Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok! ma vagyok a 28. napon, vettem egy tesztet és pozitiv lett.
Magamról: van két gyerekem, Bettina 4,5 éves, Norbi 2 éves múlt áprilisban.

Csütörtökön megyek orvoshoz.

Sziasztok Gabi1
Gabi1
 


Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok. ma vagyok a 28. napon és a teszt pozitiv lett.
Magamról: két gyerekem van , Bettina 4,5 éves, Norbi 2 éves mult áprilisban.

csütörtökön megyek orvoshoz.

Sziasztok

Gabi1
Gabi1
 


Sziasztok

Gabi1 gratulálok, kellemes pocakosodást. Kép Mesélj majd, mi volt a dokidnál.

Nikie, gratula a kiskönyvhöz. A terhesség betöltött 91. napjától jár a családi adókedvezmény, ami gyerek után havi 3000 Ft pluszt jelent a nettódnak Kép és a terhesség 91. napjától jár. Kérned kell egy igazolást a dokidtól, azt leadni a munkahelyeden, és onnantól több pénzt viszel haza. Ez tehát nem támogatás, hanem adókedvezmény, mindegy, ugyanaz a lényeg. Kép Kép
Én se akarok elszakadni ettől a topictól, míg ti is itt vagytok, de írogatok a Frissbe is. Kép

Szilvi, a védőnő küldött vérvételre, de adott volna a 12. heti uh-ra is beutalót, de már volt rá papírom. Azt mondta AFP-re is ad beutalót. Végül is mindegy ki küld, csak megcsinálják a vizsgálatokat. Kép
Nálam akkor a prog. hormonok nagyon beindultak... Kép

Gigi
gigi1
 
 

 
 

Sziasztok!

Na, én is itt vagyok! Kicsit mérges vagyok, mert most derült ki, hogy teljesen feleslegesen keltünk 6-kor és az egész napunkat elcsesztük a nagy semmiért.Kép Nem is bosszantom tovább magamat...

Gabi1!Kép
Örülök, hogy megint itt vagy. Ugye jól emlékszem, hogy már írtál ide korábban? Gratulálok a csíkocskáhozKép és vigyázz magadra! A táblázatba, mikor tehetlek be?

Nikie!
Dehogy bánjuk, sőt kötelező!Kép Én majd a betöltött 12. hét után adom át a helyemet a következő kismamiknak, de azért csak a táblázatból tűnök el!Kép
Gratulálok a kiskönyvedhez és persze a topic kinövéséhez!Kép
Köszi a hírt Bogiról, már nem tudtam mi van vele.
A nevek nálunk már nagyjából megvannak: Zsaninál ugye megmaradt a fiúnévKép Dávid Tamás, viszont a lánynévről még döntenünk kell kb. ennyiből választunk: Laura, Réka, Dominika.

És az elmaradhatatlan táblázatKép

Kép

Pussz
Szilvi
sztigris
 
 


Niki

Ez az SZJA tv-ben van, és családi kedvezmény a neve, és ahogy Gigi írta, úgy van.Azt azért még leírom, hogy több gyereknél hogy működik, mert vagyunk itt 2. il.. 3. babára várók is. Szóval a 2. gyereknél ( a két gyerekre együtt) 8000 Ft jár és a 3. gyereket váróknál ez havi 30.000 Ft!!! Ez nekem már nem semmi összeg lenne, úgy hogy minden érintett kérje az igazolást.(Szerintem, ha a m.hely év közben nem számolja el, az adóbevallás készítésénél figyelembe vehetjük, és visszaigényelhetjük az adóból)

Amúgy én ma voltam UH-n és teljesen rendben találták a babót, 16 mm hosszú.Ez nem nagy egy kicsit 7 hét +1 naposnak? Ennyi idősen kinek mit mértek? Amit olvastam ott 5 mm-től 1,5 cm-ig írják a betöltött 7. hetet. A doki azt írta a lapra, hogy 7-8 hetes. Ja, és kaptam egy fotót is, valamint a kiskönyvemet, és minden beutalót.A védőnő kedves volt, de nagyon fiatalka, de nem Ő lesz a végleges szerencsére.
Mikor mondtam, hogy a fogamzás ideje máj.28, erre kiszámolta, hogy márc 3. án szülök. Hiába mondtam, hogy az február 17.(Mert ugye onnan csak 38 hét) Hát ráhagytam.

Karmen

Mi van veled, miért nem jelentkezel? Te mindig szoktál írni.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

A családi adókedvezmény utólag az adóbevallásnál is érvényesíteni lehet.

Kitty!
Megnéztem az elevites korongomat és ott egy a 8. hetet betöltött babára ír 15mm-t és 19mm-t a 9. hetesre. A korong szerint 8-9 hetes terhes lehetsz. Vagy nagy babád leszKép vagy mégis hamarabb fogant illetve ágyazódott be a számítottnál. Mindenesetre gratulálok!Kép

Pussz
Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!

Igen voltam már itt, de csak most jött össze a baba. csütörtökön megyek orvoshoz, akkor már többet tudok mondani. rosszullétek egyenlőre nincsenek, csak egyfolytában aludnék, és ennék.

Szilvi be tehetsz nyugodtan a táblázatba, csak még azt nem tudom mikorra leszek kiírva.

utolsó menszi június 5. elvileg, most 4 hetes vagyok. Bajcsi korházban fogok szülni.


Sziasztok

Gabi
Gabi1
 


Sziasztok!

Nálunk épp zuhog az eső és nagyon besötétedett.Kép Még szerencse, hogy mára semmi extra kiruccanást nem terveztem!

Gabi1, Gigi!
Drukk a vizsgálatokhoz!Kép

Egy kicsit kibővítettem a táblázatot, mivel már elég sokan tudjuk, hol fogunk szülni.Kép Azért tettem a 2. oszlopba, mert így a gólya miattKép olvashatóbbak a fontosabb oszlopok.

Kép

Pussz
Szilvi
sztigris
 
 


Szilvi!!!!

Nem írsz mailt????

Látom második helyezett lettemKép Gabi, üdv közöttünk!!!!!

Kata
LadányiKata
 


Kitty!

Szerintem a lényeg, hogy jól van és fejlődik a babaKép A másik amit írnék, az az, hogy minen alkalommal mást fog mérni a doki, pláne, ha különböző emberek mérnek. Hogy miért. Nagyon pici és ha a kurzort csak egy mm-errel arráb állítja be már nagy az eltérés. Alul 1 mm, felül 1 mm és már 7 hetes helyett 8Kép Sokat számít ámKép
A lényeg, hogy egészésgesen szülessen meg!

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok lányokKép
Ha lehet még, én is szívesen csatlakoznék hozzátok, már egy ideje olvasgatlak titeket, csak eddig a Margitos topicba írtam, mert oda járok.
SzilviKép, én is szívesen bekerülnék a táblicskuba, olyan klassz, hogy ennyien járunk egy cipőben: Én ma vagyok 9 hetes és 6 napos terhes, uccsó menszim ápr.24-én volt. Már kezdek jobban lenni, de az elmúlt hetekben sokat émelyegtem. Babócám egy hete volt 23mm, UH-n. Legközelebb 3D-re megyek a 12.héten.
Tina
Tina
 


Tina

Üdv köztünk, gyere gyakran. Most megint visszacsúszok eggyel a táblicskuban: Na, nem baj, majd csak araszolok előre is.

Kitty
kitty123
 
 


Szia KittyKép Köszi. Egyébként ahogy olvastalak titeket láttam, hogy érdeklődsz Kármen iránt, ha jó olvastam ő most otthon pihen ezen a héten, mert fájt a hasa.
Tina
Tina
 


Sziasztok

Voltam ma a 12 hetes uh. Minden ok, a pici CRL-je (ülőmagasság) 48,6 mm, nyaki redő 0,6mm, a BPD 17,7 mm. Ezt nem tudom mit jelent, szerintetek? Olyan jó volt látni és hogy minden rendben van vele. Kép Kép

Karmen puszil mindenkit, most nem tud jönni, majd fog írni, amint tud.

Tina, üdv köztünk, kellemes pocakosodást. Kép

Gigi
gigi1
 
 


GigiKépKöszi
A BPD fejátmérőt jelent. FL a combcsotot, ami ha jól olvastam kb 2/3-a a BPD-nek normál esetben. Örülök, hogy a babuci rendben van.
Tina
Tina
 


Sziasztok!

Tina!Kép
Örülök, hogy csatlakoztál! Vigyázz magatokra és boldog pocakosodást kívánok!Kép Holnap már benne is leszel a táblában! Én is kb. ilyen idősen kezdtem jobban lenni és úgy tűnik nem is jönnek vissza a rosszullétek.Kép

Gigi!
Itt is gratula az UH-hoz!Kép Már BPD-t is mérnek? Igaz, már elég nagy a babó hozzá. És ficánkolt rendesen, mi?

Karmen!
Remélem jót tesz a pihenés és már pocakfájás nélkül jössz vissza közénk!Kép

Kata!
Levél megy, csak ma a levelezőm állandóan hibát hozott.(kb. 2-3x magától újraindult a gép) Szerintem le fog fittyenni a Windowsunk.Kép

Mindenkinek derűsebb napot kívánok a mai esős nap után és várunk minden újabb kispocakost!Kép Hagy nőjjön a táblázatunk!

Pussz
Szilvi
sztigris
 
 


Jó reggelt Kismamik!

Tegnap du. voltam most már végre annál a dokinál, akinél szülni szeretnék, és nagyon rendi volt. Minden kérdésemet elmondtam Neki és választ is kaptam rájuk.
Mondtam Neki a táppénz dolgot, hogy megszűnik a m.viszonyom a hó végén, és Ő azt mondta, hogy a 30.-i tanácsadáson ki is ír. És tök jó, nem kell befeküdnöm csak ez miatt a kórházba.(Itt mifelénk csak akkor írnak ki, ha előtte 1 hét kórház.Gondolom nincs eléggé kihasználva az osztály) De, ha nem lesz baj, nem kell bemennem.
Ja, és mindezek után (kb.1/4 órát voltam benn) nem kért egy fillért sem, pedig magánrendelésen voltam. El vagyok ragadtatva.
Lányok! Ti szedtek valami vitamint? Én az Elevitet szedem, még a meddőségi centrumban mondták, de most az orvos azt mondta, hogy felesleges, a baba megkap mindent, ha normálisan eszek. Szerintetek? Az első lányommal California Fitnesst szedtem, másodszor az elején csak folsavat.Az orvosom szerint már folsavat se kell.

Nagyon örülök,hogy így bővül a táblázatunk.

Kitty
kitty123
 
 


Jó reggeltKép
KittyKép Tényleg klassz az ilyen doki, tök jó, hogy rátaláltál!
Lányok egy kérdés: Szerintetek mennyire kell aggódni, ha a vizelet-üledékben sok a baktérium? Nálam mindíg ez van, a terhesség előtt is volt.
Tina
Tina
 


Sziasztok!

Kitty!
Örülök, hogy ilyen jó dokit találtál!Kép
Ha normálisan eszel és veled minden OK, akkor nem szükséges az elevit. Engem nem is a vitamintartalma, hanem a nyomelemek győztek meg, mivel ezeket tudtommal a szervezet nem tudja előállítani és normális étkezéssel sem tudod bevinni a szervezetetbe.
Én az első terhességem alatt (nagy unszolások után) csak az 5. hónaptól szedtem az elevitet heti 2-3x. Teljesen abban a hitben voltam, hogy a babó úgyis mindent megkap tőlem, de sajna rá kellett jönnöm, hogy a bélbetegségem miatt nem szívódik fel egy csomó fontos anyag és így a baba sem kaphat mindent meg. Ezért most már az 5. héttől szedem naponta az elevitet és szerintem sokáig szedni is fogom. Nálam nem áll fenn a veszély, hogy túl nagy babám lenne ettől, Zsani is 2850gr és 47cm volt születésekor.(Én 2800gr s 48cm voltamKép) Viszont ez a babó már most nagyobb mint Zsani volt. Zsani már az elejétől fogva legalább 1 héttel kisebb volt, mint "kellett" volna és most a babóca a számítottnak tökéletesen megfelel, sőt!Kép Én ezt az elevitnek könyvelem el, hiszen a 2. hónapomat korántsem nevezhettem egészséges táplálkozásnak, mivel a rosszullétek miatt nem igazán volt megfelelő vitamin és ásványianyag bevitelem.

Tina!
Nálam is előfordult néha, de nem igazán tudok hozzászólni, lehet, hogy csak annyi az oka, hogy érzékenyebb vagy. Iszol elég folyadékot?

Néhány napja időnként szúrkál a hasam, valószinűleg nyúlnak a szalagok. Nő a babóca!KépKépKép

TáblicskuKép

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál, de még annyira pici a terhesség hogy semmit nem látott csak jól megvastagodott méhnyálkahártyát és egy babszem nagyságú sárgatest hormon által kialakult cisztát, ami állítólag a 8-9 hétre el is múlik. azért egy kicsit izgulok, és sajnos hozzá nem is tudok menni mert elmegy 2 hétre szabira, mondta hogy arra az időre beajánl egy másik dokinak akit ismerek, de nem szivesen megyek máshoz. gondolom ezzel ti is így vagytok.


Sziasztok

Gabi1
Gabi1
 


Sziasztok Kismamik!

Egész hétvégén vártam, hátha valaki felűnik közületek, de valszeg pihengettetek, és jobb programotok volt, mint a net-en ülni.
Én most eléggé magam alatt vagyok, délután elesett a kislányom biciklivel, és teljesen feldagadt a szája, és nagyon vérzik. De a rosszabb, hogy lehet, hogy még az éppen kibújóban lévő maradó foga is letört. Egyenlőre nem látni a fogat, annyira be van dagadva az ínye.Úgy hogy reménykedek még. És olyan leliismeretfurdalásom van, pedig tudom, hogy egy 6 éves gyerek mellett nem állhatok mindig, többnyire egyedül játszanak.Bocs,hogy ilyen off voltam.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

Kitty!
Jujj!Kép Remélem hamar rendbejön a kislányod és a fogicájával sem történt semmi.

Gabi1!
Hát én se mennék szívesen más dokihoz, de ne izguljál, minden rendben lesz!Kép Nem szedtél valami hormontablettát, mert olyanról már hallottam, hogy a gyogyótól kialakulhat ciszta.

Lányok!
Lehet, hogy ki fogtok nevetni, de a 10. héttől kb. heti 2x éjszaka arra ébredek, hogy nagyon kiráz a hideg(tudtommal nem vagyok beteg). A szobában legalább 25 fok van, frottír(téli!) pizsamában alszok és egy vékony takaróval takarózom be. És még így is!Kép A férjem eleinte csak nagyokat nézett, de mostmár nem csodálkozik. Ma éjszaka is gyorsan rámterítette a saját takaróját.KépKépKép Hihetetlen mennyire más ez a terhesség, mint Zsanival volt.

Táblázat:

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!

Szilvi, de igen szedtem clostit, rá is kérdeztem hogy nem attól alakult e ki, de azt mondta hogy nem.

Egyébként jól vagyok. szombaton ment a hasam meg iszonyú hányingerem volt, de aztán estére elmult, és azóta semmi bajom, a fáradságot leszámítva. Szilvi nem jól írtad a menszi időpontját: juni 4.


Sziasztok

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Lányok!
Nem tud valaki segíteni? Nekem valami nyavalya bőrallergiám van,ekcéma meg vizkető vörös foltok.Eezzel eddig is szenvedtem,de fél éve rendbetett a doki kenőcsökkel. Nem is volt semmi tünetem, de kb. 2 hete megint kezd terjedni, megőrülök, annyira ég a bőröm.Sőt a hideg ráz. Holnap megyek bőrdokihoz, de nem tudom tud-e valamit csinálni velem, mert ugye a krémek is felszívódnak.Nincs valaki hasonló cipőben?
Szerintem terhességben az immunrendszer gyengül, így tudott megint előjönni.
Még 32 hetet+ a szoptatás min 1 év, hát ennyit biztos nem bírok ki gyógyszer nélkül.

Más: eddig elég erős émelygésem volt, de úgy tűnik mindha ma már nem lenne.Igaz délutánonként rosszabb. Ugye azért a babával minden Ok? 8 hetesen is elmúlhat? Eddig a 2 lányommal abszolút nem voltam rosszul.A férjem már reménykedik, hogy fiú lesz.Kinek, hogy van a rosszullét?

Kitty
kitty123
 
 


Szia KittyKép
Sajna az ekcémával kapcsolatban nem tudok segíteni, ahogy én hallottam az egy elég makacs dolog ami sokszor visszatér, de szerintem tuti van olyan krém amit terhesek is használhatnak. A bőrgyógyász biztos fog segíteni!
Az pedig, hogy elmúlt az émelygésed nagyon jó, talán nekem is kezd már javulni a közérzetem.

SzilviKép Biztos a hormonok játszanak VeledKép Amúgy a Margitban fogok szülni.

GabiKép Én is gratulálok, meglátod milyen nagy élmény lesz a következő UH!

Tina (11.hét)
Tina
 


Sziasztok Kismamik!

Már van pici pocim. De jó!
Kitty! Az ekcémát azt hiszem gyógynövényfőzettel jól lehet kezelni. Megnézem a könyvemben, melyik az a növény, ha nem is hiszel benne, ártani nem árthat.

Nikie
10+6(holnap betöltött 11.hét!)
nikie
 
 


Sziasztok!

Gigi1!KépIgen én a rita01 vagyok a friss kismamiktólKép

Tina!KépÜdv itt is,habár mi már "ismerjük"egymást a Margitos topicból,és a Friss kismamikból isKépJó,hogy kezd javulni a közérzeted,csak így tovább!Kép

Kitty!Én az előző két terhességemnél végig a Maternát szedtem.Most az Elevitet szedem,de ezt viszont a védőnőm tanácsára nem mindennap,csak egy héten 3-4szer.Én is sajnálom a pici lánykádat,sajnos az ilyen hülye balesetek előfordulnakKépAzért szorítok,hogy ne legyen baja a fogacskájának!Az én kisebbik fiam a múlt héten rollizott.Ő olyan kis édes,hogy nem előre,hanem oldalra néz miközben megy a rollival.Így történt meg,hogy a rolli kereke belement egy kanálisba,és borult vele egy óriásit.A szeme alatt lett egy óriási horzsolás,nem sok múlott azon,hogy kiverje a rollival a szeme világát.Ő még csak 4 éves,előttem történt a baleset,de tényleg nem állhatok egész nap mellette,ráadásul hiába szóltam rá többször is,hogy előre nézzen,és az utat figyelje,nem hallgatott rám.Remélem,hogy hamarosan "benő"a feje lágya és hallgatni fog az anyuci jó tanácsairaKép
Az ekcémaához sajna nem tudok tanácsot adni,habár van egy ismerősöm ő foglalkozik ilyan természetes alapanyagú ALOE VERAS készítményekkel,ha gondolod meg tudom neked kérdezni,hogy van-e az ekcémára vmi jó kenőcse?Annyit tudok,hogy ezek a krémek nem kevés pénzbe kerülnekKép
Az émelygés bármikor elmúlhat nincs hetekhez kötve.Tényleg elképzelhető,hogy most kisfiad leszKépÉn most a két fiú után lányt szeretnék,nálam meg az a furcsa,hogy még most is előfordul a rosszullét,émelygés.

További szép napot mindenkinek!
Rita
rita
 


Sziasztok! Kép

Annyira olyan vagyok... nemis írogatok. Fúj de rossz vagyok. Kép
Már a 13. hétben vagyunk. Elmúltak a rosszullétek, jó ízűeket tudok enni és mennyi gyümölcsöt! Lányok a dinnye milyen jó ilyenkor! Tele vagyok életerővel és vidámsággal, remélem babó is jól érzi magát. Csak a keresztcsontom fáj, úgyhogy mozgás nehezen megy, de kit érdekel. Kép

Kitty Kép
Nekem a 6-7-8-ik hét volt pokoli. Utána már "csak" esténént volt émelygésem és a 11. hét elejétől elmúlt. Kivéve az Elevit szedése után, amit csak 2 naponta vagyok hajlandó legyűrni, azt is este. Kép

Sajnálom, ami a picilányoddal történt. Sajnos nem állhatsz mindig mögötte és lehetsz a nyomában. Kép

Szilvi Kép
Neked meleged van? Kép Rajtam meg rántottát lehetne sütni. Reggel ég tenyerem-talpam, tiszta piros. Kép Én is sokat gondolkodom rajta, hogy babó kap-e elég vitamint és nyomelemet, mert naponta kb. 3-szor megyek wc-re (bocsika), de nem megy a hasam. Vagy örüljek neki, hohy jó az emésztésem???

Tina Kép
Nekem is több baci volt a vizeletemben a kelleténél, úgy látszik ez általános, lehet hogy túl sűrű volt éppen, mert kevés folyadékot ittál.

Noémi
noémi
 
 


Szia Noémi!

Te voltál 12. heti UH-on? Kb. egyszerre fogunk szülni. Kép
Masszíroztasd magad a pároddal! Én is azt szoktam, mert sokat fáj mostanság a derekam.

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Szia Zsóf! Kép Kép
A másikon is akartam neked válaszolni, de ha már írtál ide is... Kép
Képzeld nem volt 12. UH-m, betöltött 10. hét után voltam, akkor mért a dokim nyakiredőt (1mm) és legközelebb én is a 14. hét betöltése után megyek.

A derékfájásra egy kedves barátném azt mondta, hogy a 10-13. hét között a szövetek sok "vizet" kötnek meg és a csontok, porcok emiatt egy kicsit máshogy állnak, mint egyébként. No meg a progeszteron is lágyítja az izmokat más a belső tartás. Remélem nem írtam nagy butaságot.

Noémi
noémi
 
 


Sziasztok!

Gabi1!
Köszi, javítottam!Kép

Kitty!
Sajna, nem tudok hozzászólni az ekcémádhoz, de biztosan van olyan kenőcs, amit várandósan is használhat az ember.Kép

Nikie!
Szóval már kispocakos vagyKépKépKép, emlékszem még a 8-9 héten mennyire szorítottam, hogy minden rendben legyen és lám holnaptól már a 12. hetet kezded.Kép

Rita!
Ez hihetetlenKép még mindig nem múlt el? Remélem Kép"komoly oka"Kép van a hosszantartó émelygésednek. Szorítok, hogy most picilányotok legyen.

Noémi!Kép
Dejó, hogy jelentkeztél megint! Nálam épp fordítva van 3 naponta 1x látogatom az illemhelyet.Kép Szerintem jó, hogy ok az emésztésed, ha meg nem is megy a pocakod, akkor mégjobb. Reggel nekem is ég a kezem lábam és ilyenkor a páromon hűtöm le a kezeimetKép, na nem úgy!Kép Hihetetlen, hogy lehet egy ember ilyen hűs? Igaz ő sokkal fázósabb mint én, persze kivéve, ha terhes vagyok.Kép

Karmen!Kép
Remélem jól vagytok, ha tudsz jelentkezz!

BellaKép, BogiKép, KataKép!
Hol vagytok?

Ma reggelre valami nyavalya kitört rajtamKép tüsszögök, folyik a nózim és fáj a torkom.Kép Valszeg Zsani fertőzött meg, mivel ő már pénteken produkálta a tüneteket, de remélem hamar kilábalok belőle.

Ja, a táblicskut majd elfelejtettemKép

Kép

Pussz
Szilvi
sztigris
 
 


Kismamik!

Köszi, hogy drukkoltok a kislányomnak, remélem nem lesz nagy baj. Ma elvittem fogorvoshoz, merthogy letört egy darab a fogából.Holnap röntgen(remélem bemegy egyedül, vagy a férjem ráér,mert én ugye nem mehetek)Azt mondta a doktornő, hogy megnézi belül nem sérült-e. Ha nem akkor minden OK,mert még nő a foga, nem nagyon fog meglátszani.De ha igen,akkor baj van. Reménykedek holnapig.

Ahogy olvaslak benneteket, azt mondjátok, hogy a lányokkal vannak inkább rosszul a kismamaik? Én eddig egyik lányommal sem éreztem semmit, néha este egy-kis émelygést, most sokkal rosszabb. Bár 2 napja nem vettem be az Elevitet és jobb a közérzetem.(Jó,hogy azt írják a papírjára, hogy csökkenti a hányingert)
Ha többször eszek keveset az jobb.Amúgy igazán jól csak a kefir meg a kifli esik.Édesség után kifejezetten rosszul vagyok.(Ez nem baj)
Eddig mind a 3 terhességemet 55 kg-mal kezdtem, először 14 kg-ot, utána csak kb.9-et híztam(sokat kellett szaladni a pici után),hogy most mi lesz..., mert ugye már nagyok a gyerekek.
Bocs,hogy ilyen hosszú voltam.

Kitty
kitty123
 
 


Kitty!
És mekkorák lettek a babák? Jelentett valamit, hogy 14kg helyett csak 9-et szedtél fel vagy csak egyszerűen kevesebb maradt feleslegesen rajtad?

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok lányokKép
SzilviKép Olyan jó látni a táblában, hogy már 10+5 napos vagyok, alig bírom ki a 12.heti UH-ig. Neked mikor lesz? Biztos hamar meggyógyulsz, igyál sok citromos gyümölcsteát!
KittyKép Drukkolok a lányod fogacskájának!!
NoémiKép Milyen jó neked, hogy már a 13.héten vagy és a rosszullétek tovatűntekKép)
Tina
Tina
 


Szilvi!
A nagyobbik lányom 2,6 a kicsi 2,9 Kg -mal született.Szóval semmi köze a hízáshoz. Azt hiszem a baba súlyán és a kötelező sallangokon kívül a többi bizony a felszedett súly.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok Kismamik!
Én idáig csak olvastalak benneteket most már merek írni mert mult héten láttuk UH-n 6mm Babócánkat.Most az 5.hét+2napos vagyok.Émelygés rosszullét semmi.Már kezdtem aggódni hogy valami baj van a Dokim azt mondtahogy nem kötelező a rosszullét.Jövő hétig ki kell bírnom mert akkor megyek UH-ra szívhangot nézni!
Jó pihit mindenkinek! Sziasztok!
Ditta
 


Sziasztok!

nekem van egy fiam és egy kislányom, hál istennek egyikkel sem volt hányingerem, most egyenlőre szintén nincs semmi bajom.

Ditta:hány hetes voltál amikor megnézték uh-al? én mult hét csütörtökön voltam és akkor még nem látszódott, mos 4 hetes és 6 napos vagyok, elvileg csak a 8. héten kellene mennem mert szabin lesz a dokim, szerintetek azért én elmenjek hozzá? a héten még lesz.

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Gabi1
Már biztosan látszana az UH-n legalábbis nekem 5 hetesen látták. De talán azért nem érdemes,mert a szivműködést a 6. héttől látni.
Nekem már pont 4 hetesen látszott a petezsák, de annak ellenére, hogy tüszőrepesztő szurit adtak, nagy a gyanúm, hogy mégis 1 héttel előbb készült a babóm.(Uis.azóta mindig egy picit nagyobbnak látják)Nekem majd 11 hetesen nézik legközelebb.
Persze,ha gondolod, menj el UH-ra olyan megnyugtató látni.

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

Ditta!Kép
Üdv közöttünk! Nagyon boldog babavárást kívánok! Betettelek a táblázatba, ha valami nem stimmel szólj! A rosszulléteim nekem a betöltött 6. hét után jöttek, de remélem Téged azért megkímélnek.Kép

Kitty!
Hát ez tényleg nem nagy különbség! A dokim szerint kb. a kezdő súlyod 10-15%-ának felszedése indokolt és lehet benne valami igazság. Zsanival én 52kg-ról 64-en fejeztem be és 55kg-mal jöttem haza a kórházból. Zsani sem volt egy óriásbaba cirka 2,85kg volt. Az a 3-4kg tényleg csak "rajtam maradt", igaz nagy nehezen, de letornáztam 53-ra.Kép Szoptatás alatt pedig nemhogy fogytam volna, hanem voltam én 58 is!!!

Tina!
Köszi, remélem hamar kilábalok belőle, mert már unom a sok tüsszögést, orrfújást na meg a torokfájást.Kép
Én el sem hiszem, hogy a héten már betöltöm a 12. hetet!Kép Csak most számolok, hogy lassan 2 hónapja vagyok topicos. Jövőhéten megyek vissza a dokimhoz és akkor csinál meg minden vizsgálatot(gondolom vérkép, vizelet és UH) Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora lett a Kismanó.Kép

Mai tabellaKép

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!

OFF: Szilvi, küldtem mailt Zsanka postaládájába, megkaptad?

Hűűűű már harmadik vagyokKép

Tegnap megjött a toxoplazma leletemKép

Csabi telefonba mondta, negatív. Tökre örültem.

Aztán a lelet:

Toxoplasma IgM-AT/ELISA negatív szeroneg.
Toxoplasma IgG-AT/ELISA >240 IU/ml SZEROPOZ.
IgA vizsg. foly.

és az aljára kézzel írva valami: Átsé..ltség

Hogy ez mi a fene?????

Na a második sortól ugrottam egy hátraszaltót, a dokim szabin, este 7 óra......na, azért megpróbáltam felhívni, felvette.
Kiderült, az első sor jó, a második azt jelenti, hogy már estem át ilyen fertőzésen. Az ami még folyamatban van, az valami immunvizsgálat...na de jó, azon is lehet izgulni. Ezt a kézírásos dolgot meg nem mondtam (elfelejtettem ) Neki. Remélem, nem ez a gond. De vagy kétszer rákérdezett, mikor találkozunk legközelebb...
Szilvi, a nővéredet megkérdeznéd?????

Puszi: Kata
LadányiKata
 


Kata!
Megkérdeztem, szóval a lényeg, hogy van már ellenanyagod(ez a 2. eredményből) látszik, azaz átestél már rajta. A folyamatban lévő vizsgálat miatt pedig ne aggódj, nővéremnél is volt és kicsit hosszabb az átfutási ideje. Akkor lett volna baj, ha valamelyik érték a normálistól eltérne, mert akkor aktuális fertőzésről beszélnénk, de nálad ez nem áll fenn.

Nem vagyok írásszakértő, de szerintem a kézzel írott szöveg hosszabban kifejezve: Átesett a betegségen lehet.Kép

Ja, és megkaptam a levelet már válaszoltam is!

Pussz
Szilvi
sztigris
 
 


Kata

Kinek csinálnak toxoplazma vizsgálatot? Én kérdeztem a védőnőt, csak hümmögött, hogy nem vagyok kitéve a fertőzés veszélynek. Mondtam Neki, hogy van kutyám, e szerint sok embernek van, mégse csinálják.A végén azért kibökte, hogy drága.
Ha erőszakos vagyok, és kérem, meg kell csinálniuk a vizsgálatot? És hányadik héten végzik?

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok Lányok!

Mi is itt vagyunk, csak eddig a Balcsin voltunk és nem tudtam netezni. Mi is jól vagyunk, volt szívhang , 2 hete voltam uh-on, de egy hjéttel fiatalabb a baba. Utolsó mensi máj 3, a baba jön febr. 7-én. Javítsd ki légyszi Szilvi!

Gratulálok az újaknak! Jó sokan vagyunk már!

Én émelygek, rossz a gyomrom, de egyébként semmi. A lányommal 53-ról 74-re híztam, de főleg azért, mert az elején csokit meg csokis kekszet ettem rengeteget, mert ezt kívántam. Most ilyen nncs, inkább sósat kívánok, remélem fiú lesz!! De fél év alatt visszamentem 53-ra, ezt a terhességet pedig 52-ről kezdtem. Eddig 1 kg-ot híztam. Én a szoptatás alatt fogytam nagyon. Most max. 15 kg-ot szeretnék hízni. Ja, a lányom pedig 2800 gr volt, tehát kicsi!
Mondjuk a lepény keringése rossz volt a végére.
Mi meg októbertől Angliába megyünk 1 évre. Nem tudom, hog végül hol szülök. Kint vgy hazajövök.
Van valami tapasztalatotok az angol eü-gyel kapcsolatban?

12 heti uh-ra megyünk legközelebb. elevitet szedek, szerintem nem árt.

Puszi, vigyázzatok magatokra, Bogi
rbogi
 
 


Sziasztok!

Kitty123! Hát a fiamnál nem csináltak...de rendes a dokim, hogy drága és mégis megcsinálták. Féltem tőle, de már örülök. Úg tudom, hogy vetélést, fejlődési rendellenességet okoz, ha friss (terhesség alatt szerzett) a fertőzés. Mi pont az első hetekben voltunk falun (nem tudtam, hogy terhes vagyok) és ott aztán elkaphattam volna. Az, hogy már voltam, az nagy szerencse, mert már védett vagyok. Szerintem erőszakoskodj, és csináltasd meg. Végülis fizeted a tb-t. Modd azt, hogy a tesódnak, anyukádnak, szomszédnak van macskája, te vigyáztál rá, te cserélted a macskaalmot. Erre tuti megcsinálják!!!!!

Igen, Szilvi, : Átvészeltség. az van odaírva.
A folyamatban lévő vizsgálat mi???
Puszi: Kata
LadányiKata
 


Lányok!

Ki tud Karmenről? A "régi" topikosok már aggódnak!
Egcsi( a "megint megjött"-ből)
egcsi
 


Egcsi

Én is kérdeztem már itt is a lányoktól és a "megint megjött"-ben is, de eddig senki nem válaszolt. Remélem csak tényleg pihizik ahogy ígérte, és hamarosan jön.Most jut eszembe valaki válaszolt, hogy üzeni Karmen,hogy hamarosan jön.De ez már 2 hete volt kb.
Én úgy emlékszem Ő otthonról is szokott írni, nem csak a mhelyéről. Én is nagyon várom, hogy jelentkezzen.

Kitty
kitty123
 
 


KittyKép
Talán elmentek nyaralni?
Egcsi
egcsi
 


Sziasztok!

Egcsi!
Karmenről én sem tudok többet, utoljára június végén írt. Remélem tényleg csak a nyaralás miatt nem jut géphez.

Karmen!
Amint tudsz jelentkezz, mert már nagy hiányolunk!Kép

Nikie!
Ha jól emlékszemKép jövőhéten "friss kismami"-s leszel?

Toxoplasmát nálam sem csináltak, de már 27 éve élek kertes házban macskákkal, kutyával és egyéb háziállattal, így abszolút nyugodt vagyok.Kép Szerintem külön kérni kell ezt a vizsgálatot a legtöbb helyen.

Mai táblicskunk:

Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Szilvi

Köszi szépen a mai tablicskut.Hát mit mondjak, jó látni, hogy még a multkor az utolsó voltam, most meg már hárman is vannak utánam.Szépen araszolgatok előre. Meg aztán elég szépen bővül is a tábla, örülök, hogy egyre többen lettünk.

Nem tudjátok, hogy 3D-s UH hol van a Dunántúlon?A Balaton mellől ha nem muszálj, nem Bp.-re mennék.Mikor érdemes megnézetni? Én megyek genetikai vizsgálatra is, esetleg annak része egy komolyabb UH vizsgálat is?
Mostanában aggódok a babám miatt,uis. a rosszulléteimből alig érzek valamit, ugye érezni nem érzem még a babát.Szinte hihetetlen, hogy Ő ottbenn nő.Meg most pont olyan cikkeket olvastam, ahol egyszer csak elhalt a baba. Félek, hogy,ha megyek UH-ra,mit fognak mondani.Múlt héten voltam és legközelebb, csak 30-án megyek(11.hét végén)Olyan soká lesz.
Na, nem siránkozok, jó reggelt mindenkinek!

Kitty
kitty123
 
 


Jó reggelt! Kép

Kitty!
Duntántúlon, hol? Mert a Balcsi is nagy, vagy írtad már, hogy merre vagy?
Ne olvassál ilyen cikkeket... amúgyis tudom, megfordul ilyen az ember fejében nekem is...
Hétfőn pont mondtam, hogy lehet hogy már nemis él bennem a baba, erre 3x 4x akkorát nyillalt a hasam, mintha belerúgott volna (persze még picike...), hogy Te hülye anya itt vagyok. Kép

Szilvi
Nekem sem lett megnézve a Toxo én 10 évig éltem együtt macskával, szóval, csak reménykedni tudok... Anyukámnál van macska, de nem járunk haza olyan gyakran, meg egyfolytában fertőtlenít anya mindent.

Pusz
Noémi
noémi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?