Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok LányokKép
Én ma voltam vérvételen, ahol megemlítettem a toxoplazmát, és simán arra is vettek vért, pedig a dokim nem írt külön papírt. (Margit) Egyébként ha vki akarja, erről nem lehet lekésni, bármikor lehet a terhesség alatt vizsgálni, sőt ha vki különösen veszélyeztetett erre nézve, többször is lehet nézni, mert friss fertőzést bármikor összeszedhet az ember.. Persze állítólag az emberek 50%-a már átesik rajta felnőtt korára. (Egyébként azt hiszem TORCH vizsgálatnak hívják és nem csak toxot néznek, hanem egyéb vírusokat is)

Pusz, Tina
Tina
 


Noémi

A Dunántúlt és a Balatont leszűkitve Tapolcán lakom. Tudsz valahol a közelemben 3D-s UH-t?
Amúgy el szoktam hessengetni a hülye gondolatokat, ma megint émelygek is, talán minden OK. Persze nekem még nem nyilal semmi a hasamba, nem úgy mint Neked ott a tábla legelején.(De jó neked!!!!)

Kitty

Tina
Na, kíváncsi vagyok, hogy nekem is ilyen símán megcsinálják-e a toxoplazmát.
kitty123
 
 


Sziasztok!

A cikket én is olvastam, azóta nekem is ez jár a fejembenKép
Én sem érzem magam terhesnekKép Holnap megyünk uh-ra, előre félek......

Pusz: Kata
LadányiKata
 

 
 

Sziasztok!
Most találtam rá erre a topikra. Azt hiszem inkább ide való vagyok,mint a "friss mamák" közé, bár még itt is az utolsó hely körül fogok kullogni. (Szilvi! szeretnék bekerülni a kis táblikutokban, lehet???)
30 éves dolgozó nő 5 hetes (valódi babakor) pocakkal és sok jó kedvvel. Párom még szokja a házasság gondolatát, amit ugyan tervezgettünk, de most valahogy inába szállt a bátorsága. Örül a babának ő is, csak ez a ceremóniás dolog nem az ő esete.
Van egy helyes kis unokahugom (nővérem lánya), akit segítettem világra jönni, és azóta is nagyon szoros a kapcsolatunk. Koronaként pedig egy jól fejlett kis aranyerem, ami nem igazán nyugtat meg.

Leginkább egy tohonya állathoz hasonlítanám magamat, legalább is ahogy most érzem magam (:-)), pedig kb 1.5kg-mal vagyok több mint korábban (eredetileg 177cm/61kg). Semmi nem úgy áll rajtam, mint azelőtt, nincs megfelelő felsőm-alsóm.
Továbbá nyomaszt még, hogy vajon a stresszeimből mennyit vesz át/le a baba, mikortól lehet tudni/sejteni a baba nemét először.

Kellemes, émelygésmentes napot mindenkinek
Judit
holophernes
 
 


Lányok!
IRGUUUUUM-BURGUUUUUM!!!
Nem szabad ilyenre gondolni!!!(bár bevallom anno nálam is felmerült a gondolatKép) Ha nem is érzitek magatokat terhesnek, akkor is azok vagytok!Kép És a baba nagyon jól érzi odabent magát! Ahogy Noémi írta, lehet, hogy most kaptok is odabentről 1-2 nyilalást: HÉÉÉ, itt vagyok!Kép

Kata!
Szóval nyugi, minden OK és szorítunk az UH-ért, hogy jó nagy babát lássál!Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!

Judit!
Örülök, hogy ránktaláltál, a táblázatban a megadott hét+nap alapján számolta ki a gép a mensidet és a picur érkezését. Ha valami nem OK szólj, javítom. A baba nemét általában a 16-18. hét környékén már meg tudják állapítani,(bár van akinél korábban is) persze ha baba is úgy akarja.Kép

Kata!
UH-DRUKK!Kép

Húúúúúú...csak most számoltam utána, hogy már több mint tizen vagyunk a táblicskuban.Kép Növögetünk és sokasodunk...

Kép

Szép napot kívánok mindenkinek!

Szilvi
sztigris
 
 


Kellemes jó reggel mindenkinek!
Köszönöm a kedves fogadtatást, és a táblicska szinte tökéletes lett, Szilvi. 1napot adj hozzá légyszíves, mivel 2002.05.21 volt az utolsó véres napom...:-).És azt is tudom már, hogy a Péterffy-ben fogok szülni.
Képzeljétek, ma a kis törpémmel álmodtam. Nagyon helyes volt, leginkább egy cupido-hoz hasonlított, hukás lábakra és nyakra emlékszem, barnás hajacskára, kicsi, csíkszerű szemekre (bár lehet hogy csak aludt). DE NEM LÁTTAM HOGY FIÚ VAGY LÁNY...!!!! :-)
De nagyon jó érzés volt, mindenesetre...
cupa nektek
J.
holophernes
 
 


Sziasztok Kismamik!

Egy kicsit eltűntem, de itt vagyokKép
Jó sokan lettünk a tábliban, az a jó, és gyertek még többen!Kép

Judit! Üdv közöttünk! A stressz tényleg nem jó, ingerlékenyebb lehet a baba miután megszületik, úgyhogy csak nyugiKép Az ehavi Kismama számban is írnak erről. SZép dolgokra kell gondolni, örülni, és tuti minden rendben leszKép
Jó lehet a Picivel álmodniKép, én még nem álmodtam vele, de majd erősen koncentrálokKép

Szilvi! Ez a nyilalás dolog tényleg érdekes, nálam is volt, hogy nem éreztem semmit... erre kaptam odabentrőlKép

Kitty! 3D-s UH a nagyobb kórházakban szokott lenni, biztos van Tapolca környékén is.

A régi védőnőmet felkerestem, sokkal jobb lenne, mint a mostani, de sajna nem lehet választaniKép
Azért jól el beszélgettünk, kb. egy órát. A múltról is esett pár szó, a sírás fojtogatott, aztán mondtam, hogy hagyjuk, nem érdekel, nem ezért jöttem. Egy csomó mindenról dumcsiztunk, tökjó volt!Kép Minden héten a közeli kórházba fogok menni előadásokra, már alig várom. Jártok Ti is valamilyenre? Erről még nem írtunk.

Legközelebb UH-ra 2 hét múlva megyek, majd aztán megyek át a frissbe, azért olvasgatom azt a topicot is.

Kép

Nikie
11+3
nikie
 
 


Judit

Na látod bőven nem az utolsó helyen kullogsz, sőt rögtön a közepébe kerültél a táblának.
Én még egyenlőre nem álmodtam a babával,sőt olyan jól alszom mostanában, hogy egyáltalán nem álmodok.

Lányok

Ti már mind elmondtátok a környezetetekben, hogy babát vártok? A férjem ragaszkodik hozzá, hogy várjuk meg a 12. hetet.Így aztán még a szüleim sem tudják.(Csak 3 barátnőmnek modtam el, mert azért teljesen nem bírtam ki.)

Jó hétvégét mindenkinek!!

Kitty
kitty123
 
 


Utálom, hogy írtam egy jó hosszú glosszát az előbb nektek , erre kiírt valami idióta hibát. Nekilátok újta, brrr....
u.i.: na így leszek stresszes :-)
holophernes
 
 


Kitty, én elmondtam a családomnak. Nálam az a helyzet, hogy minden vasárnap együtt szeretek velük ebédelni, ha tehetem. Korábban dohányoztam, kávéztam velük együtt. Ugye meglehetősen gyanús egybeesés, ha még a súlyos füstundoromat is hozzá veszem ahhoz, hogy ne derüljön ki. Bár én a szüleimnek akkor is el mondtam volna, ha nem lettek volna ezek a rossz szokásaim. Ez egy örömhír, és én meg akartam osztani velük. Az ember meg akarja kímálni őket, ha valami gubanc lenne, hogy legalább ők ne szomorkodjanak. de valahogy úgy vagyok ezzel, hog yők a családom. Ha szomorú vagyok, akkor ők is lehetnek részesei a bánatnak, uúgy mint az örömnek. Szóval szerintem nagyon örülnének már most is, és NEM TÖRTÉNIK SEMMI BAJ!!!

Bent más a helyzet. Itt nem tudja gyakoraltilag senki. Dohányzós barátosném tudja, és kész. Illetve a 2 legjobb barátnőm, akik mind2en gyesen vannak, tavasszak szültek 1fiú-1lány leosztásban.

Niki, a stresszel meg úgy vagyok, hogy sajnos könnyen jön, és remélem könynen is megy. De ezt szeretném leginkább leküzdeni. Jelenleg beszélgetek a törpémmel este/reggel. Elmondom neki, hogy szép és egészséges kis törpe fejlődik a pocakomban, könnyen gyorsan és egyszerűen fogunk szülni, mindig küldök neki egy mosolyt, és aztán kezdődhet az éjszaka, vagy a reggel. Niki, arr agondoltam, hog ymegkérdem, mi is történt veled régen. Tudod, én csak most érkeztem közéstek. De nem lesz harag, ígére,. ha azt modnod, hogy nem tartozik rám, vagy majd máskor, vagy hagyjuk. SZóval csak jó lenne tudni. Bármi is legyen az, oka volt, és csak előre a jó felé szabad tekinteni. Mindig azt kapjuk, amit várunk!

Lányok!
Szerintetek a 8. heti házasélet kerülés hogy is számítandó pontosan?? Én most már benne vagyok, és kerüljem a párom, vagy még nem???

Cupa mindenkinek, aki nem jár erre már többet
Judit
holophernes
 
 


Judit!
Jó, ha a stressz könnyen megy. Úgy is kellKép A beszélgetés is nagyon jó a PicivelKép
A házasélet kerülésével kapcsolatban, attól függ mit mond a dokid, van úgy, hogy ellenzik, azért lehet jobb mellőzni. Méhösszehúzódások lehetnek utána, és ezt azért jobb kerülni.
A profilomban olvasható a régi sztori is.

A pocaklakómról mindenki tud márKép Furcsálnák a munkahelyen, hogy "beteg" vagyok heteken át, főleg nyáron, hihiKép Én táppénzen vagyok az 1 UH óta, csak nem tudom meddig.

Judit! A Holophernesnek utánanéztem, őellen küzdött Judit, a hősnő. Az ótestamentumban szerepel, miért gondoltál rá?

Nikie
nikie
 
 


Sziasztok!

Hogy vagytok? Hányás, hányinger? Én , mi nagyon jól érezzük magunkat, semmi rosszullét, csak aludnék egyfolytában.

Én először páromnak mondtam el hogy újra kispapa lesz, aztán pedig a testvéremnek és végül mondtam el anyukáméknak. Én sem bírtam volna ki, hogy ne mondjam el, így teljesen egyet értek Judittal. Mindenki nagyon örült a hírnek, sőt anyu jött el velem orvoshoz, mert párom nem tudott eljönni a munkahelyéről.

Judit, nekem a harmadik babám lesz, és bevallom őszintén egyik terhességemmel sem kerültem a házaséletet, szerintem ha nem azért vagytok együtt hogy a férjednek ne okozz csalódást, hanem mert neked is jó akkor nem hiszem hogy valami gond lehetne belőle.
Ezt az orvosomtól is megkérdeztem, és ő is ezt mondta. Norbival való terhességem 25. hetétől sokat keményedett a hasam, akkor már mondta a doki hogy kerüljük. De Bettivel nem volt ilyen gond. Egyébként Norbival elöl fekvő méhlepényem volt valószínű hogy ez is okozhatta.

Én most az 5. héten vagyok és nem kerüljük a házaséletet, persze ha valamikor nem volt kedvem hozzá akkor szóltam páromnak, hogy inkább most ne.

Persze ez csak az én véleményem.

Na befejezem, mert hosszúra sikerült.
Sziasztok

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Nikie
Még mindig nem tudom, mi történik veled, illetve miért is vagy otthon. Ez akkor azt jelenti, hogy nem az én dolgom?? Doki mellesleg azt mondta, hogy a házaéletet kerüljük a 8. héten, mert a méhösszehúzódások vetéléshez vezethetnek. Én szeretném is elkerülni ezt, egyszer már elvesztettem egy babát. Csak nem akarom a kedvest sem, és magamat sem kínozni, amikor nem muszáj. Szóval előtte vigyázzak, hogy meg ne jöjjön, meg alatta, meg nehogy kicsit késve. Ez így 3 hét lenne... Na akkor inkább felejtsük el, hogy hányadik hétnél járok .. :-))
Holophernes valóban egy férfi volt, akinek levágta fejét egy Judit nevű zsidó nő, mikor a serege Judit városára támadt. Nabukodozon fővezére volt, és a fővezér sátrába belopózva, szerelmet ámítva csaáébította el, majd álmában megölte. A nevet az utolsó pasimtól kaptam. Szerinte én leszek az ő végzete, én le fogom váhni a fejét. Nem így lett, de a nevet használom olykor, mert a levelező rendszerek nem írják rá, hogy 'már fogalt az ön által megadott név' :-)

Gabi1
Alvás nálam is 100%on. De persze ez a munkahelyemen nem igazán az az időszak. Igazándiból én sem szeretném kerülni a szexet, csak félek a csalódástól/veszteségtől. Meg nem is mindig kivánom, de ezzel nálunk sincs gond. Ráadásul ezekkel a megduzzadt mellekkel szexisebbnek érzem magam, bár az alhasi tohonyaság nem az én zsánerem, de most nem is az a téma, szóval én is jobban kívánom ha rámjön.
Ti is voltatok ezzel így, vagy vagytok??
Én még nem tudom, hogy merre van a kis petezsák felfüggesztve, csak azt, hogy hátrahajló méhem van. Ahhoz képest, hogy az orvosok szerint nehezebben esik így teherbe az ember, nekünk kb a 4. alkalommal össze is jött.. :-))

Kedves felső harmad, Ti mennyit híztatok az első időben. Szóval mennyi a normális?? A dokim riogat, hogy ilyen-olyan szigor lesz, ha meghízom.

Üdvöske, úgy fest ma szófosásom van, bocsika
Judit
holophernes
 
 


Sziasztok kismamik!

Az első hetekben nekem sem volt a szexhez kedvem, mondjuk napi 24 órás hányinger mellett, ki csodálkozik rajta? Kép Férjecském szerintem nagyon nehezen bírta, de soha egy szava nem volt. Édi Kép
A hányinger mellett persze féltem a baba elvesztésétől is, amin nagyot nem lehet csodálkozni az előéletemmel (profil). Kép ... de a férjemtől sem szerettem volna elszakadni, elhidegülni....de ahogy teltek a hetek, egyre jobban éreztem (érzem) magam és.... kitalálhatjátok. Kép Persze mindig tőlem tesszük függővé és apajelölt azt mondta "Te vagy a kismama, ha jól érzed magad, akkor szólj..." Kép
A legjobbak a hétvégi reggelek, nyugis, napos ébredések... Kép

Judit
Én kb. 2 kilót szedtem fel mostanra, de nem vagyok hajlandó mérni magam. Kép Van otthon egy rossz mérleg, amire rá se állok, de újat nem veszek. Kép Végülis nem eszek csülköt, disznótórossal Kép és majd leadom szülés után (csak addig jussunk el).

Pusz
Noémi
noémi
 
 


Nikie, most fogtam fel, hogy a profilod takar mindent, bocsika..:-) hajrá
Úg ylátom, hogy viszonylag csendesek vagytok ma.
Nekem el kell mennem egy kicsit dolgozni, ma még szint esemmit nem csinéltam. Aztán jövő héten meg végig szabin leszek.
Szóval kedves Táblásak és táblán kívüliek:
tessék sokat pihenni, esténként meleg szeretettel gondolni a babára, vigyázni a körülöttünk lévő gödrökkel és potyogós gyerekekkel és drukkolni mindenkinek aki éppen finisezik, mert ugye mi is ott leszünk egyszer...
Cupa
Judit
holophernes
 
 


Kitty!

Nekem volt egy elhalt terhességem, és olyan kínos volt megmondani, hogy már nincs baba, úgyhogy én nem mondtam meg senkinek. A kolléganőim rájöttek, és épp ma "buktattak le". Mostmár azt hiszem, hamarosan megtudhatja a család, barátok is, ha már így kitudódott. Meg különben is, már elmúltam 12 hetes.

Holophernes(Judit)!

Mi is kevesebbet szexeltünk mostanában, főleg a borzasztó nagy aluszékonyságom miatt, meg inkább a fertőzéstől féltem. Szerencsére minden rendben. De hogy pont a 8. héten ne? Erről nem is tudtam.

Érdekes módon én semmit se híztam eddig, pedig van már pocakom is (abból jöttek rá a lányok), és a melleim is kicsit megduzzadtak.

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Sziasztok Kismamik!
Szilvi köszi hogy beraktál a többiek közé jó látni hogy már nem vagyok utolsó.
Gabi 1! Én pont betöltöttem az 5. hetet amikor már láttuk UH-n.

Gyakran aggódok én is hogy jól van-e a Pocaklakóm mert nem érzek semmit de látom ezzel a problémával nem vagyok egyedül,ilyenkor megpróbálok valami szépre gondolni!
Nálunk csak egy barátnőm tudja akivel majdnem egyszerre estünk teherbe. Úgy gondoltuk hogy a szüleinknek akkor mondjuk el ha már láttuk a szívhangot.
Puszi mindenkinek!
Ditta
 


Lanyok!
Mindenkinek gratulalok, problemamentes terhesseget es egeszseges babakat kivanok.
En meg csak vagyakozoan pillongok efele a topic fele, sajnos inkabb a "mar megint megjott"-be ferek bele.
Azert fordulok hozzatok, mert nalatok talan meg frissebb az elmeny...kerlek mondjatok mar el, hogy kb kinek mikor mutatta a teszt a terhesseget.es foleg azt, ha volt olyan, hogy pl a 30.-ik napon nem de a 35.-en mar konkretan.
Latom van kozottetek aki jun 4-en meg menstrualt es jul8-an mar javaban benne vana tablazatban.
azert kerdem mindezeket, hogy remenykedhetek-e meg.
bocsi a kozbekotyogasert!
-szoszi-
szoszi
 
 


Lanyok!
Mindenkinek gratulalok, problemamentes terhesseget es egeszseges babakat kivanok.
En meg csak vagyakozoan pillongok efele a topic fele, sajnos inkabb a "mar megint megjott"-be ferek bele.
Azert fordulok hozzatok, mert nalatok talan meg frissebb az elmeny...kerlek mondjatok mar el, hogy kb kinek mikor mutatta a teszt a terhesseget.es foleg azt, ha volt olyan, hogy pl a 30.-ik napon nem de a 35.-en mar konkretan.
Latom van kozottetek aki jun 4-en meg menstrualt es jul8-an mar javaban benne vana tablazatban.
azert kerdem mindezeket, hogy remenykedhetek-e meg.
bocsi a kozbekotyogasert!
-szoszi-
szoszi
 
 


Sziasztok
Én meg ahelyett, hogy nyaralásra készülnék, bejöttem befejezni a munkám, meg rátok nézni, hogy hogy vagytok.

szoszi
Nekem a Párom volt rettenetesen izgatott, és csütörtökön kellett volna megjönnie, azaz a 28.napon, és szombaton a reggeli pisi már egyértelműen terhességet mutatott, úgy hogy én nem éreztem még semmi egyéb szokott jelet (mell feszülés, alhasi telítettség, fáradtság), csak a párom járkált diadalittas arccal.
Szóval ezt akárhogy számolom, akkor is 30nap! A terhességi tesztet Rossmanban vette, szóval, semmi extra, rózsaszínű, és csak bele kell tartani a sugárba.
Meg ha egyszer kimutatta, akkor biztos, hogy terhes vagy. Ezek olyan érzékeny vacakok (vegyészmérnök vagyok :-) ), hogy ha nem pozitív a teszt, még lehetsz terhes, meg kell ismételni pár nappal később, pl a 35.en, de ha pozitív akkor BIZTOS hogy terhes vagy!
Amúgy meg ne aggódj, össze tud az jönni, ha jönnie kell. ha meg még van addig hátra neked valami, akkor meg tedd a dolgod. Itt azért szívesen látunk :-)


Ditta,
8hét azért rizikós, mert ugye az a 2. kimaradt ciklus ideje. Ugyanígy óvnak még a 12heti aktivitástól. A babák ekkor szoktak elmenni leggyakrabban, egyszerűen megjön a mensi. Pfúj, mindenki törölje ki a kis buksijából ezt. Minden rendben lesz.
Mi remek jó házaséletet éltük, mivel itt senki nem erősített meg, hogy káros, hát szeretgettük egymást egy kicsit. Na ezért utána szundiztam egyet, szóval adtam lehetőséget a kis Prücsöknek, hogy kipihenje magát, és jól megkapaszkodjon újra.
Szóval mire legközelebb erre járok, már túl leszek a 8. héten.. :-)
pusza
Judit
holophernes
 
 


Sziasztok!

Voltunk UH-n, hát frászt kaptam.
Hüvelyi UH-t csináltak, mivel ugye már van egy gyerekem, tudom, mit kell lesni a képernyőn. Doki nézi, nézi, csak a petezsákot látja. Aztán én mondom: Ott oldalt, nem az?? De, az. A petezsák oldalában egy kis pötty.... (ez nem baj?? Semmi baba formája nem volt, meg se mérték...) de ahogy ráállt, dobogott a szíve. Kérdeztem: ez az Ő szive?Mondta a doki, igen.
Szerintetek, akkor minden rendben van????

Puszi:

Az örökké aggódó Kata
LadányiKata
 


Jó reggelt! Kép

Kata Kép
Pont ennyi idős terhes voltam, amikor a szivecskéjét néztük, olyan volt csak mint egy kis babszem, és a doki látta a lüktetést rajta. A baba forma még pár hét, nekem a 10. heti UH-n már babaforma volt.

Nyugi Kép Kép

Noémi
noémi
 
 


Sziasztok lányokKép
KataKép Ne aggódj, a 6.héten még annyira picurka a baba, a lényeg, hogy legyen szívhangja. Az pedig van, úgyhogy minden renben!Kép
Lányok, szerintetek az normális, ha sokszor 'érzem' a hasamat, feszül pl fekvésnél, hol jobbról hol balról, meg az alhasam is szokott fájdogálni (szerencsére nem túl erősen). Kicsit aggódom, főleg mert holnap megyek UH-ra és már 3 hete nem láttam a babámatKép Remélem minden OK lesz.. Ja, és most még a hajam is elkezdett erősebben hullani, ez lehet hogy a terhességtől van?? Másnak is vannak fura tünetei, vagy csak én vagyok egyedi eset..? Kép
Tina
Tina
 


Tina Kép
A fura tünetekről szól a terhesség egésze.Kép És hát azért alakul és növöget a baba, és rendeződnek szép lassan a szerveid is ide-oda, hát persze, hogy érzed a hasad. Kép

A hajjal kapcsolatosan, nekem pont az ellenkezője történt, ilyen dús és egészséges még nem volt soha. Szedsz vitamint?

Noémi
noémi
 
 


Kitty Kép

Bocsika elkerülte a figyelmem, hogy válaszoltál. Egy Győri 3D-s UH-ról olvastam a Kismamában. Neked az nagyon messze lenne?

Noémi
noémi
 
 


Szia NoémiKép
Köszi a biztatást, remélem tényleg minden OK. A hajhullást nem értem, nekem meg mindíg nagyon dús hajam volt, és mostanában már nem annyira..( Pedig szedem az Elevitet. Attól félek, a hormonok játszanak velem..
Tina
Tina
 


Tina

gyors megnéztem a táblázatot, és látom, hogy 2 héttel előzöl meg. Pont én is a Te tüneteidhez hasonló miatt akartam ma írni, de valami volt a net-tel eddig.
Szombat óta érzem, mindha meg akarna jönni.Kis görcsölgetés a derekaban egy icipici a hasamnál is, néha mindha keményedne az amúgy nem létező pocakom. De nem fáj, csak olyan furi.És én is aggódtam, hoyg csak nem a babával van baj.A védőnő megnyugtatott, hogy ez természetes, és csodálkozott, hogy az előző 2 terhességnél ezt nem éreztem.(Vagy elfelejtettem)
Szóval állítólag semmi gáz.Most már nyugidtabb vagyok, szerintem Te se izgulj, nálad meg már a méh is növekszik.
Jó neked, Te már hamarosan láthatod a picidet.

Noémi
Köszi az infót.Mivel megyek majd genetikára is majd Zalaegerszegre, bízom benne, hátha ott valami jó UH van.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok Kismamik!

Tessék jönni gyakrabban, mert lassan kihal a topic! Mindenki nyaral? Kíváncsi vagyok mi van Veletek!

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok

Kicsit eltűntem, sok a meló. Tegnap voltam terhesgondozáson, találkoztam a körzeti nőgyógyival, fel voltam készülve mindenre, mert állítólag tőle időnként sírógörccsal jönnek ki a kismamik. Szerencsére teljesen normális volt.
Velem semmi különös, pocakosodom, többen rácsodálkoznak mekkora már Kép. Most jött meg a toxoplazma eredményem, és még nem estem át rajta , pedig reméltem Kép. Gyerekkoromban volt otthon cicánk.
Képzeljétel, már kétszer átadták a helyet a buszon. Kép

Tina, nekem is hasonló a helyzet a hajammal, valamint én rettentő pattanásos lettem, azt mondta a védőnő, a terhesség azt hozza elő, ami nem volt eddig Kép. Nálam hajhullás, pattanások... Kép

Gigi 13+1
gigi1
 
 


Sziasztok!

Na, mi is itt vagyunk csak betegeskedünk vagyis már csak én.Kép Sajna már alig tudok aludni a kínzó köhögésektől, de szerencsére lázam nincs. Épp ma szerettem volna visszamenni a dokimhoz, de még meglátom, hogy leszek délután.

Hajhullás nálam nincs és Zsaninál nemhogy kijöttek volna a patik inkább megszépült az arcom. Valószinűleg Zsani női hormonjainak hatására.Kép

Táblicsku:

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!

Megint bekukkolok hozzátok,de látom,hogy ti is öregebb kismamikká váltok!KépLassan lehet jönni a friss kismamikhoz isKép

Tina!Nekem is nagyon hullott a hajam a terhességem elején,most a középső harmadnál ez vmennyire megállt.A pocakom nekem is szokott fájdogálni,ilyen mensi jellegű görcsök törnek elő,nem erősen,de érzem őket.Én megkérdeztem a védőnőmet aki szerint ez teljesen normális,azért mert terhes vagyok,a szervezetem még nem felejtette el,hogy mikor szokott lenni nálam a peteérés,vagy a menstruáció.Állítólag ezek a kisebb fájások ezt jelzik.
Kitty is jól írja,azt is érezhetjük ahogy növekszik a méh.

Na lányok megyek,mert vár rám a takarításKép
További kellemes pocaknövesztést!Kép
Rita
Rita
 


Sziasztok
Szilvi, akkor nekem fiam lesz? A kínai horoszkóp is azt mutatta a babaponton. Kép Gyógyulj meg most már...
Én ezekben amúgy nem hiszek, csak jót mosolygok rajta, és kíváncsian várom január 21-ét. Kép

Rita, inkább maradj, várhat a takarítás, vagy diktálom a címet és jöhetsz hozzánk is, ha végeztél. Kép

Gigi
gigi1
 
 


Gigi, Tina!

Sajnos én eddig is pattanásos voltam, és nem is változott a helyzet. Kép

Nekem még senki sem adta át a helyet. Kép

Szöszi!

Nekem 35-36 napos a ciklusom, és a 38.-on már kimutatta a teszt a terhességet. Meg valahogy én is éreztem. (Vagy érezni véltem.) Kép Kép

Kitty!

Én is néha érzem a hasam, sőt, az első UH előtti napon (7 hét)görcsölt is egy kicsit, nagyon meg is ijedtem, de szerencsére minden rendben van azóta is. Kép

Judit!

De akkor akinek nem 28 napos a ciklusa, akkor máskor kell vigyázni? Akkor nekem még a 3. elmaradt menstruáció időpontja előttem van... Kép

Sajnos a hányinger és az aluszékonyság nem múlt el nálam, viszont bejött a gyomorégés, és a hátfájás is. Kép

Sziasztok, elmegyünk 2 hétre nyaralni, hogy a pici "világot lásson", meg valószínűleg erre néhány évig nem lesz lehetőség. Ja még egy. Szerintetek el lehet menni vízi vidámparkba? (Csúszda) Még sose voltam, de lehet, hogy nem most kéne kipróbálni...

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Gigi!
Köszi, igyekszem meggyógyulni.
Tudtommal a tesztoszteron a fő ludas a pattanásoknál(valamikor a spektrumon láttam egy dok.filmet), ami ugye a férfihormon.Kép Lehet, hogy ki fogsz nevetni, de én eleve egy "férfiasabb"(na, jó szóval szőrösebbKép) vagyok és érdekes módon Zsanival mintha megállt volna a szőrtüszők növekedése és abszolút nem kellett bajlódnom a lábam simaságának megőrzésével.Kép Valószinűleg a kettőnk ösztrogén szintje legyőzte a tesztoszteron szintemet.Kép Sok lúd disznót győzKép! Ez csak egy érdekesség, de gondoltam leírom.

Rita!
Légyszi a mi házunkat se hagyd ki!KépKépKép Épp tegnap említettem meg a páromnak, hogy nem bírom elviselni ezt a sok port, úgyhogy a közeljövőben készüljön fel egy óriási takarításra. Szerencsére az én férjecském mindig segít mindenben.Kép

Zsóf!
Én is patis vagyok, de most nem igazán változott a helyzet...talán egy kissrác lehet a dologban?Kép
Én is úgy szeretnék már aqua-parkba menni, de most nem ajánlom neked. Nehogy megüsd magadat, persze a medencékbe azért bemehetsz.Kép
Kellemes nyaralás és vigyázz magatokra!

Szilvi
sztigris
 
 


Szilvi, örülök, hogy szót fogadsz Kép, és meggyógyulsz. Kép
Érdekes ez a pattanás dolog, januárban kiderül Zsófnál, Szilvinél és nálam. Kép

Zsóf, nyomd ki egy kicsit a hasad. Kép Amúgy nekem a kismama koromnál nagyobb a pocim, de nem azért mert óriás a bébi, hanem mert laza a belsőm. Mindenki idősebb kismaminak gondol a nagy hasam miatt.
Gigi
gigi1
 
 


Szia Szilvi!

Köszi! Nem tudom, kissrác -e, de az apja azt állítja, hogy szerinte lány. Végülis ő már csak tudja, biztos mondta, csajok előre gyorsan, fiúk lemaradni! Kép Kép

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Sziasztok lányokKép
Rita, köszi a megnyugtató szavakatKép
GigiKép Úgy tűnik nem vagyok egyedül a tüneteimmel, ezek szerint van akire így hat a terhességKép mint ránk.
SzilviKép Remélem már jobban vagy, nem kellemes dolog a köhögés semKép
ZsófKép Jó pihizést, biztos nagyon klassz lesz, akkor is ha Te nem fogsz csúzdázni..Kép

Lányok, ma túlvagyok és is egy UH-n, most láttam először úgy a babámat, hogy már emberi formája van, nagyon édi volt. CRL 58mm, NT: 2mm.

Puszi Tina
Tina
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok.
Ma vagyok 5 hetes és 1 napos 27 éves, első babás. Ma voltam uh-on még nemigen látszódott, hétfőn megyek újra.
Azon kívül, hogy fáj a mellem semmi változást nem érzek. Mikor kezdődik az émelygés, ha lesz?
Egyáltalán nem érzem magam másnak mint pár hete. Az agyammal még nem is dolgoztam fel néha teljesen megfeletkezem róla, hogy már nem egyedül vagyok.

Szilvi, beraksz a táblázatba?

Köszi

Bibi
Bibi
 


Sziasztok Kismamik!
Szeretném megkérdezni Tőletek hogy mikor mentetek vagy mentek először a védőnőhöz?
Nálam ma először jelentkezett émelygés ettem egy pár falatot és elmúlt.Enyhe görcsöm nekem is volt de most megnyugodtam hogy ez normális.
Nagyon várom már a csütörtököt akkor megyek UH-ra szívhangot nézni!Remélem minden ok lesz!
Szombaton pedig elutazunk egy hétre pihenni.Jó érzés hogy már hárman utazunk!
Puszi mindenkinek!
Ditta
 


Sziasztok

Ditta, változó, kit mikor küld a dokija, vagy magától mikor megy a védőnőhöz. Engem a dokim 8 hetesen küldött el hozzá, de hallottam olyat, akinek a dokija azt mondta elég 12 hetesen. Szerintem teljesen mindegy mikor mész, legyen uh leleted arról, hogy van szívhang, után a akármikor mehetsz. Kép

Bibi, üdv köztünk. Az émelygést meg ne várd, nem biztos hogy lesz, és változó, kit mikor "ér el" Kép.

Tina, hatalmas a babócád, gratulálok. Kép

Gigi
gigi1
 
 


Sziasztok Kismamik!

Bibi, üdv.itt közöttünk. Tényleg lehet, hogy nem is fogsz émelyegni(ha szerencsés vagy). Én kb. a 6. héten kezdtem el, és namcsak reggel, hanem egész nap, és most, hogy betöltöttem a 9. hetet már 2 napja jobban vagyok. Persze már a multkor is azt hittem és utána újra előjött. Amúgy ez a 3. terhességem és az előző kettőnél semmit nem éreztem.
Egyenlőre örülj neki, hogy nem érzel semmi különöset.

Ditta

Engem 7 hetesen küldtek védőnőhöz,mert akkor jelentkeztem a dokinál. De tényleg változó. Legfeljebb azért jobb elmenni már időben, mert egy halom vizsgálatot megcsinálnak,és az jó, ha már az elején megvan.(Vérvétel, Belgyógyi, Fogorvos)

Szilvi

Remélem már meggyógyultál teljesen.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

Bibi!Kép
Üdv itt nálunk, ha valami nem stimmel az adatokkal szólj! Boldog pocaknövesztést kívánok! Az émelygés tényleg kismamitól is függ, hogy mikor bukkan elő. Nálam a betöltött 6. héttől kezdődött, de van akinél már korábban jelentkezik. Hidd el, még én sem "igazán" érzem magam terhesnek, majd ha már mocorog, akkor már számomra is hihetőbb lesz.Kép

Tina!
Szép nagy babócád van! Gratula hozzá, csak így tovább növögessen.Kép

Ditta!
UH-drukk csütörtökre, hogy egy élénken dobogó szivecskét láss.Kép A védőnőhöz akkor mentem el, amikor a dokimtól megkaptam a vődőnőnek írt kis levelecskét.(miszerint legyen szíves terhesgondozásba venni) Ez kb. a 11. hét körül volt.

Zsóf!
Nálunk a férjem először nagyon kislányt szeretett volna és meg is volt győződve róla, hogy beleadta az "anyait".Kép Eredmény: van egy ZsaninkKép...most határozottan kisfiút szeretne és tudni véli, hogy most az "apai" részre öszpontosítottKép... Majd meglátjuk januárban

Gigi!
Szót is fogadtam és tegnap óta sokkal jobban vagyok!Kép Máskor is tessék rámparancsolni.Kép

Na, most értünk haza a nagy körútról.KépFöldhivatal és OTP persze vonattal az egyik helységből a másikba, de végre minden megvan és megkaptuk a kölcsönt, így folytatódhat az építkezésünk.Kép Ha minden igaz idén már az új házban karácsonyozunk.KépKépKép

Bella, Nikie, Bogi!
Mi van Veletek? Viszonylag régen írtatok.

Táblázat:

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Ditta, BibiKép Én is üdvözöllek Titeket. Nekem a 6.héten látszott először a szivecskéje, biztos minden OK lesz! A védőnőt én sem kapkodtam el, de nem az a lényeg..Kép
SzilviKép Már szép nagy a táblicsku!Kép Neked mekkora volt a CRL a 12.héten?

Ma voltam terheléses vércukron és nem is volt szörnyű a cukros lötyi, tulajdonképpen mint a limonádé: igaz belecsavartam egy fél citromot is:Kép

Tina
Tinha
 


Sziasztok!
Bibi!Én sem éreztem semmit az első hetekben aggódtam is rendesen. Most a 6. héten kezdődött egy kis émelygés és folyamatosan éhes vagyok!
Puszi mindenkinek!
Ditta
 


Sziasztok!

Eddig is olvasgattalak Titeket, végre írni is merek... ma végre láttunk a kisbabot, jó helyen van, és lüktetett a szivecskéje KépKépKép Ahhoz képest, hogy második gyerek, most két hetet végig paráztam, hogy minden rendben van e.
Adatok: az érdekes KépKépKépKép Hivatalosan utolsó mensi május 21... viszont a baba nem hivatalos, mert legalább 10-12 nappal kisebb, vagy még többel, a mai UH szerint is ... úgyhogy szülés várható időpontja még nincs Kép Talán majd egy későbbi UH alapján jobban be lehet lőni... (Most "hivtalosan" 5-6 hetes)

Most csak ennyi, mert van itt egy kétemberes csemete, és az apja kezd kidőlni Kép

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Sziasztok!

Hogy vagytok? mi nagyon jól vagyunk, semmi hányinger és émelygés. egyedül ami lenni szokott, hogy úgy érzem mintha fel lennék fújódva és feszül a hasam. sokat tudnék aludni, és persze enni is.

Már alig várom hogy én is mehessek uh-ra, de arra sajnos még várnom kell augusztus elejéig.

Egyébként amikor Bettinával voltam terhes az én arcomon sem volt semmi pattanás, a Norbival viszont tiszta ragya voltam és szószerint csúnyultam.

Én amikor voltam a 4. héten orvosnál akkor azt mondta az orvos hogy ráérek a 8. hét után menni a védőnőhöz, ha már meg lesznek a leletek.

Sziasztok

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok Kismamik!

Olvasgatom amit a pattanásokról, meg a baba neméről írtok. Én a terhesség előtt (miután abbahagytam a fogigátlót)tiszta pattanásos lettem, most meg határozottan javul a bőröm.
Ugye azért még lehet fiam? (2 lány után) Ez a pattanásügy nem orvosilag bizonyított ugye?
Drukkoljatok egészséges kisfiúügyben!!!!!

Amúgy már alig várom, hogy menjek 30-án UH-ra.(De az még 2 hét)

Rebi

Gratulálok az új babához. Gyere gyakran. Amúgy nekem sem tudják pontosan a szülés várható időpontját, pont 4 hetesen már látták a petezsákot, 5 hetesen a szívét, úgyhogy 1 héttel nagyobbnak látják. Azt mondta a doki, hogy 30-án a 12 hetes UH-n véglegesíti majd az időpontot a méretek alapján.

Mindenkinek szép napot!

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

Rebi!Kép
Örülök, hogy csatlakozol hozzánk! Örömteli pocakosodást kívánok! A "parázás" úgymond kismama betegségKép, szerintem normális jelenség, hogy izgulunk a baba miatt. Én is megnyugodtam, amikor végre láthattam és hallottam a pici szivét.

Gabi1!
Nálam már csak a puffadás maradt, de elég kellemetlen tud néha lenni. Az első UH-om nekem is csak a 10. héten volt, de gyorsan eltelik az a néhány hét még augusztusig.

Tina!
Nekem még nem volt 12. heti UH, de remélem ma meglesz.Kép Neked már volt terheléses vércukor, húú akkor én is számíthatok rá. Úgy emlékeztem, hogy később csinálják...dehát már olllyan régen voltam terhesKép

Ditta!
Mesélj majd, mi volt az UH-n!

Köszi mindenkinek a gyogyókat! A gyógyulás útjára léptem és ennek köszönhetően ma délelőtt megyek a dokimhoz babanézőbe, majd mesélek, ha hazaértem.

Mai tabellaKép

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!

Először is köszönöm a szíves fogadtatást.

Szilvi!
Az adatok stimmelnek, a bp-i István kórházban fogok szülni. Legalábbis így tervezzük.


Kérdéseim vannak. (Folyamatosan kérdezni foglak benneteket, ha unjátok szóljatok rám.)
- Mit ajánlott enni így az elején? Vitminok, egyéb anyagok szempontjából?
- Szedtek valamilyen kismama vitamint? Mit? Fel kell íratni vagy recept nélkül kapható?

Nem szeretném, ha valamiben hiányt szenvede babó. A dokival hétfőn beszélek erről, de az még 4 nap.

Köszönöm

Bibi
Bibi
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?