Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ayse, nem tudom........tegnap speciel nem horkolt.Úgyis megyünk majd a bölcsi elött kötelező orvosi vizsgálatra és akkor megkérdezem.Nov. 22.-én esedékes ez a vizsgálat.

Ezt meg azonnal meg kell írnom: most jutottam el odáig, h lezuhanyozzak, mert későn keltünk.
Mire visszaértem a szobába, Fanni épp biliztette az egyik cinit, a másiknak meg szívta le az orrát, úgy, h a saját orrszívóját tette bele az ő kisporszívójába ésmiután végzett közölte a cinivel, h már készen is vagyunk.
Imádom! :lol: :lol: :lol:

KépKép
tibicsoki75
 
 


Fanni a szorgos anyuka :D
Van kiporszívója? És szívja is a port?

Képzeljétek, ma voltam fogadó órán és azt mondta a tanítónéni, hogy Lili a legjobb az osztályban! Agybafőbe dícsérte, és láttam rajta, hogy tényleg szereti. (ezt mondjuk megértem :lol: :wink: :oops: ). AZt mondta, hogy kitűnő tanuló lesz... :D

ayse
 
 


Sziasztok!

Hú,engem nagyon elkapott a munka gépezete, megjártam Németországot, Szerbiát, Angliát, most itt vagyok Pesten 2 napig, de már holnap megyek Mátészalkára. Jack most is ott van, ha nem vagyok anyukám vigyáz rá, és nagyon jól viseli szerencsére (koppkoppkopp), élvezi a vidéki életet. Én nem igazán élvezem ezt a rohanást-stresszt, de muszáj dolgozni,remélem később könnyebb lesz.

Jack elkezdett mondogatni néhány értelmes szóösszetételt, persze azt, hogy anya, vagy daddy még tobábbra sem hajlandómondani, hanem azt, hogy "elment az autó" és "zárd be" - de hogy miért ezeket ragadta ki :shock: :shock: :D .

Ayse, de jó, hogy Lilinek ilyen jól megy a suli, tényleg büszke lehetsz rá, olyan okos kislány. Örülök, hogy a balettban is sikerélménye van, lehet, hogy a Bella Ballerina is segítette :) .

Timi, itt kuncogok magamban mert megjelent előttem a biliző cini képe :lol: :lol: . Ti már ebben is előrébb jártok, nálunk még nem bilizik a nyuszi Jack naponta többször pelenkázza :lol: .

Réka, annyira jó nézegetni a képeket Rólatok. Borcsa baba igazán jól alszik, Jack még féléves korában sem aludt 3 órahosszánál többet egyhuzamban.

Panna, szívből gratulálok, most számolgatom,hogy lehet, hogy nyáron amikor találkoztunk a játszón, már megfogant a manócska.
Mikor jöttök haza? Vagy már itthon is vagy?

Márti, el sem hiszem, hogy már Te is is finishben vagy. Kíváncsi vagyok, a végén melyik név mellett döntöttök majd.
Bendegúz meggyógyult már?
Jacknek is beadattam a prevenart, ott anyukáméknál kijött az egyik ismerős doktornéni, nem is volt olyan nagy sírás amilyenre számítottam.

Kriszta, le a kalappal a Thomasos tortád előtt, nagyon ügyes vagy.

Most ennyire emlékszem, pedig amikor be-be kukkantok, annyi hozzáfűznivalóm van az írásaitokhoz, de idő híján csak gondolatban reagálok :roll: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 

 
 

Sziasztok!

Timi!
Bilizős cini.. :lol: Bendegúz még csak eteti az állatokat, de pont most a karácsonyi ajándéktéma kapcsán gondoltam, hogy lehetne még valami ilyen szerepjátékos dolgot venni neki, mondjuk kis doktorbácsitáskát, talán ez segítene a dokinénifóbia leküzdésében is.

Amúgy orrporszívózásról ne is beszéljünk, tegnap a fürdés után úgy éreztem nem ártana kiszippantani Bendegúz ormányát, ő persze nem akarta, és most sajnos megesett ami még sose, szegénykém összehányta magát, az apját, a kanapét, a padlót az egész vacsit kitaccsolta. Pedig olyan jóízűen evett, úgy furdalt a lelkiismeret, hogy erőltettem a dolgot. Máskor is volt, hogy öklendezett tőle, de most aztán sikerült is. Úgyhogy ma kanapépárnahuzatot mostam, aztán a párnák visszapréselése kb. olyan volt mintha magamat akarnám most egy dögös farmerbe bepréselni..De megküzdöttem velük és sikerült.
De soha többet nem fogom a vacsi és a fürdés utánra hagyni az orrszívást, az biztos.

Tegnap este hatkor meg felkerekedtünk, hogy felmegyünk a tesómhoz, fent lakik a XII. kerületben ahol kicsit jobban megmaradt a hó, hát mire odaáértünk sajna már szakadt az eső, nem is tudtunk sétálni a hóban, csak teáztunk egyet nála, és jöhettünk haza. Pedig még a szánkót is vittük..De az idén télen biztos lesz még szép és tartósabb hó!

Képzeljétek Bendegúz el tudja mondani a Kisvakond nadrágját sorban, hogy hogyan készült a nadrágja. Mondjuk minden este ez az egyik mese pár napja, és direkt mindig szóról szóra úgy mesélem, és ma előadta nekem. Olyan jó, hogy már ilyesmiket megtanulnak.

Amúgy mostanában sokkal jobban viselkedik, a hisztihullám úgy néz ki most alábbhagyott, szépen jön ha hívom öltözni, megy az ágyba ha alvásidő van, kikapcsolja a TVt ha kérem rá. Olyan jó kis napunk volt ma is, nem volt semmi összetűzésünk. :lol:
És aminek még örülök, rákapott a tejre, reggel is meg este is megivott ma is egy egy bögrével, úgy hogy még rátöltöttem neki.
És délután elfogadta a frissen facsart narancslét, amit tavaly télen nem bírtam vele megitatni. Lassan rájön mi a finom. :D

Kisruhák kivasalva lapulnak a szekrényben, ma kimostam az összes meleg kisplédet is.
A következő az én kórházi cuccosom lesz, amit összekészítek, ki tudja.. :roll:

Ayse!
Biztos nagyon büszek voltál Lilire! Lehetsz is! :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Szia Manka!! :D

De jó, hogy Jack ilyen jól elvan a szüleidnél! Így azért Neked is könnyebb elutazni. De biztos nehéz visszazökkenni a munkába.

És hurrá az első szavaknak! Most biztos beindul majd Jack, és meglesz az "anya" is, ne aggódj!

Bendegúz még kicsit taknyos, meg most már nekem is fáj a torkom tegnap óta, meg kicsit dáthás is vagyok, remélem nem tör ki rajtam a kórság teljesen. Nem hiányzik. :roll:

Nekem is hihetetlen, hogy csak 5 és fél hét van hátra, vagy ki tudja mennyi..

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Hányás orrszíváskor :( , olyan jó lesz ha már rendesen ki tudják fújni az orrukat.
Mi építettünk Jackkel egy kisebbfajta hómembert, de alighogy készen lett, Kaylee kutya nekiállt és jóízűen megette az egészet :shock: :shock:. Jack szerencsére nagyon szórakoztatónak találta a kutya hómeberevését, utána mindenkinek elhalandzsázta a történteket nagy mutotgatások és vauvauzások közepette :D .

De ügyes Bendegúz, hogy el tudja már mondani a kisvakond nadrágját. Jacknek is mindig ugyanúgy kell mesélni mindent, anyukám bajban is volt az elején, mert nem tudta, hogy mit hogyan kell olvasni, ráadásul olyan mese is van, amit angolul szoktunk elmondani, szegény anyukám már megtanulta a kucsszavakat angolul :D .

Én még nem tudom,hogy mit veszünk Jacknek karácsonyra, idén Írországban leszünk, valószínű majd ott nézünk valami kisebb játékot, mert ugye haza is kell majd valahogy hoznunk a sok cuccot.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ayse, igen, működőképes a porszívója.Felszívja simán a porcicákat, meg pl a rizsdarabokat, persze nincs olyan nagy ereje.
Lili nagyon okos kislány, csak így tovább!Ez tényleg a legnagyobb dicséret egy anyának.

Manka, szia!
Az még a jobbik eset, h anyukád vigyáz rá és nem kell bölcsibe adnod!
Bár így is tényleg elég fárasztó napjaid lehetnek.
Jacknek üzenjük, h csak cini bilizik, a tigrist még pelenkázni kell. :lol:
Biztosan nemsokára rengeteg közölnivalója lesz Jacknek.Nem is szavakkal kezdte, hanem mondatokkal!

Bendegúz is nagyon tehetséges.
Fincs szívesen végighallgatná, Ő is imádja az összes "vatond"-os mesét.:)
Érdekes,h úgy mondja a mondókákat,verseket, hogy én kezdem el és ő folytatja.Egy szót én, hármat ő.
Tudja végig, bárhonnan kezdjük el.
Evészet: gyümölcsöket még véletlenül sem hajlandó megenni felkockázva.Almát maximum.Pedig kiskora óta kapott mindenfélét.
Tegnap is készítettem neki egy gyümölcskoktélt, de csak úgy tudtam belediktálni, h főztem vacsorára tejbegrízt és abba kevertem bele.A tetejére kellett kakaót szórni.Undorító volt, de megette.

Réka, mi újság van Veletek?

Fanni holnap megy anyósomékhoz és ott is alszik, majd csak csütörtökön jön haza, mert pénteken lesz egy vizsgám és kell két nap csend itthon, különben nem tudok tanulni.Az a délutáni alvásidő semmire nem elég.
Már most hiányzik, de tudom, h a nagyszülők is imádják, hetek óta kérdezik, h mikor aludhat Fanni náluk.


Karácsony: valószínűleg duplot fog kapni, állatosat vagy Thomasosat.Nincs egymásba rakható építőkockája.
Meg puzzle-t.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Most éppen prezentációt kellene csinálnom :roll: ...

Timi, tényleg jó, hogy anyukám vigyáz Jackre, de ez nem mehet így túl sokáig, mert Neki is dolgozni kellene, úgyhogy január végén Jack is kezdi a bölcsit. Nagyon félek tőle, olyan kicsi még, de muszáj :( :cry: . Remálem könnyebb lesz, mint ahogy elképzelem.

Ayse, Lili mikor tanulta meg kifújni az orrát? Jackkel gyakoroljuk, de nem sok eredménnyel. A Barbi Leonja viszont már nagyon jól kifújja az orrát, már nem is használnak orrszívót.
Az ír nagyi már tavaly karácsonkor mondogatta, hogy az orrszívó miatt Jack nem fogja megtanulni az orrfújást :? .

Eddig nekünk nem volt kisvakondos könyvünk, a múlt héten vettem meg a karácsonyosat, Jack szívesen nézegeti, de nem tartozik az abszolút kedvencek közé. Hoztam neki Angliából egy Thomasos újságot, azt olvassa minden este az ágyában, nagyon viccesen néz ki :D .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Timi, Jacknek van egy állatkertes duplója, nagyon szereti, jó sok építőelem van hozzá az állatokon kívül. Van egy Percy-s duplója is azzal az a baj, hogy a vonaton kívül csak 2 darab sín és 6-7 db építőeleme van.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka, ez az orrszívás érdekes kérdés.
Mi kb 1 éve gyakoroljuk, de igazából nem érzett még rá, h milyen erővel kell fújni.
Pedig inkább a zsepivel közelítek először, mivel Fincs se különb a többi gyereknél, ha előkerül az orrszívó balhézik.
Pláne, hogy még életében nem volt SZERENCSÉRE úgy istenigazából taknyos.

Bölcsi: ha sikerül olyat találni, ahol látszik, h szeretettel gondozzák őket, talán egyszerűbb lesz.Végülis már majdnem két és fél éves lesz Jack, lehet, h jól fogja magát érezni.

Köszi, amit írtál a duplóról, asszem az állatos felé hajlok.
Újságolvasó Jack:)
Múltkor vett Fanninak az apja Thomasos matricáskönyvet.Az egész lakás tele van matricákkal, reggel észrevettem, h a párnám alatt egy Berti busz fekszik-ragad.
Azért készít művészi alkotásokat is, úgy, h egy papírra ragasztja fel őket különböző formákban.

:lol:

Megyek tanulni.
Reggel mikor elvitte az apja a nagyikhoz, ott sírtam utána az ajtóban.Mi lesz itt a bölcsinél................

KépKép
tibicsoki75
 
 


Köszönjük a Lilidícséreteket! :D

Manka!
És oda viszitek bölcsibe, a XII. kerületbe? Azért sztem az mégiscsak jobb, hogyha mindennap talákoztok (bölcsi), kár, hogy Anyukádék messze laknak.
A munkát élvezed?

Márti!
Bendegúz nagyon ügyes és okos!
(Andris még mindig bumburnyák :? )

Timi!
Jó tanulást!
Én néha még most is szorongó szívvel hagyom ott Lilit, ezt szerintem sohasem lehet igazán megszokni...

Orrszívás: Lilire nem emlékszem, de Andris is tök jól kifújja az orrát.
Nem tudom, hogy értük el nála. Azt szoktuk mondani, hogy úgy fújj, mint a mérges oroszlán, meg persze, ha gáz van, akkor kérdezzük, hogy elővegyük a porszívót? :oops:
Valószínűleg szélesek lehetnek az orrjáratai (vagy szimplán tehetséges :twisted: ).
És hát én nem vagyok orrszívás lelke híve....

ayse
 
 


Sziasztok!

Manka! Jó téged "látni" :) De azért nem irigyellek....én is dolgozom,ezerrel,mellette suli:(
Köszi a tortadícséretet,igyekeztem!:)

Nekünk is mindenfelé matrica van,ablakon,a kiságy oldalán,a szekrényen...most is a Thomas-istent nézi a fiatalúr:)

Bence most kezdi már kifújni az orrát,apa mutatta neki hogy a száján veszi a levegőt,és az orrán kifújja..ha kérem már ügyesen fúj,de ha nagyon taknyi,azért még sírós- porszívós:(

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Kriszta, de jó, hogy mondtad ezt a szájon be orron ki dolgot, tényleg így jól meg lehet mutatni nekik az orrfújás lényegét, nekem eddig ez eszembe sem jutott. Jack szorgalmasan fúj nagyokat a száján keresztül a zsepibe, és még a hangja is tök olyan, mintha az orrát fújná. Lehet, hogy megkevertem egy kicsit a furulyával, mert sokat zenélünk együtt, én zongorázom, Jack meg furulyán kísér, jó kis zenekar vagyunk, főleg ha John is itt van és előveszi a gitárt :D .

Matricákat nálunk csak a motorra szabad ragasztani, az viszont tele is van. Még "jó" hogy a játszón amikor valaki kölcsönveszi, általában le is tép róla egy-kettőt. és akkor lehet újat ragasztani :D .

Ayse, bölcsi téren végül a Honvéd utcai mellett döntöttem, az igazából ovi, viszont van egy minimanó csoportja. Jónak néz ki, de ugye a puding próbája...
A munkát őszintén szólva nem élvezem :( , most a kereskedelmi területen kell rendet raknom, és még nem igazán jöttem bele.

A ppt prezim még nincs készen, pedig holnap du. előadok a térség vállalkozóinak és polgármestereinek, úgyhogy itt fogom guvasztani a szemem a számítógép előtt hajnalig :evil: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Sziasztok!

Nálunk nem dívik ez a matricázás..még.. :lol: Valószínűleg azért mert még nem vettem Bendegúznak matricákat. Viszont még élénken él bennem, amikor beköltöztünk anno ebbe a lakásba, a gyerekszoba ajtóról többszáz mini matricát kellett körömmel lekaparnom, aztán ciffel tiisztára súrolnom. Lehet hogy ezért is tartok ennyire ezért a matricatémától? :lol: :roll: :oops:

Orrfújkodás próbálkozás nálunk is van, de nem igazán eredményes, ha tényleg nagyon szuttyog, muszáj a porszívóhoz folyamodni. De ez a szájbecsukás tényleg jó, erre én is odafigyelek ezentúl.

Nekünk nem csak a karácsonyi ajándékot kell kiagyalnunk hamar, hanem azt is mit kap majd Bendegúz a Tesójától. :D

Timi!
Drukkolok Neked péntekre, kicsit elszontyolodtam, hogy nekem is mennem kéne vizsgázni tulajdonképpen, de aztán rájöttem, hogy a többit úgysem tudnám megcsinálni, mert azok mind ezután lesznek gondolom decemberben, akkor meg mi már Keszthelyen leszünk Bendegúzzal. Ez az év tényleg nem erről szól nekem. Hanem egy kis rózsaszín csomagról.. :D Kaptam a tesómtól 3 kiscsajos rugit, hát azok valami cukik, majd lehet hogy lefotózom őket.
(Amúgy még nem is intéztem semmit a félévemmel, fel kéne hívnom a tanulmányi osztályt, mi a teendő iylenkor, ha az ember mégse akarja a félévet megcsinálni. Ilyen helyzetben még nem voltam. :roll: )

Szerencsére Bendegúz minden gyümit megeszik, a mandarint, kiwit (ha nem túl savanyú) és mindennap megeszik egy banánt, és azóta nyomjuk a frissen facsart narancslét is minden nap, ennek annyira örülök, tavaly nagy bánatom volt, hogy nem fogadta el.

Manka!
Jó munkát! Biztos készen leszel vele.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Manka!
Nálunk a vödör volt a matricák helye, amíg nem kapott Lili matricagyűjtő albumot.
Ja igen, ez az orrfújás utánzó szájból ki a levegőt-fázis nálunk is megvolt :lol: Haladtok! :wink:
Családi zenekar :D. Ez az álmom!

Jó munkát!

ayse
 
 


Márti!
Lili ANdristól fagyümölcsöket és zöldségeket kapott, amiket szét lehet vágni, mert több részből állnak és tépőzár tartja őket egyben, meg egy könyvet.

Timi!
Ez nem is undorító (már ha nem azt nézzük, hogy spec a tejbegrízre rá se tudok nézni :lol: ). A tejberizst mi szoktuk így enni: meggybefőttel, kakaóval megszórva, jobb napokon tejszínhabbal... :oops:

ayse
 
 


Matricákat meg először a doktornénitől kaptunk szép számban, hogy szépen viselkedett Lili.

ayse
 
 


Timi!
Jó tanulást!
Majd vuduzok, hogy könnyű legyen a megmérettetés....miből is? :roll:


Egy Lili-mondás:
- Majd nézzük meg a Robin Hódot! :twisted:

ayse
 
 


Ayse, közjogból.

Nem lehetetlen megtanulni, csak előbb kellett volna, minden alvásidőben rendesen elővenni és szépen beosztani....
:lol:

Köszi mindenkinek a drukkokat, remélem legalább egy kettes összejön, jelenleg nem a csillagos ötösért indulok.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Kedves Édesanyák, Édesapák!

Pszichológus, családkonzulens édesanya vagyok. Négy éves ikergyermekeim egyike súlyos fejlődési rendellenességgel született, az ő fokozott ápolása, gondozása miatt munkámat itthonról végzem. Így elmondhatom, hogy elméleti tudásomat ugyan az egyetemen szereztem, de ikergyerekeim és a betegséggel járó teendők sok mindenre megtanítottak a gyakorlatban.

Gyerekneveléssel, családi gondokkal, párkapcsolati nehézségekkel, személyes jellegű problémákkal küzdő személyek bizalommal keressenek fel egy e-mailben, segítek megtalálni a jó megoldást és kivitelezni azt. Akinek egy kis bátorításra, problémáinak megoldásában segítségre lenne szüksége, de a távolság miatt, vagy bármi más okból kifolyólag nem tud személyesen keresni fel egy szakembert, annak ideális megoldás lehet az e-mail-en át történő konzultáció (pszichotanacs@freemail.hu). Lásd még: www.pszichologia.mlap.hu

A www.pszichologia.multiply.com oldalon ingyen letölthető anyagok várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt: babazenék, gyerekzene, kifestők, rajzfilmek (angol, magyar), oktatóprogramok, könyvek, zene minden kornak... A feltöltés folyamatos, érdemes többször benézni.

üdvözlettel, Nisreen
nisreen
 
 


Timi, hogy sikerült?

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


A Robin hódról :lol: eszembejutott, hogy én nagyon sokat gondolkodtam a Robin néven is, mielőtt Jack megszületett. Van egy Robin nevű nagyon kedves ismerősöm, most másodikos általános iskolás.

Márti, akkor úgy néz ki, hogy a Sára már biztos? Vagy semmi sem biztos :lol: ? A Dorka rajta volt az én top-ten listámon amikor még úgy volt, hogy Jack lány lesz, de az angol jelentés miatt levettük.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ayse, azt hiszem annak idején te tetted fel a X Factoros operaénekeses linket, ezt láttad már?

http://youtube.com/watch?v=QWNoiVrJDsE

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Azaz Britains got talent, nem X-factor.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek megvettük a karácsonyi ajándékunkat tegnap este Lacival, ami leginkább nekem nagy ajándék, vettünk egy mosogatógépet!! Ma ki is hozták, ha minden jól megy, holnap este már működhet!! Már egy ideje ácsingóztam utána, aztán mindig azt mondtam, áá nem olyan sok az a mosogatás, és lekerült a napirendről..de most annyira örülök neki!!
:D :D :D
Betoltuk a helyére, Bendegúznak elmagyaráztuk, hogy ez egy új mosogatógép, mire ő közölte "Ez jól sikerült. Szép." :lol: :lol:

Tegnap este meg fürdéskor azt mondja: "Beültem ide a vizembe, és nagyon fürdök. A kádban." :lol:

Ma meg miközben meséltem ő meg feküdt az ágyikójában közölte: "Most kiszállok és bekapcsolom a TVmet.." :lol: :lol: (nem tette persze, ha már mese van tudja, hogy nincs ágyból kimászás)

Olyan jókat rötyögünk rajta Lacival, most már én is inkább ott maradok, ha fürdenek az apjával, mert akkor rendszerint végig szövegel, és olyan jópofákat mond, nem akarom elpasszolni. :D

Ma viszont a mosogatógép örömére muszáj volt az előszobai gardróbszekrényünket kialmolni, mert egy csomó cuccot be kellett pakolni, ami a mosgatógép helyén volt. Elég jól sikerült, majdnem mindent kidobtunk, hihetetlen miket el nem raktároz az ember.. ezt úgyis már hetek óta terveztem úgy zavart a kupleráj benne :lol:

Manka!
Hát a Sára azért jó esélyekkel indul, de még semmi nem biztos, a nagyik is mindig duruzsolnak, meg én is bizonytalankodom. :roll: :) A fiúnevekkel valahogy könnyebb volt.
A Robin nekem nagyon tetszik amúgy.

Timi!
Milyen volt a vizsga?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti, de jó kis karácsonyi ajándék, biztosan szeretni fogod. Nagyon jók a Bendegúzszövegek, úgy látom, most a birtokos ragokat (hú, ezt biztosan nem így kell mondani,de régen volt már az az általános iskolás nyelvtanóra :oops: ) gyakorolja - vizem, TV-m :D .
TEgnap reggel kivettem a tejet hűtőből, mert lejárt a szavatossága és odatettem a kuka mellé, mondtam Jacknek, hogy a tej nem jó. Erre ő egész délelőtt azt hajtogatta, hogy "a tej nem jó". Legalább húszszor kiment a konyhába rámutatott a tejesdobozra, és olyan kis sajnálkozó hangon elhúzva közölte, hogy "a tej nem jó" :shock: :lol: .
Persze ma már hiába mutogattam neki a tejet, nem hatotta meg. Viszont mondta, hogy apa, de azt is úgy hogy kapott ma egy héliumos lufit, és mindig felrepült a plafonig, amit ugye csak apa ér el. John azt mondogatta neki, hogy csak akkor veszi le, ha mondja, hogy apa,de addig nyúzta, hogy feladta. Aztán John bement a hálóba gitározni, én a gépnél ültem, Jack meg odasomfordált mellém, mutatott a háló felé, és azt ismételgette, hogy "aba". Én meglepődve kérdeztem, hogy most azt mondod Jack hogy "apa", de nem válaszolt, én meg megkérdeztem vagy háromszor, aztán jó mérgesen szinte kiabálva azt mondta, hogy "apppa" :D .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


CSak még annyit, hogy mindjárt a 100. oldalon járunk :D :D . Ennek örömére visszanéztem, hogy mit írtunk az 50. oldalon, akkortájt volt az egyéves szülinapjuk a gyerkőcöknek.
Timi, akkor írtad, hogy Fincsfancsnak feldagadt a szája amikor evett a rántottádból. Mi a helyzet azóta vele? Már nem allergiás a tojásra?

Ayse, és Andris hogy áll a tejjel?

Mostmártényleg megyek aludni, jó éjt!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Sziasztok!

Manka!
Megnéztem a vidijót!6 évesen..........hát igen...
Nekem ugyan képzett hangom van,de ez a kislány asszem már most világsztárnak számít.......ha a szülei is úgy akarják,nagy jövő áll előtte
Imádnivaló!

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Sziasztok!

Lányok, szerintem nem lesz gond a vizsgával.Különben tényleg sokkal többet kellett volna tanulni,mert bőven voltak hiányosságok.Tudtam válaszolni a kérdésekre, de így utólag lehet, h max 2-es lesz.De nem igazán zavar.Az a 60 perc alig volt elég a 11 kérdésre.

Manka, Jack szerintem egyre ügyesebben dumál!
Fincsnek szerencsére nincs baja a tojástól.Nemrég voltam vele a Heim Pálban és leteszteltettem egy csomó kajára, hogy nagyjából képben legyünk a bölcsi elött.Ott volt tojás és tej is és egyik se pirosodott be csak a füvek.

Jaj és úgy néz ki még idén koszorúslány lesz Fanni.
Az "exsógornőm" kisbabát vár és ennek örömére még idén összehoznak egy lagzit.Tegnap hívtam, hogy mi újság van vele-a 10. hétben van-és akkor újságolta, h a párja megkérte a kezét, lesz lagzi és menjük és Ő szeretné, h a Fannika legyen az egyik koszorúslány.
Azt borítékolom, h cini nélkül egy lépést nem fog tenni.A keresztelőn is úgy vannak lefényképezve, h ülnek a templom lépcsőjén Achillesszel és fanninak lóg a szájában az egere.majd megkeresem és felteszem.
Amúgy mindenki kisbabát vár a környezetemben.ismerősök, barátnők , szomszéd.Fáj is a szívem.Ráadásul ingáztam és kijött még egy kisfiú.Ugyan az uram ma is közölte, h nem akar egyelőre kistesót....

KépKép
tibicsoki75
 
 


Szerdán lesz csak vizsgaeredmény, de azért köszi a drukkokat.

Márti a mosogatógép az egyik legjobb találmány a világon, amellett, h szorgalmasan dolgoziuk helyetted, még spórol is.:)
Biztosan nagy könnyebbség lesz a pici mellett is.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Csupa jó hír! :D

Jack beszél, Timinek a vizsga könnyű volt, Mártinak mosogatógépe van (imádni fogod), és Cristinek képzett a hangja (mesélsz róla?)!
Gratulálok! :D

Ez egy jó nap!

Tej: hát fehérék malmai lassan őrölnek...még nem voltunk vizsgálaton, de kiderült, hogy Imi gyerekkori nagyonjóbarátjának az öccse allergológus a Heim Pálban, hozzá fogunk menni. Ennél jobb kezekbe nem kerülhetnénk. Egy másik barátunkkal teljesen véletlenül most ismerkedett össze (mindkét család gyereke egy oviba jár), és amikor kiderült a közös ismerős (mármint a férjem), akkor mondta róla, hogy "ja a F...., hát ő volt gyerekkoromban a példaképem!" Majd hosszan dícsérte... :D

ayse
 
 



ayse
 
 


Ayse!
Máris imádjuk egymást a mosogatógéppel! :lol:

Nagyon szép a videód, és Andris annyira aranyos, és szerintem egy csomó képen nagyon hasonlít Rád! :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Köszi! :D Szerintem is hasonlít :wink:

ayse
 
 


Ayse, nagyon klassz lett az Andris 2 éves-csak ezt tudtam megnézni- videó, főleg a Piramis szám alatta.
Asszem ez a szám volt a legjobb ezidáig a mai napomon.

Fannival délelött és délután is úgy összevesztem, hogy megint elszégyelltem magam, h ordibálok vele.Meg is fájdult a torkom estére.De egyszerűen kezelhetetlen.(Kétéves.)Miután megkapja a beosztását, mintha mi sem történt volna, mondja a történeteit tovább tök aranyosan.
Nem beszélhetek két percet senkivel telefonon, mert jön, mondja, h anya tedd le oda a telefont(mutogat a falra), nem tudunk elindulni sehova, mert ledobja magát a földre, h nem veszi fel a cipőt és ilyenek.
Tudom, h idegesíti a telefonálás és igyekszem akkor beszélgetni, ha alszik, de azért az nem állapot, h hisztizik és közben kirámolja a szekrénye tartalmát a földre bosszúból mert 5 percre nem vele foglalkozom.
Mintha nem foglalkoznék vele rendesen.Komolyan mondom, neki aztán tényleg hasznos lesz a bölcsöde, mert ott megszokja, h nem körülötte forog a világ.

A játszótérre nem akar kimenni, mert fél a széltől.

Egyébként az nagyon rosszul eshetett neki, h két napig a nagyszüleinél aludt, mert az első két napban, h itthon volt szintén össze-vissza nyavajgott.Éjszaka átjött hozzánk aludni -pedig ez nem szokása.
Pedig nagyon jól érezte magát és szeret is nagymamázi-nagypapázni és persze ott is imádják, hiszen első unoka.


Márti, nem csoda:)

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Réka!
Mi újság Veletek? Hogy bírod a két gyerkőccel?

Timi!
Most aludt először ott Fanni? Mintha már írtad volna, hogy máskor is aludt a nagyiknál. Vagy csak a két nap volt sok neki nélküled?

Kíváncsi vagyok majd Bendegúz hogy viseli amíg én kórházban leszek. Ő is imád a nagyiknál lenni, de amúgy meg én vagyok a mindene itthon, úgy tud bújni mint egy kis macsek. Mostanában sokkal jobban kezelhető amúgy, és annyira aranyos dolgai vannak. Van hogy csak odajön hozzám, hogy "szijja anya", és megölelget. Persze néha rá kell szólni, viszont mintha hallgatna már rám, és az esetek jó részében szót fogad. Kivéve amikor nem... Néha tartok tőle, nehogy én legyek a mumus, de hát mivel a nap 90 %ában ugye velem van, nekem kell megnevelni is, az apjának főleg a móka-játék-kacagás jut esténként. De ez gondolom így van mindnehol. Azért olyan megnyugtató, hogy mindig engem keres meg hív reggel elsőnek, meg hogy érzem mennyire szeret. És úgy örül ha megdícsérem, meg is dícsérem mindig ha megérdemli! De tutira kezd benne kialakulni valami olyasmi, hogy itthon anya a főnök. :D

Ppanna!
Ti merre vagytok? Lehet, hogy már itthon?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Hat tenyleg csupa jo hir!

Timi, gratulálok a vizsgádhoz!

Bendegúz előtt le a kalappal! Pont azon gondolkoztam a múltkor, hogy vajon melyik gyerek tudja megjegyezni, hogy megtiloljuk a kévékbe kötött lent, aztan gerebenezünk a sün hátán :)

Lehet hohy jövő héten már mi is tudjuk a tesóka nemét, mert megyünk 4d-s Uhra. Remelem még elvállal a doki, akit kiszemeltem, mert most sok olyat is hallani, hogy csak nagyon korai terhesseget vallalnak a népszerűbb dokik.
egyébként én most vagyok 19. hetes terhes.

Márti, ezen amúgy én is gondolkzom, talán túl sokat is, hoyg mit szól Dávid, hoyg nem leszek pár napig majd szülésnél.
De mindenki azzal vigasztal, hogy ez jó alkalom a sracoknak a közös időtöltésre.. vagy Bendegúz a nagyiknál lesz addig?

Manka :)
Tudod az én vélemyényem az, hogy Jack eddig is tökjókat beszélt, csak most kezditek érteni :D :D legalabbis annyira édes fejjel nyomta a dumát, hogy annak tutira volt értelme :)
Egyébként julius végén fogant a baba :)

Kép

Kép
ppanna
 
 


Sziasztok!

Hatottak a vuduk, 4-es lett a közjog vizsgám:))))Köszi, köszi, köszi.

Márti, igen aludt már Fanni anyóséknál, de úgy, h reggel mentünk érte és arra ébredt, h ott vagyunk.De ilyenben még nem volt része, h két napig nem látott minket.

Na mindegy, tegnap is levágott napközben egy olyan hisztit, h megkérdezte a harmadikon lakó nagymama, h mi volt a baj.Hát csak a szokásos.........próbáltam nem foglalkozni a hisztijével.Fél órán át nyomta és mérgében összekaristolta az egyik arcpúderemet.Kapott is a kezére.

Mielött délután elment volna aludni közölte, h anya büszke rám...... :shock: (ezt akkor szoktam neki mondani, ha szól, h pisilni-kakilni kell és sikerül is.Mondtam neki, h inkább szomorú vagyok ilyenkor.


Kistesó születése: itt a játszón két anyuka is a napokban szül-szült.Akinek már megvan a babája azt mondta, h a nagyobbik gyerek egész jól bírta nélküle az otthonlétet, de miután hazaértek a kórházból a kistesóval az első két napban elég sokat rosszalkodott, sikítozott és dobálozott a nagyobbik gyereke-aki egyébként elötte nem csinált ilyeneket.Aztán megnyugodott és azóta szeretgeti a tesóját.
Nem elrettentésként írom, isten ments, csak példaként.
Kb ugyanez játszódhatott le most Fanninál.

Panna, ti is szépen haladtok előre, mindjárt félidős vagy.Hol keresel dokit?Már teljesen ideköltöztetek?

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi,

Hat zat nalunk sose lehet tudni, hogy menynyyire végleges, egyelőre az biztos, hoyg nyár végéig itthon vagyunk.
A Szent Imrével koketálok, de még nem találkoztam a kiszemelt dokival, majd jövőhéten.

Fanni hisztije :( Ilyesmi nem akkor fordul elő, ha nem voltatok aznap levegőn? Mert én azt vettem észre, hogy olyankor mindig nyügösebb Dávid. Bár ő hisztizni nem szokott kopp-kopp-kopp.

Kép

Kép
ppanna
 
 


Sziasztok!

Timi!
Gratula! :D
Drukkolok, hogy Fanni hisztije javuljon hamar! Ma egyébként Bendegúz is nyügi, de őt szerintem a melegfront nyomja.

Ppana!
Húú, már te is félidős vagy, így nagy hirtelen.. :D

Kérem a drukkokat hétvégére, megyünk UH, NSTre, vizsgálatra, ha minden rendben lesz, még visszajöhetünk Pestre, de ha valami miatt javasolják, hogy maradjunk tűzközelben, akkor nem rizikózunk, letáborozunk Keszthelyen Bendegúzzal. Azért majd jelentkezem mindenképpen, de én visszajönnék még egy-két hétre. Végül is még visszavan 4 hét. Elvileg.. :roll:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Jó estét!

Panna, lehetséges, h a levegő jót tesz neki, de általában akkor kapunk egy nagy műsort, ha épp hazajöttünk valahonnan gyalog.
Találtál dokit?A Szent Imre a Tétényi úti? Ott azért szépen el vannak szállva pénzügyileg a szülések.

Márti, megy a drukk!!!!!!
Bendegúznak tetszik a mosogatógép? Mármint olyan szempontból, h segíthet ki-bepakolni belőle.

Ayse, ha mentek a Heim Pálba a tejallergia vizsgálatra, majd kérdezd ki alaposan az ismerőst, h hova kell kérni a portán a bejelentkezést, mert amikor mi voltunk ősszel, jól megszívtuk, ugyanis rossz helyre irányított a betegfelvevő.Ennek következtében kb 1 órával később kerültünk sorra az előzőleg telefonon egyeztetett időponthoz képest.
F már kezdett megkergülni, pedig szórakoztattam-de korán keltünk, nem játszhatott és nem rohangálhatott elötte.


Egyébként tegnap meg ma példás volt a magaviselete.Nem fújt a szél!!!
Tegnap majdnem két órát volunk kint, de elötte lementünk a doktornénihez igazolást kérni a bölcsibe.A dokinéninél is normálisan viselkedett, most nem félt és nem is sírt.
Ma levittem, fociztunk, aztán még az apjával lent maradtak még egy órát, mert nekem menni kellett suliba.
Délután meg bementek a Nyugatiba jegyet venni metróval, mert olvastam a Kismamában, h indul Mikulásvonat december 8.-án és 9.-én a Nyugati és a Vasúttörténeti Park között.Családilag elmegyünk szépen 9.-én plusz jön Fanni barátosnéja is a szüleivel.



Nem tudom mennyire fogok tudni jönni a jövő héttől, mert indul a beszoktatás, a vizsgaidőszak, ráadásul sajnos ma bevitték a dédimamát a kórházba(83 éves és már hetek óta félrebeszélt, de ma végre az ügyeletes orvos bevitette a kórházba-eddig a háziorvos azt mondta nincs semmi baja) és nyakunkon egy esküvő karácsony elött-ami Fanninak ruhapróbával jár, meg nekem leánybúcsú szervezéssel, amire persze örömmel készülünk, de nem tudom lesz-e belőle valami a dédi miatt.
Meg a tanulás miatt.................én egyébként nem is értem, h miért nem lehetett a levelező évfolyamot két félévvel meghosszabbítani, mert akkor nem kéne így sietni az anyag leadásával.
Ma pl 13 órától 19:20-ig voltunk bent és ez csak egy tantárgy volt.

De úgy döntöttem, h ha nem sikerül a matek meg a mikro nem fogok idegeskedni, hanem halasztok.

Na megyek, jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
tibicsoki75
 
 


Mennyit kell még írni, h elérjük a 100. oldalt????????????? :lol: :lol:

KépKép
tibicsoki75
 
 


Még mindig kevés??????

KépKép
tibicsoki75
 
 


Márti!
Megy a drukkkkk!!!!

Timi!
Dédidnek is és annak, hogy ezt a sokmindent sikerrrel lemenedzseld!

ayse
 
 


Én nyertem! :wink: :lol:

ayse
 
 


Éreztem, hogy már csak egy kevés hiányzik! :wink:

Dédi( a férjem nagymamája): megállapították, h tüdőgyulladása van és hogy nagyon ki volt száradva :shock: .
Állítólag ez oxigénhiányt okozott és ezért nincs magánál.................
Az eszetlen háziorvosnak nem tűnt fel????????????Hetente járt hozzá.
Kiszáradás:evett, ivott, és rendszeresen foglalkoznak vele, mivel a férjem szülei együtt laknak a nagyszülőkkel.
Nemsokára megyünk be hozzá, majd meglátjuk mi a helyzet.Állítólag más baja nincsen.
Ja és a kórházban épp most cserélik a nyílászárókat, úgyogy alig van szabad hely.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Kedves Édesanyák, Édesapák!

Ezúton szeretném megköszönni bizalmukat azoknak a kedves látogatóknak, akik már írtak. Bízom benne, hogy sikerült megfelelő lelki támaszt nyújtanom azok számára, akiknek erre volt szüksége, és megoldást találni és kivitelezni azt mások esetében.

Továbbra is várom leveleiket a pszichotanacs@freemail.hu címre. További információkat a www.pszichologia.mlap.hu oldalon olvashatnak. Újabb értékes, érdekes gyerekdalok stb. kerültek feltöltésre a www.pszichologia.multiply.com oldalra – érdemes ellátogatni és kinek mi tetszik letölteni.

A legjobbakat kívánva: Nisreen
nisreen
 
 


Timi,gratulálok a vizsgához, nem semmi kisgyerek mellett.
Szegény Dédi :( , remélem minden rendben lesz.

Márti, sokat gondolok Rátok, olyan izgi, lehet, hogy rózsaszínű csomagocskát hoz a Mikulás? :D

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ayse, de jó, hogy csináltál videót, nagyon szééép. A Jack szülinapján gondoltam arra, hogy milyen kár, hogy az idén nem csinált senki szülinapi videót, valahogy az első szülinap fontosabb mérföldkőnek tűnik mint a második.

Réka, biztosan kisebb gondod is nagyobb annál, hogy írj magatokról, de ha van egy pici időd, dobj pár képet, nem baj ha szöveg nélkül is.

Panna, tudod már a mnaó nemét? Nem is beszélve a nevéről :D ?
Én lányra tippelek, ebben a topikban valahogy az egy fiú egy lány jellemző :D .

Timi, emlékszel, nyáron Rékáéknál arról beszélgettünk, hogy mi még nem állunk készen az újabb gyerekáldáshoz, mintha Neked azóta változott vona a hozzáállásod, jól látom :wink: .

Kriszta, Ti nem terveztek Bence mellé egy kislányt?

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Olyan zizi vagyok :oops: :oops: :oops:
Timi óriási gratula avizsgádhoz!!!!! :D

Manka!
Köszi :D

ayse
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?