Új privát üzeneted érkezett!

Tudom, hogy OFF, de szeretném megkérdezni a véleményeteket (és ebbe a topicba még mindig jobban beleillik, mint a receptesbe :lol: )

Szóval: Mire kell figyelni gyerekcipő vásárláskor? Ha esetleg tudtok konkrét márkát, boltot javasolni, annak is örülnék. Köszi!

KépKép
livus
 
 


Livus, nekem ortopédus dokinéni mondta, hogy egy fontos szempont van: tartsa a bokát. Ha ezt tudja, mindegy a márka, még a kinai is jó. És ha nincs baj, ha nem szükséges, felesleges pénzkidobás a márkás és méregdrága cipő.

o
orsko
 
 


csatlakozom: magas szárút vegyél. Nórinak még a nyári szandija is magas volt hátul, és a bokája felett futott végig a tépőzár...a márka mindegy. Én már vettem Elefanten-t, Siesta-t és noname-t is, mind jó volt.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 

 
 

Livus, ugy tudom az is fontos, h ne legyen teljesen lapos a talp resz (bocsi, most nem akar eszembe jutni ez a szo).

Nekem jo multkor a Magyar utcaban ajanlottak egy jo es viszonylag olcso gyermekcipo boltot, de meg nem voltunk.
saara
 
 


A magyar utcait ismerem, bár már nagyon régen jártam arra. Olyan nyálcsorgatós hely :)

o
orsko
 
 


Köszönöm az írásbeli és a szóbeli válaszokat is! :)

KépKép
livus
 
 


Livus,

gazdagréten ajánlottak nekem egy boltot jó fél éve, én azóta sem jutottam el oda. Rétköz utcában. én vásárlásnál nem a márkát néztem csak hogy meleg legyen és nem ázzon be locsipocsiba.

de ezek a cipők is tetszenek na nem télire:
http://www.liliputi.hu/index.php?m=main ... page=cipok

Laura
tabajd
 
 


Laura, szerintem is edik ezek a cipok, de tenyleg nem telire.
Mit adtok a gyerek labara ilyenkor? Zokni keves, szandal mar kicsit.

Mas: hallott mar valaki biobinrol?? Allitolag szentjanoskenyermagbol keszult por, amit koto- es suritoszernek lehet hasznalni (foleg vegan sutikben).
Boltban meg sosem lattam ilyet, igaz, nem is kerestem...
saara
 
 


Saara,

nekünk még jó a nyári szandi egy darabig. zokniban nem engedem mert nálunk csúszik a parketta és nagyokat lehet esni. Viszont néha eszembejut hogy nekem nem volt állandóan cipő a lábamon gyerekként rengeteget jártam mezitláb vagy zokniba otthon és úgy érzem hogy ez ma kimarad a gyerekek életéből. Mindig váltócipőben vannak a lakásban is. Ezért tetszett ez a lilliputi mert hagyja "dolgozni" a talpat.
tabajd
 
 


Dominó itthon csak zokniban van, ragaszkodom a mezitlábhoz és lehetőleg kint is (én magam is igy járok), Na jó, télen utcán ezt nem lehet, igy most két vastaggyapjúzokniban kendőzünk, gyalogosan meg a szokásos magasszárú bakancs.

Saara :) te harántemelőre gondolsz, hát szerintem már nem is gyártanak cipőt nélküle. Én nme szeretm, úgy lrzem, hgoy a miezitlábjárás az ideális a gyereknek.
indianyo
 
 


Azt hiszem, a Nagy gyermekkalauz (bocsánat, hogy mindig erre hivatkozom, nálam eléggé alapművé vált) ír erről, hogy a cipő arra való, hogy óvja és melegítse a lábat. Az egészséges boltozat nem a cipőtől alakul ki, attól csak ellustul, hanem a sok-sok mezítláb járástól. Még a lúdtalpbetétet is csak nagyon súlyos esetekben javasolja.
Egyébként meg béleletlen bőrcipő, télre gyapjúzoknival, ennyi.

(Mindemellett mi ha tehetjük, Siestát veszünk, mert magyar. A Körúton, talán az Oktogon és a Nyugati között van egy bolt, ahol féláron árulják.)

Itthonra én ilyet gondoltam, erről mi a véleményetek?

Pindi
pindi
 
 


A mezitlabazas igazan ugy hatekony, ha nem tok egyenes a felulet , amin jarnak. Sajnos, a varosi vilagban v beton v parketta v ko van orokke a talpunk alatt. Egyik sem igazan fejleszti a boltiv kialakulasat. En csinaltam olyat, h szonyeg ala gesztenyeket pakoltam. Fuvon is mezitlab, ha van olyan fu, ahol nem kutyakaka, uvegszilank a sztar...
Vannak harantemelo nelkuli gyerekcipok itthon is, magyarok, csak nehez kifogni oket. Siestanak viszont tenyleg minden kicsinek valo cipoje harantemelos. Mi egy Siestat vettunk, nekunk nem jott be.
Itthon hasznaltunk gyapjut, az tok jo, de annyi gond van vele, h ahogy a gyerek maszkal, es lekopik az a bizonyos reteg, utana a gyapju kezd kopni... Konnyen kilyukad.

Biobaba
biobaba
 
 


Indi

és zokniban nem esik el? nálunk tényleg mint a jégpálya arról nem is beszélve hogy hideg kő van két helyen is.

de várom az ötleteket itthonra mert a szandi nem végső megoldás nálunk sem.

Laura
tabajd
 
 


ja most írt mollys hogy megnyitottak
tabajd
 
 


Pindi lotties zokni méretezéséhez info.
nekem ezt írták mikor kérdeztem melyik jó egy 22-es méretű lábra:


A 4/5-ös zokni lenne optimális a kislányának, ugyanis annak a talpmérete 22 cm.
Egyébként ezek a zoknik nyúlnak is.

laura
tabajd
 
 


Laura, es akkor ott a boltjuk, ami a honlapjukon van? Oktogonnal? Hat ha nyitva vannak ma, megprobalom megnezni. Nagyon kivancsi vagyok az arakra, meg a felhozatalra:)
biobaba
 
 


Az üzlet címe: 1066 Budapest, Dessewffy u. 30.
Nyitva tartás: hétfőtől-péntekig 10.00-18.00 óráig
tabajd
 
 


Indi, igeeen, ez az, harantemelo :)!
Mostanaban tobbszor talalkoztam olyan cipovel, amiben nem volt. Sajat magambol indulok ki... Ha olyan cipo, papucs van rajtam, aminek teljesen sima talpa van mindig megfajdul a labam 1-2 ora jarkalas utan. ha mezitlab maszkalok nincs ilyen. Emiatt eddig mindig figyeltem, h vmi minimalis legyen a gyerek cipojeben.
Ezek szerint feleslegesen?

Amugy mi is mezitlabazunk, ha tehetjuk, nyaron is ez volt itthon es videken (a pucer fenek mellett :lol:), varosban nem (kint). De nalunk sajnos nagyon pocsek nyilaszarok vannak, pici a lakas es jeghideg a parketta telen. Ha csak zokni van a gyereken fazik (en is ilyen vagyok, ha fazik a labam, vege...).

Pindi, nekunk iilyesmink van, csak nem 100% gyapju es sajnos keves, megfagy benne a gyerkoc laba mar most reggelente :(
De lehet, hogy gyapju zoknival kombinalva jo lenne, ugy meg nem probaltuk, csak sima pamut zoknival.
saara
 
 


Saara :) Hú, semmiképp nem akarlak le- vagy rábeszélni semmire. Én úgy érzem, hgoy nekünk ez a helyes és be is vált egyelőre. Igaz, nálunk jó kis öreg dimbes-dombos hajópadló van, hát azon tényleg kellemes még akér pucér lábbal is :) Gulyásék kötnek gyapjútutyikat is - a talpuk zsákvászon, ajánlom, a múltkor fogdostam néhány zoknit és olyan kellemes volt a tapintásuk is.

Laura :) még a kinti kövön se szokott elcsúszni. Ha otthon vagyunk, akkor a gyapjú megy alulra és ráhúzok egy pamutzoknit, mert a gyapjúzoknit azért nem akarom naponta kimosni és hát estére éktelenül koszos a zokni is :lol:
indianyo
 
 


Laura!

Tavaly Juli (akkor volt ő 2) teljesen megzavarodott, mert ideiglenes szállásunkon rettenetesen csúszott a parketta. Folyton elesett. Aztán megszokta/megtanulta. Nekem is valahogy természetellenes a szandi lakásban.... És meztéláb a legjobb!

klári /puma
pumama
 
 


Ja, és anyósom a mi "Gulyásunk", megrendelésre horgolja a gyapjútutyikat Juli egyre növekvő lábára. :P

klári /puma
pumama
 
 


oké megnézem a Gulyásékat akkor
köszi
tabajd
 
 


en is :)
saara
 
 


Nálunk elég a lakásban a pamutzkoni, azzal nyomjuk. Amikor már nagyon hidegek az éjszakák, akkor úgy csinálom, mint Indi: gyapjúzokni és a tetejére pamut. Ha elmegyünk valahova, ahol hideg van bent, akkor saját készítésű gyapjúmamuszt kapnak a lábukra, aminek a talpára nagyon vékony bőrt varrtam. Azt a hasított felületet raktam alulra, az aztán nem csúszik.

hordozo
 
 


Indianyo, azzal a zsakvaszon aljjal az a baj, h rongyosra megy szet. Ujjat kell ra gyartani egy ido utan. Legalabbis en lanykam lekoptatta rendesen.:) Egyebkent valoban nagyon jo tutyik.

Biobaba
biobaba
 
 


Sziasztok!

Nekünk is van tapadós gyapjúzoknink, egyenlőre mőködik, de nem hiszem, h kihúzzuk vele a telet- gondolom el fog kopni, mint ahogy a gyapjú kesztyűk is csak alig egy telesek szoktak lenni... legalábbis nálunk :D

Nekem egyébként ezt küldték a Lottiesosok:

ZOKNIK / HARISNYÁK / KOR / KONFEKCIÓ MÉRET / ZOKNIHOSSZ

Zokniméret 00/0 0/1 1/2 2/3 3/4 4/5
Hónap 0-4 5-10 9-18 18-30 3-4 év 5-6 év
Konfekció méret 56/62 68/74 80/86 92/98 104/110 116/122
Zoknihossz 10 cm 12 cm 14 cm 16 cm 18 cm 20 cm

:oops: Kik azok a Gulyásék?

Mi meg mindíg ilyet szeretnénk :lol: nemezelni:
http://www.panda.de/orbiz/DigiTrade/839eaf342ebdd8f9ae828ae954820669/Pantoffel-fuer-Gross-Klein--402d2a574704.html
de minimum:
http://de.hess-natur.com/prodshow.php?&sort=17&prodid=21303&wbr=J45&PHPSESSID=39843a91e00d101ac2dc4b1cbf009a01
...na jó, majd 15év múlva

Nyáron kihajítottam a papucsomat, mert már nagyon tré volt, egy darabig nyafogtam, hogy fáznak a lábacskáim, aztán előkapartam egy pár gyapjú zoknit. Teljesen oké, ezért gondolom a gyerkőcöknek is elég.

Nálunk is az volta helyzet, Sára, mint Nálatok, de most a héten végre leszigetelték az ablakainkat, és most nem húz. Tök jó lett, sokat számít. A másik oldala a dolognak az, hogy sajnos megszűnt így a szupi automata szellőztetés is, úgyhogy figyelni kell majd nagyon. (Vagy kikotorni helyenként a gumitömítést :wink: .)
Merthogy 40 nm 2 pelenkás 2 szárító.

(((( Egyébként a "szerelőbácsik" nagyon helyesek voltak, szívesen ajánlom őket))))

Anna
kannácska
 
 


Bocsánat, még egy technikai: hogy lehet ezeket a randa hosszú hivatkozásokat oly elegánte elrejteni?
kannácska
 
 


Ezekkel a papucsokkal nagyon elevenembe találtál, Kannácska! Már egy pár papucskészítési próbálkozásom zátonyra futott (férjemnek is, nekem is). Most éppen papucsot nemezelek magamnak. Fél pár talán a végéhez közeledik. De nem vagyok túl bizakodó, hogy kész lesz-e egy egész pár. :(

hordozo
 
 


Kannacska,
http://href.hu/?u=about%3Ablank
- ezzel lehet roviditeni a hivatkozasokat:)

Biobaba
biobaba
 
 


a rétköz utcai gyerekcipős az az ortopéd cipőkészítő?

Anna: a Gulyásék gyapjúval foglalkoznak: fonalak, gyapjú, kötött árú... http://www.gulyasgyapju.hu/

Pindi: most már annyit írtatok a Gyermekkalauzról, hogy tegnap "hirtelen felindulásból" megvettem :)

KépKép
livus
 
 


Ági, nekem nemezelősök ajánlották a mosógépet. Foszladozó nemezáru felfrissítésére, valamint félkész darabok befejezésére. Mielőtt kérdeznéd: én még nem próbáltam :)

GyeZsu
gyezsu
 
 


Kannácska,
vagy ha azt szeretnéd, hogy egy bizonyos szó legyen a link, pl. "gyapjúmamusz", akkor a hsz-ablak fölött van a link gomb, azzal. Most sima zárójellel helyettesítem a szögletest, hogylásd.

Tehát:
Ez itt a (url=www.kisember.freeblog.hu)blogom(/url) elérhetősége.

És ez végül így jelenik meg:
Ez itt a blogom elérhetősége.
h_szilvi
 
 


Én próbáltam a mosógépet pl. labdák tömörítéséhez. Ne mutolsósorban a szappant is maradéktalanul kiszedi. :)
h_szilvi
 
 


Az a liliputi kismamusz pont ugyanaz a tipus, mint amit a Popolinisek is arulnak:) Meg a Pololo is ugyanez a tipus, csak az nincs itthon:(
http://pololo.de/
biobaba
 
 


Biobaba,

nagyon klassz!
voltál Mollys-nál?

Laura
tabajd
 
 


Laura, meg nem jutottam el oda.

Biobaba
biobaba
 
 


Nem tudtam eldönteni, hová tegyem, de végül mégis inkább ide, mert ez egy komoly dilemma:

[quote]a írta: Demeter International elvesztette a bébiételek forgalmazásának jogát az Európai Unió bébiételekre vonatkozó vitamin-rendeletének következtében: a Demeter irányelvek ugyanis nem engedik termékeinek mesterséges vitaminokkal való dúsítását - miközben ez az EU-ban előírássá vált (EU-irányelvek 96/5/EG).
Az antropozófiai gyógyszerek forgalomba hozatali jogának eléréséhez el kell tudni fogadtatni az Európai Unióban egy olyan speciális regisztrációs formát, amely az antropozófiai készítmények előállítási módjával és hatásmechanizmusának kifejtésével összhangban vannak.


Forrás: http://www.szabadgondolat.hu/index.php?main=eliant
indianyo
 
 


Mértem: szoptatós párna 6 kg. Azt hiszem még nem mondtam, h a rábcakapiak azt válaszolták, h egy zsák 1300 körül (!) lesz, majd, ha aktuális a biznisz, megírják pontosan mennyi.
Anna
kannácska
 
 


Kannacska, es mit csinaltak pontosan a szerelobacsik?
Csak sima gumi izet ragasztottak korbe?


Az elso linken nagyon tutik a papucsok! de jo lenne nekunk is ilyen!

Gulyasek: nem emlekeztek nagyabol, h mennyibe kerulnek a tutyik? es a gyapjuzokni? csak ugy nagyabol is jo, ha irtok valamit.
Igy megsporolok egy telefont. :oops:

Mas: bio csak novenyi margarin ugyanolyan egeszsegtelen, mint a sima?
Ugy remlik valamikor volt egy cikk errol a biokosarban, de nem talalom... :roll:
saara
 
 


Indi, hat ez nem lesz egy egyszeru menet....

A Holle is Demeter, ugye? :oops:
saara
 
 


Kannácska! Jut nekem szerinted 2 zsák? Ha igen, annyit szeretnék.

hordozo
 
 


OFF
mai történések

Az 1-es villamoson utazom, jön az ellenőr, felmutatom a bérletem: "Köszönöm... Várjon csak! Ez csak 28-ig volt jó, ma meg 29-e van." Először kér egy lakcímkártyát, kérdezi, be tudok-e majd mutatni egy bérletet, vagy kifizetem a helyszíni bírságot, majd megkérdezi, meddig megyek, le tudok-e szállni. Nem egészen értem a dolgot, de leszállás után hamar megvilágosodom: "Kell magának az Akácfa utca? Kifizeti itt helyben a 2500 Ft-ot (az Akácfa utcában is annyit fizet), és nem kell bemennie." Mondom, nem tudom kifizetni, mert nincs nálam annyi pénz. "Hát mennyi van magánál?" Előveszem a pénztárcám: 1.400 Ft. "Ennyi van magánál, vagy ez az összes pénze?" IGEN, kb. ez az összes pénzem, persze tudnék kérni, de nem szerettem volna, és még a temetőre is szántam, igen, bliccelni szerettem volna, mert legközelebb már csak a következő hónapban kell utaznom, és akkor már havi bérletet tudnék venni, bliccelni szerettem volna, igen, azért megyek ekkora kerülőúttal haza, pedig otthon vár egy náthás férj és két náthás gyerek. Mindezt persze csak gondolom, a jelenet zajlik tovább. Egy ezrest kér, persze semmi papírt nem ad, ami nagyon jó, mert akkor ha visszaszállok, vagy átszállok a buszra, újból megbüntethetnek. Nade ha papírt is szeretnék, adjam oda a négyszázat is. Na nem, ennyire pofátlan már nem lehet. Akkor egy vonaljegyet kérek. Elválnak útjaink, én jobbra, ő balra, várjuk a következő villamost, nekem ég az arcom, a sírás fojtogat. Nyugtatgatom magam, hogy jó ez így, legalább a délután a családomé és nem kell még bérletért is rohangálni, és végülis még anyagilag is jobban jártam - de nem tudok megnyugodni. Nincs ez így jól. Nagyon nincs.

Nagymamám pénteken elcsúszott a fürdőszobában, kórházba került, műteni kell. Azt mondták, akkor tudják a héten megműteni, ha lesz vér. A családból apukámnak azonos a vércsoportja, megy be a kórházba vért adni. Mellette egy nővér ad vért az osztályról - nagymamámnak.

GyeZsu
gyezsu
 
 


Gyezsu :) Ha A+ vércsoporttal tudtok mit kezdeni, akkor jövök szivesen.

Saara :) bizony, a Holle is. Nem is tudom, most hogy lesz ez, de aggasztó. No és mi lesz a Weledával meg a Walaval és Hauschkával
indianyo
 
 


megneztem a Mollyst. Nagyon nem tudtam belemelyedni, de jo, h vannak fehernemuk, gyapjubol, gyapju-selyem keverekbol, pamutbol. Felnott, gyerek, bebi meret is. Az arak olyan markasabb butik arai szerintem, bar eleg reg jartam olyanban:) Egy ffi gyapju-selyem jeger also 12500 korul van, a noi meg 9000. Szinten a hosszu jegerszeru.

http://livingcrafts.de/welcome.asp?5905 ... 8271857187
- toluk vannak a cuccok. A baba, gyerek cuccok arai az iobio es a Lotties araihoz hasonloak.

Turkaloval vegyitve szerintem nem veszes innen is ruhazkodni:)

Biobaba
biobaba
 
 


Sziasztok!

Sára: Horony bemar, szilikongumi profil belehúz. Ragasztás nincs. Koszképződés mérsékelt. Olyan lesz, mint a fridzsider, vagy mint az autók ajtaja.

Tudtok olyan bioboltot, ahol elfogadnak kajacsekket is?

Ági, jegyeztem :D . Remélem lesz annyi, igazából fogalmam sincs mennyit hántanak egyszerre. De, kb havonta szoktak, úgyhogy ha most nem, akkor legközelebb biztos.

Anna
kannácska
 
 


Időnként (gyakran) égnek áll a hajam az uniós túlszabályozástól :(

Amúgy: rövid cimkecsere, ezentúl zöldségmártás, gyümölcspuding stb. néven, csecsemőfej, ésa 8 hós kortól cimke nélkül ugyanúgy forgalomba hozható lesz. Végül is nem azért adható babáknak, mert a cimkéjén "bébiétel" felirat van, hanem mert az a tartalma ami.

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Indi, juj, mi Holle rizspepet napi szinten hasznalunk. beleszerettem a Hauschkas rozskrembe, csudajo. (a piacon 10 szazalekkal olcsobban lehet venni hauschkas termekeket az egyik gyumolcsosnel, ha erdekel vkit)
Weledabol, popsikenocs, fogkrem..........
:(
Bizom benne, h lesz vmi megoldas, mert az EU nem kis "piac". Durva.

Mas: Az elektromos Arabellaval rizslisztet is lehet kesziteni? "viszi"?

OFF

Gyezsu :( Sajnalom, h ez tortent veled. En is kb ugy reagaltam volna, mint Te. rossz erzes ennyire mas felfogasu emberekkel talalkozni..... Es ez meg egesz "kispalyas", az a legdurvabb az egeszben.
DE! Igaz, nem vigasz, de miutan elolvastam az irasodat, ezen jart az agyam ma a buszon, erre a megalloban ket "gyanus" alakot szurtam ki es gyorsan lyukasztottam jegyet. Jo volt a szimatom, ellenorok voltal. Neked koszonhetem, h nem buntettek meg :) ( blicceles miatt :oops:)
Jo lenne kismama berlet.

Anna, koszi. Nem artana egy kis szigeteles nalunk, megbeszelem apjukkal. de ugy erzem hianyozna az automata szelloztetes. Igy is sokszor ablakot kell nyitnom mostanaban, mert nem kapok levegot, ha hirtelen felmelegszik a kis lakasunk... :roll:
saara
 
 


Kedvenc EU-szakértőm :) szerint egyszerűen EU-n kívüli országban (Svájc, Albánia) kellene (legalább papíron) forgalomba hozni, és úgy már mehetne bébiételként, vitamin nélkül.
pindi
 
 


Sára!

Arabella viszi a rizst. De múltkor abot próbáltam, és eléggé köhögött tőle, pedig eredetileg az is okés...

klári /puma
pumama
 
 


akarommondani Zabot :lol: (még mielőtt kikerekedik mndenki szeme, hogy milyen újabb gabonát ismertetek itt meg :shock: )

klári /puma
pumama
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?