Új privát üzeneted érkezett!

Hát, én nem tudom, hol lakunk, ha nem a Dunántúlon, ahol állítólag mindenhol esik... itt nyoma nincsen. De nagyon hideg van, nemrég értem haza, a városban láttam, hogy 0 fok van. Ha most esne, megmaradna. Azért az éjszaka eshetne.
Vendég
 


Ósió!Egyetértek veled ez örök emlék és én anno úgy voltam vele minden legyen úgy ahogy kislányként megálmodtam mert nem tervezek többet :lol: Megnéztem a ruhádat bár nem tudom pontosan melyik de akár melyik is GYÖNYÖRÜ.Gyürütök milyen?Nekünk is 120vendégünk volt :lol:

Encsike!3szoba étkezö könyha nappali egyben és dupla garáz az felé pedig egy szoba ha Zsófi baba nagy lesz és kicsit külön akkar lenni de még velünk :oops: Tégla vagy könnyü szerkezetes lesz?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Mindegyik linken ugyanaz a ruha van, csak az egyiken kisebb, a másikon nagyobb felbontásban.
Ó, hát most számolgatom éppen a vendégeket, hát nem kihagytam egy-két emberkét, nevezetesen három kisgyereket. Mert őket is bele kell számolni az ültetés végett. Meg a kajánál a zenekar két tagját is kifelejtettem, úgy hogy összesen 108-an ülünk asztalhoz, eddig úgy van. 50 darab meghívót szeretnék csináltatni, ebben már minden benne van, nekünk is az emlék, meg esetleg még 1-2 fő, de igazából többet nem tervezünk. Megnézegettem az árakat, és a kinézett meghívó 21 ezerbe kerülne 50 darabra...nem semmi! Most azon gondolkodom, hogy az ültetőkártyákat talán én magam készítem el. Ennyi embert kell ültetni, de az még szintén majdnem 20 ezer forint lenne.
Mi nem tervezünk köszönőajándékokat amúgy, semmit. Ez az utóbbi pár évben lett divat.
Nagyon várom már a májust. Ja, ma megkaptam az új személyimet is, úgy hogy hétfőn megint bemegyünk az anyakönyvvezetőhöz.
8)
Vendég
 

 
 

A gyűrűt kifelejtettem. A miénk teljesen egyszerű, sárgaarany karikagyűrű. Ezt vilsejük most is, és ezt fogjuk az esküvő után is, csak előtte nagyobbítatni kell mindkettőnknek a jobb gyűrűs ujjára.
Vendég
 


http://www.weddings.hu/images/news9/BD0329/7255.html

Ez a közvetlen linkje a ruhának, mert a másik csak a honlap linkje.
Vendég
 


Kata!

A házinfókat nem tőlem akartad kérdezni? No mindegy azért válaszolok! :wink: Nekünk ytongból fog felépülni. Eleinte gondolkoztunk könnyűszerkezetes házon is, de mindenki lebeszélt minket róla, és mi is rádöbbentünk, hogy több hátránya van, mint előnye... :roll: Nem akarunk nagy esküvőt, márpedig ha minden barátunkat illetve ismerősünket meghívnánk, akkor az elég nagy lenne. Így inkább csak a rokonok, s senki nem sértődik meg. A vacsora pedig a kertünkben lesz.

A gyűrűk pedig detto, mint ósiónál. Egyszerű arany karika, és a bal kezünkről fog átkerülni a jobbra.

ósió

Én továbbra sem látom az esküvős vonalzódat... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Még azt is írtam, hogy két ünnep között megyünk be a bankba megérdeklődni a szocpol feltételeit, s ha úgy néz ki fel tudjuk majd venni, akkor a polgári esküvő már tavasszal az építkezés előtt meglesz. Ott csak a tanúk, illetve a szüleink lesznek jelen. A nyári templomin meg csak a rokonok lesznek ott.

Ezt az előbb is leírtam, nem tudom hova tűnt...mikor visszaolvastam már nem volt ott... X akták! :lol:

Tényleg az, mert már látom az esküvős vonalzót is!! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


van néha, hogy nem jön be a vonalzó, csak egy kis ikont látok a helyén. De a cicóka kitartóan halad a végcél felé!
Véleményem szerint is jobb a téglaház, mint a könnyűszerkezetes. Mi az pl. a világ semennyi pénzéért nem vennénk, pedig van eladó. De egyszerűen nem bízunk az ilyenben. A másik halálunk még a teljesen újonnan felépített ház. Ilyet se akarunk, mert ezekből meg mindent kispórolnak (másodforrásból tudjuk, s elhisszük), és a lehető legnagyobb haszonnal akarják eladni.

Tegnap este itt is esett egy kis hó, meg is maradt. Nem tudom, ma milyen hideg lesz, jó lenne, ha így maradna.
Vendég
 


Nálunk is megmaradt a hó! :D Csak nagyon csúszós az út, sajna, de legalább megmaradt. Reméljük kitart karácsonyig!! Vagy esik még rá, az is jó lenne!!

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, itt ma egész délután esett, és még talán mindig esik. Lassan 10 centis a hó! Így is maradhatna.
Közben délután elmentünk Fehérvárra, szinte mindenkinek sikerült vennünk ajnádékot, többé-kevésbé azt, amit gondoltunk. Én jövő hétvégén ugyan ki nem dugom az orromat sehova.
De olyan jókat nevettünk, mindenki ajándokok után rohangált, folyton ilyeneket hallottunk "jól van, akkor a Zsófi megvan, mit vegyünk az Andinak?", "Oké, neki az jól lesz, menjünk tovább". :D Az egyik ürge megkérdezte a feleségét: "mindent megvettünk? - Meg. - Akkor menjünk a f@szomba innét!".
Vendég
 


Sziasztok!

Kata, veled még nem "találkoztam" ugyhogy üdv köztünk :)
Bár én ritka vagyok mint a fehér holló sajnos, de elég betegesek vagyunk most! Kyra is sokat beteg sajnos, szerdára párom is ágynak esett egy jó kis hasmenéses vírussal, én meg követtem őt pénteken, ugyhogy ma vagyok előszőr kicsit gépközelbe! :?

Hát komolyan mondom, a sors nem akarja, hogy én számolgatni tudjam a peteérésemet! Ósióval pont egy időbe kéne hogy kezdődjön a ciklusunk, (már a ciklus.hu szerint) és hát persze hogy megint nem jön meg! :evil:
Emlékeztek? Kb. 2 hónapja késett 14 napot csak úgy! Lehet most megint eljátsza ugyanezt? Hát hogy lehet így babát tervezni? :evil:
Pedig mi hó végén neki akartunk állni a projectnek! Hát így lehet jövőév eleje lesz...ami nem is lenne baj, csak hát így kiszámítani a peteérést? :roll: :evil:

Na de eldugultam, most megyek visszaolvaslak titeket :)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Hát akíra, akkor maradnak a tesztek! :roll: Én meg már alig várom, hogy megjöjjön, és kezdjük az új ónapot. Néha akkorákat tud belefájdulni a hasam! :( Én is beleestem ebbe a vírusba, nekem a gyomrom fájt. Még mindig nem vagyok az igazi, plusz még most tetőzik ezek a mensi előtti dolgok... :?

ósió


Igen, jók ezek a bevásárlási pipálgatások, meg vicces, hogy mindenkinek tele a t..ke az egésszel. És a végén meg lehet, hogy az illető jobban örült volna valami kisebb ajándéknak, te meg halálra idegesítetted magad, hogy hol találod meg a nagyobbat... Ennek nem így kéne lennie. Én a szülinapi ajándékozáskor is állandóan bajban vagyok. Szerintem az lenne a legjobb, hogy ha az ember meglát valamit, ami ről azt gondolja, hogy valaki örülne neki, akkor megveszi. Vagy ha egy szeretett személy megemlít valamit aminek örülne, akkor felkutatni és megvenni. Nem kell ehhez ünnep szerintem. Az a baj, hogy pont amikor alkalom van, akkor nincs ilyen célzás sosem. Na mindegy ezek a szokások...

Kép
Kép
tabati
 
 


Én, amióta abbahagytam a gyógyszer szedését, szerencsére még mindig pontosan jött meg, sőt fájdalom nélkül. Igaz, pénteken kicsit fájdogált a hasam, de simán kibírható volt. Régen (tizenévesen) iszonyú fájdalmaim votlak, mikor megjött. Most ez eltűnt, úgy néz ki, amit nem is bánok. Szerencsére egész elviselhető így a mensi. Még én is meglepődtem. De lehet, hogy ez még atabletta hatása, de igazából nem hinném, hiszen a fogamzásgátlás is megszűnt akkor, mikor elhagytam a gyógyszert, szóval... nem tudom. A lényeg,hogy pontos.

Akíra, ha te még szoptatsz, akkor biztosan ettől van a rendszertelenség. Én ismerek oylat, aki szoptatás mellett lett a tavasszal terhes, pedig nem is tervezték. Szerintem ne görcsölj annyit a babatémán, hanem csak csináljátok, és úgy talán még előbb összejön, mintha terveznétek. De pl. LH teszttel is lehet valamennyire tervezni, ha nagyon akarjátok. Pl. megcsinálsz a ciklus felénél nagyjából egy tesztet, és ha teljesen negatív, akkor pár napot ki is lehet hagyni a teszteléssel, utána megint csinálni egy tesztet, és ha az is full nega, akkor megint pár napot kihagyni. Így még 14 napos késésű ciklusnál is nagyjából a termékeny idpszakot ki lehet számolni egy csomag ovuteszttel. Hiszen a termékenység nem 1 napig áll fent, hanem kb. 1 hétig. Nekem msot decemberben egyébként 23-28-ig lesz, pont karácsonykor. :-)

Tabat, nagyon örülök, hogy szinte minden ajándék megvan. Hétfőn megyünk Pécsre, akkor még talán megnézünk ezt-azt, és kész. Sajna, vagyok úgy vele, hogy néha a hócipőm tele van az egésszel. Olyan nehéz egyeseknek ajándékot venni, mert semmi hobbijuk nincsen, se olvasás, se öltözködés, divat, se filmnézés, semmi egyszerűen. Mondjuk vannak, akiknek könnyen tudok venni, azt nagyon szeretem, mert tudom, hogy bárminek örülni fog. És ez az öröm kárpótol utólag ezekért a mászkálásokért az ajándék után. :wink:
Vendég
 


Ósió, igen igen én is így tervezem, hogy megvettem az LH- tesztet és avval próbáljuk majd! Nem szoptatok már nagyon rég óta! 4 hónapig szoptattam csak! És már be is állt 3 hónapra és most 2 hónapja megint össze vissza van! Szóval csak ezért idegesít! Nem aggódok annyira, mert Kyra első próbálkozásra összejött, és így azért annyira nem parázok, hogy baj lesz, csak azért szeretném tudni mikor számíthatok eleve a menzire is, meg hát a peteérésre....

De nem lesz semmi gond abból se ha csak tavasszal esek teherbe :lol: :wink:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Akíra!Köszi az üdvözlést :lol: Ne is mond nekem múlt honapban 1hetet késett és mibel én szeptember vége óta nem szedem a gyógyót tökre bolodg voltam ráadásul Zsófival is 1hete késet mire +tesztem lett.Elmentem dokihoz igaz nem volt +tesz és közölte nem vagyok terhes és nem tudja mitől van :cry: Én nem számolgatok ha márciusig nem lesz baba kérek gyógszert tőle és veszek tesztet.Szoptatsz még?Kyra mennyi idöre sikerült?

Ki milyen gyógyszert szed vagy szedett?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata, én Melianet szedtem fogamzásgátlóként. Október közepén hagytam abba.
Amúgy Bromocriptint szedek, mert 5 évvel ezelőtt kiderült, hogy magasabb a prolactinszintem, mint kellene. Most normalizálódott a PRL szint, de a gyógyszer folyamatposan kell szedni. A legkisebb dózisból szedek naponta fél szemet (este). Mindig a Melaineval szedtem be, és komolyan mondom, már két hónapja elhagytam a fogigátlót, de még mindig hiányérzetem van esténként. :?
Vendég
 


Kata!

Ezt nem igazán értettem... :oops: Milyen gyógyszert kérsz a dokitól, ha márciusig nem jön össze? :?:

Kép
Kép
tabati
 
 


Én olyat olvastam itt a neten, hogy akinek nem áll be pontosan a menstruációja valami miatt, tehát nem tud pontosan tervezni, akkor az kap valami Clostylbegyt nevezetű gyógyszert. Bár ennek annyira nem néztem utána. Tényleg nem értem, mitől van az, hogy hónapokig pontosan jön meg, aztán egyszercsak felborul, és késik egy hetet.
Vendég
 


Jaaa... :shock: Értem... :?

Amúgy én azért még reménykedek, mert ma reggel egyáltalán nem érezek menstruációs tüneteket, nem feszít a hasam, nem fáj. Ha másban nem, legalább abban, hogy egy fájdalommentesebb mensim lesz. :) Az is valami, meg ahogy írtad, hogy pontosan jön meg, remélem...

Most látom a vonalzómon, hogy még egy hét és kari!!!! :D

Olyan idegesítő, hogy van egy 8000 ft-os vonatbérletem, és most mehetek volánnal (lehet, hogy hetekig), ami naponta 500 ft. ha csak egyszer megyek be a városba... jó mi? :evil: Bár úgy hallottam kifizeti a MÁV a volán jegyet, ha elteszi az ember. Kíváncsi leszek...

Kép
Kép
tabati
 
 


Igen arra a gyóügyszere gondoltam :lol: ez segít még a peteérésben is de remélem arra nem kerül sor :roll:

Egy hét és karácsony :lol: :lol: :lol:

Tabati!Na lehet 2008-as babád lesz :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Tabati, nekem is kissé bosszusan indult a nap. Megkaptam pénteken az új személyimet, ezért ma újra bementünk az anyakönyvvezetőhez, hogy felvegye a szándékot. Kitöltött egy ürlapot (írógéppel!), majd mondta, nézzük át, jók-e az adatok, utána pedig a végén írjuk alá. Na, most a kedvesem nevét és apósomét elrontotta, elrontotta továbbá a lakóhelyem címét (a községét), pedig összetéveszthetetlen bármi mással. Akkor háromszor kijavította a hibákat, majd aláírhattuk.
Utána az APEH-nál kötöttem ki, az adókártyám módosítása miatt, hiszen itt is át kell iratni a nevemet. Bemegyek, kitöltöm a lapot, odaadom, és mondom az ügyintézőnek, hogy nemcsak a nevem változtatását kérem, hanem eleve rosszul szerepel a születési helyem a kártyán, volna szíves azt is módosíttatni (külföldön születtem, igen bonyolult a város neve). Na, felvette az adatokat, minden, erre ad egy papírt, hogy amíg megkapom az új kártyát, addig ezzel kell igazolnom az adarokat. Ezen meg nem volt rajta a doktori, de ez alapján fogják csinálni az újat! Hát, megőrölük, komolyan mondom! Mondom neki, hogy ezen nincs rajta a dr, erre azt mondja, hogy reménykedik benne, hogy a központban (mert ott csinálják), a népességnyilvántartóval egyeztetnek majd....hát én is remélem, mert különben kurva ideg leszek, hogy megint be kell mennem. Én mindent megtettem, biztosítság legközelebb a soronkívüliséget, ha elszúrnak valamit! Tökre idegesít, hogy tudom, miként kellene mennie az ilyen dolgoknak, erre minden csak úgy esik, ahogy puffan, csak úgy elintézgetik az ügyeket.
Kértem a TB fizetéséhez is csekket, erre azon meg nem szerepel az összeg. Múltkor, érdekes, rajta volt. Tudom, hogy a minimálbér 9 %-a, de akkor is rá kellett volna írni. Jövőre még azt se tudom, mennyi lesz a minimálbér...úgy hogy az ország sok hülye politikusa megeheti a közigazgatási reformját a családjával együtt. Ennyit erről.

Tabati, te érzed, hogyan fáj a hasad. Nekem pl. egyáltalán nem fáj mostanában, ami olyan jó érzés, szinte észre se veszem, hogy menstruálok. Viszont tudom, hogy még nem lehetek terhes. :wink: Amúgy a hivatalban voltak oylan jó kis prospektusok esküvővel kapcsolatban, de most már mindenképpen ki kell várnunk a tavaszt...
Vendég
 


Igen, azért csodálkoztam annyira, mert nem gondolom, hogy a doki csak úgy kérésre (mondjuk, mert már türelmetlenek vagyunk) dobálódzik ezekkel a bogyókkal. :lol: Mert milyen egyszerű is lenne (bár lehet, hogy lassan ez az idő is eljön), hogy gondolok egyet, holnap ráér a párom, na gyorsan csináljunk egy kis peteérést, aztán hajrá! :lol: Mondogattam is a páromnak, hogy az az egy bajom ezzel a babaprojekttel, hogy mindig 28 napot kell várni a következő próbálkozásra. Milyen jó lenne, ha naponta lenne új érett petesejt! :lol: Na jó, ne legyünk telhetetlenek, legyen hetente! :lol: Képzeljétek mekkora túlnépesedés lenne! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Hi, egyszerre írtunk! :lol:

Sajnállak a sok rohangálás miatt! :( Én is utálom ezeket a hivatalos ügyeket! Bár nemrég nekem pont pozitív élményem volt, amikor a lakcímkártyámat csináltattam. Nem viccelek, 10 perc alatt megvolt. Várni szinte alig kellett, aztán még el is szúrtam valamit, mert régi személyim volt és azon nincs rajta a személyi szám, ami kellett volna. Állítólag ezt külön megkaptam papíron, de én sehol nem találtam. Azt hittem, hogy ebből még bajom lesz, meg járhatok utána, de csak annyi volt, hogy megkérdezte, mondtam, hogy elveszett, erre egy picit húzta a száját, de mondta, hogy semmi baj, akkor kikeresi a nyilvántartásból. Be a gépbe aztán már meg is volt 2 perc alatt!

Érdekes, amióta nem védekezünk mintha jobban fájna a mensi... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Hát éppen azért dühöngök, mert én magam is pont úgy jutottam be az APEH-hoz, hogy egy lélek nem volt rajtam kívül, pedig ilyen sose szokott lenni. Ha meg most elszúrnak valamit, akkor megint mehetek be, de valószínűleg sokkal többen lesznek. Különben tölün egy percre van az APEH. Na, mindegy.
A személyimnél meg kérdezték, van-e körözés iránta. Mondom: dehogy van! Merthogy a rendszerben benne van...elfelejtettem, hogy 2001-ben ellopták cakopmpakk a táskámat a főiskolán, ezért be kellett a rendőrségen jelentenem, hiszen hivatalos iratok voltak benne. A pénztárcámat visszaküldték (bedobták egy postaládába), így meglett a személyim, de ezt már nem jelentettem be, mivel az eljárást amúgy is megszüntették. Nekem még az életben nem ment könnyen egy ügyintézés, egyébként főleg a külföldi adatok miatt.

Nekem meg azóta nem fáj a hasam, hogy nem szedem a gyógyszert, milyen érdekes. Remélem, nemcsak átmeneti, hanem így is marad.
Nem tudom, hogy kinél, milyenek a terhességi-beágyazódási tünetek, de nekem két évvel ezelőtt volt egy nagyon fura élményem, nem tudom, az mihhez kapcsolódott, de lehetséges, hogy volt egy terhességnek induló beágyazódásom (pedig elvileg nem lehetett volna), mert annyira furán, semmi korábbihoz nem hasonlíthatóan éreztem magamat. Erről írtam a múltkor. Majd megfigyelem a "rendes" terhességnél, hogyan érzem magamat. Csak mert ha úgy, mint 2 évvel ezelőtt (ami nem tudom, mi volt, hiszen nincsen összehasonlítási alapom), akkor félreérthetetlenül fogom tudni, hogy terhes maradtam a ciklusban. Hát, nekem minden bajom volt, kezdve a borzasztó mellfeszüléstől és fájdalomtól (még a lépésekre is fájt), a nyomott hangulaton át az alvásigényig, minden bajom volt.
Vendég
 


A teszt is akkor lett halványan 2 csíkos? De akkor miért nem lett belőle baba? Utána erősebb volt a vérzésed is? Mert akkor mondják, hogy lehetett egy korai vetélés. Hallottunk már sok olyat, hogy tabletta mellett esik valaki teherbe. EZ egyáltalán nem meglepő. Az óvszer melletti teherbeesésben nem hiszek, vagy elég balek az a valaki akinek így sikerül, mert akkor valamit nagyon rosszul csináltak. Elszakad az óvszer, ha nincs síkosítva, de akkor nem is lehet túl nagy élmény a szex. Hogy hogyan jutnak el az orgazmusig szárazon... :?:

Kép
Kép
tabati
 
 


Nálunk egyszer régebben kiszakadt az óvszer. Ez csak egyszer fordult elő (pedig Durexet használtunk), de szerencsére nem lett meg a követlezménye. Még elég fiatal voltam akkor.
A hüvely sem marad szárazon a szeretkezés alatt, önmagától is síkos lesz, síkosító nélkül is. Én elképzelni se tudom, hogy milyen lehet az, ha valakinek soha nincs orgazmusa, mert nem is ismeri ezt az érzést....
Nem tudom, mi lehetett a két évvel ezelőtti eset. Hogy miért nem maradt meg? Fogalmam nincsen, hogy egyáltalán az volt. :?: :?:
De utána nem is foglalkoztam vele többet, mert meg is jött, ráadásul éppen vizsgáim voltak, az kötött le. De ha terhes lettem volna akkor, akkor se jól értékeltem a terhességi tesztet, mert azt hittem, hogy ugyanolyan erős lesz a csík, mint a kontroll. Persze, most már tudom, hogy ha lehetevékony a csík, az is terhességet jelent.
Vendég
 


Tabati!Nekem is mióta nincs gyógyszer jobban fáj a mensi.Az elsö hónapnál olyan rosszul voltam,hogy komolyan a szülés semmi volt ahoz képest :cry:

Halvány csík van amikor tényleg terheséget mutat de van amikor egy idö után eltünik.Én nem nagyon bizok ezekben Zsófinál is 2különbözöt csináltam úgyan is nekem hétfötöl sütörtökig negatív volt pénteken egyből +.Szóval elég megbizhatatlanok :? Nekünk pont van egy ismerösünk aki tabi melett let terhes és minden oké a babával áprilisba szül :D Gumi van amikor selejtes szóval simán kiszakadhat szerintem.Én abban nem hiszek,hogy becsuszik a gyerek érdekes mikor mi nem akkartunk akkor nem lett mert tetünk ellene amikor meg szeretük volna nem tetünk semmit elen és lett:D

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Az necces, ha csak úgy semmi ok nélkül kiszakad az óvszer... :shock: Ráadásul egy ilyen jó minőségű... :shock: Én nem erre az esetre gondoltam (szerencsére nekünk ilyen sosem volt, és én nem is gondoltam, hogy ha megfelelően használjuk akkor is lehet ilyen) , hanem arra, amikor valakinek azért szakad el, mert szárazon csinálják. Nyilván van akinek nem kell síkosító, de pl. mi most jöttünk rá, hogy nekünk pont kellett az a kis síkosító ami az óvszeren volt. (mi olyan típust használtunk)

Kép
Kép
tabati
 
 


Ja! Olyan síkosító volt ráadásul az óvszeren, hogy spermaölő is volt egyben, úgyhogy ha az elszakad, még akkor sem necces a dolog!

Kata!

De mi mindig óvszerrel védekeztünk, sosem használtam tablettát! Úgyhogy nálam nem annyira érthető, hogy miért fáj jobban.

Kép
Kép
tabati
 
 


Kata, szerintem is azért lehet tenni az ellen, hogy ne legyen gyerek. Sokan állítják, hogy gyógyszer mellett lettek terhesek, de meg kellene nézni, hogy miért. Ja, mert három egymást követő nap elfelejtette bevenni...akkor nem csodálom. De nem is értem, ha valaki nem akar gyereket, akkor nem felejti el bevenni a gyógyszert! Mint ahogyan fogat mos az ember este vagy tusol, ez is a napi rutintevékenységek közé kellene, hogy tartozzon, a tabletta bevétele. Szóval, sokak késve, elfelejtve veszik be a tablettákat, ezért esnek teherbe "véletlenül". 8)

Tabati, mi is használtunk oylan óvszert, amelyen spermaölő volt, de ha kiszakad, akkor szerintem hirtelen az egész "hadat" nem képes az a kis sikosító megölni, szóval, a céljukhoz érnek, ha akarnak. De szerintem iszonyú hideg-melegzuhany lehet a felismerés, hogy terhes vagyok, miközben nem számítottam rá, ráadásul nem is akartam... szerintem napok kellenek hozzá, mire az ember magához tér belőle.

Nekem pont a gyógyszer abbahagyása után nem érezni semmit mensi alatt. Igaz, még gyerekkoromban, mikor megjött, jó ideig akkor sem volt fájdalmas, csak később, 15-16 évesen lett az. Aztán 21 évesen a foggátló teljesen megszüntette a fájdalmat, csak néha féjt egy picit. Most abbahagytam, szintén nem fáj, és így is maradhatna.
Most már szeretnénk gyereket, de még elképzelni is iszonyat, hogy mi lett volna mondjuk 20 éves koromban egy gyerek. Valószínűleg nagyon boldog lettem volna vele és szülés után, de azért ez így tervezve, idősebben jobb. :)
Vendég
 


Hát igen... Amit itt ezen a fórumon sok nő epedve vár, akár évekig is, az lehet másnak egy rémálom!

Látod ósió! Párom pont ezzel érvelt, amikor síkosító parám volt. Ha arról lenne szó, hogy nem kell a baba, akkor egy sima kis spermaölőt nem gondolnánk biztonságosnak, mindig attól félnénk, hogy baba lesz. Most meg, hogy babát szeretnénk, attól félünk, hogy egy sima kis síkosítól, amiben nincs spermaölő , nem sikerül majd a baba. (amúgy már túl vagyunk ezen, nem parázom, meg a doki is azt mondta, hogy ez hülyeség, ezen nem múlik) Kérdem én: akkor ez nem csak felfogás kérdése? Meg túlgörcsölés?

Kép
Kép
tabati
 
 


Amúgy jelentem: nem is volt olyan rémes a városba bejutásom ma. Busz ugyan zsúfolva volt munkába menet, de engem nem érintett, mert majdnem a végállomáson szállok fel, így ülőhelyem is volt. Hazafelé meg több buszt is indítottak, mint ami a menetrendben volt. Ja! És a MÁV tényleg kifizeti a jegyet, amit a Volánnál vettem. Párom megkérdezte az állomáson, (ő vonattal jött haza :shock: nem tudom, hogy csinálta :shock: Persze ez az én formám, a busz is 5 percet állt a sorompónál, mert jött a vonat :lol: méghogy nem jártak a vonatok :lol: Amúgy szerintetek mire jó, hogy néha indítanak vonatokat, ha nem tudom, hogy mikor? Ott álljak órákig, hátha egyszer csak jön? Páromnak szerencséje volt!) csak azt kérték (visszatérve a mondatom elejére) , hogy ne egyenként hozzuk a jegyeket, hanem amikor vége a mizériának, akkor egyben az egészet kifizetik. :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Ti mennyi idösek vagytok Csajok?

Ósió!Igazad van tényleg napi ritmus rész a tabi bevétel.Mondjuk én volt amikor tényleg elfelejtettem de nem lett baba.

Mensim nekem mikor elöször megjött 12évesen :? Soha nem fájt tabletta abba hagyás után kezdett fájni :?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata, na, nekem meg pont fordítva volt, először nem fájt (csak néha), aztán az évek előrehaladtával egyre jobban, akkor már csak úgy vágtam neki az új ciklusnak, ha volt nálam gyógyszer. Egyszer még a suliban is rosszul lettem. Elég későn, 21 évesen kezdtem tabelttát szedni, mert mi mindvégig a természetesség hívei votlunk, és csak óvszerrel védekeztünk. 21 évesen a nőgyógyászom teljesen más okok miatt írta fel, és hát így jobb volt annyiban a szex, hogy egyrészt előtte nem kellett babrálni az óvszerrel, másrészt kissé az érzés is másmilyen volt.
Én 26 éves vagyok, még kereken 8 napig! :D

Tabati, hasonlóan vagyunk mi is. Csak 1 hétig termékeny a nő, s akkor se mindig esik teherbe, mi meg nem merünk a veszélyes napokon kívül természetesen szeretlezni, mert mi van, ha most összejön? Akkor aztán rohangálhatuk új ruha után, meg villámgyorsan ház után. De hiába, én szeretem, ha a dolgok úgy történnek, ahogyan elrendezzük őket.

Na, már nem is mondom, hogy mit sikerült tegnap beszereznem. Sétáltunk Pécsen az Árkádban, erre elmentünk a Sariana bolt mellett, olyan jó kis krü combfixet láttam! Megvettem... :oops: Ez az ötödik combfixem, amit a ruhához vettem, mert ugye a hófehérekkel mit kezdek....Szóval, megfogadtam, cipőn kívül már más kiegészítőt nem veszek! Most amúgy a párom is ott vot, mikor megvettem, mert annyira jól nézett ki ez a darab, hogy nem akartam ott hagyni. Mindegy, végülis, majd az összhatás lesz (remélem) lehengerlő! :-)

Én ma is ügyintézek, megyek a bankba, potára, ide-oda... Meg nálunk már kb. 13 éves minden karácsonykor van egy úgynevezett karácsonyi játék. 25-én az egész család a mamámnál jön össze, itt van ebéd, utána pedig a játék. Idén én csinálom, ez általában 15-20 kérdéssorból álló kvíz (írásbeli és szóbeli is egyben). van benne rejtvény, igaz-hamis, logika, stb. 3-4 órát mindig igénybe vesz ez a játék, egészen az estébe nyúlóan szoktuk tartani, egyik évben pl. 1-kor kezstük, és még 6-kor tartott a játék. Ezt még az unokatesómmal kb. 13 éves korunkban találtuk ki, azóta van. Tavaly nem volt egyedül, mert nekem záróvizsgák voltak, nem tudtam készíteni, meg többen a családból el se tudtak jönni. De így nem volt igazi a karácsony, ezért idén én készítem. Persze, azóta már felnőttünk, párunk lett, de a játék állandó. Mindig vagy én készítem a párommal, vagy az unokatesóm a barátnőjével. Eddig egyszer volt, hogy egy másik lányunokatesóm készítette az anyukájával, de az is nagyon jó volt. Akkor persze én is tudtam játszani. Idén viszont teljesen egyedül csinálom, mert párom is játszani akar. Na, és ezt a játékot kell még csinálnom ma, amíg nincs itthon a párom, plusz még takarítanom is kell, hogy ragyogjon a lakás a hét végére. Szóval, van dolgom. :!:
Vendég
 


Sziasztok!

Én szerencsére kimaradtam ebből a sztrájk hülyeségből... Csak azt gondoltam, hogy majd rengeteg autó lesz, de alig volt forgalom :)

Egyébként, nálam is volt olyan hogy néha elfelejtettem bevenni a tabit, de mivel az akkori pasiktól soha nem akartam volna gyereket, így tettem azért hogy nehogy legyen :) Na mondjuk amúgy sem erőltettem a találkozásokat. A vőlegényemmel viszont más a helyzet... Ha "véletlenül" jött volna össze a baba akkor is örültünk volna neki. Most meg még bármi lehet, mivel még nem jött meg,3 napja kellett volna :oops:

Kata! Én 20 éves vagyok... Te 23 vagy?
encsike87
 
 


Encsi!Tesztet vettél már?Jaja de izgi :lol: Igen 23vagyok 21voltam mikor terhes lettem de nem bánom,hogy ilyen fiatalon lettem anya :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Nem vettem még tetsztet, majd ma :) Én csak azt nem tudom eldönteni hogy előbb esküvő és aztán gyerek vagy jöhet a gyerek előbb... A vőlegényem előbb esküvőt szeretne, de azért ha most összejönne a baba annak is örülne. Nálatok hogy van ez?
Én sem bánnám ha fiatalon lennék anya :wink:
encsike87
 
 


Encsike, hát, tényleg bármi lehet! Szerintem szaladj el tesztet venni! És mi legyünk az elsők, akik megtudjuk az eredményt! :D :D

Egyébként egyetlen egyszer én is elfelejtettem az öt év alatt bevenni a gyógyszert, illetve pontosabban az új levelet felejtettem el megkezdeni. De 12 órán belül pótoltam (még pont belefértem). Mondanom se kell, eléggé megijedtem, de aztán nem lett semmi.

Szerintetek mitől lehet az, hogy egyesekben korábban megérlelődik a gondolatot, hogy gyereket szeretnének, másokban meg csak (sokkal) később? Ezt mi befolyásolhatja úgy igazán szerintetek?
Vendég
 


Majd munka után veszek tetsztet :) De szerintem nincs baba, csak én reménykedek :):)

Ósió,

Szerintem valahol befolyásolja az is, hogy ki milyen kapcsolatban van, mik a tervek. Meg talán valahol az is hogy mit látott otthon. Engem anyu 37 évesen szült, és ez nem volt jó hatással a kapcsolatunkra... mivel túl nagy volt közöttünk a különbség. Nekem mindig valahogy az volt a vágyam, hogy 24 éves korom előtt már legyen egy gyerekem, és a másodikat jóval később szeretném... olyan 27-28 évesen. De vissza az eredeti témához! :) Szóval szerintem a kapcsolat is nagyban befolyásolja. Nekem egyszer csak lett egy ilyan érzésem, hogy de jó is lenne, ha 3an lennénk. Én mindig is szerettem a gyerekeket és én valahogy azt vártam, hogy találjak olyan férfit, akinek szivesen szülnék. Miután találtam, akkor erősödött bennem az érzés, hogy jó lenne... és ez ugye még tart is :)
encsike87
 
 


Encsike!Írd ám meg a teszt eredményt.Nekem is ez az indokom anyuméknak nagyon nehezen jöttem össze és néha nem igazán értetük meg egymást :roll: De én a 2.babát is fiatalon szeretném és a 3.babát kicsit késöbb úgy 30éves korom körül :roll: Mióta vagytok együtt a pároddal?Nektek mikor lenne az esküvö?

Mi a párommal 2005januárba összejöttünk(elötte kollegág voltunk)márciusba már együtt éltünk,júniusba megkérte a kezem(2008.07.20-re terveztük az esküvöt) augusztusba abba hagytam a gyógyszert novemberbe már pociba volt Zsófi,március 4-én össze házasodtunk és az eljegyzésünk elsö évforduloján megszületett Zsófi :lol: :lol: És egy csepet sem bánok semmit valahogy ahogy összekerültünk érezetm ez már minden jó és egyértelmüen jött minden :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata!

Mi mostmár több mint 2,5 éve vagyunk együtt...Júniusban volt az eljegyzésünk... és ez 2.hónap hogy nem szedek semmit. De én nem baba miatt hagytam abba, hanem valami más miatt, amiről gondolták, hogy nem a fog.gátló miatt van... de hát mégis... :)
Mi 2009-re tervezzük az esküvőt... vagyis csak pénz kérdése az egész, de mire úgy jön össze pénz addigra már hova szervezzük? nem akarom 1 hónap alatt megszervezni... úgyhogy inkább marad a 2009, de remélem valami "csoda" folytán már megtarhatjuk 2008-ban :):)
De kismamiként nem szeretnék esküvőt. mert végig akarok mulatni az egészet :):)
Neked nem volt fárasztó?
encsike87
 
 


Igen, sok van abban, amit írtok. Csak nálunk ugye ez azért nem így működött, mert én (mi) nagyon fiatalok votlunk, mikor összekerültünk, és gye 14 évesen nem a szülésen gondolkodik az ember. ha felnőtt fejjel találkoztunk volna, lehet, más lenne a helyzet. De nálam, mégis más indokok voltak. Én egyszerűen NEM akartam gyereket 20 évesen és utána se egyből. Egyszerűen tanulni akartam, olvasni, azt tenni, amit csak akarok, pedig akkor már évek óta együtt voltunk, mégse született meg bennem ez az érzés. Most meg itt van. :D Hogy mitől, én azt tényleg nem tudom megmondani.

Na, megyek a párom ajándékáért, mert csörögtek, hogy megjött.

Encsike, én azért drukkolok, hogy légy terhes, hátha akkor meglágyul kedvesed szíve, és gyorsan az oltárhoz vezet. Hozzád hasonlóan én se nagy pocival szeretnék esküvőt. De az éjszaka már rémálmok gyötörtek, hogy ha nem esek addig teherbe, akkor aztán rohangálhatok az esküvőn a mosdóba, pont akkor lesz meg.... :? és a ruha is egyben van, nem lehet külön szétszedni....Egyébként kicsit butyuta vagyok, mert most pontosan úgy jön meg a mensim, mint gyógyszer mellet, igazán megnézhettem volna a 2008-as naptárat, mielőtt kitűztük volna az időpontot.... :D
Vendég
 


Ósió,
akkor egy egyénfüggő is :) Én pl utálok tanulni, és úgy szenvedem végig a sulit, sokkal jobban szeretnék babázni pl :)
Majd reggel már kiderül hogy miért nem jött még meg... :):)
14 évesen azért én sem gondolkodtam azon hogy de jó lesz majd ha lesz gyerekem :) más dolgok foglalkoztattak:) De mindenesetre ez nagyon érdekes kérdés!
Bár azt most sem érzem, hogy a nap 24 órájában hiányzik egy gyerek, csak rengeteget eszembejut, hogy jó lenne...
encsike87
 
 


Encsi!Nem volt fársztó sőt olyan jót mulattam és Zsófi az esküvön útán rugott elöször olyan boldog voltam :lol: Én is szorítok,hogy baátok legyen és jövöre már feleség legyél :wink:

Ósió!Szerintem nem baj ha valakibe nem alakul ki korán majd kialakul mint nálad.Nekünk acsaládba van olyan aki 19évesen teherbe esett addig nem is volt baj amig terhes volt de most jönn rá nem volt felkészülve azért igy már gáz a dolog.A lényeg az amikor akkarjátok tényleg fel legyetek készülve :D mensi miatt ne agógdj lehet addigra teljesen máshogy fog megjönni vagy ideg alapon késik majd :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata! köszi :):)

Hátha :)

Egyébként ti most szülőkkel együtt laktok? Mert ha jól emlékszem akkor ti is csak fogtok építkezni, ugye? :) :oops:
encsike87
 
 


Kata, csak az a baj, hogy nem tudom előre, hogy fog-e késni. De befogom a számat, mert számomra a legfontosabb a pontos menstruáció, ezt a kis kellemetlenséget kibírom. Sőt, talén nem is lesz szükség kibírni.

Encsike, én meg mindig is szerettem tanulni, bár igaz, most az egyetem végén valahogy hirtelen elegem lett belőle, hiszen a tanulás nagyon sok mindentől megfosztja az embert, de sokat is ad. Na, mindegy, szóval, nálam sokáig nem jött úgy elő ez az egész.
Vendég
 


Encsi!Nem a szüleimnél lakunk.Mikor össze költöztünk albérletbe mentünk ott laktunk most januárig aztán igényeltünk egy önkormányzati lakást(az önkrmányzat miatt csúszik az építkezés)februárba költöztünk ide innen már a házba szeretnék költözni :lol: Ti szülöknél laktók?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Igen, mi anyósoméknál lakunk!
Mi az az önkormányzati lakás? vagyis mire adják azt?
encsike87
 
 


Encsike!Hát itt Kecskeméten több önkormányzati lakás fajta van
-van ifjú házasok garzonja(1szobás)
-van pénzel pályázo ami kéásöbb a tied lesz ha akkarod és minél több pénzt ajánlasz érte akkor van esélyed,hogy megkapd.(itt olyan lakást igényelhetsz amilyet szeretnél és ha van persze)
-van ami csak max2évre adnak ki(ilyenbe lakunk)ezek 2szobásak jó elosztásu.

Mi arra hivatkoztunk,hogy folyamatosan huzák az engedélyeket és sok az albérlet pláne oda nem jár fütés támogatás meg semmi.Te merre laksz?

Nálunk is szó volt róla,hogy szülökhöz költözünk de rájöttünk inkább a gatyaszárat húzzúk össze mint,hogy alaklmazkodni másokhoz :)

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok! Nem volt délelőtt internet! :evil:

Érdekes a téma! :wink: Nálam egyértelmű, hogy a párom miatt szeretnék most babát. Úgy értem, most találtam meg azt az embert, aki mellett lecövekelek :lol: , és akin látom hogy nagyszerű apa lesz! Amúgy meg mindig is későn érő típus voltam. Már az általános iskolát is évvesztesként kezdtem. Hopp!! Mindjárt jövök, még írok!

Kép
Kép
tabati
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?