Új privát üzeneted érkezett!

Sara, nem arra gondoltam. De most nem tudom felidezni melyik oldalan is van a ternek. Az egyik kulso oldalon remlik. Talan a szinpadtol a telapos fele haladva.

Biobaba
biobaba
 
 


Van egy felesleges ilyen vízszűrőbetétem:

Kép

Ha valaki ilyet használ, szívesen odaadom. (Nem jó akármelyik típushoz.)

Pindi
pindi
 
 


Pindi, ezt valami berendezessel egyutt kell hasznalni?

Biopiac: egyik peknel vettem sutit, ami az elmondasuk szerint tej-es tojasmentes. Ehez kepest haza kellett szaladnunk gyogyszerert, mert a gyerek elkezdett dagadni miutan megevett belole egy kis darabot. Imadom az ilyet :evil:
saara
 
 

 
 

Sára, ez tényleg disznóság! :evil: :evil:

Végül ilyen lett a koszorúnk, első próbálkozásra nem is rossz:

Kép

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Livus! Én azt hiszem, attól függ, hogy hány kell, hogy milyen erős a vérzés és egyszer mosod egy ciklusban (összevárod) vagy esténként a napi adagot.
Anikó! Flanelből varrtam. Újból érdemes, nem használt ruhából, mert az nem elég tartós. Az eldobós betétek után nekem nagyon kényeztetés a puha flanel – bocs, ha túl intim voltam.
Livus! Az almás ötletedet köszönöm!

hordozo
 
 


Ági: Köszönöm a választ! :-)
bár még nem próbáltam, de a papír-műanyag és a flanel közti különbség nyilván óriási lehet! Ezért szeretnék én is váltani.

Almakoszorút meg: szívesen :-) Ha lenne képem, betenném, de sajna nincs. Már régen készítettem ilyet, de most eszembe jutott. Ha lesz időm, csinálok én is egyet megint (mondjuk végülis nem sok idő, de most tele vagyok feladattal.)

Én meg tegnap végre bejelentkeztem a levlistára, és ott láttam, hogy a múltkor voltál varrni. Sajnálom, hogy én meg pont nem, régen találkoztunk. :-(

KépKép
livus
 
 


Livus :(

hordozo
 
 


hát nálunk vérül a sokadik terv után maradt az egyszerű, minimalista verzió, de annyira beleszerettem, hgoy nem is bánom. Bár a kép nem adja vissza, zöld felesborsón csücsülnek a padlizsánszinű gyertyák, lenmagágyon és szalmakoszorúval körbevéve.

Boldogságos várakozást mindenkinek!

Kép

Msot már én is beindultam a mosható betétre - annyi kudarc ér ezekkel az eldobhatósokkal msotanság, mennyit a fájdalom megszűnése előnyként szolgál, az a folyamatos egyéb nehézség mellett el is törpül.

Ági :) hány réteg flanellt varrtál ösze? belül is flanell, jól értem?

Liv :) kékpandás betétet vettél? mesélj majd róla! Lehet, hgoy enm érné meg varrni, ha új anyagot kell venni hozzá?
indianyo
 
 


Indi, ez nagyon szép :)
Én is az egyszerűség jegyében nem is díszítettem semmivel, néhány szem szegfűszeget leszámítva. A gyertyákat meg natúr méhviaszra fogom cserélni, csak persze későn jutott eszembe a biopiac.
Egyébként illatos búzamezőkkel álamodtam :)

KépKép
KépKép
safrany
 
 


izé, álmodtam

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Indi, ez gyönyörű!!!! én is beleszerettem :)
savitri
 
 


vitamin-, asvanyianyag potlasra mit szedtek/szednetek, ha szukseg van/lenne ra? koszi
recca
 
 


Sziasztok,

Pont én is akartam kérdezni mint Recca, egyszerűen úgy érzem hogy fizikailag teljesen kész vagyok pedig még csak tél eleje van.
:(

Laura
tabajd
 
 


viragport:)
esetleg Meteoreisen homeopatias bogyo, de itthon nem tudom, honnan lehet venni

Biobaba
biobaba
 
 


En most pocakosan spirulinat szedek, hiszitek vagy nem kb egy het mulva ereztem a hatasat, hirtelen tobb energiam lett (nagyon le voltam faradva, mikor elkezdtem). Most anyam is es a hugom is szed, nekik is bejott.

http://www.ideal.hu/cikk/248

Biobaba, tegnap megtalaltam az embert a Vorosmarty teren. A Zserboval szemben van, a kulso soron.
saara
 
 


Nem tudjátok véletlenül, hol lehet értelmes karácsonyfaizzót venni?

Tavaly vettünk egy gagyi kínait, mivel nem találtunk semmi jobbat. Olyan csalódás volt: képzeljétek, már kibontáskor kábé csak az izzók 3/4-e világított, aztán mindig kialudt egy-kettő, mikor égett (ráadásul amúgy is túl kevés izzósat vettünk)...
Égőt sem lehet cserélni benne, szóval kuka az egész.

KépKép
livus
 
 


Sziasztok! Ide is csak eljutottam :-)

Ági! Köszönöm a választ, a flanel tényleg százszor jobb lehet, mint a műanyag vagy mittomén, amit az eldobhatóba tesznek...

A kezem már kicsit jobb (hétvégén a szüleimnél voltunk, ott nem kellett mosogatnom ;-). A neutrogenat en is gondoltam (annyira reklamozzak, de nem tudtam, melyik legyen belőle. Saara! koszonom, ki fogom probalni.

Puma! Ertem en a meregtelenitest, igaza lehet a dokinak, és rám is férne egy tisztito kura, de persze a szoptatas miatt ki tudja mikor - meg tesók is tervben :-) Januartol gondoltam egy lightos dietat, de még az sembiztos, hogy mehet majd.
Azt viszont nem ertem, hogy akkor miert csak telen szarad ki a bőröm, ha a méreganyagok miatt van. Azok nyaron is ugyanugy bennem vannak, nem?

Üdv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


Indi: kékpandásat vettem. Ez bio-pamut. Gondolom, nem olcsó egyébként sem a biopamut métere, hehe...mindenesetre nagyon-nagyon jók. A belsejébe bele lehet bújtatni több réteget, és hipergyorsan szárad.
Én sajna nem tudok varrni, úgyhogy az nálam szóba sem jöhet.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Anikó: nekem is nagyon érzékeny a kezem a hidegre, bár talán már jobb a helyzet , mint korábban. Amikor még dolgoztam, a rengeteg kézmosás is rátett egy lapáttal, és a Neutrogena nekem is nagyon jó volt :-)
Amikor már borzalmas volt a helyzet, akkor éjszakára jó vastagon bekentem, és egy cérnakesztyűt húztam rá. Ez nagyon hatásos gyógymód.

Liv: ennek a betétnek a töltete is pamut, vagy van benne valami mű? És az alján mi akadályozza meg a szivárgást?
Jópofa, hogy tölthető! Te hányat rendeltél?

KépKép
livus
 
 


Anikó,
a férjem téli kézrepedése akkor múlt el, amikor hosszas unszolásom eredményeként felhagyott a folyékony szappanos kézmosással. Abból ugyanis nem lehet keveset használni, a keményből pedig lehet. A sok szappan pedig szárit. Én általában csak átsimitom a szappant, és amennyi a kezemre kerül, annyival mosok kezet (ööö... ezt nem a kezem védelme miatt elsősorban, hanem trehányságból, de legalább nem repedezik a kezem).

o
orsko
 
 


Livus, nincs semmi mu a betetben. Akkor nem azik at, ha idoben kiszeded a bugyogobol:)

Biobaba
biobaba
 
 


Én is olyat varrtam, hogy bele tudok bújtatni még rétegeket. Mindent flanelből varrtam. Két réteg közé lehet bújtatni a rétegeket kettesével.

hordozo
 
 


Ha a kékpandás betét biopamut, akkor elgondolkodom, hogy varrjak vagy vegyek...

Kézszáradás most stagnál. Köszönöm a jótanácsokat!
Orsko! Folyékony szappant évekkel ezelőtt vettem (ráírva, hogy hiper-szuper bőrápoló stb.), úgy kiszárította a kezem, hogy csak na! Azóta nem használok ilyet.

A gumikesztyűs mosogatás biztos jó lenne, majd ráveszem magam (én is utálom a gumikesztyűt, de pár napig kibírom).
Éjszakára kesztyűt húzni szintén fura érzés lehet, de végső esetben azt is kipróbálom (fura lehet úgy szoptatani éjszaka :?

Egyébként kentem már lanolinnal is. Kicsit fura, mert ragad és tényleg nem szívja be bőr, vicces volt. Nem nagyon lehet utána semmihez nyúlni, viszont mikor mosogattam, szépen lepergett a víz a kezemről, védőréteg volt a lanolin :-)
Azért maradok a neutrogenanal. Tegnap beszereztem, igyekszem minél gyakrabban kenni.

Üdv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


Aniko, mar nem emlekszem irtam-e, nekem a szetszaritott labra valo neutrogena valt be, a kezi nem.
A hideg sztem alapvetoen jobban igenybeveszi a bort, a hideg szel is, brrr... :(
Igaz lehet, h fontos a meregtelenites, de az alap ember azert nem mos kezet, nem mosogat, 25x egy nap...

A folyekony szappan tenyleg katasztrofa, a multkor az volt csak egy etteremben, megmostam a kezem, meg aznap este szetrepedezett a borom.

Karacsonyfaizzo, amit Livus kerdezett engem is erdekelne.
saara
 
 


Biobaba: köszi!

Tegnap jötttem rá, hogy a kékpandás betétből 5 db kerül 2500-ba! az nem is olyan vészes. Azt hittem, egy annyi.

Anikó: tényleg fura éezés, kesztyűt húzni éjszakára. :? De hatékony! Na mondjuk akkor még nem szoptattam :-)

KépKép
livus
 
 


Saara! Igen, irtad, koszonom. Tegnap bóklásztam a DM-ben, de csak a kézit találtam meg (egyébként is átpakolták az egészet, mindent úgy kellett keresgélnem), végül azt vettem. Majd megnézem ezt a lábra valót is (a lábamnak se ártana :-)

Livus! Cérnakesztyűt gondolom patikában lehet kapni.
Üdv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


No akkor most már én is nekilátok: mennyi betétet érdemes venni? Varrok is azért majd...
indianyo
 
 


Na, pont az jutott eszembe, hogy elfelejtettem mondani, hogy a Mester u.-körút sarkán a méterárúban 1000 Ft a flanel métere. Szerintem az jó ár, legalábbis én drágábbért szoktam látni. Van kockás, gyerekmintás... kb. 8-10 féle. Én is vettem. Az fehér és picike színes pöttyök vannak rajta. Nekem tetszik. Még nem tudom, mi lesz belőle. Olyan jó lenne egyszer pelust varrni...

Anikó: igen, gyógyszertár. Kb 100 Ft. Vagy munkaruházati bolt.

KépKép
livus
 
 


Én 10-et vettem, azért, hogy nagyon sokáig jók legyenek (tehát ne legyenek agyonmosva). 2450 forint az 5 darab, szóval nem olyan vészes, ahhoz képest, hogy a sima 8 darabos eldobható betét 600. És az még csak nem is bio, vagy lebomló, hanem igazi jó műanyag! :D

Semmi mű nincs benne, tehát cserélni kell, de engem ez egyáltalán nem zavar...komolyan, ég és föld a különbség az eldobható és a pamut között, ha én ezt előbb tudtam volna... :roll:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Delutan boklasztam a Kelenfold kozpontnal, es ott volt egy lajtos kocsi. Nezem jobban: friss tej. Meg jobban: ellenorzott, atallasos gazdasag. Tovabb: Biokontroll logo:) Es ott merik ki a tejet a kocsibol. Hat ilyet se surun latok:) Tarnamenti egyebkent. Ha jol keresgeltem utanuk, elveleg latogathato gazdasag.

Biobaba
biobaba
 
 


Liv (meg Bibobaba - jól sejtem, hogy neked is van ilyen Pop. betéted, ugye?): ez már tényleg nagyon intim, nem muszáj válaszolni :oops:

De nem csúszik el a betét? Nadrágban gondolom nem, de mondjuk majd nyáron szoknyában?

És nem túl vastag?

KépKép
livus
 
 


köszönöm a betétes válaszokat!
Livus :) cs ak kérdezz tovább, én el aludni, holnap begyűjtöm az inókat és jövő héten nekiállok fabrikálni, aztán majd veszek is.

Biobaba :) ez a kocsi nagyon izgat, épp Reccával beszéltük, hgoy nincs a környékükön egy tejgazdaság sem, ez milyen jó lenne a Dél-budaiaknak
indianyo
 
 


Livus, a bugyogotol is fugg, h elcsuszik-e. Ha vmi laza gumis, csuszkalos a bugyogo, akkor a betet is elcsuszik, de ha a b. jol passzol, akkor a betet se csuszik el.

Hat tangahoz biztos vastag:)

Remelem, nem voltam tul intim:)

Biobaba
biobaba
 
 


Livus, Biobabának igaza van. Ja, meg az lehet, hogy nem volt világos, hogy patenttal rögzíthetők a szárnyai.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sziasztok!

Tejes-lajtos kocsit egyre több helyen látok, pl. itt nálunk az újpesti lakótelep közepén is van (igaz, nem bio, de rendes tej, nem homogenizált meg mittudoménmi), meg Fóton is meg Rétságon (ha ez mond valakinek valamit) is láttam pár napja. Egyébként Fóton, Csomádon lehet egyenesen a "bociktól" venni :-)

Akik nálunk járnak, a Beniker Kft (azt hiszem, ez vana kocsira írva). Sajnos pár hete már náluk is 200Ft/liter a tej...

Üdv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


Anikó,
már a sima CBA tej is 190 :cry: És ennél csak több lesz. Cserpes-féle 2,8%-os tej 215 Ft, nekem megéri ezt venni kicsivel többért, mint a boltit, mert sokkal finomabb, zsírosabb, és rendesen megalszik.

Üdv,
Nuska+
nuska1
 
 


Indianyó
Nagyon szép a koszorú!

Képek: még friss meleg ropogós! :wink:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka :) nagyon köszönöm! Jó nap volt :)
indianyo
 
 


Gyönyörű Indibabó!

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Indianyó
Ebből lehetne egy jó kis avatarképet kicsinyíteni!
Örülök, hogy újra láthattalak benneteket... kisfiadat most először szemtől szemben! :) legutóbb még bőr alatt volt! :)
OLYAN GYÖNYÖRŰ!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Biobaba, Liv: köszi a válaszokat! :-)

Indi: nagyon jók a képek! :-) De már megint ennyi helyet elfoglalni a fórumon... :wink: :lol:

:?: Továbbra is kérdezem: nem tud senki nemkínai, vagy legalábbis rendeltetésszerű használatra alkalmas karácsonyfaizzó lelőhelyet???

És még egy: boxbőr cipőápolási tanácsok érdekelnének. A bolti ápoló már két cipőmet tönkrevágta, ezért most nem szeretném azzal kezelni (egy olyan réteg lett rajta a cipőn, amitől úgy nézett ki, mintha kiszáradt volna a bőr. cipész le tudta kaparni róla :shock: ).

KépKép
livus
 
 


Sziasztok!

Látom, hogy mosható betétről beszélgettek...
Én is ebben gondolkodom, ha majd újra lesz mit felfogni vele. Illetve nekem ajánlottak még olyat, hogy tengeri szivacsból készült tampon (asszem svéd), illetve intimtölcsér (szintén tampon helyett).
Ezeket nem ismeritek véletlenül? Jó lenne informálódni, mielőtt beruházok rá...

Livi

Livi
Kép
picilivi
 
 


Sziasztok!

Indi! Nagyon szépek vagytok! És Dominónak nagyon huncut mosolya van! :D

Livus! Égő ügyben nem tudok segíteni. Főleg, hogy minden kínai cuccokkal van elárasztva (most Karácsony előtt meg még jobban) :(

Picilivi! Intimtölcsérről már volt szó korábban, Katica úgy tudom, már használja, de azóta nem írt sajnos. Meg azt hiszem Liv tette fel a magyar honlapot, ahonnan rendelni lehet.
m_andi
 
 


Livus: mi az Office Depotban vattünk, még múlt karácsonyra. Csomagolva legalább az EU-ban volt, és idén is láttam már uezt a típust a Saturnban. Azt hiszem, hogy ez is Kínában készül, viszont megfelel az itthoni érintésvédelmi előírásoknak.

Meg ott a jó öreg IKEA is.

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


LIvus,
én a Yisk (Jysk? talán)nevű üzletben láttam sokféle égősort, nem néztem, hol csinálták, de ha telefonálsz nekik, biztsosan megmondják. Ez olyasmi üzlet, mint az Ikea, csak sokkal kisebb, és elsősorban háló-é s fürdőszobával foglalkoznak, rengeteg ágynemű, huzat, függöny van.
Nekünk mindig igazi gyertya van a fán, mert csupa természetes anyagból készült dísz, termés kerül rá, nem illene rá az égősor. Engem nem zavar, hogy nem világít állandóan.

Üdv.
Nuska+
nuska1
 
 


OFF: Indi: annyira szuperek ezek a képek!!!! :D :D :D Menő az új avatarod! :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livi: www.intimtolcser.hu

Azóta is keresgélek egyébként (Katica, igazad volt!) , és tényleg SEMMI negatív kritika és info nincs a neten sem a tamponról, sem a Divacup/Mooncup-ról gát gyengítési szempontból, nem igazán értem, hogy az intimtornások (Kriston) mire alapozzák ezt az infójukat.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Jahh, még annyit, hogy barátnőm épp USA-ban van és ott vett Divacup-ot 23 dollárért! :shock: (3900 Forint). Hihetetlen, hogy itthon 5000 Forinttal drágább.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livi,
úgy tudom saját kutatásra alapoznak Kristonék a tamponnal kapcsolatban. Csináltak egy gátizommérő szerkentyűt, ami egy kis vizzel telt valami, ezt kellett a hölgyeknek összeszoritani (nem kézzel), és mérték, hogy mennyire. A tapasztalat az volt, az előzetes várakozásokkal ellentétben, hogy a huszonéves fixen tampont használó leányok gyengébbek voltak, mint az idősebb, gyereket szült, de tampont nem használó nők.

o
orsko
 
 


Kösz, Orsko. Ezt nem tudtam, vagy erre nem emlékeztem... :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?