Új privát üzeneted érkezett!

Mi is terveztük, hogy elmegyünk Lengyelroszágba, de valamiért elmaradt... már nem is tudom hogy miért. Zakopane-ba is szivesen elmennénk, mert olyan szép képeket láttunk róla!
Sokan nem értik, hogy minek néznénk meg ezeket a "táborokat", mert hogy az milyen dolog már és akkor nekem is olyan sötét a lelkivilágom. de szerintem ez hülyeség. mert megváltoztatni úgysem tudom, és annyi eltorzított képet mutatnak róluk, hogy akkor már megnézem én is....
encsike87
 
 


Kép

Ez az egyik kedvencem, a Tátrán készült.

Korfu azért jó nagyon, mert kicsi, bejárható egy nap alatt. Mi autót béreltünk, ezzel járkáltunk. Eredetileg Messonghyban volt a szállásunk, de minden nap az Agios Georgios strandjára mentünk át, ami a nyugati parton található.
Nagyon réssu élménnyel térhettetek haza Korfuról. Borzalmas lehetett.
Ti mit szóltatok a repülőtéren a kifutópályához? Minket a szívroham kerülgetett, hogy a tenger felé szálltunk fel, de még talán mindig jobb, mint a város felé...uramisten, mi volt a leszállásnál: szó szerint mindenki kapaszkodott. Mi már azt hittük, rászállunk a házakra. Nagyon vicces, hogy amikor jön a repülőgép, az autóknak piros jelzést ad a lámpa! :D
Vendég
 


Nagyon szép kép! gondolom a hely is gyönyörű!

Hát az nem semmi volt tényleg :):) szerintem nálunk is kapaszkodott mindenki a gépen:)

Hogy raktál ide képet?
encsike87
 
 

 
 

http://www.villadiving.com.mv/pics/Hulhule.jpg


Remélem jó a link... na mi ide szálltunk le, az sem volt azért semmi :):):):)
encsike87
 
 


Auschwitzi, birkenaui tábor... történelmi helyeken lépegetni teljesen más, mint valahol szórakozni. Aki megteheti, szerintem életében egyszer lássa ezeket a táborokat. Ott gyalogolni, ahol annyi, de annyi ember szenvedett. Be lehetett menni a barakkokba, nézni a fekhelyeket, a mosdókat, a krematóriumot, a szénfekete kéményt.
Az auschwitzi táborban az épületeket múzeummá alakították át. Hát, ne tudd meg! Minden épületben más dolgokat őriztek. Pl. a fogjok levágott haját. Képzelj el egy jó nagy termet, ahol az üveg mögött a plafonig ér az emberek levágott haja... vagy a fogkefék, több vödörnyi fogkefét őriznek, amit a raboktól vettek el, a cipőkkel ugyanez a helyzet, kofferek, ruhák, szemüvegek, és....a műlábak. Ugye ekkorra már az első világháboró következményei is megvoltak, számos embernek műlába volt. Ezeket a művégtagokat is behelyezték egy terembe, üveg mögé. Iratok is vannak szép számmal, egy magyar férfi iratait is láttuk. A krematórium iszonyatos... minden tiszta korom.
A legtöbb zsidó, akit ott megöltek, magyarprszágról ment, 400 ezer volt a számuk. Őket követték a lengyelek, több, mint 300 ezer fővel. A magyarok nagyon gyorsan kiküldték a saját állampolgáraikat, Európa más államaiban nagyobb volt az ellenállás, Dánia pl. mentette, ahogyan csak tudta őket.
Láttam egy törött babát is a múzeumban... nagyon sokat tudnék mesélni róla. Ha érdekel, tehetek fel pár képet.
Vendég
 


tegyél fel képet légyszi!

Egyébként el tudom képzelni hogy milyen lehetett végignézni, és mindenképpen elmegyünk egyszer oda, mert mindket is nagyon érdekel. De azért egyben szerintem borzalmas is lehet,ha belegondolsz hogy miket csináltak ott ahol éppen állsz stb...
Ez olyasmi lehet mint a Terror háza. mi ott kétszer is voltunk, egyszer elvittük a nagyszülőket is, hát meséltek még érdekes dolgokat, ami még ott sincs kiállítva... persze rájuk nagyobb hatással volt, mert benne éltek, de minket is megdöbbentett rendesen
encsike87
 
 


Kép

Ez meg itt a korfui pálya. Olyan istentelenül félelmetes volt! :lol:

Teszek fel pár képet a táborokról, csak kicsinyítenem kell őket, pár pillanat...
Vendég
 


igen:):) félelmetes volt az tuti :):):)

Egyébként Zakopaneban találtam egy panziót, ami nagyon tetszik, csak sajnos lengyelül van az oldal igy semmit sem értek... Regionalny panzió a neve egyébként.

Oké, ráérek :) 3-ig "dolgozom" :lol: :lol: :lol:
encsike87
 
 


Kép
Ez a női barakkban készült, itt aludtak a nők, azt hiszem, öten egy szinten. Egyetlen barakkhoz egytlen kályha tartozott.
Kép
Ez a mosdóhelyiség volt.
Kép
Ez a vécéhelyiség volt.

Kép
Az auscheitzi tábor bejárata.


Kép
auschwitzi tábor krematóriumának bejárata. Bent képtelenek voltunk fényképezni.
Kép
Birkenaui barakk egyik felirata. A pontos, rendszerető németek itt figyelmeztetik a rabokat, hogy a tisztántartásuk a saját feladatuk, kötelezettségük.

Kép
A gyermekbarakk...

Kép
Szökés elleni háló, villnyáramot vezettek bele. Állítólag sokan, amikor megérkezett a vonat velük Birkenauba, a gyermekükkel együtt a kerítésnek ugrottak.

Kép
Emléktáblák minden oylan nyelven, amilyen nemzetiségő zsidó csak meghalt Lengyelországban. A magyar itt elől olvasható.

Nem tudom, milyen minőségüek a képek, hogy kicsinyítettem őket. Érdekessége az egész tábormúzeumnak, hogy csak angolul, héberül és lengyelül van kiírva minden információ, németül egy szó se.
Vendég
 


jók a képek! köszi!!

Hát azért ez nem semmi... még a képeken is "durva"....

Tényleg el kell menjünk oda...
Egyébként Zakopanetól messze van?
encsike87
 
 


Mindkét tábor Oswiecim-ben van (az egyik neve Birkenau, a másiké Auschwitz, két különböző helyen van a településen). Pontosan nem tudom, milyen messze van zakopánétól, mivel mi Krakkóból mentünk, de kb. egy napos programra kell számítani onnan az utat, plusz mindkét tábor megtakintését.
Egyébként mikor mi mentünk, történt velünk egy vicces dolog. Autóval mentünk Lengyelbe, vittünk magunkkal GPS-t. Tökélstesen mondta végig az utat. na, egyszer megérkezünk Oswiecimbe, figyelmeztet a GPS, hogy mindjárt balra kell fordulnunk, és ott lesz a tábor. Igen ám, de amikor odaértük, csak a buszpályaudvart találtuk. Mondtam kedvesemnek, menjünk tovább, biztos elrontotta a GPS az utat. Így mentünk tovább. Na, oda is értünk a birkenaui táborba. Itt elidőztünk pár órát, aztán úgy voltunk vele, hogy most megyünk vissza akkor az auschwitzi táborba. megint beírtuk a GPS-be, erre megint ugyanoda vezetett minket a GPS, a buszpályaudvarra. Hát, aztán kiszálltunk, körbenéztünk, és rájöttünk, hogy szegény végig jó uton vitt minket, ugyanis nem a buszpályaudvaron votlunk, hanem a parkolóban, ahol rengeteg turistabusz volt. :D Érdekesség az auschwitzi tábornak, hogy a település közepén van ( a birkenaui a szélén).
Vendég
 


:):):)
Ez aranyos :):)
El tudom képzelni, hogy mennyien mennek oda... mi is kocsival mennénk tutira...
Az meg fura hogy a auschwitzi tábor a település közepén van...
most nézegettem róluk képeket... hát elég borzasztóak...De szerintem ide jóidőben érdemes menni, nem ilyen esős időben meg hidegben mint most van...
encsike87
 
 


Hát, igen, elég nagy sár lehet, ha esik az eső. Irónikus, pedig elvileg hidegben, vízben kellene menni, hogy az ember jobban átérezhesse... Mikor mi votlunk, többnyire sütött a nap.
A birkenaui tábort meg úgy képzeld el, hogy körülötte kifejlődött a település, egy közelben lvő utca családi házai pl. a táborra néznek.
Az auschwitzi tábor még abból a szempontból borzalmas volt, hogy láttuk pl. a börtönrészét. Annyira vicces emberek ezek a németek, hogy csak na: elviszik ilyen helyre a zsidóket, ilyen körülményekbe, és akkor ezen felül még börtönt is csináltak nekik, azoknak, akik nem jól viselkedtek az egyébként is borzalmas körülményekben.
Láttuk pl. azt a betonfalat, amely előtt a nőkkel és férfiakkal golyó által végeztek, láttuk az öltözőszobájukat, azt a folyosót, ahol a kivégzőhelyre vezették őket. Megállás nélkül égnek a gyertyák ott.
Rengeteg ember volt akkor, mikor mi votlunk.
Auschwitzban van a magyarok emlékére is egy emlékház (más népnek is van ilyen háza), itt minden olvasható magyarul is, tévéfelvételek mennek a vetítőn, itt bemutatnak néhány túlélőt is.
Vendég
 


oda már minek börtön? az egész egy börtön... szerencsétlenek hogy kellett volna hogy viselkedjenek? Szerintem ott mindenki csak "jól" tudott viselkedni, vagy a félelem meg az éhség kihozta belőle. Hát érdekes emberek voltak az biztos....

Na megyek haza!
LEhet hogy otthonról majd írok, de lehet hogy csak holnap reggel!

köszi a képeket meg a beszámolót!
encsike87
 
 


Hú lányok, termeltetek rendesen! :shock: szép képek, szép utazások! Majd két ünnep között ha lesz pici időm, én is válogatok nektek a nyári utazásunk képeiből! Sajnos Görögországban még nem voltam, bár barátnőm mindig csábítgatott, de akkor még csábítóbb volt egy jó kis diákmunka a nyáron, hogy legyen év közben zsebpénzem! :lol: De majd párommal bepótoljuk! Képzeljétek, mi még repülőn sem utaztunk soha! :D Úgyhogy ezt is együtt éljük majd át! De Európában már rengeteg helyen jártunk. Külön, meg együtt is. (de főleg külön, mert ugye még nem olyan rég vagyunk együtt)

Auschwitz szörnyű lehetett... :(

Még Erdély a nagy álmom, bár párom már volt ott, de tervezzük, hogy egyszer közösen is elutazunk oda.

Kép
Kép
tabati
 
 


Sajna most mégsem sikerült az ikeás cuccossal megtervezni a konyhát, mert ahhoz több idő kéne... :( De párommal megbeszéltük mi hogy legyen, úgyhogy legalább jutottunk valamire... :roll: Ez is valami, a kivitelezési tervhez elég lesz.

Mire hazaértem a munkából már farkaséhes voltam. Egyszerűen képtelen vagyok fél napnál tovább diétázni. A vacsi rizs volt ubival. Utána ettem még joghurtot, majd később egy fél almát. Eddig még nincs gáz... :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, akkor majd próbáljátok ki a repülőt, nagyon jó élmény! Mi eddig mindig úgy voltunk vele, mikor befizettünk egy utazást, kissé szörnyülködtünk (én legalábbis), hogy hát ez ilyen meg olyan sokba került, meg ezt a pénzt lehet, hogy másra is költhettük volna, de a végén, miután elutaztunk, már soha, semennyi pénzért nem cseréltem volna másra...olyan emlékekkel gazdagodik az ember, ami egy életre szól.
Te, illetve ti, merre jártatok már?

Ránk inkább az a jellemző, hogy ami egyszer bejött és megszerettük, akkor inkább oda vágyunk vissza. Persze, el-elmegyünk máshova is, de pl. Görögországot (a szigeteket) nagyon megszerettük, én nem szívesen mennék máshova. Biztosan nagyon jó lenne, de mégis... A városlátogatással más a helyzet, oda persze, hogy bármikor elmennék, hiszen az más, mint a tenger.
Városok közül Bécs nagyon tetszett, bár nem voltak valami magyarbarátok. Főleg Schönbrunn volt csodálatos. Viszont Pozsony egyáltalán nem tetszett, itt főleg az emberek hozzáállása miatt, csak úgy süt belőlük az utálat a magyarok iránt. Egyetlen nagyon kedves emberrel viszont találkoztunk, ő tudott is magyarul. :)

Auchwitz borzalmas, de szerintem ezt látnia kell mindenkinek. Egyébként elég sok tizenéves is volt ott, biztosan osztálykiránduláson. Na, az ember, ha ott körbenéz, egyből elgondolkodik, milyen lehet úgy élni, hogy folyton szégyenkeznem kell a hazám cselekedetei miatt...
Vendég
 


Sziasztok!

Tabati, ti mióta vagytok együtt?
Akkor haladtatok a konyhával!
A repülés tényleg nagy élmény :) én imádok repülni, pedig már nagyon sokszor repültem, de folyton mennék :):)

Egyébként én is úgy szoktam lenni az utazásra költött pénzzel, hogy szörnyülködök, hogy milyen drága, de amikor már ott vagyunk semmi pénzért el nem cserélném :) Csak azt nem szeretem, hogyha megyünk nyaralni és ott esik az eső :roll:

Én már sok helyen jártam, mert apa külkereskedő ( inkább volt, amig volt ilyen szakma :) ) és igy sokat utaztunk vele... amig ő dolgozott addig mi anyuval "nyaraltunk" :) persze aztán mindig maradtunk még pár napot és akkor együtt nyaraltunk... Úgyhogy emiatt majdnem egész Európát bejártuk. De a vőlegényemmel is utaztunk már sokfelé, 2,5 év alatt voltunk kétszer Párizsban, kétszer Görögben, Maldív-szigeteken, Horvátországban, Ausztriában, Szlovákiában... Mondjuk az utolsó kettő az csak kirándulás féle volt :)

És ti merre jártatok?
encsike87
 
 


Na, ma megint Pécsen voltunk. Anyósomat vittük kórházba, szegény sajnos sugárkezelést kap. Ma kezdték a kezelést. Hazafelé beugrottunk az Árkádba, iszonyatos tömeg volt. Egy-két karácsonyi ajándékot sikerült megvennünk, egész jók. Még hétvégén megvesszük, ami kell, és kész. Én jövő hétvégén, ha nem muszáj, sehova nem mennék, mert gyűlölöm, mikor átláthatatlan tömeg van egy bevásárlóközpontban.

Mondtanom se kell, sikerült egy szép gyöngyös szettet vennem, nyaklánc és fülbevaló. remélem, ez az utolsó lesz, és menni fog a menyaruhámhoz. Direkt nem fehéret vettem, hanem bézs színűt. A nyaklánc teljesen rövid, szerintem nagyon kis csini.

vettem egy esküvői magazint is, nem tudom, Tabati, te szoktál-e ilyeneket lapozgatni mostanában. A 2008-asban gyönyörű ruhák vannak. Néztem a Cosmobellát is, az én ruhám, ha jól láttam, nincs benne, de elég sok hasonló igen. Szerintem csodás a jövő évi ruhakollekció.

Mit szóltok ehhez a jó kis esőhöz? Eshetne egy kis hó, hogy végre karácsonyi hangulet legyen. Bármennyire is erőltetik a díszvilágítással, szerintem nem tudják elérni azt az igazi hangulatot, amit a hideg és a hó ad meg, igaz?

Encsike, mi Krétára szeretnénk menni nászútra. kedvesem pl. Párizsba abszolút nem vágyik. Mondjuk, ha városról lenne szó, akkor már inkább Londonba mennék vagy valami skandináv fővárosba. Az nagyon egyedi lehet.
Elhiszem, hogy imádsz utazni, jó dolog is az. Nekem apukám mesélt elég sok vicces sztorit a fiatalkorából, mivel anyukámnak Lengyelországba járt ki udvarolni, s akkor még olcsóbb, sokkal egyszerűbben volt elérhető a repülőjegy. Na, vele aztán minden megesett....

Most szólitanak a házi munkák! Sziasztok!
Vendég
 


Húh, én Európában rengeteg helyen jártam. Városokat nem is tudok felsorolni annyira sok lenne! :lol: Németo., Ausztria, Hollandia, Franciao, Olaszo. Olaszországban voltam a legtöbbet. Milánoban többször is, a Comoi- tó partján is voltam többször. Főleg fenn, pl. a csizma orrában még nem voltam. Főleg gyerekkoromban voltam rengeteg helyen, úgyhogy oda el kéne menni újra, mert lassan halványulnak az emlékek. Meg sosem volt elég idő semmire. Rómában is csak egy napot voltunk, és a Vatikánba be sem jutottunk, körbe állt a sor. Párizst is szó szerint körberohantuk! Ez azért volt, mert mindig szervezett utakra mentünk, sosem mi szerveztük. Persze úgy jobb lett volna, de drágább is. Majd tényleg rakok fel képet a múlt nyárról, egy kettő egész jól sikerült. :wink: Videóztunk is csak sajnos technikai okok miatt még mindig nem sikerült visszanéznünk, meg megmutogatnunk másoknak. :(

Nekem még pénteken lesz egy köröm a belvárosban, antikváriumba megyek páromnak könyvet nézek, meg anyósomnak valami apróságot a konyhai cuccoshoz amit karácsonyra kapni fog. :evil:

Uuuuutálom ezt az esős idő! :evil: Tényleg jó lenne már egy kis hó! :roll:

Ma reggel voltunk megbeszélni mi legyen benne a kivitelezési tervben, és teljesen feldobódtunk! :D Minden kérdésünkre választ kaptunk, és egy pár dolgot átvariáltunk, így még jobb lett, mint volt. És a konyhát is kitaláltuk végre, úgyhogy már az is megvan! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Szerintetek mi lenne, ha odáig merészkednénk, hogy elmondanánk a keresztnevünket? Igaz, biztosan utána is az itt használt neveket használnánk, de azért mégse lenne rossz tudni.
Én Mónika vagyok.

Tabati, sok szép helyen jártál! Én inkább most felnőtt fejjel jutottam el erre-arra, gyerekfejjel Lengyelbe mentünk többször, illetve onnan ide Magyarországra. Egyszer anyukámmal repülővel mentünk Varsóba, hát tudjátok, miket mondtam anyunak? 6 éves voltam, így mentségem van, de anyukám azt se tudta, hova nézzen... pl. megkérdeztem tőle felszállás előtt, hogy ő fél-e? Azt válaszolta, hogy igen, nagyon. Én meg jó hangosan odaszóltam, hogy ne féljen annyira, mert be fog sz@rni. Persze, mindenki majd' meghalt a nevetéstől... :oops:
Egyszer pl. anyu jött Varsóból, ahol még javában tombolt a tél, itt meg hétágra sütött már a tavaszi napocska. Kiszálltak a lengyelek a repülőből, nagybundában, csizmában, sapka-sál felszerelésben....néztek rájuk furán a határőrök.
Én oylan nagyon szívesen emlékezek vissza ezekre a szép és vicces dolgokra. Az utazásnak egyszerűen íze van, aki egyszer belekóstol, nagyon nehezen mond le róla.

Tabati, ügyesek legyetek az építkezésnél majd!
Nekünk meg januártól azt hiszem, neki kell állni nézni házat, hogy lehetőleg ne terhesen kelljen majd. Persze, ha úgy alakul, az se baj, csak én is szeretném a részemet kivenni a munkálatokból, a ház körüli teendőkből, stb.
Vendég
 


Én meg remélem amikor elkezdünk építkezni, már babásodom nagyban! Olyan jó lenne!! Fizikailag nem tudnék segíteni, de ötletekben annál inkább!

Noémi :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Nekem volt egy ismerősöm, aki a hetedik hónapban még kapált, erős fizikai munkát tartott, utána meg hetekre a kórházba került, mert olyan korán szült volt, hogy a baba beteg lett volna. Mindent lehet csinálni, de szigorúan mérsékletesen.
Vendég
 


Sziasztok!

Igen, eshetne a hó, mert hiába világít minden, valahogy mégsincsen olyan hangulata így a karácsonynak. Nekem pl egyáltalán nincs karácsonyi hangulatom.

Nektek?

Reggel amikor felébredtem olyanokat görcsölt a hasam, hogy csak a párnámat szorongattam, olyan nagyon élesen és nagyon fájt... De nincs meg és még nem is jön meg, majd csak hétvégén.... Ki sem tudtam nyújtani a lábam... De egyszercsak elmúlt és azóta semmi :?
encsike87
 
 


Hát ha az megnyugtat, nekem is szokott. De arra is rájöttem, hogy nálam ez nem babás tünet, hanem ovuláció után már enyhén elkezdődnek a mensis fájdogálások. Eddig észre sem vettem, csak amióta ráálltunk a babatémára, pedig szerintem eddig is volt, csak nem vettem észre. Persze attól még lehet, hogy valamikor ezek babás tünetek lesznek! :D Sőt lehet, hogy neked már azok is! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati,
Neked mennyire szokott fájni?
Most nem úgy fájt mint amikor megjön, hanem olyan élesen mintha valami késsel vágnák a hasamat...egy 10 másodpercet görcsölt, aztán elmúlt picit utána fél perccel megint görcsölt aztán elmúlt. Majd kiderül hétvégén, hogy milyen tünetek voltak :):)
Nálatok mikor derül ki, hogy jön a baba? :)
encsike87
 
 


6 nap múlva kiderül! Alul látszik a ciklus vonalzómon! :wink:

Amúgy nekem egyáltalán nem erősen fáj (amíg nem figyeltem magam észre sem vettem), néha nekem is beszúr, pl. amikor gyanútlanul kinyújtózom, akkor. De mondom, az előző ciklusomban ugyanez volt, úgyhogy nem sok remény van a babára... Főleg, hogy egy másik topicban leírták, hogyan kell megvizsgálni a méhszáj állapotát. Állítólag ovuláció környékén fenn van és puha, meg akkor is ha babás vagy. Máskor lent van, könnyen elérhető, és kemény. Nos...én tegnap megvizsgáltam magam, és ez utóbbit tapasztaltam. Persze relatív mi van lent, meg fent, hisz nincs viszonyítási alapom, de a keménységéből gondolom főleg, h. ebben a ciklusban sem sikerült. Majd kiderül egyébként kár találgatni, mert kivételek mindig akadnak! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


encsike! Te nem akarsz felrakni ovulációs vonalzót?

Kép
Kép
tabati
 
 


ha tudnám hogy kell ténnék fel :wink:

Egyébként hogy kell ezt a méhszájat megvizsgálni? Én még nem olvastam róla soha....
encsike87
 
 


Én sem értek semmi ilyesmihez, de ez tényleg tök egyszerű! Mondjuk kezdd első körben egy magyar oldallal! A nőivonal.hu ra regisztrálj fel, aztán a vonalzóknál, van olyan, hogy ovulációs vonalzó. Készíts egyet. a elkészült rögtön kiír egy hosszú sor "kódot" Ami url -lel kezdődik, meg végződik, azt kell bemásolni a profilodnál az aláíráshoz, és akkor mindig automatikusan csatolni fogja. Próbálkozz, ha valami nem világos írj! (bár már nem sokáig leszek netközelben, mert indulandusz dógozni... :evil: Ilyen időben kidugni az orrom! :evil: )

Egészen egyszerű a méhszáj vizsgálata, fel kell nyúlni! :lol: Aztán ha nagyon nem találod, akkor valószínűleg fenn van, és puha abban az időben vagy termékeny, vagy babás. (ósió talán többet tud írni erről, mert ő rendszeresen vizsgálja magát méhszájügyileg is. Én is el akartam kezdeni, de alapból tegnap már el is felejtettem. :lol: )

Kép
Kép
tabati
 
 


:):):)

oké, köszi! :)

Na majd akkor próbálkozom a vonalzóval meg a vizsgálattal is :):)

Mit dolgozol? mindig délután mész?
encsike87
 
 


Tanítok, de nem rendes iskolában, hanem amolyan különórákat tartok! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


ósió

Ma korán keltél és a nyakadba vetted a várost? átom egész nap nem voltál netközelben! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!

De, voltam netközelben este, csak Encsikével beszélgettetek, és nem tudtam hozzászólni.
Hasfájás, hirtelen mozdulatra nekem is van, ha például hirtelen nyújtózkodom vagy nem jól fordulok meg, hirtelen állok fel, stb. De ez pár másodperc elteltével elmúlik. Igaz, akkor nagyon fáj. Gondolom, hogy izom húzodhat akkor meg.
Holnap kell megjönnie. A melleim ilyenkor igen érzékenyek. Remélem, pontosan köszönt be.
:)
Vendég
 


Sziasztók!
Szeretnék csatlakozni hozzátok.Remélem befogadtok?Igaz mi már októbertől próbálkozunk.De látom vannak aki szintén próbálkoznak már :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Szia Kata!

Üdvüzet közöttünk! persze, hogy befogadunk, nincs ez a topic kisajátítva.
:shock:
Vendég
 


Tudom csak ahogy olvastalak Titeket már jó kis csapat van itt :lol:

Ósió!Ti már próbálkoztok?Jól látom neked 5hónap múlva lesz az esküvöd?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata!

Mi még nem próbálkozunk. A többiek már tudják, de te még új vagyi tt. Mi áprilistól indítjuk a projectet, május végén lesz az esküvőnk. Én a 2009-es januári topicra pályázok, bár persze, bármi lehetséges. :D
Elvileg a többiek is jövőre akartak nekiállni, de aztán meggondolták magukat, s előbb belevágtak. Látom, ti már próbálkoztok.
Vendég
 


Sziasztok!

Üdv Kata! Mi már próbálkozunk, igen, ebből is látszik, én már olvasgattalak titeket, te vagy az aki Ibicázod az egyik lányt... :lol: (ha nem akkor összekevertelek valakivel :oops: ) Én azért nem irogatok azokba a topicokba, ahol mindenki próbálkozik, mert engem frusztrálna az a nagy drukkolás, meg együtt sírás, ha nem sikerül egy ciklusban a babu... ez nem az én műfajom. Azért olvasgatni szoktam néha, hátha valakinek sikerül, az viszont fel tud dobni! :D

ósió

Látom te is meguntad már a ciklusos vonalzódat! :wink: Jó ez az új is! :) (amúgy az esküvői vonalzód momentán nem látszik. Gondolom az oldallal van valami ahonnan jön, biztos megjavul)

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!Igen én vagyok az :oops: Ti mióta próbálkoztok?Én elöször raktam vonalzót is meg figyelgettem magam de engem az frusztrált igy leszedtem és nem figyelem folyton magam.Hány éves vagy?Elsö babát szeretnétek?

Ósió!Elöre is Gratulálok az esküvöhöz :wink: Nagy lagzi lesz?Nekem lassan 2éve volt de én annyira élveztem a készülödést és a lagzit is pedig 5hónapos kismama voltam de olyan jót múlattam :lol: Ruhád milyen lesz?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


28 éves vagyok, és ez a második ciklus hogy nem védekeztünk. (de ezt is feltűntettem a vonalzóm felett :wink: ) Legelső baba, úgyhogy nagy az izgalom, mi lesz ha sikerül! Talán sokáig fel sem fogom majd! :D A vonalzó engem nem frusztrál, sőt örülök, hogy itt követhetem a dolgot, mert amúgy is követném, de a naptáramban, így viszont átláthatóbb számomra.

Amúgy én is esküvőre készülök (bár még nem olyan intenzíven, mint ósió, de januártól igyekszem :wink: ) Főleg azért nem, mert attól is függ, hogy mikor sikerül a baba. Július a tervezett hónap, de ha gyorsan sikerül a babu, akkor előrébbhozzuk, mert azért nyáron már a terhesség vége felé nem lehet jó buli egy esküvő...

Inkább engem mostanság a házunk tervei érdekelnek, mert tavasszal elkezdünk építkezni is. :wink: Úgyhogy van mivel elterelni a babáról a figyelmünket.

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!Ez tök jó :wink: Mi is tavasszal ha minden igaz elkezdünk építkezni :lol: Nekünk elöre kivolt tüzve az esküvö napja anno 2008-ra aztán kiderült 4hónap alatt összejött Zsófi és 2006-ban össze is házasodtunk és pocival is lehet múlatni.Hol építkeztek?Mekkora házatok lesz?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Hát nagyon vicces ez a ciklusos vonalzó! Most nem értem, miért nem indult újra, ma kellene neki. Múltkor rájött, hogy ha vége a 28 napnak, akkor újra kell indulni. Most kíváncsiságból így hagyom a vonalzót, hogy mit fog csinálni.

Kata!
Köszönöm a gartulációt! Múlt héten szombaton tettem fel a ruhámról képet, eggyel előrébb van a link, tahát ha visszamész egy oldallal, akkor ott lesz.
Pont most véglegesítettük a létszámot, 103-an leszünk, de 110 vendéggel számolunk. Mi is már fogunk próbálkozni az esküvő előtt, de tartjuk magunkat a kiszabott sorrendhez, hogy tudjunk mihez igazodni. Mi nem építkezni akarunk, hanem venni házat, mert nincs kedvünk évekig az építkezésel foglalkozni. Természetesen a vásárolt háznak oylan minségűnek kell lennie, amit elfogadunk, és amit lehet ízlésünkhöz mérten bővíteni, alakítani. De persze most, hogy néznénk, nemigen van azon a helyen oylan eladó, ami tetszene. Bezzeg, amikor még nem voltunk házvétel előtt, annyi volt eladó... meg amikor még tanultunk...

Tabati, én is olyan butaságnak tartom azt a sok nyávogást, amit a többiek produkálnak, amikor valakinek nem jön össze...múltkor is az egyik topicban olvastam, hogy az egyik lánynak nem jött össze, pedig úgy nézett ki, hogy összejön. A tesztelés napja előtt már mindenki tűkön ült, és alig várták, hogy jöjjön a lány az eredménnyel. Persze, negatív lett neki, de nem esett kétségbe, majd a köv. hónapban próbálkoznak újra...
Erre szinte mindenki a kedvét, szedte, hogy "pedig annyira bíztam benned", "azt hittem, most összejön", stb. Most miért kell ilyennek lenni? próbálja lazán felfogni, erre a sok okos lelohasztja a kedvét. Igaz, minek a ciklus minden másodpercét megosztani másokkal... de akkor is, szerintem azzal tuti nem segítenek neki, ha ilyeneket mondanak.
Egyébként sokszor a színvonal is a dedóban van a "doktobácsi" "védőnéni" beszólásokkal.

Én ma délután nyakamba veszem a várost, megpróbálom megvenni a kedvesemnek a tervezett ajándékot. Pedig szörnyű hideg lett, de nem baj, jól felöltözök majd. Imádok a jó, friss levegőn csatangolni.

Kata, én is élvezem az esküvő szervezgetését. Szerintem ez egy olyan esemény, amit senkinek nem szabad kihagynia. Sokan mondják, a papír nem számít. (Egyébként de: jogilag számít, hiszen minek lenne egyébként). Viszont nem okvetlenül a papírért kell csinálni, hanem az élményekért, azért, hogy a családok összejöjjenek, és jót mulassanak.
Vendég
 


Kata!

Most anyóséknál lakunk, és nagy a telek, a végében építkezünk. (sokak rémálma :twisted: , de mi jól kijövünk :D ) Így legalább a telket nem kellett kifizetni. Kb. 80 valahány lesz a hasznos négyzetméter (pontosan nem jut eszembe, a terveket meg lusta vagyok elővenni :oops: ) Egy nappalikonyhaétkező :lol: , hálószoba, gyerekszoba, fürdő, plusz egy külön WC a bejáratnál, előszoba, kamra, meg van egy közlekedő folyosó is, ahonnan a privát szférát lehet megközelíteni. Az amerikai típusú nappali konyha, étkezőből nyílik a közlekedő, így a hálószobák meg a fürdő jól el van szeparálva. Ha vendégek jönnek, nem is muszáj arra járkálniuk, hiszen az előszobában is lesz egy WC. De engem főleg az motivált ebben a kérdésben, hogy ha valaki még szeretne tovább aludni, akkor attól még lehessen a nappaliban, meg a konyhában tevékenykedni, tévézni stb. Ugyanis ahol most lakunk ott minden szoba a nappaliból nyílik. Úgyhogy vagy aludni nem lehet, vagy tevékenykedni. Persze minden egyes négyzetméter ki van használva, de én inkább úgy gondolom, hogy legyen egy közlekedő, s lehessen elvonulni! (mondjuk oda is lehet polcokat rakni, és akkor már rögtön nem kihasználatlan a helyiség)

ósió

Elindult újra a vonalzód!! Egy nagy hajrá neki!! :lol: Menjen az a katica! :lol:
Én nem tudtam rávenni magam, hogy bemenjek a városba... :roll: De képzeljétek, a főnököm azt mondta, hogy még hétfőn, kedden dolgozunk aztán kiskarácsony, nagykarácsony!!! :D Úgyhogy szerdán majd bemegyek és még megveszem azt a két ajcsit amivel adós vagyok még :lol: Páromnak mégsem könyvet veszek, hanem térképet. Olyan nagy Magyarország térképet (de lehet, hogy világot, még nem tudom) ami ki lehet rakni a falra. Imádja nézegetni a térképeket és gondoltam most megveszem neki, aztán majd később bekereteztetjük és ha felépült a házunk akkor ki is rakhatjuk a falra! Ennek tuti örül!

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Szia Kata! Mi is építkezés előtt állunk, és a felállás is ugyanaz mint Tabatiéknél, anyósoméknál lakunk és oda is szeretnénk építeni :)
ÉS ti mekkora házat terveztek?


Tabati, egy jó ötlet, mármint a térkép! Az én páromnak az az "antik" földgömb tetszett, ami ilyen barnás alapszínű és olyan szépen meg van csinálva. De mire vettem volna már sehol sem találtam, igy más lett :)
De jó neked, hogy csak 2 napot dolgozol majd :) Én még egész héten :cry:

Ósió! Sikerült megvenned mindent? Én már kész vagyok mindennel! két ajándékot úgy rendeltünk, de még nem jött meg hozzánk :? De ma azért felhívtam őket, hogy hol az ajándék??? :):) Azt mondták hétfőn megkapjuk! Na azért :lol:
encsike87
 
 


Tabati!

Nem indult újra a vonalzóm, hanem csináltam egy ugyanolyat. Lehet, hogy szegény tegnap megzavarodott, hogy az utolsó napon csináltam. Na, mindegy. De meg is jött ma délben, úgy hogy nagyon örülök. :-) Úgy látszik, igazítja magát a vonalzóhoz.
Az én párom is nagyon szereti a térképeket, meg az oylan könyveket, ahol sok kép van, illusztráció, s mellette magyarázat. Lényegében albumokat.

Encsike, sikerült-e mindent megvennünk? Hajaj, még csak holnap megyünk Pestre vásárolgatni, de azért túlzásba nem visszük. :D
Most még megy a mosógép, de nemsoká indulok be a városba, mert a kedvesemnek ma délután szeretném megvenni az ajándékját. Két ötletem van, remélem, az egyiket sikerül megvennem. De úgy érzem, egyiket se fogom megkapni. Az egyik egy könyv, a másik egy cd.
Közben veszek valamit vacsinak is.
Vendég
 


Ja.... :? Mindegy, hajrá akkor is a katicának! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Azt még elfelejtettem írni, hogy figyeljétek a híreket!! Egy csomó helyen az országban már havazik!! Sőt van ahol már alig tudnak közlekedni. Nálunk is már egy icipicit szállingózik!! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Hát nálunk semmi hó sincsen! :(:( remélem karácsonyra lesz! olyan jó lenne!! végre lenne valami karácsonyi hangulatom :)
encsike87
 
 


Nálunk már egyre erősebben esik, a füvön meg a fákon meg is maradt. :D

Kép
Kép
tabati
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?