Új privát üzeneted érkezett!

Tiramisut még nem kóstoltuk, mert a mai ebédhez készült, csak tudtam, hogy ma is tele a konyha, meg sok a dolog ezért csináltam meg már előbb, úgyhogy majd ebéd után kiderül. (persze alig bírtuk ki este, hogy meg ne kóstoljuk, de kibírtuk! ) :wink:

Most pedig töltött palacsinta készül. (hússal, sajttal meg zöldséggel, aztán panír, és kirántani)

momi

A nem tesztelés is tünet! :lol: :lol: Ez tetszett!! :lol:

De jó nektek, hogy együtt laktok anyósékkal, de mégis van sok külön helyiségetek! Nekünk csak egy szobánk van, a többi minden közös... :roll: De már kivitelezőt keresünk, tavasszal meg indula a mandula!! :D 8) (persze azért kérdés, mikor lesz beköltözhető... :( )

ósió

Én azért várok péntekig. Már a barátnőmnek is megígértem, hogy megvárom legalább a mensi napját. Főleg azért, mert nekem az átlagos ciklushossz 28 ugyan, de volt már 29 és 30 is. És érdekes, hogy a ciklus.hu számolta ki nekem az átlagot, a szerint mégis csütörtökön kellene megjönnie. (szerintem a múltkori volt 29 napos, azért számolta ezt is így, de logikátlan szerintem...)

A vonalzóban meg az nem tetszik, hogy miért azt írja ki, hogy ennyi van hátra peteérésig, mikor az egy hosszabb folyamat. Miért nem tüszőrepedést, vagy ovulációt ír? Már nemsokára megjelenik újra a lepkéd! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


No, kisütöttük a palacsintát, naggyon jól néz ki, kíváncsi vagyok a fiúknál milyen fogadtatása lesz! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Na, én is megebédeltem!
Finom fehérbort iszogatok most. Ti szeretitek? Olyan sokan nem szeretik, de én szívesen megiszogatok egy-két decit naponta.
Tabati, az nagyon fincsi lehet, amit készítettetek ebédre. Egyszer én is készítettem, csak jó sokat, és csomó megmaradt, mivel nagyon laktató étel.
Igen, jobb lenne, ha nem azt írná ki, hogy hány nap van vissza a peteérésig, hanem mondjuk azt írná, hogy ez a ciklus harmadik napja...de végülis érthető, mert az ovuláció van a középpontban, hiszen itt mindenki terhes akar lenni. Uátna meg azt írja ki, hogy hány nap van a ciklus végéig, s nem azt, hogy mennyi a tesztelésig.
Igen, az én kis pillangóm jön elő szépen. :D Még egsy-két nap, és teljesen látható lesz.
Nekem is voltak az elmúlt években 28 és 30 napos ciklusaim (még a tabletta előtt), de nem egyik hónapról a másikra. Hanem szép lassan tolódott esetleg egy napot, utána hónapokig úgy volt, aztán tolódott még egyet, így lett harminc napos, aztán utána hónapok múlva megint visszacsúszott 28-ra, de mindig nyomon tudtam követni.
Remélem, ez a mostani nagyon pontos megmarad tényleg a jövő évig. Kár, hogy nem msotanra határoztuk el a babát. Igaz viszont, de mikor mgé szedtem a tablettát, nem is mertem gondolni, hogy ha abbahyagom, ilyen pontos lesz utána is. Mivel sokan mondták már, hogy a tabletta után összevissza jött meg nekik. És érzem, hogy az ősz most befutó lett volna. :oops:
De hát remélem, a tavasz is az lesz.

Jó étvégyat mindenkinek, aki most eszik!
Vendég
 

 
 

Kép

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, ezt honnét szedted? :D
Vendég
 


Valamelyik szmájlis :) oldalról. Csak úgy nézegettem.

Én nem nagyon iszom alkoholt, és sokan megköveznek, de a bort sem szeretem. Elszopogatom, ha olyan alkalom van, de nem ízlik annyira... Nekem még az édes is túl savanyú... Egyszer ittam házi készítésű ribizlibort, az nagggyon ízlett komolyan.

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!

Kezdetben nekem sem ízlett a bor, esetleg nagy nehezen lement a torkomon a vörös édesbor, de az is csak nagy lelki erővel. Mindezt azért tettem, mert tudtam, hogy nagyon egészséges. Aztán minden este nagy undorral megittam egy decit. S egyszer csak azt vettem észre, hogy hiányzik. :P Azóta iszogatok, és ízlik is, valahogy hozzászoktam.
Tényleg sokan nem szeretik, még pár korty erejéig sem. Nálam győzedelmeskedett a tudat, hogy egészséges.
De nagyon jó altató! megiszok esténként egy decit belőle, és főleg tudolás után a meleg ágyban tiszta kómába szoktam esni tőle. :D
Vendég
 


Sziasztok!

hogy vagytok?

Képzeljétek, 3 nap késéssel jött meg.... Nekem sem fáj amúgy most... pedig nekem nagyon szokott.

Karácsonyi ajándékkal hogy álltok? Én sehogy :? Vőlegényemnek tudom mit veszek, azt hiszem :) De még senki másnak nem tudom hogy mit vegyünk... Ti mikor szoktatok ajándékozni? Mi 24-én este!

Amúgy én sem szoktam se bort se egyebet inni.... Nekem is savanyú az összes bor:) Bár néha van olyanom hogy rámjön és akkor egy kicsit meg tudok inni ebédhez, de amúgy nem tudnék :) Én a Sangriát szertem nyáron grillezéshez mondjuk :) hmm :):)
encsike87
 
 


Biztos én is fogok inni a párommal néha, mert ő nagyon szereti a vörösbort egy jó kis vasárnapi ebéd után.

Ma sikerült aludnom, nem fájt a hasam éjjel. Viszont filóztam, hogy menjek e táncolni a hétvégén vagy sem, mert ha van baba, akkor nehogy baj legyen. Végül mentem és nagyokat tánciztam, ettől csak nem lehet baja, ha mégis babás vagyok. Viszont ha péntekig nem jön meg, akkor épp ezért is fogok tesztelni pénteken, mert ha pozitív, akkor már tuti nem megyek táncolni.

Lányok!! Már nagyon izgulok!! Pedig ma is kusza napom lesz a munkahelyemen, holnap meg még inkább, de csak arra tudok gondolni, hogy legyen szerda, vagy csütörtök!!!
Nektek szokott fájni a derekatok is mensikor? Csak azért kérdem, mert az vajon csak annyi, hogy a fájdalom oda is kisugárzik, vagy ténylegesen a derekam fáj. Ezen csak most kezdtem el gondolkodni. :?:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, nekem néha a bokám szokott zsibaddni vagy nem is tudom mit csinálni, ha már nagyon fáj a hasam...

De szerintem csak a fájdalom sugárzik ki oda....

Gondolom örülnél ha már hárman lennétek karácsonykor?! :wink:
encsike87
 
 


Mi 24-én szoktuk egymást megajándékozni, de mióta nem élünk otthon, a többieket mondjuk 25-én. Idén nem tudjuk, hol legyünk karácsonykor. Legszívesebben itthon lennék, aztán 25-én kelnék útra.

Tabati, én fogok táncolni, ha terhes leszek, persze, azért óvatosabban. Elvileg az esküvőn már az leszek. De megbeszéljük majd, hogy a párom (illetve akkor már férjem!) majd sokszor lekér, és lassúzunk, illetőleg le fogunk ülni. De ha addig meg még be is jelentjük, akkor a többiek is így fognak állni hozzá.
Szerintem ha nem oylan durva, gyors a tánc, nyugidtan lehet táncolni, mivel ez azért nem betegség. Sokszor eszembe jut, hogy egyesek azt se tudják, hogy terhesek, mindent csinálnak, mégse lesz semmi bajuk. No, jól, azért félvállról se szabad venni.
Tabati, nem lehet, hogy neked most volt a beágyazódásod, ezért fájt mindened? :wink: Mert ezt tényleg neked kell érezni, milyen jellegű a fájdalom. Ha szokásos menstruációs, akkor lehet, hogy a köv. hónapban megint próbálkoznotok kell.

Nekem a hasam szokott fájni, de most meglepően nyugis volt a menstruációm, szinte már el is múlt. De lehet, hogy ez még a gyógyszer hatása. Amúgy meg, amikor fájni szokott, akkor nekem a hasam, de borzalmasan. Gyógyszert kell bevennem, hogy tudjak akár fizikailag, akár szellemileg bármit is csinálni. Ez szerintem mindenkinél más. A derekam is fáj néha, de az már csak mellékesen. Nálam ezt jelenti a menstruációs fájdalom. A fejem nem szokott fájni, ingerült se szoktam lenni.
Vendég
 


Nekem a fejem is szokott fájni....

Szerintetek az normális hogy csak kicsit van meg? Fáj a hasam, de alig van meg.... Én arra gondoltam, hogy a gyógyszer miatt van még...

Én is arra gondoltam, hogy van aki azt sem tudja hogy terhes és nem lesz baja a picinek... bár azért jobb szerintem az a hozzállás hogy vigyáz rá valaki...
encsike87
 
 


Persze, azért vigyázni kell, de nem leállni mindennel. Ez nem betegség, hanem természetes állapot, márpedig az embernek nem az a természete, hogy kilnc hónapig tunyuljon (tisztelet a kivételnek, mikor szó szerint ezt kell tenni).

Nekem se annyi volt, mint régebben. Szerintem ez még a gyógyszer hatása. De remélem, hogy nem ez miatt volt pontos, hanem mert magától helyreállt.
Vendég
 


Reméljük, hogy neked is pontos lesz! meg majd egyszer nekem is :)

Tényleg vannak olyanok akik betegségnek érzik és úgy is viselkednek, pedig nem kéne nekik....
Mi hétvégén egész sokat beszélgettünk a bébiről :):):) Egyre jobban tetszik a dolog :)
encsike87
 
 


Nekem pontos, csak remélem, a továbbiakban is az marad. De szerintem igen. Majd harmincadika körül csinálok megint egy ovutesztet, hogy tudjam, decemberben is pontos lesz-e. remélem, tényleg nemcsak a gyógyszer hatása ez, de nem hiszem, mert régen is mindig nagyon pontos volt.

Én tegnap vettem egy esküvői magazint. Nézegettem, olyan jó kis ötletek, tanácsok vannak benne. Elhatároztam, hogy valamely nap csinálok egy próbát azokból a cuccokból, amelyek már megvannak. Nem lesz itthon a párom, úgy hogy mehet a parádé!
Sokat gondolkodtam azon, hogy legyen-e valamilyen ékszer rajtam, és ha igen, hol és milyen. Végül a fülembe egyteln gyöngyfüllbevalót szeretnék. Más nem igazán illene. Bizsú eleve nem, nemefém meg elég drága lenne, hogy mindent összevegyek, ráadásul nem is komálom az ékszereket annyira.
Ja, és természetesen a gyűrű lesz még rajtam.
Vendég
 


Én ennyire még nem gondolkodtam az esküvőn, de valószínű hogy rajtam is csak ennyi lenne... vagy majd meglátjuk mi illik a ruhához....

Ti mit vesztek a párotoknak Karácsonyra?
encsike87
 
 


Hoy mit veszek... ez még jó kérdés. Mindenünk megvan. Esetleg amit majd ő mond, hogy mit szeretne (Cd, dvd, könyv, stb). De azért egy kis meglepetésem mindig van a számára. Még nem tudom.
És te?

Én azért már gondolkodok az esküvőn, mert lesz kiadásunk, és számba kell venni mindent.
Vendég
 


Nekünk is megvan mindenünk, és igy nehéz bármit is venni.... Amiket szeretne az meg nem az én fizetésemhez való :?
Esetleg fényképezőhöz táska vagy valami ilyesmi... CD, DVD az nálunk is lesz :) Fogyóeszköz :lol:

Az biztos hogy nem kis pénz egy esküvő, még akkor sem ha mondjuk pici lesz...
encsike87
 
 


Sajnos semmi egyebet nem érzek, csak azt, hogy fáj a hasam, mint amikor meg akar jönni. Ingerült vagyok, de ez is általános nálam ilyenkor. Talán hamarabb kezdett el fájni, mint máskor, de mondom, lehet, hogy csak bebeszélem magamnak, és máskor is ilyen korán már érzem, csak akkor nem figyelem magam ennnyire.

A tánc meg nálam nem egyet lépek jobbra kettőt balra, hanem kemény edzés, utána zuhany, ruhacsere, sőt párom alatta is vált egy két pólót. Egyébként meg azt olvastam, hogy lehet folytatni terhesség alatt azt a sportot, amit előtte már csináltál rendszeresen, csak akkor hirtelen nem szabad elkezdeni valami újat. Úgyhogy fogok menni táncolni, de azért nem fogom olyan intenzíven csinálni, mint eddig. Csak az első 3 hónapot hagyom ki, mert azt mondják, az rizikósabb. Bár majd meglátom, hogy leszek...

DE LEGYEN MÁR PÉNTEK!!!!

Kép
Kép
tabati
 
 


Próbáljuk úgy kihozni, hogy ne nullszalldóra jöjjön ki, hanem "nyereséggel". Érted, mire gondolok. De már segítséget ígértek nekünk anyagilag, és mindent szívesen fogadunk. 100-an leszünk a lagzin.

Jó ajándékot nehéz találni. Megfelelő legyen anyagilag is, az illető is örüljön neki. Embert próbáló feladat, az biztos. :D
Vendég
 


ha 100 an lesztek akkor viszonylag nagy lagzi lesz... Majd mi is úgy próbáljuk kihozni, hogy "nyereséges" legyen... :) De nálunk szerintem max 80an lesznek... Nálunk is lesznek segítségek szerintem, de valahogy azért megoldjuk :wink:

Tényleg nagyon nehéz jó és hasznos ajándékot találni megfizethető áron.... Tudom hogy örülne egy laptopnak, na de én honnan vegyek 150 ezret zsebből rá? Nem vagyok túlfizetve a munkahelyemen... :cry: vagyis másra kell az a pénz....
encsike87
 
 


Húhh, annyi embernek kéne ajándékot venni, de még nem is gondolkodtam rajta, kinek mit vegyek! Úgyhogy ne is idegesítsetek! :lol: Ha valakinek segít, akkor a páromnak nemrég vettem egy bőr pénztárcát a szülinapjára, nem volt drága egyáltalán. (mondjuk neki már nagyon tropa volt a régi) Tavaly hajnyíró szettet kapott (apum szerint tulajdonképp én kaptam, mert én nyírom a haját :lol: ) De egy jó könyvnek mindig tud örülni. Persze már az sem olcsó manapság, de ajánlom az antikváriumot, nagyon jó könyvek vannak ott olcsón.

Anyuéknak szerintem ruhaneműt fogok venni, tesómnak még fogalmam sincs. Anyósomnak konyhai cuccos, vagy hátmasszírozó. Apósomnak meg valami kutyával kapcsolatos dolog.
Erről jut eszembe! :idea: Jó ötlet még fényképekből 2008-as naptárt készíteni, vagy készíttettni. Egyszer apósom kapott a kutyákról ilyet, de párotoknak is lehet pl. rólatok (csináltattok magatokról profi fotóssal), vagy ha van több közös képetek, esetleg nyaralásból stb.

esküvő

Nekünk meg úgy áll az esküvő dolog, hogy lehet a polgári már tavasszal meglesz, mert szocpolt csak akkor tudunk felvenni, ha házasok vagyunk. Persze a polgárin csak a tanúk lesznek ott, esetleg a szülők.

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati, én úgy tudom hogy nem kell házasoknak lenni a szocpolhoz már.... vagy igen?

Amúgy az a naptár tényleg jó dolog, mi tavaly csináltattunk a párom nagyszüleinek, nagyon örültek neki :) Főleg hogy Ő az egyetlen unoka a családban.... :):) Én szüleimnek nem tudom mit fogok venni.. mivel nem vagyunk túl jóban így nem is fogom magam összetörni a gondolkodásban.... Anyósomnak valami konyhai dolgot, vagy ágyneműt, mert azt mondta hogy olyat szeretne....
encsike87
 
 


Tabati, a gyerekek utáni kedvezményre gondolsz? Én úgy tudom, hogy idéntől már csak akkor lehet igényelni, ha ott a gyerek (akit már nem lehet előre ígérni, mint pár évvel ezelőtt).
Úgy tudom, hogy a kedvezményes lakáshoz jutás is megszűnőben van.

Én még ajándékok terén nem sokat gondolkodtam. Túlzásba nem fogjuk vinni, az biztos. Mindenkinek veszünk valami apróságot.
De ezt tényleg egyre nehezebb kitalálni. Itt van pl. ez a rengeteg nesszeszer, amit évről évre lehet kapni, de szerintem oylanból már mindenki telve van, ezer ilyen dobozkája van már otthon. Aztán ezek az előrecsomagolt dobozos édességek....már ez is lejárt lemez. Jól néznek ki, de már ugyanúgy lehet év közben kapni őket, semmii rendkívüli nincs bennük.

Tabati, az ötleteid jók! Mondjuk egy jó kis ruhanemű soha nem jön rosszkor senkinek.

Tudjátok, én nagyon várom a tavaszt. Izgalommal tölt el az esküvő szervezése, de már szívesen lennék rajta túl is, több dolog miatt is. Ruhapróbára azt hiszem, most már csak januárban fogok menni.Vagy esetleg december végén, mert akkor a kedvesemék se dolgoznak, és itthon lesz az autó. Úgy könnyebb elmászkálni.
Vendég
 


Tényleg, érdemes a kellemest a hasznossal összekötni. Praktikus dolgokat venni, de azért figyelni a minőségre is. És akkor a káposzta is megmarad, meg a kecske is jólakik.

Na, mi aztán mindent pontosan tudunk ám! :D
De én eddig még egyáltalán nem foglalkoztam vele, hiszen eddig nem volt rá szükségünk, amikor meg lesz, úgyis minden változik.
Vendég
 


Képzeljétek, én tavaly ilyenkor már kész voltam még a csomagolással is... :) most meg ötletem sincsen

Én nagyon keveset tudok most erről hogy milyen támogatás van e és hogy melyik hogy működik.... Nem is igazán értem a leírásaikat sem, mert némelyik úgy van megfoglamazva hogy az első mondatnál elvesztem a fonalat :?
encsike87
 
 


Mi még igazán nem néztünk utána a szocpolnak, de elég sűrűn változik, úgyhogy minden lehetséges. Épp ezért vártunk vele eddig, de most már aktuális lesz lassan. (amúgy nem is mindig rossz irányba változik. Amikor legutóbb tanulmányoztuk, akkor pl. nagyobb összeg volt az igényelhető, mint előtte fél évvel.)

encsike

Novemberben kész lenni a csomagolással!!!! :evil: :evil: Ez aztán az igazi stréberség! :lol: Viszont praktikus! Én is mindig így álmodom, de aztán rohangálok még aranyvasárnap, egy személy biztos akad, akinek még ötletem sincs. Rohangálok, mint pók a falon bámulom a kirakatokat, hogy minek örülne. :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Igen, én azt tudom hogy 2 gyerekre a szocpol az 2.400.000 és 8 év alatt kell két gyereket összehozni :):)

Azért addigra nem hagyom, mert előtte már elmegyek ide oda és akkor mindig látok valahol olyat ami valakinek jó lesz :) De idén nem megy ez valahogy...
Ti szoktátok a házatokat/lakásotokat díszíteni? Én minden éveben vettem most valami fénykábelt vagy mikor mit.. itthon nagyon drága sajnos még az igazán szép fényfüzér.... :(
encsike87
 
 


Jobb híján a szobánkat szoktam feldíszíteni. :evil: De már alig várom, hogy a saját házunkat díszítgessem. Amúgy én ilyen díszítgetős vagyok ám! :wink: Sok év alatt egy csomó karácsonyi, meg húsvéti dísz összegyűlt, azokat mindig kirakom. Épp most láttam a praktikerben ablakra tehető "fényesőt" ami nagyon tetszett és nem is volt olyan drága, pár ezer forint volt.

Kép
Kép
tabati
 
 


én egy amerikai oldalon néztem ilyeneket, ott kevesbbért van szállítással is mintha itthon vennénk meg :?
Én is nagyon szeretek díszítgetni úgyhogy ezt mindig én csinálom karácsonykor nálunk :)
encsike87
 
 


Két évvel ezelőtt mi is vettünk egy ilyen piros fénykígyót, kitettük a bútorra, és az ünnepek alatt végig égett. Aztán mikor januárban eljött az idő, hogy levegyük, nem volt szívünk, oylan kellemes hangulatot áraszt. Azóta itt van, és minden este ég. Idén kell vennünk egy újat, nehogy kiégjen ez a szegény régi, mert már kb. egy méter nem ég belőle. Nem vagyok nagy fizikus, de ha sorba vannak kapcsolva az égők, mivel egy kígyóról van szó, akkor hogy lehet, hogy a többi ég :?:

Én már nem egyszer votlam úgy a karácsonyi váárlás közepette, hogy torkig voltam azzal, hogy xy-nak nem találok semmit, aztán az első utamba kerülő parfümöt megvettem, már majd a derekam szakadt le a sok császkálástól, stb. Na, lehet, higy idén tényleg betartoom azt, hogy a karácsony a szeretet ünnnepe, és tényleg csak egy kis apróságokat veszünk. Így is, ha mindenkit összeszámolok... de ez az első év, hogy nyugodtan lehet nézelődni, nem pedig dec. 22-én a vizsgaőrület lázában.

Szocpol: gy tudom, hogy jelenleg egy gyerekre 900 ezret adnak az állambácsik. De állítólag már nem lehet igérni a gyereket, semennyi idő alatt, hanem ott kell, hogy legyen, ha szocpolitikát akar az ember. De amúgy ezek a szabályok elég gyakran változnak, nem is érdemes utána nézni, csak akkor, amikor már konkrétan aktuális.
Mit szoltok az új élettársi kapcsolat jogi szabályozásához? regisztráció?
Érdekes, mert a házasság vagyonjogi intézmény (éppen ez a lényege a többitől). De ha most már minden jogosultság is megilleti a regisztrált élettársakat is, akkor minek van házasság? Egyedül plusz többletet az adja, hogy a házasok fogadhatnak örökbe gyermeket? Hát, akkor lassan meg is lehet szüntetni az egészet.
Vendég
 


Én nem tudom hogy ez mire jó vagy mi ez az egész... De ez nem kötelező, nem? Igazából ilyenekkel nem szoktam foglalkozni, mert néha olyan hülyeségeket találnak ki, hogy csak nézek hogy miről beszélnek....


Majd ha aktuális lesz akkor utána nézünk a szocpolnak, addig úgyis változik még ezerszer....
encsike87
 
 


A lényege ennek, Encsike, hogy az eddigi élettársi szabályozáshoz képest többletjogokat adnak azoknak az élettársaknak, akik regisztrálják magukat az anyakönyvvezetőnél, több polágári jogi joguk lesz (örökölhetnek egymás után pl.), amelyek eddig nem illették meg őket, csak feltételekkel, pl. közös gyerek, vagy tíz év igazolt együttélés után (hogy ki tudta ezt igazolni, azt nem tudom).
Egyedül örökbe nem fogadhatnak. Ezzel abból a szempontból nem értek egyet, hogy heteroszexuális pár most csak azért nem fogadhat örökbe, mert hogy homoszexuálisok sem fogadhatnak örökbe? Elhatárolnám a két szabályozást egymástól, heteroszexuálisoknak engedném, homoszexuálisoknak nem. De őszintén szólva, ezeket a kérdéseket nagyon nehéz jogi eszközökkel szabályozni, hiszen a jog nem tud reagálni egyesek "szimpátiájára", hogy úgy mondjam.
Vendég
 


Igen, ez igaz mondjuk... De hát ezt nem mi döntjük el.

Fáj a hasam, de alig van meg. Ki érti ezt?! :?
encsike87
 
 


Tőlem mindenki azt csinál amit akar, még a kutyáját is elveheti :lol: , nade amit manapság a feltűnési viszketegségüket megfékezni nem tudó homoszexuálisok művelnek... :evil: Hangsúlyozom, azok akik ilyenek. (nekem is van egy meleg ismerősöm, de ő teljesen magánügyének tekinti. Nem titkolja, de nem is feltűnősködik) Kérdem én, minek összeházasodniuk ahhoz, hogy egy esetleges halál után örökölhessen a másik. Arra való a végrendelet. Minek összeházasodni azért, hogy gyereket fogadhassanak örökbe, (amit amúgy nem tartok jó ötletnek, és ha rajtam múlna sosem engedném, de ki tudja mi lesz még itt) mikor egyedülállók is fogadhatnak örökbe gyereket, ha megfelelő az anyagi háttér, vagy ha nem akkor elég csak egy ellenkező nemű élettársat hazudni, akivel az örökbefogadás után megromlik a kapcsolat. Utána már ki ellenőrzi, hogy azonos neműek élnek együtt és nevelnek egy gyereket. :?: :?: :?: Mi ez az egész "jogunk van", ha nem feltűnési viszketegség?

Nekem most épp nem fáj a hasam, de furi az egész...ha fáj, az sem mindig fájdalom, hanem olyan, mint amikor a gyomrom éhes, csak épp a méhemben érzek ilyen furi dolgokat...reménykedek...

Kép
Kép
tabati
 
 


:lol: Bocsi nem gondoltam, hogy az apró ennyire apró (mire való az előnézet ugyebár, amit én sosem használok)


Szóval: nekem most épp nem fáj a hasam, de amikor fáj, akkor sem mindig fájdalmat érzek, inkább olyan, mint amikor a gyomrom éhes, csak épp a méhemben érzek ilyen furi dolgokat. Reménykedek...

Kép
Kép
tabati
 
 


Csak nem azt akarod mondani, hogy bármi lehetséges? :D Csinálj már egy tesztet, hogy ne idegeskedjünk mi itt annyit, még ha téged hidegen is hagy! :lol: Most komolyan, hogy bírod kivárni holnapig vagy a hét végéig?
Vendég
 


én tuti nem bírnám ki :):) bár lehet hogy abban a helyzetben mégis? :lol: Azért mi drukkolunk neked, hogy jól reménykedj :lol: Ez nagyon értelmes lett.... De én már nagyon várom, hogy ott tartsak! Gondolom ezzel nem vagyok egyedül!? :)
encsike87
 
 


Nektek milyen karikagyűrűtök lesz/van?
encsike87
 
 


Nekünk teljesen egyszerű, sárgaarany karikagyűrűnk van. Ez volt az eljegyzési is anno, és ez lesz a házasságkötési is. Én hordom, de kedvesemnek kicsit meg kell nagyobbíttatni, mert kicsi rá. De most már csak a jobb gyűrűs ujjára fogjuk megcsináltatni. Lehet, hogy a jobb ujjamra nekem se lesz jó, mert mintha kicsit szorítana, de majd meglátjuk.

Nektek?
Vendég
 


hogy kell képet beilleszteni? akkor meg tudom mutatni :):)[/img]
encsike87
 
 


Encsike, most kicsit bonyolult lenne leírni, hogyan tudsz képet beszúrni.
Mikor lesz az esküvőtök?
Írd le, hogyan néz ki a gyűrű. A miénk teljesen egyszerű, így nem volt nehéz leírni.
Vendég
 


ósió

Nekünk is pont olyan gyűrűnk van, mint nektek, csak mi eleve a jobb ujjunkra próbáltuk, így most nagy egy kicsit mindkettőnknek a jobbra.

Azért nem tesztelek, mert itt a babaneten is annyi olyan hozzászólást olvasni, hogy ilyen tünetek vannak, meg olyan tünetek vannak, aztán késve, de megjön nekik. Lehet, hogy én is csak beképzelem. Addig is inkább nézegetem, hogy milyen legyen a következő ciklusos vonalzóm... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Hogy hogy nagyobb a jobbra akkor? Mert általában ilyenkor a balra szokott nagyobb lenni. Nekünk a bal ujjunkon van, ez jövőre átkerül a jobbra. A jobb kezünk meg kicsit erősebb, bár kedvesem balkezes, de az íráson kívül szinte minden jobb kézzel csinál, így neki is az az erősebb kicsit.
Múltkor áttettem kiváncsiságból a jobb ujjamra a gyűrűt. Nagyon furcsa volt, már évek óta a balon hordom.
Náltaok mikor volt az eljegyzés?
Képzeld, én közpiskolás voltam, mikor úgy döntöttünk, hogy az érettségi után összeházasodunk. Ezét a 18. születésnapomon volt az eljegyzés. Persze, utána jöttek más tervek, tanulás, ilyenek, így egészen idáig kitolódott, s jegyben jártunk. :)

Képzeljétek, már napok óta próbálok egyszerű pamutbugyikat venni, amely nagyon kényelmes, és menstruációkor is kényelmesen lehet viselni. Hát, szinte bejártam az összes létező helyet, ahol kifejezetten pamutbugyit lehet venni (általában kínai), mindenfajta csipke, fodor, masni nélkül....hát azt hiszitek, találtam? Egyszerűen mindenhol ezeket a csipkéseket lehet venni, meg franciabugyikat. Mintha másra nem is volna igény. Pedig régebben a kínaiakban olyan jó kis gumírozott pamutalsóneműket lehetett venni. Komolyan mondom, művészet találni. :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Ósió, nézd meg a www.affianced.hu -t ott az Ékszereink , Karikagyűrűk és ott az ötödik sor harmadik oszlop, a Harmony nevű gyűrű, olyan van nekünk. :) Mi még csak fél éve vagyunk jegyesek, és én nem is tudtam hogy lesz eljegyzésünk... beszéltünk róla hogy tök jó lenne meg majd lesz, aztán a párom szépen mindent elrendezett és a 2. évfordulónkon kérte meg a kezem, tök jó volt :):)
Nálatok hogy volt az eljegyzés?

Nekünk most már nem tudjuk mikor lesz esküvő :) Elvileg 2009-re lett tervezve, de ha előbb jönne a baba, akkor majd csak utána amikor megint rámjönnek majd a ruhák :lol: Összecsapni sem akarjuk, de majd valahogy alakul... Nektek nemsokára itt lesz a lagzi :)

Amúgy olyan bugyikat már én is nagyon régen láttam, vagy ha láttam is akkor kb 2000 ft volt egy darab...
encsike87
 
 


Sziasztok!

Csak beugrottam elmesélni az álmomat :lol:

Azt álmodtam hogy ma reggel benéztem ide és tabati és encsike egyszerre írták, hogy babát várnak, pozitívat teszteltek :lol:
Ugyhogy most reggel ez volt az első dolgom hogy benézzek ide, hogy álom volt e vagy sem, de ha jól látom tényleg csak álmodtam :lol:

Ósió, én anno mikor Kyrát vártam és tudtam, hogy szülés utánra valami kényelmes pamut bugyi kell amibe az óriási betét is belefér, én az auchanba találtam! Ki volt rakva nagy tárolóba! Nem valami nagy szám de csipke és minden nélküli pamut bugyi! És nem akarok hazudni de került vagy 300ft-ba egy darab! :roll:

na most mennem is kell, de ha tudok még jövök! De mióta Kyra felállt hát nincs megállás! :shock:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


akíra, mondjuk egy hónap múlva már jó lenne ha ezt nem csak álmodnád, hanem tényleg úgy is lenne :):) most épp nem tudom hogy jó lenne e egy pozitv teszt mert még egy hónapja tömtek antibiotikummal... és azért még ezt a hónapot kivárnám a bébivel :)
encsike87
 
 


Amiket én szoktam látni néha pamutbugyik, azok olyan 400-500 forintba kerülnek, és elég sokáig bírják. Nekem van oylan bugyim, ami 8 éves, és annyi a baja, hogy kifakult. Semmi más baja nincsen. Na, ilyenekre lenne szükségem még pár darabra, csak sajnos ezek eléggé olyan szezonálisak, vagy van belőlük, vagy nincs. Kellene folyamatosan gondoskodni a készletről.
Múltkor láttam, az összes S-es volt. Hát kösz. Nőknek vagy kislányoknak tervezték? Sajnos az M-L.esek gyorsan elfogynak.

Akíra, hasonló álmaim nekem is szoktak lenni. A minap azt álmodtam, hogy pozitív lett a tesztem, de először csak egy halvány csík jelent meg. De már meg se lepődök ilyen álmokon, mivel az utóbbi időben szinte automatikusan visszatérnek. :)

Nálunk az eljegyzést úgy tartottuk, hogy rajtunk kivül a tesóm volt ott az étteremben, mivel addigra már én is terveztem a továbbtanulást (ez negyedikben volt), párom meg már eleve tanult főiskolán, ezért tudtuk, hogy úgyis elhalasztjuk az esküvőt. Következésképpen az eljegyzésnek sem lett volna már eredeti funkciója. De mivel így terveztük, és már korábban megvettük a gyűrűt, ezért megtartottuk az eljegyzést. Viselni akartuk a gyűrűt, mert egy külföldi nyaraláskor vettük, és csodás emlékeink kötöttek hozzá. Egyébként családosnak terveztük az eljegyzést, végül ilyen kis csöndes lett.
Vendég
 


Mióta vagytok együtt?

Nálunk csak a szülők voltak ott, de amúgy nálunk volt otthon, de csak én nem tudtam róla, igy végülis minden elő volt készítve, sok kaja stb stb :):) Én meg először melegítőt vettem fel, de mindenki olyan szépen felöltözött hogy nem értettem mi van... aztán hülyén éreztem magam és énis átöltöztem :):) Mi nem együtt néztük a gyűrűt, csak egyszer megláttam ezt valahol és mondtam hogy ez tök szép, és majd ha megkéri a kezemet akkor ilyet szeretnék, persze viccből mondtam :) Aztán olyat kaptam :)
encsike87
 
 


12 éve vagyunk együtt. 14 éves voltam, amikor megismertem a vőlegényemet, úgy hogy igazi gyerekszerelem a miénk. Illetve ő már nem volt azért gyerek (19 volt).
Mi azért is vettük meg együtt a gyűrűt, mert nagyon nehéz lett volna pontosan eltalálni egymás méretét. Feleslegesen meg nem akartuk kifizetni a gyűrű árát.

Ti mióta ismeritek egymást?
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?