Új privát üzeneted érkezett!

Asiye!

Üdvözlet közöttünk!
Jó, hogy ti is jövőre kezditek a projectet, mi is tavasszal! Legalább valakivel együtt kezdjük... :wink:
Hát, én úgy tudom, hogy közöttünk jelenleg még nincsen kismama, aki 2008-ban szülne. :oops: Jól tudom, csajok? De mostantól több mindenkinél is kopogtathat a gólya, szóval szerintem kb. mostantól lehet majd rá számítani.
Vendég
 


Momi, annyit az én bak-ságomról, hogy elvileg előbb kellett volna születnem, s akkor talán nem is bak leszek (dec. 22-én van a forduó). De én szeretem a jegyemet, jól érzem magamat a bőrömben! Remélem, nekünk az első lurkónk januári lesz! (Sőt, én már odáig mentem, hogy még 2009-ben szeretnék újra terhes lenni, hogy ne legyen közöttük sok különbség.)
Vendég
 


Sziasztok!

Ósió!

Ó de ciki!
Ne haragudj, a te felső vonalzódat néztem kismama vonalzónak! :oops: :oops: :oops:
Ráadásul csak azt láttam hogy 4 hét...
Hogy mit néztem én??!! :oops: Bocsi!

A másik hogy ha 2009ben akarunk szülni, nyilván csak márciustól kezdünk próbálkozni.. Én meg ezt úgy írtam mintha nem magától éerthetődő lenne.
Bocsánat! Most gondolom hülyének néztek, de nem vagyok az!! :lol: :roll: Azt hiszem!! :wink:

És Momi is csak 2,5 hónap múlva fog fogyozni..


ÉGŐ!!

:oops: :oops:

De azárt tényleg jó, hogy lesz kivel belekezdeni a babaprojectbe!!
Sziasztok!

Kép Kép Kép
asiye
 
 

 
 

Hát, tudod, én itt esküvői szempontokat tartok szem előtt a gyermekvállalással kapcsolatban. És ezért nekünk igazán a tavasz lenne jó belevágni a projectbe.

Néztem, mikor azt írtad, hogy jövő ilyenkorra babát szeretnél, de csak tavasszal álltok neki. :D De értettem ám, hogy mit akarsz mondani! Gondolom, hogy jövő ilyenkor szeretnél terhes lenni! Ez sokunk álma! :D
Én pl. folyton a ciklusom rendszerességét nézem, és eddig szerencsére, pontos is. Ez ilyenkor nagyon fontos. Plusz, már alig várom, hogy a gondosan összeválogatott tesztkészletemet használhassam! :D :D :D
Na, lassan elmegyek fürödni. Az is csoda, hogy ilyenkor még nem vagyok kómában. Ma a szüleimnél plusz tesóméknál voltunk, hát betegre nevettük magunkat, annyi hülyeség szóba került. Most értünk haza, jön a tusolás, csak előtte benézem.
Asiye, remélem, jól fogod érezni magadat közöttünk. Az elmúlt pár napban kevesebben jöttek ide, de van, hogy csak úgy oezseg a topic, főleg, ha többen egyidőben vagyunk itt.
Vendég
 


Jaja! Jó kis topic ez! :wink: Üdv közöttünk asiye! :)

Én is meglepődtem, hogy ki az a kismama közöttünk, gondoltam biztos lemaradtam valamiről. :lol:

Mi már elkezdtük előbb a projektet, de az még nem jelenti azt, hogy nem 2009-ben fogok szülni...bár így sem vagyok hű a topic címéhez, mert már előbb szeretném azt a babut.

Úgyhogy van min izgulni! Ósióval esküvőre is készülünk, mindkettőnknek nyáron lesz, lakásvásárlás, építkezés,állás fogyókúra, rendszeres ciklus, jöjjön meg a mensi, ne jöjjön meg a mensi stb. :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


tabati, jaja, beleszédülünk ebbe a sok dolgoba! :D
Én ma pl. bemutatót tartottam a páromnak a menyecskeruhámról, illetve a felszereléseimből. Olyan jól nézett ki mident! vettem isteni szép üvegszálas barna combfixet is, az megy majd a menyecskeruhához. Olyan szép barna volt benne a lábam, ilyen színt szeretnék az esküvőre. Nem tudom, sikerül-e addig megszereznem. Anyukám szerint pár alkalommal elmehetnék a szoláriumba, bajom nem lesz tőle, és ott talán szebben, egyenletesebben lebarnulhatnék, ha hozzáértő segítene. Persze, ennek függvénye, hogy addig ne legyek terhes, hiszen anyu semmiről nem tud, ezért is javasolta ezt a megoldást.... számomra mégis megnyugtatóbb lenne az óvatós napozás. Na, mindegy.
Szóval, a combfix 20 DEN-es, nagyon szép. A múltkor vett fehér combfix a menyaruha alá csak ( DEN-es, ilyen szentlélekszerűen vékony... de oylan jól nézett ki a 20 DEN-es, mert valahogy még szebben kiemelné a lábamat, ha karakteresebb lenne. Szerintetek?
Bocs, hogy ennyit locsogok az esküvőről, de teljesen be vagyok indulva. Holnap megyünk az anyakönyvvezetőhöz. :D
Mondtam a páromnak, hogy még most gondolja meg, ne ott szégyenítsen meg a nemleges válaszával. :P
És most már határoztam, a hétvégén, ha tudnak fogadni a kinézett szalonban, elmegyek ruhát próbálni!
Vendég
 


Sziasztok!


Szia Asiye!

Üdv itt :D :D

Neked is sok sikert a fogyihoz :wink:
Már el is kezdted? A tejcsire nem hatott ki? Én ettől félek, nem szeretném ha elapadna :roll:

Nem baj hogy leírtad mikor is szeretnétek a babásodást, hisz itt van minden :D , mi pl. már próbálkozunk is, ill. nem védekezünk aztán lesz ami lesz :lol: de én is szeretnék fogyni, amennyit csak tudok, de ha nem jön össze a kövi bébiig, akkor majd megint visszafogom magam pocakosan :o :D :roll: szóval nálunk lehet minden :lol:



Ósió!

Szép kis tervek, támogatom :wink: :D
Képzeld, mikor szülés után mentem a 6 hetes kontrolra, mondtam a dokinak hogy szeretnék még egy babát amilyen hamar lehet. Erre ő, hajrá :D Aztáán persze leesett neki hogy császáros voltam, így nem engedte :twisted: Szurkolok nagyon, hogy sikerüljön :wink: :D


Ezzel az esküvővel engem is mindig lázba hoztok :oops: :oops:


Na megyek, alszik még a Ricsi, összekapom a fürdőt :roll:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


ósió

Ezek szerint a menyecskeruhát láthatja a vőlegény... :wink: Ezekhez a denekhez annyira nem értek. Meglesem milyen, aztán el is felejtem, hogy az hány denes volt.
Ez aztán szép kis elhatározás! Ruhapróba mi? :wink: Szeretnék egy szép ruhát, de már most látom, hogy ezer ruhát fel kell próbálnom, ahhoz meg nincs kedvem, sem időm. Pedig tuti ez lesz. Olyan jó lenne kinézni valamit a neten, felpróbálni és mintha rám öntötték volna... :roll: Szép remények... :lol:

:lol: :lol: Tényleg, neked már egy külön szekrény kell lassan a teszteknek! :lol: :lol:

momi

Barátnőm a hathetes kontrollon még úgy gondolta, hogy soha többé nem szeretne szülni, majd elbőgte magát, amikor a szülés utáni első együttlétnél (a szokás hatalma) elfelejtettek védekezni, hogy mi lesz, ha teherbe esett. Persze azóta már 2. babát terveznek. :D Fura lehet ez a szülés utáni depi...neked volt ilyen? Olyan nehéz elképzelni, hogy én is beleeshetek majd, hisz alapvetően optimista és vidám vagyok! De gondolom a hormonokat ez a tény nem érdekli. :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!!

Köszönöm a kedves fogadtatást és üdvözlést! :lol:

Vissza olvasgattam és próbálok képben lenni! :lol:

Ósió!

Annyira izgi ez akészülődés az esküvőre!
Nekem ebből csak 10 nap jutott, mert annyira sietnünk kellett :x
Épp ezért nem volt időm csináltatni meghívót. De a tiétek nagyon szép!
Tényleg nagyon tetszik!
A ruhát is úgy foglaltam le, hogy bementem a szalonba és megkérdeztem van e a jövőhétre ruha? :lol:
A nő pont így nézett: :shock: :shock: :shock:
Mikorra is tervezitek?

A tesztek közül több félét, vagy több darabot vettél?
Én egyébként a GABRIEL-re esküdtem annak idején.

A DEN-ek: a harisnya anyagának vastagságát mutatja! 15-80 biztos van.
Attól is függ hogy üvegszálas, lykra-s vagy sima az anyag. Szerintem a legszebb a 15den-es üvegszálas. Az a fényes!

Momi!

nekem a nagy fiam pont ennyi idős volt, mint most a Ricsike mikor megtudtam, hogy terhes vagyok a másodikkal.
Nem terveztük és még napi 8szor szoptattam. Elég nehezen fogadtam el, mert épp kezdtem kilábalni a szülés utáni depiből, ezáltall épp kezdett a házaséletünk rendeződni(össze is hoztunk egy gyereket a nagy rendeződésben :lol: :oops: ), és annak voltam a híve hogy egy gyerek 3 éves koráig megérdemli az anya kizárólagos figyelmét.!
Tehát nagyobb korkülönbséget akartam. De ma már annyira örülök, hogy így lett. A kis korkülönbség nagyon jó!
A gyerekeknek első sorban.
Szerintem mindent bele! Mióta próbálkoztok?

A fogyit még csak 1 hete művelem! Remélem sikerrel.
Az én tejemet nem apasztja el semmi!! :?
Pedig már nem bánnám mert 3 éve szoptatok és a kicsi is már 20 hónapos.

Nekem is császárom volt. De szerintem lesz 4. is! :lol:

Tabati!
Tényleg zajlik az élet!
Ti mióta próbálkoztok?
És mikor lesz az esküvő? Melyik hónapban?


Nekem a ciklusomról annyit, hogy nagyon pontosan kell számolgatnom ,mert kislányt szeretnénk és minde praktikát be kell vetnünk!!
Remélem sikerül!!

Sziasztok!!

Kép Kép Kép
asiye
 
 


Hahó!

Bejelnetkeztem ma a szalonba, szombat reggel megyek. Remélem, úgy fogok járni, ahogyan Tabati írta, hogy felpróbálom, és mintha rám öntötték volna. Az áraik abszolút elfogadhatók, úgy hogy meg is nyugodtam, hogy szép ruhákat is lehet viszonylag elfogadható áron kölcsönözni.
Hátt, ma mi volt az anykönyvvezetőnél... nem vittem a születési anyakönyvi kivonatomat, ezért hazaszaladtunk érte. Utána a központi adataim nem egyeztek a személyivel a doktori miatt Új személyit kell csináltatnom. Ez meg is történt ma, a szomszéd irodában csinálták. Szerencsére senki nem votl, így elszaladtam befizetni a csekket. Úgy hogy kb. két hét múlva fogunk menni újra hozzá, mert a szándékot így nem tudta felvenni. Ez a bürokratizmust! De a lényeg, hogy az időpontot lefoglalta nekünk az anyakönyvvezető, és ez volt a fontos. A szándékot meg majd két hét múlva. :-)

Tabati, igen, a menyecskeruhát láthatja a vőlegény, legalábbis nálunk. De van, akinél még a menyaruhát is láthatja, sőt, együtt választják ki. Én ezt meglepetésnek szeretném.

Asiye, három különféle tesztem van itthon, többet már nem veszek. :oops: Köztük van a Clearblue, ami egyes álláspontok szerint olyakor félremutatja az eredményt. Ez elég fura lehet, mert valaki vagy terhes vagy nem....szóval, nem értem. Én már beágyazódás környékén tesztelni akarok, esetleg egy-két nappal utána. :D

Ma mondtam a nagyimnak, hogy majd valamelyik nap neki is beöltözök a menyecskeszerelésembe. Nekünk május 31-én lesz az esküvőnk. Most már a meghívókat is megcsináltathatjuk, mert az időpont is megvan az anyakönyvvezetőnél. Én olyan meghívót szeretnék, amiről tettem fel a múltkor képet. Bár, nem ártana élőben is látni, természetesen. Ez azonban már csak januárra marad valószínűleg.

Tabati, igazad volt a combfixszel kapcsolatban. Múltkor írtad, hogy nagyon kényelmes. Ez a barna, amit vettem, valóban az, el is határoztam, hogy mostantól fogok ilyet viselni, és tavasszal is a szoknya alá. A harisnya elég kényelmetlen tud lenni, ha a hasamnál bevág, és eldeformálja az alakomat egy felső alatt. És a párom is nagyon szexinek tartja. :wink:
Vendég
 


Na ugye-ugye! Vannak még praktikáim mindig kénytelen vagyok kísérletezgetni. Állítólag, ha első használat előtt kimosod a harisnyát (vagy bevizezed), akkor kevésbé szakad ki használatkor. Én most azzal szenvedek, hogy nekem a lábfejemnél szakad ki, mert táncon szandált hordok, és ott sok minden előfordul. Rálépnek a lábadra, vagy amikor valamilyen figura közben spiccen kell húzni a földön a lábat, és sűrűn kiszakad. Gondoltam befújom lakkal... :roll: még nem próbáltam, de hátha beválik... (állítólag a modellek fenekén a tangát is lakkal fújják be, hogy ne mozduljon el egyik irányba se a bugyi, amikor mennek. :lol: )

asiye

Eddig egy sikertelen ciklusom volt (látszik a vonalzómon is :wink: ), meglátjuk most minden klappol e, vagy még várakoznunk kell. Tulajdonképpen ettől függ az esküvőnk időpontja is. Júliusra tervezzük, viszont ha most sikerül a baba, akkor tuti előbb lesz. Azért nem szeretnék az esküvőmön megszülni! :lol: (viszont a polgári, ami rokonok nélkül lesz, az már tavasszal esedékes, a szocpol miatt. Akkor kezdünk ugyanis építkezni)

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, én is ismerek különfélre praktikákat. Hogy például, ha felveszed a harisnyát, és utána egy kis testápolót szétkensz a kezeden, és utána bemasszírozos a harisnáyra, akkor nem fog odatapadni hozzá a szoknya.
Én a körömlakkot tudom, hogy ha kiszakad a harisnya, akkor be kell körömlakkozni, ahol kiszakadt, és utána nem szalad tovább a szem. Az indexen olvastam, hogy a combfix használata előtt (mivel szilikonos), nem szabad testápolózni, mert akkor nem tud tapadni, és lecsúszik. :shock: Hát, jól néznénk ám ki! Egyszercsak a bokámnál járna a combfix. Jesszusom, még belegondolni is borzalmas. :oops:

Tabati, én nagyon drukkolok most is a sikeres ciklushoz! Remélem, az elsők között leszünk, akik megtudják, hogy pozitív a teszted. De ha mégse jön össze, akkor se szontyolodj ám el :!: Továbbra is itt fogunk dumcsizni, várakozni, készülődni, izgulni (ki mit).....
Vendég
 


Köszi, el is várom, hogy drukkoljatok! :wink: :lol: De már nem veszem olyan komolyan, ahogy gondoltam, kezdem unni, hogy állandóan ez foglalkoztatott. Egyébként meg nem találtam én sem azt a síkosítót, amit mpatr mondott, vissza sem írtak nekem... :( de már nem érdekel... A nődoki azt mondta, hogy nyugodtan használjuk, nem gátolja a teherbeesést. Amúgy meg párom is mérges volt, hogy ilyesmivel foglalkozom, és el akart tiltani a nettől :evil: :lol: , úgyhogy befejeztem. Csináljuk, ahogy jó nekünk, és várunk.
És természetesen ti tudjátok meg először, ha sikerül, persze a párom után. De továbbra is tartom magam ahhoz, hogy nem tesztelek, csak ha nagyon nem akar jönni az a mensi! :D Ez már nálam egyfajta babona lett! :lol: És egyébként sem olyan szép az egycsíkos teszt! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Igen, én is észrevettem magamon, hogy olykor belelovallom magam egyes témákba, de nagyon. Jó, ha az embert közmben más is érdekli, nemcsak a baba. Nálunk legalább ez által gyorsabban telik az idő tavaszig. Mert ha pl. minden áldott nap úgy kell visszafogni magam, akkor még nagyon messze van az a tavasz...ha viszont mást is csinálok közben, akkor már nem is olyan vészes. Olyan jó lesz a jövő év, szeretném, ha minden úgy sikerülne, ahogyan elterveztük.
A fiúk nem olyanok, mint a lányok, őket sokszor nem úgy érdekli az egész, mint minket. Érdekli őket, csak máshogy: "tavasszal gyereket csinálunk, és kész". Ezzel el van intézve, holott egy lány ilyenkor már kutakodik is a neten. :-)
Na, ma mozgalmas nap elé nézünk, bejárjuk a fél Dunántúlt, kell mennünk erre-arra. Amint lesz lehetőségem, újra benézek.
Vendég
 


Hali, pocivárók!

Tegnap voltunk 4d ultrahangon, feltettem a képeket, kedvcsinálónak:

http://www.babanet.hu/album/index.php?a ... 945&page=1

Csajszikák, ha bebabásodtok, akkor semmiképpen ne hagyjátok ki a 4d élményét!! A nagyfiammal még nem volt, de életre szóló emlék és óriási kaland.
Legtöbben a babanetes ismerőseim közül a 4dgenesis-re esküszünk (Bp., II. Lotz Károly utca, a Pasaréti térnél), mert nagyon színvonalas a hely (a wc deszkán steril, gombnyomásra továbbcsúszó nejlon..), nem drága (10 ezer Ft 40 perces (!!!!!) vizsgálat), a szonográfusok (én Barna Csillához járok, fantasztikus a nő!) tündériek, igazi kismama-szívet melengető hozzáállással és vérprofik és a készülék, amivel dolgoznak, még országos viszonylatban is csaknem egyedülálló (nagy kórházaknak van 1-1 ilyen..).
Szóval pocira fel, aztán majd www.4dgenesis.hu !!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Sziasztok!

Hű mennyit írtatok :D

Asiye!

Ejha, Te aztán szoptatsz már egy ideje :lol: :lol: és remélem fogsz is még, de egy pici szünetet már tényleg megérdemelnél, úgy tavaszig :wink: :wink:

Felbuzdítottál, nem várok februárig, karácsony után nekiállok a fogyinak :wink: :D Tornázol is vagy csak az étkezésedre figyelsz?


Ósió, Tabati!

Annyira jól fogjátok fel a dolgot, le a kalappal előttetek :!: :D
Tényleg nem érdemes rágörcsölni a babatémára, úgyis jönni fog!!! :wink: :D És addig még lesz 1-1 lagzi is :D :D


Felkelt a drágám, majd ha bealszik megint, jövök még!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


4d-s ultrahang... :roll: Amikor barátnőm babájának képeit nézegettük, párom azt mondta, hogy ugye mi nem csinálunk majd ilyet? Ő inkább akkor szeretné nézegetni a babánkat, ha már kibújt. Egyszerűen ijesztőnek, és ufónak titulálta a babát a képen. Szóval én valószínűleg kihagyom az élményt, mert egyedül meg olyan furi lenne. Plusz nem szeretnénk tudni a baba nemét, csak majd ha megszületik, bár azt biztos meg lehetne oldani, egy olyan felvétellel amin épp nem látszik. Szóval csak akkor csinálunk ilyen ultrahangot, ha orvos ajánlja valamiért. Persze megváltozhat még a párom véleménye a várandósság alatt. Meglátjuk... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Momi, szerintem nem érdemes olyan görcsösen akarni a témát, legalábbis kezdetben. Kell, hogy másról is szóljon az életünk. és szerintem ez tényleg így a legjobb.

Tabati, majd várd meg, mi lesz, ha te leszel terhes. Lehet, hogy végül a párod könyörögni fog az ultrahangfelvételekért, és még a nemét is szeretné majd tudni a babának. Nálunk akkor szokott a kedvesem kiakadni, amikor egy kisgyerek telitorokból üvölt. Ilyenkor mindig azt mondja, hogy ő ezt nem bírná ki. Én meg szoktam neki modnani, hogy majd csak várd meg a sajátodat. Erre ő: gondolom? Nem, mondom, nem gondolom, hanem tudom. Más babáját mindig másként nézi az ember.

Mpatr, szerintem mi akarni fogunk ilyen felvételeket. Olyan izgis lehet! :!:
Vendég
 


Igen, én már nem vagyok biztos benne, hogy nem akarom tudni a baba nemét... :roll: :lol: De a párom mindig meggyőz, hogy az milyen izgi lesz. Persze, gondolom teljesen más érzésekkel állok hozzá majd mindenhez, ha már a pocimban lesz a babu. Gondolom a párom is. Meglátjuk...

Ma is jó kedvem van, mert gyönyörűen süt a napocska! :D Bezzeg tegnapelőtt! :evil: És mindjárt itt a Karácsony!! :D Már meg is van a programunk az ünnepekre. Megyünk mindenfelé! Két ünnep között meg pihi! Már alig várom!

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, nincs sok időm most írni, csak bekukkantottam aztán láttam hogy elfelejtettem a multkor a szülés utáni depihez írni :oops:

Szóval nekem szerencsére nem volt ilyenben részem. De hogy lehetett volna, az szinte biztos. Ha azt nézzük, hogy családunkban halmozottan fordulnak elő lelki bajok (anyum, mamám), így nagy esélyem lett volna rá, ugyanis ezek nagy része örökölhető, ill. hajlam rá.

Viszont szülés utáni napokban az hormonváltozások nagyon megviseltek. Állandóan sírhatnékom volt, de a legrosszabb az volt, hogy be voltam zárva a kórházba, pedig otthon akartam lenni. Az sem vígasztalt, sőt nem is érdekelt, hogy a babám miatt vagyok bent, az volt a legnagyobb vágyam hogy végre kiszabaduljak onnan. Lehet ez volt a szülés utáni depi :roll: De ahogy hazajöttünk, minden szuper lett. :D



Harisnyára a hajlakk nekem nem vált be, a körömlakkot meg nem próbáltam ki, színes lakkal érdekes lett volna :shock: :lol:


Tangát lakkozniiii :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:



4d-n sőt 3d-n sem voltunk, csak sima uh-n. Ugyanolyan élvezet volt és sokkal olcsóbb volt, a legtöbb meg ingyenes volt mert sztkban lett csinálva. Mi azt a tizenezret inkább a Ricsire költöttük meg a magánrendelésre. De amikor csinálták a genetiait a kórházban, az 4d-s volt egy pár percig, hogy a genetikus mindent lássson csak hát a Ricsi nem mutatott semmit, hátat fordított. :twisted: :lol: de mivel ez kórházban történt, így ingyenes volt :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Na, hali!

Hát én annyira belebonyolüdtam az esküvői előkészületekbe, hogy folyton azzal foglalkozom. ma pl. levágtam a fehét szoknyámat addig, ameddig jónak láttam, és felvarrtam, ilyen harang alakú a szoknya, picikét feljebb ér, mint a térdem. Meg megvettem a piros szatén szalagot a hajamba, ennek a két doldalát is megvarrtam, hogy ne álljon neki bomolni. Múltkr ugye megvettem a harisnyakötőt, amiről beszéltem. Ezen sötétkék masni volt, ami nagyon egyedivé tette, mert eddig csak viéágoskékekkel találkoztam. De akárhogyan nézegettem ezt a harisnyakötőt pár métere távolságból, szinte feketének tetszett. Gondoltam, ez azért nem mutatna valami jól a fényképeken, így ma vettem arra is világoskék szaténszalagot, s lecseréltem a sötét erre. :wink:
És megint felpróbáltam a combfixet (a ehéret), s mint ad Isten, jobban fel tudtam húzni, biztosan bekopott már. :D Felvettem rá a harisnyakötőt is, és olyan kis szuper volt!
Most már lassan minden eltűntetek a lakásban, nehogy kedvesem idő előtt betoppanjon, s mindent észrevegyen.
Úgy izgulok a szombat miatt! Remélem, találok az ízlésemnek megfelelő ruhát.
Most még a meghívók összeszámolását kell elvégeznem, és hamarosan megrendelhetjük azt is.

Tabati, szerencsére az én vőlegényem is itthon lesz a két ünnep között, plusz január első hetében, így mi is lazsálni fogunk. Már most látom, hogy a semmittevésben fogunk elfáradni, ahogyan ez lenni szokott ilyenkor. Komolyan, ha semmit nem csinálunk, még fáradtabbak vagyunk, mintha tevéssel telne el a nap. :D

Nagyon fura ez a szülés utáni depresszió. Vajon mitől lehet? Talán egyéni alkat kérdése. Én nehezen tudom elképzelni, hogy depresszióba essek, max. sírni fogok mindennap, azt is az örömtől és a büszkeségtől.

Na, lassan nekiállok megfőzni a vacsit. Közben bekukkantok ide, nyugodtan lehet írni!
Vendég
 


Sziasztok!

A kicsik mellett semmi időm írni!
Bár ez azt hiszem normális :D :roll:


Ósió!

Te szegény! Jól megjártad ezt az anyakönyvvezetős dolgot! :?
Dehát ez itt nálluk már csak így megy!! :lol:
Olyan jó olvasni az izgalmadat, remélem élvezni fogod a ruhapróbát a szalonban. Kényeztesd magad!!

A terhességi tesztek sajnos adhatnak hamis eredményt. Tavaly október 6.án lett egy pozitív tesztem( van róla képem is, ha tudom kicsinyíteni, felteszem),akkor még csak fél éves volt a kicsi. Azért csináltam mert nagyon furán éreztem magam. Akkor még a szülés óta nem jött meg. De tudtam attól még lehetek terhes. :lol: Teljesen kiborultam. Majd 2 nap múlva megjött. Az orvos azt mondta valószínűleg emiatt lett áál pozitív, mert első volt szülés óta, és a hormonok hatására talán... :roll:
Vagy ki tudja!
Addig én sem hittem, de hát mért ne pont én tapasztalnám meg!!.. :?

Mi finomat főzől?

Tabati!!

Ha jól látom a ciklusod felénél jársz!!( remélem most nem néztem félre mint a multkor) :P

Mindent bele!!

A 4d-s uh-n tényleg elég furi ufó szerű a baba de szerintem csak akkor mikor kicsi
Nekem a 34. héten is volt és iaz hogy akkor már nem fér egészben a képernyőre a baba, de az arcocskája már kerekedik és annyira édes!
Egyébként nekem ugy volt, hogyha a férjem esetleg mégsem tud jönni, akkor a tesómmal mentem volna.
Szerintem mehetsz te is anyukáddal, tesóddal, barinőddel.
Bár tényleg apával a legjobb. Nekem végül is mind a 3szor ott volt a párom.( a higom mérges is volt rá!) :twisted:
Én ajánlom csodás élmény!


Momi!!

Tornázni, sajnos nem tudok, mert mihelyt a földrevágom magam, hogy haserősítőzzek, vagy valami, egyből az egész család rámugrik!
Bírkozzunk címszó alatt! :lol: :lol:
De sokat táncolunk.
Minden nap legalább fél órát a gyerekekkel, pörgős rokira meg latin zenére!
Szerintem sokat segít.
Képzeld 8 nap alatt már 4cm ment le a derekamból!
És tejem még van bőven!

Én is úgy voltam mint te, majd meghaltam, hogy kórházban kell lennem.
Sírtam a férjemnek, hogy könyörögjön a dokimnak, hogy vasárnap este engedjenek haza, pedig elvileg hétfőn reggel mehettem. De azt hittem meghalok addig!

Ami nállam szülés után gond volt, hogy elfordultam szegény páromtól és 100%ig babáztam. Szemét voltam és visszautasító.
Majd 5 hónap után a barinőm mondta hogy a férjen panaszkodott a férjének, hogy fél hogy elveszít meg ilyenek.
Akkor elgondolkodtam, hogy milyen öző vagyok, és valentin napon mindent bevetettem, hogy elcsábítsam és széppé tegyem neki ezt a napot. Szegény már sz nélkül ment volna a nappaliba aludni, ahova akkoriban száműztem.
De végül annyira jó lett minden és annyit sírt szegény! :oops:

Aztán persze napokig ügyködtünk mint a nyulak!!

Bocsi nem akartalak ezzel untatni benneteket, csak gondoltam ez is a depi velejárója lehetett. Szerintetek?

Mpatr!!

Megnéztem a képeket! Csodásak! Gratulálok!!

Sziasztok!

Kép Kép Kép
asiye
 
 


Ja! Ez a sztori az első szülésem után volt!
Másodjára már semmi! 6 hét lejárta után minden rendben ment. Talán azért mert 2 gyerek mellet már nem volt időm depizni! :lol:

Kép Kép Kép
asiye
 
 


asiye

Most olvasom csak a vonalzódon a gyerekeid neveit! A férjed nem magyar? Hol és hogyan ismerkedtetek meg?

Van egy olyan topic, hogy pozitív tesztek, meg, hogy először pozitív majd negatív. Valamelyikben olvastam, hogy ha valaki túl korán tesztel (a mensi várható ideje előtt) előfordulhat ilyen, hogy pozitív, majd negatív lesz, vagy megjön. Ilyenkor sikerült a teherbeesés, csak elvetéltél. Állítólag rengeteg nőnél előfordul, csak észre sem veszik, csak az a fura, hogy erősebb a mensiük. Én e miatt sem fogok korán tesztelni. Biztos nagy csalódás lehet.



ósió

Valamiért azt hittem, hogy piros lesz a szoknyád... :oops: De már képben vagyok, azt hiszem... :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Igen, elég érdekes nevek vannak azon a vonalzón. Talán olyan arab csengésük van. Esetleg valamilyen afrikai országbeli nevek lehetnek.

A szoknyám, eddig úgy van, hogy fehér lesz, a felső lesz piros.

Ezt a tesztelős dolgot én is hallottam, hogy először pozitív, aztán negatív. DE láttam már olyat is, hogy valakinek 10-11 DPO full erős csíkot mutatott a teszt. Ez függhet az egyén homonszintjétől is, szerintem.
Egyszer én is jártam úgy két évvel ezelőtt, csak akkor még nem voltam ilyen gyakorlott, illetve nem voltak ilyen ismerőseim.
Nagyon furcsán éreztem magam, rossz volt a közérzetem, a melleim meg majd szétmentek, úgy fájtak. Ekkor még tablettát szedtem, egyáltalán nem gondoltam arra, hogy bármi lehet, ráadásul vizsgaidőszakban oltam, így szeretkezni se szeretkeztünk annyit. DE egy hét múlva már annyira rosszul voltam, hogy végül csináltam egy tesztet, mivel semmihez se volt fogható az a rosszullét. Persze, azt hittem, akkor pozitív a teszt, ha a T csík is jó erős, oylan, mint a C. Nem volt olyan, de egy nagyon halvány csíkot láttam a T-nél... :shock: Persze, megnyugodtam, kidobtam a tesztet. Valóban meg is jött pár nap múlva, és ez a rosszullét is elmúlt, többé oda se figyeltem.
Majd ha terhes leszek, akkor legközelebb meg fogom tudni állapítani, hogy az milyen érzés lesz, és ez a két évvel ezelőtti akkor mi volt :?: Hasonlít-e hozzá vagy sem. Olyan érzékenyek voltak a melleim és úgy fájtak, mint még soha. DE azt se tudom elképzelni, hogy a tabletta mellett történt volna valami, bár hallottam már ilyet is.
Vendég
 


Sziasztok!

Ósió!

Lehet hogy volt egy vetélésed, sajnos sok koraterhesség így végződik :(


Asiye!

Hasonló nálunk is volt, pár hétig csak a Ricsi létezett, apára még csak gondolni sem bírtam. Tuti a hormonok :wink: :twisted: De a lényeg hogy a második szülés után már nem voltak ilyen gondok :wink: Remélem nálunk sem lesz :roll:


Tabati!

Azt hittem én is hogy piros lesz a szoknyája Ósiónak :wink: :lol: Pedig már írta hogy fordított felállás lesz 8)


Mivel jó kislányok voltatok, ezért eljött hozzátok is a télapó
Kép :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Cuki a télapó!! :D Köszönjük! :D

Két napja rossz a gyomrom... :( Nem tudom mit nem bír, anyósom szerint a babánt. Tény, hogy mindkét nap ettem...

Kép
Kép
tabati
 
 


Csak bekukk, hogy írtatok e újat! Most rohanok, mert Miku ünnepség lesz a piciknek, és még fel kell díszíteni a termet! :D Úgy izgulok! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Momi, lehetséges, hogy igazad van a koraterhességgel kapcsolatban...

Nem, fehér szoknyám lesz. Ehhez fogok varrni magamnak egy piros alapon fehér pöttyös anyagból kis kötényt. :wink:
Szombaton jön velem a mamám is ruhapróbára. Nagyon várom már!

Jaj, Tabati, megértelek, én tizenévesen évekig voltam "hivatásos" krampusz a falu mikulása mellett. Nagggyon élveztem, imádtam ijesztgetni a tekintetemmel a gyerekeket, amíg sírva nem fakadtak. :?
Vendég
 


:lol: Kis perverz! :lol:

Amúgy jól sikerült, a csokit is mind felfalták amit kitettünk, a kis mohók! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Amúgy képzeljétek! :D Párom nagyon édi volt! :D

Írtam, hogy két napja minden reggel rosszul vagyok. Kifejezetten a gyomrom rossz, mintha elrontottam volna valamivel. Hasmenésem van, meg pici hányingerem, de az nem vészes, inkább csak émelygés. Aztán délutánra elmúlik, mintha mi sem történt volna, kicsattanok az egészségtől. (ma este vacsorára, már alig mertem enni, nehogy holnap is rosszul legyek) Párom meg azt kérdezte, hogy nem lehet, hogy babu miatt van? :D Szegényt kinevettem, hogy még csak most volt az ovulációm, az tuti nem és ez egyértelműen gyomorfájás, nem pedig hasfájás. De annyira édes volt, meg olyan jó érzés, hogy eddig én gondoltam mindenre azt, hogy babás tünet, most pedig, hogy már nem érdekel, lesz ami lesz, ő hiszi azt egy kis gyomorrontásra, vagy vírusra, vagy bármi is ez, hogy a babu miatt van. :lol:

Többiek nagyon eltűntek nem? Hát igen az anyukák... nekik nincs üres idejük az biztos! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Látod, Tabati, erről írtam valamelyik nap. Mikor mi azt gondolnánk, hogy a párunkat nem érdekli annyira az egész, mégis érdekli, csak máshogyan fejezik ki magunkat. A minap mi is beszélgettünk erről-arról, hogy lesz-e egyáltalán gyed-em, ha nem sikerül addig elhelyezkednem. Párom mondta, hogy akkor max. tavasszal, ha terhes leszek (vagy amikor), bejelent a céghez, fél évig fizetjük a járulékokat, aztán lesz gyedem, ha más megoldás nincsen.
Ők teljesen másként készülnek az ilyen dolgokra, mint mi nők, de ez természetes is, hiszen mi hordjuk ki a gyereket, nekünk kell tesztelni, stb.
Ugyanakkor én azt is megértem, hogy másról is szól az élet, nemcsak a babatervezésről. EZ roppant izgalmas, imádom minden percét, de tisztában vagyok azzal, hogy pároméknál is elég sok a munka a cégnél, sokszor teljesen más dolgok kötik le, nem is várhatom el, hogy éjjel-nappal erről trécseljünk. Máskor jobban belevetjük magunkat a témába, s akkor jókat nevetünk, hogy majd mi lesz, ha már hármsban leszünk....

Szerintem is még korai lenne 1-2 nap után a terhesség jeleit észrevenned, de az is lehet, hogy a szervezeted így reagál valamire. Ez akár terhesség is lehet, de tényleg lehet, hogy valami gyomorrontás. Tesztelni akkor gogsz, ha napok óta késik már.
Hát, basszus, én biztosan nem bírnám ki! :roll: Így is már alíg várom, hogy odakerüljünk. Persze, max. ha negatív lesz a teszt teljesen, akkor megtudom, hogy az a hónap nem sikerült. DE muszáj max. a második hónapban sikerülnie, hogy ne menstruáljak az esküvőn! Bár én az első hónapban akarom! Olyan csodás lenne, ha a legelső alkalommal összejönne.

Tegnap mondtam a kedvesemnek, hogy régen milyen jó volt, ilyenkor dec. elején már hó volt. Most meg nyoma sincsen, és ilyenkor a télapó sem olyan, meg a karácsony sem. Nekem nagyon hiányzik egy kis hó, nem tudom, ti hogy vagytok vele.
Így egyszerűen olyan, mintha folyamatosan ősz lenne tavaszig.
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon eltűntem:(

Ósió

Nagyon ügyes vagy, ha magadnak varrsz dolgokat. Én esküvőre nem mernék, mert tuti akkor rontanám el:) Van hozzá mintád ami alapján varrod? Remélem én is hogy ruhapróbán jó élményeid lesznek, és tényleg olyan szalon lesz ahol rendesek. Mondjuk hallottam már rémtörténeteket, de hát az ritka remélhetőleg :) Mi majd megyünk az esküvő kiállításra januárban.

Tabati

Ma is rosszul vagy/voltál? Aranyos lehetett a párod :) Mi pont tegnap nézegettünk magunkról bébi fotókat és a vőlegényem imád fényképezni, úgyhogy mondta hogyha nálunk lesz baba akkor ő minden pillanatban fényképezni fogja :):) Szegény gyerek :):) De legalább lesz mit nézegetnie később.

Karácsonnyal hogy álltok?
Mi már szinte mindent megvettünk, egy két apróság van még hátra.

Karácsonyi menü mi lesz? Adjatok ötleteket, mert nincsen :roll: :D
encsike87
 
 


Ósió

Egyetértek veled a hóval kapcsolatban. Igazából tényleg olyan "hiányos" igy a Karácsony... Mert amikor kinézel akkor azt látod hogy minden barna és nem szép fehér mint régen volt. Az nagyon jó volt. Úgy terveztük, hogy elmegyünk Ausztriába a két ünnep között, de úgy látszik nem fog összejönni, mert a páromnak dolgozni kell sajnos :(

Egyébként azt én is észrevettem, hogy a férfiak teljesen máshogy kezelik ezt a kérdést. Néha nálunk is van olyan, hogy ez jön szóba vagy akár az esküvő. És régen azt éreztem hogy persze csak én akarom az egészet, ő meg mindent rámhagy aztán kész... De amikor úgy beszélgetünk róla vagy egy egy mondatot elejt akkor rájövök hogy ő is szeretné, csak éppen nem mutatja úgy ki vagy nem úgy beszél róla ahogyan mi :) Valamelyik nap is beszélgettünk, hogy milyen lenne a karácsony hármasban. Erre mondta a párom, hogy ő hatalmas legót venne a gyereknek (mert ugye az ő képzeletében csakis fiú lehet :lol: :lol: ) meg hogy mindent megengedne neki stb ( persze ezt csak viccből mondta) De úgy tetszett ahogy beleélte magát a helyzetbe :):)
encsike87
 
 


Encsike, nálunk meg a villanyvasút a befutó ajándék. Párom nagyon szeretne egy kisfiút, és majd ilyen játékot veszünk neki, ha nagyobb lesz, hogy mi is játszhassunk vele! :D
De a legó se rossz. Kiskoromban imádtam!
Vendég
 


Momi, nagyon aranyos ez a Ricsi! Pár év, és tényleg ő öltözhet be Télapónak!
Vendég
 


Jaj, Encsike, az első hozzászólásodat nem vettem észre.
Menű? halászlé, töltött káposzta vagy kocsonya, meg sült hal. Nálunk általában ezek vannak.

Nem minta alapján varrok, hiszen amiket eddig varrtam, ahhoz nem kellett minta, de egy bonyolultabb dolognál ki lehet pl. bontani egy régebbi inget, s az alapján szabni. Most egy kis köténykét akarok varrni magamnak. Azt akaom, hogy a menyecskeruhán látszódjon, hogy egyéni ötlet és kreativitás eredménye. Ezek a bérelhet, hosszú, nagyesélyihez hasonlatos ruhák nekem egyáltalán nem tetszenek.

Na, fényképzeni mi is fogunk, az tuti!

Mi még semmit nem vettünk karácsonyra. Majd talán a jövő hétvégén megyünk Pestre. De túlzásba nem fogjuk vinni. Mindenkinek valami apróságot veszünk. Másra kell a pénz, a karácsony nem erről szól.
De hogy kinek mit, azt foglamam sincs, csak elképzeléseim.
Vendég
 


NEkem igazából tetszenek azon a nagy menyecskeruhák is, de lehet hogy arra én is mást fogok kitalálni, még nem tudom :):)

Igen, sokaknál a karácsony arról szól hogy jó drága ajándék legyen, nem baj ha utána a szekrényben landol... Mi mindenkinek próbáltunk hasznosat venni, persze a lehető legjobban kihozni a rászánt pénzből. Most ezerrel megy a spórolás az esküvőre meg nászútra :wink:
encsike87
 
 


Ma reggel végre nem voltam rosszul, úgyhogy valszeg a banán miatt volt ez az egész. Érdekes... :roll: Eddig ilyet még nem tapasztaltam.



Igen, az is hiányzik, de más is... Nálunk műfenyő lesz, már meg is vettük. :( Tudom, hogy gáz kivágni a fákat, meg miegymás, de ezt kiskoromban nem tudtam, és nekem úgy igazi a Karácsony, ha a fa is igazi... :( De idéntől megszokom műfával, ez nem ronthatja el az ünnepet! :) Legfeljebb annál jobb lesz nosztalgiázni!

menü

Nálunk is detto, mint ósiónál. Töltött káposztából egy hónapravaló! :lol: No meg sütiből 20 fajta! Bejgli diós, mákos, linzer stb........

Kell is fényképezni, aztán rakosgatni fel a jobbnál jobb képeket!! :) Én például már alig várom, hogy a babukám legelső rajzát feltegyem ide nektek. Tudjátok azt a zebrásat!! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Nagyon el vagyok tűnve, ne haragudjatok, de Kyra megint beteg, én egész héten a fogorvosnál voltam, hétfő gyökérkezelés, tegnap bölcsesség fog húzás, majd 17.én egy másik bölcsességfog húzás és 19.én vissza a sima fogdokihoz! :?
Szóval iszonyat bonyolult az életünk mostanság!

Ósió!
Tegnap vettem ovulációs tesztet! De már nem emlékszem, hogy hogy is kell használni,mit is írtál...nem kérdezhetnék tőled? Inkább privibe szerintem, mert nem akarom a lányokat fárasztani! De a kérdés az lenne, hogy hogy van az hogy a ciklus.hu szerint a következő menzim 13.án lesz (ami valószínű) és a peteérésem 28.án! Az ovulációs teszt meg azt írja, hogy a 12.napon kezdjek el teszteni! A 12.nap bárhogy is számolom 24.e! Akkor minek kezdjek el már akkor? És akkor minden nap egyet? Vagy hogy gondolta? Mert ezt nem írta! De ha 24.én kezdem akkor max 28.ára egy marad, de ha egy napot késik az ovuláció mondjuk akkor már nem is elég ez az 5 db! Most akkor hogy is van ez? Na bocsi, hogy mégis ide jött, de így könnyebb volt, de ha gondolod válaszolhatsz privibe (már ha leszel olyan kedves és válaszolsz nekem :oops: )

Most abszolut nulla időm van visszaolvasni, de láttam, hogy vannak újjak, szóval üdv az újjaknak :)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Szia akíra!

A tesztes dologra meghagyom ósió válaszát, mert ahhoz ő ért! :D De azt tudom, hogy a ciklus.hu -n valami nem stimmel, már én is észrevettem... Szerintem az a baj, hogy az orvosok azt mondják, hogy egy ciklus a menstruáció első napjával kezdődik és a következő mensi első napja a vége. Szerintem a ciklus.hu-n, egy nappal megrövidítik a ciklusunkat. Ott a vége szerintem a mensi előtti nap. (de lehet, hogy ezzel nem jutottál előbbre, de legalább tudod :lol: )

Fogorvos miatt nem irigyellek. Bár én nem félek a fogdokitól, de annyira gyorsan képesek romlani a fogaim, hogy állandóan ott kéne ülnöm. Félévente járok és mindig találnak újabb lyukas fogat. A bölcsesség húzást meg úúúúútááálom! Hogy bírtad? Könnyen kijött? Januárban én is meglátogatom a dokit újra...

Kyrának jobbulást! Kutyi hogy van? Sajnos nálunk a kicsi mindig rámorog a nagyra, ha csak ránéz a kajájára, akkor is. Ő lett a főnök nem kétséges. Pedig mindig kizavarom, meg kikap, amikor ilyen undok, de később újra csinálja... :(

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, hát igen akkor lehet ez is zavart engem, ez nem stimmelt nálam se :D

Hát nem adta magát könnyen a fogam! Szerintem vagy 15percig simán húzták! De nem bántam így utólag, mert nagyon jó a doki, és mondta, hogy inkább húzza hosszabban, és szétkalapácsolja és vési az egészet, de jöjjön ki egybe, mert ha törik sokkal rosszabb, és abból még korházi műtét is lehet! Szóval így nem bántam, mert szépen egybe kijött, bármennyire is az a negyed óra maga volt a pokol! De tudom, hogy a legjobb kezekbe vagyok, így a másikkal is visszamegyek, jobb előbb mint soha! És még egy terhességet nem bírok ki ugy, hogy azt nem szedi ki! :?
De nekem pont ugyanolyan a fogam mint neked, mindig van valami góc, ugyhogy ha most rendbe is hozatom tuti mire megszületik a második megint romokba lesz a fogam :evil:

Kutyi jól van, bár én leginkább csak folytogatnám az esetek nagy többségében :P
Szobatisztasággal haladunk, de még nem 100%os, és ez okozza a legtöbb problémát! De különben baromi okos kutya, ugyhogy azt hiszem nem lesz vele sok gondunk ha túl leszünk a szobatisztaság problémán! Az meg hogy nálatok úgy alakult a rangsor...hát ha a nagyobbik nem áll ki magáért akkor nincs mit tenni! Az állatok rangsorolnak maguk között! Ebbe nem igen lehet beleszólni! :?

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Jaj, ezek a fogak! Persze páromnak még egy tömött foga sincs, nemhogy gyökérkezelt... És a babu sem tőle veszi el a kálciumot... :evil: Pedig tőle lenne mit, még maradna is neki! :lol:

Persze nem lehet beleszólni a kutyák magánéletébe :lol: , ez a kettejük dolga, de én úgy sajnálom a nagyot! :( Most már rendesen fél ilyenkor a picitől! :(

Kép
Kép
tabati
 
 


ósió Ajánlom neked, a 2007 júliusi babák, 655. oldalt. Amellett, hogy sok szép babafotó van, még egy kis kedvedrevaló Brassoból! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Na fogak terén én sem állok az élen... az én bölcsességfogam csak szimplán nem fér el, vagyis egyik sem a 4-ből. Egyet már kiműtöttek... talán 20 percig tartott az egész, de én iszonyatosan félek a fogorvostól, úgyhogy nekem egy egész napnak tűnt... úgy leizzadtam, mint még soha :):)

Én mostanában olyan furán érzem magam. Ma is pl olyan émelygős vagyok, olyan érzés mintha úgy nem lenne egyensúlyom, aztán meg hogy mindjárt hányok... már volt kb egy héttel ezelőtt is, aztán valahogy elmúlt. egy pár napig van aztán elmúlik. De ma még suliba is kéne mennem, fél 9 ig lenne suli, és igy nem biztos hogy van kedvem érveléstechnikát hallgatni... :?
encsike87
 
 


Neeem, nem, minden megfelelő a ciklus-on. A ciklus utolsó napja a következő menstruáció első napját megelőző nap. ha tehát nekem pl. dec. 14-én jön meg legközelebb, akkor 13-ka az utolsó nap ebből a ciklusból.

Akíra, ide írom le az ovuteszt használatát, hogy mások is lássák, hátha mást is érdekel, oké? Szóval, ha nem bánod, akkor a közösbe.
Szóval: az ovuláció a ciklus közepén szokott bekövetlezni, azaz 28 napos ciklus esetén a 14. napon. A teszt úgy írja, hogy ki kell 16 napot a ciklus számából, és akkor kell elkezdeni tesztelni. Ez azt jeleni, hogy kb. a 12. napon kell felbontani az első kazettát, és megcsinálni délutáni vagy esti vizeletből. Azért kell már ekkor elkezdeni a tesztelést, hogy lásd, hogy lesz-e ovulációd az elkövetlezendő 1-2-3 napban. Ha a T csík már viszonylag erős, de még halványabb, mint a C, akkor az azt jelenti, hogy napokon belül ovulálsz. Másnap is kell egy tesztet csinálni. Ha még mindig halványabb a T, mint a C, akkor az azt jelenti, hogy még egy napot kell várni az ovura. Általában harmadnap már erős a T csík. Akkor pozitív a teszt, ha a T csík vagy ugyanolyan erős, mint a C, vagy erősebb! csak ebben a két esetben pozitív. Tehát aznap kell okvetlenül szeretkezni, és az első negatív napon. Egyébként ha egyik nap végre pozitív lesz a teszt, akkor másnap már valszeg negatív. Nekem ebben a hónapban nagyon érdekes volt, két napon is pozitív volt a teszt, egyik nap ugyanolyan erős volt a két csík, másnap a T erősebb volt. Ha tehát megvan az a nap, amikor a T csík erősebb mint a C, akkor az azt jelenti egyben, hogy a ciklus közepén jársz. Ha ez a 15. napon van, akkor 30 naposak a ciklusaid. Ha a 14. napon, akkor 28, stb.
Mennyire volt értehtő? Nézed meg a korábban feltett LH tesztjeimet. Október legvégén tettem fel őket, illetve november elején, így vissza tudod nézni. De be is tehetem ide újra.
Egyébként most kíváncsi vagyok én is a ciklus.hu-ra, mert mintha valóban eltolta volna egy nappal a köv. menstruációmat. De mivel két nap is pozitív volt a tesztem, nem tudom, hogy 13-án vagy 14-én kell megjönnie.
Még egy dolog az LH tesztnél: ha egyik nap full nega, tehát alig látszódik a T csík, akkor másnap akár ki is hagyhatod a teszelést, mert egy nap alatt nem megy fel annyira az LH szintje, hogy pozitív legyen. ha viszont már viszonylag erős a T csík, akkor másnap is kell tesztelni, hogy megnézd, pozitív-e már.

Tabati, megnézem az ajánlott fórumot!

Akíra, vagy bárki, akinek még van kérdése, nyugodtan tehet fel az LH teszttel kapcsolatban.

A képen jól látszódik, hogy az egyik nap (a felső teszt) még negatív, másnap viszont (az alsó teszt) pozitív, mivel a T erősebb, mint a C. C csík: jobb oldal, T csík: bal oldal. Annyi van csak, hogy véletlenül rosszul írtam, és a 12. cn a 13., a 13. cn. pedig a 14. ciklusnap. tehát ekkor volt pozitív a tesztem, ez volt tehát a ciklusom fele, és 28 napos volt a ciklusom. Nov. 16-án pontosan úgy jött meg, ahogyan vártam. Ez a mostani ciklusom vagy 27 napos vagy 28 lesz. Kép
Vendég
 


Tabati, na ja, égig érő hó! Annyira hangulatos, én is szeretnék ilyen kilátást! :o
Vendég
 


Ott már igazi karácsonyi hangulat van. :D

Amúgy én tényleg úgy tudom azt a ciklusos dolgot, ahogy leírtam. A ciklus első napja az előző ciklus utolsó napja egyben. Csak azért tudom, mert ez nekem is új volt, amikor valahol olvastam. Azóta megjegyeztem és tudom. De nekem aztán mindegy, csak ne jöjjön meg a körül amikor várom! :lol: Amúgy még annyit hozzátennék, hogy (szintén olvastam itt a babaneten, valamki írta magáról) nem biztos hogy az ovuláció a ciklus közepén van. Azt hiszem, aki ezt írta, annak 28 napos a ciklusa és mégsem a 14. napon szokott lenni az ovulációja, hanem később. És mindig kiszámíthatóan ugyanakkor. (de durván, mert asszem 5 nappal később) Ez mondjuk orvosilag nem tudom, hogyan lehetséges, de pont azon ment a probléma, hogy akkor mennyi idős lehet a magzat. Mert ugyebár egy hét eltérés már fontos lehet. Olyat is hallottam, hogy valakinek menstruáció alatt van ovulációja.
Úgyhogy én csak annyit tudnék ósió magyarázatához hozzáfűzni (amit már végül értek, bevallom első körben bonyi volt :oops: ), szerintem, ha több hónapig nézed és nem lesz pozitív az még nem feltétlen jelenti azt, hogy nem érik a pete. Akkor én megpróbálnám máskor mérni, rászánnám a pénzt és mérném egész ciklus alatt (értelemszerűen, ahogy ósió írta, ha full negatív, akkor a következő napot ki lehet hagyni, így is lehet spórolni a teszttel.)

Kép
Kép
tabati
 
 


Na Ósió köszönöm, azt hiszem értem! Tehát ha jól értettem neked is 13.án kéne megjönnie! Hát a ciklus.hu szerint nekem is! Szóval azért biztonság esetére szólj rám, hogy mikor teszteljek :D
Mert bevallom mi ennél a ciklusnál bepróbálkozunk mert addigra túl leszek a fogorvoson és hát ugye nekem ez volt a vízválasztó! Tehát ha pozitívat tesztelek akkor mindent bele :lol:
Ja, és még egy kérdés! Tudom már halálra untatlak titeket a fiút akarok sztoryval, de azért megkérdem! Ha fiút akarok, akkor a ciklus.hu szerint pont ovulációkor kell próbálkoznunk meg pár napig utána!
Tehát nekem most azt írja, hogy 13.án kéne megjönnie, és 28-31ig fiú! Ez így van? Persze tudom, hogy nem 100%os ez a módszer de mi most úgy vagyunk vele, hogy bepróbálkozunk! Két ciklust így próbálunk, és ha nem jön össze akkor visszatérünk a minden napi együttlétre, ahogy Kyra is összejött :lol:

Egyébként egyáltalán nem baj, hogy ide írtad közösbe, csak nem tudtam kit mennyire zavarna :)

A nem pontos peteérés egyébként halál elképzelhető! Merthogy nekem az egyik ismerősömnek menzesz után egy nappal van mindíg peteérése! Ő is rászánta a pénzt és megnézte az egész hónapot! Meg dokihoz is ment ultrahanggal nézni :lol:
És mindkét gyereke menzi utáni napon fogant :lol:
De én Kyrából kiindulva tudom, hogy nekem azért valahol ott van a közepe felé, ha nem is pontosan :P
Bár ki tudja azóta mi változott, de remélem, hogy nem lesz semmi gond! :roll:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Hát, biztosan vannak ilyen extrém esetek is az ovulációval kapcsolatban, hogy túl korán van vagy túl későn van.

Akíra, ebben a hónapban már elvileg nem tudtok próbálkozni, hiszen megvolt az ovuláció pontosan egy héttel korábban. Szerintem neked is. Ha fiút akartok okvetlenül, akkor a köv. ciklusban peteérés előtt egy nappal, illetve peteéréskor és azután van esély fiúra. Ha kislányt akartok, akkor ovu előtt 2-3-4 nappal kell szeretkezni, mert a kislánykatonák nagyon türelmesek és életképesebbek, amilyenek mi magunk is vagyunk! :D Szóval, akkor ha 14-én jön meg, vagy 13-án, akkor közvetlenül karácsony után kell együtt lennetek, hogy kisfiú legyen. Én bizti csinálnám abban az egy hétben mindennap, hogy terhes legyek! Párom mondjuk jobban fiút akar, másodikra meg kislányt. :-)
Szóval, most kíváncsi vagyok, hogy melyik nap fog megjönni. 13-án vagy 14-én. Lehet, hogy pont éjszaka.
Én eddig mindig úgy számoltam, és így is jött ki, hogy a ciklus utolsó napja a követlező ciklust megelőző nap. tehát előző hónapban nov. 15-én volt az utolsó nap, az első meg nov. 16-án, ekkor jött meg. De szerintem ez így is a logikus, mert az előző ciklus vége (amikor még nem volt vérzés), hogyan lehet a köv. ciklus első napja? Attól új a ciklus, hogy megjön, nem? Én eddig mindig így számoltam, és ez be is jött. De én úgy vagyok vele, hogy 1-2 nap édesmindegy, hiszen ahogyan múltkor is írtuk, teherbe esni kb. 1 hétig lehet, és nemcsak 1 napig. Jól is néznénk ki :?
Akkor mindenkinek szabit kellene kivennie akkorra!

Ma megyek ruhát próbálni. Izguloknagyon! Jön velem a nagyim is. Remélem, sikerül találni valami jót, s lefoglalni, akkor végre szinte tényleg minden meglenne.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?