Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát, megjártuk a szakont. Egy isteni ruhát sikerült lefoglalnom. Felvettem, összenéztünk a mamámmal, és azonnal tudtuk, hogy ez a megfelelő, akármennyi más ruhát próbáltam, ez volt a befutó. Sajnos képet nem tudok feltenni róla, mert sak nagyokat találok, de beszúrom a szalon linkjét. Itt a legördülő menüben föntröl a hatodik az én ruhám.
Na, de hogy jártam!
Ugye eleve hófehéret akartam. Ehhez képest, amint beléptem a szalonban, egyből a krémszínűekre esett a tekintetem, annyira gyönyörűek voltak. Innentől kezdve ezekkel kezdtem a próbát. A hófehérek valahogy nem tetszettek élőben, a sok rétegű tüllanyag, mintha koszos lett volna. Végül nem hófehér benyomását keltette, hanem inkább olyan volt, mintha koszos, poros lenne kicsit.... nem tudom, mennyire érthető ez. Na, szóval, próbálom ezeket a krémszínűeket, és amikor elérkeztem ahhoz, amit látni a legördülő menüben, hát, az mindent felülmúlt. Vettem fel hozzá fátylat is úgy, ahogyan elképzeltem, plusz kesztyűt, még nyakéket is, és isteni lett! Még egy kis uszály is van hozzá, de azt fel lehet tűzni, így akár csak a templomban és a fényképezéskor engedhetem ki, ha akarom.
Szóval, semmi nem úgy lett, ahogyan elterveztem, tehát hogy hófehér, meg csak azok a modellek, amiket a neten kinéztem. felpróbáltam ezeket is, nem votlak rosszak, de a befutó mellett mindegyik eltörpült. A cosmobella 2008-as darabja, és ha szerencsém lesz, én veszem fel elsőre. Azt mondta a hölgy, hogy egy év alatt (jövőre) háromszor adja bérbe, mert csak ennyiszer tudja a kifogástalan minőséget garantálni. Ebből már szeptemberre le van foglalva, plusz nekem május 31-re. Így ha valaki nyárra bérli ki, akkor enyém lehet először. De a lényeg, hogy vadiúj, és csod
latosan szép esése van. Csak kis abroncsom lesz hozzá, a nagy nem áll jól nekem, de abroncs nélkül se jó, így marad a kicsi, ami hihetetlenül jól kiemeli az egész ruhakölteményt, mivel ez az.
http://www.agiszalon.hu/cosmobella2008.html :D
A bérleti díjban benne van minden kiegészítő. plusz a menyecskeruha is. Én rövidet választottam, és úgy döntöttem, hogy majd kétszer öltözök át az éjszaka során, s akkor a saját készítésűt is tudom hordani.

Hát, kénytelen votlam venni szép testszínű, bézs combfixet is, és ugyanilyen színű harisnyakötőt is, természetesen. Most mit csinálok a fehérekkel...? Kár volt elkapkodni a vásárlást, de hát majd elhordom máshoz.
A kedvesemnek csak annyit mondtam, hogy krémszínű a ruha, hiszen most az ő ingjének is ehhez kell mennie, a hófehér furán jönne ki. Így valószínűleg azt is oda megyünk megvenni, mivel vőlegénycuccok is vannak ott, és árnyalatban passzolni kell majd az ingnek. Ha ezt még ott vásároljuk meg, kapunk egy kétéjszakás vendéglátást egy panzióba ajándékul. :D Előnászútnak nem is lenne rossz.
Vendég
 


Jaj, bocsi, szóval a link az irományom közepén van. Itt a legördülőben a hatodik a kiválasztott ruhám, ha érdekel valakit.
Vendég
 


ósió

Gratulálok! Gyönyörű ruha!! A minta arany színű a felsőrészen? (elég pici a kép, nem tudtam kivenni) Mert akkor mindenből lehet aranyszínű kiegészítő venni, csokorba is valami ilyesmit belopni, hajadba is.

Én meg majdnem vettem egy gyönyörű nyaklánc, fülbevaló, karkötő szettet, gyöngyből, és világoskék gyöngy is volt benne egy pár, elég drága volt (állítólag tenyésztett gyöngy azért), és csak azért nem vettem meg, mert ki tudja lehet, hogy nekem sem a fehér ruha lesz a nyerő. Szerintem valahová felrakhatnád a netre a harisnyakötőt, lehet, hogy valaki megvenné tőled!

Kép
Kép
tabati
 
 

 
 

Köszi Tabati!
Az Istenért ne vegyél semmit előre! A ruhához kell passzolnia mindennek, tanulj az én példámból!
A ruhán felül gyöngyök vannak, és némi strassz. Ehhez kell igazodnia a felbevalónak és a nyakláncnak is, de majd megnézem, mert lehet, hogy a gyöngy is megy hozzá, amit eredetileg vettem. De a strasszos, csillogós ékszerek is jók a felsőrész díszítése miatt.
Egyébként igen, elfelejtettem az előbb írni, hogy mivel ilyen ruhám lesz, minden más kérdés is eldőlt, most már pontosan tudom, milyen csokor dukál ehhez, és milyen smink. Eddig két smink között vacilláltam, de a ruha színe eldöntötte a kérdést.
Hát, nem tudom, mi legyen a harisnyakötővel. Ráadásul, amit most vettem, 1500 volt, a múltkori meg 2200. :shock: Jobbnál jobb üzleteket csinálok. Lehet, hogy odaadom majd a családomban valamelyik leányzónak ajándékba, ha neki lesz az esküvője, feltéve persze, hogy fehér ruhája lesz...
Azt mondta a hölgy a szalonban, hogy már jövő őszre is vannak foglalásai...komolyan mondom, nagyon korán kell menni, de nekem szerencsém volt.

Ha érdekel jobban a ruha, tehetek fel egy másik linket is, ahol talán nagyobb felvételben lehet látni a ruhát. Csak az a baj, hogy ezeket a modelleket egyetlen szemszögből fotózzák, és mind az itthoni, mind a külföldi honlapokon ugyanez a felvétel van.
Vendég
 


http://www.weddings.hu/modules.php?name ... e&sid=3811

Talán itt jobban látszódik a ruha. Itt is a hatodik (páros ruhákat tartalmazó) sorban van az én ruhám, bal oldalon. Remélem, sikerül megtalálni.
Vendég
 


http://www.weddings.hu/images/news9/BD0329/7255.html

Na, végre hogy sikerült közvetlen linket feltennem. Szóval, ez az én csodám!
Vendég
 


Ósió, dehogynem! Ebbe a hónapba még lesz peteérés elvileg! :roll: Nem ebbe a ciklusba gondoltam, hanem a hónapba! Mert hogy elvileg 28.án lesz! :roll:
Vagy tévedek? :shock:

A ruha gyönyörű :)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Ja, értem, a decemberre gondolsz. Igen, akkor hó végén lesz mindkettőnknek peteérése. Mi pont ma beszéltük meg, hogy akkor áprilistól kezdjük... ezt a gyönyörű ruhát nem szabad kihíznom. Azóta is ebben gyönyörködök titokban a neten. 8)
Vendég
 


Tényleg, akkor most már nincs mese, ki kell bírni a babásodást, mert buknád a ruhát! :) Ez egyértelműen habos-babos ruha! :lol: Esküvői tortát is olyanra kéne, mint a szoknyarész habjai! Én már láttam olyan tortát. Sőt! Tulajdonképpen a ruháról egy ilyen torta jutott eszembe rögtön! (nem vagyok eggggyáltalán édesszájú :lol: )

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Ósió!

Nagyon szép a ruhád!!!!! :D :D :D
gratulálok :wink:



Fogakkal én sem állok túl jól :? Egy tömött fogam van össz-vissz, de a bölcsesség fogaimat ki akarom huzatni. Félig nőttek ki és nagyon rossz, mert a fogínyem nem húzódott vissza mivel csak félig törtek át és állandóan bemegy oda a kaja és rossz ízű egy csomoszór a szám :evil: :evil: persze mikor mondtam a dokinak terhesség előtt, nem akarta kiszedni őket, most meg megvárom a szoptatás végét. de akkor még bőrgyógyászatra is akarok menni, leszedetni egy pár anyajegyet a hátamról. :?


afenébe, felkelt a Ricsi

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Sziasztok!

Momi, köszönöm. Úgy érzem, sikerült rátalálnom az igazira. Érzem, ha hetekig kutakodtam volna más ruha után, akkor is ennél kötöttem volna ki.
Komoly ruhának tekintem, amely mellett nagyon jól érvényesül a viselője alakja, és méltó egy esküvőhöz. Igaza volt a hölgynek a szalonban, a hófehér ruhák nem olyan mutatósak. Pedig mennyire azt akartam eredetileg! :o Láttam rengeteg fotót különböző ruhákban, és (szerintem) kivétel nélkül az ekrü-krémszinű ruhák voltak a mutatósabbak. Mindazonáltal igazi, szép barna bőrrel a hófehér is képes érvényesülni.

A jövő év eleje nálam is az kontollokról fog szólni. Csináltatok egy rákszűrést, és a fogaimat is megnézetem újra. Plusz kifejezetten figyelek a táplálkozásunkra, mivel sok folsavat és kálciumot akarok fogyasztani, de ezt természetes élelmiszerekkel akarom a szervezetembe juttatni. Szerencsére én imádom is az elrakott dolgokat (paradicsomlé, kovászos uborka, csipkebogyólekvár). A csipkebogyólekvárunk isteni finom lett, pénteken megkóstoltuk. Jövőre sokkal többet szeretnék eltenni. Ez nem kis munka, de nagyon megéri.
Sajnos házi tejet nem tudok fogyasztani, mert a szervezetemnek túl erős a zsírtartalma, és enyhe allergia gyanánt piros foltok jelennek meg az arcomon, de pl. az abból készített házi túrót minden további nélkül ehetem. Így ezzek próbálom a benne lévő kálciumot a szervezetembe eljuttatni, imádom a tojást is.
A mamámtól annyi mindent tanultam, nem is háziasszony vagyok én, hanem gazdasszony! :D

Momi, nem is értem, hogy egyes orvosok miért annyira felületesek. És szoptatás alatt semmiféleképpen nem lehet menni fogorvoshoz az érzéstelenítő miatt?
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Képzeljétek, még mindig nem múlt el a gyomorfájásom! :( Pedig már azt hittem, mert tegnap nem jelentkezett. De ma igencsak bepótolta. Ebéd előtt kezdődött, és iszonyúan fájt. Szegény párom ott ült mellettem, de semmi nem tudott segíteni. Elaludni sem tudtam a fájdalomtól, aztán végül csak elaludhattam lassan, most ébredtem, és szerencsére elmúlt. Épp piritóst ropogtatok, mást nem merek enni, pedig fini karfiol leves van, meg rántott pipihús... :evil: Anyósom már a holnapi menüt is vázolta nekem: erőleves, pirított gríz. Még elégedett is volt, hogy 2 fogást is ki tudott találni! :lol:

momi

Tetszik a tehened! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Látom sehol senki...

Nekem a betegség miatt odalett az esti programom, úgyhogy itt vagyok újra.

Mostanság kezdik meg a házunk kivitelezési terveit, úgyhogy egy csomó mindent át kell gondolnunk, mit hogy akarunk meg hova. A konyhán gondolkozom nagyon, U alakú lesz, és hogy hova kerüljön a mosogató, meg a sütő stb. A hűtőszekrénynek már megvan a helye, és már a többi is körvonalazódik. Az ikea honlapján van egy jó program, le lehet tölteni, és meg lehet szerkeszteni bármely helyiséget a lakásban. Beírod az adatokat és rakosgathatod a bútorokat. Holnap ezzel fogunk játszani a párommal, mert a képzelőerőm ebben a kérdésben egyenlő a nullával. Ha van valakinek U alakú konyhája, akkor várom az ötleteket, hogy mi hova van elhelyezve. Legelső körben a sütőt meg a gázlapot beraktam egy sarokba, mert valahol láttam ilyen megoldást. Nagyon tetszett, csak nem tudom, mennyire praktikus...

Kép
Kép
tabati
 
 


Pocim megint fájogat, úgy mint múlt ciklusban, szóval akkor sem jelentett babát sajna... De azért meglátjuk...

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, milyen sokáig fent tudsz lenni! Én egyszerűen kómába esek este 9-kor. Na, jó, nem mindig, de az esetek többségében igen. Viszont reggel hamarabb kelek.
Milyen az az U alakú konyha? Mekkora lesz? Enélkül nehéz segíteni megtervezgetni. Mikor kezdik az építkezést?
Látom, nektek is igen mozgalmas lesz a következő évetek. Majd adhatjuk egymásnak a tanácsokat. :)

Hát, én ma nem főzök, mert tegnap vettünk a Tescoban mirelitkaját, azt fogom a mikróba bedobni. Nem szoktunk ilyeneket venni, de tegnap már estére nem volt kedvem főzni, ezért vettünk, de mégse ettük meg. Én szeretek főzni, egyedül a kitalálással vagyok olykor gondban, mivel eltérő az ízlésünk.
Este színházba megyünk, a Legyetek jók, ha tudtok-ot nézzük meg. Ez majdnem kiment a fejemből. MOst reggel jutott eszembe. :?

Na, én a karácsonyi ajándékokkal sehogy sem állok. Minden figyelmemet az esküvő köti le, meg a szervezés, tegnap jutott eszembe, hogy még semmi nincs meg, ajándék, ilyenek. Hét végén megyünk Pestre, s akkor talán sikerül mindenkinek valami apróságot venni. Ki nem állhatom a nagy tömeget, de most nincs más megoldás, kénytelenek vagyunk akkor menni.

A többiek szörnyen eltűntek.... :?:
Vendég
 


Sziasztok!

Tabati!

Jobbulást!

Ez már a harmadik napja, hogy nekem is kész van teljesen a gyomrom. :? Ha eszek az a baj, ha éhes vagyok akkor az. Nagyon sokat fáj és hányingerem van. Sikerült jól elrontanom :twisted:

Nekünk kocka konyhánk van, az én képzelőerőm sem valami fenomenális ha ilyen "komoly és végleges" dolgokról kell képzelődni :? mikor csináltuk párommal a feljáró korlátját, szegénynek le kellett minden apró részletet rajzolnia mert nem bírtam elképzelni. És jó hogy lerajzolta mert teljesen máshogy láttam mint ahogy ő gondolta :roll: 8)

U alaku konyhán mit értesz? :oops: Mert otthon, szüleimnél, u alakban van elrendezve a bútor. Az úgy néz ki hogy belépsz és jobbra van egy majdnem plafonig érő szekrény, mellette kettes mosogató, utána egész a sarokig valamilyen lapos (gránit, márvány, na jó nekünk valami gagyibb) konyhapult (de nehezen jutott ez eszembe, így hívják egyáltalán :roll: ). Azon van a mikro. Alatta beépítve a mosogatógép és mellette egy kis mélyhűtőszekrény. A sarokban villanytűzhely, felette szagelszívó. U alak kanyarodása van az ablakban, alatta radiátor ezért már ott nincs semmi, de lehet oda is tenni pultot.Visszakanyarodva a hosszú egyenes részen plafonig érő szekrény a sarokban szemben a tűzhellyel, mellette a hűtő, és az asztal székekkel. Barátnőméknél ugyanígy, csak az asztal helyén is szekrény van szintén egy kis pulttal. Van étkezőjük és ott az asztal. Naaa, eltudod képzelni? :wink:


Ósió!

Nekem is jobban tetszenek a nem hófehér ruhák. Tényleg mutatósabbak, szerintem is.

Hogy lehet e fogorvoshoz menni? Nem tudom. Amiért várok a szoptatás végéig, az az, hogy nem vehetek be most fájdalomcsillapítót, max. algopirint napi 4 szemet. Nem merem így bevállalni a 4 húzást. 8)
Anyajegyet bizti nem lehet, mert lidokainnal érzéstelenítik, és ha pl. este szednék le, akkor csak reggel szoptathatnék. A Ricsi meg még nem bír ki annyit. :? Sajnos a terhességi hormonok miatt nagyon sok anyajegyem hatalmasra nőtt és félek tőlük. :roll: Nem is tudom, mi lesz, ha tényleg össze jön a 4 baba. Mire mindet megszülöm, egybefüggő anyajegyfolt leszek. Nagyon sok volt alapból de terhesség alatt megduplázódott :evil: :evil:

Nagyon jó hogy mamádtól ennyi mindent meg tudtál tanulni! Sajnos engem ezek a dolgok hidegen hagytak. Viszont most kezdek rájönni hogy milyen fontos dolgok ezek. Anyóst lesem hogy hogy is csinálja. Főleg a savanyúkáposzta eltevés, ecetes almapaprika ami érdekel. De tanulgatom a kolbász és szalámi készítést is. :lol: Viszotn, ciki nem ciki, főzni is most tanulgatok. Eddig sosem kellett főznöm. Otthon főztek rám, itt meg párom főz állandóan. De ahogy nő a Ricsi, lassan neki is kell főznöm. Így a jövő év nagy terve, kitanulom ezt :roll: :!: :!: Viszont sütni, sütiket tudok, bármit megsütök és még ehető is :lol:


Tabati!

Ja az lemaradt, hogy a pult felett, a falra is szekrény van szerelve. Tehát viszonylag egybefüggő. És zöld. Világos zold a fal-plafon, márványos zöld a konyhaszekrény, világos (apró színes pöttyökkel) a munkalap (eszebe jutott ez a szó). A konyhapult és a falra szerelt szekrény közötti falrészen is csempe van, világos, fehér alapon halvány bézs márványmintás. A járólap meg sötétzöld márványos még sötétebb fugával.
Na most aztán kiveséztem :oops: :lol: és már a leírásomból én nem tudom elképzelni :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Sziasztok!

Fogorvos és szoptatás! Lehet! Nekem az egyik fogamat májusba húzták ki amikor még szoptattam javába, még az volt az egyetlen amit evett, tehát még nem tápláltam hozzá!
Aznap amikor húzták nem szoptathattam, de le kellett fejni elötte és azt kapta, ami meg aznap termelődött azt lefejtem és kiborítottam! Ennyi az egész! Szóval ha valaki nagyon kűzd akkor lehet, nekem nagyon fájt ugyhogy mentem! De persze egyszerűbb ha valaki kibírja a végéig, de azért az önkínzásnak is van határa! és nálad Ricsike már mindent eszik nem? Szóval szerintem nyugodtan :) Sőt ha reggeli időpontot kapsz este már szopizhat! Bár nem tudom hogy van az etetése, de ez tuti :wink:

A konyhám nekem L alakú, anyuméknál meg fél U :lol:
Szóval én nem vagyok mérvadó ebbe :?
De ötleteim mindíg vannak, papám építész anyukám lakberendező ugyhogy örököltem valamit én is 8)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Én mindig is elég házias voltam, tizenévesen főztem, mostam, kivasaltam, takaírtottam, plusz még az udvaron is kivettem részemet a munkából. Nem baj az, ha későn tanulsz, Momi, a lényeg, hogy megtanuld. Én sokszor csodálkozom azon, hogy egyes lányok milyen büszkén jelentik ki, hogy ők ugyan teán meg rántottán kívül nem tudnak semmit csinálni, ezzel is bizonyítva, hogy milyen kisasszonyok, hiszen eddig még soha semmit nem csináltak. Én meg tudom fogni a munka elejét és végét, és csinálom, ha kell. A mamámtól és annak barátnőjétől (szembeszomszédja) rengeteget tanultam, úgy az állattartásról, mint a növényvédelemről, permetezésről, talajgondozásról, ételek elkészítéséről, stb.
Egyik kedvencem a galuska elkészítése. Ha szeretitek pörkölthöz, ilyenekhez, akkor javaslom, hogy réteslisztből csináljárok, több tojásból, és tényleg csak egy cseppnyi vizet tegyetek hozzá, kb. 1 decit. Kicsit sűrűbbre kell csinálni, hogy nehezebben lehessen kevergetni, majd sózni, s zubogó vízben kifőzni. Nem mállik szét, és gyönyörűszép sárga színe lesz. :wink:
Szerintem nagyon fontos, hogy az embernek minél szélesebb körű ismeretségei legyenek, még akkor is, ha nincs rá szüksége, mert pl. lakásban él, hiszen soha nem tudhatja, mikor kerül olyan helyzetbe, hogy egyik napról a másikra hasznosítani tudja ezeket az ismereteit, mert mondjuk kertes házba költözik. Ha viszont nem kell használnia, akkor is elfér a fejében ennyi ismeret.

Képzeljétek, tegnap megvarrtam a kis piros pöttyös köténykémet a fehér szoknyámhoz. Olyan édes lett! Úgy tervezem, hogy a menyecsketáncot éjfélkor ebben fogom letáncolni, utána pedig átöltözök a bérelt ruhába, amely nagyon elegáns, mégis felszabadultság lesz viselni. De a hajamat valószínűleg nem bontom ketté copfba, mert ehhez a bérelt menyecskeruhához nem állna jól a copfos frizura, hanem csak az eredeti konty. Így a menyecsketetánc alatt a fejemen lesz egy piros pöttyös hajpánt. :D
Vendég
 


Ósió te nem vagy semmi! Annyira tetszik ahogy készülsz az esküvődre! Én is állandóan avval voltam elfoglalva, és egészen az utolsó pár hétig imádtam, csak aztán lett sokkkk! :lol:
De nagyon tetszik ahogy minden apró részletre megpróbálsz odafigyelni! És ülésrendetek van már? Vagy annak a híve vagy hogy mindenki oda ül ahova akar? És a díszítést (terem) a helyszínen végzik, ők díszítenek? Vagy ti viszitek a díszítő elemeket? Vagy ti is teszitek fel? És a templomot? Polgármesteri hivatalat? Ezek már megvannak? Csak azért kérdem mert nekünk evvel volt a legtöbb problémánk :evil:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Ültetésünk még nincsen, de mindenképpen lesz. Mostanra lett végleges a létszám, elvileg 103-an leszünk, de kb. 110 főra készülünk, azért pár sze,éllyel többre lesz terítve. A teremdíszítés eleve adva van, mert ahol tartani fogjuk kissé olyan csárdás jellegű, kukoricacsövek lógnak lefelé, nagyon hangulatos, igazi mulatós hely. Ezért a díszítést maga a hófehér terítők, és az élénkpiros szalvéták adják, illetőleg még gondolkodunk, hogy a mennyezetre tegyünk-e valamit, de nem igazán illene oda se lufi, se szalag a kukorica mellé. Esetéeg egy kis szalag.
A tempolomot mi nem akarjuk egyáltalán díszíteni. Ha imádkozni megfelel az egyszerű kinézet, akkor házasságkötésre nem? A római katolikus templom ráadásul önmagától is nagyon szép a freskóival. Szerintem sokkal áhitatosabb az egyházi esküvő a természetes környezetében, mint virágözönnel.
Az anyakönvyi hivatalról még nem gondolkodtunk, de ha rajtam múlik, ott se lesz pompa, én ugyan oda nem megyek díszíteni. Ami alapból lesz, az nekünk is megfelel. A zenét viszont mi akarjuk vinni.
Ha megkapom a héten az új személyimet, és újra bemegyünk az anykönyvvezetőhöz, akkor utána elkészíttetjük a meghívókat. Ebből kb. 50 darab kell, ebben már benne vannak a plusz darabok is.
Szóval, így áll a helyzet.
Tegnap kedvesem anyukájának is elmondtam, milyen lesz a ruhám, négyszemközt természetesen. Már ő is nagyon kíváncsi a részletekre. Úgy birom. Olyan jól fog fel szinte mindent. Elég modern gondolkozású, ahogyan a mamám is. Nagyon nagy szerencsém van velük!

Akíra, lehet, hogy a végén igazad lesz, s a végére kiszusszanunk, mire mindent elrendezünk. De nem bánom, annyira csodás érzés. Te is így voltál? Mikor felpróbáltad a menyasszonyi ruhádat? Nem is tudom, olyan semmihez se fpgható érzés volt nálam... hogy egy férfi asszonya leszek. Jó, eddig is az voltam, ezután is az leszek, semmi nem változik, és mégis változik... Elhatároztam, hogy mindig úgy fogok élni, hogy a kedvesem soha ne bánja ezt meg. Nem mintha eddig nem úgy élet (éltünk) volna, azért ez a 12 év is a szeretet és szerelem jegyében telt, de most olyan jó érzés, hogy erre az egy napra mindenki miattunk jön össze, és együtt lesz mindkét család. 8)
Vendég
 


Hú ósió! te aztán tényleg szervezed rendesen az esküvőt! Már lelkifurim is van, hogy én még sehol sem tartok! (mondjuk nekem kisebb lesz, de azért jól meg kéne szervezni azt is) Engem most a ház köt le teljesen. De főleg az a fránya konyha. A fürdőszoba már nagyjából kialakult, meg ott kötve is van a kezünk a majdani bővítés miatt, de ezzel már tényleg nem untatlak titeket, meg bonyi is leírni.
Az U alakú konyhát úgy kell elképzelni, hogy tulajdonképpen L alakú, csak van egy kis konyhapult is még pluszban. Szóval az L betű hosszabbik vonalával párhuzamosan még egy vonal, csak az nem ér végig. Én is csak most tudtam meg, hogy ezt U alakúnak hívják, az ikea honlapjáról.

momi! Képzelőerő ilyen dolgokban nekem is nuku. :lol: Meg az is blokkol ilyenkor, hogy nehogy elszúrjunk valamit, mert ez tényleg egy életre szól majd. Persze úgyis lesz olyan amire később jövünk rá, hogy másképp kellett volna csinálni!

Még a padlófűtésen meg a falfűtésen vaciláltunk, olvastunk rengeteg cikket. Végül padlófűtés lesz (hálószobákban nem), falfűtés nem. Meg később akarunk majd napenergiát hasznosítani, de arra most nem lenne pénz. Mindenesetre megmondjuk, hogy később ez a tervünk, hátha valamit már most ki lehet alakítani hozzá.

Kép
Kép
tabati
 
 


Ma is éppen próbálgatni akartam ezt-azt, de mondom, ingább mégse, hátha hazaszalad a kedvesem. és haza is jött valamiért, igaz, telefonált előtte, hogy készítsem elő.... :oops: anyám, ha meglátott volna itt parádézni. Előtte minden titok!
Különben tényleg sok mindenre kell gondolni, soha nem árt időben nekiállni készülni. Nyilván otthon megszervezve máshogyan kell nekiállni, főleg, ha nincs olyan sok vendég. De nálunk az ilyen nagyobb családi összejövetelek is igényelnek némi szervezőmunkát. Sőt, most az esküvő kapcsán a násznép otthoni fogadására is fel kell készülni, például ezt is meg kell szervezni.

Hát, Tabati, én annyira egyszerű ember vagyok, hogy bizony igénytelen is ebből a szempontból, engem pl. nem nagyon érdekel, hogy milyen szögben lesz a tűzhely meg a hűtő a konyhánkban, stb. Legyen jó minőségű, ez a lényeg. Igazából nagyon nehéz elképzelni a ti eseteteket, mert pl. mekkora lesz a konyha? Mennyire lehet majd pakolászni benne? De értem, hogy végülis milyen kinézetű lesz. Unokatesóméknál van U alakú konyha, illetve L alak, és az L lábánál megy kétoldalt a konyhaszekrény. De nem U alakú teljesen, mivel nincsen feneke az U-nak, mert ott nincsen bútor, csak a fal. Nem tudom, mennyire érthető... Szerintem majd igazából akkor lehet jobban tervezni, ha meglesznek a falak, mert akkor fogjátok látni igazán, mekkor a konyha, és mi hova passzolna, mekkora lesz az asztal, a szekrény, stb. Csináltatni kell vagy tudtok venni készen is, mind olyan kérdés, ami majd akkor jön elő.
Vendég
 


Igen nehezek ezek a dolgok, amikor m,ár lesznek falak, akkor tényleg sokminden kiderül. De a kivitelezési tervet meg kell csinálni, és attól (elvileg) nem lehet eltérni a kivitelezés során. Azért fontos, hogy mi hol lesz, mert pl. a szagelszívó hol lesz kivezetve a szabadba, ez is fontos, de minden egyes konnektort is fel kell tűntetni a terven. Ezért fontos, hogy hol lesz a munkapult, mert akkor oda kell konnektor, hol lesz a mikro, meg a kenyérpirító. azok a cuccok, amiket rendszeresen használunk és kinn lesz a pulton.Ez ilyen részletes, ami jó, de most még nem látom át a dolgokat. De majd ma! Ha sikerül megtervezni valamit, akkor megpróbálom felrakni nektek, hogy érthető legyen.

Esküvőt meg ígérem januárban elkezdem szervezni! (ezt főleg magamnak ígértem :lol: ) Addig úgyis kiderül, hogy jó e a júliusi időpont. Amúgy a lelkésszel is egy januári beszélgetést terveztünk, mert már említettük neki az esküvőt.

Amúgy két ünnep között megyünk párommal a bankba, megkérdezzük a szocpolt.

Kép
Kép
tabati
 
 


ósió

Nem tudom, hogy van ez, nekem még sosem volt saját konyhám, csak mindenki mondta, hogy mindennek megvan a saját helye, pl. a mosogató ne legyen a tűzhely mellett, de a tűzhely mellett legyen kis munka pult, meg valami tuti jó háromszögről is beszéltek a hűtőnek, tűzhelynek, mosogatónak így kell elhelyezkednie, de szerintem ez már túlzás! Én csak annyit szeretnék, hogy minden praktikus legyen kényelmes, és öröm legyen ott főzőcskézni! (persze ha már az enyém lesz, akkor már eleve öröm lesz) Az biztos, hogy a sütő elektromos lesz, a főző része meg gázlap. Egyszerűen tapasztalatom, hogy sokkal jobb sütiket lehet sütni az elektromosban. A mosogató meg fehér lesz. Nem szeretem ezeket a fémszínűeket, mert nagyon látszik rajtuk a vízkő, alig lehet lepucolni. A fehér meg hamar beszínesedik, de azt hipoval simán leszedem.

Szóval ez nem az igényességen múlik, vagy az igénytelenségen, csak egy picit túlgörcsölöm szerintem. Első saját ház (utolsó is remélem) első saját konyha! :oops:

Kép
Kép
tabati
 
 


Szerintem is jobb a gáz felsőrészű tűzhely. Otthon villany volt, most gáz van, és tapasztalatom szerint jobb a gáz. Nekünk hütőnk és mosógépünk is fehér van, jobban tetszik, mint a krómozott.
Egyébként ne féljetek pl. a villanykapcsolóktól, mert villanykapcsoló ott van, ahova a tulaj kéri. Apukám villanyszerelő-mester. A gyakorlat sokszor köszönőviszonyban nincs az elmélettel, de csönd ám! :oops: :D
Szóval, ezen nem kell izgulni, hiszen gondolj el egy kisebb átalakítást....mi lenne, ha nem lehetne máshova vinni áramot? Ráadásul hosszabbítóval is meg lehet oldalni, nagyon kis csinosan végig lehet vezetni a falon vagy a sarkokban.

Mi a szocpolt majd valami másra akarjuk felhasználni, mivel addigra valszeg meglesz a házunk, és a felújítási munkálatok is, ha igényli a ház. Pl. majd garázsra, vagy a napenergia hasznosítására szánjuk azt az összeget, mivel az mi is szeretnénk majd.

Neked is sok örömöt az esküvő szervezéséhez!
Vendég
 


Sziasztok!

Jó olvasni hogy egyikőtök esküvőre készül, másikotók pedig házat épít :) én még előtte állok mindkettőnek, de legalább már tanulok.

Ósió, tényleg nagyon szép a ruhád!!

Tabatit, azt nem csodálom hogy teljesen legfoglal a ház tervezése, mert az tényleg nem egy egyszerű feladat, de kitartás :)

Én még mindig rosszul vagyok... olyan mintha émelyegnék, de hányingerem még csak 1szer volt azt hiszem... állandóan éhes vagyok és fáj a hasam is... Majd kiderül mi van...
encsike87
 
 


Encsike, most nem emlékszem, ti konkrétan rajta vagytok a babatémán vagy úgy vagytok vele, hogy ha összejön össze, ha nem nem... :oops: Bocsi, nem emlékszem.
Én tuti nem bírnám ki, ha tudnám, hogy most mondjuk ezen a napon van a peteérésem, hogy akkor csak úgy mellékesen szeretkezzek a párommal vagy akár hagyjam is futni a megfelelő napot, mondtván, ma épp nincsen kedvem hozzá. :D
Vendég
 


Mi csak olyan összejön akkor össze ha nem nem alapon vagyunk :):) Direkt nem figyelem hogy mikor van peteérésem, vagyis én tudom, de páromnak nem szólok hogy akkor most kéne vagy nem kéne :) de most pont előtte levő 2 napon is együtt voltunk, meg utána is párszor... de amúgy csináltam egy tesztet, igaz hogy este, de az negatív lett... majd ha nem jön meg akkor kiderül hogy miért vagyok rosszul :)
encsike87
 
 


Azért én drukkolok így is nektek!

Na, az én párom, akár akarja, akár nem, megtudja, mikor van pé-m. Folyton elölhagyom az lh tesztjeimet, de most már valamelyik nap elpakoltam őket.
Amúgy most úgy gondolom, hogy már csak tavasszal fogom folytatni a tesztelést. Most már tudom, hogy pontos a mensim, majd márciusban és áprilisban lesz nagyon fontos a konkrét időpont!
Vendég
 


Sajnos az én rosszulléteim nem a terhességtől vannak. A gyomorfájás nem terhességi tünet sajna... :( És éhes sem azért vagyok! :evil: A mai menü megváltozott, nem pirított gríz lett, hanem abonett, egész nap, párom meg vett nekem ropit! Na azt legalább szeretem. :D

Szerintem ha valaki úgy van vele, hogy nem görcsöl rá, de azért nem védekezik, szóval összejöhet a baba, az is mindenképp számontartja az ovulációját. És ráugrik a párjára ha kell ha nem. :lol: Épp azt nézem, hogy ha most nem sikerül, akkor a következő ovum január 1-én lesz...hát elég fáradtak leszünk... :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Titokban azért én is reménykedek...

És akkor az esküvőig kihagyjátok azokat a napokat? vagy azért mégsem? :wink: :)
Én nem csináltam tesztet, vagyis csak egyszer az első hónapban, de azóta nem csináltam... Most mi azt akartuk, hogy inkább még szedjem kicsit a fog.gátlót, mert kéne esküvő meg nászútra is szeretnénk menni, de azt mondta a vőlegényem hogy inkább ne szedjem, majd vigyázunk :) "zokniban" egyikőnk sem csinálná, úgyhogy ennyit a vigyázásról :D:D:D
encsike87
 
 


Mi inkább óvszerrel védekezünk, hiszen a ruha nem oylan, amit szívesen kihíznék, vagyis amibe nagy pocakban bele lehet bújni. Egy aprócska kis pocim azonban lehet, mondjuk véletlenül 8 hetes, mert fűzős megoldású hátul, és így lehet állítani egy kicsit. Írtam korábban, hogy áprilistól kezdjük :D Egyszerűen muszáj, hogy összejöjjön! :D Na, de majd lesz, ami lesz. De 8 hetes terhesen még nem hiszem, hogy lenne hasam, főleg, hogy az csak 6 hetes terhességet jelent. Sőt, ha májusban esek teherbe, akkor pont az esküvő időpontjára lenne esedékes a tesztelés. Szép kis ajándék lenne egy zebrácska!

Tabati, nincs is szebb annál, mint szilveszteri bódulatban gyermeket nemzeni! :D Na, nekem közvetlenül karácsony után lesz pé-m, de hát egyelőre csak a pontos mensi miatt fontos ez. Ha azonban egy nappal előbb jönne meg, tehát kicsit csúszna lefelé, nem esnék kétségbe, mert akkor ha mégse esek addig teherbe, talán esküvőn se lesz meg. Most úgy néz ki, hogy csütörtökön fog megjönni. Melegen ajánlom neki.
Vendég
 


Szerintem sem lenne még 8 hetesen pocid... de nektek már nem kell sokat kibírnotok :)
Nekünk azért még odébb van az esküvő :( 2009 .... úgyhogy addig gumival azért szenvedés lenne.... De végül is az egész pénz kérdése, mert amikor már megvan a nászútra meg lagzira is akkor lehet is már, csak ugye azt azért előtte kell megszervezni, igy szerintem marad a 2009, akármennyire szeretnénk előbb...

Tabati, és nálatok hogy lesz az esküvő addigra összejön a baba?
Júliusban lesz, ugye?
encsike87
 
 


Encsike, mi is éppen ezért döntöttünk idén tavasszal a 2008-es tavaszi szezonra, hogy kényelmesen meg tudjuk szervezni. És hidd el, megéri várni! Igaz, olykor nehéz a várakozás, de ha majd ott lesztek a konkrét szervezkedésben, akkor más könnyebb lesz. 2008 mindjárt itt van és ki is tűzhetitek 2009-re az esküvőt.
Nálunk is úgy volt, hogy most júliusban hagyom abba a tablettát, de tavasszal, ahogy kitűztük az esküvőt, úgy döntöttünk, hogy akkor csak októberben hagyom abba, kihagyunk pár hónapot, és tavasszal mehet élesben.

Nászútra mi is szeretnénk menni, naná! remélejük, sikerül összehozni, de valószínűleg csak az esküvő után foglalkozunk vele, e miatt a mensi miatt, tudod... de ez még a jövő zenéje. Jövő nyáron szeretnénk egy-két helyre elmenni, de meglátjuk az anyagi lehetőségeinket.
Vendég
 


encsike

Ha ez a ciklus sikerül, akkor kicsit előrébbhozzuk az esküvőt, azért nem is szerveztem még semmit, meg időpontokat nem foglaltam le. Viszont ha a következőben, akkor szeptember végén születik a babu, szerintem kibírnám a júliusi esküvőt 7 hónaposan, de még meglátjuk. Így leírva már gázosabbnak tűnik. :oops:

Kép
Kép
tabati
 
 


Hát igen... olyan rossz hogy a legtöbb hely, ami már úgy tényleg szép az nagyon drága... Mi nyáron csak görögországba megyünk, mert spórolni akarunk, és majd a nászút úgyis kárpótol azért hogy nem megyünk nyaralgatni most... :)

mi nyáron szeretnénk valamikor esküvőt, hogy jó idő legyen, de azt hiszem mostmár ebbe a május is belefér, mert az augusztus szokott már esős lenni és nem a május


Igazából csak magunkra számíthatunk anyagi szempontból az esküvővel kapcsolatban is, de nem baj, mert végül is magunknak szervezzük, és tényleg nagyon szépet szeretnénk :) de ezzel szerintem mindenki igy van:)
encsike87
 
 


Tabati, mondjuk melegben 7 hónaposan nem tudom hogy én kibírnám e.... :roll: azt hiszem inkább nem vállalnám be, akkor majd baba után, végül is már nem változtat semmin szerintem az a pár hónap....
encsike87
 
 


Tabati, mondjuk melegben 7 hónaposan nem tudom hogy én kibírnám e.... :roll: azt hiszem inkább nem vállalnám be, akkor majd baba után, végül is már nem változtat semmin szerintem az a pár hónap....
encsike87
 
 


Tabati!
Ha otthon lesz fogadás nálatok a kertben, akkor szerintem teljes mértékben kibírható 7 hónaps terhesen is az esküvő.

Encsike, mi Krétára szeretnénk menni nászútra. Nagyon szeretjük azt a szigetet, és az Elafonissi nevezetű része egyszerűen káprázatos. Igazi nászút célpont. :wink:
Vendég
 


Ósió,
Kréta tényleg nagyon szép! Én még 10 éve voltam ott kb... vagy 9 ?! :) Nekem is Elafonissi tetszett a legjobban, annak ellenére is hogy olyan rosszul voltam a buszon hogy még az is kijött belőlem amit 1 héttel azelőtt ettem :):)
Mi egy kicsit messzebb lévő célpontot találtunk nászútra, egyszer már voltunk ott, de beleszerettünk :):)

Tabati,

ha kertben lesz fogadás, akkor kibírhatóbb tényleg... nem tudtam hogy ott lesz...
encsike87
 
 


a www.maldivs.uw.hu oldalon vannak fent képek az eddigi nyaralásokról, vagyis a 2007-esek nincsenek benne, mert lusták voltunk:)
encsike87
 
 


Igaz, milyen szép Elafonissi? Mi direkt azért mentünk el, hogy megnézzük, valóban olyan-e, mint a képeslapokon, vagy pedig csak odafestik a rózsaszín homokot. Hát, nem festették, hanem ott volt. :D
Gondolkodunk még Londonban, de majd meglátjuk. Kedvesem azt mondja, szerinte jobb lenne Kréta. nekem is odahúz inkább a szívem, viszont Londonba is belekóstolnék nagyon szívesen. Ezt majd eldöntjük akkor, ha odakerültünk.
Vendég
 


tényleg nagyon szép Elafonissi, én tavaly októberig még nem is láttam annál szebbet... persze a maldiv szigetek az más kategória úgymond... De szerintem ami elérhető azok közül Kréta az egyik legszebb! London is jó, de én is inkább Krétára mennék nászútra:) Londonban ha rossz az idő olyan lehangoló lesz, az nem való nászútra :):)
encsike87
 
 


Encsike, nekem nem jönnek be a képek, csak a kezdőlap. Meg az az egy kép, ami (gondolom) Maldívon készült.
Én azért szerettem bele Krétába, mert még sose láttam rózsaszín homokos tengerpartot. És imádom azt a nagy forróságot, ami ott van. :o
Vendég
 


Maldív is elérhető, csak nézőpont kérdése. Mire az ember összegyűjt, egy-másfélmillió forintot, lehet, hogy inkább lecseréli az autóját, vagy inkább többször megy el egy évben nyaralni, stb. Manaspág sok minden már nem tétel, főleg, hogy sokan tízezreket költenek pl. észrevétlenül cigire, piára, szépítkezőszerekre.
Ezt következetesen félre téve el lehet jutni egy-két távolabbi helyre is. "Sajnos" én nem dohányzom, így nem tudom, milyen lehet naponta mondjuk 500 forintot megspórolni az által, hogy nem veszek cigit. Ki kellene próbálnom: minden nap 500 forintot félretenni a pénztárcámból. :shock:

London se lehet rossz, mert oké, esik az eső, de nászúton ez vajon kit érdekel? Elázunk bőrig... na és??? :D :D :D
Biztosan körbenéznék pár boltban Londonban, amelyekről eddig olvastam, és úgy tudom, hogy jók.
Vendég
 


Ósió, a kezdőlap közepén van felsorolva pár hely... és ha ott rákattintasz a nevére akkor be kéne jöjjön, semmi egyéb nem működik rajta :):) (én csináltam :D:D )


Kréta tényleg szép... meg a kultúrája is érdekes. a kis városok szerintem eszméletlenül hangulatosak! a meleg az nekem is nagyon tetszett :):)
encsike87
 
 


Tudod, még mi tetszett nagyon Görögben? Az emberek gondolkodásmódja, az a felszabadultság, teljesen más mentalitás, mint ami itt uralkodik. Mint akit láncre verve hoznak haza, úgy jöttünk. Kipróbáltuk Korfut is tavalyelőtt. Nagyon jó az is, de azért Kréta az kréta. Azt hiszem, mindkettőnk szívéhez az áll közelebb.
Vendég
 


igen... nálunk a párom cigizik, de ő cigizett előtte is:)
Hát igen.. mi is sokáig gyűjtöttük rá a pénzt... de nem bántam meg! de ettől függetlenül mindenki azt hitte hogy ezután már görögország nem fog megfelelni nekünk meg ilyenek. és tökéletes megfelel, mert más mind a kettő, minden hely más... szerintem nem szadab összehasonlítani a maldívot egy európai országgal!

Végül is nászúton engem sem érdekel hogy elázom vagy szétégek :):) mondjuk amúgy sem szokott :)
encsike87
 
 


Korfu is szép, de amikor mi voltunk akkor halt meg ott egy magyar srác (előtte együtt voltunk hajókiránduláson délelőtt) és pont láttuk amikor keresték, meg búvárkodtak ott a viharban hogy megtalálják.... meg is találták és nekünk sikerült pont akkor menni a partra, úgyhogy ez eléggé elrontotta a nyaralásunkat... Mi tavaly egy kisvárosban voltunk, Stavrosban, az északi részén van görögországnak. és nekünk az is nagyon tetszett, pedig tényleg semmi nincs ott. béreltünk robogót és azzal bejártuk a környéket, csak ketten voltunk úgyhogy tökéletes volt :):)
encsike87
 
 


Encsike, igazad van. Minden hely más, más jellegű. Idén pl. Lengyelországban voltunk (ott születtem), Krakkóban egy hetet. bejártuk az egész környéket, elmentünk az auschwitzi táborba, Birkenauba, wielickai sóbányába, Zakopane-ban a Tátrai nemzeti Parkba, és teljesen más, mint egy tengerpart nyilvánvalóan, nem is lehet összehasoníltani. De nagyon-nagyon jó volt ez a városlátogatás, illetőleg a hegyvidéki barangolás is. Na, mindjárt megnézem, tudok-e képet feltenni ide (a kedvencemet).
:)
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?