi összevarrása lesz :D :D


Ósió!

Terelgesd csak a párod :wink: vétek lenne kihagyni egy ilyen fontos dolgot :wink: :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


momi!

Akkor majd mire nekem meglesz a babám, téged kérlek meg, hogy varrj nekünk kötős kengurut! :wink: :lol: Megvan a leírása, hogyan kell, állítólag könnyű, nekem viszont kínai. Te meg addigra belejössz! :lol:

Legénybúcsúztató! :shock: Ez jó, látod nekünk ilyen nem lesz. Meg leánybúcsú sem. Ti is csinálhatnátok a barátnőiddel, ha már a párod utazik! :wink:

Hozzánk megint váratlan vendégek jöttek! :evil: Ezt már nem hiszem el!! Eltervezem a napom, aztán keresztbelövi egy fél napos vendégség. Amivel nem lenne semmi baj, ha betervezett lett volna.

Kép
Kép
tabati
 
 


Momi!

Kezdetdben néhány rongydarabon próbálgasd a varrást, ne hogy szép anyagot véletlenül tönkretegyél.

Tabati, hozzátok mentek a váratlan vendégek? Vagy a anyósódékhoz?
Én se szeretem a váratlan vendégeket, szerintem ez udvariatlanság csak úgy odaállítani. Nálunk egyszer a mamámnál nyárin állítottak be vadidegenek. A hátam közeépre se kívántuk őket, szaladt az egész konyha, mert éppen télire tettünk el, meg főztünk... az agyamra mentek.
Ha lehetőséged van, ilyenkor mindig szépen angolosan távozni kell a szobátokba.
Vendég
 


Az, hogy hozzánk, vagy az anyósomékhoz, egy és ugyanaz. Párom unokatesói, úgyhogy közös vendégek. Az egyik viszont elég gáz, már nem bírtam hallgatni a szövegét, úgyhogy én leléptem netezni, párom meg ottmaradt, pedig biztos szívesebben tanulna ő is. Nem is tudtuk nagyon megkínálni semmivel őket, mert minden süti elfogyott karácsonyról, nem sütöttünk újakat, mert mindenki rosszul van már a sok sütitől, meg a csokitól. Pár narancsot kitettünk, meg üditőt, volt valami aszalt gyümi is, meg szaloncukor! Ja és az egyik fiú nemrég kifejezte igényét, hogy szívesen rágyújtana. Anyósom mondta neki, hogy a verandán megteheti, mert már ő leszokott nincs benn dohányzás! :lol: :lol: Imádtam érte! Amúgy tényleg! Már lassan fél éve leszokott. Sokat nyaggattam, párom is, úgyhogy szerintem megunta. :lol: Egyébként becsülöm érte, hogy sikerült, mert régóta szívta, és már nem fiatal.

Kép
Kép
tabati
 
 


ÁÁÁÁÁÁ!! Megőrülök!! Még mindig itt vannak!!!! És politizálnak ezerrel, amit utálok!! Egymás szavába vágva kiabálják túl egymást. :evil: Borzasztó! Ráadásul régen volt már az ebéd, nagyon éhes voltam már, de fogtam magam, kimentem kajáért, azt most itt eszem. :lol: Megkínálni ebből sem tudjuk őket, mert volt egy adag finomfőzelék (nyami), ezt én lefoglaltam, valami hús is van, stb. szóval mindenkinek jut valami, de a vendégeket ciki lenne ilyen kis maradékokkal megkínálni. Kenyér sem tudom mennyi lehet, így este... apósom hajnalban kel, és akkor hoz mindig péksütit, meg kenyeret. (tiszta jó, hogy ők mindig korán kelnek, szerintem ha felépüla házunk akkor is lerakja majd reggel a friss pékárut a nappalinkba. :lol: )

Ráadásul a torkom is picit fáj, valami megfázásféle, ami estére szokott rosszabbodni. Most megmértem a lázam, de még hőemelkedésem sincs, szerintem már a rokonoktól vagyok rosszul, még így szobán keresztül is. :evil:

Kép
Kép
tabati
 
 


Hozzánk szerencsére nem jönnek váratlan vendégek :)

Forró fürdő: Nálunk is mindennap vagy fél órát ül a vőlegényem forró vízben... Ennek ellenére mégis összejött a baba :) Szóval szerintem ez nem akadály :) Persze gondolom nem utána kell rögtön egymásnak esni... hanem mondjuk reggel :wink:

Tabati, még én sem tudom hogy mi történik velem, de talán 1 hónap múlva már tudok tanácsot adni :):) Úgyhogy hajrá! :wink:

Egyébként nekem semmi egyéb tünetem nincsen a cici fájáson kívül...
Hason még merek aludni, de úgy hogy az egyik lábam fel van húzva és akkor úgy nem fekszem teljesen a hasamon.
Képzeljétek, egyik reggel arra ébredtem, hogy a párom simogatja a hasamat, tök jó érzés volt :)
encsike87
 
 


Ezek még mindig itt vannak! :evil: Szerintetek itt fognak éjszakázni? :?: :evil: Nekem ma még rá kell ugranom a páromra!!! :lol:

Ja igen! A forró fürdőre még nem reagáltam, pedig szerettem volna. Mi mindig együtt fürdünk a párommal, és mi is igen szeretjük a jó kis forró fürdőt! De mióta hallottuk, hogy árthat, mindig figyelünk, és párom nem engedem be, ha túl meleg, előbb kiegyenlítem a dolgokat. Néha beleáll, de sikítok, hogy bele ne lógjon a zacsi, míg le nem hűl kicsit a víz! :lol: :lol: (azért van ilyen jó kedvem, mert végre veszik a cipőjüket és mennek :D :D )

Encsike, köszi a bíztatást, majd igyekszünk! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Egyébként mi is együtt fürödtünk, csak amikor két csík lett a teszten akkor már nem ültem bele a kádba :) meg azóta sem :)

Egyébként mi anyósomnak vettünk varrógépet karácsonyra... szerintem tök jó, úgyhogy mondtuk is neki hogy majd varhatja a baba dolgokat :):)

Még az én anyukám nem tud róla, mert vele ugye nem felhőtlen a viszonyunk, és ő szerintem nem örülne neki.... És azt sem tudom hogy mondjuk meg... :(
encsike87
 
 


Sziasztok!

Hű lányok, köszi az aggódást, nem szép anyaggal kezdek varrni :wink: :lol: :lol: :lol:

Ez a forróvíz is akkor vagy bejön vagy nem. Nem lehet általánosítani. Annyi ilyen "badarságot" olvas az ember, aztán meg agyalhat hogy most mi van. Néha jobb butának lenni :roll:


Tabati!

Részvétem a rokonok miatt :wink:
De látom jól alakulnak a dolgok, gondolom mostanra pároddal vagytok már édeskettesben :wink: :D

VArrjak kengurut :shock::lol: :lol: :lol: de nem vállalok majd érte garanciát hogy a célnak megfelelő lesz :roll: :lol:


Ósió!

Nincs is rongyim amin gyakorolhatnék :oops: az ilyen "kacatokat" eddig tűzre dobtam :roll: :( Majd párom rozoga pólóit felaprózom :P Sőt, még cérnám sincs, azt is venni kell :shock: :oops:


Encsike!

Talán anyud is megenyhül ha megtudja hogy nagymama lesz :wink:
Bár édesanyám mikor közöltem vele, lesápadt és NA NEEEEEEE hagyta el a száját :shock: és még hetekig nem hitte el. Azt hitte szórakozok, aztán haza állítottam a növekedő hasammal és szörnyethalt. Utána kezdett örülni. Ma meg már imádja a Ricsit :D




Lányok! Nagyon boldog, sikerekben gazdag új évet kívánunk Nektek! És szívből kívánjuk, hogy minden vágyatok teljesüljön 2008-ban!
Kép
Jövőre ugyanitt :wink: :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Nagyon magam alatt vagyok :(
Röviden leírom mi van: Szüleim elváltak, apának van egy barátnője, aki csak a pénzre hajt, ezért engem is hajlandó volt megutáltatni apával... Anya egyedül van, és dolgozik stb... de ő tartja a kapcsolatot a volt pasimmal, akivel még annó összeboronált, és azt akarta hogy majd vele éljem le az életemet. Én voltam akkor 14 éves a pasas meg 31. (na szerintem itt már sántit a dolog). Ezért a vőlegényemet anya nem fogadja el, sőt mondjuk azt hogy utálja, apa meg valami milliomos embert képzel el mellém, ezért ő sem szereti a páromat. Megjegyzem, dolgozik, megvan mindenünk ami kell, mindkettőnknek van kocsink stb... szóval nem vagyunk azért csórók, ahogy azt apa elképzeli. Szóval a kapcsolatunk semmilyen, anyáék is "utálják" egymást. Apának elmondtam, hogy mi van, erre felhívtam anyát és elkezdett vele ordítani, hogy miatta lettem "ilyen" stb... Aztán anya felhívott engem hogy tiszta hülye vagyok és reméli nem születik meg a baba stb...
Gondolhatjátok hogy érzem magam?! Párom ráadásul dolgozik, egyedül vagyok itthon, úgyhogy erre nagyon nem vágytam!
Remélem reggelre már elmúlik. Hozzászoktam hogy mindig engem piszkálnak mindenért, de ez most kicsit sok volt nekem is.

Bocsánat hogy itt panaszkodtam, de már nem bírtam ki....
encsike87
 
 


Encsike!

Összeszorult a gyomrom. Nagyon sajnálom hogy ennyire gáz a helyzet. :cry:
Sajnos nálunk is vannak gondok, nagy gondok...

Csak azt tudom tanácsolni, hogy fel a fejjel. Te megteszel mindent a jó kapcsolatért, rajtad nem múlik. Sajnos most dolgoznak benned a hormonok, így még kilátástalanabbnak látod a dolgokat. Kitartás, nemsokára minden bánatért, amit eddig átéltél, kárpótolni fog egy csillogó tekintetű kisbaba.

Én is sokat sírtam, keseregtem a terhesség alatt a családom miatt. De megpróbáltam nem gondolni rájuk, örülni a babának. Nem tudom, hogy tudod e, de megérzi a baba ha boldogtalan az anyuja. Bár még nagyon pindur a babád, de ha bármikor szomorú vagy, sírs, mindig mond el neki hogy miért és ne aggódjon, nincs semmi baj csak egy kicsit pityereg az anyu. Lehet hogy hülyességnek tűnik de majd ha érzed a mozgását, miután megnyugtattad a manót egyből felélénkül. Tapasztaltam és már mások is mondták.

Tényleg ne rágódj anyudon, próbálj meg egy kicsit optimista lenni és szerintem hanyagold vele a kapcsolatot. Én konkrétan megkértem anyám hogy hagyjon békén, ne piszkáljon, ne idegesítsen és nem is nagyon kerestük egymás társaságát.

Néha jobb lesz@rni a dolgokat és csak a jóról tudomást venni...

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Momi,

teljesen igazad van! Inkább a babára figyelek meg a páromra, mint hogy mások hülyeségével foglalkozzak. Én úgyis tudom hogy normálisan felneveljük és szeretni fogjuk! A többi meg nem érdekel!

De azért megnyugtatott ami írtál! Nagyon rendes vagy!

Akkor nálatok sem ment simán? Elárulnád hogy hány éves vagy?
encsike87
 
 


Sziasztok!

Mindenhol megvannak a gondok, mindenhol lehet min törnie az embernek a fejét, látom.

Hát, mi is beszélgettünk az elmúlt napokban erről-arról. Például ugye írtam valamelyik nap, hogy nagyon rosszul viselem, amiért nekem nincsen munkám, és itt helyben és a közvetlen környezetben nem is tűnik úgy, hogy lesz a közeljövőben. Persze, sírva fakadtam, mikor folyton ugyanazokhoz a gondolatokhoz jutok vissza, és lassan meggyűlölöm ezt a várost. Kifejeztem kedvesemnek, hogy én nagyon félek a jövőtől, félek attól, ha munka nélkül szülök, hogy akkor egyrészt csak gyesem lesz, másrészt a munkában töltött éveim se fognak gyarapodni, majd 30 egynlhány évesen jutok oda, hogy még mindig pályakezdő vagyok?
Ezért arra jutottunk, hogy most újévben pályázok Székesfehérvárra is állásokért, és ha összejön, veszünk nekem egy autót, és azzal fogok bejárni. Ez együtt jár azzal, hogy a bébiprojectet is eltoljuk pár hónappal. Ennek egyrészt nem örülök, mert nagyon szeretnék mieőbb terhes lenni, másrészt annak se örülök, hogy a pénzünkből most vennénk egy autót. De: legalább megnyugtatna a tudat, hogy munkából megyek el szülni (feltéve, hogy összejön valami nlhány héten belül), és mennének a munkában töltött éveim is. Ha pedig nem próbálom meg Fehérvárat, lehet, hogy hamarabb szülhetek, de folyamatos aggodalom lesz az életem, hogy vajon nem hibáztam-e, amiért munka nélkül vállaltam ezt be. Mert rendben, megvagyunk, megélünk, stb. De hosszabb távon se árt gondolkodni, mi lesz mondjuk 7-10 év múlva, legalábbis kicsit befolyásolni a dolgokat. Szóval, itt állunk. Párom is nyugodtabb lenne, ha látná, hogy kiegyensúlyozottabb vagyok, mert biztonságosabbnak érzem a helyzetet. Éppen ezért kell áldozatot hoznom (és remélem, sikerül elhelyezkednem), mert nagyon szeretnék gyereket. Csak azt ajnálom, hogy mostanra döntöttünk úgy, hogy akkor egy kis pénzt feláldozunk a megtakarításból, és veszünk egy autót, de majd csak megtérül, meg gyerekkel amúgy is kellene.
Ha hónapokon belül semmi mozgás nem lesz munkaügyben, akkor visszétrünk az eredeti verzióra, s az elképzelt időpontban szülök, mert azért a végtelenségig se akarunk várni.
Olyan hosszú lettem, bocsánat, csak egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyn szeretném, ha összejönne egy munka, de szeretnék hamar is szülni. Az biztos, hogy a próbaidő lejárta után egyből terhes szeretnék lenni, ha összejönne valami. Sajnálom, de nem fogom más érfekeit figyelembe venni (a munkáltatóét ugye). Már régen nem erről szól a fáma, s ez kölcsönös, úgy látom.
Sajnosez az ára az egyetemi diplomának, most kell nekiállni annak, aminek 22-23 évesen is neki lehetett volna. De ez van. Szörnyű nehéz helyzet ez érzelmileg.

Encsike, Momi!
Meg tudlak érteni benneteket. Én is jobban kijövök a mamámmal pl, mint anyuval (apukám anyukája). Egyszerűen mi anyuval éltérőek vagyunk. Nem azt modnom, hogy nem érezzük jól egymás társaságát, de teljesen másmilyenek vagyunk, szinte minden szempontból. És ha sokat vagyunk együtt, vagy összekapunk, vagy lenyelem, amit anyu mond, erre meg ki hajlandó. Többek között anno azért is költöztünk el, mert nyugodt életre vágytunk. Én sajnálom, hogy sokszor a szülőket csak a gyerekek tartják össze, aztán mikor azok felnőnek, szétmegy a kapcsolatuk, mert rájönnek, hogy csak a gyerekek miatt voltak együtt, jobb esetben. És sajnos az is igaz, hogy nem lehet nem oglalkozni az ilyenekkel, mert a saját szüleinkről van szó. Lehet, hogy csak kicsit foglalkozunk velük, de akkor is ott lesz a fejünkben a gondolat, hogy mégis, miért élnek így.
Azt meg nem értem, hogyan lehet először hitetlenkedni, hogy valaki szülni fog, utána meg imádni az unokát. Nem igaz, hogy egy kis modort senki nem tud magára ölteni! Ha nálam nem örülnének a bejelentésnek, együk fel, akkor én ki is hagynám őket minden részletből, hogy fiú lesz-e vagy lány, mikorra várom, stb. Nem tudom, ez hogy esne nekik.
Encsike, nagyon durva, amit anyukád mondott. Ha ilyet kívánna nekem anyukám, az biztos, hogy annyira rosszul esne, hogy soha többé nem keresném, hiszen azt kívánná, hogy haljon meg a babám a meg nem születéssel. A bocsánatkérés is nagyon-nagyon kevés lenne ehhez a viselkedéshez.

Forró fürdő: mi is szerettük kedvesemmel, csak itt a lakásban tudolónk van, így nem fürdünk. De a baba érdekében nem vennénk amúgy se forró fürdőt, max. fürdő előtt áldoznánk a szerelem oltárán. :wink:

Tegnap elmentünk nézni házakat, láttunk is egy újonnan felépültet, majd szeretnénk érdeklődni iránta. Mondtam édesemnek, hogy minden vágyam egy új házba költözni, legalábbis olyanba, ami nem omladozik. Jó, ilyet mondjuk nem is vennénk, de azért egy új ház mégis új. Mondtam neki, hogy nagyon szeretném...
mert persze az elmúlt napok eléggé érzelemdúsak, most is oylan érzékeny vagyok. Tegnap, miután sokat beszélgettünk, sírva is fakadtam, mikor átölelt. Mondta nekem, hogy tudja, hogy én már egy babára vagyok nagyon, de akkor is meg kellene saját szakmai nyugalmam érdekében gondolni a fehérvári elhelyezkedés lehetőségeit. Ezzel teljes mértékben igaza volt.
ÉN annak idején Budapesten rengeteget tanultam, sok sikerélményem volt, sőt még magánórákat is adtam egy tárgyból, tudtam pénzt keresni, nem is rosszul, minden olyan szépen indult. Aztán ahogy hazajöttünk pénzgyűjtés gyanánt (kedveseméknek itt van egy cégük; hogy miért nem oda megyek dolgozni, külön téma), aztán aztána minden egyre rosszabb lett szakmailag... se munka lehetőség nincs, sokszor éreztem hogy ismerősök kiszúrtak velem, szó szerint... persze, hogy érzelmileg ide jut az ember.
De ez az év utolsó napja. Egy nap múlva újév, és elhatároztam, hogy a lehető legkomolyabban megpróbálom kézbe venni azokat a rohadt dolgokat, és nem engedni, hogy a dolgok úgy essenek csak, ahogy puffannak. Ennek első lépése a Fehérvár felé fordulás, max. ha teljesen reményetelen ott is vagy hosszadalmas, akkor hagyom, de megpróbáltam.
És a sok lüke gondolatot se engedem még egyszer be a fejembe, kizárólag a jövővel és a terveinkkel fogok foglalkozni. A múltban csak a szép dogokra fogok visszagondolni.
Így kívánok nektek boldog új évet!
Mi itthon leszünk, úgy hogy nem kizárt, hogy még este is írok.
Vendég
 


Ja, még egy dolog, de ez jó: 5 hónap múlva feleség leszek!!! :D
Vendég
 


Encsike!Sajnálom,hogy a szüleid igy fogadták a hírt :cry: Nálunk is volt egy kis ilyedelem mikor kiderült lesz baba de hamar túl teték magukat és azóta imádják a kiscsajt.Szerintem se foglalkoz velük inkább a babával.Igaza van Móninak szard le őket és foglalkoz a te kis családoddal :) Tényleg,hogy találtál meg iwiwen?Örültem ám neki :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok lányok!!

Sajnálom, ez valami év végi panaszáradat mindenki szeretné elfelejteni a rosszat, vagy mifene... :roll: :( Nekem is van panaszkodni valóm, de először mindenkinek írok pár sort! :)

encsike!

Tényleg elég gáz lehet a szüleiddel a kapcsolatod, nem tudom, hogy megfontoltad e, nem lenne e az a jó, ha tényleg megszakítanád velük a kapcsolatot. De legalábbis anyukáddal, mert arra talán még van esély, hogy apukád a jelenlegi barátnőjével szakít, és akkor rájön, hogy csak befolyásolták. Szerencsére nekem ilyen gondjaim nem voltak a szüleimmel, csak a szokásos, apukámmal, hogy már nem tudtunk együtt élni, állandóan martuk egymást. Azóta, mióta elköltöztem, sokkal jobb lett a kapcsolatunk, mint bármikor volt. Viszont nekem más gondokkal kell megküzdenem, mert hiába jó a kapcsolatunk, apám senkire nem hallgat, nem tud egyszerűen megváltozni, sorra csinálja a hülyeségeit. (legutóbbi ittas vezetés, baleset, jogsija el, pedig neki a munkához kellett... aztán sírás, hogy ő most mihez kezdjen, depresszió...most már visszakapta, de azért az eléggé megtudta keseríteni a mi életünket is. ) Főleg anyagilag volt rázós, nekem meg lelkileg is, hogy nem adunk neki pénzt,mert azt megint eltapsolja valami baromságra, anyut zaklatta, hogy vegyenek fel hitelt, mert neki van keresete, de szerencsére anyu ellenállt. Mindenki mondta neki, hogy ez nem jó ötlet, annyi adósság mellé, még hitelt is felvenni, de egyszerűen ő nem hallgat senkire. Aztán tesóm járt rosszul, mert ő velük lakik, tanul, plusz dolgozik, és egy csomó félretett pénzét adta oda szegény, mert unta már az állandó veszekedéseket, hogy miért nem vesznek fel hitelt. Meg lett ígérve, hogy majd visszafizetik, de szerintem reménytelen, sok az adósság. Büntetés a baleset miatt, jogsi újboli letétele, biztosító stb. Én meg itt sírtam a páromnak, hogy szegény apu, úgy segítenék neki, de tudom, hogy nem tanul a hibáiból.

Kép
Kép
tabati
 
 


ósió!

Szerintem nagggyon jó ötlet, hogy másfelé is nyitsz munkaügyben!! Becsüllek, hogy mersz lépni és változtatni! Drukkolok ám nagyon, és teljesen meg tudom érteni, hogy néha elkeseredsz, de kitartás, szerintem valami szuper munka várat magára!! :wink: Meséltem, hogy nekem is volt már pár munkahelyem, és egyre rosszabbak felé tendáltam sajnos, aztán végül megtaláltam ahol most vagyok, és ez szuper. Ennek így kellett lennie, és hidd el előbb vagy utóbb te is megtalálod az álomállást. Ez lehet, hogy nem pont az első lesz, de onnan már legalább tényleg el tudsz menni szülni. Úgyhogy hajrá!!!!

Akartam is kérdezni, hogy miért is nem a párod cégénél helyezkedsz el... de ha van kedvedd és publikus, akkor leírhatnád, ha ven kedved. Ha másra nem, pár hónapra azért is lenne jó, hogy lássák máshol, hogy van gyakorlatod. Apropó!! Nem emlékszem. Neked megvan a szakvizsgád? Úgy rémlik, hogy nincs. De lehet, hogy tévedek. Nem lehet, hogy ha letennéd, akkor nagyobb esélyed lenne, egy állásra? Vagy ha valami kiegészítő közgázt elvégeznél levelezőn? (nem értek hozzá, csak párom révén hallok ezt azt) Vagy nem akarsz már több időt rászánni? (mondjuk érthető lenne ez is )

momi!

Drukkolok, hogy sikerüljön valamit varrni!! Vegyél cérnát és hajrá!! :D Aztán kupálódj ki addig, míg nekem szükségem lesz arra a kengurura! :lol:

Pillanat még mindjárt jövök panaszkodni, hogy lássátok, nekem is megvan a magam baja!! :( :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Azzal kezdeném, hogy tegnap egész nap kínlódtam, mert elkapott az influenza, fáj a torkom, és úgy volt, hogy fuccs a bulinak, mert ki sem tudok kelni az ágyból. Aztán kúráltam magam estig, és végül párom miatt nekiindultam az éjszakának, mert tudom, hogy mennyire akart már táncizni, és nem akartam elrontani a Szilveszterét. Megbeszéltük, hogy legfeljebb én nem táncolok annyit, és ha nagyon rosszul érzem magam, akkor hamar lelépünk anyuékhoz, mert ők Pestiek, és éjszakaival hamar ottvagyunk. Aztán teljesen jól sült el a dolog, mert egyre többet táncoltam, és kommolyan mondom jót tett tánc. Még fáj a torkom, meg taknyos vagyok, de már semmi más bajom nincs. Mondjuk lázam nem volt, azért mertem elmenni. Szóval végül jól alakultak a dolgok. Viszont...

Látjátok a vonalzómat... De sajnos még mindig vérzek... em tudom milehet velem, holnap megyek dokihoz. Nekem mindig is 4, max 5 napig szokott tartani. De most már ez a 2 hét, hogy vérzek. :( Már elég picit, mint a 4. napon szoktam, de jön, és néha nagyon sötét, olyan alvadt vér szerű... Néha csak a Wc papíron látom. Párommal tegnapelőtt együtt voltunk, de most nem merünk már, mert ki tudja mi a baj, úgyhogy lehet ugrott ez a hónap is, de mindegy csak ne legyen semmi bajom. Olyan rémképek vannak előttem, hogy biztos valami mióma, vagy mittommén... Már az is megfordult a fejemben, hogy baba van, de az sem jó, ha vérzek vele... Viszont egy pozitív dolog van, hogy nem fáj egyáltalán a hasam. Néha érzek olyan izomlázszerűt, de görcsölni nem görcsöl, meg semmi. Holnap kiderül, de azért lehet, hogy még más topicban is megkérdezem, hogy ki tud erről valamit, ez mi lehet. Tudom, hogy sokaknak ilyen hosszú a mensijük, de nekem még sosem volt ilyen. Szerintetek? Vagy esetleg volt aki tapasztalt már ilyet? momi? ósió? Neked volt már gyulladásod. Akkor véreztél? (de fájt, nekem meg nem fáj :? )

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!

Először írok a munkahelyről. Szóval, pároméknál elég bonyolult a helyzet. Elvileg családi vállalkozás, de gyakorlatilag apósom cége, hatvannégy évesen is ő van a reflektorban, minden úgy van, ahogyan ő szeretné, rosszindulat nélkül is azt kell mondanom, hogy mindenbe belepofázik... már elnézést a kifejezésért. A két nagyobbik fia (párom és bátyja) vele dolgozik, van két kisebb fia is, az újabb kapcsolatából, 9-11 évesek. Mikor anno a sógorom a feleségét bejelentette hasonló okokból a céghez, utána nem egyszer nagyon csúnyán a fejéhez vágta, hogy ő is csak vitte a pénzt, de nem termelt, stb. Nos, mi ezt szeretnénk kikerülni. Amúgy apósom élettársa is be van jelentve a céghez, de ahogyan kifejezte magát, ő megteheti ezt, hiszen az ő cégéről van szó, de a nagyobbik fia, miután bejelentette a céghez a saját asszonyát, már ment a csetepaté. Szóval, nem egyszerű helyzet. Nagyon bonyolult ez az ügy, de lényegében ez a fő és rövid oka ennek a döntésünknek.
A másik: szakmailag itt nem tudnék olyan gyakorlatot szerezni, ami szükséges a továbbiakban. Azért szükséges a pályán való maradás, mert a jogban eltöltött évek alapján lehet megkezdeni a szakvizsgát. A jogi szakvizsga ugyanis csak 3 év elteltével kezdhető meg, és polgári, büntető és közigazgatási eljárásokból kell vizsgázni.
Közigazgatási szakvizsgához két év gyakorlat kell, ehhez nem okvetlenül jogi egyetem kell, elég az Államigazgatási diploma is. Nekem az első diplomám az, ezért én közig. szakvizsgát is tehetnék. De: azért kell jogi pálya, hogy a gyakorlati időm alapján mehessek szakvizsgázni, mivel a jogi szakvizsga univerzálisabb, mint a közig. Hogy úgy mondjam, a jogi fedi a közigazgatásit, fordítva azonban nem igaz.
Két diplomám van, tanulni nem óhajtok már, főleg nem tandíjasan. Abból volt részem. Úgy gondolom, ha két diploma nem elég, akkor szerezhetek százat, akkor se lehet elhelyezkedni. Meg elvből se mennék el: egyeseknek egy piti főiskolájuk van a közigazgatásban, aztán ők asztják az észt vezető beosztásban, én meg két diplomáal nem tudok gyakornoki álláshoz jutni... ezért döntöttem úgy, hogy akkor Fehérvár felé fordulok. Aztán majd meglátom az első pár hónapban, hogy lesz-e valami, megmozdul-e valami, fognak-e keresni, behívnak-e, stb. Szeretném, ha lenne valamilyen pozitív elmozdulás erről a holtpontról.
Egyébként sokan a jog-közgáz párosítást mennyeinek találják. Hát, lassan a közgázon is büfédiplomákat osztogatnak, úgy hogy olyan sok mindenről nincs lemaradva az, aki nem végzi el. Ráadásul: úgy gondolom, hogy manapság már olyan sok mindent nem szabad megelőlegezni. Elvégezni különböző szakmákat, és csak utána elhelyezkedni, nagyon necces. Sajnos.

Sajnálom a rosszulléteket. Orvoshoz kell mindenképpen fordulni. Én még soha nem véreztem ennyi ideig, így nem nagyon tudok mit mondani. Gyulladás alatt se véreztem soha, csak fájdalmam volt. Még peteéréskor se vérzek, peig van, aki akkor pecsétel, én nem.
DE szerintem okvetlenül meg kell nézetned magadat, mert lehetséges, hogy valami terhességféleség van/volt benne, csak nem tapadt meg rendesen. Ekkor hosszabb és erősebb menstruációk szoktak lenni. Ez is lehetséges. De akár pszichésen is lehetséges ez az egész, mivel nagyon szeretnél már terhes lenni. Bár akkor inkább el kellene maradni a menstruációnak.
Azért majd írj róla, hogy mit mondott az orvos.

Képzeljétek, párom unokatesójáéknál az éjszaka kisbaba született. Éjfél után 2 perccel született meg a kislány, de Egerben és Budapesten éjfél után 1 perccel született baba. De szerintem oylan hülyeség a másodperc szerinti döntés, hogy ki kapjon pénzt. Elvégre mi van, ha egyik kórházban késik az óra, a másikban meg siet, stb. Sokkal jobb lenne, ha mondjuk éjfél utáni első negyedórában születettek kapnának egy kis pénzt, vagy eleve senki. Nem méltányos másodpercekhez kötni az egész juttatási rendszert.
Na, mindegy. Szóval, a lány december 30-ra volt kiírva, de január elsején szült. Nagyon izgalmas. :-) Jól telt a Szilveszter, az biztos, hogy életre szóló élmény.

A szüleimmel, illetőleg ponotsabban anyukámmal nekem se volt jó kapcsolatom, amíg otthon éltünk. Amióta eljöttünk, jobb, de igazából talán apukámhoz közelebb állok, jókat tudunk beszélgetni, egy húron pendülünk. Hihetetlen, hogy sokszor a szülők a gyerekek felnövése után kergülnek meg. A magyarázatuk általában az, hogy amíg kicsik voltunk, nevelni kellett bennünket. Hát, csodás magyarázat, hogy akkor ezek után már bármit lehet csinálni. :roll:
Vendég
 


De jó, hogy írtál, én már megkergülök, hogy mi lehet velem!! :? Tudom, hogy érdemben senki nem tud segíteni, mert nem láttok belém, meg nem vagytok orvosok, de azért jó hallani véleményeket. Például írt egy lány privit, akit nem is ismerek, aranyos, hogy próbál megnyugtatni. (bár pont azt írta, hogy mindenképp menjek dokihoz, és hogy ez még baba is lehet) Bár inkább ne legyen baba szerintem, ha vérzek mellette az nem lehet egészséges... :roll: Mondom, egy vigaszom, hogy nem fáj a pocim. De közben arra is rájöttem, hogy ha itthon ülök, meg pihenek, akkor csak a Wc papíron látszik a vér, viszont délután voltam templomban, ami az utca végén van, és hazajőve már megint volt a betéten is vér. :? Tegnap pedig tánc után volt még több, mint szokott, meg olyan sötét, alvadtvér szerű. Amúgy mennyiségre nem sok, olyan, mintha a mensim végén járnék. Ja! És tegnap előtt, amikor párommal együtt voltunk, utána is volt több. Bármi van, most holnapig kimarad a hancúr, pedig pont most kellene a jó ügy érdekében, de jobb a békesség.

Munka!

Csak most tudatosult bennem, hogy egyszerűen a gyakorlathoz sem találsz helyet. Néztem páromra, ő meg bólogat, hogy ez nagyon gyakori. Van aki fizet rengeteget, csak hogy kávét főzzön és meglegyen a 3 éve. De legalább neki megvan. (mondjuk szerintem ez elég megalázó :? )
Azt gondolná az ember, hogyha ennyi dipid van, akkor több helyre van lehetőséged elhelyezkedni. De sajnos ebben a világban tényleg nem ez számít főleg, hanem a szerencse, meg a kapcsolatok. Páromnak is úgy lett helye, hogy még egyetem alatt apukája említette valami ismerősének, hogy a fia mit tanul stb. és ő kérte meg a párom mostani főnökét, hogy "hadd menjen a kölyök nyáron, valamit hadd tanuljon gyakorlatban is" Ez annyira jól sikerült, hogy a főnök kérte, hogy menne e év közben is, de az egyetem miatt nem tudott, mert ő Szegeden járt, és most pesti a munkahelye. De a dipije után nagy örömmel várta gyakorlatra. És nagyon korrekt csávó, párom még tárgyalhatott is sokat, fizetést is rendesen kapott (nem túl sokat, de legalább kapott), és ha ő vitt ügyfelet, akkor fele- fele arányban osztoztak. (vagyis mindez még jelenidőben van, de reméljük nemsokára már múltidő) A szakvizsga után meg társulnak, ketten lesznek egy irodában. És min múlt egy egész élet? Azon, hogy az apukája egy régi ismerősével beszélt telefonon, és az érdeklődött, hogy hogy vannak a gyerekek. Ennyi.

Tényleg hülyeség a másodpercenkénti meghatározás. Mitől számolják amúgy? Mert ha felsír, akkor pech, mert sok gyerek csak pár másodperc múlva sír fel.

Kép
Kép
tabati
 
 


Még ez is! Hát persze, hogy nem tudok aludni! Már egy órája kidobott az ágy. :evil: Pedig úgy elterveztem, hogy alszom 11ig, utána irány a doki! (12től rendel ugyanis) Mindegy a kutyák elszórakoztatnak. Ki-be, ki-be... Szerintem éhesek, de nem veszem el az apósomtól azt az örömet, hogy kézből etethesse őket! :lol: Még a vizestáljukat is a szájukhoz emeli, nehogy már szegény kutyáknak le kelljen hajolniuk inni! :lol:

Amúgy én is nagggyon éhes vagyok. Valami karácsonyról megmaradt kekszet majszolok, de egyáltalán nem esik jól. No, azt hiszem visszamegyek megpróbálok még egy kicsit aludni, hátha...

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Tabati,

Az én barátnőmnél akkor jöttek rá hogy terhes, amikor 2 hete vérzett.. Kapott gyógyszert és megmaradt a baba, és semmi baja nincsen! Mindjárt egy éves lesz. De tényleg menj el dokihoz, majd ő megmondja hogy mi van, esetleg kapsz rá valamit.

Munka

Az biztos hogy nem egyszerű már elhelyezkedni. Főleg úgymond a komolyabb szakmákban. Mindenhol gyakorlat kell, de ha senkinek sem kell olyan akinek nincs gyakorlata, akkor honnan legyen? Nálam is az volt, hogy bárhova jelentkeztem az volt a bajuk, hogy nincs gyakorlatom... 19 évesen honnan lett volna?? Na mindegy. De ahol most vagyok itt nem volt ilyen hogy van e gyakorlatom... majd belejövök és kész..Már több mint egy éve dolgozom itt, nem leszek milliomos, de legalább van munkám. Esetleg még majd a baba mellett is tudom csinálni. Legalábbis jó lenne!
Vőlegényem járt egy utazásszervező tanfolyamra, amivel ezt az IATA végzettséget megkapta, amit minden utazási iroda kér, ha oda akar menni dolgozni valaki. Na meg is próbálta aztán az utazási irodákat, és ott is a gyakorlat volt a gondjuk... Akkor minek ez a tanfolyam??

Én olyan rosszul aludtam! Éjjel 1kor aludtam el nagynehezen! Aztán pedig fél óránként felébredtem, és fél 6kor meg keltem fel, hogy induljak dolgozni :(:( Mostanában amúgy is rosszul alszom... Azt írja az Elevit papírja, hogy okozhat alvászavart. Nem tudom hogy attól van-e. De legalább csak 3 napot kell dolgozni :):)
encsike87
 
 


Jó reggelt!
Mi ma megint megyünk PÉcsre, de előtte páromnak be kell ugrania a céghez, ezért már hét óta fent vagyok, de én még tudtam volna aludni. Különben régen sose voltam ilyen, elég hamar felkeltem, mondjuk most is, de az ünnepek alatt nagyon ellustultam. Alig bírtam feltápászkodni ma reggel, olyan jó meleg volt az ágyban. Mindig felkelésor jövök rá, milyen kényelmesen fekszem. Pedig éjjel is fel kellene 5 percenként kelni, hogy élvezni tudjam. :D

Tabati, valóban vannak olyan esetek, mikor még a gyakornok fizeti ki a járulékait, csak alkalmazzák. Én ezt elvből nem csinálnám, mert van önismeretem, és tudom, hogy hosszú úton még akkor se lenne a munkámnak jó eredménye, ha a gyakorlat miatt csinálnám, mert egyszerűen nuku fizetés mellett nem hiszem, hogy ki tudnkék tartani 3 évig.
Amit a párod mondott, valóban gyakori. Barátnőm pl. úgy dolgozik ügyvédi irodában, hogy nincs bejelentve, de így legalább kap zsebből pénzt. Még nem záróvizsgázott, ebben a szemeszterben kezdi meg.
Tudod, az a probléma, hogy nem azért, illetve nem főképpen azért nincs állásom, mert tényleg ennyire durva a helyzet, hanem ahova én pályáztam (nem egyszer ismrős is volt), ott kifejezetten keresztbe tettek nekem. Közigben próbáltam, és annyira szánalmas dolgok miatt utasítottak vissza, hogy pl. miért nem mentem az idősek karácsonyéra felszolgálni, mert egy köztisztviselőnek közéltben is mutatkoznia kell, stb. Persze, a jegyzőnek még a tanácsakadémiája van meg, persze, hogy rettegett tőlem. És számos más helyről is hasonlóképpen utasítottak vissza, de végül mindig felvettek valakit.
Ezért döntöttünk Fehérvár mellett. EZ se életbiztosítás, de laglább más szempontból nézik a világot az emberek, mert nyitottabbak, mégis megyszékhely, régióközpont.
Ügyvédnek pedig nem akartam menni (a polgári jog kevésbé érdekel), ráadásul ha dolgozom, bejelentett, havi fizetésért szeretnék.
Ősszel egy közjegyzői iroda alkalmazott volna, tudom, más a fél karját adta volna érte, én mégse éreztem affinitást hozzá. Biztosan sokan azt kérdezik, hogy ha ilyen helyzetben vagyok, ezt miért nem vállaltam el? Mert úgy voltam vele, hogy inkább megyek közigazgatásba alkalmazottnak, ami érdekel is, mint magánoshoz egyetlen alkalmazottként, mert úgy sokkal nagyobb a biztonságérzet. A közjegyzőnél például szülni se lehetett volna az elkövetkező3-4 évben, különben gondolom rövid úton megvált volna tőlem. Ezért inkább úgy gondoltam, hogy akkor másfelé próbálkozok, de olyan helyben gondolkodom, ahonnan eljöhetek szülni kisebb eséllyel a kirógás veszélyétől...
Szóval, összegzésképpen az eddigi tapasztalatok alapján (itt helyben, ebben a kisebb közösségben) azt tudom elmondani, hogy sokszor nem azért nem alkalmaznak, mert nincs munka. Dehogyisnem, hiszen mindig van egy kis bővítés az önkormányzatnál is, csak sokan annyira féltik a helyüket, még a vezető beosztásban lévők is, hogy nem mernek magas iskolai végzettségűt alkalmazni. Mert nekik vagy nincs meg az egyetemi végzettségük, vagy ha megvan, akkor én fiatalabb vagyok, agilisebbb, stb. Számos érvet találnak a mellett, miért ne alkalmazzanak, hiszen az államtól kapják a közigben a fizetést, így nincsen meg a motívációjuk az alkalmazottak normális kiválasztására, hiszen nincsen a megyei közigazgatási hivatal részéről kontrollnak alávetve a személyzeti állomány kiválasztása. Ez a fő ok, csak senki nem beszél róla. Csak éppen nekünk fiataloknak kell ilyen környezetben elkezdeni a jövőt.
Ezért reménykedek abban, hogy talán Fehérváron más lesz, mégis nyitottabb, hogy úgy mondjam, szellemileg is más, mint a Balaton.
A te kedvesed szerencsés, hogy el tudott helyezkedni, és egyben érdeklődési területe a polgári jog. Sajnos én a polgári jognak csak egy egészen kis része iránt tudok érdeklődést mutatni, gyakorlatilag minden más terület jobban érdekel, mint az, legkfőképpen az önkormányzati jog.

Hát, nagyon fura az, amit írtál. Hogy nem érzel fájdalmat, mégis vérzel. Lehet, hogy egyszerűen csak egy hosszú menstruációról van szó, bár ez azért akkor is hosszú. Most akkor ebben a ciklusban lehetett peteérésed? Vagy lehet, ha most ilyen hosszú, akkor később jön meg a következő menstruáció?
Majd írd meg, mit mondott a doki!
Tényleg jobb lenne, ha ennyi vérzés mellett inkább nem lennél terhes, habár olyanról tudok, hogy egy sikertelen beágyazódás után erős a menstruáció vagy sokáig tart.
Vendég
 


Encsike, szinte egyszerre írtunk!
Érdekes az ismerősöd helyzete Nem aggódta betegre magát, hogy annyi vérzés mellett terhes maradt? Hogy lehet, hogy akkor megjött neki a menstruációja? Mert ha jól tudom, Tabatié is megjött a szokásos időpontban. De akkor hogy hogy?
Vendég
 


Nem tudom hogy nem izgulta e halálra magát :) Gondolom igen :) Rendesen megjött neki, csak nem akart elmúlni, és amikor elment dokihoz akkor mondták neki hogy mi van....
encsike87
 
 


Encsike, én azért mégse így akarnám megtudni, hogy terhes vagyok, hanem egy gyönyörűszép kétcsíkos teszttel. Úgy annyira izgalmas lehet!
Tegyél fel képet te is a te tesztedről!
Vendég
 


Majd teszek fel, de megvárom a 3 hónapot :):) Februárban jár le :)

Hát igen, inkább úgy jó megtudni... Biztos meglepődött, hogy igy derült ki. De azért örült neki :)
encsike87
 
 


Encsike, jól sejtem, hogy te babonás vagy? :D
Hogy örült neki, azt elhiszem!
Vendég
 


Ebből a szempontból igen :):)
Még csak a család tudja... Mindenki más majd februárban... :)
Te nem vagy babonás?
encsike87
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?