Új privát üzeneted érkezett!

Ezt meg kell mutatnom nektek, milyen édes:
Kép
nikie
 
 


Sziasztok!

Szilvi,
Köszönöm szépen a táblicskuba kerülést!:-) A kórházam a MÁV lesz. "Maszatok" mára már elmúltak, a doki telefonos diagnózisa: Nem kell aggódni, természetes. Állítólag érti a dolgát.
Lábad hogy van????

Émi,
3x-os gratula a 3 bébihez! Ez fantasztikus!!!:-) (Titkon én is reméltem, hogy 2en lesznek, bár akkor költözhettünk volna újra.) Nagyon vigyázz Rájuk és persze Magadra.

Lányok, az állandó telitettségérzet, szomjúságérzet és az a hihetetlen álomkór normális? Jajj, nem szeretnék hisztis kismami lenni, de olyan fura még nekem ez az egész:-)
Szilvus
 


Sziasztok,

Köszönöm a válaszokat. Ha lehet Én is szívesen bekerülnék a táblázatba.Utolsó mensi időpontja: 2003. 06.15.
Egy hete csináltuk meg a párommal közösen a tesztet, örümönkre pozitív eredménnyel. Igazából az a gondom, hogy 1 hét múlva nyaralni indulunk az orvosom pedig szabadságon van. De csak akkor tudok nyugodtan elutazni, ha tudom, hogy a csemetével minden rendben van. Hát lehet, hogy másik orvost keresek.
Kellemes pihenést mindenkinek a hétvégére!

Edit
Edit
 

 
 

Tina,
Fogadd oszinte reszvetemet! Borzasztoan sajnalom, ami veletek tortent. Csak a kisbaba adhat most neked erot es a hit. Tudnod kell, hogy mindig veletek lesz, vigyaz ratok, es a kicsiben ot is ujralatod majd. Hinni kell, hogy van elet a halal utan, es hogy a lelek nem halhat meg. Nekem nyolc honapja halt meg az apukam, es rengeteget gondolkodom ezen azota is. Az ido nem gyogyitja meg a sebet, ezert kell valamibe kapaszkodnunk, hogy enyhuljon a fajdalom.
Sok erot kivanok neked,
Bella
bella
 
 


Szia Mindenkinek!
Én még mindig nem tudom megemészteni ami Tinával történt. Szörnyű! Nem is nagyon volt kedvem irkálni. Olvastalak benneteket, aztán ennyi. Bocs.

Émi
Mikor meghallottam,hogy 3an vagytok, nagyon megörültem, és majdnem írtam hatalmas gratut, de most pótolom.
Kép

Szilvi
Először is kérlek szépen tedd vissza Tinát, mert meggondolta magát szerintem. Idéztek az utolsó leveléből:
"Judit, igazad van, lehet hogy jót tesz ha jövök hozzátok, csak tudod fájdalmas olvasni egyenlőre mások örömeiről, boldogságáról. "
Szóval szerintem itt a helye, és tényleg várjuk!
Nagyon rosszul hangzik, ami a lábaddal történt. De kérdezem én: hova 'rohangálsz' te a lakásban?? Tessék egy helyben maradni, lehetőleg wc közelben!! (na nem bünti miatt, csak amolyan praktikus elhelyezés) Ez parancs. Jut eszembe: bioptron/evolite lámpát nem próbáltad? Nekem csodákat tett! Kérdezz körbe az ismerőseidnél, hátha akad. Amúgy meg FANTASZTIKUSAN néz ki a kis táblácsak: pörgő virágok, meg integető arcocskák. Én is szeretnék búcsúzni (de csak a 16héten!!!!), én is ilyet akarok kapni. Irigykedik, irigykedik, ahogy Garfield mondaná. Kép

Edit
Isten hozott köztünk, szerintem a legjobb helyre pottyantatok! Nagyon örülünk neked, legfőképp Szilvus, mert így nem ő az utolsó előtti KépKépKép

Nikie, Szilvi
Tényleg nagyon helyesek a képek és én megfogadtam a tanácsotokat. GÖMBÖLYÖDÖM.
Ma volt a Maternás nap (hetente 2szer veszem csak be az őrületes zsorulásom miatt) és már 3szor ebédeltem, és megint éhes vagyok!!!

A kollégáim szerdán tudták meg, hogy terhes vagyok, és hát nagyon-nagyon nagy volt a csend!Álltak a szobánkban kb 20an és síri csend volt. Sehogy sem illett a rólam kialakított képbe, hogy feladnám a munkát, a karriert egy gyerek miatt. Pedig már milyen régen tudom én ezt. Na mindegy, 1 perces néma tisztelgés után egyik -elegendő lélekjelenléttel rendelkező - lány megkérdezte, hányinger, émelygés van-e. Mondtam, hogy nincs és ezzel mindenki szeppent arcocskával kivonult. Elnevették magukat, mikor ezt említettem, de még ma is beszédtéma ... IMÁDOK MEGLEPETÉSEKET SZEREZNI Kép

Gabi
Hajrá az UH miatt, már látni is fogod, állati izgalmas!
Kellemes hétvégét, én csak hétfőn jövök újra.
Pusszantás a piciknek és a kicsiknek
Judit
holophernes
 
 


Sziasztok Lányok!

Segítsetek! Csütörtök óta kissé beteg vagyok(torokfájás, tüsszögés, nátha, egy kicsit levert vagyok, de nincs lázam) Mit csináljak?Mert gyógyszert azt nem vettem be, de úgy érzem nem javulok. Ugye ettől nem lehet baja a babának, végül is a 12. hét körül,után vagyok.

Ja,és egy jó is történt velem. Tegnap a meglévő 5 éves angol szetter kanunk mellé vettünk egy tünci 8 hetes kislányt. Meg lehet zabálni. Csak nem nagyon merem simizni, nehogy elkapjam a toxoplazmozist.Mert ugye nem vettek erre vért, így nem tudom átestem-e már. De már az aranyos, ahogy látom, hogy a lányaim játszanak vele.(Azért ugye néha simizhetem? Nem én takarítok utána)

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok Pocakosok:-))) Jóreggelt!

Judit,
Te hányadik héten jelentetted be a munkahelyen? Én nem merem a 12. hétig, de sajnos félek, hogy mind a család, mind a kollégák 2-3 héten belül "lesasolják", mert a pocóm már nem olyan lapos mint szokott...

Kitty
Tünemény lehet a kis szetter:-) De szerintem ne nagyon dögönyözd, még ha nehéz is megállni, tudod: biztos, ami biztos:-)Prüszkölés: hivd fel a dokidat, vannak olyan gyenge antibiotikumok (vagy homeopátiás gyógyszerek), amelyeket kismami is szedhet minden féle következmény nélkül. Ha nem vagy lázas az jó. A 12. hétre már kifejlődtek a szervei a babónak.
Szilvus
 


Sziasztok!

Lányok!
Bocsi a pénteki 3 felesleges üzenetemet, de kérésem ellenére nem törölték kiKép, pedig csak foglalja a helyet...

Kitty!
Nekem is pont ez volt úgy kb. 3 hete. Elég sokáig elhúzódott(2 hét), de volt amikor néhány napig tünetmentes voltam. A 2. hét után elmentem a dokihoz és azt mondta, hogy nem kell vele semmit sem csinálni. Én a helyedben azért megmutatnám magamat egy orvosnak, az a biztos.Kép

Gabi!
Ma mész ugye UH-ra! Várjuk a beszámolót!Kép

Judit!
Elég nagy dilemmában vagyok Tinával kapcsolatban. Szerintem is itt a helye köztünk, de igazából nem szeretném megbántani azzal, hogy kérése ellenére mégis visszateszem a táblázatba. Lehet, hogy azóta meggondolta magát a táblázattal kapcsolatban, de ezt nem merem biztosnak venni. Remélem megértesz.

Tina!Kép
Remélem olvasgatsz még bennünket. Tudnod kell, hogy elég egy üzenet és már benne is leszel a táblácskába. Ha mégsem írsz, akkor amikor betöltöd 16. hetet szeretnélek (ha csak 1 napra is) visszatenni a táblázatba, hogy a többi nagypocishoz hasonlóan el tudjunk búcsúzni Tőled.

Lányok!
Úgy örülök! Képzeljétek hétvégén már sikerült picit lábraállnom és már éjszaka sem fáj a lábam!KépKépKép Mostmár tuti nem lesz sebészet belőle, bár az idétlen járás miatt olllyan izomlázam van, hogy csak na!Kép
Szóval mindenkinek köszönöm a jókívánságokat, megfogadtam és a gyógyulás útjára léptem!Kép

<center>Kép[color=#ff0000]Kép</center>
Noémi után Te vagy a 2. az immár nagypocisokKép táborában, így szeretnénk Téged is elbúcsúztatni a táblázatból! Örülök, hogy betöltötted a 16. hetet és talán a kezdeti nehézségekre már nem is emlékszel.Kép Továbbra is gondtalan gömbölyödést kívánunk Neked és remélem együtt izgulunk majd a finisben.Kép

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Szilvi!

Nagyon tetszik a búcsúztatás módja. Tedd meg légyszi, hogy kijavítod az érkezésének időpontját március 19-re. A dokim kiszámolta, mivel tudom pontosan, hogy melyik napon hoztuk össze őt.

Köszi

Bibi
Bibi
 


Sziasztok

Köszönöm a kedves búcsúztatás. Kép
További kellemes pocaknövesztést, és találkozunk a Frissben.

Gigi 16+0 Kép
gigi1
 
 


Sziasztok!

Nálunk minden rendben, örömmel figyelem ahogy egyre feljebb kerülök a táblázatban.

Ma voltunk uh-on, minden rendben van. Olyan jó volt látni, hallani ahogy ott dobogott a pici szivecskéje. 2cm és a ciszta is felszívódott.

Szóval most nagyon boldog vagyok.
Szilvi javitsd ki légyszi a szülés időpontját március 11-re.Köszi.

Jó éj mindenkinek.

Sziasztok
Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Gabi!
Örülök, hogy minden OK a babóval és a ciszta is eltünt.Kép

Hát igen, fogyatkozik a táblázatunk...újabb kismamikat várunk!Kép

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!

Hát látom, errefele nem nagy a mozgás...hol vagytok lányok? Vagy mindenki nyaral?

Mai táblicskunk:

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!
Tényleg jó lenne, ha jönnének új kismamik, és nem én lennék az utolsó a táblázatban, jó lenne egy kicsit már feljebb kerülni. így is tele vagyok aggodalommal, egy kicsit gyorsabban is telhetnének a hetek!
Karmenről nem tudtok valamit, a táblázat szerint már túl kell lennie a kritikus 12. héten, de lehet, hogy még mindig kórházban vannak szegények? Nagyon izgulunk értük is! Mindenkinek nagy pocakot, szép napot kívánunk a pocaklakóimmal!
Üdv: Émi
Émi
 
 


Halihó!

Én itt vagyok! Ma az egyik kollégám rá mert kérdezni, hogy babás vagyok-e. Annyira zavarban volt, de annyira fúrta az oldalát a kiváncsiság. Összeszedte minden bátorságát és megkérdezte:o)
Nem volt bántó nagyon kedves kolléga.
Tegnap szűk póló volt rajtam és a melleimen (ezek szerint) már látható, hogy valami változik.
Nem gondoltam, hogy ilyen hamar nyilvánvaló lesz. Nem bánom csak furi.
Én továbbra is jól vagyok álmos, éhes de hányinger, émelygés mentes. Az emelgetéstől és a rohangálástól tiltott el a doktorbácsim (elmeséltem neki, hogy futottam egyett és fájt a pocim), de nem bánom.

Mindenkinek legyen szép napja.

Bibi
Bibi
 


Sziasztok

Karmen üzeni, hazajöttek a kórházból Kép, otthon kell pihennie.

Émi, gratulálok a pocaklakóidhoz. Kép

Gigi 16+2
gigi1
 
 


Gigi!
Jajj, de örülök!KépKépKépKép A "már megint megjött"-be is elújságolnád a hírt, a lányok már nagyon várják!

Szilvi
sztigris
 
 


Lányok kérdeznék valamit, ha nem bánjátok.
Kb 6 hetes /vagy 5?/ lehetek és ma megyek ultrahangra. Csak egyet felejtettem el megkérdezni, üres vagy teli hólyaggal kell menni?
Névtelen
 


Névtelen!
Az UH-hoz tudtommal jobb a teli.Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!
Névtelen!
A Margitban amíg hüvelyi UH-t csinálnak (12.hétig),mindig elküldenek előtte pisilni, hogy üres legyen.

Szia
Jade
jade
 
 


Sziasztok!

névtelen: nekem a 8. hét végén volt hüvelyi uh-om és nekem is el kellett mennem elötte pisilnem.

Mi jól vagyunk, csak ez a fránya meleg ne lenne. Szombaton készülünk a strandra, hátha ott egy kicsit elviselhetöbb lesz.
jövöhéten, vagy utána valóhéten megyek a védőnőhöz, már várom, hogy kismamakönyvem is legyen.

Képzeljétek, hétfőn főzés közben a kerámia lapos tüzhely elpattant. Még szerencse, hogy a szilánkok nem mentek a szemembe.

Úgy hogy most anyuhoz megyek főzni.

Sziasztok

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Szisztok!

Kitty kérdéséhez szeretnék hozzászólni, bár remélem, már jobban van.

Én az eddig eltelt 28 hét alatt két nagyon ronda vírusfertözésen estem át, alsó-felsö légúti gyulladás, hurut. Az elsö alkalommal három hét alatt aromaterápiával, rendszeres orvosi ellenörzéssel, nagyon sok fekvéssel, alvással, rengeteg folyadékkal kúráltam ki magam. Másodjára viszont úgy köhögtem, hogy semmiféle "szelíd" gyógymód nem segített. Egyre erösebb, és terhességben egyre kevésbé ajánlott köhögéscsillapítókat kaptam, teljesen hatástalanul, a végén a háziorvosom nagyon szigorú óvintézkedések között minimális mennyiségü kodeint adott, amivel három nap alatt rendebejöttem annyira, hogy 2,5-3 órát tudtam aludni egyhuzamban.

Azóta minden pici jelre nagyon ügyelek, mert nem szeretnék mégegy ilyenen átesni. Kitty, azóta minden eltelt nappal elöbbre jutsz a kevésbé kritikus "második harmad" felé, amikor szükség esetén már több kezelési módot is lehet alkalmazni.

Antibiotikumot vírusfertözésre itt nálunk soha nem adnak, hiszen az a baktériumok "legyözésére" való. A bakteriális felülfertözödés megelözésére pedig terhességben, föleg a korai szakaszban túl kockázatos. Nem vagyok gyógyszerellenes, de ebben a kilenc hónapban legyünk, legyetek nagyon óvatosak! Nagyon nehéz néha az ilyen heteket kibírni, de ez az idö eltörpül a leendö gyermekünk teljes, remélhetöleg hosszú és egészséges élete mellett! Kitartás, és mielöbbi jobbulást!

Lynn
Lynn
 


Lynn

Szerencsére már meggyógyultam, összsen 4-5 napig tartott, és nem volt olyan vészes.(nem volt lázam sem) De én is megpróbálok még jobban vigyázni legközelebb. Érdekes, mert a családban csak én voltam ilyen nyavalyás, máshol meg nem igen voltam. De úgy hallottam ilyenkor jobban le van gyengülve az immunrendszer.

Örülök, hogy Karmen már jobban van, és végre otthon pihenhet. Szerintem otthon sokkal jobban lehet erősödni.

Tényleg eléggé pang mostanában a topic.Nyaraltok? Pedig elég sokan vagyunk.

Kitty
kitty123
 
 


Névtelen!
A lányoknak igazuk lehet, nekem eddig szinte mindig hasit csináltak és ahhoz kell a teli. 1x volt hüvelyi és direkt telivel mentem, de nem szólt a doki, igaz nem a Margitban voltam.Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem. Olvasni olvastam, de írni már nem nagyon maradt erőm...

Ami Tinával történt, nagyon elszomorított... Kép

Szilvi
Te meg ne kergesd őrületbe az őrangyalod! Kép

nálam is az volt, hogy hasi UH-nál örültek, ha tele voltam, hüvelyi Uh előtt meg elküldött pisilni Kép

Szilvi
Engem mikor "rúgtok" innen ki? Amikor elvileg elérem a hivatalos 16 hetet, vagy amikor gyakorlatilag? Mert az legalább 2 hét különbség lesz ám!!! Kép

Múlt héten az egész napos esőt utáltam, most meg ezt a hőséget... nekem semmi nem elég jó... Kép Csengével nagyon fitt kismama voltam, és most utálom, hogy ilyen lekvár vagyok Kép

Na megjöt a kisprücsök, mennem kell KépKépKép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Rebi!
Épp most jutott eszembe, hogy ma szerda vanKép, azaz a "balesetveszélyes" napom. Az elmúlt 2 hétben szerda délután 4-5 között történtek a balesetek, de ma megígérem, hogy nem izzasztom le a védőangyalkámat. Szerintem, így augusztusban Ő is szeretne szabira menni.Kép És különben is, a körzetinek is megígértem, hogy ma semmiképp nem látogatom meg!Kép
Ne lepődj meg, hogy most ilyen "lekvár" vagy, én is sokkal jobban viseltem Zsanival a terhességet. Azt mondják az első meg se kottyan, de a 2.-at a legtöbb kismami nehezebben viseli. Vagy talán egy fiúcska a ludas?Kép
Kirúgni? Inkább megvárjuk a "felmondásodat"Kép... Szóval szólj, amikor 16 hetesnek érzed magadat és akkor búcsúztatunk el.Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!
Olyan lehangoló ez a füllesztő meleg, hogy moccanni sincs kedve az embernek. Párszor eljöttem ide megnézni, hogy mizu, de olyan csend van itt, meg ritka sorok, hogy gondoltam magam maradok. :I
Ma megint Maternás napom van, így zabálhatnékom van. Ez pedig lelkiismeretfurdalással jár. Kép És ráadásul bűnöztem is! (nem volt azért olyan szar Kép ) Elmentem a Benettonba, mert leértékelés van (50%) és vettet 2 terhes nacit. Ugyan nem tudom, hogy bele fogok-e majd férni, de a lelkemnek jót tett. És ugye ami jó a mamának, az szinte mindig jó a babának...
Ti hogy kényeztetitek magatokat?? Ugye nagy habos fürdőkád - nukú, csinos ruci ugye adottságok miatt - kár érte, új könyv felett - még rémesebb elaludni. Szóval hogyan???
Jujj, holnap már a 12.hetemben leszek!! (hogy fogom tudni kivárni azt a maradék 28hetet!!!!!!)

Gabi
Gratu a látványos javulásnak, csak így tovább! Kép

Szilvi
Most már elmúlt 5 óra, remélem MINDEN a legnagyobb rendben, de azért 6ig ne mozdulj!! Biztos, ami biztos. Az jutott eszembe, hogy mi lesz velünk, ha te 2 nap múlva helyes-aranyos-kevdes módon elbúcsúztatod magad???

Akkor ki fog minket búcsúztatni, és táblázatban rendben tartani?? Kéne a táblázatnak egy új őrangyal, esetleg a sor végéről?? Kép
Na jó, én is elvállalom, ha úgy érzed, hogy már nem akarod ilyen "felsős fejjel" KépKépKép csinálni, bár csak egy hónappal vagyok itt tovább, csak arra kérlek, hogy részletesen írd le nekem, akár privát mailben, hogy hogyan kell azokat a búcsúzáskor használatos kis kütyüket behelyezni, meg a többi csínját-bínját.

Rebi
Szilvi nevében is tiltakozom, innen senki nincs kirúgva, csak (mint az iskolában) "felsőbb tagozatba léphet" pecsétet kapunk, aminek nagyon- nagyon örülünk..KépKépKép

Bibi
Éljen, akkor már a te májad is hízott egy kicsit, hogy terhesnek néztek. Én még nem tudom eldönteni, hogy örülök, vagy sem, hogy bizonyos napokon észlelhető méretű a pocakom, de neked gratulálok. Én meg a hiú marha vagyok! Kép

Lynn, Kitty
nem tudom már, mi történt Kittyivel, remélem jobban van, de teljesen egyet értek veled Lynn: inkább Homeopátiás szerek, vagy a hagyományos ágyban izzadni, inhalálni kamillás gőzzel gyógymódokat javallom. Semmi gyógyszer az elején.
Kitty, a kutyus hogy van?? Nincs fénykép? Nem teszel a profilodba??

Ésszerű, kellemes gömbölyödést kívánok mindenkinek, és lécci írjatok legalább pár sort naponta, mert még a végén kihal a topic. Én bedugulok mára, pusszantás a kiskorúaknak... :-)

Judit
holophernes
 
 


Judit!

"Vénséges vén" (28. hét) kismama létemre már megint belekotyogok... bár segítö szándékkal teszem.

Hogy fogod kibírni a hátralévö 28 hetet? Ilyeneket én is gondoltam. Nálam aztán a 14. hét után meglódult az idö, addig a napokat számoltam, akkor meg "Jé már az n-edik hetet is betöltöttük!" felkiáltásokkal boldogítottam a férjemet. Így a harmadik harmad kezdetén kezd kicsit megint lassulni a világ, nehezebben telik el egy-egy hét. Talán azért, mert ez megint egy - bár más szempontból - kicsit nehézkesebb idöszak.

Jó pocakosodást, kitartást, türelmet! Nemsokára (4-6 hét) biztos az elsö moccanásokat is megérzed, az külön szórakozás.

Üdv
Lynn
Lynn
 


Judit

Majd megpróbálok betenni egy képet a kutyukáról, de fogalmam sincs hogy kell.Utánajárok.

A gömbölyödésről: Ma vásárolgattam(volna)egy-két dolgot a leárazásban(persze semmit sem találtam), de már a boltban az ismerősök megkérdezték, hogy csak neeeeeeem? Már egyértelműen látszik a pocakom, és nem férek bele a nadrágjaimba. De most már nyári kismamaruhát mégse veszek.Valahogy kibírom a hűvösebbig. Még jó, hogy nem dolgozok.
Úgy látszik a 3. babával hamarabb látszik. És néha mindha már icipici mozgolódást is érzek. Lehet ez? Vagy csak bemesélem?

Szilvi
Na, megúsztad a veszélyes délutánt?

Kitty
kitty123
 
 


SzilviKép
KépKép
A Margitot csak azért írtam, mert szinte minden kórházban máshogy végzik a vizsgálatokat, de persze az UH-ra ez nem vonatkozik,azért az talán mindenhol egyforma
jade
 
 


Sziasztok!

Jade!Kép
Lehet, hogy nekem sem volt teli az UH-nál, csak azt hittem és ezért nem küldtek el üríteni.Kép

Judit!Kép
Nem is gondoltam volna, hogy lesz önként jelentkező a táblicskura!KépKépKép Természetesen még szívesen viszem tovább én is a táblázatot, de egy önkéntes jelentkezőnek nem tudok ellenállni.Kép
Szóval lányok? Küldhetem az instrukciókat Juditnak vagy van még további jelentkező a táblázatra? Ne tartsátok vissza magatokat!Kép
Röviden: némi Excel tudás és egy képszerkesztő kell, de szerintem hamar bele lehet jönni.Kép

Lányok!
Olyan jól esett, hogy így izgultatok értem és lám megúsztam a napot újabb baleset nélkül.Kép Sőt, tegnap óvatosan ráléptem a bibis lábamra és nem is volt olyan vészes.Kép Szóval köszi a drukkokat, mindegyik célt ért!

Mai táblicskunkKép

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!
Most kapcsolódtam csak be a topicba, nem nagyon szoktam írogatni, csak olvasgatni. Most viszont jó lenne, ha nem lennék "egyedül". Nekem idén februárban volt egy vesztésem, és május 17-én volt az utolsó menzeszem. Most 11. hetes terhes vagyok az UH szerint, mert ezt is rögtön 1 hét kórházzal kezdtem barnás vérzés miatt. (Bevérzés volt a méhemben a baba mellett, ami úgy tűnik felszívódott.) A baj az, hogy nem tudok elvonatkoztatni a rossz tapasztalatoktól, és szörnyen aggódom. Alig tudom kivárni a 22-i UH-ot. 7 hetesen csináltak egy UH-ot, azon 2 cm-es volt a baba, és szépen dobogott a szíve. Azóta a vérezgetés is megszűnt, kaptam Duphaston-t, minden normális, de nekem már ez is furcsa. Szerintetek hogy tudnám azt bebeszélni magamnak, hogy nincs semmi baj? Sajnos Győrben nincs kapcsolatanalízis, különben már kipróbáltam volna :-) Szerintem a babám így is érzi, hogy túlaggódom magam. Szörnyű, hogyha valaki kérdezi, és lelkes, hogy babát várok, és megkérdi minden rendben van-e, nem tudom azt mondani, hogy igen. MAx annyit, hogy nagyon remélem, vagy nem tudom. Szóval? Szerintetek mit tegyek?
Üdv: Bogi, Győrújbarátról
Farkas Boglárka
 


Szasztok Csajszikák!
Ma pompás napra ébredtem, legyen nektek is az!!! Kép
Igaz, hogy reggel elaludtam, de a büfében megkaptam a kedvenc, háromnapjanemlétező sajtos-magos kiflikémet, és most megint itt ülök a gép előtt és most mintha éreznék némi munkakedvet. (ennek köszönhetően ellátogattam ide Kép ) Tegnap nálam járt legjobb barátosném, aki 5 hónapos kis babájával elegendő tapasztalatokkal rendelkezik a terhesség dolgában, és fel lettem okosítva. Amit én orbitális pocaknak látok magamon, az csak a progeszteron miatti petyhüdés, ami pedig a dohányfüst-ellenességemet illeti, ugyan ne legyek már ilyen hárpia. de azért még imádom a csajszit, csak hát nevezhetnénk úgy is, hogy helyre lettem téve!

Lynn
Bízom benned, meg hogy igazad lesz, de én már eléggé unom ezt a tohonya állapotot. Szeretnék már talákozni a babámmal, nem érzek még semmi csodálatosat, sokkal inkább furcsa. Kivárom a megmozdulást, hátha az meghozza a csodát. Ha nem, akkor is kénytelen leszek várni, szóval gyerünk idő, gyerünk, gyerünk!

Kitty
Képet egyszerű feltenni a profilodba, de ide is bemásolhatod. Profilodba bele tudsz menni a lap tetején lévő 'profil' feliraton keresztül, és aztán bejelentkezve, kb a 6.kicsi piros nyilacska mellett szerepel a 'képek' szöveg. Ott minden érthető, csak 1 dolog hiányzik már, a digitális fénykép a kutyusról. Ha van ilyen, akkor már kész is vagy a feladattal.. Kép

Szilvi
Szerintem csináld te tovább, ha van kedved, mert az mégis sokkal profibb, meg ne tűnj el, így nem is fogsz tudni.. KépKépKép
A felajánlás él, már arra számítottam, hogy lelkes 5-7hetesek le akarják csapni a lehetőséget, de úgy fest, hogy vagy lustik, vagy bátortalanok. (Ne hagyjátok magatokat 5-7hetesek, tessék lobbizni az execlért! De gyorsan ám, mert holnap elbúcsúztatja magát Szilvi, és akkor mi lesz velünk táblicska nélkül??? Kép)

Bogi
Először is nagy, nagy lapolgatás és köszöntgetés az újnak, bár háborog a lelkem, mert elém 'pofátlankodsz' a táblában, de mégis hamar enyhülök, mert hát 'földik' vagyunk! Kép (győri születésű vagyok magam is) Ami pedig az aggodalmat illeti, most már igazán nem kell aggódnod, szinte benne vagy a középső, biztonságos harmadban, minden remndben van, és lesz is. Az első pár ijesztegetős nap után ez a baba hozzád akar jönni, kiérdemelted, szóval inkább mosolyogj rá mindig, mikor eszedbe jut, vagy felteszik a buta/bosszantó kérdést. Nálam pl csak a hányást, hányingert hiányolják. Milyen helyesek, nem??
Másrészt meg NEM VAGY EGYEDÜL. Már a második sorod is beszédes. Már ketten vagytok. Azt is érzi, ha valakire kedvesen, vagy ha mérgesen gondolsz. Ott van. Már 1 hónaposan akkora aurája van a babócinak, mint ameddig a karodat el tudod nyújtani a hasadról. Este, lefekvés előtt pár kellemes levegővétel után mosolyogj rá, képzelj a hasadba egy babát, ha másként nem megy, és beszélj hozzá, nyugtasd meg, énekelj hozzá, vagy vegyél egy felhúzható zenélős játékot, és amíg a párod épp fürdik, addig tedd a pocidra, és hallgassátok együtt a dallamot. Érzi, hogy aggódsz, és csak akkor fog másként érezni, ha te is másként érzel majd.

Pusszantás a piciknek és kicsiknek
'Bőléreeresztett' Judit
holophernes
 
 


Hálásan köszönöm.
Névtelen
 


Szia Judit!
Köszönöm a bíztatást. Igazad lehet. Úgyis ki kell várnom a 22-ét, akkor meg miért aggódjak addig? Egyébként én is dohányfüst ellenes vagyok, sőt, a spejzba be sem tudok menni. Most költöztünk családiházba, ami még nagyon új, és mindenhol érzem ezt a új szagot, amitől rosszul vagyok. Szó szerint hányok tőle :-) A spejz dolog ugyan megoldódott, vettem egy elektromos illatosítót, így lassan az lesz az egyetlen hely, ahol tartózkodni tudok. Szóval megpróbálom amit írtál. Üdv mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok Lányok!
A lelkesedés nem hiányzik belőlem a táblázatot illetően, tudom, hogy MÉG MINDIG én vagyok a legalján, de nekünk nincs otthon gépünk, csak a munkahelyemről tudok netezni, és itt sem mindig. Nem hiszem, hogy osztatlan sikert aratnék vele, ha hol lenne táblázat, hol nem!
Szia Bogi!
Oké, most már megvan, hogy hol olvashattál, bocs, de előbb néztem meg az e-mailjeimet, mint ezt a topikot, és válaszoltam rögtön a leveledre, természetesen továbbra is várom a leveled! A többiek kedvéért: mivel én is Győri vagyok írt nekem e-mailt a Bogi, de nem írta melyik topikban olvasott!
Bogi, ne izgulj, bárcsak én tartanék ott, ahol TI, a nehezén mindjárt túl leszel! Nekem is volt vérzésem, barnázgatásom, mégis mind a három gyerkőc megvan!
Judit! Szívemből szóltál, én úgy érzem magam, mint egy bálna, aki folyton csak aludna. Nem így képzeltem a várandósságot, mi lesz velem, ha már a pocakom is nagy lesz! Tegnap este a férjem sm bírta már tovább a nyüsszögésemet és este tízkor a kellemes hűvösben "hatalmas" sétára vitt, nagyon jól esett!
Az uh-król annyit, hogy nekem csak hüvelyi volt eddig, de az nem kevés a lombik miatt, de mindig elküldtek előtte wc-re!
Puszi mindnekinek, további szép napot: Émi
Émi
 
 


Judit Kép
naa, nem is úgy értettem! KépKépKép Kitartást, hamarosan múlik a füstundor!

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Kedves "Nyüszögök"!

Nagyon együttérzek mindegyikötökkel, ha még nem érzitek a babát, nincsenek moccanások, és a terhesség nyilvánvaló jelei csupán a hányás, a sok pisilés, sok alvás, fáradékonyság, és az "otthon ne felejtsem a kismamaigazolványt".

A mi babánkról ebben az idöszakban kéthetente készült UH-kép, gyönyörüen lehetett követni, hogy nö, de ennyi. Kb. a kilencedik héttöl a tizenötödikig rettentö nehezen telt az idö. Nem a napokat, hanem a fél napokat, szinte már az órákat számoltam, mert annyira azért nem voltam jól, hogy valami értelmessel hosszú távon lekössem magam, de annyira rosszul se, hogy fél-öntudatlanul végigaludjam a napot. :-(

És ahogy már írtam, a második harmaddal úgy elmaradtak ezek a panaszaim, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A 19. hét, amikor az elsö kis mocorgást éreztem, onnan már hihetetlenül hamar eljött, azóta meg élvezem, hogy hány cigánykereket a baba a pocimban. Ebben az idöszakban határozottal felpezsdültem, egy csomó mindenre vállalkoztam, amiröl nem is hittem volna, hogy bírom, utaztam, repültem is, újra aktív társadalmi életet éltem, stb.

Mostanában a jelentösen kerekedö pocak, a nehezülö lábak, egy kis gyomorégés és az idönkénti heves szívdobogás meg légszomj gyötörnek, de korántsem úgy, mint az elsö harmadban a hányinger és társai. Egyszerüen csak lassúbb vagyok. Intéznivaló viszont rengeteg van, most, hogy befordultunk a "célegyenesbe", babaruhát, kiságyat, stb. kell venni, szüléselökészítö tanfolyam,kismamatorna. Ezeket a napi munka mellett csak félgözzel gyözöm, így legalább ki is töltik az idömet. :-) De mondom, ez az állapot összehasonlíthatatlan a három hónappal ezelöttivel, és a kis mocorgó nagyon jól elszórakoztat.

Fel a fejjel, kismamák, számoljátok az órákat, ha nem megy másképp, ennél csak jobb lehet!!! :-)

Szeretettel
Lynn
Lynn
 


OFF
Bogi, nem ismered Győrújbaráton Szalay Gertit?
Zsuzsi
Zsuzska
 


Szia Zsuzsi, és mindenki!

OFF :-)
Nem ismerem, még csak egy hónapja lakunk itt. Netán ő is babás?

Szörnyen lassan telik az idő :-) Érdekes, hogy a bíztatások után szinte egy csapásra változott a hozzáállásom. Egy kis félsz még mindig van bennem, de már nem olyan vészes.
Az a másik bajom, hogy a férjem nem nagyon tolerálja, hogy kevesebbet bírok. Akkor vagyok nyugodt, ha nincs itthon, mert akkor állandóan szekál, hogy így takarítsak, ezt csináljam, azt csináljam, már megint nem csináltam meg, pedig kikészítette a munkát, miért kell velem veszekedni, stb... 3 napja laktunk itt, mikor kórházba kerültem a bevérzéssel. Már ott azzal jött, hogyha hazajövök, milyen könnyű munkákat tudok megcsinálni, pedig szigorú fekvésre vagyok ítélve. Amióta hazajöttem 6 hete nem feküdtem semmit. Ő még nem fogta fel, hogy tényleg vigyáznom kell, és már nemcsak magamért vagyok felelős. Amúgy a babát nagyon akarja, és örül neki, de amióta kiköltöztünk, úgy érzem "megbolondult" szegény :-))
Nektek nincs ilyen gondotok?
Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi: én nagyon eltudom képzelni hogy milyen ez, mert az én párom is szokott szekálni, hogy mármegint ezt meg ezt nem csináltam meg, pedig ez nem lustaság, hanem egyszerűen elfáradok, és egy 120 nm es házat nem olyan egyszerű kitakarítani, és még főzni is. De ilyenkor én is oda szoktam neki vágni: pl: mi lenne ha evés után elrakná maga után a tányért. Vagy ha leveszi a zokniját akkor ne a szoba közepére dobja hanem a szennyesbe. És akkor a válasz igazad van mami.
Azért is szekált hogy mennyit alszom, mondtam neki, hogy még mindig jobb mintha a Wc-be lennék egész nap mert hányok, én helyette alszom. Mondtam hamar elfelejtette gogy már van 2 gyereke és akkori terhességem alatt is csak aludtam.

Szerintem próbálj meg egy könyvet odaadni neki hogy olvasgassa, én is azt csináltam, és volt amikor azt vettem észre hogy már saját maga veszi a kezébe. Van egy olyan nekem amiben hétről hétre mutatja a baba fejlődését, én ezeket is mutattam neki, hogy most éppen hol tartunk a fejlődésben.

Szerintem mivel nektek még első baba fel kell dolgoznia hogy 9 hónap mulva apuka lesz. hiába akarja, ez egy óriási változás az életetekben. És amikor már mozog és oda teszi a kezét és szinte a baba oda simulsz hozzá, annál szebb érzés csak az amikor kibújik és megfoghatod.

Szerintem egy kiadós beszélgetés jót tenne.

Persz ez csak az én véleményem.

Jó hosszúra sikerült.

Sziasztok

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Bogi,
nem tudom, hogy babás-e Kép, osztálytársam volt szakközépben, azért kérdeztem, ismered-e?
Zsuzska
Zsuzska
 


Bogi, Gabi1!

Jó olvasni, hogy más is van így a férjével. Néha én is úgy érzem, hogy azt hiszi, hogy lusta vagyok.Nekem is 120 m2-es lakást kell rendben tartanom + most nyáron itthon van a 2 kislány is, és nem mindig úgy alakul a program, ahogy elterveztük. Pedig beosztom, és minden napra jut munka bőven.
Valahogy Ők még ilyenkor nem vesznek igazi kismamaszámba minket. Nincs hatalmas pocakunk, még tudunk menni,kívülről semmi különös nem látszik Azt meg nem érzik, amit mi. Tegnap én is kicsit kibuktam, amikor 3 percen belül 2x küldött le a második szintről, hogy hozzak ezt, aztán meg azt.Én is mondtam, hogy lehet, hogy most rosszabbul érzem magam, meg fáradtabbnak, mint 3 hónap múlva.
Szerinte én egész nap itthon vagyok, amig Ő hajt, elvárhatná, hogy itthon ne neki kelljen még este ezt-azt csinálni.Persze ez is érthető.
Azért alapvetően nem panaszkodom, de néha igenis meg kell mondani.
Meg egy kicsit kényeztetni is kell a férjecskéket. Múltkor azt mondta, hogy mindha már nem szeretném Őt annyira, olyan sokat beszélek a babáról.Csak nem féltékeny?(Néha úgy érzem magam, mint egy 3 gyerekét egyedül nevelő Anya,aki most várja a 4.-et)

Mindenkinek szép napot.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

FBogi!
Üdv köztünk és gondtalan pocaknövesztést kívánok! Belecsempésztelek a táblázatunkba, ha nem baj.Kép Kénytelen voltam FBogi-t használni, mivel már van egy RBogink és könnyebb a megkülönböztetés.
Mi kertes házban lakunk már régóta és nálunk épp az a baj, hogy a férjem mindentől óvna és kímélne, de én mindig is egy örökmozgó voltam. Sajnos külön figyelmeztetnem kell magamat, hogy áldott állapotban vagyok és nem bírok annyit, mint azelőtt. Remélem azért a férjed rájön, hogy fontos pihenned, főleg az előzmények miatt.

Lányok!
Csatlakozom Lynnhez! Én már átélhettem 1x a nyugis időszakot és akkor úgy éreztem rengeteg energiám van. Abszolút semmi bajom nem volt, egyszerűen élveztem a baba mozgását.Kép A 3. harmad ismét nehezebb lett, de nekem "csak" a felnyomott gyomor problémája kínzott.
De fel a fejjel! Napról-napra közelebb kerültök a nagy találkozáshoz!Kép

Émi!
Köszi az igyekezetet a táblicskuval kapcsolatban.Kép

<center>Kép[color=#0000ff]Kép</center>
A hétvégén betöltöd a 16. hetet, azaz törvényeinkKép szerint nagykorú leszel pocakilag.Kép További nagyon boldog babavárást kívánunk Neked és talákozunk a "friss"-ben.

Ma Bellával párban búcsúzunk a táblázatból, de nem hagyunk ám itt benneteket!Kép
Na, párhetes kismamik...kinek van kedve táblicskuzni?

Kép

Pussz
Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok
Újabb nap, újabb döbbenettel a hátam mögött.
68kg vagyok! Ez szörnyű, mert 61kg voltam. Biztos únjátok már a nyöszörgésemet, remélem tényleg abbahagyom, de tegnap megméretszkedtem (hű, ezt jól írtam le??, botráynos, hogy felejt az ember Kép ) és megijedtem. Nem látom magamon, se a combomon, se a hátamon, a mellem és a hasam nőt, no de ennyit. Már előre reszketek, hogy jövő héten hogyan fog leszidni a dokim.
Szerintetek lehet fogyókúrázni valahogy? Rostos leveket,tejet iszom, meg normál adagokat, normál kajából (csirke-hal, sali, rizs). Nincs csoki, ropi, nasi sem, és mégis? Hol rontom el??? Mindjárt elásom magamat szégyenemben, mi lesz így belőlem, bálna??? Nagyon sok? Nyugtassatok meg!! (mégha nem is igaz KépKépKép)

Kép

FBogi
Tökéletesen jól látod, pihenned kéne a korábbiak miatt mindenképp. A gyereket nem úgy kell szeretni, hogy csak mondjuk, hanem tenni, pl segítsen neked a kioktatás helyett.
Én kevésbé vagyok türelmes alkat, szóval én vszínűleg elmondanám ami a szívemet nyomja, és tartok tőle, nem is legnőiesebb modorban. Szóval üljetek le szerintem is beszélni, olvastass és ne veszekedj miatta úgy ahogy én tenném...KépKépKép

Kitty, Gabi
Le a kalappal! Minden tiszteletem a tiétek. Magam alá csatolom a 'farkamat' és elsündörgök szégyenemben. Úgy fest, én nem vagyok elég türelmes és odadadó asszonyka. Nálunk vhogy természetesen alakulnak a dolgok, nincs számonkérés, ha zavaró valami, akkor nekilát a kedves.

Kép SZILVI Kép

Akkor elnyertem a táblicskát??? Küldessz nekem vmi bővebb infót a kezeléséről, esetleg a táblát??
Én meg meleg szívvel további nagyon, nagyon jó gömbölyödést kívánok mindannyiunk nevében, és pár hét múlva a 'friss'-ben találkozunk. Addigis is vigyázz a csütörtökökkel és néha nézz be hozzánk!! Kép

Judit
holophernes
 
 


Sziasztok!
Judit fel a fejjel, lesz ez még így se, mikor voltál 61 kg, mennyi idő alatt jött fel a 7 kiló?
Munktársnőm 17-t, majd 25 kg-t hízott a gyerekeivel, s utána "gond" nélkül leadta, sokat futott.
Én is nagyon hízékony alkat vagyok, most 62 vagyok, nem tudom mi lesz, pedig szeretném normális keretek közé terelni a táplálkozásomat, de ez nem mindig sikerül! Rengeteg gyümölcsöt eszek, de a nyári napon érett gyümölcsök is tele vannak cukorral, nincs menekvés!
Üdv, kellemes hétvégét mindenkinek: Émi
Émi
 
 


Sziasztok!
Örülök, hogy táblalakó lettem. A győri Petz Aladárban fogok szülni, de az UH szerint csak 11 hetes és 2 napos vagyok, amit viszont nem értek, hogy miért 2004. március 3-ra írta az UH a szülés várható időpontját. Az egy kicsit későn van. Az oké, hogy a ciklusom nem 28 napos, és később estem teherbe, de azért nem 2 héttel később :-))
Majd megyek a 13. héten UH-ra, gondolom akkor is írnak valami időpontot.

A férjemmel kapcsolatban annyit, hogy az a baj, nem tudok a sarkamra állni. Hagyom, hogy morogjon, és behúzom a farkam. Nem veszekedek vele, mert nem látom értelmét. De azért nagyon rossz, hogy mondom, hogy nem vagyok jól, és a válasz, hogy jólvan Bogika, de azért ne hagyd el magad. Ő tényleg azt gondolja rólam, hogy lusta vagyok, és ennek hangot is ad. Igaz, hogy nem vagyok tipikus házvezetőnő, de mindig rend van mire hazajön, de így is talál ezer dolgot amibe beleköt. Aztán elkezdi csinálni a ház körüli munkát, és MINDIG megkérdezi: Nincs valami dolgod? Van itt munka találj magadnak. Még olyanokat is megcsinál, hogy eldugdos dolgokat, hogy takarítás közben megtalálom-e, és ez azt jelenti, hogy minden apró zugot kitakarítottam. Aztán már szólok neki, hogy nem is kerestem... :-))
Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Zsuzska!
Mennyi idős Gerti? Vannak barátnőim, akik született győrújbarátiak, ők biztos ismerik.
Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi,
28 éves. Nem is biztos, hogy még ott lakik, az 5 éves érettségi találkozó óta nem láttam.
Zsuzska
Zsuzska
 


Zsuzska,
Akkor még lehet, hogy ismeri a barátnőm. 2 évvel idősebb csak, mint mi.
Te egyébként hol laksz?
B.

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?