Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Még élünk mi is...Bence 3 napja nem sír a bölcsibe menet reggel,és egyedül megy be a csoportba...Félek tőle megint beteg lesz,tegnap este csúnyán köhögött...pedig nem örülnék neki,jövőhéttől már dolgoznom kell.
Nagyon sokat változott ez alatt a pár hét alatt...Akaratosabb lett,és sajnos a hisztik nálunk is rendszeresek.Boltba én már elvből nem viszem magammal,csak ha nagyon muszály.....
Biztos hogy azért is változott ő is,mert más környezetben tölti a mindennapjait..

Lili kis ügyes!:)

Márti!
Nálunk is bevetésre került már a hidegvizes arcmosás.....

Megyek megnézem mit rosszalkodik,nagy a csend.....
:roll: :lol:

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Fanninál az a baj, h ha valamit kitalál és olyan passzban van, akkor hiába a szép szó, kiabálás addig nyavajog, amíg nem engedek.Képes 20 percig is képes cirkuszolni.

Vásárolni csak úgy szeretek menni, ha ketten vagyunk és célirányosan sétálás közben elmegyünk valamiért.Leginkább a zöldségeshez, meg ide a CBA-ba.Babakocsi nélkül, mert az már csak nyűg.
De ahol pl bevásárlókocsiba kell ültetni.......már előre sík ideg vagyok.Állandóan ki- be száll, feláll a kocsi ülésére vagy lóg a két kezével a tolókaron meg ilyenek.És a Tesoban meg a többi multiban az összes kiállított biciklire fel kell ültetni, különben ordít:)
Azt pedg különösen kedvelem, amikor ilyenkor odajönnek és megkérdezik, h mi baja van a gyereknek, meg, h biztosan fáradt...........mintha nem tudnám.Fáradtan amúgy se szoktam sehova elvinni.



És igen, én sem vagyok az a hú de türelmes típus, és szoktam Vele kiabálni is, de ez abszolút nem használ.
Következetes sem vagyok.Ez van.
Hideg víz és figyelemelterelés, ami használható.Meg a Cinike és a cumi-de ezt tényleg csak legeslegvégső helyzetben.

Ayse, jót mosolyogtam Lili zöldséges megnyilvánulásán. :lol:

Mikor kezdte Lili a balettet?
Én szívem szerint nagyon boldog lennék ha érdekelné Fannit is.
De ha ez nem, akkor is megy valahova tornázni, mert szerintünk elég jól mozog és ügyes is.
Egyedül bukfencezik és megtanulta hajtani a pedálos szülinapi triciklijét.Úgy teker egyedül a téren mint a szélvész.......és persze borul is......

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi!

Én sokszor pont hogy inkább babakocsival vinném a kis gazembert,mert abba belecsatolom,és nem szalad el,nem fetreng a földön ordítva,nem húzatja magát a zebrán,stb.... :roll:
Kiabálni nálunk inkább apa szokott...előtte persze elmondja szépen,legalább 5ször...utána felmegy a vérnyomása,és vele együtt emelkedik a hangja is...de van úgy hogy már nálam is elszakad a cérna,és én is hangosabban szólok!!!!Pláne mikor mondok a holnap 2 éves fiamnak valamit,és rávágja hogy NEM!na ilyenkor el tud borulni nekem is az agyam(helye) :)

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 

 
 

Nagyon boldog szülinapot kívánunk Bencének!

Ayse, most ment el az asztalos fiú(konyhabútor ügyben),Sajnos, amit mi szertnénk az duplája annak, mint amennyi van, úgyhogy csak a legegyszerűbb megoldást tudjuk választani.Az már biztos, h Calvados színű lesz(kicsit sötét cseresznye), lesz üvegbetét az ajtókban, és nagyon szeretnénk még kihajthatós edénytárolót, mert abban olyan rendezettnek tűnik minden.
Meg a mosogatót is átvariáljuk, átkerül a sarokba a csap, illetve be kell tenni még egy tartályt, amibe megy a mosogató vagy a kézmosó folyadék.
Hát így állunk, karácsony elött lesz meg a konyha, szerintem olyan dec.15.-ig és utána tudok képet feltenni.

Felteszek képet a kőről, valami hasonló lesz a bútor színe mint a sötétebb barna lap.
Kép

KépKép
tibicsoki75
 
 


Cristi, én azért utálom a babakocsit, mert nem akar már benne ülni, és ha be van csatolva akkor azért üvölt, h ki akar mászni vagy tolni akarja- természetesen mindennek neki. :lol:

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi!
Nagyon szép a kő és biztos nagyon elegáns lesz a konyha is! :D
Ez egyébként összehasonlítva az ikea-árakkal kedvezőbb vagy drágább megoldás?

Mi sem babakocsizunk, csak ha tudom, hogy Andris aludni fog, vagy nagyon hosszú a program (már nem bírnám cipelni :oops: ).

Kiabálás: hát azt sajnos én is szoktam, ezért is írtam, hogy dackorszakból nem vagyok jó. :oops: :( Kivétel nélkül szépen kezdem, de a gyerekek elégéé semmibe szokták venni a mondanivalómat...vajon kitől látják? :lol: :twisted: Ehhez jön a szépen szólva impulzív, magyarán robbanékony természetem... :oops: :oops: :oops:
Pedig ha mást látok így viselkedni, lélkeben mindig a gyerekekkel vagyok... :oops: :oops: :oops: :( :( :(

Lili idén kezdte a balettet. Már oviban, 2 éve elkezdhette volna, de akkor nekem fél 1-re le kellett volna mennem érte az oviba, 2-re visszavinni a balettra, 3-ig ott megvárni Andrissal, majd haza. Mindezt Andris alvásidejében, úgyhogy ezt nem vállaltam. És ezért is örülök neki, hogy erre mondta azt a mesternő, hogy olyan, mintha már 2 éve járna....

ayse
 
 


Ayse, hát nem is tudom.A férjem szerint nem lenne olcsóbb, megnézta az IKEA-s árakat.
Az a baj, h panel, és itt konkrétan méretre kell elkészíttetni az egészet a radiátor és a tűzhely miatt(nem lehet arrébb tenni csak vmi külön engedéllyel).
Amúgy nekem tetszett volna egy svéd összeállítás.
Bár most pénteken elképedtem egy kicsit, mikroökonómián a tanár mesélte, h gyerekekkel dolgoztatnak..............

Ez a mocsok idő teljesen zombivá tett, egész hétvégén nem tudtunk kimozdulni.Ennek következtében végigkajáltam az ünnepeket(méteres kalács, pudingos-mákos bejgli, zellerkrémleves, pörkölt, libamáj+ a zsírja kenyérre kenve hagymával, paradicsommal).
Szombaton anyósom vigyázott Fincsre, amíg suli volt, Ő húslevessel meg sült csirkével várt-ott is szépen ettem.

Azért mostam függönyt is, meg Fanni szekrényét rendberaktam, szokásos házimunkák kitöltötték az alvásidőt.
Mondjuk egyedül voltam, mert szokás szerint a cuki nyitva volt.

Ellenben ma Fanni angyal volt, egy bő fél órát szépen nyugiban, elépítgetett egyedül a szobájában.Ilyet még nem nagyon csinált.
Nagyon tetszik neki most a Bóbita, a Birka iskola és a Kutyatár.Ezeket kell egész nap mondanom és a Birka iskolát már tudja, úgy hogy én mondom a vers elejét és ő folytatja.Nagyon édes.

Kiabálás: itt is először a szép szó jön, de ez általában úgyanúgy nem használ mint Nálatok.
Az már tök egyértelmű, h F erősebb egyéniség és kordában kell tartani.Ha így, akkor így.Inkább minthogy ráüssek.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Most mondom neki, h egy cukorfalat vagy.
Erre: Nem.Racsits Fanni. :lol:
(a racsitsot azért jacsicsnak ejti)

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra
 
 


Sziasztok!

Jól eltűntem a hétvégére, mi folytattuk kicsit a lakberendezést, és otthonossá varázsoltuk a hálónkat is falvédőkkel, faliszőnyeggel, ajtó helyén függönnyel, meg voltunk IKEAzni, és végre 4 év után vettünk az előszobánkba egy tükröt is. Még függönyt is akartam volna mosni, meg ablakot pucolni, de valahogy erre nem maradt energia.. Amíg Bendegúz durmolt, mi is aludtunk inkább, pihentettem a pocakomat, azért érzi az időt mindig. Meg közben voltunk mamánál dédinél is.

Most egyébként még mindig alszik, nem tudom meddig vajon??

Timi!
Nagyon szép a kő, és biztos szuper lesz a konyha is!
De jól hangzik ez a hétvégi kajarepertoár, különösen a libamájacska-zsírocska-hagymácska kombináció izgatta fel a fantáziámat.. :lol:

Suli tényleg nem jött nekem össze, de már nem izgatom magam rajta.

Ayse!
Én is szoktam kiabálni, de mindig úgy megbánom utána.

Viszont nálunk a hideg vizecske úgy néz ki bejött, mert Bendegúz azóta ha nagyon hisztizik, megajánlom neki, hogy "kérsz egy kis hideg vizet", és erre totál lehiggad és közli, hogy "nem vizet". És már legalább 3x bejött, hogy azonnal abbahagyta az ordítozást, itthon is, boltban is. Úgyhogy hagyott nyomokat a dolog.
Ha rákiabálok, attól meg úgy látom mindig hogy tökre megijed, és még jobban sír, vagy ordít, és annyira megsajnálom olyankor. De én sem vagyok sajna a türelem mintaképe, gyhogy néha csak felemelem a hangom.. :roll: :oops:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Képeket kaphatunk?
Akkor most már megnyugodva várhatod a babát!

A szomszéd kutyái kijárkálnak és most már támadósak is lettek (puli, az előző kutyával is ez volt a hlyzet ). Tegnap majdnem nekiugrott a nagyobbik Lilinek, ma meg Andrisnak. A mi kertünkbe is bejönnek, itt sem lehetünk biztonságban és ráadásul tele is szarják, már bocsánat a kifejezésért. Ma pofán is legyintettem, amint másodszorra próbálta letámadni Andrist, amikor a séta után hazaértünk. Ez arra jó volt, hogy aktuálisan nem mert utánunk bejönni a kertbe. Azt hiszem megint lesz egy kínos beszélgetésünk, mivel a férjem egyáltalán nem vállalja a konfliktust :( :(
Végül is én már úgyis hp számba megyek...

ayse
 
 


Ayse!
Hát nehéz lenne lefotózni sztem, annyira pici a szoba, de majd megpróbálkozom. :lol: Amúgy semmi különös, csak nekem nagyon tetszik, mert olyan meleg, otthonos, és kicsit keleties lett, szóval ahhoz képest, hogy féltem, hogy tudunk majd aludni egy ekkora lukban (az egész egy nagy ágy, ezért kellett még az ajtót is leszedni, mert nem lehetett volna kinyitni rendesen), nagyon kellemes lett a végeredmény. :D Bendegúznak is nagyon tetszik, imád az ágyunkon ugrabugrálni..
Valahogy most tényleg fontos volt nekem, hogy ne lógjon a levegőben sok elvégzendő feladat, és hogy szépen rendben legyen minden, és úgy látszik Laci is belátta, hogy jobb ha tartja a tempót és így sikerült elkerülnünk a veszekedéseket, és persze most ő is örül, hogy ilyen szép lett minden, nekem meg olyan megnyugtató érzés, hogy csak egy-két apróság van amit meg kell csinálni. Pl novemberben szépen átpakolászom a gyerekek ruhásszekrényét, kimosom a picike ruhákat, meg ilyenek. De ez már olyan jó!!!

Bosszantó lehet ez a kutyás dolog, én is tuti inkább szólnék, minthogy megharapja a gyerekeket.

Basszus Bendegúz nem fog tudni elaludni sztem, még most is dumál az ágyában. De nem merem kihagyni az alvását, mert akkor meg zizzent lesz egész délután.

Manka!
Milyen volt a kiállítás? Jack hogy viselte a távollétedet?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Kutya: engem sem engedett kivenni a postaládából a levelet, iszonyúan morgott. Felhívtam a csajt, tök készségesen mondta, hogy elzárja őket, de hát elzárva sem maradhatnak mindig??? :roll: :roll: :roll:

Ma itt volt Timike, Lili barinője. A legjobb bébiszitter :wink:

ayse
 
 


Mármint hogy megkötve, megkötötte őket

ayse
 
 


Sziasztok!

Mi délelőtt ilyent játszottunk, miután már meguntuk az autózást, állatoknak főzőcskézést, és hasonlókat, eszembe jutott, hogy én gyerekkoromban imádtam ilyen labirintusokat építeni harmónikakönyvekből. Csak ötletképpen rakom fel esős napokra, bár lehet hogy senkinek nem mutatok ezzel újat. Bendegúz tökre élvezte, először csak járkált benne, aztán mindenhol ajtókat gyártott, és nyitogatta meg csukogatta.. :lol: Persze attól mindig ideges lett, ha feldőltek a könyvek, de akkor mindig jött az anya..

Kép


Mi megvagyunk, leginkább vackolunk bent a lakásban, tegnap esti programnak elmentünk az IKEAba, hogy ne zizzenjünk meg a lakásban teljesen. Jó közel van, és Bendegúz imádja.

Ti miket csináltok ebben a szar időben?

Ma függönyt mostam, sőt amilyen marha vagyok, ki is vasaltam..meg amolyan téliesen-lájtosan letörölgetem kicsit az ablakokat. Jó kis időt választottam ablakmosáshoz.. :lol: :roll: Ezt mindig Laci szokta csinálni, vagy együtt, de most hétvégén annyit dolgozott itthon, és még brassóit is főzött nekünk ebédre, hogy nem akartam még ezzel is piszkálni, hogy "hát az ablakot meg ki pucolja meg??" :lol: . Majd jól leszúr, hogy minek dolgoztam, a függönyt nem is merem felrakni, mert azt mondta ne merjek a létrára mászkálni egyedül., majd ő este visszarakja. Reggel meg leszedte nekem. A kis házitündérférjem.. :D

Ayse!
Hát ha ilyen barátságtalan, támadós kutyák, akkor pedig legyenek csak megkötve sztem.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Timi!
Köszönjük neked a szülinapi köszöntést!:)
Jól vagyunk,a szülinap csndben zajlott...volt Thomas dömping,torta is(általam "összebarmolva")
A babakocsiban Bence sem mindig marad meg,de még mindig jobb,minthogy rohangáljak utána..
Furcsa volt visszamenni dolgozni,de nem olyan vészes........úgy telt az első napom,mintha két hét szabiról mentem volna vissza,és nem 2-3 év után.........

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Cristi!
Bocsánat, figyelmetlen voltam! :oops:

Isten éltesse Bencét! :D:D:D

Kép

Márti!
Tök jó ötlet, én is szerttem ezt játszani, de elfelejtettem :)

Mi markolókat bámulunk a könyvben, autós képeket a számítógépen, játszunk a játékokkal (kis doboz nagy dobozba, kishalhorgászat, dottorbácsi stb. ha nem esik, sétálunk, ma tanítottam, addig anyósommal volt ANdris, de ő eléggé itthonülős típus, neki nem baj, ha nem megyünk sehova. Ez egyébként sem igaz, mert Lilit hozzuk-visszük, az is program, mert a suliban játszanak vele a gyerekek egy kicsit :)

ayse
 
 


Andrisnak új szava van: OSZTÁLY VIGYÁZZ! :lol:

ayse
 
 


Ayse!
Semmi gond! Köszönjük neked is! :)

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Cristi!

Mi is így utólag kívánunk Bencének NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

(bocsi, de nekem nem tűnt fel, hogy ő ilyen sokkal fiatalabb nálunk.. :lol: )

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Fú Márti, most nézem csak, hogy már 32 hetes vagy! Tudtam persze, de mégis annyira döbbenetesen szalad az idő!!!!!

ayse
 
 


Ayse!
Nekem mondod?!! :shock: :lol: :lol:
Én is mindig döbbenek közben, hogy már csak ennyi van vissza.
Ráadásul így, hogy sztem, ha minden jól megy Mikuláskor lemegyünk Bendegúzzal Keszthelyre, nehogy valami váratlanul érjen minket itt Pesten, és ott leszünk majd várhatóan az utolsó két hétben, vagy ki tudja mennyiben, még rövidebbnek tűnik az idő, mert most addig számolok. Az meg már csak 6 hét!! :shock:

Andris milyen kis tanulékony! :lol:

Réka!
Mi újság Veletek? Minden rendben? Jöhetnek ám még képek! :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Kép

Sziasztok!

Márti!
Nektek is köszönjük szépen a szülinapi köszöntést!! Nekem ilyen fiatal pasim van!:lol:
Szép lett a lakásotok,a gyerekszoba hangulatos ! :)
Biztos jól fogják érezni benne magukat a gyerkőcök!

Gondoltam rakok föl egy képet a szülinapi tortáról....de úgy nézzétek,hogy én csináltam!Nem lett szép,de finom volt! :lol:

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Cristi!
Nagyon ügyes vagy!
A mozdonyt is Te csináltad? Jó ötlet, hogy Thomas "csak" díszítés, így nem csalódik a gyerek, hogy felvágják.....

ayse
 
 


Ayse!

Igen,a mozdonyt is én csináltam,az is piskóta volt,és a krémmel raktam össze.A marcipán cukormáz kicsit elfolyt,azért nem lett szép.....
A Thomast Bence ette meg egyedül!!!!:) De nagyon örült neki,és felismerte hogy Thomas,megnyugodtam hogy akkor annyira nem lett ronda.....:) A Thomas feje marcipán..eredetileg egy óra volt,csak leszedtem róla a mutatókat,meg a tetejéről a csörgőrészt,abból lett a teteje,amit csokimázzal próbáltam "feketévé" varázsolni....

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Sziasztok!

Cristi!

Te milyen profi "cukrász vagy" :lol: .Ez nagyon jól sikerült torta lett!!!Mi az, h nem szép...........

Márti!

A labirintus remek ötlet, jó hogy feltetted!Köszi!
Fanninak tutira be fog jönni!Kár, h eddig nem jutott eszembe.
Majd tologathatja a gépjármú parkját közöttük.
LA suli miatt ne aggódj, sokkal fontosabb dolgod van most.

Ayse!

Andris ezt a Minimaxon hallotta?
Merthogy anyósom is hallotta Fannitól ezt a múlt héten, és én csak sejtem, h ott hallhatta, mivel itthon nem használunk ilyen kifejezést a hétköznapokon:)
Kutya:(

Mi az ilyen ocsmány időben színezgetünk, rajzolunk, tanítgatok neki mondókákat, miközben hintázik,doktornéniset játszunk, gyurmázunk(szivárványt kell csinálnom), matricázás minden nap megy, csak győzzük venni hozzá az újabb matricákat.
Mostanában rákapott az építgetésre, mindenféle tornyokat készít az imádott kisautójának, egy vajszínű kombi Trabantnak.
Volt, h a Trabanttal aludt el délben.Azért elvettem tőle később. :lol:

A múlt hét nagyon durva volt ismét kajaügyileg, itt voltak apósom rokonai Németországból(jöttek új ruhák is) és anyósom építette az összes magyaros kaját.Gulyásleves, túrós csusza(ezer éve nem ettem-úgy ízlett), rántott zöldségek, majonézes kukoricasali, tört krumpli, csirkepörkölt, nokedli, ubisali, rétesek....na gondolhatjátok, h nem fogtam vissza magam.
Minden nap ott voltunk, amíg Fanni aludt segítettem, úgyhogy nem is volt energiám este már gép elé ülni.

Képzeljétek lesz Fanninak új kis unokatesója, a tesóm tegnap jelezte.A 8-9.-ik hétben lehet, úgyhogy valószínűleg még az ottlétünk alatt hozhatták össze.Úgy örülünk!!!!!!!!
Undorodik a kávétól, a tejszínes kajáktól és a gombától és állandóan hányingere van, még éjjel is.
Jeleztem neki, h remélem akkor lánya lesz, mert nálam szó szerint így volt.Pluszba még a mentolos fogkrémtől is felfordult a gyomrom.:)
Szeretne nagyon egy kislányt.


Szerintetek hülyeség olyan emeletes ágyat venni Fanninak, ami nem túl magas és alatta van hely az összes játékának?(Galéria jellegű.)
Asszem 120 cm magas, nekem olyan mellmagasságig ér.3 v 4 lépcsőfok van a földtől.
Ezzel kokettálunk, mert olyan praktikus lenne, csak kicsit tartok az emelettől.Bár szerintem meg lehetne neki tanítani, h nem ugra-bugrálunk ott a tetején.Van leesésgátló is hozzá.
Végülis a játszótéri csúszda sokkal magasabb és arra már régóta egyedül mászik fel.
legroszabb esetben a matracot kivennénk és a földön aludna-de akkor meg a praktikus jellegnek lőttek.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Először is Bencének és Dávidnak is boldog születés napot kívánok egy kissé megkésve! Isten éltesse őket sokáig!

Kriszti!
Ügyes vagy! Jó lett a torta!

Márti!
Szép lett a gyerekszoba! Jó, hogy Bendegúz is ennyire élvezi, és nagyon ügyes, hogy ilyen jól fogadta a kiságyat is, és ki se mászik! Nálunk ez biztos nem menne még. Így is minden este vagy egy órán keresztül ez megy, hogy Mama, gyeje be! Amúgy most az a felállás, hogy este ketten fektetjük le, mint régen, utána kap még tejet ( :oops: fogmosás után) tőlem, és én többet már nem megyek be, ha valamit még szeretne a férjem járkál be hozzá.

Timi!
Kérdezted, hogy elfogadja -e Ágoston az anyatejet. Nem ragoztam túl neki a dolgot, este lefekvésnél azt kapta a poharából, és simán megitta. Amúgy mikor látta, hogy fejek és kérdeztem tőle, hogy kér -e akkor nem kért. Amúgy mostmár nem fejek, azt hiszem beállt a kereslet- kínálat.

Ayse!
Együtt sütögetni mi is szoktunk. Élvezzük mindketten. :)
Lili nagyon kis ügyes! Én is büszke lennék rá.

Hiszti: Lekopogom, de nálunk nincsenek olyan nagy hisztik. Ágoston pár hetente próbálkozik, és tart egy -két napig, hogy hisztisebb, általában nem veszek róla olyankor tudomást, és pár nap múlva meg sem próbál már hisztizni.

Amúgy Ágoston teljesen helyrerázódott. Féltékenység nincs, azt hiszem nem is volt. A pár napos rosszalkodást figyelemfelkeltésnek tudom be, ami szerintem a kórházban tartózkodásom miatt volt. Picit elevenebb, mint volt. Ezt viszont arra fogom, hogy sokkal kevesebb időt töltünk kinnt a friss levegőn, mint régebben. Bár úgy tűnik ez őt nem zavarja, csak több az energiája. Amúgy Borcsával nagyon kis kedves, mondjuk erre is számítottam, inkább azt gondoltam, hogy velünk lesz durvább, de egyelőre nem az.
Borcsa továbbra is jó kisbaba.

És akkor képek.
Ezt felteszem nagyban is, mert ez a kedvencem:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Timi!
De jó, hogy lesz Fanninak pici unokatesója :D !
Én nem mernék még Ágostonnak emeletes ágyat venni. Mindenképpen vennétek most új ágyat? Mert, ha igen akkor szerintem megvehetitek ezt és legfeljebb tényleg csak alul aludna egy darabig (ha nem menne már az elejétől), a praktikus oldalát pedig csak egy picivel később használnátok ki.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Réka, de édes az a kis rózsaszín csomag! :lol: :lol: :lol:

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Réka!
Nagyon cuki a kis rózsaszín csomag tényleg! Az az első kép meg annyira helyes a tesókról!

Jó, hogy Ágoston nem hisztis. Bendegúz az, bár valamit javult a helyzet.
Viszont képzeljétek két napja az esti lefekvésnél valami megváltozott nálunk is, Bendegúz egy éve már simán elaludt a mesék meg a Bóbita után, úgy hogy párszor behívott, de mindig csak inni kicsit aztán egyszer csak elaludt. És most tegnapelőtt elkezdte azt, hogy sír utánam "anyaa gyeree", és hogy maradjak bent, és simizzem a hátát, vagy a fejét, és úgy aludjon el. Azt hittem csak egy napos hisztike, vagy rossz napja volt, de tegnap is ez volt. Először hagytam sírni kicsit, aztán el is hallgatott, de aztán egyszer csak megint elkezdte, és olyan kis vacak volt, ahogy bújt oda, és húzott le magához az ágyba mint egy kis majom úgy kapaszkodott belém, nem volt szívem kijönni, odaültem az ágy mellé és simiztem. De ma megpróbálom valahogy kezelni a dolgot, mert ez most pont nem jó, hogy ennyire anyás lesz megint a kistesó érkezése előtt.

Timi!
Sejtem milyen ágyra gondolsz, láttam ilyet én is, de én sem mernék még Bendegúznak venni. Mi van ha egyszer mégis leveckendezik álmában.
Húú, azért el tudnám képzelni ezeket a kajákat így egy hétre leosztva szépen.. :lol:

Cristi!
Szuper lett a torta sztem is, nagyon ügyes vagy!

Most mennem kell, Bendegúz mászik fel rám éppen.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Réka!
Nagyon édesek a gyerekek! :D Lili is mondogatta, hogy jajj de cuki baba! :D:D:D
A szomszéd gyerekfogorvos állítja, hogy fogmosás után sem baj a tej, az anyatej meg még úgysem :shock: :shock: :shock:
Andris születése óta iszik este anyatejet, amióta van foga, fogmosás után :)
Az én gyerekeim is túlmozogják magukat idebennt.

Timi!
Gratula az unokatesóhoz! :D
Menü...hmmmmmmmm :D

ayse
 
 


Az osztály vigyázzt Andris az iskolában hallotta.

ayse
 
 


Sziasztok!

Köszi a dícséretet tortaügyileg...még vár rám idén 2,anyós,sógornő szülinap(magamnak nem csinálok :lol:)

Timi!
Gratula a kis unokatesóhoz!Amúgy szép lett a kövezés!Biztos szép lesz majd hozzá a bútor is!

Réka!
Tündéri a "rózsaszín kis csomag"!Szerintem nagyon hasonlít Ágostonra,leginkább az utsó képen!!!!!

Márti!
Már lassan te is vághatod a centit!:) Jézus,hogy megy az idő....


Képzeljétek!
Tegnap Roger Moore volt a vendég a bölcsödében.........
Kérték hogy a gyerekeket 2kor,vagy 4után hozzuk el....
Na erre délben csörög a telefon,a bölcsöde....nem e tudnám hazahozni a Becét? mert egész délelőtt sírt.........és jönnek a vendégek,pakolni kell..........mondom hazahozom...rohantam érte,gondoltam biztos ordít mint a fába szorult féreg....erre jön ki az ajtón röhögve...hazahoztam,leraktam aludni,estig semmi gond nem volt,énekelt,játszott, mesét nézett...ma azért megjegyeztem,hogy majd ha esetleg egész nap dolgozom,m(mint pl pénteken)akkor majd nem lesz aki hazahozza ha ordít,és nem szeretném ha erre rászoktatnák...mert ha nem tud érte senki menni délelőtt,ők szívnak vele ha rászokik arra hogy valaki mindig megy érte ha rossz napja van,és hisztisebb a kelleténél........
Mérges voltam,de nem akartam nagyon összeugatni velük,mert örülök hogy egyáltalán felvették....és nem kell fizetni érte...

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Cristi!
Ez már milyen pofátlanság, hogy hazaküldik a nyűgös gyereket. Amúgy láttam tegnap a TVben Roger Mooret a bölcsitekben.

Igen iszonyú gyorsan megy az idő nekem is, hihetetlen.

Lekopogom, tegnap meg ma sikerült az esti alvást jól intézni Bendegúzzal tegnap csak kis nyüszi volt, ma sírás nélkül, igaz ma többet meséltem neki, de amikor a végén még kérte a nyuszisat harmadszor (miután már 3 másik mese is lement), mondtam neki, hogy alszik már a nyuszi is, és olyan aranyosan elfogadta, bevackolt a helyére és engedett kijönni. A kis okoskám! :D
Na, megyek SZFet nézni.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Kriszta, hat ez valami nagyon durva, hogy hazakuldik a rosszkedvű (egyebkent nem is) gyereket. jo hoyg nem itattak veluk palinkat :D

Reka, nagyon edesek a kepek! Tok jol birod a ket gyerkocot, ha meg irni is van idod!!

Timi, szerintem jo tolet ez az agy, az tuti, hogy rendrakas szempontjabol egyszerusiti a dolgot. KErdes, hogy mennyire forgolodosan alszik Fanni.. De azert vam ezeknek eleg magas oldalracsa, ha jol tudom.. sot meg satrat is lehet kapni ra :)

Marti, tok ugyes Bendeguz, hogy igy elalszik. NEkem az a bajom, hogyha meselek este Davidnak, akkor egyrecsak kerekedik a szeme, es oylan mintha eberebb lenne a vegen mint mikor leraktam.. ugyhogy marad az enekles.

Ayse, Osztaly vigyazz! vicces lehet. biztos jo sok mindent eltanul Andris majd Lilitol az iskolai eletbol. Egyebkent buszke lehetsz Lilire, csupa pozitiv visszajelzes jon a tanarneniktol.


Nagyon aranyosak vagytok, hogy megemlekeztetek DAvid szulinapjarol is, pedig amiota itt vagyunk Tallinnban szinte nem is irtam. Ez azert van, mert eloszor a jo ido miatt alig voltunk itthon, aztan jottek vendegek, az utobbi idoben pedig felbolydult kicsit az eletunk.
Olyannyira, hogy megyunk is haza emg novemberben, es ugy nez ki egy darabig maradunk is otthon. De kozben volt ezer mas alternativa..
Mindenesetre ez igy nekem egyszerubb lesz, mert aprilisban jon Dávid tesoja is :)
Ugyhogy most keresek otthon dokit, mert eddig nem is volt..

Kép

Kép
ppanna
 
 


Ppanna!
Ez ám a hír! :D:D:D
Gratulálok!!!!!

ayse
 
 


Panna!
De jó! Gratulálok én is!!! :D :D :D

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Panna!
Ez aztán a nap híre! Én is gratulálok!! :D :D

Mi ma délután húzunk Keszthelyre a négy napra, pakolászok, Bendegúz most ébredt, és már teljesen be van sózva, hogy megyünk a mamához papához.

Most beszéltem Mankával, gőzerővel elkezdett dolgozni, állandóan utazik, Jacket tartós kiküldetésre az anyukájáékhoz telepítették, és ha itthon van akkor ő is ott lakik és ott dolgozik. Azt mondta majd próbál jönni, de nem sok ideje van.

Most megyek, jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
uvme
 
 


Ez a napfényes meleg idő jót tett a hangulatomnak is. :)
Ma voltunk Visegrádon. Van ott egy terem, aminek Úri vadászat a neve. Ki vannak állítva kitömött vadak és bábukon bemutatják a vadászviseleteket.
Lili az állatok jelentős részénél elmondatja, hogy hogyan tömték ki, hogy most így tartja a kezét a mókus, hogy most áll a róka, stb. A végén kiböki:
- És az embert, azt hogy csinálták????? :lol: :lol: :lol: :lol:
(megnyugtattam, hogy papírmasé :twisted: :twisted: :twisted: )

ayse
 
 


Panna! Ez igen, gratulálok én is!!!

Ayse, nekem is jobb volt a kedvem a jó időben.
Elsején felmentünk a farkasréti temetőbe a dédikhez, tegnap meg ma a Városligetben töltöttük az egész délutánt.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Csak kicsit jövök,mert szinte minden napra van valami.....vagy dolgozok,vagy van valami elintéznivalóm.........

Panna!
Én is gratulálok a kistesóhoz!:)
Pálinka: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk tegnap este, nagyon jó volt a hétvége, gyújtottunk gyertyát a keszthelyi temetőben, sokat sétáltunk, Laci sokat dolgozott a kertben a papával, családilag megnyiratkoztunk mindhárman, és most Bendegúz alig sírt, olyan jó volt. Persze telezabáltuk magunkat, a mama annyi finomat csinált, sütöttünk gesztenyét esténként, olyan jó volt, hogy nem csak két nap volt. Bendegúz iszonyatosan élvezi, hogy a mama meg a papa annyit hülyéskedik vele. Főleg a mama.. :lol: Ilyenkor mindig végiggondolom milyen kár, hogy nem itt laknak a közelünkben, hihetetlen jó dolgunk lenne. :( :roll: Persze jó így lemenni hétvégékre, de akkora segítség lenne, ha néha kicsit bevállalnák Bendegúzt, pláne majd ha ketten lesznek.
De ez van sajna, hétvégi nagyik.

Voltunk UHon is, szerencsére minden OK, papa meg a dokibácsi meg voltak elégedve a méretekkel, mondjuk nem túl nagy bébi, de megfelelnek a méretek 32-33 hétnek. És még mindig kislány. :D
Az őszibe raktam fel fotót a pocakomról, a valóságban azért nagyobb már, érdekes a képen kisebbnek néz ki.

Most mennem kell vacsiztatni, meg vacsizni, mert éhes vagyok én is nagyon.
:lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Jók is az ilyen jó kis hétvégék! :D
Nálunk is messze van (Apukám Észak-Cipruson), ez elég vacak! :(
Szuper, hogy minden rendben, csinos a pocid!

Itt esik a hó! :shock:
(és téli gumi még sehol :( )

ayse
 
 


Ayse!
Szép lehetett a hóesés. :)
Azért remélem idén télen majd lesz olyan hó is ami kicsit megmarad, hogy lehessen kicsit szánkózni. Mondjuk jó lenne, ha akkor esne amikor Keszthelyen vagyunk, ott olyan szépen megmarad, nem lesz olyan hamar latyakos, mint Pesten.

Mi megvagyunk, tegnap töksz.r napom volt, nem bírtam előtte éjjel aludni, a gyerkőc állandóan mocorgott, a hasam állandóan keményedett, tegnap ehhez mérten dögfáradt voltam, és egész nap fájdogált meg keményedett a hasam, este amikor elugrottunk bevásárolni, állandóan lassítanom kellett vagy megállni, olyan kellemetlen volt. Ehhez képest a mai nap sokkal jobb volt, lehet hogy tegnap az időt éreztem.
Be is paráztam kicsit, hogy mi van, ha előbb történik akármi, és ma kimostam majdnem minden kisruhát, tele van velük a szárító, csak a sapikat felejtettem el. Azt majd holnap. Már van jópár rózsaszín darabunk, tegnap a CundAban is beszereztem két tökcuki kis rugit, meg bodyt, az első hetekre ennyi elég is, ami van. :D

Ma itt extra hideg volt, délelőtt csak úgy tutolt a szél, de azért hősiesen elmentünk Bendegúzzal motorozni. A játszón persze senki, úgyhogy csak motorozás volt. Délutáni programnak meg IKEA.

Alvásügyileg totál visszajavultunk, olyannyira, hogy Bendegúz kiküld a szobából, ha mondom hogy álmos vagyok, azt mondja a mese végén, hogy "anya menjél aludni". Olyan kis rendes kisfiam van. :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Jó estét!

Márti, biztosan a tegnapi front lehetett.
De lagalább a kisrugik már szép tisztán várhatják a babát!

Fanni annyira megkergült, h pl a délután nagy részét sírással töltötte.Már azt hittem beteg, melegnek éreztem, de nem volt lázas.
Nem volt neki semmi jó, hiába feküdtem mellé mesét olvasni, játszani stb...csak sírt.Úgyhogy kénytelen voltam beadni neki a cumiját, akkor kicsit megnyugodott.
Aztán hamar megfürdettem, de elaludni se akart.Végül a mi ágyunkban aludt el, de aztán átvittem.
Előző éjszaka két órán keresztül fent volt, de úgy, h csendben volt tíz percet utána sírt.Kiöklendezte a vizet, amit ivott és ki be járkáltunk az ő és a mi fekhelyünk között.
Amúgy is az alvásunk kritikán aluli lett két hete.Minden este másfél óra mire elalszik.ha hulla fáradt akkor is.Csak közöttünk akar elaludni.Hiába a mese, éneklés, simogatás, tíz perc és már kiabál, h Fanni kijön.
És nem tudom mire jó ez, mert egyre ingerültebb leszek és türelmetlenebb.

A délutáni alvás a jó kis 3-3,5 órákról 2 órára csökkent-ez nekem nagyon fura.Tudom, h csökken az alvásigényük idővel, de nehéz ezzel megbarátkozni.

Semmit nem tudok így tanulni és nincs is kedvem, mert hulla fáradt vagyok.Estére főleg.


:evil:

Mára kiderült, h november 26.-tól kezdjük a bölcsit.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi!
Ez nagyon idegörlő lehet :(

Na ez az a tipikus novemberi idő, amitől kész vagyok...

íme pár csöpp vidámság:

Andris is belépett azon gyermekeim sorába, akik előszeretettel cikizik az anyjukat. Ennek kiváló terepe a bolt:
- Szejetem a söjt! - rikkantja Andris, amikor a sörösrekeszekhez érünk. :twisted: :twisted:

Még mindig sör. A különféle kis játékkockák, fahlacskák, kirakók időnként süteménnyé lényegülnek át. Tegnap a férjem szerencsére már kiürült söröskorsójába bedobott két montessori-karikát "SÖR" felkiáltással. :lol:

Úgy autózik, hogy a jobb vállamon át fel, a jobb vállamon át lejön az autó. Iszonyúan finom, mert a tömpike kezei miatt teljesen hozzámnyomja a kis arcát, hogy ezt végre tudja hajtani.
- Síj autó. - mindja egyszerre.
- Mért sír?
- Akaj tejectét. Kinyitom - mondja és elkezdi húzogatni a pulóveremet. :lol: :evil:

Van egy nagyon szigorú hangja, időnként előveszi, őle, ha nem tetszik valmi neki. Olyan mint amikor a Keresztapa azt mondja:
- Egy napon majd kérünk tőled egy szívességet!
Ezért Don Corleonénak hívom ilyenkor.
- Cica Andris vadok!!!!!!!! - tiltakozik ő. :D

ayse
 
 


Sziasztok!

Hát ezt az időt mi is nehezen bírjuk. És milyen hosszú még a november.. :( :roll:
Tegnap este sütöttem tökfinom püspökkenyérszerűséget, tele mazsival, birssajttal és csokival, és egyik pasi se eszi, csak én..
Utána meg éjfélig vasaltam, ez az ára annak ha valaki délután vasalás helyett szunyókál amíg a gyerek alszik.. :lol:
Ma átpakoltam a gyerekek komódjaiban a rucikat, és beraktam a minirucikat is.

Timi!
Ez az alvásprobléma tényleg nagyon rossz lehet, írtam nem oylan régen, hogy én is beijedtem, hogy elromlik Bendegúz, de szerencsére megjavult. Fanni azt nem fogadja el, hogy ha ásítozol az utolsó mese közben, és mondod, hogy most ez lesz az utolsó, mert anya is álmos, és megy aludni? Málunk ez vált be, és Bendegúz kiküld a szobából, és újabban nem is hív vissza egyszer sem.
Amúgy aznap Bendegúz is iszonyat hisztis volt délután, mondtam Lacinak hogy nem bírom ki itthon estig vele, el is vittük kikapcsolódásként IKEÁzni egyet, ahol teljesen kisimult, és este kisangyal és tök jókedvű volt megint. Biztosan érzik a frontokat ők is.

Amúgy Bendegúz kicsit taknyol, nem vészes, csak törölgetem az orrát, nem nagyon engedi kiszívni, de este azért lebirkóztam. :lol: :oops:

Ayse!
Olvastam a napodat, remélem azóta már jobban alakult mint ahogy a reggeled indult.
Don Corleone Andris :lol: :lol:
Andris meg a SÖR.. :lol: Bendegúz is elég hamar felismerte a sört meg a bort a pohárban, mondtam is Lacinak milyen gáz, nincs kétéves és tudja az alap piákat.. Viszont sikerült elhitetnük vele, hogy azok nagyon rosszak, mert az elején mindig kért belőle, és valahogy le kellett szerelni..

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Egy újabb gazd.matek óra után vagyok:)
A Móni, akivel járok, behozott vmi Forever-es agyserkentő(agyfényesítő) tablettát, szétrágtuk, undorító volt az íze, de esküszöm valahogy jobban vágott az agyam.Nem sokkal, de értelmesebbnek tűnt most a dolog és kevesebbet ásítoztam.

Tegnap, hogy jól kírtam a mérgemet, Fanni úgy viselkedett mint a kisangyal.Szépen elfogadta, h ennyi volt a meséből és elaludt szó nélkül.Igaz, h elég sokat játszottam Vele lefekvés és fürdés elött labdákkal és talán jobban kifáradt.
Egyébként pont az volt, amit írtál Márti, akkorákat ásítottam, h Fanni tette a kezét a szám elé, úgyhogy felfoghatta, h fáradt vagyok.Éjjel sem ébredt fel.Ma délután az apjának aludt 3 órát.
Biztosan az lehet még a gond, h elmúlt a jó idő és mi addig, amíg lehetett, du-n 5-7 között majdnem mindig levegőn voltunk, persze, h hang nélkül elaludt.


Don Corleone sörös Andris :lol: :lol:



Én is sütöttem tegnap egy jópofa almás vaniliapudingos sütit, majd lehet, h felteszem a receptjét, mert elég könnyű és hamar elkészül.Olga-almás a neve, de h mi köze van az Olga névhez.........még aki beküldte az újságba azt se hívták így.


Még egy: F egész éjszaka horkol.Olyan mintha tele lenne az orra, de nem jön belőle semmi.Hiába szívjuk, meg lazítom Sterim.-ral semmi extra.
Vajon ez mitől lehet?

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi!
Ügyes mama, ügyes Fanni :)
Megnagyobbodott otrrmandula?

ayse
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?