Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Kismamik!

Örülök nagyon az újaknak, gyertek sokan!

Bibi!
Elevit, vas ami ajánlott. A vas receptköteles, de az Elevit nem.
A táplákozásról majd később írok, de fentebb találsz róla:

Én jól vagyok. A 13.hét elkezdődöttKép

Nikie
12+2
nikie
 
 


Sziasztok Kismamik!
Minden ok volt az UH-n CRL:7.3mm szívhang látható!Augusztus végén megyek genetikai UH-ra.Hú de soká lesz!

Bibi! Én is Elevitet szedek illetve Duphastont.

Szeretném megkérdezni hogy Ti milyen szakirodalmat vásároltatok már?Ma néztem a boltokat de még nem döntöttem el hogy melyiket érdemes megvenni.
Holnap elutazunk egy hétre így nem tudok jönni egy ideig!
Jó pihit mindenkinek és vigyázzatok magatokra!
Ditta
 


Ditta

Hát nekem még régről maradt az "Az a 9 hónap" és a "Kismamák nagykönyve " c. könyv, de azokat már szinte kívülről tudom.
Most inkább a neten találok a témával kapcsolatban ami érdekel.
Gratulálok a 7.3mm babóhoz.Tudom hosszú az idő, de aug végén már igazi kis emberkét látsz majd.

Kitty
kitty123
 
 

 
 

Sziasztok

Ditta, én is gondolkoztam, hogy veszek könyvet. Aztán annyi anyagot találtam a neten, hogy lehet, nem is veszek. Azokból szoktam kinyomtatni, és elteszem magamnak. Kép
Ha könyvet veszel, nézd át alaposan, meg van valahol az interneten egy oldal, ott egy dúla/szülésznő véleményezi a kismamakönyveket, hogy melyik jó.

Lányok ma reggel megnéztem a tükörben a hátam, szörnyű Kép. Csupa piros pattanás (de nem fehér a közepük), nagyon csúnya. A napoztatásától meg félek a májfoltok miatt.

Bibi, én a folsavat javasolnám, mert annyi spenótot nem lehet megenni, amiből elég jutna a szervezetnek. Kép

Szilvi, mi volt tegnap uh-n?

Gigi
gigi1
 
 


Sziasztok!KépKépKép

Ditta!
Örülök, hogy minden rendben van és gratulálok a kis óriáshoz!Kép A könyvekkel kapcsolatban én is a Kismamák nagykönyvét vettem meg anno, de mostanában Gigihez hasonlóan én is a neten nézelődök inkább, mivel már elég sok helyen lehet találni érdekes dolgokat.
Hát az augusztus vége tényleg messze van még, de legalább együtt várakozhatunk.Kép A dokim most megy el 1 hónap szabira és csak augusztus utolsó hetében látjuk viszont egymást. Addig persze mindenféle vizsgálatokra küldött(köztünk genetikai UH-ra), így lesz mivel töltenem az időt.Kép Neked kellemes pihenést!

Gigi!
Kép Ha nagyon zavar én a helyedben elmennék egy kozmetikushoz, aki biztosan tudna valami kencét ajánlani.

Szóval tegnap voltunk dokinál és megnéztünk UH-n is a kismanót. A doki szerint kb.6cm a CRL és ismét tökéletesen megfelel a 13. hétnek.Kép Olyan jó volt látni és megint úgy izgett mozgott, hogy csak na!Kép A dokim aranyos volt kicsit hagyta, hogy élvezzem a kismanót a képernyőn. Picit szopizta az ujját, majd hirtelen a fejéhez kapott és kézzel-lábbal elkezdett hadonászni. Olllyan furi, hogy ennyire mocorog odabent, de nemsokára már remélem én is érezni fogom. Zsanit először 17 hetesen éreztem, így már nem sok van hátra, alig várom! Mire visszajön a szabiról a dokim már remélem nagyban érzem a ficánkolását.

Íme a kismamik táblázataKép

Nikie!
Bibi is IstvánosKép

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!

Hogy bírjátok ezt az időt? A tegnapi nap egyik alvásból a másikba zuhantam (aztán persze éjjel nem voltam álmos, hajnalban meg Csenge ébredt fel állandóan)... ma is olyan kótyagos vagyok, hogy csak na... Még szerencse, hogy tegnap a szüleim vitték el a "nagyot", ma meg a párom... Mellette nagyon nem bírom, mindig attól félek, hogy elalszom, ő meg hatalmas disznóságokat csinál... KépKépKép (hajlamos rá... csak most kicsit nehezen ugrom, hogy megakadályozzam Kép)

Bőrrel, hajjal kapcsolatban:
Amikor Csengét vártam csudi jó volt ... Kép sehol egy pattanás, a hajam dús lett (mert nem hullot ki egy ideig szinte egy szál sem... aztán bezzeg jött a pánik, amikor 4 hónapos volt Manó, mert egyszerre hozta be a lemaradást a hullás Kép) ... most meg rügyezek, mint tavasszal a fák...Kép egye fene, ha fiú lesz, akkor megéri Kép

Most én is szedek Elevitet (ha nem felejtem el)... a doki is mondta, hogy szedjem... Ez azért furcsa kicsit, mert múltkor épp azt mondta, hogy ne szedjek semmit... Bár mondjuk még szoptatok, lehet, hogy emiatt gondolta, hogy ártani nem fog... Majd nemsokára kapok külön vasat (amiben folsav is van, nem kell külön szedni), aztán majd a közepétől kb. gondolom megint jön a kálcium...

Szilvi
A MÁV-ban fogok szülni, ha minden igaz Kép

.. a szakdogával ma sem haladok, Csenge nemsokára megjön az apjával... muszáj mennem

üdv
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Sziasztok!

Láttam a csöpp kis szivét. Reggel voltam ultrahangon, ott volt a parányi fehér lüktető kis foltocska.

Beszélgettétek nem olyan régen, hogy kit mikor küldenek védőnőhöz. Én ma vagyok 6 hetes és ideadta a doki a papírt amivel mehetek. Igaz 2 hét szabira megy holnaptól és nem akart "teljesen egyedül hagyni".

Nem tudom hogy tudjátok elviselni ezt a nagy meleget én soha nem szerettem a 25 foknál magasabb hőméréskletet.

Mindenkinek legyen szép napja.

Bibi
Bibi
 


Sziasztok Kismamik!

Hát igen, ma megint kánikula lesz, és sajna én most még a strandra sem vágyom egy csöppet sem. Még szerencse, hogy a férjem holnaptól szabin lesz, így délutánonként le tudja vinni a gyerekeket a strandra. Szerintem is a 25 fok az ideális, de hát ez van, és még egy csepp eső sem esik...

Bibi

Gratulálok a babához. Ugye milyen jó volt látni, hogy már dobog a szive is?

Holnap már 10 hetes leszek. El sem hiszem. És már csak 1 hét és UH. Szerntem ki sem tudom várni.

Na most megyek, takaritgatok egy kicsit, mert délelőtt még van energiám, még a meleg is kibírható, délutántól már úgy is alkalmatlan vagyok mindenre.
Ja, és angoloznom is kéne, megfogadtam, hogy még a baba érkezése előtt leteszem a közpfokút.Szept.-től a lányok suliban, délelőttönként lesz időm, talán gyorsabban megy az idő, ha valamivel elfoglalom magam.

Szép napot mindenkinek!

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

Rebi!
Úgy tűnik én is csatlakozom a rügyezők táborába.Kép Kitartást a szakdolihoz, bár nem lehet könnyű ilyen melegben koncentrálni, de egyszer csak a végére érsz.Kép Amúgy, hogy vagy, rosszullétek?

Bibi!
Csoda jó érzés, mikor látja az ember, hogy ott lüktet egy kis szivecske.Kép

Karmenről senki nem tud újat?

A meleget mindig jól viseltem, de most a leghűvösebb szobából nem vagyok hajlandó a nózimat se kidugni. Bele se merek gondolni, mi lenne, ha már az utolsó harmadban lennék? Grrrrrr...

A mai tabellánkKép

Kép

Mindenkinek küldök egy kis hűvös szélfuvallatot!Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Szilvi

Köszi a táblázatot.
Karmenről sajna nem tudok semmit továbbra sem, azt hiszem Doris szokott vele SMS-ezni néha, de Ő nyaral azt hiszem.
Remélem minden OK lett Vele, csak nem tud gép közelébe jönni.Nekem is sokszor eszembe jut. Csak jönne már!

Hát sajna a hűvös szélfuvallat erre nem ért, itt olyan a klíma mint a sivatagban(csak persze éjszaka nem hül le a levegő)

Többiek!

Nagyon pang a topic, hol vagytok?

Kitty
kitty123
 
 


Megvagyunk megvagyunkKép

Csütörtökön megyek dokihoz, remélem megnyugtat hogy kicsinek találtam a babót. Meg még a IGa eredményemért is menni kell. Szilvi, az miii????
Nagyon mleg vaaanKép
Peti egész éjjel nyafogott, nappal semmit nem aludt, 6-kor kidőlt.... na megyek is aludni, mert ebből mi lesz éjjel?????????

Puszi: Kata
LadányiKata
 


Sziasztok!

Kitty!
Ha tegnap nem is, de ma biztosan megérkezik a fuvallat.Kép Nálunk teljesen be van borulva az ég, a napocska elbújdokolt.Kép

Tabella:

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok Kismamik!

Karmenről még mindig semmi hír?Kép
Nagyon remélem, hogy minden rendben, biztos nyaralni mentekKép

Kata! Nyugi, nem lesz semmi baj. Megnéztem a kisfiad a képeken, nagyon cuki kislegényKép

Szilvi!
Igen, tényleg nagyon jó érzés, amikor látjuk Picur szívének lüktetését. CsudajóKép

Bibi! Gratula a Picihez!Kép Hányinger, stb.. érzel? Mondjuk a terhesek kb. fele nem érez semmit.

Tegnap voltam Uh-n. A nyaki redő 1,4 mm. 6,8 cm a babuKép Ficánkolt, és a szívecskéjét megint lehetett látni, hogy dobogottKép A magzatvíz is átlagos mennyiségű, úgyhogy okos, egészséges babácskát fogok szülni. Aztán egy év várakozás és mégegy baba és mégegy és mégegy...Kép

Köszi Szilvi, tényleg Bibi, Te is istvános vagy, kinél szülsz?

Kellemes babavárást!
Kép

Nikie
13+0
nikie
 
 


Hallottatok arról, hogy 2004.januárjától nem lehet 2 keresztnevet adni a babának? A neten olvastam, remélem csak álhír. Tudtok valamit erről? A védőnőt is meg fogom kérdezni.

Nikie
nikie
 
 


Nikie!

Azon kívül, hogy fájnak a melleim semmi változást nem érzek. Mondjuk ez az első perctől kezdve van. Már nem is emlékszem mikor aludtam utoljátra egy jót hason és azt hiszem még soká lesz. :o) Mindig hason alszom vagyis aludtam.

Horváth Tamásnál fogok szülni, te kinél?

Itt nagyon meleg van és átépítés van itt a munkahelyemen por és festékszag.

Legyen az enyémnél jobb napotok.

Üdv.

Bibi

Hogy csináljátok a kis fejecskéket???
Bibi
 


Bibi!

Én is Horváth Tamásnál szültemKép Ő volt az ügyeletes doki, úgyhogy csak ezértKép Sokra nem emlékszem belőle, csak arra, hogy hogy segített. Vanak olyan hasbakönyöklős babakinyomós dokik, na ő nem ilyen.Kép Nem könyökölt, hanem a tenyerével finoman tolta lefelé a gyerek popsiját, így semmi fájdalmat nem okozott. Anno ettől féltem a legjobban. Sokan írták, hogy belekönyökölt a doki a gyomrukba amitől levegőt se kaptak, nemhogy nyomni tudjanak. Úgyhogy ebből a szempontból rendes doki. Na azt hozzá kell tegyem, hogy a gátvarratokat farmerben és bőrkabátban szedte kiKép Már ment volna haza. De semmi baj nem volt vele, semmi olyat nem tett ami rossz lett volna.
Megkérdezhetem, hogy fizetsz-e neki, és ha igen mennyit? Csak azért kérdezem, mert ha újra babát fogok várni akkor talán megfogadnám, ha elviselheető a tarifa.

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Nikie!
Na, végre már kezdtelek hiányolni ám!Kép Már vártalak a frissben is, de nem jelentkeztél be, pedig már 13. hetet is betöltötted!Kép Remélem a 2 utóneves dolog csak álhír, mert ha fiú lesz(és párom szerint tutiKép) akkor Dávid Tamás lesz!

Bibi!
A hasonalvás nekem is a gyengepontom.Kép Eddig ugye nincs pocakom(és Zsanira visszaemlékezve még legalább 1 hónapig nem is igazán lesz), így csak a cickók teszik kényelmetlenné ezt a testhelyzetet, de egy kis "igazítás" és már szundikálhatok is. Persze, ha már szoptatni fogok, akkor nincs más választás csak a hasonfekvésmentes alvás...Kép A festékszag és por miatt sajnállak, de azért ilyen környezetben vigyázz magatokra!
A kis fejecskéket, úgy tudod a leggyorsabban beírni, ha szünet nélkül beírod, hogy
: ) = Kép

Sasha!
A könyökölős dokiktól én is rosszulvagyokKép

Karmenről Doris írt még a frissbe, hogy be kellett feküdnie a kórházba, mivel gondok léptek fel.Kép Utolsó értesülésünk szerint a baba jól van!Kép Nagyon szorítok Nekik!KépKépKép

Nálunk ma egész nap be volt borulva az idő és még 2x zuhi is volt!Kép Most is dörömböl az ég és remélem esni is fog még...

Pussz
Szilvi
sztigris
 
 


Szilvi

Hát én még mindig nem tudok ilyen fejecskéket. Na mindegy.

A borult idő minket elkerül, ami a Balatonnál nyaralóknak OK, de én itt élek, és a fáink lassan kiszáradnak.(a fű már nem) Ma sem esett, sőt semmi nyoma,hogy lesz valami.

Talán, ha visszajön Doris, tud valami jó hírt Karmenről.

Én sem örülnék egy könyöklős dokinak, de akinél szülni fogok, Ő nagyon aranyos, és nem csinálna ilyent.Nála szültem a kisebbik lányomat is.

Létezik, hogy már látszik a pocakom? Épp a 10 hetet töltöttem be. Bár a 2 lányommal is hamar látszott. Talán sokat eszek, meg rosszabb az emésztésem.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

Hogy vagytok? Ezer éve nem jártam erre.
Nekem mostanában sokat fáj a fejem (idő miatt is lehet) és néha mozdulni sem tudok a derekam miatt (soha nem volt vele semmi gond).

Tegnap kukkolni voltunk. Babó nagyon szépen fejlődik. CRL: 7,8 cm (lábacskáival együtt kb. 10 cm); BPD: 2,8 cm, láttuk a gerincét, gyomrát, végtagjait és a szép kerek fejét. Lepényem jó helyen, a mellső falon megtapadva. Szóval egyenlőre minden OK.

Szerintem nem tilthatják meg a 2 keresztneves dolgot, ez abszurd lenne. MI lenne az indok???

Tele vagyok életerővel és energiával. Kivéve, ammikor elbújok egyet kibőgni magam. Az okát persze nem tudom. Kép

Noémi
noémi
 
 


Sziasztok!


Mosolygó arcocskákat így is be tudtok tenni:

Mosolygó arcok

de szerintem egyszerűbb és gyorsabb, ha így csináljátok:

Először egy : majd egy ) és ebből lesz Kép
Először egy : majd egy ( és ebből lesz Kép
Először egy : majd egy O(nagy o betű) és ebből lesz Kép


Kitty!
Azt mondják, hogy akinek már nem az első babája, annak hamarabb nő a pocija. Érthető is, mivel már a méh "be van járatva". A rossz emésztés igencsak meg tudja növeszteni a hasadat.(nekem is így volt)

Noémi!
Jó, hogy jelentkeztél és szép nagy már a babátok!Kép Én sosem voltam fejfájós, de ma igencsak fájdogál.Kép Szerintem ez a dilis időjárás a ludas vagy a vérnyomásom rohangál fel-le.

Kata!
Talán a másik topicban írtad, hogy sokszor bedugul a füled... Nem lehet, hogy magas a vérnyomásod?

Bella!
Mi van Veled? Hogy vagy?

És íme kiscsapatunkKép

Kép

Pussz
Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok Kismamik! Kép

Hát ma délelőtt jól leamortizáltam magam. Még 3 hete kaptam a védőnőtől beutalót vérvételre, gondoltam megejtem a vérkép dolgot gyorsan ma. A terheléses cukorvizsgálatot meg a 13-14. hétre terveztem, hogy legalább az alaphányinger ne rontsa a dolgot.
Hát meglepődtem, uis. a papíron állítólag vérkép és terhelés is volt. Ha már ott voltam, gondoltam túlesek rajta.
Hát borzalmas volt.Az a vacak cukros lötty az pohár alján már alig folyt.Az az követő 2 óra borzalmas volt.Küszködtem az ájulással és a hányingerrel.
De legalább ezen is túl vagyok.
Nálatok is egy vérvétel van az elején és abban már a cukor is benn van?

Úgy örülük, hogy végre konszolidálódott az idő, éjjel is és eddig egész nap esett nálunk. Ja, és 22 fok van.Kép

Noémi
Gratulálok, hogy már ilyen szép nagy babád van!Kép

Végre mennek a kis fejecskék.Most már tudom, hogy csak akkor látszik fejecskének, ha elküldjük az üzenetet. Én meg már akkor vártam, amikor beütöm.
HurráKép

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

Most van egy kis időm írni, a lányom alszik!
Jól vagyunk, már nincs émelygés sem. a pocim is kezd látszani. Jövő héten megyek tarkóredő mérésre. Tegnap voltam vérvételen meg EKG-n.
A terhléses nekem a 24. héten volt, de nem cukros löttyel, hanem egy zsömlével. Volt valami panaszod előtte?

Nikie, nagyon szép eredmények ezek! tuti jó tarkóredő!! Én is ilyet akarok! A lányomnak 1.2 volt.

Mindenkit üdvözlök, szombaton 12 hetes leszek, hurrá! Vigyázzatok magatokra, ne emelgessetek! Én megemelte egy dinnyét és utána nagyon görcsölt a méhem. Soha többet ilyen bromságot nem csinálok!

Sziasztok, Bogi
rbogi
 
 


Bogi

Nálunk kétszer van terhelés (kötelezően legelején és 28. hetesen), és nem olyan humánus módon, mind felétek.A zsemle még jól is esett volna, de a cukros lötty. Brrrrr.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

Végre Bogi! Nagyon örülök, hogy jól vagytok. Hamár ilyen jól vagy, megdobhatnál egy maillelKép
Nekem is van már pocimKép És a vérvétel és a vizelet is jó voltKép

Noémi! Gratula a nagy babóhoz!

Nikie
nikie
 
 


Sziasztok

Szilvi, te is kirügyeztél? Kép Ha jól emlékszem, korábban nem panaszkodtál pattanásokra.

Karmen férje írt egy másik fórumon, hogy Karmennek valószínűleg aug. elejéig kórházban kell lennie.

Kitty, nekem is vannak nyelvtanulós terveim, de mindig találok valami sokkal érdekesebbet Kép, most is így volt, amíg otthon voltam Kép.

Nikie, Noémi, gratula a szép nagy babócákhoz. Az enyémet 12 hetesen láttam utoljára.

Gigi
gigi1
 
 


Sziasztok

eég régen jelentkeztem már. Nálunk nyaralnak a nővéremék így nem nagyon volt időm netezni.

Egyébként jól vagyok, hányinger nincs, eszem és alszom. Bár ezt nem nagyon értik meg, mármint az alvást. Azt kérdezik hogy tudok ennyit aludni.

Közben kaptam egy jó hírt is felvettek a Zsigmond király főiskolára humánerőforrás menedzer szakra.

Augusztus 4.-én megyünk orvoshoz, azt már féllábon is kibirom, de már nagyon várom, remélem minden rendben lesz.

Sziasztok

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Gigi!
Igen rügyezek mint tavasszal a fák, de ez köszönhető a bélbajomnak is.Kép Köszi a hírt Karmenről, nagyon szorítok Nekik!Kép

Kitty!
Nálunk az elején nem volt terheléses vércukor, de Zsaninál később sem csináltak.(Szerintem a laborban elbaltázták, pedig a dokim jól írta a beutalót.Kép)

Na, csak eljutottam ide is. Egész nap rohangáltam ide-oda. Tegnap sikeresen belerúgtam az ajtófélfába épp indultam volna a körzetihez. Persze akkor még nem is volt olyan vészes, de mire bejutottam a dokihoz már alig tudtam lábra állni.Kép Rögtön rákérdezett, hogy mi történt a lábammal, mire én kínomban már röhögve mondtam, hogy majd a legvégén elmesélem, mert addig elfelejtem a többi nyűgömet.Kép Évente kb. 1x szoktam dokihoz menni, de most jól összeszedtem a bajokat. Na, a lényeg, hogy valószinúleg sikerült elkerülnöm a törést, de olyan lila és duci a középső ujjam, hogy már azon viccelődtek a többiek, hogy néhány nap és magától leesik.Kép Ma reggel vérvételen is voltam, mivel már annyira pocsékul érzem magam(bélrdsz.-ileg), hogy valamit tenni kell.Kép 1 hét múlva lesz csak eredmény a spéci vizsgálatok miatt.

Táblicsku:

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok Kismamik!

Hát ezt a 2 keresztneves dolgot nem tudtam kideríteni. A védőnővel hétfőn beszélek. A neten nem találtam meg azt az oldalt, amit a múltkor olvastam. De ami késik nem múlik.

Karmennek és a Picinek nagyon drukkolok!Kép

Bibi! Sajnos én is pont így vagyok a hasonalvással. Azaz sehogy. Vagy oldalt, vagy háton fekszem, de az utóbbit a későbbiekben nem igazán javasolják. A gerincnek nem tesz jót, azt hiszem.

Szilvi! Igen még nem jelenkeztem a frissbe, félős vagyok egy kicsit, pedig olvastam, hogy lesz a kismamiknak is tali, el kellene menni. Te mész?
Fáj még a lábujjad? Pihizz sokat!

Gabi1! Gratula a felvételhez. Jó a sok pihenés. Minden rendben lesz a babóvalKép

Nikie
13+2
nikie
 
 


Nikie, nem a gerincnek nem tesz jót a hátonfekvés, hanem egy föaortát nyomhat el a baba+ belsö megnehezebb dolgok.És ezáltal az oxigénellátás romlik. De egy idö után ugy is érzed, hogy nem kellemes a hátadon, és akkor automatikusan fordulsz.
Barbi

Kép
Kép
barbi
 
 


Szia Barbi!
Persze a baba nyomhat is, de a gerincet is szokták mondani.
Milyen álmos vagyok egyfolytában..
Ti is érzitek, Te Barbi?
Kép

Nikie
13+3
nikie
 
 


Sziasztok!

Nikie!
Köszi, a lábam már picit jobban van, igaz ezernyi színben pompázik az ujjam.Kép Én is álmos vagyok mostanában, főleg ez az esős borús időjárás nyomja rám a bélyegét. A "friss" talira nem megyek, mivel hétköznap csak fél 6 körül ér haza a férjem és utána nem igazán van vonatom Pestre.Kép

Gabi1!
Tegnap nem, de ma én is gratulálok a felvételihez!Kép Mit takar ez a humánerőforrás menedzser? Némi fogalmam azért van róla, de pontosan?

Ma még adós vagyok a táblázattal:

Kép

Szilvi
14+0 ismét 1 héttel "öregebbek" lettünkKép
sztigris
 
 


Szia Szilvi!

Köszi a táblit! Szépen haladunk. Már a 15.hétbe léptetek, nahátKép

Hát tegnap a munkahelyen a hímneműek jobban kérdezkedtek, mint a kolléganőimKép Furcsa volt egy kicsit. Mindegy, a babuka nagyon jól érzi magát a pocimbanKép

Hihi, milyen jó képet találtam:
Kép

Nikie
nikie
 
 


Szia Nikie!
Én még nem hallottam,hogy a gerincnek úgy általában baja lenne, ha a hátadon fekszel, elméletileg nem kellene semmi bajának lenni...A baba súlya egy idö után viszont tényleg elnyomhatja azt az eret, az inkább nagyobb gond.
Az alvással én vegyesen állok, hol sokat alszom, hol keveset.(zárójelben:én már nagypocis vagyok, 1,5 hét a kiirásig.)
Barbi

Kép
Kép
barbi
 
 


Sziasztok!

Ezt a meleget én is nehezebben bírom, mint a hűvösebbet. én is sokat alszom, este is már 9-kor feküdnék le. Máskor meg 11 óráig is fent voltam.

A háton fekvésről én is úgy tudom, hogy azért nem jó, mert nyomja a baba az eret. Nekem amikor terhes voltam a nagyobbakkal kifejezetten rossz volt. Már akkor is rosszul voltam amikor az uh-on hanyatt kellett feküdni.

Szilvi: Ezzel a végzettséggel munkaügyi osztályon, vagy ahogy mostanában szokás nevezni humánosztályon lehet elhelyezkedni. Ők foglalkoznak pl cégautó kiadása, céges telefon, új munkatársak felvételeztetésével, most így hírtelen nem tudom hogy még mivel, annyira pontosan én sem tudom.

Sziasztok

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok Kismamik!

Van egy nagyon jó hírem a keresztnevekkel kapcsolatban. Valahogy elolvastam, mert a kettős vezetéknevekre vonatkozott, hogy 2004.januárjától a törvény ezt nem engedélyezi. Úgyhogy a babácskáknak szerencsére adhatunk 2 keresztnevet. Elnézést, ha valakit megrémísztettemKép

Barbi! Másfél hét? Ideje átmennem msotmár tényleg a frissbe, hozzátok. Megyek is nemsokára.Kép

Nikie
13+4
nikie
 
 


Sziasztok!

Gabi!
Köszi, akkor nem jártam messze az igazságtól.Kép

A hátonfekvéshez csak annyit, hogy kb.4-5 hónaposan, ha háton feküdtem mindig bekeményedett a pocim és Zsani is erőteljes rúgásokkal jelezte, hogy ez így nem jó.Kép Szóval csak úgy, ahogy a babának és a mamának is a legkényelmesebb.Kép

Lányok!
A táblázattal kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy mit szólnátok ahhoz, ha a betöltött 16. hét után kivenném az immár nagypocist?Kép Így átadnánk a helyet az újaknak. Mindenki véleményére számítok!

TáblázatunkKép

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok Lányok!
Remélem mindenki nagyon jól van.
Sok meleg (inkább légkondicionáltan meleg Kép ) üdvözlet az újaknak, mert látom, hogy bővülünk..

Szabin voltam,aztán meg az irgalmatlan mennyiségű meló idebent.
Ma fogom megmondani a nagyfőnöknek, hogy terhes vagyok. Brr, egy kicsit még aggódom, de akarom, hogy megmaradjon az állásom, és ehhez meg állati cég-lojálisnak kell látszódni. Ti hogy csináltátok/hogy fogadták nálatok?
Voltam múlt héten dokibácsinál, és láttam ahogy a kicsi prücsök kalimpál a kezével, lábával. Állati édes volt. Láttam egy lüktető kis szervecskét, meg a pulzáló köldökzsinórt. Kép

Hason fekvést nekem is erősen javasolták (hátrahajló méhem van Kép ), én egy kispárnát gyömöszölök a cicik alá, és akkor egész kényelmes.

Szilvi!
Szerintem is ki kéne venni, és illendően elbúcsúztatni a 'nagypocisokat', és irigykedni rájuk Kép
Kellemes álomkór-mentes napot kívánok nektek.
Puszi
Judit
holophernes
 
 


Szilvi!

Csatlakozok Judithoz, mert így előbb utóbb végeláthatatlan lesz a táblázat. Persze azért ide is írjanak. Meg aztán előbb utóbb mindenkivel találkozunk majd a Friss-ben is.

Judit
Majd írd meg mit szólt a főnököd a hírhez.

Lányok!
A vérképeredményemben a PLT nevű túl magas volt(150-400 között jó) ,nekem 493 volt(G/l).
Nem tudjátok, hogy mi ez, és mitől lehet magas?
A cukor meg egy kicsit alacsony, de inkább ez, mint magas,nem?
Köszi

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok Lányok!
Bár még bátortalanul, de szeretnék hozzátok jelentkezni! Utolsó mensi június 22. Most öt hetes és egy napos kismama vagyok! Bár én a pontos fogantatást is tudom sajna, mivel a Kaális párok közé tartozom! Csütörtökön megyünk uh-ra, akkor derül ki, hogy hányan vagyunk, mivel elvileg akár három babát is várhatok! A várandósság jelei: mell feszülés, három napja émelygés, hányinger, két pozitív teszt!
Bár amikor a menstruációmnak kellett volna megjönnie volt pár csepp vérzésem, de a dokim megnyugtatott semmi gond, és pár nap múlva újra teszteltem, egyértelműen két csíkos voltam még mindig!
Valakinek közületek volt hasonló gondja?
A hason fekvés témához annyit: a neten olvastam, hogy akinek hátrahajló méhe van jobb ha hason fekszik az első időkben, hát én szorgalmasan próbálkozom, mivel nekem egyértelműen hátrahajló, de nem sok sikerrel, sosem tudtam hason aludni, most sem igazán megy, de azért próbálkozom!
Hát egyelőre ennyit rólam, szorgalmasan olvasgatom a történeteiteket, mindenkinek jó pocakosodást, egyészséget!
Üdv: Émi (én is Noémi vagyok egyébként)
Émi
 
 


Főnök jól vette a lapot. Sosem tudott disztingválni! Először is megkérdezte, hogy ki az apa. Csak így egyszerűen. Ehhez tudni kell, hogy meglehetősen viharos kapcsolatom volt korábban egy közös ismerőssel, de azt se jelentettük be neki, hogy együtt vagyunk, és ezek szerint nem túl régen tudhatta meg, hogy már jó ideje mással vagyok. Aztán meg a bejelentésemre rögtön a melleimre meresztette a szemét. Így meglehetősen vicces volt Kép .
Hát én meg nem pironkodtam visszanézni rá, és tudtatni vele, hogy észrevettem, hol felejtette a szemét.
Otthoni távmunkát javasoltam, és ez neki is tetszett. Kérdezte, hogy mennyire publikus, majd 1 perccel később egy másik kolléga hívott, hogy gratuláljon. Hét ennyit róülunk, nőkről, akik PLETYKÁSAK vagyunk -állítólag. KépKép

Szia Émi , Isten hozott!
Bár én nem tudom, mit jelent a 'Kaális' jelző, de biztos tudnom kéne, így okosan nézek. Kép

Kitty123!
PLT szám nem más mint a Thrombocytaszám (Platelets, Plt) és a vérszegénység (anaemia) kimutatásásra szolgáló mérés során, mint egy mellékadat, kerül meghatározásra. Rá se ránts! A lényeg, hogy a különböző MC-vel kezdődő számaid (MCHC, MCV,MCH) normál értékűek legyenek. Ajánlom figyelmedbe a http://xenia.sote.hu/hu/biosci/docs/pathophys/hematology/hu/notes/anemia.html oldalt, ha részletesebben is érdekel.
Puszi
Judit
holophernes
 
 


Sziasztok!

Émi(Noémi)!Kép
Üdv a fedélzeten és nagyon boldog babavárást kívánok!Kép Nyugodj meg, a legtöbb nőnek van némi "pecsételése" az első időben, mivel a szervezetnek meg kell szoknia, hogy mostantól nincs mensi.Kép Ez teljesen normális addig, amíg nem erősebb illetve nem jár mensis görcsökkel. Nekem is volt(bár nem a mensi, hanem inkább a tüszőrepi környékén), igaz nem vérzés, hanem "barnázás", de a dokim szerint ez is mensinek nevezhető.

Judit!
KépA főnököd nem semmi...Kép Hány éves? Örülök, hogy pozitív lett a reakciója.

A táblicskuval kapcsolatosan köszi az eddigi hozzászólásokat, de azért még várom a véleményeket. A 16. hét megfelelő a vízválasztóhoz vagy legyen inkább korábban pl.14? Csak a topic címe miatt kérdezem, szerintetek? Persze, aki aznap tölti be azt csak másnap búcsúztatnánk, de ide még akár finiselőként is írogathatna.Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Szilvi!
Ha őszinte akarok lenni, vszinű, hogy nekem jövő héten, de neked már feltétlenül a "friss kismamik" topikban lenne a helyed. Szóval szerintem egyszer már elhangzott az a bűvös 16os hét, akkor tartsuk meg Kép. Akkor már az ember lánya nem is a végére kerül a friss mamik táblázatában.. KépKépKép
A FŐNÖK meglehetősen fiatal, sznob, nőtlen és jóképű... De hát gondolom ez itt senkit sem érdekel, igaz hölgyek ??? Kép
Judit
holophernes
 
 


Judit

Köszi az info-t a PLT-mel kapcsolatban.Hogy miket nem tudsz?
A táblázatnál szerintem is maradjunk a 16. hétnél.
(Hát igazából már én is irogatok a Friss-be is, meg ide is, pedig még csak 11. hetet töltöm.) De jó látni, hogy ha lassan is, de kúszok előbbre a táblázatban.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!
Kitty, lassan csak mi ketten irkálunk ide, hol vagytok többiek???
Na mindegy, kellemes szép napot mindenkinek!

Judit
<!--attachment: bohoc-27447.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*125.0**bohoc%2ebmp --><center><pre>
Kép
bohoc.bmp (125.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
holophernes
 
 


Émi!
Gratulálok! Üdvözöllek köztünk. Általad nem én vagyok az utolsó a táblázatban. Jó érzés...

Szilvi!
Csatlakozom ahhoz, hogy 16. héten költözzünk át a másik topikba.

Az én főnököm tulajdonképpen tudta, hogy akarunk babát. Nagyonk kevesen vagyunk, ha valaki kiesik a többiek szó szerint kidolgozzák a lelküket. Az egyik kolléganőm 2x játszotta el velünk azt hogy bocsi terhes vagyok nem jövök majd csak három és fél év múlva. Mindkét terhességét végigfeküdte az első perctől kezdve. Ami csak azért csúnya, mert lett volna időnk körülnézni helyettesítő ügyben ha tudjuk, hogy próbálkoznak. Pont ezért szóltam, hogy ne tegyem meg vele én is ugyanezt. Igaz így sem volt mélyről jövő a gratulációja bár tudom hogy örül neki, csak a másik oldal nem olyan jó. Keresni valakit a helyemre, mivel elég összetett a feladatom nem lesz könnyű, de megoldja.

Annyira jó, mert így a 7+1 napon sincs se hányinger, se émelygés (kopp kopp lekopogom). Csak a pocimat olyan mintha csipkodná. És tegnap vesztem meg egy nagy szelet sütőtökért. De hát júliusban ez egy kicsit gázos...

Mindenkinek szép napot.

Bibi
Bibi
 


Hello Lanyok,
Ne haragudjatok, hogy eltuntem! Olvasgattalak benneteket, csak irni nem volt idom.
Latom, rengeteg uj kismama van, es mindenki szepen gyarapodik!
Mi jol vagyunk, eddig minden rendben. Ket het mulva megyunk AFP-re, mar nagyon varjuk a kovetkezo UH-t, szeretnenk tudni, kisfiu-e vagy kislany. A mehlepeny kicsit lent van, eleri a mehszajat, de ez idovel felfele fog huzodni, ahogy a baba no. Pihennem kell es kimelni magam. Sajnos tornazni sem lehet egyenlore, pedig nagyon szerettem volna.
Az alvassal en is gondban vagyok, sehogyan sem jo, barhova teszek parnat, mindig kellemetlen. Raadasul a labaim is fajnak estere, azokat fel kell pockolnom.
A pocim mar szepen latszik, a ruhakkal gondban vagyok.
Emi,Kép
Minden rendben lesz, ne izgulj!
Puszi mindenkinek, vigyazzatok magatokra!
Bella
14+3
bella
 
 


Sziasztok

Émi, üdv köztünk. Nekem is volt az első mensi idején pár pötty, nem jelent bajt. Most meg már a 16. hetet kezdtem. Kép
Már figyelek, hátha érzek mozgolódást. Kép
Judit, kellemes főnököd lehet, de a lényeg, hogy jól fogadta. Kép Én is gondölkoztam távmunkán, de szerintem az én munkahelyem nem lenne erre hajlandó Kép. (A Kaáli a lombikra utal.)

Gigi
gigi1
 
 


Sziasztok!

Egyik kollégám menyasszonyának babája lesz. Most 18+2 napos. Volt AFP vizsgálaton, mindent rendben találtak. Tegnap volt UH-on és azt mondták neki, hogy a magzatvíz kicsit sok és a CPC 4 mm és ez valami genetikai problémára utal, holnap megy magzatvíz vizsgálatra.
-Mit jelent a CPC?
-Mennyi az átlagos? 4 mm-re azt mondták jóval átlag felett van.

Légyszi segítsetek.

Köszi

Bibi
Bibi
 


Sziasztok!

Szilvi: szerintem is a 16. hét az jó lesz.
Bibi: sajnos nem tudok segíteni ebben a CPC-ben.

Bella amikor a Norbival terhes lettem, nekem is takarta a méhszájat a méhlepény. Nekem is sokat kellett pihennem, nem lehetett emelgetni, és albérletben laktunk ráadásul a negyedik emeleten, elkellett költözni, mert lépcsőzni sem lehetett. Nekem 18. hét környékén látták, de a következő uh-ra már jóval arrébb ment.

Én nagyon jól vagyok, csak most tombol az allergia (parlagfű). Iszonyúan viszket a szemem, folyik az orrom.
Tegnap fájt a fejem, ma rájöttem, hogy kb időben elvileg párnap múlva lenne a menszim, és nekem soha nem a hasam fáj előtte hanem a fejem, lehet hogy ez miatt fájt tegnap is.

Ma már kutya bajom, várom, hogy kész legyen a csirkepörkölt, már nagyon éhes vagyok.

Nagyon jó ez a hüvös, már alig vártam.

Megyek is

Sziasztok

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a táblázattal kapcsolatos hozzászólásokat, akkor jövőhéten kezdődik a búcsúztatás.Kép

Bella!Kép
Már annyiszor hiányoltalak, dejó hallani Rólatok!Kép Pihizz sokat és meglátod minden rendben lesz! Mikor mész pontosan AFP-re? Nekem 11-én kellene mennem, de itt nálunk aznap csak déltől van vérvétel.(és gondolom éhgyomorral kéne mennem) Hát nem tudom, mit tegyek, bár délig azért kibírom evés nélkül.

Bibi!
Fogalmam sincs, hogy mi az a CPC, de remélem mindent rendben találnak a kollegádéknál.Kép

Gabi1!
Remélem ez az esős idő javítja az allergiás tüneteidet és mindenkinek jobb közérzetet hozott.

Judit!
Ari a halcsi!Kép Én már a 12. hét óta írogatok a frissbe, de még inkább ide tartozónak érzem magamat.Kép

Mai tabellaKép

Kép

Szilvi
sztigris
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?